Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2012

Από το Mega, τον Πρετεντέρη και τον Αλιβιζάτο στη βόμβα κατά της Χρυσής Αυγής -του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου


Από το Mega, τον Πρετεντέρη και τον Αλιβιζάτο στη βόμβα κατά της Χρυσής Αυγής -του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου
Ποιος είναι ο κατήγορος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ καθηγητής Αλιβιζάτος, που θέλει να συλληφθούμε και να μας αφαιρεθούν τα πολιτικά μας δικαιώματα; Είναι ο ίδιος, που έχει προτείνει επίσημα να λογοκριθεί η Θεία Λειτουργία της Μεγάλης Παρασκευής και τα όσα έχει γράψει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος για να μη θίγονται οι σιωνιστές… Είναι ο ίδιος που είχε στραφεί κατά του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου για το ζήτημα των ταυτοτήτων και φυσικά είναι ένθερμος υποστηρικτής του Μνημονίου, που έχει οδηγήσει τον Ελληνικό Λαό στην εξαθλίωση.
Λίγες μόνον ώρες μετά την λεκτική τρομοκρατία στην εκπομπή του Πρετεντέρη στο MEGA “ΑΝΑΤΡΟΠΗ” κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ήλθε και η πραγματική τρομοκρατία με μία δολοφονική έκρηξη στα γραφεία μας του Ασπροπύργου. Χαρακτηριστικό είναι ότι έχουν περάσει 15 ολόκληρες ώρες, την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, από την τρομοκρατική αυτή επίθεση και κανένα κόμμα της ψευτοδημοκρατίας δεν την έχει καταδικάσει. Στη διάρκεια της εκπομπής του Πρετεντέρη, ο καθηγητής Αλιβιζάτος, πρότεινε να συλληφθώ εγώ προσωπικά και τα στελέχη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και να μας… αφαιρεθούν τα πολιτικά δικαιώματα!
Διαβάστε όλο το άρθρο στο Κοινωνικός Εθνικισμός.

Ο «Ντούτσε» του ΠΑΣΟΚ και οι «νταβατζήδες» του ΜegaΟ «Ντούτσε» του ΠΑΣΟΚ και οι «νταβατζήδες» του Μega
Παραφράζοντας τη γνωστή παροιμία, μιας και πρόκειται για τον αδηφάγο Βενιζέλο, μπορούμε να πούμε ότι ο μέχρι στιγμής πρόεδρος του ετοιμοθάνατου ΠΑΣΟΚ «πήγε για φαί και έφυγε πεινασμένος»… Για μια ακόμη φορά, ο αποτυχημένος αυτός πολιτικάντης, κατόρθωσε ενώ μιλούσε για τόση πολλή ώρα να μην πει τίποτα απολύτως το ουσιαστικό. Ο «ξερόλας» προσωρινός «Ντούτσε» (σύμφωνα με τον χαρακτηρισμό που του είχε αποδώσει το 2007, κατά την εσωκομματική αντιπαράθεσή του με τον Τζέφρυ, ο Πάγκαλος) του ΠΑΣΟΚ ομολόγησε ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να τεθεί εκτός νόμου η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και αυτό τελικά το οποίο ζήτησε ήταν να ποινικοποιηθεί η ρατσιστική βία (όπως το εννοεί αυτός) και απομονωθεί πολιτικά η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Χωρίς να το καταλάβει (;) ο απελπισμένος πολιτικά και λαομίσητος κοινωνικά Βενιζέλος, περιέγραψε τέλεια το μέλλον, τόσο γι’ αυτόν όσο και για το απολειφάδι του οποίου προΐσταται ως

Συνολικά 47 εκατ.ευρώ μας στοίχισαν οι σύμβουλοι, για PSI και επαναγορά χρέους…

Από 225 ως 770 ευρώ την ώρα, μας χρεώνουν οι σύμβουλοι…Το περίφημο κούρεμα…το PSI, αυτό που κούρεψε με την ψιλή τις καταθέσεις των ταμείων και τα λεφτά των ομολογιούχων, το θυμόσαστε και το ξέρετε…Αυτό που ίσως δεν ξέρετε είναι το πόσο τους πληρώνουμε όλους αυτούς τους συμβούλους.. Πόσα εκατομύρια τους πληρώνουμε για να μην κανουν τίποτα, ή μάλλον να μας τρώνε τα λεφτά, τις καταθέσεις μας και την περιουσία των ταμείων μας τα οποία εμείς πληρώνουμε και όχι το κράτος..


Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών Φ.Σαχινίδη στις 21 Μαρ. 2012:
” Οι αμοιβές του χρηματοοικονομικού και νομικού συμβούλου του Ελληνικού Δημοσίου ορίζονται από την ΥΑ 2/71421/0023 ΦΕΚ Β’2454 /2/11/11 που επικυρώνεται με ΠΝΠ ΦΕΚ Α 268/31/12/11, άρθρο 3.
Συγκεκριμένα, αμοιβή του χρηματοοικονομικού συμβούλου Lazard ορίζεται ως ποσοστό 0,015% επί της ονομαστικής αξίας των ομολόγων που θα ανταλλαγούν, με ανώτατο ποσό τα 25 εκατ. ευρώ.
Επιπλέον η αμοιβή του νομικού συμβούλου Gottlieb Stean & Hamilton έχει μέχρι σήμερα ανέλθει στα 6.519.130,85 ευρώ.
Τα δε 4 εκατ. ευρώ τα οποία αναφέρει δημοσίευμα ως πρόσθετη αμοιβή δεν αφορά τις παραπάνω εταιρείες αλλά τους αντιπροσώπους ολοκλήρωσης συναλλαγής closing agents της συμφωνίας ανταλλαγής ομολόγων, όπως
ορίζεται με το άρθρο 2 παρ. 3 του Νόμου, με τον οποίο εγκρίθηκε από τη Βουλή η Νέα Δανειακή Σύμβαση.

Δείτε στις εικόνες που ακολουθούν ποιοι τα τσέπωσαν και πόσο μας χρέωναν την ώρα… για το PSI
Από 770 μέχρι 225 ευρώ την ώρα…
Μόνο τον Μάιο του 2012 πήραν 1,4 εκατ. ευρώ…

Και σαν μην έφτανε η μπαρούφα του PSI, το πανηγύρι κερδοσκοπίας από τους Γερμανούς πάνω στην Ελληνική τραγωδία που οι ίδιοι μας έριξαν, συνεχίζεται αναίσχυντα, απρόσκοπτα, απροκάλυπτα.
Το εξοργιστικό όμως είναι ότι οι ίδιοι οι σύμβουλοι στο πλείστο των περιπτώσεων, είναι οι ίδιοι οι αγοραστές!

Είναι οι ίδιοι που συμβούλευαν “να μην γίνει κούρεμα” μέχρι να ξεφορτώσουν τα ομόλογα που κατείχαν και έπειτα ξιφουλκούσαν για το PSI! Αυτό το αίσχος πρέπει επιτέλους να σταματήσε. Αλλιώς να γίνουμε όλοι δουλοπάροικοι με σχέδιο νόμου, για να μην υποχρεούμαστε τουλάχιστον να ανεχόμαστε “πρωτοβουλίες” Βενιζέλων και κυβερνητικά πανηγυράκια για επιτυχίες σε Eurogroups.
Όπως βλέπετε από τις φώτο οι σύμβουλοι για την επαναγορά θα μας στοιχίσουν πάνω από 12 εκατ. ευρώ .
Όλοι αυτοί οι κοπρίτες μόνο μας στοίχισαν συνολικά για το PSI και την επαναγορά χρέους 47 εκατ. ευρώ !!!

Ούτε μια δήλωση καταδίκης της τρομοκρατικής επίθεσης από τα αστικά κόμματαΟύτε μια δήλωση καταδίκης της τρομοκρατικής επίθεσης από τα αστικά κόμματα
Υποθάλπουν την τρομοκρατία κατά της Χρυσής Αυγής
Δεν μας προξενεί εντύπωση το γεγονός πως δέκα ώρες μετά την βομβιστική επίθεση μεγάλης ισχύος στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Δυτικής Αττικής στον Ασπρόπυργο ΚΑΝΕΝΑ κόμμα δεν έχει καταδικάσει την εν λόγω τρομοκρατική ενέργεια. Είναι γνωστό πως οι γιάφκες - ορμητήρια αναρχικών σε όλη την Ελλάδα συνεχίζουν απρόσκοπτα την εγκληματική δράση τους, παρόλο που έχουν καταλάβει δημόσια κτίρια. Οι επιθέσεις σε γραφεία και στελέχη μας και οι αντισυγκεντρώσεις από τους γνωστούς - άγνωστους σε βάρος των νόμιμων πολιτικών δράσεων της Χρυσής Αυγής συνεχίζονται υπό την ανοχή του κράτους. Πότε θα κατεβάσετε επιτέλους κ. Σαμαρά τις κουκούλες από τους κουκουλοφόρους;

ΤΟ ΕΘΝΙΚΌ ΚΈΝΤΡΟ ΕΛΛΉΝΩΝ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΊ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΉ 9/12/2012 ΚΑΙ ΩΡΑ 19;00

ΤΟ ΕΘΝΙΚΌ ΚΈΝΤΡΟ ΕΛΛΉΝΩΝ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΊ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΉ 9/12/2012 ΚΑΙ ΩΡΑ 19;00 ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ, ΣΤΟ ΠΟΛΤΙΣΤΙΚΟ ΚΈΝΤΡΟ ΠΑΛΑΙΟΎ ΦΑΛΉΡΟΥ , ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ 24, ΜΕ ΚΎΡΙΟ ΟΜΙΛΗΤΉ ΤΟΝ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΉ ΓΕΏΡΓΙΟ ΜΆΣΤΟΡΑ ΚΑΙ ΘΈΜΑ -ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΉ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΉ, 90 ΧΡΟΝΙΆ ΜΕΤΆ, ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΣΉΜΕΡΑ.. ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ.ΕΚ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΎ ΣΥΜΒΟΥΛΊΟΥ...ΠΑΠΑΣΗΜΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ Ε.Κ.ΕΛΛ.

ΕΦΤΑΣΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΦΑΝΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ > Έδιωξαν εργάτες Αλβανικής καταγωγής από τα χωράφια, μετά τις ασυναρτησίες του Μπερίσα…

Ολυμπία μου,
“φωτιά” έχουν πάρει τα αλβανικά μέσα, καθώς Έλληνες ελαιοπαραγωγοί έδιωξαν Αλβανούς εργάτες από τα κτήματα. Διευκρινίζουν,
πως οι κάτοικοι δεν έχουν τίποτα με τους ανθρώπους και το κάνουν ως ένδειξη διαμαρτυρίας,
γιατί αισθάνονται προσβεβλημένοι από τις δηλώσεις Μπερισα που θεωρεί τον τόπο τους αλβανικό έδαφος.


