Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2012

Ο Στουρνάρας κήρυξε τον πόλεμο στους Έλληνες


-Προαναγγέλλει νέα μέτρα και ποινές φυλάκισης για όσους δεν πληρώσουν φόρους. -Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για να συνεχίσει να εισπράττει η ΔΕΗ το χαράτσι. -Αυτονομημένος από την κυβέρνηση και με «γερές πλάτες» ο Υπουργός Οικονομικών. Δέκα λεπτά χρειάστηκε μόνο ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας,στη συνέντευξή του στο Νίκο Χατζηνικολάου για να πετύχει δύο πράγματα:
1ον) Αποδόμησε πλήρως τη δέσμευση του Πρωθυπουργού ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν άλλα μέτρα.
2ον) Κήρυξε ουσιαστικά τον πόλεμο στην κοινωνία, προαναγγέλλοντας σκληρές αποφάσεις που φτάνουν μέχρι και ποινές φυλάκισης για όσους βρεθούν σε αδυναμία να πληρώσουν φόρους και χαράτσια.
Με μία απίστευτη και πρωτοφανή κυνικότητα ο κ.Στουρνάρας, δεν έκρυψε την ενόχλησή του για την απόφαση της Δικαιοσύνης να επιτρέπει στους καταναλωτές της ΔΕΗ να πληρώνουν μόνο το ποσό που αφορά το λογαριασμό της κατανάλωσης του ρεύματος και όχι το χαράτσι.
Ο Υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε προσφυγή στη Δικαιοσύνη εκ μέρους του Υπουργείου Οικονομικών, αυτή τη φορά, για να υποχρεωθεί η ΔΕΗ να εισπράττει και το χαράτσι. Εκτόξευσε μάλιστα την απειλή ότι αν δεν πληρωθεί το χαράτσι, τότε θα επιβληθούν άμεσα νέα μέτρα για να καλυφθούν τα έσοδα που έχουν προβλεφθεί.
Ο κ.Στουρνάρας μίλησε με απαξιωτικό τρόπο για τους πολιτικούς, κάτι που προκάλεσε αναζοπύρωση των σεναρίων που τον θέλουν ως εφεδρεία του συστήματος για να ασκήσει και καθήκοντα Πρωθυπουργού. Άλλωστε ο Υπουργός Οικονομικών δεν δείχνει να υπολογίζει ιδιαίτερα τις αντιδράσεις και τον εκνευρισμό που προκάλεσαν στο Μαξίμου , όσα είπε στη συνέντευξή του.
Ο κ.Στουρνάρας έχει τη στήριξη του κ.Σόιμπλε που θα θέσει βέτο σε οποιαδήποτε κίνηση αποπομπής του από την κυβέρνηση. Ακόμα και αν αυτή η κίνηση προέρχεται από τον Πρωθυπουργό.
 

Κυπριακές παραδόσεις για τον Άγιο Γεώργιο και άλλους θαυματουργούς αγίουςΟ Άγιος Γεώργιος ο Δρακοντοκτόνος
 Στην Κύπρο όπου πολλές παραδόσεις του λαού της έχουν απομείνει- μακρινή επιβίωση από την ελληνοχριστιανική παλαιότητα- τις νιώθουμε σα να σκεπάζονται από ένα πέπλο μυστηριακής γοητίας, θεοί και δόμονες, άγιοι, άγγελοι και παγανά συνωθούνται, μέσα στη λαϊκή φαντασία, σ΄ένα πολύμορφο σύμπλεγμα και ζουν όλα μαζί κοντά στον άνθρωπο, διαφεντεύοντας τη σκέψη του και τη θρησκευτική του συναισθηματικότητα. Οι βοσκοί των βουνών και τα βοσκαρούδια, λ.χ., όταν προσφέρουν τα μαλλιά του άρρωστου κοπαδιού των στον Άγιο Αμπέλη- τον ποιμενικό προστάτη τους που βρίσκεται στις σπηλιές της Πάφου και που θυμίζει τον αρχαίο Πάνα που κατοικούσε στα σπήλαια- πιστεύουν πως τον έχουν πάντα πιστό συμπαραστάτη και φίλο.

Σαμαράς-Στουρνάρας αγνοούν τη Δικαιοσύνη και απαιτούν το χαράτσι τους

Ο υπουργός Οικονομικών, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από τη ΔΕΗ να εισπράττει το χαράτσι, παρά τη δικαστική απόφαση για το αντίθετο! Επιστολή προς τη διοίκηση της ΔΕΗ θα στείλει το υπουργείο Οικονομικών καλώντας την να συνεχίσει να εισπράττει το τέλος ακίνητης περιουσίας μέσω των λογαριασμών του ρεύματος. Αυτό προανήγγειλε ο Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά, όπου κατέληξαν να «κάνουν» στην άκρη τη Δικαιοσύνη, να «αποφασίσουν» και… να «διατάξουν»!

Άλλωστε, ούτως η άλλως ο διακριτός διαχωρισμός και σεβασμός των εξουσιών της Δημοκρατίας εδώ και τουλάχιστον δύο έτη αμφισβητείται στην πράξη. Για να μην πούμε και για την νομοθετική εξουσία, όπου πάνω από το 70% των νομοθετημάτων της κυβέρνησης είναι αποτέλεσμα νομοθετικών πράξεων και ενταγμένων τροπολογιών μέσα σε άσχετα νομοσχέδια, ώστε ουσιαστικά η Βουλή να καταντά απλά ο χειροκροτητής ή αποδοκιμαστής του Κολοσσαίου, ανάλογα με την πτέρυγα που κάθεται ο κάθε βουλευτής.
Εντωμεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την εκτίμηση πως σήμερα θα κλείσει η συμφωνία μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων για το φορολογικό, ενώ σε ό,τι αφορά τη διαδικασία επαναγοράς ομολόγων, αν και το βιβλίο προσφορών κλείνει σήμερα, εξέφρασε την εκτίμηση πως μια πλήρη εικόνα για το τελικό αποτέλεσμα θα έχει το οικονομικό επιτελείο, αύριο το πρωί.

Τα ΜΜΕ απέκρυψαν ότι οι 3 ποδοσφαιριστές που ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτουτον Ολλανδό διαιτητή ήταν μουσουλμάνοι .....


Και στα δικα μας..
Διονυσος

Tα Κατάπτυστα Παγκόσμια μέσα ενημέρωσης απέκρυψαν ότι οι 3 ποδοσφαιριστές που ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον Ολλανδό διαιτητή ήταν μουσουλμάνοι ....    
From HEIL GAP ( or mind the GAP )

     

Τα Παγκόσμια Media κρύβουν την πραγματικότητα ότι οι ποδοσφαιριστές που ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον 41χρονο Ολλανδό Διαιτητή Richard Nieuwenhuizen ήταν Μαροκινοί μουσουλμάνοι !

Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2012 AYTH EINAI H ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΒΡΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ;;; > Το 80% των πολυκατοικιών χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης!

Χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης παραμένουν στο σύνολό τους οι πολυκατοικίες της Ξάνθης, με το 80% να απέχει από την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης. Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται και οι διακοπές του κοινόχρηστου ρεύματος με τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων να αδυνατούν να αποπληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Ο κ. Αθανάσιος Κεχαγίογλου, ιδιοκτήτης διαχειριστικής εταιρίας στην Ξάνθη, μιλώντας στο ThrakiToday.com ανέφερε πως, «μόλις ένα 20% των οικοδομών της Ξάνθης έχουν προμηθευτεί πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς οι περισσότερες οικοδομές δεν έχουν τα χρήματα να αγοράσουν πετρέλαιο».
Μάλιστα όπως εξηγεί ο ίδιος οι ποσότητες που προμηθεύονται οικοδομές της Ξάνθης δεν ξεπερνούν σε αξία τα 1000-1500 ευρώ, γεγονός που σημαίνει πως το πετρέλαιο θέρμανσης δεν επαρκεί για περισσότερες από 20 ημέρες.
«Το σύστημα του επιδόματος θέρμανσης δεν λειτουργεί και αυτό το διαπιστώνουμε καθημερινά και ως εκ τούτου δεν έχει τονώσει καθόλου τη ζήτηση σε πετρέλαιο θέρμανσης. Αυτό είναι λογικό άλλωστε αφού για να πάρει κάποιος την επιστροφή πρέπει πρώτα να πληρώσει για να αγοράσει το πετρέλαιο και δυστυχώς χρήματα δεν υπάρχουν» εξήγησε ο κ. Κεχαγίογλου. Την ίδια στιγμή ωστόσο παρατηρείται το φαινόμενο όλο και περισσότερες οικοδομές να μένουν χωρίς κοινόχρηστο ρεύμα, να βυθίζονται στο σκοτάδι παραμένοντας φυσικά χωρίς ανελκυστήρες, λόγω συσσωρευμένων οφειλών προς τη ΔΕΗ, η οποία με τη σειρά της προχωράει στη διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.
«Βλέπουμε ότι παρά το γεγονός ότι τα κοινόχρηστα έχουν συρρικνωθεί, αφού δεν υπάρχει πλέον το πετρέλαιο θέρμανσης, υπάρχει αδυναμία στην αποπληρωμή των κοινοχρήστων και καθυστερήσεις πολλών μηνών που οδηγεί στη διακοπή της παροχής ρεύματος»,τόνισε ο ίδιος χαρακτηριστικά

Τέλος τα όνειρα για το “Μεγά τζαμί” στο Λονδίνο. “Θα γινόταν εστία τρομοκρατίας”! Και στην Ελλάδα κύριε;

Έτσι σχεδίασαν την πτώση Καραμανλή και την αποσταθεροποίηση της χώρας, για να φτάσουμε στη χρεοκοπία

Το άκρως απόρρητο Ειδικό Δελτίο Ενημέρωσης της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, με ημερομηνία σύνταξης τη 13η Ιανουαρίου 2009, περιγράφει ανάγλυφα την κατάσταση που επικρατούσε τότε στην Ελλάδα…

του ΣΠΥΡΟΥ ΤΡΙΨΑ

Η 4η επέτειος των πρόσφατων Δεκεμβριανών -των όσων ακολούθησαν, δηλαδή, τον θάνατο του 16χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου- βρίσκει τη χώρα έρμαιο των δανειστών της και των παγκόσμιων ισχυρών, οι οποίοι «βάζουν χέρι» στον ορυκτό και φυσικό πλούτο, στις υποδομές, στην παραγωγή και στην ακίνητη περιουσία της. Κάποιοι θεωρούν ότι η 6η Δεκεμβρίου του 2008, τότε που η Αθήνα έγινε θέατρο πολεμικών συγκρούσεων με την αποδεδειγμένη συμμετοχή πρακτόρων ξένων κρατών, σηματοδότησε την αρχή του τέλος.

