Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012

Κι ο Πάπας στο κόλπο: Ηλεκτρονικές ταυτότητες με RFID πλινθίο (τσιπάκι) θα δώσει το Βατικανό στους κληρικούς και τους εργαζoμένους του.

σχόλιο ID-ont: Αφού "είχαν αρχίσει να σκέφτονται αυτή την Κάρτα εδώ και χρόνια", μήπως η διαρροή έγινε σκόπιμα για να υπάρξει η αφορμή για να δοθεί; Μάθαμε σήμερα ότι το Βατικανό έχει αποφασίσει να χρησιμοποιήσει μια κάρτα ως ταυτότητα η οποία έχει ένα μικρο-τσιπ ενσωματωμένo στο εσωτερικό της και η οποία είναι ικανή να χρησιμοποιηθεί ως συσκευή εντοπισμού. Αυτή η κάρτα θα δοθεί στον κλήρο και τους εργαζόμενους στο Βατικανό. Μια πηγή μέσα στο Βατικανό αναγνώρισε ότι είχαν αρχίσει να σκέφτονται αυτή την Κάρτα εδώ και χρόνια, αλλά αρνήθηκε να δώσει οποιεσδήποτε λεπτομέρειες σχετικά.
Η κοινή ονομασία των εν λόγω συσκευών είναι RFID ή Radio Frequency Identification (Ταυτοποίηση μέσω Ραδιοσυχνοτήτων).
Η έκδοση αυτών των Καρτών θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα από την 1η Ιανουαρίου 2013. Το Βατικανό βλέπει την ανάγκη χρήσης καρτών που παρακολουθούνται, λόγω της καταδίκης ενός ατόμου για κλοπή ιδιωτικών εγγράφων του ποντίφικα και την διαρροή τους σε έναν Ιταλό δημοσιογράφο σε μια "ενοχλητική παραβίαση της ασφάλειας που συγκλόνισε το Βατικανό νωρίτερα αυτό το έτος", σύμφωνα με την εφημερίδα The Telegraph.


Υπάρχουν πολλοί ζηλωτές(fundamental) Χριστιανοί βλέπουν αυτό το θέμα ως έναν από τους τρόπους με τον οποίο ο Αντί-Χριστος μπορεί να εμφανισθεί στον κόσμο, σύμφωνα με την Αγία Γραφή.Πολλά λέγονται στην Αγία Γραφή σχετικά με τον αριθμό 666 και πως αυτός ο αριθμός θα χρησιμοποιηθεί ως το χάραγμα του θηρίου (Αποκ. 13:17 - "καὶ ἵνα μή τις δύνηται ἀγοράσαι ἢ πωλῆσαι εἰ μὴ ὁ ἔχων τὸ χάραγμα, τὸ ὄνομα τοῦ θηρίου ἢ τὸν ἀριθμὸν τοῦ ὀνόματος αὐτοῦ.")

Φυσικά, η ηλεκτρονική Ταυτότητα/Κάρτα Εντοπισμού που το Βατικανό σχεδιάζει να εφαρμόσει δεν είναι (κατ' ανάγκην) το "χάραγμα του θηρίου", και σίγουρα δεν είναι ο αριθμός 666, αλλά σίγουρα σημαίνει ότι το Βατικανό χαράζει νέο τρόπο σκέψης για την Καθολική Εκκλησία. Με άλλα λόγια, είναι πρόθυμοι να ρισκάρουν τη χρήση αυτών των συσκευών οι οποίες προβληματίζουν πολλούς όταν συνδέονται με τις προειδοποιήσεις της βιβλικής προφητείας.


Στις ΗΠΑ πρόσφατα, σε ένα σχολείο του San Antonio, την οργή των γονέων και των μαθητών προκάλεσε η σχολική περιφέρεια με την απόφασή της οι μαθητές να φορούν την Κάρτα παρακολούθησης σε ένα κορδόνι γύρω από το λαιμό τους, που θα παρακολουθεί τις κινήσεις τους στην πανεπιστημιούπολη. Οι φοιτητές που δεν θα φορούν τις συσκευές θα υποστουν τιμωρίες.


Όσο μπαίνουμε πιο βαθιά στην ηλεκτρονική εποχή, τόσο περισσότερα από αυτού του είδους τα πράγματα θα δούμε. Δεν έχουμε ακόμη ακούσει εάν η αμερικανή εκκλησία σχεδιάζει, ή χρησιμοποιεί παρόμοιες συσκευές.


http://www.secureidnews.com/2012/12/03/vatican-tracks-clergy-and-employees-using-rfid


Vatican tracks clergy and employees using RFID

Monday, December 3, 2012
Vatican, the central governing body of the Catholic Church, has plans to begin tracking clergy and employees with RFID technology, reports the examiner.com.
Set to take place towards the beginning of next year, the Holy City will issue clergy and employees with an advanced ID card that has a micro-chip device embedded inside the card capable of being used as a tracking device.
The Vatican has considered this technology an option as it sees the need for the tracking clergy and employees due to a recent security breach which took place earlier this year, when a person reportedly stole the pontiff’s private documents and then leaked them to an Italian journalist.

There are many fundamental Christians who look at this issue as one of the ways the anti-Christ may enter into the world arena, as much is said in Scripture about the number 666 and where the number must be placed in order that it would be the mark of the beast.

Θρασύτατη επίθεση Στουρνάρα κατά της Δικαιοσύνης!

Από τηλεοράσεως, ο τσάρος της Οικονομίας αμφισβήτησε τον πατριωτισμό των δικαστικών, επειδή… τόλμησαν να κρίνουν παράνομο το χαράτσι που εισπράττει η ΔΕΗ! Σφοδρή επίθεση κατά των δικαστών εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, κατηγορώντας τους ότι δεν κάνουν το πατριωτικό τους καθήκον. Την ώρα που η κραυγή αγωνίας χιλιάδων Ελλήνων για τα δυσβάσταχτα μέτρα έχει γίνει «φωνή βοώντος εν τη ερήμω», ο κ. Στουρνάρας χωρίς ίχνος σεβασμού στρέφει τα βέλη του κατά των δικαστικών που «τόλμησαν» να υψώσουν φωνή αντίστασης στη βάρβαρη μνημονιακή πολιτική.

Φαίνεται πως ο κ. Στουρνάρας δεν έχει συνηθίσει σε αντιδράσεις που να του αναιρούν τα μέτρα. Εξάλλου όποιος τολμούσε να διαφωνήσει με την κυβερνητική πολιτική, αυτομάτως βρισκόταν εκτός Κοινοβουλευτικών ομάδων και μάλιστα την ίδια ώρα, με συνοπτικές διαδικασίες.
Το τελευταίο ανάχωμα λοιπόν για να αποφευχθεί η λαίλαπα των μέτρων που καταδικάζουν σε φτωχοποίηση τον ελληνικό λαό, είναι οι δικαστές. Η μόνη εξουσία που έχει μείνει για να μπορέσει να υπερασπιστεί τα δίκαια των πολιτών, η μόνη φωνή αντίστασης στα αντιλαϊκά μέτρα.
Στη Δικαιοσύνη στρέφει τώρα τα πυρά του ο κ. Στουρνάρας που με ύφος χιλίων καρδιναλίων κατηγορεί τους δικαστικούς ότι ακυρώνουν την κυβερνητική πολιτική για δικό τους όφελος, επειδή, όπως υποστηρίζει, έγιναν μειώσεις στους μισθούς τους.
Σε τηλεοπτική συνέντευξή του, για την απόφαση του Πρωτοδικείου να μην εισπράττεται από τη ΔΕΗ το χαράτσι, ο κ. Στουρνάρας με θράσος απάντησε ότι «αποφάσεις Πρωτοδικείου υπάρχουν και άλλες», υπονοώντας ότι θα την προσπεράσουμε όπως και τις άλλες.
«Θεωρούν ότι αδικούνται από τις μισθολογικές μειώσεις και δεν κάνουν το πατριωτικό τους καθήκον», δήλωσε ο κ. Στουρνάρας εξαπολύοντας επίθεση στους δικαστές τους οποίους κατηγορεί για υπονόμευση του κυβερνητικού έργου.
Με τακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές, και με στάση «αποφασίσουμε και διατάσσουμε», ο «δημοκράτης» κ. Στουρνάρας νομοθετεί και στη συνέχεια κατακεραυνώνει όποιον διανοηθεί να αντιδράσει.
Βλέπει εχθρούς παντού, ακόμα και μέσα στην συγκυβέρνηση, ακόμα και στο ίδιο του το υπουργείο. Όποιος δεν συμφωνεί μαζί του δηλαδή, υπονομεύει την κυβέρνηση και εξυπηρετεί προσωπικά συμφέροντα.
Αλήθεια κ. Στουρνάρα, στα Πανεπιστήμια που σπουδάσατε δεν σας έμαθαν τι είναι δημοκρατία; Δεν σας έμαθαν ότι είναι αντιδημοκρατικό να επιβάλεις με το έτσι θέλω την πολιτική σου; Δεν σας έμαθαν ότι στην Ελλάδα από αρχαιοτάτων χρόνων οι αποφάσεις παίρνονταν δημοκρατικά;
Μάλλον κ. Στουρνάρα σας τα έμαθαν λάθος. Δικαιοσύνη α λα καρτ δεν υπάρχει. Ειδικά στην Ελλάδα.

