Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2012

Χιλιάδες Έλληνες στου Μακρυγιάννη - Φωτογραφικό αφιέρωμαΧιλιάδες Έλληνες στου Μακρυγιάννη - Φωτογραφικό αφιέρωμα
Σύνταγμα Χωροφυλακής Μακρυγιάννη. Την ηρωική αντίσταση των Ελλήνων Χωροφυλάκων του Συντάγματος Μακρυγιάννη κατά την "Μάχη της Αθήνας"  απέναντι σε χιλιάδες κομμουνιστές τιμήσαμε και φέτος, πρώτη Κυριακή του Δεκεμβρίου. Ο Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή ήταν για ακόμα μία χρονιά ο μόνος πολιτικός φορέας που έδωσε οργανωμένα το παρόν στην εκδήλωση μνήμης. Παρόντες εκατοντάδες Χρυσαυγίτες, ενώ στεφάνι κατέθεσαν οι βουλευτές Γεώργιος Γερμενής και Ηλίας Κασιδιάρης, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος από την "Ελληνική Αυγή", Ιωάννης Βουλδής. Να σημειωθεί πως στεφάνι έστειλε - δίχως να παρουσιαστεί - και ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, που χαριεντίζεται διαρκώς με τον Γλέζο και τους κομμουνιστές στη βουλή. Κατά την σχετική αναγγελία ο κόσμος ξέσπασε σε αποδοκιμασίες και το σύνθημα "Αλήτες, προδότες, πολιτικοί" δόνησε την ατμόσφαιρα. Αντιθέτως, η παρουσία της νεολαίας της Χρυσής Αυγής καταχειροκροτήθηκε από όλους. Σχετικά τηλεοπτικά πλάνα θα δημοσιευθούν τις επόμενες ώρες.

ΥΠΕΘΑ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΥΠΕΞ > "Δεν γνωρίζουμε τίποτα για έρευνα στο Πολεμικό Μουσείο" - Η κατάντια του ΥΠΕΞ

Ψευδόμενο συλλαμβάνεται το ΥΠΕΞ αναφορικά με την υπόθεση του βιβλίου του αγωνιστή του ΡΚΚ που παρουσιάστηκε στο Πολεμικό Μουσείο και πλέον το θέμα αφορά άμεσα την ίδια την κυβέρνηση. Δεν έφτανε η μέχρι ... παρεξήγησης λεκτική "θώπευση" του Αχμέτ Νταβούτογλου από τον υπουργό Εξωτερικών Δ.Αβραμόπουλο, σε όλες τους τις επαφές, αλλά υπακούοντας την επιθυμία του πρώτου να "καταδικάσει τους τρομοκράτες" (όπου "τρομοκράτες" οι αγωνιστές του ΡΚΚ) το ΥΠΕΞ με την περίφημη ανακοίνωση του εκπροσώπου του Γ.Δελαβέκουρα, είπε και ψέματα στον ελληνικό λαό προκειμένου να κατευνάσει τον Αχμέτ Νταβούτογλου...

Ας πάρουμε, λοιπόν τα πραγματα από την αρχή: Την Τετάρτη το απόγευμα παρουσιάστηκε στο Πολεμικό Μουσείο ένα βιβλίο από τις εκδόσεις "Ινφογνώμων" το οποίο το είχε συγγράψει ένα μέλος του ΡΚΚ. Ένα βιβλίο το οποίο κυκλοφορεί κανονικά και στην Γερμανία.
Λϊγη ώρα αργότερα κτύπησε το τηλέωνο του Δ.Αβραμόπουλου στη Ν.Υόρκη όπου βρισκόταν. Στην άλλη άκρη ήταν ο Αχμέτ Νταβούτογλου, ο θεωρητικός της νεο-οθωμανικής πολιτικής της Άγκυρας, αυτός που ευθέως έχει ζητήσει αναθεώρηση των συνόρων Ελλάδας και Τουρκίας, μη αναγνωρίζοντας την την ελληνική κυριότητα σε νησιά και θέτοντας μετ'επιτάσεως το ζήτημα των "Τούρκων" της ελληνικής Θράκης.
Αντικειμενικά και χωρίς κανένα ίχνος "εθνικιστικής" διάθεσης ένας τέτοιος ΥΠΕΞ χαρακτηρίζεται ως "ενεργός εχθρός" μιας χώρας βάσει των όσων ισχύουν στο διεθνές δίκαιο. Και αυτό αντιλαμβάνονται όλοι οι Έλληνες, εκτός από τον Δ.Αβραμόπουλο (εξαιρείται ο ΓΑΠ και η ομάδα του που απλώς διαθέτουν ελληνικό διαβατήριο).
Απαίτησε, λοιπόν, ο Α.Νταβούτογλου, τελεσιγραφικά, δήλωση καταδίκης των "τρομοκρατών" και των συνεργών τους και τιμωρία αυτών που διέθεσαν την αίθουσα στο Πολεμικό Μουσείο. Έτσι απλά. το ανακοίνωσε άλλωστε το περιεχόμενο της συνομιλίας τους χθες το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
Και σε λίγα λεπτά ήρθε η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ που σφράγιζε την φινλανδοποίηση της χώρας. Μόνο που έλεγε μερικές ανακρίβειες και μερικές ... "χρονοτοπικές ανακρίβειες", κοινώς "ψέματα". ιδού η ανακοίνωση:
«Η Ελλάδα, καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές της. Αυτή είναι και η θέση σύσσωμης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόσο επί της αρχής, όσον και στο μέτρο που αφορά την οργάνωση PKK.
Χθες, ιδιώτες διοργάνωσαν εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου στελέχους του ΡΚΚ, σε νοικιασμένη αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου, εν αγνοία των αρμοδίων αρχών. Το δε ΥΠΕΘΑ διενήργησε εξέταση και αποδόθηκαν ευθύνες.
Το γεγονός αυτό δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική κυβέρνηση και έρχεται σε αντίθεση με την πάγια θέση μας για την τρομοκρατία.
Συνεπώς δεν υφίσταται κανένα ζήτημα».
Η ανακοίνωση θα ήταν σωστή και θα ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα αν:
-Η ελληνική κυβέρνηση, στην οποία προΐσταται ο Αντώνης Σαμαράς, χαρακτήριζε το ΡΚΚ ως "τρομοκρατική οργάνωση". Δυστυχώς για τον Δ.Αβραμόπουλο και ευτυχώς για τον Α.Σαμαρά (γιατί το μόνο που του έλειπε είναι ένα νέο τραύμα στην "πληγή" που χαίνει στα δεξιά του κόμματος και έχει απορροφήσει το 50% της πρώην ΝΔ), ο μοναδικός που θεωρεί το ΡΚΚ "τρομοκρατική οργάνωση" είναι ο ίδιος. Τουλάχιστον μέσα στη Νέα Δημοκρατία. Για την ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ δεν παίρνουμε όρκο...
Και ερχόμαστε στο ψέμα:
-"Χθες, ιδιώτες διοργάνωσαν εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου στελέχους του ΡΚΚ, σε νοικιασμένη αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου, εν αγνοία των αρμοδίων αρχών. Το δε ΥΠΕΘΑ διενήργησε εξέταση και αποδόθηκαν ευθύνες".
Κατ'αρχήν, είναι πρωτοφανές ένα υπουργείο (το ΥΠΕΞ) να εκδίδει ανακοινώσεις για λογαριασμό ενός άλλου (του ΥΠΕΘΑ) επειδή πήρε ο Νταβούτογλου τηλέφωνο και ... "άλλαξε πάνα" ο Αβραμόπουλος.
Δυστυχώς γι αυτόν, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ούτε έχουν ιδέα για κάποια "εξέταση" ή ΕΔΕ ή οτιδήποτε άλλο, ούτε "αποδόθηκαν" ούτε και "θα αποδοθούν ευθύνες" για την εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο.
Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας λυπούνται πολύ γιατί στεναχωρήθηκε ο Α.Νταβούτογλου, αλλά προτείνουν ... αντικαταθλιπτικά χάπια. Και αυτό αφορά, τόσο την στρατιωτική, όσο και την πολιτική ηγεσία...
Το θέμα είναι πως τόλμησε ο Δ.Αβραμόπουλος να ανοίξει την κερκόπορτα της ελληνικής διπλωματίας στην Άγκυρα. Εντάξει, το να τον καλεί στο τηλέφωνο ο Αμερικανός πρεσβευτής και να σηκώνεται όρθιος, το καταλαβαίνουμε. Δεν είναι ούτε ο πρώτος και σίγουρα ούτε ο τελευταίος Έλληνας υπουργός Εξωτερικών που το κάνει.
Αλλά να στέλνει ο Νταβούτογλου τελεσίγραφα και να εμφανίζεται ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ σαν δαρμένο σκυλί σε μια αξιοθρήτη εμφάνιση που την έχει επιβάλλει ο πολιτικός του προϊστάμενος, ε, αυτό είμαστε βέβαιοι ότι ούτε ο ίδιος ο Α.Νταβούτογλου το περίμενε.
Ο οποίος βέβαια χθες αποθρασύνθηκε τελείως (και γιατί να μην το κάνει...) και εξέδωσε νέα ανακοίνωση:
«Ατυχή εξέλιξη από πλευράς της συνεργασίας μας στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας την παρουσίαση, στις 28 Νοεμβρίου στην Αθήνα, και μάλιστα στο Πολεμικό Μουσείο, που υπάγεται στο ελληνικό υπουργείο Άμυνας, βιβλίου που είναι προπαγάνδα της τρομοκρατικής οργάνωσης ΡΚΚ και φέρει την υπογραφή του Μουράτ Καράγιλαν, ενός από τους ηγέτες της οργάνωσης, ο οποίος καταζητείται με ερυθρό δελτίο» (το οποίος έχει εκδοθεί ακι κυκλοφορεί κανονικά στην Γερμανία!).
Στη σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι "Η Τουρκία αποδίδει σημασία στη φιλία με τη γείτονα και σύμμαχο Ελλάδα και επιθυμεί τη συνέχιση, σε πλαίσιο θετικής ατζέντας, της εξέλιξης της συνεργασίας των δύο χωρών, η οποία την τελευταία περίοδο έχει βελτιωθεί σε πολλούς τομείς".
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει το γεγονός «ανησυχητικό, καθώς δείχνει πως εξακολουθούν να είναι ακόμη δραστήριοι κάποιοι κύκλοι που δυσανασχετούν για την ανάπτυξη της ελληνοτουρκικής φιλίας» (έτσι χαρακτηρίζει το "οθωμανικό" και την νεο-ραγιάδικη πολιτική η Άγκυρα).
Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «το ΡΚΚ, χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση εκ μέρους του ΝΑΤΟ και της ΕΕκαι η εκδήλωση δεν συμβαδίζει με τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, καθώς και με τις διεθνείς δεσμεύσεις στο θέμα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας». Να θυμήσουμε την περίφημη διάσκεψη της Βιέννης της Ιεράς Συμμαχίας το 1821 που επίσης η Ελληνική Επανάσταση είχε χαρακτηριστεί "εξέγερση τρομοκρατών"
Μάλιστα οι Τούρκοι "έδωσαν" κανονικά τον Αβραμόπουλο, "καρφώνοντάς τον": "Χθες, αργά το βράδυ, από τη Νέα Υόρκη όπου βρισκόταν, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Έλληνα ομόλογό του Δημήτρη Αβραμόπουλο και εξέφρασε την αντίδραση της Τουρκίας στο περιστατικό και την απογοήτευση που νοιώσαμε", όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών πο πρόδωσε την επέμβαση του Νταβούτογλου στον Αβραμόπουλο.
Ποια μοίρα μπορεί να περιμένει έναν λαό που αναδεικνύει τέτοιους πολιτικούς ηγέτες; Ή καλύτερα ποια καταστροφή; Πέρα και πολύ ευρύτερη από αυτή που ήδη βιώνουμε...

defencenet

Ο ΜΠΕΡΙΣΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ: ΜΑΣ ΑΔΙΚΗΣΑΝ ΣΤΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ!


