Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012

Theodoros Kolokotronis the Liberator

ΣΥΡΙΖΑ: Το νέο ΠΑΣΟΚΣΥΡΙΖΑ: Το νέο ΠΑΣΟΚ
Έγινε η πανελλήνια συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ αυτές τις μέρες και το βασικό εξαγόμενο συμπέρασμα από όσα ειπώθηκαν είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βαδίζει  στα χνάρια του παλιού ΠΑΣΟΚ. Βέβαια αυτό ήταν αναμενόμενο, αφού όλοι γνωρίζουν ότι με την πρόσφατη απότομη άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά το παλιό ΠΑΣΟΚ, με όλα του τα μεταχειρισμένα και σαθρά υλικά, κατέκτησε και παραμέρισε τον ΣΥΡΙΖΑ.
Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει και εμφανίζει όλα τα χαρακτηριστικά του παλιού ΠΑΣΟΚ. Πρώτον απ’ όλα πραγματοποιήθηκε μία στροφή προς την «μετριοπάθεια» και τον «ρεαλισμό», εννοώντας προφανώς ότι μόλις μπορέσουν θα δράσουν σαν την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ σε όλα τα ζητήματα. Ετοιμαστείτε σιγά σιγά να ακούσετε τις παλιές, γνώριμες φράσεις που ακούμε τόσα χρόνια: «Θέλουμε να βγούμε από το μνημόνιο, αλλά δεν μπορούμε», «Αν δεν μας δώσουν την δόση θα πεινάσουν τα παιδιά μας» και άλλα παρόμοια που όλοι σας γνωρίζετε.
Το δεύτερο που παρατηρήθηκε είναι η δημιουργία εσωτερικής τάσεως με σκοπό την υφαρπαγή ψήφων από τους αδαείς. Πως υπήρχε παλιότερα το περίφημο «πατριωτικό» ΠΑΣΟΚ, που φρόντιζε να εισπράττει το ΠΑΣΟΚ και ψήφους που δεν ήταν από διεθνιστές και αριστερούς. Περίπου αυτό έχει και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από την ανάποδη. Το ΠΑΣΟΚ το 1981 είχε την ανάγκη μίας τάσης που να διεμβολίζει το κέντρο, όσο καιρό το ΠΑΣΟΚ δούλευε και ψάρευε στα θολά νερά της αριστεράς. Ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα έχει ανάγκη μία τάση που να κάνει το εντελώς αντίθετο, δηλαδή να κρατάει την αριστερά όσο καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετακινείται προς το κέντρο. Έτσι δημιουργήθηκε και το λεγόμενο «Αριστερό Ρεύμα», το οποίο θα είναι μονίμως δυσαρεστημένο, αλλά θα παραμένει (όπως και αυτοί που το ψηφίζουν) παρά τις όποιες παλινωδίες στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Σοκ από τους "NEW YORK TIMES" > Η Ελλάδα μπορεί να φύγει από το ευρώ πριν τις γερμανικές εκλογές. "Σήμα" στην Λαγκάρντ να μην δώσει άλλη βοήθεια!

Πυρηνική βόμβα κατά της Μέρκελ αλλά και του ευρώ από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Το κύριο άρθρο της εφημερίδας «Νew York Times» κάνει λόγο για "εύθραυστο χαρακτήρα" της ελληνικής κυβέρνησης συνεργασίας και διατυπώνει την άποψη ότι η Ελλάδα μπορεί να μην αντέξει μέχρι τις γερμανικές εκλογές, με ενδεχόμενο αποτέλεσμα ακόμη και τη χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ! Σύμφωνα πάντα με το κύριο άρθρο της εφημερίδας, η καταστροφή μπορεί να αποφευχθεί, υπό την προϋπόθεση ότι η κ. Μέρκελ θα προτάξει την επιβίωση της Ελλάδας και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έναντι των εκλογικών υπολογισμών της.
Στο άρθρο αναφέρεται ότι η συμφωνία διατηρεί την Ελλάδα οικονομικά φερέγγυα για τους επόμενους μήνες, αλλά το τίμημα μπορεί να αποδειχθεί πολύ μεγάλο για να το αντέξει η ελληνική οικονομία και κοινωνία.
Στην ουσία το συγκεκριμένο άρθρο κλείνει το μάτι στην Κριστίν Λαγκάρντ να σκληρύνει ακόμη την στάση της απέναντι τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα.
-Πως είναι δυνατόν να συνεχίζεις να δίνεις οικονομική ενίσχυση σε μια «τελειωμένη» χώρα;, θα μπορούσε να συνοψίζεται ο υπαινιγμός του άρθρου.
Προσθέστε σ΄αυτό και τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό της χώρας με τους διαχειριστές τις λίστας Λαγκάρντ να «βλέπουν» Κορυδαλλό την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναθέσει σε ειδική ομάδα επίλεκτων νομικών και δικηγόρων να εντοπίσει τις ποινικές ευθύνες πολιτικών και τεχνοκρατών που χειρίσθηκαν τα Μνημόνια.
Στο εκρηκτικό κλίμα έρχεται να ρίξει λάδι στη φωτιά η ανακοίνωση του Νίκου Μιχαλολιάκου που μιλάει ανοιχτά για φυλάκιση κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ.
«Η Χρυσή Αυγή είναι ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα, αναγνωρισμένο από τον Άρειο Πάγο, που απολαμβάνει της εμπιστοσύνης ενός και πλέον εκατομμυρίου Ελλήνων. Το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα της διαφθοράς, της μίζας, της διαπλοκής και του μνημονίου, καταδικασμένο από τον ελληνικό λαό στο περιθώριο της δημόσιας ζωής. Αν ο Βενιζέλος και η παρέα του θέλουν να... "θέσουν εκτός νόμου" την Χρυσή Αυγή καλά θα κάνουν να βιαστούν, γιατί σύντομα θα βρίσκονται στο 0% και δεν θα έχουν ούτε κόμμα, ούτε γραφεία, ούτε βουλευτές για να μας διασκεδάζουν με ανάλογες γραφικές δηλώσεις. Ορισμένοι εξ αυτών μάλιστα δεν θα έχουν ούτε την προσωπική τους ελευθερία, έχοντας ήδη εμπλακεί σε τεράστια σκάνδαλα διαφθοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Νίκου Μιχαλολιάκου.
Πιστεύει κανείς μετά απ’ όλα αυτά ότι η συγκυβέρνηση μπορεί να έχει μέλλον;

Στο ίδιο κλίμα και το άρθρο του Μενέλαου Τασιόπουλου στην εφημερίδα "Δημοκρατία" με τίτλο Τα ελληνικά "σκουπίδια">

«Μέχρι την άνοιξη θα ασχοληθούμε ξανά με αυτά τα σκουπίδια»δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος, αναφερόμενος στα ελληνικά ομόλογα, έπειτα από το 12ωρο Eurogroup, σύμφωνα με το «Spiegel». Αυτή είναι η μεγαλύτερη αλήθεια, παρά τις δηλώσεις, τις συνεντεύξεις και τα πανηγύρια. Ουσιαστικά, την προηγούμενη Δευτέρα η Γερμανία και η Ευρώπη δεν μπορούσαν να καταλήξουν σε διαφωνία και αδιέξοδο με το ΔΝΤ. Αυτό το γνώριζαν τόσο ο Σόιμπλε όσο και η Λαγκάρντ. Σε αυτό ήλπιζε και η Αθήνα,που με κάθε θυσία επιζητούσε την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ και ήλπιζε στο ποσό των 44 δισ. ευρώ, προκειμένου να μην καταρρεύσει όχι μόνο η συγκυβέρνηση, αλλά και κάθε έννοια ευταξίας στη χώρα.

Οι εξελίξεις για την Ελλάδα είναι πλέον απτές. Εχουμε λαμβάνειν 34,4δισ. ευρώ μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου. Η εκταμίευση αυτή συσχετίζεται με επαναγορά ομολόγων από τους ιδιώτες πιστωτές, με κεφάλαια 10 δισ. ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. Το «σκοτεινό» σημείο είναι το πώς θα συμβεί η διαδικασία της επαναγοράς. Αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί.Από το δάνειο αυτό στην πραγματική οικονομία δεν θα υπάρξει εισροή.Ακόμη και τα περίπου 25 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα αξιοποιηθούν για τη δική τους επάρκεια αλλά και για πληρωμές προς ξένες τράπεζες. Στη συνέχεια υπάρχει μια πολιτική απόφαση, δεσμευτική αλλά με προαπαιτούμενα, για δάνειο ύψους 10 δισ. ευρώ σε τρεις δόσεις.Στα κεφάλαια αυτά συμπεριλαμβάνονται ποσά για την αποπληρωμή χρεών του Δημοσίου προς ιδιώτες και επιχειρήσεις στην Ελλάδα, αλλά και κάποια δισεκατομμύρια που σε κάθε περίπτωση θα μπορούν με διάφορους τρόπους να αναχρηματοδοτήσουν την εσωτερική αγορά. Τα κεφάλαια αυτά δεν είναι επαρκή για την αναθέρμανση της αγοράς, αλλά μπορεί και να δημιουργήσουν θετικό κλίμα, σε συνδυασμό με την παρουσία ξένων funds και επιχειρηματικών ομίλων που θα επιχειρήσουν την είσοδο στην Ελλάδα.

Ουσιαστικά, αυτά είναι και τα τελευταία δάνεια στα οποία μπορεί να προσβλέπει η Ελλάδα από την Ευρώπη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα έχει πρόσβαση στις αγορές το 2014-2015. Τα 44 δισ. ευρώ θα έπρεπε να είχαν εκταμιευθεί, σύμφωνα με το Μνημόνιο 2, μέσα στο 2012. Τελικά αυτό θα συμβεί μέσα στο 2013 και θα συνοδευτούν από ένα πράγματι Μνημόνιο 3,συσχετιζόμενο με νέα μέτρα και εποπτικούς μηχανισμούς που θα καταργούν ουσιαστικά και τα τελευταία περιθώρια άσκησης εθνικής κυριαρχίας.Πρόκειται για τον Ειδικό Λογαριασμό, που θα ελέγχεται από τους Ευρωπαίους. Τον αυτόματο μηχανισμό διόρθωσης των αποκλίσεων από το πρόγραμμα, με οριζόντιες περικοπές σε δημόσιες δαπάνες, μισθούς και συντάξεις. Τέλος, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη η απαίτηση για τον διορισμό επιτρόπου επί του Προϋπολογισμού, ως προαπαιτούμενο σε μία από τις τρείς δόσεις των 10 δισ. ευρώ.

Ο πρωθυπουργός έχει δίκιο να εκφράζει την αισιοδοξία του για το ότι 7δισ. ευρώ από τα 44 θα φτάσουν στην εσωτερική αγορά. Αλλά η Ελλάδα,προκειμένου να καλυφθεί με τα δάνεια του Μνημονίου 1, 110 δισ. ευρώ,έχει υπογράψει τρία Μνημόνια, απολύτως απαράδεκτα για τα ευρωπαϊκά δεδομένα της Ενωσης. Παράλληλα, αντί να υποστηριχτεί ώστε να φτάσει σε πρωτογενή πλεονάσματα, έστω του 1-1,5% του ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο του2013, οδηγείται να «ακουμπήσει» πλεονάσματα της τάξης του 4,5% του ΑΕΠ,καθόλου ρεαλιστικό, το 2016 (!), με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας να προτίθεται να αποδεχτεί «κούρεμα» στους δημόσιους -κρατικούς δανειστές τότε. Προφανώς εκτιμά ο Σόιμπλε ότι το «κούρεμα» από το 144% του ΑΕΠ στο 75% του ΑΕΠ στην Ελλάδα, μοντέλο ΔΝΤ και ΕΚΤ από κοινού, θα δοθεί είτε στην έξοδο από την ευρωζώνη είτε εφόσον η Ελλάδα με όλα της τα asset έχει ενσωματωθεί ως πλήρης αποικία στην ομοσπονδιακή Γερμανία της Ευρώπης.

kourdistoportocali

Το κράτος λειτουργεί: Ιδρύθηκε υπηρεσία κατά του... “ρατσισμού των Ελλήνων”!Το κράτος λειτουργεί: Ιδρύθηκε υπηρεσία κατά του... “ρατσισμού των Ελλήνων”!