ΚΟΥΡΔΟΙ > ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗ, ΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΥΒΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗ, ΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΥΒΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
PKK+BAYRAGI.jpg
Σαν κουρδικός λαός εκτιμούμε ιδιαίτερα τη φιλία ανάμεσα στους λαούς. Προσεγγίζουμε τα γεγονότα με την οπτική του ηγέτη μας Αμπντουλλάχ Οτζαλάν. Ο ηγέτης μας, μολονότι το ελληνικό κράτος έλαβε ενεργό μέρος στη μαύρη συνωμοσία και με το χέρι της παραδόθηκε στην Τουρκία ο ηγέτης του κουρδικού λαού Αμπντουλλάχ Οτζαλάν, πάντα μας παρότρυνε να συσφίξουμε ακόμη περισσότερο τις σχέσεις μας με τον ελληνικό λαό, και εμείς, 14 χρόνια τώρα, παρά το τραύμα που έζησε ο λαός μας, σφίγγοντας τα δόντια κάνουμε υπομονή και προσπαθούμε να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο τις σχέσεις φιλίας με τον ελληνικό λαό.
Από την άλλη πλευρά αντιστεκόμαστε διεκδικώντας την απελευθέρωση του προέδρου μας. Για την ελευθερία του ηγέτη μας, μέχρι σήμερα περισσότεροι από εκατό άνθρωποι αυτοπυρπολήθηκαν, χιλιάδες άνθρωποί μας συνελήφθηκαν και φυλακίστηκαν, επανειλημμένα πραγματοποίησαν μεγάλες απεργίες πείνας, αλλά και χιλιάδες επιχειρήσεις. Είναι λίγοι οι λαοί στον κόσμο με τόσο μεγάλο βαθμό ωριμότητας και με ψυχή γεμάτη ανθρωπισμό.

Τώρα που μας χρέωσαν με 500 δις…έβαλαν στο τραπέζι φυσικό αέριο αξίας 427 δισ. ευρώ…

...μόνο στην περιοχή νοτίως της Κρήτης ….
Να τους χαιρόμαστε…


Ο ΧΙΤΛΕΡ ΗΤΑΝ ΕΒΡΑΙΟΣ ΕΝΑ ΠΙΟΝΙ ΤΩΝ ILUMINATI ΚΑΙ ΣΚΟΠΟ ΕΙΧΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. Βίντεο ~ Κατοχικά Νέα

Ο ΧΙΤΛΕΡ ΗΤΑΝ ΕΒΡΑΙΟΣ ΕΝΑ ΠΙΟΝΙ ΤΩΝ ILUMINATI ΚΑΙ ΣΚΟΠΟ ΕΙΧΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. Βίντεο ~ Κατοχικά Νέα

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ: ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ! > Ενώ η Ελλάδα το 1997 είχε δανείσει 20 δις δραχμές στην κατεστραμμένη Αλβανία, σήμερα την «παρακαλάει» να δεχτεί την οριοθέτηση της μεταξύ μας ΑΟΖ

Ενώ η Ελλάδα το 1997 είχε δανείσει 20 δις δραχμές στην κατεστραμμένη Αλβανία, σήμερα την «παρακαλάει» να δεχτεί την οριοθέτηση της μεταξύ μας ΑΟΖ.

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Τούρκοι και Ιταλοί εξασφάλισαν ανταλλάγματα στρατηγικής σημασίας…

Το 1997 η «κρίση των πυραμίδων» που ξέσπασε στην Αλβανία είχε αναγκάσει την αλβανική κυβέρνηση να ζητήσει οικονομική βοήθεια από ξένες χώρες για να καταφέρει να ξαναχτίσει το κράτος της. Ελλάδα, Ιταλία και Τουρκία ήταν μεταξύ εκείνων που δάνεισαν τότε στους Αλβανούς τεράστια ποσά, με μία σημαντική διαφορά:….οι Τούρκοι και οι Ιταλοί κατάφεραν να εξασφαλίσουν ανταλλάγματα μεγάλης στρατηγικής σημασίας, με τους πρώτους να αποκτούν τον έλεγχο κεντρικών στρατιωτικών βάσεων της Αλβανίας και τους δεύτερους να… αγοράζουν ένα αλβανικό νησί -κάποτε ανήκε στην Ελλάδα!-, η θέση του οποίου το καθιστά «ρυθμιστή» για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης στην περιοχή.

Αντίθετα, η Ελλάδα, που το 1997 είχε δανείσει περίπου 58 εκατ. ευρώ στην καταστραμμένη Αλβανία, σήμερα, δεκαπέντε χρόνια μετά, την «παρακαλάει» να δεχτεί την οριοθέτηση της μεταξύ μας ΑΟΖ για να προχωρήσουμε στις έρευνες για πετρέλαιο στο Ιόνιο. Αν και στην κοινή γνώμη έχει καλλιεργηθεί η άποψη ότι το μεγάλο «αγκάθι» για τη χώρα μας είναι η ΑΟΖ του Αιγαίου -λόγιο των κυριαρχικών απαιτήσεων που προβάλλει η Τουρκία-, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική, καθώς και η ΑΟΖ του Ιονίου βρίσκεται στον αέρα.

Η κατάσταση στην περιοχή του Βόρειου Ιονίου, όπου ξεκινούν άμεσα οι έρευνες από το νορβηγικό σκάφος Nordic Explorer, είναι εξαιρετικά σύνθετη, αφού αποτελεί σημείο «σύγκρουσης» πολλών διαφορετικών συμφερόντων: οι διαρκώς αυξανόμενες διεκδικήσεις της Αλβανίας η στρατηγική συνεργασία των Αλβανών με τους Τούρκους και η σταθερή επιδίωξη της Ιταλίας να ασκεί επιρροή και έλεγχο είναι τα βασικά σημεία ενός προβλήματος που η χώρα μας καλείται σήμερα να αντιμετωπίσει.

Όπως αποκαλύπτουν τα «Επίκαιρα», η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει αποκτήσει το προβάδισμα στο Βόρειο Ιόνιο, αν υπήρχαν στρατηγικός σχεδιασμός και πολιτικό όραμα κατά το πρόσφατο παρελθόν.

Πού είναι ευτυχισμένοι οι μουσουλμάνοι;

Οι περισσότεροι Μουσουλμάνοι δεν είναι ευτυχισμένοι...

Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Γάζα
Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Αίγυπτο
Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Λιβύη
Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Μαρόκο
Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Ιράν
Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Ιράκ
Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Υεμένη
Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Αφγανιστάν
Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Πακιστάν
Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Συρία
Δεν είναι ευτυχισμένοι στον Λίβανο


Που είναι λοιπόν ευτυχισμένοι;

Είναι ευτυχισμένοι στην Αυστραλία
Είναι ευτυχισμένοι στην Αγγλία
Είναι ευτυχισμένοι στον Καναδά
Είναι ευτυχισμένοι στις ΗΠΑ
Είναι ευτυχισμένοι στην Γαλλία
Είναι ευτυχισμένοι στην Γερμανία
Είναι ευτυχισμένοι στην Σουηδία
Είναι ευτυχισμένοι στην Νορβηγία
Είναι ευτυχισμένοι στην Δανία

Είναι ευτυχισμένοι σε κάθε χώρα που δεν είναι μουσουλμανική
. και ποιόν κατηγορούν;

Όχι το Ισλάμ !
Όχι τους ηγέτες τους !
Όχι τους εαυτούς τους !

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΖΟΥΝ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ

ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΞΟΥΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΗΤΑΝ ΔΥΣΤΥΧΕΙΣ

Οι Δραμινοί πηγαίνουν για τρόφιμα, πετρέλαιο και γιατρούς στην ΒουλγαρίαΤραγική χαρακτηρίζεται η κατάσταση της αγοράς της Δράμας, καθώς το ένα μαγαζί μετά το άλλο συνεχώς βάζουν λουκέτο. Βασική αιτία της ύφεσης της αγοράς είναι η καθημερινή μετακίνηση Ελλήνων προς την Βουλγαρία, καθώς οι τιμές των προϊόντων είναι κατά πολύ φθηνότερες από τις αντίστοιχες στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, οι Έλληνες αγοράζουν παντός είδους προϊόντα από την Βουλγαρία, όπως τρόφιμα, βενζίνη αλλά πραγματοποιούν ακόμα και επισκέψεις σε γιατρούς. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα την συνεχώς αυξανόμενη ανεργία αλλά και τον εν γένει οικονομικό μαρασμό της περιοχής. Οι επιχειρηματίες κάνουν έκκληση για να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης, ώστε να αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο φαινόμενο, ενώ καθημερινώς παρατηρούν τα αποτελέσματα των άλυτων προβλημάτων όπως η έλλειψη ρευστότητας, η αδυναμία αποπληρωμής των ασφαλιστικών φορέων αλλά και το παραεμπόριο που οργιάζει χωρίς να περιορίζεται επαρκώς από την αστυνομία. Με λίγα λόγια, η Βουλγαρική παραμεθόριος πλουτίζει λόγω της οικονομικής κρίσης που επικρατεί στην Ελλάδα χωρίς να υπάρχει καμία διάκριση στην ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρονται στην Βουλγαρία. Οι οικογενειακές επιχειρήσεις αποτελούν πλέον παρελθόν, ενώ καλούνται να υποστούν και την υψηλή εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών που πλήττει κάθε περιοχή της Ελλάδας.http://www.xryshaygh.com

Ιδέ ο δάσκαλος – Απόσπασμα από «Τα Ελληνικά» του Δημήτρη Λιαντίνη«Όταν δεν υπάρχει γύρω μας τίποτα το αληθινό, πώς να υποψιαστούμε ότι όλα είναι ψεύτικα;»

Δημήτρης Λιαντίνης

Εν αρχή ην ο δάσκαλος. Μη ο δάσκαλος η φύση θα ήταν, δε θα ήταν όμως οι κοινωνίες. Θα υπήρχε ο χρόνος, αλλά δε θα υπήρχε η ιστορία. Και στο βασίλειο των ζωντανών ήχων θα άκουγε κανείς την κραυγή, τα χουγιαχτά, τα συνθήματα. Δε θα άκουγε όμως ούτε θά ‘βλεπε τη φωνή, τα γράμματα της γραφής, τις συμφωνίες και τους χορούς.

