Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2012

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ...!!! ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΟΝ "ΣΤΟΧΟ"


Παλιότερα λέγαμε μέχρι να ξαναλειτουργήσουμε την Αγιασοφιά, αλλά επειδή το ενδεχόμενο γίνεται όλο και πιό ορατό, είναι κρίμα να αφήσουμε τους Ελληνόψυχους χωρίς εφημερίδα... Ο "Στόχος" βρίσκεται από σήμερα το πρωϊ σε όλοκληρη την εως τώρα απελευθερωμένη Ελλάδα και φυσικά... κυκλοφορεί χωρίς να εκδίδεται αφού δεν δημιούργησε ποτέ διαφημιστικές εξαρτήσεις, ούτε από το σύστημα ούτε από ιδιώτες.... Κάντε "ΚΛΙΚ" στο πρωτοσέλιδο του "Στόχου" που ακολουθεί για να δείτε κάποια από τα θέματα της εφημερίδας σας... ...

Οι κουκουλοφόροι και η Standard & Poor’s

Του Ηλία Καραβόλια - Πριν λίγες ώρες συνέβη ότι χειρότερο μπορούσε αυτή την στιγμή να συμβεί για την ελληνική αξιοποστία, που τόσο κόπτεται η κυβέρνηση ότι ανέκτησε στις αγορές και στην διεθνή σκηνή. Η Standard & Poor’s υποβάθμισε την Ελλάδα κατά 5 κλίμακες (!), αποκλειστικά,όπως αναφέρει, λόγω της διαδικασίας επαναγοράς χρέους. Η Ελλάδα βρίσκεται απο χθές σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας (selective default)για δεύτερη φορά(η πρώτη ήταν με το PSI) σε διάστημα 9 μηνών. Κάθομαι εδώ και ώρες και παρακολουθώ αγορές και ξένα πρακτορεία ειδήσεων, ενώ συνομίλησα με δύο αξιόπιστες πηγές (σε Λονδίνο και Ν.Υόρκη)που σαφέστατα κατανοούν ότι κάτι πολύ σοβαρό αγνοούμε εδώ κάτω( στην Αθήνα).
Πολλοί δε έλληνες αναλυτές σχολιάζου ότι αυτή είναι μια σκόπιμη και συνήθης μέθοδος των οίκων αξιολόγησης ,αλλά ουδείς μας εξηγεί το απλό: γιατί την κάνουν τώρα-πριν την επαναγορά ομολόγων και μετά την τεχνητή υποτίθεται ανάσα απο το Eurogroup ; Η νέα υποβάθμιση μας υποδεικνύει το αυτονόητο: ότι για τις αγορές έιναι άκρως παράλογο να προτείνεται εθελοντικά στους κατόχους των νέων ομολόγων -μετά το PSI- να πωλήσουν με ζημίες, δεδομένου ότι έχουν ήδη υποστεί απομείωση αξίας κατά 53,5%( PSI) Κάποιος θα μπορούσε να πεί ότι αυτό που κάνει η S&P, να μας βάλει σε selective default, μόλις τρείς ημέρες πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας επαναγοράς ομολόγων, μας…ευνοεί ( απαξιώνει τα ομόλογα των κατόχων, άρα θα βιαστούν να προσέλθουν στο πρόγραμμα επαναγοράς ). Αστεία πράγματα, εννοείται. Αυτή η υποβάθμιση είναι μια ξεκάθαρα αρνητική είδηση, μια απόδειξη αποτυχίας των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης.
Τι ξέρει όμως η S&P που μας κρύβει η κυβέρνηση; Είναι κάτι που επιμελώς και επισταμένα, ψάχνουμε-κάποιοι- εδώ και μέρες. Γνωρίζω λοιπόν, και οχι μόνο εγώ, οτι οι ελληνικές τράπεζες μετά το PSI+ έλαβαν ευρωπαικής εγγύησης(απο το EFSF)ελληνικά ομόλογα ονομαστικής αξίας 7 δις, περίπου στο 15% των ομολόγων που ανταλλάχτηκαν, εκ των οποίων τα μισά λήγουν σε 1 χρόνο και τα άλλα μισά σε 2 χρόνια. Επίσης, πήραν σε αντάλλαγμα του κουρέματος απο το PSI, και ”νέα” ελληνικά ομόλογα (14,8 δις ευρώ ) που ως γνωστόν, αντιστοιχούσαν στο 31,5% της ονομαστικής αξίας των παλιών ομολόγων που έδωσαν πίσω. Τέλος,έλαβαν και GDP linked Greek bonds( ομόλογα συνδεδεμένα με ρήτρα άυξησης του ΑΕΠ) .Ομως τί τα έκαναν,εδώ και 9 μήνες, όλα αυτά τα ομόλογα; Προσέξτε τι γνωρίζει καλά τόσο η S&P, όσο και κάποιοι σε Μαξίμου-Υπουργείο Οικονομίας:(γι αυτό και μιλούν για ‘πατριωτισμό’ τραπεζιτών): Οι ελληνικές τράπεζες σχεδόν πούλησαν πολλά απο τα ομόλογα εγγύησης EFSF(οπότε έγραφαν καθαρό κέρδος, λόγω της ευρωπαικής εγγύησης) και αγόρασαν επιπλέον ”νέα” ελληνικά ομόλογα , που έιχαν πέσει μέσα στο 2012 σε πολύ χαμηλές τιμές. Δεν έχω ούτε εγώ όυτε και άλλοι που συνομιλώ, ακριβή μεγέθη για το ύψος των ομολόγων του EFSF που έχουν πωληθεί,ούτε και πόσα ”νέα” ελληνικά έχουν αγοραστεί ,δευτερογενώς, από τις ελληνικές τράπεζες. Αλλά οι αγοραπωλησίες έγιναν, και είναι αρκετές…
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Δεν θέλω να σας μπλέξω, όμως επειδή το παιχνίδι είναι χοντρό και εμπλέκονται για ακόμη μια φορά τα πολιτικά με τα τραπεζικά συμφέροντα, ο κόσμος στην Ελλάδα ”πρέπει” να μην ασχολείται με αυτό, αλλά με την….πληροφορία(!) της κυβέρνησης ότι νεολαίοι του Συριζα, κουκουλοφόροι, θα ”κάψουν” την Αθήνα και τις περιουσίες εμπόρων στο κέντρο, λόγω της επετείου για τον θάνατο του νεαρού Αλέξη, πριν 4 χρόνια . Όποιος διαβάσει με προσοχή την ανακοίνωση της νεολαίας του Συριζα και μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης, θα καταλάβει τι σημαίνει Φασισμός. Τόσο απλά. Γιατί όταν μιλάει ο πρωθυπουργός για δύο άκρα( η Χρυσή Αυγή απο την μια μεριά, και απο την άλλη 1,700,000 άνθρωποι που ψήφισαν Συριζα) μάλλον θέλει να μας καλλιεργήσει κλίμα εμφυλίου πολέμου. Αλλά οι ”αγορές”, έχουν την δική τους αστυνομία(Standard&Poor’s).Και αυτές οι αγορές, που τόσο τις πείσαμε σαν κυβέρνηση με την αξιοποστία μας, μάλλον δεν φοβούνται την νεολαία του Συριζα και τους υποτιθέμενους κουκουλοφόρους. Γνωρίζουν
πολύ καλά ποιοί φοράνε κουκούλες -και γραβάτες μάλιστα- προσπαθώντας με το ελληνικό τραπεζικό λόμπι να κρύψουν ζημίες για τα ”κατορθώματα ” τους στο Eurogroup.

Σχέδια τύφλωσης και αποπροσανατολισμού της νεολαίας

Για άλλη μια φορά ξένες γνωστές μυστικές υπηρεσίες μάζωξαν ελληνόπουλα σε μια συγκέντρωση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και εμπαιγμού της νοημοσύνης όλων των Eλλήνων. Δεν θα μπω σε πολιτικά παιχνίδια, από ποιο πολιτικό γνωστό χώρο πραγματοποιούνται αυτές οι συγκεντρώσεις,αλλα θα σταθώ στην δυνατότητα που εχουν οι συγκεκριμένοι σκοτεινοί "τύποι" να οργανώνουν αυτές τις συγκεντρώσεις. Πραγματικά θλίψη και δυσαρέσκεια πηγάζει από τον αδικοχαμένο θανάτου του παιδιού, αλλά ως ένα σημείο και όριο! Ειδικά στην σημερινή μάχη που δίνει η καημένη μας Ελλάδα υπάρχουν προτεραιότητες και αγώνες που πρέπει να δοθούν για άλλο σκοπό με αφορμή την επικαιρότητα.