Νέο τριψήφιο (χωρίς χρέωση…) νούμερο για να μπορούν οι διάφοροι αντιρατσιστές και λαθρομετανάστες να καταγγέλλουν τις δήθεν ρατσιστικές επιθέσεις θεσπίζει ο υπουργός ΠΡΟΠΟ, Ν. Δένδιας.
Το γεγονός ότι το νούμερο κλήσεως είναι τριψήφιο αποτελεί από μόνο του έμπρακτο ρατσισμό κατά των Ελλήνων, οι οποίοι για να κλείσουν ραντεβού με κάποιον γιατρό του ΙΚΑ καλούν μέσω του πενταψήφιου (και άρα με χρέωση…) αριθμού κάποιας ιδιωτικής εταιρίας.
Το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των δήθεν ρατσιστικών επιθέσεων τελικώς αποδεικνύεται ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ λαθρομεταναστών, δείχνει ότι ο εν λόγω τριψήφιος αριθμός θα μπορούσε ανέτως να αποτελεί επίσημο αριθμό προβοκάτσιας. Άλλωστε όλες οι δήθεν ρατσιστικές επιθέσεις αρχικώς προσπαθούν με το «στανιό» να αποδοθούν στην Χρυσή Αυγή και όταν εν τέλει διαψεύδονται πανηγυρικά κανείς δεν δημοσιεύει (ως όφειλε…) την διάψευση.
Αλήθεια όμως και πέρα από τα παραπάνω προφανή… Με τον ρατσισμό κατά των Ελλήνων θα ασχοληθεί ποτέ το κράτος; Ρητορική φυσικά η ερώτηση… Άλλωστε το ελληνικό κράτος συνεργάζεται ακόμα και με το αλβανικό κράτος που οραματίζεται «μεγάλες αλβανίες» και «τσαμουριές», για να επιτύχει την ανάσχεση της ανόδου της Χρυσής Αυγής.http://www.xryshaygh.com

Εκτός νόμου το PASOK - Να μπουν φυλακή οι κλέφτες

ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ! > Στρατιές από ξένα "κοράκια" λυμαίνονται τη χώρα!

Στρατιές ξένων που ειδικεύονται στο λόμπινγκ προς τα κέντρα των πολιτικών αποφάσεων, εκπρόσωποι εταιρειών που αναλαμβάνουν εργολαβικά την αποδόμηση δημοσίων προσώπων κατά την αγγλοσαξονική πρακτική, ξένοι δημοσιογράφοι που λειτουργούν σε διατεταγμένη υπηρεσία μεγάλων πολυεθνικών και αντιπρόσωποι διεθνών οίκων που πιέζουν τις τράπεζες να αγοράσουν κοψοχρονιά δάνεια για να βγάλουν στο σφυρί επιχειρήσεις που βρέθηκαν σε δυσχερή θέση εξαιτίας της ύφεσης κατακλύζουν τους τελευταίους μήνες στην Αθήνα.

Στόχος της εκστρατείας αυτής, που οργανώνουν ξένα επιχειρηματικά συμφέροντα, είναι όπως αναφέρει το Έθνος, να επηρεάσουν δραστικά τις αποφάσεις στην Ελλάδα, να χειραγωγήσουν την ελληνική κυβέρνηση αλλά και το πολιτικό σύστημα συνολικά, να συκοφαντήσουν την εγχώρια επιχειρηματική τάξη και σταδιακά να περάσουν τις μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις και τα φιλέτα της εγχώριας οικονομικής δραστηριότητας σε ξένα χέρια, έναντι εξευτελιστικού τιμήματος.
Το έργο των «οικονομικών δολοφόνων», όπως είναι γνωστοί οι γιάπηδες καταστροφικής αποστολής, είναι σχεδιασμένο βήμα προς βήμα. Τα «κοράκια» με την αλαζονεία μιας διεθνούς σφραγίδας, μιας εταιρείας συμβούλων ή ενός διεθνούς ειδησεογραφικού μέσου εφορμούν από το Λονδίνο. Φτάνουν στην Αθήνα και συνήθως διαθέτουν συνεργάτες από ένα γνωστό παρα-δημοσιογραφικό κύκλωμα που ειδικεύεται για χρόνια σε εκβιασμούς, σκανδαλοθηρία και «ειδικές αποστολές».
Επιχειρούν να περιπλέξουν σε μια ατελέσφορη διαδικασία τις δικαστικές αρχές για να εξασφαλίσουν άλλοθι και πρόκριμα για το επόμενο χτύπημα. Επιδιώκουν να αποδεκατίσουν τα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης και να θρυμματίσουν τη συνοχή και τις τελευταίες αντοχές της κοινής γνώμης.
Την «κερκόπορτα» βέβαια την άνοιξαν από μέσα Έλληνες. Πρόθυμοι συνεργάτες που αναλαμβάνουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους έναντι αμοιβής, κυρίως άνεργοι και περιθωριακοί δημοσιογράφοι.
Αυτή η «μηχανή» έχει το ρόλο της Πέμπτης Φάλαγγας. Στη συνέχεια έπρεπε να βρεθεί και η «έξωθεν βοήθεια». Για παράδειγμα, ένα αξιόπιστο διεθνές ΜΜΕ που να αναλάβει τον ρόλο της εμπροσθοφυλακής και το βαρύ πυροβολικό στη δουλειά της «φυλετικής κάθαρσης» των μεγάλων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην ελληνική οικονομία.
Τα ξένα πρακτορεία, «εκλεκτοί» Αγγλοσάξονες δημοσιογράφοι, οι οποίοι ειδικεύονταν σε θέματα γύρω από τη διεθνή τρομοκρατία και το παγκόσμιο εμπόριο όπλων, επισκέπτονται σχεδόν ανά βδομάδα την Αθήνα και συντονίζονται με την εγχώρια «μηχανή» και τους παρατρεχάμενούς τους.
Συναντιούνται με τους εκπροσώπους της τρόικας, τη μόνιμη αντιπροσωπεία του ΔΝΤ, τους παραδίδουν χαρτιά, σημειώσεις, ονόματα, τους μεταφέρουν φήμες, ασκούν πιέσεις εκμεταλλευόμενοι το όνομα του διεθνούς πρακτορείου.

defencenet

Οι πυριτιδαποθήκες των λαθρομεταναστών στην πόρτα μας...Οι πυριτιδαποθήκες των λαθρομεταναστών στην πόρτα μας...
Με αφορμή την εξέγερση των λαθρομεταναστών στο κέντρο φιλοξενίας Κομοτηνής αλλά και την πίεση της Γερμανίας για επαναχορήγηση της Ελληνικής ιθαγένειας σε 50.000 Τουρκόφωνους. Γιατί εποφθαλμιούν τα ξένα συμφέροντα την Θράκη μας.
Είχαμε τονίσει και παλαιότερα (άρθρο μου «Βαρύγδουπα λόγια χωρίς αντίκρισμα») πως η Δημιουργία Κέντρων συγκέντρωσης λαθρομεταναστών στην χώρα όχι μόνο δεν θα λύσει το οξύτατο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης αντίθετα θα το περιπλέξει δημιουργώντας εστίες κινδύνου στις διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Οι καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις της πολιτείας μέσω των αρμοδίων φορέων της και ιδιαίτερα του υπουργείου ΠΡΟΠΟ τινάχτηκαν πρόσφατα στον αέρα από τις συμπλοκές λαθρομεταναστών με τα ΜΑΤ μετά από λυσσαλέα εξέγερσή τους στο κέντρο φιλοξενίας τους στη Κομοτηνή.
Οι λαθρομετανάστες έδειξαν για ακόμη μια φορά ποια είναι τα συναισθήματά τους για τη χώρα που τους φιλοξενεί, που δεν είναι άλλα από μίσος και εκδίκηση και φιλονικία.
Οι κρατούμενοι λαθρομετανάστες στους χώρους εκπαίδευσης των σχολών Αστυνομίας Κομοτηνής εξεγέρθηκαν γιατί τάχα δεν προμηθεύτηκαν πετρέλαιο και με αφορμή την  τέλεση αγιασμού στη σχολή.” Προφάσεις εν αμαρτίαις…” .
Οι λαθρομετανάστες έσπασαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους, ξεκόλλησαν σίδερα και με αυτά επιτέθηκαν σε Αστυνομικούς τραυματίζοντας τουλάχιστον τέσσερις από τους οποίους κάποιοι σοβαρά.. και ήταν μόνον καμμία πεντακοσαριά…
Γιατί το υπουργείο ΠΡΟΠΟ δια του υπουργού του σχεδίαζε να τους κάνει 2000…
Δυστυχώς οι πολιτικάντηδες  αυτής της χώρας δεν έχουν αντιληφθεί -ή δεν θέλουν να καταλάβουν- ότι τα κέντρα συγκέντρωσης λαθρομεταναστών είναι εν δυνάμει βραδυφλεγείς βόμβες και ιδιαίτερα αυτά που βρίσκονται σε ακριτικές περιοχές, όπως η Θράκη.
Οι αλλόθρησκοι αυτοί τρέφουν αποδεδειγμένα μίσος σε κάθε τα Ελληνικό. Μην αυταπατάται κανένας ότι ήλθαν μόνον ως οικονομικοί μετανάστες. Είναι αποτέλεσμα οργανωμένου σχεδίου που μακροπρόθεσμα θέλει να εποικιστεί η χώρα μας αλλά και η Ευρώπη ολόκληρη από τέτοιας προέλευσης –αλλόθρησκους πληθυσμούς. Σε βάθος χρόνου με την συστηματική αυτή λαθρομετανάστευση σε συνδυασμό με την αυξανόμενη υπογεννητικότητά μας θα δώσουν στο πρόβλημα εκρηκτικές διαστάσεις.

Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2012 ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ > Έκλεψαν την προτομή του Κώστα Ηλιάκη στην Κρήτη - Ποιοι και γιατί;

Άγνωστοι υπάνθρωποι έκλεψαν την προτομή του ήρωα πιλότου Κώστα Ηλιάκη από το Ακρωτήριο των Χανίων. Ποιοι είναι αυτοί που αποφάσισαν να κλέψουν την προτομή ενός ανθρώπου που η θυσία του είναι γραμμένη με χρυσά γράμματα στην πρόσφατη ιστορία της Ελλάδας και που μόνο παράδειγμα προς μίμηση μπορεί να αποτελέσει για όλους τους Έλληνες; Οι αστυνομικές αρχές ήδη πραγματοποιούν έρευνες για να εντοπίσουν τους δράστες του πρωτοφανούς περιστατικού.


Να πούμε ότι τέτοιες ενέργειες είναι συνήθεις όταν πρόκειται για ψυχολογικές επιχειρήσεις "από την άλλη πλευρά του λόφου" και έχουν γίνει σε διάφορες περιπτώσεις σε νησιά, κλοπές συμβόλων (σημαιών, προτομών κλπ). Ελπίζουμε να είναι απλά ανεγκέφαλοι...

Λίγο πριν από την μία το μεσημέρι της 23ης Μαϊου του 2006, δύο ελληνικά F-16 απογειώνονταν από την βάση της Σούδας με αποστολή την αναγνώριση έξι τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών που είχαν εισβάλλει στο FIR Αθηνών και κατευθύνονταν προς την Κρήτη.

Τα τουρκικά αεροσκάφη χωρίζονταν σε δύο σχηματισμούς των τριών και κατευθύνονταν προς την περιοχή που βρίσκονταν οι συστοιχίες των αντιαεροπορικών S-300PMU1 τα οποία ήθελαν να φωτογραφήσουν. Ο σμηναγός Κώστας Ηλιάκης πλησίασε την μία τριάδα των τουρκικών μαχητικών για να προβεί στη διαδικασία της αναγνώρισης και εικονικής αναχαίτισης των εισβοέων.

