Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012

Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΟΛΜΕ ΚΑΝΕΙ… ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΠΙΟΡΚΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ!Ανυπακοή, αντίσταση και πάλη, κάνει η κόκκινη ΟΛΜΕ, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες των… πριγκίπων του ΣΥΡΙΖΑ και της Παπαρήγα (που όμως δεν θεωρούνται παρανομίες από τους φωστήρες της συγκυβέρνησης Σαμαρά). Και καλεί τους προϊσταμένους εκπαίδευσης να μην παραδώσουν στο υπουργείο Παιδείας λίστα για να τεθούν σε αργία εκπαιδευτικοί οι οποίοι έχουν πειθαρχικά παραπτώματα. Όπως π.χ. κάποιος παιδεραστής καθηγητής που συνέχιζε να «διδάσκει» τα παιδιά και μετά από τις σε βάρος του καταγγελίες! Ιδού και η… αντιστασιακή ανακοίνωση της κόκκινης ΟΛΜΕ:
«Με την εγκύκλιο του υπουργείου γίνεται απόπειρα κατάλυσης κάθε έννοιας δημοκρατικής νομιμότητας στη διοίκηση της εκπαίδευσης, καθώς στην ουσία επιχειρείται η στέρηση του πολίτη-εκπαιδευτικού από τον φυσικό του δικαστή…».
Γιατί άραγε η ΟΛΜΕ στηρίζει τους έχοντες πειθαρχικά παραπτώματα καθηγητές; Από συνδικαλιστική κεκτημένη ταχύτητα ή από μαρξιστική αλληλεγγύη;http://ethnikismos.net

Η σιωπηλή λαική αντίσταση

Σοκ απο το “Κόμμα του Χάους”! > Η απάντηση στο ερώτημα γιατί δεν αντιδρούν οι Έλληνες, γιατί δεν ξεσηκώνονται, γιατί δεν βγαίνουν στους δρόμους, είναι σιωπηλή και η πιο βίαιη που θα μπορούσαν να περιμένουν οι διεφθαρμένοι κυβερνώντες που συγκαλύπτουν τς λίστες Λαγκάρντ ενώ εξακολουθούν να απολαμβάνουν πριγκιπικά προνόμια, οι ίδιοι και οι συγγενείς τους.

Εδώ και μήνες λοιπόν, σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας ένα βουβό κίνημα σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του και δεν είναι άλλο από το Κίνημα της Μη Πληρωμής απέναντι στο φαύλο κράτος. Δεν υπάρχει καφενείο, μπακάλικο, μανάβικο, η παραμικρή τρύπα στην οποία να συναθροίζονται πάνω από 2 πολίτες και να μην συζητάνε για την μη πληρωμή απέναντι στο κράτος που δεν σέβεται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
“Δεν πληρώνουμε ώσπου να καταρρεύσουν οι ανίκανοι τύρρανοι. Όποιο κόστος και να έχει η κατάρρευση εμείς οι πολίτες δεν θα στερήσουμε το γάλα απο τα παιδιά μας για να πληρώσουμε την Εφορία…”. To φωνάζουν και στις τηλεοράσεις.
Υπάρχει μεγαλύτερη επανάσταση από την μη πληρωμή απέναντι σε ένα κράτος-μπαταχτσή; Γύρευε πόσα χρωστάει και το ίδιο στους ιδιώτες-κοντά στα 11 δις.
Αντί να μας ραντίζουν με χημικά καθώς διαδηλώνουμε στο Σύνταγμα, καθόμαστε στα σπίτια μας και τους εκδικούμαστε με την μη πληρωμή. Στα 55 δις έφτασαν οι οφειλές προς το κράτος.
Είναι ο πιο ασφαλής δρόνος για να καταρρεύσουν οι φαύλοι. Κι αυτό εξαπλώνεται σαν ιός σε κάθε γειτονιά σε κάθε σπίτι. Γράφαμε σχετικά:

ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΚΤΗΜΑ ΜΑΣ
Μόνο ένα φάρμακο υπάρχει. Αλλά αυτό προυποθέτει αυτοσυνείδηση και αυτοπειθαρχία. Ως λαός οφείλουμε να πάψουμε να είμαστε «κοσμάκης» και να γίνουμε πολίτες.

Αυτό είναι το πρώτο στάδιο της ίασης. Στη συνέχεια θα πρέπει να κάνουμε κτήμα μας την χρεοκοπία με τέτοιο επαναστατικό τρόπο που δεν θα επιτρέπει σε κανένα πρωθυπουργό και υπουργό Οικονομικών να εκστομίζει αγόγγυστα μια ημερομηνία -16 Νοεμβρίου-, ως ορισμό της χρεοκοπίας και την ίδια στιγμή να αφοδεύει στις προσωπικότητες του καθενός μας, μπλοφάροντας.

Λοιπόν πρέπει να πάρουμε στα χέρια μας την χρεοκοπία, όλοι μαζί οι Έλληνες.

Να κάνουμε την χρεοκοπία όπλο στα δικά μας χέρια για να ξεφορτωθούμε τους ύπουλους, αδίστακτους και πάνω από όλα βουλιμικούς με την εξουσία κυβερνώντες.

Εμείς, μέσα από αυτοοργάνωση, πρέπει να ορίσουμε αθόρυβα και με σιγαστήρα την δική μας «16η Νοεμβρίου». Αυτό θα είναι το δεύτερο στάδιο της ίασης.

Πρέπει να ορίσουμε, εμείς οι πολίτες, την ημερομηνία της χρεοκοπίας μας. Αυτό θα γίνει το υπερόπλο μας.

Εμείς, εγώ, εσύ, όλοι μας, θα χρεοκοπήσουμε την ημέρα η το μήνα που θα το αποφασίσουμε.
Πως θα γίνει αυτό; Απλά σταματώντας να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας απέναντι σε έναν κρατικό μηχανισμό που δεν μας σέβεται.

Θα πρέπει να είμαστε εντάξει στις μεταξύ μας συναλλαγές, στο μανάβικο, στα μαγαζιά της γειτονιάς, στην καθημερινότητά μας και να εκπαιδευθούμε, σαν τους σκύλους του Παυλώφ, να καθυστερούμε τις υποχρεώσεις μας απέναντι στο κράτος.

Θα πρέπει να γίνουμε ένα απέραντο κρυφό σχολιό, στο οποίο θα διδάσκει ο ένας τον άλλον, πως να εκδικείται με το ίδιο νόμισμα το διεφθαρμένο κράτος.

Μόνο όταν καταρρεύσουν τα έσοδα του κράτους θα καταρρεύσει βίαια και το χυδαίο πολιτικό προσωπικό της μεταπολίτευσης.

Αυτός θα πρέπει να είναι ο νέος Εθνικός Σκοπός.

Να επιλέξουμε εμείς την «16η Νομεμβρίου» της χρεοκοπίας ώστε κανείς Σαμαράς και κανείς Στουρνάρας να μην τολμήσει να μπλοφάρει ποτέ ξανά σε βάρος ενός ολόκληρου λαού.

Προφανώς περνιούνται για πολύ έξυπνοι, οι ίδιοι και οι επικοινωνιολόγοι τους, όταν μπλοφάρουν με τέτοιο χυδαίο τρόπο σε βάρος εκατομμυρίων πολιτών-συμπολιτών τους.

Κι αυτό το ψέμμα αφορά κυρίως τους Σαμαρά, Στουρνάρα και Κουβέλη, μια και ο Βενιζέλος έχει βεβαρημένο ποινικό μητρώο από αντίστοιχες ημερομηνίες χρεοκοπίας που είχε ο ίδιος ξεφουρνίσει.

Λοιπόν κάνοντας Εθνικό Σκοπό την χρεοκοπία που εμείς θα προκαλέσουμε, θα επιταχύνουμε την αποτέφρωση του παρόντος κομματικού προσωπικού στο σύνολό του.

Από το ΠΑΣΟΚ των Τσοχατζόπουλων ως την Χρυσή Αυγή του Μιχαλολιάκου με τις μουσαντένιες φορολογικές δηλώσεις και από την ΝΔ του Συμπιλίδη ως τον ΣΥΡΙΖΑ των λαικιστών που κάθε μέρα μας παρουσιάζουν μια νέα κωλοτούμπα μπροστά στο φόβο της εξουσίας και το ΚΚΕ της κολλημένης με την καρέκλα Παπαρήγα.

Μόνο αφού αποτεφρωθεί όλο το πολιτικό προσωπικό μέσα από μια ελεγχόμενη- από μας- χρεοκοπία θα προκύψουν νέοι, άφθαρτοι και κυρίως έντιμοι άνθρωποι στο προσκήνιο.

Τότε και έχοντας κλείσει στις πιο σκοτεινές φυλακές όλους τους διεφθαρμένους της μεταπολίτευσης θα φτάσουμε στην τελική φάση του σχεδίου που δεν είναι άλλη παρά η επιστροφή των καταθέσεων στις Τράπεζες και η πληρωμή των υποχρεώσεών μας απέναντι στο κράτος.

Αυτό το έντιμο κράτος θα το εμπιστευθούν ακόμη και οι πλέον θρασείς από τους συμπολίτες μας που στο μεταξύ έχουν βγάλει τα δις στο εξωτερικό. Γιατί δεν είναι μαλάκες: Καλύτερα να τρως τα λεφτά σου στην πατρίδα σου που έχει τόσες ομορφιές, μοναδικές παραλίες και ήλιο δώδεκα μήνες το χρόνο από το να προσπαθείς να τα κρύψεις από τις Τράπεζες της Ελβετίας στις Τράπεζες της Σιγκαπούρης.
Όταν ο Σόιμπλε λέει πως με όλα τα λεφτά του κόσμου η Ελλάδα δεν σώζεται έχει δίκιο και εκτός από δίκιο την λίστα του Χριστοφοράκου.
Η Ελλάδα στα χρόνια της μεταπολίτευσης είδε να περνάνε από τα ταμεία της μυθικά ποσά. Τα κατασπάραξαν οι πολιτικές συμμορίες των κυβερνώντων και οι διαπλεκόμενοι με τις παρέες τους.
Εάν αυτοί δεν αποτεφρωθούν, όσους τυφλούς της Ζακύνθου κι αν ανακαλύψει ο Φούχτελ, η Ελλάδα δεν γιατρεύεται.