BERISHA
Δεν ξέρουμε τι έλεγε το «μήνυμα» (σιγά τα ωά…) από τους φασουλήδες των Αθηνών, αλλά εκείνο που ξέρουμε είναι ότι ο Μπερίσα συνεχίζει απτόητος το βιολί του περί της «Μεγάλης Αλβανίας»!
Σε νέες, λοιπόν, δηλώσεις του, κατά την τελετή της μετονομασίας μιας οδού των Τιράνων σε «Kont Leopold Bertold» (προς τιμήν του προ εκατονταετίας υπουργού Εξωτερικών της Αυστροουγγαρίας, μίλησε για την «ιστορική αδικία του διαμελισμού των αλβανικών εδαφών» υποστηρίζοντας πως «τα εθνικά εδάφη της Αλβανίας είναι 67 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα»! Ιδού:

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΒΗΜΑ: ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΒΗΜΑ: ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ: ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ  ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΠΕΤΥΧΕ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΗΓΕ  ΤΟ...

Αμήχανη η κυβέρνηση παρακολουθεί τις προκλήσεις της Τρόικας

Την ώρα που οι Τούρκοι αλωνίζουν στο Αιγαίο με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να έχει μετατραπεί σε «Οικονομικών» κόβοντας μισθούς από τους ένστολους και βάζοντας στη «λαιμητόμο» της δημοσιονομικής προσαρμογής την ασφάλεία και την άμυνα της χώρας έρχεται μια νέα πρόκληση από την τρόικα που έχει να κάνει με την κατάργηση της στρατιωτικής θητείας. Και ενώ έχουμε μία ακόμα παραβίαση των ελληνικών χωρικών υδάτων από τουρκική κορβέτα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τουρκικό πολεμικό πλοίο «Karaburun 1201» παρενόχλησε ελληνικά αλιευτικά που βρίσκονταν στα βόρεια των Οινουσσών.

Δεν είναι η πρώτη φορά καθώς η συγκεκριμένη κορβέτα, μήκους 60 μέτρων έχει αυξήσει τους τέσσερις τελευταίους μήνες την παρουσία του στο Αιγαίο και συχνά πραγματοποιεί παραβιάσεις εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Αμήχανη η Κυβέρνηση παρακολουθεί την Κομισιόν να παρεμβαίνει ωμά σε θέματα εθνικής ασφάλειας και άμυνας.

Σύμφωνα με έκθεσή της, την επόμενη του Eurogroup κάνει λόγο για κατάργηση της στρατιωτικής θητείας.

Οι χαρτογιακάδες των Βρυξελλών χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους ούτε τη γεωπολιτική θέση της χώρας αλλά ούτε και την οικονομική κρίση, προτείνουν την κατάργηση της στρατιωτικής θητείας στον ελληνικό στρατό ως μέτρο μείωσης των αμυντικών δαπανών! Δεν λένε όμως κουβέντα για τις προκλήσεις της Τουρκίας. Για το αν Ελλάδα θα μπορεί να συντηρήσει μισθοφορικό στρατό με αυξημένες απαιτήσεις. Δεν λένε τίποτα για τις μίζες των αμυντικών εξοπλισμών που μοίραζαν οι Ευρωπαϊκές χώρες για να προμηθευόμαστε τα οπλικά τους συστήματα ανεβάζοντας ιλιγγιωδώς το κόστος.

Πετσοκόβουν την άμυνα της χώρας 
Αποκαλυπτικά είναι τα όσα αναφέρονται στην έκθεση της Κομισιόν μία ημέρα μετά από το Eurogroup με ημερομηνία 27 Νοεμβρίου 2012 ενώ δεν γίνεται καμία πρόβλεψη για μειώσεις τόσες ώστε να μην “επηρεάζεται η αμυντική ικανότητα της χώρας”. Αντιθέτως προβλέπονται μειώσεις μέχρι το 2016 που κυμαίνονται από 41 έως 62%(!) σε «λειτουργικές δαπάνες» και προσθέτει ότι:
«(…)περαιτέρω εφορθολογισμός των δαπανών μπορεί να γίνει μέσω αύξησης της χρήσης των ηλεκτρονικών προμηθειών και κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας!»
Αμέσως μετά τη δημοσίευση του θέματος ήρθε μια χλιαρή αντίδραση από πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που με σχόλιο τους αναφέρουν πως δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο καθεστώς της θητείας, επιχειρώντας έτσι να κλείσουν το θέμα.
Ούτε μια δήλωση, ούτε μια απάντηση στη ουσία της πρόκλησης των Βρυξελλών. 

Νίκος Παναγιωτόπουλος

newpost

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΡΧΙΖΩ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΘΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ. ΔΕΝ ΑΡΧΙΖΕΙ… ΔΙΑΙΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ;


Greek Finance Minister Evangelos Venizelos arrives to the  Financ
Συνεχίζει το… βιολί του ο αρχηγός (ως πότε θα είναι αρχηγός;) του ετοιμόρροπου κόμματος της μίζας, της διαφθοράς, του ξεπουλήματος της Ελλάδος και της εξαθλίωσης των Ελλήνων (ΠΑΣΟΚ). Μιλώντας, το Σάββατο, στη συνεδρίαση της Πργανωτικής Επιτροπής για το επικείμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ (θα το προλάβει άραγε;), ο Ευ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε πως από Δευτέρα θα αρχίσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες στη βουλή για να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, που είναι κόμμα «αντισυνταγματικό», «ναζιστικό», «φιλοχουντικό» κ.τ.λ.
Εμείς του προτείνουμε να αφήσει στην πάντα την πρωτοβουλία του αυτή, γιατί το Σύνταγμα και οι νόμοι δεν προσφέρουν τη δυνατότητα να τεθεί κάποιο κόμμα εκτός νόμου και από Δευτέρα ν’ αρχίσει… δίαιτα, για να χωρέσει να μπει στο… ελικόπτερο, όταν θα ξεκινήσει το μακρύ ταξίδι του από την ταράτσα της πρεσβείας…http://ethnikismos.net

Ο Βενιζέλος ποντάρει οτι με το κυνήγι της Χ.Α. θα ανεβάσει το image του ΠΑΣΟΚ

Ο κ. Βενιζέλος περιέγραψε τις πρόσφατες αποφάσεις του Eurogroup vw pλαίσιο που επιτρέπει τη στροφή στην πραγματική οικονομία, στον δρόμο για την έξοδο από την κρίση, την ανάπτυξη και την απασχόληση. Σημείωσε, δε, ότι βασικός όρος για την εθνική ανάκαμψη είναι να υπάρχει πολιτική σταθερότητα, επαναλαμβάνοντας και τις θέσεις για επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων, που στηρίζουν την κυβέρνηση, και κανόνες για καλύτερη κυβερνητική συνεργασία.


Ο κ. Βενιζέλος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι το φορολογικό νομοσχέδιο «δεν μπορεί να φέρει στο στόχαστρο τα παιδιά», δήλωσε «θα θεραπεύσουμε», στον κυρωτικό νόμο, «αδικίες» για τις αναπηρικές συντάξεις και πρόσθεσε ότι θα προωθηθεί η καταβολή των εφάπαξ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον για «άγνοια κινδύνου» όταν, όπως είπε, ανέφερε χθες στην ομιλία του στην πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ ότι η παράταξή του είναι έτοιμη να κυβερνήσει. Επιπλέον, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι υπονομεύει με τις δηλώσεις της κάθε επενδυτική προσπάθεια, κάτι που χαρακτήρισε «θλιβερό και ύποπτο». Ανέφερε ακόμη, μεταξύ άλλων, ότι «θα έρθει και η ώρα πιο ριζοσπαστικών κινήσεων σε σχέση με το χρέος».

Σε ό,τι αφορά στο Συντακτικό Συνέδριο του Φεβρουαρίου, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι θα είναι ανοικτό και πως θα σταθεροποιήσει και θα ενισχύσει το ΠΑΣΟΚ, τον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς και την ίδια την κυβέρνηση, ενώ απάντησε εκτενώς σε κριτική, που του έχει απευθυνθεί κατά καιρούς από στελέχη του κόμματος, χωρίς ωστόσο να τα κατονομάσει.

Σε ό,τι αφορά το πλαίσιο των πρωτοβουλιών, που αναμένεται να λάβει το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εβδομάδες, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι τη Δευτέρα θα παρουσιαστεί η πρωτοβουλία του κόμματος που, όπως ανέφερε, «αναδεικνύει τη Χρυσή Αυγή ως αντισυνταγματικό κόμμα».

Στρέφοντας τα πυρά του στο εσωκομματικό πεδίο, σημείωσε ότι υπάρχουν 4 - 5 πρόσωπα «της κατηγορίας των αλεξιπτωτιστών ή των κηπουρών», οι οποίοι δεν έχουν να πουν τίποτα θετικό για το ΠΑΣΟΚ, που η παρουσία τους είναι πρόβλημα για το ΠΑΣΟΚ βρέξει χιονίσει, όπως είπε χαρακτηριστικά και τους χαρακτήρισε «μητροκτόνους που ζητούν την επιείκεια του δικαστηρίου επειδή είναι ορφανοί».

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΝΙΩΔΕΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΥΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


ABTAN
Ένα πύρινο άρθρο κατά της Χρυσής Αυγής, με απρεπέστατους χαρακτηρισμούς για ένα κόμμα που έχει επισήμως την εμπιστοσύνη 450.000 Ελλήνων (και ανεπισήμως, στις δημοσκοπήσεις, των διπλάσιων και έπεται συνέχεια…) εμφανίστηκε στην «Καθημερινή» του Αλαφούζου. Ας παρακολουθήσουμε τα κυριότερα σημεία του:
«Μέσα σε μια ένοχη αδιαφορία της Ευρώπης, η Ελλάδα πλησιάζει επικίνδυνα στην κοινωνική και ρατσιστική έκρηξη. Στους δρόμους της Αθήνας, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες φοβούνται τις συμμορίες της Χρυσής Αυγής. Οι αντιρατσιστικές και αντισημιτικές διακηρύξεις των αρνητών του Ολοκαυτώματος πυκνώνουν. Έτσι, η πρόεδρος της επιτροπής της Βουλής για τα ανθρώπινα δικαιώματα παρομοίασε πρόσφατα τους μετανάστες με κατσαρίδες, ενώ ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής επικαλέστηκε τα «Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών» μιλώντας στη Βουλή των Ελλήνων… Οι δημοσιογράφοι που καταγγέλλουν αυτή την κατάσταση απειλούνται συστηματικά. Καθώς κλιμακώνεται ο ρατσισμός, οι δημοκρατικοί θεσμοί δυσλειτουργούν. Καταρχήν, ο πρωθυπουργός επιμένει να προστατεύει την παρουσία στο Συμβούλιο της Ευρώπης της νεοναζί κ. Ζαρούλια, η οποία αποκάλεσε πρόσφατα τους μετανάστες «υπανθρώπους». Επιπλέον, η αστυνομία, παρουσιάζει ένα ποσοστό διαφθοράς-ρεκόρ και μια εξαιρετικά ισχυρή σύγκλιση με τον νεοναζισμό: το 30% έως 50% των αστυνομικών ψήφισαν Χρυσή Αυγή. Έπειτα, είναι η δικαιοσύνη: ουδείς υπεύθυνος έχει διωχθεί, καμία καταδίκη για ρατσισμό δεν απαγγέλθηκε από το 2008. Αυτή η άνοδος του ρατσισμού εξηγείται από το γεγονός ότι, μετά τον Μάιο, οι νεοναζί δεν έχουν βιώσει καμία ουσιαστική ήττα, ούτε απωθήθηκαν από τα όρια που πρέπει να επιβάλει η δημοκρατία.