Ένα από τα δύο τουρκικά F-16 που συνόδευαν το τουρκικό RF-4 με τις φωτογραφικές μηχανές έκανε άτσαλους και επιθετικούς ελιγμούς για να παρεμποδίσει το ελληνικό μαχητικό. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, κατά τη διάρκεια της σκληρής αερομαχίας, το τουρκικό F-16 διεμβόλιζε το μαχητικό του Κώστα Ηλιάκη.
Ήταν 12.42 της 23ης Μαϊου του 2006.
Ο Τούρκος πιλότος έπεσε στη θάλασσα και διασώθηκε από παραπλέον δεξαμενόπλοιο. Για περίπου 30 λεπτά Ελλάδα και Τουρκία βρίσκονταν στα πρόθυρα της σύρραξης.
Στο ΓΕΕΘΑ, στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, στην 1η Στρατιά, στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας, στο Λιμενικό Σώμα και στην ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Εσωτερικού και Νήσων είχε ηχήσει κόκκινος συναγερμός.Δεκάδες ελληνικά μαχητικά απογειώθηκαν από τις βάσεις τους.
Η φρεγάτα "Λήμνος", οι κανονιοφόροι "Πολεμιστής", "Αρματωλός" και το υδρογραφικό "Πυθέας" έπλευσαν με την μεγίστη ταχύτητα προς την θαλάσσια περιοχή 21 μίλια νοτίως της Καρπάθου, κάτω από το σημείο που έγινε η αερομαχία. Στις 14.47 τουρκικό ελικόπτερο παρέλαβε τον Τούρκο πιλότο.
Οι προσπάθειες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου Έλληνα πιλότου ήταν εντατικές. Περίπου στις έξι το απόγευμα της ίδιας μέρας, το πλήρωμα της φρεγάτας "Λήμνος" εντόπισε την κάσκα, το PL και ένα Survival Kit που έφερε ελληνικές ενδείξεις. Ο σμηναγός Ηλιάκης θεωρείται νεκρός.

defencenet

Και με την βούλα πλέον Υπηρεσία Φύλαξης Εγκαταστάσεων Κράτησης Αλλοδαπών στην ΚομοτηνήΚαι με την βούλα πλέον Υπηρεσία Φύλαξης Εγκαταστάσεων Κράτησης Αλλοδαπών στην Κομοτηνή
Σύμφωνα με το υπ. αριθμ. ΦΕΚ 3091/22-11-2012/τεύχος Β’ Αριθμός 7001/2/1464 άρθρο 1 παρ.(δ) συγκροτούνται Υπηρεσίες Φύλαξης Εγκαταστάσεων Κράτησης Αλλοδαπών (Υ.Φ.Ε.Κ.Α) σε όλη την Ελληνική επικράτεια (Αχαρναί, Κόρινθος, Δράμα, Κομοτηνή). Μεταξύ των διοικητικών και θεσμικών καθηκόντων που ορίζονται με το ανωτέρω Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης με άμεση εφαρμογή και κατόπιν εύλογων ανησυχιών Αστυνομικών οργάνων(και όχι μόνο) ερωτούμε τους τοπικούς άρχοντες τα εξής:

α. Αυτή είναι η προσωρινότητα που επικαλεστήκατε όταν τον περασμένο Αύγουστο εγκαταστήσατε ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ στα κτίρια της Σχολής Αστυνομίας Κομοτηνής;
β. Κατόπιν της πρόσφατης εξέγερσης στην Σχολή των ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΩΝ (διότι περί τέτοιων πρόκειται) συνεχίσατε να εφησυχάζετε τον ντόπιο πληθυσμό με τις ψευδείς υποσχέσεις για ΑΜΕΣΗ απομάκρυνσή τους
γ. Αν και τώρα επικαλεστείτε άγνοια για την εκτελεστική εντολή του υπουργού ΠΡΟΠΟ, μήπως απαιτείται πλέον να φερθείτε ως έντιμοι εκπρόσωποι των Ροδοπαίων που σας τίμησαν με την ψήφο τους, αν σας έμεινε έστω και στοιχειώδες ίχνος ευθιξίας;
δ. Ως πότε ο κάτοικος της Ροδόπης θα ενημερώνετε τελευταίος από όλους για θέματα βασικά για την περιοχή του που άπτονται της Υγιεινής, της Ασφάλειας και γενικότερα της Κοινωνικής του Γαλήνης και Ασφάλειας.
ε. Θα αναδείξει επιτέλους κάποιος ότι το συγκεκριμένο θέμα εκτός από Κοινωνικό είναι πρωτίστως ΕΘΝΙΚΟ;
Οι απαντήσεις δικές σας και τα συμπεράσματα δικά μας.   
Ν.Ε. ΡΟΔΟΠΗΣ.......http://www.xryshaygh.com

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΕΑ «ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ» ΜΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ

Του Μάνου Χατζηγιάννη > Επικίνδυνες διαστάσεις λαμβάνει το κύμα βίας στη χώρα μας. Μιλώντας στο «Αγιορείτικο βήμα» υψηλόβαθμο στελέχος της ΕΛ.ΑΣ. εξέφρασε τον προβληματισμό του για το τι μέλει γενέσθαι το επόμενο διάστημα όχι μόνο σε σχέση με τη δράση των κουκουλοφόρων, αλλά και όσον αφορά σε αυτή των λαθρομεταναστών. «Θα πουν πως κάποιο όργανο έσχισε το Κοράνι και θα βαλθούν να μας κάψουν» υποστήριξε στο «Αγιορείτικο βήμα» ο εν λόγω αξιωματικός. Τα τελευταία περιστατικά με το...γιουρούσι των κουκουλοφόρων στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, τη βροχή μολότωφ έξω απο τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, το κάψιμο αυτοκινήτων την Τετάρτη το βράδυ στα Εξάρχεια, αλλά και τα εκτεταμένα επεισόδια στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Κομοτηνή έχουν σημάνει συναγερμό στις αρχές.


Οσον αφορά τους ταραξίες με τις κουκούλες φαίνεται πως αυτοί είναι αποφασισμένοι να μπουν για τα καλά στο παιχνίδι μετά τις δύο τελευταίες “πρόβες” σε Νομικό Συμβούλιο και Ιπποκράτους.
Στον κρατικό μηχανισμό είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι για το τι σχεδιάζουν οι ινστρούκτορες των “γνωστών-αγνώστων”, καθώς η κοινωνική αναταραχή που επικρατεί τις τελευταίες εβδομάδες με διαδηλώσεις, κινητοποιήσεις, καταλήψεις κρατικών υπηρεσιών κ.α. μπορεί να αποτελεσει βούτυρο στο ψωμί των μπαχαλάκηδων. Ο φόβος γίνεται μεγαλύτερος υπολογίζοντας πως πλησιάζουμε στην 6η Δεκεμβρίου, μαύρη επέτειο μνήμης του θανάτου του μικρού-Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Από την άλλη τα γεγονότα της Κομοτηνής με την εξέγερση μεταναστών στο κέντρο κράτησης μετά από φήμη ότι αστυνομικός έσκισε το Κοράνι, θύμησαν 2009 όταν και πάλι είχαμε ένταση με την ίδια ακριβώς δικαιολογία. Συνάμα οι πληροφορίες που συχνά πυκνά πλέον βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με βίαιη αντιμετώπιση αλλοδαπών από αστυνομικούς θα μπορούσαν δυστυχώς να αποτελέσουν αφορμή.

Η αλήθεια είναι, κι αυτό το γνωρίζουν στις αρχές, πως ένα φυτίλι αρκεί για να ανάψει η μεγάλη πυρκαγιά. Οι λαθρομετανάστες έχουν δώσει δείγματα γραφής κατά καιρούς όπως την περασμένη Καθαρά Δευτέρα στην Πάτρα ή πιο πρόσφατα στην ΑΣΟΕΕ όταν παράνομοι μικροπωλητές επιτέθηκαν εναντίον αστυνομικών.

Επομένως το εκρηκτικό κοκτεϊλ με μπαχαλάκηδες και λαθρομετανάστες θέτει σε εγρήγορση τις αρχές για να μην έχουμε νέα “Δεκεμβριάνα” τύπου 2008.

agioritikovima

Εκτός νόμου οι Εθνικιστές ή εκτός Ελλάδος οι κλέφτες;Το γεγονός ότι ένας αδίστακτος πολιτικός αριβίστας, με τον νομιμοφανή μανδύα του «επιστήμονα» , πρωτοστατεί στον «αγώνα» για την «εκπαραθύρωση» της Χρυσής Αυγής από το πολιτικό σύστημα, αποδεικνύει την αδυναμία του ίδιου του σαθρού κατεστημένου έναντι του Εθνικιστικού κινήματος που επελαύνει όχι μόνο δημοσκοπικά αλλά και κοινωνικά. Η αμετροέπεια και ο αλαζονικός βερμπαλισμός του ευτραφούς σπουδαρχίδη, δεν είναι από μόνα τους πλέον ικανά στοιχεία για να αναιρέσουν την συμπαγή αντίληψη που έχει διαμορφώσει ο λαός για τους υπαίτιους της εξαθλίωσής του, οικονομικής, κοινωνικής, αλλά πρωτίστως ηθικής.
Η επιλεκτική εφαρμογή του θεμελιώδους νόμου του κράτους, δηλαδή του Συντάγματος, στην οποία ο ίδιος και οι σύντροφοί του διέπρεψαν τα χρόνια της ηγεμονίας τους, δεν τους αρκεί πλέον ώστε να μην φαίνονται γυμνοί στα μάτια του μέσου Έλληνα, την αξιοπρέπεια του οποίου ποδοπάτησαν με τις άθλιες επιλογές τους και τη στάση ζωής τους. Κανείς και για κανέναν λόγο, δεν μπορεί, υπό το παρόν νομικό καθεστώς, να ισχυριστεί σοβαρά ότι έχει την ευχέρεια να θέσει «εκτός νόμου» ένα

Βόμβες Παυλόπουλου για τις ασυναρτησίες Βενιζέλου περί “Χρυσής Αυγής” και για τα πανηγύρια στο Eurogroup…

Δύο οπερέτες με μία συνέντευξη έσπασε ο Προκόπης Παυλόπουλος. Η μία, είναι αυτή του “αρχηγού των παρανόμων” Ε. Βενιζέλου που εσχάτως ανακάλυψε (μετά τους 5 πράσινους φακέλους Πεπόνη) την… παρανομία, αλλά και την οπερέτα με τα πανηγύρια για πανηγύρια με το Eurogroup, που όχι μόνο δεν τα ενστερνίζεται αλλά αντίθετα μιλά για “καταστροφική τακτική”!! Την αντίθεσή του με την πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή εξέφρασε ο Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real Fm. «Απορώ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο πως μπορεί να κάνει αυτή την πρόταση. Ελπίζω να μην εμμείνει σε αυτή γιατί κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται και από το Σύνταγμα», ανέφερε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.
Πρόσθεσε επίσης ότι «αυτό θα ήταν ότι καλύτερο για τη Χρυσή Αυγή», υπογραμμίζοντας ότι «ο καλύτερος τρόπος είναι να καταλάβει ο ελληνικός λαός τι σημαίνει η ψήφος σε ένα κόμμα που δεν εξυπηρετεί το δημοκρατικό πολίτευμα».
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στην απόφαση του Eurogroup για την Ελλάδα, κάνοντας λόγο για «λανθασμένη τακτική των εταίρων».
«Θεωρώ ότι δεν έχουν πράξει το χρέος τους. Είναι λάθος η τακτική γιατί είναι καταστροφική και για την ίδια την Ευρωζώνη. Δεν έχουν καταλάβει ότι η “έκρηξη” της Ελλάδας σημαίνει και “έκρηξη” των άλλων χωρών».

olympia

ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΟ ΜΟSKVA Βόρεια της Καρπάθου ενώθηκε ο ρωσικός στολίσκος - Έμειναν πίσω τα αποβατικάΣτο νότιο Αιγαίο, βόρεια της Καρπάθου και νοτιοδυτικά της Ρόδου ενώθηκαν πριν λίγο τα τρία σκάφη του ρωσικού Ναυτικού που μέχρι πριν από δύο.....
ημερες περιπολούσαν στην Α.Μεσόγειο.

Το καταδρομικό Moskva εκτοπίσματος 12.500 τ., το αντιτορπιλικό Smetliviy και το πετρελαιοφόρο Ivan Bubnov, ενώθηκαν στην περιοχή τα ξημερώματα, αφού το Moskva είχε φτάσει πριν από 24 ώρες στην περιοχή της Καρπάθου. Το αντιτορπιλικό Smetliviy έκανε τον γύρο της Κρήτης και έφτασε στην περιοχή από τα δυτικά, προφανώς για να δώσει χρόνο στo Bubnov να φτάσει από την Α.Μεσόγειο, που βρισκόταν στην ακτές της Γάζας.

Τα ναυτικά παρατηρητήρια παρακολουθούν την κίνηδη των δύο πλοίων και δεν αποκλείεται να κινηθούν προς τα Στενά και να επιστρέψουν στη Μαύρη Θάλασσα.

Τι κρύβεται πίσω από τη δήλωση Μπερίσα για τη Μεγάλη Αλβανία

Έντονο παρασκήνιο υπάρχει γύρω από τη δήλωση του Αλβανού πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα ο οποίος μίλησε περί « Μεγάλης Αλβανίας που φτάνει μέχρι την Πρέβεζα». Η δήλωση αυτή ανάγκασε τον Δημήτρη Αβραμόπουλο να ματαιώσει το προγραμματισμένο του ταξίδι στα Τίρανα, αφού περίμενε κυριολεκτικά μέχρι την τελευταία στιγμή την ανάκληση της προκλητικής δήλωσης.


