Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012

ΕΛΛΗΝΑ ΙΔΟΥ Η ΓΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥΑΘΗΝΑ 29-11-2012.

Προσημειώνουν την γη των πατέρων μας οι ψευτοσύμμαχοι του καθεστώτος και οι εξουσιαστές μας μιλούν για την ανάπτυξη που θα μας φέρουν. Μιλάνε για πρόσθετους χρόνους βοήθειας και δανεικά από τους δήθεν διασώστες χωρίς να μας λένε πως εξασφαλίζουν περισσότερο χρόνο στο νεοταξικό πλιάτσικο και απώλεια μεγαλύτερη εθνικής γης και κυριαρχίας. Μας είπαν πως θα μειώσουν το χρέος από κοινού πολιτικάντηδες και γυρολόγοι χρηματάνθρωποι για να μας πουν πως το φτηνό ξεπούλημα του πλούτου μας είναι το έπαθλο των ψευτοσωτήρων!

Όταν έχουμε φτάσει στο σημείο να γυρεύουν μερτικό μέχρι και οι Αλβανοί στο Ιόνιο και όταν οι Τούρκοι μεταβάλλουν σύνορα στην Κύπρο κάτω από το αδιάφορο βλέμμα των διεθνών «ειρηνευτικών» δυνάμεων, τότε αυτό σημαίνει πως οι πάντες έχουν αντιληφθεί πως η Ελλάς έχει αφήσει αφύλαχτο το κοινό μυστικό και σύγχρονο χρυσόμαλλο δέρας. Έχουν καταλάβει πως οι προσκυνημένοι από όλες τις πλευρές έχουν εγκαταλείψει έκθετη τη γη μας και σπεύδουν να μας τη μαγαρίσουν προς όφελος τους.

Έλληνα, ιδού η γη σου και δύναμή σου. Αυτήν πρέπει να προφυλάξεις, σ’ αυτήν πρέπει να στηριχθείς και αυτή θα σου φέρει την ποθητή ανάπτυξη. Μήτε τα ξένα χρήματα μήτε οι ετεροβαρείς συνεργασίες μήτε οι ενιαίες οικονομικές διακυβερνήσεις γεννούν εθνική ανεξαρτησία και αυτοκυριαρχία.

Για να έχεις εθνική ανεξαρτησία πρέπει απαραιτήτως να διαθέτεις επάρκεια αγαθών και έλεγχο του πλούτου που παράγει το έθνος σε στεριά και θάλασσα. Να βγάζεις μονάχος σου το ψωμί και την ενέργεια που κινεί τα πράματα στην αγορά και τη θέρμανση στο σπίτι. Αλλά κι αν ακόμη κινηθείς αρχικά με πρόχειρα μέσα, την επάρκεια αγαθών την κρατάς ακόμη και με γυμνά χέρια, αφού αυτή σου στρώνει το τραπέζι και σου παράγει εθνικό προϊόν.

Η μεγάλη αλήθεια που κρύβουν οι πολέμιοι της Εθνικής Ιδέας και αναδεικνύει μονάχα το Εθνικιστικό Κίνημα αποκαλύπτεται σε όλο το μεγαλείο της ακόμη και μέσα στην θύελλα της οικονομικής εισβολής. Από την πρώτη στιγμή που οι ελληνόφωνοι πολιτικάντηδες άνοιξαν προσυνεννοημένα τις πύλες της χώρας στους τοκογλύφους του διεθνιστικού νεοταξισμού, αυτοί στράφηκαν αμέσως στην απομάκρυνση του ελληνικού λαού από την παραγωγική διαδικασία.

Το έργο το ξεκίνησαν οι ντόπιοι νεοταξίτες πιο πριν με την μετατροπή της Ελλάδος σε χώρα παροχής υπηρεσιών με την αποβιομηχάνιση και το ξεχαρβάλωμα της αγροτικής ασχολίας με επιδοτήσεις και ξένο δανεικό χρήμα. Τώρα οι «δανειστές» χρησιμοποιούν τους πολιτικούς τους υπαλλήλους για να φορολογήσουν σπίτια, χωράφια και παραγωγικές μονάδες ενώ ξεπουλούν την εθνική περιουσία και τους υδρογονάνθρακες. Προχωρούν στην απαλλοτρίωση πάσης δυνατότητας εθνικής ανασυγκρότησης οδηγώντας μας με την παράλληλη εκμηδένιση των αποδοχών στην λιμοκτονία και την αληθινή χρεοκοπία.

Αν λειτουργήσει το εργοστάσιο και σκαφτεί το χωράφι, τότε η Ελλάς θα εξακολουθήσει να θρέφει το λαό και τα παιδιά της ανεξαρτήτως της οικονομικής καταστάσεως στον υπόλοιπο κόσμο. Σκεφτείτε πως γίνονται μέχρι σήμερα οι πληρωμές μισθών και συντάξεων, όσα από αυτά έχουν απομείνει και στο βαθμό που έχουν απομείνει, όταν τα δισεκατομμύρια των μνημονίων δεν έχουν αποδώσει ούτε ένα ευρώ στην ελληνική οικονομία και αγορά εργασίας. Και δώστε ευθύς αμέσως την απάντηση κοιτάζοντας τα χέρια σας και το χώμα που πατάτε. Αυτά σας παρέχουν όσα ακόμη βαστάτε δικά σας και γι’ αυτό θέλουν να σας τα πάρουν κρατώντας σας μακριά από το μέγα φυσικό εργαστήρι της Φυλής μας.

Αυτό που μας έχει συμβεί όλα τα χρόνια της υποτιθέμενης δημοκρατίας και εσχάτως μνημονιοκρατίας, της αληθούς ξενοκρατίας που μας κυβερνάει δηλαδή στην πραγματικότητα, είναι η αποσύνδεση της εργασίας από την πραγματική οικονομία. Είναι το ξήλωμα ή το καταχώνιασμα προϊόντων και ύλης με την αντικατάσταση αυτών από ξένα εισαγόμενα υποκατάστατα και με την εισαγωγή στον ελληνικό τρόπο ζωής της υπερκατανάλωσης. Η προτίμηση στην ξένη αφθονία που ενισχύθηκε με την αντίστοιχη νομισματική πολιτική. Τα δανεικά στην αρχή και η αντικατάσταση της δραχμής από το ευρώ στη συνέχεια. Όμως η έλευση αυτή έρχεται πάντα για να συμβεί αυτό που ήδη ζούμε. Για την εξάρτηση, το αδυνάτισμα της αυτάρκειας και την ειρηνική κατάληψη του έθνους.

Εμείς οι Έλληνες Εθνικοκοινωνιστές υποστηρίζουμε με πάθος την επιστροφή του Έλληνα στη γη του. Θα σπάσουμε τα συμβόλαια και τα μνημόνια της υποθήκευσης της εθνικής μας περιουσίας και θα κινήσουμε αμέσως να την αξιοποιήσουμε. Το καταχώνιασμα του γεωφυσικού μας πλούτου θα αντικατασταθεί από τις ενέργειες της αντλήσεώς του. Η ενέργεια κινεί τα δυνατά έθνη και στηρίζει την παραγωγική διαδικασία. Αυτή είναι η αποστολή της κι όχι ο συμψηφισμός με τα φτιαχτά χρέη και το ξεπούλημα.

Η ελληνική εργασία μέσα στο χωράφι και ανάμεσα στη θάλασσα δίνουν την τροφή και το εισόδημα που χρειάζεται η ελληνική οικογένεια. Τότε θα στηριχθεί και το ελληνικό εργοστάσιο που θα φτιάξει το ελληνικό ένδυμα και θα καλύψει πάσα άμεση ανάγκη. Η ελληνική γη είναι το φυλακτό της Πατρίδος μας. Έχει ακόμα χρυσό και ασήμι και ουράνιο και ό,τι άλλο χρειαζόμαστε για κατανάλωση, ανάπτυξη και για στρατιωτικά μέσα ακόμη. Ιδού η δύναμη της Εθνικοκοινωνικής Ελλάδος.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
  
SYRIZA + USA = LOVE… Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ Γ. ΑΫΦΑΝΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥΗ παρακάτω είδηση είναι της Δευτέρας, 26/11/2012:
Είδε τον Βρετανό Πρέσβη ο Τσίπρας
«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε σήμερα με τον Βρετανό πρέσβη στην Αθήνα Ντέιβιντ Λάντσμαν μετά από αίτημα του τελευταίου. Στη συνάντηση παρευρέθησαν η πολιτική Σύμβουλος της Βρετανικής Πρεσβείας, κ. Μπρούκερ, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Ρένα Δούρου αρμόδια για θέματα εξωτερικής πολιτικής, ο Κώστας Ήσυχος, επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικής & Αμυντικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, και ο Γιώργος Αϋφαντής, Διπλωματικός Σύμβουλος του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-EKM».

Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012 ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ > Διπρόσωπη η τρόϊκα - Έκθεση-σοκ στην WSJ: "Δεν θα υπάρξει ποτέ βιωσιμότητα στο χρέος"!

Έκθεση-σοκ της τρόϊκα που είδε το φως της δημοσιότητας πριν λίγο στην αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, αποκαλύπτει ότι η απόφαση που ελήφθη τα ξημερώματα για το ελληνικό χρέος ελήφθη απλά και μόνο για να κερδηθεί χρόνος, αφού η υπόθεση "βιωσιμότητα ελληνικού χρέους" θεωρείται χαμένη από τους τροϊκανούς, σύμφωνα με όσα περιέχει η έκθεση! Η ίδια η τρόικα φέρεται (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ) δείχνει ότι έχει δύο πρόσωπα και ενώ δημοσίως φέρονται να υποστηρίζουν ότι εξασφαλίστηκε η βιωσιμότητα του χρέους στα εσωτερικά τους έγγραφα που διακινούν αμφισβητούν το σχέδιο για τη μείωση του ελληνικού χρέους στο οποίο συμφώνησαν χθες οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το εν λόγω έγγραφο, εκτιμάται ότι "Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι αδύνατον να οδηγήσουν το ελληνικό χρέος στο 124% του ΑΕΠ το 2020. Στην καλύτερη περίπτωση το χρέος να είναι στο 126,6% του ΑΕΠ το 2020 και στο 115% του ΑΕΠ το 2022, υπό ιδανικές συνθήκες, ενώ η επαναγορά ομολόγων θα προσδώσει ελάφρυνση μόλις 9,6 δισ. ευρώ, αντί για 20 δισ. ευρώ που υπολογίζουν"!
Τι σημαίνουν τα παραπάνω: Οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ απλά "έσπρωξαν κάτω από το χαλί" το πρόβλημα για λίγους μήνες ακόμα. ϊσως και λιγότερους απ'ότι φαντάζονται και οι ίδιοι. Πιθανόν για να ωριμάσει η πρόταση του ΔΝΤ για διαγραφή του χρεόυς μέχρι και 50% αλλά και να πλησιάσουμε στις γερμανικές εκλογές ακι στην "τελική λύση"...

defencenet

Parthen h Rwmania

Ξεσαλώνει ο Μπερίσα: η Πρέβεζα είναι αλβανική!Ξεσαλώνει ο Μπερίσα: η Πρέβεζα είναι αλβανική!
Τάδε έφη ο ομογάλακτος της Νέας Δημοκρατίας και "φίλος" της Ελληνικής Κυβέρνησης αλβανός πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα!
Οι νενέκοι και «ατσαλάκωτοι» υπουργοί Εξωτερικών των τελευταίων δεκαετιών έδωσαν το δικαίωμα σε ορεσίβιους αρχοντοχωριάτες του περιθωρίου των Βαλκανίων να εκφράζουν άφοβα απειλές κατά τις πατρίδος μας. Ο κ. Αβραμόπουλος βιάστηκε χθες να δώσει συνέντευξη στην αλβανική εφημερίδα «Panorama», στην οποία υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα στις Ελληνοαλβανικές σχέσεις. Ο αλβανός Πρωθυπουργός όμως Σαλί Μπερίσα, τον διέψευσε πριν «αλέκτωρ λαλήσει τρεις», δηλώνοντας σε ανοικτή συγκέντρωση ότι η αλβανία φτάνει μέχρι την Πρέβεζα! Οι βλέψεις και οι διεκδικήσεις των... καλών αλβανών γειτόνων μας είναι γνωστές. Γνωστή είναι επίσης και η  συνεχιζόμενη υποχωρητικότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό άλλωστε από τον κ. Σαμαρά, ο οποίος ως γνωστό ήταν αυτός που άνοιξε την "κερκόπορτα" των συνόρων μας με την Αλβανία.
Σε σημερινές δηλώσεις του ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα τόνισε, ευρισκόμενος στον Αυλώνα όπου το 1912 ανακηρύχθηκε η ανεξαρτησία της Αλβανίας: «Θα διαβάσω εδώ, ενώπιον σας, τα λίγα αυτά λόγια που έγραψα σ΄ αυτή την περγαμηνή: Στην Αυλώνα, στους πολίτες της, στον Ισμαήλ Κεμάλι Βλόρα και τους άλλους άνδρες του έθνους, οι οποίοι ανακήρυξαν στην αιώνια αυτή πόλη, στις 28 Νοεμβρίου 1912, την ανεξαρτησία της Αλβανίας, την ανεξαρτησία της Εθνικής Αλβανίας, της Αλβανίας όλων των αλβανικών εδαφών από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο, από τα Σκόπια μέχρι την Ποντγκόριτσα. Αιώνιος ο σεβασμός για τον πατέρα της ανεξαρτησίας της Αλβανίας, τον Ισμαήλ Κεμάλ Βλόρα, τους άνδρες που υπέγραψαν την πράξη ανακήρυξης της ανεξαρτησίας, τους πολίτες της Αυλώνας και όλης της Αλβανίας! Χρόνια πολλά για την 100η επέτειο!».

