Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2012

Προπαγάνδα κατά της Χρυσής Αυγής και στα σχολείαΚαθώς τα παπαγαλάκια του κατεστημένου δεν δύνανται να αντιμετωπίσουν την αθρόα άνοδο της Χρυσής Αυγής, προσπαθούν με κάθε παράνομο τρόπο και με όλα τα μέσα που τους παρέχει η «δημοκρατία» να επέμβουν στην ελεύθερη σκέψη ακόμα και των μαθητών. Παρατηρούμε εντόνως κατάπτυστη πολιτική προπαγάνδα εντός των σχολείων, πάντα αριστερίζουσα και από καθηγητές με έντονη πολιτική δράση, κατά της Χρυσής Αυγής. Συγκεκριμένα, παρουσιάζουν συνεχώς διαστρεβλωμένα διάφορα ιστορικά γεγονότα και φυσικά καλύπτουν κάθε φορά τα εγκλήματα των κομμουνιστών, κάνοντας ιστορικά αφιερώματα στον Άρη Βελουχιώτη. Με αυτή την αντιπαιδαγωγική ιστορική αναδρομή των καθηγητών θεωρούν ότι δεν ξυπνούν βίαια ένστικτα στα παιδιά… Αλλά η συνέχεια είναι εξίσου δραματική για την νεολαία, καθώς οι εν λόγω συζητήσεις καταλήγουν σχεδόν πάντα  με φράσεις του τύπου: «Απομονώστε τους φασίστες, ψηφίστε ό,τι θέλετε εκτός από τους φασίστες» εννοώντας την Χρυσή Αυγή. Αυτό όμως που τους ενοχλεί είναι ότι η προπαγάνδα τους δεν περνάει, ενώ σχεδόν σε κάθε τάξη υπάρχουν παιδιά που δεν τρώνε κουτόχορτο και ρωτάνε: «Τι έχετε να πείτε για τα εγκλήματα των κομμουνιστών;».
Εκεί φυσικά δεν παίρνουν καμία απάντηση, ενώ συνήθως οι εν λόγω «παιδαγωγοί» λένε ότι όλα αυτά είναι ψέματα και οι κομμουνιστές δεν έχουν εγκληματήσει ποτέ εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας, αποσιωπώντας φυσικά την σφαγή στον Μελιγαλά.Αυτό είναι το παιδαγωγικό σύστημα της Ελλάδας που με κάθε τρόπο δηλητηριάζει την νεολαία. Φανταστείτε την διαστρέβλωση της ιστορίας που διδάσκεται στα σχολεία αλλά και την τιμωρία που μπορεί να επιβληθεί σε όποιον μαθητή εκφράσει αντίθετη άποψη και δεν πειθαρχήσει με τις υποδείξεις των καθηγητών του. Όσες όμως «ενημερώσεις» κι αν κάνουν στην Ελληνική νεολαία, δεν πρόκειται να σταματήσουν το Εθνικιστικό ποτάμι, που δεν γυρίζει πλέον πίσω. Αντίθετα, δείχνουν τον τρόμο τους μπροστά μας και οι πρακτικές τους αποδεικνύονται ανώφελες!     http://www.xryshaygh.com

''Μαγειρεύεται'' η ευρωπαική έκρηξη

Σύμφωνα με κύριο άρθρο στους Financial Times :''ύπουλος χειμώνας παραμονεύει στην ευρωζώνη''. Διαβάστε όλο το άρθρο > ''Μπορεί να ακούγεται αγενές το ερώτημα, με δεδομένη την ανέλπιστη ηρεμία που επικρατεί στις αγορές της ευρωζώνης τους δύο τελευταίους μήνες. Πράγματι, το κόστος δανεισμού της Ιταλίας για 10ετή ομόλογα διολίσθησε στο 4,6% χθες, στα χαμηλότερα επίπεδα δυο ετών, ενώ της Ισπανίας έπεσε στα επίπεδα του Απριλίου.

Όμως κάτω από την επιφανειακή ηρεμία, επικρατεί μεγάλη δυσαρέσκεια στις Βρυξέλλες και στις εθνικές πρωτεύουσες. Αφορά την επιστροφή του επικίνδυνου εφησυχασμού, όπως πιστεύουν ορισμένοι κορυφαίοι ηγέτες, στους διαδρόμους εξουσίας της Ευρώπης. Η κατάσταση θυμίζει τις αρχές του έτους, όταν οι ανταλλαγές συγχαρητηρίων μετατράπηκαν γρήγορα σε πανικό, καθώς Ισπανία και Ιταλία ωθούνταν στο χείλος της διάσωσης.

Ολα σχεδόν τα κύρια ζητήματα που είχαν υποσχεθεί οι Ευρωπαίοι ηγέτες να λύσουν μέχρι τα τέλη του έτους –να τακτοποιήσουν την διάσωση της Ελλάδας, να βοηθήσουν την Ισπανία με ένα πρόγραμμα αγορών ομολόγων που υποστηρίζει η ΕΚΤ, να ολοκληρώσουν το πρώτο βήμα της «τραπεζικής ένωσης» της ευρωζώνης, να συμφωνήσουν στον νέο 7ετή προϋπολογισμό της ΕΕ- είτε τα ανέβαλαν είτε απέφυγαν τις δύσκολες αποφάσεις.

Στην πραγματικότητα, το μόνο πράγμα πάνω στο οποίο συμφώνησαν οι κορυφαίοι αξιωματούχοι, είναι το γιατί δεν επιτεύχθηκε συμφωνία πάνω σε κανένα ζήτημα: Χωρίς την πίεση των αγορών, οι πολιτικοί ηγέτες δεν έχουν κίνητρα να δράσουν.

«Το μόνο που κάνει την ΕΕ να κινείται, είναι οι αγορές», δήλωσε ένας ανώτατος Ευρωπαίος αξιωματούχος που ασχολείται με όλα τα παραπάνω ζητήματα. «Αυτές οι αποφάσεις είναι δύσκολες και οι πολιτικοί δεν θέλουν να λαμβάνουν δύσκολες αποφάσεις, αν δεν είναι απαραίτητο».

Η αδράνεια όμως έχει επιπτώσεις. Η πιο προφανής επίπτωση, την οποία μάλιστα επικαλούνται συχνότερα οι ευρωπαίοι ηγέτες, είναι ότι η καθυστέρηση δεν τους αφήνει να βγουν πραγματικά μπροστά από τις αγορές, ώστε οι ιδιώτες επενδυτές που παίζουν κρίσιμο ρόλο στην πορεία της ευρωζώνης, να πειστούν να επιστρέψουν με το ρευστό τους.

Ο Ολι Ρεν, ο συνήθως ατάραχος Επίτροπος της ΕΕ, ξέσπασε σε μια σπάνια συναισθηματική έξαρση, επιμένοντας ότι η συμφωνία μεταβολής της ελληνικής διάσωσης (η τέταρτη επανάληψη της διάσωσης μέσα σε δύο χρόνια) έδειξε πράγματι ότι επιτέλους η ευρωζώνη λειτουργεί προκαταβολικά.

«Για μεγάλο διάστημα, κάποιοι κατηγορούσαν εμάς, κατηγορούσαν την ΕΕ, την ευρωζώνη, ότι μένει πίσω από τις εξελίξεις… Ε, λοιπόν, θέλω να πω σε όσους συνεχίζουν να προβλέπουν ή να ποντάρουν σε «Grexit», ότι είναι αυτοί που μένουν πολύ πίσω από τις εξελίξεις», είπε ο κ. Ρεν.

Όμως από πολλές απόψεις, η ελληνική συμφωνία ήταν σύμπτωμα της γενικότερης ασθένειας.

Αντί να παραδεχτούν ότι η Αθήνα είναι πολύ δύσκολο να αναδυθεί ποτέ από το διαρκώς αυξανόμενο δανειακό της βάρος και να συμφωνήσουν σε σοβαρές περικοπές, οι ηγέτες της ευρωζώνης μπάλωσαν ένα σχέδιο ανακουφισης χρεών, γεμάτο με υποθέσεις που, ακόμη και οι διαπραγματευτές, παραδέχτηκαν ότι θα πρέπει να ξαναμελετήσουν μέχρι να λήξει η διάσωση.

Το ίδιο ισχύει για την Ισπανία. Οι πολιτικοί στην Μαδρίτη και το Βερολίνο, κάνουν δύσκολο το αίτημα για ευρωπαϊκή βοήθεια, τόσο για την Ισπανία που ζητάει και φοβάται ότι θα χάσει τον έλεγχο, όσο και για την Γερμανία που πληρώνει και αιμορραγεί κάθε φορά που η Bundestag καλείται να εγκρίνει παραπάνω βοήθεια. Τα συγκριτικά χαμηλά επιτόκια δανεισμού, διευκολύνουν ακόμη περισσότερο τα επιχειρήματα υπερ της καθυστέρησης.

Όμως η ισπανική οικονομία συνεχίζει να «κλατάρει» και θα ήταν λογική απόφαση να αναλάβουν δράση τώρα, για να τονωθεί η ανάπτυξη. Αντιθέτως, το ζητηθεί απεγνωσμένα βοήθεια μέσα σε κατάσταση πανικού, θα έδειχνε πράγματι πανικό.

Η πιο ύπουλη επίπτωση της αναποφασιστικότητας, όμως, είναι ότι οι διαφωνίες κακοφορμίζουν και βαθαίνουν. Η διαφορές που πλακώνουν την ευρωζώνη –οι Νότιοι που ζητούν άμεση ανακούφιση εναντίον των Βόρειων που θέλουν την μακροπρόθεσμη θεσμοθέτηση- φαίνεται ότι πλέον μολύνουν κάθε συζήτηση. Και γίνονται όλο και πιο προσωπικές.

Είτε πρόκειται για τις «σπόντες» ανάμεσα στην Αγκέλα Μέρκελ της Γερμανίας και τον Φρανσουά Ολάντ της Γαλλίας που ακούγονται όλο περισσότερο δημόσια, είτε για την πικρία απέναντι στον Ντέιβιντ Κάμερον της Βρετανίας και τις απειλές του για βέτο, είτε για την οργή με την αναποφασιστικότητα του Μαριάνο Ραχόι της Ισπανίας, η γεύση που αφήνει κάθε συνάθροιση στις Βρυξέλλες, είναι ξινή.

