Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012

Ο κρυμμένος θησαυρός ύψους 427 δισεκατομμυρίων ευρώ νότια της Κρήτης!


Σε 427 δισ. ευρώ ανέρχεται η αποτίμηση των υποθαλασσίων κοιτασμάτων φυσικού αερίου νοτίως της Κρήτης, σύμφωνα με υπολογισμούς της Deutsche Bank, η οποία ταυτόχρονα ανοίγει και επίσημα συζήτηση στις διεθνείς αγορές για τα συγκεκριμένα αποθέματα υδρογονανθράκων που ελέγχει η Ελλάδα. Μάλιστα, με την επιφύλαξη ότι οι διαθέσιμες γεωλογικές μελέτες θα αποδειχθούν αληθινές γερμανική τράπεζα μιλά για καθαρό όφελος για το δημόσιο της τάξης των 214 δισ. ευρώ , δηλαδή 107% του σημερινού Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος και, παράλληλα, εξετάζει τους «κανόνες εμπλοκής» των ξένων επενδυτών στην εκμετάλλευσή τους.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τύπος της Κυριακής», η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα επισημαίνει πως τα αποτελέσματα των σεισμολογικών ερευνών που έχουν ξεκινήσει αναμένονται στα μέσα του 2013 και εάν ανταποκρίνονται στις υπάρχουσες γεωλογικές εκτιμήσεις, μελέτες και αναγωγές Ελλήνων και ξένων επιστημόνων τότε η αξία τους προσεγγίζει πράγματι τα 430 δισ. ευρώ.
Με δεδομένο ότι ως γενικός κανόνας το 25% εξ αυτών προορίζεται για το κόστος εξόρυξης και διάθεσης και άλλο 25% είναι το περιθώριο κέρδους των εταιρειών που θα αναλάβουν τις δραστηριότητες αυτές, υπολογίζει πως το 50% ήτοι περί τα 214 δισ. ευρώ αποτελούν το καθαρό όφελος για τα δημόσια ταμεία.
Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 107% του ΑΕΠ και αναμένεται να αρχίσει να εισρέει κοντά στην χρονική στιγμή που έχει τεθεί ο στόχος για την μείωση του χρέους ως ποσοστό επί του ΑΕΠ προς τα επίπεδα του 120%, δηλαδή περί το 2020.
Η γερμανική τράπεζα κάνει δε και ειδική μνεία στο γεγονός ότι οι γεωλόγοι εμπειρογνώμονες αναφέρουν την ύπαρξη και σημαντικών αποθεμάτων πετρελαίου στην Ελλάδα επιπροσθέτως αυτών του φυσικού αέριου. Διευκρινίζεται ότι οι υπολογισμοί της τράπεζας αφορούν μόνον τα υποθαλάσσια κοιτάσματα των υποθαλάσσιων εκτάσεων νοτίως της Κρήτης και όχι και αυτών του Ιονίου ή και του Αιγαίου.
Οι γείτονές μας αντιλαμβάνονται τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται στο χώρο του φυσικού αερίου και γι’ αυτό επεκτείνουν τις προκλήσεις τους σε θαλάσσιες περιοχές που βρίσκονται ανάμεσα στην Κρήτη, την Κύπρο και νότια της Κύπρου.
Σύμφωνα με πολλούς Έλληνες και ξένους επιστήμονες ο υποθαλάσσιος χώρος μεταξύ Κύπρου – Ισραήλ- Αιγύπτου – Κρήτης θα μπορούσε να περικλείει αποθέματα υδρογονανθράκων της τάξης των 15 τρις κυβικών μέτρων.
Αποθέματα που αντιπροσωπεύουν τις ανάγκες της Ευρώπης για 30 χρόνια!
Αν σκεφτεί κανείς ότι οι ετήσιες ανάγκες της χώρας μας σε φυσικό αέριο ανέρχονται σε 3,4 δις κυβικά τότε καταλαβαίνει για τι αστρονομικά ποσά μιλάμε…
Πως λοιπόν, προσπαθούν οι κυβερνώντες μας να μας πείσουν ότι είμαστε μία φτωχή χώρα που δεν μπορούμε να κρατηθούμε από πουθενά;
Μήπως δε γνωρίζουν αυτά τα δεδομένα; Ή μήπως ο ορυκτός πλούτος αποτελεί για αυτούς κάτι ασήμαντο;

Αφήσαμε ελεύθερο τον δολοφόνο του Κώστα Ηλιάκη…

Η πρόσφατη κλοπή της προτομής του ήρωα πιλότου Κώστα Ηλιάκη φέρνει με δραματικό τρόπο στην επικαιρότητα τις συνθήκες του θανάτου του, που έξι χρόνια μετά παραμένουν σε βαθύ σκοτάδι…Ο ήρωας Κ. Ηλιάκης σκοτώθηκε στις 23 Μαΐου του 2006 κατά τη διάρκεια αερομαχίας στα ανοικτά της Καρπάθου. Ήταν 36 ετών και πατέρας δύο ανήλικων παιδιών. Επισήμως, ο θάνατός του αποδόθηκε σε «ατύχημα» που προήλθε από «ανθρώπινο λάθος» του Τούρκου πιλότου με τον οποίο ενεπλάκη σε αερομαχία.

Τα απόρρητα έγγραφα που φέρνει σήμερα στο φως η Real News, αποκαλύπτουν ότι ο Έλληνας σμηναγός δέχτηκε απροκάλυπτα δολοφονική επίθεση από το τουρκικό μαχητικό που καταδίωκε.
Ο σχηματισμός «Αλεπού-370» των δύο ελληνικών F-16 που βγήκαν για καταδίωξη τεσσάρων τουρκικών αεροσκαφών, τα οποία είχαν εισβάλει στον εθνικό εναέριο χώρο μας, ξεκίνησε από το αεροδρόμιο της 133 Σμηναρχίας Μάχης στην Κρήτη. Όταν συναντήθηκαν οι δύο σχηματισμοί στον αέρα και ξεκίνησε η καταδίωξη τους, ο κ. Ηλιάκης δέχτηκε ξαφνικά επίθεση από το ένα τουρκικό μαχητικό.
Ο τούρκος χειριστής Χαλί Ιμπραήμ Οσκεμπίρ χτυπώντας με το δεξί φτερό του RF-4 την καλύπτρα του αεροσκάφους του Ηλιάκη, το οδήγησε σε κάθετη και ανεξέλεγκτη πτώση, στέλνοντάς τον στο θάνατο.
Η απόρρητη αναφορά του σμηναγού Ι. Αγγελή που πετούσε στο δεύτερο ελληνικό αεροσκάφος ως Νο1 του σχηματισμού και είδε πως εκτυλίχθηκε το περιστατικό, επιβεβαιώνει ότι επρόκειτο για δολοφονική ενέργεια.
Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, μετά από έρευνες είχε προχωρήσει στη σύνταξη επίσημου πορίσματος για τις συνθήκες της κατάρριψης του ελληνικού μαχητικού. Σε αυτό αναγνωριζόταν το γεγονός ότι ο Ηλιάκης εκτέλεσε άψογα την αποστολή του.
Η ελληνική πλευρά ωστόσο, φρόντισε να είναι πολύ προσεκτική στο σημείο του πορίσματος στο οποίο γινόταν αναφορά στον Τούρκο πιλότο, περιγράφοντας το όλο περιστατικό ως «ατύχημα» που οφειλόταν σε «ανθρώπινο λάθος» χωρίς να υπάρχει ίχνος δόλου.
Επιτέλους να αποκαλυφθεί η αλήθεια! Να αποδοθούν οι ευθύνες στον ένοχο! Να αναπαυθεί η ψυχή του Έλληνα ήρωα σμηναγού!