Χ.Ε.

olympia

Στο όριο της φτώχειας ζουν 3,4 εκατομμύρια ΈλληνεςΗ φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός μαστίζουν την Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.
Κοντά στο όριο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού ζει το 31% του πληθυσμού της Ελλάδας, το δε 21% ζει με πενιχρό εισόδημα. Τα ποσοστά αυτά κατατάσσουν την Ελλάδα στις χώρες της ΕΕ με το υψηλότερο ποσοστό πληθυσμού κοντά στο όριο της φτώχειας, μετά τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Λετονία και τη Λιθουανία.

Πιστεύει κανείς ότι δεν θα αναγκαστούν να διαγράψουν χρέος της Ελλάδας; Όχι από συμπάθεια στους κόπους του ελληνικού λαού, αλλά για το γεγονός ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει και το γνώριζαν καλά οι δανειστές της χώρας. Με την επαναγορά των ελληνικών ομολόγων που ξεκινά σήμερα, αυτό που θα κερδίσει η χώρα θα είναι κομμάτι του ιδιωτικού χρέους, με στόχο να επαναγοραστεί σχεδόν το 50% αυτού του χρέους που υπολογίζεται στα 30 δις ευρώ. Συνεπώς, μιλάμε και πάλι για ιδιωτικό χρέος, όπως έγινε (με άλλο τρόπο) την άνοιξη με το PSI. Μέχρι στιγμής λοιπόν, το μόνο που γίνεται είναι να την ..πληρώνει ο ιδιωτικός τομέας και όχι ο επίσημος (ομόλογα που κατέχει η ΕΚΤ και διακρατικά δάνεια). Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που άρχισαν οι δηλώσεις περί μελλοντικού κουρέματος των ελληνικών ομολόγων, ακόμα και από την ίδια τη Μέρκελ. Αυτό φυσικά, όπως γράφετε ευρέως τις τελευταίες ημέρες, θα γίνει από το 2014, μετά τις γερμανικές εκλογές, για να μην υπάρχει πολιτικό κόστος. Δεν χρειάζεται να έχει κανείς στα χέρια του επίσημα έγγραφα ή και non papers από τους δανειστές για να καταλάβει τι γίνεται, αλλά να σκεφτεί το αυτονόητο. Το ερώτημα είναι ένα: για να σου διαγράψουν χρέος, θα πρέπει να ζητήσουν και αντάλλαγμα. Ποιο θα είναι αυτό; Β. Τ.

Πιστεύει κανείς ότι δεν θα αναγκαστούν να διαγράψουν χρέος της Ελλάδας; Όχι από συμπάθεια στους κόπους του ελληνικού λαού, αλλά για το γεγονός ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει και το γνώριζαν καλά οι δανειστές της χώρας. Με την επαναγορά των ελληνικών ομολόγων που ξεκινά σήμερα, αυτό που θα κερδίσει η χώρα θα είναι κομμάτι του ιδιωτικού χρέους, με στόχο να επαναγοραστεί σχεδόν το 50% αυτού του χρέους που υπολογίζεται στα 30 δις ευρώ. Συνεπώς, μιλάμε και πάλι για ιδιωτικό χρέος, όπως έγινε (με άλλο τρόπο) την άνοιξη με το PSI.

Μέχρι στιγμής λοιπόν, το μόνο που γίνεται είναι να την ..πληρώνει ο ιδιωτικός τομέας και όχι ο επίσημος (ομόλογα που κατέχει η ΕΚΤ και διακρατικά δάνεια). Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που άρχισαν οι δηλώσεις περί μελλοντικού κουρέματος των ελληνικών ομολόγων, ακόμα και από την ίδια τη Μέρκελ. Αυτό φυσικά, όπως γράφετε ευρέως τις τελευταίες ημέρες, θα γίνει από το 2014, μετά τις γερμανικές εκλογές, για να μην υπάρχει πολιτικό κόστος.

Δεν χρειάζεται να έχει κανείς στα χέρια του επίσημα έγγραφα ή και non papers από τους δανειστές για να καταλάβει τι γίνεται, αλλά να σκεφτεί το αυτονόητο. Το ερώτημα είναι ένα: για να σου διαγράψουν χρέος, θα πρέπει να ζητήσουν και αντάλλαγμα. Ποιο θα είναι αυτό;

Β. Τ.

Βαρβαρότητες των τούρκων στις εκκλησίες των κατεχόμενωνΟι προκλήσεις στην μαρτυρική Κύπρο δεν έχουν τέλος. Οι εκκλησίες μετατρέπονται σε ξενοδοχεία, σχολεία, μπαρ, καφετέριες και γκαλερί. Από τους τοίχους λείπουν οι εικόνες και τα ψηφιδωτά. Το κατοχικό καθεστώς δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο. Οι τούρκοι στην Κύπρο προκαλούν με χυδαίο τρόπο εδώ και χρόνια με τις ενέργειες τους όχι μόνο την Ελληνοκυπριακή αλλά και τη διεθνή κοινή γνώμη. Αναφέρουμε ενδεικτικά κάποιες από τις προκλητικές ενέργειες. Αρχικά, το ξενοδοχειακό συγκρότημα του «Anastasia Resort Hotel» είναι κτισμένο σε γη που είναι ιδιοκτησία της εκκλησίας της Αγίας Αναστασίας στην κατεχόμενη Λάπηθο και της Χωριτικής Αρχής της κατεχόμενης κωμόπολης. Επίσης, η εκκλησία του Αγίου Μάμαντος στο κατεχόμενο χωριό Γαϊδουράς έχει μετατραπεί σε τέμενος. Ακόμα, η εκκλησία Αγίων Σέργιου και Βάκχου στο κατεχόμενο χωριό Άγιος Στέργιος χρησιμοποιείται ως νηπιαγωγείο. Τέλος, ο ναός του Αγίου Γεωργίου στην κατεχόμενη Αμμόχωστο έγινε χώρος υποδοχής ακαθαρσιών! Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος σε μήνυμα του απηύθυνε δραματική έκκληση για τον τερματισμό της καταστροφής της Κυπριακής πολιτιστικής κληρονομιάς από την τουρκική κατοχική δύναμη. Τόνισε την ανάγκη για αποχώρηση από την Κύπρο όλων των τουρκικών στρατευμάτων εισβολής και των εποίκων, επανένωση της νήσου, επιστροφή όλων των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες, διακρίβωση της ζωής των αγνοουμένων και αποκατάσταση όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλη την έκταση της Κύπρου, για όλους τους νόμιμους και γηγενείς κατοίκους της. Με λίγα λόγια, οι τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν και να καταστρέφουν οτιδήποτε θυμίζει Ελλάδα αδιαφορώντας για την Ορθοδοξία αλλά και για την πολιτιστική κληρονομιά μας.
ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

κ. Σαμαρά…μια καινούγια μέρα ξεκινάει…Ένας στους τρείς Έλληνες σε κίνδυνο κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού


Το 2011, τα υψηλότερα ποσοστά των ατόμων που είναι σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού καταγράφηκαν στη Βουλγαρία (49%), τη Ρουμανία και τη Λετονία (40%), τη Λιθουανία (33%), Ελλάδα και Ουγγαρία (και οι δύο 31%), και το χαμηλότερο στην Τσεχία (15%), τις Κάτω Χώρες και τη Σουηδία (16%), το Λουξεμβούργο και την Αυστρία (και οι δύο 17%). Στοιχεία της Eurostat (3/12/2012)
Τα πιό πάνω στατιστικά στοιχεία φτώχειας, αναφέρονται στο 2011…Σκεφτείτε πόσο θα είναι φέτος το ποσοστό φτώχειας στην Ελλάδα.


Να μην ξεχνάμε τι είχε πει ο Σαμαράς τα ξημερώματα της 27 Νοε.2012 μετά την απόφαση του Eurogroup:
«Όλα πήγαν καλά. Το παλέψαμε οι Έλληνες, όλοι μαζί και αύριο ξεκινάει μια καινούργια ημέρα για όλους τους Έλληνες»


ΟΧΙ στον νεοπασοκισμό!ΟΧΙ στον νεοπασοκισμό!
Διάλειμμα στην νεκρική του ακαμψία επεχείρησε τις τελευταίες ημέρες το ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα – σήμα κατατεθέν της πολιτικής και κοινωνικής ανυποληψίας, το κόμμα – ορισμός της ανηθικότητας με τύπους όπως ο Τσουκάτος, ο Μαντέλης, ο Τσοχατζόπουλος, με τις «Siemens», με τις «λίστες Λαγκάρντ», το κόμμα που έστειλε την χώρα στον πάτο με τα Μνημόνια και το ΔΝΤ, αποφάσισε να πάρει πρωτοβουλία.
Μην πάει ο νους σας σε περιττές λεπτομέρειες, όπως π.χ. να ζητήσει συγνώμη ή πολύ καλύτερα να ανακοινώσει την αυτοδιάλυση του, εις ένδειξη ελάχιστου σεβασμού προς τους όλο και περισσότερους Έλληνες που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, όπως φυσικά και τους 3124 (μέχρι στιγμής…) οι οποίοι αυτοκτόνησαν γιατί δεν άντεξαν τις συνέπειες που έφερε το Μνημόνιο. Το ΠΑΣΟΚ ασχολείται με …σοβαρά προβλήματα, όπως το να πάρει «πρωτοβουλία» για να αναδείξει την αντισυνταγματικότητα της Χρυσής Αυγής με τελικό στόχο να την θέσει εκτός νόμου.
Μάλιστα, για τον σκοπό αυτό, έβγαλε και σχετικό βιντεάκι στο διαδίκτυο, το οποίο τελειώνει με την προτροπή «ΟΧΙ στον νεοναζισμό, στους νοσταλγούς της Χούντας και τους οπαδούς της βίας». Το να μας «απειλεί» το κόμμα της απόλυτης σήψης και παρακμής, το κόμμα – ορισμός της διαφθοράς αποτελεί Τίτλο Τιμής για Εμάς και δείχνει, αν μη τι άλλο, ότι βαδίζουμε στον σωστό δρόμο. Εάν τα πράγματα δεν ήταν τόσο τραγικά θα λέγαμε ότι οι πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ προκαλούν τον γέλωτα. Ας γνωρίζουν, όμως, ότι οι εκφραστές της ρεμούλας και των διορισμών, οι ψευταράδες του «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» και του «λεφτά υπάρχουν» δεν έχουν το παραμικρό ιδεολογικό, πολιτικό, κοινωνικό, νομικό και πάνω απ’ όλα ηθικό δικαίωμα να μας κρίνουν.

