Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012

Τ.Ο. Νοτίων Προαστίων: “Οι προτάσεις μας για μια Εθνική διακυβέρνηση” (Ηλιόπουλος)


Τ.Ο. Νοτίων Προαστίων: “Οι προτάσεις μας για μια Εθνική διακυβέρνηση” (Ηλιόπουλος)

Ημερομηνία: Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012 - 18:30
Περιοχή: Άλιμος - Αττική
Διοργανωτής: Τ.Ο. Νοτίων Προαστίων
Την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου και ώρα 18:30 θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Τ.Ο. Νοτίων Προαστίων ομιλία του Βουλευτή Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής, συναγωνιστή Παναγιώτη Ηλιόπουλου με θέμα «Οι προτάσεις μας για μια Εθνική διακυβέρνηση».
ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ:
Λ. Ποσειδώνος 66 (Άλιμος)
Δευτέρα – Πέμπτη: 18:00-21:00, Σάββατο 12:00-16:00
Τηλ: 2109810421

ΟΙ «ΚΗΠΟΥΡΟΙ» ΤΟΥ JEFFREY PAPANDREOU ΣΤΟΝ… ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟ ΣΥΡΙΖΑΤην Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, την γνωρίζουμε όλοι. Ας δούμε μερικούς σταθμούς από το πλουσιότατο βιογραφικό της, όπως το παρουσιάζει η ίδια:
«Ξεκίνησε από την Νεολαία του ΠΑΣΟΚ το 1980, ήταν μέλος του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων της Επιτροπής Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ (1983-1985), το 1986 ξεκίνησε να εργάζεται ως Επιστημονικός Συνεργάτης της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ στα επόμενα χρόνια, ο Ανδρέας Παπανδρέου την εμπιστεύτηκε για τη θέση του Εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ στο Προεδρείο της Ένωσης Ευρωπαϊκών Σοσιαλιστικών Κομμάτων (1989-1991) και στην Σοσιαλιστική Διεθνή (1990-1992). Από το 1991 έως το 1995 εργάστηκε ως μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στη συνέχεια ορίστηκε Αναπληρώτρια Διευθύντρια του γραφείου του Έλληνα Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες (1995-1999). Από το 2002 έως τις εκλογές του Μαρτίου του 2004, διετέλεσε Γενική Γραμματέας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης. Στην πλούσια και μακρά κομματική της διαδρομή, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου διετέλεσε, επίσης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ (1994-2005) και του Εθνικού Συμβουλίου (2005 έως σήμερα), μέλος του Τομέα Διεθνών Σχέσεων (1985-1999) και αναπληρώτρια Γραμματέας του Τομέα Αυτοδιοίκησης του Κινήματος (1999-2005). Στις Ευρωεκλογές του 2004 εκλέχτηκε Ευρωβουλευτής και ανέλαβε επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στις 16 Μαρτίου του 2005, μετά από πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου, εξελέγη ως η πρώτη γυναίκα Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και παρέμεινε σ’ αυτήν τη θέση μέχρι το Δεκέμβριο του 2006. Το Δεκέμβριο του 2006, το Εθνικό Συμβούλιο, αναγνωρίζοντας το έργο και την προσφορά της, την εξέλεξε πρώτη σε ψήφους στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Στις 4 Οκτωβρίου 2009 επανεκλέχθηκε Βουλευτής Β’ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ. Από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2010 διετέλεσε Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Στις 7 Σεπτεμβρίου 2010 ανέλαβε Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών υπεύθυνη για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις και παρέμεινε σ’ αυτήν τη θέση έως τις 10 Φεβρουαρίου 2012».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Ο ΠΗΔΗΧΤΑΡΑΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ!!!

ΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΑΧΑΧΑΑΧΑΑΑΧΑΑΧΑΑΧΑΧ

TATSOFOTO123
Φωτογραφία ντοκουμέντο με τον πηδηχταρά εθνοπατέρα Πέτρο Τατσόπουλο στα νιάτα του...Δείτε τον άνθρωπο που...πήδηξε τη μισή Αθήνα πιτσιρικά...
young-lovers
Το αλιεύσαμε απο το taxalia...

Aρχίζουν ανακαίνιση στην... Αγία Σοφία

Oı Τούρκοι ξεκινούν την ανακαίνιση της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, αμέσως μετά την ανακαίνιση η οποία είχε διαρκέσει 17 ολόκληρα χρόνια. Σύμφωνα με το onalert.gr, o αναπληρωτής διευθυντής του «Μουσείου της Αγίας Σοφίας» Χαγριουλάχ Τζενγκίζ μιλώντας στο πρακτορείο Ανατολή, ανέφερε πως πολλά σημεία θα υπάρξουν σημαντικές παρεμβάσεις «και σε Βυζαντινά σημεία αλλά και σε πολλά σημεία που είχαν προστεθεί επι Οθωμανικής Αυτοκρατορίας».


«Αυτή τη στιγμή τα σημεία τα οποία έχουν πάθει μεγάλη ζημιά είναι η βόρεια, και δυτική πλευρά. Τα σχέδια της ανακαίνισης πήραν χρόνο να ετοιμαστούν και ξεκινάμε άμεσα» δηλώνει ο Τζενγκίζ.
Ο ίδιος υποστηρίζει πως το έργο της ανακαίνισης της Αγίας Σοφίας θα διαρκέσει 600 ημέρες και θα κοστίσει περίπου 12 εκατομμύρια λίρες δηλαδή περίπου 5 εκατομμύρια Ευρώ. «Δεν φοβόμαστε το κόστος καθώς προσπαθούμε να κρατήσουμε την Αγία Σοφία όρθια άλλα 1500 χρόνια καθώς η ιστορία της ξεκινά εδώ και 1500 χρόνια» αναφέρει ο Τζενγκίζ.

newpost

Αποκλειστική συνέντευξη του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου στο Ethnikismos.netΑποκλειστική συνέντευξη του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου στο Ethnikismos.net
Στον ιστότοπο ethnikismos.net παραχώρησε συνέντευξη ο Συναγωνιστής Μιχαλολιάκος. Από τις απαντήσεις του προκύπτουν ενδιαφέρουσες ειδήσεις, αλλά και οι πραγματικές θέσεις του Κινήματός μας πέρα από τη λάσπη των ΜΜΕ.

Εάν το 2009 σας έλεγε κάποιος ότι στα επόμενα 2-3 χρόνια η Χ.Α. θα έπαιρνε σε δύο συνεχόμενες εκλογές 7%, μετά από λίγους μήνες θα ήταν δημοσκοπικά στο διπλάσιο ποσοστό και θα είχε προοπτικές να αναδειχθεί ακόμη και αξιωματική αντιπολίτευση στις προσεχείς εκλογές, τι θα του λέγατε; Εννοώ, αν περιμένατε αυτές τις εξελίξεις.
Ν. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ:  Ένα από τα παλαιότερα συνθήματα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ήταν το εξής: «ΚΑΝΕΝΑ ΑΥΡΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ – ΔΩΣΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ». Ναι περιμέναμε αυτές τις εξελίξεις, αλλά αγωνιζόμασταν με πλήρη αδιαφορία προς αυτές. Βαδίζαμε με γνώμονα το καθήκον μας και τίποτε άλλο. Κάναμε αυτό που έπρεπε, χωρίς να μας ενδιαφέρει εάν αυτό είναι αρεστό στους πολλούς.
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, όλων των εταιρειών, δείχνουν το κόμμα σας να είναι καθαρά τρίτο, με διαφορά ασφαλείας από το τέταρτο κόμμα και με ποσοστά από 11 μέχρι και 14%. Ποιο είναι το σχόλιό σας;

ΜΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣΗ παρακάτω είδηση κάνει χθες και σήμερα το γύρο της Ελλάδος:
«Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Ηρακλείου προκάλεσαν οι ύβρεις και οι απειλές που εκτόξευσε την Κυριακή ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, εναντίον αξιωματικών της αστυνομίας. Η Εισαγγελία ζήτησε το βίντεο με όσα διαδραματίστηκαν στη Κρήτη, για να ξεκινήσει την έρευνά της».

Ελληνίδα έχασε την όρασή της από άγνωστο γενόσημο


Μια απίστευτη καταγγελία έκανε ο Πρόεδρος των γιατρών του ΙΚΑ, Γιάννης Χρονόπουλος, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ πριν από λίγες μέρες. Ο κ. Χρονόπουλος καλεσμένος στην εκπομπή «Καλημέρα με τον Γιώργο Αυτιά», περιέγραψε τι συνέβη σε μια ασθενή του όταν της χορήγησε άγνωστο γενόσημο φάρμακο. Η ασθενής, η οποία έπασχε από οστεοπόρωση…. και για αυτό το λόγο λάμβανε θεραπεία, όταν έλαβε το άγνωστο γενόσημο διαπίστωσε ότι έχασε μέρος της όρασή της.

Η παρενέργεια αυτή διήρκησε για τουλάχιστον τρεις ώρες ενώ παράλληλα άρχισε να νιώθει μυϊκά άλγη.

Σε επικοινωνία του newsbomb.gr με τον κ. Χρονόπουλο, μας είπε ότι οι παρενέργειες αυτών των φαρμάκων είναι πολλές κάτι που αποδεικνύει η περίπτωση της ασθενής του, η οποία βίωσε άμεσα την απειλή του συγκεκριμένου φαρμάκου. «Σκεφτείτε τι κάνουν τα ανώνυμα γενόσημα από το Μπαγκλαντές!», τόνισε ο κ. Χρονόπουλος στο newsbomb.gr.

