Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012

Ανενόχλητες δρουν οι συμμορίες αλβανώνΆλλη μια συμμορία νεαρών αλβανών συνελήφθη, έχοντας διαπράξει τουλάχιστον έξι διαρρήξεις στην ευρύτερη περιοχή του Ναυπλίου. Συγκεκριμένα δύο αλβανοί τρύπωναν σε σπίτια και αφού έκλεβαν ό, τι  έβρισκαν έφευγαν με τα αυτοκίνητα των θυμάτων τους. Σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος τους για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες κλοπές και φθορές όπως και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Επίσης, εξιχνιάστηκε ότι υπάρχει και άγνωστος αριθμός συνεργατών και συνεχίζεται η έρευνα για την αποκάλυψη της ταυτότητας τους. Επιπροσθέτως, μαζί τους κατηγορούνται και δύο ιρακινοί για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και συγκεκριμένα για διακίνηση ενός από τα κλεμμένα αυτοκίνητα. Η αστυνομία προσπαθεί να ερευνήσει κι άλλες διαρρήξεις που μπορεί να έχει διαπράξει η συμμορία των λαθρομεταναστών. Η Ελλάδα έχει καταντήσει άντρο κλεφτών και εγκληματιών που δρουν ανενόχλητοι, σπέρνοντας καθημερινώς τον τρόμο σε κάθε Ελληνικό σπίτι. Η έννομη τάξη αποτελεί παρελθόν εξαιτίας της συνεχούς εισροής λαθρομεταναστών, ενώ δεν γίνεται ούτε λόγος από την συγκυβέρνηση για την απέλαση τους. http://www.xryshaygh.com

Μιχάλης Ιγνατίου: «Το χάσαμε το παιγνίδι από την Χρυσή Αυγή»Μιχάλης Ιγνατίου:  «Το χάσαμε το παιγνίδι από την Χρυσή Αυγή»
«Φοβάμαι πως στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής, το χάσαμε το «παιγνίδι», διότι ακόμα και η αρνητική κάλυψη των δραστηριοτήτων της αναδεικνύεται σε διαφήμιση. Θα τολμήσω δε να αποδεχθώ, παρά το γεγονός ότι θα στεναχωρέσω αγαπημένους συναδέλφους, ότι η Χρυσή Αυγή μας κέρδισε μέσα στο γήπεδό μας» - Μιχάλης Ιγνατίου στο aixmi.gr
Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο του Ελληνοκύπριου δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου για την άνοδο της Χρυσής Αυγής και τα ΜΜΕ διαβάσαμε πρόσφατα στο διαδίκτυο και μεταφέρουμε χωρίς σχολιασμό. Στο κυριότερο σημείο του άρθρου αυτού διαβάζουμε:
«Η συνεχής άνοδος της Χρυσής Αυγής στις δημοσκοπήσεις πρέπει να προβληματίσει όλους, και ιδιαίτερα όσους εργαζόμαστε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, μέσω των οποίων παρουσιάζονται οι θέσεις κομμάτων και πολιτικών σχηματισμών. Πρέπει να αποδεχθούμε –και πρόκειται για παγκόσμιο φαινόμενο- ότι τα ΜΜΕ τείνουν να αναδειχθούν σε πρώτη εξουσία, καθώς πλέον επηρεάζουν ακόμα και τις υπερδυνάμεις.

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ > Διασπορά ψευδών ελπίδων

Βασίλης Βιλιάρδος - Όπως φαίνεται, η επόμενη δόση θα εξαρτηθεί από την επαναγορά ομολόγων, όπου το EFSF θα δανείσει την Ελλάδα με 10 δις €, τα οποία θα δανεισθεί το ίδιο από τις αγορές – ευελπιστώντας πως θα αγοραστούν ομόλογα αξίας 30 δις €, με επιθυμητό αποτέλεσμα να μειωθεί το δημόσιο χρέος μας κατά 20 δις €. Όμως, αυτή τη φορά, δεν μπορεί να υποχρεωθεί κανένας επενδυτής να πουλήσει τα ομόλογα που έχει στην κατοχή του – αφού έχουν ανταλλαχθεί με το PSI και υπάγονται πλέον στο αγγλικό δίκαιο.


Συνεχίζοντας, αυτοί που δυστυχώς καλούνται να πληρώσουν για δεύτερη φορά, είναι οι ιδιώτες επενδυτές και όχι τα κράτη, όπως είχε προτείνει το ΔΝΤ – μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται οι ελληνικές τράπεζες (15,2 δις €) και τα ασφαλιστικά μας ταμεία (8,6 δις €).

Στα πλαίσια αυτά έχουμε την άποψη ότι, η Ευρώπη θα πληρώσει πολύ ακριβά τις συγκεκριμένες επιλογές της – θεωρώντας πως οι ιδιώτες επενδυτές, οι αγορές δηλαδή, θα αποφεύγουν συστηματικά στο μέλλον να τοποθετούν τα χρήματα τους στις χώρες του Νότου, φοβούμενες ανάλογες διαγραφές.

Το γεγονός αυτό ευνοεί ξανά τα κράτη του ευρωπαϊκού Βορά – κυρίως δε τη Γερμανία, ενισχύοντας τις επεκτατικές βλέψεις της. Ευνοεί επίσης τις Η.Π.Α. και το δολάριο, ερμηνεύοντας ίσως την προθυμία του ΔΝΤ να αποδεχθεί αυτή τη λύση» – αφού οι αγορές θα επιλέγουν ασφαλέστερους προορισμούς, κυρίως εκτός της ζώνης του ευρώ.

Περαιτέρω, αν και οι ελληνικές τράπεζες λέγεται πως έχουν αποσβέσει ήδη το ποσόν των 15,2 δις € από τους ισολογισμούς τους, οπότε απλά θα χάσουν τις αναμενόμενες υπεραξίες, κατά την άποψη μας πυροβολούμε ξανά τα πόδια μας – αφού και αυτή η διαγραφή χρέους, όπως το PSI, αφορά τουλάχιστον «κατά το ήμισυ» εμάς τους ίδιους.

Την ίδια στιγμή, επικυρώνεται η αυστηρή εποπτεία της Ελλάδας – μεταξύ άλλων, με την κατάθεση των μελλοντικών πρωτογενών πλεονασμάτων, καθώς επίσης των εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις, σε ειδικό λογαριασμό στην ΤτΕ (η οποία δεν ανήκει βέβαια στο δημόσιο, αλλά σε γνωστό διεθνή τραπεζικό κολοσσό). ¨

Όσον αφορά τώρα τις «επευφημίες» για τη διάσωση της πατρίδας μας, θυμίζουν κάποιον που, ενώ πνίγεται στην άγρια θάλασσα, ζητώντας απεγνωσμένα βοήθεια για να σωθεί και ένας αδιάφορος περαστικός τον βεβαιώνει πως θα τον σώσει, παίρνοντας τα ρούχα του από την ακτή και φεύγοντας μακριά του, χαίρεται – χωρίς να βλέπει πως ο «σωτήρας» του απομακρύνεται, χωρίς να προσπαθεί να κολυμπήσει μόνος του και χωρίς δυστυχώς να συνειδητοποιεί ότι, βυθίζεται ακόμη περισσότερο στο νερό.

Ολοκληρώνοντας, εάν δεν κατανοήσουμε ότι δεν πρόκειται κανένας να σώσει την πατρίδα μας αλλά μόνο να την λεηλατήσει, εγκαταλείποντας την στο τέλος σαν τη «στυμμένη λεμονόκουπα», δεν πρόκειται να υπάρξει μέλλον.

Τόσο η πραγματική διάσωση της χώρας μας, όσο και η ορθολογική διακυβέρνηση της εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από εμάς τους ίδιους – ενώ, όσο περιμένουμε τον «από μηχανής θεό» για να μας οδηγήσει στην «έξοδο από το τούνελ», παραμένοντας αδρανείς, τόσο περισσότερο θα βυθιζόμαστε στη φτώχεια, στην εξαθλίωση και στο χάος.