Βουλευτής έδωσε την βουλευτική του αποζημίωση για τη θέρμανση μαθητών Περισσότερα: http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=48905:voyleytis-edose-tin-voyleytiki-toy-apozimiosi-gia-ti-thermansi-mathiton&catid=39:omorfos-kosmos&Itemid=220#ixzz2E4GmOMyE

Εμφανίσεις: 357

Οταν εξελέγη βουλευτής αποποιήθηκε όλων σχεδόν των βουλευτικών προνομίων. Απο τότε με επιστολές και προσωπικές παρεμβάσεις στον Πρωθυπουργό και στον Πρόεδρο της Βουλής επισήμανε και ζητούσε την κατάργηση πολλών προνομιακών προκλητικών αντιλήψεων σχετικά με την έννοια πολιτικός- για τους νυν βουλευτές και πρώην αξιωματούχους- αρκετά εκ των οποίων υιοθετήθηκαν.
Ο βουλευτής Καρδίτσας κ. Παύλος Σιούφας , σε μια σεμνή τελετή στον Δήμο Μουζακίου του Νομού Καρδίτσας έδωσε την βουλευτική του αποζημίωση  για τις ανάγκες θέρμανσης των μαθητών!
Πρωτόγνωρη
ενέργεια για τα κοινοβουλευτικά μας δρώμενα, που μαζί με την κοινωνική ευαισθησία στις δύσκολες για το λαό συνθήκες, η συμβολική και ουσιαστική αυτή πράξη δίνει το νόημα που πρέπει στην κοινωνική αλληλεγγύη και μήνυμα οτι πρώτοι εκείνοι που τιμήθηκαν απο τους πολίτες οφείλουν να λειτουργούν ως παράδειγμα. Ο βουλευτής κ. Παύλος Σιούφας ανοίγει τον δρόμο. Ελπίζουμε οτι θα βρεθούν και άλλοι που θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση της σχέσης πολιτικών και πολιτών, αντιλαμβανόμενοι οτι φέρουν την ιδιότητα του βουλευτή λειτουργού και όχι του βουλευτή βολευόμενου στα προσωπικά μικροσυμφέροντα.
http://fimotro.blogspot.gr


Περισσότερα: http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=48905:voyleytis-edose-tin-voyleytiki-toy-apozimiosi-gia-ti-thermansi-mathiton&catid=39:omorfos-kosmos&Itemid=220#ixzz2E4GgxII0

Τουρκικό πλωτό νοσοκομείο θα κάνει μπίζνες στο Αιγαίο! Τι θα κάνει η ΕλλάδαΕπεκτατική …πολιτική στον τομέα της Υγείας φαίνεται ότι εφαρμόζουν οι Τούρκοι καθώς αναπτύσσονται ραγδαία σε σύγχρονες υπηρεσίες υγείας εκτός των συνόρων της χώρας τους. Ήδη βρίσκονται στις υψηλές θέσεις στο τουρισμό υγείας ενώ πλέον ετοιμάζουν και …υδάτινες υπηρεσίες. Τι σχεδιάζουν και πως θα αντιδράσει το ελληνικό υπουργείο Υγείας;...

 Η συγκεκριμένη ιδέα είχε πέσει και στην Ελλάδα στο τραπέζι των συζητήσεων εδώ και πολλά χρόνια όμως. Ένα πλωτό νοσοκομείο το οποίο θα γυρνά στο Αιγαίο και θα παράσχει υπηρεσίες υγείας, σαν ένα …κρουαζιερόπλοιο του Ιπποκράτη. 

«Τα λεφτά μας πίσω από το χαράτσι της ΔΕΗ» σύμφωνα με δικαστική απόφαση

 
Η ΔΕΗ πλέον δε μπορεί να εισπράττει το ειδικό τέλος ακίνητης περιουσίας, το περιβόητο χαράτσι, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση 1101/2012 που εκδόθηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Η απόφαση, η οποία είναι αποτέλεσμα συλλογικής αγωγής από οργανώσεις και ομοσπονδίες καταναλωτών και έχει καθαρογραφεί, είναι προσωρινά εκτελεστή και πλέον υποχρεώνει τη ΔΕΗ να μην εισπράττει το χαράτσι.
Ο δικηγόρος Γιάννης Μυταλούλης, εκπρόσωπος των ομοσπονδιών και ενώσεων καταναλωτών που κατέθεσαν τη συλλογική αγωγή, δήλωσε στο www.koutipandoras.gr ότι «η απόφαση είναι προσωρινά εκτελεστή και δεν χρειάζεται να περιμένουμε την τελεσιδικία της. Ουσιαστικά η απόφαση αυτή απαγορεύει την είσπραξη ενός αντισυνταγματικού φόρου και λειτουργεί προς όφελος όλων των πολιτών της Ελλάδας. Εφόσον συνεχίζεται η είσπραξη, ο καταναλωτής μπορεί να ζητήσει αποζημίωση αφού η ΔΕΗ πλέον δρα παράνομα. Η απόφαση του ΣτΕ μιλούσε για αντισυνταγματικότητα του τέλους ακινήτων αλλά δεν διασφάλιζε την νομική υπεράσπιση του καταναλωτή, εν αντιθέσει με την απόφαση που καθαρογράφηκε».
Σύμφωνα με τον κ. Μυταλούλη, η απόφαση αυτή είναι προάγγελος και για άλλες τέτοιες αποφάσεις που θα προκύψουν και σε φορολογικά θέματα που στηρίζονται στα νέα μέτρα που επιβάλλει η ελληνική κυβέρνηση.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ!


Ενώ η Ελλάδα το 1997 είχε δανείσει 20 δις δραχμές στην κατεστραμμένη Αλβανία, σήμερα την «παρακαλάει» να δεχτεί την οριοθέτηση της μεταξύ μας ΑΟΖ.
Του Κώστα Χαρδαβέλλα 
Τούρκοι και Ιταλοί εξασφάλισαν ανταλλάγματα στρατηγικής σημασίας...
Το 1997 η «κρίση των πυραμίδων» που ξέσπασε στην Αλβανία είχε αναγκάσει την αλβανική κυβέρνηση να ζητήσει οικονομική βοήθεια από ξένες χώρες για να καταφέρει να ξαναχτίσει το κράτος της. Ελλάδα, Ιταλία και Τουρκία ήταν μεταξύ εκείνων που δάνεισαν τότε στους Αλβανούς τεράστια ποσά, με μία σημαντική διαφορά: οι Τούρκοι και οι Ιταλοί κατάφεραν να εξασφαλίσουν ανταλλάγματα μεγάλης στρατηγικής σημασίας, με τους πρώτους να αποκτούν τον έλεγχο κεντρικών στρατιωτικών βάσεων της Αλβανίας και τους δεύτερους να... αγοράζουν ένα αλβανικό νησί -κάποτε ανήκε στην Ελλάδα!-, η θέση του οποίου το καθιστά «ρυθμιστή» για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης στην περιοχή.
Αντίθετα, η Ελλάδα, που το 1997 είχε δανείσει περίπου 58 εκατ. ευρώ στην καταστραμμένη Αλβανία, σήμερα, δεκαπέντε χρόνια μετά, την «παρακαλάει» να δεχτεί
την οριοθέτηση της μεταξύ μας ΑΟΖ για να προχωρήσουμε στις έρευνες για πετρέλαιο στο Ιόνιο. Αν και στην κοινή γνώμη έχει καλλιεργηθεί η άποψη ότι το μεγάλο «αγκάθι» για τη χώρα μας είναι η ΑΟΖ του Αιγαίου -λόγιο των κυριαρχικών απαιτήσεων που προβάλλει η Τουρκία-, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική, καθώς και η ΑΟΖ του Ιονίου βρίσκεται στον αέρα.

Η κατάσταση στην περιοχή του Βόρειου Ιονίου, όπου ξεκινούν άμεσα οι έρευνες από το νορβηγικό σκάφος Nordic Explorer, είναι εξαιρετικά σύνθετη, αφού αποτελεί σημείο «σύγκρουσης» πολλών διαφορετικών συμφερόντων: οι διαρκώς αυξανόμενες διεκδικήσεις της Αλβανίας η στρατηγική συνεργασία των Αλβανών με τους Τούρκους και η σταθερή επιδίωξη της Ιταλίας να ασκεί επιρροή και έλεγχο είναι τα βασικά σημεία ενός προβλήματος που η χώρα μας καλείται σήμερα να αντιμετωπίσει.

Όπως αποκαλύπτουν τα «Επίκαιρα», η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει αποκτήσει το

Αὐτοὶ οἱ ἐπιστήμονες εἶναι πραγματικοὶ Ἕλληνες!

Ενα μοριακό παιχνίδι δέσμευσης ηλεκτρονίων του υδρογόνου και πόλωσης των κρυστάλλων του νικελίου έφερε τους έλληνες ερευνητές στην πρωτοπορία της ενεργειακής επανάστασης
Ενα μοριακό παιχνίδι δέσμευσης ηλεκτρονίων του υδρογόνου και πόλωσης των κρυστάλλων του νικελίου έφερε τους έλληνες ερευνητές στην πρωτοπορία της ενεργειακής επανάστασης

Θὰ σᾶς παρακαλέσω νὰ διαβάσετε πολὺ προσεκτικὰ τὸ παρακάτω ἄρθρο.

Μὴν σταθεῖτε στὰ τεχνικά του μέρη, οὔτε στὶς ἐπιστημονικὲς λεπτομέρειες.
Προσέξτε τὴν στάσι αὐτῶν τῶν Ἀνθρώπων ποὺ πράγματι ἐνδιαφέρονται καὶ τὸ καλὸ τῆς Ἀνθρωπότητος, δίχως ὅρους!
Ποὺ εἶναι ἐπιτήμοες μὲ συνείδησι κι ὄχι νούμερα τῆς ἐπιθεωρήσεως.
Ποὺ δημιουργοῦν ἐνέργεια πάμφθηνη, ὅπως θὰ ἔπρεπε νὰ εἴχαμε ὅλοι μας, δίχως νὰ βλάπτουμε τὸ περιβᾶλλον καὶ δίχως νὰ ἀφήνουμε καταστροφικὰ σημάδια γύρω μας.
Εἶναι Ἕλληνες! Καὶ δὲν φεύγουν ἀπὸ τὸ Ἑλλαδοκαφριστάν.
Ἀποχωροῦν προσωρινῶς γιὰ νὰ ὁλοκληρώσουν τὶς ἔρευνές τους.
Ἐδῶ σκοπεύουν νὰ στήσουν τὴν ἕδρα τους καὶ ἀπὸ ἐδῶ θέλουν νὰ δομήσουν τὶς συνθῆκες ἐκεῖνες ποὺ θὰ ἀνατρέψουν τὰ ἔως σήμερα γνωστὰ δεδομένα!
Εὔγε τους! 
Φιλονόη.

Σύντηξη στο σπίτι!

Μια συσκευή που θα παρέχει ανεξάντλητη ενέργεια με μηδαμινό κόστος είναι το ενεργειακό όνειρο του πλανήτη

ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ – ΕΚΑΨΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ!