Έκλεψαν την προτομή του Ήρωα, Κώστα Ηλιάκη: Αριστεροί ή “ευπαθείς”;Έκλεψαν την προτομή του Ήρωα, Κώστα Ηλιάκη: Αριστεροί ή “ευπαθείς”;
Ο Κώστας Ηλιάκης ήταν ένας Ηρωικός πιλότος , Σμηναγός, της Πολεμικής μας Αεροπορίας που έχασε την ζωή του στις 23 Μαΐου του 2006 κατά την διάρκεια επιχείρησης αναχαίτισης τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους που είχε παραβιάσει τον εθνικό εναέριο χώρο μας.
Σήμερα το πρωί πολίτης διερχόμενος από το σημείο που δέσποζε η προτομή του Ήρωα διαπίστωσε ότι η ορειχάλκινη προτομή έλειπε από το σημείο, αφήνοντας μόνη της την μαρμάρινη βάση του Ηρώου. Οι έρευνες της αστυνομίας προσανατολίζονται προς τους κλέφτες μετάλλων και την αντίστοιχη αγορά. Ανοιχτή βέβαια είναι η περίπτωση βεβήλωσης του Ηρώου με σκοπό να θιγεί το Εθνικό φρόνημα. Επειδη, όμως, στην Ελλάδα βέβηλοι είναι οι ακροαριστεροί, που εχθρεύονται οτιδήποτε το Ελληνικό και "ειδικότητα" στα μέταλλα έχουν οι ευπαθείς, το ερώτημα γίνεται πιο συγκεκριμένο. Αριστεροί ή ευπαθείς αυτοί που κλέψαν την προτομή;
Μία μαντινάδα που βρήκαμε στο διαδίκτυο για τον Ήρωα, Κώστα Ηλιάκη:
Στάσου διαβάτη κοίταξε τον αητό της Κρήτης
που φώλιασε στην Κάρπαθο απ' τα βουνά της Κρήτης 

ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΤΕΡΤΙΛΗΣ > Ένας πραγματικός Έλληνας, ο άνθρωπος που οργάνωσε τις ειδικές μονάδες της ΕΛΔΥΚ

Aρνήθηκε να συνδιαλλαγεί με το σύστημα έστω και για μία άδεια εξόδου από την φυλακή ο έγκλειστος επί 38 χρόνια κινηματίας στρατηγός Νικόλαος Ντερτιλής. Το υπουργείο Δικαιοσύνης δέχθηκε να του δώσει τρίωρη άδεια για να μεταβεί στην κηδία του γιού του, σήμερα, συνοδευόμενος από αστυνομικους, αλλά ο 90χρονος γέροντας απέρριωε την “προσφορά” επιμένοντας ότι ”Μου χρωστάνε μια συγγνώμη. Αν δεν μου την δώσουν δεν βγαίνω”. Να σημειώσουμε πάντως ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Α.Ρουπακιώτης για ανθρωπιστικούς λόγους υποχώρησε από την πάγια αρχική θέση να ζητήσει χάρη για να αφεθεί ελεύθερος να παρακολουθήσει την κηδεία.

Ο στρατηγός Ν. Ντερτιλής πολέμησε ως ταγματάρχης στις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις των τουρκικών θυλάκων το 1963-64 στην Κύπρο και κατέλαβε με ελάχιστους άνδρες, σε επίθεση εφ’όπλου λόγχης, το τουρκοκυπριακό προγεφύρωμα της Μασούρας αφήνοντας πίσω του δεκάδες Τούρκους πράκτορες και τουρκοκύπριους εξτρεμιστές, νεκρούς..
Στην κατοχή, αξιωματικός του Στρατού, γιος αντιστρατήγου, σε ηλικία 21 ετών, ο Ν.Ντερτιλής, μετέχει ενεργά στην εθνική αντίσταση, συλλαμβάνεται και κρατείται από τους Γερμανούς στο Χαϊδάρι. Δραπετεύει και εντάσσεται στις εθνικές αντιστασιακές οργανώσεις. Από το 1946, παίρνει μέρος σε πολλές μάχες του ανταρτοπολέμου, υπηρετώντας στις ειδικές δυνάμεις του Στρατού.
Το 1950 γίνεται εκπαιδευτής στη Σχολή Ευελπίδων, λίγο αργότερα, δηλώνει ότι επιθυμεί εθελοντικά να μεταβεί με το Εκστρατευτικό Σώμα στην Κορέα, όπου παρασημοφορείται για την ανδρεία του. Το 1964, ενώ οι Τούρκοι έχουν αρχίσει να δημιουργούν προβλήματα στην Κύπρο μεταβαίνει εθελοντικά, πάλι με ψεύτικο διαβατήριο ως ταχματάρχης, πλέον στο νησί και οργανώνει τις ειδικές μονάδες της ΕΛΔΥΚ.
Στην κρίσιμη μάχη της Μασούρας (φωτό της μονάδας του Ντερτιλή μετά την μάχη) και ενώ οι Τούρκοι απειλούν να βομβαρδίσουν το νησί, υπό τις διαταγές του στρατηγού Γρίβα ο ταγματάρχης Ντερτιλής, επιτίθεται “εφ’όπλου λόγχης¨και την ιαχή “Αέρα” σε ένα οχυρωμένο από Τουρκοκύπριους και Τούρκους, χωριό καταπάνω στα τουρκικά πολυβόλα σκορπίζοντας τον θάνατο. Λόγω της ανατίναξης ολόκληρων τουρκικών σπιτιών, υπήρξαν και σημαντικές απώλειες θεωρούμενων ως “αμάχων”.
Ο Γρίβας φοβούμενος τουρκικά αντίποινα του ζητά από τον ασύρματο να παύσει την επίθεση. Ο Ντερτιλής εκνευρισμένος πυροβολεί τον ασύρματο! Η επίθεση συνεχίζεται, στην περιοχή δεν μένει ούτε “τουρκικό ρουθούνι”, ο Αντικειμενικός Σκοπός επιτυγχάνει και οι Τούρκοι κατατροπώνονται.
Το 1966, ενώ υπηρετεί στο 16ο Σύνταγμα στη Νιγρίτα Σερρών, μυείται από τους μελλοντικούς κινηματίες στο επερχόμενο κίνημα-πραξικόπημα.
Συμμετέχει ενεργά στην κατάληψη της εξουσίας από τους αξιωματικούς το βράδυ της 21ης Απριλίου.
Ουσιαστικά με μια χούφτα άνδρες εφαρμόζοντας ένα σχέδιο που από τότε διδάσκεται σε διάφορες στρατιωτικές σχολές του κόσμου (για την ακρίβεια διδάσκεται η αντιμετώπισή του από τις κυβερνήσεις αφού θεωρήθηκε ιδιαίτερα ευφυές και αποτελεσματικό για την ανατροπή δημοκρατικών κυβερνήσεων) ελέγχει με ένα (!) Μηχανοκίνητο Τάγμα το σύνολο του κεντρικού κρατικού μηχανισμού.
Ο τρόπος με τον οποίο «κατέλαβε» μία σειρά από δημόσια κτίρια της Αθήνας, τα ξημερώματα της 21ης Απριλίου, ήταν από τα επιτεύγματα για τα οποία επαιρόταν και εκ του λόγου αυτού δεν συγχωρήθηκε ποτέ από την Δημοκρατία. «Τους έπιασα στον ύπνο με πολύ λίγους αλλά αποφασισμένους άνδρες και ένα σχέδιο που εφαρμόστηκε με αποφασιστικότητα», έλεγε.
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο Ντερτιλής θα βγει με το μηχανοκίνητο τάγμα που διοικούσε στην Αγία Παρασκευή για να «ελέγξει 28 στόχους… Τέσσερις παρά δέκα το πρωί είχε τελειώσει η επιχείρηση… ο αιφνιδιασμός είχε πετύχει».
Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας ο Ντερτιλής παρέμεινε στρατιώτης, ουδέποτε ασχολήθηκε με την διοίκηση της χώρας, ελάμβανε τον μισθό του και μόνο αυτόν και το 1973 που τα στελέχη του Στρατού ελάμβαναν ομόλογα πενταετούς λήξης (πληρώθηκαν το 1978) αντί για μισθό, κάθε τρίτο μήνα, λόγω έλελιψης ρευστότητας που είχε προκαλέσει η οικονομική κρίση απόρροια της διεθνούς πετρελαϊκής κρίση, έτρωγε στον στρατώνα για να μην στερείται το σπίτι του από το φαγητό που θα κατανάλωνε ο ίδιος.
Πήρε μέρος στα γεγονότα του Πολυτεχνείουκαι υπό αυτή την ιδιότητά του αν και εν συνεχεία δεν συμφώνησε με την κατάληψη της εξουσίας από τον “αόρατο δικτάτορα” Δ.Ιωαννίδη και αποστασιοποιήθηκε από το καθεστώς που προέκυψε από την ανατροπή του Γ.Παπαδόπουλου.
Στις 30 Δεκεμβρίου του 1975 και μετά από ακροαματική διαδικασία διόμισυ μηνών και διάσκεψη 6 ημερών ενώπιον του πενταμελούς εφετείου Αθηνών, εκδόθηκε η απόφαση του δικαστηρίου το οποίο κήρυξε ένοχους τους 20 από τους 32 κατηγορούμενους, ενώ αθώωσε άλλους 12.
Ο ίδιος, Νικόλαος Ντερτιλής (αποστρατεύθηκε ταξίαρχος, αλλά αυτοδίκαια λαμβάνει τον βαθμό του υποστρατήγου), καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και διαρκή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για συμμετοχή στην ανθρωποκτονία από πρόθεση του φοιτητή Μυρογιάννη.
Βάση του «αυτόπτη μάρτυρα», το συμβάν έγινε τα ξημερώματα στης 17ης ή 18ης Νοέμβριου στην οδό Πατησίων με νεκρό τον Μιχάλη Μυρογιάννη.
Τα επίσημα μεταπολιτευτικά πορίσματα όμως δεν συμφωνούν με τον «οδηγό αυτόπτη μάρτυρα» σε τίποτα, ήτοι δεν συμφωνεί καμία αναφορά στην όλη υπόθεση και όλες αντιφάσκουν μεταξύ τους…
Στο πόρισμα Σαμπάνη - http://www.apoellas.com/epeteiaka/polytexnio.php - δεν υπάρχει πουθενά το όνομα Μυρογιάννης, αλλά το πλησιέστερο όνομα είναι ένας Μαυρογιάννης ο οποίος βάση πορίσματος σκοτώθηκε τη 18η Νοεμβρίου ενώ αλλού πάλι διαβάζουμε ότι ο οδηγός έκανε λόγο για την 17ην Νοέμβριου (http://amartolo.blogspot.com/2010/11/171173.html ). Άρα εδώ δεν συμφωνούν ούτε οι ίδιοι. Ο υποτιθέμενος φόνος έγινε λέει ο «αυτόπτης μάρτυρας» στην οδό Πατησίων ενώ τα δυο πορίσματα Σαμπάνη και Τσεβά λένε άλλα:
1. Πόρισμα Τσεβά. 14) Μιχαήλ Μαυρογιάννης, ετών 19, εφονεύθη εις την οδόν Κορνεάδου.
2. Πόρισμα Σαμπάνη. 8 ) ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Μιχαήλ, 19 ετών, Κατοικία: Ασημ. Φωτήλα 8 Ιλίσια. Χώρος ένθα εφονεύθη: Καρνεάδου