Έχουμε μια σύγχρονη κατοχή,με 3.500 χιλιάδες αυτοκτονίες και χωρίς καμία συγκέντρωση διαμαρτυρίας για αυτές!!!Μέσα από αυτές τις αυτοκτονίες καμία μα καμία δεν έγινε ριάλιτη και τηλεοπτικό σήριαλ απο τα ΜΜΕ… ξέρετε γιατί, διότι οι εγκληματίες είναι οι δικοί τους άνθρωποι,αυτοί που τους ταίζουν χρόνια! Δεν μάθαμε κανένα λεπτομερές στοιχείο αυτών των δραμάτων , πόσα ορφανά έμειναν πίσω, αν ακολουθήσουν και άλλοι, το πώς, το γιατί… Σχήμα οξύμωρο με τις σημερινές συγκεκριμένες διαδηλώσεις του ΧΑΟΥΣ και της απόλυτης αναρχίας!
Καμία εξωτερική-εσωτερική σκοτεινή δύναμη δεν θέλει να αφυπνίσει τον λαό, ουσιαστικά εθνικά και πατριωτικά αλλα να τον προωθήσει αναρχικά χωρίς λύσεις στα προβλήματα. Συγκεντρώσεις χωρίς ελληνικές σημαίες, χωρίς όραμα και αναδρομή στην ιστορία, χωρίς θεό, χωρίς λύσεις στα προβλήματα της νεολαίας.
Συγκεντρώσεις όπως αυτές που σχεδιάζουν CIA και Mossad στα αραβικά κράτη. Διαλύστε, ανατρέψτε με κάθε είδους βία, αλλά την επόμενη μέρα πάλι θα βρίσκεστε με προορισμό το ΑΓΝΩΣΤΟ. Ένα άγνωστο προωθημένο από τους εντολοδόχους φονιάδες κρατών και εθνών οι οποίοι έχουν ποια την απόλυτη εμπειρία σχεδιασμού στην μάχη των πόλεων.
Επειδή τα πολλά λόγια είναι και φτωχά, τα μέσα μαζικής τύφλωσης μονοπολούν στις ειδήσεις περισσότερο τα επεισόδια της’ 4χρονης επετείου’ παρά το ότι σήμερα σε πρωινό κάνάλι ο καθηγητής κ. Αντώνης Φώσκολος με την μελέτη του αποκάλυψε κοιτάσματα νοτίου της κρήτης αξίας 600 δις!!! Αέριο που μπορούμε να δίνουμε στην Ε.Ε για τα επόμενα 120 χρόνια!!!
 

Βόμβα για την Deutsche Bank από τους FT! Η γερμανική τράπεζα έκρυψε ζημίες 12 δις και εμείς τη βάλαμε διαχειριστή της επαναγοράς ομολόγων !

Μπράβο στην ελληνική κυβέρνηση που ορίζει διαχειριστές της επαναγοράς ομολόγων τράπεζες που τις θεωρούν «πεντακαθαρίδιδες». Πριν λίγες μέρες γράφαμε στο Ολυμπία, εδώ για τη σκανδαλώδη ανάθεση σε Deutsche Bank και Μorgan Stanley τη διαχείριση του προγράμματος επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων. Την άνοιξη είχε βουίξει ο τόπος για τη Morgan Stanley για το σκάνδαλο εσωτερικής πληροφόρησης, με το Deal Εθνική – Alpha που δεν έγινε ποτέ και την ίδια ώρα αγόραζε μετοχές της Alpha.

Τώρα έρχεται η βόμβα των Financial Times για τη Deutsche Bank, η οποία φέρεται να απέκρυψε κατά την περίοδο της χρηματοοικονομικής κρίσης, ζημίες ύψους 12 δισ. δολ., ώστε να αποφύγει και το ενδεχόμενο κρατικής στήριξης.

Η τράπεζα κατηγορείται συγκεκριμένα, ότι δεν κατέγραψε σε τιμές «market-to-market» ζημίες κατά τη διάρκεια της περιόδου 2007-2009. Επίσης, δύο από τους καταγγέλλοντες αναφέρουν ότι δεν αποτυπώθηκε σωστά και η αξία της ασφάλειας που παρείχε το 2009 η Berkshire Hathaway του Warren Buffett για ορισμένες θέσεις της τράπεζας. Η Deutsche Βank απαντά ότι οι καταγγελίες αφορούν κινήσεις που είχαν γίνει προ 2,5 ετών και οι οποίες είχαν κοινοποιηθεί τον Ιούνιο του 2011.

Διαβάστε επίσης εδώ και εδώ τι γράφαμε πριν μήνες για τις γερμανικές τράπεζες και τι κρύβει η Γερμανία.

Για τις δηλώσεις Παπούλια, θα βγάλει ανακοίνωση η ΝΔ;

Ο Κ. Παπούλιας είπε: Ήταν εξέγερση της νεολαίας! Και μετά σταθηκε πιστά στο πλευρό του καθεστώτος Παπανδρέου, που μετέτρεψε την γενιά των 700 Ευρώ σε 350 με ημιδιατροφή. Το είπε στις 5 Μαΐου 2009 όταν ρωτήθηκε από Φινλανδό δημοσιογράφο κατά την επίσκεψή του στην Φινλανδία. ΦΙΝΛΑΝΔΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η ερώτηση απευθύνεται στον κ.Παπούλια. Έγιναν φασαρίες και διαδηλώσεις στη χώρα σας το περασμένο φθινόπωρο. Η οικονομική κατάσταση είναι πλέον δύσκολη. Επίσης καταλαβαίνουμε ότι οι πολιτικοί άντρες δεν είναι πολύ δημοφιλείς στη χώρα σας.


Πως βλέπετε την πολιτική κατάσταση στη χώρα αυτή τη στιγμή;
ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Πράγματι το περασμένο Δεκέμβριο είχαμε μια, θα έλεγα, εξέγερση των νέων ανθρώπων που εκδήλωσαν την οργή τους για όλα αυτά για τα οποία δεν συμφωνούν και τους κάνουν να υποφέρουν.
Θεωρώ ότι είναι παρήγορο πως η νεολαία εξεγείρεται για πράγματα τα οποία δεν μας πηγαίνουν, δεν μας αρέσουν. Βέβαια τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα δεν διαφέρουν από τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα των ευρωπαϊκών χωρών. Και εκεί υπάρχουν συγκρούσεις και εκεί υπάρχουν προβλήματα. Και νομίζω ότι παρόλες τις δυσκολίες που έχουμε, η πολιτική ζωή στην Ελλάδα πορεύεται ένα δρόμο όχι ιδιαίτερα διαφορετικό από αυτόν που πορεύονται άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες μπορώ να πω ότι δοκιμάζονται πολύ περισσότερο από την οικονομική κρίση.

Η ΔΕΗ αποδέχεται την πληρωμή των λογαριασμών χωρίς το τέλος ακινήτων


Σιωπηρή εντολή στα καταστήματά της να μπορούν να δέχονται την πληρωμή λογαριασμών χωρίς την επιβάρυνση του τέλους ακινήτων για όσους καταναλωτές το επιθυμούν, έδωσε η ΔΕΗ, μετά την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας που έκρινε παράνομη την είσπραξη του τέλους μέσω των λογαριασμών ρεύματος. Στελέχη της επιχείρησης ανέφεραν, πάντως, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι γίνονται συνεννοήσεις με το υπουργείο Οικονομικών για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα καθώς (όπως υποστηρίζουν) ο διαχωρισμός του τέλους από τους λογαριασμούς ρεύματος δεν σημαίνει και την κατάργησή του.


Το δικαστήριο έκανε δεκτή συλλογική αγωγή που κατέθεσαν οργανώσεις και ομοσπονδίες καταναλωτών κατά του μέτρου της είσπραξης του τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ.
Σύμφωνα με τους δικηγόρους των οργανώσεων, η απόφαση που εξέδωσε το Πρωτοδικείο είναι προσωρινά εκτελεστή, γεγονός που σημαίνει ότι η ΔΕΗ πρέπει να σταματήσει να εισπράττει το τέλος, ακόμη και αν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, μέχρι να κριθεί εκ νέου το θέμα από τη Δικαιοσύνη.

olympia

"Δίνουμε τα πάντα στο Ισραήλ χωρίς αντάλλαγμα"!