olympia

Το δεύτερο εξάμηνο του 2012 έχει αυξηθεί δραματικά η ροή παράνομων μεταναστών από τα παράλια της Τουρκίας προς την Σάμο

Η παραπάνω μαζική είσοδος παράνομων μεταναστών από το Αιγαίο βρήκε απροετοίμαστη την Ελληνική Κυβέρνηση, η οποία συνεχίζει μέχρι σήμερα να αντιμετωπίζει το φαινόμενο με προχειρότητα και έλλειψη συντονισμού, σε σημείο που εκθέτει τη Χώρα Ενώπιον των Ευρωπαϊκών και Διεθνών Οργανισμών. Συγκεκριμένα η φύλαξη των υπό κράτηση παράνομα εισερχόμενων μεταναστών έχει ανατεθεί στη Σάμο στις Λιμενικές Αρχές. Το Λιμεναρχείο Σάμουστερούμενο σχετικής υποδομής αλλά και ανάλογου προσωπικού έχει επιφορτιστεί ένα δυσανάλογο των δυνατοτήτων του έργο , με αποτέλεσμα να κρατούνται σε δωμάτιο ( Αυτοσχέδιο κρατητήριο) 30 τ.μ περί τους 50-80 μετανάστες σε ημερήσια βάση υπό τριτοκοσμικές συνθήκες.


Η ως άνω κατάσταση έχει φθάσει του Λιμενικούς στα όρια των αντοχών τους ενώ παράλληλα θέτει άμεσα σε κίνδυνο την υγεία τους , γεγονός για το οποίο εξέδωσαν και σχετική διαμαρτυρία.
Από την άλλη πλευρά οι κρατούμενοι μετανάστες παραμένουν άσιτοι ή υποσιτίζονταιαφού το Λιμεναρχείο Σάμου αδυνατεί να εξασφαλίσει τη σίτισή τους ελλείψει σχετικών κονδυλίων σίτισης από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Η σίτιση αυτών και κυρίως των ευπαθών ομάδων ( γυναίκες και μικρά παιδιά) έχει αφεθεί στον ανθρωπισμό των λιμενικών και στο περίσσευμα φαγητού του Δημοτικού Γηροκομείου Σάμου . Έτσι η σίτιση των μεταναστών περιλαμβάνει ένα υποτυπώδες γεύμα ανά 48 ωρο και στην καλύτερη των περιπτώσεων ένα γεύμα το 24ωρο.
Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το οποίο διαχειρίζεται τα σχετικά κονδύλια για τη σίτιση των κρατούμενων μεταναστών δεν διαθέτει αυτά για τη σίτιση των κρατούμενων στο Λιμεναρχείο με την αιτιολογία ότι το Λιμεναρχείο δεν υπάγεται στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας από την άλλη πλευρά δεν διαθέτει στον προϋπολογισμό του σχετικά κονδύλια για σίτιση μακροχρόνια κρατούμενων μεταναστών.
Σύντομα θα θρηνήσει η Σάμος θανάτους κρατούμενων μεταναστών και θα γελοιοποιηθεί διεθνώς η Χώρα εξαιτίας μιας απαράδεκτης προχειρότητας και ελλείψεως συντονισμού των ως άνω Υπουργείων.
Για όλα αυτά τι κάνει η Κυβέρνηση;τι λένε τα συναρμόδια Υπουργεία;
aegaio.blogspot.gr

ΤΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ > Μήνυση κατά Van Rompuy (και όχι μόνο) για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Μήνυση κατά Van Rompuy (και όχι μόνο) για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας (!!!). Η μηνυτήρια αναφορά (ποινική) κατά των πέντε αυτών εγκληματιών έχει μελετηθεί με κάθε λεπτομέρεια για να είναι σίγουρο ότι δεν υπάρχει διαφυγή ή διέξοδος. Η καταγγελία έγινε δεκτή διότι παραβιάστηκε η Συνθήκη «Καταστατικό Roman» σε όλα τα σημεία που περιέχονται στην καταγγελία ότι ανταποκρίνονται σε όλες τις συνθήκες που έχουν υπογραφεί από το πρώτο Σύνταγμα έως και τη Συνθήκη της Λισαβόνας.


Η καταγγελία δεν στρέφεται μόνο κατά συγκεκριμένων προσώπων, αλλά και εναντίον όλων εκείνων που υπέγραψαν το ESM / EMS, κατά τη μεταρρύθμιση του φορολογικού πακέτου, ενάντια στην τρόικα και ενάντια στην «Small Change» AEVU 136,3 (ΕΚΤ / ΔΝΤ / ΕΕ της Επιτροπής ) το οποίο εγκρίθηκε σε χρόνο ρεκόρ από τους περισσότερους υπογράφοντες που ανήκουν στην ΕΕ. Τα μέλη της ιταλικής κυβέρνησης είναι στον κατάλογο των υπόπτων.

Το υλικό με τα συντριπτικά στοιχεία του συλλέχθηκε και σχολαστικά μελετηθηκε σε όλες του τις λεπτομέρειες, ώστε να μη δοθεί στη Γενική Εισαγγελέα κυρία Fatou Bensouda η ευκαιρία να απορρίψει την καταγγελία με αιτία τα ψευδή κίνητρα ή τη λάθος κωδικοποίηση.

Η καταγγελία έγινε δεκτή αμέσως, αφού διαπιστώθηκε ότι οι λόγοι είναι περισσότερο από αληθινοί, δεδομένης της κατάστασης στην οποία βρίσκονται οι πολίτες Έλληνες δίχως πόρους με τους οποίους θα μπορούσαν να συνεχίσουν να ζουν μια αξιοπρεπή ζωή γεγονός που τους ωθεί στη βία , προκειμένου να εξασφαλίσουν τούς πόρους ώστε να επιβιώσουν.
Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να γράψω τα ονόματα των πέντε αυτών εγκληματιών (ακόμα και οι γύπες τους αποφεύγουν, διότι αναγνωρίζουν τη βρώμα που αποπνέουν και σε απόσταση 100 χιλιομέτρων)

Η καταγγελία υποβλήθηκε από ένα παντρεμένο ζευγάρι Γερμανών ακτιβιστών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα : την SARAH Luzia Hassel VOLKER και τον VOLKER REUSING.
Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΜΕΝΩΝ :
1. Christine Lagarde Madeleine Odette, του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας Internationale des Geschäftsführende Direktorin
2. Δρ Angela Dorothea Merkel,, Bundeskanzlerin von Deutschland
3. Δρ Wolfgang Schäuble, Bundesfinanzminister von Deutschland
4. José Manuel Durão Barroso Präsident der Europäischen Kommission
5. Herman Achille Van Rompuy, Präsident des Europäischen Rats »

Το ζευγάρι χρησιμοποίησε τις μαρτυρίες των Ελλήνων πολιτών και των δημοσιογράφων Tράγκα Γεώργιου, Παναγιώτη Τζένου, Αντώνιου Πρέκα και του πολιτικού Δημήτριου Κωνσταντάρα (Νέα Δημοκρατία).