Η οδός βρίσκετε στο Κολωνάκι και ουδεμία σχέση με Πολυτεχνείο έχει!
Ο οδηγός δηλώνει ότι πήρε τον Ντερτιλή το μεσημέρι της 18ης Νοεμβρίου από την «ΑΣΔΕΝ» και τον μετέφερε στο Πολυτεχνείο! Ενώ έχει καταγραφεί από τα βιβλία πύλης εισόδου ότι ο Ν,Ντερτιλής στις 11:15 είχε επιστρέψει από το Πολυτεχνείο στην «ΑΣΔΕΝ».
Εν πάση περιπτώσει ο Ν.Ντερτιλής είναι ένας άνθρωπος μιας άλλης εποχής. Μιας εποχής που σκληροί αξιωματικοί (να πούμε ότι στην Κύπρο στην επιχείρηση της Μασούρας υπήρξαν σημαντικές απώλειες σε Τουρκοκύπριους αμάχους…), είχαν αναλάβει τις τύχες της χώρας,σκεπτόμενοι μεν εθνικά, αλλά και ενεργούντες με κώδικες μιας άλλης εποχής που είχε παρέλθει ανεπιστρεπτί και ήθελε η λόγχη να αντικατασταθεί από τα ΜΜΕ…
defencenet

ΣΟΙΜΠΛΕ: ΑΝ ΠΤΩΧΕΥΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΑΡΕΣΥΡΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ


SOIBLE
Ένα πρωτοφανές στραπατσάρισμα επεφύλαξε στους ντόπιους… εραστές του επαίσχυντου Μνημονίου, ένας από τους υποβολείς του. Ο Βόλφανγκ Σόιμπλε, λοιπόν, ήταν αυτός που άδειασε στην ψύχρα τους υποτακτικούς του, οι οποίοι άφησαν στην άκρη τα προεκλογικά παραμύθια περί «επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου» και υποστηρίζουν τώρα πως «δεν υπάρχει άλλος δρόμος, κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε», δηλώνοντας μέσα στη γερμανική βουλή τα εξής:

Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2012 ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ > Αποχώρησαν οι Έλληνες στρατιώτες από την συμμετοχή στην αλβανική παρέλαση!

Με εντολή των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών, απαγορεύθηκε αμέσως μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Σ.Μπερίσα η συμμετοχή ομάδας Ελλήνων στρατιωτών στους εορτασμούς για την επέτειο των 100 χρόνων από την επέτειο της εθνικής ανεξαρτησίας της Αλβανίας στα Τίρανα! Όπως μεταδίδουν έγκυρες πηγές των δυο υπουργείων στο defencenet.gr, μόλις 30' πριν την έναρξη της παρέλασης, η ομάδα των Ελλήνων στρατιωτικών οι Έλληνες στρατιώτες ήρθε σε επαφή με στελέχη της πρεσβείας στα Τίρανα, οι οποίοι τους κοινοποίησαν την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης. Αμέσως μετά οι Έλληνες στρατιώτες αποχώρησαν, αφήνοντας σύξυλους τους Αλβανούς.


Μόλις ενημερώθηκε σχετικά από το υπουργείο Εξωτερικών για τις δηλώσεις Μπερίσα, ο ΥΠΑΜ Π.Παναγιωτόπουλος, αμέσως έδωσε εντολή να αποχωρήσει η ομάδα των Ελλήνων από τους εορτασμούς.
Όπως αναφέρουν τα αλβανικά δημοσιεύματα στην επιμονή την αλβανικής πλευράς να εντοπίσει την αιτία για την απόφαση αυτή, δεν δόθηκε καμία επίσημη απάντηση από τους Έλληνες στρατιώτες αντιθέτως παρουσίασαν ως «δικαιολογία» κάποιο πρόβλημα υγείας ενός εκ των τριών στρατιωτών κι έτσι ζήτησαν την κατανόησή τους για αυτή τους την απόφαση.
Ωστόσο οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Άμυνας της Αλβανίας επέμεναν ζητώντας από τους άλλους δυο Έλληνες στρατιώτες να παρελάσουν μαζί με τις υπόλοιπες συμμαχικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ διότι δεν θα ήταν πρέπον να λείπει η Ελληνική Σημαία από την παρέλαση προς τιμή της 100ης επετείου της Ανεξαρτησίας της Αλβανίας, αλλά συνάντησαν φυσικά και πάλι την άρνηση των Ελλήνων στρατιωτικών!
Λϊγες ώρες μετά το επεισόδιο και την δήλωση του του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, για αλβανικά εδάφη στην Ελλάδα αλλά και για την αντίδραση της Ελληνικής Πολιτείας, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας, (να σημειώσουμε ότι στα "μαύρα χρόνια" του Εμβέρ Χότζα η Μητρόπολη είχε επιτελέσει τεράστιο εθνικό έργο κρατώντας άσβηστο το εθνικό φρόνημα των Βορειοηπειρωτών) έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Ὁ Ἀλβανὸς πρωθυπουργὸς Σαλὶ Μπερίσα μὲ τὰ ὅσα εἶπε ἐπ’ εὐκαιρίᾳ τῆς συμπληρώσεως ἑκατὸ (100) ἐτῶν ἀπὸ τὴν «ἀνεξαρτησία» τῆς Χώρας του, ἀποκάλυψε τοὺς κρυφοὺς πόθους καὶ τὰ ἀνόσια σχέδια τῆς Ἀλβανίας σὲ βάρος τῆς Ἑλλάδος. Εἶπε, δηλαδή, ὅτι οἱ Ἀλβανοὶ ἔχουν πάντοτε στὸν νοῦ καὶ στὰ σχέδιά τους τὴν «Μεγάλη Ἀλβανία», ποὺ θὰ περιλαμβάνῃ τὸ Κόσσοβο, μέρος τῆς FYROM, τὴν Φλώρινα, τὴν Καστοριά, τὰ Ἰωάννινα, τὴν Ἄρτα καὶ τὴν Πρέβεζα!
Βέβαια, αὐτὲς εἶναι πάγιες ἀπόψεις τῶν Ἀλβανῶν ποὺ κάθε τόσο τὶς προβάλλουν, ὅπως προβάλλουν καὶ τὸ ζήτημα τῶν διαβοήτων «Τσάμηδων». Στὴν προκειμένη περίπτωση, ὅμως, δείχνονται καὶ ἀχάριστοι πρὸς τὴν Ἑλλάδα, ἀπὸ τὴν ὁποία «χόρτασαν ψωμί», κατὰ τὰ τελευταῖα εἴκοσι χρόνια. Ὁ Προκάτοχός μου, ἀοίδιμος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανῆς καὶ Κονίτσης κυρὸς ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ ἔλεγε συχνὰ καὶ μὲ ἔμφαση, ὅτι «οἱ Ἀλβανοὶ δὲν ἔχουν μπέσα». Καὶ τὸ ἔλεγε μετὰ λόγου γνώσεως ...
Γι’ αὐτὸ δοκίμασα μεγάλη ἱκανοποίηση ὅταν πληροφορήθηκα ὅτι ὁ ὑπουργὸς Ἐξωτερικῶν κ. Δημ. Ἀβραμόπουλο ματαίωσε - ἐξ αὐτοῦ τοῦ λόγου - τὸ ταξίδι του στὴν Ἀλβανία", τόνισε. Και συνέχισε μπλέκοντας το εγκώμιο του υπουργού Εξωτερικών Δ.Αβραμόπουλου:
"Ἦταν καιρός! Γιατὶ μέχρι τώρα ἡ πολιτικὴ τῶν ἠπίων τόνων δὲν ἀπέδωσε καρποὺς καὶ μάλιστα, ὡς πρὸς τὸ φλέγον πάντοτε θέμα τῶν ἀνθρωπίνων δικαιωμάτων τῶν ἀδελφῶν μας τῆς Βορείου Ἠπείρου. Συγχαίροντας τὸν κ. Ὑπουργὸ Ἐξωτερικῶν, δηλώνω ὅτι παρακολουθῶ ἀγρύπνως τὸ ἐθνικὸ θέμα τῆς Βορείου Ἠπείρου, καθὼς καὶ ὅλα ὅσα ἀφοροῦν στὸ Ἔθνος μας».

defencenet

ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ


MARGARET
Πολιτικό σεισμό έχει προκαλέσει η είδηση ότι η γυναίκα μυστήριο στην περιβόητη “λίστα Λαγκάρντ” με καταθέσεις 500 εκατομμυρίων ευρώ είναι η μητέρα του πρώην πρωθυπουργού, Μαργαρίτα Παπανδρέου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ καθώς και της εφημερίδας το ΒΗΜΑ της Κυριακής, το όνομα της  Μαργαρίτας Παπανδρέου βρίσκεται στη δικογραφία που συνέταξαν και διαβίβασαν στη Βουλή για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, οι οικονομικοί εισαγγελείς κ. Πεπόνης και Μουζακίτης.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον εν λόγω δημοσίευμα στις 2 Οκτωβρίου 2012 ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Στέλιος Στασινόπουλοςσε σύσκεψη που είχε με όλους τους διευθυντέ ςτης υπηρεσίας του ρώτησε αν γνωρίζουν κάτι σχετικό με τη λίστα Λαγκάρντ που μέχρι τότε η τύχη της αγνοούνταν. Σε εκείνη τη σύσκεψη λοιπόν ακούστηκε το όνομα της κ. Μαργαρίτας παπανδρέου από τα στόματα δύο διευθυντών του ΣΔΟΕ.
Συγκεκριμένα, ο κ. Στασινόπουλος σημείωσε πως ο Νίκος Λέκκας, διευθυντής επιχειρησιακού σχεδιασμού του ΣΔΟΕ του απάντησε ότι δεν έχει δει τη λίστα, αλλά έχει ακούσει ότι η γυναίκα με τα 500 εκ. είναι πολιτικό πρόσωπο και συγκεκριμένα η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου. Το ίδιο ισχυρίστηκε και ο κ. Ευ. Καραμάνος, διευθυντής Ειδικών Υποθέσεων.http://ethnikismos.net

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΣΤΗ ΠΓΔΜ > Παπαδοπούλου: Αδιάλλακτα τα Σκόπια στο θέμα της ονομασίας

Η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας, ωστόσο η ΠΓΔΜ δεν έχει μετακινηθεί ούτε εκατοστό από τις πάγιες θέσεις της, ανέφερε η επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια, πρέσβης Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, σε συνέντευξή της στο εβδομαδιαίο πολιτικό περιοδικό των Σκοπίων «Γραγκιάνσκι» (Gragjanski). «Φαίνεται ότι η ηγεσία στη χώρα σας αρνείται να καταλάβει ότι και αυτή πρέπει επίσης να κάνει συμβιβασμό ώστε να συναντηθούμε στο μέσον του δρόμου. Δεν είναι ρεαλιστικό να επιμένεις και να προσπαθείς να πείσεις την κοινή γνώμη ότι η έκβαση των διαπραγματεύσεων πρέπει να είναι η αποδοχή της στάσης σου εκ μέρους της Ελλάδας.

Στο κάτω- κάτω, το ζήτημα της ονομασίας είναι το ακριβές αντικείμενο των διαπραγματεύσεων σύμφωνα με τα Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και υποχρέωση που έχετε ήδη αναλάβει με την Ενδιάμεση Συμφωνία», πρόσθεσε η κ. Παπαδοπούλου.

Η επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια, σημείωσε ότι εξαιτίας του αδιεξόδου, η Ελλάδα ανέλαβε πρόσφατα ακόμη μία πρωτοβουλία, το Μνημόνιο Κατανόησης που προτάθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο, όμως όπως επισήμανε, δυστυχώς, μέχρι στιγμής, η Ελλάδα δεν έχει λάβει απάντηση από τα Σκόπια στα ουσιαστικά σημεία αυτής της πρότασης.

Σημείωσε ότι είναι καιρός πλέον να επιλυθεί το ζήτημα της ονομασίας.«Μία αμοιβαία αποδεκτή λύση θα συνιστούσε απτή απόδειξη σχέσεων καλής γειτονίας που είναι ένα από τα βασικά κριτήρια για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Η εξέλιξη αυτή θα επιτρέψει στη χώρα σας μια νέα αρχή, χωρίς βάρη και μια ενταξιακή διαδικασία απαλλαγμένη από οποιαδήποτε σκιά» πρόσθεσε η κ. Παπαδοπούλου.