Σε κάθε περίπτωση, η «διασπορά ψευδών ελπίδων» εκ μέρους της κυβέρνησης, επιτυγχάνει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα, κυρίως επειδή επιδεινώνει το θεμελιώδες πρόβλημα της οικονομίας μας: την, εύλογη δυστυχώς, έλλειψη εμπιστοσύνης των Πολιτών προς την Πολιτεία.


Vassilis Viliardos

14 δισ. ευρώ ετησίως μας κοστίζει η διαφθορά14 δισ. ευρώ ετησίως μας κοστίζει η διαφθορά


Ένα κράτος δείχνει το ποσοστό της διαφθοράς που το μαστίζει με βάση τον αριθμό των νόμων που έχει και στην Ελλάδα από το 1975 έχουν κατατεθεί 3.430 νόμοι, ενώ παράλληλα έχουν εκδοθεί 17.5000 ρυθμίσεις, 20.580 Προεδρικά Διατάγματα και 111.905 Υπουργικές Αποφάσεις.  
Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σε συνέδριο για την Διεθνή Διαφάνεια η διαφθορά στοιχίζει στους Έλληνες πολίτες ετησίων 14 δισ. ευρώ και δεν γνωρίζουμε αν σε αυτά περιλαμβάνονται και «παράπλευρες απώλειες», όπως η δυστυχία που επιβάλλεται στους Έλληνες αυτή την περίοδο με τα μνημόνια και τα συνεχή πακέτα μέτρων.
Πριν λίγες ημέρες τα στοιχεία του υπουργείου οικονομικών λέγανε ότι το κόστος του παρεμπορίου ανέρχεται στα 10 δις. ετησίως. Κοινώς ο Ελληνικός Λαός με μία κυβέρνηση Χρυσής Αυγής θα γλίτωνε απευθείας 24 τουλάχιστον δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως, μόνο και μόνο που θα έφευγαν από την κυβέρνηση οι συγκεκριμένοι κυβερνώντες και παράλληλα θα άδειαζε και η Ελλάδα από λαθρομετανάστες. Για να το κάνουμε τελείως "λιανά" που λέει και ο Λαός, αν η Χρυσή Αυγή κυβερνούσε την χώρα και γλίτωνε το Ελληνικό κράτος αυτά τα 24 δισ. ετησίως, δεν θα χρειαζόντουσαν μέτρα!http://www.xryshaygh.com

Θα φάμε με χρυσά κουτάλια…> Τα κατοχικά ΜΜΕ τρελαίνουν το λαό με κατασταλτική προπαγάνδα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα 44 δις ευρώ...

Τα κατοχικά ΜΜΕ τρελαίνουν το λαό με κατασταλτική προπαγάνδα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα 44 δις ευρώ (που θα δοθούν ως νέο δάνειο στη χώρα μας) θα πέσουν στην ελληνική αγορά και θα ανασάνουμε από την ασφυξία ρευστότητας που μας σκοτώνει όλους. Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Δυστυχώς η πραγματικότητα δεν είναι έτσι. Τα 44 δις στην ουσία θα ενισχύσουν την άρχουσα τάξη και θα ικανοποιήσουν τους δανειστές.
Συγκεκριμένα, από την πρώτη δόση των 34,4 δισ. ευρώ που θα εκταμιευθεί μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου (εφόσον επιτύχει η επαναγορά ομολόγων ονομαστικής αξίας 30 δις ευρώ), τα 24 δισ. ευρώ θα κατευθυνθούν στην… ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, 4 δισ. ευρώ στην αποπληρωμή εντόκων γραμματίων και ομολόγων και περίπου 5 δισ. ευρώ θα χρηματοδοτήσουν το πρωτογενές έλλειμμα του φετινού προϋπολογισμού. Τα υπόλοιπα λιγότερα από 2 δισ. ευρώ θα πάνε για αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς ιδιώτες, αν και για φέτος είχε προϋπολογιστεί να πληρωθούν οφειλές ύψους 3,5 δισ. ευρώ.

Οι υπόλοιπες οφειλές θα πρέπει να εξοφληθούν από τα 9,3 δισ. ευρώ που θα καταβληθούν σε τρεις δόσεις το πρώτο τρίμηνο του 2013 και εφ’ όσον βέβαια καλυφθούν οι υπόλοιπες χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας και φυσικά εφόσον προχωρά κανονικά το πρόγραμμα προσαρμογής (φόροι, διαθεσιμότητα στο Δημόσιο, μειώσεις αμοιβών κ.λ.π.).

Όπως βλέπετε, θα φάμε όλοι με χρυσά κουτάλια.

Αυτό που βλέπουμε εμείς, είναι ότι από τώρα πάμε γι’ άλλες δόσεις.

Να είναι καλά η προπαγάνδα της ύπνωσης.

Πέτρος Χασάπης

Δημογραφική απειλή οι πολιτικάντηδες: Τέλος στο αφορολόγητο των παιδιώνΔημογραφική απειλή οι πολιτικάντηδες: Τέλος στο αφορολόγητο των παιδιών
Για να εκταμιευθεί το τελευταίο μέρος της δόσης, για την οποία ψηφίστηκαν τα τελευταία μέτρα του Μνημονίου ΙΙΙ, απομένει να περάσει και ένα νέο φορολογικό νομοσχέδιο, σχετικά με το οποίο έκανε κάποιες δηλώσεις ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.
Ένα από τα πιο οξεία προβλήματα της σύγχρονης Ελληνικής Κοινωνίας, παρότι τα συμπτώματα του δεν είναι τόσο εμφανή και διαφημισμένα, όπως π.χ. αυτά της εγκληματικότητας και της λαθρομετανάστευσης, είναι το δημογραφικό και ο επικείμενος θάνατος του Ελληνισμού. Οι Έλληνες γίνονται όλο και λιγότεροι, ενώ αντιστοίχως οι αλλοδαποί λαθροέποικοι γίνονται όλο και περισσότεροι.
Οι δηλώσεις του υπουργού οικονομικών ήταν σχετικά με την κατάργηση του ειδικού αφορολογήτου για τα παιδιά, με σκοπό όπως δήλωσε την «πιο ορθολογική και δίκαια διαχείριση των πόρων για την κοινωνική πολιτική». Στην θέση του αφορολογήτου θα θεσπιστεί, όπως είπε, ένα ειδικό επίδομα που θα δίδεται με βάση οικονομικά, κοινωνικά και άλλα κριτήρια.
Πάμε τώρα στην μετάφραση του ξύλινου πολιτικού λόγου του υπουργού, ώστε να μπορέσει ο κάθε Έλληνας να καταλάβει τι πρόκειται να γίνει. Έχουμε δει πολλάκις ότι όταν μπαίνουν τα περίφημα «κοινωνικά και οικονομικά» κριτήρια οι αποδέκτες των αντίστοιχων επιδομάτων γίνονται κατά πλειοψηφία αλλοδαποί. Γνωρίζουμε, επίσης, πως αυτό που λέει ο υπουργός για «πλούσιους» που απολάμβαναν του ειδικού αφορολογήτου είναι πολλαπλά λάθος, αφού πρώτον κάποιος πλούσιος το ξεπερνούσε έτσι και αλλιώς και δεύτερον άμα μετρηθούν οι πολύτεκνοι Έλληνες, μάλλον η πλειοψηφία τους θα είναι χαμηλών οικονομικών στρωμάτων και όχι «πλούσιοι».
Ο στόχος τους, λοιπόν, είναι με αυτό τον τρόπο να επιδοτήσουν επιλεκτικά την γέννηση αλλοδαπών, στα πλαίσια του σχεδίου για όσο το δυνατόν πιο γρήγορη εξάλειψη του Ελληνισμού, που τόσα προβλήματα τους γεννά.http://www.xryshaygh.com

Χρωστάει 150 εκατ. ευρώ ΦΠΑ η γερμανική Hochtief που διαχειρίζεται το Ελ. Βενιζέλος

Το ποσό των 150 εκατομμυρίων ευρώ από μη απόδοση ΦΠΑ οφείλει στο δημόσιο η εταιρεία Hochtief, η οποία διαχειρίζεται τα δικαιώματα του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος, σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, στη Βουλή. Σε απάντηση, σχετικής ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη, ο κ. Μαυραγάνης επιβεβαίωσε ότι «η οφειλή από τον ΦΠΑ ανέρχεται στο ποσό των περίπου 150 εκατομμυρίων ευρώ» από τη δεκαετία του ’90.