Σχολιάζει ο Δρ. Αθανάσιος Δρούγος στο facebook - ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ. ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΤΟΥ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ. ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ. ΣΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑ-ΗΛΙΕΙΑ ΚΛΠ. ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΙΚΟΝΙΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. ΤΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ!!! ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΕΝΝΟΩ. ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ. ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΤΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ;

ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗΣΑΝ ΗΤΤΑ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΟΙ ΑΓΓΛΟ-ΓΑΛΛΟΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΡΙΖΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΝΕΤΑΝΙΕΧΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΥΣ...
 
ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ..../ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΑ..../ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΕΡΥΣΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΠΕΤΡΟΧΩΡΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΑΦΗΣΑΝ ΧΟΝΤΡΟ ΧΡΗΜΑ.../

ΚΑΠΟΤΕ ΕΒΛΕΠΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΕΛ ΑΒΙΒ. ΑΛΛΑ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΟΦΕΛΗ. ΕΔΩ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΦΕΛΗ...
ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΓΡΑΨΩ...

Να γιατί στο MEGA και το SKAI δεν θα ακούσετε ΠΟΤΕ είδηση για την Ισλανδία

iceland-viking-history-IMF-CDS-BANK

Πάνε 4-5 χρόνια από τότε που η Ισλανδία έγινε η πρώτη χώρα που “κατέρρευσε”, ως επακόλουθο της σκηνοθετημένης “κρίσης”. Τα μετέπειτα γεγονότα έδειξαν οτι η Ισλανδία ήταν απλώς το πειραματόζωο πάνω στο οποίο έγινε το  μεγάλο πείραμα για το πως διαλύεις εν μια νυκτί μια χώρα με υψηλό βιοτικό και κοινωνικό επίπεδο.


Πώς όμως η Ισλανδία αντιμετώπισε το κραχ και σε τί κατάσταση βρίσκεται σήμερα;

 - Νέο Σύνταγμα από τους πολίτες
Με μια πρωτοφανή για τη σύγχρονη Ευρώπη συλλογική διαδικασία και συμμετοχή των πολιτών αναθεώρησε πλήρως το Σύνταγμά της. Το νέο σύνταγμα εκπονήθηκε από μια Συντακτική Συνέλευση την οποία αποτελούσαν 25 πολίτες οι οποίοι εκλέχθηκαν με καθολική ψηφοφορία ανάμεσα σε 522 υποψηφίους. Προβλέπει το δικαίωμα στην πληροφόρηση, την πρόσβαση του κοινού στα επίσημα έγγραφα (άρθρο 15), τη δημιουργία μιας επιτροπής για τον έλεγχο της λογοδοσίας της κυβέρνησης (άρθρο 63), το δικαίωμα για άμεσες διαβουλεύσεις (άρθρο 65). Μόλις το 10% των ψηφοφόρων μπορεί να ζητήσει δημοψήφισμα για νόμους που ψήφισε η Βουλή, καθώς και για το διορισμό του πρωθυπουργού από το Κοινοβούλιο.

 - Surprise! Η Ισλανδία δεν έσωσε καμμία χρεωκοπημένη Τράπεζά της
Τη στιγμή που στις υπόλοιπες χώρες οι Τράπεζες διασώθηκαν με τα λεφτά των φορολογουμένων, στην Ισλανδία έγινε ακριβώς το αντίθετο: Η Ισλανδία άφησε τις Τράπεζες να χρεωκοπήσουν (όπως κάθε ιδιωτική εταιρεία) και επιπλέον θέσπισε νέους και πολύ αυστηρούς κανόνες που ισχυροποίησε το δίχτυ ασφαλείας των πολιτών απέναντί τους. Τη στιγμή που όλοι οι άλλοι είχαν σαν πρώτο μέλημα την “αποπληρωμή των διεθνών πιστωτών” η Ισλανδία επέβαλε ένα αυστηρότατο προσωρινό πλαίσιο ελέγχου διακίνησης των κεφαλαίων.

 - Oι υπεύθυνοι στην ψειρού
Η Ισλανδική δικαιοσύνη δίκασε και έστειλε στη φυλακή πολιτικούς, τραπεζίτες και όποιον άλλον συμμετείχε στο πάρτυ. Ένας ειδικός εισαγγελέας ανέλαβε την δικαστική διερεύνηση των ενόχων για την κρίση και έστειλε στη Δικαιοσύνη τους τραπεζίτες και τους κερδοσκόπους που προκάλεσαν την κατάρρευση του ισλανδικού χρηματοπιστωτικού συστήματος. Στην προσπάθειά του αυτή είχε τη συνδρομή ενός πρώην υψηλόβαθμου αστυνομικού που ήταν ειδικός στον εντοπισμό επικίνδυνων εγκληματιών.

 - Νέα Κοινωνική Πολιτική
Ψηφίστηκαν αυστηρότατοι νόμοι που αύξησαν θεαματικά την προστασία του κοινωνικού συνόλου από μελλοντικά παρόμοια φαινόμενα. Ήδη η Ισλανδία κατέχει το αυστηρότερο “δίχτυ κοινωνικής προστασίας” των πολιτών της από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο. Ακόμα, έχει πλέον τους ισχυρότερους νόμους για θεσμούς όπως η ελευθερία της πληροφόρησης παγκοσμίως! Το νέο Σύνταγμα προβλέπει επίσης την ανάπτυξη μιας οικονομίας στηριγμένης σε συντριπτικό ποσοστό σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.


- Τα αποτελέσματα

Το φοβερό είναι οτι με όλα αυτά, η Ισλανδία όχι μόνο δεν έχει πλέον ύφεση αλλά έχει κάνει εντυπωσιακή οικονομική πρόοδο:  Ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σε ύφεση, η Ισλανδία παρουσίασε ρυθμό ανάπτυξης 2,1% το 2011 και 2,7% για το 2012, με το ποσοστό ανεργίας να είναι μόλις 6%!!! Η χώρα μάλιστα κατάφερε να κάνει πρόωρη αποπληρωμή του χρέους της προς το ΔΝΤ. Ακόμα και το ίδιο το ΔΝΤ (που προηγουμένως είχε “προβλέψει” καταστροφή) αναγκάστηκε να χαρακτηρίσει την Ισλανδία ως “ένα σημαντικό μάθημα στους καιρούς της οικονομικής κρίσης”.


Το οικονομικό θαύμα της Ισλανδίας εξηγείται με τα παρακάτω απλά λόγια του Προέδρου της Ισλανδίας, Olafur Grímsson:

 - “Η διαφορά είναι ότι στην Ισλανδία αφήσαμε τις τράπεζες που αδυνατούσαν να ανταποκριθούν να χρεωκοπήσουν. Όπως θα γινόταν με κάθε ιδιωτική εταιρεία. Εμείς δεν δώσαμε χρήματα των φορολογουμένων για να τις σώσουμε. Το κράτος και οι πολίτες δεν έχουν καμμια υποχρέωση να αναλαμβάνουν την ευθύνη αυτή”.

Αμαν το Μάτι μου
ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ !
Η ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΕΙΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΘΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ 
netakias.com

Οἱ Τοῦρκοι καὶ τὰ σχολικά τους βιβλία.

πηγή

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟI καὶ τὰ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

Παρακολουθετε κόμη τουρκικς σειρς ες τν ντέννα και ες τν ΜΕΓΑ;;;

Ἐν ᾧ τὸ βιβλίον Ἱστορίας ἀπὸ τὸ ὀποῖον διδάσκονται τὰ Ἑλληνόπουλα εἰς τὴν ΣΤ’ Δημοτικοῦ ἐξυμνεῖ τὰς «προοδευτικὰς» προσπαθείας τῶν Ὀθωμανῶν  ἵνὰ ἐνισχύσωσι τὴν ἐκπαίδευσι τῶν Ἑλλήνων κατὰ τὴν Τουρκοκρατίαν -καὶ ξεχνᾶ τὸ κρυφὸν σχολεῖον-