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΕ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΔΕΝ ΕΤΗΡΕΙΣ…Ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του υπό κατάρρευση ΠΑΣΟΚ είχε ο Ευ. Βενιζέλος (ο επονομαζόμενος και «Ζίγδης») κι αφού έκανε μια πανηγυρική εισήγηση για την περιβόητη δόση, ασχολήθηκε με το πραγματικό πρόβλημα ολόκληρου του πολιτικού κατεστημένου, ντόπιου και ξένου, δηλαδή την Χρυσή Αυγή. Ιδού τι είπε ο αρχηγός του κόμματος που έβαλε την Ελλάδα στο Μνημόνιο και είναι το κατ’ εξοχήν υπεύθυνο για την σημερινή δυστυχία των Ελλήνων:
«Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα οξύτατο φαινόμενο ρατσιστικής, φασιστικής, ξενοφοβικής βίας. Έχουμε στη Βουλή ένα αντισυνταγματικό Κόμμα, που είναι η «Χρυσή Αυγή», ναζιστικό, φιλοχουντικό, προκλητικό. Εδώ η δημοκρατία είναι αντιμέτωπη με τον πυρήνα της. Γιατί είναι ανεκτική και γενναιόδωρη η δημοκρατία, αλλά πρέπει και να αμύνεται. Και όταν έχεις απέναντί σου ένα αντισυνταγματικό Κόμμα, πρέπει να βρεις τρόπους να αντιμετωπίσεις το φαινόμενο αυτό».

Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012 Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ εἰς τούς τυχόν «πεπτωκότας» ἀδελφούς εἰς τόν δεινόν πειρασμόν τῆς φιλαργυρίας

Πειραιεῖ τῇ 27ῃ Νοεμβρίου 2012
 
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν
Εἰς τόν ἔντυπον καί ἠλεκτρονικόν Τύπον ἔχει ἐγερθεῖ μέγας «θόρυβος» δι’ ἀνωτάτους Κληρικούς τῆς Ἐκκλησίας πού«ἐλέγχονται» γιά τήν οἰκονομική τους κατάσταση ἀπό τό Σῶμα Διώξεως Οἰκονομικοῦ Ἐγκλήματος (ΣΔΟΕ) καί μάλιστα ἀναφέρονται ἐπωνύμως καί ἀνωνύμως Ἱεράρχαι καί δή τοῦ Λεκανοπεδίου μέ πρόδηλο ἀποτέλεσμα νά προκαλεῖται ἱκανή ὄχλησις εἰς τάς συνειδήσεις τῶν πιστῶν καί νά παρουσιάζεται μία ἀνεπέρειστος εἰκόνα γιά τήν ἀγωνιζομένη καί μαχομένη Ἁγιωτάτη ἡμῶν Ἐκκλησία εἰς καιρόν ἰδιαιτάτης κρίσεως.
Ἐπειδή τό θέμα ἔχει οὐσιώδη σημασίαν ὑποχρεοῦμαι ὡς Ἱεράρχης τοῦ Λεκανοπεδίου πού ἐπιθυμῶ ἡ βιοτή μου νά εἶναι ἀπολύτως διαφανής καί ἐγνωσμένη εἰς τούς ὑπ’ ἐμοῦ διαποιμαινουμένους καί διακονουμένους,νά δηλώσω εἰς πάντας ὅτι οὐδένα λογαριασμό προσωπικῶς κέκτημαι εἰς χρηματοπιστωτικό ἵδρυμα τῆς ἡμεδαπῆς καί τῆς ἀλλοδαπῆς, εἰ μή μόνον τόν λογαριασμόν μισθοδοσίας μου εἰς τήν Ἐθνικήν Τράπεζα τῆς Ἑλλάδος (ὑποκατάστημα 191 Ἀκτῆς Κονδύλη Πειραιῶς), ὁ ὁποῖος τήν στιγμή αὐτή διαθέτει τό ποσόν τῶν 387 Εὐρώ.


Ἐξουσιοδοτῶ δέ διά τῆς παρούσης οἱοδήποτε νομικόν ἤ φυσικόν πρόσωπον ὅπως διερευνήση τήν ἀλήθεια τῆς δηλώσεώς μου παραιτούμενος δημοσίᾳ τῆς προστασίας τοῦ προσωπικοῦ μου τραπεζικοῦ ἀπορρήτου δηλώνων ὡσαύτως ὅτι στεροῦμαι ἐγγυτέρων συγγενῶν καί ὅτι οὐδέποτε συμμετεῖχα εἰς οἱανδήποτε ἐγχώριον ἤ ὑπεράκτιον ἑταιρεία. Τήν ἀκίνητον περιουσίαν πού περιῆλθε εἰς τήν κυριότητά μου ἐκ κληρονομίας τῆς ἀοιδίμου μητρός μου ἐδώρησα εἰς τόν Ἱ. Ναόν Εὐαγγελιστρίας Ἀμαρύνθου Εὐβοίας διά τήν ἀνίδρυσιν Πνευματικοῦ Κέντρου καί κοινωνικοῦ ἰατρείου δυνάμει τοῦ ὑπ’ ἀριθμ.4918/22.5.2012 Δωρητηρίου Συμβολαίου τῆς Συμβολαιογράφου Ἀθηνῶν Δήμητρας Ἀγγελῆ-Καραχάλιου μεταγραφέντος εἰς τό Ὑποθηκοφυλακεῖον Ἐρετρίας Εὐβοίας (Τομ.637 ἀρ. μεταγρ. 43) τήν δέ ἀκίνητον περιουσίαν μου ἐν Ἀθήναις πού περιῆλθε εἰς τήν κυριότητά μου ἐκ κληρονομίας τοῦ μακαριστοῦ πατρός μου τήν ἔχω δωρήση διά δημοσίας διαθήκης τοῦ Συμβολαιογράφου Ἀθηνῶν Δημητρίου Μίχου εἰς τήν Ἱ.Μητρόπολιν Πειραιῶς, τυγχάνων ἐλεύθερος οἱουδήποτε κοσμικοῦ βάρους. Ὅσον ἀφορᾶ εἰς τούς τυχόν «πεπτωκότας» ἀδελφούς εἰς τόν δεινόν πειρασμόν τῆς φιλαργυρίας ἀδυσωπήτως ἀκούεται δι’ αὐτούς τό φρικῶδες ἐρώτημα τῆς ὑμνολογίας τῆς Ἁγίας καί Μεγάλης Ἑβδομάδος: «εἰ γὰρ πλοῦτον ἠγάπας, τί τῷ περὶ πτωχείας διδάσκοντι ἐφοίτας;»(Δοξαστικόν ἀποστίχων ὄρθρου Μ. Πέμπτης)
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+ ὁ Πειραιῶς ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Α. ΑΛΑΒΑΝΟΣ: ΕΝΑΣ ΝΟΣΤΑΛΓΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΖΗΤΑ ΝΑ ΤΕΘΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥΣυνέντευξη στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» του ΣΚΑΪ (των καπιταλιστών Αλαφούζων…) έδωσε ο… «επίτιμος πρόεδρος» του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Αλαβάνος, ο οποίος πέρα από τις γνωστές προτάσεις του -βέλη φαρμακερά προς το κόμμα στο οποίο κάποτε ηγείτο- για έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη και το επίμονο (πλην όμως χωρίς ανταπόκριση…) φλερτ του με το ΚΚΕ, στο οποίο κάποτε ανήκε («Το ΚΚΕ είναι ένα κόμμα που έχει δικαιωθεί, αλλά «κλείστηκε στον εαυτό του, αρνείται να κάνει συνεργασίες») ζήτησε να τεθεί η Χρυσή Αυγή… εκτός νόμου: «Η Χρυσή Αυγή είναι απειλή απέναντι στις στοιχειώδεις κοινοβουλευτικές λειτουργίες και θα έπρεπε να τεθεί εκτός νόμου».
Δεν είναι κατάντια για τον τόπο και τη δημοκρατία, να βγαίνει ένας αποτυχημένος… απόστρατος πολιτικάντης, θαυμαστής των πιο ανελεύθερων, αντιλαϊκών, καταπιεστικών και δολοφονικών καθεστώτων που εμφανίστηκαν στον πλανήτη τον 20ο αιώνα και που εξαφανίστηκαν αφήνοντας πίσω τους εκατομμύρια νεκρούς, συντρίμμια, πείνα και δυστυχία και να κόπτεται υπέρ των «στοιχειωδών κοινοβουλευτικών λειτουργιών», ζητώντας να τεθεί εκτός νόμου ένα κόμμα που διαθέτει την εμπιστοσύνη του 15% -τουλάχιστον- του ελληνικού λαού;http://ethnikismos.net

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΙΣΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ... > Σαμαράς: Η απόφαση διασφαλίζει την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ

Η Ελλάδα κατάφερε να ξανακερδίσει την αξιοπιστία της, τόνισε ο Πρωθυπουργός σε δήλωσή του με αφορμή τις αποφάσεις του Eurogroup, κάνοντας παράλληλα λόγο για δικαίωση της στρατηγικής της κυβέρνησης. «Χθες έκλεισε οριστικά μια πολύ γκρίζα, μια πολύ σκοτεινή περίοδος για τη χώρα, μια περίοδος διάχυτης απαισιοδοξίας στο εσωτερικό, διάχυτης αναξιοπιστίας διεθνώς και γενικευμένης αβεβαιότητας για το μέλλον της χώρας μας», σημείωσε ο κ. Σαμαράς, τονίζοντας ότι με τη συμφωνία που επετεύχθη η Ελλάδα κατάφερε να θέσει τις βάσεις ώστε το ελληνικό χρέος να ξαναγίνει βιώσιμο.

Όπως υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, το πιο σημαντικό είναι ότι με τη χθεσινή συμφωνία, το συνολικό χρέος μας μειώνεται επιπλέον κατά 20% του ΑΕΠ και άρα ανοίγει ο δρόμος για την ανάπτυξη.

Με τις αποφάσεις του Eurogroup, συμπλήρωσε, διασφαλίζεται η παραμονή της χώρας στο ευρώ, ενώ εξασφαλίζεται η άμεση εκταμίευση κεφαλαίων ύψους περίπου 34,5 δισ. ευρώ. Για πρώτη φορά μάλιστα, τόνισε ο κ. Σαμαράς, μόνο το 10% θα πάει για πληρωμές τόκων και χρεολυσίων, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα θα μείνουν με τον ένα ή τον άλλον τρόπο μέσα στη χώρα και περίπου 7 δισ. θα διοχετευθούν άμεσα στην οικονομία.

Ακόμα, συνέχισε, άνοιξε ο δρόμος για να την άμεση μείωση του χρέους μας μέσω επαναγοράς ομολόγων σε χαμηλές τιμές, αλλά και για να μειωθούν τα επιτόκια στο υπόλοιπο χρέος, ώστε τα επόμενα χρόνια οι πληρωμές να επιβαρύνουν λιγότερο τους φορολογούμενους.

Ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι όλα αυτά δεν έγιναν «ούτε απλά, ούτε εύκολα», αλλά επιτεύχθηκαν χάρη «στις θυσίες του ελληνικού λαού» και ήταν αποτέλεσμα, όπως είπε, «πολύ σκληρής διαπραγμάτευσης».

«Αλλάξαμε την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Δεν ήταν απλό αυτό. Μετατρέψαμε πολλούς εχθρούς σε φίλους. Επιτύχαμε πράγματα που οι περισσότεροι τα θεωρούσαν απίθανα μέχρι πριν λίγο», σημείωσε. «Μιλούσαμε λίγο και κάναμε πολλά», πρόσθεσε, κι αυτό, όπως είπε, «αποδείχθηκε πολύ καλύτερη διαπραγματευτική τακτική, από εκείνη όσων φωνάζουν πολύ και καταστρέφουν τα πάντα». Τη διαπραγμάτευση δεν την διαφημίζεις εκ των προτέρων και δεν την μπερδεύεις με τα εσωτερικά κομματικά σου παιγνίδια, πρόσθεσε.

Ο κ. Σαμαράς ευχαρίστησε τέλος και τους κ. Βενιζέλο και Κουβέλη για την «καθοριστική συμμετοχή τους» στην προσπάθεια της κυβέρνησης και τόνισε ότι η χθεσινή επιτυχία ανήκει πρωτίστως σε όλο τον ελληνικό λαό.

ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΚΟΛΠΑ ΤΩΝ ΠΟΝΗΡΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΚΗ…Τα παλαιοδημοσιογραφικά (κατά το παλαιοκομματικά…) τρικ τους επιστρατεύουν οι δημοσιογράφοι για να δημιουργούν εντυπώσεις γύρω από τα στελέχη της Χρυσής Αυγής. Όπως λοιπόν φαίνεται στον τίτλο του δημοσιεύματος, «Απόπειρα βιασμού της κατήγγειλε αρραβωνιαστικιά βουλευτή της Χρυσής Αυγής». Ποιο βασικό στοιχείο λείπει όμως σε αυτόν; Ότι η απόπειρα βιασμού έγινε από μουσουλμάνο λαθρομετανάστη, ο οποίος μάλιστα φορούσε κελεμπία! Εν συνεχεία βέβαια, η είδηση παρουσιάζεται ως έχει, όμως από τον τίτλο και μόνο, κάποιος που δεν θα διαβάσει την ανάρτηση, ίσως και να φανταστεί, πως βουλευτής της Χρυσής Αυγής προσπάθησε να βιάσει την άτυχη γυναίκα! Μετά ας μην απορούν οι δημοσιογράφοι όταν ο κόσμος τους λέει ΑΛΗΤΕΣ και ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ.
Για την ιστορία, διαβάστε και την είδηση (και ελπίζουμε οι συνεργάτες του Νικολάκη να διορθώσουν το «λάθος» τους…)
Σε κατάσταση διαρκούς συναγερμού βρίσκονται τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές του Πειραιά, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, έπεσε θύμα απόπειρας βιασμού από μετανάστη η αρραβωνιαστικιά βουλευτή της Χρυσής Αυγής.
Ο συναγερμός συνίσταται αφενός στην προσπάθεια ανακάλυψης του δράστη, δεδομένου πως υπήρξε έκτοτε και δεύτερο περιστατικό αλλά χωρίς να συμπίπτουν οι περιγραφές, αφετέρου καθώς εκφράζονται βάσιμοι φόβοι για … αντίποινα γενικευμένης μορφής.
Το περιστατικό έγινε πριν από δύο Κυριακές γύρω στις 5 το απόγευμα, όταν σύμφωνα με την καταγγελία του θύματος δέχτηκε επίθεση σε στενό δρομάκι λίγο πριν από τον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά. Σύμφωνα με την περιγραφή το άτομο που της επιτέθηκε φορούσε κελεμπία και ήταν οπλισμένο με μαχαίρι.
Ο δράστης έριξε την άτυχη γυναίκα στο οδόστρωμα κι έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό της με καταφανή όπως είπε πρόθεση τη ληστεία και το βιασμό της. Ευτυχώς, η γυναίκα συγκράτησε την ψυχραιμία της, αντιστάθηκε όσο μπορούσε βάζοντας ταυτόχρονα τις φωνές και ο δράστης αναγκάστηκε ν’ αποχωρήσει από το φόβο του ερχομού κάποιου σε βοήθεια του θύματος.
Πάνω ωστόσο στην πάλη, ο δράστης προκάλεσε με το μαχαίρι επιδερμικό τραύμα στο πρόσωπο της άτυχης γυναίκας.http://ethnikismos.net

Ζήτω, αποφύγαμε τη χρεωκοπία. Μένει μόνο να επαναγοράσουμε το χρέος με κούρεμα, δηλαδή χρεωκοπία!!!

Πάρε τη δόση σου, όμως γίνε και βαποράκι. Μπορεί να ακούγεται κυνικό και βάναυσο, αλλά ουσιαστικά έτσι είναι. Πάρε δηλαδή 34 δις. Από αυτά, δώσε 9 για τα χρεωλύσια, δώσε 25 στις τράπεζες, και δώσε τα άλλα 10 για την επαναγορά των ομολόγων με κούρεμα. Δηλαδή το technical default ή ελληνιστί η επιλεκτική χρεωκοπία, έγινε θείο δώρο γιατί……αποφύγαμε τη χρεωκοπία και παραμείναμε στο ευρώ (για να εξασφαλιστεί η αποπληρωμή των δανειστών βεβαίως-βεβαίως).

Και αν τα καταφέρεις, θα σου δώσουμε άλλα 9 δις σε τρειςδόσεις, για να την βγάλεις έως τον Φεβρουάριο, όπου και θα αρχίσει η κουβέντα για το επόμενο μνημόνιο της επόμενης δόσης, της επόμενης σωτηρίας, της επόμενης αποφυγής της χρεωκοπίας, και του συνεχούς πανηγυριού για τη παραμονή στο ευρώ.
Στο εν τω μεταξύ, θα έχουμε μειώσει το χρέος άλλο ένα 20% (μετά το πρώτο 20%), με σκοπό να φτάσουμε το 2020 στο 124% έλλειμμα, όσο δηλαδή και το 2009. Με μια διαφορά….τότε είχαμε έλλειμμα 270 δις. Τώρα θα έχουμε δάνεια 300 δις, μια ξεπουλημένη χώρα, μια εξαρτημένη χώρα, και ένα εξαθλιωμένο και εκφυλισμένο λαό.

Αααα, αν τον δείτε στο δρόμο, και αυτόν και τους άλλους, σφίξτε του το χέρι για την επιτυχία του.

Επί της διαδικασίας….Επίσημες ανακοινώσεις για τις λεπτομέρειες του προγράμματος επαναγοράς δεν έχουν γίνει, διότι οι πιστωτές της Ελλάδας θέλουν να αποφύγουν την εκτόξευση των τιμών των ελληνικών ομολόγων από μαζικές αγορές επενδυτών που θα επιχειρήσουν να αποκομίσουν μεγάλα κέρδη σε μικρό χρονικό διάστημα. Η επαναγορά θα γίνει περίπου στο 33% – 35% της ονομαστικής αξίας των ελληνικών κρατικών τίτλων που διαπραγματεύονται στη δευτερογενή αγορά. Μέσω του προγράμματος αυτού θα αποκτηθούν ομόλογα ονομαστικής αξίας 100 με οροφή την «αγοραία» τιμή 33 έως 35, με σκοπό να μειωθεί το σύνολο του ελληνικού χρέους κατά 20 δισ. ευρώ.

Το τελευταίο διάστημα πολλά hedge funds είχαν στραφεί στην αγορά ελληνικών ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά, στοιχηματίζοντας εμμέσως πως θα ληφθεί απόφαση για την επαναγορά ελληνικού χρέους με την προσδοκία ότι σε μικρό χρόνο θα αποκομίσουν μεγάλα κέρδη.

Σημειώνεται ότι στις 16 Νοεμβρίου η αγοραία τιμή ενός ελληνικού ομολόγου ήταν στο 25% της ονομαστικής του αξίας και στις 23 Νοεμβρίου, μέσα σε μία εβδομάδα δηλαδή, η τιμή αγοράς εκτοξεύτηκε στο 33%.

Η επαναγορά δεν θα επιβληθεί υποχρεωτικά αλλά μάλλον θα γίνει με δημόσια προσφορά. Για κάποιους, η εξέλιξη αυτή θα είναι καλή για τις αγορές αφού τα hedge funds θα βγάλουν σημαντικά κέρδη. Ο χρονικός ορίζοντας υλοποίησης του προγράμματος δεν έχει ανακοινωθεί, αναμένεται ωστόσο να τρέξει ίσως και πριν το τέλος του 2012. Έπειτα από την αναδιάρθρωση (PSI) του Μαρτίου του 2012, τα ελληνικά κρατικά ομόλογα που έχουν μείνει στους ιδιώτες είναι συνολικής αξίας περίπου 62 δισ. ευρώ με διάφορες ημερομηνίες λήξεως. L1

Οι δουλέμποροι αλωνίζουν στο Ιόνιο


Σε ασυδοσία οδηγεί η αδιαφορία της Πολιτείας τους δουλέμπορους και τα κυκλώματα εμπορίας λαθραίων τσιγάρων στο Ιόνιο και ειδικότερα στις ακτές της Δυτικής Πελοποννήσου.
Λιμενικές πηγές καταγγέλλουν ότι τους τελευταίους μήνες το κύκλωμα δουλεμπόρων που δραστηριοποιείται στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή εκμεταλλεύεται τις σοβαρές «αδυναμίες» του ηλεκτρονικού συστήματος επιτήρησης, τις ελλείψεις σε πλωτά μέσα αλλά και τα μεγάλα προβλήματα στελέχωσης των τοπικών λιμεναρχείων.
Όπως καταγγέλλεται, το σύστημα του ραντάρ VTS του Λιμενικού της Πάτρας, που έχει τον έλεγχο της θαλάσσιας κυκλοφορίας από την Κέρκυρα μέχρι τα παράλια της νότιας Πελοποννήσου, παρουσιάζει σοβαρές αδυναμίες καθώς η εμβέλεια του ραντάρ δεν φτάνει σε πολλές παράκτιες περιοχές.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΕΛΕΟΣ Κ. ΔΕΝΔΙΑ > ΠΩΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ ΑΛΒΑΝΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΝΑ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΣΗΚΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΒΡΑΧΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ;;;

Για πόσο ακόμη θα ανεχόμαστε αυτές τις προκλήσεις χωρίς να μιλάμε; Συνεχίζουν να προκαλούν οι Αλβανοί εθνικιστές που δεν διστάζουν να σηκώσουν την Αλβανική σημαία ακόμα και στον Ιερό βράχο της Ακρόπολης. Μετά τις αποκαλύψεις για σχέδιο ίδρυσης Αλβανικού κόμματος στην Ελλάδα με επικεφαλής τον (βαφτισιμιό του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου) Οδυσσέα Τσενάι οι Αλβανοί προχωρούν ακόμα ένα βήμα, υψώνοντας την κόκκινη σημαία της Αλβανίας με φόντο τον Παρθενώνα. Η φωτογραφία εντοπίστηκε στη σελίδα του facebook Rinia Shqiptare Ne Greqi – Αλβανική Νεολαία Στην Ελλάδα!

Υπενθυμίζεται ότι όταν πριν λίγο καιρό, Έλληνες πολίτες επιχείρησαν να σηκώσουν τη γαλανόλευκη πάνω στην Ακρόπολη, οι φύλακες δημιούργησαν θέμα απαγορεύοντάς τους να ανοίξουν οποιαδήποτε σημαία στο βράχο της Ακρόπολης.
Αλήθεια γιατί δεν αντέδρασε κάποιος φύλακας βλέποντας τους Αλβανούς να σηκώνουν τη σημαία τους;
«Μεγάλη Αλβανία» έως την Πρέβεζα, φώναζαν εκατοντάδες Αλβανοί μετανάστες στην Αθήνα, όταν γιόρταζαν την… επέτειο συμπλήρωσης 100 χρόνων από την ανεξαρτησία της πατρίδας τους.
 Και αυτά τα συνθήματα δεν ακούγονταν στο κέντρο των Τιράνων, αλλά στο γήπεδο του Σπόρτινγκ στα Πατήσια, στην καρδιά της Αθήνας.
Συνεργάτης του προέδρου του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας Έντι Ράμα, υποσχέθηκε μάλιστα δημόσια, πως εφόσον το κόμμα του κερδίσει τις επόμενες εκλογές, θα χρηματοδοτήσει τη λειτουργία αλβανικών σχολείων στην Ελλάδα και τηλεοπτικού σταθμού για τους Αλβανούς!
Οι Αλβανοί προκαλούν, οι Σκοπιανοί ονειρεύονται τη χώρα τους μέχρι τον Όλυμπο, οι Τούρκοι το Αιγαίο δικό τους. Για πόσο ακόμη θα ανεχόμαστε αυτές τις προκλήσεις χωρίς να μιλάμε;

Αποβλήθηκαν οι Έλληνες μαθητές που δέχθηκαν επίθεση από αλβανούς στη ΧερσόνησοΑποβλήθηκαν οι Έλληνες μαθητές που δέχθηκαν επίθεση από αλβανούς στη Χερσόνησο
Στο νοσοκομείο οι αλλοδαποί δράστες
Σοβαρά επεισόδια προκάλεσαν αλβανοί στο Γυμνάσιο Χερσονήσου και το συμβούλιο καθηγητών απέβαλλε τους Έλληνες μαθητές, ενώ σχεδιάζει να ξεκινήσει και μαθήματα "αντιρατσισμού". Οι αλβανοί, που πρωτοστατούν σε καταλήψεις και φθορές προκάλεσαν τους Έλληνες μαθητές και δεν δίστασαν να συμπλακούν μαζί τους. Το αποτέλεσμα της συμπλοκής ήταν οι δυο αλλοδαποί μαθητές να εισαχθούν στο νοσοκομείο, ενώ οι Έλληνες που πήγαν τραυματισμένοι στο σχολείο πήραν αποβολή μιας ημέρας. Το επεισόδιο ξεκίνησε μετά από σχόλια στο Facebook, εκ μέρους μαθητή, που αναφέρθηκε με θετικά σχόλια στην επίσκεψη του κλιμακίου βουλευτών της Χρυσής Αυγής στην Κρήτη. Το φαινόμενο δεν είναι καινούριο, καθώς πρόσφατα μαθητής αποβλήθηκε δια παντός (!) μετά από επεισόδιο με αλβανό, με αφορμή, τότε, συνθήματα στον πίνακα εναντίον της Χρυσής Αυγής. Το υπουργείο Παιδείας προχωρά σε ανούσιες κινήσεις εντυπωσιασμού με "αντιρατσιστικές δράσεις" και τιμωρίες αντί να επιβάλλει την τάξη.