Λίγες μόλις ημέρες πριν περίπου 1.000 Αλβανοί μετανάστες οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο γήπεδο του Σπόρτιγκ, για να γιορτάσουν με τραγούδια και χορούς την 100η επέτειο από την Aνεξαρτησία της χώρας προέβησαν σε εξίσου εμπρηστικούς ισχυρισμούς, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real News .
Έχοντας υψωμένη την αλβανική σημαία λοιπόν στη διάρκεια της εκδήλωσης, ένα αλβανικό μουσικό συγκρότημα τραγούδησε για τη «Μεγάλη Αλβανία, από την Πρέβεζα μέχρι το Κόσοβο».
Το προεκλογικό σκηνικό της Αλβανίας διέπεται από εθνικιστικό πνεύμα γεγονός το οποίο επιβεβαιώνει και η τοποθέτηση του αρχηγού του Σοσιαλιστικού κόμματος Εντί Ράμα ο οποίος παρευρέθηκε στην εκδήλωση και δήλωσε ότι στηρίζει σθεναρά τη ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας του.

«ΨΥΧΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ» ΣΕ ΝΑΤΟ Ρωσία: Ανάπτυξη δύο Μ/Κ Μεραρχιών 30 χλμ. από τα σύνορα με τη ΝορβηγίαΤη μόνιμη ανάπτυξη δύο μειζόνων σχηματισμών στην διασυνοριακή γραμμή της Ρωσίας με τη Νορβηγία αποφάσισε το αρχηγείο του ρωσικού Στόλου της.....
βόρειας Θάλασσας. Πιο συγκεκριμένα οι σχηματισμοί πρόκειται να αναπτυχθούν στην περιοχή της περιφέρειας Petchenga 30 χλμ. από τα νορβηγικά σύνορα και 110 χλμ. περίπου βόρεια και δυτικά από το Murmansk.

Η δόση έρχεται > Σκάσε και πλήρωνε

Έχοντας συμπληρώσει σχεδόν τρία χρόνια βαθιάς κρίσης και μνημονιακής διαχείρισης, το στρατόπεδο των «προθύμων» αρχίζει να ξεμένει από επιχειρήματα. Από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας, ήταν κάτι περισσότερο από σαφές ότι η νέα συμφωνία για το χρέος και την επόμενη δόση δεν είναι παρά ένα ακόμη κεφάλαιο σε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι εντυπώσεων, που κάθε σελίδα του συνοδεύεται από επαχθέστερους όρους.

Χωρίς οι Έλληνες να έχουν ακόμη πειστεί για το αν μια αποχώρηση από το ευρώ είναι μία ισχυρή επιλογή, αυτό που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις είναι ότι πλέον… «το σκέφτονται σοβαρά».
Και ο λόγος για τον οποίο το σκέφτονται είναι ότι ο λογαριασμός της παραμονής έχει γίνει πολύ μεγάλος. Και το κυριότερο, ότι δεν εγγυάται μια επιστροφή στο status quo ante σε ένα λογικό μέλλον. Αντίθετα, οι ενδείξεις πληθαίνουν ότι ο ελληνικός λαός, ιδιαίτερα μετά τη σιωπηλή αποδοχή της
επιτροπείας, θα υφίσταται διαρκείς ανατροπές δεδομένων, με νέα μέτρα για κάθε αδυναμία επίτευξης των στόχων που έχουν τεθεί από τους τεχνοκράτες των Βρυξελλών, της Φρανκφούρτης και του ΔΝΤ.
Επομένως, η κυβέρνηση και αυτοί που διαχειρίστηκαν τα ελληνικά πράγματα προβάλλοντας το «φάντασμα» μιας ανεξέλεγκτης και δραματικής εξόδου από την ευρωζώνη, θα πρέπει σύντομα να μπορέσουν να πείσουν ότι η οδός που συστήνουν για το μέλλον της Ελλάδας έχει μία βιώσιμη και υπαρκτή επόμενη ημέρα. Και αυτό γιατί, κάθε ώρα που περνάει, στον ορίζοντα διαφαίνεται ότι το κόστος που υφίσταται η ελληνική κοινωνία για την παραμονή της στο ευρώ μπορεί να είναι πολύ πιο δυσβάστακτο από τα όποια ωφελήματα, ιδιαίτερα εφόσον αυτά δεν συνοδεύονται από την προοπτική εξόδου από την ύφεση… Ας ρίξουμε μια σύντομη ματιά στο τι έγινε αυτά τα τρία χρόνια. Σε σύγκριση με το 2009 και σύμφωνα με την ελληνική στατιστική υπηρεσία:
• Τα νοικοκυριά φέτος έχουν διαθέσιμο εισόδημα χαμηλότερο κατά 32 δισ. ευρώ.
• Η αγορά λειτουργεί με τζίρο μειωμένο κατά 17 δισ. ευρώ.
• Οι μισθοί περιορίστηκαν κατά 14 δισ. ευρώ.
• Χάθηκαν έσοδα από ενοίκια και από κέρδη εταιρειών ύψους 9 δισ. ευρώ.
• Τα κοινωνικά επιδόματα (πριν από τα νέα μέτρα) περιορίστηκαν κατά 4,8 δισ. ευρώ.
• Η φορολογική επιβάρυνση εκτοξεύθηκε κατά 37,3% (μόνο τον τελευταίο χρόνο).
• Οι αποταμιεύσεις είναι χαμηλότερες κατά 14,7 δισ. ευρώ (επίσης τον τελευταίο χρόνο).
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το ότι το μαχαίρι μπήκε πιο βαθιά στη διάρκεια της χρονιάς αυτής. Σύμφωνα με τους τριμηνιαίους μη χρηματοοικονομικούς λογαριασμούς της ΕΛΣΤΑΤ, μόνο το δεύτερο τρίμηνο του 2012 χάθηκαν 5,4 δισ. ευρώ από τα νοικοκυριά σε σχέση με έναν χρόνο πριν (34,1 δισ. ευρώ από 39,5 δισ. ευρώ). Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, στη μείωση κατά 15,1% των αποδοχών των εργαζομένων, στη μείωση κατά 9,5% των κοινωνικών παροχών που εισπράττουν τα νοικοκυριά και στην αύξηση των φόρων στο εισόδημα και την περιουσία που πληρώνουν τα νοικοκυριά. Επίσης, η τελική καταναλωτική δαπάνη των νοικοκυριών και των μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων που εξυπηρετούν νοικοκυριά μειώθηκε κατά 7,3% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011 (από 40,0 δισ. ευρώ σε 37,1 δισ. ευρώ), ενώ το ποσοστό αποταμίευσης περιορίστηκε κατά 8,5%.


Απότομο φρενάρισμα
Τα επίσημα στοιχεία καταγράφουν το πρωτοφανές υφεσιακό φρενάρισμα της ελληνικής οικονομίας, που σε συνδυασμό με τα μνημονιακά μέτρα και την επαχθή φορολογία, η οποία έρχεται από τον επόμενο χρόνο με τον νέο νόμο, διαμορφώνουν ένα περιβάλλον ασφυξίας. Ένα περιβάλλον στο οποίο θα κυριαρχούν τέσσερα στοιχεία:
1. Η καταγεγραμμένη πλέον απώλεια του πλούτου (απώλεια εισοδήματος, έξοδος καταθέσεων έως και 80 δισ. ευρώ αθροιστικά και μείωση αξίας ακινήτων από 50% ώς 80%).
2. Η απώλεια της κοινωνικής προστασίας (νομοθετημένη πλέον στο πλαίσιο των εφαρμοστικών νόμων).
3. Η κυριαρχία ενός αδιέξοδου εισπρακτικού συστήματος που θα πολτοποιεί τους πολίτες (φόροι, αυτοματοποιημένη ενεργοποίηση ρητρών από τις υποχρεώσεις του Μνημονίου).
4. Ολοένα και συρρικνούμενη πρόσβαση στην αγορά εργασίας (μετά την ανεργία του 25% έρχονται οι συγχωνεύσεις επιχειρήσεων σε μεγάλους κλάδους που θα εκτινάξουν το ποσοστό σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα).


Φούμαρα
Και τα τέσσερα αυτά στοιχεία προδιαγράφουν το επόμενο στάδιο, το οποίο δεν είναι άλλο από την αδυναμία επίτευξης αναπτυξιακών προϋποθέσεων που θα έβγαζαν τη χώρα από το αδιέξοδο. Με τα κονδύλια του ΕΣΠΑ να περιορίζονται (και μάλιστα με κοινοτική οδηγία) στο χαμηλότερο επίπεδο που προβλέπεται για χώρα – μέλος της Ε.Ε., η αλληλεγγύη των εταίρων μας δείχνει να ξεδιπλώνεται μάλλον στην πιο προσοδοφόρο μέθοδο του δανεισμού με εγγύηση την εθνική κυριαρχία, παρά σε μια ψήφο εμπιστοσύνης στην επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας…
Την ίδια στιγμή, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η κορωνίδα των μνημονιακών «επιχειρημάτων», δεν εγγυάται την αποδέσμευση ζεστού χρήματος στην αγορά. Αντίθετα, οι αναγκαστικές συγχωνεύσεις και εξαγορές στις οποίες οδηγείται το «συστημικό» τραπεζικό σύστημα θα οδηγήσουν από το 2013 στην απομάκρυνση χιλιάδων υπαλλήλων και το κλείσιμο εκατοντάδων τραπεζικών υποκαταστημάτων, προκαλώντας ντόμινο στην πραγματική οικονομία. Δεν είναι τυχαίο ότι, ακόμη και από την περιβόητη δόση των 31,5 δισ., ευρώ, ούτε τα 3 δισ. ευρώ δεν θα διοχετευθούν στην αγορά για δανεισμό επιχειρήσεων.


Αργός θάνατος
Το ολοένα αυξανόμενο κόστος χρήματος προκαλεί αργό θάνατο στις ελληνικές επιχειρήσεις. Τα επιτόκια με τα οποία δανείζονται, έχουν πάρει την ανηφόρα φτάνοντας το 8% σε μέσο όρο, γεγονός που ροκανίζει την ανταγωνιστικότητά τους. Το ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα όμως είναι ότι οι όμιλοι που δεν έχουν φροντίσει να ανοίξουν γραμμές χρηματοδότησης στο εξωτερικό δεν μπορούν καν να δανειστούν από τις ελληνικές τράπεζες…
Για τους όρους της ανάπτυξης, οι επίσημοι αριθμοί μιλούν και πάλι από μόνοι τους: Το δεύτερο τρίμηνο του 2012, οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου μειώθηκαν κατά 20,6% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011 (από 3,8 δισ. ευρώ σε 3,0 δισ. ευρώ). Το ίδιο διάστημα οι καθαρές δανειακές ανάγκες του συνόλου της οικονομίας για δραστηριότητα στο εξωτερικό έπεσαν στα 2,4 δισ. ευρώ, από 6,1 δισ. ευρώ ακόμη και το «ζορισμένο» 2011.
Η μείωση του καθαρού δανεισμού έρχεται βέβαια από τη συρρίκνωση του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου. Δηλαδή οι εισαγωγές περιορίστηκαν πολύ περισσότερο από τις εξαγωγές, που επίσης μειώθηκαν: Οι εισαγωγές περιορίστηκαν στα 15,4 δισ. ευρώ από 17,3 δισ. ευρώ και οι εξαγωγές μειώθηκαν σε 12,8 δισ. ευρώ από 13,2 δισ. ευρώ.
Και εδώ το φρενάρισμα των αριθμών αποτυπώνει την πραγματικότητα. Ακόμη και οι εξωστρεφείς, εξαγωγικές επιχειρήσεις, που αποτελούσαν το κόσμημα της ελληνικής οικονομίας, αρχίζουν να παίρνουν την κάτω βόλτα, επιβαρυνόμενες με το διαρκώς αυξανόμενο κόστος δανεισμού και το ρίσκο χώρας που κονιορτοποιεί την ανταγωνιστικότητά τους και κατ’ επέκταση τη δυνατότητα επιβίωσης. Στις ελληνικές συνθήκες κόστους χρήματος, καμία επιχείρηση δεν θα μπορεί να σταθεί απέναντι στον ευρωπαϊκό ανταγωνισμό παρά μόνο αν «επιχειρεί» χωρίς να πληρώνονται οι εργαζόμενοι ή με δωρεάν πρώτες ύλες…
Αυτήν τη σκληρή πραγματικότητα δεν την έχει καλύψει με κάποιο μοντέλο το μνημονικό στρατόπεδο, που μάλλον φέρεται να φλερτάρει με την πρώτη εκδοχή: των φθηνών εργαζόμενων. Ακόμα κι έτσι, όμως, η επόμενη ημέρα διαφόρων χωρών – μοντέλων που έχουν προβληθεί, είναι αποκαρδιωτική. Η Αργεντινή μπαίνει στο σπιράλ μιας δεύτερης χρεοκοπίας, δέκα χρόνια μετά την πρώτη, ενώ η Βουλγαρία, όσο φθηνή κι αν έχει γίνει, δεν μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις που θα δημιουργούσαν προϋποθέσεις πραγματικής ανάπτυξης.