Ελάτε όλοι μαζί να επιλέξουμε την ημερομηνία της χρεοκοπίας τους. Μόνο έτσι θα καθαρίσουμε την ζωή μας και οι αγριεμένοι ανάπηροι θα επιστρέψουν από τα καυτά κλίματα...

kourdistoportocali

«ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΡΕΙΣ ΚΙ ΕΧΑΘΗ Η ΠΑΤΡΙΣ». ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ 3, ΕΙΝΑΙ 300!Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά τριακόσιοι παρακαλώ καθηγητές πανεπιστημίων έστειλαν ανοικτή επιστολή στον υπουργό Παιδείας, υπέρ της συριζαίας νηπιαγωγού του Νηπιαγωγείου Νυδρίου Λευκάδας, που στην εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ανήρτησε σε πίνακα αλβανική και ιταλική σημαία, σε ένδειξη διεθνιστικού πνεύματος, της… «διαπολιτισμικής αγωγής» των νηπίων και… «σύγχρονης παιδαγωγικής προσέγγισης» (κατ’ αναλογία, την 25η Μαρτίου θα αναρτήσει μια αλβανική και μια τουρκική σημαία)! Ιδού σε ποιών απόψεων τους ανθρώπους έχουμε εμπιστευτεί την εκπαίδευση των παιδιών της Ελλάδος. Ιδού για ποιον λόγο τα ελληνικά πανεπιστήμια θεωρούνται χειρότερα κι απ’ αυτά των πιο καθυστερημένων χωρών της Αφρικής. Ιδού γιατί τα πανεπιστημιακά διπλώματα έχουν καταντήσει κουρελόχαρτα.

ΣΥΡΙΖΑ: «Αδειάζει» ο Παπαδημούλης τον Τατσόπουλο

Με ένα σχόλιο που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, «άδειασε» τον συνάδελφό του Πέτρο Τατσόπουλο τόσο για τη γελοία δήλωση που έκανε μιλώντας στο περιοδικό «CRASH», όσο και για την αντίδρασή του στην κριτική που δέχθηκε: «Η δήλωση του Π. Τατσόπουλου ήταν πιστεύω, πολλαπλό ατόπημα. Αντί να ψάχνει δικαιολογίες, είναι προτιμότερο να το παραδεχτεί. Όλοι κάνουμε λάθη», έγραψε ο Παπαδημούλης και δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε απολύτως. Πολύ πιο έμπειρος και γενικότερα ψύχραιμος ως άνθρωπος ο Παπαδημούλης, αντελήφθη από την αρχή σε τι παγίδα έριξε τον εαυτό του ο «αυθόρμητος εραστής» (το αντίθετο του χαρακτηρισμού που απηύθυνε σε όλους εμάς, δηλαδή «υποκριτές» και καθώς πρέπει…) Πέτρος Τατσόπουλος.
Είναι προφανές, ωστόσο, ότι στο… κελάηδισμα του Παπαδημούλη, εμπεριέχεται και βολή εν όψει των συνεδριακών διαδικασιών του ΣΥΡΙΖΑ. Να πούμε όμως και κάτι που ίσως μας απασχολήσει το επόμενο διάστημα. Πηγές του κόμματος, «συνελήφθησαν να αναπτύσσουν το ακόλουθο πολύ ενδιαφέρον επιχείρημα:Τι δουλειά έχει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή με την εξουσία; Αφού ξέρουμε ότι πολλά από όσα διακηρύσσουμε σήμερα δεν εφαρμόζονται, όσο δίκαια και να είναι, τουλάχιστον στην παρούσα συγκυρία. Καλύτερα να σκοτωθούμε στο συνέδριο, κάποιοι να φύγουν και απλά το κόμμα που θα προκύψει και θα είναι σίγουρα ισχυρότερο από αυτό που ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από μερικά χρόνια, θα ξεκινήσει σιγά-σιγά και συντεταγμένα, με συζήτηση και ειδικούς, να εκπονεί κυβερνητικό πρόγραμμα.

Χωρίς σχόλια…

ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΑ ΓΡΥΛΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ – ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΣΠΑΣΜΟΙ ΤΟΥ ΘΗΡΙΟΥ ΠΟΥ ΞΕΨΥΧΑΕΙ!Μέσα σε κλίμα απίστευτης τρομοκρατίας, που έχουν καλλιεργήσει τοπικοί παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιοι αργόσχολοι φοιτητές που ελέω μπαμπά «κάνουν την επανάστασή τους» διεξάγεται σήμερα και αύριο επίσκεψη κλιμακίου βουλευτών της Χρυσής Αυγής στα Χανιά και στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Το χαφιεδομάνι του ΣΥΡΙΖΑ και οι συνεργαζόμενες παρακρατικές αναρχοκομμουνιστικές συμμορίες – το μακρύ χέρι της κατοχικής συγκυβέρνησης του Μνημονίου και τα παιδιά για όλες τις βρωμοδουλειές του σάπιου συστήματος, κηρύττουν το μίσος και το φανατισμό και οργανώνουν αντισυγκεντρώσεις κατά των νομίμων δραστηριοτήτων ενός κοινοβουλευτικού πολιτικού κόμματος (αλήθεια κ. Δένδια, δεν απαγορεύονται από το νόμο οι αντισυγκεντρώσεις;). Πάρτε μια μικρή γεύση από τις άναρθρες κραυγές των λυσσασμένων θαυμαστών του Στάλιν, του Χότζα, του Τσαουσέσκου, του Πολ-Ποτ κ.α. «λαοπρόβλητων» αιμοσταγών ερυθρών δικτατόρων:

«Σιωπηρός» γεωπολιτικός σχεδιασμός αποσταθεροποίησης της Ελλάδας

Επικίνδυνο παιχνίδι εις βάρος της Ελλάδας παίζουν οι Γερμανοί στη Θράκη, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδίου του Βερολίνου για τη μετατροπή της χώρας σε κανονικό προτεκτοράτο. Τα «Επίκαιρα» αποκαλύπτουν τις... γερμανικές μεθοδεύσεις και τις πιέσεις προς την κυβέρνηση προκειμένου να επιτραπεί η επιστροφή δεκάδων χιλιάδων απελαθέντων «τουρκόφρονων» μουσουλμάνων και των οικογενειών που δημιούργησαν μετέπειτα στη Δυτική Θράκη, ώστε να αποτελέσουν εργατικό δυναμικό για την Ειδική Οικονομική Ζώνη (ΕΟΖ) που επιδιώκουν να στήσουν οι Γερμανοί στην ακριτική περιοχή.
Πρόκειται για έναν πυρήνα 50.000 και πλέον ανθρώπων, που σήμερα ζουν συγκεντρωμένοι από το τουρκικό κράτος στην Προύσα, οργανωμένοι σ' ένα δίκτυο αλυτρωτικών συλλόγων, τους οποίους χρηματοδοτούν και καθοδηγούν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.
Ο μηχανισμός προπαγάνδας του βαθέος κράτους της Άγκυρας βρίσκει τώρα αρωγό τη γερμανική Task Force, η οποία έχει αναλάβει την επιτόπια υλοποίηση του σχεδιασμού του Βερολίνου, που είναι σε πλήρη γνώση της Άγκυρας.

Μάθημα οικονομικής ιστορίας: «Η υπερφορολόγηση καίει αυτούς που την επιβάλλουν»Αποτελεί ένα οικονομικό φαινόμενο που επαναλαμβάνεται στην ανθρώπινη κοινωνία και ιστορία. Η επιβολή εξαιρετικά υψηλής φορολόγησης επάνω στην δημιουργηθείσα, με προσωπική και οικογενειακή εργασία δεκαετιών, περιουσία των πολιτών από εκείνους που έχουν αναλάβει τις τύχες του, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην αποσάθρωση της νομιμότητας του καθεστώτος αυτού στα μάτια των πολιτών του με επακόλουθο την τελική του πτώση.  
Η απόκτηση πλούτου όχι μέσω της δημιουργίας νέου πλούτου, το λεγόμενο μεγάλωμα της πίτας, αλλά μέσω της υφαρπαγής νομοθετικά (με την αύξηση των φορολογικών συντελεστών πχ. του ΦΠΑ κτλ.), νόμιμα αλλά όχι ηθικά (με πολιτικές και επιχειρηματικές απατεωνιές) ή σφετεριστικά (με τα επιβαλλόμενα χαράτσια) του υπάρχοντος πλούτου που έχει δημιουργηθεί από τον κόπο άλλων, αργά ή γρήγορα προκαλεί την αντίδραση και την αντίσταση αυτού του οποίου η περιουσία υφαρπάζετε ή του οποίου η εργασία δεν αποδίδει πλέον στον ίδιο ούτε στο ελάχιστο γιατί το όποιο οικονομικό όφελος κατευθύνεται αλλού. Μέσα στο πλαίσιο αυτό πρέπει να δούμε και την σημερινή πολιτική που επιβάλλεται στην Ελλάδα και τους πολίτες της. Μια φορομπηχτική πολιτική που εξαθλιώνει το νόημα της εργασίας και της πραγματικής επιχειρηματικής δημιουργίας, ενώ υφαρπάζει περιουσίες κρατικές και ιδιωτικές για τις οποίες εργάστηκαν σκληρά (πολύ σκληρά) οι προηγούμενες γενιές.
Και όλα τα αυτά, μετά από το «ξεκοκάλισμα» των υγειών επιχειρηματικών και βιομηχανικών τομέων που έδιναν εκατοντάδες χιλιάδες δουλειές από τους φυτευτούς επαγγελματίες εργατοπατέρες στις δεκαετία του ’80 και του ’90, τον σταδιακό δανεισμό του δημοσίου σε όλο και μεγαλύτερα μεγέθη με πρόσχημα την κάλυψη όλο και νέων αναγκών και εξόδων, την κατασκευή ιδιωτικών ουσιαστικά σταδίων ή μεγάρων μουσικής αλλά με κρατικά λεφτά, την ανάληψη παγκόσμιων αθλητικών διοργανώσεων και βεβαίως της Ολυμπιάδας με κόστος μέχρι και σήμερα ανυπολόγιστο για το Ελληνικό δημόσιο προς όφελος συγκεκριμένων συμφερόντων, της μεθοδευμένης καθοδήγησης του κόσμου στην ψυχολογία του εύκολου κέρδους είτε με τις άφθονες αγροτικές επιδοτήσεις είτε με την παραμυθένια χρηματιστηριακή αγορά, την μεθοδευμένη εξαΰλωση των άλλοτε εύρωστων αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, των θησαυροφυλακίων των κρατικών τραπεζών και του κρατικού χρυσού, αλλά και όλων των ταμειακών ή άλλων συσσωρευμένων «τιμαλφών» του Ελληνικού κράτους.

Τρεις μεγάλοι Γερμανοί εξηγούν γιατί μισούν θανάσιμα την Ελλάδα!!