Δέκα τεχνικές για την χειραγώγηση της κοινής γνώμης

Propaganda mind-control SOCIAL ENGINEERING
Διαβάστε το παρακάτω κείμενο και  θα καταλάβετε  ότι τίποτα από όσα συμβαίνουν σήμερα δεν έγινε τυχαία. Και στις δέκα τεχνικές θα αναγνωρίσει κανείς τη δική του καθημερινότητα, τη δική του πραγματικότητα τα τελευταία χρόνια της ευημερίας μας.
Δικαίως συμπεραίνει κανείς ότι όλα εξελίχθηκαν όπως ακριβώς τα είχαν σχεδιάσει. Όλες οι τεχνικές εφαρμόστηκαν πάνω μας και σήμερα πια μπορούμε να πούμε ότι αποδειχθήκαμε τα ιδανικά πειραματόζωα!
1. Η τεχνική της διασκέδασης
Πρωταρχικό στοιχείο του κοινωνικού ελέγχου, η τεχνική της διασκέδασης συνίσταται στη στροφή της προσοχής του κοινού από τα σημαντικά προβλήματα και από τις μεταλλαγές που αποφασίστηκαν από τις πολιτικές και οικονομικές ελίτ, δι’ενός αδιάκοπου καταιγισμού διασκεδαστικών και ασήμαντων λεπτομερειών. Η τεχνική της διασκέδασης είναι επίσης απαραίτητη για να αποτραπεί το κοινό από το να ενδιαφερθεί για ουσιαστικές πληροφορίες στους τομείς της επιστήμης, της οικονομία, της ψυχολογίας, της νευροβιολογίας και της κυβερνητικής. «Κρατήστε αποπροσανατολισμένη την προσοχή του κοινού, μακριά από τα αληθινά κοινωνικά προβλήματα, αιχμαλωτισμένη σε θέματα χωρίς καμιά πραγματική σημασία. Κρατήστε το κοινό απασχολημένο, απασχολημένο, απασχολημένο, χωρίς χρόνο για να σκέφτεται· να επιστρέφει κανονικά στη φάρμα με τα άλλα ζώα». Απόσπασμα από το Όπλα με σιγαστήρα για ήσυχους πολέμους.
2. Η τεχνική της δημιουργίας προβλημάτων, και στη συνέχεια παροχής των λύσεων
Αυτή η τεχνική ονομάζεται επίσης «πρόβλημα-αντίδραση-λύση». Πρώτα δημιουργείτε ένα πρόβλημα, μια «έκτακτη κατάσταση» για την οποία μπορείτε να προβλέψετε ότι θα προκαλέσει μια συγκεκριμένη αντίδραση του κοινού, ώστε το ίδιο να ζητήσει εκείνα τα μέτρα που εύχεστε να το κάνετε να αποδεχτεί. Για παράδειγμα: αφήστε να κλιμακωθεί η αστική βία, ή οργανώστε αιματηρές συμπλοκές, ώστε το κοινό να ζητήσει τη λήψη μέτρων ασφαλείας που θα περιορίζουν τις ελευθερίες του. Ή, ακόμη: δημιουργήστε μια οικονομική κρίση για να κάνετε το κοινό να δεχτεί ως αναγκαίο κακό τον περιορισμό των κοινωνικών δικαιωμάτων και την αποδόμηση των δημοσίων υπηρεσιών.

Κοινωνική Μηχανική. Οι Τεχνικές της. (SOS για να μειώσουμε το δούλεμα που μας ρίχνουν.)

.)

videodrome,mind control,SOCIAL ENGINEERING
Ας αναφέρουμε σ’ αυτό το σημείο, δειγματοληπτικά, μερικές απλοϊκές τεχνικές «κοινωνικής μηχανικής».
Τις παραθέτω, ελπίζοντας ότι από εδώ και πέρα θα τις αναγνωρίζετε και δεν θα πέφτετε θύματά τους.
Αν και είναι τα πλέον απλοϊκά τεχνάσματα της κοινωνικής μηχανικής, χρησιμοποιούνται σε όλη τη διάρκεια της Ιστορίας από τους «παράγοντες» της εξουσίας.
Φυσικά, η συνειδητοποίησή τους σημαίνει ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από εσάς για να εκμεταλλευτείτε ή να παραπλανήσετε τους συνανθρώπους σας.
Αλλά, καθώς αρκετοί τα χρησιμοποιούν ήδη, πιστεύω ότι η άγνοια για αυτά δεν προστατεύει κανέναν, πέρα από τους χρήστες τους…

Ο Στουρνάρας ρίχνει σφαλίαρες στη Δικαιοσύνη…Περίμενε Μήτσο να βρεις το δίκιο σου…!

And_Justice_For_All_
netakias.com
Δεν χρειάζεται να σχολιάσω κάτι…στην χώρα που θάβουν ζωντανούς τους συνταξιούχους, φορολογούν τα Ελληνόπουλα και στέλνουν στα σκουπίδια 2.500.000 ΕΛΛΗΝΕΣ…
….πολιτικοί, μπετατζίδες, εργολάβοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες, χρηματιστές κάνουν πάρτυ, τα δις σφυρίζουν στον Αέρα…
..και όταν πλησιάζει ο Νόμος…
…απλώς τον αλλάζουν…
Μαλάκα Μήτσο θα σου πάρουν τον βιός σου για 301,00 € …
…κι αυτοί θα χορεύουν στο πτώμα σου…

Σήμερα είπε στον Real.gr

Ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στον realfm 97,8  αναφέρθηκε στην πρόσφατη δικαστική απόφαση σύμφωνα  με την οποία κρίνεται παράνομη η είσπραξη του τέλους ακινήτων από τη ΔΕΗ.
«Κοιτάζουμε όλο μας το νομικό οπλοστάσιο. Μία πρώτη ένδειξη που έχω από τους νομικούς συμβούλους είναι ότι η απόφαση αφορά μόνο τους διαδίκους, άρα η ΔΕΗ δεν πρέπει να διακόψει να εισπράττει το τέλος αυτό και βεβαίως θα κάνουμε άμεσα αναίρεση στον Άρειο Πάγο.  Σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας η απόφαση αυτή δεν ερείδεται σε αντισυνταγματικούς λόγους, δηλαδή το ΣτΕ έχει κρίνει ότι είναι συνταγματική η είσπραξη του τέλους. Θα εξαντλήσουμε όλο το νομικό μας οπλοστάσιο» (real.gr).
Στην ερώτηση δε αν παραμένει ανοιχτό να συνεχίσει το τέλος να εισπράττεται από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ ο υπουργός ήταν κατηγορηματικός:
«Θα συνεχίσει να εισπράττεται, διότι θίγεται εδώ το δημόσιο συμφέρον. Θεωρούμε ότι το δικαστήριο αυτό δεν είχε τη δικαιοδοσία να βγάλει μια τέτοια απόφαση. Ετσι τουλάχιστον μου λένε οι νομικοί μου. Να ξέρετε ότι τυχόν διακοπή είσπραξης του τέλους σημαίνει ότι τα έσοδα θα πάνε πίσω και αν πάνε τόσο πολύ πίσω και έχουμε πρόβλημα θα αναγκαστούμε να πάρουμε άλλα μέτρα, πολύ επώδυνα μέτρα. Αρα πρέπει πραγματικά να καταλαβαίνουμε τι ακριβώς κάνουμε…»

Απαλλαγή των τραπεζικών διοικήσεων από νομικές ευθύνες

Στο όμορφο κόσμο κι Αγγελικά πλασμένο, μπορείς να κάνεις κάτι ποινικό, αρκεί πριν να το κάνεις Νόμο….
ο υπουργός Οικονομικών θα καταθέσει σήμερα στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση που θα απαλλάσσει τις διοικήσεις των τραπεζών από νομικές ευθύνες, ικανοποιώντας με αυτόν τον τρόπο το βασικό αίτημα των επικεφαλής των ελληνικών πιστωτικών ομίλων.
Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό ζήτημα για τις τραπεζικές διοικήσεις, οι οποίες θέλουν να “προστατευθούν” από πιθανές προσφυγές στη δικαιοσύνη για “απιστία”, λόγω της συμμετοχής των τραπεζών στην επαναγορά ομολόγων. Βέβαια, όταν ένα θέμα αφορά ποινικές ευθύνες καθίσταται πολύπλοκο, πόσω μάλλον όταν σχετίζεται με τόσο σημαντικές διαδικασίες.
Σε συνέντευξή του στον real.fm ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας διευκρίνισε ότι η ρύθμιση που αναμένεται και θα απαλλάσσει από ευθύνες τις διοικήσεις των τραπεζών που θα ενταχθούν στα πρόγραμμα επαναγοράς θα είναι ίδια με αυτή που υπήρξε και με το PSI.
Το πρόβλημα που προκύπτει είναι το εξής:
Όπως είχε αναφέρει το “Κεφάλαιο” της 1ης Δεκεμβρίου, αν οι ελληνικές τράπεζες συμμετάσχουν στην επαναγορά, ουσιαστικά αυτό ισοδυναμεί με αποδοχή  – πέραν της απώλειας είσπραξης τόκων (περί τα 4 δισ. ευρώ)- απώλειας μελλοντικής αναπλήρωσης της ζημιάς, την οποία έχουν «γράψει» μέχρι τώρα (70% επί της ονομαστικής αξίας) αποτιμώντας τα κρατικά ομόλογα σε τρέχουσες τιμές.
Με άλλα λόγια για να συμμετάσχουν στην επαναγορά οι διοικήσεις των τραπεζών πρέπει να «υπογράψουν» έναντι των μετόχων τους την ανάληψη ευθύνης -οικονομικής και νομικής- για ζημιογόνο συναλλαγή (πώληση με ζημία περιουσιακού στοιχείου της τράπεζας).
Η κυβέρνηση και εδώ δεν μπορεί να απαλλάξει με νόμο του κράτους –στο όνομα του «πατριωτικού καθήκοντος» όπως ζήτησε ο κ. Στουρνάρας– τις διοικήσεις από τις ευθύνες αυτές,  καθώς το Δίκαιο που διέπει τα ομόλογα αυτά (την σχέση εκδότη και αγοραστή) είναι το αγγλικό και όχι το ελληνικό.
Σε αυτό το πλαίσιο, οι διοικήσεις ποντάρουν στην εξασφάλιση ενός αντισταθμιστικού παράγοντα, όπως της αναγνώρισης του αναβαλλόμενου φόρου, που να δικαιολογεί τη συμμμετοχή στην επαναγορά. Ουσιαστικά, θέλουν να έχουν στα χέρια τους ένα “δυνατό” χαρτί που θα δείχνει ότι η συμμετοχή στην επαναγορά έγινε μέσω διαπραγμάτευσης και ανταλλαγμάτων, σε σημείο που δεν συνιστά απιστία. (Πηγή:www.capital.gr)

.