Η ελληνική πλευρά υποστηρίζει πως η εταιρεία είχε παρανόμως συμψηφίσει τον ΦΠΑ με άλλες εργασίες.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό οικονομικών, η εταιρεία έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη αμφισβητώντας την οφειλή, αλλά έχει πληρώσει το 10% που προβεβαιώθηκε.

Στη συνέχεια ο κ. Μιχελάκης υπογράμμισε ότι «για να μαζευτούν αυτά τα 150 εκατομμύρια ευρώ θα πρέπει να πληρώσουν μισθωτοί και συνταξιούχοι, όταν μια εταιρεία κερδοφόρα, στην οποία οι μέτοχοί της στη Γερμανία έρχονται και κουνώντας το δάχτυλο στην Ελλάδα λένε ότι δεν εφαρμόζει δημοσιονομική πειθαρχία, παρανομεί».

Η απόφαση του eurogroup και η επόμενη μέραΟ πρωθυπουργός εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου όπου βρισκόταν καθ' όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup δήλωσε: «Όλα πήγαν καλά. Το παλέψαμε οι Έλληνες όλοι μαζί και αύριο ξεκινά μια καινούρια μέρα». Απλοϊκές δηλώσεις, γενικές και εκ´ των υστέρων, αφού η Ελλάδα έχει ήδη εκτροχιαστεί στο τελευταίο βαγόνι της Ευρώπης.
Απο την περιβόητη συμφωνία για το PSI και αφού πλεόν οι επίσημοι δανειστές απολαμβάνουν προνόμια προτιμώμενου δανειστή και θα καλύπτονται απο το αγγλικό δίκαιο -σε περίπτωση πτώχευσης θα έχουν προτεραιότητα στα περιουσιακά στοιχεία της χώρας μας- φτάσαμε στην απόφαση του Eurogroup. Μια απόφαση που ακόμα και αν επιτύχει το Ελληνικό "πείραμα", η χώρα δεν θα μπορεί να ανακτήσει την πρόσβαση της στις αγορές ούτε μετά το 2022. Πιθανολογούν ότι το χρέος θα είναι στο 125 %, αν εφαρμοστούν όλα τα μέτρα που έχουν συνυπογράψει στο εσωτερικό μέτωπο. Δεν λαμβάνουν φυσικά υπόψην ότι τα προυπολογισμένα έσοδα για το 2013 δεν είναι δυνατόν να αποδοθούν στο κράτος με τους σημερινούς μακροικονομικούς δείκτες. Η επιτυχία του προγράμματος στους βασικούς στόχους του, όπως αυτοί έχουν τεθεί απο την τρόικα, αμφισβητείται έντονα με ισχυρή επιχειρηματολογία απο την ίδια.
Όπως έχει ήδη συμφωνηθεί από το Εurogroup της 21ης Φεβρουαρίου 2012, η ευρωζώνη δεσμεύεται να παράσχει την κατάλληλη στήριξη στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του προγράμματος και μετά και από αυτό μέχρις ότου επανέλθει στις αγορές, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα συμμορφώνεται πλήρως με τις απαιτήσεις και τους στόχους του προγράμματος προσαρμογής. Αναγκαζόμαστε ως οικονομολόγοι για χάρην της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας -όπως αυτή εκφράζεται σήμερα-να κάνουμε υποθέσεις οι οποίες αρμόζουν σε προφήτες. Μιλάμε για το 2020, πράγμα που συνεπάγεται περίπου μια εικοσαετία ανασφάλειας, οικονομικού πόνου, κοινωνικής ταλαιπωρίας και απρόβλεπτων κινδύνων, οι οποίοι ανά πάσα στιγμή θα απειλούν την πρόκληση ενός μεγαλύτερου ατυχήματος απο αυτό που θα μπορεί να αντιμετωπίσει η Ελλάδα. Ουσιαστικά τα μέτρα που θα "απαλύνουν" τον πόνο της Ελληνικής οικογένειας είναι με πολύ απλά λόγια τα εξής:
•Αναστολή της καταβολής τόκων για 10 χρόνια
•15ετής παράταση της ωρίμανσης των δανείων και ενα πρόγραμμα επαναγοράς χρέους.
Θα ήταν όντως βοήθεια, αν δίνανε την  10ετή παράταση χωρίς την επανακεφαλαιοποίση των τόκων στο τέλος. Είναι όπως και με τα τραπεζικά δάνεια  και τις λεγόμενες "ρυθμίσεις" που κάνουν οι τράπεζες σήμερα, που ουσιαστικά μειώνουν την δόση , επιμηκύνουν τον χρόνο αποπληρωμής, αλλά στο τέλος το δάνειο των 100 χιλιάδων ευρώ έχει φτάσει 150 χιλιάδες ευρώ. Η επαναγορά χρέους, μέσω των ομολόγων που υπάρχουν σαν διαδικασία στοχεύει στις ελληνικές τράπεζες οι οποίες έχουν ήδη βολιδοσκοπηθεί και στα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ ενδιαφέρον αναμένεται να δείξουν και επιθετικά επενδυτικά κεφάλαια που όλο το προηγούμενο διάστημα έκτισαν θέσεις στο ελληνικό χρέος αγοράζοντας τίτλους ακόμη και στο 12% της ονομαστικής αξίας των ομολόγων. Αυτοί οι επενδυτές, μέσω της δημόσιας προσφοράς, θα τριπλασιάσουν τις αποδόσεις τους.

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012 Yπάρχουν πέντε εισαγγελικές παραγγελίες για την προηγούμενη κυβέρνηση και υπουργούς...

Όλα τα κανονίζουν τα καλά παιδιά του συστήματος. Για 205η φορά είδαμε το βίντεο του Κασιδιάρη στην Κρήτη στα κεντρικά δελτία ειδήσεων, την ώρα που για πρώτη φορά στην μεταπολίτευση, υπάρχουν πέντε εισαγγελικές παραγγελίες για την προηγούμενη κυβέρνηση και υπουργούς στον γίγαντα πρόεδρο της βουλής. Και δεν έχουν βγάλει τσιμουδιά, την στιγμή που σε οποιαδήποτε άλλη δημοκρατικη χώρα θα
είχαν στηθεί ειδικά δικαστήρια!  Όπως ακριβώς έγινε εδώ το 1989 για δύο μόλις φακέλλους! Αναρωτηθείτε λοιπόν καλοί μας συμπολίτες… τι θα έκαναν αυτά τα παιδιά χωρίς την Χρυσή Αυγή;