τὸ ἀντίστοιχον ἐγχειρίδιον τῆς γείτονος διδάσκει εἰς τοὺς Τούρκους μαθητὰς ὅτι:
    -Σελίς19η: «Αἱ νῆσοι τοῦ Αἰγαίου εὑρίσκονται σήμερον ὑπὸ ἑλληνικὴν κατοχήν»!
    -Σελίς 21η: «Ἡ Ἑλλὰς δὲν ἔχει τὴν δύναμι νὰ διατηρήσῃ εἰς τὸ Αἰγαῖον τὴν εἰρήνην»!
     - Σελίς 65η: «Ἡ εἰρήνη εἰς τὴν Μέσην Ἀνατολὴν καὶ ἡ ἀσφάλεια εἰς τὴν Ἀσίαν εἶναι δυνατὸν νὰ διατηρηθῆ μόνον μέ τὴν ἐπιστροφὴν αὐτῶν τῶν νήσων εἰς τὴν Τουρκία».
    – Σελίς 110η: «Ἡ Τουρκία καθώρισεν τὰ χωρικά της ὕδατα εἰς τὰ 6 μίλια τῷ 1930. Ἔτσι ἡ Χίος, ἡ Μυτιλήνη καὶ ἡ Σάμος εὑρίσκονται μέσα εἰς τὰ χωρικὰ ὕδατα τῆς Τουρκίας. Τὸ δικαίωμα κυριαρχίας μιᾶς χώρας εἰς τὰ ἰδικὰ της
χωρικὰ ὕδατα τὴν ἐπιτρέπει νὰ ἀσκῇ τὰ ἴδια δικαιώματα εἰς τὰς νήσους αἱ ὁποῖαι εὑρίσκονται εἰς αὐτά τα ὕδατα».
 Αὐτὰ καὶ ἄλλα πολλὰ ἁλιεύει τις ἐκ πρώτης ἀκόμη ἀναγνώσεως τοῦ βιβλίου Ἱστορίας (ἔκδοσεως 1996) τὸ ὁποῖον διδάσκεται σήμερον συστηματικῶς εἰς τὰς μεγαλυτέρας τάξεις τοῦ τουρκικοῦ σχολείου ὀκταετοῦς ὑποχρεωτικῆς φοιτήσεως.

Τὸ συγκεκριμένον σύγγραμμα ὃν τιτλοφορεῖται
«Τα δίκαια τῆς Τουρκίας εἰς τὸ Αἰγαῖον» (Ege Denizinde Turk Haklari) ἐκυκλοφόρησεν διὰ πρώτην φορὰν εἰς τὴν γείτονα τῷ 1955 μέ τὴν ὑπογραφὴν τοῦ Τούρκου καθηκητοῦ  Ἱστορίας Μεχμὲτ Σακά.
Βάσει αὐθαιρέτων ἱστορικῶν θεωριῶν τὰς ὁποῖας σήμερον διδάσκονται εἰς τὰς ἱστορικὰς ἀκαδημίας καί εἰς τὰς στρατιωτικὰς σχολὰς τῆς Τουρκίας, ὅλοι οἱ πολιτισμοὶ του Αἰγαίου – μεταξὺ αὐτῶν καὶ ὁ ἑλληνικὸς -

ἦσαν τουρκικῆς προελεύσεως!
Φθάνουν εἰς τὸν παραλογισμὸν νὰ θεωροῦν Μινωΐτας, Μυκηναίους, Ἴωνες, Τρῶες καὶ Πελασγοὺς ὡς προτουρκικὰς φυλὰς οἵτινες κατῲκουν εἰς τὸ Αἰγαῖον!
Συμφώνως πρὸς αὐτὰς τὰς ἀπιστεύτους θεωρίας, οἱ Ἕλληνες δὲν ἦσαν παρὰ ἕν μικρὸν παρακλάδιον τοῦ «μεγάλου τουρκικοῦ λαοῦ» τοῦ «μοναδικοῦ ὁ  ὁποῖος εἶχεν τὴν δύναμι νὰ δημιουργῆ μεγάλα κράτη καὶ πολιτισμοὺς»! Πῶς ὅμως, ἀφ᾿οὗ οἱ πραγματικοὶ Μογγόλοι – τύπου Ἐτζεβὶτ δηλ. ­­­­‑ τόσον εὔμορφοι εἶναι- καὶ σήμερον ἀκόμη εἶναι μόλις 7 ἑκατομμύρια;)
Ἀκόμη πλέον προκεχωρημένη εἶναι ἡ ἐργασία του Σελαχατὶν Σαλιζὶκ (Turk Yunaniliskilerive filiki eteria) ὅπου περιλαμβάνονται ἀλλόκοτοι ἰσχυρισμοὶ ὡς ὅτι ὁ ἑλληνικὸς πολιτισμὸς ἦλθε ἐκ τῆς Ἀσίας καὶ οὐδὲν πρωτότυπον στοιχεῖον εἶχεν,
ὅτι οἱ Τοῦρκοι ἦλθον εἰς τὸ Αἰγαῖο τῷ…2480 π.Χ. καί ὅτι
ὁ Δημόκριτος, Ἡρόδοτος, Ἱπποκράτης, Πυθαγόρας καὶ Ὅμηρος (ὁ Ὅμηρος δηλ. ἐλέγετο Ὀμὲρ καὶ ἐμεῖς τὸ ἑλληνοποιήσαμε!)  ἦσαν ὅλοι των τουρκικῆς καταγωγῆς, βεβαίως, βεβαίως! Κατὰ τὰ ἄλλα, ἡ ὑψηλὴ μαγειρική των 14 αἰώνας μετὰ Χριστόν ἦτο νὰ τοποθετοῦν τεμάχια κρέατος ὑποκάτω τῆς σέλλας τοῦ ἀλόγου των τὸ ὁποῖον ἐκάλπαζον ὥστε νὰ μαλακώσῃ καὶ νὰ τὸ φάγουν. Αὐτοὶ ἦσαν οἱ ἀπόγονοι τοῦ Ὁμήρου!
Ἡ ἐργασία του ἐνεκρίθη ἐκ τοῦ τουρκικοῦ ὑπουργείου παιδείας καὶ διδάσκεται εἰς τὰ τουρκικὰ σχολεῖα. .. ἐν ᾧ οἱ  Ἕλληνες καθεύδουντὸν  ὕπνον τοῦ δικαίου… ἢ μήπωςεἶναι  ὅλα προδιαγεγραμμένα  καὶ συνεννοημένα;

Ἆρά γε ποῖοι διεκδικοῦν πλείονα, οἱ Σλαυο-Βαρδαρσκανοὶ ἢ οἱ Σελτζουκομογγόλοι; Οἱ Βούλγαρομογγόλοι ἢ μήπως οἱ Ἀλβανομογγόλοι;

Πάντως, τὸ βέβαιον εἶναι  ὅτι οἱ ψοφοδεεῖς Ἕλληνες πολιτικοὶ δηλώνουν πεισματικῶς «ΔΕΝ διεκδικοῦμε τίποτε»! Οἱ ἀγράμματοι γλωσσοκτόνοι, δὲν γνωρίζουν ἀκόμη καὶ τὸ ὅτι δύο ἀρνήσεις κάμνουν μία κατάφασι.
Θεόφιλος Κυριακίδης

Τί ψάχνουν οἱ Πακιστανοί στά σκουπίδια;Τό παρακάτω τό βρῆκα σέ σελίδα κοινωνικῆς δικτυώσεως. Ἄς μήν ἐξετάσουμε ἄν ἀληθεύει ἤ ὄχι, διότι μπορεῖ νά συμβῇ. Εἶναι δυνατόν στίς ἡμέρες μας νά γίνῃ. Ἄλλωστε ὑπάρχουν ἐνδείξεις γι΄αὐτό.
Πάντως, ἐγώ, τούς λογαριασμούς καί γενικά τέτοιου εἴδους ἔγγραφα δέν τά πετῶ στήν ἀνακύκλωσι. Τούς καταστρέφω πρῶτα καί μετά …… στά σκουπίδια.
Μινώταυρος
 «Δέν πρόκειται βέβαια γιά καινούργιο κόλπο… Ἀπό παλιά, διάφορα κυκλώματα σέ συνεργασία μέ ἐπίορκους τραπεζικούς ὑπαλλήλους, ἔκλεβαν στοιχεῖα πολιτῶν καί τά χρησιμοποιοῦσαν γιά τήν έκδοσι δανείων καί πιστωτικῶν καρτῶν. Μήν μοῦ πεῖτε ὅτι δεν «χάσατε» ποτέ ἀπό τήν ἀλληλογραφία σας κάποιον λογαριασμό ΔΕΚΟ ἤ πιστωτικής;;;
Τώρα που δέν ἀνοίγουμε τίς πόρτες τῶν πολυκατοικιῶν στόν ὁποιονδήποτε κι ἔτσι δέν ἔχουν πρόσβασιν στήν ἀλληλογραφία μας, ἔχουν ξεκινήσει τό ψάξιμο στούς κάδους ἀπορριμμάτων! Καί ποιούς νομίζετε ὅτι χρησιμοποιοῦν γιά τήν «βρώμικη» δουλειά;;;» 


τό βρῆκα στό ΕΔΩ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

me vromies E. Venizelou asxoleitai New York Times

H εφημερίδα New York Times ασχολείται με τις βρωμιές Ε. Βενιζέλου και την υπόθεση τραπεζών του Λ. ΛαυρεντιάδηΟ πεθερός του Ε. Βενιζέλου και ένας αδελφός του Γ.Α. Παπανδρέου, ήταν στο Δ.Σ. τράπεζας του Λαυρεντιάδη.Το ζήτημα με τις τράπεζες Λαυρεντιάδη και η σκανδαλώδης ανάμιξη Ε. Βενιζέλου ως υπουργού Οικονομικών, η ''εξαφάνιση'' της ''Λίστας Λαγκάρντ'' κ.ά.
 