Εξάλλου επανειλημμένως ο ιατρικός κόσμος και ιατρικοί σύλλογοι έχουν τονίσει την επικινδυνότητα της συντογογράφησης με βάση την δραστική ουσία που η τρόικα και η γερμανίδα Καγκελάριος θέλουν να επιβάλλουν στην χώρας μας. Μέτρο που σε καμία άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχει ισχύσει και όπως άπαντες δηλώνουν θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των Ελλήνων πολιτών. Όλος ο επιστημονικός κόσμος επιμένει ότι η συνταγογράφηση με βάση την δραστική ουσία δεν έχει καμία θεραπευτική βάση και ότι πίσω από αυτό κρύβονται συγκεκριμένες πολυεθνικές με τεράστια παραγωγή φθηνών ανώνυμων γενόσημων σε τρίτες χώρες, οπως η Ινδία, η Κίνα, το Ισραήλ, το Μπαγκλαντές κ.α.  

newsbomb.gr.

Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ, Η ΔΗΜΑΡ, ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟ-ΠΟ ΚΑΙ Η… ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΑΤΕ ΤΟΥ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ!Βουίζουν τα κανάλια για τη «μαύρη φάλαγγα της Χρυσής Αυγής στην ΕΛ.ΑΣ». Αφορμή στάθηκε ένα εκτενέστατο δημοσίευμα του «Έθνους της Κυριακής» (του «εθνικού εργολάβου» Μπόμπολα, ή αλλιώς του ΕΠΟΝίτη που έγινε βαρόνος»), για «καταγγελίες» κατά αστυνομικών από «μετανάστες» και «αλληλέγγυους» των «μεταναστών», όπως π.χ. της υστερικής «αντιρατσιστικής» οργάνωσης του Π. Κωνσταντίνου (της ακροαριστερής-σταλινικής ΑΝΤΑΡΣΥΑ), για βιαιοπραγίες «οι οποίες είναι απόλυτα εναρμονισμένες με τις πρακτικές της Χρυσής Αυγής»!
Δεν μπορώ βέβαια να γνωρίζω αν οι χρυσαυγίτες κόβουν με ψαλίδια τα… μουστάκια θεριακλήδων Πακιστανών (όπως αναφέρει μία από τις «καταγγελίες») και οι αστυνομικοί μιμούνται τις πρακτικές τους, αλλά εκείνο που γνωρίζω είναι πως δεν είναι και τόσο εύκολο να πετάξεις έναν άνθρωπο από το μπαλκόνι (όπως αναφέρει μια δεύτερη «καταγγελία») και να μην πάθει τίποτα, εκτός κι αν είναι μια πακιστανική έκδοση του θρυλικού Μπάτμαν.
Σύμφωνα μάλιστα με το δημοσίευμα, «η πολιτική εντολή του υπουργού ΠΡΟ-ΠΟ Νίκου Δένδια προς την αρμόδια υπηρεσία που μελετά τις καταγγελίες των μεταναστών και των οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι σαφής: Όλες οι υποθέσεις που αφορούν αστυνομική βία εξετάζονται κατά προτεραιότητα». Άραγε, οι υποθέσεις που αφορούν βία κατά αστυνομικών δεν εξετάζονται κατά προτεραιότητα; Τι υπουργείο είναι αυτό που στρέφεται κατά των υπαλλήλων του… κατά προτεραιότητα;

Εσείς κυράτσες, που βλέπετε τον Σουλειμάν και λοιπά τουρκοσήριαλ, ξέρετε ότι κάθε μέρα στην Τουρκία δολοφονούνται 5 γυναίκες;

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έκανε το Κέντρο Νομικής Στήριξης Γυναικών, παρά την αλλά γή των νόμων στην Τουρκία, η παλιά νοοτροπία παραμένει απαράλλαχτη σαν μπετόν. Το 73% των γυναικών που αιτούνται προστασίας δολοφονούνται! Το Κέντρο Νομικής Στήριξης Γυναικών έβγαλε μι ανακοίνωση λόγω της ημέρας του Αγώνα κατά της βίας σε βάρος των γυναικών (25 Νοεμβρίου). Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως η Τουρκία έχει υπογράψει την Ευρωπαϊκή Συνθήκη για την καταπολέμηση της βίας σε βάρος των γυναικών, και ότι τον Μάρτιο ψηφίστηκαν μέτρα για την προστασία της οικογένειας και την αποτροπή της βίας σε βάρος των γυναικών.
Αναφέρουν πως αυτά όμως δεν απέτρεψαν την βία αυτή και γράφουν πως ¨Ακόμη στη Τουρκία δολοφονούνται κάθε μέρα 5 γυναίκες. Το 73% αυτών που αιτούνται προστασίας από την αστυνομία ή τον εισαγγελέα και το 27% αυτών που ήδη είναι σε ξενώνες πέφτουν θύματα δολοφονιών.

Οι αποφάσεις δεν εφαρμόζονται αποτελεσματικά
Σχετικά με τα προβλήματα που υπάρχουν στην νομική και δικαστική διαδικασία αναφέρονται τα εξής : ¨Ενώ βγαίνουν αποφάσεις για προστασία, κάποια δικαστήρια ακόμη αναζητούν στοιχεία και δεν βγάζουν την απόφαση την ίδια μέρα. Μεσολαβεί μεγάλο διάστημα από την απόφαση για προστασία μέχρι την σχετική επίδοση στον επιθετικό άντρα και έτσι σε αυτό το διάστημα η καταγραφείσα βία δεν αντιμετωπίζεται νομικά. Οι αποφάσεις τις περισσότερες φορές δεν βγαίνουν με βάση τις εκάστοτε ιδιαιτερότητες, αλλά με βάση ένα καλούπι, χάνοντας έτσι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιστατικού.

Επίσης η εκδίκαση υποθέσεων που αφορά παραβιάσεις αποφάσεων προστασίας όπως και αυτές των περιπτώσεων βίας, είναι αργές και δεν είναι αποτελεσματικές. Το διάστημα που μεσολαβεί ανάμεσα στην απόφαση για προστασία και την σχετική επίδοση, αφήνει εκτεθειμένη την γυναίκα. Κάποιοι αστυνομικοί προσπαθούν να πείσουν τα θύματα πως δεν χρειάζεται αστυνομική προστασία και να τις βάλουν να υπογράψουν πως ¨δεν επιθυμώ απόφαση προστασίας¨.

Στο τέλος της ανακοίνωσης αναφέρεται πως ¨Παρά την αλλαγή των νόμων η παλιά νοοτροπία παραμένει σαν μπετόν απαράλλαχτη στη θέση της, και βία σε βάρος των γυναικών καλπάζει¨.

Εφ. Ταράφ 25/11/2012
Σχ : Ένα παράδειγμα. Την 19χρονη Μπεϊζά Γιλμάζ (φωτογρ.) που ήταν μητέρα δύο παιδιών την σκότωσε ο άντρας της όταν έμαθε πως άνοιξε λογαριασμό στο Facebook. Της έριξε δύο σφαίρες στην καρδιά και μία στο κεφάλι.Προωθούν την κοσσοβοποίηση της Ελλάδας


Συνέδριο διοργανώθηκε για την ευρωπαϊκή προοπτική Δυτικών Βαλκανίων στην Γερμανία από τον υπουργό Εξωτερικών Βεστερβέλε. Συγκεκριμένα, οι προσκεκλημένοι του συνεδρίου ήταν οι υπουργοί Εξωτερικών της Αλβανίας, του Μαυροβουνίου, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, της Κροατίας, της Σλοβενίας, του Κοσόβου, των Σκοπίων, o υφυπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, αλλά και ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας. Κανένας όμως λόγος δεν έγινε για την συμμετοχή της Ελλάδας στο εν λόγω συνέδριο. Είναι πασιφανής η ανθελληνική στάση της Γερμανίας απέναντι στα δικαιώματα της Ελλάδας όσον αφορά την εξωτερική πολιτική της αλλά και τα σκληρά μέτρα λιτότητας που επιβάλλουν, καταστρέφοντας ουσιαστικά την οικονομία της χώρας. Επιπροσθέτως, ο Γερμανός και ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών επισημαίνουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ολοκληρωθεί μόνο με την ένταξη και των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, ενώ τόνισαν ότι  Σερβία και Κόσσοβο διεξάγουν για πρώτη φορά απευθείας συνομιλίες, ενώ ως απόδειξη της θετικής επίδρασης της διαδικασίας προσέγγισης προς την ΕΕ, αναφέρουν τα Σκόπια, όπου, όπως επισημαίνουν, η Συμφωνία της Οχρίδας παραμένει η απαραίτητη βάση για την ειρηνική συμβίωση των ομάδων του πληθυσμού. Με λίγα λόγια προωθούν λύση του σκοπιανού κατ’ αυτούς, χωρίς την προηγούμενη συμφωνία Ελλάδας - Σκοπίων για την ονομασία. Η Γερμανία προωθεί την κοσσοβοποίηση της Ελλάδας, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά την αποτυχημένη εξωτερική πολιτική μας και την έλλειψη Εθνικής ηγεσίας. Τα παπαγαλάκια του κατεστημένου το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι «να πέφτουν καλά οι μίζες»...http://www.xryshaygh.com

Χρυσή Αυγή για τις παράνομες αντισυγκεντρώσεις

Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012 Αυτή την είδηση – βόμβα, δεν θα την δείτε στα Ελληνικά ΜΜ”Ε”. Σε αντίθεση με την EFG, η Αλήθεια δεν βάζει καταχωρήσεις…

ΑΠΑΤΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΛΙΡΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ… ΤΙ ΑΛΛΟ; ΜΙΑ ΙΕΡΗ ΑΓΕΛΑΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ.

Offshore providers in the Cayman Islands, Isle of Man, and Switzerland face huge liabilities after allowing insiders to loot Axiom Legal Financing Fund of tens of millions of pounds.