olympia

Με τις ευλογίες της ΝΔ η χρηματοδότηση του ψευδοκράτουςΤελικώς οι Έλληνες στις ευρωεκλογές ψηφίσανε για ευρωβουλευτές που να εκπροσωπούν την Ελλάδα ή την Τουρκία; Αυτή η απορία γεννάται μοιραία όταν κάποιος διαβάζει τα τελευταία πεπραγμένα του ευρωκοινοβουλίου. Διαβάζουμε λοιπόν στα ΜΜΕ ότι υπερψηφίστηκε η γνωμοδότηση της Μαριέττας Γιαννάκου (ευρωβουλευτού της ΝΔ και πρώην υπουργό Παιδείας που είχε προσπαθήσει να βάλει το βιβλίο της Ρεπούση για να δηλητηριάζει τα παιδιά μας) σχετικά με τα κατεχόμενα της Κύπρου.
Η γνωμοδότηση της Γιαννάκου αφορούσε την χρηματοδότηση του ψευδοκράτους από την Ε.Ε. και έλεγε ότι αυτή θα πρέπει να συνεχιστεί κανονικά και να ενισχυθούν οι δράσεις που προωθούν τον δικοινοτισμό. Την ίδια ώρα υπήρξαν και τροπολογίες για απευθείας εμπόριο (δηλαδή έμμεση αναγνώριση) με τα κατεχόμενα, οι οποίες ευτυχώς απερρίφθησαν. Στα μόνα θετικά της συγκεκριμένης γνωμοδότησης, τα οποία όμως δεν έχουν και ιδιαίτερη σημασία, μιας και οι τούρκοι γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τα έγγραφα και τις διαμαρτυρίες είναι η στήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο έργο της Επιτροπής για τους Αγνοούμενους και απευθύνει έκκληση στον στρατό κατοχής να άρει τους περιορισμούς σε εν εξελίξει και μελλοντικά έργα.http://www.xryshaygh.com

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012 ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΠΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ > “Πλαστή” η ανεξαρτησία της Αλβανίας!!

Για να γελάσετε λίγο ….Το πιστοποιητικό της ανεξαρτησίας της Αλβανίας, δηλαδή, το  ντοκουμεντο το original, δεν υπάρχει στην Αλβανία! Μέχρι τώρα δεν το έχουνε βρει! Και ούτε το έχει δει κανείς! Έχουν μια φωτοτυπία με κάποιες υπογραφές και αυτό παρουσιάζουν! Είναι για γέλια και για κλάματα!

ΧΕ
olympia

Προανακριτική για όσους υπέγραψαν τα μνημόνια

Ο πόνος των κουκουέδων!Ο πόνος των κουκουέδων!
Μου ετέθη υπόψιν το παρακάτω δημοσίευμα στο νέο portal του ΚΚΕ («902 gr.» το ονομάζουν – την ίδια επωνυμία είχε και ο τηλεοπτικός τους σταθμός, τον οποίο έκλεισαν αφού πέταξαν στο δρόμο τους εργαζομένους του…), το οποίο αφορά άρθρο μου εις την ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής, υπό τον τίτλον «Τα 94 χρόνια του ΚΚΕ και οι ιδρυτές του». Ιδού πως απήντησαν οι πολιτικοί απόγονοι του αιματοβαμμένου Στάλιν:
O πόνος των χρυσαυγιτών
«Αποδεικνύουν διαρκώς ποιος είναι ο πόνος τους. Τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής παίζοντας το ρόλο του λαγού του αστικού πολιτικού συστήματος στο βάρβαρο καπιταλισμό, χύνουν χολή στην ιστοσελίδα τους για τα 94 χρόνια του ΚΚΕ. Με αφορμή τη σημερινή (25.11) πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ για την 94χρονη ιστορία του, που ταυτίζεται με την πάλη για το δίκιο και τη σωτηρία του λαού, οι πολιτικοί απόγονοι του Χίτλερ ανάρτησαν ένα από τα γνωστά τους κείμενα, που απλά δείχνει πόσο αγκαλιασμένοι είναι με ένα σύστημα που τρώει τις σάρκες του λαού.
Στο κείμενο αναφέρουν: «Ευκαιρίας δοθείσης, θα κάνουμε κι εμείς ένα αφιέρωμα στην ίδρυση του ΚΚΕ, του κόμματος "του εγκλήματος και της προδοσίας", συμφώνως με τον Γεώργιο Παπανδρέου, τον πρεσβύτερο». Και αφού παραθέτουν μια σειρά ανακρίβειες και φαιδρότητες για να δείξουν δήθεν το …«προδοτικό» του πράγματος καταλήγουν: «Τέλος, ως είθισται, ας… ευχηθούμε κι εμείς με την σειρά μας για την συμπλήρωση των 94 ετών του εθνοπροδοτικού ΚΚΕ: ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΕΚΑΤΟΣΤΗΣΕΙ!»
Είναι γνωστό τι τους καίει περισσότερο απ’ όλα. Το ΚΚΕ. Γιατί ο λαός δεν μπορεί να ξεχάσει ότι όταν κάποιοι φόραγαν κουκούλες και έστελναν στο απόσπασμα Έλληνες αγωνιστές και αγωνίστριες κομμουνιστές και μη, το ΚΚΕ πάλευε με νύχια και δόντια για τη λευτεριά, το ψωμί και τη ζωή του λαού. Είναι τόσο προβλέψιμοι, όσο κάποιοι αρθρογράφοι και αστοί πολιτικοί άλλων κομμάτων που συκοφαντούν και διαστρεβλώνουν την ιστορική πραγματικότητα για να πλήξουν τη στρατηγική του ΚΚΕ. Αυτό φοβούνται. Και καλά θα κάνουν να συνεχίσουν να φοβούνται…».
Βλέπετε καμιά απάντηση, «για την ταμπακέρα», πέραν από το γενικό κι αόριστο «παραθέτουν μια σειρά ανακρίβειες και φαιδρότητες»; Ποιες είναι αυτές οι «ανακρίβειες και φαιδρότητες»; Εάν είχαν επιχειρήματα, δεν θα παρέθεταν μία προς μία τις «ανακρίβειες και φαιδρότητες» και δεν θα τις συνέτριβαν; Αλλά, που να τολμήσουν! Εγώ, πάντως, τους προκαλώ: ας αμφισβητήσουν αν μπορούν έστω και μία γραμμή του κειμένου κι αν αποδειχθώ ψεύτης θα γράψω για… τιμωρία εκατό φορές το εξής σύνθημα: «Ζήτω το τιμημένο κουκουέ – Αθάνατος ο Ιωσήφ Στάλιν»…