Για αρκετούς μήνες έψαξαν στην Ελλάδα και κατέθεσαν μήνυση ενάντια στα 5 προαναφερόμενα πρόσωπα. Στόχος τους ειναι επίσης το γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο διότι για ήδη δύο προηγούμενες μηνύσεις (12-09-2012 / 26-09-2012) τις οποίες είχε καταθέσει το ζευγάρι ο κ. Gauweiler είχε απορρίψει το άνοιγμα μιας διαδικασίας χωρίς να εξηγήσει τους λόγους .

Με αυτή τη νέα καταγγελία με βάση τη »jus cogent» των ανώτατων δικαιωμάτων, ακόμα και οι πιο έξυπνοι Νομικοί ξέρουν οτι οι πιθανότητες απόρριψης είναι ΜΗΔΑΜΙΝΕΣ. Δεδομένων των προαναφερθέντων το γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάσισε να ανοίξει εκ νέου τις 2 προηγούμενες υποθέσεις που είχε βιαστεί να κλεισει άρον άρον ώστενα μην καταλήξει σε δίκη ως συνεργός σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Ο Peter Michel Huber καθηγητής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και γνωστός σε όλο τον κόσμο διαβεβαίωσε το καταγγέλλοντα ζευγάρι ότι έχει την πλήρη υποστήριξη όλων των οργανώσεων σε παγκόσμιο επίπεδο συμπεριλαμβανομένης και της δικής του και προσέφερε υλικοτεχνική υποστήριξη και χρηματοδότηση για όλη την περίοδο της δικαστικής μάχης.
Ακολουθεί το κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς στα αγγλικάΚι άλλη κεμαλική γιορτή στη Ροδόπη από την παρέα των πρακτόρων!

Εορτάστηκε πανηγυρικά λίγο έξω από την Κομοτηνή η τουρκική «Ημέρα του Δασκάλου» με μπόλικους τουρκοπράκτορες, αλλά και βιβλιοπαρουσιάσεις, ομιλίες, παράπονα για τη μειονοτική εκπαίδευση, τραγούδια, ποιήματα για τον Κεμάλ και τη…Μητέρα Πατρίδα, καθώς και τις…συνήθεις πλέον επικρίσεις προς την ΕΛΜΕ Ροδόπης…Άλλη μια κεμαλικής επινόησης γιορτή, η Ημέρα του Τούρκου Δασκάλου, εορτάστηκε πριν από λίγες μέρες (24 Νοεμβρίου) στο εξοχικό κέντρο «Αστραία» (στον…τουρκοκρατούμενο Ίασμο Ροδόπης), με διοργανωτή τον παράνομο «Σύλλογο Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης».
Στην εκδήλωση μετείχαν γνωστοί και σεσημασμένοι τουρκολακέδες της περιοχής μας, όπως ο πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ Τζεμίλ Καμπζά, ο ψευδομουφτήδες Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ και Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καραγιουσούφ και Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ, ο διευθυντής του Μειονοτικού Λυκείου Κομοτηνής Τουνάλπ Μεχμέτ, ο πρόεδρος του «Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Θράκης» Εσάτ Χουσεΐν, ο πρόεδρος του «Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης» Ερκάν Ρουσέν, ο πρόεδρος του «Συλλόγου Μειονότητας Νομού Έβρου» Μπεκήρ Μουσταφάογλου, ο πρόεδρος του «Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Χίλια» Αλή Πεντζάλ, ο επικεφαλής του DEB Ξάνθης Οζάν Αχμέτογλου και πολλοί άλλοι, ενώ το…αφεντικό έλειπε και εκπροσωπήθηκε από τον υφιστάμενό του, υποπρόξενο Αλπέρ Ατάκ. Υπήρξαν όμως και πολλοί μουσαφίρηδες, όπως ο γνωστός αρχιπράκτορας – πρόεδρος της ΜΚΟ «YUNTÜRK» – Φερρούχ Οζκάν, εκπρόσωποι του «Συλλόγου Ατατουρκικής Σκέψης» (σ.σ. γουάου!!!) του Λουλεμπουργκάζ, ο δήμαρχος του Εγρίντερε-Αρντίνε Ρεσμί Μουράτ, ο διευθυντής του επαγγελματικού Λυκείου «Χρίστο Σμιρνέσκι» της Βουλγαρίας Μεχμέτ Γκιουλεστάνοφ και έτερα ακόμη τουρκόφιλα μπουμπούκια.
Η εκδήλωση άρχισε με παρουσίαση του βιβλίου του Ιμπραήμ Μπαλταλή «Ένας μύθος φθάνει στο τέλος» που εξέδωσε ο «Σύλλογος Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης». Στην παρουσίαση τέθηκαν – φυσικά – για μια ακόμη φορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι…Τούρκοι δάσκαλοι στη Θράκη. Ακολούθησαν η ανάγνωση του Ύμνου του Δασκάλου και οι ομιλίες με πρώτη βεβαίως εκείνη του προέδρου του ψευτο-συλλόγου Σαμή Τοραμάν. Σε έναν ακόμη εμετικό κεμαλολατρικό παροξυσμό του, ο εν λόγω κωμικός πρακτορίσκος (2η φωτογραφία) μεταξύ άλλων ανέφερε: «Σαν σήμερα στις 24 Νοεμβρίου 1928 ήταν που έγινε δεκτός ως Αρχιδάσκαλος ο Τρανός Ηγέτης Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ που είχε πει πως τα έθνη τα ιδρύουν μόνο οι δάσκαλοι και είχε αφήσει παρακαταθήκη σε αυτούς την ανατροφή της νέας γενιάς. Οι άνθρωποι της μειονότητας έχουν τα εκπαιδευτικά τους δικαιώματα που προέρχονται από την συνθήκη της Λοζάννης. Η μειονοτική εκπαίδευση είναι ιδιωτική και αυτόνομη. Αυτά αναφέρονται ξεκάθαρα στα άρθρα 40 και 41 της Λοζάνης. Δυστυχώς ένα από τα μεγαλύτερα θέματα της μειονότητας είναι το εκπαιδευτικό».
Μίλησαν ακόμη ο δήμαρχος του Εγρίντερε-Αρντίνε Ρεσμή Μουράτ, που τόνισε πως είναι ανάγκη να στηθούν φιλίες ανάμεσα στους Ροδοπαίους που ζούνε στον Βορά και στον Νότο (σ.σ. προφανώς μάθανε πως εδώ στη Θράκη γ…, πλακώσανε κι οι…τουρκοβούλγαροι!), ο εκπρόσωπος της…«Ατατουρκικής Σκέψης» (σ.σ. ναι βρε, τι γελάτε, υπάρχει όντως κάτι τέτοιο – μάλλον θα είναι κάνα κέντρο μελέτης του πώς να διοργανώνεις σφαγές και γενοκτονίες!), τουρκοδήμαρχοι και ψευτομουφτήδες, αλλά και διάφοροι άλλοι τουρκολακέδες. Ανάμεσά τους μάλιστα τον λόγο πήρε και ο αντιπρόεδρος του DEB Οζάν Αχμέτογλου, που δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την πρόσφατη ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ροδόπης (σ.σ. πόσο πολύ τους έτσουξε τελικά!) λέγοντας μεταξύ άλλων πως «σήμερα η μειονοτική εκπαίδευση απειλείται σοβαρά. Εκπαιδευτικοί φορείς βγαίνουν και ζητάνε την κατάργηση της μειονοτικής εκπαίδευσης. Εμείς ως κόμμα είχαμε στείλει επιστολή στο υπουργείο Παιδείας που συνόψιζε τα αιτήματα μας. Το υπουργείο στην απάντηση που έδωσε στην επιστολή μας, ισχυριζόταν πως η Ελλάδα δεν έχει υποχρέωση να ανοίγει για τη μειονότητα νηπιαγωγεία που θα παρέχουν εκπαίδευση στα τουρκικά και ελληνικά. Ακολούθως ανέφερε πως η δίγλωσση εκπαίδευση στα νηπιαγωγεία είναι αντιπαιδαγωγική και είναι ένα απομεινάρι του παρελθόντος. Και μόνο αυτά αρκούν για να αντιληφθούμε την οπτική τους σκοπιά προς την μειονοτική εκπαίδευση. Εάν δεν αγωνιστούμε σοβαρά και μαζικά για το θέμα της μειονοτικής εκπαίδευσης, 15 χρόνια αργότερα θα είναι δύσκολο να μιλάμε για μειονοτική εκπαίδευση και μειονοτικά σχολεία».
Μετά τις ομιλίες ακολούθησαν ποιήματα από μικρά παιδιά, παραδοσιακοί χοροί (σ.σ. μαντέψτε ποιας…εθνικής παράδοσης), συναυλία κάποιου τουρκοκαλλιτέχνη ονόματι Μεχμέτ Αλτινόκ και η βραδιά έληξε με τραγούδια της χορωδίας του τουρκοσυλλόγου. Όλα καλά, ε; Κι εμείς φυσικά (κοιμόμαστε) ακόμη καλύτερα…
ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
1.Ο ψευδομουφτής Ξάνθης – και αρχιπράκτορας της Τουρκίας – Αχμέτ Μέτε με τον Σααντετίν Σακήρ Χουσεΐν.
2. Από τη βιβλιοπαρουσίαση του τουρκοβιβλίου περί εκπαιδεύσεως. Στο κέντρο του πάνελ ο πρόεδρος του του παράνομου ¨Συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης» Σαμή Τοραμάν και πρώτος από αριστερά ο αρχιπράκτορας πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ και δημοσιογράφος της “Γκιουντέμ” Τζεμίλ Καμπζά.
3. Πάλι ο Μέτε ομιλών.
4. Η…απίστευτη φάτσα που βλέπετε είναι ο αντιπρόεδρος του DEB (ουσιαστικά επικεφαλής του παραρτήματος Ξάνθης) Οζάν Αχμέτογλου. Είναι ακριβώς την ώρα που…σχολιάζει την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ροδόπης…
5. Και ολίγη από…παραδοσιακούς χορούς (σ.σ. της Τουρκίας)…
6. Από την υποδοχή που έκανε την προηγούμενη μέρα στα γραφεία του τουρκοσυλλόγου ο πρόεδρος Τοραμάν και τα μέλη του Δ.Σ. του στους διάφορους καλεσμένους από τη Βουλγαρία.
7. Και μια αναμνηστική με τους τουρκο-βουλγάρους στα πλαίσια της σύσφιγξης των σχέσεων. Λίγο οι μειονοτικοί της Βουλγαρίας, λίγο οι τουρκοπράκτορες των Δωδεκανήσων, η παρέα όλο και διευρύνεται…
proxeneio-stop