Δεν είναι καινούργιες αυτού του είδους οι εντάσεις στις Βρυξέλλες. Αλλά τώρα κλιμακώνονται και γίνονται μια ύπουλη καχυποψία ανάμεσα στους ηγέτες και τους αξιωματούχους τους, ανάμεσα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και ανάμεσα στους ψηφοφόρους και τους ηγέτες, η οποία καταστρέφει την έννοια του κοινού σκοπού που απεγνωσμένα χρειάζεται η Ευρώπη για να λύσει τα προβλήματά της''.

http://www.euro2day.gr

Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ, ΣΟΡΟΣ, ΠΟΛΣΟΝ ΚΑΙ CIA...

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΕΡΕΥΝΑ)
http://oimos-athina.blogspot.gr/2012/05/cia.html

Η Θέληση κινεί βουνά - Άρθρο του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου

Από τις 4.500 ψήφους του 1996 στο 2012
Από τη μια πλευρά οι πολίτες του κόσμου, όπως τους αρέσει να αυτοπροσδιορίζονται και από την άλλη εμείς, οι Εθνικιστές, οι οποίοι δεν είμαστε πολίτες του κόσμου, αλλά υπεράνω όλων και πέρα από κάθε χώρο και χρόνο ΕΛΛΗΝΕΣ! Η κα Γλυκατζή-Αρβελέρ θεωρείται ως ένα από τα κορυφαία πνεύματα της πατρίδας μας και η κυρία Αρβελέρ δεν το κρύβει ότι είναι ένας πολίτης του κόσμου. Σε πρόσφατη, λοιπόν, τηλεοπτική εκπομπή του κατ' ευφημισμόν μεγάλου τηλεοπτικού καναλιού, το οποίο δημόσια  υπερηφανεύεται ότι παρανομεί και έχει αποκλείσει την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, σε εκπομπή λοιπόν του εν λόγω καναλιού, η κα. Αρβελέρ είπε ότι το πρόβλημα της Ελλάδας σήμερα δεν είναι το οικονομικό, αλλά είναι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!
Εις ό,τι αφορά την τοποθέτησή της ότι το πρόβλημα δεν είναι το οικονομικό θα συμφωνήσουμε, είναι πρόβλημα πολιτικό, ηθικό, κοινωνικό και πολιτιστικό. Όλα αυτά έφεραν το οικονομικό, το οποίο αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου. Άκομψο όμως και υπερβολικό και εντελώς εκτός τόπου και χρόνου ότι το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας είναι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!
«Αν υπάρχει ένα πρόβλημα αυτή τη στιγμή κατά τη γνώμη μου στην Ελλάδα είναι η Χρυσή Αυγή.»
Για να έχετε όμως πλήρη επίγνωση σας παραθέτω αυτούσια την δήλωση της κας. Γλυκατζή-Αρβελέρ στην εκπομπή "Πρωταγωνιστές" του κ. Θεοδωράκη:
«(Το πρόβλημα) δεν είναι το οικονομικό. Αν υπάρχει ένα πρόβλημα αυτή τη στιγμή κατά τη γνώμη μου στην Ελλάδα είναι η Χρυσή Αυγή. Καλού ή κακού, το οικονομικό πρόβλημα θα λυθεί. Θα αρχίσει να πάψει η αστυφιλία. Θα γυρίσουμε λίγο στο ύπαιθρο. Θα δούμε ότι το χωραφάκι θα μπορεί να βγάλει όχι μόνο ντομάτες και μαρούλια, αλλά κι άλλα πολλά. Ε, παιδί της κατοχής είμαι κι εγώ, ξέρω πώς έγιναν τα πράγματα. Αλλά το ότι υπάρχει η Χρυσαυγή, το ότι υπάρχει δηλαδή ένα κόμμα μίσους αυτή τη στιγμή, γιατί αυτό είναι… Δεν μιλώ ιδεολογικά. Μιλώ για πράγματα τα οποία είναι βαρβαρότητες καθημερινές. Άλλο να το λες “τι θέλουνε αυτοί εδώ”, “να φύγουνε και να κάνουνε”, κι άλλο να τους αλυσοδένεις και να τους σκοτώνεις, έτσι; Τελείως διαφορετικό. Λοιπόν, αυτό το πράγμα για μένα είναι η μεγάλη κατάπτωση, αν θέλετε, της ελληνικής κοινωνίας».

Να απελαθεί άμεσα o Αλβανός πρόξενος απ' την πόλη των Ιωαννίνων!


Δημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του υποψήφιου βουλευτή της Χρυσής Αυγής στα Γιάννινα μέσω της οποίας απαιτεί από την περιφέρεια Ηπείρου και τους αρμόδιους φορείς, να απελαθεί άμεσα εντός ολίγων ωρών o Αλβανός πρόξενος, Γιάννης Ντάκος, από την πόλη των Ιωαννίνων ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την ανθελληνική και προκλητική δήλωση του Αλβανού πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα.

"Oι Αλβανοί έχουν βαρύ ποινικό μητρώο και είναι κατακτητές σε ξένη γη. Ως υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στα Γιάννινα και πρώτος σε σταυρούς προτίμησης στην Ήπειρο, απαιτώ από την περιφέρεια Ηπείρου και τους αρμόδιους φορείς, να απελαθεί άμεσα εντός ολίγων ωρών o Αλβανός πρόξενος από την πόλη των Ιωαννίνων ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την ανθελληνική και προκλητική δήλωση του Αλβανού πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στα Γιάννινα κ. Ιάσων Μπίμπος.
 

Στρατηγός Νικόλαος Ντερτιλής: «Καμία συνδιαλλαγή με το αμαρτωλό καθεστώς»Στρατηγός Νικόλαος Ντερτιλής: «Καμία συνδιαλλαγή με το αμαρτωλό καθεστώς»
Ερώτηση για τη συνέχιση της κράτησης του Στρατηγού προς το υπουργείο Δικαιοσύνης κατέθεσε η Χρυσή Αυγή
«Oι Αξιωματικοί δεν ζητούν χάρη. Χάρη ζητούν όσοι έχουν αφεντικά. Εγώ δεν έχω αφεντικά, είμαι ελεύθερος. Τις ιδέες μου δεν μπορεί να τις φυλακίσει κανένας. Μόνον το φθαρτό κορμί μου. Στην Ελλάδα ουδεμία πατριωτική πράξις παραμένει ατιμώρητος»
Στρατηγός Νικόλαος Ντερτιλής
Δεν παρέστη τελικά στην κηδεία του υιού του, Αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού, ο Στρατηγός Νικόλαος Ντερτιλής, αρνούμενος να αιτηθεί άδεια από το υπουργείο δικαιοσύνης και κατ΄ επέκταση από το διεφθαρμένο μεταπολιτευτικό καθεστώς. Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Ρουπακιώτης είχε ζητήσει από τη διεύθυνση των φυλακών Κορυδαλλού να δοθεί τρίωρη άδεια στον Στρατηγό για να μεταβεί φρουρούμενος στο Α’ Νεκτροταφείο Αθηνών, αν ο ίδιος υπέβαλε γραπτό αίτημα. Ο Στρατηγός Νικόλαος Ντερτιλής παρασημοφορήθηκε για πρώτη φορά κατά τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Κορέα, όπου μετέβη εθελοντικά το 1950. Το 1964 υπηρετεί στην Κύπρο ως Συνταγματάρχης της ΕΛΔΥΚ/Μ, οργανώνοντας ειδικές μονάδες για την αντιμετώπιση των τουρκικών επεκτατικών σχεδίων. Στην ιστορική μάχη της Μανσούρας, ο Νικόλαος Ντερτιλής διαλύει τις δυνάμεις του εχθρού και προβαίνει σε εκκαθαρίσεις στους θύλακες των τουρκοκυπρίων. Ιστορικό έχει μείνει το επεισόδιο όπου λαμβάνοντας εντολή για υποχώρηση, βγήκε εκτός εαυτού, πυροβόλησε τον ασύρματο και συνέχισε την προέλαση έναντι των εχθρικών πολυβολείων. Το όνομα του Ντερτιλή έγινε θρύλος στην Κύπρο και φόβητρο για τον τούρκους.

ΑΦΗΣΤΕ ΒΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΝ 90ΧΡΟΝΟ ΝΤΕΡΤΙΛΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟ > ΝΙΚΟΣ ΝΤΕΡΤΙΛΗΣ > "Εγώ χάρη δεν ζητώ από πολιτικά και ηθικά άτιμους"...

Δεν θα ζητήσει χάρη από τις αρχές και κατ'αυτό τον τρόπο δεν θα παραστεί στην κηδεία του γιου του Βασίλη, ο μοναδικός εν ζωή έγκλειστος του Κινήματος του 1967, ο 90χρονος Νικόλαος Ντερτιλής, που παραμένει φυλακισμένος εδώ και 38 χρόνια Αρνείται να ζητήσει χάρη, όπως έπραξαν και τα περισσότερα μέλη ή στελέχη της στρατιωτικής κυβέρνησης τα οποία πέθαναν στην φυλακή.

Ο Ν.Ντερτιλής που έχει εξελιχθεί σε σύμβολο των οπαδών της στρατιωτικής κυβέρνησης είχε παραδώσει πριν μερικούς μήνες ιδιόχειρη επιστολή στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, στην οποία ανέφερε πως θα βγει από τη φυλακή εφόσον του ζητήσει συγγνώμη το κράτος!
«Αίτηση συγνώμη από εμέ επισήμως η ελληνική πολιτεία δια το διαπραχθέν έγκλημα κατ΄ εμού, όπερ απετέλεσε την μεγαλυτέραν ηθικήν, νομικήν και πολιτικήν ατιμίαν όλων των εποχών» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, καταλήγοντας: «Εν περιπτώσει μη παροχής ταύτης. Θα αποθάνω εντός των φυλακών εκπληρών αποστολήν ου μόνον ως Στρατιώτης, αλλά και ως Επαναστάτης εν τη πράξει».
Οι αρχές περιμέναν ότι τώρα που πέθανε ο γιός του, πρώην αξιωματικός του Ναυτικού με πλήθος επιτυχιών σε επικίνδυνες αποστολές στο εξωτερικό για λογαριασμοό της Ελλάδας (απεβίωσε πριν τρεις ημέρες από εγκεφαλικό στο Λιντς της Αυστρίας) θα προχωρούσε σε αίτημα απονομής χάριτος για να παρευρεθεί στην κηδεία, αλλά κάποιοι σε αυτή την χώρα, ότι λένε το εννοούν ακόμα και αν έχουν φυλακιστεί επι 38 χρόνια για αδικήματα τα οποία "σηκώνουν πολύ κουβέντα" σε ότι αφορά τα πραγματικά γεγονότα.
Στην φωτογραφία εικονίζεται ο στρατηγός με το πιστόλι στο χέρι στα επεισόδια του Πολυτεχνείου...

