Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012

ΤΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣΟλοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η περιοδεία κλιμακίου βουλευτών της Χρυσής Αυγής στην Κρήτη (σε Χανιά και Ηράκλειο). Ας δούμε τώρα τα… διδάγματα της Κρήτης:
Δίδαγμα 1ο: Ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ, από την ιστοσελίδα του, καλούσε σε παράνομες και αντισυνταγματικές αντισυγκεντρώσεις, με σύνθημα «Στην Κρήτη δεν περνάνε οι Ναζί!». Προφανώς, προσαρμόζοντας σε δεδομένα Κρήτης το σύνθημα της Ισπανίδας κομμουνίστριας Ιμπραρούρι (Πασιονάρια) «No pasaran» – «Δε θα περάσουν!». Και στη μία και στην άλλη περίπτωση, οι «ναζί» πέρασαν!
Δίδαγμα 2ο: Στην ίδια έκκληση του ΣΥΡΙΖΑ, υπήρχε φωτογραφία από το γερμανικό στρατιωτικό νεκροταφείο των Χανίων, ενώ στην ανακοίνωση έλεγαν πως «οι βουλευτές της Χ. Α. επισκέπτονται την Κρήτη για άγνωστο λόγο, μάλλον για να προσκυνήσουν τους τάφους των προγόνων τους», εννοώντας βέβαια τους… Γερμανούς. Απ’ ότι έμαθα, αυτή τη φήμη είχαν βγάλει σ’ όλο το νησί προς άγρα «αγανακτισμένων», με την προτροπή «πρέπει να τους εμποδίσουμε». Για τόσο χαμηλού επιπέδου ανθρώπους περνούν τους Κρητικούς οι συριζαίοι, ώστε να πιστέψουν αυτή την εξωφρενική κουταμάρα; Απ’ ότι φάνηκε από την προσέλευση στις αντισυγκεντρώσεις, οι Κρητικοί δεν είναι ηλίθιοι!
Δίδαγμα 3ο: Ο νυν πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, έλεγε προεκλογικά για τους αναρχοκομμουνιστές: «θα τους βγάλω τις κουκούλες». Και τι είδαμε; Κάτι λίγους θλιβερούς κουκουλοφόρους και κρανοφόρους να παρενοχλούν, να απειλούν και να τρομοκρατούν τους προσερχομένους, παρεμποδίζοντας έτσι μια καθ’ όλα νόμιμη εκδήλωση ενός κόμματος που αντιπροσωπεύεται στη βουλή, με την απόλυτη ανοχή της αστυνομίας, που προφανώς ενεργούσε κατόπιν «άνωθεν εντολών» (υπουργείο ΠΡΟ-ΠΟ – Μέγαρο Μαξίμου)!
Δίδαγμα 4ο: Οι ελεγχόμενοι από τον εμφανιζόμενο ως «αντιμνημονιακό» ΣΥΡΙΖΑ αναρχοκομμουνιστές και η συγκυβέρνηση του Μνημονίου (που διέταξε τους αστυνομικούς να διαπράξουν παράβαση καθήκοντος, συνεργάστηκαν αρμονικότατα κατά της Χρυσής Αυγής. Άρα, η Χρυσή Αυγή είναι ο πραγματικός αντίπαλος και των μεν και των δε. Άρα, είναι το μόνο αντικαθεστωτικό κόμμα στην Ελλάδα του Μνημονίου!
Δίδαγμα 5ο: Ο λαϊκός εθνικισμός που εκπροσωπεί η Χρυσή Αυγή, έχει λαμπρό μέλλον στην Ελλάδα!

Αμαλία Κουτσαβίτη............http://ethnikismos.net

ilialive.gr - Άγρια συμπλοκή τσιγγάνων στην Π.Υ. Πύργου

Φόρος κρεμάλα γιά ἰδιοκτῆτες ἀκινήτων


Δέν θά μείνῃ τίποτα ὄρθιο. Ἐκτός ἀπό τό …. τοῦ Τατσόπουλου.
Οὔτε στήν κατοχή, ὑποθέτω, δέν ἔχασαν τόσοι ἄνθρωποι τίς περιουσίες τίς ὁποῖες μέ ἱδρώτα καί αἷμα, γιά μία ζωή, ἀπέκτησαν. Θά μᾶς παραδώσουν στίς ἑπόμενες γενιές ὅπως μᾶς γέννησε ἡ μάνα μας. 
Ἐδῶ σέ λίγο δέν θά ἔχουμε νά πάρουμε ψωμί, θά μοῦ πῇτε, τά σπίτια θά κυττᾶμε τώρα;
Κι ὅμως. Τό σπίτι τοῦ Ἕλληνα ἦταν, πάντα, τό μουράγιο του στίς φουρτοῦνες τῆς ζωῆς. Λίγοι Ἕλληνες εἶχαν ἀπομείνει στήν πρό – τρόϊκας ἐποχή, πού νά μήν ἔχουν ἕνα «κεραμίδι» πάνω ἀπό τό κεφάλι τους. Δέν ἤξεραν, ἴσως, ὅτι κάποτε, δέν θά μπορέσουν νά μποῦν στό λιμάνι. Πάντα ὑπάρχει μία φουρτούνα πιό δύσκολη ἀπό τίς ἄλλες. Ἡ μοιραία.
Οἱ ἐχθροί τοῦ λαοῦ παραμονεύουν…
Ἐχθροί μας εἶναι. Ξυπνᾶτε. Μᾶς ἀποτελειώνουν γιά νά ζήσουν αὐτοί, αλλοιῶς, δέν….. Ὁ «θάνατός» μας, ἡ ζωή τους. Τέτοιες ἐντολές ἔχουν. 
Μινώταυρος

Αλλοίμονο για τους ιδιοκτήτες ακινήτων!

Φόρο-κρεμάλα σχεδιάζει να επιβάλει το υπουργείο Οικονομικών στα ακίνητα από το 2013 και προσπαθεί να κοροϊδέψει τους φορολογουμένους, αφήνοντας να διαρρεύσει ότι θα προβλέπει αφορολόγητο όριο, επί της αντικειμενικής αξίας, έως τα 50.000 ευρώ και έξι έως οχτώ κλιμάκια που θα ξεκινούν από το 0,05% και θα φτάνουν έως το 2,5% για τα ακριβά ακίνητα.
 Με το «τυράκι» του αφορολογήτου όμως, το υπουργείο Οικονομικών κρύβει την παγίδα του νέου φόρου, ο οποίος θα επιβάλλεται στη συνολική ακίνητη περιουσία -εφόσον ξεπερνά τα 50.000 ευρώ- και όχι σε κάθε ακίνητο ξεχωριστά. Δηλαδή, το αφορολόγητο όριο των 50.000 ευρώ εύκολα θα ξεπερνιέται από όποιον έχει δεύτερο ακίνητο (π.χ. εξοχικό ή πάρκινγκ ή αποθήκη ή εάν το σπίτι βρίσκεται σε ιδιόκτητο οικόπεδο ή εάν διαθέτει κάποια άλλη έκταση, καλλιεργήσιμη ή μη κ.λπ.).
 Στον υπολογισμό του αφορολογήτου θα προστίθενται και τα ακίνητα που ενδεχομένως διαθέτουν η σύζυγος ή τα προστατευόμενα τέκνα. Από το σύνολο αυτό θα αφαιρούνται τα 50.000 και το υπόλοιπο ποσό θα φορολογείται με συντελεστές από 0,05% έως 2%, ανάλογα με το ύψος της ακίνητης περιουσίας.
 Και η κοροϊδία συνεχίζεται με το επιχείρημα ότι ο νέος φόρος θα είναι δίκαιος, καθώς θα αντικαταστήσει και το χαράτσι που πληρώνουμε στη ΔΕΗ αλλά και το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ). Ομως ο ΦΑΠ επιβάλλεται με υψηλά αφορολόγητα όρια (400.000 ευρώ για το 2010 και 200.000 ευρώ για το 2011), τα οποία με το νέο σύστημα θα μειωθούν στα 50.000 ευρώ, ώστε να παγιδευτούν ακόμα περισσότεροι φορολογούμενοι.
 Οπως εκτιμούν παράγοντες της κτηματαγοράς, από τη νέα και επαχθή φορολόγηση θα γλιτώσουν μόνο πολύ μικρά σπίτια που βρίσκονται σε συνοικίες. Αλλά ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις, εάν κάποιος έχει και ένα δεύτερο σπίτι, π.χ. πατρικό χωριό, πέφτει αυτομάτως στην παγίδα της Εφορίας.
 Ο νέος φόρος θα επιβαρύνει και όλα τα αγροτεμάχια, καθώς και τα οικόπεδα εκτός σχεδίου. Αυτό σημαίνει νέα ταλαιπωρία για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογουμένους, οι οποίοι θα κληθούν το επόμενο έτος να υποβάλουν το έντυπο Ε9 και να δηλώσουν ή να διορθώσουν τα στοιχεία για τα εκτός σχεδίου ακίνητα που έχουν στην κατοχή τους (αγροτεμάχια, οικόπεδα, βοσκότοποι κ.ά.). Και αυτό γιατί το υπουργείο Οικονομικών δεν διαθέτει ολοκληρωμένη βάση δεδομένων για να επιβάλει τον νέο φόρο και στα εκτός σχεδίου ακίνητα.
 Το σχέδιο για την επιβολή του νέου φόρου σε όλα τα ακίνητα εξετάστηκε στη χθεσινή συνάντηση της διακομματικής επιτροπής του υπουργείου Οικονομικών που συνεδρίασε υπό τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη. Την ερχόμενη εβδομάδα η επιτροπή αναμένεται να ολοκληρώσει την εισήγησή της στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, προκειμένου να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.
 Στέλιος Κράλογλου

Υμνος της 4 αυγουστου

80 ΚΙΛΑ ΧΑΣΙΣ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΟΙ ΔΥΟ «ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΙ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑΠάλι τα ίδια! «Κατατρεγμένοι οικονομικοί μετανάστες» από την Αλβανία, που εισήγαγαν στην Ελλάδα τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών! Τυχαίο; Δε νομίζω!
Δύο, λοιπόν, «κατατρεγμένοι κ.τ.λ.», 38 και 46 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν στην περιοχή του Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης, διότι σε αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε φορτηγό που οδηγούσαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι χαρτοκιβώτια, που περιείχαν συνολικά 58 δέματα με κάνναβη, ενώ εντοπίστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη αυτού, άλλα 11 δέματα με κάνναβη. Το συνολικό βάρος των ναρκωτικών ουσιών ανέρχεται σε 80 κιλά και 811 γραμμάρια κάνναβης.
Να τους χαίρονται τους «κατατρεγμένους» εμπόρους ναρκωτικών οι «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυοι» του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, των καθεστωτικών ΜΜΕ, των ΜΚΟ και λοιπών «αντιρατσιστικών» δυνάμεων!http://ethnikismos.net

Πόσο κόστισε τό βίντεο τῆς ντροπῆς μέ guest star τήν Κεφαλογιάννη;Εὐτυχῶς πού τούς ψηφίζετε γιά νά τρῶνε εἰς ὑγείαν τῶν κορόϊδων καί νά σκορποῦν τά χρήματα τοῦ ἑλληνικοῦ λαοῦ γιά τήν δική τους εὐχαρίστησι. Αἶσχος.
Ἐμεῖς πεινᾶμε καί τό σούργελο τρώει μέ δεκαεπτά μασέλες.
Δεῖτε πόσο κόστισε τό περιβόητο βιντεάκι πού εἴχαμε γράψει σέ προηγούμενο ἄρθρο μας καί πῶς ξεκοκκαλίζει ἡ ὑπουργάρα (καί ὄχι μόνο) τά λεφτά πού μᾶς κλέβει τό κράτος.
Προσοχή μή πάθετε κανένα ἔμφραγμα διότι δέν ὑπάρχουν νοσοκομεῖα. Ἀλλοίμονο σέ ὅποιον περάσει τό κατώφλι τους. 
Τά σούργελα, βεβαίως, βεβαίως, θά πηγαίνουν σέ λίγο στό ἐξωτερικό γιά σοβαρές θεραπεῖες. Πληρώνουν τά κορόϊδα.
Μινώταυρος

Πανάκριβη Dolce Vita για το Video – Ντροπή!