Για μια ακόμη φορά τα γερμανικά βάρβαρα υποκείμενα Μέρκελ-Σόϊμπλέ, έδειξαν τι επιδιώκουν. Τον θάνατο της Ελλάδας! Δυστυχώς οι ηγέτες μας τους πήραν στα σοβαρά και τους ανέχονται επί μίαν τριετία, ενώ θα μπορούσαν να τους διαλύσουν κι αυτούς κι όσους άλλους τους σεγοντάρουν στις ανιστόρητες αθλιότητές τους. Δείτε όμως την αλήθεια και την απάντηση που δικοί τους φωτισμένοι Γερμανοί δίνουν:
ΝΙΤΣΕ-ΓΚΑΙΤΕ-ΣΙΛΕΡ
Friedrich Nietzsche
“Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες.
Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε κι αν δημιουργούσαν, φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή στη σύγκρισή του με το ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνότανε, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα.
Έτσι ξανά και ξανά μια οργή ποτισμένη με μίσος ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού και αλαζονικού έθνους, που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικά ότι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφός του. Κανένας από τους επανεμφανιζόμενους εχθρούς τους δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το κώνειο, με το οποίο θα μπορούσαμε μια για πάντα να απαλλαγούμε απ’ αυτούς. Όλα τα δηλητήρια του φθόνου, της ύβρεως, του μίσους έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους.
Έτσι, οι άνθρωποι συνεχίζουν να νιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Έλληνες. Βέβαια, πού και πού, κάποιος εμφανίζεται που αναγνωρίζει ακέραιη την αλήθεια, την αλήθεια που διδάσκει ότι οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού και σχεδόν πάντα τόσο τα άρματα όσο και τα άλογα των επερχόμενων πολιτισμών είναι πολύ χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τους ηνίοχους, οι οποίοι τελικά αθλούνται οδηγώντας το άρμα στην άβυσσο, την οποία αυτοί ξεπερνούν με αχίλλειο πήδημα». Καρδια & νους είναι η Ελλάδα για την ανθρωπότητα .

Ο Γιόχαν Βόλφγκανγκ Γκαίτε (Johann Wolfgang Goethe, 1749-1832) ήταν Γερμανός ποιητής και πεζογράφος
“Oι Έλληνες είναι συγγενείς μου, είναι δάσκαλοί μου. Τους θαυμάζω σαν άφθαστες διάνοιες της φράσεως και της γραμμής, καθώς και για τον ιδεώδη βίο τους.» (Από επιστολή που έστειλε στον γιο του Αύγουστοστο Bisbaden στις 5 Ιουλίου 1815). «Ό,τι είναι η καρδιά και ο νους για το σώμα, είναι η Ελλάδα για την ανθρωπότητα.» ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΕ …ΕΛΛΗΝΑ, ΠΟΣΟ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΙ ΜΗΔΑΜΙΝΟΣ ΕΙΜΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ!
Φρίντριχ Σίλερ, Φρίντριχ Σίλερ (Friedrich von Schiller).
“Καταραμένε Έλληνα.
Όπου να γυρίσω την σκέψη μου, όπου και να στρέψω την ψυχή μου, μπροστά μου σε βλέπω, σε βρίσκω. Τέχνη λαχταρώ, Ποίηση, Θέατρο, Αρχιτεκτονική, εσύ μπροστά, πρώτος και αξεπέραστος. Επιστήμη αναζητώ, Μαθηματικά, Φιλοσοφία, Ιατρική, κορυφαίος και ανυπέρβλητος. Για Δημοκρατία διψώ, Ισονομία και Ισότητα, εσύ μπροστά μου, ασυναγώνιστος κι ανεπισκίαστος. Καταραμένε Έλληνα, καταραμένη Γνώση… Γιατί να σε αγγίξω; Για να αισθανθώ πόσο μικρός είμαι, ασήμαντος, μηδαμινός; Γιατί δεν με αφήνεις στην δυστυχία μου και στην ανεμελιά μου;”


Τους λέμε λοιπόν κι εμείς! Να θυμούνται οι βάρβαροι της Ευρώπης πως θα σπάσουν τα μούτρα τους πάνω στον ιερό “θεογέννητο” αυτό βράχο που λέγεται Ελλάδα! ΗELLASNEWS-AGENCY – L1

Η. Παναγιώταρος: “Όλοι οι κηφήνες της Ελληνικής κοινωνίας μετακινήθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ”Η. Παναγιώταρος: “Όλοι οι κηφήνες της Ελληνικής κοινωνίας μετακινήθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ”
Ιστορικές αλήθειες που όσο και αν πονάνε δεν παύουν να είναι αλήθειες, είπε στην συνέντευξή του στο περιοδικό Crash ο Βουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, τόσο για την περίοδο του Ιωάννη Μεταξά, όσο και για μεταγενέστερες ιστορικές περιόδους. Επίσης προέβλεψε την διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υποστηρίζει ότι η Χρυσή Αυγή έχει δυνατότητες να κυβερνήσει την χώρα, αφού πρώτα περάσει η "λαίλαπα του ΣΥΡΙΖΑ"... Στη συνέντευξή του ο κ. Παναγιώταρος, υποστηρίζει μεταξύ άλλων: «Για τα εργατικά ζητήματα για τα οποία ο Ιωάννης Μεταξάς και η κυβέρνησή του ήταν πρωτοπόροι. Καθιέρωσε το 8ωρο, την πενθήμερη εργασία, άδειες, ίδρυσε το ΙΚΑ και τα λοιπά. Οτιδήποτε φιλεργατικό έχει γίνει επί Μεταξά. Ύστερα από αυτόν δεν έκανε κανείς απολύτως τίποτε. Ενδεχομένως το καθεστώς της 21ης Απριλίου να έλαβε κάποια επιπλέον φιλεργατικά μέτρα, κανένας άλλος», λέει.
Μιλώντας για την στρατιωτική κυβέρνηση 1967-1973, λέει: «Έχω την εντύπωση ότι αυτό το οποίο υφίσταται ο ελληνικός λαός εδώ και πολλά χρόνια είναι πολύ πιο στυγνό. Από κάθε άποψη. Υπάρχει οικονομική δικτατορία, υπάρχει απολυταρχισμός στη σκέψη αλλά και θύματα... Υπάρχει μια έκφραση που τη χρησιμοποιούν ακόμη και τώρα, αν και τείνει να εξαφανισθεί -«πού είσαι Παπαδόπουλε». Το γνωρίζετε πολύ καλά ότι τη χρησιμοποιεί ο ελληνικός λαός και πολλοί που δε ζούσανε τότε. Προφανώς κάτι σημαίνει αυτό. Η εποχή της δικτατορίας σηματοδοτεί αυτά που δεν έζησα. Αλλά από αυτά που ακούω και από αυτά που μελετάμε μάλλον τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα από ότι είναι τώρα». Επίσης, η Χρυσή Αυγή λέει ανοιχτά πως θα κυβερνήσει. Αλλά μετά τον ΣΥΡΙΖΑ. «Τώρα πια το λέμε γιατί είμαστε σίγουροι ότι η επόμενη κυβέρνηση, που θα είναι μάλλον του ΣΥΡΙΖΑ δε θα μπορέσει να ανταπεξέλθει γιατί είναι ωραίο να καταγγέλλεις, αλλά χωρίς προτάσεις δεν οδηγεί πουθενά».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ: ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΗΦΗΝΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ
Ιστορικές αλήθειες που όσο και αν πονάνε δεν παύουν να είναι αλήθειες, είπε στην συνέντευξή του στο περιοδικό Crash ο Βουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, τόσο για την περίοδο του Ιωάννη Μεταξά, όσο και για μεταγενέστερες ιστορικές περιόδους. Επίσης προέβλεψε την διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υποστηρίζει ότι η Χρυσή Αυγή έχει δυνατότητες να κυβερνήσει την χώρα, αφού πρώτα περάσει η “λαίλαπα του ΣΥΡΙΖΑ”… Στη συνέντευξή του ο κ. Παναγιώταρος, υποστηρίζει μεταξύ άλλων: «Για τα εργατικά ζητήματα για τα οποία ο Ιωάννης Μεταξάς και η κυβέρνησή του ήταν πρωτοπόροι. Καθιέρωσε το 8ωρο, την πενθήμερη εργασία, άδειες, ίδρυσε το ΙΚΑ και τα λοιπά. Οτιδήποτε φιλεργατικό έχει γίνει επί Μεταξά. Ύστερα από αυτόν δεν έκανε κανείς απολύτως τίποτε. Ενδεχομένως το καθεστώς της 21ης Απριλίου να έλαβε κάποια επιπλέον φιλεργατικά μέτρα, κανένας άλλος», λέει.
Μιλώντας για την στρατιωτική κυβέρνηση 1967-1973, λέει: «Έχω την εντύπωση ότι αυτό το οποίο υφίσταται ο ελληνικός λαός εδώ και πολλά χρόνια είναι πολύ πιο στυγνό. Από κάθε άποψη. Υπάρχει οικονομική δικτατορία, υπάρχει απολυταρχισμός στη σκέψη αλλά και θύματα… Υπάρχει μια έκφραση που τη χρησιμοποιούν ακόμη και τώρα, αν και τείνει να εξαφανισθεί -«πού είσαι Παπαδόπουλε». Το γνωρίζετε πολύ καλά ότι τη χρησιμοποιεί ο ελληνικός λαός και πολλοί που δε ζούσανε τότε. Προφανώς κάτι σημαίνει αυτό. Η εποχή της δικτατορίας σηματοδοτεί αυτά που δεν έζησα. Αλλά από αυτά που ακούω και από αυτά που μελετάμε μάλλον τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα από ότι είναι τώρα». Επίσης, η Χρυσή Αυγή λέει ανοιχτά πως θα κυβερνήσει. Αλλά μετά τον ΣΥΡΙΖΑ. «Τώρα πια το λέμε γιατί είμαστε σίγουροι ότι η επόμενη κυβέρνηση, που θα είναι μάλλον του ΣΥΡΙΖΑ δε θα μπορέσει να ανταπεξέλθει γιατί είναι ωραίο να καταγγέλλεις, αλλά χωρίς προτάσεις δεν οδηγεί πουθενά».

ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟ;;; > Ο Αλβανός πολιτικός ο οποίος συνέβαλε με τον αγώνα του στην ακύρωση της συμφωνίας Ελλάδας Αλβανίας για την οριοθέτηση της ΑΟΖ στο Ιόνιο και του οποίου το κόμμα μάχεται οτιδήποτε αφορά τα ελληνικά συμφέροντα στην περιοχή της Β. Ηπείρου έρχεται στην Αθήνα

Ο Αλβανός πολιτικός ο οποίος συνέβαλε με τον αγώνα του στην ακύρωση της συμφωνίας Ελλάδας Αλβανίας για την οριοθέτηση της ΑΟΖ στο Ιόνιο και του οποίου το κόμμα μάχεται οτιδήποτε αφορά τα ελληνικά συμφέροντα στην περιοχή της Β. Ηπείρου, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης και πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας, Έντι Ράμα έρχεται στην Αθήνα στις 24 και 25 Νοεμβρίου για να μιλήσει σε συγκέντρωση Αλβανών μεταναστών.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα aftonomi.gr για την καλύτερη ενημέρωση των Αλβανών μεταναστών που ζούν στην Αθήνα έχουν ήδη τοιχοκολληθεί σε όλους τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας αφίσες, κεντρικό μήνυμα των οποίων είναι «Ο Έντι Ράμα στην Αθήνα. Η ελπίδα όλων των μεταναστών! Πάντα δίπλα μας... και στην μεγαλειώδη γιορτή της 100η Επετείου της Ανεξαρτησίας!».
Ο Έντι Ράμα επισκέπτεται την Αθήνα για να παραβρεθεί στην εκδήλωση που διοργανώνουν οι Αλβανοί μετανάστες για την 100η επέτειο Ανεξαρτησίας της Αλβανίας την Κυριακή 25 Νοεμβρίου στο γήπεδο του ΣΠΟΡΤΙΓΚ στον Αγ. Ελευθέριο.
Αργότερα, την ίδια μέρα, ο Έντι Ράμα θα λάβει μέρος σε ημερίδα με τίτλο «Προσοχή και σεβασμός για τη Μετανάστευση» που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.
Όπως τονίζει ο πρόεδρος του παρατήματος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας στην Ελλάδα, Sotir Gjerko, στην πρόσκληση που απέστειλε προς τους αλβανούς μετανάστες, «Οι μετανάστες παντού στην Αθήνα καλωσορίζουν τον Έντι Ράμα, που είναι πάντα δίπλα μας. Η ελπίδα των Μεταναστών για μια Αλβανική Αναγέννηση!».

defencenet

Ήρθαν (πάλι) στα χέρια Π. Τατσόπουλος και Σ. Σταυρίδης“Βάζουν επίτηδες ανήκουστα μέτρα που δεν θα αποδώσουν για να υποχρεώσουν την Ελλάδα σε έξοδο”!!