Στα χέρια του πρωθυπουργού η μυστική μελέτη για φυσικό αέριο και πετρέλαιο νότια της Κρήτης

Σάλο προκάλεσε την προηγούμενη εβδομάδα η μελέτη της Deutsche Bank σύμφωνα με την οποία έχουν εντοπιστεί υποθαλάσσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης και μάλιστα τόσα όσα ώστε η Ελλάδα ξεχρεώνει και με το παραπάνω και βγαίνει οριστικά από το οικονομικό αδιέξοδο. Μετά τη μελέτη της γερμανικής τράπεζας, έρχεται στο φως και νέα αποκάλυψη πάνω στο συγκεκριμένο θέμα που ενισχύει ακόμη περισσότερο την αισιοδοξία. Ειδικότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα Κεφάλαιο, ο νορβηγικός κολοσσός PGS ύστερα από μυστικές σεισμικές μελέτες που διενήργησε ερήμην του ελληνικού κράτους, διαθέτει σοβαρές ενδείξεις αλλά και τεκμήρια για τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων νοτίως της Κρήτης.

Το αποκαλυπτικό έγγραφο με τη μελέτη βρίσκεται στα χέρια του πρωθυπουργού ο οποίος έχει ενημερωθεί και προσωπικά.

Μάλιστα σύμφωνα με την εφημερίδα Real News, οι επιστήμονες κ.κ Λυγερός, Κονοφάγος και Φώσκολος αποτιμούν το όφελος της χώρας από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και ίσως πετρελαίου από 270 δισ. έως και 1,3 τρισ. δολάρια. Σημειώνεται ότι η μελέτη της Deutsche Bank αποτιμούσε τα υποθαλάσσια κοιτάσματα φυσικού αέριου νοτίως της Κρήτης στα 427 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή καθαρό όφελος για το δημόσιο της τάξης των 214 δισ. ευρώ -ή 107% του σημερινού Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος.

Τα αποτελέσματα των σεισμολογικών ερευνών που έχουν ξεκινήσει αναμένονται στα μέσα του 2013 ενώ σημειώνεται πως απαιτείται χάραξη ΑΟΖ.

Τέλος, οι υπολογισμοί της τράπεζας αφορούν μόνον τα υποθαλάσσια κοιτάσματα των υποθαλάσσιων εκτάσεων νοτίως της Κρήτης και όχι και αυτών του Ιονίου ή και του Αιγαίου.
olympia

Ποιό αόρατο χέρι προστατεύει τους ισλαμιστές δολοφόνους στην Ελλάδα;