''.... In December 2009, four months before Greece sought a foreign bailout, Mr. Lavrentiadis bought a controlling stake in Proton Bank, which had expanded rapidly after acquiring a small bank called Omega in 2005. Omega's board members included Mr. Lavrentiadis; the father-in-law at the time of Evangelos Venizelos, now the Socialist Party leader; and a brother of George Papandreou, a former prime minister...''
................................

ΡΙΚΣΣΥ : “Εσύ Μαλάκα Ελληνα Φταίς για την Κρίση….”

Σωκράτης Κόκκαλης Τάσος Μαντέλης Ανδρέας Λοβέρδος
netakias.com
To νέο απο-κόμμα του κ.Λοβέρδου είναι τόσο Σοσιαλδημοκρατικό που κάνει τη Rosa Lyxemburg να φαντάζει….ακροδεξιά.. LoL.
Ηδη από την ιδρυτική τους διακήρυξη φροντίζουν να ξεκαθαρίσουν το τοπίο. Το εμπόδιο για τις επενδύσεις και το αίτιο για την κρίση, δεν είναι ο Σημιτικός Μεσαίωνας  αλλά ο μισθό σου….
ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
“…Το κόστος εργασίας μειώθηκε, και μάλιστα υπέρ του δέοντος, δεν αποτελεί πια εμπόδιο στις επενδύσεις….”

rikssy.gr

O τίτλος του άρθρου είναι εμπνευσμένος από (προφητικό;) απόσπασμα του Δημήτρη Ιατροπούλου 21/10/2010 :

«Ποιος φταίει ρε μαλάκα για το έλλειμμα; Εσύ φταις; Από σένα με τις τρεις κι ογδόντα που ψευτοαμοίβεσαι, δουλεύοντας απ το πρωί ως το βράδυ, κινδυνεύει η εθνική κυριαρχία; Λέγε ρε θεόχαζε, λέγε, μη σε πλακώσω στις σφαλιάρες που θα πας κιόλας να πληρώσεις εσύ τη ζημιά, μαλάκα, ε μαλάκα!»

Θύματα Ειρήνης

simplemangreek simple man
Η βία που δεν έρχεται με όπλο αλλά με δημοκρατικές υπογραφές δεν στήνεται σε κανένα εδώλιο κατηγορουμένου. 
γράφει ο simple man
Ευτυχώς που δεν έχουμε πόλεμο, έτσι μας έμαθαν να λέμε. Αυτό που δε μας λένε όμως είναι ότι στις συνθήκες ειρήνης ο κατάλογος των θυμάτων και των καταστροφών ενός λαού είναι ανάλογες προς τις απώλειες με αυτές ενός πολέμου, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει καμία Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που να τα υπερασπιστεί.
Τα θύματα της ειρήνης δεν έχουν δικαιώματα μόνο υποχρεώσεις. Τα θύματα της ειρήνης δεν μπορούν να απειλήσουν κανέναν με Δικαστήριο διότι τους δόθηκε το δικαίωμα να επιλέξουν Δημοκρατικά την Ειρήνη που τους σκοτώνει.
Αυτή την στιγμή το Κράτος θεσπίζει νόμους οι οποίοι σε περίοδο πολέμου θα ήταν τα αποδεικτικά στοιχεία καταδίκης του. Σου απαγορεύει την περίθαλψη και την φαρμακευτική σου αγωγή εφόσον δεν έχεις το χρηματικό αντίτιμο και το ποσό των 25 ευρώ για να ζητήσεις βοήθεια σε δημόσιο νοσοκομείο. Επειδή είσαι σε καιρό ειρήνης δεν μπορείς να το σύρεις σε καμία δίκη για την καταπάτηση του Άρθρου 3 παρ. 2 των Συμβάσεων της Γενεύης, το οποίο ρητά υποχρεώνει την κατέχουσα Δύναμη όχι μόνο να συλλέγει αλλά και να περιθάλπει όλους τους ασθενείς άμαχους ή μάχιμους.
Δεν μπορείς να τα βάλεις με ένα Κράτος που εσύ επέλεξες να σε διαφεντεύει κι αυτό ας σε φθάνει στα όρια της εξαθλίωσης, της αναξιοπρέπειας, της αυτοκτονίας, του φόνου και της τρέλας.
Διότι αν είμαστε σε καιρό πολέμου το Κράτος θα ήταν υποχρεωμένο να τηρήσει το Άρθρο 4 παρ.2, που θα του απαγόρευε καθ’ οποιονδήποτε χρόνο και τόπο να επιβάλλεται με βία κατά της ζωής, της υγείας, της φυσικής και πνευματικής ευημερίας των ατόμων καθώς και να προσβάλει την αξιοπρέπεια του κάθε ατόμου.
Η βία που δεν έρχεται με όπλο αλλά με δημοκρατικές υπογραφές δεν στήνεται σε κανένα εδώλιο κατηγορουμένου.
Ευτυχώς που δεν έχουμε πόλεμο, έτσι μας έμαθαν να λέμε διότι εσύ που ζεις σε καιρό ειρήνης δεν σου έχει στερήσει κανένας την ελευθερία σου διότι εσύ ανέβασες με τις επιλογές σου την εξουσία στο βάθρο της, δεν επιβλήθηκε από μόνη της. Έτσι δεν μπορείς να υπερασπιστείς τον εαυτό σου ως άτομο που η ελευθερία του υπέστη περιορισμό.
Διότι αν ήσουν από τους άτυχους που θα βρισκόταν σε πόλεμο θα είχες υπερασπιστή σου το Άρθρο 5 παρ. 1, που θα υποχρέωνε τους κατακτητές σου να σου παρέχουν τροφή, πόσιμο νερό, προστασία απέναντι στις κλιματικές αντιξοότητες καθώς και το πλεονέκτημα ιατρικών εξετάσεων.
Τώρα είσαι πολίτης εν καιρώ ειρήνης: Θα πεινάς εσύ, το παιδί και η μάνα σου, θα σου κόβει η εταιρεία ύδρευσης το νερό για ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς, θα κρυώνεις μέχρι θανάτου και βέβαια οι ιατρικές σου εξετάσεις θα είναι άπιαστη πολυτέλεια. Ο εξαναγκασμός σε λιμοκτονία ως μέθοδος μάχης είναι έγκλημα πολέμου με το Άρθρο 14, αλλά εσύ δεν δέχεσαι καμία επίθεση, μόνο επιβολή νόμων μιας δημοκρατικά ψηφισμένης κυβέρνησης.
Όταν τελειώσει και αυτή η μεταβατική περίοδος του νέου οικονομικοπολιτικού μοντέλου που μας πλάσαραν τεχνηέντως με τον όρο «κρίση», δεν θα θυμόμαστε τίποτε από τα μεταβατικά χρόνια που διανύουμε. Θα αφομοιωθούμε από ένα νέο σύστημα όπως έγινε και στην αλλαγή του κάθε συστήματος που μας έφθασε μέχρι εδώ.
Δεν θα έχουμε την τιμή να καταθέτουμε στεφάνια στο Μνημείο του Αγνώστου Έλληνα που απλά δεν κατάφερε να τα βγάλει πέρα στην μετάβαση αυτή.
Δεν θα υπάρχει Νεκροταφείο Θυμάτων Ειρήνης να επισκεπτόμαστε και να λέμε ότι αυτό δεν θα αφήσουμε να ξανασυμβεί. Δεν θα έχουμε να διηγούμαστε τίποτε το ανθρωπίνως ηρωικό στις επόμενες γενιές διότι εμείς ζήσαμε την ειρήνη και όχι τον πόλεμο.
Και βέβαια κανένα Δικαστήριο Εγκλημάτων Πολέμου δεν θα μας δικαιώσει βάσει του Άρθρου 91 το οποίο επιβάλλει στο εμπόλεμο μέρος το οποίο παραβιάζει τις διατάξεις των Συμβάσεων στην καταβολή αποζημιώσεως. Αλλά δεν είναι η αποζημίωση αυτή που θα μας δικαίωνε αλλά το ότι θα θεωρούνταν υπεύθυνο το εμπόλεμο μέρος για όλες τις αναξιοπρεπείς πράξεις που διαπράχθηκαν από πρόσωπα που αποτελούν μέρος των ενόπλων δυνάμεών του.
Δεν θα έχουμε τουλάχιστον την ικανοποίηση να δούμε όλα αυτά τα πρόσωπα που ευθαρσώς μας λοιδορούν καθημερινώς πατώντας με την δημοκρατική τους μπότα τα εκ γενετής και εξ αγώνων αιματηρών δικαιώματά μας,  τους φονιάδες χιλιάδων Ελλήνων να κάθονται στο σκαμνί του κατηγορουμένου. Κι εμείς εκεί πίσω στην γαλαρία του ακροατηρίου της αίθουσας δικαστηρίου να νιώθουμε έστω και στο ελάχιστο δικαιωμένα θύματα ενός πολέμου που επέλεξαν άλλοι για μας και όχι μιας ειρήνης που επιλέξαμε εμείς για τον εαυτό μας.
simple man