Ποιός βουλευτής από αυτούς που ψήφισαν τα μέτρα θα κάνει μήνυση στην κυρία Αρβελέρ;

“ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 2013″!!

“Βάζουν επίτηδες ανήκουστα μέτρα που δεν θα αποδώσουν για να υποχρεώσουν την Ελλάδα σε έξοδο”!! Αυτό ακριβώς που γράφαμε όταν αποκαλύπταμε που βασίζονται οι παράλογες απαιτήσεις της Τρόικας και προσωπικά του Τόμσεν…

Αυτά και άλλα λέει η κυρία Αρβελέρ. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι “αποκαλύπτει” την …αποκάλυψη που έχει ήδη κάνει το Ολυμπία από το πρώτο μνημόνιο, όταν τα άθλια παπαγαλάκια μιλούσαν για δραχμή. Μα ήταν το αυτονόητο που οποιοσδήποτε μη στρατευμένος οικονομολόγος γνώριζε: Από την στιγμή που προσυπογράφεις ένα άθλιο, ελεεινό σχέδιο όπως το μνημόνιο, από την επόμενη κι’ όλας ημέρα αυτοί που σε “δανείζουν” θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά να σε χρεοκοπήσουν!

Προειδοποιούσαμε επίσης: Αγαπητοί βουλευτές, η ψήφιση της Δανειακής σύμβασης οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια έξω από το Ευρώ. Οι ευθύνες σας είναι βαρύτατες.

Όταν όλοι πανηγύριζαν για την απάτη του PSI φωνάζαμε: ΚΥΡΙΕ ΠΕΠΟΝΗ ΙΔΟΥ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ εις βάρος της χώρας: 120 δισεκατομμύρια Ευρώ Ελληνικών ομολόγων* ξεφορτώθηκαν οι ξένοι τραπεζίτες με την συνενοχή ΓΑΠ – Παπακωνσταντίνου.

Σήμερα λοιπόν, τα ίδια ακριβώς λέει η κυρία Αρβελέρ. Κατόπιν εορτής όμως. Σαν επικήδειο στο ιστορικότερο Έθνος του πλανήτη, στο λίκνο του ανθρωπιάς. Κανείς δεν την λέει “συνωμοσιολόγο”. Πιστεύουν ότι θα καταφέρουν το άθλιο σχέδιο τους. Χωρίς όμως να λαμβάνουν υπ’ όψιν τους τον αστάθμητο παράγοντα…


ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΣΜΟΥΠροσκύνησε ολάκερο το πολιτικό σύστημα της χώρας. Ουδένα κεφάλι όρθιο, ουδένα καθεστωτικό κόμμα απροσκύνητο. Τίμιο ως προς τη φύση της πολιτικής τους παρουσίας και το ρόλο τους τον ανθελληνικό. Αισχρό και άτιμο για την πατρίδα και το λαό που αλυσοδένουνε και δολοφονούνε μαζί με τον εργοδότη τους διεθνιστικό και σιωνιστικό νεοταξισμό. Άπαντες συσκέπτονται, κάμουν επιτροπές συντονισμού έργου ανθελληνικού και από τις άλλες τις επιτροπές, αυτές της καταδιώξεως και της καταπολεμήσεως του Ελληνικού Εθνικοκοινωνισμού! Όλοι τους καλούν σε γενικό πόλεμο λοιπόν ενάντια στον Εθνικισμό μας. Σύμφωνοι, κι εμείς έχουμε πόλεμο εναντίον τους. Την ίδια στιγμή ο βρόγχος γύρω από το λαιμό του λαού μας σφίγγει ασφυκτικά. Διαβάζουμε στα αθροιστικά συμπεράσματα της Ελληνικής Στατιστικής ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του δεύτερου φετινού τριμήνου το διαθέσιμο εισόδημα της ελληνικής οικογένειας μειώθηκε κατά 5,4 δις ευρώ!...
Γνωρίζει κανείς γνώστης απλών οικονομικών στοιχείων κανένα κράτος που να σημειώνει ανάκαμψη και ανάπτυξη άνευ εθνικής παραγωγής και εισοδήματος;! Την στιγμή μάλιστα αυτή που οι καταγεγραμμένες τελεσθείσες αυτοκτονίες ή απόπειρες από το 2009 έως την 23 Αυγούστου 2012 έχουν φτάσει πανελλαδικά στις 3124! Οι καταγεγραμμένες κι όχι οι συνολικές αφού πολλές δεν δηλώνονται για λόγους θρησκευτικούς.
Όχι λοιπόν, δεν μιλάς μ’ αυτόν τον τρόπο για ανασυγκρότηση του κράτους παρά μονάχα όταν οδηγείς αυτό το κράτος στον ευτελισμό, το ξεπούλημα και τον τεμαχισμό εθνικού εδάφους. Κι όταν ακόμη οδηγείς το λαό στην εξαθλίωση και τον αφανισμό με την καταγεγραμμένη απώλεια 900 ελληνικών θέσεως εργασίας καθημερινά. Αυτό είναι το σχέδιο του σιωνιστικού νεοταξισμού κι αυτό εξυπηρετεί το κατοχικό καθεστώς.

Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 Δικαστήριο Έκρινε ως Εκμετάλλευση των Εργαζομένων τους μισθούς των 500 ευρώ

Πολύ Σημαντική Απόφαση! > Εκμετάλλευση των εργαζομένων, καθώς θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τους την επιβίωση, αποτελούν οι μειώσεις των μισθών στα 500 ευρώ, σύμφωνα με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, η οποία ελήφθη στο πλαίσιο εκδίκασης της…προσφυγής της κατασκευάστριας κοινοπραξίας κατά της απεργίας των εργαζομένων στο έργο του Μετρό της συμπρωτεύουσας.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης, το δικαστήριο «εξέδωσε μια ιστορική απόφαση που χαράζει νέους δρόμους στους αγώνες των εργαζομένων για την αξιοπρεπή διαβίωση τους» και «θα έχει αντίκτυπο και σε όλους τους εργαζόμενους στην υπόλοιπη χώρα», διότι:

- Αποφάσισε ότι η εφαρμογή της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) 6/28.02.2012, που κατήργησε τη μετενέργεια και μείωσε τον κατώτατο μισθό, «είναι αντισυνταγματική και συγκρούεται με τα άρθρα 26 και 43 του Συντάγματος»,

- έκρινε πως μειώσεις μισθών σε αυτό το μέγεθος (δηλαδή τα 500 ευρώ), συνιστούν πλέον εκμετάλλευση του εργαζομένου και θέτουν σε κίνδυνο την επιβίωση του,

- αποφάσισε ότι η εφαρμογή της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου «σε μικρή μερίδα εργαζομένων παραβιάζει κατάφωρα την αρχή της ισότητας στις εργασιακές σχέσεις»,

- δέχτηκε ότι σε καμία περίπτωση οι απεργίες των εργαζομένων δεν είναι υπεύθυνες για την καθυστέρηση αποπεράτωσης του έργου,

- δέχτηκε ότι οι προσλήψεις των 30 εργατοτεχνιτών δεν ήταν αναγκαίες, «κάτι που ενισχύει την άποψη πως ήταν προσχηματικές για να μπορέσει η εταιρεία να επιβάλει τις μειώσεις των μισθών», όπως σημειώνεται.

Σύμφωνα με το κείμενο της απόφασης του δικαστηρίου, οι διατάξεις της ΠΥΣ εκδόθηκαν από τη διοίκηση κατά παράβαση του Συντάγματος και γι’αυτό είναι μη εφαρμοστέες.

Σημειωτέον ότι οι εργαζόμενοι στο Μετρό Θεσσαλονίκης απεργούν εδώ και πέντε εβδομάδες, «συμπαραστεκόμενοι στους 30 επαναπροσληφθέντες εργατοτεχνίτες, που κλήθηκαν να εργαστούν με το εξευτιλιστικό ποσό των 460 ευρώ», όπως αναφέρει το σωματείο…

ΞΑΝΑΝαυάγησε η Σύνοδος Κορυφής. Δε συμφώνησαν οι ευρωπαίοι ηγέτεςΝαυάγησε η Σύνοδος ΚορυφήςΝαυάγησε σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες η Σύνοδος Κορυφής για τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επταετία 2014-2020.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ηγέτες δεν καταφέρνουν να συμφωνήσουν παρά τη νέα διορθωτική πρόταση που φέρεται να έφερε σήμερα στο τραπέζι ο Χέρμαν βαν Ρομπάι, οπότε ο προϋπολογισμός θα συζητηθεί εκ νέου στη Σύνοδο Κορυφής του Ιανουαρίου.

Η Ελλάδα χρεοκόπησε και οι πολιτικοί της ΔΕΝ αλλάζουν με τίποτα

Σκάνδαλο 1: Χρηματοδότηση-απάτη... ''Ινστιτούτου Κ. Καραμανλή'' (Αθήνα) γιά λόγο ανύπαρκτο, από κονδύλια γιά τον... απόδημο Ελληνισμό!... (Η απόφαση)
Σκάνδαλο 2: Χρηματοδότηση... θέατρου στην εκλογική περιφέρεια υφυπουργού Εξωτερικών, από κονδύλια γιά τον... απόδημο Ελληνισμό!... (Η απόφαση)
Οι ''λαμογιές'' με ''ξέπλυμα χρήματος'' προς διάφορες ''καταστάσεις'', συνεχίζονται κανονικά μέσω της βρώμικης Γεν. Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (υπουργείο Εξωτερικών).
Σε ότι αφορά το θέατρο γιά παραστάσεις στην Γερμανία, αυτές γίνονται με ή χωρίς εισιτήριο εισόδου; Σε ότι αφορά το ''Ινστιτούτο Κ. Καραμανλή'', που χρηματοδοτήθηκε από την διεύθυνση... Αμερικής της ΓΓΑΕ, γιά την ''λειτουργία διαδικτυακού παρατηρητηρίου και ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την ανάδειξη των θέσεων της Ελληνικής Ομογένειας'', στην ιστοσελίδα του ΔΕΝ υπάρχει ούτε η λέξη... Ομογένεια. Δηλαδή, μιλάμε γιά ΑΠΑΤΗ.