Η Τουρκία επισήμως μας...επιπλήτει για τη παρουσίαση του βιβλίου για το Κουρδιστάν!«Ατυχή εξέλιξη από πλευράς της συνεργασίας μας στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας» χαρακτήρισε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών την παρουσίαση, στις 28 Νοεμβρίου στην Αθήνα, και μάλιστα στο Πολεμικό Μουσείο, που υπάγεται στο ελληνικό υπουργείο Άμυνας, «βιβλίου που είναι προπαγάνδα της τρομοκρατικής οργάνωσης ΡΚΚ και φέρει την υπογραφή του Μουράτ Καράγιλαν, ενός από τους ηγέτες της οργάνωσης, ο οποίος καταζητείται με ερυθρό δελτίο».
   Στη σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι η Τουρκία αποδίδει «σημασία στη φιλία με τη γείτονα και σύμμαχο Ελλάδα» και επιθυμεί «τη συνέχιση, σε πλαίσιο θετικής ατζέντας, της εξέλιξης της συνεργασίας» των δύο χωρών, «η οποία την τελευταία περίοδο έχει βελτιωθεί σε πολλούς τομείς».
   Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει το γεγονός «ανησυχητικό, καθώς δείχνει πως εξακολουθούν να είναι ακόμη δραστήριοι κάποιοι κύκλοι που δυσανασχετούν για την ανάπτυξη της ελληνοτουρκικής φιλίας».
   Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «το ΡΚΚ, χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση εκ μέρους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ» και ότι η εκδήλωση «δεν συμβαδίζει με τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, καθώς και με τις διεθνείς δεσμεύσεις στο θέμα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας», ενώ επισημαίνεται το περιεχόμενο της σχετικής ανακοίνωσης του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.
   Υπενθυμίζεται ότι χθες το απόγευμα, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ότι «η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές της. Αυτή είναι και η θέση σύσσωμης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόσο επί της αρχής, όσον και στο μέτρο που αφορά την οργάνωση PKK». Το ελληνικό υπουργείο προσθέτει ότι η εκδήλωση «δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική κυβέρνηση και έρχεται σε αντίθεση με την πάγια θέση μας για την τρομοκρατία».

Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012 ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΝΤΕΡΤΙΛΗΣ > Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΩΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ > Η κηδεία του Βασίλειου Ντερτιλή θα γίνει στο Ά Νεκροταφείο Αθηνών το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου 2012, στις 12:00 το μεσημέρι


Η κηδεία του Βασίλειου Ντερτιλή θα γίνει στο Ά Νεκροταφείο Αθηνών το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου 2012, στις 12:00 το μεσημέρι.
Ο άνθρωπος των ευαίσθητων μυστικών αποστολών
Του Τασου Tελλογλου
Οσοι πιστεύουν ότι η ιστορία και η πραγματικότητα είναι ασυνέχειες θα μπορούσαν να πάρουν ένα μάθημα από τη βιογραφία του. Ο Βασίλης Ντερτιλής ήταν επί πολλά χρόνια ένας από τους ανθρώπους που φύλασσε μερικά από τα πιο σημαντικά μυστικά της Γ΄ Ελληνικής Δημοκρατίας, αυτής που αναδύθηκε από τις στάχτες της Β΄ Δημοκρατίας, την οποία είχε ανατρέψει ο πατέρας του Νίκος Ντερτιλής, τελευταίος φυλακισμένος στον Κορυδαλλό. Εχω γνωρίσει και τους δύο προσωπικά και μπορώ να πω ότι μοιάζουν όσο ένας γιος με τον πατέρα του, αλλά και ότι ήταν τόσο διαφορετικοί όχι μόνο εξαιτίας του ιστορικού τους ρόλου, αλλά και σαν άνθρωποι. Ο γιος, Βασίλης Ντερτιλής, «έφυγε» από τη ζωή το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Λιντς της Αυστρίας, όπου ζούσε, σε ηλικία 62 ετών.

Ο Βασίλης Ντερτιλής μπήκε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1967 και γρήγορα ξεχώρισε ανάμεσα στους αξιωματικούς της τάξης του. Του άρεσαν η δράση και τα πράγματα που θα μπορούσαν να είναι «έξω από το κανονικό».
Με διαφορετικούς υπουργούς και για διαφορετικές κυβερνήσεις ήταν υπεύθυνος για μερικές από τις πιο ευαίσθητες μυστικές επιχειρήσεις του ελληνικού στρατού. Γιατί ήταν από τους καλύτερους αξιωματικούς της σειράς του. Στη Γιουγκοσλαβία και τη Γεωργία, στην Αφρική και την Αλβανία, ο Ντερτιλής έκανε εκείνα που δεν μπορούσαν να κάνουν οι άλλοι.
Κάθε μεγάλη ή μικρότερη χώρα διαθέτει ένα τμήμα των μυστικών της υπηρεσιών για τις «δύσκολες» και «επικίνδυνες» αποστολές. Στην Ελλάδα, επειδή δεν υφίσταται ένα τέτοιο τμήμα υπηρεσιών, για ιστορικούς λόγους τις επιχειρήσεις αυτές αναλαμβάνει ο στρατός.
Η πιο γνωστή είναι η «Επιχείρηση Χρυσόμαλλο Δέρας», η απεμπλοκή δηλαδή των Ελλήνων ομογενών (Ποντίων) από το Σοχούμι του εμφυλίου πολέμου. Ηταν τον Αύγουστο του 1993, όταν ο Ντερτιλής έστειλε μία ομάδα δέκα ανδρών από το ειδικό τμήμα αλεξιπτωτιστών, ύστερα από εντολή της τότε υφυπουργού Εξωτερικών Βιργινίας Τσουδερού, στη Γεωργία ως ειδικούς της «αγροτικής οικονομίας». Με τη βοήθεια πολιτικών υπαλλήλων είχε οργανωθεί η συγκέντρωση των στοιχείων για τη διανομή διαβατηρίων μιας χρήσεως (της πρώην ΕΣΣΔ) για την εκκένωση των ελληνικών χωριών από την ορεινή Αμπχαζία.
Ο Ντερτιλής είχε πετάξει στο Σοχούμι και είχε διασφαλίσει την ανοχή του ρωσικού συντάγματος, που πολιορκούσε με τις αποσχιστικές δυνάμεις την πόλη του Σοχούμι. Η επιβίβαση των Ποντίων στο φέρι μποτ που είχε έρθει από την Ελλάδα με πλήρωμα άλλους αλεξιπτωτιστές, ντυμένους καμαρώτους και ναύτες, έγινε με απόλυτη τάξη παρά τους σποραδικούς πυροβολισμούς. Ο Ντερτιλής και η ομάδα του έκλειναν εκείνη την ώρα την ιστορία 3.000 χρόνων της παρουσίας των Ελλήνων στην περιοχή. Οταν εφτασαν στα Δαρδανέλια, ο Τούρκος αξιωματικός ανέβηκε να επιθεωρήσει το ελληνικό φέρι μποτ. Ο Ντερτιλής φορούσε πολιτικά. Ο Τούρκος τον χαιρέτησε στρατιωτικά λέγοντάς του «καλή δουλειά καπετάνιε», την ώρα που υπέργηροι Πόντιοι ακόνιζαν τις λίρες τους τραγουδώντας στο καταστρωμα του πλοίου «ΒΙΣΚΑΟΥΝΤΕΣ».
Λίγο αργότερα ο Ντερτιλής παρέλαβε από την ελληνική κυβέρνηση -εν τω μεταξύ, το ΠΑΣΟΚ είχε διαδεχθεί στην κυβέρνηση τη Νέα Δημοκρατία και ο κ. Γεράσιμος Αρσένης ήταν υπουργός Αμύνης- ένα δορυφορικό τηλέφωνο, δώρο στην κυβέρνηση των Σερβοβοσνίων από κάποια αμερικανική εταιρεία στη Φρανκφούρτη. Η έρευνα έδειξε ότι η εταιρεία είχε στηθεί μερικές μέρες νωρίτερα, ένδειξη ότι ηταν «εταιρεία παραβάν». Αφού συνεννοήθηκε με την κυβέρνηση, ο Ντερτιλής παρέδωσε το τηλέφωνο στη σερβοβοσνιακή ηγεσία με την υπόδειξη: «Εγώ στη θέση σας δεν θα έκανα ούτε ένα τηλεφώνημα». Οταν μου είπε την ιστορία 12 χρόνια αργότερα και αναζητήσαμε τη συσκευή, ανακαλύψαμε ότι ήταν τμήμα μιας... γλάστρας στο αστυνομικό τμήμα της Μπάνια Λούκα.
Ο Ντερτιλής έμεινε στο ναυτικό έως τα τέλη της δεκαετίας του ’90 όταν αντελήφθη ότι μετά τον κ. Γεράσιμο Αρσένη και τον αρχηγό του ναυτικού και μετέπειτα Α/ΓΕΕΘΑ κ. Χρ. Λυμπέρη, τους οποίους υπεραγαπούσε, οι διάδοχοί τους δεν έπαιρναν στα σοβαρά αυτά που μπορούσε να κάνει. Παραιτήθηκε χωρίς να έχει διασφαλίσει ότι θα πάρει σύνταξη. Ανέλαβε γενικός αντιπρόσωπος των επιχειρήσεων Στασινόπουλου στο Βελιγράδι μέσω της εταιρείας Metal Globe και το 2010 έγινε μέλος του Δ.Σ. των ελληνικών επιχειρήσεων στη Γιουγκοσλαβία.
Ο Βασίλης Ντερτιλής γνώριζε όλους όσοι εμπλέκονταν στο γιουγκοσλαβικό δράμα. Προσωπικά. Μπορούσε να μιλάει επί ίσοις όροις και με έναν άνθρωπο του σερβικού υποκόσμου και με έναν υπουργό, κρατώντας πάντα σε απόσταση αυτόν που ήταν απέναντί του. Γύριζε στην Ελλάδα για να επισκεφθεί τους γιους του, τους γονείς και τους φίλους του, καθώς και τους συναδέλφους του στον όμιλο Στασινόπουλου. Εμενε συνήθως 5 - 6 μέρες. Πάντα στο Σύνταγμα, απέναντι από τη Βουλή.