Η εκποίηση εθνικού και ιδιωτικού πλούτου
Η Ελλάδα, προς το παρόν, βρίσκεται στο προγενέστερο στάδιο της εκποίησης του εθνικού και ιδιωτικού πλούτου. Υπό την προβαλλόμενη ελπίδα ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί, και αργότερα θα έρθει και η ανάπτυξη. Το κακό όμως είναι ότι, όταν διαπιστωθεί (όπως και οι επίσημοι αριθμοί ήδη καταγράφουν) ότι αυτό δεν είναι δυνατόν, ο πλούτος της χώρας θα έχει κάνει φτερά. Οι δημόσιες επιχειρήσεις – φιλέτα θα έχουν πουληθεί αντί πινακίου φακής και όσοι ιδιώτες έχουν καλές ιδέες ή και εγκατεστημένες επιχειρήσεις θα έχουν μεταναστεύσει αλλού για να τις υλοποιήσουν, δίνοντας ένα τέλος στο μεταπολεμικό μοντέλο αστικού τύπου ανάπτυξης.
Κι όταν η Ελλάδα συνέλθει από το σοκ αυτό, ο πληθυσμός της θα διαπιστώσει αυτό που γράφουν τα βιβλία των οικονομικών πανεπιστημίων για την «επόμενη ημέρα» μιας αλλαγής μοντέλου. Ότι ο πληθυσμός δεν θα μπορεί να επιβιώσει με τις ασχολίες και την απασχόληση που είχε έως τότε, αλλά θα πρέπει να στραφεί σε άλλες μορφές εργασίας. Σε άλλες δουλειές, με δυο λόγια. Βασική προϋπόθεση, βέβαια, θα είναι να υπάρχουν και εργοδότες που να προσφέρουν μια βιώσιμη ημέρα για τους Έλληνες…
L1 από “Το Ποντίκι”

ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-ΒΟΜΒΑ: ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΟΔΟΣ ΓΙΑ ΧΑ-ΑΝ.ΕΛ, ΔΙΑΛΥΣΗ ΠΑΣΟΚ....Σ'υμφωνα με μυστική δημοσκόπηση που διέρρευσε  πριν λίγο , παραμένει μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθεί 4 μονάδες πίσω η ΝΔ, ενώ η χρυσή αυγή έχει κλείσει τη....
διαφορά από τη νδ! Το ΠΑΣΟΚ πολύ χαμηλά, μαζί με κκε και δημαρ. Τα ποσοστά χωρίς αναγωγή έχουν ως εξής:ΣΥΡΙΖΑ: 22,1%
ΝΔ:         18,2%
ΧΑ:         13,8%
ΑΝΕΛ:    7,9%
ΚΚΕ:        4,2%
ΔΗΜΑΡ:   4,0%
ΠΑΣΟΚ:    3,8%
ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ: 7%

http://www.oparlapipas.com/

Goldman Sachs: Η Τράπεζα που κυβερνά τον κόσμο

Το 2008 μετά από το ξέσπασμα της κρίσης, η αμερικανική κυβέρνηση αρνήθηκε με πρόταση του υπουργού Οικονομικών Τζ. Πόλσον να χρηματοδοτήσει αρχικώς τις αμερικανικές Τράπεζες. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να καταρρεύσει η Lehman Brothers, Τράπεζα που σε μεγάλο βαθμό ήταν υπεύθυνη για την κρίση. Μετά από την κατάρρευσή της, ο Πόλσον χρηματοδότησε με ειδική ρύθμιση τις Τράπεζες, ανάμεσα στις οποίες και την Goldman Sachs βασικό ανταγωνιστή της Lehman Brothers.


Ο Πόλσον βέβαια, υπήρξε στο παρελθόν επικεφαλής της Goldman Sachs, της Τράπεζας που, όπως φαίνεται, κυβερνά τον κόσμο. Στελέχη της γίνονται πρωθυπουργοί, υπουργοί, επικεφαλής οικονομικών οργανισμών.
Μια οικονομική μυστική σέχτα κινεί τα νήματα της παγκόσμιας οικονομίας, ανεβάζοντας οικονομίες και κυβερνήσεις. Τα στελέχη της, ιεραπόστολοι του χρήματος, προφήτες των αγορών δουλεύουν στην τράπεζα 10 χρόνια και μετά προωθούνται σε κυβερνήσεις δημιουργώντας ένα δίκτυο ελέγχου της παγκόσμιας οικονομίας και πολιτικής.


  • Πώς η Goldman Sachs ελέγχει την παγκόσμια οικονομία;
  • Πως χειραγωγεί κυβερνήσεις μέσα από κρυφά της στελέχη;
  • Πώς δημιούργησε ψεύτικη εικόνα για το ελληνικό χρέος, προκειμένου η Ελλάδα να μπει στην ΟΝΕ κερδίζοντας πάνω από 300 εκατ. δολάρια;

Στην εκπομπή ο Μαρκ Ρος αναλυτής της Le Monde και συγγραφέας του βιβλίου «Η Τράπεζα» αποκαλύπτει πώς στήθηκε το παιχνίδι ενάντια στην Ελλάδα και ποιοι Έλληνες χρησιμοποιήθηκαν στο Λονδίνο και την Αθήνα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Ν.ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΖΕΙ:"ΔΥΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΗΤΑΝ ΜΑΓΚΕΣ: Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΜΑΙ..."


notis-sfakianakis
Προβληματισμένος, και ανέκαθεν πολιτικοποιημένος, ο λαϊκός τραγουδιστής παίρνει θέση μέσα από το tralala.gr, για όσα απασχολούν σήμερα τον έλληνα πολίτη. Με «πύρινο» λόγο που θα σχολιαστεί, μιλάει για την Χρυσή Αυγή, το μποϊκοτάζ στα γερμανικά προϊόντα, τους εξωγήινους αλλά και για τον Γεώργιο Παπαδόπουλο, που τον χαρακτηρίζει μάγκα. Μια συνέντευξη που θα συζητηθεί, αλλά και θα προκαλέσει αντιδράσεις όχι μόνο στον καλλιτεχνικό αλλά ακόμη και στον πολιτικό κόσμο.
Ας ξεκινήσουμε με κάτι επίκαιρο... πως σας φαίνονται τα πράγματα βάση των τελευταίων εξελίξεων στο πολιτικό παρασκήνιο;
Το τελευταίο διάστημα τα πράγματα είναι πολύ πιο άσχημα γενικότερα στον κόσμο με όσα βλέπουμε. Αν κάποιος είναι σαδιστικός απέναντί σου και του επιτρέπεις να ασελγεί επάνω σου, τόσο περισσότερο θα το κάνει και κάποια στιγμή θα φτάσει, γιατί ο σαδιστής τέτοιες τάσεις έχει, να σε θανατώσει, να σε σκοτώσει, αυτός είναι ο βαθύτερός του στόχος.
Υπάρχει εξωγήινη ζωή και υπάρχουν αποδείξεις, για όντα νοήμονα, τα οποία υπάρχουν και έχουν κάνει επισκέψεις. Αυτά τα γνωρίζουμε, διότι έχουν αφήσει τα χνάρια τους. Ο Παρθενών δεν γίνεται να είναι δημιούργημα από άνθρωπο, όπως και οι πυραμίδες.
Στην προηγούμενη συνέντευξη μας είχε αναφερθεί πως τα πράγματα δεν είναι καλά και πάμε από το κακό στο χειρότερο και τελικά το χειρότερο ήρθε! Τι έχετε να πείτε σε σχέση με αυτό το ζήτημα;
Αυτό που λέω πάντα και το αιτιολογώ με μαθηματική ακρίβεια!!! Όταν κάποια στιγμή συμβαίνει ένα γεγονός, το οποίο έχει μια «Α» εξέλιξη η οποία πηγαίνει ως το 10, αν μέσα στα τρία χρόνια έχεις φτάσει στο 3ο στάδιο, μετά από 10 χρόνια θα έχεις φτάσει στο 10ο , είναι απλή μαθηματική εξίσωση, τα πράγματα έτσι λειτουργούν. Εφόσον λοιπόν ασελγώ επάνω σου και εσύ μου επιτρέπεις, με αφήνεις και δεν αντιδράς έτσι όπως έπρεπε να αντιδράσεις, κάποια στιγμή θα φτάσω στο σημείο να σε θανατώσω, να σε σκίσω, να σε μαχαιρώσω αμέτρητες φορές, να σε ξεκοκαλίσω και να σε διαλύσω. Τέτοια τάση έχουμε. Αυτό που συμβαίνει παγκόσμια αυτή τη στιγμή είναι αυτή η τάση των ελαχίστων, όχι των λίγων, απέναντι στους πάρα πολλούς. Αυτό που θέλουν είναι να μας κατακρεουργήσουν, γιατί είναι σαδιστές!
Υπάρχουν δηλαδή κατά τη γνώμη σας άνθρωποι που το προκαλούν εσκεμμένα όλο αυτό;
Είναι γεγονός πως υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι, οι οποίοι τα έχουν μεθοδεύσει όλα αυτά που συμβαίνουν, δεν είναι τυχαία! Μάζεψαν το χρυσό όλου του πλανήτη, με διαφόρους τρόπους, με όλα αυτά τα παιχνίδια που κάνουν, τα οικονομικά, μέσα από υπολογιστές, μέσω των οποίων γίνονται πλέον όλες οι συναλλαγές, αλλά πουθενά δεν υπάρχει χρήμα. Και δεν υπάρχει χρήμα γιατί δεν υπάρχει ανάλογο αντίκρισμα σε χρυσό. Γιατί τον χρυσό τον έχουν αυτοί. Έτσι, έχοντας τον στα χέρια τους, έχουν μια κινητήρια δύναμη. Φυσικά δεν τους ξεφεύγει και το πετρέλαιο, ώστε έχοντας έτσι την υπεροχή, την δύναμη και τον πλούτο, βγαίνουν μπροστά από όλους και πλέον είναι προφανές, αυτό που κάνουν το ξεδιάντροπο, το χυδαίο, η ασυδοσία, η απόλυτη ανομία. Λένε πως εμείς κάνουμε κουμάντο και διατάζουν, όχι μόνο έναν ιδιώτη αλλά και χώρες ολόκληρες. Για παράδειγμα λένε «Η Ισπανία θα πέσει στα νύχια μας» ή «Η Ιταλία είναι στα πρόθυρα» ή «Η Ελλάδα, έχει πέσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια». Ήταν δεδομένο ότι θα έπεφτε, αφού αυτοί που στείλανε εδώ για να κάνουν τους πολιτικούς, τάχα μου ήταν βαλτοί και δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να μας έχουν αιχμαλώτους πάρα πολλά χρόνια. Μιλάνε τώρα αυτοί οι ιδιώτες, αυτοί οι ελάχιστοι άνθρωποι, και αναφέρονται σε λαούς ολόκληρους, και τους λένε «Μας χρωστάτε τη ζωή σας» αλλά εκεί έχει φτάσει η πατρίδα μας αυτή τη στιγμή, με τις οικογένειες, αυτών των αληταράδων: Παπανδρέου, Καραμανλή, Μητσοτάκη, Στουρνάρη! Πρώτα από όλα παλαιότερα, όταν λέγαμε τη λέξη «Στουρνάρη» ήταν βρισιά, όπως και αν σε λέγανε Αλογοσκούφη πάλι ακουγόταν ψιλο-γελοίο.
Με καταπιέζει η χριστιανική θρησκεία στην πατρίδα μου, όταν παρεμβαίνουν και μου λένε πως πρέπει να γράψω στην ταυτότητά μου πως είμαι χριστιανός. Ποτέ δεν ήμουν και αν το πω θα αρχίσουν οι άνθρωποι και θα έχουν αντίθεση με μένα, σε σημείο εμπόλεμης κατάστασης.
Τίποτα δε γίνεται τυχαία στην πολιτική λοιπόν;
Όλα αυτά τα πράγματα δεν είναι τυχαία, έχουν σχέση μεταξύ τους. Αυτούς τους ανθρώπους εδώ που τους έβαλαν , τους έφτιαξαν τις προϋποθέσεις έτσι ώστε να χρωστάει η πατρίδα μας, δισεκατομμύρια ευρώ. Και σε όλο αυτό βοήθησαν και τα «Μέσα Μαζικού Επηρεασμού και Εξευτελισμού», που μας έκαναν να συνηθίσουμε το χυδαίο και τίποτα να μην μας κάνει πια μεγάλη εντύπωση! Όταν ήμουν πιτσιρικάς, πηγαίναμε στον κινηματογράφο και τις ειδήσεις τις βλέπαμε από κει, δεν είχαμε τηλεόραση στα σπίτια μας. Βλέπαμε στα επίκαιρα, πριν ξεκινήσει η ταινία, κάποιες ειδήσεις εκ των προηγουμένων ημερών. Κάποια στιγμή που υπήρχε μια εμπόλεμη κατάσταση σε ένα μέρος του πλανήτη, βλέπαμε έναν άνθρωπο πεθαμένο και αυτό αποτελούσε συγκλονιστική εμπειρία. Και τώρα όχι απλά το προσπερνάμε, αλλά τώρα γίνεται πόλεμος, το βλέπουμε στην τηλεόραση σε απευθείας σύνδεση και δεν αντιδρούμε. Τότε το βλέπαμε σε ταινίες «εξοικειώσεως», που σου έδειχναν πως γίνονται οι πόλεμοι, πως σκοτώνει ο ένας τον άλλο και πως εκτονώνεται μια ολόκληρη πληθυσμιακή ομάδα. Oι ινδιάνοι για παράδειγμα εξοντώθηκαν από τους αγγλοσάξονες, τους σημερινούς αμερικάνους του κώ@@υ!!! Αυτό όμως δεν είχε να κάνει με την πολιτική, ήταν ένα κοινωνικό γεγονός, που οφειλόταν μόνο σε εμάς τους ίδιους! Μην ξεχνάμε πως εγώ γίνομαι ηγέτης, γιατί εσύ με επιλέγεις. Εγώ γίνομαι βιαστής σου, γιατί εσύ μου επιτρέπεις!!!
Βλέπουμε όμως πλέον νέες πολιτικές τάσεις, τις λεγόμενες άκρες, αριστερά ή δεξιά, που μπήκαν στο προσκήνιο πολύ δυναμικά.
Δεν έγινε ακριβώς έτσι, απλά το Πασόκ άλλαξε και έγινε Σύριζα!!!
Άρα θεωρείτε πως υπάρχει μετατόπιση;
Όταν υποστηρίζεις ένα κόμμα για πολλά χρόνια όπως κάνουν εκατομμύρια άνθρωποι, υποστηρίζεις αυτόματα αυτή την κατάσταση, την πολιτική του συγκεκριμένου κόμματος και της παράταξης! Κάποια στιγμή ίσως αγανακτείς και φεύγεις αλλά αυτό γίνεται κατόπιν εορτής γιατί έφτασαν στο σημείο να σου ξευτιλίσουν τη ζωή. Το θέμα είναι όμως να μην περιμένεις όλο αυτό για να αλλάξεις.
Πως θα μπορούσαμε να το χειριστούμε διαφορετικά πιστεύετε;
Δεν χρειάζεται να γίνει όπως γινόταν παλιά, να σε θανατώνουν δηλαδή οι ιερείς του χριστιανισμού ή του Μωάμεθ, γιατί δεν πιστεύεις σε αυτό το κίνημα και δια της βίας να θέλουν να σε κάνουν να το πιστέψεις και μόνο υπό αυτές τις συνθήκες να αλλαξοπιστείς. Πρέπει να το κάνεις εγκαίρως. Αλλά αυτοί άλλαξαν ομάδα, μετά το τέλος του αγώνα. Είχε σφυρίξει τη λήξη ο διαιτητής. Αφού πρώτα τους ξεσκίσανε τελείως, οριστικά και αμετάκλητα τότε φύγανε και πήγανε αλλού. Η μεγαλύτερη αλλαγή που βιώνουμε αυτή τη στιγμή είναι η άκρα δεξιά που μπήκε τώρα στο προσκήνιο. Γιατί όμως;;; Διότι το επιτάσσουν οι συνθήκες. Όταν αισθανθείς ότι είσαι απόλυτα απροστάτευτος από παντού, ότι όλοι σε έχουν ξεγελάσει ενώ τους έχεις υποστηρίξει, κι ότι οι υπάλληλοι σου, σου έχουν κατακρεουργήσει όλα σου τα όνειρα και τη ζωή, τότε πηγαίνεις στα άκρα, για να προστατευτείς. Η απάντηση είναι δηλαδή πως είσαι απροστάτευτος και απλά ψάχνεις για προστάτη.
Το διαδίκτυο ή αλλιώς ο «Μεγάλος αδερφός» δεν μπορεί να βοηθήσει. Είναι απόλυτο σε όλα, μια απίστευτη παραπληροφόρηση. Είναι ο φασισμός της απληστίας, της άγνοιας, της πορνογραφίας, της παραπληροφόρησης και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο.
Άρα θεωρείτε πως είναι ένας τρόπος να αισθανθεί κάποιος ασφάλεια όταν πλέον φοβάται την καθημερινότητά του;