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012 Έκθεση μαθητών στο Δενδροπόταμο: “Έκοψαν το ρεύμα από τα σπίτια των παιδιών συμμαθητών της τάξης μας”

Δενδροπόταμος-Σχολείο
Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012 23/11/12

Χθες οι ηλεκτρολόγοι της ΔΕΗ έκοψαν το ρεύμα από τα σπίτια μας. Δεν μας ενημέρωσαν και ήρθαν πρωί- πρωί με την αστυνομία. Έκοψαν το ρεύμα από τα σπίτια των παιδιών συμμαθητών της τάξης μας. Πετάξαμε όλα τα φαγητά από το ψυγείο. Δεν ήταν σωστό....
αυτό που έκαναν. Δεν ήταν σωστό που έμπαιναν στα σπίτια μας με μαγκιά και βία. Ήταν και είναι ΑΔΙΚΟ.

Το ηλεκτρικό ρεύμα όπως και το νερό είναι αγαθό και αν το στερήσουμε από τους ανθρώπους, θα κινδυνέψει η ζωή τους.
Στις 20 Νοεμβρίου ήταν μέρα των παιδιών και όλοι μιλούσαν για τα δικαιώματα του παιδιού. Εμάς μας έκοψαν το ρεύμα και δεν έχουμε φροντίδα.
Τα δικαιώματα καταστράφηκαν.
Αυτό είναι υποκρισία και κοροϊδία.
Εμείς τα παιδιά από το σχολείο.

Απαγόρευση χρήσης του όρου “Βόρειος Ήπειρος” στους δημοσιογράφους του TV 100Απαγόρευση χρήσης του όρου “Βόρειος Ήπειρος” στους δημοσιογράφους του TV 100
 Πριν μερικές ημέρες δεχθήκαμε την παρακάτω καταγγελία η οποία παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
"Καλησπέρα και συγχαρητήρια για το πολύπλευρο έργο σας.
Θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω μια καταγγελία. Η κυρία ΣΟΦΙΑ ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ, δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονικης και διορισμένη από τον Μπουτάρη, υπεύθυνη της Δημοτικής Τηλεόρασης, απαγορεύει στους δημοσιογράφους της TV100 να κάνουμε χρήση του όρου "Βόρειος Ήπειρος". Επίσης, η εν λόγω "κυρία" ασκεί τρομοκρατικές πιέσεις σε όλους τους εργαζομένους, καθυβρίζοντας τη Χρυσή Αυγή και τον Ελληνισμό θεωρώντας φασίστες όσους έχουν πατριωτικές αντιλήψεις. Νομίζει πως η δημοτική τηλεόραση είναι τσιφλίκι της, και απειλεί πως δε θα ανεχτεί "φασιστικές και εθνικιστικές νοοτροπίες"."

Σημειωτέον, η εν λόγω Σοφία Ασλανίδου, αμοίβεται από 2 μεριές...πέρα από το δήμο, είναι και διορισμένη καθηγήτρια στην ΑΣΠΑΙΤΕ Θεσσαλονίκης...δηλαδή την πληρώνουμε εμείς...για να κάνει ανθελληνική προπαγάνδα και αγώνα κατά της Χρυσής Αυγής..
Αν κρίνουμε από την υποτιμητική συμπεριφορά των δημοσιογράφων της TV100 προς το Κίνημά μας και από το ότι δεν έχει δημοσιευτεί κανένα Δελτίο Τύπου από αυτά που στάλθηκαν για μαζικές και οργανωμένες Δράσεις όπως η Πανελλήνια Αιμοδοσία και η Διανομή Ιματισμού στην πόλη της Θεσσαλονίκης, προφανώς τα λεγόμενα της καταγγελίας είναι αληθή... Φυσικά το πρόβλημα της δημοτικής τηλεόρασης και του "κυρίου" Μπουτάρη είναι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και όχι τα σκουπίδια που αποτελούν μόνιμο πρόβλημα της πόλης μας,ούτε φυσικά η εγκληματικότητα και το παρεμπόριο που έχουν πάρει ανεξέλεγχτες διαστάσεις πλέον... Είναι πολύ λογικό βέβαια αφού γνωρίζουν πολύ καλά πως η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ έρχεται και θα βάλει τέλος και στα σκάνδαλα που βασανίζουν το δήμο Θεσσαλονίκης και από ότι φαίνεται αυτό τους τρομοκρατεί. Να θυμίσουμε πως ο λαός λέει ότι καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται.
Γραικός Φώτιος

Νομαρχιακή Διοίκηση Θεσσαλονίκης
Καζαντζάκη 4, περιοχή Δικαστηρίων, Θεσσαλονίκη
ανοιχτά κάθε Τετάρτη & Παρασκευή, 18:00 - 22:00
τηλ.: 2310-521842 & 6970138893

 

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012 ΤΕΣΣΕΡΙΣ, ΜΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ, ΦΑΚΕΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΕΙΛΕΙ Ο ΠΕΠΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΜΜ”Ε”…

20121126-211656.jpg…ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΛΕΓΑΜΕ; Το σύστημα έφτιαξε τον νέο “μπαμπούλα” για να κρύψει τις βρωμιές του. Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΤΟ 1989 ΠΗΓΕ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΦΑΚΕΛΛΟ. Κάποτε φωνάζαμε “μα δεν υπάρχει ένας εισαγγελέας να τους κλείσει μέσα”…Τώρα που βρέθηκε ο ηρωϊκός αυτός εισαγγελέας, που τα εχει βάλει με όλους χωρίς να φοβηθεί τίποτα, αυτή η είδηση που θα ήταν πρώτη επί μήνες σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του πλανήτη, παραμένει “κρυφή”.

Όπως και κάποια αριστερά απολιθώματα, που επιμένουν να παίζουν το ίδιο αρρωστημένο τροπάρι, λες και είναι καραγκιοζάκια στην παιδική χαρά του εκσυγχρονισμού. Τότε που έμπαιναν στα γραφεία τύπου, έπαιρναν μερσεντέ με τις ναζιστικές μίζες και τις πληροφορίες τσουκάτου για τα γκαραντί, αλλά ξιφουλκούσαν για αυγά φιδιού και ομελέτες κροκόδειλου. Αλλά βρισκόντουσαν ήδη στο παχύ έντερο του δεινόσαυρου που κατατρώει την πατρίδα…

olympia

Hellenic Army Leopard 2HEL Training & Firings 2012

Συνέντευξη Αβραμόπουλου στην αλβανική εφημερίδα “Panorama”
«Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να κρίνουμε την εσωτερική συνταγματική τάξη της Αλβανίας, όπως και η Αλβανία δεν μπορεί να κάνει το αντίστροφο. Σε κάθε περίπτωση όμως, είναι σημαντικό στις διεθνείς σχέσεις να υπάρχει συνέπεια στα συμφωνηθέντα. Η συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες είναι μια εκκρεμότητα, που όσο το συντομότερο λυθεί, τόσο το καλύτερο και για τις δύο χώρες. Εκτιμώ ότι το νομικό πλαίσιο που είχε ήδη συμφωνηθεί, εντός του ισχύοντος διεθνούς δικαίου, μας βοηθάει για να ανοίξουμε και πάλι τη συζήτηση, ώστε να φτάσουμε σύντομα στο αποτέλεσμα και να στείλουμε ένα μήνυμα σε ολόκληρο τον κόσμο, για το πως μπορούν γείτονες να συνεννοούνται», επισημαίνει ο υπουργός των Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος σε ερώτηση αν το εκκρεμές ζήτημα της οριοθέτησης χωρικών υδάτων Ελλάδας - Αλβανίας μπορεί να επηρεάσει τις διμερείς σχέσεις.

Σε συνέντευξή του στην αλβανική εφημερίδα «Πανοράμα», με αφορμή την επίσκεψή του στα Τίρανα για τα 100 χρόνια της αλβανικής ανεξαρτησίας, ο κ. Αβραμόπουλος ζητά από την αλβανική κυβέρνηση να υλοποιήσει την συμφωνία για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών (είχε υπογραφεί από την κυβέρνηση Καραμανλή αλλά ακυρώθηκε με απόφαση του αλβανικού συνταγματικού δικαστηρίου) «προς το συμφέρον και των δύο χωρών».

Όταν ερωτάται αν η συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες τίθεται ως προϋπόθεση για την παροχή στήριξης από την Ελλάδα στον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑΡ, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών απαντά: «Συνεργασία με εκβιασμούς και τελεσίγραφα δεν γίνεται. Ούτε είναι βιώσιμη. Ο ΤΑΡ προσδίδει στρατηγικά χαρακτηριστικά στις διμερείς μας σχέσεις. Είναι έργο μεγάλης σημασίας για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης και δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες συνεργασίας, καθώς επαναχαράσσεται ο ενεργειακός χάρτης της Νότιας Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου και ανοίγονται νέοι δρόμοι. Το έργο αυτό θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας και θα αποτελέσει καθοριστικό αναπτυξιακό εργαλείο για τις οικονομίες μας σε μια κρίσιμη συγκυρία, ενώ θα ενισχύσει τη γεωστρατηγική αξία των χωρών μας. Για αυτό και εργαζόμαστε πολύ στενά με την αλβανική και την ιταλική κυβέρνηση, ώστε να επιτύχουμε τους στόχους μας. Μέχρι να φτάσουμε όμως εκεί, όπως είπα πιο πριν, ούτως ή άλλως θα είναι χρήσιμο να προωθήσουμε τη συνεργασία μας σε όλους τους τομείς και ανάμεσα στα άλλα, να επιλύσουμε και το ζήτημα που έχει προκύψει με τις θαλάσσιες ζώνες. Εάν υπάρχει ειλικρινής διάθεση και καλή θέληση θα διευθετήσουμε αυτό το ζήτημα».

Χτυπούν τους αντιμνημονιακούς μητροπολίτες. Εκδικούνται όσους προέτρεψαν παλαιότερα να κατέβει ο λαός στο πεζοδρόμιο! Στόχος των σκοτεινών κέντρων να βγάλουν εκτός τους σκληροπυρηνικούς ιεράρχες!

Διαβάστε την αλήθεια για τον Μητροπολίτη Περιστερίου και το σκάνδαλο με τα εκατομμύρια! Παλαιότερο άρθρο του ellinonea.blogspot.gr από ένα άρθρο της εφημερίδας του βήματος…
Μητροπολίτες θέλουν την Εκκλησία «με το λαό στο πεζοδρόμιο». Για άλλη μια χρονιά, η οικονομική κρίση και τα αποτελέσματά της απασχόλησαν την Ιεραρχία που συνεδρίασε για πρώτη ημέρα, σήμερα Τρίτη, στο Συνοδικό Μέγαρο. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αλλά και οι Ιεράρχες, αναφέρθηκαν στην πραγματικότητα που επικρατεί στη χώρα, μίλησαν για χιλιάδες πιστούς που ζητούν καθημερινά βοήθεια και προβληματίστηκαν για το τι μέτρα θα μπορούσαν να λάβουν για την πρόληψη των αυτοκτονιών.

Αν και εντάσεις δεν υπήρξαν, οι Ιεράρχες χωρίστηκαν σε δύο «στρατόπεδα» ανάλογα με τον τρόπο που θεωρούν πως πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης:
Στους «χαμηλών τόνων» με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο και τους «σκληρούς», όπως οι Μητροπολίτες Καλαβρύτων Αμβρόσιος και Περιστερίου Χρυσόστομος που ζήτησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, να κατέβει η Ιεραρχία «στο πεζοδρόμιο με το λαό, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα».
Στο πλευρό του Μητροπολίτη Καλαβρύτων τάχθηκε και ο Μητροπολίτης Περιστερίου, ο οποίος υποστήριξε πως η Εκκλησία οφείλει να είναι μαζί με το λαό. «Να πάμε με το λαό που υποφέρει, ενάντια στα αντιλαϊκά και δυσβάσταχτα μέτρα».
Πυροσβεστική ήταν η παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου, που αναρωτήθηκε σε τι θα εξυπηρετούσε ένας ξεσηκωμός κλήρου και λαού, όταν η πραγματικότητα αλλάζει με γοργούς ρυθμούς και τίποτα πια δεν είναι το ίδιο όμως χτες. «Να ξεχάσουμε το παρελθόν», τόνισε ο κ. Ιερώνυμος, ο οποίος πρόσθεσε πως «τα πράγματα έχουν αλλάξει και τίποτα δεν είναι πλέον το ίδιο. Τώρα, θα κερδίσουμε μόνο με διάλογο και σοβαρότητα». Και πρόσθεσε ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας με νόημα: «Δεν είναι καιρός για επαναστάσεις».
Στην εισήγησή του ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε πως η ευθύνη της Εκκλησίας είναι μεγάλη, όπως και το βάρος της διακονίας : «Η οικονομική κρίση έχει εξαχρειώσει μεγάλο μέρος του πληθυσμού και έχει δημιουργήσει άγχος, θλίψη, αγανάκτηση και ανασφάλεια στον λαό μας», τόνισε ο κ. Ιερώνυμος.
Για τις βολές κατά της Ελλαδικής Εκκλησίας από το εβδομαδιαίο περιοδικό Der Spiegel, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεραρχίας, Μητροπολίτης Ναυπάκτου, ανέφερε πως η Εκκλησία δεν μπορεί να προλαμβάνει την παραπληροφόρηση, αν κι έχει στείλει πολλάκις επιστολές σε παράγοντες της Ευρώπης για την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με τα όσα λέγονται περί «αμύθητης εκκλησιαστικής περιουσίας».
tovima.gr
Αντωνιάδου Μαρία

ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΕΑ

ΕΞΑΛΛΟΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΣΟΥΛΕΪΜΑΝ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗ! ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ.