Γιατί; Απλά, γιατί ο δάσκαλος είναι που μεταμορφώνει τον εγκέφαλο του ζώου σε νου του ανθρώπου. Αυτός κατορθώνει ώστε η ματιά του καθένα μας να μη μένει βλέμμα βοδιού, αλλά να γίνεται βιβλίο ανοιχτό να το διαβάζεις.

Επεξεργάζεται το πετσί της κεφαλής μας και δημιουργεί πρόσωπο. Η δουλειά του δάσκαλου είναι ο αθέρας της βυρσοδεψίας. Και στο τέλος-τέλος ο δάσκαλος θωπεύει και μαλάζει έτσι το σώμα και την ψuχή μας, ώστε από τη στέρησή μας αποστάζεται το κλάμα, και από την πλησμονή κορφολογιέται το γέλιο μας…

Χωρίς το δάσκαλο ο λόγος θα σάπιζε άχρηστος μέσα στο έλος του κρανίου μας. Όπως σαπίζει άχρηστο το τραίνο που ρεμίζαρε για πάντα στο σταθμό… Και όπως σκεβρώνει άφτουρη η νύφη που έμεινε αγεώργητη από τον άντρα. Ο ιερός τρόμος της παρθενίας της σιγά-σιγά κακοβολεί, ωσόπου στο τέλος γίνεται ένα τεφρό δίχτυ αράχνης.

Η στάση της μειονότητας και του ελληνισμού γενικότερα στις δηλώσεις Μπερίσα και του αλβανικού εθνικισμού


Ομόνοια και ΜΕΓΚΑ ζητούν δάφνες  και προσοχή από την ανούσια εθνικοφροσύνη στην Ελλάδα  
Οι άμεσες, έντονες και σε όλα τα μήκη και μεγέθη αντιδράσεις στην Ελλάδα με αφορμή τις δηλώσεις - αφιέρωμα Μπερίσια στην Αυλώνα στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την ανεξαρτησία της Αλβανίας, (για τους πρωτεργάτες της πράξης ανεξαρτησίας, που κατά το Μπερίσια αφορούσε τότε τα αλβανικά εδάφη από την Πρέβεζα  μέχρι το Πρέσοβο, από τα Σκόπια μέχρι την Ποντγκορίτσα), επιβεβαίωσαν τους φόβους ότι στις καταστάσεις οικονομικής και γενικότερης κρίσης η Ελλάδα εύκολα μπορεί να αναζητήσει καταφύγιο και λύσεις «στον εθνικισμό», ότι η ίδια η ελληνική κυβέρνηση βρισκόταν υπό πίεση για να αντιδράσει στον ανερχόμενο Αλβανικό εθνικισμό, τον οποίο χαρακτήριζε ο ανθελληνισμός και ως τέτοιος είχε επεκταθεί σε κοινωνικά και πολιτικά σκέλη,
πλην τον πρωθυπουργό της χώρας και ότι η Ελλάδα μπορεί να πέσει στην παγίδα του αλβανικού εθνικισμού, να παίξει το παιγνίδι του, (οι ρίζες του οποίου αντλούν απ’ αλλού δύναμη) και να οδηγήσει σε επιδείνωση τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.
Δεν πρέπει να τρέφουμε καμιά αυταπάτη ότι η καλλιέργεια της σύγχρονης μυθολογίας περί εθνικής Αλβανίας, με έντονη την ανθελληνική χροιά, αποτέλεσε την βασική προϋπόθεση των πολυήμερων εορταστικών εκδηλώσεων στη χώρα, ότι η εθνική αυτή μυθολογία θα αποτελέσει την βασική προεκλογική τροφή στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, ότι, όπως φάνηκε, στο κλίμα αυτό δεν άντεξε ούτε ο πρωθυπουργός της χώρας. Και τέλος ότι τους μηχανισμούς αυτής της μυθολογίας αισθάνθηκαν ως πολυδιάστατη εθνικιστική πίεση οι Έλληνες στην Αλβανία.
Δεν θα κατάκρινα το αργό ξύπνημα της Ελλάδας. Εκείνο που φοβίζει, είναι ο ελληνικός αυθορμητισμός και η αντίδραση κατά του αλβανικού εθνικισμού, ως υπεκφυγή από την κρίση και για εσωτερική κατανάλωση. Τόσα χρόνια στην Αλβανία τα ίδια λέγονται σε επίσημο και ανεπίσημο τρόπο. Γιατί ήταν τόσο βουβή και τυφλή η Ελλάδα;!! Ο κύριος Αβραμόπουλος αν θα πήγαινε στην Αυλώνα, μήπως δεν θα κάθονταν κάτω από μια αφίσα στην εξέδρα των επισήμων όπου έξι πόλεις της ελληνικής επικράτειας αναγράφονταν ως αλβανικές;!!
Φοβίζει περισσότερο η στάση των πολιτικών εκπροσώπων της ε. ε. μειονότητας (και έχω εδώ υπόψη μου και τους δυο φορείς που διεκδικούν την πρωτοκαθεδρία εκπροσώπησής μας).  Δεν έκαναν τίποτε για να εμψυχώσουν ηθική εθνική αντίσταση σε όλη αυτή την αφόρητη πίεση αλβανισμού. Δεν άρθρωσαν σθεναρό λόγο και αντίδραση στον απεριόριστο αλβανικό εθνικισμό, ο οποίος, στην ανθελληνική εκδήλωση,  είχε στην πράξη παγιδέψει την εθνική ελληνική μειονότητα.
Και μόλις στην Ελλάδα «ξέσπασε» ως χείμαρρος στα πρωτοβρόχια η αντίδραση κατά των δηλώσεων Μπερίσια, πρόβαλλαν και οι «επίσημοι» φορείς μας ΟΜΟΝΟΙΑ και ΜΕΓΚΑ με δηλώσεις.
Νομίζω ότι χρέος των πολιτικών μας σε τέτοιες πραγματικά δύσκολες στιγμές δεν είναι να παράσχουν υπεράσπιση και συμπαράσταση στην Ελλάδα, πλέοντας στην ίδια γραμμή με τα ελληνικά πολιτικά κόμματα και άλλους ελληνικούς φορείς. Πρώτο μέλημα είναι να εμψυχώσουν τον εδώ ελληνισμό, να του εμπνεύσουν αντίσταση και να αντιδράσουν ενεργητικά κατά αυτού του είδους αλβανικού εθνικισμού. Όχι μόνο δεν το έκαναν, (δεν είδαμε καμιά αντίδραση προς αλβανική πλευρά αυτού του είδους), αλλά και οι τωρινές δηλώσεις τους στόχο έχουν την εσωτερική κατανάλωση και εντυπωσιασμό (γιατί είναι «εκ΄του γραφειου τύπου», γιατί έχουν προορισμό τα μπλογκς  και το ελληνικό κοινό. Καμιά τους δεν απευθύνεται στο αλβανικό κοινό και επίσημους φορείς= προπαγάνδα και δημαγωγία). Η χρήση υψηλού ύφους, προς το επίσημο των ελληνικών ανακοινώσεων στην ανακοίνωση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, σπεύδει επίσης να επικυρώσει στην ελληνική κοινή γνώμη την ταυτότητα του μόνιμου εκπροσώπου της ε. ε. μειονότητας, εφόσον η γλώσσα της δήλωσης ΜΕΓΚΑ που προηγήθηκε χρονικά, διακρίνονταν για ένα πεζό ύφος.

Μία μοναδικὴ συλλογὴ ἀπὸ τὰ ἀριστερὰ …«λέλουδα»!

Αὐτὸ εἶναι χωρὶς λόγια…
Τὰ ἔχουν πῇ ὅλα μόνοι τους!!!


Φιλονόη.
Υ.Γ.Γιὰ νὰ μὴν παρεξηγοῦμε, δὲν εἶμαι οὔτε μὲ τὴν δεξιά, οὔτε μὲ τὴν ἀριστερά, οὔτε μὲ τὸ κέντρο, οὔτε μὲ σωτῆρες, οὔτε μὲ νεοταξίτες, οὔτε τέλος πάντων μὲ κάποιον ἀπὸ αὐτούς! Εἶμαι σκέτο Ἑλληνίς! Σκέτο!
πηγὴ φωτογραφιῶν μήνυμα… Ἀλλὰ γενικῶς εἶναι ἰδιαιτέρως διαδεδομένες…

Τσάμηδες: Η πολιτική πτυχή του προβλήματος
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Όταν ο Σαλί Μπερίσα (από την Αυλώνα, που στις 28 Νοεμβρίου γιόρταζε τα 100 χρόνια της ανεξαρτησίας της Αλβανίας), μίλησε για την Αλβανία «όλων των αλβανικών εδαφών από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο, από τα Σκόπια μέχρι την Ποντγκόριτσα», γνώριζε πολύ καλά πως θα προκαλούσε την αντίδραση της Αθήνας και την ακύρωση του ταξιδιού του Έλληνα υπουργού των Εξωτερικών.

Γνώριζε επίσης ότι θα προκαλούσε και την αντίδραση της Κομισιόν – σε μια περίοδο μάλιστα που τα Τίρανα ενδιαφέρονται για την έναρξη της ενταξιακής τους πορείας.

Το έπραξε, όμως – και όχι μόνο επειδή ποντάρει συστηματικά στον εθνικισμό για να αποκομίζει πολιτικά οφέλη στις εκλογές.

Αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει είναι ότι οι Αλβανοί πολιτικοί είναι υποχρεωμένοι να επαναλαμβάνουν στον λαό τους αυτά που τους διδάσκουν τα σχολικά τους βιβλία.

Και εδώ βρίσκεται η μία πτυχή του προβλήματος.


Στα αλβανικά σχολεία τα παιδιά μαθαίνουν πως «ο σημερινός πολιτικός χάρτης των αλβανικών εδαφών καθορίσθηκε με άδικο τρόπο από τη Συνδιάσκεψη του Λονδίνου το 1913, αφήνοντας πολλές αλβανικές περιοχές έξω από τα πολιτικά σύνορα της Αλβανίας (στη Σερβία, στο Μαυροβούνιο, στην Ελλάδα)».

Και πως «τα νότια σύνορα της Αλβανίας βρίσκονται στους ποταμούς Καλαμά και Αχέροντα, σε μια περιοχή που περιλαμβάνει την Ηγουμενίτσα, την Παραμυθιά, την Πρέβεζα, τη Φιλιππιάδα και την Άρτα».

Και πως «Έλληνες φασίστες έσφαξαν τους Τσάμηδες και πήραν τις περιουσίες τους».

Και πως η Τσαμουριά, «τελεί υπό ελληνική κατοχή και εκτείνεται στις ακτές του Ιονίου από τους Αγίους Σαράντα μέχρι την Πρέβεζα».

Κατά τους Αλβανούς, η Τσαμουριά κατοικείτο από τα αρχαία χρόνια από τους προγόνους τους και στο «ελληνικό τμήμα» της ζουν περίπου 250-300 χιλιάδες ορθόδοξοι τσάμηδες.

Στην πραγματικότητα, βέβαια, οι Τουρκαλβανοί  τσάμηδες τάχθηκαν με το μέρος των Τούρκων, αλλά εξουδετερώθηκαν από τους Έλληνες. Μετά τη δημιουργία του αλβανικού κράτους παρέμειναν στην Ελλάδα και μετά την Μικρασιατική καταστροφή εξαιρέθηκαν από την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών.

Στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο οι τσάμηδες τάχθηκαν στο πλευρό των Ιταλών και Γερμανών κατακτητών και στράφηκαν εναντίον του αμάχου ελληνικού πληθυσμού.

Με την υποχώρηση των Ιταλών έφυγαν στην Αλβανία και επανήλθαν μετά τη συνθηκολόγηση. Εγκατέλειψαν οριστικά τη Θεσπρωτία μετά την κατάρρευση της Ιταλίας το 1943. Και βέβαια, δεν ήσαν πάνω από 20.000.

Μετά το τέλος του πολέμου, δικάστηκαν ερήμην στα Γιάννενα από Δικαστήριο Δοσιλόγων και οι περιουσίες τους δημεύθηκαν.

… ΠΟΤΙΣΕ ΤΗ ΛΥΠΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΙΝΑΔΙΚΟ

O «χρυσοπληρωμένος» Παπαδάκης με δακρύβρεχτο ύφος το πρωί είπε για την άνεργη καλεσμένη που της έκανε την τιμή να την έχει στο κεντρικό στούντιο «σας δώσαμε χρόνο γιατί το δικαιούστε …». Μόνο που...
ξέχασε να της πει, πως ο ίδιος λίαν προσφάτως για να μη θυσιάσει τις δικές του πλούσιες παροχές, θυσίασε 5-6 δικούς του συνεργάτες του στο βωμό  της ανεργίας. Όσο για την άνεργη γυναίκα, δίπλα της ο [εγγονός]   Τσακαλώτος του ΣΥΡΙΖΑ έδειχνε να την βλέπει περισσότερο ως μια ακόμη μελέτη πανεπιστημιακής διατριβής όπως λέμε «πειραματόζωο». Ο Λυκούδης της ΔΗ.ΑΡ με φανερό το αίσθημα της συνενοχής, οι δε Βούλτεψη με σκυμμένο το κεφάλι, αντιλαμβανόμενη το βαρύ φορτίο ως κυβερνητική βουλευτής αλλά και με κατανόηση ως κόρη κομμουνιστή!
Β.ΧΗΤ.

Παγκόσμια ψηφοφορία για τη διακυβέρνηση του ιστοτόπου μας

Η Facebook, Inc. και η Facebook Ireland Ltd., οι οποίες παρέχουν από κοινού την υπηρεσία Facebook σε όλο τον κόσμο, πρόσφατα δημοσίευσαν προτεινόμενες ενημερώσεις για την Πολιτική χρήσης δεδομένων και για τη Δήλωση δικαιωμάτων και υποχρεώσεων, με στόχο να στείλετε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας. Αυτές οι ενημερώσεις περιείχαν πιο αναλυτικές πληροφορίες για τις πρακτικές μας, έδειχναν τις αλλαγές στα προϊόντα μας και τροποποιούσαν τη διαδικασία διακυβέρνησης του ιστοτόπου μας.
Η περίοδος υποβολής σχολίων έληξε. Μπορείτε όμως ακόμα να στείλετε τις παρατηρήσεις σας γι' αυτές τις προτάσεις, συμμετέχοντας στην ψηφοφορία διακυβέρνησης του ιστοτόπου. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις προτεινόμενες αλλαγές (οι οποίες περιλαμβάνουν επιπλέον διευκρινίσεις με βάση τα σχόλιά σας) και την ψηφοφορία, επισκεφτείτε τη Σελίδα διακυβέρνησης ιστοτόπου. Η ψηφοφορία τελειώνει 10 Δεκεμβρίου 2012 στις 12 μ.μ. (PST) / 10 Δεκεμβρίου 2012 στις 8 μ.μ. (GMT). Σας προτρέπουμε να εξετάσετε και να ψηφίσετε τις προτεινόμενες εκδόσεις των εγγράφων διακυβέρνησης.
Σας ευχαριστούμε για τις παρατηρήσεις σας και για τη συμμετοχή σας στη διαδικασία.
Συμβουλές:
Το Χρονολόγιό σας: Κάποιες ρυθμίσεις σάς βοηθούν να σχεδιάσετε πώς θα δείχνει στους άλλους το Χρονολόγιό σας. Π.χ. πώς να κρύψετε κάτι από το Χρονολόγιό σας. Προσοχή: Αυτό επηρεάζει μόνο το περιεχόμενο που είναι ορατό στο Χρονολόγιό σας. Αυτές οι δημοσιεύσεις εξακολουθούν να είναι ορατές και σε άλλα σημεία, π.χ. στις Ενημερώσεις αρχικής σελίδας, στα Χρονολόγια άλλων χρηστών ή στα αποτελέσματα αναζήτησης. Μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας από το Χρονολόγιό σας ή από το αρχείο δραστηριοτήτων, ή ακόμη και να ζητήσετε από κάποιον άλλο να διαγράψει μια δημοσίευση στην οποία έχετε προστεθεί με ετικέτα.
Πληροφορίες για τα cookie: Τα cookie, τα pixel, η τοπική αποθήκευση και παρόμοιες τεχνολογίες μάς βοηθούν να παρέχουμε, να ασφαλίζουμε και να κατανοούμε προϊόντα, υπηρεσίες και διαφημίσεις, τόσο στο Facebook όσο και εκτός Facebook. Μάθετε περισσότερα για το πώς εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τα cookie και τις παρόμοιες τεχνολογίες.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ


SHARK-MAN
Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
egerssi@otenet.gr
Στο έπος της Ιλιάδας ο μεγάλος ποιητής της αρχαιότητας, Όμηρος αναφέρει: «Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης». Πολλά χρόνια αργότερα, ένας άλλος αρχαίος τραγικός ποιητής, ο Αισχύλος αναφέρει στην τραγωδία "Πέρσαι": «Ω παίδες Ελλήνων, ίτε ελευθερούτε πατρίδ΄ ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, θεών τε πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων νυν υπέρ πάντων αγών».
Οι παραινέσεις αυτές των αρχαίων μας τραγικών ποιητών, είναι διαχρονικές και μας ακολουθούν μέχρι τις ημέρες μας σε περιόδους ειρήνης αλλά και πολέμου. Προκειμένου, όμως, η πατρίδα μας να είναι αξιόμαχη προς κάθε ξένη επεκτατική επιβολή, θα πρέπει εν καιρώ ειρήνης, όλοι οι άρρενες της χώρας μας να εκτελούν ευχάριστα την υπέρτατη υποχρέωση προς την πατρίδα, που δεν είναι άλλη από την υπηρέτηση της στρατιωτικής θητείας. Με τη στράτευση οι νέοι μας εντάσσονται σε νέες σκληρές συνθήκες ζωής, σε σχέση με αυτές που μέχρι τότε είχαν συνηθίσει, αλλά επιπλέον εκπαιδεύονται στα οπλικά συστήματα για να μπορούν, όποτε απαιτηθεί να φυλάξουν τις "Θερμοπύλες", προστατεύοντας την εδαφική μας ακεραιότητα. Ταυτόχρονα, στο στρατό οι νέοι της Ελλάδος μας, "οπλίζονται" με αγάπη και αφοσίωση προς τα ιδανικά της πατρίδος.
Σήμερα στην Ελλάδα της εξαθλίωσης, από τα συνεχή μνημόνια της υποδούλωσης, ένα από τα θύματά της οικονομικής κρίσης είναι και ο περιορισμός του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων μας. Περικόπτονται αμυντικές δαπάνες που προορίζονταν για αγορά πολεμικού υλικού, όπως, επίσης περικόπτονται δραστικά οι μισθοί των μονίμων του στρατεύματος με αποτέλεσμα να έχει καταρρακωθεί η ψυχολογία τους.
Μέσα σε αυτό το κλίμα, δημοσιοποιήθηκε και η νέα παράλογη απαίτηση της τρόικας για την κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας στη χώρα μας. Θέση, στο ζήτημα, πήρε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος δήλωσε: «Η στρατιωτική θητεία στην Ελλάδα είναι και θα παραμείνει υποχρεωτική. Ουδέποτε η ελληνική κυβέρνηση συζήτησε τέτοιο θέμα και ουδέποτε πρόκειται να το συζητήσει».