ANARXIKOI-SHMAIA
Εφόσον ο… αδέξιος (και στην εξαθλίωση του ελληνικού λαού επιδέξιος) ψευτοδεξιός, Α. Σαμαράς, δεν έκανε πράξη την κούφια προεκλογική του υπόσχεση, ότι «θα τους βγάλω τις κουκούλες», αντιθέτως χρησιμοποιεί τους εξωνημένους παρακρατικούς κουκουλοφόρους της άκρας αριστεράς για να κάνουν τη βρώμικη δουλειά που δεν μπορεί να κάνει το επίσημο κράτος κατά της Χρυσής Αυγής, ήταν φυσικό κι επόμενο να αποθρασυνθούν οι αναρχοκομμουνιστές και να ασχημονούν αβέρτα!
Έτσι, χθες το απόγευμα, θρασύτατοι κουκουλοφόροι, στο πιο κεντρικό σημείο της Λαμίας, κατέβασαν ανενόχλητοι την ελληνική σημαία από τραπεζικό κατάστημα και την έκαψαν επιτόπου. Παράλληλα, κατέστρεψαν και μια κάμερα της τράπεζας, η οποία προφανώς είχε αποθανατίσει την αντεθνική τους δράση!
Να τους χαίρονται οι πολιτικοί τους προστάτες (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και… λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις) και να τους κάψει ο Θεός της Ελλάδος!http://ethnikismos.net

ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΝΤΑΟΥΝ

Image and video hosting by TinyPic
 Το σύνδρομο παρατηρήθηκε για πρώτη φορά από τον Βρετανό γιατρό John Langdon Down (εξ ου και η ονομασία του), όταν το 1866 πρόσεξε ότι πολλά άτομα, άσχετα μεταξύ τους, που βρίσκονταν σε διάφορα ιδρύματα, είχαν παραπλήσια εξωτερικά χαρακτηριστικά όπως αυτά του λεγομένου "Μογγολισμού".  Λόγω κυρίως του προσώπου και του σχήματος των ματιών που είχαν έντονα τα χαρακτηριστικά της μογγολικής φυλής, αλλά και λόγω της χαμηλής νοημοσύνης, που την εποχή εκείνη ήταν πιστευτό ότι όσο μακρύτερα από την Ευρώπη βρίσκεται κάποιος, τόσο χαμηλότερη ήταν η νοημοσύνη του, οδήγησε τον Down στην εισαγωγή του όρου Μογγολοειδής ιδιώτης.

Το σύνδρομο Down (προφέρεται Ντάουν) (ή αλλιώς Τρισωμία 21 ή Τρισωμία G) περιγράφει μια χρωμοσωμική ανωμαλία, που περικλείει ένα σύνολο χαρακτηριστικών, τα οποία υπάρχουν εκ γενετής στους φορείς της γενετικής αυτής βλάβης και αφορούν παρεκκλίσεις στη σωματική διάπλαση, τη νοητική ανάπτυξη και την ψυχοκοινωνική εξέλιξή τους.  Παράγοντας που επηρεάζει κρίσιμα, αποτελεί η ηλικία της μητέρας, καθ' ότι στην ηλικία των 20 ετών η συχνότητα κυμαίνεται περίπου στο 1:2000 για να ανέλθει μετά τα 40 σε 1:100 ή λιγότερο. Άλλοι παράγοντες που αυξάνουν την πιθανότητα γέννησης παιδιού με σύνδρομο Down αποτελούν η γέννηση προηγούμενου πάσχοντος παιδιού από τους ίδιους γονείς και η περίπτωση ένας γονέας να είναι φορέας του Μεταθετικού συνδρόμου Down.

Τα χαρακτηριστικά της ασθένειας μπορείτε να τα διακρίνετε στην άνωθεν φωτογραφία πάσχοντος από το εν λόγω σύνδρομο... 
 
http://ygro-pyr.blogspot.gr/2012/12/blog-post_3.html

ΜΑΣ ΚΛΕΒΕΙ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΜΑΣ ΚΑΤΑΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ «ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ»!


SILLIPSI
Ακόμα ένας «κατατρεγμένος οικονομικός μετανάστης», από την Βουλγαρία, συνελήφθη χθες στον σταθμό των λεωφορείων της Θεσσαλονίκης, για τον… γνωστό λόγο. Όπως αποκαλύφθηκε, ο 28χρονος «κατατρεγμένος κ.τ.λ.», είχε πραγματοποιήσει κατά το χρονικό διάστημα από 1-7-2012 μέχρι πρότινος 13 διαρρήξεις οικιών και μία σε αυτοκίνητο, όλες στις ανατολικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης.
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πολλά κλεμμένα κοσμήματα, ενώ στην έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν τα υπόλοιπα κλοπιμαία, όπως: ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, ρούχα, παπούτσια και μία κυνηγετική καραμπίνα.
Να τον χαίρονται τον… ελαφροχέρη «κατατρεγμένο κ.τ.λ.», η αριστερά (και η πρόοδος!), τα καθεστωτικά ΜΜΕ, οι ΜΚΟ, και λοιπές… αντιρατσιστικές δυνάμεις!http://ethnikismos.net

02 2012 Κορυδαλλὸς Gym.


Καὶ μὴ χειρότερα!
Τὰ λουλούδια θέλουν πότισμα!
Γαβαλᾶς καὶ Σταμάτη γυμνάζονται μέσα στὸν Κορυδαλλὸ ἀπὸ γνωστὴ γυμνάστρια, γιὰ νὰ μὴν χάνουν τὴν φόρμα τους!
Μία ἡ πισίνα, δύο ἡ γυμνάστρια…
Μία σάουνα θά τούς φτιάξουμε βρέ παιδιά;
Νὰ μὴν ζορίζονται…
Τί λέτε;
Φιλονόη.  
 Υ.Γ. Σὰν δὲν ντρεπόμαστε λέω ἐγώ! Ἀν τὶ τὰ σούργελα νὰ κάτσουν καὶ νὰ ἀναθεωρήσουν ἐξακολουθοῦν τὶς παλαιές τους συμπεριφορὲς σὰν νὰ μὴν τρέχῃ τίποτα. Καὶ μετὰ μοῦ λένε νὰ μὴν πάῃ στὸν ἀγύριστο τὸ Ἑλλαδοκαφριστάν… Ἄμ δέ…

Φανή Χαλκιά: Γυμνάζει τη Βίκυ Σταμάτη και τη Νότα Γαβαλά στη φυλακή!

Τη δική τους γυμνάστρια έχουν η Βίκυ Σταμάτη και η Νότα Γαβαλά οι οποίες εδώ και λίγο καιρό έχουν περάσει την πόρτα των φυλακών Κορυδαλλού.
Και δεν είναι άλλη από την Ολυμπιονίκη μας στα 400 μέτρα Φανή Χαλκιάη οποία δύο φορές την εβδομάδα περνά αρκετή ώρα με τις δύο γυναίκες που για διαφορετικούς λόγους είναι κρατούμενες στον Κορυδαλλό. Έχει αναλάβει το πρόγραμμα εκγύμνασης και απασχόλησης που απευθύνεται σε οροθετικές γυναίκες.
Άνθρωπος από το στενό περιβάλλον της αθλήτριας δηλώνει στο Πρώτο Θέμα: «Είναι αξιοθαύμαστο το ότι κάνουν μόνοι τους τις ασκήσεις αλλά και πώς περιμένουν τη συγκεκριμένη μέρα κατά την οποία η Φανή επισκέπτεται με την ιδιότητα της καθηγήτριας στις φυλακές».
Πέρα από αυτό όμως η Φανή Χαλκιά ανέλαβε να γυμνάζει όλες τις κρατούμενες μια φορά την εβδομάδα. Ανάμεσά τους η Βίκυ Σταμάτη και η αδελφή του Λάκη Γαβαλά, Νότα.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες οι δυο τους επιδίδονται με πάθος, ακριβώς όπως έκαναν πριν περάσουν το κατώφλι των φυλακών. Οι δυο διάσημες κρατούμενες, πέρα από το ότι είναι απόλυτα εξοικειωμένες με το σπορ της γυμναστικής έχουν έναν ακόμη λόγο να παρακολουθούν τα μαθήματα της Φανής Χαλκιά αφού γνωρίζονται εδώ και χρόνια σε προσωπικό επίπεδο.
πηγή

“Le Figaro” : Ξαφνικά ο Μπερίσα πήρε σημαία από τα χέρια των εξτρεμιστών!
 «Στην επέτειο των 100 ετών από την ανεξαρτησία της Αλβανίας, ο πρωθυπουργός της χώρας, Σαλί Μπερίσα ξεδίπλωσε την εθνική σημαία όχι μόνο στην Αλβανία, αλλά στο Κοσσυφοπέδιο και τα Σκόπια.
Ο 68χρονος επικεφαλής της αλβανικής κυβέρνησης τόλμησε να σπάσει τα ταμπού και να μιλήσει για ενότητα των Αλβανών», γράφει χαρακτηριστικά η γαλλική εφημερίδα ‘Le Figaro’.

Share on facebookShare on twitterShare on eΜία φωτογραφία ποὺ προσβάλλει ὅλους τοὺς Ἕλληνες!!! mailShare on printMore Sharing Servicesπηγή
Δὲν μὲ ἐνδιαφέρει διόλου τὸ ἐὰν ἡ «βασιλομήτωρ» τῶν Παπανδρέου σεβόταν, ἐκτιμοῦσε καὶ τιμοῦσε τὰ δικά μας ἤθη καὶ ἔθιμα. Αὐτὸ ποὺ μὲ ἐνδιαφέρει εἶναι τὸ πῶς ἔπρεπε νὰ συμπεριφέρεται! Δὲν ὑπῆρξε τυχαῖον πρόσωπο. Οὔτε τυχαίως τρώει μὲ χρυσὰ κουτάλια…. 
Θὰ μποροῦσε γιὰ παράδειγμα νὰ μᾶς εἰρωνεύεται κανονικότατα, γιὰ τὶς τιμὲς ποὺ ἀποδίδουμε στοὺς νεκρούς μας.
Ὅταν ὅμως τολμᾶ νὰ τοὺς προσβάλλῃ δημοσίως, τότε τὸ λιγότερο ποὺ τῆς ἀξίζει εἶναι ἐξορία!
Παρὰ ταὔτα ἡ μανδὰμ ζεῖ καὶ βασιλεύει εἰς βάρος μας!
Διαχειρίζεται δικά μας χρήματα, τὰ καλοτρώει καὶ τὰ μοιράζει εἶτε σὲ ἐκδηλώσεις ἑλληνοτουρικκῆς φιλίας εἶτε σὲ ΜΚΟ ποὺ καλωσορίζουν ΛΑΘΡΟεποίκους καὶ τοὺς ἐνθαρρύνουν νὰ μὴν μᾶς λησμονοῦν, εἶτε ἀκόμη καὶ σὲ ἱδρύματα ποὺ μᾶς ἅρπαξαν  ἀκίνητα καὶ κινητὰ περιουσιακὰ στοιχεῖα καὶ φυσικὰ πλέον οὐδὲ ἕναν λόγο ἔχουμε ἐπὶ αὐτῶν!
Ἡ Μαργαριτούλα. 
Ἡ μεγάλη ἀπατημένη… (λέμε τώρα… Διότι τὰ ἡνία τῆς τὰ πῆρε ἡ Χίλαρυ πλέον! Οὔτε σὲ αὐτὸ δὲν μπόρεσε νὰ κρατήσῃ τὴν πρωτιά!)
Ἡ μαμὰ τοῦ λόχου….
Νὰ τὴν χαιρόμαστε!
Φιλονόη. 