Erdogan Suleyman
Διαστάσεις παίρνει στην Τουρκία η άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με το γνωστό σίριαλ για τον Σουλεϊμάν, το οποίο έχει επικριθεί σφοδρά για τις ανακρίβειες στην παρουσίαση των ιστορικών γεγονότων αλλά και της προσωπικής ζωής του Οθωμανού σουλτάνου.
«Καταγγέλλω δημόσια τον σκηνοθέτη και τον σταθμό ενώπιον του έθνους» είπε σε υψηλούς τόνους ο Ερντογάν σε ομιλία του την Κυριακή κατά τα εγκαίνια αεροδρομίου στην Κιουτάχεια.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός έκανε εκτενή αναφορά στο οθωμανικό παρελθόν της χώρας με αφορμή τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης ότι ο επαναπροσανατολισμός της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας προς τη Μέση Ανατολή την έκανε λιγότερο ασφαλή.
Σήμερα, είπε ο Ερντογάν, «οι Τούρκοι πηγαίνουν όπου οι πρόγονοί τους πήγαιναν πάνω στο άλογο [ενν. μαχόμενοι]», υπονοώντας την τεράστια έκταση που πήρε η Οθωμανική Αυτοκρατορία επί Σουλεϊμάν.
Το σίριαλ δεν παρουσιάζει «τον σουλτάνο Σουλεϊμάν που γνωρίζουμε, δεν είναι ο νομοθέτης που γνωρίζουμε.

Ἀρχαῖα ΣύμβολαΜακροσκελέστατο,αλλά το βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρον,τεκμηριωμένο  κι επιμορφωτικό!

Σύμβολα. Απο την αρχή του χρόνου ο άνθρωπος προσπάθησε να δώσει νόημα σε χαοτικά  πράγματα  της πορείας του ,απο την δίψα για την τελειότητα μέχρι και την κοσμογενία και τον θάνατο και μέσα από τους αιώνες το κάθε σύμβολο απέκτησε αν οχι μία αλλά πολλές σημασίες .  Υπάρχουν παντού και μας ακολουθούνε χωρίς βέβαια να πέρνουμε σημασία το πως η ίδια αρχέγονη πράξη κρύβεται μέσα σ αυτά .

Σταυρός

Αν πιστεύετε ότι ο σταυρός είναι χριστιανικό επίτευγμα αυτός ο σταυρός της φωτογραφίας θα σας διαψεύσει .Είναι ο σταυρός από τα παλάτια της Κνωσού και χρονολογείται στα 1600 π.Χ.
Η ιστορία του Σταυρού ξκινάει απ τα  νεολιθικά χρόνια και ανα τους αιώνες έχει πάρη πολλές μορφές .
Δεν είναι γνωστό πότε κατασκευάστηκε το πρώτο ομοίωμα σταυρού—το σύμβολο που ζωγραφίζουν συνηθέστερα (μετά τον κύκλο) τα παιδιά όλων των πολιτισμών. Κάποιες από τις αρχαιότερες εικόνες σταυρών έχουν βρεθεί στις στέπες της Κεντρικής Ασίας και στο Αλτάι (ορεινές περιοχές κοντά στα σύνορα με το Καζακστάν, την Κίνα και τη Μογγολία). Στην αρχαία Αλταϊκή θρησκεία η οποία ονομάζεται Τενγκριισμός ο σταυρός συμβολίζει τον θεό Τένγκρι. Δεν είχε μακρύτερο το κάτω άκρο αλλά έμοιαζε με το σύμβολο της πρόσθεσης (+).

 • O σταυρός Ανκχ (crux ansata) χρησιμοποιούνταν  από την Αιγυπτιακή θρησκεία. Εμφανίζεται με μεγάλη συχνότητα σε τοιχογραφίες τάφων και σε άλλα καλλιτεχνήματα. Συχνά παρουσιάζεται πάνω στα δάχτυλα κάποιας θεότητας την στιγμή που χαρίζει σε κάποιον μουμιοποιημένο νεκρό το δώρο της ζωής. Άλλοτε, παρουσιαζόταν κάποιος θεός να αγγίζει με ένα Ανκχ έναν θνητό, πράγμα το οποίο συμβόλιζε την γονιμοποίηση. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές αυτός ο σταυρός είναι σύμβολο της ένωσης των γεννητικών οργάνων, αλλά αυτό δεν έχει εξακριβωθεί πλήρως. Οι Αιγύπτιοι φορούσαν τον σταυρό Ανκχ ως φυλαχτό και έφτιαχναν καθρέφτες στο σχήμα του. Οι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν και τον λεγόμενο ελληνικό σταυρό (crux immissa quadrata) στην ενδυμασία ή στον καλλωπισμό τους (π.χ. σε σκουλαρίκια και περιδέραια).
Για τους Ασσύριους, ο σταυρός συμβόλιζε την ηλιακή θεότητα καθώς και την θεότητα που ήλεγχε τις καιρικές συνθήκες. Συνήθως συμβολιζόταν με έναν σταυρό τύπου Μάλτας και τρεις δέσμες ηλιακών ακτινών τοποθετημένες σε σχήμα Τ ολόγυρα.
Διάφορες μορφές του σταυρού ανάγονται σε παγανιστικές θρησκείες της αρχαιότητας, όπως ο Ζωροαστρισμός, η Χαλδαϊκή/Βαβυλωνιακή θρησκεία, η Αιγυπτιακή θρησκεία, ο Βουδισμός, η Κελτική θρησκεία, κ.α
Σημείωση: Η αρχαιότερη αναφορά βρίσκεται στα Ομηρικά Επη…
Πάντως άσχετα με την φιλοσοφική σημασία του σταυρού ( 4 στοιχεία , 4 άκρα ,συμβολο χριστιανικού θεού)  Όλοι οι Λαοί το είχαν σαν φυλαχτό απο το κακό ……σύμπτωση (;!)

Το συμβολο της ειρήνης .Το διάσημο σύμβολο της ειρήνης που απεικονίστηκε απο τον Παμπλο Πικάσο το 1949 και έγινε ως σημείο αναφοράς στις διαδηλώσεις για τον πόλεμο στο Βιετνάμ αλλα και τον πυρηνικό αφοπλισμό ,έχει μια μακρά και σκοτεινή ιστορία .
Για δείτε τώρα το ίδιο σύμβολο :


 • Άσχετα με τις λαικές αναφορές όπως το “σπασμένο σταυρό», «πόδι της χήνας», «πόδι της μάγισσας», « Σταυρός του Νέρωνα », ” κτλ  η αρχαία ομοιότητα του πηγάζει  με το αρχαίο ρούν algiz .  Ορίστε ο αρχαίος αλφάβητος ρουν που χρησιμοποιήθηκε απο τις γερμανικές φυλές .Μην ξεχνάτε την Νορβηγική ιστορία οπου ο Οντιν Θυσίασε το ένα του μάτι για ν’αποκτήσει το δώρο της Προφητείας και -σύμφωνα με το Ισλανδικό έπος Havamal- κρεμάστηκε πάνω στο Δένδρο της Ζωής Υγκντράσιλ (Yggdrasil) και κεντήθηκε στο πλευρό με λόγχη για να κερδίσει σε αντάλλαγμα για λογαριασμό των Θεών και των ανθρώπων τη γνώση των Ρουνών και την προφητική δύναμη.


Ορίστε η περιγραφή του algiz :(Z or -R: Elk, protection.) Protection, a shield. The protective urge to shelter oneself or others. Defense, warding off of evil, shield, guardian. Connection with the gods, awakening, higher life. It can be used to channel energies appropriately. Follow your instincts. Keep hold of success or maintain a position won or earned.  Reversed: or Merkstave: Hidden danger, consumption by divine forces, loss of divine link. Taboo, warning, turning away, that which repels. (καταλάβατε ?  το algiz συμβολίζει την προστασία απο το κακό .Αν το αναποδογυρίσεις πέρνεις το Merkstave  το οποίο συμβολίζει τον κρυμμένο κίνδυνο , την λύση του ιερού δεσμού κτλ ….)

 • Πως γίνεται να δώσαμε τέτοιο σύμβολο στο κίνημα των “Χιπης” ….?
Όλa ξεκινάνε απο ένα τάγμα το οποίο είχε προσονήμιο ” Η αδελφότητα της Ειρήνης “  και είχε χαρακτηριστικά αυτό το σύμβολο για να την αντιπροσωπεύει . Ίδιο με τα άλλα παρακλάδια των Ναιτών δρούσε γύρω στο 1200 μ.Χ Οπου και τελικά εξολοθρεύτηκε απο τους ευγενείς . Για ποιό πονηρούς δίνω το “Ewige Blumenkraft”   σε σχέση για το κίνημα των χίπηδων .

Το δελφικό Έψιλον .

Μια αρχη για να καταλάβεται τον συμβολισμό της Αγίας Τριάδας.


 • Να λοιπόν ποιο ήταν και τι σήμαινε το ΔΕΛΦΙΚΟ ΕΨΙΛΟΝ:
 • Το Γράμμα Έψιλον σαν σύμβολο σχετίζεται άμεσα με την Δελφική Ηλιακή μυσταγωγία, την μύηση του ανθρώπου στο ΦΩΣ. Η τοποθέτησης του στο αέτωμα του Δελφικού Ναού του ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ (θεού του Φωτός – Ηλιακή λατρεία) δηλώνει την αέναη σχέση του με το Φως, την τελείωση και ως εκ τούτου σαν Έψιλον υποδηλώνεται ο Φωτεινός.

 • Το γράμμα Ε είναι σαν σχήμα η έκφανση της τριαδικότητας εξ ου και η τρείς φορές τοποθέτηση του εις το αέτωμα του Απολλώνιου ναού μια σε ξύλο, δεύτερη σε χαλκό και τρίτη σε χρυσό.Το γράμμα Ε ως αριθμός συμβολίζεται με τον αριθμό 5. Τα 4 κοσμογονικά στοιχεία της Γής, του Αέρα, του Νερού και του Πυρ με την πεμπτουσία του Ουράνιου – Αιθέρα. Όλα τα παραπάνω συνθέτουν τον Άνθρωπο. Ομοίως γνωρίζουμε ότι το ιερό πεντάγραμμο (πεντάλφα) συμβολίζει τον άνθρωπο και παράλληλα τα 5 στοιχεία που τον αποτελούν κατά τους Πυθαγόρειους μύστες όπου το είχαν σαν ιερό σύμβολο.

 • Τρείς φορές τοποθετήθηκε ένα Ε (ΕΨΙΛΟΝ) στην κορυφή τού Αετώματος τού Ναού τού Απόλλωνος στους Δελφούς, κατάντικρυ σε όποιον πλησίαζε την κεντρική, ανατολική Πύλη του, πάντοτε συνοδευόμενο από το ΓΝΩΘΙ Σ’ΑΥΤΟΝ στην κάτω αριστερή γωνία και το ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ στην κάτω δεξιά τού ιδίου Αετώματος. Ήταν γνωστά σαν ”Δελφικά παραγγέλματα”, το δε Ε το ”προεδρεύον” αυτών.

 • Το παλαιότερο από αυτά (τα Ε) ήταν ξύλινο κι αναφέρεται σαν ”Ε των Σοφών ”, γιατί αφιερώθηκε από τον Σόλωνα κατά μία εκδοχή, κατά δε άλλη από όλους μαζί τούς τότε αναγνωρισμένους Σοφούς. Όταν αυτό εφθάρη, οι Αθηναίοι ανέθεσαν στο Ναό το δεύτερο, το οποίο ήταν χάλκινο. Σε αντικατάσταση και αυτού, η Λιβία Δρουσέλλα, σύζυγος τού Αυγούστου, αφιέρωσε το τρίτο και τελευταίο, από καθαρό χρυσό. Η μοναδική πληροφορία για το Ε των Δελφών προέρχεται από τον Πλούταρχο (46-127 μ.Χ.), ο οποίος ως Ιερεύς διά βίου τού Απόλλωνος, πρέπει να ήταν κοινωνός και γνώστης των Μυστηρίων.

 • Το ότι λοιπόν ένα γράμμα τού Αλφαβήτου, είναι το αποκλειστικό αντικείμενο μιας ολόκληρης διατριβής του, δείχνει, όπως και τα γραφόμενα, την μεγάλη σημασία πού ένας συγγραφέας της ολκής του, απέδιδε σ’ αυτό. Το ότι κανείς άλλος δεν έγραψε γι’ αυτό, αλλά κι ο τρόπος (σε μορφή διαλόγου) πού ο ίδιος ο Πλούταρχος το παρουσιάζει, συνηγορούν ότι πρόκειται για κλείδα των Δελφικών Μυστηρίων, γιατί ως γνωστόν η αποκάλυψη στοιχείων τους στους αμύητους, αποτελούσε ηθικό και ποινικό αδίκημα.


 • Στον διάλογο αυτόν, προβάλλονται διάφορες ερμηνείες από τούς διαλεγόμενους, σαν προσωπικές τους απόψεις, μερικές αδύναμα τεκμηριωμένες, άλλες ισχυρά, πολλές αλληλοαναιρούσες. Σε κάποιες επεμβαίνει ο ίδιος ο Πλούταρχος, με πληθώρα αναλύσεων, μη παίρνοντας ρητή θέση, αλλ’ ωστόσο καθοδηγώντας διακριτικά τον αναγνώστη.