4 2012 ἈρνοῦμαιΓΙΑΤΙ…
ἀρνοῦμαι νά ἀλλάξω.
Γιατί τόσα χρόνια προσπαθοῦσα νά γίνω καλύτερη. Πῆγα στό σχολεῖο προσπαθώντας νά γίνω καλή μαθήτρια. Ἔκανα ἀθλητισμό καί προσπαθοῦσα νά γίνω πρωταθλήτρια. Σπούδασα (δέν ἔχει σημασία τί) καί δούλεψα πάνω στό ἀντικείμενό μου προσπαθώντας νά γίνω κορυφή στόν κλάδο μου.
Ε λοιπόν ξέρετε κάτι; Εἶχα κάνει λάθος. Εἶχα βάλει λάθος προτεραιότητες.
Δέν ἔπρεπε νἄ διαβάζω. Θά περνοῦσα τίς τάξεις ἔτσι κι ἀλλιῶς. Τό σύστημα βλέπεις!
Δέν ἔπρεπε νά κάνω σκληρές προπονήσεις. Θά ἔπαιρνα κάτι βοηθήματα, κανένα χαπάκι καί θά ἤμουν πρωταθλήτρια. Τό σύστημα βλέπεις!
Δέν χρειαζόταν, ὅσο ἤμουν ὑπάλληλος, νά δουλεύω ἀποδοτικά, τίμια και εὐσυνείδητα. Ἀρκοῦσε νά πείθω τούς γύρω μου γι’ αὐτό. Ἤ τους προϊσταμένους μου. Θά ἔπαιρνα καλό μισθό, προνόμια, θά ἤμουν πρότυπο γιά τούς ἄλλους. Τό σύστημα βλέπεις!
Δέν χρειαζόταν νά εἶμαι ἔντιμος φορολογούμενος πολίτης. Δέν χρειαζόταν νά πληρώνω εἰσφορές στό ἀσφαλιστικό μου ταμεῖο. Δέν χρειαζόταν νά κόβω τιμολόγια. Δέν χρειαζόταν νά ἀποδίδω ΦΠΑ. Δέν χρειαζόταν νά σκέφτομαι τήν ἑπόμενη μέρα καί πῶς θά ὀργανώσω τή δουλειά μου. Δέν χρειαζόταν νά σκέφτομαι πῶς θά κάνω καλύτερα τά προϊόντα μου. Τό σύστημα βλέπεις!
Έ λοιπόν ΟΧΙ καί ξανά ΟΧΙ.
ΟΧΙ δέν θά ἀλλάξω. Ἤμουν, εἶμαι καί θά εἶμαι ἔντιμη, δίκαιη καί ἀποδοτική. Νά ἀλλάξουν οἱ ἄλλοι.
ΟΧΙ δεν θα αλλάξω. Πάντα στην ώρα μου, πάντα έτοιμη, πάντα ξεκάθαρη. Να αλλάξουν οι άλλοι.
‘Οπως ήμουν κι εγώ τόσα χρόνια. Και εξακολουθώ.  Όσο αντέξω!
Ε.Μ.

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΕΘΝΙΚΟΣ ΗΡΩΑΣ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΝΑ Ο Τ-Σ-ΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ. ΤΟ "1821" ΠΩΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΑΦΟΥΖΟ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ!


kolokotronis-gay-tatsopoulos
Νέα πρόκληση από τον ΣΚΑΪ. Το ντοκιμαντέρ «1821», που μόνο ιστορικό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, πωλήθηκε στην Αλβανία. Μια χώρα που πολλάκις έχει προκαλέσει το ελληνικό αίσθημα διεκδικώντας μερίδιο στην ιστορία μας διατυμπανίζοντας ότι συνεισέφερε στην επανάσταση και βαφτίζοντας τους Σουλιώτες και ήρωες του 1821 όπως ο Καραϊσκάκης, η Μπουμπουλίνα, ο Κολοκοτρώνης... Αλβανούς.
Μάλιστα, λίγες ημέρες πριν γιορτάστηκαν τα 100 της ανεξαρτησίας του αλβανικού κράτους και Γιάννινα, Αρτα, Πρέβεζα, Λούρος, Πάργα, Φιλιάτες ήταν γραμμένα σε πανό του δήμου Αυλώνας καθώς θεωρούνται σημαντικά κέντρα του... «Αλβανισμού». Τώρα το «1821» θα προβάλλεται σε καλωδιακή τηλεόραση της Αλβανίας!
Να θυμίσουμε ότι πριν ένα χρόνο, οπότε και προβλήθηκε στην Ελλάδα, το πρόγραμμα εξόργισε τους τηλεθεατές αφού έκριναν ότι παραποιεί την ελληνική ιστορία του έθνους. Στα blogs οι κριτικές περί του θέματος ήταν πραγματικά αιχμηρές και οι επιστολές και τα τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας γέμισαν το ΣΚΑΪ από φωνές αγανάκτησης. Μάλιστα, το πρώτο επεισόδιο υπό τον τίτλο «Στη σκιά της Μεγάλης Πύλης» είναι η αποθέωση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας που λειτουργούσε «ικανοποιητικά». Υπήρχε, δηλαδή, ανάπτυξη των πόλων, με δημόσια έργα που έγιναν τους δύο πρώτους αιώνες ενώ δεν έλειψαν αναφορές στην «ομαλή» συμβίωση Χριστιανών -Μουσουλμάνων, και ελευθερία των Ελλήνων όσον αφορά στην παιδεία και τη θρησκεία. Η φυγή των Ελλήνων στα βουνά έγινε για την αποφυγή φοροαπαλλαγής. Οργή προκάλεσε το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία αναφορά στις δεκάδες επαναστάσεις πριν το 1821, στο παιδομάζωμα που δημιούργησε τα γενιτσαρικά τάγματα, τους βιασμούς των Ελληνίδων και την μεταφορά τους στα τουρκικά χαρέμια, το ρόλο της Εκκλησίας στην προστασία της ελληνικής ταυτότητας.
Αυτό το «ιστορικό ντοκουμέντο» πούλησε ο ΣΚΑΪ στην Αλβανία για να διαδώσει την ελληνική ιστορία, σε εκείνους που διεκδικούν ιστορικά αλλά και εδαφικά κομμάτια της χώρας μας. Και το ερώτημα είναι οι Αλβανοί θα παραμείνουν πιστοί στη μετάφραση ή θα την διανθίσουν με δικά τους ιστορικά ντοκουμέντα;
Το μόνο καλό στις πωλήσεις προγραμμάτων του ΣΚΑΪ στο εξωτερικό είναι που κατάφερε να πουλήσει στην Τουρκία μία σημαντική ελληνική παραγωγή τους «Μεγάλους Ελληνες» όπου μετά από ψηφοφορία του τηλεοπτικού κοινού, ανακηρύχθηκε πρώτος των πρώτων ο Μέγας Αλέξανδρος. Ακολούθησαν κατά σειρά, ο Γεώργιος Παπανικολάου, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Σωκράτης, ο Αριστοτέλης, ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο Πλάτωνας και ο Περικλής.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Κωνσταντίνα Γαρνέλη...http://makeleio.gr

Στον Προθάλαμο του Εμφυλίου...Ιδού οι Υπεύθυνοι...για να ξέρουμε «ποιός το ξεκίνησε»...
γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος
Οι «καθεστωτικές πονηριές» συνεχίζονται...όλο και πιο θρασύτατα...όλο και πιο αδίστακτα....κι ανερυθρίαστα...
«Ας τελειώσουμε πρώτα με τα επείγοντα και μετά στήνουμε εξεταστικές επιτροπές για να βρούμε τι λάθος έγινε στο παρελθόν»...
Αυτή είναι η προκλητική απάντηση των κυβερνητικών πολιτικών στο λαϊκό αίτημα για διαλεύκανση του «τι συνέβη» και φτάσαμε στο μνημόνιο.
Πάει ακόμη πιο «βαθιά» το πράγμα όμως.
Κάποιοι – απ’ αυτούς τους ίδιους – μίλαγαν προεκλογικά για την ανάγκη να στηθεί εξεταστική επιτροπή για «τα πάντα μετά το ’74»...
Να ανιχνευθεί η διαφθορά, να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι και να αντιμετωπιστούν από τη Δικαιοσύνη. 
Και να ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ! Όλοι...
Λόγια...και τίποτε παραπάνω....
Οι Κυβερνητικοί Πολιτικοί «αρνούνται σθεναρά» να πράξουν κάτι τέτοιο.
Το «να τελειώνουμε με τα επείγοντα της Κρίσης και μετά ασχολούμαστε και με τ’ άλλα» σημαίνει, πληρώστε τώρα εσείς πολίτες αυτά που «φαγώθηκαν» και μην ελπίζετε σε τίποτε άλλο....
Οι «καρχαρίες» πάντα θα την βγάζουν καθαρή και πάντα θα την πληρώνουν οι «μικροί» κι ανίσχυροι...
 Έτσι ήταν πάντα κι έτσι θα παραμείνει...
Αυτό είναι το «μήνυμα»....
Η ίδια στάση λχ (για να δούμε μια «λεπτομέρεια» από τις πολλές και γλαφυρές) τηρείται και στο θέμα των μικρών ομολογιούχων.