Τριήμερο 5,6 και 7 Νοεμβρίου… Η Ελλάδα καίγεται! Τα νέα μέτρα τελειώνουν τον Έλληνα πολίτη…

Σε μία γωνιά του Λονδίνου και συγκεκριμένα στο συνεδριακό κέντρο Εxcel βρίσκεται σε εξέλιξη μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τουρισμού παγκοσμίως, η Word Travel Market.
Το κόστος της συμμετοχής της χώρας μας στην έκθεση αγγίζει το 1.000.000 ευρώ!
Αυτό που ενόχλησε άπαντες στο Μαξίμου ήταν το «τραγικό» κλιπ καθώς και η συμμετοχή της «σταρ» Όλγας σε αυτό.
Στο βίντεο εμφανίζεται όμως η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία δείχνει να απολαμβάνει το θέαμα και τραβά φωτογραφίες με το iphone της. Όταν κάνεις διακοπές στο London με τα λεφτά των Ελλήνων, γιατί να μην είσαι κεφάτη;
Το ποσό που δαπανήθηκε για το βίντεο κλιπ (περίπου 75.000 ευρώ) φαντάζει σαν ψίχουλα μπροστά στο 1.000.000 ευρώ που το υπουργείο αποφάσισε να διαθέσει για να διαφημιστεί το «ανύπαρκτο» ελληνικό προϊόν…
Σύμφωνα με τα Παραπολιτικά για την ενοικίαση του χώρου (819 τ.μ) δαπανήθηκαν 390.459,33 ευρώ, ενώ το κόστος για την κατασκευή, τη διακόσμηση και τον εξοπλισμό του περιπτέρου ξεπέρασε τα 270.000 ευρώ.
Για τις διαφημιστικές ενέργειες χρειάστηκαν περίπου 72.000 ευρώ. Για την έρευνα πουν διενεργήθηκε για την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας στη χώρα μας και είχε ως δείγμα 366 Βρετανούς απαιτήθηκαν 12.500 ευρώ.
Το Coctail Party και ο Έλληνας φορολογούμενος
Λίγο μετά τα γυρίσματα του διαφημιστικού στις όχθες του Τάμεση διοργανώθηκε ένα παρτάκι για τους καλούς φίλους…
Αναρωτιέστε ποιος το πλήρωσε; Μα ο Έλληνας φορολογούμενος φυσικά! Ποιος άλλος;
Έχουμε και λέμε: 59.250 ευρώ για το πάρτι στο ΟΧΟ Tower Restaurant για περίπου διακόσια άτομα και όσους άλλους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση. Εκτός από αυτά καταβλήθηκαν 15.000 ευρώ για την παράθεση του Cocktail Party, δηλαδή περίπου 75 ευρώ ανά άτομο.
Για την ιστορία το βίντεο το εξαφάνισαν παρόλο που η πρόθεση του υπουργείου ήταν να προωθηθεί στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης…
Μάλλον κάποιοι θα ένιωσαν ιδιαίτερη ντροπή για το αποτέλεσμα…
Αυτό το ντροπιαστικό βίντεο το βρήκαμε ξανά και σας το παρουσιάζουμε!
Ιδού τα κατορθώματα της Όλγας μας…
 

Ο «κόκκινος Οκτώβρης» αποκαλύπτεται!«Εκδήλωση- Αφιέρωμα στην Οκτωβριανή Επανάσταση στις 26/11 στη Νομική», πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα, υπό την αιγίδα του ΣΥΡΙΖΑ (θα ομιλήσει ο βουλευτής του, Π. Λαφαζάνης). Διαβάζω σχετικώς:
«Ενενήντα πέντε χρόνια πριν, η Οκτωβριανή επανάσταση βάζει τη σφραγίδα της στις παγκόσμιες εξελίξεις. Ιδιαίτερα σε μια κρίσιμη περίοδο όπως αυτή που ζούμε, η επικαιρότητά της είναι αναμφισβήτητη.  Οι εκδόσεις “red marks”, με αφορμή την επανέκδοση του ιστορικού βιβλίου του Τζον Ριντ «Οι δέκα μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο», διοργανώνουν συζήτηση – αφιέρωμα στη μεγάλη Οκτωβριανή επανάσταση…».
Ας κάνουμε, λοιπόν, κι εμείς το δικό μας αφιέρωμα στο οκτωβριανό πραξικόπημα, με το οποίο εγκαθιδρύθηκε στην Ρωσσία το πρώτο κομμουνιστικό καθεστώς στον κόσμο. Και βέβαια, δεν πρόκειται να κάνουμε εδώ μια απλή εξιστόρηση των γεγονότων. Σκοπός μας είναι να υπεισέλθουμε στις κρυφές πτυχές της ιστορίας και να εξετάσουμε τον ρόλο και τα κίνητρα των δυνάμεων εκείνων που κρύβονταν πίσω από το ξέσπασμα της κομμουνιστικής εξεγέρσεως στον συγκεκριμένο τόπο και χρόνο.
Κατ’ αρχάς, να αναφερθούμε στην σχέση που είχαν ο σιωνισμός με τον κομμουνισμό, προ του 1917. Ο ιδρυτής του κομμουνισμού, λοιπόν, ο Κάρολος Μαρξ, ήταν εβραίος και μάλιστα προερχόμενος από οικογένεια ραβίνων. Ο Μαρξ είχε «μέντορα» τον Μωϋσή Ες, τον αποκαλούμενο και «κόκκινο ραβίνο», πρόδρομο του σιωνισμού και όργανο της γνωστής οικογενείας των εβραίων τραπεζιτών Ρότσιλντ. Ομοίως, εβραίος λένε ότι ήταν (αν και είναι ανεπιβεβαίωτο...) και ο στενός συνεργάτης και χρηματοδότης του Μαρξ, Φρειδερίκος Ένγκελς, καθώς και οι πρώτοι επιφανείς σοσιαλιστές, κομμουνιστές και αναρχικοί (Σαιν Σιμόν, Μπαμπέφ, Χάϊνε κ.α.). Οι προαναφερθέντες ήσαν στελέχη της Α΄ Διεθνούς (της μαρξιστικής), που έδρευε αρχικώς στο Λονδίνο (!!!) και εν συνεχεία στην Νέα Υόρκη (!!!), δηλαδή στις μητροπόλεις του καπιταλισμού. Επίσης εβραιοκρατουμένη ήταν και η Β΄ Διεθνής (η επονομαζομένη «σοσιαλιστική»), με κυριοτέρους εκπροσώπους της τους Μπερνστάϊν, Κάουτσκυ, Ρόζα Λούξενμπουργκ, Λίμπκνεχτ, Μαρτώφ, Ραμπίνοβιτς κ.λπ.
Οι εβραίοι της Τσαρικής Αυτοκρατορίας ήσαν και οι πρώτοι «επαναστάτες» που ίδρυσαν και πλαισίωσαν τις μαρξιστικές ανατρεπτικές-τρομοκρατικές οργανώσεις στην Ρωσσία (με ποιο γνωστή εξ’ αυτών την «Ναρόντναγια Βόλια» - Λαϊκή Θέληση»). Αποκορύφωμα της τρομοκρατικής δράσεως των μαρξιστών-ταλμουδιστών ήτο η δολοφονία του Τσάρου Αλεξάνδρου του Β΄, το 1881. Μετά απ’ αυτήν την δολοφονία, το τσαρικό καθεστώς εξαπέλυσε «πογκρόμ» κατά των εβραίων της χώρας και αρκετοί κατέφυγαν στις ΗΠΑ (θέτοντας τις βάσεις για την κατάκτηση της Αμερικής). Όσοι έμειναν, οργανώθηκαν στις διάφορες μαρξιστικές συμμορίες, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν από τους διεθνείς σιωνιστές ως πολιορκητικός κλοιός για την ανατροπή του Τσάρου.
Το 1897, ιδρύθηκε επισήμως (γιατί ανεπισήμως υπήρχε) στην Ελβετία ο σιωνισμός, υπό την ηγεσία του Τεοντόρ Χερτσλ. Έναν χρόνο αργότερα, ιδρύθηκε στην Ρωσσία το «Ρωσσικό Σοσιαλδημοκρατικό Εργατικό Κόμμα», αυτό που αργότερα μετονομάσθη σε«κομμουνιστικό», το οποίο παρεδόθη εις τας χείρας του Λένιν. Ο οποίος Λένιν (κατά κόσμον Βλαδίμηρος Ουλιάνωφ), ήτο εβραίος από την μητέρα του, της οικογενείας Μπλανκ. Παππούς του Λένιν ήτο ο Ισραήλ Μπλανκ, και προπάππους του ο Μωϋσής Μπλανκ.

Τί πραγματικά εἶπε ὁ Ἰσορκάτης γιά τούς μετέχοντες τῆς Ἑλληνικῆς παιδείας;;

 
Πουθενά δὲν ἀναφέρει ὁ Ἰσοκράτης (οὒτε ἂλλος Ἓλλην συγγραφεὺς) ὃτι “Ἓλληνὲς εἰσι οἱ μετέχοντες τῆς Ἑλληνικῆς παιδείας”. Ἡ ρῆσις αὐτὴ, τὴν ὁποίαν κατά κόρον ἐξεμεταλεύθησαν τὰ Μ.Μ.Ε., εἶναι χαλκευμένη, παράφρασις, παρερμηνεία, διαστρεύλωσις τοῦ 50οῦ ἐδαφίου απὸ τὸν “Πανηγυρικὸν” τοῦ Ἰσοκράτους, τὸ ὁποῖον εἰς τὴν πραγματικότητα διατυπώνει, σαφῶς, τελείως αντίθετη ἒννοια. (Γι’ αὐτὸ δὲν ἐπιθυμοῦν κάποιοι νὰ διδάσκωνται τὰ ἀρχαῖα Ἑλληνικὰ εις τὰ σχολεῖα: γιὰ νὰ μποροῦν διάφοροι ἐπιτήδειοι, νὰ ἐρμηνεύουν τὰ ἀρχαῖα κείμενα ὃπως τοὺς βολεύει).
Ὁ Ἰσοκράτης, λοιπὸν, πλέκων τὸ ἐγκώμιον τῆς πνευματικῆς αἲγλης τῶν Ἀθηνῶν, γράφει ἐπὶ λέξει:
“…. ΤΟΣΟΥΤΟΝ Δ’ ΑΠΟΛΕΛΟΙΠΕΝ Η ΠΟΛΙΣ ΗΜΩΝ ΠΕΡΙ ΤΟ ΦΡΟΝΕΙΝ ΚΑΙ ΛΕΓΕΙΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΩΣΘ΄ ΟΙ ΤΑΥΤΗΣ ΜΑΘΗΤΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ ΓΕΓΟΝΑΣΙΝ, ΚΑΙ ΤΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΝΟΜΑ ΠΕΠΟΙΗΚΕ ΜΗΚΕΤΙ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΙΑΣ ΔΟΚΕΙΝ ΕΙΝΑΙ, ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΛΕΙΣΘΑΙ ΤΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ ΤΗΣ ΗΜΕΤΕΡΑΣ Η ΤΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ.”
Τὸ ρῆμα “πεποίηκε” καὶ τὸ τὸ ἀπαρὲμφατον “δοκεῖν”, τὰ ὁποῖα χρησιμοποιεῖ ὁ Ἰσοκράτης, δὲν ἒχουν τεθῆ τυχαίως. Ὃπως παρατηρεῖ καὶ ὁ σχολιογράφος τῶν Κωδίκων, ὁ Ἰσοκράτης πάντοτε “σαφεῖ τῇ λέξει κέχρηται” (vita 1.10). Σημειωτέον δὲ, ὃτι συνεπλήρωνε καὶ ἐτελειοποιοῦσε τὸν “Πανηγυρικὸ” περισσότερο ἀπὸ δέκα ἒτη, προκειμένου νὰ τὸν ἀπαγγείλη κατὰ τὴν ἑκατοστὴν Ὀλυμπιάδα – τὸ 380 π.ν.χ.-, ὃπου, ὡς γνωστὸν, συμμετεῖχον ΜΟΝΟΝ Ἓλληνες.
Τὸ ρῆμα “ποιῶ” σημαίνει κατασκευάζω, φτιάχνω, δημιουργῶ. Τό μέσον (μέση φωνὴ) “ποιούμαι” σημαίνει ὑπολαμβάνω, νομίζω: “συμφορὰν ποιοῦμαι” = θεωρῶ ὡς συμφορὰν (ἀνάλογες σημερινὲς ἐκφράσεις: “περιποιημένη συμπεριφορὰ”, “κατασκευασμεύνη ὑπόθεσις”, “φτιαχτὸ ζήτημα”.
Τὸ δὲ ρῆμα “δοκῶ” σημαίνει ὑποθέτω, νομίζω, φαντάζομαι: δοκεῖ = φαίνεται, ἐν ἀντιθέσει πρὸς τὴν πραγματικότητα. “Τά δοκούντα –μόνον – τῷ δοκοῦντι εἶναι ἀληθῆ” τονίζει ὁ Πλάτων εἰς τὸν διάλογον “Θεαίτητος” (158 Ε).
Ὁ Ἰσοκράτης λοιπὸν ἁπλῶς διαπιστώνει:
“Ἡ πόλις μας (δηλαδή αἱ Ἀθῆναι, ἡ Ἑλλὰς Ἑλλάδος κατὰ τὸν Θυκυδίδη), τόσον ἒχει ἀφήσει πίσω της (“ἀπολέλοιπε”, “ἐξεπέρασε”) ὡς πρὸς τὴν φρόνησιν τοὺς ἂλλους ἂνθρώπους, ὣστε οἱ μαθηταὶ αύτῆς ἒγιναν διδάσκαλοι ἂλλων καὶ τὸ ὂνομα τῶν Ἑλλήνων πεποίηκε ( = ἐδημιούργησε τὴν πεποιημένην, πλαστὴν ὲντύπωσιν) δοκεῖν εἶναι ( =νὰ φαίνεται ὃτι εἶναι –δίχως ὃμως νὰ εἶναι) χαρακτηριστικὸν ὂχι πιὰ τοῦ γένους ἀλλὰ τῆς διανοίας καὶ νὰ ἀποκαλοῦνται Ἓλληνες (δὲν τοὺς ἀποκαλοῦμε ἐμεῖς) μᾶλλον οἱ μετέχοντες τής ἡμετέρας ἐκπαιδεύσεως παρὰ (οἱ μετέχοντες) τῆς κοινῆς φύσεως ( =γεννήσεως, καταγωγῆς).
Δηλαδὴ, κάτι παρόμοιο μὲ αὐτὸ ποὺ γίνεται σήμερα μὲ τοὺς καθηγητὲς ξένων γλωσσῶν. Οἱ μαθηταὶ λένε: “ἡ γαλλίδα”, “ἡ γερμανίδα”, “ὁ ἂγγλος”, κ.ο.κ., ἐννοώντας τοὺς -Ἓλληνες- καθηγητὰς, οἱ ὁποῖοι διδάσκουν αὐτὲς τὶς γλῶσσες.
Γι’αὐτὸ ἀκριβῶς ἡ Ἑλληνικὴ γλῶσσα ἐτακτοποίησε τὸ ἀνεφυὲν πρόβλημα, καθορίζοντας ὡς “ἑλληνίζοντας” (καὶ ὂχι “Ἓλληνας”) τοὺς ξένους τοὺς διδάσκοντας ἑλληνικὰ. Ἒτσι ἒχομε τοὺς “ἑλληνίζοντας” Ἰουδαίους, δηλαδὴ τοὺς ὁμιλοῦντας τὴν Ἑλληνικὴν, καὶ γενικῶς τοὺς συγγραφεῖς, οἱ ὁποῖοι εἰς τὰ κράτη τῆς Ἀνατολῆς, ἀλλὰ καὶ τῆς Δύσεως, ὡμιλοῦσαν, ἒγγραφον καὶ ἐδίδασκον τὰ Ἑλληνικὰ.
“Ἑλληνιστὴς” μέχρι σήμερα, εἶναι ὁ ἑλληνόγλωσσος ἀλλοδαπὸς, ὁ καθηγητὴς τῶν Ἑλληνικῶν. Λόγου χάριν, ἡ Γαλλίδα ἑλληνίστρια Ζακλὶν ντὲ Ρομιγὺ, ὁ Ἱσπανὸς ἑλληνιστὴς Φεδερίκο Σαγρέδο, ὁ Ἱσπανὸς ἑλληνιστὴς Χουὰν Κοντὲρχ, καθηγητὴς εἰς τὸ πανεπισήμιο st. Andrews τῆς Σκωτίας, ὁ ὁποῖος ἀναγράφει εἰδήσεις στὴν ἀρχαία Ἑλληνικὴ γλῶσσα, στὸν ἱστοχῶρο του http://www.akwn.net/ κ.ἂ.
Καὶ γιὰ νὰ μὴν ὑπάρξη τυχὸν παρεξήγησις γύρω ἀπὸ τὴν λέξι “μαθηταὶ” (οἱ ταύτης μαθηταὶ γεγόνασι διδάσκαλοι τῶν ἂλλων) διευκρινίζομε ὃτι οἱ μαθηταὶ οἱ ὁποίοι συνέρρεον εἰς τὶς Σχολὲς τῶν Ἀθηνῶν δὲν ἦσαν μόνον Ἓλληνες, ἀλλὰ καὶ ξένοι ἀπὸ Ἀνατολὴ καὶ Δύσι. Αὐτοὶ, γυρίζοντας στὶς πατρίδες των, ἐδίδασκον ἑλληνικὰ ὡς “Ἓλληνες διδάσκαλοι” καὶ μετέπειτα “ἑλληνοδιδάσκαλοι”.
(Απόσπασμα επιστολής τής εξαιρέτου φιλολόγου Άννας Τζιροπούλου – Ευσταθίου, πρός τόν πρόεδρον τής Δημοκρατίας κ. Κων. Στεφανόπουλο, τήν 6η Νοεμβρίου τού 2000, η οποία εδημοσιεύθη σέ τεύχος τού περιοδικού “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ”)