«Το ζήτημα βρισκόταν τότε ψηλά στην ατζέντα της διεθνούς κοινότητας και η χώρα σας διέθετε μια ισχυρή, νεοεκλεγείσα Κυβέρνηση η οποία θα μπορούσε να αναλάβει την ιστορική ευθύνη να κάνει ένα σημαντικό βήμα. Δυστυχώς, δεν το έκανε. Αντιθέτως, γίναμε μάρτυρες μιας αύξησης της εθνικιστικής ρητορικής και διαδοχικών προκλήσεων, που υπονομεύουν τις σχέσεις καλής γειτονίας. Προφανώς, όλα αυτά συνιστούν περισσότερο εμπόδια παρά αρωγούς αναφορικά με τις προοπτικές της, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, διαπραγματευτικής διαδικασίας» πρόσθεσε.

ΕΘΝΟΣ

Οι πτυχές της παγκοσμιοποίησηςΟι πτυχές της παγκοσμιοποίησης
 «… Η «παγκοσμιοποίηση» δεν θα είναι μονόπλευρη, όπως διατείνονται οι ιδιοτελείς ή οι αφελείς θιασώτες της, δεν θα αφορά δηλαδή μόνον τις χρηματιστηριακές και τις επενδυτικές εργασίες ή τα «ανθρώπινα δικαιώματα», αλά θα επεκταθεί εξ ίσου και στην ανομία, στο οργανωμένο και στο ανοργάνωτο έγκλημα, στη διεκδίκηση των πάντων εκ μέρους των πάντων, όπου τον αγώνα των κρατών και των εθνών θα τον διαδεχθεί, τουλάχιστον εν μέρει, ο αγώνας ανθρώπου προς άνθρωπο. Τότε η έννοια του «ολοκληρωτικού πολέμου» θ’ αλλάξει κι αυτή. Δεν θα σημαίνει, όπως στον Πρώτο και στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, την άμεση ή έμμεση επιστράτευση όλου του ικανού πληθυσμού, είτε στο μέτωπο είτε στα μετόπισθεν, για την παραγωγή όπλων και πολεμοφοδίων, χωρίς όμως να καταργείται οπωσδήποτε ή εντελώς η διάκριση μεταξύ μαχίμων και αμάχων. Θα σημαίνει ακριβώς το αντίστροφο: αφού τα όπλα παράγονται σχετικά φτηνά και γρήγορα, και καθώς η δύναμη πυρός αυξάνει συνεχώς σ’ όλα τα οπλικά επίπεδα, δεν χρειάζεται πια να επιστρατευθούν μάζες για την παραγωγή και τη διάδοσή τους, όμως συνάμα χάνεται το νόμιμο μονοπώλιο της ένοπλης βίας, σβήνουν τα όρια ανάμεσα σε μάχιμους και άμαχους, ανάμεσα σε πολεμική και εγκληματική πράξη, ανάμεσα σε πόλεμο και ειρήνη».
«Θεωρία του πολέμου» -
«Από τον ψυχρό πόλεμο στον θερμό»
Παναγιώτης Κονδύλης...http://www.xryshaygh.com

Προωθούν τη γενική κατεδάφιση και του εθνικού στρατού…

Από πολύ παλιά είχαμε υπογραμμίσει πολλές φορές ότι η Νέα Τάξη και οι πλανητικοί μηχανισμοί εξουσίας θέλουν την πλήρη αποσάθρωση του ελληνικού κράτους, τη διάλυση του εθνικού στρατού, την «κατασκευή» μιας αστυνομίας μισθοφόρων πραιτοριανών (αλλοδαπών), την αποδόμηση κάθε εθνικού και Ορθόδοξου δεσμού και φρονήματος…Την 1η του Οκτώβρη του 2011, όταν ο κ. Μπεγλίτης επιτέθηκε στους αποστράτους χαρακτηρίζοντας (τις αγωνιστικές διεκδικήσεις τους για ζωή και την αντίστασή τους στα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης) «τραμπουκισμούς» και «αντιδημοκρατική εκτροπή», γράφαμε:«Η επίθεση εναντίον του εθνικού θεσμού του στρατού είναι ένα ακόμα, ίσως από τα τελευταία, «συμβόλαια θανάτου» που θέλει να υλοποιήσει αυτή η κυβέρνηση.
Ο στρατός, ως εθνικός θεσμός, πρέπει να ισοπεδωθεί, όπως και κάθε εθνικός θεσμός. Πρέπει να αλωθεί και να μετατραπεί σε ένα γρανάζι της πλανητικής εξουσίας και να υποκατασταθεί από ένα μισθοφορικό στρατό των διεθνών μηχανισμών του χρήματος.

Οι πρωτοβουλίες του Μπεγλίτη υπακούουν σε αυτούς τους σχεδιασμούς και σε αυτές τις εντολές της Νέας Τάξης για την ολοκληρωτική κατάλυση και αυτού του εθνικού θεσμού: Του ελληνικού στρατού». ΕΔΩ:

Σήμερα, που τα κυβερνητικά ανδρείκελα μετέτρεψαν την Ελλάδα σε προτεκτοράτο της διεθνούς τοκογλυφικής χούντας, έρχεται η Κομισιόν (το όργανο αυτής της χούντας) να μας πετάξει κατάμουτρα τη δικτατορική της αυθάδεια: Να καταργήσουμε την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία για τον «εξορθολογισμό των δαπανών» (για να «βουτήξουν» και τα χρήματα για την εθνική άμυνα)!!!

Διαβάστε ΕΔΩ:


Και ΕΔΩ:


Ανοικτά πλέον το 4ο Ράιχ μας διατάσσει (η «προτροπή» είναι το ευγενικό ψευδώνυμο της ΔΙΑΤΑΓΗΣ) να καταργήσουμε τον εθνικό στρατό.

Διπλός ο στόχος: κερδοσκοπική απληστία και ολοκληρωτική πτώση στην κατάσταση της ΑΠΟΙΚΙΑΣ…

α). Ληστεύουν και αυτά τα χρήματα του ελληνικού λαού που πηγαίνουν στην Εθνική μας Άμυνα…

β). Το σπουδαιότερο: κατεδαφίσουν και αλώσουν και το τελευταίο «οχυρό» της εθνικής μας υπόστασης και υπεράσπισης.

Γι’ αυτή τη δικτατορική αυθάδεια των κατοχικών δυνάμεων, δεν βγάζουν τσιμουδιά τα «αριστερά» κόμματα…

Αυτά ζούνε μέσα στις ονειρώξεις της νεοταξικής τους ενσωμάτωσης και δεν διακρίνουν ούτε αυτές τις ακραίες μορφές της ΚΑΤΟΧΗΣ μας…

ΠΗΓΗ:

Όλη η αλήθεια για τον «κόκκινο Δεκέμβρη» του ΄44Όλη η αλήθεια για τον «κόκκινο Δεκέμβρη» του ΄44
Ναι, δεν είναι σωστό να ξύνουμε παλιές πληγές. Ναι, πρέπει να υπάρξει εθνική συμφιλίωση. Ναι, πρέπει να υπάρξει λήθη του κακού παρελθόντος, που διχάζει τους Έλληνες. Ναι, αλλά η λήθη δεν μπορεί να είναι μονόπλευρη και να εμφανίζονται σήμερα οι προδότες ως ήρωες και οι ήρωες ως προδότες. Ναι, αλλά δεν μπορεί να ξεχάσουμε την Ιστορία μας, γιατί οι λαοί που ξεχνούν την Ιστορία τους πεθαίνουν. Η ανάδειξη, λοιπόν, της παραποιημένης ιστορικής αληθείας για τα γεγονότα του «Κόκκινου Δεκέμβρη του ’44», είναι η μόνη σκοπιμότης της σημερινής μας ιστορικής αναδρομής.
Μάιος 1944: Η Ελλάς στην βρετανική σφαίρα επιρροής.
Τον Οκτώβριο του ’44, οι Γερμανοί αποχωρούν από την Ελλάδα, ενώ ηττώνται σε όλα τα μέτωπα. Η τύχη του Μεγάλου Πολέμου έχει πλέον κριθεί, και μόνο ένα θαύμα μπορεί να αλλάξει τον ρου της Ιστορίας. Δύο εκ των «μεγάλων νικητών», οι Άγγλοι και οι Σοβιετικοί, είχαν ήδη κάνει τις συμφωνίες τους, για το μοίρασμα των ζωνών επιρροής. Η εκχώρηση της Ελλάδος στην βρετανική σφαίρα επιρροής, είχε συμφωνηθεί κατ’ αρχάς τον Μάιο του 1944, κατά την συνάντηση του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών, Α. Ήντεν, με τον σοβιετικό πρεσβευτή στο Λονδίνο, Ι. Γκούσεφ. Απόδειξη της ισχύος των συμφωνηθέντων του Μαΐου, είναι ένα υπόμνημα του Α. Βισίνσκυ, Σοβιετικού αντιπροσώπου στο Συμβούλιο Ασφαλείας, στις 23/09/1944: «Η σοβιετική κυβέρνηση ενθυμείτε πως τον Μάιο του ’44, στις συνομιλίες του Ήντεν με τον σοβιετικό πρεσβευτή Γκούσεφ, συμφωνήθηκε ότι η Ελλάδα ανήκει στην βρετανική σφαίρα επιρροής και η Ρουμανία στην σοβιετική. Τηρώντας την συμφωνία μας, η σοβιετική κυβέρνηση επιβεβαιώνει ότι δεν έχει αντίρρηση για την αποστολή βρετανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα και δηλώνει ότι δεν προτίθεται να στείλει δικά της στρατεύματα» (πηγή: «Το Βήμα», της 11/12/1994). Επίσης, μια ακόμη απόδειξη, είναι το γεγονός ότι ο Σοβιετικός στρατάρχης Τολμπούχιν σταμάτησε την προέλασή του στα σύνορα της Βουλγαρίας και δεν κατήλθε στην Ελλάδα, παρά τις… αγωνιώδεις προσκλήσεις των κουκουέδων.
Η «συμφωνία των ποσοστών», μεταξύ Τσώρτσιλ και Στάλιν.
Η πρώτη συμφωνία του Μαΐου, επικυρώθηκε την 9η Οκτωβρίου 1944 (λίγες ημέρες προ της αποχωρήσεως των Γερμανών από την Ελλάδα), με την λεγομένη «συμφωνία των ποσοστών», κατά την συνάντηση Τσώρτσιλ-Στάλιν, στην Μόσχα. Ιδού πως περιγράφει τον ωμό διαμελισμό των Βαλκανίων σ’ ένα παλιόχαρτο, ο Τσώρτσιλ: «Δήλωσα: Ας τακτοποιήσουμε τις υποθέσεις μας στα Βαλκάνια. Τα στρατεύματά σας βρίσκονται στην Ρουμανία και στην Βουλγαρία. Έχουμε στις χώρες αυτές συμφέροντα, αποστολές, πράκτορες. Ας αποφύγουμε να συγκρουστούμε επί θεμάτων που δεν αξίζουν τον κόπο. Ως προς ότι αφορά την Μεγάλη Βρετανία και την Ρωσσία, τι θα λέγατε για μια υπεροχή κατά 90% υπέρ ημών στην Ελλάδα και για μια ισοτιμία 50% στην Γιουγκοσλαβία; Ενώ μετέφραζαν όσα είπα, έγραψα σε μισή κόλλα χαρτί: Ρουμανία: Ρωσσία 90% - Άλλοι 10%, Ελλάδα: Μεγάλη Βρετανία 90% - Άλλοι 10%, Γιουγκοσλαβία: 50%, Βουλγαρία: Ρωσσία 75% - Άλλοι 25%. Έσπρωξα το χαρτί μπρος στον Στάλιν, που είχε ήδη ακούσει τη μετάφραση. Επικράτησε μια μικρή σιγή και κατόπιν πήρε ένα μπλε μολύβι, έκανε στο χαρτί ένα χοντρό σήμα συμφωνίας, και κατόπιν το επέστρεψε. Το όλο θέμα τακτοποιήθηκε σε λιγότερο χρόνο απ’ ότι χρειάζεται κανείς για να γράψει τα παραπάνω…» (πηγή: Τσώρτσιλ, «Απομνημονεύματα»).
Το ΚΚΕ τα εγνώριζε όλα!
Ερώτηση: Εγνώριζε το ΚΚΕ περί των συμφωνιών του Μαΐου και του Οκτωβρίου; Σίγουρα τις εγνώριζε εγκαίρως! Η «γραμμή» από την Μόσχα έφθανε πάντα στην ώρα της! Αυτό αποδεικνύεται, κατ’ αρχάς, από το γεγονός ότι το ΚΚΕ απεδέχθη την νομιμότητα της εξορίστου κυβερνήσεως «εθνικής ενότητος» υπό τον Γ. Παπανδρέου, κατά την «Διάσκεψη του Λιβάνου» (29/07/44), ενώ προηγουμένως είχε αντιρρήσεις. Μάλιστα, το ΕΑΜ μετείχε στην κυβέρνηση Παπανδρέου με 6 υπουργούς. Η αλλαγή γραμμής οφείλεται στην επίσκεψη της σοβιετικής στρατιωτικής αποστολής υπό τον συνταγματάρχη Ποπώφ, στο ορεινό στρατηγείο των συμμοριτών στην Θεσσαλία, τέσσερις ημέρες ενωρίτερα. Δεύτερον, από την υπογραφή του στρατιωτικού ηγέτη του ΕΛΑΣ, Σ. Σαράφη, στην «Συμφωνία της Καζέρτας» (26/09/44), με την οποία όλες οι εν ενεργεία ανταρτικές ομάδες υπάγονταν στην υπό τον Γ. Παπανδρέου κυβέρνηση του Καΐρου, η οποία με την σειρά της τις έθετε υπό τας διαταγάς του Εγγλέζου στρατηγού Σκόμπυ, διοικητού των συμμαχικών δυνάμεων για την απελευθέρωση της Ελλάδος. Προφανώς, ο Σαράφης δεν θα αποτολμούσε να υπογράψει τέτοια συμφωνία, που στην ουσία ακύρωνε τα σχέδια του ΚΚΕ για βίαιη κατάληψη της εξουσίας, μετά την επικειμένη αποχώρηση των Γερμανών, χωρίς την σύμφωνη γνώμη της ηγεσίας του ΚΚΕ κι αυτή με την σειρά της χωρίς την σχετική εντολή από την Μόσχα. Τρίτον, από την αδράνεια που έδειξε το ΚΚΕ προς κατάληψη της εξουσίας, αμέσως μετά την αποχώρηση των Γερμανών, όταν η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν είχε ακόμα κανένα ένοπλο στήριγμα και μ’ ένα φύσημα θα έπεφτε. Πράγματι, οι εθνικές δυνάμεις του Ζέρβα βρίσκονταν στην Ήπειρο, τα Τάγματα Ασφαλείας είχαν εξουδετερωθεί (όσοι άνδρες τους γλίτωσαν από το λεπίδι του Βελουχιώτη ήταν κρατούμενοι των Άγγλων, στο Γουδί και σε πρόχειρα στρατόπεδα συγκεντρώσεως στην επαρχία), ενώ οι πρώτες οργανωμένες εθνικές στρατιωτικές μονάδες της Μέσης Ανατολής, η «Ταξιαρχία του Ρίμινι» και ο «Ιερός Λόχος», κατέφθασαν στην Αθήνα στις 9 Νοεμβρίου.
Ξαφνικά, προκύπτει αδιέξοδο!
Υπ’ αυτές τις συνθήκες, ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε την διάλυση όλων των ενόπλων σωμάτων (ΕΔΕΣ και ΕΛΑΣ), μέχρι το τέλος του έτους. Μετά από αρκετές αμφιταλαντεύσεις, στις 27 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη του Παπανδρέου με τους υπουργούς του ΕΑΜ που μετείχαν στην κυβέρνηση, για να επιτευχθεί οριστική συμφωνία. Πράγματι, συμφωνήθηκε η διάλυση όλων των ενόπλων σωμάτων και η δημιουργία Εθνικού Στρατού, στον οποίον θα ενσωματώνονταν η Ταξιαρχία του Ρίμινι, ο Ιερός Λόχος, μια μονάδα του ΕΔΕΣ και μια ταξιαρχία του ΕΛΑΣ. Την επομένη, ο Παπανδρέου ανακοίνωσε την επίτευξη της συμφωνίας. Όμως, το απόγευμα της ιδίας, ο αριστερός υπουργός Ζέβγος, κατ’ εντολήν του αρχηγού του ΚΚΕ, Γ. Σιάντου, επεσκέφθη τον Παπανδρέου και ζήτησε την ακύρωση της συμφωνίας, απαιτώντας τον αφοπλισμό της Ταξιαρχίας του Ρίμινι και του Ιερού Λόχου. Ο Παπανδρέου δεν εδέχθη τις εξωφρενικές αυτές απαιτήσεις. Το πρωί της 29ης Νοεμβρίου, συνεκλήθη εκτάκτως σύσκεψη της Κ.Ε. του ΕΑΜ, χωρίς αποτέλεσμα. Οι εργασίες συνεχίστηκαν την επομένη και η κατάληξη ήταν η υιοθέτηση των αδιάλλακτων θέσεων του Σιάντου. Μετά την οριστική απόφαση του ΕΑΜ για απόρριψη της συμφωνίας, έγινε μια τελευταία συνάντηση Παπανδρέου-Σιάντου, στην οποία ο Παπανδρέου επέδειξε στον αρχηγό του ΚΚΕ τηλεγράφημα του Τσώρτσιλ, στο οποίο απέρριπτε τον αφοπλισμό του Ιερού Λόχου και της Ταξιαρχίας του Ρίμινι. Επρόκειτο για ένα μήνυμα, ότι η Βρετανία δεν θα έμενε απαθής στις όποιες εξελίξεις. Παρ’ όλα αυτά, ο Σιάντος επέμεινε στην στάση του. Την 1η Δεκεμβρίου, ο Σκόμπυ εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, στην οποία καθιστούσε σαφές πως οι βρετανικές δυνάμεις στην Ελλάδα θα υπεράσπιζαν ενεργά την κυβέρνηση Παπανδρέου. Ούτε απ’ αυτό συγκρατήθηκε ο Σιάντος, ο οποίος ανακοίνωσε την πραγματοποίηση μεγάλου συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας στο κέντρο των Αθηνών, για την 3η Δεκεμβρίου, ενώ ακολούθησαν οι παραιτήσεις των 6 υπουργών του ΕΑΜ. Μετά κι απ’ αυτές τις ενέργειες, ήταν πλέον φανερό, πως το ΚΚΕ οδηγούσε τα πράγματα στα άκρα!
Η αρχή του 2ου Γύρου.    
Αρχικά, η κυβέρνηση είχε δώσει άδεια για την πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου, αλλά οι πληροφορίες που έφταναν μιλούσαν για απαρχή του «δεύτερου γύρου» (ως «πρώτος γύρος» της κομμουνιστικής ανταρσίας θεωρούνται οι απόπειρες εξοντώσεως όλων των ενόπλων μη κομμουνιστικών σωμάτων, κατά την περίοδο της κατοχής). Έτσι, την παραμονή της συγκεντρώσεως, η κυβέρνηση Παπανδρέου ανακάλεσε την άδεια. Ήταν, όμως, πολύ αργά! Το ΚΚΕ είχε επιλέξει το δρόμο του… Το πρωί της Κυριακής 3ης Δεκεμβρίου, μέγα πλήθος ενόπλων κομμουνιστών κατέκλυσε την Πλατεία Συντάγματος. Η σύγκρουση ήταν βέβαιη, έμενε μόνο μια αφορμή για να ξεσπάσει. Γύρω στις 11, κι ενώ ο κόκκινος όχλος πολιορκούσε το κτίριο της Αστυνομίας, έπεσαν οι πρώτοι πυροβολισμοί. Είναι άγνωστο ποιός πυροβόλησε πρώτος, οι κομμουνιστές ή η Αστυνομία. Κάποιες μαρτυρίες, αναφέρουν ότι τα πυρά ξεκίνησαν από κάποιον (άγνωστο) ελεύθερο σκοπευτή. Την άποψη αυτή υποστηρίζουν –κυρίως- οι αριστεροί, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτός ο άγνωστος ήταν άνθρωπος της κυβερνήσεως και των Άγγλων. Το σίγουρο είναι, ότι, η κυβέρνηση που ήλεγχε μόνον την περιοχή του κέντρου των Αθηνών, την Κρήτη, τα νησιά του Αιγαίου, τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο (μέσω των δυνάμεων του Ζέρβα) και ένα μικρό τμήμα της Ανατολικής Μακεδονίας (μέσω των δυνάμεων του Φωστερίδη) δεν είχε κανέναν λόγο να επιδιώκει την σύγκρουση. Αντιθέτως, βάσει των δεδομένων, οι κομμουνιστές είχαν πολλούς λόγους να επιδιώκουν τη σύγκρουση. Ήλεγχαν ολόκληρη την περιοχή της Αττικής (εκτός από το κέντρο των Αθηνών) και το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, οργανωμένο κράτος και τακτικός στρατός δεν υπήρχαν, ενώ τα ηρωϊκά Τάγματα Ασφαλείας, ο μόνος σχηματισμός που μπορούσε να τους αντιμετωπίσει δυναμικά, είχε διαλυθεί και οι άνδρες τους (όσοι είχαν γλυτώσει από το κομμουνιστικό μαχαίρι) ήταν αιχμάλωτοι των Άγγλων. Επίσης, οι συνθήκες που επικρατούσαν (φτώχεια και δυστυχία) ήταν από μαρξιστικής-λενινιστικής απόψεως οι πιο ώριμες για την επιτυχία της επαναστάσεως. Η ευκαιρία, λοιπόν, ήταν μοναδική και το ΚΚΕ την άρπαξε από τα μαλλιά! Κι αν ακόμα λοιπόν, υπήρξε ο άγνωστος ελεύθερος σκοπευτής, αυτός σίγουρα θα ήταν προβοκάτορας του ΚΚΕ!

Τρίτη, 29 Μαΐου 2012 Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ, ΣΟΡΟΣ, ΠΟΛΣΟΝ ΚΑΙ CIA...


ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΕΡΕΥΝΑ)


Μια απίστευτη έρευνα που λέει τα πράγματα με το όνομά τους!


Ποιοι και πως οργάνωσαν το έγκλημα κατά της χώρας μας! Φανταστείτε μια πολεμική ενέργεια! Μια δολιοφθορά στις γραμμές του «εχθρού»! Μια πολεμική σύρραξη ανάμεσα σε δύο στρατούς! Ποια είναι τα «εργαλεία» που χρειάζεται ένας επιτιθέμενος; Σίγουρα , τα πυρομαχικά και σίγουρα ένα σχέδιο δράσης εναντίον του αμυνόμενου! Στην περίπτωση της επίθεσης στην Ελλάδα, ποια ήταν τα εργαλεία της κρίσης; Ποια ήταν τα όπλα στη φαρέτρα του «εχθρού» και ποιο ήταν το σχέδιό του; Σε αυτό το ερώτημα θα προσπαθήσω να απαντήσω σήμερα, όσο το δυνατόν πιο απλά, χωρίς περιττούς οικονομικούς όρους αλλά πάνω απ όλα με ονόματα! Τόσο προσώπων όσο και εταιριών!