Η τέως πρωθυπουργική οικογένεια, έδωσε Γη και Ύδωρ στους Καταριανούς επενδυτές. Από τα μυστικά ταξίδια του Νίκου Παπανδρέου, εως την διθυραμβική παρουσίαση στο μέγαρο Μαξίμου, την απόδοση των εκατοντάδων εκατομμυρίων σε εταιρεία του ομίλου Μπόμπολα. Την ίδια στιγμή το “Έθνος” βάφτιζε τον ισλαμοφασίστα, δολοφόνο μωρών της Τουλούζης, ως “μαχητή του Τζιχάντ”… Συμπτώσεις, όπως πάντα. Μία μαύρη φασιστική σκιά έχει απλωθεί πάνω από την χώρα. Ένα απεχθές έγκλημα μίσους στην Πάτρα από φανατικό ισλαμιστή, μεταφράστηκε σε “συμπλοκή επειδή τους ενοχλούσε ο σκύλος”.
Ο δολοφόνος βαφτίστηκε “ανήλικος Αφγανός”, όπως ακριβώς είχε πάρει άσυλο το κτήνος της Πάρου. Οι υπεύθυνοι που του έδωσαν άσυλο δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί, παρά τις απανωτές ερωτήσεις Μαρκόπουλου, Νικολόπουλου κλπ στην βουλή.
Ουδείς βέβαια μπήκε στον κόπο να γράψει αυτό που έχουν αποκαλύψει με εκτενή ρεπορτάζ ξένες εφημερίδες, το μίσος των ισλαμιστών στα συμπαθή τετράποδα που ήταν και η αιτία
του φόνου. Γεγονός που έχει δημιουργήσει ακόμα και συρράξεις σε Ευρωπαϊκές πόλεις όπου ισλαμικές οργανώσεις ζητούν την απαγόρευση κατοχής σκύλου. (Η Ευρώπη σε σπιράλ παράνοιας! Απαγόρευση των σκύλων ζητά Τούρκος στην Χάγη, επιθέσεις ισλαμιστών σε κατόχους σκύλων στην …Ισπανία!)
Το έγκλημα αυτό λοιπόν, ήταν χαρακτηριστικό έγκλημα μίσους, αλλά αντιμετωπίστηκε ως καθημερινότητα.
Όπως ακριβώς και το έγκλημα μίσους εναντίον του παιδιού στην Πάρο, που έκανε το λάθος να είναι γυναίκα. Το κτήνος μάλιστα χαρακτηριζόταν από τα καθάρματα που το απασχολούσαν ως “ευσεβής μουσουλμάνος που τηρούσε το Ραμαζάνι”.
Και σε εκείνη την περίπτωση, έγινε ολόκληρη κινητοποίηση αρχών, δημάρχων, μεγαλεκδοτών για να αποσιωπηθεί το έγκλημα. Στην συνέχεια, ο υπάνθρωπος φασίστας χαρακτηρίστηκε “ανήλικος” και έτυχε προστασίας εκλεκτής δικηγόρου. Στην συνέχεια, έγκλημα κατά ναρκέμπορα στο κέντρο από αλλοδαπό, χαρακτηρίστηκε ως “ρατσιστικό” με την συμμετοχή ακόμα και του υπουργού Ρουπακιώτη στην άθλια προπαγάνδα, ώστε να υπάρξει “συμψηφισμός” στην κοινή γνώμη.
Εάν σας φαίνεται φυσιολογικό ή “ιδεοληψία” να κινητοποιούνται ακόμα και υπουργοί για να υπερασπίσουν ναζιστικά κτήνη, κάνετε λάθος.
Τα λόμπις που ενορχηστρώνουν παρόμοιους μηχανισμούς, έχουν άφθονο χρήμα και ισχυρές προσβάσεις. Πρόσφατα, ακόμα και οι Αμερικανοί που πρωτοστάτησαν στις ισλαμοφασιστικές εξεγέρσεις σε Λιβύη και Συρία, αποκάλυψαν τον ανεξέλεγκτο ρόλο του Κατάρ που υπόθαλψε τις εγκληματικές ομάδες. Οι οποίες μετουσιώθηκαν σε “επαναστάτες” και στις δύο περιπτώσεις. Υπήρξε προχθες σαφές κατηγορώ από τον Λευκό Οίκο για τον συνεχιζόμενο εξοπλισμό της Αλ Κάιντα στην Λιβύη με όπλα από το Κατάρ. Ειδικά μετά την κατακραυγή της σφαγής στην πρεσβεία που έγινε με Αμερικάνικα -τρανζιτ Κατάρ- όπλα.
Τα λόμπις όμως είναι ισχυρότατα όχι μόνο στην Αμερική αλλά ακόμα και στο “αντιισλαμικό” Ισραήλ, όπου όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα, η Μοσάντ εκτελούσε τους Ιρανούς πυρηνικούς επιστήμονες με χρηματοδότηση της …Σαουδικής Αραβίας!
Το Κατάρ πλήρωνε αφειδώς για την περίθαλψη των ισλαμοφασιστών της Λιβύης στην Ελλάδα, συμφωνία για την οποία “κατηγορήθηκε” ως χρυσοφόρος διαμεσολαβητής, μέλος ισχυρής πολιτικής οικογένειας.
Το πόσο ψηλά φτάνει η σήψη δεν χρειάζεται “συνωμοσιολογία” για να το αντιληφθούμε. Ούτε όμως είμαστε σε θέση να αναμένουμε πότε οι σουλτάνοι θα ζητήσουν να βιάσουν τα παιδιά των συνεργατών τους, κατά την προσφιλή τους τακτική. Τότε πλέον θα είναι αργά για την πατρίδα.
Οι εχθροί της Ελευθερίας δεν είναι άνθρωποι, δεν δικαιούνται κανέναν ανθρωπισμό, αφού έχουν θέσει εαυτόν εκτός ανθρωπότητας. Κάθε ένας από το μετερίζι του, ας εμποδίσει την ανθρωπότητα και τον Ελληνισμό από το να γίνει θύμα ενός νέου ολοκαυτώματος. Ο Πόντος και η Σμύρνη γέννησαν το Άουσβιτς.

Ιερώνυμος Β’:”ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΣΤΗ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ”

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Β' -Γιώργος Παπανδρέου
Την ώρα που η δυστυχία και η απόγνωση θερίζει τα πάντα στο διάβα της, αυτός συνιστά καρτερικότητα και αμπελοφιλοσοφεί επικαλούμενος τη διαχρονικότητα του Ελληνισμού, και τη δυνατότητά του να βγαίνει πάνω από οτιδήποτε επιχειρεί να τον συντρίψει…
Και σήμερα που οι δυνάμεις κατοχής επιχειρούν να επενδύσουν επικοινωνιακά στη νομιμοποιημένη παρουσία τους στον τόπο, αυτός ψελλίζει διστακτικά και με τρόπο αμφιλεγόμενο λιβανωτούς στην εθνική αξιοπρέπεια, που όσοι την τσαλαπάτησαν και την κουρέλιασαν, είχαν τη σιωπηλή ανοχή του ως πολύτιμο σύμμαχο.
Μιλάμε για τον αρχιεπίσκοπο, τον άνθρωπο που με τη σιωπή του απεμπόλησε ουσιαστικά τον ποιμενικό του ρόλο, όταν η κοινωνία είχε ανάγκη από έναν μπροστάρη ικανό να σηκώσει ψηλά τη σημαία της εθνικής αξιοπρέπειας, και αυτός δεν το έκανε…
Μιλάμε για τον πνευματικό ταγό, που ενώ θα έπρεπε να κλείσει την πόρτα στον κατοχικό επίτροπο, τροφοδοτώντας το πνεύμα αντίστασης αυτού του λαού, αυτός επέλεξε… 
 
Να τον δεχτεί… να επιχειρήσει να τον νουθετήσει… να παραβλέψει πως ο ρόλος του κατοχικού επιτρόπου, είναι να εποφθαλμιά ακόμη και αυτήν  την εκκλησιαστική περιουσία, που αργά ή γρήγορα θα μεθοδευθεί η παράδοσή της στις δυνάμεις της ξένης κατοχής.
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΣΤΗ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Μιλάμε για τον παπά που αποδείχθηκε κατά πολύ κατώτερος των περιστάσεων και του ρόλου του ως ιεράρχη, ο οποίος επέλεξε να αρκεστεί σε πυροτεχνηματικού χαρακτήρα δηλώσεις εντυπωσιασμού, απόλυτα ανεκτές από τους κατοχικούς εντεταλμένους, που ξέρουν καλά ότι τα πυροτεχνήματα την επόμενη κιόλας στιγμή χάνουν τη λάμψη τους, και το ανέχτηκαν γιατί εξασφάλισαν τη νομιμοποίηση της κατοχικής τους παρουσίας, με τίμημα ένα φραστικό πυροτέχνημα που αύριο κανείς πλέον δε θα θυμάται.
 