ΕΟΤ και υπουργείο Τουρισμού, μετά το Λονδίνο, θα... ''χτυπήσουν'' και στο Τορόντο, Καναδά
Ο γεν. Γραμματέας του ΕΟΤ, Ν. Καραχάλιος, που βρήκε ευκαιρίες και κρατικό χρήμα γιά ''ταξίδια αναψυχής'', θα είναι στο Τορόντο Καναδά, 12 Δεκέμβρη γιά να... προβάλει τον ελληνικό τουρισμό. Δηλαδή, πάλι να τον... εξευτελίσει, όπως έκανε στο Λονδίνο πρόσφατα, μαζί με την εντυπωσιακά άσχετη υπουργίνα Τουρισμού, 'Ολγα Κεφαλογιάννη. Γιά τον εξευτελισμό στο Λονδίνο με κρατικό χρήμα, κατατέθηκε κι ερώτηση στην Βουλή.
Σημ.: Ο κ. Καραχάλιος πριν το Τορόντο, θα περάσει ένα διήμερο στη Νέα Υόρκη, γιά τα... ψώνια του.

Διασυρμός γιά την ''οργανωμένη Ομογένεια'' ΗΠΑ, την ώρα που ο λαός της Ελλάδας υποφέρει
Ομογενειακή Οργάνωση, με 45-50.000 δολ. στα ταμεία της, ζήτησε κι έλαβε 6.000 ευρώ χορηγία από την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού...(Η απόφαση)
''Θαυμάστε'' την Παν-Μεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά, έδρα Σικάγο

ΕΝΤΟΛΗ - ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΤΕΝΤΕ. ΘΑ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΠΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΝ.


tentes-dikastikoi
Σχίσμα ανάμεσα στους δικαστικούς λειτουργούς και την φυσική τους ηγεσία. Να περικόπτονται οι αποδοχές όσων δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών απέχουν των καθηκόντων τους ή συγκεκριμένα κατέρχονται σε στάσεις εργασίας, έδωσαν εντολή ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες και ο προϊστάμενος της επιθεώρησης των δικαστών και δικαστηρίων, αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Γεώργιος Χρυσικός.
Ειδικότερα, οι δύο λειτουργοί της Δικαιοσύνης ζητούν από τους εισαγγελείς Εφετών και τους διευθύνοντες τα Εφετεία και Πρωτοδικεία της χώρας να μεριμνήσουν για την εφαρμογή του Οργανισμού των Δικαστηρίων, όπως αυτός τροποποιήθηκε επί υπουργίας του Μιλτιάδη Παπαϊωάννου. Ο τροποποιηθείς οργανισμός των Δικαστηρίων επιτρέπει την περικοπή - μείωση των αποδοχών των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών ανάλογα με την απόδοσή τους. Με άλλα λόγια, αν οι δικαστές έχουν μειωμένη απόδοση, τότε μπορεί να τους επιβληθεί μείωση των αποδοχών τους.

ΤΟΥΡΚΙΚΟ Τ-37 TWEET "Ξεβράζονται" συντρίμμια του αεροσκάφους στη Λέσβο

Τα συντρίμμια του τουρκικού εκπαιδευτικού αεροσκάφους T-37 Dragonfly το οποίο συνετρίβη τον περασμένο Απρίλιο στο Β.Αιγαίο συμπαρασύροντας στο θάνατο, και έναν Πακιστανό εκπαιδευόμενο πιλότο, ξεβράζει η θάλασσα στη Λέσβο.
Τμήματα των πτερύγων του αεροσκάφους, και ορισμένα μικρά τμήματα της ατράκτου βγήκαν στις ακτές του ελληνικού νησίού, τυχαίο μεν αλλά σημειολογικό γεγονός, για την τύχη που έχουν στο Αιγαίο οι εισβολείς από την Ανατολή εδώ και 2500 χρόνια.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΟΝ ΚΡΑΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ!!!


tatsopoulosmpluza
Ακόμα και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κράζουν τον...πηδηχταρά εθνοπατέρα Πέτρο Τατσόπουλο...Δείτε το...τιτίβισμα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ και θα καταλάβετε...
papadimoulis-twitter-3http://makeleio.gr

εξηγήσουν γιατί ο κόσμος στρέφεται στην Χρυσή Αυγή Aυγά (ποσέ ή "μάτια") και φίδια ανακάλυψαν πάλι οι "συστημικοί" για να εξηγήσουν γιατί ο κόσμος στρέφεται στην Χρυσή Αυγή


Το σύστημα ενοχλείται από την άνοδο των "σκληρών της δεξιάς" και έτσι ακόμα και φερόμενοι ως "δεξιοί" πολιτικοί, όπως ο υφυπουργός Παιδείας κ. Θ. Παπαθεοδώρου άρχισαν πάλι να μιλάνε για "αυγά" και "φίδια". Ότι "θα σταματήσουν την επώαση του αυγού του φιδιού στα σχολεία".  Μάλιστα ανακοίνωσε ότι θα συστήσει "παρατηρητήριο για τον εντοπισμό τέτοιων κρουσμάτων"! Φυσικά αναφερόνουσαν σε ένα κόμμα το οποίο είναι στην Βουλή με 7% και στις δημοσκοπήσεις έρχεται τρίτο, την Χρυσή Αυγή!
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Τατσόπουλου (που είχε χαρακτηρίσει "ομοφυλόφιλο" τον Θ.Κολοκοτρώνη!), είπε ότι το υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που ανέλαβε με την δημιουργία Παρατηρητηρίου για την πρόληψη της σχολικής βίας, εντείνει τις δράσεις του σε πανελλαδικό επίπεδο καταγράφοντας τα σχετικά στοιχεία και την ταυτοποίηση σε φορείς συγκεκριμένων περιστατικών. Όπως εξήγησε ο κ. Παπαθεοδώρου, το Παρατηρητήριο θα διενεργεί μελέτες και θα σχεδιάζει δράσεις και σε συνεργασία με άλλα υπουργεία, ενώ σε περιφερειακό επίπεδο οι δράσεις θα αναλαμβάνονται μέσω των περιφερειακών διευθύνσεων εκπαίδευσης.
Από την πλευρά του ο ερωτών βουλευτής αναφέρθηκε σε υποτιθέμενες "επιθέσεις κατά αντιρατσιστών" στα σχολεία (!) είπε ότι «με την Χρυσή Αυγή δεν έχουμε απλώς μια νεολαία που διαδίδει τις ιδέες της, αλλά θέλει να επιβάλλει τις ιδέες της». Και αναφέρθηκε σε περιπτώσεις καθηγητών «που έχουν απειλήσει μαθητές, όπως στα Εξάρχεια, ότι θα φέρουν την Χρυσή Αυγή ή μαθητές που χαιρετούν ναζιστικά και απειλούν καθηγητές ότι θα φέρουν τη Χρυσή Αυγή».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ο ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ, ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ... AIDS ΚΑΙ Η ΦΑΝΗ ΠΑΛΛΗ-ΠΕΤΡΑΛΙΑ!


giakoumatos1
Είναι τόσο... άρρωστος με την πολιτική που είπε ότι έχει πολιτικό AIDS και δεν νομίζει ότι θα θεραπευτεί!
Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, πάντα χειμαρρώδης, μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM είπε: «Μια φορά που με μπλόκαραν οι Αγανακτισμένοι έξω από τη Βουλή, μου ζήτησαν να παραιτηθώ και είπα, πάω τώρα να υποβάλω παραίτηση, αλλά στη θέση μου όμως θα έρθει η κυρία Πετραλιά . Φώναζαν τότε "Όχι, όχι μην το κάνεις"... Εγώ να παραιτηθώ: το θέμα είναι, ποιος έρχεται;»
Είπε όμως κι άλλα: «Όταν μπήκα εγώ στη Βουλή, είχε μέσα φυσιογνωμίες που τους παρακολουθούσες, γιατί κάτι θα κέρδιζες. Τώρα μόλις μιλάει ο οποιοσδήποτε φεύγω. Όταν μιλάει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, τρέχω. Το βήμα της Βουλής είναι για να καταθέσεις την ψυχή σου, όχι να κακοδιαβάζεις το γραπτό».
Είπε επίσης ότι αν δεν βρεθεί λύση για τους μικροομολογιούχους μέχρι το Πάσχα, τότε θα ανεξαρτητοποιηθεί.http://makeleio.gr

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ: Υποβάθμισε και τις κυπριακές τράπεζες η FitchΣε ΒΒ- από ΒΒ υποβάθμισε η Fitch την πιστοληπτική ικανότητα της Λαϊκής Τράπεζας, της Τράπεζας Κύπρου και της Ελληνικής Τράπεζας.

Η κίνηση αυτή ήρθε μετά την υποβάθμιση της Κύπρου στις 21 Νοεμβρίου.

Ο οίκος εκτιμά ότι οι τρεις τράπεζες θα χρειαστούν σημαντικές κεφαλαιακές “ενέσεις” και ότι αυτές θα παρασχεθούν από τις κυπριακές και τις διεθνείς αρχές.

Σήμερα η Κύπρος αναμένει την επίσημη ανακοίνωση της ΕΕ για τη συμφωνία ένταξης σε μηχανισμό στήριξης, ύψους 17,5 δις εκ των οποίων έως τα 10 δις θα κατευθυνθούν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΔΙΣΚΟΥ ΣΤΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ!


1713
ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ, ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ!
Ο κόσμος πένεται. Η κατάσταση της οικονομίας μας από το περασμένο καλοκαίρι έχει επιδεινωθεί και οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ραγδαία χειροτέρευση της κρίσης, τους επόμενους μήνες. Η αναλγησία της Κυβέρνησης όμως διαλύει τον κοινωνικό ιστό με αύξηση της φορολογίας!
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η περιφορά του δίσκου κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, αρχίζει να προκαλεί! Οι περισσότεροι πιστοί, βλέποντας τον δίσκο να περνά από δίπλα τους αισθάνονται εξαιρετικά άβολα, άλλοι ντρέπονται και άλλοι αρχίζουν και βγαίνουν έξω από τον ναό προκειμένου να μην βρεθούν αντιμέτωποι με τον δίσκο, επειδή δεν έχουν να δώσουν το παραμικρό σεντ!
Κάτω από τις τραγικές για τον περισσότερο κόσμο συνθήκες, η περιφορά δίσκου με τον οποίο ζητούνται χρήματα από τους τσακισμένους οικονομικά πιστούς χριστιανούς, μοιάζει με πρόκληση.
Όπως πληροφορούμαστε, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, έχει βγάλει σχετική ανακοίνωση με την οποία παύεται στους ναούς της περιφέρειάς του, η περιφορά του δίσκου. Κάτι ανάλογο οφείλει να κάνει και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
Μακαριώτατε είναι κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει νωρίτερα. Δώστε εντολή να σταματήσει η περιφορά δίσκου!
indobserver.blogspot.gr

Το πόρισμα για την πισίνα στις φυλακές Κορυδαλλού!