Δεν είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή να το δούμε. Ας βγούμε πρώτα από την Κρίση  και μετά βλέπουμε...
Τα ίδια και στην βαρύτατη φορολόγηση των «μικρών»....
Δεν είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή να το δούμε. Ας βγούμε πρώτα από την Κρίση  και μετά βλέπουμε για την ελάφρυνσή τους...
Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού...κάτσε τώρα να καταστραφείς εσύ χάνοντας κόπους μιας ολόκληρης ζωής και πεθαίνοντας από την εξαθλίωση και βλέπουμε αργότερα για καμιά «ασπιρίνη»...
Και βεβαίως, μην γκρινιάζεις «πολιτάκο» διότι (κάπου εκεί ανάμεσα βάζουν «έντεχνα» οι καθεστωτικοί και το γνωστό) «όλοι μαζί τα φάγαμε»...
Αριστοτεχνικό «Στήσιμο Συνευθύνης» των Πολιτών εν συνόλω...
Έξυπνο...κάντους όλους (με Σοφιστείες) να νοιώσουν «συνυπεύθυνοι» και έχεις κερδίσει το μισό μέρος του παιγνιδιού...
Και καμία μα καμία σημασία δεν δίνουν («αυτοί οι καθεστωτικοί πολιτικοί» - μικροί και μεγάλοι εξίσου) στο ότι «κάποιοι λίγοι προνομιούχοι» πήραν τη μερίδα του λέοντος.
«Εσκεμμένη Εξίσωση» του καρχαρία με την μαρίδα που τρεφόταν με τα ψίχουλα που έπεφταν από το λουκούλιο τραπέζι τους.
«Ανήθικη Εξίσωση» που επιτυγχάνεται με την αμέριστη, αγαστή και σθεναρή υποστήριξη των ΜΜΕ βεβαίως βεβαίως. (Λείπει ο Μάρτης απ’ την Σαρακοστή;)
 Ιδιωτικοποίηση των κερδών, κοινωνικοποίηση των ζημιών...
Μόνοι τους στα κέρδη τις ημέρες των «παχιών αγελάδων» που ξεζούμιζαν το Δημόσιο Ταμείο με απευθείας αναθέσεις ή (στημένους διαγωνισμούς) «υπερκοστολογημένων προμηθειών και Δημοσίων Έργων», όλοι μαζί τώρα στις ζημιές....ή μάλλον, ΜΟΝΟΝ στον «απλό λαό» (και δη, κυρίως στα φτωχότερα στρώματά του) τον «λογαριασμό του μεγάλου γλεντιού δεκαετιών»...
Αντί να ρίξουν «ΕΚΕΙ» τα «Μεγάλα Φορολογικά Βάρη» (έκτακτα και τακτικά) στο «μέτρο της αναλογίας των ευθυνών» και τα «πρέποντα ελάχιστα» στην μεγάλη μάζα των πολιτών. Και βεβαίως, ν’ αφήσουν «ήσυχη» τη φτωχολογιά αντί να καταφεύγουν σ’ αυτήν ως το «μονίμως βιαζόμενο υποζύγιο».
Έτσι άλλωστε δεν λένε μερικοί μερικοί απ’ αυτούς κάθε τρεις και λίγο;
«Αναλογεί ένα βουνό ευθυνών στους Πολιτικούς και στους Προνομιούχους κι ένας κόκκος ευθύνης στους Πολίτες και κυρίως την φτωχολογιά».
Αυτό δεν λένε;
Ε, γιατί λοιπόν δεν το μεταφράζουν αυτό και σε «πράξη»; Τουτέστιν, σε «ακριβοδίκαιη αντίστοιχη ανάθεση ευθυνών».
(Οι «καθεστωτικές σοφιστείες» μάλιστα – μην βλέποντας καμία σοβαρή αντίδραση από πουθενά – φτάνουν πλέον σε αισχρά σημεία. Όταν πχ κανείς κατηγορεί τις τράπεζες, εξεγείρονται μερικοί καλοπληρωμένοι υπερασπιστές τους λέγοντας «...μα ποιές τράπεζες να πληρώσουν την κρίση; Εμείς είμαστε οι τράπεζες. Δεν υπάρχουν πια ιδιωτικές τράπεζες...»....τι άλλο θ’ ακούσουμε πια;)
 
  Ο μεγάλος χαμένος είναι ο Πολίτης....και κυρίως η φτωχολογιά...όπως πάντα....
Αλλά δυστυχώς, δεν τελειώνει εκεί ο Γολγοθάς.
Παράπλευρη απώλεια που έχει όλα τα στοιχεία για να γίνει «Πρωτεύουσα Απώλεια» είναι τα Εθνικά Θέματα.
Όσο καταρρέει η χώρα οικονομικά τόσο εξασθενεί η ικανότητά της να υπερασπίζει τα Εθνικά της Θέματα.
Αφήνουν τους μουσουλμάνους και Αλβανούς εισβολείς να πιάνουν όλο και ταχύτερα την «κρίσιμη μάζα» που χρειάζονται για να μετατραπούν στον «μέγιστο εθνικό κίνδυνο».
Άφησαν κι αφήνουν την Τουρκία να αλωνίζει στη Θράκη και στο Αιγαίο.
Έφτασαν στο εξοργιστικό σημείο όχι μόνον να παροπλίζουν κρίσιμο και ζωτικό εξοπλισμό (πλοία, μαχητικά, άρματα, κλπ) αλλά μέχρι και ν’ αφήνουν το Στράτευμα χωρίς πυρομαχικά και καύσιμα.
Έφτασαν μέχρι και να σκέφτονται κατάργηση της Στρατιωτικής Θητείας!!!
Κι αυτά, είναι μόνον η σταγόνα στον ωκεανό.
Αλλά νά’ ταν μόνον η εθνοπροδοτική στάση των καθεστωτικών πολιτικών. Όχι. Δεν είναι μόνον αυτή.
Εκεί «ανάμεσα» και στους δύο αυτούς πυλώνες της Κρίσης (Οικονομικά και Εθνικά Θέματα) βρίσκεται η μεγάλη (συν)ευθύνη της Αριστεράς για την γένεση και επιδείνωση του προβλήματος. Για να αποσπάσουν την στήριξή της στο μεγάλο «φαγοπότι» την «δωροδόκησαν» και δη «χοντρά» όλες αυτές τις δεκαετίες του «Μεγάλου Γλεντιού». Την έβαλαν συγκυρίαρχο παντού. Οικονομία, ΜΜΕ, Διαχείριση Πόρων Πολιτισμού, Συνδικαλισμό, Δημόσιο. Και σήμερα, αυτοί οι ίδιοι τολμούν, έχουν το θράσος να βγαίνουν «Τιμητές» της Λαϊκής Αγανάκτησης.
Και για να δυναμώσει ακόμη πιο πολύ η Αριστερά – ώστε να μην «κινδυνεύσει ποτέ από κανένα λαϊκό – ή μη – Δικαστήριο – εφόσον βλέπει ξεκάθαρα «τι έρχεται»,  απαιτεί και σχεδιάζει  «αλλοίωση» της «Εθνικής ομοιογένειας» της Ελληνικής κοινωνίας με αθρόα εισβολή μουσουλμάνων λαθρομεταναστών.
 Πολυπολιτισμό το ονομάζει.
 Απαιτεί επίσης κατάρρευση της Αμυντικής Ικανότητας της χώρας.
 Πολιτική Ειρήνης το ονομάζει.
Για να διαμελισθεί η χώρα, να χαθούν οι Εθνικές ρίζες του Ελληνικού Λαού, να ανατεθεί σε ξένους η Διοίκηση, να ξεχαστούν τα ανομήματά της, να μείνει στο ατιμώρητο.
 Αυτή είναι η τεράστια και καθοριστική διαφορά τους από τους Έλληνες Πατριώτες.
Κάποιοι βγαίνουν και λένε ότι «δεν έχουν τίποτα οι Έλληνες να χωρίσουν μεταξύ τους». Και πως πρέπει να πέσουν οι τόνοι για να μην οδηγηθούμε σε εμφύλιο.
 
 Άλλη μια έξυπνη τακτική για να «τσουβαλιαστούν» όλα και όλοι.
Ξεχνούν (εσκεμμένα) βλέπεις ότι δεν κυβερνούσαν Πατριώτες τόσες δεκαετίες αλλά εθνοπροδότες ξενόδουλοι καθεστωτικοί και η Αριστερά.
Η ίδια η «συγκυρίαρχη (με το καθεστώς) Αριστερά» είναι που (μαζί μ’ αυτό) οδηγεί την Ελληνική κοινωνία – για μια ακόμη φορά – σε Εμφύλιο.
Με το να στηρίζει με νύχια και με δόντια την «παντοδυναμία» της στο Ελληνικό Κράτος. Παντού μα παντού βλέπεις «δικά της παιδιά» να λύνουν και να δένουν. Και να «συν-μονοπωλούν» βεβαίως πακτωλούς κρατικών και κοινοτικών κονδυλίων χτίζοντας περιουσίες. Ακόμη και τώρα. Μέσα στην κρίση.  Στηρίζουν το καθεστώς γιατί ταυτόχρονα στηρίζουν τα προνόμιά τους. Γιατί ξέρουν καλά, πως αν πέσει το καθεστώς, μαζί μ’ αυτό θα «πέσουν κι αυτοί». Γιατί, για να μονοπωλήσουν αυτοί όλες αυτές τις θέσεις άφησαν παραγκωνισμένο και υπό συστηματικό διωγμό (επί δεκαετίες) ένα τεράστιο τμήμα του Ελληνικού λαού. Τους Έλληνες Πατριώτες (και μαζί μ’ αυτούς τα Πατριωτικά Ιδεώδη). Κι αυτό δημιουργεί δικαιολογημένη οργή. Που «φουσκώνει επικίνδυνα».
Η ίδια η Αριστερά οδηγεί σε εμφύλιο με την εμμονή της να στηρίζει την αθρόα εισβολή λαθρομεταναστών και μέσω αυτής την αλλοίωση της εθνολογικής σύνθεσης της Ελληνικής κοινωνίας. Ακόμη δε, στηρίζοντας μέχρι και την αλλοίωση της ίδιας της ιστορίας του Έθνους.
 