Το ερώτημα λοιπόν είναι σαφές όσο και αμείλικτο…
Αυτόν τον πνευματικό ταγό έχει ανάγκη ο Ελληνισμός και η ορθοδοξία, για να στήσει όρθια την αντίστασή της στην κατοχή και την ίδια της την αξιοπρέπεια σε τελευταία ανάλυση???
Πριν επιχειρήσετε να απαντήσετε σ αυτό το ερώτημα, αναρωτηθείτε
Τι θα είχε συμβεί, αν ένας πραγματικά άξιος θρησκευτικός και πνευματικός ηγέτης, είχε αρνηθεί με τρόπο επιδεικτικό να συναντήσει τον κατοχικό επίτροπο, και είχε επιλέξει να σταθεί μπροστάρης στο πλευρό της ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, προτρέποντας τον να αντισταθεί στην κατοχή αρνούμενος να υποστείλει τη σημαία της αξιοπρέπειάς του.
Αναρωτηθείτε τι θα είχε συμβεί, αν ένας καθ όλα άξιος θρησκευτικός και πνευματικός ηγέτης, είχε αποφασίσει να μετατρέψει τις εκκλησιές σε ορμητήρια αντίστασης και ξεσηκωμού της κοινωνίας που καταδυναστεύεται, προκειμένου να ανακτήσει τον τόπο της και την τσαλακωμένη αξιοπρέπειά της.
Όμως αυτός ο αρχιεπίσκοπος, γι ακόμη μια φορά και πέρα από τα φραστικά του άλλοθι, επέλεξε να σκύψει το κεφάλι μπροστά στον Φούχτελ, και εξάντλησε την υπόστασή του ως πνευματικός ηγέτης, σε δημοσιοσχεσίτικες πρακτικές, παίζοντας το παιχνίδι της κατοχήςκαι νομιμοποιώντας το πολιτικό και εθνοκτόνο έργο των ντόπιων πολιτικών της αδρεικέλων.
Τέτοιον πνευματικό ηγέτη λοιπόν έχει ανάγκη ο Ελληνισμός και η ορθοδοξία???
Δείτε την είδηση όπως αυτή παρουσιάζεται από τα ΜΜΕ και βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματά σας…
Τον Yφυπουργό του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εργασίας της Γερμανίας Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ και τους εκπροσώπους του Δικτύου «Διακονία» των Ευαγγελικών φιλανθρωπικών οργανισμών της Γερμανίας με επικεφαλής τον Πρόεδρο τους κ. Johannes Stockmeier δέχθηκε σήμερα το πρωί σε συνάντηση στην Ι. Αρχιεπισκοπή ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Read More
“Είστε σεισμογράφος και καταγράφετε τον παλμό της χώρας και του ελληνικού λαού” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φούχτελ στον Μακαριώτατο, ενώ ο κ. Stockmeier αναφέρθηκε στο ιδιαίτερα σημαντικό έργο, όπως ανέφερε, που πραγματοποιεί η φιλανθρωπική εταιρεία της Ι. Αρχιεπισκοπής “Αποστολή” και εν γένει η Εκκλησία της Ελλάδος.
“Εγω είμαι ένας παπάς και θέλω να χρησιμοποιώ τη γλώσσα της αλήθειας, όπως τη νιώθω. Δεν χρησιμοποιώ τη γλώσσα της διπλωματίας” σημείωσε ο Μακαριώτατος. “Έτσι όπως έχω μιλήσει σκληρά για την κυρία Μέρκελ στο παρελθόν, άλλες φορές σημειώνω ότι είναι ένας πολύ χρήσιμος άνθρωπος που εκτιμούμε, μία δυνατή προσωπικότητα  που η Ευρώπη την χρειάζεται”.
“Το ερώτημα όμως και η αγωνία μας”, πρόσθεσε, “είναι ποια Ευρώπη θέλουμε: μία Ευρώπη γερμανική ή μία Γερμανία ευρωπαϊκή; Θελουμε μια Ευρώπη, στην οποία ο καθένας θα αναζητά να ηγεμονεύσει ή την Ευρώπη που όλοι ονειρευτήκαμε; Αυτός είναι ο προβληματισμός μου. Μία από τις θεμελιώδης αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ο σεβασμός στην ιδιαιτερότητα του άλλου. Ούτε οι Γερμανοί μπορούν να γίνουν Έλληνες, ούτε οι Έλληνες Γερμανοί” σημείωσε. Όπως σας είπα δεν μιλώ τη γλώσσα της διπλωματίας, αλλά λέω αυτό που πιστεύω”, είπε.
Ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σχέση που έχει ο ελληνικός λαός με την Εκκλησία, υπογραμμίζοντας ότι οι Έλληνες είναι στενά συνδεδεμένοι με τις Εικόνες, οι οποίες δεν μπορούν, επειδή κάποιοι το θέλουν, να αποκαθηλωθούν από τους δημόσιους χώρους λατρείας.
Και συνέχισε: “Η κρίση έχει αντίκτυπο, όπως είναι φυσικό, στη ζωή του λαού μας. Θα την ξεπεράσουμε. Δεχόμαστε τη συνεργασία, θέλουμε τη βοήθεια των εταίρων μας όμως υπό έναν απαράβατο όρο: να διατηρήσουμε την αξιοπρέπεια μας. Έχουμε την ιστορία και τον πολιτισμό μας και όλα αυτα δε μπορούμε να τα ξεπουλήσουμε”.

Ἀπέδρασε ὁ Ἀφγανός φονιᾶς τοῦ Λαζανᾶ καί τό κρατοῦσαν κρυφό!!!Αὐτό δέν εἶναι κράτος. Εἶναι ὁ γάμος τοῦ καραγκιόζη. 
Πρίν ἀπό μερικές ἡμέρες μάθαμε ὅτι ἀφέθηκε ἐλεύθερος ὁ ἕνας ἀπό τούς δολοφόνους τῶν παιδιῶν τῆς «Δίας», τώρα μαθαίνουμε ὅτι τό δικαστήριο κατεδίκασε τόν δολοφόνο τοῦ Λαζανᾶ (τοῦ παιδιοῦ πού κατακρεουργήθηκε ἀπό τό μαχαίρι Ἀφγανοῦ ὑπανθρώπου τόν Μάϊο τοῦ 2012), σέ 15 χρόνια κάθειρξι, ἐρήμην του!!!
Ὁ Ἀφγανός δολοφόνος ἔχει ἀποδράσει. Οἱ ἴδιοι οἱ συγγενεῖς τοῦ θύματος δέν εἶχαν ἰδέα. Μπῆκαν στήν αἴθουσα γιά νά παρακολουθήσουν τήν δίκη καί εἶδαν ἄδειο τό ἐδώλιο!
Δεῖτε λεπτομέρειες:
Μινώταυρος

Πάτρα: Οργή στη γειτονιά του Θανάση Λαζανά μετά την αποκάλυψη της απόδρασης του Αφγανού δολοφόνου που κρατήθηκε κρυφή- “Υπάρχει κράτος;” ρωτούν