Ετοιμάζουν 12 Μνημόνια-Αποδέχονται το όνομα Μακεδονία για τα Σκόπια

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ
Το παραδέχθηκαν στην συνέντευξη τύπου που έδωσαν οι Στουρνάρας-Σταικούγας. 
Ετοιμάζουν 12 Μνημόνια Αποδέχονται το όνομα Μακεδονία για τα Σκόπια
Το επόμενο Μνημόνιο δεν θα είναι ένα  που θα αφορά την γενική κυβέρνηση, αλλά 12. Ένα για κάθε υπουργείο.
Γιατί δεν αναλαμβάνει πρωθυπουργός  αυτοπροσώπως ο Ράιχενμπαχ ;
Θα ήταν πιο έντιμο για τους Έλληνες.
Μόνον μέσω του κυνισμού, μπορεί πλέον να αντιμετωπισθεί το αίσχος, που χαρακτηρίζεται επικοινωνιακά, παραμονή της Ελλάδας στον «σκληρό πυρήνα» της ευρωζώνης. Και μόνον με σκληρή ειρωνεία οι δηλώσεις της κυβέρνησης περί ελληνικής διαπραγμάτευσης με το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες.
Ουσιαστικά αντί για Μνημόνιο 3, έχει γίνει συμφωνία και αποδοχή του εξής σχεδίου του Βερολίνου. Κάθε υπουργείο θα αποδεχθεί ένα ειδικό Μνημόνιο για τους τομείς αρμοδιότητας του. Το ειδικό αυτό Μνημόνιο θα αποτελεί υποχρεωτικό «οδικό χάρτη» στο επίπεδο των δράσεων, των υποχρεωτικών νόμων και ρυθμίσεων που θα πρέπει να προωθήσει, αλλά και την διαδικασία που θα αξιοποιήσει τα κονδύλια  του προϋπολογισμού της Γενικής κυβέρνησης που το αφορούν.
Με τον τρόπο αυτό εκτός από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών, θα συνυπογράψουν  τα  λεπτομερειακά  Μνημόνια , όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.  Οι δεσμευτικές αυτές υπογραφές, των 12 Μνημονίων, θα αφορούν και τους επόμενους υπουργούς, αφού η διοίκηση είναι ενιαία.
Πέραν των υποχρεώσεων και του χρονοδιαγράμματος, τα Μνημόνια αυτά  συμπληρώνονται από ειδικές φόρμες, όπου κοστολογούνται και προεξοφλούνται οι δράσεις. Οι φόρμες έχουν έλθει από το εξωτερικό, μέσω Τρόικας  και οι Έλληνες υπουργοί θα πρέπει απλά να τις συμπληρώσουν.
Τα 12 Μνημόνια θα  συμπληρώνονται από διορισμένους Επιτρόπους  ανά υπουργείο, αλλά και στο επίπεδο του Λογιστηρίου του Κράτους, που θα διορίζονται από το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες, προκειμένου να επιτηρούν τους υπουργούς και την καλή εκτέλεση των Μνημονίων ανά υπουργείο.  Οι Επίτροποι αυτοί θα είναι επιπλέον των κλιμακίων της Τρόικας, της task force του Ράιχενμπαχ, των κλιμακίων του Φούχτελ και της ειδικής ομάδας των Γάλλων για την αναδιάταξη του ελληνικού Δημοσίου.
Επίσης τα 12 Μνημόνια και οι Επίτροποι ανά υπουργείο συμπληρώνονται από τον ειδικό λογαριασμό μέσω του οποίου θα διαχειρίζονται τα ποσά των δόσεων οι ίδιοι οι πιστωτές και στον οποίο θα εντάσσονται τα έσοδα των αποκρατικοποιήσεων και το 30% των πλεονασμάτων που τυχόν θα επιτευχθούν από τηνοικονομική γενοκτονία των Ελλήνων.
Στο πρώτο τρίμηνο του 2013, αναμένεται εξάλλου ως προαπαιτούμενο των τριών δόσεων των 10 δις ευρώ, ο διορισμός του Επιτρόπου επί του ελληνικού Προϋπολογισμού. Ο  «πρωθυπουργός» των Επιτρόπων δηλαδή, με πολύ πιο αποφασιστικές αρμοδιότητες  από τον ίδιο τον Α. Σαμαρά.
Με αυτά τα δεδομένα προφανώς στο Μαξίμου κατοικοεδρεύει πλέον ο διορισμένος από την τρόικα και το Βερολίνο, Νομάρχης Αθηνών, ενώ στο υπουργικό συμβούλιο συμμετέχουν οι μεταφραστές των ξένων  επιτρόπων τους. Και όλα αυτά με την Ελλάδα να τρέχει ασθμαίνουσα να υιοθετήσει 15 «μεταρρυθμίσεις» μέσα σε 9 ημέρεςνα παρακαλάει για την επαναγορά του χρέους , οι όροι της οποίας ενώ δεν έχουν ορισθεί από το Eurogroup, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί για να αποφασισθεί η εκταμίευση των 34, 4δις ευρώ, στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου.
Και αν όλα αυτά συμβούν στη Σύνοδο Κορυφής  θα αποφασισθεί η εκταμίευση του πρώτου μέρους της δόσης των 44 δις ευρώ, την ίδια ώρα που η Ευρώπη θα αποδέχεται και η Ελλάδα θα συμφωνεί, τα Σκόπια να ονομασθούν Macedonia- Skopje. Η πλέον θλιβερή λήξη δηλαδή του Σκοπιανού, για την Ελλάδα.  Η απόλυτη ήττα…
www.newsbomb.gr

Ετοιμάζουν 12 Μνημόνια-Αποδέχονται το όνομα Μακεδονία για τα ΣκόπιαΤα "μαζεύει" ο Αλβανός Πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα, μετά τις προκλητικές δηλώσεις που έκανε στην Αυλώνα. Εκπρόσωπος της Αλβανικής κυβέρνησης, ερωτηθείς σχετικά, διευκρίνισε ότι  «η δήλωση του πρωθυπουργού αναφέρεται στο ιστορικό πλαίσιο 100 χρόνια πριν και δεν εκφράζει καμία εδαφική διεκδίκηση εναντίον των γειτόνων μας στα Νότια, Βόρεια και στα Ανατολικά» διευκρίνισε η εκπρόσωπος του Μπερίσα. Η δήλωση αυτή έχει αναρτηθεί και στην επίσημη ιστοσελίδα της αλβανικής κυβέρνησης....
 Ωστόσο, το Αλβανικό Πρακτορείο Ειδήσεων χαρακτηρίζει την ακύρωση του ταξιδιού του Δημήτρη Αβραμόπουλου ως "πρόσχημα" και παραπέμπει στην παρακάτω διευκρινιστική δήλωση.http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr

Δείτε τον μισθό του νερουλα της βουλης

Ο υπάλληλος της Βουλής, ο νερουλάς που αλλάζει το νερό σε κάθε βουλευτή που παίρνει το λόγο από το Βήμα της Βουλής, παίρνει τα ίδια λεφτά πλέον με τον...
Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Σχεδόν 3 χιλιάρικα και μετά από 40 χρόνια υπηρεσίας!!!!


Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ παίρνει σχεδόν 1300 ευρώ λιγότερα από τον παραπάνω κύριο με τα νερά μέσα στη Βουλή! 1600 ευρώ λιγότερα από τον κύριο αυτό παίρνει και ο Καθηγητής Πανεπιστημίου, ενώ ο γιατρός μετά από 10 χρόνια και ο οποίος έχει δαπανήσει άλλα σχεδόν 20 χρόνια για να γίνει γιατρός, παίρνει 1800 ευρώ λιγότερα από τον νερουλά της Βουλής! Την ίδια στιγμή ο γενικός γραμματέας των Υπουργείων παίρνει 400 ευρώ περισσότερα από τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου που σύμφωνα με το Σύνταγμα κανείς δεν μπορεί να παίρνει περισσότερα ούτε καν οι Βουλευτές οι οποίοι παίρνουν τα διπλάσια και αν προσθέσουμε και τα προνόμια των Βουλευτών που ο ΠτΑΠ δεν τα έχει δει ούτε στον ύπνο του, τότε τριπλασιάζονται οι αποδοχές των Βουλευτών οι οποίες θα έπρεπε να είναι τρεις φορές μικρότερες σύμφωνα με το Σύνταγμα εφόσον θα έπρεπε να είναι ισότιμες με αυτές του ΠτΑΠ!!!

Φυσικά θα γίνουν χιλιάδες ομαδικές και μαζικές προσφυγές στο μισθοδικείο και οι δικαστές θα πάρουν και αναδρομικά και εντόκως τους μισθούς τους πίσω και θα διεκδικήσουν και τα προνόμια των Βουλευτών και θα τα κερδίσουν για να μάθουν κάποτε οι κύριοι της Εκτελεστικής και Νομοθετικής Εξουσίας να σέβονται το Σύνταγμα, όμως θα πρέπει να φτάνουμε στα δικαστήρια για να σέβονται οι κυβερνώντες το Σύνταγμα το οποίο μετέτρεψαν σε κουρέλι και σκουπίδι;

Εάν λοιπόν πραγματικά ενδιαφέρονται οι βουλευτές μας για τη σωτηρία της Πατρίδας, ας κόψουν τους μισθούς τους εδώ και τώρα κατά 70% και στα επίπεδα του Προέδρου του Αρείου Πάγου καθώς και όλα τα προνόμια τους, για να μη κατατεθούν οι χιλιάδες προσφυγές στο μισθοδικείο και φυσικά τους νερουλάδες της Βουλής να τους πάνε εκεί που πρέπει μισθολογικά. Στα 800 ευρώ και πολλά τους είναι. Δεν μπορεί ο νερουλάς της Βουλής να παίρνει 4 φορές μεγαλύτερο μισθό από τον Ανθυπολοχαγό. Αυτά δεν γίνονται ούτε στο Μπαγκλαντές, δεν συνέβησαν ποτέ ούτε καν στην Σοβιετία...
Πηγή: makeleio.gr

H EΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΙΛΗΣΕ. ΑΘΩΟΙ ΟΙ ΑΝΤΙ ΦΟΥΧΤΕΛΙΚΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΑθώοι κρίθηκαν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης οι τρεις εργαζόμενοι που κατηγορούνταν για το προ ημερών επεισόδιο εναντίον του Γερμανού Γενικού Πρόξενου στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την 3η Ελληνογερμανική Συνάντηση. Το δικαστήριο, μετά από μαραθώνια διαδικασία, απήλλαξε τους δύο δημοτικούς υπαλλήλους και τον συνδικαλιστή εκπαιδευτικό για τις πράξεις της διατάραξης κοινής ειρήνης, της παράνομης βίας και της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Επιπλέον απήλλαξε τον εκπαιδευτικό από την κατηγορία της απείθειας, διότι αρνήθηκε να υποβληθεί σε εγκληματολογική σήμανση. Απολογούμενοι, οι τρεις κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι δεν είχαν πρόθεση να βιαιοπραγήσουν εναντίον του Γερμανού διπλωμάτη....

Τόνισαν δε ότι η παρουσία τους στο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου φιλοξενήθηκε η εκδήλωση, είχε τον χαρακτήρα της διαμαρτυρίας ενάντια στην εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας που πλήττει τους υπαλλήλους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και για τις προηγούμενες δηλώσεις που έκανε ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας, Χανς-Γιοάχιμ Φούχτελ, για την αποδοτικότητα των Ελλήνων δημοτικών υπαλλήλων σε σύγκριση με τους αντίστοιχους Γερμανούς.

Πριν από λίγο ο γκουρού Στουρνάρας είπε στον Πρετεντέρη την αρλούμπα του αιώνα…

MEGA ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ
olympia.gr
“Δεν είναι η υψηλή φορολογία ανασταλτικός παράγοντας για τις επενδύσεις”!!
Για την ακρίβεια, είναι πέμπτος ή έκτος παράγοντας στην σειρά!!!”
Η κτηνώδης αυτή παπαριά ήλθε ως απάντηση της ερώτησης του Πρετεντέρη “και πως ρε γίγαντα θα έλθουν επενδύσεις, όταν η φορολογία στην Ελλάδα είναι υψηλότερη” ; ; ;
Αυτός ο αχυράνθρωπος, είναι υπουργός οικονομικών. Αυτός ο κρετίνος που θεωρεί ότι όλοι οι Ελληνες είναι τεμπελχανάδες και κομματόσκυλα, ας μας εξηγήσει ΓΙΑΤΙ έφυγε η κόκα κόλα και η ΦΑΓΕ, γιατί τα τζάμπο έχουν έδρα στην Κύπρο, γιατί υπάρχουν εκατομμύρια εταιρείες στους “φορολογικούς παραδείσους”, γιατί οι έλληνες κάνουν βουλγάρικες τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους, γιατί κλείνουν τα βενζινάδικα στην Β. Ελλάδα;
Αλλά ο θεός Στουρνάρας δεν έμεινε εκεί. Δήλωσε ότι θα αυξηθεί η φορολογία, θεωρώντας ότι υπάρχει ακόμα λίπος παρουσιάζοντας κατι απίστευτους συγκριτικούς δείκτες…
Το μόνο λίπος που υπάρχει σημιτοσυμμοριτη Στουρνάρα, είναι στην κοιλιά του Παγκάλου. Δεν είναι δυνατόν αυτός ο τύπος να κυβερνά την χώρα. Οχι μόνο δεν ξέρει τα βασικά της
οικονομίας, αλλά ζει πιστεύοντας ότι οι Ελληνες έχουν χρήμα στα σεντούκια.

Και προφανώς αφήνουν τα παιδιά τους νηστικα, για να το κρατήσουν.

ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΡΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ: ΚΑΘΗΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΗΔΗΞΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΑΝ ΑΡΝΗΘΕΙΤΕ ΘΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ!ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟY: ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ  ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ . ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΒΙΑΙΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ, ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΗ, ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ  ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ .ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ  ΠΟΙΑ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥΣ? ΕΓΙΝΑΝ 55 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΞΕΓΕΡΘΕΝΤΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. Ε , ΚΑΙ? ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΕ? ΑΠΕΛΑΘΗΚΑΝ ΑΜΕΣΩΣ ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ? ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ. ΑΡΑ ΤΕΛΙΚΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΝΟΜΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΛΑΘΡΑΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ (ΟΠΩΣ ΚΟΣΜΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ) . ΕΛΛΑΣ , ΕΛΛΑΣ....
Με αναλυτική απόφαση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ στρατηγού Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου, που ισχύει από την Τρίτη 27 Νοεμβρίου, θεσπίζονται τα πέντε πρώτα Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών, οι οποίοι έχουν συλληφθεί για παράνομη είσοδο και διαμονή στην Ελλάδα προκειμένου να ολοκληρωθεί η απέλαση ή η εθελοντική αναχώρηση από την Ελλάδα.
Παράλληλα καθορίζονται ο κανονισμός λειτουργίας των Κέντρων, η αποστολή και οι αρμοδιότητες καθώς και τα καθήκοντα και οι κανόνες συμπεριφοράς του συνόλου του προσωπικού. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μελετάται η ίδρυση νέου Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών πιθανόν στη Ρόδο, ενώ υπάρχει σε εκκρεμότητα η δημιουργία Κέντρου για λαθρομετανάστριες. Τα καθήκοντα συμπεριφοράς και τα αδικήματα από αστυνομικούς-φρουρούς. Η αποστολή και οι αρμοδιότητες για τους νόμιμους περιορισμούς.
Στα βασικά της σημεία η απόφαση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ, με την οποία ρυθμίζονται και καθορίζονται θέματα σχετικά με τον περιορισμό των λαθρομεταναστών είτε από ακροδεξιές είτε από αριστερές αντιλήψεις, έχει ως εξής:

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ. ΚΙ ΕΜΕΙΣ.....ΤΟ ΧΑΒΑ ΜΑΣ.Στην αυλή της νομαρχίας Αδριανούπολης στεγάζεται το νέο διπλωματικό στρατηγείο που δημιούργησε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών δίνοντας έμφαση σε ζητήματα της Θράκης ένθεν κι ένθεν στελεχώνοντάς το μάλιστα με πρέσβη, τρεις προξένους και πλειάδα διπλωματικών υπαλλήλων, γραμματείς κλπ. 
Τα εγκαίνιά του αποτέλεσαν το γεγονός των ημερών κι έγιναν από τον υφυπουργό Εξωτερικών Κουρού Νατζί, ενώ το παρόν τους έδωσαν ο πρέσβης Μετίν Κιλίτς και όλοι οι διπλωμάτες. Η νέα υπηρεσία θα ασχολείται με τα συμβαίνοντας στις διεθνείς σχέσεις και συγκεκριμένα ένας πρόξενος θα έχει αποκλειστικά τα θέματα της ελληνικής Θράκης και της μειονότητας, ένας δεύτερος τα ζητήματα των Βαλκανίων και του ισλαμικού τόξου, κι ένας τρίτος την βόρεια Θράκη και την Βουλγαρία που... επίσης εγείρονται μειονοτικά ζητήματα. 
Το πιο χαρακτηριστικό είναι ότι στα περιβόητα αυτά εγκαίνια που δόθηκε μεγάλη προβολή και δημοσιότητα ήταν τόσο ο Τούρκος πρόξενος Κομοτηνής, όσο και ο Τούρκος πρόξενος της Φιλιππούπολης, ενώ από ελληνικής πλευράς παρέστη η πρόξενός μας στην Αδριανούπολη Κατερίνα Βαρβαρήγου.