Το άκρον άωτον της ξεφτίλας: τουρκοσήριαλ και στην κρατική τηλεόρασηΔεν αρκεί απ' ό,τι φαίνεται η κατρακύλα και η ισοπέδωση από την οικονομική κρίση, το ξεπούλημα των πάντων και η γενικευμένη κατάθλιψη της ελληνικής κοινωνίας για τους συγκυβερνώντες. Αφού εξασφάλισαν την τροϊκανή οικονομική κατοχή, τώρα φροντίζουν και για την επέλαση του τουρκικού «πολιτιστικού» ιμπεριαλισμού! Εδώ πια βιώνουμε τον ορισμό της απόλυτης ξεφτίλας, ένρηξης, παρακμής και του πιο εμετικού ραγιαδισμού.
Δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο αναφέρουν πως ακόμη και η κρατική τηλεόραση αγόρασε τουρκικό σήριαλ και μαζί με τα υπόλοιπα ιδιωτικά κανάλια θα προβάλλονται καθημερινά πάνω από πέντε τουρκικές σαπουνόπερες.
Για τα ιδιωτικά τουρκοπορνοκάναλα θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι πρόκειται για κερδοσκοπικές εταιρείες που ούτε από εθνική αξιοπρέπεια καταλαβαίνουν ούτε από πατρίδα. Αλλά, για την κρατική τηλεόραση δεν υπάρχει καμμία απολύτως δικαιολογία. Ο ρόλος της κρατικής τηλεόρασης πρέπει να είναι εντελώς διαφορετικός απ' αυτόν των ιδιωτικών καναλιών. Είναι ανεπίτρεπτο, με τα λεφτά των αγρίως φορολογουμένων Ελλήνων, να αγοράζονται και να προβάλλονται τουρκικές σειρές.
Η ευθύνη για την απόφαση αυτή, σαφώς και σ' έναν βαθμό βαρύνει τους διευθύνοντες της κρατικής τηλεόρασης, αλλά δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι ακόμη και αυτοί εκτελούν άνωθεν κυβερνητικές εντολές, πράγμα το οποίο έχει γίνει καταφανές ουκ ολίγες φορές εις το παρελθόν σε διάφορες περιπτώσεις.
Η ξεφτίλα και ο ραγιαδισμός φαντάζει ακόμη μεγαλύτερος αν συγκρίνουμε την ελλαδική πραγματικότητα με αυτή του κρατιδίου των Σκοπίων που, συν τοις άλλοις αποτελεί σύμμαχο της Τουρκίας και παρ' όλα ταύτα απαγόρεψε την προβολή τουρκικών σειρών.
Δ. Μ.
Τ. Ο. Καβάλας

Οἱ «Ἑλληνοποιημένοι» Ἀλβανοί…. ........καὶ ἂλλοι, Ἀλβανία, παλαιά καὶ νέα τάξις by Φιλονόη

Τὸν ἀράπη κι ἐὰν τὸν πλένῃς….
Αλβανός εμπρηστής ελληνικών δασών στη Γαβρολίμνη 
Αγανακτισμένος Αλβανός για το ότι δεν γίνεται πράξη η Μεγάλη Αλβανία (φωτό), ζήλεψε τις ομορφιές της Ελληνικής Φύσης και αποφάσισε να τα κατακάψει όλα.
Έβαλε τουλάχιστον 5 φωτιές στην περιοχή της Γαβρολίμνης Ναυπάκτου και υποχρέωσε δεκάδες πυροσβέστες, δυνάμεις ασφαλείας και κατοίκους να μάχονται με τις φλόγες όλο το βράδυ.
 Τον έσωσε η αστυνομία από το λιντσάρισμα των κατοίκων:

“Ο Αλβανός παντρεμένος με ελληνίδα κάτοικο Γαυρολίμνης προσήχθη χτες το μεσημέρι από την ασφάλεια Μεσολογγίου και μετά από πολύωρη ανακριτική διαδικασία ομολόγησε τις εγκληματικές πράξεις του και τον τρόπο με τον οποίο ενήργησε καταστρέφοντας την περιοχή.
Ο εγκληματίας που προκάλεσε πόνο και οδυρμό κρατείται και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Μεσολογγίου όπου και αναμένεται να δώσει εντολή προφυλάκισης.
Είναι μια μεγάλη επιτυχία της ασφάλειας που οδηγήθηκε στα ίχνη του μετά από αξιοποίηση πληροφοριών ενώ κάτοικοι δηλώνουν διατεθειμένοι όχι μόνο να τον λιντσάρουν, αλλά να προχωρήσουν σε χειρότερες πράξεις μην μπορώντας να κρύψουν τον αποτροπιασμό τους για τον εμπρηστή”. (Κρασοπατήρ)
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=LYCmGqd-oBc&w=300&h=255]
Μετὰ μοῦ λέτε γιὰ κοινωνικὲς ἐνσωματώσεις, γιὰ καλὰ παιδιὰ ἀπὸ σπίτι, ποὺ ἦλθαν ἐδῶ γιὰ νὰ ζήσουν καλλίτερες ἡμέρες… Ἐγὼ γιατί δὲν τὰ βλέπω; Γιατί οἱ μόνοι καλοὶ ΛΑΘΡΟμετανᾶστες τὴν κοπανοῦν τρέχοντας; Γιατί;
Μήπως διότι τέτοια εἶναι ἡ φάρα τους; Ἡ σκέψις τους; Τὸ ποιόν τους;
Λέτε νὰ πέφτω τόσο ἔξω;
Φιλονόη

Σημείωσις
Διαβᾶστε ὅμως κι αὐτό: Ἀλβανικὲς συμμορίες
 
εἶναι συναφές…

Φόβος και τρόμος στο Γραικυλιστάν - Άρθρο του Ν.Γ. ΜιχαλολιάκουΤι θα γινόταν αν δεν υπήρχε η Χρυσή Αυγή;
Πανικός έχει καταλάβει τα κοράκια του συστήματος, τους ενόχους της χρεωκοπίας και της λεηλασίας ενός ολόκληρου Έθνους από την συνεχή άνοδο του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών! Η παραπληροφόρηση, η λάσπη και η συκοφαντία έχουν ξεπεράσει κάθε όριο... Έχουν ξεπεράσει ακόμη και αυτό το όριο της γελοιότητας! Γι' αυτούς, όσοι είναι με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι ηλίθιοι, είναι εγκληματίες, είναι περιθωριακοί, είναι αμόρφωτοι κλπ., κλπ. Νομίζουν ότι με τον τρόπο αυτό εξορκίζουν το κατ' αυτούς "κακό" και έτσι λύνουν το πρόβλημά τους! Όλα τα μέσα μαζικής εξαπάτησης απόλυτα ευθυγραμμισμένα εναντίον της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Ούτε λίγο, ούτε πολύ δημιουργούν μία απατηλή εικόνα ότι το μοναδικό πρόβλημα σε αυτήν την χώρα, στην υπερήφανη Ελλάδα, την οποία έχουν καταντήσει στα σημερινά χάλια, είναι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ! Λες και εάν δεν υπήρχε η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν θα υπήρχε το Μνημόνιο, η διάλυση της Υγείας, της Παιδείας, τα εκατομμύρια των λαθρομεταναστών... Σε ενίσχυση μάλιστα των εντόπιων λακέδων της ξενοκρατίας, οι οποίοι πολεμούν με λύσσα το Κίνημά μας, και μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί και εφημερίδες της αλλοδαπής. Εφημερίδες και τηλεοπτικοί σταθμοί, οι οποίοι ξαφνικά όντας αποδεδειγμένα μισελληνικοί απέκτησαν ευαισθησία για την χώρα μας και καταγγέλλουν με πάθος την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Το γεγονός ότι όλοι αυτοί μας κατηγορούν σημαίνει πως βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο!
ΟΙ ΣΚΟΤΕΙΝΟΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΜΑΝΤΡΙΩΝ
Η αγωνία από την άλλη πλευρά των δύο μεγάλων κομματικών μαντριών όπως έχει εξελιχθεί η πολιτική κατάσταση της χώρας μας, δηλαδή της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ μεγάλη. Με προσωπικές εντολές των ανωτάτων κλιμακίων της εξουσίας και με την απόλυτα σύμφωνη γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ ρίχνουν κάθε είδους λάσπη και εξαπολύουν κάθε είδους πολεμική κατά του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος. Στην ίδια κατεύθυνση και το εις παρακμή ευρισκόμενο ΚΚΕ, το οποίο αναμασά συνθήματα της δεκαετίας του '30 και λέει να μη μας πιστεύουν ότι είμαστε κατά του συστήματος, αλλά είμαστε όργανα της... πλουτοκρατίας!!! Οι άνθρωποι έχουν μείνει στην εποχή της προπαγάνδας του πατερούλη του Στάλιν και δεν κουνιούνται από εκεί ούτε χιλιοστό. Σε όλο αυτό το συρφετό προστίθενται και σκοτεινοί παρακρατικοί μηχανισμοί, οι οποίοι πραγματοποιούν τρομοκρατικές επιθέσεις κατά των γραφείων μας. Βόμβα μολότωφ κατά των γραφείων της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στην Καρδίτσα, ενώ την Κυριακή μέρα-μεσημέρι προβοκάτορες ψευτοαντιεξουσιαστές έσπασαν τα γραφεία μας στην Ξάνθη. Το κράτος φυσικά κραυγαλέα ανύπαρκτο.  Εμποδίζουν, παραβιάζοντας το Σύνταγμα, νόμιμες συγκεντρώσεις μας και επί πλέον εντελώς παράνομα, ενώ οι βουλευτές μας είναι δεδομένο, από προκηρύξεις τρομοκρατικών οργανώσεων, ότι αποτελούν στόχο, είναι χωρίς αστυνομική προστασία. Ας μη πει κάποιος να προσφύγουμε στην δικαιοσύνη... Γιατί έχουμε προσφύγει εδώ και δύο μήνες και δεν έχει γίνει ΤΙΠΟΤΕ! Ας επανέλθουμε εις τα πεζά των ημερών που πέρασαν. Λύσσα κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ για την αιρετική και διαφορετική θέση της με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου.

«Fox-2 Κill»: Η αποτρεπτική αξία της εικονικής σύγκρουσης στο Αιγαίο

Τα περιστατικά τουρκικών παραβιάσεων της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο προκαλούν συχνά διαδεχόμενους κύκλους αντιπαραθέσεων στο δημόσιο διάλογο. Δύο πλευρές κυριαρχούν συνήθως σε αυτές τις συζητήσεις. Η πρώτη πιστεύει ότι τέτοιες τουρκικές ενέργειες δημιουργούν πρόβλημα στην ελληνική προσπάθεια περιορισμού του τουρκικού επεκτατισμού. Η πλευρά, λοιπόν, αυτή προτείνει η Ελλάδα να τηρεί μια σκληρή στάση (δηλαδή να βυθίζει πλοία ή/και να καταρρίπτει αεροσκάφη) απέναντι σε κάθε είδους τουρκική πρόκληση, ακόμη και στις λιγότερο σημαντικές περιπτώσεις, με σκοπό να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα αποφασιστικότητας και ετοιμότητας να υπερασπιστεί τα ελληνικά δίκαια.
Η δεύτερη πλευρά θεωρεί όλα αυτά τα περιστατικά αντιπαράθεσης στο Αιγαίο ως σπατάλη χρόνου και πόρων και προτείνει οι δύο χώρες να εγκαταλείψουν αυτήν την αντιπαραγωγική συμπεριφορά. Το πρόβλημα με το δημόσιο διάλογο στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι ότι και οι δύο πλευρές δεν αντιλαμβάνονται την συνεισφορά αυτών των περιστατικών περιορισμένης σύγκρουσης στην επίτευξη των στόχων που υποστηρίζουν.