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στον Δένδια για την αναδιοργάνωση αστυνομίας-πυροσβεστικήςΑναφέρει στην ανακοίνωσή του:

Ο υπουργός μετά τη συναίνεσή του στο πετσόκομα του μισθολογίου των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων και την περαιτέρω εξαθλίωση του προσωπικού,
ανακοίνωσε ότι αστυνομικοί και πυροσβέστες είναι πολλοί και θα εξορθολογήσει την υπάρχουσα κατάσταση με την αναδιοργάνωση των σωμάτων.

Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012 ΥΠΟΠΤΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ > Η Ευρωπαϊκή Ένωση ...καταργεί τη θητεία στον ελληνικό στρατό!

Εκτός τόπου και χρόνου η Κομισιόν και η απόδειξη προκύπτει αβίαστα από τις προτάσεις της για τη μείωση των αμυντικών δαπανών. Μεταξύ άλλων οι Ευρωπαιοι προτείνουν την κατάργηση της στρατιωτικής θητείας στον ελληνικό στρατό ως μέτρο μείωσης των αμυντικών δαπανών!!! Δεν λένε όμως κουβέντα για το πως η Ελλάδα θα έχει Ένοπλες Δυνάμεις. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε έκθεση της Κομισιόν μία ημέρα μετά από το Eurogroup με ημερομηνία 27 Νοεμβρίου 2012 δεν γίνεται καμία πρόβλεψη για μειώσεις τόσες ώστε να μην “επηρεάζεται η αμυντική ικανότητα της χώρας”.


Αντιθέτως προβλέπονται μειώσεις μέχρι το 2016 που κυμαίνονται από 41 έως 62% σε “΄λειτουργικές δαπάνες” και προσθέτει ότι:
“…περαιτέρω εφορθολογισμός των δαπανών μπορεί να γίνει μέσω αύξησης της χρήσης των ηλεκτρονικών προμηθειών και κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας”!

Το απίστευτο της πρότασης που δείχνει ότι οι Eυρωπαίοι είναι εκτός τόπου και χρόνου είναι ότι δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για το πως θα καλύψει τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων της η Ελλάδα!!! Θα προσλάβει ΕΠΟΠ; Εδώ υπήρχε πρόβλημα για προσλήψεις ακόμη και 5000 ΕΠΟΠ. Θα επιτραπεί από τους τροϊκανούς οι πρόσληψη δεκάδων χιλιάδων; Φυσικά όχι.

Όσο κι αν κάποιος δεν θέλει να καχύποπτος, είναι βέβαιο ότι η τρόϊκα δεν ενδιαφέρεται καν για την αμυντική θωράκιση της χώρας. Και ακόμη χειρότερα; Ισως και να την επιδιώκει.

Τα πράγματα πλέον σοβαρεύουν επικίνδυνα.


onalert

ΝΑΤΟ: "Θα χρειαστούμε αρκετές εβδομάδες για να εγκαταστήσουμε τους Patriot στην Τουρκία"


"Το ΝΑΤΟ θα χρειαστεί αρκετές εβδομάδες μέχρι να αναπτύξει πυραύλους εδάφους-αέρος, τύπου Patriot, στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία" ανέφερε την Παρασκευή μια εκπρόσωπός του από τις Βρυξέλλες.

Εμπειρογνώμονες του ΝΑΤΟ βρίσκονται ήδη στην Τουρκία για να καθορίσουν σε ποιες τοποθεσίες θα ήταν προτιμότερο να τοποθετηθούν οι συστοιχίες.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, αφού η ομάδα των τεχνικών εμπειρογνωμόνων καταθέσει την αναφορά της, οι στρατιωτικοί διοικητές θα εισηγηθούν στους πρεσβευτές των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ την ανάπτυξη των πυραύλων και αυτοί θα δώσουν το "πράσινο φως", ενδεχομένως ακόμη και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ Οάνα Λουνγκέσκου είπε ότι είναι πιθανόν να χρειαστούν αρκετές εβδομάδες μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία, δεδομένου ότι ορισμένες χώρες όπως η Γερμανία, χρειάζονται έγκριση από τα κοινοβούλιά τους για να επιτρέψουν την αποστολή πυραύλων.
Η Λουνγκέσκου διευκρίνισε πάντως ότι τον έλεγχο των πυραύλων θα έχει αποκλειστικά το ΝΑΤΟ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πώς αντέδρασε η γυναίκα του "έμπειρου" Τατσόπουλου μετά τη δήλωσή του!
Αντιμέτωπος με τη συζυγική...παντόφλα βρέθηκε ο Πέτρος Τατσόπουλος, όπως ο ίδιος παραδέχτηκε την Πέμπτη το πρωί καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή. Ο συγγραφέας - βουλευτής είπε ότι η...

γυναίκα του εκνευρίστηκε από τη δήλωσή του ότι «έχει πηδήξει τη μισή Αθήνα».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, καλεσμένος στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1, σχολίασε εκ νέου τη δήλωσή του που έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων.

Γάλλοι της Μαρσέιγ: «Εμείς δεν αρνούμαστε την Ελληνική καταγωγή μας»

ΑΠΛΑ ΣΥΓΚΟΛΙΣΤΙΚΟ!

Οι οπαδοί της Μαρσέιγ, πιστοί στην Ελληνική τους καταγωγή όπως δηλώνουν, αντέταξαν μία τεράστια ανθρώπινη Ελληνική σημαία, με αφορμή την κόντρα με την τουρκική...
Φενέρμπαχτσε στο «Βελοντρόμ» στον αγώνα του Europa League, την περασμένη εβδομάδα.
Οι Μαρσεγιέζοι στον αγώνα σήκωσαν σημαία του PKK γεγονός που εξαγρίωσε τους Τούρκους εκδρομείς με αποτέλεσμα να σημειωθούν εκτεταμένα επεισόδια εντός και εκτός γηπέδου. Επεισόδια με σαφή πολιτική χροιά. Δεκάδες τουρκικές σημαίες κάηκαν πανηγυρικά από τους Μαρσεγιέζους.

«Εμείς δεν αρνούμαστε την καταγωγή μας» έλεγε σύνθημα που ήταν γραμμένο σε ένα τεράστιο πανό με την ελληνική σημαία στο κέντρο, το οποίο αναρτήθηκε υπό μορφήν σπόντας προς τους Τούρκους και στο τελευταίο παιχνίδι  της Μαρσέιγ, κόντρα στην Λιλ.
Η πόλη της Μασσαλίας δημιουργήθηκε το 600 π.χ. από Φωκαείς της Μικράς Ασίας και μέχρι την μικρασιατική καταστροφή διατηρούσε άρρηκτους δεσμούς με την γενέτηρά της.

Η κατάσταση στα Σκόπια ξεφεύγει…

Μετά την τοποθέτηση του ικριώματος του μαυροκόκκινου αετού στα Σκόπια, από πλήθος εθνικιστών Αλβανοφώνων, σχεδόν απέναντι από αστυνομικό τμήμα και την χλιαρή αντιμετώπιση εκ μέρους της κυβέρνησης του Νικολά Γκρούεφσκι, ένα νέο γεγονός έρχεται να ανεβάσει ακόμη περισσότερο το «θερμόμετρο» στην ΠΓΔΜ.....

Η Ελλάδα δεν φοβάται, έχει αθλητές όπως η Βάσω Βουγιούκα


Λέγεται Βάσω Βουγιούκα. Ένας Θεός ξέρει μόνο στις δύσκολες μέρες που περνάμε, πόσο έχουμε ανάγκη από πρότυπα σαν το δικό της. Την κοπέλα δεν τη γνωρίζουμε προσωπικά και πολλοί δεν την ήξεραν μέχρι σήμερα, όμως καλό θα ήταν να την αναγνωρίζουν πια όλοι οι Έλληνες.

Είναι πρωταθλήτρια ξιφασκίας, είναι 26 ετών και εργάζεται με μόλις... 500 ευρώ μισθό. Χαμογελάει, εκπέμπει αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Και γιατί όχι; Είναι νέα, είναι όμορφη και έχει μπροστά της ένα καθ’ όλα λαμπρό μέλλον. Και μαζί της, η πατρίδα. Η πατρίδα, που έχει πολλά παιδιά σαν τη Βάσω στον κόρφο της, παιδιά που κάποιοι κάνουν ό,τι μπορούν για να τα διώξουν.

Η Ελληνίδα αθλήτρια του Αθηναϊκού (αγωνίζεται επί 14 χρόνια), φοιτήτρια της Οδοντιατρικής, δέχθηκε μια οικονομικά δελεαστική πρόταση να αγωνιστεί με τα χρώματα της Τουρκίας. Κάποιοι άλλοι ενδεχομένως να δέχονταν.

Αυτή είπε ΟΧΙ. Απέρριψε λοιπόν η Βάσω 100.000 ευρώ συν τα μπόνους των επιτυχιών, δηλαδή ποσά που ενδεχομένως να άγγιζαν συνολικά τα 500.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήρθε 5η στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Μπολόνια τον περασμένο Μάιο, δεύτερη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που διεξήχθη αμέσως μετά, τον Ιούνιο, στο Λενιάνο της Ιταλίας. Ήρθε πέμπτη στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου και είναι πέμπτη επίσης και στην παγκόσμια κατάταξη. Στην Ολυμπιάδα του Ρίο το 2016, η Ελλάδα έχει κάθε λόγο να ελπίζει σε μετάλλιο από την αθλήτριά της. Και σε πολλά μετάλλια στις άλλες διοργανώσεις όπου η αθλήτριά μας θα μετάσχει.

Η ανέλιξή της είναι ταχεία, αν ληφθεί υπόψη ότι τον Μάιο βρισκόταν στην 10η θέση παγκοσμίως. Η Ελλάδα, δεν της έδωσε τίποτα για τη 2η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (οι Τούρκοι δίνουν στους αθλητές τους για τη διάκριση αυτή, 150.000). Και είναι εδώ, μια όμορφη Ελληνίδα και θα εξακολουθήσει να εκπροσωπεί τα ελληνικά χρώματα: «Είναι πολύ σημαντικό όταν είσαι στο βάθρο να ακούς τον εθνικό σου ύμνο και να ξέρεις ότι οι δικοί σου άνθρωποι, οι Έλληνες, σε στηρίζουν», είπε στην Τατιάνα Στεφανίδου και στο STAR... Και όλη η χώρα τη χειροκρότησε. Η χώρα που έχει ανάγκη να ακούει τέτοια λόγια στις μέρες που ζούμε. Λόγια που εμψυχώνουν, που δίνουν κουράγιο για την πολύ δύσκολη συνέχεια.