 Διότι εδώ και δύο χρόνια που ο Ελληνικός λαός δέχεται μια πολεμικού τύπου επίθεση, κάποιοι στην Ελλάδα, εξακολουθούν να κρύβουν από τους Ελληνες ακόμη και το όνομα του «εχθρού»! Αντίθετα σε γειτονικές χώρες, γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι είναι οι επιτιθέμενοι και ποιο είναι το σχέδιο τους!

Εδώ, εξακολουθούμε να τους ονομάζουμε γενικά κι αόριστα ως «αγορές» διότι η διαπλοκή των πολιτικών με τον δημοσιογραφικό κόσμο, μέσω της διαφημιστικής πίτας, δεν επιτρέπει ούτε καν το όνομα τους να αναφερθεί!!!Και ναι μεν η Ευρώπη είναι συνένοχη και συμμέτοχη στο έγκλημα κατά της χώρας μας, στην Ελλάδα, με μεγάλη ευκολία αναφερόμαστε στον «εχθρό» όταν είναι made in USA αλλά με μεγάλη δυσκολία αναφερόμαστε στον εχθρό όταν είναι ευρωπαίος και μοιράζει διαφημίσεις στα κανάλια και στις εφημερίδες!!

“Κροκοδείλια δάκρυα” από το Μαξίμου για την αύξηση της ανεργίαςΜετά την ανακοίνωση των νέων αποτελεσμάτων για την αύξηση της ανεργίας στην Ευρωζώνη και ιδιαίτερα στην Ελλάδα ο τραγελαφικός πρωθυπουργός μας δείχνει να ξαφνιάστηκε. Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το 25% του Ελληνικού πληθυσμού είναι άνεργο, ενώ η ανεργία στους νέους φτάνει το εξωφρενικό ποσοστό του 57%. Με λίγα λόγια, στην Ελλάδα του σήμερα πάνω από το μισό του εργατικού δυναμικού είναι ανενεργό και στα πρόθυρα του κατώτερου ορίου της φτώχειας. Έτσι, η τραγική συγκυβέρνηση άρχισε «για τα μάτια του κόσμου» να ανησυχεί για το μέλλον της Ελλάδας, λέγοντας ότι με τη λήψη της νέας δόσης «τα πράγματα θα πάνε καλύτερα» και «η Ελλάδα θα τα καταφέρει». Δεν μας εξήγησαν όμως, πώς ακριβώς θα επιτευχθεί αυτό, καθώς η νέα δόση θα δοθεί για ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών και ουσιαστικά δεν θα πάει «ούτε φράγκο» στην τσέπη του απλού Έλληνα. Εάν προσθέσουμε και την συνεχή εισροή λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, μια από τις κύριες αιτίες ανόδου της εγκληματικότητας αλλά και της μαύρης εργασίας, δυστυχώς στο μέλλον θα αντιμετωπίσουμε ποσοστά ακόμη πιο αυξημένα. Γι’ αυτό καλό θα ήταν ν’ αρχίσουν να σκέφτονται στο Μέγαρο Μαξίμου καίριες λύσεις (όπως η μείωση του μισθού των βουλευτών και η κατάργηση των κομματικών επιχορηγήσεων που έχει προτείνει η Χρυσή Αυγή) και όχι να κάνουν απλά ότι ανησυχούν, χύνοντας «κροκοδείλια δάκρυα».      http://www.xryshaygh.com

ριγμούς προκαλεί το φορολογικό νομοσχέδιο. Διαφοροποιούνται ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ


Μεγάλες επιβαρύνσεις φέρνει το φορολογικό νομοσχέδιο. Ταυτόχρονα όμως έχει ήδη επιφέρει σοβαρές τριβές στο εσωτερικό, στη συνοχή της κυβέρνησης.
Τα βασικά σημεία αιχμής που προκαλούν αντιδράσεις ακόμα και από βουλευτές της ΝΔ αφορούν:
Την κατάργηση του πρόσθετου αφορολογήτου για τα παιδιά, την υπέρμετρη φορολόγηση των νέων ελεύθερων επαγγελματιών, την υποχρεωτική τήρηση βιβλίων από όλους τους αγρότες και την κλίμακα και τους συντελεστές του νέου ενιαίου φόρου για τα ακίνητα.
Πάντως, εξαιτίας μάλλον των εσωκυβερνητικών τριγμών, ο Γιάννης Στουρνάρας, άφησε και παράθυρο ανοιχτό για αλλαγές της τελευταίας στιγμής.
"Πάντα υπάρχουν περιθώρια ελιγμών", σημείωσε ο κ. Στουρνάρας, απαντώντας σε ερώτημα αναφορικά με την προτεινόμενη κατάργηση των φοροαπαλλαγών για τα τέκνα. Εντούτοις, έσπευσε να αποσαφηνίσει πως από τα μέτρα ύψους 13,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που υπερψηφίστηκαν στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου, τα 2,5 δισεκατομμύρια αντιστοιχούν στο φορολογικό νομοσχέδιο, συνεπώς, "όποιος προτείνει κάποια κατάργηση θα πρέπει να προτείνει και κάτι σε αντικατάστασή της".
Εάν ισχύσουν τα σημερινά δεδομένα, θα υπάρξουν σημαντικές επιβαρύνσεις για μισθωτούς με παιδιά και εισόδημα από 9.000 ευρώ και πάνω, καθώς αυτοί είναι εκείνοι οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν υψηλότερο φόρο.
Αυτός θα ξεκινά από 70 ευρώ και θα αυξάνεται ακόμα και πάνω από τα 5.000 ευρώ, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και τον αριθμό των παιδιών.
Η επιβάρυνση γίνεται μεγαλύτερη λόγω της μείωσης των φοροαπαλλαγών, δηλαδή της έκπτωσης των δαπανών για τόκους στεγαστικών δανείων, ασφάλιστρα, ενοίκια και άλλα έξοδα.
Οι πολίτες πρέπει να αναμένουν την αύξηση της φορολογίας από την 1/1/2013, τότε θα φανεί το μειωμένο ποσό.
Οι μεγάλοι χαμένοι του νέου φορολογικού είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, καθώς πλέον με την κατάργηση του αφορολόγητου, όσοι έχουν εισόδημα 5.000 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν φόρο 1.300 ευρώ.
Όσοι έχουν εισόδημα 10.000 ευρώ θα πληρώσουν επιπλέον φόρο 2.100 ευρώ, ενώ όσων το εισόδημα φτάνει τα 15.000 ευρώ θα πληρώσουν παραπάνω φόρο της τάξεως των 2.600 ευρώ.

news247.gr

Ε ΚΑΙΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ Πληρώνουμε για να φρουρούν και τους πρώην!

Την ώρα που η εγκληματικότητα καλπάζει, ένας μικρός στρατός αστυνομικών συνεχίζει να φρουρεί δεκάδες πρώην υπουργούς και βουλευτές.
Στη λίστα με τα πρόσωπα αυτά την οποία φέρνουν στο φως τα Παραπολιτικά, περιλαμβάνονται πρόσωπα που στη συντριπτική τους πλειονότητα προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, όπως ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, Χρήστος Παπουτσής, που διαθέτει δέκα αστυνομικούς, όσους και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, το κόμμα του οποίου δεν εκπροσωπείται στην παρούσα Βουλή.
Αίσθηση προκαλεί επίσης ο αριθμός των έξι αστυνομικών που παρέχονται στον Σήφη Βαλυράκη και τον Πάνο Μπεγλίτη, αλλά και των τεσσάρων ενστόλων που διατηρεί ο πρώην υπουργός και βουλευτής Β’ Πειραιά του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Διαμαντίδης. Τρεις αστυνομικούς έχει ο Γιώργος Βουλγαράκης, όσους και ο Κωστής Αϊβαλιώτης του ΛΑΟΣ, ενώ από τους υπόλοιπους οι περισσότεροι έχουν έναν ή δύο αστυνομικούς, ανάλογα με το αν εκλέγονται σε μεγάλες αστικές περιφέρειες ή στην επαρχία.
Oρισμένοι από αυτούς τους πολιτικούς έχουν καταθέσει αιτήσεις προκειμένου να διατηρήσουν τους αστυνομικούς στην προσωπική τους ασφάλεια, επικαλούμενοι λόγους τους οποίους θα κρίνει η αρμόδια επιτροπή όταν και εφόσον συνεδριάσει, αφού συστάθηκε με το Προεδρικό Διάταγμα πριν από λίγους μήνες, αλλά ουσιαστικά παραμένει ανενεργή.
Κάποιοι άλλοι πάντως από τους πρώην βουλευτές δεν έχουν καταθέσει ανάλογο αίτημα, αλλά οι αστυνομικοί παραμένουν αποσπασμένοι σε αυτούς, γιατί δεν έχουν γίνει οι αναγκαίες ενέργειες για την επιστροφή τους στις μάχιμες υπηρεσίες.
Έναν ένστολο εξακολουθεί να διατηρεί και ο Παύλος Γερουλάνος καθώς και ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας, ο οποίος έχει εγκαταλείψει τα βουλευτικά έδρανα από τις εκλογές του 2000, ενώ από το 2004 ασκεί μάχιμη δικηγορία.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΙΜΟΡΙΑ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

Ἔ, ἐν τάξει…
Τί νά τίς κάνουν;
Ἔτσι κι ἀλλοιῶς γιὰ ἐξόντωσι μᾶς πηγαίνουν ὅλους…
Μόνον τοὺς θαλάμους ἀερίων δὲν ἔχουν στήσει… (Ἐπισήμως, διότι ἀνεπισήμως…)
Θέλουν πράγματι νὰ κλείσουν τὸ κεφάλαιον οἰκογένεια. 
Διὰ παντός!
Νὰ βάλουν ἀκόμη καὶ φόρους στὴν …ἀναπαραγωγή μας! Οὔτε Κίνα νὰ ἤμασταν…
Τὴν βλέπω τὴν δουλειά…
Σὲ λίγο θὰ κάνουμε παιδιὰ καὶ θὰ τὰ …καταπίνουμε, πρὸ κειμένου νὰ τὰ γλυτώσουμε ἀπὸ τὶς ὀρέξεις τους! 
Φιλονόη. 