Εξαγριωμένοι είναι οι κάτοικοι στις Ιτιές Πατρών από την απίστευτη απόδραση του Αφγανού που είχε δολοφονήσει τον άτυχο Θανάση Λαζανά και ο οποίος   καταδικάστηκε ερήμην του από το δικαστήριο. Oι συγγενείς του Λαζανά δεν γνώριζαν τίποτα για την απόδραση του δολοφόνου του γιου τους.
Μπήκαν σήμερα μέσα στο δικαστήριο και είδαν ξαφνικά το εδώλιο άδειο, γιατί ο κατηγορούμενος είχε κάνει φτερά, χωρίς κανένας να έχει ενημερωθεί για το θέμα που είχε κάνει το γύρο του πανελληνίου και είχε συγκλονίσει, ενώ είχε μετατρέψει την πόλη σε εμπόλεμη ζώνη.
Ο αλλοδαπός καταδικάστηκε εν τη απουσία του σήμερα από το δικαστήριο ανηλίκων σε 15 χρόνια φυλάκιση, αφήνοντας πίσω του τεράστια κενά. Αντιμετωπίστηκε από Αστυνομία και Δικαιοσύνη ως ανήλικος, επειδή ο ίδιος δήλωσε οτι είναι 17 ετών,  χωρίς να υπάρχει κανένα άλλο στοιχείο που να επιβεβαιώνει την ηλικία του.
Στην γειτονιά του Λαζανά μυρίζει μπαρούτι ενώ κάτοικοι σχεδιάζουν κινητοποιήσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απίστευτη απόκρυψη της απόδρασης αλλά και για την αμέλεια που οδήγησε στο να το σκάσει ο δολοφόνος ενός νέου παιδιού.
“Πώς είναι δυνατόν να μην είχε γνωστή η είδηση της απόδρασης; Πώς είναι δυνατόν να μην έχουν ενημε΄ρωσει τουλάχιστον τους γονείς; Πώς είναι δυνατόν να έχει διαταχθεί ήδη έρευνα και  να μην έχει παρέμβει το Υπουργείο Δικαιοσύνης; Υπάρχει κράτος;” αναρωτιούνται μιλώντας στο thebest.gr. Σε αναβρασμό σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είναι και μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να φουντώσουν εντάσεις με τους μετανάστες που κυκλοφορούν στην περιοχή.
Όπως έγραψε νωρίτερα το thebest.gr o 17χρονος Αφγανός μετά τη σύλληψή του τον περασμένο Μάιο είχε προφυλακιστεί στις φυλακές Αυλώνα. Μετά τη συμπλήρωση του 6μηνου το Νοέμβριο μεταφέρθηκε σε κέντρο κράτησης στο Βόλο απ’ οπου κατάφερε να αποδράσει πηδώντας έναν μαντρότοιχο!
Το φονικό που ειχε συγκλονίσει την Πάτρα σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου της 19ης Μαίου όταν ο 29χρονος Θανάσης Λαζανάς έπεσε νεκρός από μαχαιριές που του κατάφεραν τρεις Αφγανοί. (πηγή)

Κρατούσαν τον 17χρονο κατηγορούμενο για την δολοφονία Λαζανά σε… Κέντρο Μέριμνας Ανηλίκων! – Έφυγε σαν… κύριος

Σχετικά με τα δημοσιεύματα που αφορούν τη διαφυγή ανηλίκου από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρένων Βόλου, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων γνωρίζει ότι ο ανήλικος είχε αρχικά προφυλακιστεί στο Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων Αυλώνα με διάταξη ανακριτή από το Μάιο του 2012, αναφέρεται σε ανακοίνωση.
Με βούλευμα του αρμοδίου Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αποφασίστηκε ότι δεν συντρέχει λόγος περαιτέρω κρατήσεώς του και διατάχθηκε η αποφυλάκισή του και η παραμονή του στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρένων Βόλου, το οποίο δεν αποτελεί Κατάστημα Κράτησης αλλά Moνάδα Μέριμνας Ανηλίκων για κοινωνική επανένταξη, από όπου και διέφυγε.
πηγή

ΚΕΡΑΥΝΟΒΟΛΟΣ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΟΖ... Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ
xryshaygh.com._ Έρχεται και πάλι στο προσκήνιο το μείζον ζήτημα της Ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, με αφορμή τις αποκαλύψεις για τα τεράστια ενεργειακά κοιτάσματα νοτίως της Κρήτης. Μετά τις αναφορές της Deutsche Bank και των εξειδικευμένων Ελλήνων επιστημόνων Κονοφάγου, Φώσκολου και Λυγερού, μεγάλο τμήμα της κοινής γνώμης αρχίζει και αφυπνίζεται. Δέον στο σημείο αυτό να σημειωθεί ότι η Χρυσή Αυγή από την πρώτη ημέρα που εισήλθε στη βουλή έκανε χρήση κάθε θεσμικού μέσου για την ανάδειξη αυτού του μείζονος ζητήματος. Με μία ιστορική πρόταση Νόμου, βασισμένη στην νομοθεσία της κυπριακής δημοκρατίας, η Χρυσή Αυγή έφερε στο προσκήνιο το θέμα και έδωσε στη βουλή τη δυνατότητα να πράξει το εθνικό της καθήκον. Δυστυχώς και αυτό το σχέδιο Νόμου κλειδώθηκε σε κάποιο συρτάρι της συγκυβέρνησης και έκτοτε αγνοείται. Ακολουθούν αποσπάσματα του εν λόγω νομοσχεδίου:

Ἔχει γερές «πλάτες» ὁ λακές τῶν ΕὐρωπαίωνΔέν ἐξηγεῖται ἀλλοιῶς, τό μένος του ἐναντίον τῆς Ἑλληνικῆς κοινωνίας.
Κατά τά ἄλλα, ὑποστηρίζει τό συμφέρον τοῦ Ἑλληνικοῦ λαοῦ (ἤ μήπως τό δικό του;).
Μινώταυρος

Ο Στουρνάρας κήρυξε τον πόλεμο στους Έλληνες

-Προαναγγέλλει νέα μέτρα και ποινές φυλάκισης για όσους δεν πληρώσουν φόρους. -Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για να συνεχίσει να εισπράττει η ΔΕΗ το χαράτσι. -Αυτονομημένος από την κυβέρνηση και με «γερές πλάτες» ο Υπουργός Οικονομικών.

Δέκα λεπτά χρειάστηκε μόνο ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας,στη συνέντευξή του στο Νίκο Χατζηνικολάου για να πετύχει δύο πράγματα :
1ον) Αποδόμησε πλήρως τη δέσμευση του Πρωθυπουργού ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν άλλα μέτρα.
2ον) Κήρυξε ουσιαστικά τον πόλεμο στην κοινωνία, προαναγγέλλοντας σκληρές αποφάσεις που φτάνουν μέχρι και ποινές φυλάκισης για όσους βρεθούν σε αδυναμία να πληρώσουν φόρους και χαράτσια.
Με μία απίστευτη και πρωτοφανή κυνικότητα ο κ.Στουρνάρας, δεν έκρυψε την ενόχλησή του για την απόφαση της Δικαιοσύνης να επιτρέπει στους καταναλωτές της ΔΕΗ να πληρώνουν μόνο το ποσό που αφορά το λογαριασμό της κατανάλωσης του ρεύματος και όχι το χαράτσι.
Ο Υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε προσφυγή στη Δικαιοσύνη εκ μέρους του Υπουργείου Οικονομικών, αυτή τη φορά, για να υποχρεωθεί η ΔΕΗ να εισπράττει και το χαράτσι. Εκτόξευσε μάλιστα την απειλή ότι αν δεν πληρωθεί το χαράτσι, τότε θα επιβληθούν άμεσα νέα μέτρα για να καλυφθούν τα έσοδα που έχουν προβλεφθεί.
Ο κ.Στουρνάρας μίλησε με απαξιωτικό τρόπο για τους πολιτικούς, κάτι που προκάλεσε αναζοπύρωση των σεναρίων που τον θέλουν ως εφεδρεία του συστήματος για να ασκήσει και καθήκοντα Πρωθυπουργού. Άλλωστε ο Υπουργός Οικονομικών δεν δείχνει να υπολογίζει ιδιαίτερα τις αντιδράσεις και τον εκνευρισμό που προκάλεσαν στο Μαξίμου , όσα είπε στη συνέντευξή του.
Ο κ.Στουρνάρας έχει τη στήριξη του κ.Σόιμπλε που θα θέσει βέτο σε οποιαδήποτε κίνηση αποπομπής του από την κυβέρνηση. Ακόμα και αν αυτή η κίνηση προέρχεται από τον Πρωθυπουργό.
πηγή