Αυτή όμως είναι και η απάντηση στους εθνομηδενιστές, στους θιασώτες του όπου γης και πατρίς ή όπου χρήμα και πατρίς. Που έπεσαν να «φάνε» ζωντανή την αθλήτριά μας Βούλα Παπαχρήστου και προσπάθησαν να την καταστρέψουν, στερώντας της τη δυνατότητα να αγωνιστεί και στερώντας ενδεχομένως από τη χώρα κι ένα μετάλλιο.

Κι όμως, δεν τα κατάφεραν, ούτε θα τα καταφέρουν. Διότι τους αθλητές μας, δεν τους ενδιαφέρει μόνο το χρήμα, δεν τους ενδιαφέρει μόνο η προσωπική ανέλιξη και δόξα, αλλά και η έπαρση της γαλανόλευκης. Τότε, αισθάνονται ότι βιώνουν τον ΑΠΟΛΥΤΟ θρίαμβο, την αναγνώριση. Διότι όταν υψώνεται η ελληνική σημαία, υψώνονται και όλοι οι Έλληνες μαζί της. Και αισθάνονται ευγνώμονες στους αθλητές που το κατάφεραν.

Τελικά, έχουμε πολλούς λόγους να είμαστε αισιόδοξοι. Η έκφραση πατριωτισμού εκ μέρους ενός αθλητή, θα μου πείτε είναι αυτονόητη, όπως μάλιστα μου επισήμανε ένας φίλος με σχόλιό του, στη διαδικτυακή πλατφόρμα facebook. Όμως, στην εποχή που το κυρίαρχο ιδεολόγημα του συστήματος είναι ο εθνομηδενισμός, τα ΟΧΙ στους θιασώτες του απόλυτου τίποτα, του ορθολογισμού, της κοινωνικής μηχανικής και της νεκρής καρδιάς, αποτελούν ΒΑΛΣΑΜΟ για την ψυχή όλων μας.

Και η ανακούφισή μας, όταν ακούσαμε τα λόγια της αθλήτριάς μας, ήταν μεγάλη. Όπως μεγάλη είναι και η χαρά μας κάθε φορά που ένας αθλητής μας επιστρέφει στην πατρίδα, φέροντας στις αποσκευές του διακρίσεις.

Είναι σαφές ότι όλοι πλέον οι Έλληνες αθλητές, αγωνίζονται να τα φέρουν βόλτα σε καθεστώς αδιαφορίας από την Πολιτεία. Είναι επίσης σαφές ότι όροι όπως «Εθνική Ομάδα», από τους «προοδευτικούς» και τους εθνοπουθενάδες, θεωρούνται «αδόκιμοι». Όμως για εμάς και ευτυχώς όπως αποδεικνύεται και για τους αθλητές μας, η γαλανόλευκη και το εθνόσημο, είναι το παν.

Συμβολίζουν το αίμα που χύθηκε για να είμαστε ελεύθεροι και για να μπορούμε να ομολογούμε ανενόχλητοι την πίστη μας. Συμβολίζουν ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ. Όλους εμάς που είμαστε περήφανοι για τη Βάσω Βουγιούκα και ΟΛΟΥΣ τους αθλητές μας.

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥΝ .. ΠΑΤΕΡΑ !! ΕΛΑ ΜΟΥ ΝΤΕ!Παιδί:«Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελάει, πατέρα;».
Πατέρας:«Γιατί νικήσαμε, πετύχαμε λύση, παιδί μου!».
Παιδί: «Πάλι νικήσαμε, πατέρα;»
Πατέρας:«...»
Παιδί:«Αυτή δεν είναι η 17η λύση που πετυχαίνουμε, πατέρα;».
Πατέρας:«Ναι, αλλά αυτή είναι πραγματική λύση, παιδί μου».
Παιδί:«Πώς το ξέρεις αυτό, πατέρα;».
Πατέρας:«Γιατί τώρα θα μας το μειώσουν...
κατά 40 δισ. ευρώ το χρέος, παιδί μου».
Παιδί:«Και την προηγούμενη φορά που μας κουρέψανε 100 δισ. ευρώ από το σχολείο μου, από το ταμείο σου κι από το νοσοκομείο μας, το χρέος δεν έφτασε πάλι εκεί που ήταν πριν από το κούρεμα κι ακόμα παραπάνω, πατέρα;»

VPRC:Πρώτος ο ΣΥΡΙΖA - Δεύτερο κόμμα η Χρυσή Αυγή - Εκτός βουλής ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ...Παρασκηνιακή δημοσκόπηση-σοκ στη δημοσιότητα Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ- Δεύτερο κόμμα η Χρυσή Αυγή- Εκτός βουλής ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ...
Δεύτερο κόμμα δείχνει τη Χρυσή Αυγή "παρασκηνιακή" δημοσκόπηση της VPRC, η οποία έχει διαρρεύσει στη δημοσιότητα.
Το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου φέρεται να συγκεντρώνει ποσοστό 27%, ακολουθώντας το 30,5% του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ο οποίος παραμένει στην πρώτη θέση.
Το ΠΑΣΟΚ κατακρημνίζεται στο 2,5%, μένοντας εκτός Βουλής, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.
Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στην τρίτη θέση με 20.0%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στην τέταρτη θέση με 10%. Την πέμπτη θέση καταλαμβάνει το ΚΚΕ με 6,5%.
Τέλος, εκτός Βουλής μένει και η Δημοκρατική Αριστερά με πολύ χαμηλά ποσοστά στο 1,5 %.
http://skoyrasnet.blogspot.gr

Εξι πόλεις της Ελλάδος, «κοσμούσαν» τη σκηνή των αλβανών στην 100η επέτειο του κράτους τουςΗ γυφτιά, το κιτσαριό και η εθνικιστική ζάλη των αλβανών στην  100η επέτειο ανεξαρτησίας τους (βίντεο)
Η έκκριση του εθνικισμού, το κιτσαριό των εκδηλώσεων και η αναβολή συμμετοχής (σε ένδειξη διαμαρτυρίας) των γειτόνων, είναι αυτά που θα μείνουν από τις εκδηλώσεις για την 100η  επέτειο της δημιουργίας του κράτους της Αλβανίας. Με αυτές τις τρεις αναφορές μεταφέρθηκε η είδηση και από τα μεγάλα διεθνή δίκτυα ενημέρωσης. 
Αξίζει να πούμε εδώ πως η δημιουργία αυτού του κράτους δεν ήταν αποτέλεσμα κάποιας εθνικής επανάστασης αλλά σχέδια επί χάρτου, στις αρχές του προηγούμενου αιώνα από τους τότε ισχυρούς, και συγκεκριμένα της Αυστροουγγαρίας, της Ιταλίας και την ανοχή των Οθωμανών που έβλεπαν την Αλβανία ως ένα χρήσιμο απομεινάρι τους στα Βαλκάνια.
Οι εκδηλώσεις είχαν δύο κορυφώσεις:

1) Στην πλατεία Flamuri(Σημαίας) της Αυλώνας, εκεί όπου πριν από 100 χρόνια ο Ismail Qemal Bej Vlora ύψωσε τη σημαία του Γεωργίου Καστριώτη – Skenderbeu, κηρύσσοντας την Αλβανία ανεξάρτητο κράτος. Αξίζει εδώ να πούμε ότι ο Εθνικός Ήρωα των Αλβανών Γεώργιος Καστριώτης (15ος  αιώνας), απελευθέρωσε το πριγκιπάτο του πατέρα του Ιωάννη Καστριώτη που είχε έδρα την Κρούγια (λίγο πιο βόρεια από τα Τίρανα), καταγράφοντας την πρώτη αξιόλογη νίκη κατά του ανερχόμενου οθωμανικού στρατού, υψώνοντας την πολεμική σημαία του Βυζαντίου, δηλαδή κόκκινη με δικέφαλο αετό.  Σημαία που οι αλβανοί έχουν και σήμερα αλλά που δεν θέλουν να δεχτούν ότι είναι βυζαντινή ενώ στο συμβολισμό της δύσης και ανατολής που έχει ο δικέφαλος αετός, έδωσαν την έννοια των δύο διαφορετικών κόσμων που έχει η Αλβανία του βορά και του νότου.    
2) Στα Τίρανα  όπου κόπηκε η για ρεκόρ γκίνες  τούρτα 550 μ2 και βάρους 18 τόνων, εκεί που κανένας δεν πρόσεξε τις ομιλίες των επισήμων και τις ερυθρόμαυρες τουαλέτες των κυριών αλλά το ποδοπάτημα κάποιων που προσπαθούσαν να πάρουν όσο πιο πολύ τούρτα, τυλίγοντας την με κάθε μέσο, με εφημερίδα, με τις σημαίες των πανηγυρισμών, με σακούλες ενώ κάποιοι άλλοι είχαν προνοήσει να φέρουν και λεκάνες…        

BOΡΙΔΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ

ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ
Καλό μεσημέρι Ολυμπία..
Βορίδης από τα παλιά..
Δυο αφίσες του, ενάντια στην Ευρωζώνη και ενάντια στο ξεπούλημα-ιδιωτικόποίηση-ΕΟΖ

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ! ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ !

Μητροπολίτη Κονίτσης: Ο Αλβανοί είναι αχάριστοι και παμπέσιδες!


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΔΡΥΪΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ & ΚΟΝΙΤΣΗΣ
Ἀριθ. Πρωτ.  96
Ἐν Δελβινακίῳ τῇ 29ῃ Νοεμβρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

 Ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανῆς καὶ Κονίτσης κ. ΑΝΔΡΕΑΣ, ἔκανε τὶς ἀκόλουθες Δηλώσεις :

 « Ὁ Ἀλβανὸς πρωθυπουργὸς Σαλὶ Μπερίσα μὲ τὰ ὅσα εἶπε ἐπ’  εὐκαιρίᾳ τῆς συμπληρώσεως ἑκατὸ (100) ἐτῶν ἀπὸ τὴν «ἀνεξαρτησία» τῆς Χώρας του, ἀποκάλυψε τοὺς κρυφοὺς πόθους καὶ τὰ ἀνόσια σχέδια τῆς Ἀλβανίας σὲ βάρος τῆς Ἑλλάδος.
Εἶπε, δηλαδή, ὅτι οἱ Ἀλβανοὶ ἔχουν πάντοτε στὸν νοῦ καὶ στὰ σχέδιά τους τὴν «Μεγάλη Ἀλβανία», ποὺ θὰ περιλαμβάνῃ τὸ Κόσσοβο, μέρος τῆς FYROM, τὴν Φλώρινα, τὴν Καστοριά, τὰ Ἰωάννινα, τὴν Ἄρτα καὶ τὴν Πρέβεζα !