Όσα συνέβησαν στο Ηράκλειο και δεν έδειξαν τα κανάλια – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑΌσα συνέβησαν στο Ηράκλειο και δεν έδειξαν τα κανάλια – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ
Απάντηση στην παρανομία κράτους-παρακράτους και τις συκοφαντίες των ΜΜΕ
Μηνύσεις και αγωγές από την Χρυσή Αυγή κατά παντός υπευθύνου για ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ και ΥΠΟΘΑΛΨΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ για το όργιο της παρανομίας, τις αντισυγκεντρώσεις και τις φθορές σε ιδιοκτησίες πολιτών και την παρακώλυση της νόμιμης εκδήλωσης πολιτικού κόμματος
Από το απόγευμα της Κυριακής μας βομβαρδίζουν τα ελεγχόμενα ΜΜΕ της διαπλοκής και της διαφθοράς με τις δήθεν απειλές του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, τις ύβρεις, τους «νεκρούς», τον «εμφύλιο πόλεμο» και λοιπές ανοησίες. Μόνο ότι θα φέρουμε εξωγήινους να καταλάβουν τον πλανήτη δεν είπαν. Πέρα από το φαιδρό του πράγματος, αξίζει να αναφερθούμε στα γεγονότα του τελευταίου διημέρου, το θέατρο του παραλόγου που βιώνουμε σε ένα διαλυμένο κράτος και την κατάφωρη παρανομία εις βάρος του νομίμου πολιτικού μας κόμματος.
Η παράνομη αντισυγκέντρωση του Ηρακλείου ήταν ακόμα πιο αποτυχημένη από αυτή των Χανίων, παρ’ όλο που μεθοδεύθηκε και υποστηρίχθηκε και αυτή άμεσα από τον Σύριζα. Εμφανίστηκαν μάλιστα και βο(υ)λευτές του, που δήλωσαν δημόσια ότι δεν θα μας επιτραπεί να πραγματοποιήσουμε την εκδήλωσή μας. Τελικά το μόνο που κατάφεραν ήταν να μαζέψουν 30 ρεμάλια με κουκούλες, κράνη, καδρόνια, πέτρες και άλλα δολοφονικά σύνεργα. Παρ’ όλα αυτά η αστυνομία, εκτελώντας παράνομες εντολές, μετέφερε αυτούς τους αλήτες υπό την υψηλή της εποπτεία σε απόσταση αναπνοής από την εκδήλωση της Χρυσής Αυγής και μάλιστα είχαν το θράσος οι επικεφαλής αξιωματικοί να μας πουν ότι αυτοί οι ταραξίες θα παραταχθούν μπροστά στο ξενοδοχείο που ήμαστε συγκεντρωμένοι. Την ώρα εκείνη ασφαλώς εξήλθαν του χώρου οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής και απαίτησαν να υπάρξει αστυνομικός φραγμός σε απόσταση ασφαλείας. Εκεί ειπώθηκαν και κάποιες φράσεις που απαγορεύονται από το savoir vivre, επιτρέπονται όμως σε στιγμές ανάλογης έντασης, όταν μάλιστα πέφτεις θύμα μίας κατάφωρης παρανομίας. ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΙΛΗ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΣΑΜΕ όμως, ούτε τότε, ούτε την ώρα που κατέφθασαν στο σημείο οχήματα πολιτών, στα οποία η συμμορία των παρακρατικών είχε επιτεθεί και είχε προκαλέσει φθορές. Το γεγονός αυτό ήταν ανήκουστο και όταν ζήτησα εξηγήσεις από τον αρμόδιο Αστυνομικό Διευθυντή μου απήντησε πως… «δεν έχει προβεί σε καμία σύλληψη, δεν μπορεί να κάνει τίποτα τώρα και θα δει τι θα κάνει μετά»!
Αυτή η κοροϊδία με εξόργισε και δεχόμενος ταυτόχρονα τα παράπονα των ηλικιωμένων πολιτών που είχαν δεχθεί την επίθεση, του τόνισα σε έντονο ύφος πως με την τακτική του και με το να ανέχεται τους παράνομους κουκουλοφόρους ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ, καθώς δε λαμβάνει κανένα μέτρο για να προστατέψει τη ζωή και την περιουσία των Ελλήνων πολιτών. Εν συνεχεία έκανα δηλώσεις, καταγγέλλοντας την παραβίαση των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων μας, δηλώσεις που προβλήθηκαν στα τοπικά μέσα, θάφτηκαν όμως από τα μεγάλα τσοντοκάλα της διαπλοκής. Δήλωσα επίσης ότι θα υποβληθεί μήνυση κατά παντός υπευθύνου για ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ. Η μήνυση αυτή θα κατατεθεί άμεσα και θα αφορά πρωτίστως το υπουργείο ΠΡΟ-ΠΟ και το αρχηγείο της αστυνομίας που υποθάλπει ανοιχτά την παρανομία των αντισυγκεντρώσεων και των επεισοδίων.

Αποκάλυψη από το Spiegel:Σαρωτικό κούρεμα εως και 50% του ελληνικού χρέους προωθούν ΕΚΤ και ΔΝΤ

- ''Το επιθετικό σχέδιο αποσκοπεί στη μείωση του ελληνικού χρέους στο 70% από 144% το 2020
- Spiegel:Το Eurogroup ναυάγησε μετά από εντολή της Μέρκελ στον Σόιμπλε!
- Ευρωπαίος αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων:''Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία στη βάση της διαπραγμάτευσης μεταξύ ΔΝΤ και Ε.Ε και ΕΚΤ
- Γερμανική Welt: Συζητείται διαγραφή του ελληνικού χρέους μέχρι το 2015

Νέο σχέδιο διάσωσης για την Ελλάδα, το οποίο προβλέπει «κούρεμα» του χρέους κατά 50%, προωθούν η ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες τις οποίες επικαλείται το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel».

Σύμφωνα με ηλεκτρονική προδημοσίευση άρθρου από το περιοδικό, το οποίο θα κυκλοφορήσει αύριο, «στην μάχη για την διάσωση της Ελλάδας, ΕΚΤ και ΔΝΤ βγαίνουν επιθετικά μπροστά και υποστηρίζουν ένα νέο εκτεταμένο κούρεμα του χρέους, κατά το οποίο οι χώρες πιστωτές θα πρέπει να παραιτηθούν από το ήμισυ των απαιτήσεών τους, προκειμένου το ελληνικό χρέος το 2020 να μειωθεί από το 144% στο 70%».

Διευκρινίζεται πάντως ότι η Γερμανία θέλει οπωσδήποτε να αποφύγει τη νέα αναδιάρθρωση.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, «η ΕΚΤ και το ΔΝΤ θεωρούν αναπόφευκτη την εξέλιξη προκειμένου η Ελλάδα να καταφέρει να σταθεί και πάλι στα πόδια της, έστω και αν αυτή την εβδομάδα δεν υπάρξει απόφαση».

Επισημαίνεται ακόμη ότι οι πρόσφατες συνομιλίες στο Eurogroup ναυάγησαν επειδή ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατ'εντολή της Καγκελαρίου 'Αγκελα Μέρκελ, αναγκάστηκε να αποσύρει μια ήδη υπεσχημένη μεγάλη μείωση του επιτοκίου.
«Η Μέρκελ φοβήθηκε ότι δεν θα μπορεί να περάσει στο κόμμα της ένα τέτοιο μέτρο, καθώς είναι μεγάλες οι αντιδράσεις των ευρωσκεπτικιστών στις τάξεις των Χριστιανοδημοκρατών», τονίζει το Spiegel και αποδίδει ακριβώς σε αυτό την έκκληση του Επιτρόπου Όλι Ρεν, «να επανεξετάσουν όλοι τις κόκκινες γραμμές τους».

Επικαλούμενο στοιχεία έρευνας του Ινστιτούτου Μακροοικονομίας και Έρευνας (ΙΜΚ) που πρόσκειται στα συνδικάτα των εργαζομένων, σχετικώς με το μισθολογικό κόστος σε ευρωπαϊκές χώρες, το περιοδικό εξηγεί ότι τα τελευταία χρόνια υπήρξε μείωση του κόστους κατά 2,2% στην Πορτογαλία, 3,5% στην Ισπανία, και 13% στην Ιρλανδία.

Την ίδια ώρα, η αύξηση του μισθολογικού κόστους στην Γερμανία βρίσκεται πολύ πιο κάτω από τον στόχο του πληθωρισμού και, όπως υπογραμμίζει ο επικεφαλής της έρευνας οικονομολόγος Γκούσταβ Χορν, «αν θέλουμε την άρση των ανισορροπιών εντός Ευρωζώνης, δεν αρκεί η μείωση του κόστους στις χώρες που διέρχονται κρίση, αλλά θα πρέπει και στην Γερμανία να αυξηθούν πολύ οι μισθοί».


newsit

Η ισπανική κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση της ΕΤΑ για συνομιλίες


"Δεν θα διαπραγματευτούμε με μία τρομοκρατική οργάνωση", δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας, Χόρχε Φερνάντες Ντίαζ σχετικά με την πρόταση για συνομιλίες από την ένοπλη οργάνωση των Βάσκων αυτονομιστών ΕΤΑ ζητώντας τον άνευ όρων αφοπλισμό της.
Η ΕΤΑ πρότεινε τη διεξαγωγή συνομιλιών για το θέμα της επιστροφής των κρατουμένων μελών της οργάνωσης με αντάλλαγμα τον πλήρη αφοπλισμό της.
Η οργάνωση αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι επιθυμεί να προχωρήσει σε συνομιλίες με την Ισπανία και τη Γαλλία για να διαπραγματευτεί τον τερματισμό των στρατιωτικών της επιχειρήσεων και την παράδοση του οπλοστασίου της.
"Η μοναδική ανακοίνωση που αναμένουμε και απαιτούμε είναι ο άνευ όρων αφοπλισμός της. Γνωρίζουν ότι δεν έχουμε διαπραγματευτεί και δεν θα διαπραγματευτούμε με μία τρομοκρατική οργάνωση", δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών Χόρχε Φερνάντες Ντίαζ.

υριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 Καμία απόφαση αύριο στο Eurogroup - Νευρική κρίση στην κυβέρνηση και με τον Α/ΓΕΝ

Ελάχιστες έως μηδενικές είναι οι πιθανότητες να ληφθεί απόφαση στο αυριανό Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ και βέβαια ούτε κουβέντα για την mega διπλή δόση των, συνολικά, 44 δισ. ευρώ. Στην καλύτερη περίπτωση θα έχουμε νέα αναβολή, στην χειρότερη μπορεί να καταδειχθεί τέτοια διάσταση απόψεων που ίσως καταλήξουμε σε οδυνηρό αδιέξοδο. Ήδη έχει αρχίσει να συζητείται ημερομηνία συνεδρίασης νέου Eurogroup για την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου! Και όλα αυτά ενώ στο εσωτερικό της χώρας η κυβέρνηση δείχνει να χάνει τον έλεγχο.

Το έγγραφο του Α/ΓΕΝ Κοσμά Χρηστίδη που αποκάλυψε το defencenet.gr και η εν συνεχεία δημόσια παρέμβασή του, μέσω συνέντευξης σε κυριακάτικη εφημερίδα, έχουν δημιουργήσει μεγάλο θόρυβο και στο εξωτερικό και έχουν αρχίσει να διακινούνται πάλι σενάρια περί "στρατιωτικού κινήματος", έστω και αν οι λόγοι της παρέμβασης του Α/ΓΕΝ ήταν πρακτικοί και αφορούσαν το ... εφάπαξ!
Την ίδια ώρα, πηγές από το Παρίσι αναφέρουν ότι στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συμφώνησαν στους τρόπους απομείωσης του ελληνικού χρέους, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα: Πρέπει να συμφωνήσει και το ΔΝΤ.
Η προϋπόθεση επίτευξης χρέους 120% επί του ΑΕΠ το 2020, ούτε για αστείο δεν μπορεί να επιτευχθεί με μεσοβέζικες λύσεις, και αυτός είναι λόγος που το ΔΝΤ επιμένει στην εκ νέου διαγραφή χρεών. Εδώ που τα λέμε, η τρόϊκα έχει αποτύχει παταγωδώς να κάνει επιτυχημένες προβλέψεις σε διάστημα τριμήνου, θα πετύχει να προβλέψει ότι το χρέος θα είναι 120% του ΑΕΠ το 2020;.Δεν υπάρχει λοιπόν καμία συμφωνία σε ότι αφορά την μακροπρόθεσμη διαχειρισιμότητα του ελληνικού χρέους.
Ο Α.Σαμαράς που πλέον τα παίζει "όλα για όλα" (όχι ότι θα αλλάξει τίποτα σημαντικό επί της ουσίας, αν ληφθεί η δόση, αλλά έτσι θεωρούν στην κυβέρνηση ότι θα πάρουν επικοινωνιακή "ανάσα") είχε μια πολύ σημαντική επικοινωνία με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ χθες.
Προσπάθησε να πείσει ότι πρέπει οι ΗΠΑ να σκήσουν όλη την επιρροή τους στο ΔΝΤ για να γίνει πιιο ελαστικό σε ότι αφορά το επίπεδο τους χρέους το 2020.
Έστω και αν αυτό (δηλαδή το να υποχωρήσει το ΔΝΤ) δεν είναι θετικό για τα ελληνικά συμφέροντα: Η επιπλέον διαγραφή του χρέους είναι απαραίτητη για την επιβίωση της χώρας.
Επίσης ο Α.Σαμαράς επικοινώνησε με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, προκειμένου να υπάρξει «κατανόηση» από την πλευρά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, και να μην υπάρξει νέα αναβολή στη θετική απόφαση για την Ελλάδα, στο Eurogroup.
Αλλά, όπως προαναφέραμε, όλες οι πληροφορίες, μέχρι στγμής συγκλίνουν στο αντίθετο.
Στο μεταξύ στο εσωτερικό η κατάσταση μοιάζει με καζάνι που βράζει: Όταν ακόμα και οι Ένοπλες Δυνάμεις - δι'ενός Αρχηγού Κλάδου, μάλιστα, όπως ο Α/ΓΕΝ Κοσμάς Χρηστίδης - θέτουν δημοσίως θέματα ηθικού και απομείωσης των επιχειρησιακών δυνατοτήτων, δηλαδή της ασφάλειας της χώρας, τότε εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι η κυβέρνηση ελέγχει πολύ λίγα πράγματα στην χώρα.
Η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά και η εξαθλίωση εκατομμυριων πολιτών, συνθέτουν εκρηκτικό μίγμα...