Η φωτογραφία αποτελεί σπάνιο φωτογραφικό ντοκουμέντο και δεν βρίσκεται πλέον παρά μόνο σε ιδιωτικές συλλογές. Τέτοιοι άνθρωποι κυβερνούν την Ελλάδα. Όταν δεν πατάνε επί πτωμάτων κάθονται επάνω τους.
3 Νοεμβρίου 1968. Η “βασιλομήτωρ” Μάργκαρετ Τσάντ-Παπανδρέου είχε προκαλέσει παγωμάρα και αποτροπιασμό στην Ελλάδα, όταν οι εφημερίδες της εποχής την έδειχναν καθισμένη πάνω στο φέρετρο του Γεωργίου Παπανδρέου να χαιρετά τα πλήθη!
ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΤΟΥ. Από εκεί το κακό αντλεί τη δύναμη του. Ας τα βλέπει αυτά ο δουλοπρεπής όχλος όπου μέχρι προσφάτως έπινε νερό στο όνομα αυτής της οικογένειας. Μέσα στη σαπίλα της μίζερης ζωής σας, σκοτώσατε -για λίγο βόλεμα- τα παιδιά και τα εγγόνια σας φανατισμένα κομματικά σκουλήκια !!!

Τίρανα: Ακτίνα ήλιου, στην καταιγίδα του αλβανικού εθνικισμούΠαρουσίαση βιβλίων ελληνοαλβανικού ενδιαφέροντος (φώτο)
Δύο μέρες μετά τα μποφόρ εθνικισμού στο υψηλό επίπεδο πολιτικής μεταξύ Αθήνας και Τιράνων, η Εστία Τιράνων του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού, υπό την μέριμνα της Ακαδημίας Επιστημών των Τιράνων, οργάνωσε μια πρωτότυπη εκδήλωση αφιερωμένη στα ελληνο-αλβανικά γράμματα.
Δύο βιβλία των αντίστοιχων πολιτισμών μεταφρασμένα στις αντίστοιχες γλώσσες, από τον Παναγιώτη Μπάρκα, παρουσιάστηκαν στην κεντρική αίθουσα της ακαδημίας επιστημών στα Τίρανα στις 30 Νοεμβρίου 2012. Πρόκειται για το βιβλίο του Γιάννη Λίλη από τη Δερβιτσιάνη με τίτλο «Μεθυσμένα Βαλκάνια», γραμμένο το 1946 στα ελληνικά και μεταφρασμένο πρόσφατα στα αλβανικά. Στο βιβλίο, συν το οδοιπορικό, συμπεριλαμβάνονται και άρθρα του ιδίου στον αλβανικό τύπο της περιόδου πριν και κατά το δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, τα οποία κατοχυρώνουν τον συγγραφέα στην αφρόκρεμα των αλβανικών γραμμάτων της περιόδου.

Το άλλο βιβλίου είναι του Αλβανού ακαδημαϊκού Βασίλ Τόλε, με τίτλο «Γιατί έκλαψαν τα άλογα του Αχιλλέα», μεταφρασμένο από τα αλβανικά στα ελληνικά.
Κοινός μεταφραστής των βιβλίων είναι ο διδακτ. καθηγητής φιλολογίας Παναγιώτης Μπάρκας. Η έκδοση έγινε υπό τη φροντίδα και χορηγία του ομογενή βουλευτή και Υπουργού Εργασίας της Αλβανίας Σπύρου Ξέρρα.
            Τα βιβλία παρουσίασαν αλβανοί και Έλληνες άνθρωποι των γραμμάτων. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ήταν οι ομιλίες των καθηγητών Γιώργο Μπούλιο, Νάσιο Γιωργάκι, Υμέρ Τσιράκου, του συγγραφέα και πολιτικού Πρέτσ Ζόγκαϊ κλπ
            Αναφερόμενοι οι ομιλητές στο βιβλίο του Γιάννη Λίλη εξήραν ιδιαίτερα την τέχνη του λόγου του, την οποία εύστοχα την χαρακτήρισαν όμοια με εκείνη του Ν. Καζαντζάκη. Εντύπωση έκανε επίσης το γεγονός ότι η παρατηρητικότητα και οι περιγραφές του Λίλη σε ότι αφορά την αλβανική πραγματικότητα κανωντας τον επίκαιρο μέχρι τις ημέρες μας, όπως επίσης και το γεγονός ότι ένας νεαρός Έλληνας μειονοτικός γνώριζε τόσο καλά την αλβανική πραγματικότητα και προσπαθούσε να δείξει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει ο Αλβανικός λαός. «ένα από τα εντυπωσιακότερα βιβλία της χρονιάς», χαρακτήρισε τον Λίλη ο συγγραφέας Πρέτς Ζόγκαϊ.
Το βιβλίο του ακαδημαϊκού Τόλε, παρουσίασε κυρίως ο διευθύνον της Εστίας Τιράνων του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού στην Αλβανίας, Δρ. Γιώργος Γιακουμής. Ο κ. Γιακουμής αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη σκοπιμότητα της μετάφρασης και αφορά να γνωρίσουν στην Ελλάδα το πώς σκέφτονται άνθρωποι των γραμμάτων στην Αλβανία σχετικά με τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό, κυρίως αυτόν που αφορά την Ήπειρο.
Η μετάφραση στην ελληνική που έγινε με την επιμέλεια του κ. Γ. Γιακουμή, φέρει και τον αντίλογο του μεταφραστή Π. Μπάρκα καθώς φαίνεται να μη συμφωνεί σε όλα με τον κ. Τόλε.  Κάτι παρόμοιο ανέφερε και ο εκδότης του βιβλίου του Τόλε, Παναγιώτης Λέζος, ο οποίος ξάφνιασε το κοινό με το έργο ανατύπωσης βιβλίων δύο αιώνων του Εκδοτικού Οίκου  «Ελίκρανον» τον οποίο διευθύνει.
             
Το πολιτικό στίγμα της εκδήλωσης έδωσε ο Βουλευτής και Υπουργός Σπύρος Ξέρρας. Χαρακτήρισε την εκδήλωση ως την καλύτερη «υπηρεσία στις προσδοκίες των δύο λαών μας»
«Για μένα προσωπικά, αποτελεί ιδιαίτερη περηφάνια το γεγονός ότι ένας νέος Έλληνας μειονοτικός, ο οποίος στο ΒΠαγκόσμιο Πόλεμο μόλις είχε περάσει τα είκοσι, βρισκότανε στην πρώτη γραμμή της αφρόκρεμας των αλβανικών γραμμάτων…»  είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ξέρρας και κατέληξε αναφερόμενος στα δύο βιβλία ότι «ο Λίλης αποθησαύρισε την πραγματικότητα της εποχής του για να χαράξει καλύτερα μονοπάτια

Γιατί λέμε νερό τό ὕδωρ…;


Ἄς μαθαίνουμε σιγὰ σιγὰ τὴν προέλευσι τῶν λέξεων  ποὺ χρησιμοποιοῦμε…
Ἄλλως τέ, ἀρχὴ σοφίας ἡ τῶν ὀνομάτων ἐπίσκεψις…
Κι ἐπεὶ συντόμως θὰ χρειαστῇ νὰ πορευτοῦμε πρὸς ἄλλους δρόμους, ἄς ἀρχίσουμε τοὐλάχιστον νὰ μιλᾶμε τὴν ἴδια γλῶσσα.
Φιλονόη.

Γιατί λέμε “νερό” το ὕδωρ…;

Το ρήμα “νάω” σημαίνει “κυλάω”.
Από αυτό προκύπτουν οι λέξεις “νᾶμα” (πηγή, τρεχούμενο νερό, ρυάκι) και οι “Ναϊάδες” νύμφες, οι νύμφες των υδάτων.
Προκύπτει όμως και το επίθετο “νηρόν” / “νεαρόν” (κυρίως στα Βυζαντινά χρόνια) που σημαίνει “αυτό που κυλάει”.
Την φράση, λοιπόν, “νεαρόν ὕδωρ” την χρησιμοποιούσαν πολύ συχνά.
Και με την πάροδο του χρόνου επεκράτησε μόνο η λέξη “νερό”! (νηρόν / νεαρόν/ νερόν ὕδωρ -> νερό).

3 Δεκεμβρίου 1912: Η Ναυμαχία της Έλλης3 Δεκεμβρίου 1912: Η Ναυμαχία της Έλλης
Ο Δεκέμβρης του 1912 βρίσκει τον Ελληνικό Στόλο στον Μούδρο της Λήμνου έχοντας απελευθερώσει τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Το πρωί της 3ης Δεκεμβρίου 1912 ο Τουρκικός στόλος στην προσπάθειά του να βοηθήσει τα νησιά που κατείχε ακόμη η Τουρκία αποφασίζει να εξέλθει από τα Δαρδανέλια.
Τον Τουρκικό Στόλο οδηγεί  το καταδρομικό Μετζιτιέ και τρία αντιτορπιλικά. Το ακολουθούν η ναυαρχίδα τους θωρηκτό Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα και τα θωρηκτά Τουργούτ Ρεΐς, Μεσουντιέ και Ασάρι-ι-Τεφίκ. Στο τέλος βρίσκονται 6 αντιτορπιλικά και το πλωτό νοσοκομείο.
Ο Ελληνικός στόλος αντιτάσσει την ναυαρχίδα του, το Θωρηκτό Γεώργιος Αβέρωφ, στο οποίο επιβαίνει ο Αρχηγός Στόλου, Ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης, τα Θωρηκτά Σπέτσες(στο οποίο επιβαίνει ο Διοικητής της Μοίρας Πλοίαρχος Πέτρος Γκίνης, και τα αποκαλούμενα Θηρία, Αντιτορπιλικά Αετός, Ιέραξ, Λέων και Πάνθηρ.
Την 09.00 οι δύο στόλοι έρχονται αντιμέτωποι σε απόσταση περίπου 9 ναυτικών μιλίων και σε θέσεις μάχης. Τότε ο Παύλος Κουντουριώτης εκδίδει προς τα πλοία του στόλου το ακόλουθο σήμα:
"Με την βοήθειαν του Θεού, τας ευχάς του Βασιλέως μας και εν ονόματι του Δικαίου, πλέω μεθ' ορμής ακαθέκτου και με την πεποίθησιν της νίκης κατά του εχθρού του Γένους."
Την 09.05 από το Θ/Κ  Αβέρωφ επαίρεται το σήμα "αρχίσατε πυρ συγχρόνως μετά του Ναυάρχου".
Την 09:22 ο τουρκικός στόλος, και ενώ βρίσκεται σε απόσταση περίπου 7 ναυτικών μιλίων, ανοίγει  πρώτος πυρ. Τα πυρά τους στοχεύουν την ναυαρχίδα Γ.Αβέρωφ χωρίς όμως να τον πλήξουν.
Την 09.25, και ενώ τα τουρκικά πλοία είναι σε απόσταση των 6,5 ν.μ τα ελληνικά πολεμικά απαντάνε στα πυρά.