            Βέβαια, αὐτὲς εἶναι πάγιες ἀπόψεις τῶν Ἀλβανῶν ποὺ κάθε τόσο τὶς προβάλλουν, ὅπως προβάλλουν καὶ τὸ ζήτημα τῶν διαβοήτων «Τσάμηδων». Στὴν προκειμένη περίπτωση, ὅμως, δείχνονται καὶ ἀχάριστοι πρὸς τὴν Ἑλλάδα, ἀπὸ τὴν ὁποία «χόρτασαν ψωμί», κατὰ τὰ τελευταῖα εἴκοσι χρόνια. Ὁ Προκάτοχός μου, ἀοίδιμος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανῆς καὶ Κονίτσης κυρὸς  ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ  ἔλεγε συχνὰ καὶ μὲ ἔμφαση, ὅτι «οἱ Ἀλβανοὶ δὲν ἔχουν μπέσα». Καὶ τὸ ἔλεγε μετὰ λόγου γνώσεως ...

            Γι’ αὐτὸ δοκίμασα μεγάλη ἱκανοποίηση ὅταν πληροφορήθηκα ὅτι ὁ ὑπουργὸς Ἐξωτερικῶν κ. Δημ. Ἀβραμόπουλο ματαίωσε - ἐξ αὐτοῦ τοῦ λόγου - τὸ ταξίδι του στὴν Ἀλβανία.

            Ἦταν καιρός !  Γιατὶ μέχρι τώρα ἡ πολιτικὴ τῶν ἠπίων τόνων δὲν ἀπέδωσε καρποὺς καὶ μάλιστα, ὡς πρὸς τὸ φλέγον πάντοτε θέμα τῶν ἀνθρωπίνων δικαιωμάτων τῶν ἀδελφῶν μας τῆς Βορείου Ἠπείρου. Συγχαίροντας τὸν κ. Ὑπουργὸ Ἐξωτερικῶν, δηλώνω ὅτι παρακολουθῶ ἀγρύπνως τὸ ἐθνικὸ θέμα τῆς Βορείου Ἠπείρου, καθὼς καὶ ὅλα ὅσα ἀφοροῦν στὸ Ἔθνος μας ».


(Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως).http://borioipirotis.blogspot.gr

O ΓΑΠ κι ο Σόρος σχεδίασαν την χρεωκοπία! Το πάζλ συμπληρώνεται!


“Τα πιο φλογερά  μέρη στην κόλαση προορίζονται για εκείνους που, σε καιρούς μεγάλης ηθικής κρίσης, διατήρησαν την ουδετερότητά τους”
Δάντης “Κόλαση” (εκδ.Ζαχαρόπουλος)
Απεχθάνομαι τις συνομωσίες, Νεφελίμ και λοιπά. Οπου υπάρχει χρήμα δεν υπάρχουν συνομωσίες, Μπίλντεμπεργκ κι άλλα αφελή. Δεν ξυπνάνε κάποιοι και θέλουν το κακό μας, τα πάντα είναι το χρήμα. Υπάρχουν φυσικά σχέδια και τρόποι να βγάλει κάποιος λεφτά από το μηδέν (CDS) αλλά πρέπει να θέλει και το θύμα να είναι…θύμα. Νομίζω ότι έχω την κρίση, να βλέπω πίσω από τις λέξεις.
O ΓΑΠ κι ο Σόρος έχουν συναντηθεί πολλές φορές στο παρελθόν και δεν είναι κρυφό, ούτε σκευωρία.
Ο Σόρος διακινεί το 95% των CDS σε όλο τον κόσμο. (wall street journal, businessweek ). Ενας προσωπικός του φίλος, γίνεται Πρωθυπουργός σε μια χώρα, και μετά από 6 μήνες η χώρα αυτή μετατρέπεται στον Παράδεισο των CDS! Μιλάμε για τρελά δισεκατομμύρια! Οποιος είχε οποιάδήποτε εσωτερική πληροφόρηση, για το τί θα συμβεί σε αυτή τη χώρα, έβγαλε τεράστια ποσά, ποσά που αντιστοιχούν σε ΑΕΠ ολόκληρων κρατών!
Ποιά είναι η αυτή χώρα;Στο Παράρτημα στο τέλος της έρευνα μου, μπορείτε να δείτε το αναλυτικότατο ημερολόγιο της προδοσίας, που συνέταξε το dexiextrem.
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 1981
Οι εκλογές της 18ης Οκτωβρίου 1981 που διεξήχθησαν από την κυβέρνηση του Γ. Ράλλη κερδήθηκαν από τον Α. Παπανδρέου
Εξέλιξη Εξυπηρέτησης Δημοσίου Χρέους
ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2001

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΜΑΤΑ


Τα Ελληνικά Μεγαλουργήματα... Τα Θαύματα του Κόσμου είναι ΕλληνικάΑναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.defencenet.gr


Ο Παρθενώνας στην Ακρόπολη των Αθηνών. Το μεγαλύτερο αρχιτεκτονικό μνημείο πολιτισμού του σημερινού κόσμου. Το άγαλμα του Δία στην Ολυμπία είχε ύψος 13 μ. και το κατασκεύασε ο Φειδίας από χρυσό, έβενο, ελεφαντοστούν και πολύτιμους λίθους. Στο τέλος του 4ου αιώνα π.Χ. μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη για να στολίσει τα Βυζαντινά παλάτια. Ο Κολοσσός της Ρόδου, Τον κατασκεύασαν από χαλκό ο Χάρης από την Λίνδο και ο Λάχης.

Είχε ύψος ογδόντα πήχεις. Το ένα σκέλος του αγάλματος - φάρου στηριζόταν στην μία άκρη του λιμένα και το άλλο στην άλλη. Το 225 π.Χ. ο Κολοσσός καταστράφηκε από σεισμό. Το 654, μετά από 900 χρόνια περίπου, οι άραβες μετέφεραν το άγαλμα στην Μ. Ασία και το πούλησαν. Το Μαυσωλείο στην Αλικαρνασσό της Μ. Ασίας. Τάφος του Μαυσώλου, που χρηματοδότησε η γυναίκα του Αρτεμισία το 350 π.Χ. Το κατασκεύασαν ο Βρύαξης, ο Σκόπας, ο Λεωχάρης, ο Τιμόθεος και ο Πύθις με επίβλεψη του Πραξιτέλη.

Καὶ οἱ δουλέμποροι ἁλωνίζουν στὸ Ἰόνιον…

Ὅταν ἕνα κράτος καταρρέῃ, εἶναι φυσικὸν ἐπόμενον νὰ συμπαρασύρῃ μαζύ του τὰ πάντα. Ἰδίως τὴν τοπικὴ αὐτοδιοίκησι. 
Καταρρέοντας ὅμως ἡ τοπικὴ αὐτοδιοίκησις, τὸ μόνον ποὺ θὰ ὀξύνεται, ὅσο κυλᾶ ὁ καιρός, εἶναι ἡ ἀποσάθρωσις τῶν θεσμῶν, ἡ ὅλο καὶ μεγαλυτέρα ἀσυδοσία τῶν παρανόμων καὶ φυσικὰ τὸ κυριολεκτικῶς  μοναδικὸ πανηγύρι τῶν ἐγκληματιῶν. 
Σήμερα ἡ δουλεμπορία ἀνθεῖ, ὅπως ἀνθοῦσε πρὸ μερικῶν αἰώνων, δίχως φυσικὰ νὰ διώκεται καὶ μὲ μοναδικὸ ἀποτέλεσμα τὴν ὅλο καὶ μεγαλυτέρα ἐξαθλίωσιν τῶν πληθυσμῶν ποὺ μετακινοῦνται.
Ἄλλως τέ, αὐτοὶ οἱ πληθυσμοί, ἤδη ἐξαθλιωμένοι στὶς χῶρες τους, δὲν ἔχουν νὰ χάσουν καὶ πάρα πολλά…. Ἡ ἀξία τῆς ζωῆς τους, ἰδίως γιὰ τοὺς δουλεμπόρους, εἶναι ἀνύπαρκτος. Δὲν λογίζονται κἄν γιὰ ἄνθρωποι. Πρὸς τοῦτο καὶ οἱ περισσότεροι δὲν διστάζουν νὰ βουλιάξουν πλοῖα μὲ ἐκατοντᾶδες νεοσκλάβους, πρὸ κειμένου νὰ γλυτώσουν τὴν σύλληψι καὶ τὶς διώξεις. Τόση συνείδησις…
Καὶ μετὰ φωνάζουμε ἐμεῖς γιὰ ἀνισότητες…
Ποῦ νὰ ξανοιχτοῦμε στὴν θάλασσα… Ἐκεῖ νὰ δοῦμε ἀνισότητες γιὰ ἀνισότητες… 
Φιλονόη.

Τα κυκλώματα αλωνίζουν στο Ιόνιο-”Γυμνές” οι λιμενικές αρχές.