Πόσα μᾶς κοστίζουν τά τσιράκια τοῦ Σαμαρᾶ;Ἄστεγοι παντοῦ, 3.500 αὐτοκτονίες περίπου στήν Ἑλλάδα τῶν δοσιλόγων ἀλλά οἱ λακέδες τῶν λακέδων τήν περνοῦν ζωή καί κότα!
Δεῖτε πόσα παίρνουν τά τσιράκια τοῦ Καλαματιανοῦ:
Μινώταυρος
Τους προυπολογισμούς τους για το 2013 κατέθεσαν οι Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργου και η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης…Ναι όσο κι αν σας κάνει εντύπωση στον Σαμαρά δεν φθάνουν οι υπάλληλοι της γραμματείας της κυβέρνησης και συνέχισε την…επινόηση του Τζέφρι διατηρώντας τη γραμματεία πρωθυπουργου!!! Ξέρετε πόσο κοστίζουν στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό οι βολεμένοι και τα γαλάζια παιδιά του Μεσσήνιου; Μόλις…
4.500.000 ευρώ τον χρόνο… Δεν μπήκαμε στον κόπο να αναρτήσουμε ολόκληρους του προυπολογισμούς γιατί έιναι μακροσκελέστατοι αλλά τα σύνολα θα σας πείσουν…

ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΕΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΔΕΝ ΓΛΙΤΩΝΟΥΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


Papandreou-Papakonstantinou
ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ! Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΟΜΩΣ ΔΗΛΩΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΞΟΦΛΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΕΣΥΡΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΠΑΫ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!

Η εφημερίδα "Κυριακάτικη Δημοκρατία" φέρνει στο φως της δημοσιότητας στοιχεία-φωτιά από τη δικογραφία της υπόθεσης Μνημονίου με την κατάθεση Ρουμελιώτη. Με αυτή μάλιστα τη δικογραφία, όπως φαίνεται οι Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου δεν γλιτώνουν από το Ειδικό Δικαστήριο, παρά την προσπάθεια του Σαμαρά να κουκουλώσει το σκάνδαλο και να καταψηφιστεί η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ, για τους λόγους που οδήγησαν τη χώρα στα Μνημόνια!

Ἡ Εὐρωζώνη φλέγεταιΤό παρακάτω ἄρθρο ἀπευθύνεται στούς θιασῶτες τοῦ εὐρώ, τῆς εὐρωζώνης καί τῶν κάθε λογῆς οἰκονομικῶν συνασπισμῶν καί ἑνώσεων.
Ἡ Εὐρωπαϊκή Ἕνωσις, ὅπως ὅλα δείχνουν, «τρώει» τά παιδιά της. Ἀκόμα καί τίς χῶρες τοῦ σκληροῦ πυρῆνος τῆς Ἑνώσεως……
Ἡ μία χώρα μετά τήν ἄλλη καταστρέφονται, οἰκονομικῶς.
Θά μείνῃ ἀλώβητη ἡ Γερμανία; Εἶναι δυνατόν; 
Ἡ Εὐρωπαϊκή Ἕνωσις ὁδεύει πρός τό τέλος της.
Καιρός ἦταν…………..
Μινώταυρος

ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ

«Βραδυφλεγής βόμβα» η ολλανδική φούσκα ακινήτων

«Βραδυφλεγή βόμβα» στα θεμέλια της Ευρωζώνης συνιστά η Ολλανδία, μία από τις λίγες χώρες του ευρώ που διατηρούν την κορυφαία αξιολόγηση ΑΑΑ.
Το υπέρογκο ιδιωτικό χρέος της χώρας, η τρομακτική «φούσκα» ακινήτων και οι τεράστιες τραπεζικές επισφάλειες προκαλούν… ταχυκαρδίες στις Βρυξέλλες που αποφάσισαν να ερευνήσουν τις επιπτώσεις πιθανών κινδύνων που προκύπτουν από το εκρηκτικό αυτό «κοκτέιλ».
Οπως επίσημα ανακοινώθηκε, η ολλανδική οικονομία μπαίνει εφεξής στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκειμένου να διερευνηθεί αν υπάρχουν μακροοικονομικές ανισορροπίες που χρειάζονται περαιτέρω έλεγχο.
Το κατά κεφαλήν χρέος για στεγαστικά δάνεια στην Ολλανδία είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη και προσεγγίζει το 130% του ΑΕΠ, ενώ η πτώση 15% που έχουν σημειώσει οι τιμές των κατοικιών από το 2008 έχει επηρεάσει την ιδιωτική κατανάλωση και την ανάπτυξη.
Και όλα αυτά την ώρα που το ιδιωτικό χρέος στην Ελλάδα δεν ξεπερνά το 65% του ΑΕΠ, με αποτέλεσμα να καταρρίπτεται ο μύθος που θέλει τους Ελληνες να ζουν επί σειρά ετών πάνω από τις δυνάμεις τους!
Και όμως οι Ολλανδοί πολιτικοί, αγκιστρωμένοι στο άρμα του Βερολίνου, τάσσονταν μέχρι πρότινος «υπέρ» μιας Grexit, ενώ μόλις χθες ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε υποχώρησε από τη σκληρή γραμμή και κατέβασε τους τόνους έναντι της Αθήνας δηλώνοντας ότι η Ελλάδα ίσως χρειαστεί περαιτέρω βοήθεια.
Ομοιότητες
Η Ολλανδία σήμερα παρουσιάζει αρκετές ομοιότητες με την Ιρλανδία και την Ισπανία, τις άλλες δύο χώρες που βρέθηκαν στο «μάτι του κυκλώνα», ενώ αρκετοί αναλυτές εκφράζουν πλέον ανοιχτά φόβους για μια «φούσκα» ακινήτων αλά… ισπανικά, τονίζοντας ότι η κρίση χρέους θα χτυπήσει με σφοδρότητα και τα κράτη του Βορρά.
Τα προς πώληση ακίνητα στη χώρα της τουλίπας υπολογίζονται σήμερα στα 221.000, όταν μερικά χρόνια πριν ήταν μόλις 150.000 – με τις τιμές σε ορισμένες περιοχές να έχουν μειωθεί πάνω από 20%. Είναι μάλιστα δύο φορές περισσότερα ανά κάτοικο, απ’ ό,τι στις ΗΠΑ, οι οποίες αντιμετωπίζουν από πολύ καιρό τώρα μία μεγάλη κρίση ακινήτων.
Το γεγονός αυτό οδηγεί πολλούς στο συμπέρασμα ότι η Ολλανδία θα αντιμετωπίσει σύντομα μία κρίση ακινήτων. Σύμφωνα με αναλυτές, 1 στους 5 Ολλανδούς μένει σε σπίτι, το οποίο έχει χάσει σε τέτοιο βαθμό την τιμή του, ώστε να μην μπορεί να πληρωθεί η υποθήκη.
Τα προβλήματα για τις τράπεζες είναι πλέον τεράστια. Είναι ενδεικτικό πως οι επισφάλειες της Rabobank αυξήθηκαν στο πρώτο εξάμηνο του 2012 κατά 75%!
Συνολικά ο ενυπόθηκος δανεισμός των Ολλανδών φτάνει στα 640 δισ., όταν το ΑΕΠ της χώρας ανέρχεται στα 840 δισ. και οι ιδιωτικές καταθέσεις είναι μόλις 332 δισ. ευρώ. Αυτό δείχνει ότι οι ολλανδικές τράπεζες πρέπει να χρηματοδοτούν τη διαφορά από το εξωτερικό. Η εξάρτησή τους δηλαδή από τις διεθνείς χρηματαγορές είναι τεράστια.
Εάν λοιπόν σκάσει η «φούσκα» ακινήτων, θα έχει μεγάλες επιπτώσεις στο δημόσιο χρέος, αφού τέσσερα στα πέντε ενυπόθηκα δάνεια είναι εγγυημένα από ένα κρατικό εργαλείο ανάπτυξης, βάσει του οποίου εάν οι πολίτες δεν πληρώνουν τις δόσεις των δανείων τους, τότε είναι υποχρεωμένο το κράτος να τις αναλάβει!
ΟΛΛΑΝΔΙΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ
Παγκόσμιοι «πρωταθλητές» στα ενυπόθηκα δάνεια
Η στρέβλωση της ολλανδικής αγοράς ακινήτων ξεκίνησε ουσιαστικά το 2001, όταν με νέο νόμο επιτρεπόταν οι τόκοι των Ολλανδών από τις υποθήκες να εκπίπτουν από τις φορολογικές τους δηλώσεις.
Ο στόχος της κυβέρνησης ήταν η πιστωτική διευκόλυνση για την ανέγερση νέων κατοικιών, η οποία λειτούργησε τελικά ως κίνητρο για τη δημιουργία συνεχώς αυξανομένων χρεών – εκ μέρους των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.
Οι τιμές ακολούθησαν έκτοτε έντονα ανοδική πορεία και άρχισαν να υποχωρούν με το ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Από το 2008 έχουν πέσει 15%, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις μέχρι τα τέλη του 2013 θα έχουν υποχωρήσει συνολικά 25% με 30%, πτώση ανάλογη με αυτήν που καταγράφηκε και στην περίπτωση της Ισπανίας.
Στοιχεία
Τα ολλανδικά νοικοκυριά, που στις αρχές της δεκαετίας του ’90 δανείζονταν έως και 12 φορές το μεικτό τους εισόδημα, χρωστούν σήμερα ποσό τριπλάσιο από το γερμανικό ή και το μέσο νοικοκυριό της Ευρωζώνης.
Σε μεγάλο βαθμό αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι Ολλανδοί δεν δανείζονταν μόνο για να αγοράζουν δική τους κατοικία. Χρεώνονταν επίσης για να καταναλώνουν με τα δανεικά χρήματα, τα οποία αποκτούσαν με εγγύηση τα σπίτια τους – έτσι ώστε να επωφελούνται από τις κρατικές επιδοτήσεις (φοροαπαλλαγές) ακόμη και εκείνοι οι οποίοι είχαν δική τους κατοικία.
Σήμερα, λοιπόν, καμία άλλη χώρα της Ευρωζώνης δεν έχει τόσο χρεωμένα νοικοκυριά, σε σχέση με τα εισοδήματα τους, όσο η Ολλανδία. Ακόμη περισσότερο, τα ενυπόθηκα δάνεια των Ολλανδών, σε σχέση με το ΑΕΠ της χώρας, είναι τα υψηλότερα όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και παγκοσμίως.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΣΜΑ, ἡμερησία