Πόρισμα - ξεφτίλα: Απλή αμέλεια για το φιάσκο με τον φονιά του Ρέντη


Σε δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους αποδίδει απλή μόνο αμέλεια το πόρισμα για την αποφυλάκιση ενός εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων, που είχε συλληφθεί για συμμετοχή στην υπόθεση της διπλής δολοφονίας με θύματα δύο νεαρούς ειδικούς φρουρούς στην περιοχή του Ρέντη, τον Μάρτιο του 2011.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα μετά την γνωστοποίηση της αποφυλάκισης τέθηκε σε... διαθεσιμότητα από το υπουργείο Δικαιοσύνης η διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού Μαρία Στέφη και δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Ειδικότερα, η επόπτης των φυλακών Κορυδαλλού αντεισαγγελέας Εφετών Πειραιά Μαρία Τρουπή μετά την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης που διεξήγαγε για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αποφυλακίσθηκε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ο 20χρονος κρατούμενος που εμπλέκεται σε υπόθεση ανθρωποκτονιών, συνέταξε σχετικό πόρισμα.

Το πόρισμα αυτό, το οποίο παραδόθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης, δεν αποδίδει ευθύνες (πειθαρχικές και ποινικές) στην διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού για την αποφυλάκιση, αλλά απλώς διαπιστώνει μόνο αμέλεια δύο σωφρονιστικών υπαλλήλων, από την προσοχή των οποίων εκ παραδρομής (!!!) διέλαθε ότι το ένταλμα σύλληψης του κατηγορουμένου είχε εκδοθεί όχι μόνο για το αδίκημα της ληστείας, για το οποίο αθωώθηκε, αλλά και για την πράξη της ανθρωποκτονίας.

Την ίδια στιγμή παράλληλη άτυπη έρευνα που έγινε από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών δεν διαπιστώνει καμία πειθαρχική ή ποινική ευθύνη για την αποφυλάκιση. Δηλαδή δεν διαπιστώνει ευθύνες ούτε στην διευθύντρια των φυλακών, ούτε σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ούτε σε δικαστικούς υπαλλήλους, απλά αναφέρει ότι έσφαλε η Εισαγγελία Αθηνών, αλλά το σφάλμα της είναι απολύτως δικαιολογημένο.

Πώς τον έχασαν μέσα από τα χέρια τους

Ο 20χρονος κατηγορουμένους ο οποίος αποφυλακίστηκε είχε αθωωθεί για την ληστεία ενώ εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα για το διπλό φονικό με θύματα δύο ειδικούς φρουρούς.

Συγκεκριμένα, οι τέσσερις κατηγορούμενοι οι οποίοι είχαν συλληφθεί, επειδή καθυστερούσε η ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας για την υπόθεση της διπλής ανθρωποκτονίας, παραπέμφθηκαν με απευθείας κλήση να δικαστούν για την υπόθεση της ληστείας που είχε προηγηθεί σε περίπτερο στην περιοχή του Μενιδίου.

Οι τρεις από αυτούς καταδικάστηκαν, αλλά ο τέταρτος συγκατηγορούμενος αθωώθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2012 ως προς το σκέλος της ληστείας, ενώ εκκρεμούσε σε βάρος η υπόθεση της ανθρωποκτονίας.

Όμως, ο 20χρονος κατηγορούμενος όταν επέστρεψε στον Κορυδαλλό αντί να συνεχίσει την έκτιση του υπόλοιπου χρόνου που απέμενε μέχρι να λήξει το 18μηνο που είναι το ανώτατο όριο προσωρινής του κράτησης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, αποφυλακίστηκε σαν να μην είχε υπήρχε σε βάρος του άλλη δικαστική εκκρεμότητα.

ΒΑΡΑΕΙ ΚΑΝΟΝΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ – ΟΠΟΙΟΣ ΣΚΑΒΕΙ ΤΟ ΛΑΚΚΟ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥΝΟΥ ΠΕΦΤΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΕΣΑ!


LOVERDOS
Την πιο καλύτερη επιβεβαίωση της σοφής λαϊκής παροιμίας «όποιος σκάβει το λάκκο του αλλουνού πέφτει ο ίδιος μέσα», είχαμε σήμερα στο ερείπιο του μνημονιακού ΠΑΣΟΚ. Ενώ ο «πολύς» Βενιζέλος είχε ανακοινώσει πομπωδώς –και μετά πολλών επαίνων από τα παπαγαλάκια- ότι από Δευτέρα θα φέρει το θέμα της Χρυσής Αυγής στη βουλή, «για να βγει εκτός νόμου αυτό το νεοναζιστικό και φιλοχουντικό κόμμα», ο επιφανής βουλευτής και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, ανακοίνωσε την ίδρυση πολιτικής κίνησης, με την επωνυμία «Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας» (ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ.), καλώντας όποιον συμφωνεί με τις απόψεις και τους σκοπούς του, να υπογράψει την διακήρυξη σε διαδυκτιακό τόπο.
Αμέσως μετά, ο πολυπράγμων αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε την διαγραφή του από την Κ.Ο. του κόμματος, με μια… πικραμένη ανακοίνωση: «Την επομένη της συνεδρίασης της ΚΟΕΣ και της επίσημης έναρξης των εργασιών που οδηγούν στο Συντακτικό Συνέδριο της Παράταξης, το Φεβρουάριο και την ημέρα που το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει την πρωτοβουλία κατά της ρατσιστικής και ξενοφοβικής βίας και της Χρυσής Αυγής, ο κ. Λοβέρδος έκανε την επιλογή να ιδρύσει την κίνησή του. Όχι ως ρεύμα ή τάση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, αλλά ως αφετηρία συγκρότησης άλλου κόμματος… Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ οργανώνει, με κόπο και δυσκολίες, ένα νέο “εμείς”, κάποιος διάλεξε το “εγώ”. Κρίμα…».
Έτσι, λίγους μήνες μετά τις εκλογές, το κόμμα που είναι το κατ’ εξοχήν υπεύθυνο για την παράδοση της χώρας στα κοράκια του ΔΝΤ και της τρόικας και τη δυστυχία των Ελλήνων, μένει με 25 βουλευτές, αν και κυκλοφορούν ευρύτατα πληροφορίες ότι τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν τον Λοβέρδο κι άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και το μαγαζί θα… σφαλίσει. Έτσι, πριν προλάβει το ΠΑΣΟΚ να θέσει… εκτός νόμου την Χρυσή Αυγή, θα το έχει θέσει εκτός πολιτικής ο ελληνικός λαός!http://ethnikismos.net

Αυτός είναι ο τέταρτος φονιάς του Ρέντη


Οι αρχές ξετυλίγουν το κουβάρι για τη σύλληψη και του τέταρτου εμπλεκόμενου στη δολοφονία των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.Α.Σ. Αυτό είναι το πρόσωπό του. Η φωτογραφία του φιγουράρει στην Ιντερπόλ

Σε μια μικρή πόλη της Ρωσίας έχουν στραφεί οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του τέταρτου εμπλεκόμενου στη δολοφονία των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.Α.Σ. στου Ρέντη, όπως επισημαίνει σε αποκλειστικό της δημοσίευμα η Espresso.

Ο 28χρονος ομογενής από τη Ρωσία Βιτάλι Τερσενίδης, που σύμφωνα με τους... συγκατηγορούμενούς του Γιάννη Σαββίδη, 36 ετών, και Ανδρέα Ποφίδη, 28 ετών, σήκωσε και αυτός όπλο και πυροβόλησε κατά των αστυνομικών, κατόρθωσε να διαφύγει στο εξωτερικό στα μέσα Απριλίου.

Ο τέταρτος καταζητούμενος της δολοφονικής ενέδρας στου Ρέντη, που είχε τραυματιστεί κατά τη συμπλοκή στου Ρέντη, είχε αρχικά βρει καταφύγιο σε μονοκατοικία στον Ασπρόπυργο.

Οι αστυνομικοί βρίσκονται σε διαρκή συνεργασία με συναδέλφους τους στο εξωτερικό και εστιάζουν, λόγω καταγωγής του καταζητούμενου, τις έρευνες στη Ρωσία.

Εκτός του ότι οι ελληνικές διωκτικές αρχές τον έχουν κατατάξει στην πρώτη θέση της λίστας των καταζητουμένων, έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης και η φωτογραφία του φιγουράρει στα γραφεία της Ιντερπόλ.

Οι άνδρες του τμήματος Εγκλημάτων Κατά ζωής της Ασφάλειας Αττικής έχουν αναλάβει να περάσουν χειροπέδες στον εναπομείναντα ασύλληπτο δράστη της δολοφονικής ενέδρας στου Ρέντη κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους ο Γιώργος Σκυλογιάννης και ο Γιάννης Ευαγγελινέλης.
You might also like:

Απάντηση στον Μπερίσα απο τους Ηπειρώτες- βίντεο

Στέλιος Καζαντζίδης-Εκάεν και το Τσάμπασιν Εκαεν και το Τσάμπασιν Και επέμναν τα τουβάρε γιαρ γιαρ αμάν Και έρουξεν σο χουρτέρεμαν Το Ορτους τα παλληκάρε οϊ οϊ αμάν Κεν έκαεν καεμανιεν Τ Ορτους το Παρχαρ Κεν εκεί τιδέν και επέμνεν Μονάχον σαχταρ! Εκάεν και το Τσάμπασιν Γιαβρούμ τιδέν και επέμνεν Ρασα και λειβαδότοπα άλλο χορτάρ και φέρνε Τρανόν Γιαγκουν σο Τσάμπασιν Σπίτε και θα απόμενε γιαρ γιαρ αμάν Τρανοί μικροί φτωχοί ζεγκιν Ουλ καθούνταν και κλαίνε οϊ οϊ αμάν Κλαιν τα πουλόπα τη θεού Κλαιν τα πεγαδοματε γιαρ γιαρ αμάν Κλαίει το Τσαμπλουκ το Καρακιολ Κλαιν τ' έμορφα τ' ελατε οϊ οϊ αμάν

ΑΓΩΝΙΩΔΕΙΣ ΕΚΚΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΠΑΓΑΛΩΝ ΤΗΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ ΜΑΣ: ΣΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ… ΝΑΖΙ!