defencenet

"H επιστροφή της Ευρώπης της πείνας"


"Η επιστροφή της Ευρώπης της πείνας" είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της γαλλικής εφημερίδας L'Ηumanite στο οποίο σχολιάζει την τρομερή ύφεση που έχει χτυπήσει πλέον όλη την Ευρώπη, οδηγώντας πολύ κόσμο στην πείνα και τα συσσίτια.
Μιλώντας στην γαλλική εφημερίδα η Νικολέτα Αθανασοπούλου από την Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης σημειώνει μάλιστα ότι δεν είναι πλέον σπάνιες οι περιπτώσεις συνανθρώπων μας που εισάγονται στα επείγοντα νοσοκομείων της χώρας επειδή πάσχουν από ασιτία!
Σε αυτό το σημείο μας έχουν φέρει οι πολιτικές λιτότητας και τα μέτρα ''σωτηρίας'' της Ελλάδας που επιβάλλουν οι εταίροι μας και το ΔΝΤ, με την ανοχή της κυβέρνησης...
Η εφημερίδα κάνει ακόμα λόγο για ''επιτακτική λύση στο πρόβλημα της φτώχειας και της πείνας'' που μαστίζει ολόκληρη την Ευρώπη και την ανάγκη για τη δημιουργία ενός νέου προγράμματος βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία σήμερα σκέφτεται ακόμα και την κατάργηση του παρόντος προγράμματος που προσφέρει 130 εκατ. γεύματα στους άπορους!
Η εφημερίδα σημειώνει το πόσο απαραίτητη ωστόσο είναι η διατήρηση του προγράμματος σίτησης απόρων, ενώ κάνει λόγο και για την Ελλάδα όπου η ανεργία σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τριπλασιάστηκε μέσα σε τρία χρίνια και δεν παύει να αυξάνεται, περνώντας από το 21,9% στο 25,4%!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012 Μoskva Vs Iwo Jima στην Ανατολική Μεσόγειο - Δύο νέα ρωσικά πολεμικά καθ'οδόν προς Συρία

Το ρωσικό καταδρομικό Moskva και ο στολίσκος του οποιου ηγείται, βρίσκεται αυτή την στιγμή "ενώπιος ενωπίω" με τον αμερικανικό στολίσκο που με ναυαρχίδα το ελικοπτεροφόρο USS Iwo Jima κατέπλευσε στην Α.Μεσόγειο σε απόσταση αναπνοής από την ακτίνα δράσης των συριακών αντιπλοϊκών χερσαίων πυροβολαρχιών Ρ-800 που χειρίζονται φυσικά Ρώσοι "σύμβουλοι". Την Παρασκευή ελάχιστοι αντιλήφθηκαν την σημασία της ανακοίνωσης του ρωσικού Αρχηγείου (το defencenet.gr είχε δώσει από την Πέμπτη της είδηση της σύγκλισης των πλοίων του ρωσικού Στόλου στην Α.Μεσόγειο) , ότι "Καταπλέει στην Γάζα ο ρωσικός Στόλος για τυχόν εκκένωση Ρώσων πολιτών από την περιοχή".


Η ανακοίνωση ήρθε ... δύο ημέρες μετά την εκεχειρία στην Γάζα. Και ταυτοχρόνως ήταν η πρώτη φορά μετά το 1973 που εμφανίστηκε ρωσικος Στόλος στην περιοχή.
Αλλά το ζήτημα είναι άλλο: Το Moskva δεν βρίσκεται στην περιοχή κατά τύχη. Μεταφέρει μια ολόκληρη πυροβολαρχία της ναυτικής έκδοσης του S-300PMU1, συνολικά 64 βλήματα που μπορούν να μετατρέψουν σε ερείπιαν την οποιαδήποτε no-fly-zone επιχειρηθεί στην Συρία.
Αυτό που έκανε το ΝΑΤΟ με την αποστολή των Patriot PAC-3 το έκανε η Ρωσία με το Mοskva. Η οποία κάθε άλλο παρά φαίνεται να συμβιβάζεται με την ιδέα αποχώρησης από την Συρία.
Πάντως μόνο με αυτές τις δυνάμεις (καταδρομικό Moskva, το αντιτορπιλικό Smetlivy, το αρματαγωγό Novocherkassk και το αποβατικό Saratov, το ρυμουλκό MB-304 και το πετρελαιοφόρο Ιβάν Bubnov) το ρωσικό Ναυτικό δεν μπορεί να υπολογίζει ότι μπορεί να επιτύχει αποτελεσματική προβολή ισχύος, εκτός αν προορίζονται για εκκένωση μάχης.
Και για τον λόγο αυτό έχει αποφασιστεί στην Μόσχα να αυξηθεί με άλλα δύο σκάφη, η ρωσική ναυτική δύναμη, χωρίς να διευκρινίζεται τι είδους σκάφη.
Από την εβδομάδα που ξεκινά αύριο θα φανεί το πόσο γρήγορα θα ξεκινήσουν οι επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στην Συρία και σε τι αποσκοπούν αυτές οι επιχειρήσεις...

defencenet

Μιχαλολιάκος: "Παλιά η συμμορία, παλιά κρατάει η λεηλασία!"


Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, από τη Λάρισα επιτέθηκε στο πολιτικό σύστημα κάνοντας λόγο για «ψαλιδόκωλους, επαγγελματίες πολιτικάντηδες, τζάκια, τρίτης και τέταρτης γενιάς βουλευτές. Παλιά η συμμορία, παλιά κρατάει η λεηλασία. Αυτούς ήθελαν. Αλλά δε θα τους κάνουμε το χατίρι».
Ο Ν.Μιχαλολιάκος βρέθηκε στη Λάρισα το απόγευμα του Σαββάτου στο πλαίσιο των εγκαινίων των γραφείων του κόμματος.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επεφύλασσε ειδική μνεία για τον Λαρισαίο βουλευτή Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο τονίζοντας πως «δεν τους άρεσε που η Χρυσή Αυγή έβγαλε βουλευτές απλούς ανθρώπους του λαού, που αν χρειαστεί κουβαλάνε και το τσουβάλι στον ώμο για να βγάλουν το μεροκάματο».
Πρόσθεσε μάλιστα πως «αν έρθει η Χρυσή Αυγή ποτέ στην εξουσία, ο απλός λαός, οι απλοί Έλληνες θα βρεθούν στην εξουσία».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Home » ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » O "Mr Siemens" μόνο ως φυγόδικος δεν ζει στην Γερμανία... O "Mr Siemens" μόνο ως φυγόδικος δεν ζει στην Γερμανία...

Ένας από τους πρωταγωνιστές του μεγαλύτερου σκανδάλου στη χώρα μας, ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Siemens, Μιχάλης Χριστοφοράκος, ζει ζωή χαρισάμενη στη Γερμανία με σολομούς, γαλλικά κρασιά και αγορές ρούχων της τάξης των 1.200 ευρώ το κομμάτι!
O άλλοτε πανίσχυρος άνδρας, που κάποτε δωροδοκούσε κόμματα και πολιτικούς, μόνο ως φυγόδικος δεν ζει πλέον στην εξαιρετικά φιλόξενη γι’ αυτόν Γερμανία όπως αναφέρει το protothema.gr.
Ο «mister Siemens», όπως τον αποκαλούσαν πάντα, ο άνθρωπος που παρά τις επίμονες προσπάθειες της Ελληνικής Δικαιοσύνης να εκδοθεί στον τόπο μας, και παρά τα τρία ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης και την ομολογία του τον Ιούλιο του 2009 στην εισαγγελέα του Μονάχου κυρία Χίλντεγκαρντ Μπόιμλερ Χοσλ για καταβολή χορηγιών στα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα και την «καλλιέργεια του πολιτικού τοπίου στην Ελλάδα», όχι μόνο αναπνέει αέρα ελευθερίας στο Μόναχο, αλλά ζει κυριολεκτικά σαν άρχοντας! «Κατοικεί στην ακριβότερη συνοικία της πόλης», ισχυρίζονται άνθρωποι που τον βλέπουν καθημερινά να περιφέρεται στις ωραιότερες περιοχές της βαυαρικής πρωτεύουσας και συμπληρώνουν ότι «συχνάζει σε μέρη που αποδεικνύουν ότι δεν στερείται τίποτα από όσα απολάμβανε τη χρυσή εποχή που κυριαρχούσε στην Ελλάδα».
Mια βόλτα για τα ημερήσια ψώνια του κ. Χριστοφοράκου κοστίζει περισσότερο από τον μηνιαίο μισθό ενός καλοπληρωμένου Ελληνα! Ο περίπατος ξεκίνησε από την περίφημη Maximilianstrasse, τον δρόμο με τις διασημότερες μπουτίκ του Μονάχου, εκεί όπου συχνάζουν η αριστοκρατία αλλά και η οικονομική ελίτ της πόλης, για ψώνια σε κορυφαίους οίκους μόδας όπως οι Dior και Chanel. Οι τιμές και μόνο ως αναφορά ζαλίζουν τους ταλαιπωρημένους από τα μνημόνια Ελληνες, αφού τη βιτρίνα φημισμένου κοσμηματοπωλείου, μονοπωλεί ένα κόσμημα που η τιμή του φτάνει το μυθικό νούμερο των 380.000 ευρώ!
Ο κ. Χριστοφοράκος βγήκε να κάνει τα ψώνια του στον συγκεκριμένο δρόμο φορώντας την κλασική καμπαρντίνα με το κασκόλ του και έχοντας μαζί του τον γιο του Νίκο. Δεν έχασαν πολύτιμο χρόνο κάνοντας βόλτες στα μαγαζιά, αφού οι αγορές τους φάνηκε ότι ήταν εξαιρετικά στοχευμένες. Πρώτος σταθμός η μπουτίκ του γαλλικού οίκου Moncler, με τα διάσημα «ρούχα βουνού». Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Siemens, αφού περιηγήθηκε για αρκετή ώρα στα διάφορα τμήματα της μπουτίκ, κατευθύνθηκε στα ράφια με τα παλτό και τα μπουφάν. «Ηταν εξαιρετικά ευγενής και περιεργαζόταν τα ρούχα μόνος του», παραδέχεται αυτόπτης μάρτυρας και συνεχίζει: «Φάνηκε ότι ήθελε να διαλέξει κάτι για τον γιο του. Περιεργάστηκαν τα ρούχα, χωρίς να δίνουν την παραμικρή σημασία στα ταμπελάκια με τις τιμές. Κι έτσι κατέληξαν γρήγορα σε ένα μπουφάν, το οποίο μάλιστα δεν θέλησαν να μπει καν σε τσάντα». Ο Χριστοφοράκος τζούνιορ βγήκε από την μπουτίκ φορώντας το. Οι δε υπόλοιποι πελάτες του καταστήματος είχαν κι άλλους λόγους για να εντυπωσιαστούν: όταν ένας πελάτης έφτασε στο ταμείο άκουσε την τιμή που ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Siemens είχε καταβάλει για να αγοράσει στον γιο του ένα μπουφάν σκι: 1.200 ευρώ! Τρεις φορές δηλαδή τον βασικό μισθό ενός συμπατριώτη του Ελληνα!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ιδιωτικοί Στρατοί "Ένοπλης Προστασίας V.I.P" στην Ελλάδα;


Ιδιωτικοί στρατοί & Ελλάδα

από το "Πηγάδι της Σκέψης"


Και όμως να είστε σίγουροι οτι θα έρθουν και εδώ. Μιλώ φυσικά για τις ιδιωτικές ομάδες φρούρησης με αυξημένες ευθύνες και δικαιώματα δράσης... ακόμα και ώς ιδιωτικοί στρατοί.

Στην Ελλάδα της αυξημένης εγκληματικότητας και των ποιοτικών χαρακτηριστικών που ανάγουν το έγκλημα στο Σικάγο του 1920, όπου οι εγκληματίες είχαν απο όπλα 22αρια μέχρι και αυτόματα τύπου «tommy-gun» όπως λένε και στις ταινίες.. η ΕΛ.ΑΣ έχει δεμένα τα χέρια και πολύ χαμηλότερης δυνατότητας εξοπλισμό για να ανταπεξέρθει. Η δε, δικαιοσύνη λόγω της «τυφλότητας» της, έχει καταφέρει να μετατρέψει την τιμωρία σε διαδικασία τυπικού χαρακτήρα που απλά γεμίζει ενα φύλο χαρτί στο μητρώο και δίνει δικαίωμα σίτησης και φιλοξενίας στους παραβάτες/εγκληματίες.
.
Οι έχοντες και κατέχοντες λοιπόν είναι λογικό πως θα αντιδράσουν με την αναβάθμιση της προστασίας τους... αυτό σημαίνει συνήθως τα ακόλουθα πράγματα.
1. Συγκέντρωση/γκετοποίηση των ανθρώπων με οικονομική επιφάνεια σε περιοχές υψηλά φρούρουμενες και φυλασσόμενες. Στην Ελλάδα ήδη κάποιες περιοχές θεωρούνται αυτού του επιπέδου, άτυπα. Όμως το πιθανότερο είναι πως σε αυτές τις περιοχές κάθε ύποπτος εμφανισιακά θα ελέγχεται ενδελεχώς για να παραμείνει εκεί που θα βρίσκεται.. έστω και ως περαστικός. Μην σας κάνει εντύπωση.. ήδη εφαρμόζεται έιπαμε.
.
2. Συνεχή  ύπαρξη φρουράς και περιπολιών στις περιοχές αυτές απο ανθρώπους με δικαίωμα «πολιτικής σύλληψης»... αυτό ίσως και να αναβαθμιστεί με χρήση Non lethal όπλων όπως σε αρκετές χώρες του εξωτερικού όπου άνθρωποι απο τμήματα δημοτικής αστυνομίας (municipality police), έχουν το δικαίωμα χρήσης τέτοιων μέσων.