Τά ἀρχαῖα Ἑλληνικά θεραπεύουν τήν δυσλεξία!


Εἶναι κάτι γνωστότατον στοὺς κύκλους τῶν ἐπιστημόνων, κι ὄχι τῶν σκιτζήδων. 
Οἱ ἔρευνες ἔχουν ξεκινήσει ἐδῶ καὶ πάρα πολλὰ χρόνια, ἀλλὰ συνήθως, λόγῳ τοῦ μένους τῆς κοινοπραξίας ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ-ΕΛΙΑΜΕΠ, ἀποσιωπόνται ἀπὸ τὸ πλατὺ κοινό. 
Δὲν εἶναι πάντως κάτι ποὺ μποροῦν νὰ κρύψουν.
Ὅλο καὶ περισσότερες φωνὲς ἀνᾲ τὸν πλανήτη ὑψόνονται καὶ ξεκαθαρίζουν τὸ μέγεθος τοῦ ψεύδους, μὲ τὸ ὁποῖον μᾶς  ἔχουν ποτίσει. 
Ναί, τὰ Ἑλληνικά, καὶ δὴ τὰ ἀρχαῖα, εἶναι μελωδία. Εἶναι συμπαντικὴ γλώσσα. Εἶναι ἡ γλώσσα τῆς ἐπιστήμης.
Καὶ φυσικὰ εἶναι ἡ γλώσσα τῆς ὑγιοῦς διαβιώσεως.
Φιλονόη.

Τα αρχαία Ελληνικα θεραπεύουν την δυσλεξία.

Την ωφέλεια που προκύπτει για τη διαμόρφωση και τη σωστή χρήση του εγκεφάλου αναγνωρίζουν ξένοι καθηγητές (οι Έλληνες αγνοούνται), οι οποίοι προτείνουντη συστηματική διδασκαλία της γλώσσας σαν θεραπεία σε δυσλεκτικά παιδιά, ενώ εδώ τείνουν να εξαφανιστούν ολοκληρωτικά από την εκπαίδευσή μας.
Διαβάζουμε στο mystikaperasmata.gr
Σύμφωνα με την θεωρία, του Καθηγητού της Φιλολογίας Eric Havelock η οποία στηρίζεται στον Πλάτωνα, το αρχαίο Ελληνικό αλφάβητο προκάλεσε πακτωλό αφηρημένων εννοιών στον Αρχαίο Ελληνικό…. κόσμο, λόγω ενεργοποίησης του εγκεφάλου των χρηστών του.
Στον συνεδριακό τόμο των τετρακοσίων σελίδων «Alphabet and the Brain, έκδοση Springer του 1988» παρουσιάζονται τα συμπεράσματα πλήθους κορυφαίων επιστημόνων φιλολόγων, γλωσσολόγων και άλλων ειδικοτήτων, πλην Ελλήνων αντιστοίχων ειδικοτήτων.
Επιμελητές της έκδοσης ήταν ο Καθηγητής της Ιατρικής Charles Lumsden του Πανεπιστημίου του Τορόντο και ο Διευθυντής του Κέντρου Θεωρίας της Επικοινωνίας “Marchal McLuhan” Derrick De Kerckhove.
Tα επιστημονικά αποτελέσματα τα οποία υποστηρίζουν την θεωρία του Havelock είναι τα εξής: 
1. Η περιοχή Broca, που βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του εγκεφάλου, ενεργοποιήθηκε λίγο περισσότερο, λόγω του Ελληνικού αλφαβήτου διότι χρησιμοποιήθηκαν επιτυχώς φωνήεντα σε γραφή για πρώτη φορά. 
2. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος επαναπρογραμματίστηκε ριζικώς. 
3. Η πιο πάνω αναφερθείσα συγκλονιστική μεταβολή στην λειτουργία του εγκεφάλου προκάλεσε μία ουσιώδη αλλαγή στην ψυχολογία των χρηστών του αλφαβήτου από την οποία προέκυψε η ανάγκη επικοινωνίας των πολιτών δια της λειτουργίας του θεάτρου.
Οι δημοσιευμένες έρευνες της επιστημονικής ομάδας του Ιωάννη Τσέγκου παρουσιάζονται στο βιβλίο «Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΝΩΝ». Σε αυτές, αλλά και σε νεώτερες έρευνες 1999-2010, απέδειξαν ότι οι μετρήσιμοι δείκτες της Λεκτικής Νοημοσύνης και της Αφαιρετικής Σκέψης με αποδεκτές τεχνικές επιταχύνθηκαν σε ομάδα 25 μη-δυσλεξικών παιδιών. Η διδασκαλία στα παιδιά αυτά καθώς και οι μετρήσεις των δεικτών άρχισαν από την ηλικία των 8 ετών και συνεχίστηκαν μέχρι και τα 12 χρόνια τους.
Οι ίδιοι δείκτες επιβραδύνθηκαν στην ισάριθμη ομάδα μη-δυσλεξικών παιδιών τα οποία δεν διδάχθηκαν εβδομαδιαίως και εξωσχολικώς επί δίωρο την Αρχαία Γλώσσα. Ας σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες διδάχθηκαν τα ίδια προγραμματισμένα μαθήματα στο κανονικό ωράριο η δε στατιστική ανάλυση των αποτελεσμάτων έγινε με γενικώς αποδεκτό πρότυπο. Ωστόσο, η Αυστραλή Πανεπιστημιακή ερευνήτρια Kate Chanock έκανε ένα βήμα παράλληλο ως προς τον Ιωάννη Τσέγκο διότι στο έργο της «Help for a dyslexic learner from an unlikely source: the study of Ancient Greek, Literacy 2006» περιγράφει πως κατέστησε ένα αγγλομαθή δυσλεξικό σε μη-δυσλεξικό με τα Αρχαία Ελληνικά! 
Εν τούτοις, από φέτος, τα μεν παιδιά της Αγγλίας του Δημοτικού στην περιοχή της Οξφόρδης, με επιστημονική πρόταση, επιπροσθέτως των μαθημάτων τους θα μαθαίνουν Αρχαία Ελληνικά, τα δε αντίστοιχης ηλικίας Ελληνόπουλα, μόνον με πολιτική απόφαση, δεν θα διδάσκονται την Αρχαία Γλώσσα ενώ θα έπρεπε, αλλά Αγγλικά!! (Σταύρος Π. Παπαμαρινόπουλος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας 2004-2010 )    (πηγή)
Τὸ παραπάνω εἶχε δημοσιευθεῖ ἀπὸ τὸν Μινώταυρο, ἀλλὰ μὲ τὴν μεταφορὰ τοῦ ἱστολογίου «χάθηκε».

ΣΟΥΛΑΑΑΑ ΤΡΕΧΑ! ΒΑΡΕΣΑΝΕ ΜΠΙΕΛΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ! Ο ΤΑΜΗΛΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΚΑΛΑ (ΠΟΝΤΙΑΚΑ:ΟΡΧΕΙΣ) ΤΟΥ!!Καμία αίσθηση του αξιώματος και της θέσης τους δεν φαίνεται να έχουν πλέον μέλη του κοινοβουλίου.
Ο βουλευτής της ΝΔ Μιχάλης Ταμήλος έχει γίνει το πρόσωπο της ημέρας μετά το βίντεο που τον έδειχνε να λέει σε υποεπιτροπή της Βουλής: «δεν μπορούμε να ερχόμαστε κάθε εβδομάδα στην Επιτροπή και να πληρωνόμαστε μία φορά τον μήνα».