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ!


tatsopoulou2
Η γυναίκα που στέκεται δίπλα του τόσα χρόνια, αλλά δυσαρεστήθηκε με τις δηλώσεις του βουλευτή.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συγγραφέας, Πέτρος Τατσόπουλος, είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις με τις δηλώσεις του σχετικά με τους ομοφυλόφιλους.
Με τη δικηγόρο Ελένη Νικολαΐδου, τη φωτογραφία της οποίας δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα, παντρεύτηκαν το 2004 με πολιτικό γάμο -αφού ο συγγραφέας δεν έχει σχέσεις με την εκκλησία- και το 2008 κάνουν το πρώτο τους παιδί. Η Ελένη Νικολαΐδου συνεχίζει να στηρίζει τον Πέτρο Τσατσόπουλο και μετά τις δηλώσεις που προκάλεσαν το μίσος της μισής Ελλάδας απέναντι στο πρόσωπό του.
thessbomb

1 Δεκεμβρίου 1913 Ἕνωσις τῆς Κρήτης με τήν Ἑλλάδα


KAI TA ΠPO AYTHΣ ΔIAΔPAMATIΣΘENTA ΓEΓONOTA
 Λαοί που ξεχνούν την ιστορία τους όπως πολύ εύστοχα ειπώθηκε, είναι καταδικασμένοι να την επαναλάβουν.
Μέσα στο πνεύμα της φράσης αυτής, που κινείται μεταξύ εθνικής επιταγής και εξορκισμού, θα γραφτούν λίγα λόγια μια που σήμερα συμπληρώνονται 87 χρόνια από την επίσημη Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.
Το Νησί μας είναι πολύμορφα σημαδεμένο από το χρόνο και την Ιστορία. Ρωμαίοι, Σαρακηνοί, Γενουάτες, Βενετοί, Τούρκοι και Γερμανοί στηριζόμενοι στη λογική της υπεροχής τους χρησιμοποιούν τους θαλάσσιους και εναέριους δρόμους και μακριά από φραγμούς και ηθικές αναστολές την καταλαμβάνουν.
Τα πέτρινα χρόνια της προτελευταίας κατοχής καλύπτουν το χρονικό διάστημα 1669-1898, και σηματοδοτούνται από πλήθος επαναστατικών εξεγέρσεων, κινημάτων και αψιμαχιών, κατά του Τούρκου δυνάστη. Ο ζυγός βαρύς. Τα μέτρα του κατακτητή σκληρά. Η συμπεριφορά απάνθρωπη. Τα δεινά αβάστακτα. Οι φορολογίες εξαντλητικές.
Από κάποιες ρωγμές που δημιουργούν αυτές οι πιεστικές καταστάσεις εκτινάσσεται ο θυμός και οι ηφαιστειακές εκρήξεις της κρητικής ψυχής. Η περιπετειώδης πορεία του κρητικού λαού στο διάβα του χρόνου, γέννησε μέσα τις τρίδυμες και ομογάλακτες λέξεις Ελευθερία – Θάνατος – Ένωση.

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΙΝΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΑΤΑΜΕ ΨΗΛΑ!


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ Κ. ΠΟΛΥΒΙΟΥ ΚΟΛΟΒΟΥ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ. Ο ΕΚ ΔΕΞΙΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ,ΣΤ.ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ, ΜΠΛΕΓΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ


samaras-papastavros2
Στην υπόθεση εμφανίζεται το όνομα του διπλωματικού Συμβούλου του πρωθυπουργού Σταύρου Παπασταύρου.

Ὁ Ἐφιάλτης ξαναχτύπησεὉ χειρότερος «Ἕλλην» πρωθυπουργός ὅλων τῶν ἐποχῶν, συνεχίζει νά προκαλῇ μέ τίς ἐθελόδουλες δηλώσεις καί τήν δουλοπρεπῆ νοοτροπία πού τόν διακρίνει. 
Ὁ λακές τῶν Εὐρωπαίων καί τῶν Ἀμερικανῶν, ἀφοῦ διέφυγε τόν κίνδυνο νά παραπεμφθῇ στό εἰδικό δικαστήριο – ἀστεῖα πράγματα γιά τά Ἑλληνικά δεδομένα – ἀποκαλύπτει, πλήρως, τήν χαμηλή νοημοσύνη του. 
Προσπαθεῖ νά δικαιολογήσῃ τήν προδοσία πού διέπραξε εἰς βάρος τοῦ ἔθνους ἤ προσπαθεῖ νά μᾶς πείσῃ ὅτι πρέπει νά παραμείνουμε ὑπόδουλοι σέ ξένα ἔθνη; 
Σέ ποιόν ἀπευθύνεσαι ρέ τουφεκαλεύρη; Καλλίτερα νά μήν ἀνοίγεις τό στόμα σου. Προκαλεῖς καί εἶναι ἐπικίνδυνο, γιά σένα πρῶτα ἀπ΄ ὅλα.
Μινώταυρος

«Δεν είναι λάθος η παραχώρηση της Εθν. Κυριαρχίας»!

«Καθώς κάνουμε τα επόμενα βήματα για την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, πρέπει να δώσουμε «ιδιοκτησία» γι’ αυτή τη διαδικασία στους λαούς. Πολιτικές που επιβάλλονται στους πολίτες χωρίς την ενεργή συγκατάθεσή του είναι καταδικασμένες να αποτύχουν», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε ομιλία του σε εκδήλωση του Berggruen Institute, στο Βερολίνο, σημεία από την οποία δημοσιεύονται σε άρθρο στην Huffington Post, με τον τίτλο «Η πολιτική του φόβου».
Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Παπανδρέου υπερασπίστηκε την απόφαση που είχε λάβει για δημοψήφισμα, αναφέροντας: «Η Ευρώπη μπορεί να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών, αλλά πρώτα πρέπει να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών μας. Αυτός είναι ο λόγος που ζήτησα δημοψήφισμα στην Ελλάδα, προκειμένου ο κόσμος να μπορούσε να επιχειρηματολογήσει και να αποφασίσει για το μέλλον του», τόνισε. Επιπλέον, υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι «δεν υπάρχει τίποτε λάθος στο να παραχωρούν ευρωπαϊκές χώρες κυριαρχία προς όφελος της δημιουργίας μιας ισχυρότερης Ευρώπης. (Άλλωστε, ήδη το έχουν κάνει)»για να προσθέσει πως πρέπει αναθεωρηθεί το πώς οι εκπρόσωποί μας στην Ένωση εκλέγονται και πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις.
Ειδικότερα, ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Ε.Ε. θα μπορούσε να εκλέγεται από την Ευρωβουλή ή απευθείας από τους πολίτες, ότι θα μπορούσαν να διεξάγονται δημοψηφίσματα πανευρωπαϊκής εμβέλειας, καθώς επίσης και να υπάρχουν μορφές αμεσότερης συμμετοχής του πολίτης και να αξιοποιηθούν τα μέσα κοινωνική δικτύωσης.
Ο κ. Γ. Παπανδρέου, του οποίου το όνομα θα λάβει στην ιστορία την θέση που του ανήκει, ζητάει την …«ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών», των ίδιων πολιτών που εκπαραθύρωσε με την πολιτική τους, περίπου 3.500 (αυτόχειρες) από αυτούς, υπεραμύνεται του δημοψηφίσματος, αν και μας ανακοίνωσε την «λυπητερή» από το Καστελόριζο, δίχως να μας ρωτήσει και το απίστευτο όλων ….δικαιώνει την παραχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας, για να γίνει μελλοντικά η ΕΕ κράτος και εμείς απλά ένα χωριό της!
…Και ρωτάμε κ. Γιώργο Ανδρέα Παπανδρέου. Πριν σας εκλέξουν οι Έλληνες πολίτες, γιατί δεν τους είπατε, ότι θα παραχωρήσετε την ζωή τους και των παιδιών τους και των εγγονών τους στη τύχη του ΔΝΤ, του Σόιμπλε και της Μέρκελ και γιατί δεν τους είπατε, ότι η Εθνική Κυριαρχία …είναι μία έννοια αδιάφορη προς εσάς, αρκεί να γίνουμε μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης κατά το πρότυπο των λατρεμένων σας ΗΠΑ;
πηγή

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΣΤΟΝ ΤΡΙΨΗΦΙΟ ΤΟΥ ΔΕΝΔΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ.


dendias-lathraioi
Άναψε τελικά από το Συμβούλιο της Επικρατείας το «πράσινο φως» για τη δημιουργία Τμημάτων και Γραφείων της Αστυνομίας κατά της ρατσιστικής βίας.
Αρχικά θα λειτουργήσουν στις υποδιευθύνσεις της Κρατικής Ασφάλειας της Αθήνας και Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια στις υποδιευθύνσεις Ασφαλείας της Αττικής και σε όλη την Ελλάδα.
Οι αλλοδαποί που υφίστανται από οποιοδήποτε άτομο ρατσιστική κακοποίηση, θα μπορούν είτε οι ίδιοι αυτοπροσώπως, είτε μέσω των δικηγόρων τους ή ακόμα και ανώνυμα, να το καταγγέλλουν στις Αστυνομικές Αρχές. Παράλληλα, όπως έχει ανακοινώσει ο υπουργός Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, θα λειτουργεί τηλεφωνική γραμμή με τριψήφιο αριθμό για σχετικές καταγγελίες.

Ἡ Ἱστορία διδάσκει! «Ἓλληνες & Φιλέλληνες!»


   Ἡ Ἱστορία πάντα διδάσκει, πάντα κατευθύνει, πάντα διορθώνει καὶ προλαμβάνει. Αὐτὸ τὸ γνωρίζουν καλὰ ὃσοι θέλησαν νὰ ἀλλάξουν καὶ νὰ τροποποιήσουν τὰ βιβλία τῆς Ἱστορίας. Γιατὶ ἡ Ἱστορία βρίσκεται σὲ συνεχὴ ἀνακύκλωση, μὲ γεγονότα νὰ διαδραματίζονται ἐπ’ ἂπειρον.  Κάποιοι μᾶς θέλουν ἀπαίδευτους, ἂβουλους, χωρὶς ἱστορικὴ συνείδηση καὶ μνήμη, μᾶς θέλουν ἒρμαια στὶς ὁρέξεις τους, ἐμᾶς, ποὺ οὐδεῖς δύναται νὰ νιώσῃ στὸ ἐλάχιστο, τὸ μεγαλεῖο τοῦ πνεύματος ποὺ μᾶς καθορίζει. Ἒχουμε τὰ πάντα καὶ ἒχουν μόνο, ὃσα πῆραν ἀπὸ ἐμᾶς· καὶ τὸ γνωρίζουν αὐτὸ…


Ἡ ἀραβικὴ εἰσβολή (ἀρχὲς 1825) ἒφερε τὴν Ἐπανάσταση στὰ πρόθυρα τῆς καταστροφῆς. Τὰ τακτικὰ στρατεύματα τοῦ Μεχμέτ Ἀλῆ, ὀργανωμένα καὶ στελεχωμένα ἀπὸ Εὐρωπαίους ἀξιωματικούς, σαρώνουν τὸν Μωριά, δηώνουν* καὶ ἐξανδραποδίζουν. Παντοῦ στρατιωτικὲς ἧττες καὶ συμφορές. Πέφτει τὸ Μεσολόγγι, συνθηκολογεῖ ἡ Ἀκρόπολη. Ἡ ἐλεύθερη ἑλληνικὴ ἐπικράτεια ἒχει συρρικνωθεῖ. Τρία μόνο κάστρα βρίσκονται σὲ ἑλληνικὰ χέρια:τοῦ Παλαμηδιοῦ, τοῦ Ἀκροκορίνθου καὶ τῆς Μονεμβασίας. Ὁ ἑλληνικὸς στόλος ἒχει χάσει τὴν ὑπεροχή του στὶς θάλασσες.