ΠΑΛΗΘΕΥΣΗ ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ "Όταν δείτε το χιλιάρμενο στήν 'Aσπρη Θάλασσα, τότε θάρθη"!


Σε καιρούς Μεγάλης σύγχυσης και αβεβαιότητας οι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι οι επίσημες πηγές πληροφόρησης είναι ανούσιες και αχρηστες. Έτσι η πλειοψηφία στρέφεται στους Άγιους και στους Γέροντες της Ορθοδοξίας καθότι αυτοί, με τον βίο που διήγαγαν αποτελούσαν και αποτελούν μαζί με τους αρχαίους Έλληνες Σοφούς τους πνευματικούς μας φάρους, και τα μόνα αληθινά σημεία αναφοράς στην "σκοτεινή" εποχή που μας επιφυλάσσουν "Σατανικά" κέντρα εξουσίας(αν θέλετε βγάζετε τα εισαγωγικά).
Ο Πατροκοσμάς είπεν
 "΄Οταν ακούσετε ότι ο πόλεμος πιάστηκε από κάτω, τότε κοντά θά είναι". (Τι θα είναι κοντά;Μήπως μια γενική σύρραξη; Τι εννοεί από κάτω; Η Συρία είναι πιο κάτω από εμάς)
 "΄Αν ο πόλεμος πιαστή από κάτω, λίγα θά πάθετε· άν πιαστή από πάνω, θά καταστραφήτε". (Προφανώς μια σύγκρουση στη Συρία ναμας πάρει "ξώφαλτσα", ενώ όταν πραγματοποιηθεί η αμέσως επόμενη στα Δαρδανέλια, με εμπλοκή της Τουρκίας, από εκεί θα ξεκινήσει το κακό)
"Όταν θά ιδήτε τό χιλιάρμενο στήν 'Aσπρη Θάλασσα, τότε θάρθη". (Άσπρη θάλασσα εννοείται η Μεσόγειος)
"Οταν θά ιδήτε τό χιλιάρμενο στά ελληνικά νερά, τότε θάρθη".
Βλέπουμε ότι ως χιλιάρμενο μπορεί να εννοηθεί μια υπερσυγκέντρωση πλοίων, πράγμα που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη Συρία από Ρώσους, Αμερικάνους,Γάλλους, και Βρετανούς, και ότανόλους αυτούς τους βλέπουμε μαζί, υπάρχει μια δικαιολογημένη ανησυχία.
Ο Γέρων Παϊσιος συνεχίζει
"Οι Τούρκοι δεν έχουν ακόμα πολλές ημέρες. Τα κόλλυβα τα έχουν στο ζωνάρι τους.
Η Τουρκία θα διαλυθεί με ευγενικό τρόπο και θα ανεξαρτητοποιηθούν οι Κούρδοι και οι Αρμένιοι. (Ηδη το Κουρδιστάν αποτελεί πραγματικότητα, μόνο οι Τούρκοι προσποποιούνται ότι δεν υπάρχει!)
Οι Ρώσοι θα κυριέψουν την Τουρκία και αυτή θα εξαφανιστεί από τον χάρτη. Ένα μέρος των Τούρκων θα εκχριστιανιστεί, ένα άλλο θα σκοτωθεί και ένα άλλο θα κατευθυνθεί προς την Μεσοποταμία.(Αυτή είναι η περιβόητη προφητεία - παραλλαγή της προφητείας του Πατροκοσμά, όταν οι Τούρκοι αναμειχθούν ενάντια στα ρωσικά συμφέροντα θα το πληρώσουν "ακριβά"
"Θα γίνουν φοβεροί πόλεμοι στη Μέση Ανατολή, όπου θα πάρουν μέρος οι Ρώσοι. Θα υπάρχουν πολλοί νεκροί." Δυστυχώς βλέπουμε Ρώσους και Ευρωπαίους (Δυτικούς) τον έναν απέναντι από τον άλλον.
"Θα γίνει φοβερός πόλεμος μεταξύ Ευρωπαίων και Ρώσων και θα σκοτωθούν πολλοί."
Ας ελπίσουμε ότι δεν είναι η ώρα εκπλήρωσης των προφητειών, γιατί όπως είπε ο Πατροκοσμάς "Μετά τόν πόλεμο οι άνθρωποι θά τρέχουν μισή ώρα δρόμο, γιά νά βρίσκουν άνθρωπο καί νά τόν κάμουν αδελφό".
Ο Β ΠΠ σε σύγκριση με αυτό θα μοιάζει με σενάριο που παίχτηκε με Playmobile.Η Παναγιά και ο Χριστός μαζί μας
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Είναι τελικά η Ελλάδα "Σταυροδρόμι" της Διεθνούς Τρομοκρατίας;


Διεθνής τρομοκρατία και Ελλάδα..

από το "Πηγάδι της Σκέψης"


Στην Ελλάδα γενικά δεν υπάρχει αυτό που ονομάζουμε ώς διεθνής τρομοκρατία. Υπάρχουν κινήσεις εξτρεμιστών και ομάδων πολιτικών άκρων , αλλά αυτό που προσδιορίζεται σήμερα ώς διεθνή τρομοκρατία δεν έχει κάνει την εμφάνιση του διά πράξεων στον Ελλαδικό χώρο.

Αν υπάρχουν γενικά ομάδες που να σχετίζονται με την διεθνή τρομοκρατία στην Ελλάδα;.. διόλου απίθανο.   

Στο παρελθόν και στο σύγχρονο παρόν τόσο η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, όσο και η ΕΛ.ΑΣ έχουν πέσει σε αρκετά γεγονότα που ήταν αρκούντως ύποπτα. Απο μεταφορές βαρύ οπλισμού, μέχρι και κατά λάθος εκρήξεις απο αλλοδαπούς σε διαμερίσματα στην Θεσσαλονίκη. (ref: http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4662479)
Μάλιστα ειδικά την περίοδο 2003-4 που η Ελλάδα ήταν το κέντρο προσοχής για όλο τον κόσμο λόγω Ολυμπιάδας αλλά και επειδή όλες οι εταιρίες ασφάλειας και αντίστοιχα συμφέροντα είχαν έρθει εδώ, διάφορα γεγονότα και καταστάσεις είχαν διαρρεύσει στον Ελληνικό τύπο... Απο απαγωγές αλλοδαπών σε οχήματα με ανοχή της Ελληνικής Κυβέρνησης, μέχρι και ύπαρξη σταθμών της CIA που μετέφερε υπόπτους για συμμετοχή στην Αλ Κάιντα που είχαν εντοπιστεί σε παράνομα τζαμιά εντός της Ελλάδος. (ref: http://www.sek-ist.gr/EA/Papers/784/20.htm )

Μιχαλολιάκος: "Παλιά η συμμορία, παλιά κρατάει η λεηλασία!"


Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, από τη Λάρισα επιτέθηκε στο πολιτικό σύστημα κάνοντας λόγο για «ψαλιδόκωλους, επαγγελματίες πολιτικάντηδες, τζάκια, τρίτης και τέταρτης γενιάς βουλευτές. Παλιά η συμμορία, παλιά κρατάει η λεηλασία. Αυτούς ήθελαν. Αλλά δε θα τους κάνουμε το χατίρι».
Ο Ν.Μιχαλολιάκος βρέθηκε στη Λάρισα το απόγευμα του Σαββάτου στο πλαίσιο των εγκαινίων των γραφείων του κόμματος.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επεφύλασσε ειδική μνεία για τον Λαρισαίο βουλευτή Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο τονίζοντας πως «δεν τους άρεσε που η Χρυσή Αυγή έβγαλε βουλευτές απλούς ανθρώπους του λαού, που αν χρειαστεί κουβαλάνε και το τσουβάλι στον ώμο για να βγάλουν το μεροκάματο».
Πρόσθεσε μάλιστα πως «αν έρθει η Χρυσή Αυγή ποτέ στην εξουσία, ο απλός λαός, οι απλοί Έλληνες θα βρεθούν στην εξουσία».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

΄Ωστε να βάλουμε όλοι πλάτη...Όχι! γιατί δεν τα φάγαμε όλοι μαζί Πολιτικέ...   
Γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος
- Κύριε Πολιτικέ γιατί κόψατε το μισθό του συνταξιούχου;
- «Κοιτάξτε, αναγνωρίζουμε τις βαρύτατες θυσίες των Πολιτών αλλά κανείς μας, σας βεβαιώ, δεν θέλει να λαμβάνει τόσο ακραία και επώδυνα μέτρα...δεν γίνεται όμως αλλιώς...είναι ο μόνος δρόμος».
- Γιατί κόψατε το επίδομα του ανέργου;
- «Κοιτάξτε, αναγνωρίζουμε τις βαρύτατες θυσίες των Πολιτών αλλά κανείς μας, σας βεβαιώ, δεν θέλει να λαμβάνει τόσο ακραία και επώδυνα μέτρα...δεν γίνεται όμως αλλιώς...είναι ο μόνος δρόμος».
 - Γιατί κόψατε φάρμακα και περίθαλψη;
- «Κοιτάξτε, αναγνωρίζουμε τις βαρύτατες θυσίες των Πολιτών αλλά κανείς μας, σας βεβαιώ, δεν θέλει να λαμβάνει τόσο ακραία και επώδυνα μέτρα...δεν γίνεται όμως αλλιώς...είναι ο μόνος δρόμος».
- Γιατί επιβάλετε τόσο βαρύτατη φορολογία στη φτωχολογιά και όχι στους «έχουντες»;
- «Κοιτάξτε, αναγνωρίζουμε τις βαρύτατες θυσίες των Πολιτών αλλά κανείς μας, σας βεβαιώ, δεν θέλει να λαμβάνει τόσο ακραία και επώδυνα μέτρα...δεν γίνεται όμως αλλιώς...είναι ο μόνος δρόμος».
.................
- Ρε συ θα τον βαρέσω…κασέτα έχει βάλει και παίζει... και μας τα φορτώνει κιόλας όλα από πάνω...για τόσο ηλίθιους μας έχει!
 
- Σκάσε ρε μαλάκα, θα μας την πέσει η φρουρά του…γεμάτο αστυνομία είναι, δε βλέπεις; Πάμε να φύγουμε.
- Άσε με ρε γαμώτο…ένα νεράτζι θα του πετάξω μόνο…ένα μόνο…
- Ρε πάμε σου λέω…
 Κάτσε τώρα να πιούμε μια μπύρα και να μου πεις ρε αγριεμένο νιάτο τι θα έκανες εσύ καλύτερο…
- Ρε πας καλά; Συμφωνείς μαζί του δηλαδή;
- Δηλαδή, εσύ ρε φίλε τι θα έκανες; Δεν θα έπαιρνες μέτρα για να βγούμε από την κρίση;
- Και βέβαια. Αλλά θα ξεκινούσα από την αρχή. Όχι από το τέλος.
- Δηλαδή;
- Πρώτα πας στην «πηγή του κακού».
- Και ποια είναι αυτή;
- Αυτοί που «ευθύνονται». Αυτοί που «έφαγαν». Αυτοί που «ξέσκισαν» τα πάντα. Αυτοί γενικά που «επωφελήθηκαν». Και μάλιστα χοντρά.
- Αυτοί λένε όμως ότι ήσουν κι εσύ στο τραπέζι.
- Ναι, ε; Κι εγώ γιατί είμαι άνεργος, πάμφτωχος, άρρωστος χωρίς περίθαλψη κι εγώ και η οικογένειά μου, ενώ αυτοί δεν ξέρουν τι έχουν;
- Εντάξει, εννοούν στο μέτρο της «αναλογίας» των ευθυνών.
- Ωραία λοιπόν, στα πλαίσια αυτού του μέτρου της «αναλογίας των ευθυνών» ας ξεκινήσουν πρώτα τις έκτακτες εισφορές (και μάλιστα βαριές) απ’ αυτούς που έφαγαν τη μερίδα του λέοντος. Κι αν στο τέλος υπάρξει ένα μικρό υπόλοιπο κρατικού χρέους, τότε ναι, να απευθυνθούν και στον υπόλοιπο λαό. Δεν πας κατ’ ευθείαν στο λαουτζίκο. Όχι χοντροέφαγαν «κάποιοι» και πας το λογαριασμό στη «φτωχολογιά».
- Πιάνονται μωρέ τώρα αυτοί; Ποιός κατάφερε να τους αγγίξει ποτέ για να τους αγγίξουν τώρα;

Ἀπαγορεύεται ἡ Ἑλληνική Σημαία, ἐπιτρέπεται οἱ μαῦροι νά «ἁπλώνουν» μπουγάδαΝαί. Μή σᾶς κάνει καθόλου ἐντύπωσι ὁ τίτλος τοῦ ἄρθρου. Ἡ Ἑλληνική Σημαία, καθώς καί ὁποιοδήποτε Ἑλληνικό σύμβολο ἀπαγορεύεται νά ἀναρτᾶται, σέ μνημεῖα, ἀγάλματα καί ἀρχαιολογικούς χώρους κλπ. !!!
Ἡ ἀπαγόρευσις τῆς ἀναρτήσεως τοῦ ἐθνικοῦ μας συμβόλου σέ ἀρχαιολογικούς χώρους (ἔβαλαν καί μερικές ἄλλες περιπτώσεις, ἔτσι γιά νά μᾶς χρυσώσουν τό χάπι) ἔγινε νόμος τοῦ κράτους τό 1981. Ποιός ἐθνομηδενιστής κυβερνοῦσε τότε, τό Ἑλληνικό προτεκτορᾶτο, ὅλοι γνωρίζουμε. Βεβαίως, ἄν δέν εἶχε γίνει τότε, θά ἐγίνετο μετά. Δέν ἔχει καί μεγάλη σημασία.
Ἡ τέλεσις τέτοιου εἴδους πράξεων, ἐπισύρει ποινή φυλακίσεως μέχρι τριῶν μηνῶν χωρίς ἐξαγοράν.
Ἡ τροποποίησις τοῦ νόμου τό 1984 ὡδήγησε στήν περαιτέρω αὐστηροποίησι τῶν κυρώσεων, μέ τήν ποινή φυλακίσεως νά φτάνῃ τό ἕνα ἔτος γιά ἀνάλογες πράξεις, ἐνῶ ἀπό τό 2001 ἡ ἀπαγόρευσις κυματισμοῦ τοῦ ἐθνικοῦ συμβόλου ἀπό ἐπισκέπτες ἀρχαιολογικῶν χώρων ἀποδίδεται ἀπό ὑπαλλήλους τοῦ ὑπουργείου στόν νόμο περί ὑπαιθρίας διαφημίσεως.
Στήν εἰκόνα τοῦ ἄρθρου, βλέπετε τό συγκεκριμένο ΦΕΚ, διά τοῦ λόγου τό ἀληθές.
Τίς παρακάτω φωτογραφίες τίς βρῆκα στό facebook.
Εἶναι ἀπό τό πρῶτο τεῦχος τοῦ περιοδικοῦ 01!