Ἀλβανοί, Ἀρβανίτες καὶ ἡ διαστρέβλωσις τοῦ 1821.


Τὸ παρακάτω ἄρθρον ἔπρεπε νὰ τὸ ἔχω δημοσιεύσει πρὸ καιροῦ, ἀλλὰ τὸ ἄφησα νὰ «περιμένῃ» διότι μαζὺ μὲ τὶς καταγγελίες τοῦ Κωνσταντίνου Χολέβα, ξεκίνησαν νὰ ἐμφανίζονται κι ἄλλες «ὕποπτες» κινήσεις, ἀπὸ διάφορες μεριὲς τῆς χώρας μας, ἰδίως ἀπὸ κάποιους «πανεπιστημιακοὺς» χώρους, ποὺ στόχο ξεκάθαρο εἶχαν νὰ ἀνακινήσουν θέμα ἀλβανικῆς μειονότητος στὴν χώρα μας.

Γιὰ νὰ παραμένουμε ἔντιμοι καὶ εἰλικρινεῖς, μὲ τὴν ἱστορία καὶ τὴν ταὐτότητά μας, ὀφείλουμε νὰ καταθέσουμε μίαν πλευρὰ τῆς πραγματικότητός μας, ποὺ καταγράφει τὴν θέσι τῶν Ἀρβανιτῶν μέσα στὶς κοινωνίες μας.
Σαφῶς λοιπὸν καὶ ὑπάρχουν Ἀρβανίτες στὴν Ἑλλάδα. Τὸ ἐὰν  ὅμως αὐτοὶ προέρχονται ἤ ὄχι ἀπὸ τὸ ἀνύπαρκτον, ἔως πρὸ τινός, ἀλβανικὸν ἔθνος ἤ ὄχι, εἶναι κάτι ποὺ οὐσιαστικῶς δὲν μᾶς ἀφορᾷ. 
Οἱ Σουλιῶτες ἦταν Ἀρβανίτες, οἱ Ὑδραῖοι ἐπίσης, οἱ Σπετσιῶτες ὁμοίως. Τί σημαίνει αὐτό; Πῶς  συζητᾶμε γιά μίαν ὁμάδα τοῦ πληθυσμοῦ μας πού δέν ἔχει θαυμάσια διαβιώσῃ τόσες ἐκατονταετίες μέ τούς λοιπούς Ἕλληνες ἀρμονικά; (Καὶ οὁ Λαλαῖοι ἦταν Ἀρβανίτες, ἀλλὰ λόγῳ θρησκεύματος συνεμάχησαν μὲ τοὺς Τούρκους. Ἄρα;)
Ὄχι βέβαια… Γνωρίζω δεκάδες Ἀρβανίτες ποὺ αἰσθάνονται πιὸ Ἕλληνες ἀπὸ τοὺς Ἕλληνες. Ποὺ οἱ οἰκογένειές τους ἔχουν προσφέρει ἐξ ἴσου, ἴσως καὶ περισσότερα, σὲ κάθε ἀγώνα γιὰ τὴν ἐλευθερία. Ποὺ διαφυλάττουν πολὺ προσεκτικὰ παραδόσεις καὶ μνῆμες. Καί θά ἔλθουν τώρα κάποιοι ἄσχετοι νά μᾶς ὑπαγορεύσουν πώς ὅλοι αὐτοί ἀνήκουν σέ ἄλλον χῶρο, συνείδησι καί πατρίδα; Μὰ ἀκόμη κι ἐὰν δὲν ἦταν κάποτε Ἕλληνες, σήμερα αὐτοπροσδιορίζονται ὥς Ἕλληνες. Γιατί πασχίζουν κάποιοι διά τῆς βίας νά τούς ἀποκόψουν λοιπόν; (Σᾶς διαβεβαιῶ πὼς ἤδη ἔχουν ἐπιτύχει κάποιες ἀποσχιστικὲς τάσεις, ἰδίως σὲ πρόσωπα ποὺ πρόσκεινται στὸν ἀριστερὸ χῶρο!!!)
Ἐπεὶ δὴ πλέον τίποτα δὲν συμβαίνει ἐκ τοῦ μὴ πονηροῦ, ἐπιφυλάσσομαι νὰ ἐπανέλθω στὸ θέμα συντόμως. Δυστυχῶς διόλου ἄσχετον δὲν εἶναι μὲ ἄλλα ζητήματα, ἐξ ἴσου σοβαρά, ποὺ ἤδη ἔχουν παρουσιαστῇ στὴν χώρα μας, συνήθως ἐκ τοῦ μὴ ὄντος. (Ἤ σχετιζόμενα μὲ ὑπερεθνικιστικὲς κραυγὲς κάποιων γειτόνων μας….)
(Εὐχαριστῶ τὴν Σωτηρία ποὺ μοῦ τὸ θύμισε!) 
Φιλονόη. 


Αλβανοί, Αρβανίτες και η διαστρέβλωση του 1821

του Κωσταντίνου Χολέβα

Όταν διάβασα την είδηση ομολογώ ότι δεν εξεπλάγην. Αλβανικό τηλεοπτικό κανάλι παρουσιάζει αποσπάσματα από την τηλεοπτική σειρά του ελληνικού ΣΚΑΙ για το 1821 με στόχο να αποδείξει ότι οι Έλληνες είναι αλβανικής καταγωγής. Προφανώς οι γείτονες αξιοποιούν τα ανιστόρητα στοιχεία του διαστρεβλωτικού εκείνου ντοκυμανταίρ, τα οποία ταύτιζαν τους Αρβανίτες με τους Αλβανούς. Τα ολισθήματα των «μεταμοντέρνων» Ελλήνων ιστορικών αλείφουν βούτυρο στο ψωμί του Αλβανικού εθνικισμού.
Άγνοια η και διαστρέβλωση της Ιστορίας προδίδει η καινοφανής άποψη που ακούσθηκε ότι δηλαδή μεγάλοι ήρωες του 1821 και των μετέπειτα εθνικών αγώνων υπήρξαν Αλβανοί. Γίνεται σύγχυση με τους Αρβανίτες, τους αρβανιτόφωνους Έλληνες. Άλλο, όμως, Αλβανοί και άλλο Αρβανίτες. Υπάρχει μεγάλη διαφορά. Και εξηγούμεθα: Ο Μάρκος Μπότσαρης, στη μνήμη του οποίου ασεβούν πολλοί, ήταν Έλλην αρβανιτόφωνος, όπως όλοι οι Σουλιώτες. Η ελληνική του συνείδηση φαίνεται και από την περίφημη φράση που είπε όταν πρωτοπάτησε στα Επτάνησα : Ο Έλλην δεν μπορεί να αισθάνεται ελεύθερος εκεί όπου κυματίζει η Βρετανική σημαία». Το δε Λεξικό που έγραψε ήταν της αρβανίτικης – όχι αλβανικής – και ρωμαίικης απλής (νεοελληνικής).
Άλλωστε δεν θα μπορούσε να έχει αλβανική εθνική συνείδηση, διότι κάτι τέτοιο εμφανίζεται μόλις το 1878 με την Λίγκα της Πριζρένης – Κοσσυφοπεδίου και μάλιστα ως τεχνητό κατασκεύασμα ξένων δυνάμεων και θρησκευτικών προπαγανδών. Κατά την Τουρκοκρατία δεν υπήρχε έθνος Αλβανών. Οι κάτοικοι της σημερινής Αλβανίας διεκρίνοντο με κριτήριο την θρησκεία τους. Οι Ορθόδοξοι ήσαν Ρωμιοί, εντεταγμένοι στο ίδιο Γένος με τους υπόλοιπους Έλληνες. Οι Μουσουλμάνοι ένοιωθαν Τούρκοι, εξ ου και ο όρος Τουρκαλβανοί. Εάν μιλούμε για αλβανική συμμετοχή στην Ελληνική Επανάσταση δεν πρέπει να αναφερόμαστε στους Μποτσαραίους, την Μπουμπουλίνα και τους Κουντουριώτηδες, αλλά στους Τουρκαλβανούς που χρησιμοποιήθηκαν από την άλλη πλευρά ως σφαγείς των Ελλήνων.
Οι Βυζαντινοί πρόγονοί μας δεν ανέφεραν Αλβανούς στην Βαλκανική. Ο Κωνσταντίνος Πορφυρογέννητος ονομάζει Αλβανούς μία φυλή του Καυκάσου. Ο Γεώργιος Καστριώτης – Σκεντέρμπεης, που θεωρείται εθνικός ήρωας των σημερινών Αλβανών, ονόμαζε εαυτόν Ορθόδοξο Ηπειρώτη (15ο αιών). Σε έγγραφα της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας στα τέλη του 15ου αιώνος η λέξη «Αλβανός» ερμηνεύεται » Έλληνες από την Ήπειρο και την Πελοπόννησο» χωρίς να αμφισβητείται η ελληνική συνείδησή τους. Η αλβανική συνείδηση είναι οπωσδήποτε ξενόφερτο κατασκεύασμα όπως αποδεικνύουν και μαρτυρίες των ιδίων των ενδιαφερομένων. Όταν η Ιταλία και η Αυστροουγγαρία για δικούς τους λόγους προσπαθούσαν να κατασκευάσουν αλβανικό κράτος ώστε να ελέγχουν την είσοδο της Αδριατικής, οι Τουρκαλβανοί ύψωναν στο Δυρράχιο την οθωμανική σημαία !
Προτιμούσαν την τουρκική παρά την άγνωστη σ” αυτούς αλβανική εθνική συνείδηση..
Ο όρος Αρβανίτης που αφορά τους Σουλιώτες, τους Υδραίους, τους Σπετσιώτες κ.α., προέρχεται από τη λέξη «Άρβανον», τοπωνύμιο της Βορείου Ηπείρου, που το βρίσκουμε ήδη από τον 11ο αιώνα στα κείμενα της Άννας Κομνηνής. Από το Άρβανον, δηλαδή από την Ελληνικοτάτη Βόρειο Ήπειρο, κατέβηκαν σε πόλεις και νησιά της Νοτίου Ελλάδος ελληνικοί πληθυσμοί που μιλούσαν αρβανίτικα. Δηλαδή μία διάλεκτο ανάμικτη με αρχαία ελληνικά, λατινικά, τουρκικά και εντόπια βαλκανικά γλωσσικά στοιχεία. Η σύγχυση μεταξύ των λέξεων Αλβανός και Αρβανίτης δημιουργείται μόνον στην ελληνική γλώσσα, διότι φαίνονται να μοιάζουν οι δύο όροι ηχητικά. Η ομοιότης είναι μόνο επιφανειακή. Στην ουσία διαφέρουν κατά πολύ. Άλλωστε οι ίδιοι οι Αλβανοί αποκαλούν εαυτούς Σκιπετάρ και την χώρα τους Σκιπερία : χώρα των Αετών. Τι κοινό μπορούν να έχουν ένας Σκιπετάρ και ένα Έλλην αρβανιτόφωνος ;
Κωνσταντίνος Χολέβας – Πολιτικός Επιστήμων

Ἡ παιδεῖα εἶναι τὸ ὄχημα δημιουργίας Γενιτσάρων στὴν Θράκη!