ΟΙ ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ > Τραγικό τέλος για 41χρονη δασκάλα, την ώρα που στόλιζε το σχολείο

Θεσσαλονίκη: Τραγικό θάνατο βρήκε το πρωί της Τετάρτης μία 41χρονη δασκάλα στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Τούμπας στη Θεσσαλονίκη, πέφτοντας από ύψος 10 μέτρων ενώ στόλιζε το σχολείο για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η δασκάλα ανέβηκε στην ταράτσα του σχολείου προκειμένου να στολίσει την πρόσοψη του κτιρίου. 

Πάτησε σε κεραμοσκεπή που στηριζόταν σε ψευδοροφή, με αποτέλεσμα να ανοίξει τρύπα και να βρεθεί στο κενό, πέφτοντας στο κλιμακοστάσιο.

Στ. Χίος σε Τατσόπουλο: "Θα σε κάνω μαύρο, όπου σε πετύχω"

Μετά τις δηλώσεις του ότι έχει πηδήξει την μισή Αθήνα, ο Πέτρος Τατσόπουλος ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Facebook προσβλητικά σχόλια για τον Στέφανο Χίο.

Έγραψε χαρακτηριστικά:
"Ενα από τα πιο σπαρταριστά θεάματα των τελευταίων ημερών ήταν να παρακολουθείς αυτή τη σκατοσακούλα, τον Στέφανο Χίο, να σκίζει τα ιμάτιά του και να ωρύεται για τη... χυδαιότητα με την οποία εκφραζόμαστε εγώ και ο... Κασιδιάρης. Να 'σαι καλά, βρε Στέφανε. Δεν μου έμεινε άντερο".
Όπως αναφέρει ο Στέφανος Χίος στην Espresso, η κόντρα τους κρατάει από την εκπομπή "1821", που παρουσίαζε ο κ. Τατσόπουλος και τότε είχε κριτικάρει έντονα για ιστορικές... ανορθογραφίες αλλά και για κάποια σχόλια στο διαδίκτυο περί Κολοκοτρώνη και ομοφυλοφιλίας.


Ο Στέφανος Χίος, αναφέρει στην εφημερίδα πως δεν είναι η πρώτη φορά που βγαίνει και εξαπολύει εναντίον του ύβρεις.

"Σήμερα έγραψε αυτά, αλλά στο παρελθόν έχει πει και έχει γράψει χειρότερα. Έχει αποκαλέσει τους τηλεθεατές μου αμοιβάδες και εμένα καραγκιόζη. Ο άνθρωπος έχει σοβαρό πρόβλημα", λέει χαρακτηριστικά και συνεχίζει:

"Όλο αυτό ξεκίνησε από το 181, μετά ακολούθησε η ιστορία με την παράσταση Χυτήριο όπου και πάλι δεν του άρεσαν αυτά που έλεγα στην εκπομπή μου και συνέχισε να κάνει αυτό που ξέρει καλά; να βρίζει και να προσβάλλει".

Ο ίδιος αποκάλεσε τον Π. Τατσόπουλο "χυδαίο υβριστή που καλύπτεται πίσω από τη βουλευτική του ασυλία" και στέλνει σε εκείνον το δικό του μήνυμα:

"Όπου τον πετύχω, θα τον λιανίσω στο ξύλο. Θα φάει πολύ ξύλο...Εγώ δεν έχω μάθει να λύνω τους λογαριασμούς μου με μηνύσεις και να τρέχω στα δικαστήρια. Δεν είμαι υβριστής και δεν προσβάλλω. Να ξέρει ότι αν και όποτε τον πετύχω, θα τον κάνω μαύρο! Καα κάτι ακόμη: εγώ δεν έχω μπράβους, όπως αυτός, που τον φυλάνε αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. και τον προστατεύουν. Αστυνομικοί που τους πληρώνουν Έλληνες πολίτες για να τους προστατεύουν και αυτοί να τρέχουν πίσω από τον Τατσόπουλο. Θα ήθελα, όμως, να ξέρω τι θα κάνουν οι αστυνομικό, που τους πληρώνω εγώ όταν τον πετύχω και τον τσακίσω. Θα προστατεύσουν εμένα ή τον Τατσόπουλο;".news247

ΑΛΒΑΝΙΚΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ > Πρόεδρος Αλβανίας στο Al Jazeera: Σωστές οι θέσεις του Μπερίσα...

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας, Μπουγιάρ Νισάνι σε τηλεοπτική του συνέντευξη χθες στο κανάλι Al Jazeera δήλωσε ότι «η αλλαγή των συνόρων στην περιοχή είναι ένα κλειστό θέμα» και ότι κατά τη γνώμη του, «αν θα ανοίξει εκ νέου στη συνέχεια,ενέχει κινδύνους». Εξηγώντας την ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας», ο Νισάνι τόνισε ότι ο όρος αυτός χρησιμοποιείται από τους πολιτικούς για να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους.

 
Ο αριθμός Ένα του αλβανικού κράτους, στράφηκε στη συνέχει στα 100 χρόνια της Ανεξαρτησίας της Αλβανίας και ανέδειξε τις θυσίες των Αλβανών στην ελευθερία καθώς και τα επιτεύγματά τους, επισημαίνοντας τη συμμετοχή της χώρας του στην Βορειοατλαντική Συμμαχία.
Μόλις πριν από λίγες ημέρες, σε μια συνέντευξή του ο Νισάνι για το αλβανικό Top Channel, αναφερόμενος στον επιθετικό αλβανικό εθνικισμό καθησύχασε τους γείτονες ότι η Αλβανία δεν έχει εδαφικές διεκδικήσεις, αλλά και ότι δεν υπάρχει ντροπή να διακοινώσει την ιστορία της.
«Η αλβανική σημαία δεν οδηγείς σε εισβολή σε άλλους. Η έκφραση της έθνους είναι ένα περιουσιακό στοιχείο, αλλά δεν αποσκοπεί να διεκδικήσει εδάφη άλλων», δήλωσε ο αρχηγός του αλβανικού κράτους.
Ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα ότι «από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο είναι αλβανικά εδάφη», ο Νισάνι είπε ότι οι δηλώσεις ήταν πολύ σωστές.
«Στο πλαίσιο των εορτασμών συμπεριλαμβάνεται η ιστορία των Αλβανών. Πάντοτε ομιλούμε για τους εορτασμούς της ιστορίας, τις επιδόσεις και τους δρόμους που ακολούθησε το αλβανικό έθνος. Κανείς δεν μπορεί να μας εμποδίσει να πούμε την ιστορία μας, αλλά δεν έχουμε εδαφικές διεκδικήσεις. Η Αλβανία είναι ένας παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή, αρμονίας μεταξύ των εθνών, να παραμείνουμε φίλοι με τους γείτονές μας και πιστεύουμε ότι θα υπάρξουν άλλες στιγμές που θα γιορτάσουμε μαζί», δήλωσε ο πρόεδρος της Αλβανίας, Μπουγιάρ Νισάνι, γράφει το αλβανικό ‘Ιλλυρία’.
--
 

ΣΕ ΦΥΛΑΚΙΟ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ > Εξέγερση μεταναστών -Έβαλαν φωτιά!