Η αδιαφορία της Πολιτείας και η οικονομική κρίση οδηγεί σε ασυδοσία τους δουλέμπορους και τα κυκλώματα εμπορίας λαθραίων τσιγάρων στο Ιόνιο και ειδικότερα στις ακτές της Δυτικής Πελοποννήσου. Λιμενικές πηγές καταγγέλλουν ότι τους τελευταίους μήνες το κύκλωμα δουλεμπόρων που δραστηριοποιείται στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή εκμεταλλεύεται τις σοβαρές «αδυναμίες» του ηλεκτρονικού συστήματος επιτήρησης, τις ελλείψεις σε πλωτά μέσα αλλά και τα μεγάλα προβλήματα στελέχωσης των τοπικών λιμεναρχείων.
Όπως καταγγέλλεται, το σύστημα του ραντάρ VTS του Λιμενικού της Πάτρας, που έχει τον έλεγχο της θαλάσσιας κυκλοφορίας από την Κέρκυρα μέχρι τα παράλια της νότιας Πελοποννήσου, παρουσιάζει σοβαρές αδυναμίες καθώς η εμβέλεια του ραντάρ δεν φτάνει σε πολλές παράκτιες περιοχές. Η τοποθέτηση ειδικών αναμεταδοτών παραμένει ακόμα στα χαρτιά καθώς υπάρχει οικονομική εμπλοκή της εταιρείας που έχει αναλάβει την τοποθέτησή του και των αρμόδιων υπηρεσιών. Έτσι μια ακτογραμμή μήκους εκατοντάδων χιλιομέτρων με μεγάλη ιδιομορφία, από την Πάτρα μέχρι τις εκβολές της Νέδας, ελέγχεται μόλις με δύο ναυαγοσωστικά και ένα φουσκωτό (!) σκάφος.
« Η κατάσταση είναι τραγική και δυστυχώς ο ρόλος των Λιμενικών στην περιοχή είναι μάλλον διακοσμητικός καθώς δεν έχουν τα μέσα και τα εφόδια να παρέμβουν και να ελέγχουν τα κυκλώματα των παρανόμων οι οποίοι λειτουργούν οργανωμένα έχοντας σύγχρονα πλωτά μέσα και δεκάδες τσιλιαδόρους.» – ανάφερε στο IONION FM ο πρώην Κεντρικός Λιμενάρχης της Πάτρας 
Απόστολος Λιούρδης

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΙστορική μέρα για την Παλαιστίνη - Ζητά "πιστοποιητικό γέννησης"Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.thestival.gr


Με ισχυρή πλειοψηφία και με την διεθνή κοινότητα να συντάσσεται σε μεγάλο μέρος της με το αίτημα των Παλαιστινίων, η Γενική Συνέλευση ενέκρινε την Πέμπτη την αναβάθμιση της Παλαιστινιακής Αρχής σε κράτος με ιδιότητα του παρατηρητή (non-member observer state), μία πολιτική, διπλωματική αλλά και συμβολική νίκη που θα δώσει στους Παλαιστίνιους φωνή στη διεθνή κοινότητα.

Υπέρ του αιτήματος τάχτηκαν 138 χώρες, εννέα ψήφισαν κατά και 41 χώρες απείχαν.


Το αίτημα της Παλαιστινιακής Αρχής υιοθετήθηκε από την πλειονότητα των μελών του ΟΗΕ. Θετικά εκφράστηκαν μεγάλες δυνάμεις όπως τη Ρωσία και την Κίνα, από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ τους τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ελλάδα και τον Κύπρο, το σύνολο του αραβικού κόσμου, των ασιατικών χωρών και της Νότιας Αμερικής.

Αναμενόμενη η αρνητική ψήφος του Ισραήλ και των ΗΠΑ, όχι ψήφισε ο Καναδάς.

Η αναβάθμιση του διεθνούς καθεστώτος της Παλαιστινιακής Αρχής από «οντότητα» σε «κράτος μη μέλος» του ΟΗΕ, ανάλογο καθεστώς με αυτό που κατέχει το Βατικανό δίνει φωνή στην Παλαιστινιακή Αρχή η οποία ως σήμερα είχε απλώς καθεστώς παρατηρητή στη Γενική Συνέλευση των 193 κρατών-μελών του ΟΗΕ.

Με διαβατήριο την απόφαση του ΟΗΕ, η Παλαιστινιακή Αρχή θα μπορέσει να διεκδικήσει (αλλά όχι να εξασφαλίσει) τη συμμετοχή της σε οργανισμούς που διασυνδέονται με τον ΟΗΕ, μεταξύ τους του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου στο οποίο θα μπορούσαν να προσφύγουν κατά του Ισραήλ.

Η ημερομηνία δεν επιλέχτηκε τυχαία εκ μέρους των Παλαιστινίων, καθώς η 29η Νοεμβρίου είναι η επέτειος της απόφασης του 1947 για το διαμελισμό της Παλαιστίνης και τη δημιουργία δύο κρατών, μια απόφαση που έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους Εβραίους που ζούσαν εκεί και τον επόμενο χρόνο έγιναν οι πρώτοι πολίτες του νεότευκτου Ισραηλινού κράτους.

Μὲ τὸ «ἔτσι θέλω» μᾶς ἐμβολιάζουν!Ὅταν εἶδαν κι ἀποεῖδαν πὼς δὲν συμμετέχουμε στοὺς μαζικοὺς ἐμβολιασμούς τους, ἀπεφάσισαν νὰ μᾶς ἐμβολιάσουν διὰ τῆς πλαγίας ὁδοῦ!  Ἔχωσαν τὸ ἐμβόλιο γιὰ τὴν καταπολέμησι τοῦ ἰοῦ Η1Ν1 μέσα στὰ κανονικὰ ἐμβόλια. 
Τί εἶχες Γιάννη; Τί εἶχα πάντα…
Δὲν μὲ ἀφοροῦν ἄμεσα οἱ ἐμβολιασμοί, διότι τοὺς ἀποφεύγω. Δὲν μπορῶ ὅμως νὰ ἀγνοήσω τοὺς τόσους καὶ τόσους ποὺ πέφτουν καθημερινῶς θύματα αὐτῆς τῆς ἀπανθρώπου βιομηχανίας θανάτου. 
Πρὸ ἑνὸς ἔτους, καλός μου φίλος, ἐμβολιάστηκε μαζύ μὲ τὴν σύζυγό του, κατὰ τοῦ Η1Ν1,  διότι θὰ ἐρχόταν τὸ ἐγγονάκι του νὰ μείνῃ μαζύ τους. 42 ὁλόκληρες ἡμέρες μὲ 40 πυρετό, καὶ ὁ φίλος καὶ ἡ γυναίκα του. 42 ὁλόκληρες ἡμέρες! Κανένας «ἰατρός», καμμία γνωμάτευσις, καμμία βοήθεια! 42 ἡμέρες τὸ ζευγάρι ὑπέφερε καὶ οὐδεῖς ἦταν σὲ θέσι νὰ δόσῃ λύσεις! Κι ὅλα αὐτὰ γιὰ ἕνα κωλοεμβόλιο! 
Τί θά γινόταν ἐάν ἐμβολιαζόταν τό βρέφος; Θά τό χάναμε;
Ἂει σιχτὴρ προσκυνημένοι… Δοσίλογοι… Ἀνεγκέφαλοι….

Χιλιάδες Έλληνες εμβολιάστηκαν εν αγνοία τους κατά της Νέας Γρίπης Η1Ν1


Όπως ακριβώς το είχαμε προβλέψει και το είχαμε σχολιάσει πριν ένα χρόνο, οι φαρμακοβιομήχανοι βρήκαν ένα καταπληκτικό τρόπο να πουλήσουν τα απεχθή εμβόλια τους: εντάσσοντας τα στα εποχικά εμβόλια… Έτσι παρά τη γενναία αντίσταση ειδικά στο εμβόλιο της γρίπης Η1Ν1, ένα χρόνο μετά και εν αγνοία τους, οι ίδιοι άνθρωποι που είχαν δηλώσει κατηγοριματικά αντίθετοι με το εμβόλιο αυτό, πιθανόν  και να το έλαβαν εάν η αντίσταση τους δεν υπήρξε και γενική απέναντι σε όλα τα εμβόλια, αφού αυτό το ίδιο χρησιμοποιήθηκε σαν εποχικό… 

Παράλληλα οι διαφημίσεις υπέρ των εμβολιασμών γενικά στην τηλεόραση,  του  τύπου λέμε “ναι” στο εμβόλιο” έχουν μπει στην καθημερινή ροή των προγραμμάτων… γεγονός που δείχνει πως χτυπάνε υπογείως τις συνειδήσεις…. σε σημείο που μέχρι και μικρά παιδιά αναρωτιούνται “καλά αυτοί δεν διαβάζουν? δεν γνωρίζουν πόσο βλαβερά είναι τα εμβόλια?”…

Στο  Amynias διαβάζουμε:  
Και όμως εμβολιάστηκαν τελικά εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες κατα της Νέας Γρίππης Η1Ν1 ! Υπουλα σκοτεινά και μεθοδικά η Νέα Τάξη κατάφερε τελικά σε μεγάλο βαθμό αυτό που την προηγούμενη χρονιά απέτυχε να εφαρμόσει μετά τις αποκαλύψεις για τη επικινδυνότητα του εμβολίου κατά της γρίππης των “χοίρων” και την παγκόσμια κατακραυγή.

Φέτος πιό πονηροί και προετοιμασμένοι δεν άφησαν…
άλλη επιλογή.Υπουλα σατανικά και μεθοδικά εγκλώβισαν τον κόσμο,δημιούργησαν ΕΝΑ εμβόλιο για την γρίππη εποχική και νέα….Και δεν είπαν τίποτε.Και χιλιάδες χιλιάδων Έλληνες απο βρέφη και μικρά παιδιά μέχρι ευπαθείς ομάδες και ηλικιωμένοι έγιναν τα νέα πειραματόζωα της Νέας Τάξης.Ο Θεός να βάλει το χέρι του…

Που να μείνει χρόνος για ενημέρωση,το μνημόνιο τα κατάπιε όλα και ο Έλληνας ζαλισμένος δεν ασχολήται με σχεδόν τίποτε άλλο.Και τώρα μήνες μετά τον μαζικό εμβολιασμό μεγάλου τμήματος του πληθυσμού και ενώ ξεκίνησαν και πάλι τα κρούσματα καθώς και τα θύματα της νέας γρίππης να αυξάνουν έσκασε η αλήθεια για τους ανυποψίαστους Έλληνες πολίτες που ήδη εμβολιάστηκαν:

Ο Παθολόγος – Λοιμοξιολόγος κ.Παναγιώτης Κολλάρας ως καλεσμένος στο μεσημεριανό δελτίο Ειδήσεων της ΕΤ-3 της 7/2/2011 για να μιλήσει για την έξαρση των κρουσμάτων και θυμάτων της νέας γρίππης,είπε: ότι όσοι εχουν κάνει το εποχικό εμβόλιο απο τον Οκτώβριο είναι ΚΑΛΥΜΕΝΟΙ και για τον ιό της Νέας Γρίππης Η1Ν1 καθώς δεν υπάρχει ξεχωριστό εμβόλιο φέτος αλλά ενσωματώθηκε στο εποχιακό “! Kάλεσε δε και τους υπόλοιπους Έλληνες να εμβολιαστούν γρήγορα να προλάβουν την έξαρση της επιδημίας…

Μιλάμε δηλαδή για την μέγιστη εξαπάτηση του Ελληνικού Λαού που τελικά εν αγνοία του έκανε το νέο εμβόλιο κατα χιλιάδες αφού κανένας δεν τον ενημέρωσε πρίν…ως εποχικό!