Με αυτές της τις επιλογές η Αριστερά (μαζί βεβαίως με το αντιλαϊκό Καθεστώς) είναι απολύτως και οι «Μόνοι υπεύθυνοι» γι’ αυτήν την «εμφύλια καταιγίδα» που κατά τα φαινόμενα και τα «προμηνύματα» μάλλον δείχνει να «προσέγγισε επικίνδυνα» την Ελληνική Κοινωνία.
Διότι, το «μήνυμα που βγαίνει από την χιλιοταλαιπωρημένη ψυχή της φτωχολογιάς» είναι ένα και μοναδικό....όσο κι αν κάνουν πως δεν το βλέπουν....
Δεν θα πάει τίποτα για το μέλλον...θα τους βόλευε όλους...αλλά δεν θα μετατεθεί τίποτα μα τίποτα για το μέλλον....
Εδώ και τώρα θα «λυθούν ΟΛΑ»....με τον «Έναν ή τον Άλλον Τρόπο»....
Με ΟΛΟΥΣ τους....με ΟΛΑ ΤΑ συνυπεύθυνα ΣΥΝΕΤΑΙΡΑΚΙΑ....
Ότι κι αν σημαίνει αυτό....όσα «παρελκυστικά τρικ» και «οβίδιες μεταμορφώσεις» κι αν χρησιμοποιήσουν...ένθεν κι ένθεν...
Άλλωστε, είναι θέμα ελάχιστου χρόνου τα 3 εκατομμύρια φτωχολογιάς να διπλασιαστούν...
Είναι θέμα ελάχιστου χρόνου να βρεθούν 6 εκατομμύρια Έλληνες υπόδικοι για χρέη με κατασχεμένη την κατοικία τους, το αυτοκίνητό τους, το βιός τους. Να βρεθούν χωρίς εργασία, χωρίς καθόλου χρήματα για τροφή και περίθαλψη....
Το λένε και μόνοι τους πλέον...
Οι «Συνθήκες εξαθλίωσης» που βιώνει η Ελληνική κοινωνία προσομοιάζουν ήδη με αυτές ενός «Πολέμου»....και Πόλεμος σημαίνει ένα και μόνον πράγμα:
ΑΙΜΑ...
Καθ’ όσον, είναι θέμα εξίσου ελάχιστου χρόνου να «εκραγεί ο αστάθμητος παράγοντας»...
 
Πόσο θέλει άραγε για να αλλάξει ρότα η οργή της φτωχολογιάς κι αντί να κάνει «τουμπεκί» (που κάποιοι το εκμεταλλεύονται συστηματικά) ή να καταφεύγει στην αυτοκτονία, να επιλέξει την «ενεργητική ένοπλη αντίδραση»;
 Και δη, κατά «παντός υπευθύνου». Όποιου βρεθεί «μπροστά του βολικός» για «ξέσπασμα αυτής της σωρευμένης οργής»....
Οργή που φυσικά αμέσως θα ξεφύγει από κάθε έλεγχο και θα «κλιμακωθεί» σαν εύφλεκτο υγρό και στο πεδίο των «Εθνικών θεμάτων»...που θα μετατραπεί τάχιστα σε πυρκαϊά...
...και όχι μόνον από Έλληνες φυσικά...διάφοροι ξενόφερτοι (λαθρο)καλοθελητές θα «εκμεταλλευθούν δεόντως την περίσταση»...
Είναι πολύ μα πάρα πολύ κοντά αυτή η Ώρα της Οργής...
Για ΟΛΟΥΣ τους....
Είναι πολύ κοντά αυτή η ώρα της «Φωτιάς»....
Για ΟΛΟΥΣ μας....
Και είναι η τελευταία τους – ως «άμεσοι ιθύνοντες» - ευκαιρία για δύο πράγματα πριν ξεσπάσει το ΧΑΟΣ ....
Οι καθεστωτικοί να στραφούν «για έσοδα» σ’ αυτούς που «τα έφαγαν χοντρά» τόσα χρόνια. Να ψάξουν στους «κύκλους τους και στους ομοτράπεζούς» τους. Και να πάψουν να τσακίζουν τη φτωχολογιά. Η Δικαιοσύνη να απονεμηθεί επιτέλους σε όλους αυτούς που έχτισαν παλάτια επί τέσσερις δεκαετίες στην πλάτη του Ελληνικού Λαού. Και τα ΜΜΕ να στηρίξουν σθεναρά επιτέλους αυτή την Σταυροφορία Δικαιοσύνης και ορθής κατανομής των βαρών εκεί που πρέπει.
Κι όσο για την Αριστερά, να πάψει να στηρίζει τα κύματα των εισβολέων Λαθρομεταναστών που τείνουν να καταπνίξουν ΑΜΕΣΑ την Ελληνική κοινωνία και την Εθνική Ασφάλεια...
Να στηρίξει την άμεση ανάγκη αμυντικής αναβάθμισης της χώρας, ότι αυτό κι αν σημαίνει και σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες και προτεραιότητες που θέτει το ίδιο το Στράτευμα.
Να πάψει να στηρίζει την Τουρκική προπαγάνδα σε Θράκη και Αιγαίο, την Αλβανική  προπαγάνδα στην Ήπειρο και την Σκοπιανή προπαγάνδα στη Μακεδονία.
Να πάψει να «αλλοιώνει και να χαλκεύει» την Ελληνική Ιστορία καταστρέφοντας έτσι τις ρίζες του Ελληνικού Έθνους...
Ειδεμή και οι μεν και οι δε, θα είναι υπεύθυνοι (και οι ΜΟΝΟΙ υπεύθυνοι) για το Εμφυλιοπολεμικό ΧΑΟΣ που (αντικειμενικά) θα επακολουθήσει....
Αρκετά πια!
Η Φωνή της «Κοινής (Εθνικής) Λογικής» βοά!
Ας την ακούσουν επιτέλους...
Και οι ΔΥΟ....
Προτού είναι εντελώς αργά για όλους...
Κι αυτό δυστυχώς είναι πολύ κοντά....
Γιώργος Ανεστόπουλος

ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ


EGAM
ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ…
Νέα ευθεία και θρασύτατη παρέμβαση στα εσωτερικά της μπανανίας, αποικίας, προτεκτοράτου (διαλέγετε και παίρνετε), όπως έχουν μετατρέψει την πατρίδα μας οι εραστές του Μνημονίου, πραγματοποιούν «προσωπικότητες από την Ευρώπη» (όπως τους χαρακτηρίζει ο κατεστημένος τύπος), με διακήρυξη (διάγγελμα!) που δημοσιοποίησαν! Ταυτόχρονα, οι ίδιοι κύκλοι, ανακοίνωσαν πως διοργανώνουν «σιωπηλή πορεία στην Αθήνα, στις 15 Δεκεμβρίου, στις 3 το μεσημέρι, από την βουλή ως την Ακρόπολη», με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ (προφανώς και των κουκουλοφόρων και λοιπών κομμουνιστικών δυνάμεων…), που ξέχασαν τις «διαφορές» τους για το Μνημόνιο και την εξαθλίωση των Ελλήνων και ενώνονται, υπό ξένη «ομπρέλα», προ του κοινού τους εχθρού, της Χρυσής Αυγής!
Η πρωτοβουλία ανήκει στο Ευρωπαϊκό Αντιρατσιστικό Κίνημα (EGAM), του γνωστού και από παλαιότερα δημοσιεύματά μας, Βενιαμίν Αμπτάν, ο οποίος ασχολείται από το πρωί μέχρι το βράδυ με την Χρυσή Αυγή, στέλνει επιστολές στον Σαμαρά (ζητώντας διώξεις σταλινικού τύπου κατά του εθνικιστικού κινήματος), έρχεται στην Ελλάδα και συναντιέται με Βενιζέλο, Τσίπρα και Κουβέλη, ζητώντας τα ίδια (διώξεις, διώξεις, διώξεις…) κ.τ.λ.
Να τονίσουμε, για να καταλάβουμε περί τίνος πρόκειται, πως ανοίγοντας την ιστοσελίδα του «αντιρατσιστικού» του κινήματος βλέπουμε να φιγουράρει, σε περίοπτη θέση, ένα «μήνυμα στήριξης» του γνωστού διεθνούς τοκογλύφου Τζορτζ Σόρος! Διαβάστε ολόκληρη την παραληρηματική και κατάπτυστη επέμβαση των ξένων (με τη συμπαράσταση των ντόπιων συνεργατών τους…), για να καταλάβετε τι… ζόρι τραβάνε με την Χρυσή Αυγή και μόνο με την Χρυσή Αυγή και με κανέναν άλλον, γιατί δεν υπάρχει άλλο αντισυστημικό κόμμα στην Ελλάδα:

Ἀλβανός: Χ..σε τὴν Ἑλληνική ἰθαγένεια…γιὰ τὰ λεφτὰ τὴν θέλω μόνο…


Δυστυχώς βρήκαν και τα κάνουν, αφού η Ελλάδα κατάντησε «μπάτε χίλιοι κι αλέστε»!
Θα κάνουν κι άλλα και χειρότερα..!