Η εξέγερση των παράνομων μεταναστών που κρατούνται στο Φυλάκιο στην Ορεστιάδα Έβρου, έγινε σήμερα το πρωί αναφέρει το ΑΠΕ. Ομάδα των κρατούμενων προχώρησε σε διαμαρτυρία η οποία εξελίχθηκε σε εξέγερση από πλευράς τους, αναγκάζοντας τις αστυνομικές δυνάμεις να παρέμβουν. Όπως αναφέρεται οι μετανάστες άρχισαν να βάζουν φωτιές, τις οποίες έσβησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενώ στο Κέντρο Μεταναστών έφτασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καταστέλλοντας την εξέγερση.

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας προκλήθηκαν φθορές στις εγκαταστάσεις του κέντρου, ωστόσο οι αντιδράσεις δεν πήραν έκταση και λίγο αργότερα οι μετανάστες επέστρεψαν στους κοιτώνες τους.
Στο κέντρο της Ορεστιάδας κρατούνται σήμερα 160 παράνομοι μετανάστες.

defencenet

ΕΣΤΩ ΚΙ' ΑΡΓΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ ΚΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΞΑΥΛΩΝΕΤΑΙ > «Θα μείνει η Ελλάδα χωρίς Έλληνες...», προειδοποιεί ο Παπούλιας

Με μια ηχηρή παρέμβαση ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας ένωσε τη φωνή του με τους φορολογούμενους που έχουν παιδιά ζητώντας να μην επιβληθεί εξοντωτική φορολογία στις οικογένειες. «Θα μείνει η Ελλάδα χωρίς Έλληνες...», επισήμανε ο κ. Παπούλιας απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν το μεσημέρι της Τετάρτης.

«Αυτό το εξετάζουμε. Βέβαια, θα συμφωνείτε φαντάζομαι, ότι πρέπει να βάλουμε και εισοδηματικά κριτήρια, να μην παίρνουν όλοι», απάντησε ο Γιάννης Στουρνάρας, άποψη με την οποία συμφώνησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τονίζοντας: «Οπωσδήποτε. Δεν μπορεί να έχουμε δωρεάν παιδεία και οι άνθρωποι που μπορούν να στέλνουν τα παιδιά τους στο εξωτερικό να μην πληρώνουν».

Κεντρικό θέμα της συζήτησης ήταν η πάταξη της φοροδιαφυγής την οποία ο κ. Παπούλιας χαρακτήρισε «πληγή».

-«Πρέπει να γίνει εθνικός στόχος η φοροδιαφυγή», είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στον υπουργό Οικονομικών.

-«Προσπαθούμε. Τώρα μόλις, με το καλό, τελειώσουμε με αυτά που κάνουμε με το Eurogroup, όλη η έμφασή μας θα πέσει εκεί», απάντησε ο κ. Στουρνάρας.

-«Κάποτε είχα μιλήσει πριν από καιρό να γίνει ιδιώνυμο αδίκημα η φοροδιαφυγή», συνέχισε ο κ. Παπούλιας.

-«Κοιτάζουμε ένα τέτοιο ζήτημα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης για περιπτώσεις αρκετά εκτεταμένης φοροδιαφυγής οι ποινές να μην έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα, όπως συμβαίνει στην Αμερική. Δηλαδή θα συμβιβάζεσαι, θα πληρώνεις ή θα πηγαίνεις φυλακή. Αλλιώς δεν γίνεται», αποκάλυψε ο υπουργός των Οικονομικών.


Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Στουρνάρας αποκάλυψε ότι το υπουργείο Οικονομικών θα επιδιώξει να επιλύσει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί μέσω επιδομάτων από το πρώτο παιδί κι όχι μέσω καθορισμού αφορολόγητου ποσού.
Ο κ. Στουρνάρας άφησε ανοικτό το ύψος του ανώτατου συντελεστή φορολόγησης, καθώς ερωτηθείς αν θα είναι 45% ή χαμηλότερος, δήλωσε: «προσπαθούμε να βρούμε το καλύτερο».

Ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι το φορολογικό νομοσχέδιο καταρτίζεται με συνεχή διάλογο «έχοντας ως δεδομένο ότι πρέπει να πετύχουμε», ενώ διευκρίνισε για το αν θα αντιμετωπιστούν με ιδιώνυμο τρόπο όσοι συμπεριλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ, όπως αναφέρθηκε στην συνομιλία του, λίγο πριν, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι «αυτό που εξετάζουμε είναι να αντιμετωπίζονται και από την Δικαιοσύνη όσοι αποδεικνύεται ότι φοροδιαφεύγουν».

Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012 Τουρκικό «πάρτι» με 17 παραβιάσεις από 18 τουρκικά μαχητικά και ελικόπτερα

Οργίασε η τουρκική Αεροπορία σήμερα στο Αιγαίο με πλήθος μαχητικών αεροσκαφών και αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας και ελικοπτέρων να παραβιάζουν κατά συρροή τον Εθνικό Εναέριο Χώρο (ΕΕΧ), τον οποίο βέβαια μόνο εμείς βλέπουμε ως τέτοιο δηλαδή Εθνικό καθώς για τους Τούρκους δεν υφίσταται τέτοια περίπτωση. Στο ΓΕΕΘΑ εκτιμούν ότι είναι απάντηση στην ισραηλινή άσκηση που "σπέπασε" προχθές ολόκληρο το Αιγαίο. Ούτε λίγο ούτε πολύ 18 τουρκικά αεροσκάφη και ελικόπτερα πραγματοποίησαν σήμερα 17 παραβάσεις και παραβιάσεις του ΕΕΧ και του FIR Αθηνών.
Πιο συγκεκριμένα 14 μαχητικά αεροσκάφη σε τέσσερις σχηματισμούς 2 ελικόπτερα και 2 CN-235 πραγματοποίησαν 10 παραβάσεις του FIR Αθηνών και 7 παραβιάσεις του ΕΕΧ. Από τα τουρκικά μαχητικά τα 6 έφεραν οπλισμό. Η τουρκική δραστηριότητα εκδηλώθηκε στο βόρειο κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο. Να σημειωθεί ότι σήμερα έληγε και η κοινή ελληνο - ισραηλινή άσκηση. Στο μεταξύ η φρεγάτα TCG Gökçeada (F 494), κλάσης Ο.H.Perry, έφτασε βαριά λαβωμένη στο Ακσάζ όπου ρυμουλκήθηκε μετά την καταστροφική πυρκαγιά και οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσκομείο της περιοχής. Πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγ για τουλάχιοστον ένα χρόνο που θα μείνει εκτός υπηρεσίας.

defencenet

ΤΟ ΑΝΙΚΗΤΟ ΑΙΜΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΑΝΗΘΙΚΟ ΜΕΛΑΝΙΑΘΗΝΑ 7-12-2012.

Στην πατρίδα μας από την απαρχή της ανθρώπινης ιστορίας που ξετύλιξαν οι πρόγονοί μας μέσα από πολιτισμούς και θυσίες η μεγαλοσύνη όπως λέει πολύ σοφά ο Παλαμάς δεν μετριέται με το στρέμμα αλλά με της καρδιάς το πύρωμα και με το αίμα. Η σοφία και ο πατριωτισμός σε τούτη εδώ την Γη των Ηρώων και των Αγίων βαδίζουνε έκτοτε αντάμα αποτελώντας το θείο ζεύγος που γέννησε την Ελλάδα.

Η Πίστη και η Αντρειοσύνη των Ελλήνων για την Ελευθερία και την Κυριαρχία απέδωσαν βαρύ φόρο Αίματος για να βαστήξουν την Φυλή μας ψηλά, τόσο όσο να μην μπορούν να τη φτάσουν τα παζάρια των δειλών και των μισελλήνων. Το αίμα το ελληνικό πάντοτε το φυλάμε καθαρό και ζεστό μες στις φλέβες μας για να φτιάξουμε έργα δικαιοσύνης και προοπτική δημιουργίας για το λαό και τα παιδιά μας. Να δώσουμε αστείρευτη ζωή στο Γένος και αγέρα καθάριας ελληνικής πρωτοπορίας μέσα και έξω από τα τείχη της πατρίδος.

Τα παιδιά μας είναι οι εικόνες που μας δείχνουν τον σκοπό της υπάρξεως και τον βαθμό της επιτυχίας ή όχι της αποστολής μας. Η ψυχή της Ελλάδος είναι η ύπαρξη πολλών παιδικών ελληνικών χαμόγελων που θα μεγαλώσουν με ασφάλεια και με μια πίστη ακράδαντη πως ο Θεός και η Ελληνική Σημαία πρέπει να βρίσκονται στο εικονοστάσι της Ελληνικής Φυλής. Να ξέρουν πως ο Ναός της Πίστης και τα προσκυνήματα της Ελληνικής Γης είναι τα κληροδοτήματα που θα παραλάβουν από άξιους Έλληνες γονείς.