Ἐπισήμως πλέον…
Δίχως προσχήματα…
Δίχως ἐξαιρέσεις…
Μὲ μπόλικη ἀπειλή, βία καὶ ψεύδη…
Ἡ ὑποκρισία, ἡ ἀσημαντότης καὶ ἡ ἀνικανότης τῶν ὅποιων πολιτικῶν ἔβαλε τὶς τελευταῖες ὑπογραφές, σὲ ἕνα ἔγκλημα ποὺ ἔχει ξεκινήσει ἐδῶ καὶ δεκαετίες καὶ τώρα φθάνει στὴν ὁλοκλήρωσί του…
Ἡ Θράκη κλείνει τὸν κύκλο! Τουρκικὴ ἐπαρχία σχεδὸν ἐπισήμως…
Κι ἐμεῖς καταπιανόμαστε μὲ τὸ ἐὰν πήγαμε ἤ ὄχι γιὰ καφέ τὸ Σάββατο μὲ τὸν ἤ τὴν φίλη μας…
Φιλονόη. 

Η Παιδεία όχημα για νέους γενίτσαρους στη Θράκη


  • Η συμμετοχή του Γιώργου Παπανδρέου ήταν καταλυτική στο να δημιουργηθούν συνθήκες εκτουρκισμού των μουσουλμάνων της Θράκης
  • Στόχος της Άγκυρας η δημιουργία ανεξάρτητης τουρκικής εκπαίδευσης
Το «έγκλημα» είναι παλιό. Μετράει δεκαετίες, περισσότερο από μισό αιώνα, όταν η Ελληνική κυβέρνηση (1954) αποφάσισε να παραβιάσει εις βάρος των Ελληνικών συμφερόντων την Συνθήκη της Λοζάνης, αναγνωρίζοντας τουρκική μειονότητα. Μάλιστα, φρόντισε ο τότε υπουργός Παιδείας να στείλει έγγραφο σε όλα τα σχολεία της Επικράτειας που υπήρχαν μουσουλμάνοι, μέσω του οποίου ζητούσε την διακριτική ευνοϊκή μεταχείριση των τούρκων μαθητών. Έτσι, η λέξη «Τούρκος» μπήκε στο υπουργείο Παιδείας. Την επόμενη χρονιά, η τουρκική κυβέρνηση, αποφάσισε να ανταποδώσει την ευγενική κίνηση της Ελλάδας, οργανώνοντας μία δίχως προηγούμενο επίθεση κατά των Ελλήνων της Πόλης (τα γνωστά αίσχη του τουρκικού παρακράτους, Σεπτεμβριανά).
 
Από τότε, μέχρι σήμερα, πολύ νερό κύλησε στο αυλάκι και οι αναίτιες παραχωρήσεις της Ελληνικής πλευράς άρχισαν να δημιουργούν τις βάσεις για ένα ανεξάρτητο τουρκικό εκπαιδευτικό σύστημα εντός της Ελλάδας! Μειονοτικά Δημοτικά Σχολεία, Μειονοτικά Ιδιωτικά Γυμνάσια και Λύκεια, με δασκάλους «προσοντούχους» (άγνωστο τι προσόν διέθεταν πέρα από τη γνώση της τουρκικής γλώσσας και τις πολύ καλές τους επαφές με την Άγκυρα), καθηγητές από την Τουρκία και πάντοτε υπό Τουρκική διεύθυνση!!!
 
Το έγκλημα της Ελληνικής πολιτείας ήταν συνεχές, αφού φρόντισε να υποβιβάσει (με τις εντολές ειδικές – διακριτικής διαχείρισης (όπως φαίνεται στο έγγραφο που παρατίθεται δίπλα) έτους 1954) τους μαθητές, παραδίδοντάς τους σε δασκάλους και καθηγητές που είχαν ελάχιστη διάθεση και μπορούσαν να εργάζονται όποτε και όπως ήθελαν, αφού ο έλεγχος για την πρόοδο των μαθητών ήταν σχεδόν μηδενικός. Το έδαφος ήταν πρόσφορο, προκειμένου να εργαστούν οι «προσοντούχοι» και οι εκ Τουρκίας εκπαιδευτικοί με πολύ άνεση στον εκτουρκισμό των συνειδήσεων των μαθητών…
 
Την οριστική πέτρα στο στρεβλό οικοδόμημα έβαλε ο Γιώργος Παπανδρέου που ως υπουργός Παιδείας αποφάσισε την ειδική πριμοδότηση -με ένα σύστημα ποσόστωσης- των μουσουλμάνων (σύμφωνα με την εγκύκλιο του 1954, τούρκων) μαθητών προκειμένου να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Βέβαια, η απόφαση αυτή είχε σαν αιτιολογικό να σταματήσει ή έστω να μειώσει την μετακίνηση των μουσουλμάνων μαθητών στην Τουρκία, προκειμένου να σπουδάσουν σε κάποιο Πανεπιστήμιο. Στην πραγματικότητα ήταν η ταφόπλακα σε κάθε πιθανότητα επαναφοράς σε φυσιολογική λειτουργία του συστήματος εκπαίδευσης των μουσουλμάνων μαθητών. Δια χειρός Παπανδρέου, λοιπόν, η κάκιστη απόδοση των εκπαιδευτικών, αλλά και του λανθασμένου συστήματος εκπαίδευσης, επιβραβευόταν με ειδική βαθμολογία και με λίγη τύχη κάποιος που στις εξετάσεις έπαιρνε βαθμό 4 (με άριστα το είκοσι) σπούδαζε από δικηγόρος μέχρι γιατρός!!!
 
Η Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης (γνωστή ως ΕΠΑΘ) λειτουργούσε πάντα με χαμηλά κριτήρια αξιολόγησης και παρήγαγε δασκάλους (πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αποκλειστικά για μειονοτικά δημοτικά σχολεία) που η απόδοσή τους εξαρτιόταν μόνο από την διάθεσή τους να διδάξουν. Συνήθως οι άνθρωποι αυτοί, με έναν δεύτερο μισθό από την Άγκυρα, δίδασκαν τον τουρκισμό, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις προβιβάζονταν σε ιμάμηδες (ποιος είπε ότι η θρησκεία δεν μοιράζει χρήμα;) ή ακόμη και σε «μάγους» που «διάβαζαν», «ξόρκιζαν», έκαναν μάγια… φυσικά με το αζημίωτο. Το σύστημα της Ελληνικής Εκπαίδευσης στο μεγαλείο του!!!
 
Όταν έγινε γνωστό πως το πρόβλημα που ουσιαστικά αντιμετώπιζε η εκπαίδευση των μουσουλμανοπαίδων ήταν η πολυγλωσσία (οι περισσότεροι μουσουλμάνοι είναι Πομάκοι και μιλούσαν τρεις γλώσσες: την μητρική Πομακική, την Τουρκική και την Ελληνική) στην οποία αναγκάζονταν οι μαθητές να ζούνε, η Ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να δημιουργήσει ειδικά προγράμματα για να δοθεί κάποια λύση στο φυσιολογικό πρόβλημα να μιλάς την μητρική σου γλώσσα, να διδάσκεσαι στην Ελληνική και υποχρεωτικά –και τελείως αναίτια- στην Τουρκική. Και όλα αυτά ενώ θα πρέπει να ζήσουν και να εργαστούν στην Ελλάδα…!
 
Μέσα από τα καλοπληρωμένα αυτά ειδικά ερευνητικά προγράμματα εμφανίστηκε και η κυρία Δραγώνα, η οποία τελικά κατέθεσε τα αποτελέσματα της έρευνάς της στο Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας, το οποίο με τη σειρά του απεφάνθη πως η εκπαίδευση των μουσουλμανοπαίδων θα γίνεται σε δύο γλώσσες (Ελληνικά και Τουρκικά), εξαφανίζοντας –κυριολεκτικά- από τον γλωσσολογικό χάρτη την Πομακική γλώσσα και παραδίδοντας ουσιαστικά τους Πομάκους στην αγκαλιά της Άγκυρας, ενώ την ίδια στιγμή γίνεται ανεκτή η πολιτική επίθεση της Άγκυρας, η οποία αλλοιώνει τα πολιτιστικά και εθνοτικά χαρακτηριστικά των Πομάκων μουσουλμάνων της Θράκης (στην φωτογραφία φαίνονται μικρά κορίτσια ντυμένα με τουρκικές παραδοσιακές στολές)!
 
Το πρωτοφανές αυτό γεγονός συνέβη στο τέλος του 2010, και θεωρείται μοναδικό στην παγκόσμια κοινότητα, αφού ένα υπουργείο Παιδείας αποφασίζει να εξαλείψει την ιστορία, τον πολιτισμό, την γενικότερη κουλτούρα και την γλώσσα μίας πληθυσμιακής ομάδας, εντάσσοντάς την εθνολογικά μέσα σε μία άλλη υποδεέστερη αριθμητικά τοπική πληθυσμιακή ομάδα. Και το κριτήριο της ανώμαλης αυτής συγχώνευσης ήταν το θρήσκευμα, που ενώ αποτελεί ευαίσθητο μη δημοσιοποιήσιμο προσωπικό δεδομένο, γίνεται ισοπεδωτικό εθνολογικό κριτήριο…
 
Με ποια λογική συνέβη αυτό; Ίσως με την λογική της κυρίας Δραγώνα, ίσως με την λογική της κυρίας Διαμαντοπούλου, ίσως με την λογική της Άγκυρας και των φερέφωνων (βλ. Ανεξάρτητη Συμβουλευτική Επιτροπή Τούρκων Δυτικής Θράκης) που διατηρεί εντός της Ελληνικής Θράκης.
 
Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο, κατάφεραν να αλωθούν από την Τουρκική γλώσσα, ενώ σοβαρές πιέσεις πλέον δέχεται και η εκπαίδευση στα νηπιαγωγεία (δίγλωσσα), ενώ ήδη άρχισαν οι «φωνές» από τους γνωστούς κύκλους τουρκοφρόνων της Θράκης, που θέλουν τουρκικό Πανεπιστήμιο… Πληροφορίες αναφέρουν πως εδώ και ένα χρόνο γίνεται έρευνα για την ανεύρεση του κατάλληλου χώρου – οικοπέδου στην πόλη της Κομοτηνής.
 
Αν λοιπόν σκεφτούμε πως η εξέγερση των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου ξεκίνησε έναν χρόνο μετά την ίδρυση του Αλβανικού Πανεπιστημίου, ίσως θα πρέπει να αρχίσουμε να αναλογιζόμαστε τι θα συμβεί όταν ολοκληρωθεί η κλίμακα της Τουρκικής Εκπαίδευσης, καλυπτόμενη σε όλες τις βαθμίδες, εντός της Θράκης…
 
Και πάλι, μέσα στο πνεύμα της κατανόησης, των δικαιωμάτων για προσέγγιση στην παιδεία, ίσως μας οδηγεί σε ένα τεράστιο λάθος. Μόνο που έρχεται να προσμετρηθεί σε άλλα, ήδη υπάρχοντα λάθη. Και, δυστυχώς, ιστορικά αποδεικνύεται πως η Παιδεία αποτελεί μία ιδανική βάση για δημιουργία εθνικών συνειδήσεων, όταν γίνεται εργαλείο σε χέρια ανθρώπων που δεν αντιμετωπίζουν την εκπαίδευση με σεβασμό, αλλά ως πολιτικό εργαλείο… το οποίο η Άγκυρα χρησιμοποιεί ποικιλοτρόπως, αλλά ταυτόχρονα στοχεύει στο να το συγκαταριθμήσει σε μία μελλοντική πρόταση των τουρκοφρόνων της Θράκης για… “ανεξαρτησία” της περιοχής.
 
Να σημειώσουμε, τέλος, πως διεθνής τιμητική διάκριση απονεμήθηκε στον πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας, Γιώργο Παπανδρέου στην Ρόδο, για την προσφορά του στη διεθνοποίηση της παιδείας. Συγκεκριμένα στο διεθνές συνέδριο του ICICTE 2012: International Conference on Information Communication Technologies in Education, που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Πανεπιστήμιο Solent του Southampton στη Βρετανία και τον οργανισμό Justice Institute of British Columbia στον Καναδά.
Το παραπάνω κείμενο είναι απόσπασμα από το άρθροProject Θράκη», το οποίο δημοσιεύθηκε πριν από 3 χρόνια

Ἡ Ἐθνικὴ ἐπιβίωσις εἶναι ὑπὲρ ἄνω ἰδεολογιῶν.

Ἕνα ἄγνωστο σὲ ἐμέναν περιστατικὸν τῆς συγχρόνου ἱστορίας μας, ποὺ μοῦ ἀπαντᾷ στὸ γιατὶ ἀπεχώρησε ἡ Ἑλληνικὴ μεραρχία ἀπὸ τὴν Κύπρο, εἶναι αὐτὸ ποὺ θὰ σᾶς παρουσιάσω. Ἕνα κομμάτι τοῦ πᾶζλ μπαίνει στὴν θέσι του καὶ δικαιολογεῖ, ἄν κι ὄχι μὲ τὸν καλλίτερον τρόπο, ἀκόμη καὶ τὰ γεγονότα στὴν Κοφίνου. 
Θεωροῦσα πάντα παράλογη τὴν συμπεριφορὰ τοῦ Γρίβα. Ἔμπειρος ἀξιωματικός, ποὺ ἐπελέγῃ μετὰ μεγάλης προσοχῆς, πρὸ κειμένου νὰ διοργανώσῃ τὴν στρατιωτικὴ ἀντίστασι τῶν ἀδελφῶν μας Κυπρίων, δὲν δικαιολογεῖται νὰ συμπεριφέρεται σὰν ἄξεστος ἀλητάμπουρας καὶ νὰ προκαλῇ. 
Κι ὅμως… Μὲ βάσει τὸ παρακάτω περιστατικὸν ἀποδεικνύεται περίτρανα αὐτὸ ποὺ ὑποψιαζόμουν! Ἐντολὲς ἐκτελοῦσε. Οἱ στρατιῶτες πάντα ἐντολὲς ἐκτελοῦν…
Φιλονόη.

Η εθνική επιβίωση είναι υπεράνω ιδεολογιών, ταξικών διαφορών, προσωπικών αδικιών και συμφερόντων

Ἕλληνας πρέσβης (ε.τ.) τινάζει στόν ἀέρα τούς Σκοπιανούς (ἀνανέωσις)


Προφανῶς, ἀξιότιμε καθηγητὰ Ἀλέξανδρε Μαλλιᾶ, συμβουλεύεις καὶ προειδοποιεῖς τοὺς Βαρδαρσκανούς νὰ παύσουν τὸν ἀλυτρωτισμόν, (ποῖον ἀλυτρωτισμὸν, ἀφοῦ πρόκειται ἀποκλειστικῶς καὶ μόνον περὶ ἐπεκτατισμοῦ), καὶ νὰ ἐπιδιώξουν νὰ ἐξασφαλίσουν τὸ ὄνομα «Μακεδονία» ὡς πρῶτον βῆμα, ἔστω καὶ ἐν μέρει, καὶ κατόπιν ἐκ θέσεως ἀσυγκρίτως ἰσχυροτέραν νὰ συνεχίσουν ἀκάθεκτοι τὴν πολιτικὴν τῆς διαβρώσεως, καὶ τῆς «ἀπελευθερώσεως» ἢ «ἀλυτρωτισμοῦ», μέχρις τελικῆς νίκης των, διὰ τὴν ὁποίαν, εἶμαι ἀπολύτως βέβαιος ὅτι θὰ εὑρεθοῦν πάμπολλοι «φίλοι» μας νὰ τοὺς βοηθήσουν ὅταν ἔλθῃ ἡ μεγάλη δι᾿ αὐτοὺς στιγμὴ. Ἤδη 120 καὶ πλέον χῶραι τοὺς ἔχουν ἀναγνωρίσει ὡς «Μακεδονία» καὶ ὁ κατάλογος συνεχῶς αὐξάνεται!
Ἡ πράξις τοῦ Καραμανλῆ καὶ τῆς Dora’s ἦτο προδοτικὴ καὶ ἔπρεπε δι᾿ αὐτὸ καὶ μόνον νὰ ὑπάρξῃ καὶ ἑτέρα δίκη Γουδῆ, ὅπως τῆς 22ας Νοεμβρίου τοῦ 1922, καὶ δι᾿ αὐτοὺς καὶ ὅσους πρωταιτίους οἵτινες διέπραξαν αὐτὸ τὸ συνωμοτικὸν ἔγκλημα τῆς ψηφίσεως του εἰς τὴν Βουλὴν τῶν Ἑλλήνων ὑφ᾿ ὅλων τῶν κομμάτων, μετὰ τοῦ ΛΑΟΣ ὡς τὴν μόνην καταψηφισι. Ἂς ὴτο ἡ Τουρκία εἰς τὴν θέσι μας, καὶ θὰ ἐβλέπαμε ἐὰν οἱ Σλαῦοι θὰ ἐτολμοῦσαν νὰ σκεφθοῦν κἂν τοιοῦτον τι. Ὥς γνωστόν, ἡ προδοσία ἐξεκίνησεν μὲ τὴν ἀτυχεστάτην ἀπόφασι τοῦ ΟΗΕ τὴν ὁποίαν, δυστυχῶς, ἀπεδέχθησαν οἱ Ἕλληνες ἀμαχητί τὴν 8ην Ἀπριλίου τοῦ 1993, νὰ ἀναγνωρίσῃ μὲ τὴν Απόφασι 817/1993 τοῦ Συμβουλίου Ἀσφαλείας τὴν προσωρινήν, ἔστω, ὀνομασίαν τῆς Πρώην Γιουγκοσλαβικῆς Δημοκρατίας της Μακεδονίας, ἀλλ᾿ εὐτυχῶς ἔστω χωρὶς τὸ δικαίωμα ἀναρτήσεως σημαίας. Ἡ δὲ ΠΓΔΜ ἔχει ἐπισήμως ἀποδεχθῆ ὅτι τὸ ὄνομα τοῦ κράτους ἀποτελεῖ ἀντικείμενον διαπραγματεύσεων. Δὲν εἶχαν παρὰ νὰ κράξουν εἰς τὴν αἴθουσαν τοῦ ΟΗΕ ὅτι οἱ Ἀμερικανοὶ ἦσαν αὐτοὶ οἱ ὁποῖοι διέταξαν τοὺς Ἕλληνας νὰ μὴν ἐγείρουν θέμα ὅτε ὁ Τίτο ὠνόμασε τὴν Βαρδάρσκαν Μακεδόνίαν, ὥστε νὰ διατηρηθῆ ἡ ῤῆξις τῆς Γιουγκολαυΐας μετὰ τῶν Ῥώσων, καὶ ὅτι αὐτὸ οὐδ᾿ ὅλως θὰ ἐπιῤῥέαζεν τὴν Ἑλλάδα ἀργότερον ἐφ᾿ ὅσον ἐπρόκειτο περὶ μίας προσωρινῆς πράξεως, ὡς μᾶς διεβεβαίωναν. Αὐτὸ ὄχι μόνον τὸ ἐλησμόνησαν οἱ Ἀμερικανοί διότι τοὺς συμφέρει, ἀλλὰ καὶ τώρα τοὺς ἔχουν άναγνωρίσει καὶ ὡς «Μακεδονία» διὰ νὰ διατηρήσουν τὴν μεγαλυτέραν στρατιωτικὴν βάσι εἰς τὸν κόσμον εἰς τὰ βόρεια σύνορά των· ἀλλὰ τὸ ἐλησμονήσαμεν κι ἐμεῖς ἢ μᾶς ἐπεβλήθη νὰ τὸ λησμονήσωμεν;
(Bondsteel Camp: Kosovo KBR’s strategic masterpiece is Camp Bondsteel – the largest and most expensive US Army base http://en.wikipedia.org/wiki/Camp_Bondsteel )
Ἐὰν οἱ Βαρδαρσκανοὶ συμμορφωθοῦν μὲ τὰς συμβουλὰς σου καθηγητά μου, τότε εἶναι ποὺ θὰ ἀνοίξῃ ὁ ἀσκὸς τοῦ Αἰόλου δι᾿ ἡμᾶς καὶ θὰ εἶναι καὶ ἡ ἀρχὴ τῆς ἀπωλείας τοῦ ὀνόματος καὶ ἀκολούθως τοῦ ἐδάφους. Ἀπὸ τοὺς ἰδίους πολιτικοὺς ἐξεκίνησαν καὶ ὡλοκληρώθησαν ὅλα τὰ δεινὰ τὰ ὁποῖα ὑφιστάμεθα σήμερον. Μὲ λυπεῖ ἐπίσης τὸ γεγονὸς ὅτι δὲν ἀναφέρεις οὔτε ἅπαξ τὸ ἀρχικὸν των ὄνομα Βαρδάρσκα διὰ τὸ ὁποῖον ἡ τότε Γιουγκοσλαυΐα εἶχε ἐκδώσει καὶ γραμματόσημο μὲ χάρτην τῆς σημερινῆς ἐπικρατείας των μετὰ τοῦ ὀνόματος Βαρδάρσκα φαρδιά-πλατειὰ γραμμένο εἰς αὐτὸν, οὔτε καὶ ἀναφέρεις τὸ θέμα ὅτι ἐνδέχεται νὰ διεκδικοῦμε τὸ τμῆμα τῆς Μακεδονίας τὸ ὁποῖον κακῶς κατέχουν αὐτοί, οἱ Βούλγαροι καὶ κατά τι οἰ Ἀλβανοί.
Οὔτε ἀναφέρεις ὅτι ὁ Kiro Gligorov εἶχεν δηλώσει ὅτι εἶναι Σλαῦοι καὶ οὐδεμία σχέσι ἔχουν μετὰ τοῦ Μ. Ἀλεξάνδρου καὶ τῶν Μακεδόνων.
Παρένθεσις: Θέλω νὰ σὲ ἐρωτήσω ἐπίσης, ὡς πρώην πρέσβυ Τιράνων, τί γνώμην ἔχεις διὰ τὸ πρωτόκολλον τῆς Κερκύρας τῆς 17ης Μαΐου 1914, θέμα τὸ ὁποῖον διατελεῖ ἐν ἐκκρεμότητι καὶ θὰ ἐπανανεκινεῖτο μόλις αἱ δύο Γερμανίαι ἀπανενωθοῦν, πρᾶγμα τὸ ὁποῖον ἐγένετο τῷ 1990· ἡ αὐτονομία τῆς Β. Ἠπείρου ἔχει «ξεχασθῆ» καὶ ἐγκαταλειφθῆ πλέον;
Ἐπισυνάπτω τὸ χρησιμώτατον ἄρθρον τοῦ Κων. Πλεύρη πρὸς ἐνημέρωσί σου καθὼς καὶ τῶν ἀναγνωστῶν τοῦ σχολίου μου, μήπως καὶ προσθέσῃ κἄτι εἰς τὴν οὕτως ἢ ἄλλως βαθυτάτην γνῶσι σου ἐπὶ τοῦ θέματος ἢ σ᾿ ἔχῃ διαφύγει κἄτι, (Εἶχα τὴν πρόθεσι, ἀλλὰ δὲν τὰ κατάφερα. Ἐπιφυλάσσομαι.)
Ὑποβάλλω τὰ σέβη μου καὶ εὐχαριστῶ ἐκ τῶν προτέρων ἐσὲ καὶ ὅλους τοὺς ἀναγνώστας μας.
Σημ. Ὁ ἑνικὸς εἶναι διὰ νὰ δηλώσῃ ἀπόλυτον σεβασμὸν καὶ ἐκτίμησι, καθὼς οὐκ εἴθισται τοῖς Ἕλλησι προσκυνέειν, ὡς τὰ βάρβαρα ἤθη καὶ ἔθιμα ἐπιτάσσουν μὲ τὰ «κύριε» καὶ τὰ «σεῖς» καὶ τὰ «σᾶς».
Ἔῤῥωσο καὶ εὐδαιμόνει,
Θεόφιλος Κυριακίδης
Άφωνοι μείναμε από το κείμενο που δημοσίευσε περιοδικό της ΠΓΔΜ ενός εκ των πλέον καθοριστικών προσώπων στην ελληνική εξωτερική πολιτική τα τελευταία χρόνια, του πολύπειρου πρέσβη της χώρας μας,Αλέξανδρου Μαλλιά, με θητεία σε μερικές από τις πιο σημαντικές θέσεις της ελληνικής διπλωματίας.
Αφού φυσικά συγχαρούμε και το έντυπο της γειτονικής χώρας που είχε το «στομάχι» να δημοσιεύσει ένα τέτοιο κείμενο που ακόμα και τον πιο έξαλλο εθνικιστή στη γειτονική χώρα δεν μπορεί παρά να τον προβληματίσει, σας αφήνουμε ώστε μέσα από την ανάγνωση του κειμένου να αντιληφθείτε πόσο σημαντική και καθοριστική είναι η εμπλοκή των επιμέρους ατόμων σε μια διένεξη εξωτερικής πολιτικής, χωρίς να τραβούν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας για ιδιοτελείς σκοπούς.