Αλβανός πατέρας τεσσάρων παιδιών πήγε στο Δήμο της περιοχής του να καταθέσει αίτηση για να πάρουν ελληνική ιθαγένεια τα παιδιά του. Απαίτησε να εξυπηρετηθεί κατά προτεραιότητα παρά τον κόσμο που είχε στην ουρά. Μάλιστα, απαίτησε να εκδοθούν αυτές οι ιθαγένειες αυθημερόν γιατί, λέει, βιαζόταν!
Η υπάλληλος του εξήγησε ότι ο Δήμος παραλαμβάνει τις αιτήσεις με τα δικαιολογητικά, ελέγχει τη νομιμότητά τους και στη συνέχεια τα προωθεί στην Περιφέρεια για τα περαιτέρω. Μούτρωσε όταν του είπαν ότι χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα κι όταν η υπάλληλος θέλησε να του εξηγήσει τη διαδικασία για την ιθαγένεια των ενηλίκων νομίζοντας ότι τη θέλει και ο ίδιος για τον εαυτό του, της απάντησε το εξής:
- ΧΕΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗ ΘΕΛΩ ΜΟΝΟ!
Η υπάλληλος έμεινε εμβρόντητη από τη συμπεριφορά του Αλβανού ο οποίος συνέχισε ακάθεκτος:
- Σιγά μην πληρώσω και παράβολο στο κωλοκράτος για να πάρω την ιθαγένειά σας! Το μόνο που θέλω είναι να την πάρουν τα παιδιά μου για να παίρνει η γυναίκα μου το επίδομα πολυτεκνίας και όταν μεγαλώσουν τα παιδιά, να παίρνει την ισόβια σύνταξη πολύτεκνης μάνας.
Η υπάλληλος δεν πίστευε αυτά που ακούει και για να τα επιβεβαιώσει επικοινώνησε με τον ΟΓΑ που χορηγεί τα πολυτεκνικά επιδόματα σε όλους, είτε ζουν σε χωριό είτε σε πόλη και ανεξαρτήτως επαγγέλματος. Η απάντηση του ΟΓΑ επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του Αλβανού ο οποίος ήταν καλά πληροφορημένος.
Ορίστε η απάντηση από τον ΟΓΑ:
Η Υπηρεσία μας (ΟΓΑ) έδινε πολυτεκνικό επίδομα και ισόβια σύνταξη σε αλλοδαπές μητέρες που είχαν συνάψει γάμο με Έλληνα Πολίτη.
Όμως μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, ο ΟΓΑ δίνει πλέον πολυτεκνικό επίδομα και σε αλλοδαπή μητέρα με αλλοδαπό σύζυγο και από τρίτες χώρες (εκτός Ε.Ε. )!!!!
πηγη:

ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ – ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ!


ANARXIKOI98
Δελτίο τύπου με το οποίο ζητά απαγόρευση παράνομης συγκέντρωσης αναρχοκομμουνιστών κουκουλοφόρων στην Καλαμάτα, εξέδωσε η Τ.Ο. της Χρυσής Αυγής, θέτοντας προ των ευθυνών τους τις αστυνομικές αρχές. Πιστεύουμε ότι η πρωτοβουλία αυτή θα πρέπει να βρει μιμητές και στις υπόλοιπες Τ.Ο. του κινήματος σε όλη την Ελλάδα, για να σταματήσουν επιτέλους παρακρατικές συμμορίες (πίσω από τις οποίες κρύβονται συνήθως συριζαίοι…) να ασχημονούν και να καταστρέφουν ανενόχλητοι. Ιδού η ανακοίνωση:

Ἕνα «ἀτύχημα» ποὺ ἀποζημίωσε μὲ 16 ἐκατομμύρια εὐρῶ!

Καλὴ περίπτωσις…
Νὰ μὴν πηγαίνῃ καλὰ ἡ ἐπιχείρισις, νὰ τὸ βλέπουν οἱ ἐργαζόμενοι, νὰ τὸ ξέρῃ ὅλη ἡ ἀγορά, κι ἐσύ, ἀν τὶ νὰ βάλῃς λουκέτο, νὰ τραβᾷς μίαν πυρκαϊά.
Βέβαια, αὐτὰ ποὺ γράφω σήμερα εἶναι σενάρια γιὰ ἀστυνομικὸ μυθιστόρημα, ὄχι ἡ πραγματικότης.
Ἡ ἀλήθεια εἶναι ὅμως κάπου ἀλλοῦ…
Κι αὐτὸ πλέον τὸ ἐρευνᾷ εἰσαγγελέας, ποὺ ἐκτὸς τῶν ἄλλων ἔχει ἤδη καταλήξῃ στὸ συμπέρασμα πὼς εἴχαμε ἐμπρησμὸ στὰ Spider  τῆς Ἀνθούσας.
Λέτε νά ἐμπεριέχῃ δόλο τελικῶς ἡ ὑπόθεσις;;
Φιλονόη.

Έκαψαν τα Sprider Stores για να εισπράξουν ασφάλεια 16 εκατ. ευρώ!

Για προσχεδιασμένο εμπρησμό κτιρίου της αλυσίδας Sprider Stores στην Ανθούσα, τον περασμένο Φεβρουάριο, με σκοπό την είσπραξη του ασφαλιζόμενου κεφαλαίου, κατηγορούνται τα τότε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας σε βάρος των οποίων ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.
Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Χαρ. Λακαφώσης, προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά των Σάββα και Αθανάσιου Χατζηιωάννου καθώς και κατά των υπόλοιπων μελών της τότε διοίκησης της εταιρίας για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε εμπρησμό, της απάτης σε βάρος ασφαλιστικών εταιριών, καθώς και της απόπειρας απάτης. Απήγγειλε επίσης κατηγορίες για έκρηξη και εμπρησμό σε τέσσερις συνεργάτες της επιχείρησης που φέρονται να εμπλέκονται στην προσχεδιασμένη, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, πυρκαγιά.
Η καταστροφική πυρκαγιά είχε εκδηλωθεί τα ξημερώματα της 13ης Φεβρουαρίου 2012 και αρχικώς είχε αποδοθεί από τον Τύπο σε «κουκουλοφόρους ταραξίες» που είχαν προκαλέσει επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας ως αντίδραση στην ψήφιση του μνημονίου. Οι πρώτες πληροφορίες για το περιστατικό ανέφεραν ότι οι «κουκουλοφόροι» αφού χτύπησαν και έδεσαν τον φύλακα του χώρου, προκάλεσαν πολλαπλές εστίες φωτιάς με κυριότερες και πλέον κρίσιμες για την καταστροφή, αυτές στη δεξαμενή πετρελαίου και στο χώρο με τις ηλεκτρογεννήτριες και το σύστημα πυρανίχνευσης. 
Από τη φωτιά καταστράφηκε ολοσχερώς το κτίριο, υπόγειο, ισόγειο και 1ος όροφος, συνολικής επιφάνειας 20.000 τ.μ. Βάσει των στοιχείων της δικογραφίας, ο εισαγγελέας θεωρεί ότι στόχος της όλης καταστροφικής επιχείρησης εμπρησμού, ήταν η είσπραξη ασφαλιζόμενου ποσού ύψους 16 εκατομμυρίων ευρώ. Η εταιρία, μετά την καταγραφή των ζημιών, είχε ανακοινώσει ότι το κόστος της καταστροφής σε εμπορεύματα και πάγιο εξοπλισμό -που ήταν πλήρως ασφαλισμένα σε 4 ασφαλιστικούς ομίλους- ξεπερνούσε τα 15 εκατ. ευρώ. 
Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας διέταξε την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για συγκεκριμένα πρόσωπα από την οποία προέκυψε ότι οι τρεις από τους τέσσερις κατηγορουμένους για τον εμπρησμό, την επίμαχη μέρα και ώρα εκδήλωσης της φωτιάς κινούνταν στη συγκεκριμένη περιοχή. Η εισαγγελική έρευνα επίσης φαίνεται να αξιοποίησε σημαντικές αντιφάσεις που προέκυψαν στις καταθέσεις των εμπλεκομένων. 
Για την υπόθεση της συγκεκριμένης πυρκαγιάς εξαρχής διατυπώθηκαν σοβαρά ερωτηματικά από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων της Πυροσβεστικής, εξαιτίας του γεγονότος ότι είχε απενεργοποιηθεί μέρος του συστήματος ασφαλείας λίγο πριν από τον εμπρησμό. 
Η δικογραφία για την υπόθεση έχει ανατεθεί στον 21ο Τακτικό Ανακριτή ο οποίος, αφού μελετήσει τα στοιχεία, αναμένεται να καλέσει τους κατηγορουμένους σε απολογία. Η πυρκαγιά στο κτίριο της Ανθούσας ήταν η τέταρτη που είχε σημειωθεί σε εγκαταστάσεις της Sprider Stores
Είχαν προηγηθεί η φωτιά, το 2004, σε αποθήκη της εταιρίας στον Άλιμο, και το 2008 οπότε κάηκαν το κατάστημα της Λυκόβρυσης αλλά και αυτό της Ερμού (τότε είχαν καεί πολλά καταστήματα μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου). Να σημειωθεί ότι οι αδελφοί Χατζηιωάννου, δεν είναι πλέον μέλη του ΔΣ της εταιρίας αν και εξακολουθούν να είναι οι βασικοί μέτοχοί της.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...