Those most at risk from being sued by Axiom’s eventual liquidators appear to be DMS Group, JP Funds Group, BDO Cayman, and Ogier, all in the Cayman Islands; Turnstone Group, in the Isle of Man; and Portland Financial Management, of Switzerland.

HIGHLIGHTS
Investment manager kept 50% of all loans issued to British law firms as a “Facilitation Fee”
Insiders had “rape and pillage mentality”, says former
group employee
Portland Financial Management invoiced millions of pounds for work that was apparently never done
Insider Dr. Jason Corbett closed down investment manager’s Cayman office and flew off island with all computers and documentation
Axiom’s independent directors are still leading investors to believe the Fund is salvageable


Ο Λομπίστας πάντως, τα λέει πιο χοντρά.

Η ώρα της Χρυσής Αυγής έρχεται!Η ώρα της Χρυσής Αυγής έρχεται!
Με την ολοκλήρωση της ψήφισης του εφιαλτικού πολυνομοσχεδίου, καθώς και του προϋπολογισμού, ολοκληρώθηκε μια ακόμη εγκληματική ενέργεια εις βάρος της Πατρίδας και του Λαού. Οι βο(υ)λευτές υπηρέτες της συγκυβέρνησης ψήφισαν αρχικά το αισχρό πολυνομοσχέδιο, με ελάχιστες διαφοροποιήσεις, ενώ στην συνέχεια (με ισχυρότερη πλειοψηφία) και τον προϋπολογισμό, δίνοντας έτσι και μία άτυπη ψήφο εμπιστοσύνης στην τρικομματική κυβέρνηση. Για πολλοστή φορά αντικρίσαμε «πράματα και θάματα», όπως πολύ σωστά λέει η λαϊκή σοφία. Μια κυβέρνηση, υπό κανονικές συνθήκες, θα χρειαζόταν ίσως και μια ολόκληρη θητεία προκειμένου να νομοθετήσει όλα αυτά, τα οποία η συγκυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη νομοθέτησε μέσα σε μια μέρα. Είναι, λοιπόν, τουλάχιστον γελοίο να συζητούμε για νομιμότητα, με την ηθική έννοια του όρου, κάτω από τέτοιες θλιβερές και αποτρόπαιες συνθήκες. Πάντοτε οι εκάστοτε κυβερνήτες φρόντιζαν να κάνουν το Σύνταγμα «λάστιχο», από την εποχή όμως των Μνημονίων ξεπέρασαν κάθε ιστορικό προηγούμενο. Και φυσικά, ξετσίπωτοι, αδιάντροποι και παχύδερμοι απ’ όλες τις απόψεις, δεν διστάζουν να πουν ψέμματα κάθε φορά που παίρνουν δυσβάσταχτα μέτρα. «Αυτά είναι τα τελευταία μέτρα» διακηρύσσει ο Σαμαράς. «Αυτά πρέπει να είναι τα τελευταία μέτρα», συνεχίζει ο Βενιζέλος και παραδίδει την τελική σκυτάλη ψεμμάτων στον τελευταίο συνένοχο Κουβέλη, ο οποίος είπε περίπου τα ίδια. Εννοείται πως μόνο πολιτικά απαίδευτοι θα πίστευαν όλα τα προαναφερθέντα. Και δεν τα λέμε αυτά επικαλούμενοι την προηγούμενη πείρα, από την εποχή του πρώτου Μνημονίου ακόμη, μ’ εκείνον τον ανεκδιήγητο, ανεπρόκοπο και αναληθή Παπακωνσταντίνου, ο οποίος διαβεβαίωνε ότι αν τυχόν χρειαστεί να παρθούν κι άλλα μέτρα, αυτός θα… παραιτηθεί. Ούτε τα λέμε επικαλούμενοι τους Σαμαρά-Βενιζέλο-Κουβέλη, που όχι μόνον προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά διαβεβαίωναν ότι δεν πρόκειται να θιγούν μισθοί και συντάξεις, ότι δεν πρόκειται να ληφθούν «οριζόντια μέτρα». Το λέμε, επειδή αυτό προκύπτει από τα ίδια τα επίσημα στοιχεία, τα οποία είναι δεδομένο ότι θα οδηγήσουν και πάλι σε νέα μέτρα, αντιλαϊκά, αντεργατικά και κατά συνέπεια ανθελληνικά. Το «κινηματογραφικό έργο» Μνημόνιο, με τ’ αλλεπάλληλα «σήκουελ», αποτελεί κινούμενη άμμο. Κάθε επικαιροποίησή του, κάθε πρακτική εφαρμογή του από την τρόικα φέρνει νέα μέτρα, κι αυτό θα γίνει και στην συνέχεια, σκλαβώνοντας ακόμη περισσότερο το Έθνος μας στις αδηφάγες ορέξεις των διεθνών τοκογλύφων. Μέσα σ’ όλα αυτά, αναμφίβολα θα έχουμε αναταράξεις και στο πολιτικό σκηνικό, ειδικά σ’ ό,τι αφορά στα κόμματα της συγκυβέρνησης. Το ΠΑΣΟΚ θυμίζει ολοένα και περισσότερο ΕΔΗΚ με την αποσύνθεσή του να δένει «υπέροχα» με το όλο σαπισμένο πολιτικό συστημικό τοπίο. Ήδη στο ΠΑΣΟΚ έχει ανοίξει ένα «παιχνίδι φαγώματος» (…) του Βενιζέλου. Ή θα μπορέσει να επιβληθεί στους αμφισβητίες του ή θα φαγωθεί σαν… πατσάς. Όταν ανοίγει ένα τέτοιο εσωκομματικό ξεκαθάρισμα, δημιουργούνται κίνδυνοι ακόμη και για την βιωσιμότητα της συγκυβέρνησης, καθώς η ίδια η κοινοβο(υ)λευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένη, συμπαγής και εγγυημένη, επειδή το «παιχνίδι» θα μεταφερθεί και μέσα στην Βουλή, όπου οι διάφοροι «παίχτες» θ’ αναζητούν προβολή με ποικίλες κινήσεις εντυπωσιασμού. Όλα αυτά σίγουρα ανησυχούν τον Σαμαρά, ξέρει όμως ότι δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα, αφού ακόμη και την όποια στήριξη προς τον Βενιζέλο πρέπει να την κάνει διακριτικά πλέον, για να μην θυμώσει τους άλλους. Με το ΠΑΣΟΚ σε διαδικασία πλήρους διάλυσης, ο Σαμαράς έπρεπε «να κάνει το κορόιδο» και να καταπιεί το χουνέρι που του έκανε ο Κουβέλης με το «παρών»: Απευθύνοντας, από το βήμα της Βουλής, ευχαριστίες εξίσου στο ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ, έβαλε τέλος στα σενάρια των προηγούμενων ημερών περί αποπομπής της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση.
Μιας και μιλήσαμε για την ΔΗΜΑΡ, ο Κουβέλης θυμίζει Καρατζαφέρη όλο και περισσότερο. Το κακό γι’ αυτόν είναι ότι, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν έχει τηλεοπτικό κανάλι για να πνίγει τον πόνο του, όπως κάνει και ο πρωταθλητής της κωλοτούμπας, Καρατζαφέρης, ο οποίος έχει κατορθώσει το ακατόρθωτο στις καθημερινές μεσημεριανές του εμφανίσεις: Πέρα του ότι οι «αναλύσεις» του είναι ισάξιες εκείνων του Βασίλη Λεβέντη, έχει μετατρέψει την εκπομπή του ταυτόχρονα σε καφενείο, μπουζουξίδικο και «σκυλάδικο»!

Συστήνονται “τάγματα εφόδου” από αναρχικούςΚατατέθηκε σήμερα σχετική ερώτηση από τον βουλευτή Β' Πειραιά της Χρυσής Αυγής, Ιωάννη Λάγο.
ΠΡΟΣ
1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
2) ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΘΕΜΑ: «Δημόσια αναγγελία δημιουργίας (αντι)εξουσιαστικών ταγμάτων εφόδου»
Είναι γνωστό τοις πάσι ότι εδώ και πολλές δεκαετίες, οι πάσης φύσεως τρομοκρατικές ομάδες αριστεριστών τυγχάνουν προκλητικής ανοχής και ευνοϊκής μεταχείρισης από το Καθεστώς της Μεταπολίτευσης. Εις επίρρωση των ανωτέρω, αναφέρω την θρασύτατη ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο σημερινό «ημερολόγιο» του ιστοχώρου athens.indymedia.org και ενημερώνει το ευρύ κοινό για την συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα 27 Νοεμβρίου 2012 στις 18:00 στο Πολυτεχνείο-Κτίριο Γκίνη και θα έχει ως αντικείμενο συζήτησης την δημιουργία αντιφασιστικών πολιτοφυλακών σε όλες τις γειτονιές! Συγκεκριμένα στην ανάρτηση αυτή αναφέρεται μεταξύ άλλων: «ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ…

Έτσι σπιλώνουν διεθνώς την Ελλάδα οι πράκτορες της Άγκυρας!

Πολυμέτωπη επίθεση κατά της χώρας μας στα διεθνή φόρα για δήθεν παραβίαση των δικαιωμάτων της «τουρκικής μειονότητας» της Θράκης σε θέματα ιθαγένειας, θρησκευτικών και εκπαιδευτικών ελευθεριών, αλλά και του δικαιώματος ίδρυσης συλλόγων. Πλήρης απουσία βεβαίως ελληνικού αντιλόγου για μια ακόμη φορά…Νέες… λαμπρές δράσεις για τη λεγόμενη...