 • Δεν μπορεί έτσι να κατηγορηθεί ότι αποκαλύπτει τα των Μυστηρίων, αλλά προτρέπει σε συλλογισμούς προσέγγισής τους, τηρώντας το ρηθέν από τον Ηράκλειτο ότι : “Ο ΑΝΑΞ Ο ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ, ΟΥΤΕ ΛΕΓΕΙ, ΟΥΤΕ ΚΡΥΠΤΕΙ, ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ”.

 • Τα δε σημαίνοντα διαφέρουν ως προς την προσέγγισή τους, ανάλογα με την πνευματική, την ποιοτική και την μυητική διαβάθμιση των πιστών. Γιατί κι ο ίδιος ο Θεός έχει ανάλογα ονόματα προς αυτούς: είναι ΛΟΞΙΑΣ για τούς μη νοούντας, ΠΥΘΙΟΣ για εκείνους που αρχίζουν να μαθαίνουν, να ερωτούν, να ενημερώνονται και ΔΗΛΙΟΣ και ΦΑΝΑΙΟΣ σε όσους φανερώνεται και διαφαίνεται κάποια Αλήθεια.

 • Είναι ΙΣΜΗΝΙΟΣ σ’ αυτούς που γνωρίζουν την αλήθεια και ΛΕΣΧΗΤΟΡΙΟΣ σ’ εκείνους που μεταχειρίζονται αυτήν την Αλήθεια, φιλοσοφώντας. Η πρώτη άποψη στο διάλογο, δηλωμένη από τον αδελφό τού Πλουτάρχου Λαμπρία, είναι πώς οι πέντε από τούς επτά Σοφούς – οι Χίλων, Θαλής, Σόλων, Βίας και Πιττακός θέλοντας να διαχωριστούν από τούς άλλους δύο, τον Κλεόβουλο τον Λίνδιο και τον Περίανδρο τον Κορίνθιο, οι οποίοι με πλάγια μέσα εξεπόρθησαν τη φήμη τού Σοφού – αφιέρωσαν το Ε (δηλαδή τον αριθμό 5) στον Θεό, δηλώνοντας έτσι το πραγματικό πλήθος τους.

 • Άλλος είπε πως το Ε, όντας το δεύτερο των γραμμάτων, των εχόντων Φωνήν (φωνηέντων), δηλώνει τον Απόλλωνα, τον δεύτερο τη ταξει, μετά τον Δία, Θεόν. Η τρίτη άποψη τού Ιερέως Νικάνδρου είναι ότι, επειδή το Ε γράφεται και ΕΙ (βλ. Δειπνοσοφιστού βιβλ. β’.5: ” πάντες οι Αρχαίοι τώ ΟΥ αντί τού Ο μακρού στοιχείου προσεχρώντο, παραπλησίως και τώ ΕΙ αντί τού Ε μακρού. Ώσπερ ορώμεν καν τή Ιλιάδι το πέμπτον βιβλίον σημειούμενον διά τού ΕΙ.), είναι χαρακτηριστικό των προς χρησμοδότησιν ερωτημάτων (εάν), αλλά και μόριο ευχής ή παράκλησης (ΕΙ-θε).

 • Η άποψη τού Θέοντος, πού ακολουθεί, είναι πως ο Θεός ευνοώντας την Διαλεκτική, παραδέχεται αυτό το μόριο (ΕΙ) τού συλλογισμού και χρησιμοποιώντας το συχνά στους Χρησμούς του, προτείνει τή χρήση του στους Φιλοσόφους. Γιατί Φιλοσοφία είναι η έρευνα της Αλήθειας και φώς της Αλήθειας η απόδειξη και της απόδειξης αρχή ο συναπτόμενος συλλογισμός. Και κανένα πράγμα δεν υπάρχει χωρίς αιτία και κανένας συλλογισμός δίχως λογική προϋπόθεση.

 • Ο Έυστροφος ο Αθηναίος υποστηρίζει πως το Ε δηλώνει την έννοια των αριθμών ως Πεμπάς, αφού οι Σοφοί το αριθμείν ονομάζουν ”πεμπάζειν”. Εκφράζει έτσι την Πυθαγόρεια θέση ότι ο αριθμός είναι πρώτη και απόλυτη αιτία των πάντων κι ότι ο Θεός αεί γεωμετρεί.

 • Την άποψη αυτή συμπληρώνει ο ίδιος ο Πλούταρχος, λέγοντας ότι οι αριθμοί διαιρούνται σε άρτιους και περιττούς και η Μονάδα είναι κοινή κατά τη δύναμη και στα δύο είδη, αφού προστιθέμενη, κάνει τον άρτιο περιττό και τον περιττό άρτιο. Το δύο είναι ο πρώτος άρτιος και το τρία ο πρώτος περιττός. Το άθροισμα αυτών των δύο δίνει αριθμό εξαιρετικής τιμής, γιατί πρώτος αυτός αποτελείται από πρώτους και έχει ονομασθεί από τούς Πυθαγόρειους Γάμος, λόγω της ομοιότητάς του με την ενωτική σχέση τού άρτιου προς το θήλυ και τού περιττού προς το άρρεν.

 • Γιατί από καμιά ανάμιξη τους δεν γεννιέται άρτιος, μα πάντα περιττός και ποτέ άρτιος όταν προστεθεί σε άρτιο δεν γεννά περιττό, ούτε βγαίνει από τή φύση του, από αυτήν ακριβώς την αδυναμία του να γεννήσει άλλον. Αντίθετα, περιττοί όταν προστεθούν σε περιττούς, γεννούν πολλούς άρτιους, γιατί πάντα αποτελούν το γόνιμο στοιχείο.

 • Το πέντε (Ε) λέγεται και φύσις γιατί με τον πολλαπλασιασμό επί τον εαυτό του τελειώνει πάντα στον εαυτό του. Γιατί και η φύση – πού από το σπόρο μετά από διάφορες μεταμορφώσεις, αποδίδει πάλι σπόρο – πάντα τελειώνει στον εαυτό της. Κι όταν αυτό (το Ε) προστίθεται στον εαυτό του, γεννά εκ περιτροπής ή τον εαυτό του ή την δεκάδα, κι αυτό γίνεται επ’ άπειρον. Η ένωση λοιπόν της Πεμπάδος (Ε) με τον εαυτό της δεν γεννά τίποτε ατελές ή αλλιώτικο, αλλ’ έχει καθορισμένες μεταβολές. Γεννά ή τον αριθμό τού είδους της ή τον τέλειο αριθμό.

 • Εδώ ακριβώς βρίσκεται το κοινόν με τον Απόλλωνα, γιατί ο Θεός υμνείται ως αιώνιος και άφθαρτος από την ίδια του την φύση, και άλλοτε ως πυρ τα πάντα εξομοιώνει προς τα πάντα (ΠΥΡΟΣ Τ’ ΑΝΤΑΜΕΙΒΕΣΘΑΙ ΠΑΝΤΑ), άλλοτε δε καταφεύγει σε μεταμορφώσεις τού εαυτού του ως προς τή μορφή, τή διάθεση και τή δύναμη, όπως ακριβώς κι ο Κόσμος.

 • Αλλά και στη Μουσική πού τόσο αρέσει στον Θεό, η Πεμπάς έχει την σημασία της. Γιατί πέντε είναι οι ορθές συμφωνίες και αν και υπάρχουν πολλά διαστήματα μεταξύ των τόνων, η Μελωδία, πέντε μόνο χρησιμοποιεί: τή Δίεση, το Ημιτόνιο, τον Τόνο, το Τριημιτόνιο και το Δίτονο. Μα και κατά τον Πλάτωνα, αν υπάρχουν περισσότεροι από έναν κόσμοι, τότε αυτοί είναι πέντε.

 • Αλλά κι αν υπάρχει μόνο ένας, όπως λέγει ο Αριστοτέλης, αυτός αποτελείται από πέντε: τον κόσμο της Γής, τον κόσμο τού Ύδατος, αυτόν τού Πυρός, τον τέταρτο τού Αέρος και τον πέμπτο που άλλοι ονομάζουν Ουρανό, άλλοι Φώς, άλλοι Αιθέρα και άλλοι Πέμπτη Ουσία ή Πεμπτουσία.

 • Αρκετοί Φιλόσοφοι συσχετίζουν με αυτούς τούς πέντε κόσμους, τις πέντε αισθήσεις, γιατί θεωρούν ότι η αφή είναι σκληρή και γεώδης, η γεύση από την υγρότητά της αποκτά αντίληψη για τις ποιότητες γευστών. Η όσφρηση επειδή είναι αναθυμίασης και άρα γεννάται από την θερμότητα, έχει τή φύση τού πυρός. Ο αέρας όταν προσκρούει στο αυτί γίνεται φωνή και ήχος. Και τέλος η όρασης διαλάμπει από το φώς και τον Αιθέρα.

 • Ο διάλογος κλείνει με την άποψη τού Αμμωνίου που υποστηρίζει ότι ούτε αριθμό, ούτε τάξη, ούτε σύνδεσμο, ούτε κάποιο άλλο ελλίπον μόριο λέξεως, δηλώνει το Ε. Αλλά ότι είναι αυτοτελής τού Θεού προσαγόρευσης και προσφώνησης. Ο Θεός όταν πλησιάζει κάποιος στο Ναό, τον χαιρετά και τον προσαγορεύει με το ”Γνώθι σ’αυτόν”, κι αυτός ανταπαντά ” ΕΙ ” (είσαι), αναγνωρίζοντας και ομολογώντας ότι πραγματικά Αυτός υπάρχει. Και ”ΕΙ ΕΝ”, γιατί είναι Ένας (ΕΝ ΔΕ ΑΠΟΛΛΩΝ) – γι’ αυτό λέγεται Α-πολλών – αρνούμενος τα πολλά και το πλήθος. Λέγεται και Ιήϊος γιατί είναι Ένας και μόνος, και Φοίβος γιατί οι Αρχαίοι έτσι ονόμαζαν κάθε καθαρό κι αγνό.

 • Ο Πλούταρχος τελειώνει εδώ τον διάλογο, με την τελευταία άποψη να αναιρεί όλες τις προηγούμενες, χωρίς κάποιο συμπερασματικό επίλογο ή σχόλιο, μη κλείνοντας ουσιαστικά το θέμα κι αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχουν πιθανώς και άλλες πτυχές της Αλήθειας. Τηρεί έτσι ως Μύστης και Ιερεύς, τις Μυστηριακές επιταγές, κάνοντας συγχρόνως ένα άνοιγμα προς τούς έξω και αμύητους. Άνοιγμα που έχει από μια μεριά σκοπιμότητα – σε μια εποχή παρακμής τού Μαντείου και ανταγωνισμού του από άλλες θρησκείες και Θεούς που εισήγαγαν οι Ρωμαίοι από τα πέρατα της Αυτοκρατορίας – αλλά και ανάγκη της προβολής και δικαίωσης τού Κοσμικού και Νοητικού χαρακτήρα της Απολλώνιας Θεοσέβειας.


 • Από τούς νεότερους συγγραφείς μόνο δύο έχουν γράψει για το Ε των Δελφών. Ο Στέφ. Καραθεοδωρής, Ιατρός και ο Γ. Λευκοφρύδης, Δικηγόρος (Αθήνα 1977), οι οποίοι αφού αναφέρονται στα τού Πλουτάρχου, διατυπώνουν ο καθένας κι από μια δική του άποψη. Ο μεν πρώτος επισημαίνοντας ότι το Ε συμβολίζει τον Θεό, το συνδέει με το γράμμα (συλλαβή) τού Εβραϊκού αλφαβήτου, που επίσης συμβολίζει το Θείον, υποστηρίζοντας ότι είναι μετάφρασή του και συνεπώς αποτέλεσμα μαθητείας κι αποδοχής της Εβραϊκής Θρησκείας.

 • Ο δε δεύτερος, Λευκοφρύδης, συνδέοντας το Δελφικό Ε με την κατά την άποψή του αποκωδικοποίηση τού έργου τού Αριστοτέλη ” Οργάνων Όργανον”, υποστηρίζει ότι πρόκειται για διακριτικό σύμβολο ενός Πλανητικού συστήματος στον αστερισμό τού Λαγού και τού συνωνύμου του Κοσμοσκάφους. Αν και η λογική της αποκωδικοποίησης τού έργου είναι ισχυρή, εναπόκειται στην κρίση τού κάθε ερευνητή να καταλήξει για το ακραίο ή όχι της θέσης αυτής. Η δική μου άποψη για το γράμμα αυτό τού Ελληνικού Αλφαβήτου, είναι ότι αποτελεί σε Κοσμικό επίπεδο, καθαρό συμβολισμό τού Ενούντος Θείου.

 • Στη Σαμοθράκη έχουν βρεθεί κεραμικά πιάτα που χρησιμοποιούνταν σε τελετές των Καβειρίων Μυστηρίων. Τα μισά από αυτά είχαν χαραγμένο ένα Θ (Θήτα) και τα υπόλοιπα ένα Ε. Και τα δύο συμβολίζουν το Θείον. Το πρώτο σαν Κέντρο τού Σύμπαντος Όλου, το δεύτερο σαν Ενωτικό των Πάντων στοιχείο. Η Ελληνική γλώσσα δεν είναι απλά μια γλώσσα επικοινωνίας. Είναι το παράγωγο μιας Κοσμικής, Συμπαντικής γεωμετρικής Μήτρας κωδικοποιημένων Εννοιολογήσεων.