Ανεξαρτήτως αν σε επιμέρους θέματα μπορεί κάποιοι να αισθανθούν ότι ίσως και να διαφωνούν, σημασία έχει να αντιληφθούμε το πόση «τροφή για σκέψη» έδωσε αυτός ο άνθρωπος με το κείμενό του σε όσους νουνεχείς ενδιαφέρονται πραγματικά για λύση και πρόοδο των διμερών σχέσεων, από την πλευρά των Σκοπίων.

Δεκ 17:07 Ως ο σημαντικότερος προορισμός στον κόσμο ψηφίστηκε η Κνωσός


Ως ο σημαντικότερος προορισμός στον κόσμο ψηφίστηκε η Κνωσός
Πρώτη στις προτιμήσεις των Ολλανδών σχετικά με τους παγκόσμιους αρχαιολογικούς προορισμούς έρχεται η Κνωσός, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της διαδικτυακής ψηφοφορίας που πραγματοποίησε το zoover.nl.


Σημειώνεται ότι το zoover.nl είναι το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό portal της Ολλανδίας, τόσο για την πραγματοποίηση κρατήσεων όσο και για τη σύγκριση τουριστικών προορισμών και επιχειρήσεων βάσει αξιολόγησης των ίδιων των επισκεπτών, όπως διαβάσαμε στο flashnews.gr.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ο αρχιφύλακας της Κνωσού, Μανώλης Αποστολάκης, μίλησε για ιδιαίτερη τιμή, όχι μόνο για το χώρο αλλά και για τους εργαζόμενους σε αυτόν. Όπως είπε, παρά τα μεγάλα προβλήματα και την έλλειψη προσωπικού, αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά το πόσο μεγάλη είναι η αξία του συγκεκριμένου αρχαιολογικού χώρου.

Αξία, που, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν φαίνεται να τυγχάνει της ανάλογης προσοχής από  τους κατά καιρούς αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες.

"Βόμβες" Καλεντερίδη για τη Θράκη: "Θέλουν τη μειονότητα "εργαλείο" των τουρκικών ΕΔ"!

"Βόμβες" Καλεντερίδη για τη Θράκη: "Θέλουν τη μειονότητα "εργαλείο" των τουρκικών ΕΔ"!

Καλπάζει" η ανεργία στην Ελλάδα

 
"Καλπάζει" η ανεργία στην Ελλάδα
Στο 26% από 18,9% το Σεπτέμβριο του 2011 και 25,3% τον Αύγουστο του 2012 αυξήθηκε το ποσοστό αενρίας στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.295.203 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.373.692 άτομα.

Το σύνολο των απασχολουμένων κατά το Σεπτέμβριο του 2012 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.695.053 άτομα.

Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 356.495 άτομα σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2011 (αύξηση 38,0%) και κατά 34.670 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο του 2012 (αύξηση 2,8%).

Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 325.334 άτομα σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2011 (μείωση 8,1%) και κατά 21.626 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο του 2012 (μείωση 0,6%).

Σκόπια: Οι Τούρκοι αποκαθιστούν τζαμί στο Μοναστήρι

Ο γενικός διευθυντής των ιερών ιδρυμάτων της Τουρκίας, θα χρηματοδοτήσει την αποκατάσταση του μνημείου Χαϊντάρ –καδί, στην Μπίτολα (Μοναστήρι), το οποίο είναι ένα αρχιτεκτονικό μνημείο του 16ου αιώνα και ανήκει στη Μονή της Μουφτείας της Ισλαμικής Θρησκευτικής Κοινότητας. Ο αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος αυτού, Ali Gurata, υπέγραψε σήμερα πρωτόκολλο συνεργασίας με τον Μεχμέτ Σαλμάν, διευθυντή της υπηρεσίας Συντήρησης του Εθνικού Κέντρου των Σκοπίων.

Ο Ali Gurata δήλωσε ότι το τζαμί του Μοναστηριού είναι το δεύτερο στο πρόγραμμα της αποκατάστασης τζαμιών στα Βαλκάνια, όπως έγινε στο Σεράγεβο.

«Στα Βαλκάνια παραμένουν ακόμη, πολλές πολιτιστικές αξίες από την εποχή της Οθωμανικής Περιόδου και πρέπει να προστατευθούν. Δεν είναι μόνο μέλημα δικό μας αλλά όλης της ανθρωπότητας.

Η διεύθυνσή μας στην Τουρκία προβαίνει σε αποκατάσταση αντικειμένων από διαφορετικές κουλτούρες, τζαμιά, εκκλησίες, συναγωγές...», δήλωσε ο Γκουράτα, σύμφωνα το αλβανικό δημοσίευμα του Τέτοβο των Σκοπίων.


© Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

"Το πάρτι τελείωσε στην ευρωζώνη - Στον "κουβά" της ύφεσης και οι Γερμανοί"!

Την πρόβλεψη ότι το δημοσιονομικό σύμφωνο θα οδηγήσει σε βαθύτερη ύφεση το σύνολο των χωρών που απαρτίζουν το ευρώ το 2013, εξέφρασε ο νομπελίστας οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί. Και πρόσθεσε: «Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Φινλανδία, Αυστρία θα κληθούν να μειώσουν τα δημοσιονομικά τους ελλείμματα που σημαίνει σκληρά μέτρα λιτότητας και χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης στην καλύτερη περίπτωση ή εμβάθυνση της ύφεσης όπου ήδη υπάρχει. Οι καλές εποχές τελείωσαν οριστικά για την ευρωζώνη».