Νέο φορολογικό..εξολοθρεύουν την οικογένεια…

Αυτό το φορολογικό καλείσθε να ψηφίσετε κ. βουλευτές…
Το φορολογικό που εξαθλιώνει όλους τους Έλληνες και τους οδηγεί σε απόγνωση…
Δείτε αυτόν τον πίνακα πριν ψηφίσετε το φορολογικό νομοσχέδιο…
Δεν υπάρχει πλέον καμιά δικαιολογία του τύπου δεν ήξερα, δεν πρόλαβα να το διαβάσω…
Η ευθύνη είναι όλη δική σας…
Αποφασίστε αν συνειδητά και με την ψήφο σας θα βάλετε ταφόπλακα στην Ελληνική οικογένεια…
Αποφασίστε αν θα καταδικάσετε τα παιδιά μας, γιατί τα δικά σας τα παιδία και τα εγγόνια σας τα έχετε ήδη εξασφαλίσει.
ἔχω μάτια καὶ βλέπω

Μὲ λέξεις ὄμορφες

Δῶσε μου Ἄνεμε τὴν φωνή σου,
τὴν γῆ νὰ ζωγραφίσω,
μὲ λέξεις ὄμορφες,
ὡς λαμπροστολισμένες κυριακάδες νὰ ’ναι 
καὶ γύρω τους τόνοι καὶ πνεύματα παράνυμφοι, 
μὲ τ’ ἄνθη ἀγκαλιασμένα, μὲ χρώματα λευκὰ τῶν κρίνων
καὶ ῥὸζ μοσχοβολᾶτα τριανταφυλλένια,
καμαρωτὰ δίπλα εἰς τὴν Ὡραίαν ἄνοιξιν νὰ ‘ναι. Δῶσε μου Ἥλιε τὰ ῥίγη τῆς δύσεὼς σου, 
μὲ αὐτὰ εὐγένειαν τὴν γῆ νὰ στολίσω,
μὲ λέξεις ὄμορφες,
ὡς τὰ γαλάζια τοῦ πελάγου νὰ ‘ναι 
καὶ γύρω τους ῥήματα, μετοχές, 
παραδωμένα ἀπ’ τὰ κύματα τοῦ λόγου, 
εἰς τὰ δροσερὰ ἀκρόγυαλα
καὶ μὲ τὴν ἐρωτευμένην ἁρμῦρα ἐπάνω τους νὰ ‘ναι.
Δῶσε μου Φεγγάρι τοῦ κόσμου τὸν ἔρωτα, 
μὲ αὐτὸν τὴν Ἑλλάδα Γῆ ν’ ἀγαπήσω,
μὲ λέξεις ὄμορφες,
ὡς τὰ χάδια σου ἐρασταὶ εἰς τὰ ὅρη νὰ ναι’
καὶ γύρω, γύρω τους ἐπίθετα, συνδέσμοι,
ὡς ἡ γλῦκα τῆς ματιᾶς τῶν ῥεματιῶν, 
δαρμένα ἀπὸ τὴν ἀνατριχίλα τῆς φωνῆς τοῦ ἀνέμου
καὶ πόθον ἔχουν ἔρωτα γιὰ τὶς ποταμίσιες φλέβες 
καὶ τὸ καλαμένιον γύρω τους δέρμα.
Δῶσε μου Βροχὴ τὸν πόθο τῆς ζωῆς γιὰ ‘σένα, 
μὲ αὐτὸν τὴν Ἑλλάδα Γῆ ν’ ἀναστήσω,
μὲ λέξεις ὄμορφες,
ὡς ἡ σπίθα τοῦ ἀτσαλιοῦ
καὶ τοῦ μπαρουτιοῦ τὸ χαμόγελον νὰ ‘ναι
καὶ γύρω τους ἡ Γλῶσσα ἠ Ἐλληνική, 
ἄξιος τῆς Ἐλευθερίας ποιητής, 
ένδεδυμένη τὸ αἷμα τῆς ὀμορφιᾶς 
καὶ τῶν πεσόντων γι’ αὐτὴν τὸν ἱδρώτα.
Δῶσε μου Χῶμα τὴν μυρωδιὰ σου,
τοὺς ἀνέμους μ’ αὐτὴν νὰ νικήσω, 
μὲ λέξεις ὄμορφες,
ὡς τὴς μαστίχας τὴν ὑδάτινην ὅψιν 
καὶ τοῦ πεύκου τὸ χουζούριασμα νὰ ‘ναι 
καὶ γύρω τους λεβάντες καὶ κρίνα 
καὶ ῥίγανες μὲ θυμάρια σὲ θηλυκὰ βουνά.
Δῶσε μου Χρόνε ἀμείλικτε χρόνον, 
μὲ αὐτὸν τὴν Γλῶσσα Ἑλληνικὴν νὰ γευθῶ, 
μὲ λέξεις ὄμορφες,
ὡς τοῦ κορμιοῦ μου τὸ πύρρωμα
καὶ τῆς καρδιᾶς μου τὰ ῥίγη νὰ ‘ναι
καὶ γύρω… γύρω της τὰ χείλη μου ὑγρά, 
ἀπ’ τῶν ματιῶν μου τὸ δάκρυ,
χαρούμενος γελαστὸς καβαλάρης ἐπάνω της νὰ ‘μαι,
καλπάζοντας μὲ λέξεις ὄμορφες,
σαγηνεύοντας τοὺς οὐρανοὺς ν’ ἀνοίξουν,
ν’ ἀφήσω εἰς τὸν βωμὸν τῆς ἀνοίξεως, 
μιὰ ἀγκαλιὰ ῥήματα, τόνους καὶ πνεύματα.
Κ’ ὕστερα,
νὰ γύρω ἐπάνω τους,
ν’ ἀποκοιμηθῶ…
Δεσποτάκης τῆς Δαμητρὸς
Ἕλλην
30/04/2011

Ὑπόγειες στοὲς κι ἄγνωστα ὀχυρωματικὰ ἔργα.


Μία περιπλάνησις στὴν Ἀττικὴ Γῆ εἶναι ἱκανὴ νὰ ἀποκαλύψῃ πράγματα καὶ θαύματα ἐκεῖ ποὺ δὲν τὰ περιμένουμε!
Ἔτσι λοιπὸν σήμερα μᾶς ξεναγοῦν οἱ τῆς ὁμάδος Παυσανίας στὰ ἄδυτα κάποιων ὀχυρωματικῶν ἔργων, ποὺ κατὰ τὴν διάρκεια τῆς κατοχῆς, ἐδομήθησαν ἀπὸ τοὺς Γερμανούς.
Τὸ ἐρώτημα ποὺ ἀνακύπτει φυσικὰ εἶναι τὸ ἐὰν προϋπῆρχαν αὐτὲς οἱ στοές, ἤ ἐὰν τὶς δημιούργησαν οἱ Γερμανοί.
Διότι ἐξ ὅσων γνωρίζω, ἡ Ἀττικὴ Γῆ, κι ὄχι μόνον φυσικά, εἶναι γεμάτη ἀπὸ τέτοιες ὑπόγειες σήραγγες.
Λέτε νά κάθισαν οἱ Γερμανοί νά σκάψουν; 
Φιλονόη.  


 
 
Σε πολύ κοντινή απόσταση από το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού συναντήσαμε ένα οχυρωματικό έργο των κατοχικών δυνάμεων του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Η μείζονος σημασίας θέση του αεροδρομίου επέτασσε την παρουσία αμυντικών οχυρωματικών έργων. Ένα από αυτά βρίσκονται στον λόφο Πανί. Βέβαια, μετά το πέρας του πολέμου οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις ανατίναξαν μέρος αυτού, με αποτέλεσμα σήμερα να βλέπουμε μόνο κάποια ίχνη .
 

 

Εσωτερικά, όμως, ένα υπόγειο σύστημα στοών παραμένει ανέπαφο.Για την ακρίβεια υπάρχει μια κεντρική στοά με μήκος περίπου 150 μέτρα,
 
 

  

 η οποία καταλήγει στο….

Σπίτι κάποιου αστέγου. Απίστευτο και όμως μέσα στο σκοτάδι ζει ή ζούσε  κάποιος άνθρωπος και μάλιστα είναι με τέτοιον τρόπο διαμορφωμένο που δείχνει ότι για καιρό ήταν το δικό του καταφύγιο. Βλέπετε οι σύγχρονες κατοχικές δυνάμεις ώθησαν πολλούς ανθρώπους στην απελπισία…
 
 
 
 πληροφορίες: Παναγιώτης Δευτεραίος

Νεοταξίτης ὁ Καζάκης;


Ἔχω πάρα πολὺ καιρὸ νὰ ἀσχοληθῶ μαζύ του, διότι ὁ ἴδιος ἔχει μᾶλλον περάσει στὶς …σκιώδεις δυνάμεις ἀντιπολιτεύσεως τοῦ τόπου μας. Ὄχι διότι δὲν μιλᾶ ἤ δὲν γράφει ἤ τέλος πάντων δὲν ὑπάρχει…
Ἁπλῶς δὲν ἔχει ἀντίκρυσμα ὁ λόγος του… Εἶναι ὅλο καὶ λιγότεροι αὐτοὶ ποὺ ἀσχολοῦνται μαζύ του…
Συνεπῶς δὲν ὑπάρχει καὶ σοβαρὸς λόγος ἐνασχολήσεως μαζύ του.
Ὅμως κάποιοι τὸν παρακολουθοῦν, τὸ παρατηροῦν, μετροῦν τὰ λόγια του καὶ ἀντιλαμβάνονται πὼς διόλου δὲν ἔχει βγεῖ ἐκτὸς παιχνιδιοῦ. Κι ὄχι μόνον δὲν ἔχει βγεῖ ἐκτὸς παιχνιδιοῦ, ἀλλὰ μᾶς προειδοποιεῖ οὐσιαστικῶς γιὰ ὅλα αὐτὰ ποὺ μᾶς ἐπιφυλλάσσονται…. Ἀφῆστε δὲ τὶς κάρτες ἐλέγχου τοῦ πολίτου, ποὺ τὶς θεωρεῖ τοὐλάχιστον ἀπαραίτητες….
Μὲ τὸ καλὸ λοιπόν…
Φιλονόη.
Υ.Γ. Εἶμαι ὑπὲρ τῆς ἐπιστροφῆς μας σὲ ἐθνικὸ νόμισμα. Ἀλλὰ ὄχι ὑπὸ ὅρους κερδοσκοπίας τῶν διαφόρων νεοταξιτῶν. Οὔτε ὑπὸ ὅρους ἀλλαγῆς ἀφεντικοῦ. Ἐν ὁλίγοις ἐτοῦτοι μᾶς λέν πὼς πρέπει μὲ κάθε τρόπο νὰ παραμείνουμε δοῦλοι. Ἄμ δέ….

Καζάκης ο Νεοταξίτης..

Στο video που ακολουθεί, ο κ. Καζάκης συνεντευξιάζεται σε τηλεοπτική εκπομπή και μας εξηγεί πως μπορεί να να συμβεί πρακτικά η οικονομική απαγκίστρωση από τη φυλακή του ευρώ και μας προτείνει μια άλλη απάνθρωπη φυλακή με το πρόσχημα του «εθνικού νομίσματος»… 
Τι μας λέει λοιπόν ο κ. Καζάκης;; Θα μας σώσει αυτός.. θα μας ξαναφέρει τη «δραχμή».., θα μας «χαρίσει» τους φόρους 2 χρόνων.. κ.λπ. 

ΑΛΛΑ.. με μια προϋπόθεση… «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση».. και τί εννοεί ο ποιητής;; 

Θα πρέπει πάρουμε καρτούλες.. 
Θα μπουν παντού μηχανήματα για αγοραπωλησίες με ηλεκτρονική πιστωτική κάρτα τραπέζης (ΑΤΜ), σε ΟΛΑ τα καταστήματα της Ελλάδος (ακόμη και στα περίπτερα) και οι συναλλαγές των Ελλήνων πολιτών, θα γίνονται ΜΟΝΟ με καρτούλες… 
Αναγκαστικά, μιας και δε θα υπάρχουν κέρματα ή χαρτονομίσματα, όποιος δε θα δεχτεί την καρτουλα του Καζάκη, ΔΕΝ θα μπορεί ούτε να αγοράσει, ούτε να πουλήσει.. ΔΕΝ θα μπορεί να επιβιώσει… 
Η πρόταση του κ. Καζάκη, παραπέμπει ευθέως σε μια καθολική αχρήματη κοινωνία.. σε μια Νεοταξίτικη κοινωνία..
Σχετική ανάρτηση: http://asimpiestos.blogspot.com/2011/11/durex.html
Αν και μιλάει για «προσωρινή» κατάσταση.. Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού. Και το ΔΝΤ, προσωρινά μας το «έφεραν» αλλά δε λέει να φύγει.. 
Η συμορία του μνημονίου, εδω και καιρό προσπαθεί να μας εντάξει στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση- Σκλαβιά, μέ διάφορα τεχνάσματα όπως η «Ηλεκτρονική Φοροκάρτα» η «Κάρτα του Πολίτη» η «Κάρτα Υγείας» κ.λπ.. 

Τώρα μέσω του Νεοταξίτη Καζάκη θέλουν να μας επιβάλουν το «Ηλεκτρονικό Χρήμα».. 

Η απάντηση των Ελλήνων πολιτών είναι: 
ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ «ΣΩΤΗΡΕΣ» ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΚΛΑΒΙΑ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...