Μινώταυρος

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ Τώρα και σε αφίσα στο... "Sex and the City"!
Το χιούμορ των Ελλήνων blogger είναι καυστικό και ευρηματικό. Το έχουν αποδείξει άπειρες φορές και μας έχουν χαρίσει άθφονο γέλιο!....

Τις τελευταίες ημέρες στο στόχαστρο της ελληνικής blogόσφαιρας βρίσκεται ο Πέτρος Τατσόπουλος, με την επική του δήλωση "...έχω πηδήξει τη μισή Αθήνα...".
Τα μοντάζ και οι σατιρικές φωτογραφίες που γεννήθηκαν εξαιτίας αυτής της δήλωσης έχουν κατακλύσει τα social media και τα blog.
Ωστόσο, την πιο πετυχημένη προσέγγιση στο θέμα έκανε το blog kourkouti.sport24.gr, που τοποθέτησε τον Πέτρο Τατσόπουλο στο επίκεντρο του... Sex and the City.
Και επειδή είναι πετυχημένο ως σύλληψη από μόνο του και οι πολλές λεζάντες είναι περιττές, χαμογελάστε με την εικόνα που τα "σπάει" στα social media!

Ἡ ἔκθεσις τοῦ Ζέρβα γιὰ τὸν Γοργοπόταμο.Διαβάζοντας γιὰ τὴν ἐπιχείρηση Χάρλινγκ, ὃπως ὀνομάστηκε ἡ ὃλη ἐνέργεια τῆς ἀνατίναξης τῆς γέφυρας τοῦ Γοργοποτάμου, ἦρθα σὲ σύγχυση…. Τὸ κάθε ἂρθρον, διαφέρει ἀπὸ τὸ ἂλλο σὲ ἀρκετὰ στοιχεῖα τόσο, ποὺ ἀναρωτιόμουν ἂν ἀναφέρονται στὸ ἲδιο συμβᾶν! 

Πρόθυμος ὁ Ἂρης, ἀνέλαβε τὸ σχεδιασμὸ τῆς ἐπιχείρησης καὶ τὴν ἒφερε εἰς πέρας, διάβασα σὲ μερικὰ ἂρθρα· ἐξαφανισμένος ὁ Ἂρης γιὰ ἓνα μῆνα, ἀπέφευγε τὴ συνάντηση μὲ τὴν ἀγγλικὴ ἀποστολή, παραλίγο ν΄ἀναβληθῇ ἡ ἐπιχείρηση, διαβάζω σὲ ἂλλα… 

140 ἀντάρτες τοῦ ΕΛΑΣ συμμετεῖχαν στὸ πλευρὸ τοῦ Βελουχιώτη, διαβάζω ἐκεῖ… 120 ἂντρες διαβάζω ἀλλοῦ! Οἱ ἂντρες τοῦ Ζέρβα… ἀλλοῦ ἀναφέρονται ὡς 50… 60… 70… καὶ ἀλλοῦ 80! 

Ἡ Ἱστορία φίλοι μου δὲν κόβεται καὶ ράβεται στὰ μέτρα τῶν ἐκάστοτε ἰδεολογικῶν ἀπόψεων! Ἡ Ἱστορία καταγράφεται ὡς ἒχει! Τὸ μόνο ποὺ μποροῦμε νὰ προσθέσουμε ἐμεῖς, εἶναι ἡ κριτική μας… 


Γιὰ αὐτὸ…

Διαβάζουμε στὸ Μῆλο τῆς Ἒριδας τοῦ C.M. Woodhouse σελ. 214-215: 
«…[…]… Καὶ οἱ δύο αὐτὲς ἐπιχειρήσεις (σμ. ἀνατίναξη γέφυρας Γοργοποτάμου καὶ ἀνατίναξη γέφυρας Ἀσωποῦ) ἒφεραν τὸ ἲδιο ἀποτέλεσμα στὴν ἲδια σιδηροδρομικὴ γραμμή. Ἡ πρώτη ὃμως ἒγινε ἀπὸ μία βρετανικὴ δύναμη καὶ ἀπὸ δυνάμεις άνταρτῶν καὶ τοῦ ΕΛΑΣ καὶ τοῦ ΕΔΕΣ. Ἡ δεύτερη ἒγινε μόνο ἀπὸ βρετανικὴ δύναμη, χωρὶς καμιὰ συμμετοχὴ ἀνταρτῶν. 
Ἡ ἐξήγηση βρίσκεται στὸ ὃτι τὸ ΕΑΜ-ΕΛΑΣ δὲν εἶχε πρόθεση νὰ πάρει μέρος σὲ καμία ἀπὸ τὶς δύο ἐπιχειρήσεις. Στὴν πρώτη ἐξαναγκάσθηκαν, ἐνὼ στὴν δεύτερη ὂχι. Ὃταν ἡ πρώτη ὀμάδα Βρετανῶν ἀλεξιπτωτιστῶν ἒπεσε στὴν Ἑλλάδα τὸν Ὀκτώβριο τοῦ 1942, προσγειώθηκε πολὺ κοντὰ στὴν γέφυρα τοῦ Γοργοποτάμου καὶ στὴν μονάδα τοῦ ΕΛΑΣ ποὺ διοικοῦσε ὁ Ἂρης Βελουχιώτης. Ὁ Ζέρβας βρισκόταν 100 μίλια μακριά, στὰ δυτικά. 
Περισσότερο ἀπὸ ἓνας μῆνας πέρασε, ὣσπου ἡ βρετανικὴ ὀμάδα νὰ ἐπιτύχῃ ἐπαφὴ μὲ τὸν Ἂρη. Στὶς ἀρχὲς Νοεμβρίου μία δεύτερη ὁμάδα Βρετανῶν ἀλεξιπτωτιστῶν ἒπεσε τυχαῖα μέσα στὰ χέρια τοῦ Ἂρη. Τοὺς ἒστειλε νὰ συναντήσουν τοὺς συναδέλφους τους, χωρὶς καὶ πάλι νὰ προσφερθῇ νὰ τοὺς βοηθήσῃ στὸ σχέδιό τους. Λίγο ἀργότερα, ἡ πρώτη ὁμάδα συνάντησε τὸν Ζέρβα ἑκατὸ μίλια μακριὰ καὶ τὸν ἒφερε, σὲ μιὰ πορεία χωρὶς ἀνάπαυλα, μὰ χτυπήσῃ τὴ γέφυρα τοῦ Γοργοποτάμου. 
Τότε ἂλλαξαν ὃλα. Ὃταν ὁ Ἂρης κατάλαβε ὃτι ἡ ἐπίθεση θὰ γινόταν, ἒστω καὶ χωρὶς τὶς δικές του δυνάμεις, δὲν διακινδύνευσε νὰ ἀφήσῃ τὸν Ζέρβα νὰ πάρῃ ὃλη τὴ δόξα· προσφέρθηκε ἀμέσως νὰ συνεργασθῇ. Τὸ ἀποτέλεσμα ἦταν μία κοινὴ ἐπιχείρηση, ποὺ ἲσως ποτὲ δὲν θὰ γινόταν ἂν δὲν ἦταν ὁ Ζέρβας καὶ δὲν θὰ σημείωνε ἐπιτυχία ἂν δὲν ἦταν ὁ Ἂρης Βελουχιώτης…[…]…»
 
 
 
Καὶ στὴν συνέχεια τμῆμα Συνοπτικῆς Ἐκθέσεως ποὺ κατέθεσε ὁ Ν. Ζέρβας στὸ Ὑπουργεῖον τῶν Στρατιωτικῶν τὸ 1949:
 
ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΙΣ 
 
Μετὰ τινῶν στοιχείων τῆς ὀργανώσεως Ἐθνικῆς Ἀντιστάσεως ὑπὸ τὴν ἐπωνυμίαν Ἐθνικὸς 
 
Δημοκρατικὸς Ἑλληνικός Σύνδεσμος “ΕΔΕΣ” καὶ τῶν Ἐθνικῶν Ὁμάδων Ἑλλήνων Ἀνταρτῶν 
 
“ΕΟΕΑ”  τοῦ ΕΔΕΣ. 
 