Προσοχή λοιπόν όσοι σταθήκατε τυχεροί και δεν εμβολιαστήκατε ως τώρα,διότι κατευθυνόμενα τα Μ.Μ.Ε. θα σπείρουν τον πανικό όπως την προηγούμενη χρονιά ώστε να κάνουν το νέο εμβόλιο όσοι περισσότεροι γίνεται ως εποχικό δήθεν και ακίνδυνο.Μην τους εμπιστεύεστε είναι επικίδυνοι και απατεώνες. ΠΡΟΣΟΧΗ
(τοξότισσα)
πρώτη δημοσίευσις 27 Ἰανουαρίου 2012

Κατάργηση της Στρατιωτικής Θητείας ζητά η Κομισιόν - Θέλουν να διαλύσουν την Ελλάδα!


Κατάργηση της Στρατιωτικής Θητείας ζητά η Κομισιόν - Θέλουν να διαλύσουν την Ελλάδα!
Μία ημέρα μετά το eurogroup και ενώ οι πανηγυρισμοί των κυβερνητικών δε λένε να κοπάσουν, έρχεται στο φως για μία ακόμη φορά η ανθελληνική στρατηγική των ευρωπαίων "εταίρων". Με επίσημη έκθεση της κομισιόν ζητείται από την Ελλάδα η μείωση των αμυντικών δαπανών κατά 62%, αλλά και η κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας. Με απλά λόγια ζητούν να μην έχουμε όπλα, να μην έχουμε στρατιώτες και όσα μόνιμα στελέχη του Στρατού παραμείνουν σε υπηρεσία να μην αμείβονται. Ξεκάθαρος στόχος τους είναι η διάλυση της αμυντικής ικανότητας της χώρας, για να μας πάρουν εν συνεχεία τα πάντα, να εκμεταλλευθούν οι ίδιοι τον εθνικό μας πλούτο. Η Χρυσή Αυγή δεν θα επιτρέψει καμία απολύτως μείωση στο αξιόμαχο των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Η Ελλάς βασίζεται πάνω απ' όλα στους στρατευμένους της νέους. Οι δικές μας κόκκινες γραμμές αφορούν πρωτίστως την εθνική άμυνα και τη δημόσια ασφάλεια της χώρας. Ένα από τα κύρια σημεία του προγράμματος της Χρυσής Αυγής περιλαμβάνει υποχρεωτική στρατιωτική θητεία από τα 18 έτη για 14 μήνες για άνδρες και γυναίκες.http://www.xryshaygh.com

Ποιός εἶπε πώς δέν ὑπάρχουν δουλειές;πηγή
Ποιός είπε πως δεν υπάρχουν δουλειές! Αρκεί να μην είσαι …Έλληνας !
Μαρία Κρητικού
ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ 5ΜΗΝΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ…ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ……
ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΑΞΗΣ: «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ / ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ» ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ 
1 ΤΣΙΤΣΗ ΕΡΝΕΣΤ ΒΑΣΙΛΗ
2 ABDELRASOUL MAHMOUD MUNIER
3 ATTAALLA MOHAMED MOHAMED
4 MUSKAJ ERANDA XHEVIT
5 AVALIANI NANI REVAZI
6 CHOUDHRY MEHDI-KHAN KHALIQ
7 FEKOLLARI ERIK SOKOL
8 ΓΥΡΝΑ ΜΑΡΙΝΑ ΙΩΑΝΝΗΣ
9 BELLO BUKURI BOCO
10 TOPULLI ARMINDA SEDAT

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΑ (KAI ΑΣ ΕΙΝΑΙ “ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ”!)


KARATZAFERHS
Καιρό είχε να εμφανιστεί στα κανάλια ο… απόστρατος πολιτικός, πρόεδρος σε ότι έχει απομείνει από το ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης. Εμφανίστηκε σήμερα στην κρατική ΝΕΤ και βεβαίωσε τους δημοσιογράφους Γ. Κουβαρά και Μ. Μιχελιδάκη, ότι όλα τα κόμματα του πολιτικού κατεστημένου και οι κομμουνιστές δημοσιογράφοι των καθεστωτικών ΜΜΕ, τον… αναπολούν, τώρα που είδαν τα… χειρότερα (την Χρυσή Αυγή):
«Οι δημοσιογράφοι, κυρίως από την Αριστερά –στο παρελθόν- με αποκαλούσαν Ακροδεξιό, προκειμένου να εξυπηρετηθούν κάποιες πολιτικές ή δημοσιογραφικές σκοπιμότητες. Αυτό μου ακύρωσε την πολιτική ευρωστία. Και τώρα μες στο Κοινοβούλιο, όλοι αναπολούν και λένε «Που είσαι Καρατζαφέρη…»
Πάντως, ο Γ. Καρατζαφέρης, που είναι παμπόνηρος πολιτικός και πιάνει τα μηνύματα (και τα… υπονοούμενα) της πολιτικής πιάτσας, προέβλεψε νέα μεγάλη άνοδο της Χρυσής Αυγής:
«Η Χ.Α επειδή έχει τις δικές της αιχμές, μαζεύει κόσμο. Από την άλλη, ο κ. Τσίπρας έχει στρογγυλοποιήσει το λόγο του και αυτό το εκλαμβάνω ως «υπνοστεντόν» της κοινής γνώμης. Πιστεύω ότι η Χ.Α θα ανέβει και άλλο σε ποσοστά -με ότι αυτό συνεπάγεται- λόγω της αυξανόμενης αγανάκτησης του κόσμου. Θεωρώ πολιτικό «κρετινισμό» τη δήλωση του κ. Βενιζέλου να θέσει εκτός νόμου την Χ.Α και τους 500.000 των πολιτών που την ψήφισαν. Και να γινόταν κάτι τέτοιο, οι βουλευτές της θα έφτιαχναν ένα άλλο κόμμα…»
(ΥΓ): Ο Γ. Καρατζαφέρης, που είναι εκτός νυμφώνος κλήθηκε στην κρατική τηλεόραση (την οποία πληρώνουν όλοι οι Έλληνες μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ – ένα χαράτσι για το οποίο δε μιλάει κανείς!). Ο Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής, ενός κόμματος που εκπροσωπείται στη βουλή με την ψήφο του 7% των Ελλήνων στις τελευταίες εκλογές και που ήδη έχει διπλασιάσει το ποσοστό του (σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις), γιατί δεν έχει κληθεί ποτέ μετεκλογικά;

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ BLOG ΥΓΡΟ ΠΥΡ ΚΑΙ ΓΕΛΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΑΣ… ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΟ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕ ΝΕΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΟΥ ΓΕΛΑΕΙ ΜΕ ΤΙΣ “ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ” ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΕ! ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ…http://ethnikismos.net

Μὴν ψάχνῃς τὴν ἐξαίρεσι γύρω σου

«Μην ανησυχείτε… Για πάνω από τρεις χιλιάδες χρόνια… αυτή η χώρα προχωρά με τις εξαιρέσεις της…»
- Ν. Γκάτσος - 
Μην ψάχνεις την εξαίρεση γύρω σου… Γίνε…!
Σοφία Ζήνδρου
 Γίνε…
Δὲν ἔχει ἄλλον δρόμο!
Μόνον ἐμπρός!
Καὶ μόνον μὲ τοὺς λιγοστούς, διαλεκτοὺς καὶ πιστοὺς συντρόφους πάντα…
Γίνε…
Γιὰ νὰ γίνῃς κάτι ὅμως, πρέπει νὰ τὸ ὁρίσῃς…
Νὰ τὸ βρῇς…
Κι αὐτὸ εἶναι μόνον μέσα μας!
Πάντα ἐκεῖ βρίσκαμε τὴν δύναμι γιὰ τὰ μεγάλα… 
Φιλονόη. 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ “ΣΤΟΧΟ”: ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΝΤΕΡΤΙΛΗΣ


NTERTILHS
Αποκλειστικές πληροφορίες του “Στόχου” ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ, αναφέρουν ότι η Διευθύντρια των Φυλακών, θα επέτρεπε υπό… “προϋποθέσεις”, να παραστεί ο έγκλειστος από την Μεταπολίτευση, Στρατηγός Νίκόλαος Ντερτιλής στην κηδεία του γιού του Βασίλη…
Οι “προϋποθέσεις” αυτές ήταν συνοδεία αστυνομικών ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ, όμως η απόφαση και η απάντηση του Στρατηγού ήταν ακαριαία και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ…! Είπε ΟΧΙ, ξευτιλίζοντας ακόμη μιά φορά το σύστημα και τους εκφραστές του…
Η κηδεία του γιού του Νικολάου Ντερτιλή, Βασίλη, Αξιωματικού και Πράκτορα μας, θα γίνει αύριο στις 12 το μεσημέρι από το Α΄ Νεκροταφείο και όλα δείχνουν ότι ο Στρατηγός δεν θα παρεβρεθεί τελικά…
www.stoxos.gr

Τραβάει το σχοινί ο Μπερίσα: ειρωνίες σε συνέντευξη Τύπου..

"Οι φίλοι λάμπουν διά της απουσίας τους.." - «Υπάρχει μία γαλλική έκφραση που λέει: οι φίλοι λάμπουν διά της απουσίας τους» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, σχολιάζοντας ειρωνικά τη ματαίωση της επίσκεψης του έλληνα υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου στα Τίρανα, μετά τις...δηλώσεις του πρώτου περί «Μεγάλης Αλβανίας που περιλαμβάνει την Πρέβεζα». Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας των συνομιλιών του με τον σλοβένο ομόλογό του Γιάνεζ Γιάνσα, ο κ. Μπερίσα επανέλαβε την πάγια θέση του ότι η ενοποίηση των Αλβανών θα πρέπει να γίνει στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ).

«Νομίζω ότι αυτός ο σκοπός είναι δίκαιος και γι’ αυτόν θα πρέπει να εργαστούν όλοι οι Αλβανοί. Πρέπει να εργαστούμε, όπου κι αν βρισκόμαστε για το ευρωπαϊκό αυτό μέλλον. Αυτή είναι η απάντησή μου για τη Μεγάλη Αλβανία».

Την Τεάρτη, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας ματαίωσε την επίσκεψή του στην αλβανική πρωτεύουσα, όπου επρόκειτο να παραστεί στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την ανεξαρτησία της Αλβανίας, εξαιτίας των δηλώσεων του κ. Μπερίσα στην Αυλώνα.

Ο αλβανός πρωθυπουργός, με αφορμή την ιστορική επέτειο, έκανε λόγο για «…εθνική ανεξαρτησία όλων των αλβανικών εδαφών από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο, από τα Σκόπια μέχρι την Ποντγκόριτσα».

http://greece-salonika.blogspot.com/2012/11/blog-post_8114.html#ixzz2D