Τα έργα της ειρήνης έχουν πάντοτε φύλακες αγγέλους τους πολεμιστές του ελληνισμού μας, τον ακοίμητο φρουρό της ελευθερίας και λυτρωτή από τα δεσμά της σκλαβιάς ελληνικό στρατό. Η ιστορία του είναι ατελείωτο οδοιπορικό πολεμικής αρετής και παράλληλου βηματισμού με τον ελληνικό πολιτισμό. Κάθε βήμα προς τα εμπρός που έκανε η Φυλή μας, κάθε φορά που άπλωνε τα φτερά της στην ανάπτυξη ζωνών επιρροής και ανάπτυξης μα και κάθε φορά που το μίσος των εχθρών αντάριαζε, ο ελληνικός στρατός ήταν στην πρώτη γραμμή. Ασπίδα και δόρυ που μάχεται δίχως παζάρια. Μάχεται για το χαμόγελο των ελληνόπουλων και τα δίκαια του Ελληνισμού.

Ένας Γερμανός σοφός που είχε πηγή εμπνεύσεως εκπεφρασμένη την Ελλάδα, ο Φρειδερίκος Νίτσε είχε πει πως το Αίμα των Ηρώων είναι ιερότερο από το μελάνι των σοφών και από τις προσευχές των πιστών. Αληθώς αυτός είναι ο πυρήνας της ελληνικής κοσμοθεωρίας. Ερμήνευσε ορθά τις περγαμηνές της ελληνικής σοφίας που βρήκε εμπρός ως ανεκτίμητο θησαυρό.

Αυτές τις περγαμηνές των ένδοξων χρόνων που η Ελλάς γύρευε το μεγάλωμα κι όχι το μίκρεμα οι Έλληνες δεν τις κρατάγανε στα σεντούκια ούτε άφηναν να τις κλέβουν ή να τις δημοπρατούν κάποιοι οίκοι. Τις κάνανε απόφαση, την απόφαση πράξη και την πράξη Ελλάδα δυνατή και φωτοβόλα που χάραζε όραμα για τα παιδιά της και δεν τα πούλαγε όπως κάνει σήμερα το ψευτορωμέϊκο με τους φόρους και τους κατοπινούς τάχα δισταγμούς υπό τον οργή του λαού. 

Οι αρχοντοραγιάδες δούλοι του σιωνιστικού νεοταξισμού βάζουν φόρους στις ελληνικές οικογένειες που έχουν παιδιά γιατί έτσι το λένε οι ψευτοσοφοί των τόκων και της ανήθικης παγκόσμιας διακυβέρνησης. Μας λένε πως για να ζήσει η Ελλάς πρέπει να κάνουμε ό,τι ορίζουν οι νέοι αφέντες, αυτοί που από την αρχή της ιστορίας των εθνών μας μισούν και θέλουν το θάνατό μας. Αυτό γυρεύουνε όταν μας λένε να δολοφονήσουμε το μέλλον της πατρίδος. Εκεί και η υπογεννητικότητα. Μας ζητούν να ακυρώσουμε την αποστολή του Γένους που είναι να σηκώσουμε εικόνες δημιουργίας που θα εκπολιτίσουνε και θα αναστήσουνε Πατρίδα και Οικουμένη.

Και καλά, αν η οικουμένη επιτέλους αποφάσισε να αυτοκτονήσει, ας το κάνει μονάχη της. Αλλά η Ελλάς είναι Έθνος κυρίαρχο. Και το Ελληνικό Κράτος το αυθεντικό είναι μονάχα εθνικό, λαϊκό και φυλετικό. Πιστεύει στη διαιώνιση του ελληνισμού με το δικό του αίμα το ανίκητο ενάντια και απέναντι από το ανήθικο μελάνι. Τα παιδιά μας δεν είναι εμπόρευμα και χάρισμα κανενός. Τα παιδιά μας είναι η Ελλάς. Και ο Ελληνικός Στρατός που έχει ψαλιδισμένο προϋπολογισμό και θητεία δεν υπάγεται στις εντολές κανενός ξένου, κανενός βάρβαρου, κανενός τοκογλύφου εμποράκου. Είναι της Μεγάλης Ελλάδος και τα στρατόπεδα είναι τα κάστρα της πατρίδος έκφυλοι ελληνόφωνοι και αντίχριστοι γυρολόγοι.

Το Αίμα των Ηρώων γράφει την Ιστορία της Ελλάδος που έρχεται κατόπιν να αποθησαυρίσει το μελάνι των σοφών. Και το Αίμα των Ηρώων είναι εκείνο που ανταριάζει μέσα στα πεδία των μαχών σκορπίζοντας τον εχθρό και πνίγοντας εκείνον και το ανήθικο μελάνι του. Είναι το ίδιο πάλι Αίμα που χύνεται δίχως δισταγμό υπέρ βωμών και εστιών, υπέρ πίστεως και πατρίδος, για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία. Και ύστερα γίνεται Προσευχή για τους Πιστούς και Καύχημα της Μεγάλης Ελλάδος. Αγία Λαύρα και Τριπολιτσά. Τριπολιτσά και Αγιά Σοφιά όπως είναι το δίκαιο και σωστό για την Ελλάδα του Εθνικοκοινωνισμού που έρχεται.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
    


Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012 ΕΡΧΕΤΑΙ Ο Γ’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ …ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ, ΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ – ΤΑ ΔΥΟ ΜΠΛΟΚ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΤΕΘΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ…(ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ)

Το 1871 ο Άλμπερτ Πάικ,ηγέτης τns αμερικανικής μασονίας προβλέποντας με ακρίβεια τους δύο πρώτους Παγκόσμιους Πολέμους, είχε γράψει ότι «ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος θα ξεκινήσει στη Μέση Ανατολή ανάμεσα στους μουσουλμάνους και στους εβραίους, και θα φέρει τον βιβλικό Αρμαγεδώνα…». 134 χρόνια μετά τα γραφόμενά του αποδεικνύονται σχεδόν προφητικά, αφού η ραγδαία κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ανατολής και Δύσης φαίνεται να οδηγεί σε μία ολική σύγκρουση, η οποία θα σημάνει το τέλος των παραδοσιακών θρησκειών και την τελική εγκαθίδρυση της Νέας Τάξης Πραγμάτων…

Μια φορά καρδιοχτύπησαν ουσιαστικά οι κάτοικοι του πλανήτη Γη, μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ήταν με την κρίση στον Κόλπο των Χοίρων, στην Κούβα, τον Οκτώβριο του 1962. Τότε, εμβρόντητη η ανθρωπότητα περίμενε ότι κάποιος από τους δύο, Κέννεντυ ή Χρουτσώφ, θα έδινε την εντολή να πατη­θεί κάποιο κόκκινο κουμπί και ν’ αντικρύσει ο κόσμος το πραγμα­τικό πρόσωπο του τρόμου. Αυτό ήταν απλά ένα μεμονωμένο περι­στατικό που διευθετήθηκε σύντομα, τώρα όμως έχει εμφανιστεί μία σειρά από γεγονότα που, από την τραγική 9/11 του 2001 και εξής, τρέχουν ασταμάτητα και τίποτα δεν μπορεί να τα φρενάρει…

Δεν πρόκειται πια για ένα από τα πιο δημοφιλή συνωμοσιολογικά σενάρια, δεν πρόκειται για τις εμμονές όσων πιστεύουν στο Νοστράδαμο και στην Αποκάλυψη. Αυτή είναι η σημερινή πραγματι­κότητα, η οποία φρόντισε προηγουμένως να στείλει τα διαπιστευτή­ρια της στη Γιουγκοσλαβία, τη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον, στο Αφγανιστάν, το Ισραήλ, το Ιράκ, το Μπαλί της Ινδονησίας, την Μπεσλάν της Ρωσίας, τη Μαδρίτη, την Κωνσταντινούπολη, το Λονδίνο και την Αίγυπτο…

Επιπλέον, μέρα με τη μέρα, πληθαίνουν οι φωνές στο πλανητικό χωριό που χαρακτηρίζουν το όλο σχέδιο μία καλοστημένη προσπά­θεια από τους Ελίτ που διαχειρίζονται τις Δυτικές οικονομίες, με σκοπό να ολοκληρωθεί η Παγκοσμιοποίηση, συμπεριλαμβάνοντας και την ανυπόταχτη Ανατολή (Κίνα, Ισλάμ και, ίσως, Ρωσία).