Δηλαδή σύμφωνα με τον ιδρυτή της Roubini Global Economics, η ύφεση με την οποία θα έρθει αντιμέτωπη η ευρωζώνη το επόμενο έτος θα συμπαρασύρει και τις ισχυρές χώρες, όπως Γερμανία, Ολλανδία, Αυστρία, Φινλανδία, με αποτέλεσμα να υποχρεωθούν οι κυβερνήσεις να μειώσουν τα ελλείμματα. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουν και χαμηλότερου επιπέδου ικανότητα βοήθειας προς το νότο και αυτό σημαίνει δύσκολες καταστάσεις για την ευρώζώνη.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, μιλώντας σε συνέδριο στο Βερολίνο, «τον επόμενο χρόνο αναμένεται να επιβληθούν αυστηρά μέτρα λιτότητας ακόμη και στον ισχυρό πυρήνα του ευρώ, λόγω του δημοσιονομικού συμφώνου», που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2013.

Ο διάσημος οικονομολόγος προβλέπει δε, ότι «η ύφεση στην ευρωζώνη δεν θα τελειώσει με το τέλος του 2012, αλλά θα συνεχιστεί και το επόμενο έτος, τουλάχιστον», ενώ προειδοποίησε πως η «αδυναμία» της ΕΚΤ να αποδυναμώσει το ευρώ, θα καταστήσει ακόμη και την Γερμανία μια λιγότερο ανταγωνιστική οικονομία.

Ο Ν.Ρουμπινί επιμένει ότι η Ελλάδα πολύ δύσκολα θα μείνει στο ευρώ και ότι θα κινδυνέψει ολόκληρη η ύπαρξη της ευρωζώνης μέσα στην ερχόμενη πενταετία.

Τα σκάνδαλα που θα ρίξουν κυβέρνηση και Σαμαρά

Ποιο απ' όλα τα σκάνδαλα θα ρίξει τελικά τον Αντώνη Σαμαρά και την συγκυβέρνηση; Η Λίστα Λαγκάρντ, η συγκάλυψη των κ.κ. Βενιζέλου και Παπακωνσταντίνου, η χρηματοδότηση του αδελφού του Πρωθυπουργού, οι παραχωρήσεις στην Τρόικα εις βάρος της Υγείας των Ελλήνων, τα πάρε δώσε με το Γιάννη Σγουρό και τον Σταύρο Παπασταύρου; Το σίγουρο είναι ότι όλα αυτά μαζί αποτελούν μια βόμβα στα θεμέλια της κυβέρνησης. Μια βόμβα, της οποίας το φυτίλι έχει ήδη ανάψει. Είναι πολλά και ήρθαν μαζί μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. 


Δεν πρόλαβε ούτε μισό χρόνο να κυβερνήσει ο Αντώνης Σαμαράς και ήδη η εμπλοκή του σε σκανδαλώδεις υποθέσεις είναι εντυπωσιακή.

Το Newsbomb.gr σας θυμίζει όλες τις υποθέσεις που εγείρουν αναπάντητα ερωτήματα και που τελικά θα αποβούν μοιραίες για τη σημερινή κυβέρνηση.

1. Χρηματοδότηση με 11,5 εκατ. ευρώ του αδελφού του πρωθυπουργού

Το «Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο» μόλις 22 ημέρες (!) αφού ορκίστηκε πρωθυπουργός της Ελλάδας ο Αντώνης Σαμαράς πήρε επιχορήγηση 11,5 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για τις κτιριακές του ανάγκες. Πρόεδρος του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου δεν είναι άλλος από τον Αλέξανδρο Σαμαρά, αδελφό του Πρωθυπουργού της Ελλάδας!


http://www.newsbomb.gr/politikh/story/259332/ta-skandala-poy-tha-rixoyn-kyvernisi-kai-samara#ixzz2EFxIBETa

Toυρκικός όμιλος εξαγόρασε τη μαρίνα Φλοίσβου!

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ
Οι Τούρκοι ξεκίνησαν την «οικονομική τους εισβολή» στη χώρα μας. Η Μαρίνα Φλοίσβου πωλείται κατά 50% στον τουρκικό όμιλο Dogus o oποίος δραστηριοποιείται σε όλους τους τομείς της τουρκικής οικονομίας…
Η ανακοίνωση ήρθε από την Lamda Development του ομίλου Λάτση που αναφέρει πως ξεκινά μια στρατηγικής σημασίας συνεργασία.
 Η ανακοίνωση αναφέρει 
«Μια στρατηγικής σημασίας συνεργασία υπογράφτηκε σήμερα μεταξύ της Lamda Development SA και της εταιρείας D-Marine Investments Holding B.V. του Ομίλου DOĞUŞ.
Οι δύο εταιρείες συμφώνησαν στην υλοποίηση στρατηγικής συμμαχίας μέσω της δημιουργίας κοινής εταιρίας όπου θα κατέχουν η καθεμία 50% η οποία καταρχήν θα επενδύσει σε τουριστικές μαρίνες.
Σε αυτό το πλαίσιο η Lamda Development θα εισφέρει στη νέα εταιρεία τις μετοχές που κατέχει στη Flisvos Marina Holding SA και η DOĞUŞ θα συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου καταβάλλοντας το ισόποσο σε μετρητά.
Τα συμβαλλόμενα μέρη έχουν επίσης συμφωνήσει ότι η συνολική αξία της συναλλαγής θα προσδιοριστεί οριστικά (και δύναται να αναπροσαρμοστεί) με τύπο ο οποίος λαμβάνει υπ’ όψιν το EBITDA της εταιρίας Flisvos Marina επί 7 φορές, αφαιρουμένων των καθαρών δανειακών υποχρεώσεων, ανάλογα με την απόδοση της εταιρίας της Μαρίνας για τα έτη 2015 και 2016.»
Μετά τη Μαρίνα Λέσβου τούρκικος όμιλος και σε μαρίνα της Αθήνας και θα υπάρχει και συνέχεια.
Πηγή: onalert.gr

ΠΕΡΙΣΣΕΨΕ Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣΑΘΗΝΑ 8-12-2012.

Ο ελληνικός λαός δέχεται απηνή διωγμό μέσα στην ίδια του την πατρίδα. Οι δημόσιες υπηρεσίες ωθούνται στην υπηρέτηση της τρόικας την ίδια στιγμή που η περιστολή δαπανών και εργασιακών δικαιωμάτων στρέφεται ενάντια σε όποιον μιλάει και σκέφτεται ελληνικά. Και οι κατοχικές αρχές αντί να προστατέψουν τους Έλληνες από τις παρανοϊκές απαιτήσεις των διεθνών τοκογλύφων, έρχονται να πλειοδοτήσουν στο πλευρό του εισβολέα είτε εφευρίσκοντας τα περίφημα ισοδύναμα σε αφαίμαξη οικονομικά μέτρα είτε ανακαλύπτοντας τάχα τον κίνδυνο στο πρόσωπο του ελληνικού εθνικισμού που βάλλεται από κράτος και παρακράτος προκλητικά και δολοφονικά. 

Περίσσεψε πια ο ανθελληνισμός σε τούτο το ιερό μα και βασανισμένο τόπο. Όλα τα στρεβλά και φαινομενικά παράλογα συμβαίνουν εδώ. Οι πιστωτές γίνονται ταυτόχρονα και ελεγκτές του υποτιθέμενου δημόσιου χρέους. Με σχέδιο βέβαια κι όχι από παραλογισμό της στιγμής. Οι λαθρομετανάστες συνεχίζουν να εγείρουν δικαιώματα την στιγμή που ο λαός μας μαραζώνει, απολύεται και συρρικνώνεται. Και οι έτεροι τοποτηρητές του νεοταξισμού, οι προσωρινοί γείτονες προκαλούν, εισβάλλουν και εξοπλίζονται όταν η άμυνα ξεγυμνώνεται.

Οι υποτελείς κατοχικές αρχές δεν είναι ούτε αφελείς ούτε ευρισκόμενες σε αδιέξοδο. Είναι κανονικοί δωσίλογοι. Οι προστατευτικές μέριμνες των θεσμών έρχονται όταν υπάρχει ιδιοτελές συμφέρον. Αλλά κι όταν ακόμη πράττουν το καθήκον τους όπως τα δικαστήρια της χώρας που ζητούν την ακύρωση της εισπράξεως του χαρατσιού των ακινήτων από τη ΔΕΗ, έρχεται το υπουργείο οικονομικών της τρόικα να απαιτήσει ομοίως με ένδικα μέσα στον Άρειο Πάγο να γυρέψει τη συνέχιση της ληστείας του λαού. Προηγουμένως όμως κάποια «τυφλή» δικαιοσύνη είχε βγάλει συνταγματικό το χαράτσι.

Η διοίκηση της ΔΕΗ που θέλουν οι γραικύλοι να οδεύσει απευθείας στα χέρια κάποιων διεθνών γερακιών μαθαίνουμε πως θέλει με το νέο χρόνο να μας φορτώσει με αύξηση κατά 37% των τιμολογίων σε τρεις δόσεις, όταν τα σχολεία στην βόρεια Ελλάδα μένουν χωρίς θέρμανση. Πολλά σπίτια επιπλέον στερούνται ήδη το ηλεκτρικό ρεύμα. Οι διαχειριστές της εξουσίας διαψεύδουν την είδηση αυτή. Ωστόσο η συγκεκριμένη επιλογή είναι επιταγή της αληθινής τροικανής κυβερνήσεως με την αισχρή απαίτηση για την απελευθέρωση των οικιακών τιμολογίων.

Το ίδιο άλλωστε συμβαίνει με την απαίτηση των τοκογλύφων για την κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας που διαψεύστηκε ομοίως από την κυβέρνηση. Ο δε πολλά βαρύς Γερμανός υπουργός οικονομικών Σόϊμπλε μας λέει μέσα από τα ΜΜΕ ότι οι πολιτικάντηδες έχουν συμφωνήσει με τα νεοταξικά αφεντικά τους άλλα πράματα από αυτά που μας λένε. Μιλάει για πρόσθετες εγγυήσεις εκ μέρους μας προς τη Γερμανία, ότι δεν θα ισχύσει η επιμήκυνση και ότι τα 9 δις της ψευτοβοήθειας του 2013 δεν θα αποταμιευτούν. Και ακόμη αναφέρεται σε νέες αλλαγές στα εργασιακά ζητήματα και δέσμευση του γεωφυσικού μας πλούτου στον διαβόητο διεθνή λογαριασμό.