 Τὸ μεγαλύτερο μέρος τοῦ δεύτερου ἀγγλικοῦ δανείου, ποὺ προοριζόταν γιὰ τὴν ἀγορὰ στολίσκου ἀτμοκίνητων πολεμικῶν καὶ φρεγατῶν, καταβροχθίσθηκε ἀπὸ τοὺς ἲδιους τοὺς δανειστὲς καὶ ἀπὸ συμμορίες Βρεταννῶν καὶ Ἀμερικανῶν «φιλελλήνων», κερδοσκόπων καὶ ἀγυρτῶν. Τὰ συμβόλαια ποδοπατήθηκαν καὶ οἱ ναυπηγήσεις παρεμποδίστηκαν ἢ ναυάγησαν ὓστερα ἀπὸ παρασκηνιακὲς παρεμβάσεις κυβερνήσεων καὶ συνομωσίες, γιὰ νὰ μὴν ἀποκτήσῃ ἡ Ἑλλάδα ἐκσυγχρονισμένο στόλο ἱκανὸ νὰ τερματὶσῃ νικηφόρα τὸν πόλεμο καὶ γιὰ νὰ μὴν ἐξελιχθῇ μετὰ τὴν ἀπελευθέρωση σὲ ναυτικὴ δύναμη τῆς Μεσογείου.Τὰ δάνεια, ἀντὶ νὰ ἐνισχύσουν τὸν Ἀγῶνα, ἒφεραν τὴ διαφθορὰ καὶ τὴν ἐξαχρείωση καὶ ἂνοιξαν τὸν δρόμο στὶς ξένες διεισδύσεις καὶ τὴν πολύμορφη ἐξάρτηση, ποὺ συνεχίζεται ὡς τὴν ἐποχή μας.

 Κρίση βαθειὰ καὶ διαβρωτικὴ χαρακτηρίζει τὴν τελευταία φάση τοῦ ἀπελευθερωτικοῦ πολέμου. Κρίση στρατιωτική, πολιτική, ἠθική. Δεινὴ ἀχρηματία μαστίζει τὴν διοίκηση. Τὸν Μάϊο τοῦ 1826 ὑπῆρχαν στὸ Δημόσιο Ταμεῖο μόνο 16 γρόσια. Λιμασμένοι οἱ ἀγωνιστές, ἐξουθενωμένη ἡ ἀγροτιὰ ἀπὸ τὸν κατατρεγμό, τὶς στερήσεις καὶ τὴν καταπίεση. Σὲ δυσπρόσιτα ὀρεινὰ κρησφύγετα καὶ στὶς «ἀποκλεῖστρες» καταφεύγουν οἱ ἂμαχοι τοῦ Μωριᾶ καὶ τῆς Ρούμελης. Οἱ ναυτικοὶ, ἂνεργοι καὶ ἐξαθλιωμένοι, ρίχνονται στὴν πειρατεία γιὰ νὰ ἐπιβιώσουν.Ἀναρχία καὶ ἀνομία. Κυβέρνηση χωρὶς ἲχνος ἐξουσίας. Καταπτοημένη ἡ πολιτικὴ ἡγεσία ἐκλιπαρεῖ ἀγγλικὴ προστασία καὶ μεσολάβηση στὴν Πύλη γιὰ συνδιαλλαγή. Τὰ τρία ξενοκίνητα κόμματα ἀλληλοσπαράσσονται.

 Ὡστόσο ὁ Λαὸς δὲν προσκύνησε. Ἀπρόσμετρη ἡ ἀντοχή του, ἀπέραντη ἡ καρτερία του. Αὐτὴ ἀκριβῶς ἡ καρτερία κράτησε ζωντανὴ τὴν Ἐπανάσταση. Ὁ ἀπελευθερωτικὸς πόλεμος τῶν Ἑλλήνων ξαναφορμίζει τὸ Ἀνατολικὸ Ζήτημα διαταράσσοντας τὴν ἰσορροπία στὴν περιοχή. Διεθνοποιεῖται ἒτσι ἡ ἑλληνικὴ ὑπόθεση καὶ προκαλεῖ τὴν ἀνάμιξη τῶν Δυνάμεων.

 Οὒτε ἲχνος φιλελληνισμοῦ ἢ φιλανθρωπίας στὴν παρέμβασή τους. Ἀπὸ τὴν ἀρχὴ τοῦ Ἀγῶνα οἱ κυβερνήσεις τῆς Εὐρώπης καὶ τῆς Ἀμερικῆς ἀκολούθησαν φιλοτουρκικὴ πολιτική, κρυφὰ ἢ φανερά, ἢ ἀντιμετώπισαν μὲ ἀδιαφορία τὸ ἑλληνικὸ πρόβλημα. Ἀγγλία, Ρωσία καὶ Γαλλία ἒβλεπαν, κάθε μία γιὰ ὁλότελα διαφορετικοὺς λόγους, στὴν παράταση τῆς ἀνωμαλίας σοβαρὴ ἀπειλή γιὰ τὰ συμφέροντα καὶ τὶς βλέψεις τους στὴν ὀθωμανικὴ Ἀνατολή. Ἡ ἀνεξέλεγκτη καταδρομικὴ δράση τῶν Ἑλλήνων ναυτικῶν στὴ Μεσόγειο προοιώνιζε ἀφανισμὸ τῆς εὐρωπαϊκῆς ναυτιλίας. Ἐνδεχόμενη ὑποταγὴ τῶν Ἐπαναστατῶν θὰ ἀποτελοῦσε πύρρειο νίκη γιὰ τοὺς Τουρκοαιγυπτίους. Οἱ πλούσιοι Ἓλληνες θὰ μετανάστευαν, οἱ φτωχοὶ θὰ κετέφευγαν στὰ βουνά, ἐπιβάλλοντας καθεστὼς ληστοκρατίας καὶ οἱ ναυτικοὶ θὰ γίνονταν πειρατές, καθιστῶντας γιὰ ἀπροσδιόριστο χρόνο, ἀδιάβατη τὴ Μεσόγειο καὶ προκαλῶντας μὲ τὴν καταστροφὴ τῆς ναυτιλίας καὶ τοῦ ἐμπορίου γενικότερη οἰκονομικὴ κρίση.

 Μπροστὰ σὲ αὐτὴν τὴν ἀπειλή, ἡ Ἀγγλία, ἡ Γαλλία καὶ ἡ Ρωσία ἐπεμβαίνουν γιὰ τὸν τερματισμὸ τῶν ἐχθροπραξιῶν, χωρὶς ὃμως πολεμικὴ ρήξη μὲ Τούρκους καὶ Αἰγυπτίους. Οἰ Τοῦρκοι ὃμως ἀπέκρουσαν ὃλα τὰ σχέδια μὲ πεῖσμα. Καμία ἀπόσπαση ἐδάφους τῆς αὐτοκρατορίας χωρὶς πολεμικὴ ἧττα ἢ ἀπειλὴ στρατιωτικῆς συμφορᾶς.Ἒτσι βρόντηξαν τὰ κανόνια τοῦ Ναυαρίνου. Ἀπρόοπτα καὶ τυχαῖα περιστατικὰ ὁδήγησαν στὴν καταστροφὴ τοῦ τουρκοαιγυπτιακοῦ στόλου. Τίποτα ἒνδοξο σ’ αὐτὴν τὴν σύγκρουση ἀλλὰ τὸ Ναυαρίνο καθιέρωνε καὶ νομιμοποιοῦσε τὶς ξένες ἐπεμβάσεις. Καὶ οἱ Ἓλληνες ἒσπευδαν νὰ ἡρωοποιήσουν τοὺς τρεῖς ναυάρχους καὶ νὰ ἀνακηρύξουν εὐεργέτιδες τὶς τρεῖς Δυνάμεις.Καμία ὡστόσο ἐπίπτωση τῆς ἱστορικῆς ναυμαχίας στὴν ἑλληνικὴ ὑπόθεση καὶ ἡ λειψὴ ἀνεξαρτησία ποὺ ἀργότερα ἀποκτήθηκε, ὀφειλόταν στὶς θυσίες καὶ τὰ αἳματα τῶν Ἑλλήνων.  

 Καμία πρωτοβουλία τῶν Δυνάμεων δὲν εἶχε φιλελληνικὸ χαρακτῆρα καὶ οἱ ἀποκαλούμενοι «φιλέλληνες», τυχοδιῶκτες καὶ μισθοφόροι οἱ περισσότεροι, ἒβλαψαν, ἂλλος  λίγο, ἂλλος πολύ, τὴν ἑλληνικὴ ὑπόθεση. Καὶ τὸ παράδοξο εἶναι πὼς μερικοὶ ἀπὸ αὐτοὺς τοὺς δεδηλωμένους μισέλληνες, τοὺς ἀργυρώνητους, καὶ δόλιους, ἀνακηρύχθηκαν ἣρωες τῆς Ἑλληνικῆς Ἐλευθερίας.

Δὲν ὑπῆρξαν οὒτε εὐεργέτιδες Δυνάμεις οὒτε φιλελληνικὲς κυβερνήσεις. Πρόκειται γιὰ μύθο ποὺ καλλιεργεῖται μὲ πανουργία ἀπὸ τοὺς ξένους καὶ ἀναπαράγεται μὲ περισσὴ ἀφέλεια στὴν Ἑλλάδα…

 * [δηώνω ‹ δήϊος = ἐχθρικός], ἡ ἐρήμωση, διαρπαγή, λεηλασία, καταστροφὴ πόλης ἢ χώρας. http://www.livepedia.gr

Το γνωστό "Σενάριο Pravda" περί Ελληνοτουρκικού Πολέμου το 2013

 

 AΡΘΡΟ-ΣΟΚ της Ρωσικής εφημερίδας Pravda:
Α' ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2013 ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...Ο Ρόλος του στρατηγείου της Λάρισας, ο Δούρειος Ίππος των συμμάχων μας, απουσιάζει έντεχνα...

Τα σενάρια πολέμου επανέρχονται από τη μεγαλύτερη Ρωσική εφημερίδα που αναλύει τις γεωπολιτικές ισσοροπίες με εύθραυστες σχέσεις καθώς έχουμε το 2012..

Τη χρονιά που έχει σηματοδοτηθεί από τους Μάγια, ενώ πολύ πρόσφατα ο γνωστότατος Χένρι Κίσινγκερ(?) δεν δίστασε ναμιλήσει ανοιχτά για πόλεμο και φρίκη, η οποία θα αναδείξει μέσα από την απόλυτη καταστροφή και τις στάχτες μία νέα παγκόσμια κυβέρνηση και τη Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Το άρθρο της Pravda, το οποίο υπογράφει ο Stanislav Mishin έρχεται να ρίξει νερό στον μύλο της καταστροφικής χρονιάς. Τα όσα περιγράφει ίσως είναι ικανά να ρίξουν σε κατάθλιψη ανθρώπους που πιστεύουν πως βρισκόμαστε μπροστά στον όλεθρο, έναν σχεδιασμένο όλεθρο, που για άλλους φέρεται να σχεδιάστηκε από τη Νέα Τάξη, τους Illuminati (και ποιός ξέρει ποιούς ακόμη), για κάποιους άλλους πρόκειται να ζήσουμε σκηνές της Αποκάλυψης και της συντέλειας του κόσμου.

Τέλος, υπάρχουν και οι ηπιότερες προσεγγίσεις, οι οποίες θέλουν το 2012 να είναι έτος -κομβικό σημείο- σημαντικών εξελίξεων, αλλά όχι απαραίτητα καταστροφικών πολέμων και ανείπωτων καταστροφών.

Ελλάδα