 «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης» (Avrupa Batý Trakya Türk Federasyonu - ή επί το συντομότερον ABTTF) που στις 16/11/2012 συζήτησε τα θέματα της… «Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης» με τον Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης Νιλς Μουιζνιέξ.

Κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Επιτρόπου στο Στρασβούργο (1η φωτογραφία), ο πρόεδρος της εν λόγω αλυτρωτικής οργάνωσης Χαλήτ Χαμπίπογλου παρουσίασε τον φάκελο «Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης» και του έθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή στην παιδεία και στη θρησκεία.

Θα προβάλει λαμπερός μιας λευτεριάς χαμένης ο ασημένιος ήλιοςΘα προβάλει λαμπερός μιας λευτεριάς χαμένης ο ασημένιος ήλιος
Καὶ ρίχτηκε μὲ τ᾿ ἄτι του μὲς στῶν ἐχθρῶν τὰ πλήθια,
τὸ πύρινο τὸ βλέμμα του σκορποῦσε τὴν τρομάρα,
καὶ τὸ σπαθί του τὴ θανή. Στὰ χάλκινά του στήθια,
ἐξέσπασε ἡ ὄργητα σὲ βροντερὴ κατάρα.
Ἐθόλωσαν τὰ μάτια του. Τ᾿ ἁγνὸ τὸ μέτωπό του,
θαρρεῖς ὁ φωτοστέφανος τῆς Δόξας τ᾿ ἀγκαλιάζει.
Κι ἔπεσε χάμου ὁ Τρανός! Θρηνῆστε τὸ χαμό του.
Μά, μή! Σὲ τέτοιο θάνατο ὁ θρῆνος δὲν ταιριάζει.
Κι ἔπεσε χάμου ὁ Τρανός! Κυλίστηκε στὸ χῶμα,
ἕνας Τιτᾶν π᾿ ἀκόμα χτὲς ἐστόλιζ᾿ ἕνα θρόνο,
κι ἐσφάλισε - ὀϊμένανε! - γιὰ πάντ᾿ αὐτὸ τὸ στόμα,
ποὺ κάθε πίκρα ρούφαγε κι ἔχυν᾿ ἐλπίδες μόνο,
Μαρμαρωμένε Βασιλιά, πολὺ δὲ θὰ προσμένεις.
Ἕνα πρωὶ ἀπ᾿ τὰ νερὰ τοῦ Βόσπορου κεῖ πέρα
θὲ νὰ προβάλει λαμπερός, μιᾶς Λευτεριᾶς χαμένης,
ὁ ἀσημένιος ἥλιος. Ὤ, δοξασμένη μέρα!
Κωνσταντῖνος Καρυωτάκης - Μαρμαρωμένε Βασιλιᾶ

Πρόεδρε Παπούλια > Είστε απόλυτα συνυπεύθυνος για τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου

Με την αναθεώρηση του Συντάγματος το 1986 ο Ανδρέας Παπανδρέου αφαίρεσε όλες τις αρμοδιότητες του ΠτΔ και ουσιαστικά τον κατέστησε πολιτικά ανεύθυνο.
Εντούτοις όμως υπάρχει μια διάταξη στο ελληνικό Σύνταγμα που του αφήνει μια αρμοδιότητα.
Η αρμοδιότητα αυτή είναι….η έκδοση Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.
Ειδικότερα, η παρ. 1 του άρθρου 44 του Συντάγματος λέει κατά λέξη: «Σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί, ύστερα από πρόταση του Yπουργικού Συμβουλίου, να εκδίδει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου».


Η κρίσιμη λέξη που απονέμει αποφασιστική αρμοδιότητα στον ΠτΔ για την έκδοση ή μη των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου είναι η λέξη «μπορεί». Η λέξη αυτή δεν επιβάλει δεσμευτικά στον ΠτΔ την έκδοση των Πράξεων αυτών που προτείνει η κυβέρνηση, αλλά του δίνει την διακριτική ευχέρεια να τις εκδώσει ή να μην τις εκδώσει.
Σε περίπτωση μη έκδοσης των Πράξεων αυτών ο Πρόεδρος δεν προκαλεί συνταγματική εκτροπή, αλλά σύννομη εφαρμογή της διακριτικής ευχέρειας που του απονέμει το Σύνταγμα.
Αντίθετα η δεύτερη παράγραφος του ίδιου άρθρου λέει ότι: «O Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, που λαμβάνεται με πρόταση του Yπουργικού Συμβουλίου». Δηλαδή με τη λέξη «προκηρύσσει», και όχι «μπορεί να προκηρύξει» το Σύνταγμα επιβάλλει υποχρεωτικά στον ΠτΔ την προκήρυξη δημοψηφίσματος, το οποίο δεν μπορεί να αρνηθεί. Αν το αρνηθεί θα προκαλέσει συνταγματική εκτροπή.
Επομένως ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέγραψε και εξέδωσε τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκαν την περασμένη εβδομάδα και όσες έχουν εκδοθεί κατά το παρελθόν, με δική του βούληση, αν και θα μπορούσε να αρνηθεί και άρα είναι απολύτως συνυπεύθυνος μαζί με την κυβέρνηση για ό,τι κακό προκαλέσουν στο λαό αυτές οι Πράξεις, καθώς και για την συνταγματικότητα ή αντισυνταγματικότητα των Πράξεων αυτών.
L1

Βρυξέλλες: Επεισόδια έξω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο!


Επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγο έξω από το κτήριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.
Γαλακτοπαραγωγοί συγκρούστηκαν με δυνάμεις της αστυνομίας και άναψαν φωτιές ενώ χρησιμοποίησαν ακόμη και μάνικες για να εκτοξεύσουν γάλα κατά των αστυνομικών δυνάμεων.
Όλοι οι δρόμοι έχουν κλείσει, ενώ οι γαλακτοπαραγωγοί πετάνε κροτίδες στους αστυνομικούς.
Αίτημα της κινητοποίησης είναι η λήψη νομοθετικής μέριμνας από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ρύθμιση της αγοράς των γαλακτοκομικών και για τιμές οι οποίες θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πάλι αθλιότητες ετοιμάζουν σε βάρος της εκκλησίας…

Με πρόφαση τους λογαριασμούς και τις λίστες, γνωστά κέντρα αθλιότητας, πρακτορίσκων, γερμανοτσολιάδων κλπ ετοιμάζονται να σπιλώσουν συνειδήσεις με απώτερο στόχο την φίμωση, την συκοφαντία, την απαξίωση. Τα βδελύγματα που ο σκοτεινός τους ρόλος είναι άγνωστος στο πλατύ κοινό, κάποιοι μάλιστα έπαιξαν ύπουλο, διπλό παιχνίδι και απέναντι στον Χριστόδουλο, νομίζουν ότι θα παραμείνουν στο απυρόβλητο ες αεί. Σφάλλουν.

Στο στόχαστρο βρίσκεται ο ίδιος ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, με δήθεν λογαριασμούς στο εξωτερικό.
Μπορεί να έχουμε κρίνει αυστηρότατα τον Ιερώνυμο για την ασυλία που έδωσε στον Παπανδρέου, όμως τα περί λογαριασμών είναι ασύστολα ψεύδη που εκπορεύονται ως
κύκνειο άσμα από άλλοτε πανίσχυρα αφεντικά που τώρα έχουν διολισθήσει στον ρόλο του υπεργολάβου της μαμάς Μέρκελ. Προπαγάνδα για να αποδείξουν ότι βολεύονται και στον ρόλο των υποτακτικών. Ποιοί; Οι άλλοτε πανίσχυροι “βασικοί” παίχτες του Σημιτισμού. Οι γκαιμπελίσκοι της νεογερμανικής κατοχής, σπεύδουν για άλλη μία φορά να δηλώσουν την υποταγή τους. Η μεταστροφή μάλιστα του Ιερώνυμου που τον τελευταίο καιρό εμφανίζεται λάβρος κατά της νέας κατοχής, θα εντείνει τον βρώμικο πόλεμο.
Ο δεύτερος στόχος όμως, προκαλεί πραγματικά οργή. Μιλάμε για έναν πραγματικό Άγιο, τον Νικόλαο Μεσογαίας που ετοιμάζονται να βάλουν στο κάδρο λόγω του ασυμβίβαστου αγώνα και των σχέσεων του με την Ρώσικη εκκλησία. Να μολύνουν τα τελευταία μετερίζια αντίστασης, όπως έκαναν και με τον Χριστόδουλο όσο ζούσε. Ποιός ξεχνά τις πρακτορίστικες αναφορές στον σκληρό δίσκο του Χριστοφοράκου…


Το ότι υπάρχουν σάπιοι και επίορκοι στον χώρο της εκκλησίας, το γνωρίζουμε καλά. Αυτοί είναι που μένουν στο απυρόβλητο, όπως και κάποιοι λαϊκοί παρασιτικοί του χρήματος. Οι λόγοι, ευνόητοι. Οι ίδιοι που δεν βγαίνουν τα στοιχεία και για τους επίορκους πολιτικούς.