SYNODOS
Προ μηνός περίπου, εντελώς ξαφνικά (σαν κάποιος να τους έδωσε το… σύνθημα), κάποιοι μετρημένοι στα δάχτυλα μητροπολίτες άφησαν στην άκρη την αποστολή τους και αναμίχθηκαν ενεργά στην πολιτική ζωή της χώρας, πραγματοποιώντας μια άνευ προηγουμένου ομαδική επίθεση στην Χρυσή Αυγή. Και βέβαια, αποσπώντας τα θερμά συγχαρητήρια των αντίχριστων μαρξιστών, αυτών που βλέπουνε σταυρό και… δαιμονίζονται.
Αυτών των ιδίων που κατηγορούσαν μετά μανίας τον Αρχιεπίσκοπο των Ελλήνων Χριστόδουλο, γιατί δήθεν αναμιγνυόταν στην πολιτική, καλώντας τον να βγάλει τα ράσα και να… πολιτευθεί. Παρ’ όλα αυτά, άνθρακες ο θησαυρός! Κανέναν δεν έπεισε η πρωτοφανής στα ελληνικά χρονικά και ωμή πολιτική παρέμβαση των 7-8 μητροπολιτών, που φανέρωνε τη σκοπιμότητά της από εκατό χιλιόμετρα μακριά. Με αποτέλεσμα να πέσει γρίνια, κατήφεια και απελπισία στον εσμό των (άθεων) «προοδευτικών», που δε βλέπουν κανέναν να μπορεί να σταματήσει τους… ναζί. Έτσι, τα παπαγαλάκια της μνημονιακής δυστυχίας των Ελλήνων, με ύφος… καλού χριστιανού, ζητούν τώρα νέα παρέμβαση της Εκκλησίας, αυτή την φορά δια της Ιεράς Συνόδου. Ιδού ένα… απελπισμένο παραλήρημα της ναυαρχίδας του μεταπολιτευτικού κατεστημένου, «Καθημερινής» (του πλουτοκράτη Αλαφούζου) και τα συμπεράσματα δικά σας:
«Ποιος μπορεί να σταματήσει τους ναζί; Καθώς περνά ο καιρός και το νεοναζιστικό μόρφωμα φαίνεται να κερδίζει δημοτικότητα μεταξύ απελπισμένων και αδαών, γίνεται όλο και περισσότερο φανερό ότι ο ναζισμός δεν αντιμετωπίζεται με καλοπροαίρετα ξόρκια, με αποσιώπηση ή με μεμονωμένες θεαματικές αντιπαραθέσεις.
Είναι επίσης φανερό ότι η διογκούμενη αποδοχή μιας, κατά τα άλλα περιθωριακής, σέχτας φανατικών τα τελευταία δυο-τρία χρόνια οφείλεται εν πολλοίς στη σοβούσα κρίση, που αποδυναμώνει και την πίστη στη δημοκρατία, αλλά και στο εντελώς τοπικό πρόβλημα των ανεξέλεγκτων μεταναστευτικών ροών. Αυτά τα δύο φαινόμενα αλληλοτροφοδοτούνται και συνδυαζόμενα τροφοδοτούν τη ρητορική μισαλλοδοξίας, φυλετισμού και βίας των νεοναζί. Είναι γνωστό άλλωστε από τη μελέτη του Μεσοπολέμου, ότι ο φασισμός και ο ναζισμός αναπτύσσονται στηριζόμενοι διαρκώς στην παραγωγή βίας και μισαλλοδοξίας· άνευ αυτών, μένουν χωρίς προωθητική ενέργεια.

Ο ΒΟΡΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ….Χα χα χα χα…

ΜΑΚΗΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ
ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ
.
Καλό μεσημέρι Ολυμπία..
Βορίδης από τα παλιά..
Δυο αφίσες του, ενάντια στην Ευρωζώνη και ενάντια στο ξεπούλημα-ιδιωτικόποίηση-ΕΟΖ

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ! ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ !
Misha

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΟΙ… ΦΑΣΟΥΛΗΔΕΣ


FASOULHS
Τον παλιό καλό καιρό, των “in” ιλουστρασιόν περιοδικών και των κρατικών επιχορηγήσεων στην… τέχνη, που έπεφταν (όχι φασούλι το φασούλι, αλλά αβέρτα-κουβέρτα) από… φιλότεχνους υπουργάρες, θυμήθηκαν οι ξεπεσμένοι και ξεπερασμένοι παρακμίες, Σταμάτης Φασουλής και Πέτρος Κωστόπουλος, στην τηλεοπτική εκπομπή του δεύτερου. Κάποια στιγμή, η συζήτηση ήρθε αναπόφευκτα στο φαινόμενο Χρυσή Αυγή. Τότε, ο θεατρίνος Φασουλής έβαλε τα δυνατά του και είπε με ύφος μελοδραματικό:
«Φοβάμαι να μιλήσω γι’ αυτό. Δεν είμαστε ασφαλείς. Είναι πολύ πιο επικίνδυνοι από ότι βλέπουμε. Δεν είναι για πλάκα το θέμα. Είναι πολύ σοβαρό, πολύ εκδικητικό. Το μόνο όπλο που έχει απέναντι στο φόβο είναι η νομιμότητα. Εδώ ο φόβος έρχεται από κάτι παράνομο. Για να τους αντιμετωπίσεις πρέπει να γίνεις κι εσύ παράνομος. Αν είσαι άοπλος, φοβάσαι».
Και γιατί παρακαλώ φοβάται ο Φασουλής την Χρυσή Αυγή; Ποιος του είπε πως η Χρυσή Αυγή ασχολείται με… φασουλήδες;
(ΥΓ): Εκτός από την τιμωρία των κλεφτών, λωποδυτών, μιζαδόρων κ.λπ., υπάρχει κι άλλη μία κατηγορία ανθρώπων που αξίζουν την περιφρόνηση του αυριανού εθνικού κράτους: οι εκμαυλιστές της νεολαίας!http://ethnikismos.net

Μ.Θεοδωράκης : “Αλήθεια, ποιος πιστεύει ότι υπάρχει σήμερα Ελληνική κυβέρνηση; “

Μίκης Θεοδωράκης ΣΠΙΘΑ
1 Δεκεμβρίου 2012
Αλήθεια, ποιος πιστεύει ότι υπάρχει σήμερα ελληνική κυβέρνηση; Τέτοια κυβέρνηση είχαμε και στην περίοδο της γερμανικής Κατοχής. Εκείνοι είχανε τα όπλα, ενώ οι σημερινοί ξένοι εξουσιαστές έχουνε το χρήμα. Φόβος και θάνατος οι μεν. Πείνα και θάνατος οι δε. Τρεισήμισυ χιλιάδες έχουν ήδη αυτοκτονήσει. Και πόσοι έχουν πεθάνει απόεξαθλίωση, αρρώστιες και έλλειψη περίθαλψης και φαρμάκων. Και όταν οι άνεργοι από δύο εκατομμύρια που είναι σήμερα φτάσουν στα πέντε, να δούμε τότε πόσοι θα πεθαίνουν από την πείνα, τις αρρώστιες και την εξαθλίωση. Υπάρχουν παραδείγματα από τις χώρες από τις οποίες πέρασε το ΔΝΤ.
Άλλωστε Γερμανοί υπερ-πρωθυπουργοί ήταν και τότε (ο κ. Αλεμποργκ), και τώρα (π.χ. Ράιχενμπαχ). Με τη διαφορά ότι τότε δεν υπήρχαν επίτροποι πάνω από υπουργούς και δημάρχους όπως σήμερα. Σκοτάδι τότε. Σκοτάδι και τώρα. Μόνο που τότε άρχισε να χαράζει μετά το Στάλινγκραντ, την απόβαση στην Νορμανδία και τους όρθιους Έλληνες λεβέντες με τα 100.000 όπλα. Ενώ σήμερα η νύχτα νυχτώνει όλο και πιο πολύ κι αυτοί που παριστάνουν ότι τάχα διοικούν και ενημερώνουν, είναι γονατιστοί μπροστά σε 3-4 υπαλλήλους ξένων τραπεζών και κυβερνήσεων. Και καθώς τους βλέπεις να προσκυνούν, το σκοτάδι μεγαλώνει γύρω σου και μέσα σου και σε πιάνει ναυτία. Πώς να ζήσεις σ’ ένα τέτοιο τόπο, πώς να αναπνεύσεις και πώς να δεις; Και πώς να ελπίσεις; Ας μη μιλάμε λοιπόν για Κυβέρνηση.

Μίκης Θεοδωράκης

kontiloforos.blogspot.gr

Επαναγορά ομολόγων, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των κερδοσκόπωνΔόθηκε και επισήμως το εναρκτήριο λάκτισμα για την επαναγορά ομολόγων στην κατοχή ιδιωτών. Και ενώ κυκλοφόρησε αρχικά ότι θα συμμετάσχουν και τα ασφαλιστικά ταμεία, τελικά σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Σαμαρά το σαββατοκύριακο τα δικά τους ομόλογα θα εξαιρεθούν. Ούτως ή άλλως αυτό θα ήταν μια καθαρά λογιστική κίνηση και για τα ταμεία που ούτως ή άλλως ανήκουν στο Ελληνικό δημόσιο και για τον κρατικό προϋπολογισμό. Από την μία τσέπη δηλαδή θα έβγαιναν και από την άλλη θα έμπαιναν για το κράτος και τον προϋπολογισμό του. Μία ή άλλη όπως το λέμε στην καθομιλουμένη. Εξάλλου οι κυβερνώντες είχαν φροντίσει εδώ και χρόνια να τα συλήσουν μέχρι τελευταίας ρανίδας. Να τα φαλιρίσουν σε σημείο μη αναστρέψιμο. Οπότε μην κόπτεστε κ. Σαμαρά ότι την «χαρίζετε» στα ασφαλιστικά ταμεία. Όταν όμως βλέπεις αυτήν την πρεμούρα να προχωρήσει η επαναγορά αρχίζει  κανείς να αναρωτιέται. Γιατί αυτή η βιασύνη και στις Βρυξέλες και στην Αθήνα;
(1) Ποιοι είναι οι πραγματικοί κάτοχοι των κεφαλαίων που θα συμμετάσχουν στην επαναγορά;
(2) Υπάρχουν και Ελληνικά κεφάλαια και δικαιούχοι ανάμεσά τους;
(3) Οι παρατρεχάμενοι εκεί στις Βρυξέλες έχουν συμφέρον από αυτές τις επαναγορές που θα γίνουν στην πλάτη του Ελληνικού λαού;
(4) Υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες που να περιορίζουν το κέρδος αυτών των κεφαλαίων π.χ. στο 200%, δεδομένου ότι όπως πάνε τα πράγματα το κέρδος τους σε ετησιοποιημένη βάση μπορεί να φτάσει και το 400%;
(5) Τελικά προς όφελος ποίου γίνεται όλο αυτό το αλισβερίσι, με την καθοδήγηση του υπαλλήλου της Goldman Sachs, πρώην διοικητή του OΔΔΗΧ και νυν στέλεχος της Εθνικής κ. Χριστοδούλου;
Οικονομικός Παρατηρητής..http://www.xryshaygh.com

Η τελευταία αποστολή για τον «Ελληνα 007» με τα χίλια πρόσωπα!