 • Ο Φιλόστρατος αναφέρει ότι: ” Παλαμήδης εύρε τα γράμματα ουχ υπέρ τού γράφειν μόνον, αλλά και υπέρ τού γιγνώσκειν ά δεί μή γράφειν”. Κατά τον Λουκιανό, ο Παλαμήδης – υιός τού Ναυπλίου, Ομηρικός ήρως και εφευρέτης τού Αλφαβήτου- ”… πρώτος ημίν τούς νόμους τούτους διατυπώσας, ου τή ταξει μόνον καθ’ ήν προεδρίαν βεβαιούνται, διώρισεν τί πρώτον έσται ή δεύτερον, αλλά καί ποιότητας άς έκαστον έχει καί δυνάμεις συνείδον”. Χαρακτηριστικά δηλαδή τού Αλφαβήτου εκτός από τή σειρά των γραμμάτων είναι και οι ποιότητες αυτών, αλλά και οι δυνάμεις.

 • Τί σημαίνει όμως, τα γράμματα έχουν ποιότητες και δυνάμεις; Δυνάμεις να κάνουν τί, ή δυνάμεις τίνων; Η Ελληνική γλώσσα είναι Λόγος, και ο Λόγος είναι πρώτιστα αναλογία. Κι εκφράζεται πολυσήμαντα και κατ’ αναλογία σε άπειρα διαβαθμιστικά επίπεδα. Από τα πλέον Γήινα σαν επικοινωνία, έως τα πλέον Κοσμικά σαν Κοσμικές, Συμπαντικές έννοιες.

 • Έτσι το Ν είναι Νόησης. Το Λ είναι Λόγος. Ο Λόγος όταν αποκτά βάση (-), γίνεται -Δ- Δραστηριοποιείται, αποκτά Διαστάσεις. Το Ο είναι μία Ολότητα, ένα Πάν. Το Όλον με το Κέντρο του, ο Δημιουργός και η Δημιουργία, αδιαίρετα μαζί, είναι το Θ (Θήτα) το Θείον, το Σύν-Πάν. Το Ε είναι τα τρία στοιχεία (οι τρείς παράλληλες γραμμές) τού Τρισυπόστατου Θείου, ενωμένα. Εξ ου και Ένωσης= ώσις πρό τό ΕΝ = ώθηση προς τή Θεία Νόηση.

 •   Τό Ε δηλώνει, τον Ενωτικό χαρακτήρα τού Τρισυπόστατου Θείου (σας θυμίζει κάτι….? )και γι’ αυτό αφιερώθηκε, μαζί με τα ”Γνώθι σ’αυτόν” καί ”Μηδέν Άγαν”, που είναι επίσης Ενωτικά παραγγέλματα – αφού δεν νοείται Ένωσης χωρίς την βαθιά, Νοητική γνώση τού Εγώ, αλλ’ ούτε και προσέγγισης της με παραθλαστικές λειτουργίες υπερβολής- στον Θεό τού Φωτός και της Αρμονίας. Αυτό το στοιχείο της Ένωσης συνηγορεί προς την ονομασία ”Γάμος”, που έδωσαν στο Ε, οι Πυθαγόρειοι.

Το Κλειδή του ΣολομώνταΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΣΟΛΩΜΟΝΤΑ

 • Το «Κλειδί του Σολομώντα» είναι σίγουρα το πιο ξακουστό μαγικό κείμενο από όλα αυτά που θέλει η παράδοση σαν έργα του θρυλικού βασιλιά. Είναι η περίφημη και φοβερή « Σολομωνική» χειρόγραφα της οποίας βρίσκονται στα πιο μεγάλα μουσεία και βιβλιοθήκες της Ευρώπης καθώς επίσης και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές σε ολόκληρο τον κόσμο.

 • Υπάρχουν χειρόγραφα σε διάφορες μορφές και παραλλαγές της καθώς επίσης και σε διάφορες γλώσσες: Λατινική, αγγλική, γαλλική, γερμανική. Ωστόσο το υποτιθέμενο πρωτότυπο χειρόγραφο, το οποίο θα πρέπει να ήταν γραμμένο στα εβραικά, δεν βρέθηκε ποτέ.

 • Το γεγονός ότι υπάρχουν τόσες πολλές μεταφράσεις του έργου- κυρίως μεταφράσεις του Μεσαίωνα- αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι το «Κλειδί» θεωρούνταν ανέκαθεν σαν η κορυφή των Μαγικών Τυπικών. Ένα βιβλίο στο οποίο « περιέχεται όλη η επιστήμη της Μαγικής Τέχνης» Και καθώς στους περισσότερους σχεδόν από τους προηγούμενους αιώνες η κυκλοφορία και η διάδωση τέτοιων έργων ήταν αυστηρά απαγορευμένη, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς το λόγο της αντιγραφής των χειρογράφων που περνούσαν κρυφά από το ένα χέρι στο άλλο.

 • Ωστόσο στην μαγεία βέβαια επικρατεί κάτι σαν κανόνας που επιβάλει σε κάθε μάγο που αντιγράφει ένα μαγικό έργο να προσθέτει σε αυτό και την προσωπική του σφραγίδα. Να κάνει κάποιες διορθώσεις δηλαδή με προσθήκες στο κείμενο εισάγοντας δικές του καθαρά ιδέες και μεθόδους πράγμα που δικαιολογεί τις διάφορες παραλλαγές και γενικά όλη αυτή την ανακατωσούρα που υπάρχει πάντοτε στα μαγικά κείμενα. Κατ΄ αυτόν τον τρόπο και το Κλειδί του Σολομώντα βρίσκεται και σε αρκετές αποδόσεις οι οποίες φτάνουν να μην έχουν ουδένα κοινό με το καθεαυτό υλικό του εκτός από τον τίτλο.


 • Το πραγματικό έργο ίσως και να παρέμενε για πάντα ανέκδοτο αν δεν υπήρχε ένας ιδιόρυθμος Σκωτσέζος,ο Μάθερ. Αυτός ήταν που το 1888 παρουσίασε για πρώτη φορά μια έκδοση βασισμένη σε πρωτότυπο χειρόγραφο του Βρετανικού Μουσείου του Λονδίνου. Το βιβλίο ανατυπώθηκε μόλις το 1909 και έκτοτε παρέμεινε εκτός εμπορίου για πάνω από εξήντα χρόνια έως ότου έρθει πάλι στο φως με μια καινούργια ανατύπωση το 1972.

 • Το Κλειδί του Σολομώντα είναι το πιο φημισμένο- η δυσφημισμένο- από όλα τα υπόλοιπα μαγικά εγχειρίδια Πολλά άλλα βιβλία , επηρεασμένα από ιουδαικούς, χριστιανικούς, και μωαμεθανικούς θρύλους, θέλουν τον Σολομώντα σαν μάγο που απέκτησε μεγάλη δύναμη επειδή χρησιμοποίησε λεγεώνες κακών πνευμάτων για να χτίσει τον ναό της Νέας Ιερουσαλήμ αναγκάζοντας τα να υπακούσουν με το μαγικό δαχτυλίδι του. Επίσης λέγεται ότι είχε επίσης στην κατοχή του και ένα μαγικό χαλί και το Κλειδί δίνει οδηγίες για την κατασκευή ενός τέτοιου χαλιού.

 • Ο θρύλος ότι ένας άγγελος έφερε στον Σολομώντα το μαγικό δαχτυλίδι δίνει την δικαιολογία ότι ο μάγος αντλεί την δύναμη του τελικά από τον Θεό κι έτσι εξηγείται η σταθερή επιμονή του «Κλειδιού» κι άλλων παρομοίων σε προσευχές και ικεσίες στον Παντοδύναμο για βοήθεια ακόμα και σε εργασίες όπως « το ρίξιμο καταστροφής και θανάτου, μίσους, και διχόνοιας ή η «προετοιμασία σκόνης που φέρνει τρέλα» Ότι η θεία ενέργεια δηλαδή μπορεί να προέλθει από προσευχές και επικλήσεις και από χρήση των «ονομάτων δύναμης» τα οποία αστράφτουν και βροντούν μέσα στο Κλειδί. Τα πιο ισχυρά από αυτά είναι ονόματα ή επίθετα του Θεού της Παλαιάς Διαθήκης.

 • Το σημαντικότερο σημείο του έργου είναι ο υπαινιγμός που γίνεται σχετικά με κάποιο ανώτερο Μαγικό στόχο που μπορεί να επιτευχθεί από εκείνον που θα προχωρήσει ακολουθώντας τις οδηγίες μέσα στην Μαγική Επιστήμη. Δύο φορές τουλάχιστον μέσα στη πορεία του έργου γίνεται ένας τέτοιος υπαινιγμός: «Να λατρεύεις και να σέβεσαι τα Πολύ Άγια Ονόματα του Θεού που περιέχονται σε αυτά τα εμβλήματα γιατί διαφορετικά ποτέ δεν θα αξιωθείς να φτάσεις στο τέλος κάποιας εργασίας ούτε να εκπληρώσες το Μυστήριο των Μυστηρίων.»

 • Άρα πρόκειται λοιπόν για ένα Μυστικό κρυμμένο μέσα στις σελίδες του «Κλειδιού» ο πυρήνας δηλαδή και συγχρόνως το ανώτατο επίτευγμα όλης της Μαγικής διαδικασίας Εικονικά είναι το φως που λάμπει μυστικά μέσα στο σκοτάδι της νύχτας και στην άβυσσο. Στην συνέχεια του κειμένου ικετεύεται ο Θεός να δείξει κατανόηση κι έτσι ο Σολομώντας δέχεται από τον άγγελο μαζί με την βοήθεια που του ζητά και την εξής απάντηση:
 • «Μου υπόσχεσαι ότι τόσο μεγάλη σοφία δεν θα την δώσεις σε καμιά ζωντανή ύπαρξη και ότι θα την αποκαλύψεις μόνο σε εκείνον που ξέρει ότι πρέπει να την κρατήσει για τον εαυτό του αλλοιώς τα μυστικά θα βεβηλωθούν και κανένα αποτέλεσμα δεν θα υπάρχει;»

 • Τον 1ο αι. μ. Χ. ο Ιουδαίος ιστορικός Ιώσηπος αναφέρει ένα ββλίο που αποδίδεται στον Σολομώντα και που περιέχει επικλήσεις πνευμάτων. Επίσης η Διαθήκη του Σολομώντα, έργο ξεχωριστό από το Κλειδί, που χρονολογείται από τους πρώτους αιώνες μ.Χ. , περιγράφει πως ο Θεός του έστειλε με ένα άγγελο, το μαγικό δαχτυλίδι το οποίο του έδωσε δύναμη πάνω στους δαίμονες και αναφέρει τα ονόματα αυτών και τις λειτουργίες τους.

 • Το κλειδί του Σολομώντα,εκτός από ένα περικομμένο και ημιτελές αντίτυπο που κυκλοφόρησε στην Γαλλία τον δέκατο έβδομο αιώνα, δεν τυπώθηκε ποτέ αλλά επί αιώνες παρέμενε σε μορφή χειρογράφων απρόσιτων σε όλους εκτός από λίγους τυχερούς μελετητές στους οποίους ήταν ανοιχτά τα άδυτα των μεγάλων βιβλιοθηκών.
 • Κεφαλή και θεμέλιο της Καββαλιστικής Μαγείας και πηγή μεγάλου μέρους της Τελετουργικής Μαγείας του Μεσαίωνα, το «Κλειδί» πάντοτε εκτιμούνταν από τους συγγραφείς του απόκρυφου σαν «εργασία υψηλού επιπέδου..»