Ας προσέξουν όμως ιδιαίτερα αυτοί που κάποτε έβρισκαν ζεστασιά σε θωρακισμένες λιμουζίνες και σήμερα αναλαμβάνουν τον ρόλο του ανώνυμου συκοφάντη για να φέρουν εις πέρας το βρώμικο κομμάτι του σχεδίου. Τα αφεντικά τους δεν θα είναι σε θέση να σώσουν ούτε τα τομάρια τους, πολλώ δε τους έμμισθους ρουφιάνους. Τα αργύρια ιστορικά έχουν μόνο μία κατάληξη, αλίμονο στους “εκκλησιαζόμενους” που φαίνεται έμειναν στην προδοσία και την σταύρωση. Δεν διάβασαν το παρακάτω.

olympia

Υ.ΜΕ.Τ. ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ


Y.ME.T. Ώρα μηδένΔημοσιεύτηκε στο Περιοδικό "ΔΥΝΑΜΗ" Τεύχος 18ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ Δημήτριος - Αντιπρόσωπος της Ε.Α.Υ.Ν. Θεσσαλονίκης στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.Μέλος της "Δύναμη Αναγέννησης"Μέλος Ελεγκτικής Επιτροπής Τ.Ε.Α.Ε.Τ.Δ.Ε.Α. (πρώην ΛΑΜΔΕΑ)

• ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΝΑΠΑΥΣΗ. Περί τα 15 οφειλόμενα ρεπό έφτασε η υπηρεσία της ΥΜΕΤ να χρωστά κατά
μέσο όρο στο προσωπικό της, τον μήνα Οκτώβριο ενώ υπάρχουν περιπτώσεις συναδέλφων με 20 οφειλόμενα ρεπό, καθώς και περιπτώσεις συναδέλφων που δεν τους χορηγήθηκε ημερήσια ανάπαυση για ένα μήνα.

• ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ. Αποτελεί πλέον κανόνα οι συνάδελφοι να ενημερώνονται αργά το βράδυ για την υπηρεσία της επόμενης ημέρας. Επίσης έπαψε να ανακοινώνεται η υπηρεσία της Κυριακής από την Παρασκευή.

• ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ. Ενώ η υπηρεσία βλέπει ότι αδυνατεί να χορηγήσει ρεπό στο προσωπικό της, επιμένει να στέλνει καθημερινά ενίσχυση στα δικαστήρια 1 διμοιρία. Σημειωτέον ότι όταν υπάρχουν άλλες πορείες στην πόλη, τα δικαστήρια κόβονται. Τότε ξέρουν να τα «κόβουν». Για να δώσουν κανένα ρεπό στο κουρασμένο πλέον προσωπικό της ΥΜΕΤ, όχι.

Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012 Παγκόσμια πρώτη για το τσιπάκι λοιπόν… εκεί που οι άνθρωποι λογίζονται “σκουπίδια” και βασιλεύει ο “αντίχριστος*” - Κυριολεκτικά

Αναμενόμενο ότι ο πλανητικός φασισμός θα έκανε και το τεχνολογικό του άλμα στην καρδιά της θηριωδίας. Εδώ και λίγες ημέρες, χωρίς κανένας από την “πολιτισμένη” δύση να δώσει δεκάρα, οι γυναίκες – αντικείμενα της Σαουδικής Αραβίας είναι τα πειραματόζωα. Εάν οποιαδήποτε γυναίκα επιχειρήσει να περάσει τα σύνορα, ο “κηδεμόνας” της, ενημερώνεται με SMS στο κινητό του τηλέφωνο!

Χωρίς καν να χρειάζεται κάποια αίτηση από τον αφέντη. Αυτόματα ενεργοποιήθηκε αυτή η νέα εξευτελιστική διαδικασία, που δίνει την εφιαλτική διάσταση στην επερχόμενη “νέα τάξη”.

Ήταν το κατάλληλο μέρος. Εκεί που η ζωή της γυναίκας είναι άνευ αξίας. Η γυναίκα απαγορεύεται ακόμα και να οδηγεί, ούτως ή άλλως απαγορευόταν και να ταξιδέψει εάν ο “αφέντης” δεν υπέγραφε το περιβόητο κίτρινο χαρτί, την άδεια ταξιδίου δηλαδή.

Η φρικτή αυτή πραγματικότητα έγινε γνωστή από τον ίδιο τον σύζυγο γυναίκας, όταν επιχείρησαν να συνταξιδέψουν εκτός χώρας. Τότε έκπληκτος ο σύζυγος είδε SMS στο κινητό του που τον ενημέρωνε ότι η γυναίκα του “ετοιμαζόταν να βγει εκτός συνόρων”!!

Όταν το θέμα πήρε διαστάσεις από την γνωστή ακτιβίστρια που “τόλμησε” να απαιτήσει το δικαίωμα στην οδήγηση, την Manal Al Sharif, οι αρχές παραδέχτηκαν την ύπαρξη του νέου προγράμματος, δίνοντας μάλιστα την ανάλογη κτηνώδη εξήγηση:

Το κάναμε, επειδή πριν λίγο καιρό μία γυναίκα έφυγε από την χώρα επειδή ασπάστηκε τον Χριστιανισμό!! Γεγονός βεβαίως που τιμωρείται με θάνατο. Εμ τι σόι “Αντίχριστοι” θα έφερναν το τσιπάκι;

Μόνο που στην συγκεκριμένη περίπτωση, η γυναίκα δεν ασπάστηκε τίποτα, αλλά δραπέτευσε από τον σαδιστή σύζυγο της για να γλιτώσει την ίδια της την ζωή. Με αποτέλεσμα ο “αφέντης” να διαμαρτυρηθεί στις αρχές και να συκοφαντήσει μάλιστα δύο κακομοίρηδες Λιβανέζους ως “ηθικούς αυτουργούς που την προσηλύτισαν και τώρα σαπίζουν στην φυλακή…

Αυτή την τραγική ιστορία εκμεταλλεύθηκαν οι ισλαμοφασίστες για να “περάσουν” αυτό το μέτρο – εφιάλτη για την ανθρωπότητα. Και στα δυτικά ΜΜ”Ε”, άχνα.

Το ότι οι ισλαμοφασίστες στην Συρία εισηγήθηκαν πριν καν πάρουν την χώρα στα νύχια τους, να απαγορευθεί το δικαίωμα οδήγησης σε γυναίκες, είναι ενδεικτικό του τι έρχεται και τι πρέπει να γκρεμίσουμε με νύχια και με δόντια.

Διαβάστε και το ρεπορτάζ του Al Arabiya.

*What is the punishment for practicing Christianity in Saudi Arabia?

Answer:

Saudis face the death sentence and expatriate Christians can face beatings, imprisonment and deportation. (Wiki-answers)

olympia

ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣΔημοσιεύτηκε στο Περιοδικό "ΔΥΝΑΜΗ" Τεύχος 18


ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ ΑΠΑΞΙΩΝΟΝΤΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ, ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΝΑ ΝΤΟΜΙΝΟ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ!

Φίλοι αναγνώστες του περιοδικού «ΔΥΝΑΜΗ», πιστεύω πως όλοι σας, λίγο ή πολύ, έχετε γίνει μάρτυρες του γεγονότος της απαξίωσης της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ελλήνων Αστυνομικών. Η απαξίωση αυτή περιλαμβάνει, από εύκολες έως κακόβουλες κριτικές εκ του ασφαλούς, ανυπόστατες κατηγορίες και σε ακραίες περιπτώσεις κανονική πολεμική από οργανωμένες ομάδες πολιτικής βίας. Έτσι συχνά πυκνά κατηγορούμαστε με το παραμικρό και παρουσιαζόμαστε από «ανεπαρκείς» μέχρι «επικίνδυνοι», μεμονωμένα περιστατικά παρουσιάζονται σαν «κανόνας» και δυστυχώς δημιουργούνται επικίνδυνες γενικεύσεις. 

Όλα τα προηγούμενα δημιουργούν ένα ντόμινο συνεπειών εις βάρος τόσο των Αστυνομικών όσο και των πολιτών.Το επάγγελμα του Αστυνομικού από τη φύση του είναι ένα από τα πλέον στρεσογόνα, γεγονός που επαληθεύεται και από διάφορες έρευνες. Αν προσθέσουμε και το γεγονός πως με το παραμικρό λάθος κινδυνεύουμε να μπούμε και στο στόχαστρο όλων όσων μας απαξιώνουν, καταλαβαίνουμε όλοι μας πολύ καλά ποιες είναι οι συνέπειες στην αποτελεσματικότητά μας. Για να γίνει το προηγούμενο πιο κατανοητό, ας χρησιμοποιήσουμε ένα παράδειγμα. Ένας οδηγός, όσο καλός και να είναι, αν έχει δίπλα του κάποιον που τον κριτικάρει συνέχεια για τον τρόπο της οδήγησής του και μια του λέει να πηγαίνει πιο σιγά, μια του λέει να πηγαίνει πιο γρήγορα και σε κάθε διασταύρωση τον πανικοβάλει για υπαρκτούς και ανύπαρκτους κινδύνους, φυσικό είναι, αργά ή γρήγορα, ο οδηγός να κάνει κάποιο λάθος και να τρακάρει. Συνήθως, όσοι μας κριτικάρουν δεν μας καταλαβαίνουν. Δεν μπορούν να καταλάβουν τις ιδιαιτερότητες, τις δυσκολίες και τους κινδύνους του επαγγέλματός μας. Και εδώ βρίσκεται το μεγάλο στοίχημα που καλείται να κερδίσει το Αστυνομικό Συνδικαλιστικό Κίνημα, να κατορθώσει δηλαδή να γνωστοποιήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργαζόμαστε και να γκρεμίσει τις διάφορες προκαταλήψεις και τα ταμπού που υπάρχουν γύρω από την Αστυνομία και τους Αστυνομικούς. Από την άλλη, όταν οι πολίτες καθημερινά παρακολουθούν την απαξίωση της Αστυνομίας, εύλογα αυξάνεται η ανασφάλειά τους και μειώνεται η εμπιστοσύνη τους σ’ αυτήν, με αποτέλεσμα να αναζητούν εναλλακτικές μορφές προστασίας της ζωής και της περιουσίας τους, που δυστυχώς σε ακραίες περιπτώσεις οδηγούν ακόμα και στην αυτοδικία. 