Το πόρισμα των υπηρεσιών του υπουργείου Δικαιοσύνης για την κατασκευή της λεγόμενης «πισίνας» μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, διαπιστώνει ότι για την κατασκευή της δεν υπήρξε προηγούμενη ενημέρωση του υπουργείου Δικαιοσύνης και ότι δεν είχε εκδοθεί σχετική οικοδομική άδεια.

Επίσης, το πόρισμα επιρρίπτει ευθύνες στη διευθύντρια του Ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού Κωνσταντίνα Γέρου και στον αρχιφύλακα και συνδικαλιστή Αντώνη Αραβαντινό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΖΗΤΩ Ο ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ: «ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ» ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣΗ επιχείρηση-απάτη «Ξένιος Ζεύς» συνεχίζεται, μας διαβεβαιώνει το υπουργείο ΠΡΟ-ΠΟ, αλλά όπως φαίνεται οι «κατατρεγμένοι οικονομικοί μετανάστες» δεν πτοούνται και συνεχίζουν την κακοποιό δράση τους.
Έτσι, δύο «κατατρεγμένοι κ.τ.λ.» από την Αλβανία, ηλικίας 19 και 18 ετών, συνελήφθησαν στα Σελιανίτικα Κορινθίας, γιατί λίγο μετά τα μεσάνυχτα μπήκαν στο σπίτι ηλικιωμένου ζευγαριού στην Συκιά Κορινθίας και αφού τους βασάνισαν απάνθρωπα, τους λήστεψαν, παίρνοντας όσα χρήματα βρήκαν.
Στην κατοχή των συλληφθέντων και σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητό τους, βρέθηκε και κατασχέθηκε το ποσό που είχαν πάρει από τους ηλικιωμένους κι ένα μαχαίρι.
Άλλοι τρεις «κατατρεγμένοι κ.τ.λ.» –η εθνικότητα των οποίων δεν ανακοινώθηκε από την Αστυνομία- συνελήφθησαν γιατί όπως αποκαλύφθηκε είχαν διαπράξει τουλάχιστον δώδεκα ληστείες και δυο διαρρήξεις σε σπίτια των Βορείων Προαστίων. Οι τέσσερις «κατατρεγμένοι κ.τ.λ.» ληστές (ο τέταρτος διέφυγε της σύλληψης) εισέβαλλαν στα σπίτια κυρίως τις νυχτερινές ώρες, παραβιάζοντας τις πόρτες εισόδου και με την απειλή όπλων άρπαζαν χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.
Η «ακτίνα» της ληστρικής δράσης των «κατατρεγμένων κ.τ.λ.» περιελάμβανε τις περιοχές της Πεντέλης, του Χαλανδρίου και των Βριλησσίων. Σε έρευνες που έγιναν στις οικίες των δραστών, καθώς και στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν για να πηγαίνουν στη «δουλειά» τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, ρολόγια και διαρρηκτικά εργαλεία.
Να τους χαίρονται τους… πολυπολιτισμικούς κακοποιούς οι «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυοι» του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, των ΜΚΟ, των καθεστωτικών ΜΜΕ και ο υπόλοιπος «αντιρατσιστικός» συρφετός!http://neadeksia.wordpress.com

Ὁδεύουμε πρός τήν λήξιν τῆς Τουρκίας;

Λογικά, βάσει ἀπλῶν παρατηρήσεων, θεωρῶ πλέον πὼς τὸ ἄμεσον πρόβλημα διαλύσεως δὲν τὸ ἔχει ἡ Συρία ἀλλὰ ἡ Τουρκία. 
Ἡ Συρία θὰ πάθῃ, διότι βρίσκεται στὴν μέσι αὐτοῦ τοῦ σχεδίου καταστολῆς τῆς Μέσης Ἀνατολῆς.
Ἀλλὰ δὲν πιστεύω νὰ ἀντιμετωπίσῃ καὶ προβλήματα ἀποσυνθέσεως.
Ἡ Τουρκία ὅμως ἔχει σοβαρότατα προβλήματα.
Προβλήματα ποὺ τόσες δεκαετίες τὸ σάρωθρον πετοῦσε κάτω ἀπὸ τὸ χαλί, κουκουλώνοντας τά καὶ ὑποκρινομένη τὴν ἄσπιλον κι ἀμόλυντον παρθένα. Κάτι ποὺ φυσικὰ οὐδέποτε ὑπῆρξε!
Κοῦρδοι, Ἁρμένιοι, κατάλοιπα χριστιανικῶν πληθυσμῶν ἔχουν ἤδη ἀρχίσει νὰ συνεννοοῦνται μεταξύ τους, καθῶς ἐπίσης καὶ μὲ ἐξωτερικοὺς παράγοντες, πρὸ κειμένου νὰ ἀνακτήσουν ἐλευθερίες ποὺ τόσους χρόνους τοὺς ἔκλεβαν.
Τί θά γίνῃ στό τέλος;
Ἕνα εἶναι βέβαιον.
Τὰ σύνορα ποὺ γνωρίζουμε οὐδεμίαν σχέσιν ἔχουν μὲ αὐτὸ ποὺ θὰ ξημερώσῃ!
Κι αὐτὸ ποὺ θὰ ξημερώσῃ, καὶ ποὺ ἀφορᾷ στὴν Τουρκία, εἶναι πολὺ ἄσχημο!
Φιλονόη.
Υ.Γ. Ξεκίνησε. Ξεκίνησε κι ἔχει δύσβατον δρόμο γιὰ ὅλους μας… Ἀλλὰ θὰ τὸν πορευθοῦμε!

Προωθείται πυροδότηση εμφύλιου πολέμου στην Τουρκία μέσω του συριακού τέλματος

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ – 4 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ!Μεγάλα επεισόδια ξέσπασαν σήμερα το μεσημέρι στην Κομοτηνή, στην πρώην Σχολή Αστυφυλάκων και νυν ξενοδοχείο υπερπολυτελείας (ψύξη- θέρμανση, ντελίβερι και όλα τα… κομφόρ) «Ο Ξένιος Ζεύς»!
Οι περίπου 500 «κατατρεγμένοι οικονομικοί μετανάστες» που διαβιούν εκεί πολυτελώς, φαίνεται πως βαρέθηκαν την… κλεισούρα και απαίτησαν να αφεθούν ελεύθεροι. Έτσι, κατά τον σημερινό προαυλισμό τους άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα, να βάζουν φωτιά σε στρώματα και να πετούν κάθε λογής αντικείμενα στους λιγοστούς αστυνομικούς της φρουράς (περίπου 15). Έντρομοι οι αστυνομικοί πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό ενώ προχώρησαν σε ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης. Τα επεισόδια κράτησαν περίπου μία ώρα και κατά τη διάρκειά τους τραυματίστηκαν με αιχμηρά αυτοσχέδια αντικείμενα τέσσερις αστυνομικοί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λαθρομετανάστες είχαν προετοιμάσει την εξέγερση με τελικό σκοπό να δραπετεύσουν, αλλά άγνωστο για ποιον λόγο δεν την άρχισαν τη νύχτα. Πιθανώς, κάποιοι ήταν υπέρ του δέοντος ανυπόμονοι! Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, είχαν πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να επιτύχουν του σκοπού τους, οπότε και θα σκορπούσαν τον τρόμο στην πόλη της Κομοτηνής.
Οι κάτοικοι της πόλεως είναι αγανακτισμένοι με την κατάσταση και εντός των προσεχών ημερών προτίθενται να αποστείλουν εξώδικα στον υπουργό ΠΡΟ-ΠΟ, γιατί έχουν πολλούς λόγους να πιστεύουν πως η εξέγερση θα επαναληφθεί πολύ σύντομα…http://neadeksia.wordpress.com

23 2012 Τὸ ταξείδι τοῦ Ὀδυσσέως ποὺ δὲν γνωρίσαμε…

Ὅταν πρὸ ἐτῶν ἔμαθα γιὰ τὸ περιβόητον βιβλίον τῆς Ἐνριέττας Μέρτζ τὸ ἀνεζήτησα, ἀλλὰ ἦταν ἀδὐνατον νὰ τὸ ἐντοπίσω.
Ἀν τὶ αὐτοῦ ὅμως «σκόνταψα» στὰ γραπτὰ τοῦ Ζίγκφριντ Πετρίδου, καὶ ἄνοιξε ἐμπρός μου ἕνας νέος κόσμος! Ἐν τελῶς ἄγνωστος… Καὶ εἰλικρινῶς, πανέμορφος καὶ μαγικός!
Ἀπὸ τότε κύλησαν τὰ χρόνια, βρῆκα καὶ τὸν «Οἴνοπα Πόντο» τῆς Μέρτζ, ξενύκτησα πάρα πολλὲς βραδιὲς μὲ τὸν Ὅμηρο καὶ κατάλαβα πὼς ὁ Ὀδυσσεύς, καθῶς ἐπισης κι ὅλη ἡ ἱστορία τοῦ Τρωϊκοῦ πολέμου, ὄχι μόνον δὲν ἦταν παραμύθι, ἀλλὰ κάθε φορὰ μποροῦσαν νὰ μοῦ ἀποκαλύψουν νέες γνώσεις, νέα δεδομένα.
Δεδομένα ποὺ οὐδέποτε θὰ μποροῦσα νὰ ἀναγνωρίσω, ἐὰν δὲν εἶχαν νωρίτερα κοπιωδῶς ἐργαστεῖ οἱ προαναφερόμενοι.  
Σήμερα σᾶς παρουσιάζω μίαν μικρὴ περίληψι αὐτῶν τῶν πληροφοριῶν ποὺ ἔλαβα τότε…
Σᾶς συνιστῶ ἀνεπιφύλακτα τὶς μελέτες καὶ τὶς ἔρευνές τους.
Εἶναι συγκλονιστικές.
Φιλονόη.
Υ.Γ.1. Ἡ Μὲρτζ, βασιζομένη στὴν κρατούσα τότε ἄποψιν, κάνει συχνὰ πυκνὰ λόγο γιὰ Φοίνικες καὶ ἀλφάβητο φοινικικό. Μὲ πληροφόρησαν ὅμως πρὸ ἐτῶν, πὼς δὲν πρόλαβε νὰ κυκλοφορήσῃ τὴν ἀναθεωρημένη ἔκδοσί της, ποὺ τοποθετοῦσε τὰ σχετικὰ μὲ τὴν γραφὴ σὲ ἄλλες βάσεις. Δὲν γνωρίζω ἐὰν ἀληθεύῃ ἡ πληροφορία πάντως. 
Υ.Γ.2. Ἐκεῖνο τό Ἀμέρικο Βεσπούκι οὐδέποτε μοῦ …καθόταν καλά. Μήπως ἤθελαν νά ποῦν «ὅπερ Ὁμέρικα»; 