 • Αφού καταλάβαμε περίπου την προέλευση του βιβλίου σας δίνω μια μελέτη πάνω στα αρχαία συμβολα που σώθηκαν στο Κλειδή.Μην ξεχνάτε οτι και αυτό είναι μια θεωρία …

Μετατρέπουν την Ελλάδα σε failed state και παραδίδουν τα πάνταΧωρίς εθνική στρατηγική, μετατρέπουν την Ελλάδα σε χώρα τύπου Νιγηρίας και ουσιαστικά παραδίδουν τον ορυκτό πλούτο σε κάθε ενδιαφερόμενο που δείχνει πρόθυμος να διαπραγματευθεί όλα όσα ανήκουν στην Ελλάδα και ιδιαίτερα όλα όσα βρίσκονται εντός της μέχρι σήμερα μη κηρυχθείσας (από την Αθήνα) ΑΟΖ.
Στην επιστολή που ακολουθεί και η οποία αποστάλει στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά καταγράφεται η εγκληματική απάθεια της Ελληνικής κυβέρνησης, η οποία αδιαφορεί για την παγκόσμιας γεωπολιτικής σημασίας θέση της Ελλάδας και ουσιαστικά μετατρέπει την Ελλάδα σε failed state, όσα μπορεί αρνητικά -να σημαίνει αυτό.
Θέμα: Ενημερωτικό Σημείωμα (Θέματα Στρατηγικής)
Σχ.: Γ.Γ.ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Κ48/9.1.2012
ΥΠΕΚΑ/ΓΡ.ΥΦ./0279, 10.5.2012
Π.Δ.14/ΦΕΚ21/Α/13.2.2012
ΥΠΕΚΑ/ΓΡ.ΥΦ./Δ13/Β/Φ9.5.15/3557/14.2.2012
Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Με αφορμή την εξέλιξη των διαγωνιστικών διαδικασιών για την ανάθεση σεισμικών ερευνών βάσει του συμβατικού κειμένου των κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Μανιάτη “AGREEMENT FOR THE SUPPLY OF NON – EXCLUSIVE MARINE SEISMIC DATA AQCUISITION AND PROCESSING SERVICES OFF THE COASTS OF WESTERN AND SOUTHERN GREECE”, θέτω υπ’όψιν σας τα ακόλουθα.
Το σχέδιο σύμβασης για τις σεισμικές έρευνες που το ΥΠΕΚΑ προτίθεται να διαπραγματευτεί με τους αναδόχους των σεισμικών ερευνών, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των προσφορών που βρίσκεται σε εξέλιξη από την αρμόδια επιτροπή του διαγωνισμού, δεν διασφαλίζει το Δημόσιο Συμφέρον. Εντελώς ενδεικτικά, ο αναγραφόμενος τρόπος χειρισμού των σεισμικών δεδομένων {[…] 9.3. Contractor may disclose the Seismic Data received under the terms of this Agreement (hereinafter referred to “Confidential Information”) [...]} πηγάζει προφανώς περί κάποιας λανθασμένης εκτίμησης, αφενός των συμβούλων του ΥΠΕΚΑ που το εισηγήθηκαν και αφετέρου των πολιτικών προσώπων που το ενέκριναν και των μελών των επιτροπών που το αποδέχονται ως βάση συζητήσεως, διότι δεν αντιστοιχεί σε κυρίαρχο κράτος αλλά σε failed state.
Εκτός του ότι στερεί εκ των πραγμάτων τη δυνατότητα από υπηρεσίες του Ελληνικού Κράτους να πράξουν τα δέοντα, ως οφείλουν εκ των αρμοδιοτήτων τους βάσει της κείμενης νομοθεσίας, θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τη μελλοντική διαπραγματευτική προσπάθεια της Ελλάδας να αξιοποιήσει τον ενεργειακό της πλούτο. Περαιτέρω, σηματοδοτεί την άτυπη ένταξη της Ελλάδας σε μια ιδιαίτερη κατηγορία χωρών υπό πλήρη –επίσημο ή ανεπίσημο– διεθνή έλεγχο, όπως η Νιγηρία.
Σε πλήρη αρμονία με αυτό το κείμενο βρίσκεται η στρατηγική της Ελλάδας ως προς την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων. Συγκεκριμένα, η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων Α.Ε. (εφεξής “ΕΔΕΥ”) παραμένει ανενεργή, παρά το γεγονός ότι, έστω και καθυστερημένα, όλα τα σχετικά με τον φορέα νομικά ζητήματα διευθετήθηκαν με το Π.Δ.14/ΦΕΚ21/Α/13.2.2012 και η στελέχωση του Δ.Σ. της ΕΔΕΥ έπρεπε να έχει διευθετηθεί από 15.3.2012 βάσει της Δ13/Β/Φ9.5.15/3557/14.2.2012 προκήρυξης. Αντιθέτως, κατόπιν χορήγησης παράτασης προθεσμίας υποβολής αιτήσεων (!) για προφανείς λόγους, η στελέχωση απλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ…
Αντί της εφαρμογής της νομοθεσίας, το ΥΠΕΚΑ όχι μόνο δεν έχει προβεί στις αναγκαίες ενέργειες για την ολοκλήρωση της προβλεπόμενης διαδικασίας δημιουργίας εθνικής στρατηγικής, αλλά έχει προχωρήσει σε διαδικασίες αξιολόγησης προσφορών για τη διεξαγωγή σεισμικών ερευνών μέσω διαφόρων επιτροπών. Η προσέγγιση αυτή παρουσιάζει δύο βασικά προβλήματα: (α) οι επιτροπές αξιοποιούν τεχνογνωσία η οποία αντιστοιχεί σε αποτελέσματα ποιότητος του προαναφερόμενου συμβατικού κειμένου, και (β) το έργο τους είναι υποσύνολο στρατηγικής επί της οποίας οι αρμόδιοι φορείς της Ελληνικής Δημοκρατίας δεν έχουν πλήρη επίγνωση της κατάστασης.
Συγκεκριμένα:
Βάσει του ν.4001/2011, η ΕΔΕΥ έχει θεσμικά τη δυνατότητα να εξετάσει στην ανάπτυξη έργων κοινού –με άλλες χώρες της περιοχής– ενδιαφέροντος, όπως τα Trans-Mediterranean Gas Pipeline, Mediterranean Gas Storage και EuroAsia Interconnector που αναφέρονται στην επιστολή του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, και πλήθος άλλων έργων στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα. Όλα αυτά τα έργα οφείλουν να εντάσσονται στην εθνική στρατηγική, η οποία, επί του παρόντος, παραμένει η εκχώρηση δικαιωμάτων σε τρίτους σε περιοχές χαμηλού γεωπολιτικού ρίσκου. Είναι σαφές ότι αυτή η στρατηγική εξυπηρετεί τους πάντες πλην της Ελλάδας. Αντιστοίχως, για τη διαχείριση των εσόδων από την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, η μία και μόνη μετοχή της ΕΔΕΥ ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο και είναι αμεταβίβαστη, συνεπώς η διατήρηση της ΕΔΕΥ σε ανενεργή κατάσταση εξυπηρετεί τους πάντες πλην του δοκιμαζόμενου Έλληνα πολίτη.
Σε χώρες με σοβαρούς θεσμούς και εθνική στρατηγική, είναι γνωστό ότι οι όποιες απόρρητες διαπραγματεύσεις έχουν θετικό αποτέλεσμα. Αφήνοντας στην άκρη παραδείγματα χωρών όπως η Αγγλία, οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, η Γαλλία και άλλες χώρες με μακρά ιστορία σε σχεδιασμό και υλοποίηση στρατηγικής, ακόμα και η μικρή και λαβωμένη Κύπρος λειτούργησε αποτελεσματικά, παρά τα όποια λάθη, ως προς την ανακήρυξη της ΑΟΖ και την οριοθέτηση με χώρες που επηρρεάζονταν άμεσα από την Τουρκία. Οι μυστικές συμφωνίες πολιτικών παραγόντων της Ελληνικής πολιτείας δε μπορούν ποτέ να είναι εις όφελός της διότι όχι μόνο στερούνται στρατηγικής διάστασης, η οποία θεσμικά δεν υφίσταται, αλλά και διότι τα πολιτικά κίνητρα δεν μπορούν να είναι –εκ των εσωτερικών κομματικών πιέσεων– κάτι διαφορετικό από μυωπικά. Ακόμα και κινήσεις με στρατηγική πρόθεση καταντούν σπασμωδικές και, εν τέλει, επικίνδυνες διότι δεν εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο στρατηγικής το οποίο θα καταστήσει εφικτή την αξιοποίησή τους.
Επί του παρόντος, η Βουλή των Ελλήνων δεν έχει ενημερωθεί για το σύνολο της αλληλογραφίας, των πρακτικών καθώς και των λοιπών νομιμοποιητικών εγγράφων που σχετίζονται με τη διαδικασία επιλογής του Γαλλικού Ινστιτούτου Πετρελαίων ως σύμβουλο του ΥΠΕΚΑ, για τις “Στρατηγικές Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων”, για τα πρακτικά των σχετικών επιτροπών, για το ρόλο του Invest in Greece (!) ως υποκατάστατο της ΕΔΕΥ, για το “Draft Model Agreement” και τα υπόλοιπα που αναφέρονται συνοπτικά στην από 10.5.2012 με Α.Π. ΥΠΕΚΑ/ΓΡ.ΥΦ./0279 επιστολή τού τέως Υφυπουργού ΠΕΚΑ προς τους αρχηγούς των κομμάτων. Ως εκ τούτου, η στρατηγική της Ελλάδας ταυτίζεται με τη στρατηγική των συμβούλων που παρέχουν –τυπικά ή άτυπα– τις υπηρεσίες τους στην εκάστοτε Ελληνική κυβέρνηση. Δίχως οιαδήποτε διάθεση αμφισβήτησης του πατριωτισμού των εν λόγω συμβούλων, η ποιότητα αυτών των υπηρεσιών, όπως προσδιορίζεται εμφανώς από το προαναφερόμενο παράδειγμα του συμβατικού κειμένου, δεν είναι επαρκής για να προστατέψει το Δημόσιο Συμφέρον.
Υπάρχει όμως και κάτι αρκετά πιο σημαντικό από αυτό το γεγονός. Οι θέσεις που εκφράζονται από κέντρα τα οποία φέρονται να συνδέονται άμεσα με τη διαδικασία μορφοποίησης της κυβερνητικής πολιτικής, τουλάχιστον σε αυτό το ζήτημα, λειτουργούν ως Σημεία Αναφοράς.
Το σύνολο των παικτών σε αυτό το παίγνιο, από το γεωπολιτικό υπερσύνολο έως το έκαστης συμβατικής σχέσης υποσύνολο, χτίζουν τη στρατηγική τους βάσει των δεδομένων που τίθενται εις γνώση τους. Ως εκ τούτου, παραπλανητικά σήματα πέρα πάσας Συνταγματικής ερμηνείας, λ.χ. η όποια υφέρπουσα υποψία εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας με φράσεις όπως “οριοθέτηση της ΑΟΖ βάσει αμοιβαία μη γκρίζων ζωνών”, δημιουργούν σοβαρές αμφιβολίες ως προς την αξιοπιστία του Ελληνικού κράτους.
Σε περιπτώσεις ελάσσονος σημασίας, οι επιπτώσεις ενδεχομένως να είναι αναστρέψιμες ή να μην είναι καν άξιες συζητήσεως. Αντιθέτως, λόγω της εξαιρετικά σημαντικής για όλους τους παγκόσμιους παίκτες γεωπολιτικής διάστασης του ζητήματος, στην περίπτωση αυτή οι επιπτώσεις είναι όχι μόνο τεράστιες αλλά και μη αναστρέψιμες. Η αξία των ενεργειακών αποθεμάτων, το μέγεθος των απαιτούμενων ιδιωτικών επενδύσεων και οι άμεσες συνέπειες στην ύφανση γεωστρατηγικής είναι τόσο μεγάλης παγκόσμιας σημασίας που είναι εύλογο πως δεν πρόκειται να αφεθούν στη διαχειριστική ικανότητα χωρών οι οποίες εμφανίζουν, έστω και άτυπα, διαπραγματευτική ανωριμότητα.
Πολλές από τις υπόλοιπες χώρες της Νοτιοανατολικής Μεσογείου είναι πρόθυμες να επιδείξουν σαφή, σταθερή και εύφορη διαπραγματευτική συμπεριφορά. Κάποιες εξ’ αυτών είναι προφανώς πρόθυμες να διαπραγματευτούν με καλύτερους όρους τον ενεργειακό πλούτο που βρίσκεται σε μέρος της ΑΟΖ της Ελλάδας από ότι θα μπορέσει ποτέ να πράξει η Ελλάδα. Η εμπλοκή σε τέτοιας υφής ανατροπή παύει να είναι ασύμφορη αν η Ελλάδα αδυνατεί να ελέγξει ευφημιστικά επιεικώς ανεύθυνες θέσεις που δύνανται να εκληφθούν ως Στρατηγική Ανακοίνωση.
Όταν δε οι θέσεις φτάνουν σε σημείο να δηλώνουν ευθαρσώς τάση υποκατάστασης της δημοκρατικά εκλεγμένης πολιτικής ηγεσίας από συμβούλους με φράσεις όπως “εκ μέρους του λαού που δεν μπορεί να περιμένει” (!), είναι σαφές πως οι προσλαμβάνουσες των αλλοδαπών είναι μιας πολιτικής ηγεσίας μη ικανής είτε να παράξει τα δέοντα σε σημείο να ελέγχεται δημοσίως από όργανα τα οποία η ίδια ορίζει, είτε να ελέγξει τους συμβούλους της σε σημείο να την εκθέτουν δημοσίως αβάσιμα και αναίτια. Σε κάθε περίπτωση, τέτοιου επιπέδου εικόνες είναι ικανές να χαμηλώσουν επικίνδυνα το κόστος μετατροπής της Ελληνικής ΑΟΖ σε αμφισβητούμενη περιοχή από μεγάλους, στρατηγικής σημασίας παίκτες.
Στο πλαίσιο του Συντάγματος και των νόμων, η προστασία και προώθηση των πολιτικών, οικονομικών, και εν γένει εθνικών στρατηγικών συμφερόντων της χώρας καθώς και η πρόληψη και αντιμετώπιση δραστηριοτήτων που συνιστούν απειλή κατά του εθνικού πλούτου της χώρας εμπίπτουν στις άμεσες αρμοδιότητες του Προέδρου της Κυβερνήσεως. Είναι βέβαιος ότι οι προβλεπόμενες θεσμικές ενέργειες θα τύχουν της προσήκουσας μέριμνας υπό την εποπτεία σας.
Μετά τιμής
Τα συμπεράσματα για το τι κράτος είμαστε και ποιοι και πως μας κυβερνούν, δικά σας…

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...