M.Τασιόπουλος : “Λάθος «ποντάρισμα»”

Το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου και η συγκυβέρνηση υπό την πρωθυπουργία Σαμαρά, ποντάρισαν στον απόλυτο βαθμό στο Βερολίνο και έχασαν.
Λάθος «ποντάρισμα»
Αυτό δεν σημαίνει ότι τελικά -και σχετικά εμπρόθεσμα -δεν θα πάρουμε το δάνειο των 31, 5 δισ. ευρώ, αλλά αυτό θα συνέβαινε ούτως ή άλλως από τη στιγμή που σωρηδόν υιοθετήθηκαν μέτρα που καλύπτουν τις υποχρεώσεις της χώρας, μέχρι και το τέλος του 2015.
Το ότι όμως έχουμε καλύψει εμπροσθοβαρώς τα μέτρα που προβλέπουν τα Μνημόνια μέχρι και το 2015 δεν σημαίνει ότι δεν θα πάρουμε πολλά ακόμη μέτρα μέχρι τότε, διορθωτικά πλέον, εξαιτίας της ύφεσης. Ούτε ότι δεν θα μας επιβληθεί ασφυκτικό και απολύτως αποικιακό καθεστώς ελέγχου των προϋπολογισμών μας, της διοίκησης, της πολιτικής εξουσίας. Ειδικοί λογαριασμοί υπό την διαχείριση του Βερολίνου, ειδικοί και γενικοί επίτροποι παντού και μια απέραντη, χωρίς τέλος φτώχεια για τους Έλληνες.
Αυτό που σε κάθε περίπτωση θα βαραίνει είναι η επιλογή του επιτελείου Σαμαρά και του ίδιου του πρωθυπουργού προσωπικά να αποτελέσουν, μαζί με τους θλιβερούς κομπάρσους της συγκυβέρνησης, που χαρακτηρίζεται και «ελληνική τρόικα», κάτι σαν τα «παιδιά της Μέρκελ».
Εκτιμούσαν και μάλλον παρά τις έντονες αναταράξεις στο Eurogroup συνεχίζουν να εκτιμούν ότι μια τέτοια στάση θα έδινε στην χώρα μαζικά κεφάλαια, τηρούμενων των ευρωπαϊκών αναλογιών, που θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν κάτι σαν «Σχέδιο Μάρσαλ» για την Ελλάδα του ευρώ. Φυσικά κάτι τέτοιο είναι πλέον οφθαλμοφανές ότι δεν πρόκειται να συμβεί,.
Διερωτάται πάντως κανείς σχετικά με τη μονομέρεια που τους χαρακτηρίζει. Από πού ξεκινά αυτή η αφοσίωση; Από πού προκύπτει η αισιοδοξία τους, ότι η απόλυτη ταύτιση με το Βερολίνο θα ευνοήσει την Ελλάδα;
Πώς δικαιολογούν το ότι την Δευτέρα, ένα 24ωρο πριν το «ναυάγιο» του Eurogroup, συναντήθηκαν παρασκηνιακά στο Παρίσι οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας, για να οργανώσουν τη στάση τους απέναντι στο «ελληνικό ζήτημα», χωρίς να είναι εκεί και ο κ. Στουρνάρας; Πόσο απομονωμένη μπορεί να νοιώθει η Ελλάδα, όταν εξαιτίας της στρατηγικής του Μαξίμου, έχει πάψει πλέον να αποτελεί οντότητα τόσο για τον Ευρωπαϊκό Βορρά, όσο όμως (και αυτό είναι το πιο σημαντικό ) και για τον Ευρωπαϊκό Νότο;
Είναι δυνατόν η Αθήνα να παρακολουθεί απαθώς τη διεθνή διελκυστίνδα μεταξύ Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου, όπως αυτός εκφράζεται στο πεδίο του ΔΝΤ, επί της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους;
Αλήθεια η συγκυβέρνηση δεν έχει άποψη αν πρέπει να υπάρξει «κούρεμα» στο δημόσιο χρέος για να καταστεί αυτό βιώσιμο, της τάξης του 120% του ΑΕΠ το 2020; Και γιατί η κυβέρνηση και τα κόμματα που την συγκροτούν δεν εξηγούν στους Έλληνες τη δυσμενή μοίρα τους, για μετά το 2020.
Αφού και να περάσει η άποψη Λαγκάρντ και ΔΝΤ, το 2020 το ελληνικό χρέος θα είναι υπερδιπλάσιο του προβλεπόμενου στη συνθήκη της Λισαβόνας, που με την επερχόμενη συνθήκη του Βερολίνου, το όριο από 60% του ΑΕΠ, θα πέσει στο 40% του ΑΕΠ, με αποτέλεσμα τα μέτρα της δημοσιονομικής πειθαρχίας να συνεχισθούν τη δεκαετία του 2020-2030, έστω και αν οι Έλληνες μέχρι τότε τα έχουν χάσει όλα και όχι μόνον την πατρίδα και τις περιουσίες τους;
Αλήθεια ο κ. Σαμαράς και το επιτελείο του τι συζητήσεις έχουν κάνει με την Κριστίν Λαγκάρντ στο παρασκήνιο; Μην ψάχνετε. Καμία! Για τον απλούστατο λόγο ότι ζητούν την άδεια της Καγκελαρίας για οποιαδήποτε κίνηση τους. Και φυσικά άδεια για παρασκηνιακές επαφές της Ελλάδας, Μέρκελ και Σόιμπλε δεν θα δώσουν.
Επειδή όλα είναι «πονταρισμένα» λάθος και οι επόμενοι μήνες θα είναι δραματικής έντασης, εκεί στο Μαξίμου, ας κρατήσουν ζωντανή στη μνήμη τους τη φωτογραφία του Έλληνα πρωθυπουργού, να περιδιαβαίνει με τη Γερμανίδα Καγκελάριο στην Ηρώδου του Αττικού και μετά στους κήπους των πρώην χειμερινών ανακτόρων. Θα χρειασθούν την ανάμνηση, όταν ο λαός των Ελλήνων αρχίσει το πετροβολητό (χωρίς εισαγωγικά) ταυτόχρονα τόσο εναντίον του Μεγάρου Μαξίμου, όσο και του Προεδρικού Μεγάρου. Ο κάτοικος του οποίου, με τα άψογα γερμανικά, παρά το προχωρημένο της ηλικίας του, υπογράφει άοκνα Πράξεις Νομοθετικού περιεχομένου.
Είναι φανερό! Πλησιάζει η ώρα που οι Έλληνες δεν θα έχουν να χάσουν τίποτα και προοπτική διεξόδου δεν έχει δοθεί, από το σύστημα διακυβέρνησης, εντός Μνημονίων…

Η τέχνη που (δεν) ενώνει! Έλεος με τη φθηνή δημοσιογραφία!Η αλήθεια και οι  τρεις όψεις μιας εκδήλωσης βορειοηπειρωτών καλλιτεχνών στους Αγίους Σαράντα.

Πριν από ένα χρόνο περίπου, ο νεοεκλεγής δήμαρχος Αγίων Σαράντα Στεφάν Τσίπα, δέχτηκε την πρόταση του βορειοηπειρώτη ζωγράφου Λευτέρη Τσέκου για τη δημιουργία μιας δημοτικής πινακοθήκες, που θα συγκέντρωνε-επαναπάτριζε  έργα καλλιτεχνών με καταγωγή από τους Αγίους Σαράντα.
Παρά την προβολή που έγινε στα εγκαίνια του περασμένου Ιούνιου, από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και όχι μόνο, η ανταπόκριση ήταν κάτω του αναμενόμενου. Έτσι ο «φιλότεχνος» δήμαρχος  αποφάσισε να δώσει άλλη μια ευκαιρία στο εγχείρημα,
εντάσσοντας την πινακοθήκη στις εκδηλώσεις του δήμου για τα 100 χρόνια της ανεξαρτησίας της Αλβανίας που για την Βόρειο Ήπειρο αποτελεί την 100η  επέτειος αλλαγής κατακτητή (από τους Οθωμανούς στους Νεότουρκους) ...
Το γεγονός ότι η πλειοψηφία των έργων ανήκουν σε έλληνες καλλιτέχνες όπως του Λευτέρη Τσέκου, του Σπύρου Στούκα, του Βασίλη Κάτση, του Οδυσσέα Παππά κ.α.,  σε αυτή την εκδήλωση συμμετείχαν και κάποιοι «επίσημοι» και «ανεπίσημοι» βορειοηπειρώτες, καλεσμένοι του δήμαρχου ή των ίδιων των καλλιτεχνών.
Την είδηση προέβαλε πρώτη η ΣΦΕΒΑ ενώ στο σχόλιο που κάνει η ίδια στο κείμενο του ανταποκριτής της, με κομψό τρόπο υπενθυμίζει το χρέος των ελλήνων για τον για την διατήρηση της ελληνικότητας της περιοχής.  
Το γεγονός ότι στην εκδήλωση αυτή συμμετείχε και ο πρόεδρος του ελληνικού κόμματος ΕΕΜΜ  Χρήστος Κίτσος, παρουσιάστηκε ως σκάνδαλο από φίλο ΚΕΑΔ-ιτικο ιστολόγιο.
Την υπεράσπιση του κ. Κίτσου ανέλαβε φιλο ΜΕΓΚ-ικο ιστολόγιο όπου λέει ότι παρόν στην εκδήλωση ήταν και ο αντιπρόεδρος της Ομόνοιας και δημοτικός σύμβουλος με το ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ζαφειράτης και υπενθυμίζει ότι ο ίδιος ο κ. Ντούλες καταθέτει στεφάνι στην Αυλώνα για την επέτειο της ανεξαρτησίας της Αλβανίας.
Μετά από κάνα δεκαριά αναδημοσιεύσεις σε μπλογκς, δεν βγάζεις άκρη, ποιος είναι ο προδότης, ποιοι οι καλλιτέχνες, ποιοι οι υπερασπιστές της πατρίδας και ποιος κατηγορεί ποιον
Αν ο Μάνος Λοίζος δεν είχε τον έρωτα στο μυαλό του όταν έγραφε το «Όλα σε θυμίζουν» αλλά κοινωνία μας, θα έγραφε κάπως έτσι:
Όλα μας διχάζουν,
απλά κι αγαπημένα,
πράγματα δικά μας, καθημερινά…