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ… ΑΛΒΑΝΙΑΣΕκδήλωση για τον εορτασμό της 100ης επετείου της Ανεξαρτησίας της Αλβανίας από τον τούρκικο ζυγό διοργανώνει ο Δήμος Κορινθίων σε συνεργασία με το Σύλλογο Αλβανών Μεταναστών Κορινθίας (ΣΑΜΚ). Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει η χορευτική ομάδα του Δήμου Κορυτσάς καθώς και το πολυφωνικό συγκρότημα Αθηνών.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί 24-25 Νοεμβρίου 2012 στο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου και ώρα 19.00 και 11.00 αντίστοιχα.
Τη θα περίμενε κανείς από τον δήμαρχο Κορινθίας, Αλέξανδρο Πνευματικό, ο οποίος εκλέχθηκε με το ΠΑΣΟΚ και τώρα πλέον κάνει ανοίγματα προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι όπως το πάνε οι ελλαδίτες δήμαρχοι, σε λίγο θα διοργανώνουν και εκδηλώσεις για την Τσαμουριά! Ντροπή τους!
http://aftonomi.gr

Βιβλίο γλώσσης Ε’ Δημοτικοῦ: «Οἱ Ἰταλοὶ μᾶς κήρυξαν τὸν πόλεμο κι ἐμεῖς πήγαμε στὸ ὑπόγειο»! Ἠλίθιοι, Ὑπουργεῖον ἀΠαιδείας b

Aιδώς γελοίοι,κατάπτυστοι,αχρείοι,ουτιδανοί !!
Ζουν ακόμα όσοι μαρτύρησαν στα βουνά της Πίνδου από τις ψείρες ,την πείνα και τα κρυοπαγήματα! ΖΟΥΝ αλητήριοι!!!

ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ…ΥΠΟΓΕΙΟ…


 Σεμέλη

Καταγγελία  γιὰ παραποίηση ἱστορικῶν στοιχείων σὲ σχολικὸ βιβλίο


 • Μὲ ἐπιστολή τους πρὸς τὸν Ὑπουργὸ Παιδείας καὶ Θρησκευμάτων, Πολιτισμοῦ καὶ Ἀθλητισμοῦ, ὁ πρόεδρος τῆς Ἕνωσης Τέκνων καὶ Συγγενῶν τῶν πεσόντων τοῦ Ἔπους 1940-’41 κ. Ἀριστείδης Μπουλοῦκος, καὶ ὁ ἐπίτιμος πρόεδρος κ. Γεώργιος Σούρλας, ζητοῦν νὰ ἀπαλειφθοῦν κείμενα ἀπὸ σχολικὸ βιβλίο τῆς Ἐ’ Δημοτικοῦ ποὺ ἀφενὸς παραποιοῦν τὴν ἱστορικὴ πραγματικότητα ἀφετέρου προσβάλλουν τὴν ἐθνικὴ ἀξιοπρέπεια.
 • Συγκεκριμένα στὴν ἐπιστολὴ τοὺς ἀναφέρουν:
 • «Ἀξιότιμε κ. Ὑπουργέ, ἐνῶ ἡ 28η Ὀκτωβρίου ἀναγνωρίζεται ὡς Παγκόσμιο Ἱστορικὸ Γεγονὸς ὅπου βρῆκαν τὴν ἔκφρασή τους μέσα ἀπὸ αὐτὸ τὰ ἰδανικὰ τῆς φυλῆς μας, ἡ ὁμοψυχία, ἡ αὐταπάρνηση, ἡ αὐτοθυσία, ὁδηγώντας σὲ μία ἀπὸ τὶς πιὸ λαμπρὲς σελίδες στὴν ἱστορία τοῦ τόπου, ὁ μαθητὴς τοῦ Δημοτικοῦ ὅταν ἔρχεται σὲ πρώτη ἐπαφὴ μὲ τὸ ἱστορικὸ αὐτὸ γεγονὸς διαβάζει  στὸ βιβλίο τῆς Ἐ’ Δημοτικοῦ τὸν τίτλο «οἱ Ἰταλοὶ μᾶς κήρυξαν τὸν πόλεμο καὶ ἐμεῖς πήγαμε στὸ ὑπόγειο». 

 • Ὅπως γνωρίζουμε ὁ ἑλληνικὸς λαὸς ὅταν κηρύχθηκε ὁ ἑλληνοϊταλικὸς πόλεμος σύσσωμος ἀνταποκρίθηκε μὲ ἐνθουσιασμὸ στὸ προσκλητήριο τοῦ ἔθνους καὶ ὄχι μόνο δὲν πῆγε στὸ ὑπόγειο ἀλλὰ πῆρε καὶ τὸ δρόμο γιὰ  τὸ μέτωπο εὐθὺς ἀμέσως μόλις ἐλέχθη τὸ ΟΧΙ.
 • Στὸ σχολικὸ βιβλίο ὁ συγγραφέας παρουσιάζει τὸν πατέρα θυμωμένο καὶ ἐκνευρισμένο μετὰ τὴν κήρυξη τοῦ πολέμου νὰ ἔχει ὡς πρῶτο του μέλημα τὴν ἐπίσκεψη στὴν τράπεζα προκειμένου νὰ πάρει χρήματα τὴν στιγμὴ μάλιστα ποὺ ὁλόκληρο τὸ ἔθνος ἔτρεχε τότε στὰ στρατολογικὰ γραφεῖα γιὰ νὰ καταταγεῖ:
 • «…Ὁ μπαμπὰς ἔβγαλε μία φωνὴ κουρασμένη, βραχνιασμένη, θυμωμένη ἀγριεμένη καὶ φοβισμένη….Ἡ Ἰταλία μᾶς κήρυξε τὸν πόλεμο εἶπε. …. Μετὰ γύρισε στὴ μαμὰ καὶ τῆς εἶπε πὼς θὰ τρέξει στὴν τράπεζα νὰ σηκώσει λεφτά….».
 • Αὐτὸ μπορεῖ νὰ συνέβη πράγματι μὲ τὸν πατέρα τοῦ συγγραφέα ἢ στὴν νοσηρὴ φαντασία του, ἐμεῖς ὅμως τὰ παιδιὰ τῶν Πεσόντων γνωρίζουμε ὅτι ἡ πρώτη τους σκέψη ἦταν νὰ καταταγοῦν καὶ νὰ ἀναχωρήσουν γιὰ τὸ μέτωπο τραγουδώντας πατριωτικὰ τραγούδια, στοιχεῖο ποὺ καταγράφεται ἄλλωστε καὶ στὰ ἱστορικὰ ντοκουμέντα ἐκείνης τῆς ἐποχῆς.
 • Γὶ αὐτὸ αἰσθανόμαστε ὑπερήφανοι γιὰ τὴν θυσία τους καὶ κάθε χρόνο βρισκόμαστε στὴν Β. Ἤπειρο γιὰ νὰ τιμήσουμε τοὺς 8 χιλιάδες πεσόντες ποὺ ἔπεσαν στὰ πεδία τῶν μαχῶν.
 • Ταυτόχρονα ὅμως αἰσθανόμαστε ντροπὴ γιὰ τὰ σχολικὰ αὐτὰ κείμενα ποὺ προσβάλλουν κάθε ἔννοια ἱστορικῆς πραγματικότητας καὶ ἐθνικῆς ἀξιοπρέπειας.
 • Δὲν θὰ παραθέσουμε καὶ ἄλλα φαιδρὰ σημεῖα τῶν κειμένων θὰ περιοριστοῦμε στὴν ἑνότητα «Ἡ πείνα», ποὺ μεταξὺ ἄλλων ἀναφέρει: «…πατάω ἕνα κουμπὶ καὶ βγαίνει μία χοντρὴ ποὺ λέει νὶξ φαί…», ποὺ ἀποτελοῦν ἀντιπαιδαγωγικὲς καὶ ρατσιστικὲς ἀθλιότητες.
 • Ἀξιότιμε κύριε Ὑπουργὲ κατόπιν ὅλων αὐτῶν ἀπαιτοῦμε τὴν ἄμεση ἀπάλειψη αὐτῶν τῶν κειμένων καὶ τὴν ἀντικατάστασή τους ἀπὸ κείμενα κατάλληλα ποὺ θὰ ἀπεικονίζουν τὴν πραγματικότητα γιὰ τὸ Ἔπος τοῦ ‘40.».

Καταρρέει -και κανείς δεν νοιάζεται- το σπίτι του ήρωα Σπύρου Σπυρομήλιου!Το σπίτι του αξιωματικού της ελληνικής χωροφυλακής, που διακρίθηκε στον Μακεδονικό Αγώνα και στους Βαλκανικούς Πολέμους, Σπύρου Σπυρομήλιου (1864-1930), ο οποίος κατάγονταν από τη Χειμάρρα, καταρρέει, εγκαταλελειμμένο. Είναι πραγματικά, ντροπή για την Ελλάδα, να αφήνει ένα μνημείο να καταστρέφεται.
Δεν αξίζει τέτοια περιφρόνηση ένας φλογερός Έλληνας αγωνιστής
Με το πέρας των Βαλκανικών Πολέμων, η Ελλάδα υποχρεώθηκε, βάσει συνθηκών, να αποσύρει τον στρατό της από την περιοχή της Βορείου Ηπείρου. Όμως ο Σπ. Σπυρομήλιος, στις 9 Φεβρουαρίου 1914, δεν εκτέλεσε την διαταγή της αποχώρησης, αντ' αυτού ανακήρυξε την αυτονομία της περιοχής και οργάνωσε τοπικές ένοπλες ομάδες, τους λεγόμενους «Ιερούς Λόχους». Προσχώρησε στην προσωρινή Κυβέρνηση της Βορείου Ηπείρου που ορίστηκε στο Αργυρόκαστρο την 17 Φεβρουαρίου 1914. Μέχρι την επανείσοδο του ελληνικού στρατού στην Β. Ήπειρο, η περιοχή δέχθηκε αρκετές συνδυασμένες επιθέσεις από την νεοσυσταθείσα αλβανική χωροφυλακή καθώς και Αλβανούς ατάκτους, που αποκρούστηκαν με επιτυχία, ιδιαίτερα λόγω των στρατιωτικών ικανοτήτων του Σπ. Σπυρομήλιου. Την περίοδο του εθνικού διχασμού η περιοχή της Χειμάρρας, όπως και το μεγαλύτερο μέρος της Βορείου Ηπείρου (πλην Κορυτσάς που προσχώρησε στους Βενιζελικούς) κατελήφθη από τον ιταλικό στρατό. Ο ίδιος εξελέγη στις εκλογές του Μαϊου του 1915 βουλευτής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και τα επόμενα χρόνια ασχολήθηκε ιδιαίτερα με το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα. Τον αυτονομιστικό αγώνα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Χειμάρρα, συνέχισε ο αδελφός του Νίκος Σπυρομήλιος. Το 1926 αποστρατεύτηκε με το βαθμό του Συνταγματάρχη και τέθηκε τιμητικά σε διαθεσιμότητα.
Πηγή: Κάτοψη
Φυσικά δεν θα μπορούσε κανείς να περιμένει κάτι καλύτερο από το ελλαδικό (γιατί ελληνικό δεν το λες και εύκολα...) ΥΠΕΞ από την στιγμή που ακόμα και το σπίτι του Παύλου Μελά βρίσκεται σε αθλία κατάσταση, εγκαταλελειμμένο στο έλεος του χρόνου. Και το σπίτι του Μελά δεν βρίσκεται στην Χειμάρρα, όπου δυστυχώς χρειάζεται διακρατική συμφωνία, αλλά στην Κηφισιά!http://www.xryshaygh.com

Ὅπως ὅλη ἡ χώρα, ἔτσι καὶ οἱ φυλακές της!