Πορεία κατά του μνημονίου (φωτορεπορτάζ)Την  πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση κατά του Μνημονίου διεξήγαγε το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) την Τρίτη (27/11), με πορεία από τα γραφεία της κεντρικής διοίκησης στην Λευκωσία  προς το Υπουργείο Οικονομικών.
Τα εθνικιστικά συνθήματα  διατάραξαν την ησυχία των αμέριμνων συμπολιτών μας που απαθείς απολάμβαναν το βραδινό τους καφεδάκι αφού προφανώς δεν έχουν αντιληφθεί την νέα κατοχή που είναι προ των πυλών.

Το γεγονός αυτό μας θλίβει, αφού βλέπουμε ένα αποχαυνωμένο λαό να δέχεται ότι του πασάρουν τα Μ.Μ.Ε και οι ανίκανοι πολιτικοί μας.
Φυσικά αυτό θα αλλάξει με τα την εφαρμογή των πρώτων μέτρων που θα στραγγαλίσουν τον λαό και θα τον καταστήσουν έρμαιο των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Τότε και μόνο κάποιοι θα καταλάβουν!
Αρκετοί ήταν όμως και οι συμπολίτες μας οι οποίοι στο διάβα της Εθνικιστικής πορείας έστελναν μηνύματα συμπαράστασης  και ενθάρρυναν  με το χειροκρότημα τους τον νέο αγώνα που ετοιμάζεται να δώσει το εθνικιστικό κίνημα  ενάντια στους διεθνείς τοκογλύφους και τα εγχώρια τσιράκια τους.

Όπως προαναφέραμε η πορεία κατέληξε στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Οικονομικών, εκεί ο συναγωνιστής Γεάδης Γεάδη, υπεύθυνος Τ.Ο. Λευκωσίας, άνοιξε τον κύκλο των ομιλιών κάνοντας αναφορά στην ανικανότητα των πολιτικών και τον ύποπτο ρόλο αυτών στην οικονομική δυσχέρεια που περιήλθε ο τόπος μας.
Στην  συνέχεια αναφέρθηκε στον στραγγαλισμό που πρόκειται να υποστούν, τόσο η μεσαία, όσο και η χαμηλή κοινωνική τάξη, αφού οι μόνοι κερδισμένοι από αυτό το παιχνίδι θα είναι οι τραπεζίτες και οι κεφαλαιούχοι.
Τελειώνοντας την ομιλία του ο συναγωνιστής  ανέφερε πως οι πολιτικάντηδες μας σήμερα έχουν έλλειψη πολιτικής ανδρείας, που χρειάζεται για να αντιμετωπίσει η πατρίδα μας τον νέο εχθρό. Αυτή που μόνο ένα Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα μπορεί να την έχει. Έκλεισε με κάλεσμα για αντίσταση στους διεθνείς και τα εγχώρια τσιράκια τους, από τους φίλους και τα μέλη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.).

Στην συνέχεια τον λόγο παρέλαβε ο εκλεκτός προσκεκλημένος μας και βουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, συναγωνιστής Αρτέμης Ματθαιόπουλος.
Σε μια καταιγιστική και συγκινητική ομιλία ο συναγωνιστής Ματθαιόπουλος  δήλωσε την συμπαράσταση του Λαϊκού Συνδέσμου τόσο στο κίνημα μας όσο και σε ολόκληρο τον Κυπριακό Ελληνισμό.
Εξέφρασε την ανησυχία του για την ένταξη της Κύπρου στον μηχανισμό στήριξης των διεθνών τοκογλύφων και έφερε αρκετά παραδείγματα φτώχειας και ανέχειας που δημιούργησε η τρόικα  στην μητέρα πατρίδα θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξει  τι περιμένει το ήδη πολύπαθο νησί μας.
Στην συνέχεια εξέφρασε την αγανάκτηση του για τα υπερπρονόμια που απολαμβάνουν οι Τουρκο«κύπριοι» εις βάρος του Κυπριακού Ελληνισμού  από τον οποίο θα ρουφήξουν και την τελευταία ρανίδα του αίματος του με πρόσχημα το μνημόνιο και την οικονομική κρίση, μίλησε επίσης για το Κυπριακό Πρόβλημα λέγοντας πως η Ελληνική γη μας δεν θα ελευθερωθεί με λύσεις τύπου ομοσπονδίας.
Κλείνοντας ευχαρίστησε το πολιτικό συμβούλιο και τα στελέχη του κινήματός μας για την φιλοξενία, και έκανε κάλεσμα για να συνεχίζουμε τον αγώνα για μια πατρίδα ελεύθερη και Ελληνική.

Τελευταίος το λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του κινήματος μας, συναγωνιστής Χρίστος Χρίστου, ο οποίος με την σειρά του ευχαρίστησε το συναγωνιστή Ματθαιόπουλο για την συμπαράσταση του και στην συνέχεια αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της τρόικα στην καθημερινότητα του μέσου Έλληνα της Κύπρου.
Επίσης αναφέρθηκε στην ανικανότητα των πολιτικών μας να βάλουν την κυπριακή οικονομία σε ρυθμούς ανάπτυξης  και ανάκαμψης.
Στην συνέχεια της ομιλίας του ο Πρόεδρος του Κινήματος μας  μίλησε για τις προτάσεις του Εθνικιστικού κινήματος  για να εξέλθει η Κύπρος της κρίσης και να ξανασταθεί η οικονομία μας στα πόδια της.

Απίστευτο!! Η ΕΕ ζήτησε να αφαιρεθούν τα φωτοστέφανα από τους Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο!!! 41
Αρχή φόρμας
http://4.bp.blogspot.com/-Jrv8fjl7_XU/ULUvBYMIufI/AAAAAAABSMs/s6A4sunE0PM/s640/Kirilometodievistika_big.jpg
Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης_Να αφαιρεθούν τα φωτοστέφανα από τούς Αγίους Ισαποστόλους Κύριλλο και Μεθόδιο στη Σλοβακία, αποφάσισαν σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Σλοβακία είναι Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2009, και το 2013 που είναι η 1.150η επέτειος του Σλαβικού Αλφαβήτου θα κόψει νόμισμα των (2) ευρώ με τους Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο.
Να αναφερθεί ότι η εικόνα των φωτιστών των Σλάβων δεν έγινε αποδεκτή από Μέλη της Ευρωζώνης, τα οποία ζήτησαν να αφαιρεθούν τα φωτοστέφανα από τους Αγίους.Η επιτροπή ανέφερε ότι «σύμφωνα με τους κανόνες της Ε.Ε., η Σλοβακία πρέπει να λάβει υπόψη της το γεγονός ότι τα νομίσματα θα κυκλοφορήσουν σε όλη την ζώνη του ευρώ, και ορισμένα κράτη ήδη αντιτίθενται στο νόμισμα, λόγω θρησκευτικής ουδετερότητας».Πάντως Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του γερμανικού κόμματος της Χριστιανικής Κοινωνικής Ένωσης, έκανε λόγο για μια ακόμη απόφαση με αντιχριστιανικά κριτήρια.
«Θέλουν να εκδιώξουν τον χριστιανισμό από την δημόσια σφαίρα της ζωής. Η απόρριψη της πρότασης είναι "γελοία", διότι με την ίδια λογική θα μπορούσε από το Βέλγιο, την Ολλανδία και την Ισπανία να αφαιρεθούν οι κορώνες των βασιλικών, για να μην βλάψουν τα συναισθήματα των Δημοκρατικών με τα μοναρχικά σύμβολα», δήλωσε το Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Οι πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι η Σλοβακία, κατέθεσε ήδη τροποποιημένο σχέδιο του νομίσματος, το οποίο έγινε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποδεκτό.Τέλος να σημειωθεί ότι το 1980 ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β΄κήρυξε τους Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο συμπροστάτες της Ευρώπης μαζί με τον Άγιο Βενέδικτο.
http://2.bp.blogspot.com/-wsJ6MJTStaw/ULUwPCt26oI/AAAAAAABSM0/nCtT_5V0Ess/s640/Konstantin_a_Metod-3.jpg