Από κοντά ακολουθεί η Ντόϊτσε Μπανκ που κρίνει πως το μη βιώσιμο χρέος «μας» θα γίνει βιώσιμο όταν έως το 2020 το επιδιωκόμενο χρέος θα εξισωθεί «τυχαία» με την αξία των προσδοκώμενων εξορυχθέντων υδρογονανθράκων. Την ίδια στιγμή το φορολογικό νομοσχέδιο θυμίζει το γεφύρι της Άρτας το οποίο ολημερίς χτίζεται και το βράδυ γκρεμίζεται, πλακώνοντας διαρκώς τον χειμαζόμενο λαό μας περιορίζοντας τα επιδόματα και τις κλίμακες των δικαιούμενων για να μην καταργηθεί τάχα το αφορολόγητο για τα παιδιά. Οι πολιτικοί υπάλληλοι των τοκογλύφων αγωνίζονται για να φανούν ο ένας δήθεν πιο φιλολαϊκός του άλλου.

Οι σοσιαλησταράδες του ΠΑΣΟΚ εν μέσω αποκαλύψεων περί καταθέσεων πολιτικών προσώπων στο εξωτερικό αποφασίζουν τάχα τυχαία να αναλάβουν «πρωτοβουλία» για να θέσουν εκτός νόμου τη Χρυσή Αυγή. Γνωρίζανε εξ αρχής ότι δεν γίνεται νομικά κάτι τέτοιο όπως και τον ανήθικο χαρακτήρα της αντιδημοκρατικής ακύρωσης της βουλήσεως χιλιάδων Ελλήνων.

Οι «δημοκράτες» ενεργούν σπασμωδικά προκειμένου να αποκρύψουν από τον λαό μας ότι η Ελλάδα του καθεστώτος που έρχεται δεν προβλέπει την ύπαρξη Ελλήνων. Όλες οι στατιστικές μιλάνε για την συρρίκνωση των Ελλήνων στα 7,5 εκατομμύρια ψυχές έως το 2050. Οι αυτοκτονίες συνεχίζονται, ο λαός γερνάει, οι λαθρομετανάστες ξεσαλώνουν μέσα στα κέντρα νεοταξικής φιλοξενίας επαναστατώντας στηριζόμενοι από την Αριστερά.

Κι όμως, οι δολοφόνοι του ελληνικού έθνους στοχοποιούν τους Έλληνες Εθνικιστές για έναν επιπλέον λόγο. Γιατί αυτό απαιτούν οι εκφραστές της παγκόσμιας διακυβέρνησης που θέλουν να φράξουν στο Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα το δρόμο για την εξουσία επικαλούμενοι δήθεν βιαιότητες και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές.

Τα τρομοκρατικά δολοφονικά χτυπήματα σε βάρος του ελληνικού εθνικισμού επιδιώκουν να σπείρουν τον φόβο στις ελληνικές καρδιές και τον εμφύλιο πόλεμο που έχουν σχεδιάσει οι γυρολόγοι εμποράκοι για να αδυνατίσουν την εθνική αντίσταση του λαού μας όταν οι διεθνιστές ζητούν εθνικιστικές συλλήψεις. Μάταιος ο κόπος σας «κύριοι».

Κράτος, παρακράτος και «αντιπολίτευση» για μια ακόμη φορά ξεγυμνώνονται για τον ανθελληνισμό τους, όμοιο μ’ αυτόν των εξωτερικών μας εχθρών. Κανένα μέσο διαφυγής των καθεστωτικών, εναέριο ή επίγειο, δεν φτάνει για να ακυρώσει την απονομή δικαιοσύνης.

Οι πολεμικές προεργασίες της Τουρκίας που προσμένει την πρόκληση μιας ψεύτικης επανάστασης κατά των Ελλήνων εντός των συνόρων για να μας χιμήξει δεν πρόκειται να ευδοκιμήσουν. Οι τουρκικές γεωτρήσεις και οι απαιτήσεις επί του γεωφυσικού πλούτου στην Κύπρο με την προέλαση του τουρκικού στρατού στην ουδέτερη ζώνη των κατεχομένων έρχονται να επαληθεύσουν τα προλεγόμενα των γερόντων της Πίστης μας. Όμως ο Στρατός μας αγρυπνά. Οι παραβιάσεις στις Οινούσσες και σε ολάκερο το Αιγαίο μας δεν τρομάζουν τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις όταν οι τουρκομογγόλοι λαμπαδιάζουν μονάχοι τους.

Ο Λαϊκός Εθνικισμός σαλπίζει το μήνυμα της ελευθερίας και της εθνικής κυριαρχίας. Η Ελλάς διαθέτει έναν λαό που ματώνει και ιδρώνει μονάχα για τα παιδιά του. Και ο Ελληνικός Στρατός σηκώνει την Σημαία Μας όπου χτυπά η καρδιά της Φυλής μας.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
    

 
Το τοπίο που αρχίζει να διαμορφώνεται μετά την απόφαση του τελευταίου Eurogroup και παρά τις προσπάθειες να εμφανιστεί ως το τέλος των θυσιών, είναι αρκετά πιο σύνθετο, ενώ ανώτατοι κυβερνητικοί παράγοντες αγωνιούν για τη στάση της κοινωνίας. Το πρώτο ουσιαστικό χτύπημα ήρθε από τον χειρισμό του φορολογικού με απίστευτη ανευθυνότητα και ερασιτεχνισμό που απειλεί να «τινάξει στον αέρα» την κυβέρνηση.


Η συζήτηση, μέσω διαρροών, που διεξήχθη δημοσίως για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο προκάλεσε τις αντοχές της κοινωνίας, δυναμίτισε την αξιοπιστία της κυβέρνησης και αποκάλυψε ότι οι θυσίες όχι μόνο δεν τέλειωσαν αλλά έρχονται και άλλες για τα συνήθη υποζύγια.
Υπέσκαψε τις τελευταίες ελπίδες για έξοδο της χώρας από την κρίση και αποδυνάμωσε την κυβερνητική συνοχή.

Οι εμφανίσεις του Γιάννη Στουρνάρα και η επιχειρηματολογία των στελεχών του ΥΠΟΙΚ, για την κατάργηση του αφορολόγητου για τα παιδιά, ενίσχυσαν την εντύπωση ότι η αναλγησία δεν έχει όρια.

Ενώ μέχρι σήμερα οι περισσότεροι είχαν συνηθίσει τους «κακούς» τροϊκάνους να ζητούν περισσότερες θυσίες, οι Έλληνες πάγωσαν μπροστά στο θέαμα, μέλη της δική τους κυβέρνησης να αδιαφορούν για τους ανθρώπους και να τους αντιμετωπίζουν ως υπάλληλοι του Τόμσεν που βλέπουν μόνο αριθμούς.

Κάποιοι άλλοι αριθμοί, όμως, δημιουργούν εκρηκτικό μίγμα:

- Οι περικοπές μισθών, συντάξεων επιδομάτων, τα χαράτσια και η ανελέητη φορολογία και τα όλο και σκληρότερα μέτρα, έχουν οδηγήσει τους Έλλήνες στην εξαθλίωση, ενώ το βιοτικό επίπεδο στη χώρα μας θυμίζει εκείνο της Βουλγαρίας(έρευνα ΙΝΕ).

- Η χώρα παρά τη εξωτερική επιτήρηση παίρνει χρυσό μετάλλιο διαφθοράς στην Ε.Ε και βρίσκεται σε επίπεδο Κολομβίας(Έκθεση Διεθνούς Διαφάνειας).

- Το πρώτο κύμα διαθεσιμότητας στο Δημόσιο δεν εξελίσσεται ομαλά, ενώ εξαπλώνεται το κύμα καταλήψεων στους δήμους από εργαζομένους που αντιδρούν. Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης έχοντας χάσει τον έλεγχο με αλλεπάλληλες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου «καταργεί» ακόμα και τους Δημάρχους.

- Οι κινητοποιήσεις των δικαστικών λειτουργών συμπληρώνουν 80 ημέρες και έχουν δημιουργήσει πολλά και έντονα προβλήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πανελλαδικά στα Διοικητικά Δικαστήρια της χώρας ο αριθμός των αναβολών που δόθηκαν ανέρχεται στις 29.500.

Στο πρωθυπουργικό επιτελείο τρομάζουν στην ιδέα μιας κοινωνικής έκρηξης και ο προβληματισμός εντάθηκε μετά την ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ που με αφορμή τα 4 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου καλούσε σε διαδηλώσεις για ανατροπή της τρικομματικής συγκυβέρνησης Σαμαρά. Ο εφιάλτης μια γενικευμένης αντίδρασης ξαφνικά ερχόταν πιο κοντά, η απάντηση ήταν μια σκληρή ανακοίνωση της ΝΔ που έριχνε λάδι στη φωτιά.

Στις συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου η κυβέρνηση προετοιμαζότανε για έναν εξαιρετικά δύσκολο χειμώνα και όλοι, και πρώτος ο πρωθυπουργός, κατανοούσαν ότι σύντομα θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την κοινωνία που θα αντιδρά στα μέτρα.

Ο χειμώνας έφτασε και η πρώτη μεγάλη δοκιμασία είναι προ των πυλών…

Το ερώτημα που θέτουν όμως αρκετοί υπουργοί είναι ποια ακριβώς θα είναι η επόμενη ημέρα για την κυβέρνηση σε περίπτωση γενικευμένης κοινωνικής αντίδρασης και αν δεν προχωρήσει ομαλά ο σχεδιασμός; Οι εκλογές σίγουρα δεν αποτελούν λύση, υπάρχει σχέδιο Β;

Βεβαία πολλοί είναι αυτοί που κάνουν και πονηρές σκέψεις, μετά το αδιέξοδο στο φορολογικό και με την κοινωνία να «βράζει» κάποιοι θα θελήσουν να δημιουργήσουν επεισόδια με στόχο τη δημιουργία σεναρίων αποσταθεροποίησης. Με την ελπίδα ο φόβος να αποδυναμώσει τη διάθεση για αντιδράσεις. Μια επανάληψη των Δεκεμβριανών αλλά με την Αστυνομία να συλλαμβάνει, αυτή τη φορά τους «ταραξίες» και να δείχνει αποτελεσματική.

Επειδή όμως ο κόσμος δύσκολα θα πειστεί κι αυτήν την φορά καθώς η ιστορία επαναλαμβάνεται πάντα ως φάρσα…καλό θα ήταν η κυβέρνηση να μην κόπτεται μόνο για την αξιοπιστία στο εξωτερικό αλλά να κερδίσει την εμπιστοσύνη στο εσωτερικό.
Νίκος Παναγιωτόπουλος

newpost

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...