Διάβαζα γιὰ τὴν ὁμολογία τοῦ Ἀραβαντινοῦ καὶ τὸ 70% τῶν μουσουλμάνων ποὺ ἔχουν καταλάβει τὶς φυλακές…
Διάβαζα, παλαιότερα βέβαια, γιὰ τὶς ἀπελευθερώσεις μουσουλμάνων, ἀποδεδειγμένα ἐγκληματιῶν ὅμως, διότι δὲν ὑπῆρχαν χῶροι στὶς φυλακές…. (Θυμόμαστε ὅλοι τὴν ἄγρια δολοφονία τοῦ Καντάρη φαντάζομαι!)
Διάβαζα τέλος, πάλι πρὸ καιροῦ, γιὰ τὶς φυλακίσεις Ἑλλήνων ποὺ χρωστοῦν…. 
Καί ἀναρωτιέμαι,  ποιοί Ἕλληνες παραμένουν φυλακισμένοι; Ἐγκληματίες τοῦ κοινοῦ ποινικοῦ δικαίου; Φουκαράδες πού τυχαίως ἔπεσαν στά χέρια τῆς …τυφλῆς δικαιοσύνης;; Ἤ μεγαλοκαρχαρίες σάν τόν Ἄκη;
Διότι, ἀφ’ ἑνὸς τὸ πλιάτσικο, ἀπὸ κάθε πλευρά, ἐξακολουθεῖ νὰ μεγαλώνῃ, κι ἀφ΄ ἑτέρου οἱ φυλακὲς εἶναι ὑπερπλήρεις. 
Ποῦ ὁδεύουμε; Στό νά καταντήσουμε τήν χώρα μίαν τεράστια φυλακή;

70% μουσουλμάνοι οι κρατούμενοι στις ελληνικές φυλακές

Αποκαλυπτική ήταν η εικόνα για τις ελληνικές φυλακές που έδωσε ο αρχιφύλακας Αντώνης Αραβαντινός κατά την διάρκεια της ενημέρωσης της αρμόδιας για την Δημόσια Τάξη επιτροπής της Βουλής.
Όπως δήλωσε ο αρχιφύλακας οι φυλακές είναι γεμάτες από αλλοδαπούς κυρίως μουσουλμάνους που ζουν υπό άθλιες συνθήκες. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Αραβαντινός:…
«Τα προβλήματα είναι τραγικά και το μάρμαρο το πληρώνουν οι έλληνες κρατούμενοι. Φοβόμαστε και εμείς από αυτά που συμβαίνουν μέσα στις φυλακές, όταν ακούμε κάθε μέρα να μας φωνάζουν κρατούμενοι «γ… την Ελλάδα σας». Η κατάσταση είναι τραγική, δεν πάει άλλο».
Σύμφωνα με τον αρχιφύλακα βρίσκεται σε εξέλιξη ένας βίαιος εποικισμός των φυλακών από το αλλοδαπό στοιχείο. Όπως δήλωσε στην επιτροπή δεν είναι ρατσιστής, αλλά οι αδύναμοι κρατούμενοι αυτή τη στιγμή είναι οι Ελληνες αφού υο 70% των κρατουμένων είναι μουσουλμάνοι και αυτοί μεταξύ τους είναι χωρισμένοι στα δύο.
Ἑλληνικὸ καφενεῖο
Προβληματίζομαι….
Ἐὰν οἱ φυλακὲς ἤδη ἔχουν καταληφθεῖ κατὰ 70% ἀπὸ μουσουλμάνους, τότε πόσους μουσουλμάνους πράγματι ἀριθμοῦμε;
Διότι κακὰ τὰ ψέμματα…
Εἵπαμε, μόλις τὸ 1-3% τῶν συνολικῶν πληθυσμιακῶν ὁμάδων παρουσιάζει ἐγκληματικὲς τάσεις.
Τί συμβαίνει λοιπόν στό Ἑλλαδοκαφριστάν;
Ἤ ἔχουμε μαζέψει ὅλα τὰ ἐγκληματικὰ στοιχεῖα τοῦ πλανήτου ἤ τελικῶς ἔχουμε πολὺ περισσοτέρους ἀπὸ ὅσους καὶ στοὺς χειροτέρους μας ἐφιάλτες φανταζόμαστε…. Μὰ πάρα πολύ!
Ἄλλως τέ, ἐὰν κάτσουμε νὰ ὑπολογίσουμε τὸ τί, τὸ πῶς καὶ τὸ ποῦ συμβαίνει, τότε θὰ ἀναζητήσουμε κατεπειγόντως …σανίδα σωτηρίας ἀπὸ ἄλλο …καράβι!
Φιλονόη. 

Επαναγορά ομολόγων: Το παιχνίδι με τις αγορές δεν κερδίζεται με ανοιχτά χαρτιά!Εν αναμονή των εξελίξεων και ανακοινώσεων του Eurogroup λοιπόν, μιας και αποδείχθηκε πλέον περίτρανα ότι η συγκυβέρνηση άγεται και φέρεται ως καρυδότσουφλο στις αποφάσεις των υποτιθέμενων εταίρων της. Μια από τις ιδέες που είχε κυκλοφορήσει και παλαιότερα ανακυκλώνεται και τώρα. Αυτή της επαναγοράς ομολόγων. Μόνο που σήμερα η τιμή τους στις αγορές έχει διπλασιαστεί στο 30-35% από εκείνης του Μαρτίου όταν και πρωτοσυζητήθηκε. Αν αποφασιστεί δηλαδή να προχωρήσει αυτό το πλάνο θα πρέπει να δαπανηθούν τα διπλάσια χρήματα και πλέον. Τούτο είναι φυσικό μιας και η αναφορά και μόνο μιας τέτοιας πιθανής εξέλιξης ανεβάζει απευθείας τις (εικονικές) τιμές στο ταμπλό. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι στην πραγματικότητα υπάρχουν και άλλοι αγοραστές σε αυτές τις φερόμενες ως διπλασιασμένες τιμές. Η αγορά είναι τόσο ρηχή και οι αγοραπωλησίες τόσο αραιές που στις αποτυπώσεις του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους και των παραγράφων για το χρέος του Προϋπολογισμού του 2013, μόλις που διακρίνονται πια στα ιστογράμματα. Μόνο τα λεγόμενα strips, τα οποία αποτελούν στην ουσία παράγωγα προϊόντα καθαρού τυχοδιωκτικού πονταρίσματος επάνω στις Ελληνικές ομολογίες υπάρχει μια στοιχειώδης, ευκαιριακή κίνηση.
Η ουσία όμως παραμένει για μας πως οι τιμές έχουν πλασματικά διπλασιαστεί μόνο και μόνο με την φημολογία τους τελευταίους μήνες περί επαναγοράς. Αν αυτή η κίνηση συγκεκριμενοποιηθεί περαιτέρω με επιπλέον ανακοινώσεις και τυμπανοκρουσίες θα ανέβουν και άλλο να είμαστε βέβαιοι στο 50-60% της ονομαστικής τους όχι γιατί αξίζουν τόσο, αλλά για να εκβιαστεί το «κορόιδο» που ανακοίνωσε ότι αγοράζει και να πληρώσει παραπάνω. Πολύ παραπάνω. Η πραγματική τους αξία παραμένει πάντα στα επίπεδα του Μαρτίου και στο 16%! Όπως είχαμε έγκαιρα και έγκυρα επισημάνει σε ανάλυσή μας στο παρελθόν, αυτές οι κινήσεις δεν επισημοποιούνται και δεν ανακοινώνονται. Γίνονται σιωπηλά και σε βάθος χρόνου για να μπορούν να επιτύχουν προς όφελος της χώρας. Εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία κινήσεων στρατηγικής σημασίας που γίνονται χωρίς να λέγονται, εν αντιθέσει με την πλειονότητα των πραγμάτων που ακούγονται από επίσημα χείλη στην χώρα μας αλλά ουδέποτε γίνονται.
Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναλύσουμε την αποτύπωση του ομολογιακού χρέους στα βιβλία μας. Όση διάρκεια και αν έχει ένα ομόλογο για την λήξη του, οποιοιδήποτε οι συμβατικοί του όροι, η φόρμουλα τοκομεριδίου, αποτυπώνεται με την ονομαστική του αξία σαν να ήταν απαιτητό και πληρωτέο σήμερα και όχι σε 1,2,5,10,20,30 χρόνια. Έτσι, η αξία του ως χρέος για το Ελληνικό δημόσιο αναγνωρίζεται σήμερα σε επίπεδα που ουδεμία σχέση έχουν με την τρέχουσα και πραγματική τιμή του συγκεκριμένου ομολόγου στην αγορά όπου και (υποτίθεται ότι) διαπραγματεύεται. Αν λοιπόν το χρέος μας στην αγορά διαπραγματευόταν τον Μάρτιο του 2012 στο16% της αξίας του, σύμφωνα με την αρχή market to market που χρησιμοποιούν αντίστοιχα στα βιβλία τους όλα τα risk departments των διεθνών οίκων για να κλείνουν τα βιβλία τους σε καθημερινή βάση. Aν εμείς ήμασταν όντως σοβαροί για την επαναγορά των συγκεκριμένων εκδόσεων χρέους και έχοντας την αντίστροφη θέση από αυτούς τους κατόχους των ομολογιών μας, θα έπρεπε να αποτυπώνουμε αντίστοιχα το χρέος μας στα επίπεδα που το αποτυπώνουν και οι ίδιοι. Μόνο το πρόσημο αλλάζει. Δεν μπορεί ο κερδοσκόπος να το αποτιμά στο 16% και εσύ να λες ότι του χρωστάω 100%. Μπορείς να το αποτιμάς εις το 6πλάσιο της τιμής που του αποδίδει ο ίδιος ο τυχοδιώκτης; Τι σήμα στέλνεις κατ’ αυτόν τον τρόπο στην αγορά παρά το ότι οι τιμές θα πρέπει να ανέβουν (έστω και πλασματικά – με ελάχιστες συναλλαγές) και να συγκλίνουν στο 30-35% σήμερα και στο 50%-60% αύριο, όταν θα αρχίσουν ίσως οι επαναγορές.
Οικονομικός Παρατηρητήςhttp://www.xryshaygh.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...