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών από εγκεφαλικό ανεύρυσμα ένας από τους ελάχιστους, ίσως και ο μόνος «ένας αλλά λύκος» των Ενόπλων Δυνάμεων, αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, Βασίλειος Ντερτιλής.
Ο άνθρωπος των «ειδικών αποστολών», ο Ελληνας 007, όπως τον αποκαλούσαν οι δημοσιογράφοι του στρατιωτικού ρεπορτάζ. 
Ηταν γιος του σκληρού της επταετίας απότακτου ταξιάρχου Νικόλαου Ντερτιλή, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για πολλά.
Ο Βασίλειος Ντερτιλής τάχθηκε στο πλευρό της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας ενώ ο... πατέρας του είχε προτιμήσει να υπηρετήσει το στρατιωτικό πραξικόπημα για να «σώσει τη χώρα» μαζί με την υπόλοιπη ομάδα των Απριλιανών που «έδεσαν» νύχτα τους πολιτικούς. Παρά το γεγονός της οικογενειακής σύνδεσης, ο άνθρωπος με «τα χίλια πρόσωπα» είχε γίνει αποδεκτός από τις δημοκρατικές κυβερνήσεις και τις Ενοπλες Δυνάμεις και τον εμπιστεύονταν τυφλά όλοι ανεξαιρέτως οι υπουργοί Εθνικής Αμυνας μέχρι την κρίση των Ιμίων, οπότε αναχώρησε πικραμένος και απογοητευμένος από τη χώρα, αποφασίζοντας να ζήσει στο εξωτερικό (Αυστρία).
Για τον άνθρωπο που «έφυγε» μπορούμε να πούμε πολλά. Γνώστης του ευρύτερου βαλκανικού χώρου και των κατά καιρούς αναφλέξεων, ριψοκίνδυνος, παράτολμος, ήρωας.

Στις καυτές ζώνες
Ο Βασίλης Ντερτιλής μπήκε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1967. Ηταν αεικίνητος και στο αίμα του έτρεχε το «αφροδισιακό» της δράσης που τον κρατούσε πάντα ζωντανό και ξύπνιο. Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί που συνέδεσαν το όνομά τους με άλλες «μυστικές αποστολές» μείζονος σημασίας για την Ελλάδα (ακόμα και όσοι δεν τον συμπάθησαν) παραδέχονται ότι «ήταν γρήγορος, ήξερε τι ήθελε, το εφάρμοζε με κάθε μέσο και είχε απόδοση 100%». Οι ίδιοι άνθρωποι είπαν στη «κυριακάτικη δημοκρατία» ότι ο Ντερτιλής είχε σχέση με την ειδική ομάδα αντικατασκοπίας της τότε ΚΥΠ, αλλά φρόντιζε να αποστασιοποιείται και με πολιτική κάλυψη να δρα ανεξάρτητα.
Γνώριζε καλά τα «πατήματα» στη Γιουγκοσλαβία και τη Γεωργία, στην Αφρική και την Αλβανία το χρονικό διάστημα που στις περιοχές αυτές έβρεχε φωτιά και θάνατο.

Ο αξιωματικός Βασίλειος Ντερτιλής ήταν παγκοίνως γνωστό ότι συνδεόταν με σχέσεις πολύ στενής φιλίας με δύο ανθρώπους: τον τότε υπουργό Εθνικής Αμυνας Γεράσιμο Αρσένη και τον Α/ΓΕΕΘΑ, ναύαρχο Χρήστο Λυμπέρη. Και τους δύο τους θεωρούσε πατριώτες. Ειδικά τον δεύτερο, δεν έπαψε ποτέ να τον υπεραγαπά, ακόμα κι έπειτα από όλα όσα ακούστηκαν από τους πολιτικούς για την αποτυχημένη εμπλοκή του στην κρίση των Ιμίων.

Ο Ντερτιλής παρέμεινε στο Ναυτικό έως τα τέλη της δεκαετίας του ’90. Ξαφνικά αποχώρησε αφού, όπως έχει γραφεί, απογοητεύτηκε όταν αντιλήφθηκε ότι οι μετέπειτα στρατιωτικοί αλλά και πολιτικοί που είχαν αναλάβει πόστα στις Ενοπλες Δυνάμεις δεν ήταν συνεργάσιμοι μαζί του και δεν αντιλαμβάνονταν όσα τους έλεγε περί γεωπολιτικών σχεδίων και παράτολμων αποστολών. «Τους θεώρησε λίγους κι έφυγε πικραμένος για όσα θα ακολουθούσαν» μας ανέφερε πρώην ανώτατη στρατιωτική πηγή του Ναυτικού.

Παραιτήθηκε χωρίς να έχει διασφαλίσει ότι θα πάρει σύνταξη. Ανέλαβε γενικός αντιπρόσωπος των επιχειρήσεων Στασινόπουλου στο Βελιγράδι μέσω της εταιρίας Metal Globe και το 2010 έγινε μέλος του Δ.Σ. των ελληνικών επιχειρήσεων στη Γιουγκοσλαβία.

Η επιχείρηση «Χρυσόμαλλο δέρας» που τον ανέδειξε σε θρύλο των κατασκόπων!
Η επιχείρηση που τον έκανε μύθο ήταν αυτή με το κωδικό όνομα «Χρυσόμαλλο δέρας». Αποστολή του ήταν να απεγκλωβίσει από τα πύρινα μέτωπα της εμφύλιας διαμάχης της Κριμαίας και της Αμπχαζίας πάνω από 1.500 Ελληνες ομογενείς ποντιακής καταγωγής από το Σοχούμι.
Αύγουστος 1993: Ο Ντερτιλής (όπως έγινε γνωστό αργότερα) στέλνει ομάδα 10 ανδρών από ειδικό Σώμα Ελλήνων αλεξιπτωτιστών έπειτα από εντολή της τότε υφυπουργού Εξωτερικών Βιργινίας Τσουδερού στη Γεωργία ως «επιτετραμμένους» της «αγροτικής οικονομίας». Με τη βοήθεια πολιτικών υπαλλήλων, οργανώνεται η συγκέντρωση των στοιχείων για τη διανομή διαβατηρίων μιας χρήσεως (της πρώην ΕΣΣΔ) για την εκκένωση της ορεινής Αμπχαζίας από τα ελληνικά χωριά. «Πιθανόν να υπήρξε κι άλλου είδους συμφωνία του Ντερτιλή. Ισως ένα οικονομικό δέλεαρ ή άλλα κονέ μεταξύ κρατικών αξιωματούχων. Πάντως τα κατάφερε» λένε σήμερα στη «κυριακάτικη δημοκρατία» ανώτατοι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων με τεράστια πείρα στις καταστάσεις ανορθόδοξου πολέμου.
Ο Ντερτιλής πετάει για το Σοχούμι και συνεννοείται ότι δεν θα πέσει καμία σφαίρα ή όλμος από τον ρωσικό στρατό κατά τη διάρκεια της εκκένωσης, την ώρα που το ρωσικό σύνταγμα πολιορκούσε την πόλη του Σοχούμι. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η επιβίβαση των Ποντίων σε φεριμπότ που είχαν έρθει από την Ελλάδα με πλήρωμα άλλους αλεξιπτωτιστές, ντυμένους καμαρότους και ναύτες έγινε με απόλυτη τάξη, παρά τους σποραδικούς πυροβολισμούς και χωρίς να ανοίξει μύτη. Οι πρόσφυγες, συνοδεία Ελλήνων αξιωματικών, φεύγοντας άφηναν πίσω τους την υπό πολιορκία γη όπου μεγάλωσαν και πέθαναν Ελληνες. Μια «καπνισμένη» ιστορία 3.000 χρόνων που δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Οταν τα καράβια της προσφυγιάς φτάνουν στα Δαρδανέλια, ένας Τούρκος αξιωματικός ανεβαίνει για να επιθεωρήσει ένα από τα ελληνικά φεριμπότ. Ο Ντερτιλής είναι ενδεδυμένος σαν ένας καθωσπρέπει κύριος με πολιτικά ρούχα. Ο Τούρκος τον χαιρετάει στρατιωτικά λέγοντάς του «καλή δουλειά, καπετάνιε» και η αποστολή φτάνει στον Πειραιά έπειτα από λίγες ώρες. Τόσο απλά και επικίνδυνα ταυτόχρονα ήταν τα ηρωικά κατορθώματα του ανθρώπου που αφιέρωσε τη ζωή του στην πατρίδα.

Οι σχέσεις του με Αρκάν - Κάραζιτς
Το Τμήμα Ειδικών Επιχειρήσεων με επικεφαλής τον Ντερτιλή ανέλαβε κι άλλες «ειδικές αποστολές». Τη χρησιμότητά τους θα τις μάθουμε έπειτα από κάποια χρόνια. Πάντως, ο αεικίνητος στρατιωτικός με το αετήσιο βλέμμα τις έφερε εις πέρας. Βοσνία - Σομαλία - Ερυθραία, βαθιά στην Αφρική. Ο Βασίλης Ντερτιλής ήταν παντού εκεί που μύριζε ανορθόδοξο πόλεμο και εκεί που υπήρχαν πάσης φύσεως ελληνικά συμφέροντα και εμπλοκές. Εχει γραφεί -και μάλλον είναι αλήθεια - ότι υπουργοί Αμυνας τον εμπιστεύονταν τυφλά για θέματα που είχαν να κάνουν με τις περιοχές των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, τις οποίες είχε «περπατήσει» ο ίδιος. Στρατιωτικοί συντάκτες και πολεμικοί ανταποκριτές που είχαν καλύψει πολέμους στα μέτωπα της Βαλκανικής και κυρίως στο αιματοβαμμένο χώμα της Σερβίας θυμούνται ότι ο Ντερτιλής αναμείχθηκε για λογαριασμό των ελληνικών συμφερόντων και εκεί. Λέγεται ότι διατηρούσε εξαιρετικές σχέσεις με τον πρώην πρόεδρο της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης Ράντοβαν Κάρατζιτς, αλλά και με τον αρχηγό των παραστρατιωτικών ομάδων της Σερβίας Ζέλικο Ρασνάτοβιτς ή Αρκάν, ο οποίος δολοφονήθηκε στο Βελιγράδι στις 15 Ιανουαρίου 2000.