Πρὸς 
 
Τὸ Ὑπουργεῖον Στρατιωτικῶν 
                     
ΕΝΤΑΥΘΑ 
Διὰ τοῦ ἀναγκαστικοῦ νόμου 844/948 προβλέπεται ἡ διαδικασία τῆς ἀναγνωρίσεως τῶν κατὰ τὴν κατοχὴν Ὀργανώσεων Ἐθνικῆς Ἀντιστάσεως καὶ τῆς δράσεως ἐκάστης τῶν ὀργανώσεων τούτων καὶ τῶν μετασχόντων εἰς ταῦτας. 
Διακρίνονται διὰ τοῦ ἂνω Νόμου δύο στάδια τοιαύτης ἐνεργείας. Ἦτοι πρῶτον στάδιον περιλαμβάνον τὴν ἀναγνώρισιν τῶν Ὀργανώσεων (Άρθρον 6ον) καὶ δεύτερον τοιοῦτον περιλαμβάνον τὴν ἀναγνώρισιν τῆς δράσεως τῶν μετασχόντων εἰς ταύτην (άρθρον 7ον). 
Συμμορφούμενοι ὂθεν μὲ τὰς διατάξεις τοῦ ἂρθρου 6ου τοῦ ἂνω Ἀναγκαστικοῦ Νόμου 844 ἒχομεν τὴν τιμὴν νὰ ὑποβάλωμεν τὴν κατωτέρω συνοπτικὴν ἒκθεσιν μετὰ τινῶν μόνον στοιχείων, ἥτις δίδει μίαν γενικὴν τουλάχιστον εἰκόνα, περὶ τοῦ τί ὑπῆρξεν ὁ ΕΔΕΣ, ὡς ὀργάνωσις Ἐθνικῆς Ἀντιστάσεως, καὶ ποῖον τὸ ἒνοπλον τμῆμα αὐτοῦ. Αἱ Ἐθνικαὶ Ὁμάδες Ἑλλήνων Ἀνταρτῶν “ΕΟΕΑ”. 
………….[……………………….]…………. 
«…[...]… Τὴν πρωΐαν τῆς 23ης Ἰουλίου 1942 ἀνεχώρησα διὰ τὰ γνώριμα βουνὰ τῆς Ἠπείρου καὶ Αἰτωλ/νίας ἀποφασισμένος νὰ φέρῳ εἰς πέρας τὸ μέγα καὶ δύσκολον ἒργον, ὃπερ ἀνελάμβανα. Ἡ ἐκλογὴν τῆς περιοχῆς Ἠπείρου-Αἰτωλ/νίας ὡς σταθμοῦ Διοικήσεῶς μου, ἐγένετο διὰ τοὺς ἐξῆς κυρίως λόγους: 
1ον. Ὁ ὀρεινὸς ὂγκος τῆς Πίνδου καὶ τῶν παραφυάδων του ἐκρίθῃ ὡς ἰκανὸς νὰ διατηρήσῃ ἀπροσβλήτους ἀκόμη καὶ μεγάλας ἐνόπλους δυνάμεις. 
2ον. Μὲ ὀρμητήριον τὰς ὀρεινὰς αὐτὰς βάσεις ἧτο εὐχερὴς ἡ προσβολὴ τῶν ἐχθρικῶν φαλάγγων καί 
3ον. Διέρχεται ἐκεῖθεν ἡ μοναδικὴ ὁδὸς ἡ ἂγουσα ἀπὸ τῶν Ἀθηνῶν πρὸς Ἀλβανίαν καὶ δι’ ἢς κυρίως ἐκινοῦντο ὁδικῶς αἰ ἐχθρικαὶ φάλαγγες ἀπὸ Βορρᾶ πρὸς Νότον καὶ τ’ ἀνάπαλιν.
Ἐντὸς τριμήνου, ἀκριβῶς δε ἀπὸ τῆς 23ης Ὀκτωβρίου 1942, αἰ ὀργανωθεῖσαι πρῶται Ὁμάδες διεξήγαγον τὴν πρώτην ἐπιχείρησιν κατὰ τῶν Ἰταλῶν ἐπιχειρήσαντων νὰ διαλύσωσι ταῦτας καὶ ἐν συνεχείᾳ καὶ ἂλλας τοιαῦτας καὶ εἰς τὰς περιοχὰς Ἂρτης-Τζουμέρκων-Βάλτου-Σκουλικαριᾶς-Κλειδίου-Καλλεντίνης. Ἢρξαντο αὗται τὴν 23ην Ὀκτωβρίου καὶ ἐσυνεχίσθησαν μέχρι τοῦ τέλους σχεδὸν τοῦ Νοεμβρίου 1942. Διαρκουσῶν τῶν συγκρούσεων αὐτῶν ἀνελήφθη καὶ ἡ εἰδικὴ ἐκείνη ἐπιχείρισις ἡ τὰ μέγιστα ἐξυπηρετοῦσα τὸν Ἀγῶνα τῶν Βρεττανικῶν Δυνάμεων ἐν τῇ Βορείῳ Ἀφρική ἡ ἀποκληθεῖσα τοῦ Γοργοποτάμου.
Η ΑΝΑΤΙΝΑΞΙΣ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΤΟΥ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ
Τὸ ἔτος 1942 ὑπῆρξεν ἒτος, ὡς πάντες θὰ ἐνθυμοῦνται, πολὺ δύσκολον διὰ τοὺς Συμμάχους. Ἡ Στρατιὰ τοῦ Ρόμελ εὐρίσκετο εἰς τὴν γραμμὴν τοῦ Ἒλ Ἀλαμέιν καὶ ἠπείλει ἐκεῖθεν ἀμεσώτατα ὁλόκληρον τὴν Μέσην Ἀνατολὴν καὶ τὸ Σουέζ. Ἂν ἡ κίνησις ἐκείνη τοῦ Ρόμελ ὁλοκληροῦτο δὲν εἶναι ὑπερβολὴ ἐὰν εἲπωμεν ὃτι ὁ Ἂξων ἂν δὲν ἐκέρδιζε ὀριστικῶς τὸν πόλεμον, πάντως θὰ τὸν παρέτεινεν ἐπὶ πολλὰ ἀκόμη ἒτη. Εἰς αὐτὴν λοιπὸν τὴν κρισιμότατην καμπὴν τῆς τύχης των, οἱ Σύμμαχοι ἐτοιμάζουν μίαν ἀποφασιστικὴν ἀντεπίθεσιν. 
Ἡ Ἑλλάς ἦτο μία ἀπὸ τὰς κυρίας ἀρτηρίας διὰ τῆς ὁποίας ἀνεφοδιάζετο ἡ Στρατιὰ Ρόμελ. Διὰ τὴν ἐπιτυχίαν τῆς παρασκευαζομένης Συμμαχικῆς ἀντεπιθέσεως ἐκρίθη ἐπάναγκες ὃπως ἀποκοπῆ ἡ κυρία αὒτη ἀρτηρία ἀνεφοδιασμοῦ.
Πρὸς τὸν σκοπὸν τοῦτον τὸ ΣΜ ἐκατήρτισε ἀποστολὴν ἀπὸ ἐ ννέα ἀξιωματικοὺς μὲ ἐπί κεφαλῆς τὸν Ἂγγλον Ταξίαρχον τοῦ Μηχανικοῦ Ἒντυ Μάγιερς. Ἂπαντες οὖτοι δι’ ἀλεξιπτώτου ἒπεσαν τὴν 28ην Σεπτεμβρίου 1942 εἰς τὴν περιοχὴν τῆς Γκιῶνας μὲ σκοπὸν ὂπως πραγματοποιήσουν τὴν ἀνωτέρω ἐντολὴν βοηθούμενοι καὶ ὑπὸ τοῦ ΕΑΜ τὸ ὁποῖον καθ’ ἂς εἶχον πληροφορίας ἐξ’ Ἀθηνῶν θὰ εὒρισκαν ἐκεῖ μὲ ἀρκετὴν μάλιστα δύναμιν. Οἱ δύο ἀρχηγοὶ Ὁμάδων τοῦ ΕΑΜ οἱ εὐρισκόμενοι εἰς τὴν περιφέρειαν ἐκείνην οὐδεμίαν ἒδειξαν προθυμίαν νὰ τοὺς βοηθήσουν. Εἰδικῶς δε ὁ Βελουχιώτης, ὅστις καὶ εὐρίσκετο εἰς Γκιῶναν ὂχι μόνο ἠρνήθη νὰ βοηθήσῃ τὴν ἀποστολὴν ἀλλὰ τῆς ἀφήρεσε διὰ τοῦ ληστοῦ Καραλιβάνου καὶ τὰ ὀλίγα ἐφόδια τὰ ὁποῖα ἒφερε μεθ’ ἑαυτής κατὰ τὴν προσγείωσίν της.
Εἰς μάτην ἡ ἀποστολὴ ἀνέμενε καὶ ἐξελιπάρει τὴν βοήθειαν τοῦ ΕΑΜ μέχρι καὶ τοῦ τέλους Ὀκτωβρίου. Ὃταν τέλος ἒχασε πάσα ἐλπίδα, τότε μόνον ἐνεθυμήθη ὃτι ὑπῆρχε καὶ κάποιος Ζέρβας εἰς Ἢπειρον καὶ ἀπεφάσισε νὰ ζητήσῃ τὴν βοήθειάν του καίτοι ἐγνώριζεν ὃτι ἡ ἀπόστασις ἡ ὁποία τοὺς ἐχώριζεν ἀπὸ αὐτόν μέχρι τοῦ τόπου τῆς ἐπιχειρήσεως ἦτο 300 καὶ πλέον χιλιόμετρα καὶ ἡ διαδρομὴ ἀρκετὰ ἐπισφαλής. 
Οὒτῳ τὴν 9ην Νοεμβρίου ἒφθασεν ὁ Ταγματάρχης ΚΡΙΣΤ ΓΟΥΝΤΧΑΟΥΖ εἰς Ἢπειρον, ὂστις καὶ μοῦ ἀνεκοίνωσε τὸν σκοπὸν διὰ τὸν ὁποῖον ἦλθε, καθ’ ἢν ὣραν ἀπέκρουα Ἰταλικὴν ἐπιδρομὴν ἐπιχειρηθεῖσαν ἀπὸ 23 Ὀκτωβρίου 1942, ὡς προανέφερον καὶ ἐζήτησεν τὴν βοήθειάν μου ἐγγράφως. Πεισθεῖς περὶ τῆς σοβαρότητος τοῦ πράγματος ἀνέλαβα προθύμως τὴν ἐκτέλεσιν τῆς ἐπιχειρήσεως καὶ τὴν 12ην Νοεμβρίου ἀφῆσας εἰς τὸν ἀδελφόν μου Περικλῆν Ζέρβαν τὴν συνέχισην τοῦ ἀγῶνος κατὰ τῶν Ἰταλῶν ἀπῆλθα, τὴν δε 17ην Νοεμβρίου ἒφθασα ἐγγύς τοῦ τόπου τῆς ἐπιχειρήσεως μὲ 95 ἐπιλέκτους ἂνδρας μου καλύψας τὴν ἀπόστασιν ἀπὸ τὸ χωρίον Νέο Ἀργύρι τοῦ Νομοῦ Τρικάλων μέχρι τοῦ χωρίου Μαῦρο Λιθάρι τῆς Φθιώτιδος ἐντὸς πέντε ἠμερῶν, βαδίζων ἀπὸ κορυφογραμμῆς εἰς κορυφογραμμὴν ἐν μέσῳ βαρύτατου χειμῶνος. 
Μετὰ πολλὰς προσπαθείας καὶ ἐντέχνου μεταχείρησιν, κατέπεισαν καὶ τὸν Ἂρην Βελουχιώτην νὰ συμμετάσχῃ τῆς ἐπιχειρήσεως μὲ δύναμιν περίπου 50 ἀνδρῶν. Μὲ τὴν δύναμιν αὐτὴν καὶ τὴν ἐνίσχυσιν τῶν Ἂγγλων ἐπραγματοποίησα τὴν 25ην Νοεμβρίου 1942 τὴν ἀνατίναξιν τῆς γεφύρας τοῦ Γοργοποτάμου.
Τὴν επιχείρησιν ταύτην τὸ Στρατηγεῖον Μέσης Ἀνατολής ἐχαρακτήρισεν ὡς ἓν ἐκ τῶν μεγαλυτέρων Σαμποτᾶζ τὰ ὁποῖα ἐπραγματοποίησε ὁ Συμμαχικὸς Στρατὸς κατὰ τὸν πόλεμον καὶ ὡς μίαν πολύτιμον καὶ μεγάλης ἀξίας ὑπηρεσίαν ἂκρως ὑποβοηθητικὴν εἰς τὴν ἀναληφθεῖσαν κατὰ τοῦ Ρόμελ προσπάθειαν. Εἰς ἀναγνώρισιν τῶν ὑπηρεσίων μου αὐτῶν μοῦ ἀπένειμεν ἓν τῶν μεγαλυτέρων Βρεττανικῶν παρασήμων, ἐπαρασημοφόρησε δε καὶ τὸν Ὑπασπιστήν μου Μυριδάκην Μιχαῆλ Λοχαγόν, διοικητὴν τοῦ τμήματος ἐπιθέσεως. 
Ἐξ’ ἂλλου ὁ Στρατηγὸς διοικητὴς τῶν Βρεττανικῶν δυνάμεων Ἀλεξᾶντερ μᾶς συνεχάρη διὰ προσωπικῆς του ἐπιστολῆς καὶ μοῦ ἀπέστειλε διὰ τὰς ἐορτὰς τῶν Χριστουγέννων ἐκλεκτὸν δῶρον. Εἰς οὐδένα ἐκ τοῦ ΕΑΜ ἐδώθη παράσημον, ἀλλὰ καὶ οὒτε καὶ εἲς Βρεττανὸς Ἀξιωματικός, παρὰ τὴν ἐπίμονον παράκλησιν τοῦ Βελουχιώτη, παρέμεινε μετ’ αὐτοῦ. Πάντες μὲ ἠκολούθησαν ἐπιστρέφοντας εἰς Ἢπειρον. 
Ἒκτοτε δε ἀρχίζει ἡ συχνὴ ἀπ’ εὐθείας ἐπαφὴ μὲ τὸ Στρατηγεῖον Μέσης Ἀνατολῆς, χάρις εἰς τοὺς ἀσυρμάτους οὓς ἡ Βρεττανικὴ Ἀποστολὴ ἒφερε μεθ’ ἐαυτῆς.
Τὸ γεγονὸς τοῦτο σπουδαίως μᾶς ἐνίσχυσεν εἰς τὴν μετέπειτα προσπάθειαν καὶ ἀνάπτυξιν τῶν Ἐθνικῶν μας δυνάμεων καὶ δύναμαι νὰ εἲπῳ ὃτι χάρις εἰς τὸν Γοργοπόταμον οἱ Σύμαχοί μας Βρεττανοί, ἀντελήφθησαν τὸ ἦτο ἰκανὸν νὰ πράξῃ τὸ ΕΔΕΣ ὃπως καὶ ὃτι μοναδικός του σκοπὸς ἦτο ἡ ὑποβοήθησις τοῦ κατὰ τῶν κατακτητῶν ἀγῶνος του καὶ ὂχι ἡ πολιτικολογία.
Μετὰ τὴν ἀνατίναξιν τῆς γέφυρας τοῦ Γοργοποτάμου καὶ τὴν 12ην ἀκριβῶς Δεκεμβρίου ἐπεστρέψαμεν εἰς Ἢπειρον καὶ εἰδικῶς εἰς τὴν περιφέρειαν Ραδοβυζίων. Οἱ Ἰταλοὶ οἲτινες καθ’ ὃλην τὴν διαδρομήν μας ἀπὸ Γοργοποτάμου εἰς Ἢπειρον, ἐπεχείρουν νὰ μᾶς πλήξουν, μόλις σχεδὸν ἒφθασα, μὲ νέας δυνάμεις καὶ ἰσχυρὰς φάλαγγας ἐξόρμησαν ἐξ Ἂρτης μὲ ἐπόφασιν, καθ’ ἢν εἶχον ἐντολήν, νὰ μᾶς διαλύσουν. Τὴν 21 καὶ 22 Δεκεμβρίου 1942 συνήφθησαν σκληραὶ μάχαι εἰς τὴν περιοχὴν Ξηροκάμπου-Βελιτζικοῦ κατὰ τὰς ὁποίας ὃμως, παρὰ τὸ πεῖσμα των, ἡττήθησαν σχόντες μεγάλας ἀπωλείας καὶ ἀναγκασθέντες νὰ ἐπανέλθουν κατησχημένοι εἰς τὴν βάσιν τους. 
Δὲν εἲχαμε κὰν πλήρως ἀποδιώξει τοὺς ἐπιδρομεῖς ὃτε τὴν 27η Δεκεμβρίου 1942 οἱ Κομμουνισταί (ΕΑΜ – ΕΛΑΣ) διελθόντες τὸν Ἀχελῶον μᾶς ἐπετέθησαν ἐκ τῶν Νότων αἰφνιδιαστικῶς, ἐπωφεληθέντες τῆς ἀπασχολήσεώς μας μὲ τοὺς Φασίστας. Σκοπὸς τῆς ἐπιθέσεώς τους ἦτο προφανῶς ἡ διάλυσις καὶ ὁ ἀφοπλισμός μας. Εἰς τὴν πρώτην τους αὐτὴν ἀντεθνικὴν προσπάθειαν ἀπέτυχον οἰκτρῶς καὶ χάρις μόνον εἰς τὴν ἐπέμβασιν τοῦ Βρεττανοῦ Ταγματάρχη Κρὶς διεσώθη ὁ ἐπὶ κεφαλῆς τούτων ἀρχισυμμορίτης Ἂρης Βελουχιώτης…[...]…
 
Ἐν Ἀθῆναις τῇ 19 Φεβρουαρίου 1949
Ὁ Τέως Γενικὸς Ἀρχηγὸς τῶν ΕΟΕΑ
Ν. Ζέρβας »
 
 
 
Ἡ ἀνατίναξη τῆς γέφυρας τοῦ Γοργοποτάμου ἦταν ἡ μοναδικὴ ἀποτελεσματικὴ κοινὴ ἐπιχείρηση τῶν ἀντιπάλων ΕΔΕΣ καὶ ΕΛΑΣ…  
Ἐπίσης… «Ἡ μαρτυρία ἑνὸς saboteur», στὸ «Πόλεμος & Ἱστορία» τοῦ Νοεμβρίου 2007

Ἡ προσωπικὴ μαρτυρία τοῦ Κομνηνοῦ Πυροµάγλου, µέσω µιᾶς γλαφυρῆς ἀλλὰ καὶ λεπτοµεροῦς ἀφηγήσεως τῆς ἐπιχειρήσεως ἀλλὰ καὶ τῶν ὃσων προηγήθηκαν, ξεκαθαρίζει τὸ τοπίο σχετικὰ µὲ τὴ δράση καὶ τὴν ἐµπλοκὴ τῶν ἐθνικῶν ἀντιστασιακῶν ὁµάδων…

gorgopotamos

Βιβλιογραφία 
-ΕΟΕΑ-ΕΔΕΣ, ΑΡΧΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, ΔΙΣ
-”Τὸ Μῆλον τῆς Ἒριδος” Christofer Montague Woodhouse, ἐκδ. Ἑξάντας
 
Φωτογραφίες