Για τους φιλότεχνους που ενδιαφέρονται για το περιεχόμενο της έκθεσης, αναδημοσιεύουμε ένα ωραίο άρθρο του Βαγγέλη Ζαφειράτη (από τα πρώτα εγκαίνια) που δημοσιεύτηκε στην Κερκυραϊκή εφημερίδα «Ενημέρωση»  :

Συναίσθημα και μήνυμα χρωμάτων

ΑΓ. ΣΑΡΑΝΤΑ. (ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΖΑΦΕΙΡΑΤΗΣ).
Μετά από πολλά χρόνια, περίπου 20-ετία, η πόλη των Αγίων Σαράντα, μπόρεσε να αποχτήσει ξανά την πινακοθήκη της. Μαζί με το χώρο που στεγάζεται η πινακοθήκη και αρκετό εκθεσιακό χώρο.΄Ηταν μια επίμονη δουλειά και απαίτηση των δημιουργικών δυνάμεων της πόλης, κυρίως καλλιτεχνών, ζωγράφων και γλυπτών. Η επιμονή του ακούραστου ζωγράφου Λευτέρη Τσέκου μαζί με τη στήριξη και άλλων καλλιτεχνών έφερε το ποθητό αποτέλεσμα. Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, εγκρίθηκε το απαραίτητο κονδύλιο για την ανακαίνιση και προσαρμογή του χώρου, ιδιοκτησία του δήμου. Το επιχείρημα πέτυχε, η πινακοθήκη και ο εκθεσιακός χώρος είναι πια γεγονός. ΄Οπως είναι γεγονός πια πως διευθυντής της διορίστηκε ο γνωστός ζωγράφος Λευτέρης Τσέκος.
΄Ετσι που εδώ και λίγο διάστημα, λειτουργεί στους Αγίους Σαράντα η νέα πινακοθήκη. ΄Ισως να είναι καλό γούρι το γεγονός ότι τα πρώτα έργα που φιλοξενήθηκαν στην έκθεση, ήταν των ταλαντούχων καλλιτεχνών απ' τους Αγίους Σαράντα, των πιο ποιοτικών. Είχαν την τιμή να εκθέσουν τις εργασίες τους οι: Νίκος Γκοντρόλης, γλύπτης, Βασίλης Κάτσης, ζωγράφος, Λευτέρης Τσέκος, ζωγράφος, Οδυσσέας Παππάς , γλύπτης και Σπύρος Στούκας, ζωγράφος.
΄Ολοι τους γνωστοί καλλιτέχνες και με πλούσια δράση στην Αλβανία, στην Ελλάδα και με εκθέσεις στο εξωτερικό, όπως σε Γερμανία, Κύπρο, Αμερική κ.α.
Προσπαθώντας να διαβάσει κανείς τα έργα που παρουσίασαν οι παραπάνω καλλιτέχνες στην ομαδική αυτή έκθεση, να τα ερμηνεύσει, καταλαβαίνει πως συγκέντρωσαν στους πίνακες αυτούς τα χρώματα της πόλης, τα εναρμόνισαν, τους έδωσαν ψυχή, τα έκαναν έργα τέχνης και μας τα παρουσίασαν, διευκολύνοντας το κοινό στην επικοινωνία μαζί τους. Κάποιοι άλλοι, πήραν την πέτρα κι άλλα σκληρά αντικείμενα, τους έδωσαν μορφή, ψυχή και φωνή. Και τα έργα τους μίλησαν στην έκθεση, επικοινώνησαν καλύτερα με τους συμπολίτες τους επισκέπτες.
Το φιλότεχνο κοινό, βρήκε στην πινακοθήκη που περίμενε τόσα χρόνια, τα χρώματα, το φως και την ίδια τη μεσογειακή ψυχή του.
Ερωτευμένα δελφίνια

Εθνική αφύπνιση! ( ή..οθωμανική επαρχία; )

Νεο Οθωμανισμός
 ”Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδας στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει…”-ΘΟΥΚΙΔΙΔΗΣ
 σ.σ.netakias – Αναρωτιέμαι αν η βλακεία, η ανικανότητα, η ραθυμία είναι ελαφρυντικά της Προδοσίας

Εθνική αφύπνιση!

του Νίκου Χατζηνικολάου

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ βαρυσήμαντη συνέντευξη του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού αντιναυάρχου κ. Κοσμά Χρηστίδη στη Real news και στον Πάρι Καρβουνόπουλο είναι μια πραγματική κραυγή αγωνίας για το μελλοντικό αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας. Και συνεπώς αποτελεί ισχυρό «σήμα κινδύνου» για τη μορφή και την κατεύθυνση των εξελίξεων που θα ακολουθήσουν στα ανοικτά μέτωπα των εθνικών μας θεμάτων. Οταν ο εν ενεργεία Αρχηγός ΓΕΝ αναγκάζεται να προσφύγει σε δημόσια έκκληση μέσω εφημερίδας προκειμένου να εξασφαλιστούν οι στοιχειώδεις οικονομικοί πόροι που απαιτούνται, «τουλάχιστον στους τομείς της προμήθειας καυσίμων και ανταλλακτικών», για να διατηρηθεί η επιχειρησιακή ικανότητα του στόλου μας, τότε καθίσταται απολύτως προφανές ότι η κατάσταση στη χώρα και στις Ενοπλες Δυνάμεις της είναι πλέον δραματική. Και βέβαια ιδιαίτερη σημασία έχει η επισήμανση του ναυάρχου ότι οι περικοπές που έγιναν στον ζωτικό χώρο της Εθνικής μας Αμυνας και ιδίως στο στρατιωτικό προσωπικό που φυλάσσει νυχθημερόν τα σύνορα της χώρας είναι «δυσβάσταχτες και δυσανάλογες». Ο Αρχηγός μεταφέρει κατ΄ουσίαν την άποψη χιλιάδων αξιωματικών και υπαξιωματικών ότι τα μέτρα που αποφασίστηκαν γι’ αυτούς δεν είναι δίκαια. Και τη μεταφέρει συγκρατημένα και σε χαμηλούς τόνους… Το κλίμα είναι στην πραγματικότητα πολύ πιο βαρύ, με ό,τι αυτό σημαίνει…
ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ η ανησυχία όσων ασχολούνται με την πορεία των εθνικών μας θεμάτων εντείνεται. Η οικονομική ανέχεια της χώρας είναι βέβαιο ότι επηρεάζει τώρα σημαντικά την πολιτική και διαπραγματευτική της εικόνα και ισχύ. Είμαστε αποδυναμωμένοι. Η διπλωματία μας βρίσκεται διαρκώς σε άμυνα, απέναντι σε συνομιλητές που συνήθως μας αντιμετωπίζουν αρνητικά και με προκατάληψη, ως το «μαύρο πρόβατο» της Ευρώπης. Η χώρα «ξοδεύει» την όποια δύναμη και επιρροή της απέμεινε για να εξασφαλίζει στοιχειωδώς τα προς το ζην. Η καθημερινή μάχη της ελληνικής διπλωματίας δίδεται για την επόμενη δόση των δανεικών και για τη ρύθμιση των χρεών μας, με άμεσο πρακτικό αποτέλεσμα να έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα η προώθηση και η διεκδίκηση των εθνικών μας δικαίων σε μια σειρά από κρίσιμες διαφορές μας με τα γειτονικά κράτη.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ παράδειγμα το Σκοπιανό. Οπως θα διαβάσετε σήμερα στο ρεπορτάζ της ανταποκρίτριάς μας στο Βερολίνο Φαίης Καραβίτη, το θέμα της έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων της FYROM με την Ευρωπαϊκή Ένωση επιστρέφει στο τραπέζι, εν μέσω κρίσης, με γερμανική υποστήριξη, ακόμη και χωρίς προηγούμενη διευθέτηση του ακανθώδους ζητήματος της ονομασίας. Οι Γερμανοί τάσσονται μάλιστα υπέρ της ταχείας διαδικασίας, καθώς εκτιμούν ότι η αδυναμία της Ελλάδας προσφέρει «ιδανική ευκαιρία». Πιέζουν για έναρξη των διαπραγματεύσεων εντός του Δεκεμβρίου! Και σε όσους επισημαίνουν ότι θα υπάρξει ελληνική αντίδραση, σπεύδουν να απαντήσουν ότι «η Ελλάδα χρωστάει στην Ευρώπη». Θα χρησιμοποιήσουν άραγε στο μέλλον το ίδιο επιχείρημα και σε ό,τι αφορά τις ελληνοτουρκικές διαφορές; Μήπως και αν αντιδράσουμε στα οικονομικά και πολιτικά σχέδιά τους για τη Θράκη;
ΠΑΝΤΩΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ του τρόπου με τον οποίο μας αντιμετωπίζει πλέον η γερμανική διπλωματία είναι το γεγονός ότι την Πέμπτη και την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης του Βερολίνου κ. Βεστερβέλε φιλοξένησε εκεί τους ομολόγους του από την Ουγγαρία, την Αλβανία, τη Σερβία, το Κόσοβο, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την Κροατία, τη FYROM, τη Σλοβενία και το Μαυροβούνιο.
Παρών και ο κ.Χασάν Γκιογούς, υψηλόβαθμο στέλεχος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών. Θέμα η ευρωπαϊκή προοπτική των δυτικών Βαλκανίων. Απούσα μόνον η Ελλάδα… Και η εξήγηση γι’ αυτό, ακόμη πιο προκλητική, ήρθε από τα χείλη κορυφαίου Γερμανού διπλωμάτη:

«Δεν φταίμε εμείς αν η Ελλάδα επέλεξε να γίνει από ατμομηχανή της ευρωπαϊκής προοπτικής των Βαλκανίων απαθής παρατηρητής, παραχωρώντας τη θέση της στη Αγκυρα»!

Και αυτά γίνονται και λέγονται λίγες μόνον ημέρες μετά την επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα…
ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ότι η χώρα μας θα πιεσθεί τώρα έντονα από τους δανειστές της προκειμένου να προβεί σε εθνικές υποχωρήσεις. Δεν τους αρκεί ο οικονομικός και πολιτικός έλεγχος που ήδη ασκούν στα εσωτερικά μας πράγματα. Δεν τους αρκεί η ενισχυμένη, ασφυκτική επιτροπεία. Θέλουν να ελέγξουν πλήρως όχι μόνο τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της Ελλάδας, αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Επιδιώκουν να ξαναμοιράσουν την τράπουλα για να αποκτήσουν οριστικά και σε απόλυτο βαθμό τον στρατηγικό, οικονομικό και πολιτικό έλεγχο στην νοτιοανατολική Ευρώπη και ιδίως στο Αιγαίο, που τελευταία «μυρίζει» πετρέλαιο… Και για να το επιτύχουν θα επιδιώξουν να μας «κοντύνουν», θα επιδιώξουν να μας αποδυναμώσουν ακόμη περισσότερο.
ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ; Θα κρατήσουμε όρθια τη χώρα; Θα επιμείνουμε στα εθνικά μας δίκαια; Ή μετά το οικονομικό μνημόνιο, που μας οδήγησε στην ύφεση και στην πτωχοποίηση μεγάλων τμημάτων της κοινωνίας μας, θα υπογράψουμε τώρα και ένα πολιτικό μνημόνιο ντροπής και υποχωρήσεων, που θα μας οδηγήσει σε εθνικό «ακρωτηριασμό»; Με τον λαό και τον στρατό πεινασμένο και κυρίως ηθικά εξουθενωμένο, οι κίνδυνοι εμφανίζονται σήμερα μεγαλύτεροι από κάθε άλλη φορά. Ας ελπίσουμε η κραυγή αγωνίας του Αρχηγού ΓΕΝ ναυάρχου Χρηστίδη να αφυπνίσει έστω και τώρα, έστω και καθυστερημένα την πολιτική μας ηγεσία. Ας ελπίσουμε ότι οι ταγοί μας θα συνειδητοποιήσουν πως έρχεται σφοδρή καταιγίδα, πως θα δεχθούμε δηλαδή επιθέσεις σε όλα ανεξαιρέτως τα ανοιχτά μέτωπα των εθνικών μας θεμάτων και πως πρέπει επιτέλους να συνεννοηθούν –έστω και στοιχειωδώς- για να οργανώσουν και να ενισχύσουν την εθνική μας άμυνα… Ας ελπίσουμε…
Real.gr

Η Google προειδοποιεί: Tα Ηνωμένα Έθνη παίρνουν τον έλεγχο του Internet!


Το μεγαθήριο του internet, η Google, προειδοποιεί τους χρήστες της ότι μια επερχόμενη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με το Web, αποτελεί σημαντική απειλή για ένα "ελεύθερο και ανοιχτό διαδίκτυο."
Οι εκπρόσωποι των κυβερνήσεων από τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ θα συνεδριάσουν το Δεκέμβριο για να δημιουργήσουν μια νέα συνθήκη πληροφοριών και επικοινωνιών η οποία, λέει η Google, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την εφαρμογή ελέγχων παγκόσμιας κυβέρνησης από το διαδίκτυο!
Από τον δικτυακό τόπο της Google "Take Action" :
Υπάρχει μια αυξανόμενη αντίδραση για την ελευθερία στο Διαδίκτυο. Σαράντα δύο χώρες φιλτράρουν και λογοκρίνουν το περιεχόμενο. Στα μόλις δύο τελευταία χρόνια, οι κυβερνήσεις έχουν θεσπίσει 19 νέους νόμους που απειλούν απευθείας την ελεύθερη έκφραση.Μερικές από αυτές τις κυβερνήσεις προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν μια κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση τον Δεκέμβρη για τη ρύθμιση του Διαδικτύου.
Η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών (ITU) φέρνει μαζί ρυθμιστικές αρχές από όλο τον κόσμο για να διαπραγματευτεί εκ νέου τις επί δεκαετίες-παλιές συνθήκες επικοινωνιών.
Οι προτεινόμενες αλλαγές στη συνθήκη θα μπορούσαν να αυξήσουν τη λογοκρισία και να απειλήσουν την καινοτομία. Ορισμένες από τις προτάσεις θα μπορούσαν να επιτρέψουν στις κυβερνήσεις να λογοκρίνουν τον νόμιμο λόγο - ή ακόμη και να τους επιτρέπουν να κόψουν την πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Σάλος με το δώρο (800.000 ευρώ) του ΟΠΑΠ στον Ψυχάρη…


Ψυχάρης_Σταυρος_Ανδρέας_Ιερώνυμος_β_


Σ.Σ. Οι ψυχορραγούντες «νταβατζήδες», η «δημοκρατία» και η χορηγία στο ΒΗΜΑ
Σκληρή επίθεση κατά του συγκροτήματος Λαμπράκη και του Σταύρου Ψυχάρη εξαπολύει η εφημερίδα «δημοκρατία» με πρωτοσέλιδο της δημοσίευμα για την χορηγία του ΟΠΑΠ, ύψους 800.000 ευρώ στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ.
Το γεγονός της χορηγίας έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων (γιατί άραγε;) με τη «δημοκρατία» του Φιλιππάκη να αναφέρει πως την ίδια στιγμή που ζητούνται θυσίες από τους Ελληνες κάποιοι μοιράζουν το δημόσιο χρήμα στους ψυχορραγούντες «νταβατζήδες»!
Η χορηγία του ΟΠΑΠ στην πολυτελή έκδοση με την Σύγχρονη Ιστορία προκαλεί και προσκαλεί για παρέμβαση εισαγγελέα διότι δόθηκαν στο… μιλητό και στα «σκοτεινά» 800.000 ευρώ για χορηγία σε μια έκδοση που δεν έχει καμιά σχέση με τον αθλητισμό ούτε…με τον πολιτισμό.
Είναι άξιο απορίας, γράφει η «δημοκρατία», πώς ο διορισμένος επικεφαλής του ΟΠΑΠ αποφασίζει κατά μόνας να χορηγήσει ένα έντυπο, που στο ίδιο φύλλο φιλοξενεί καταχώρηση «παράνομης» στοιχηματικής εταιρίας, χωρίς να κρατήσει ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα!
Τι άραγε έσπρωξε τον Κ. Λουρόπουλο σε αυτή την πράξη; -αναρωτιέται η εφημερίδα- που θεωρεί ότι περισσότερο πιθανό είναι ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ να σκέφτηκε ότι στην Ελλάδα οι δημόσιοι άνδρες πρέπει να κάνουν εσαεί δημόσιες σχέσεις με τη διαπλοκή προκειμένου να έχουν τα νώτα τους καλλυμένα…
L1

Χαμάς: "Το Ιράν δεν χαίρει πλέον μιας καλής θέσης στον αραβικό κόσμο"


«Το Ιράν δεν χαίρει πλέον μίας καλής θέσης στον αραβικό κόσμο», δήλωσε ο υπ’ αριθμόν δύο στην ιεραρχία της Χαμάς Μούσα Αμπού Μαρζούκ σε δημοσιογράφους συμπληρώνοντας "θα πρέπει να μεταβάλει τη στάση του εάν δεν θέλει να χάσει την κοινή γνώμη".
Η Χαμάς, η οποία ελέγχει την Λωρίδα της Γάζας, είχε μεταφέρει τα γραφεία της στο εξωτερικό στο Κατάρ και την Αίγυπτο, έπειτα από την αναχώρησή της από τη Συρία ένεκα της διαφωνίας της με την καταστολή που εφαρμόζει ο Άσαντ.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΕΡΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ!Τέλος φόρμας
http://makeleio.gr/images/Noemvrios/kermata.jpg
Η Τουρκία έχει ένα νέο νόμισμα, τη «Νέα Τουρκική Λίρα» (Yeni Turk Lirasi), το οποίο αντικαθιστά το παλιό. Κοιτάζοντας το νέο θα συνειδητοποιήσετε ότι... μοιάζει ύποπτα με το κέρμα των 2 ευρώ. Αν συγκρίνουμε αυτά τα δύο κομμάτια, βρίσκουμε ότι έχουν ακριβώς την ίδια εμφάνιση (ένα δαχτυλίδι νικέλιο γύρω από την κεντρική χαλκού) και σχεδόν το ίδιο μέγεθος.
Η μόνη διαφορά είναι ότι αντί του 2, υπάρχει το 1 Αυτό το κομμάτι της τουρκικής λίρας είναι μια έξυπνη παραχάραξη του κέρματος των δύο ευρώ. Να είστε προσεκτικοί, βεβαιωθείτε για τα κέρματα των δύο ευρώ, δεδομένου ότι άρχισαν να κυκλοφορούν..