Ἑτοιμάζουν νόμο περί εὐθύνης τραπεζιτῶν


Ὅτι θέλουν κάνουν. Ἤ μᾶλλον, ὅτι τούς διατάξουν οἱ ἀφεντάδες τους. Αὐτή δέν εἶναι κυβέρνησι. Μαφία εἶναι. 
Μετά τόν νόμο περί εὐθύνης ὑπουργῶν, στόν ὁποῖον πρωτοστάτησε ὁ Βαγγέλαρος, ἑτοιμάζουν καί νόμο περί εὐθύνης τραπεζιτῶν, γιά νά μπορέσουν οἱ τελευταῖοι νά πωλήσουν γιά ψίχουλα τά ὀμόλογα πού κατέχουν. 
Τόν Ἑλληνικό λαό ποιός θά τόν πραστατεύσῃ ἀπό τά νύχια τους; 
Ποιό δικαστήριο θά εὑρεθῇ νά τούς δικάσῃ;
Μινώταυρος

ΚΛΟΠΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ!

Προστατεύουν τους τραπεζίτες για την επαναγορά των ομολόγων με νόμο – όνειδος

Σε μια “έννομη” απάτη προχωράει η κυβέρνηση προκειμένου να παράσχει την απαραίτητη ασπίδα στους τραπεζίτες, για να εκποιήσουν αντί κλάσματος της πραγματικής τους αξίας τα ομόλογα που κατέχουν στο πρόγραμμα επαναγοράς που αποφάσισε το Eurogroup, χωρίς να έχουν λόγο οι μέτοχοι.
Κάτι που είναι παράνομο και αντισυνταγματικό, να γίνει τέτοια κίνηση χωρίς γενική συνέλευση των τραπεζών. Πάνε να το περάσουν με απόφαση του Δ.Σ.
Ειδική διάταξη –στα «πρότυπα» ανάλογης που είχε υπάρξει κατά την εφαρμογή- για την προστασία από αστικές κλπ. ευθύνες των διοικήσεων των τραπεζών που θα αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα της επαναγοράς ελληνικών κρατικών ομολόγων ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών.
Ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου ανέφερε το μεσημέρι της Παρασκευής πως η σχετική διάταξη θα κατατεθεί εντός της ημέρας. Αποσκοπεί στην διευκόλυνση των ΔΣ των τραπεζών που σήμερα συνεδριάζουν για να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στο buy back, προκειμένου να μην κατηγορηθούν από τους μετόχους τους για απιστία.
Οι τραπεζίτες ζήτησαν και πήραν το «οκ» από τον Υπουργό Οικονομικών, για την προώθηση νομοθετικής πρωτοβουλίας που θα λειτουργεί ως ασπίδα στα μέλη των διοικήσεων των τραπεζών έναντι αγωγών που μπορεί να κατατεθούν εις βάρος τους από μετόχους.
Αυτό φυσικά, θα μπορούσε να έχει και αναδρομική ισχύ, δηλαδή να μην μπορεί να κάνει κάποιος αγωγή και για προηγούμενες υποθέσεις των τραπεζιτών.
Για να το ζητούν όμως, αυτό, είναι σίγουροι ότι οι αγωγές από τους μετόχους θα έρχονται σωρηδόν, οπότε θέλουν να τις καταστήσουν “άσφαιρες”!

11 ἑκατομμύρια στό ἔλεος μιᾶς κλίκας μισανθρώπων, σαδιστῶν και παραφρόνων


Ο σαδιστής, ο παράφρων και ο ψυχασθενής

Δεν σβήστηκε από τη μνήμη μου, παρά τα χρόνια που πέρασαν, μια σκηνή από ταινία ασπρόμαυρη, που δεν θυμάμαι καν τ’ όνομά της κι ούτε τίποτα άλλο απ’ αυτήν, παρά μονάχα το τρομαγμένο πρόσωπο κάποιου μέσα σ’ ένα δωμάτιο κελί, οι σιδερένιοι τοίχοι του οποίου αργά αλλά σταθερά μετακινούνταν ο ένας απέναντι στον άλλον, με στόχο να τον συνθλίψουν. Αν ήταν να συγκρίνω τεχνικές και τεχνάσματα βασανισμού ανθρώπων στη διάρκεια των αιώνων, αυτό θα το τοποθετούσα στα 10 καλύτερα. Άλλο να σε παίρνει ο χάρος με μιάς κι άλλο να σε πλησιάζει βήμα-βήμα και κατά μέτωπο. 
 
Μετά, στην ίδια ταινία ή μπορεί κι αλλού, ήταν εκείνος ο τύπος που τού ‘χαν κλειδώσει στο πρόσωπο μια σιδερένια μάσκα, κι απ’ ότι θυμάμαι, δεν θα ‘ταν μακριά η στιγμή που τα γένια καθώς θα μεγάλωναν πυκνά, θα τον τύλιγαν και θα τον έπνιγαν. Μπορεί να ξέχασα πολλά από την υπόθεση, αλλά η γεύση του τρόμου, κάπως ξεθυμασμένη είν’ αλήθεια από τον καιρό, δεν μ’ εγκατέλειψε. Φωλιασμένη κάπου και σε ύπνωση, ήταν η ώρα της φαίνεται να ξαναζωντανέψει. 
 
Δεν έβλεπα πια κελί, αλλά μια πόλη, μια χώρα σα λαβύρινθο, με δρόμους κι εμπόδια που μετακινούνταν, που εμφανίζονταν στα ξαφνικά εκεί που πριν από λίγο έβλεπες πέρασμα, τοίχους που σού ‘φραζαν την έξοδο, κάθε φορά που έκανες στροφή για ν’ αποφύγεις άλλους, και να στραφείς προς ένα καινούργιο άνοιγμα.  Μάταια, όπου και να πήγαινες κάποιος πιο γρήγορος, και πιο πανούργος σε πρόφταινε και τα σφράγιζε. Μετά από λίγο καιρό, το ‘ξερα πως όλες αυτές οι σκιές που έβλεπα να τρέχουν δίπλα μου, πίσω μου κι εμπρός μου,  αλαλιασμένες, με τις τρίχες ορθές, τις φουσκωμένες φλέβες και τα μάτια δέκα πόντους έξω από τις κόγχες θα είχαν πέσει κάτω νεκρές. Άδικα, χωρίς τουλάχιστον, ούτε ένα τοίχο να καταφέρουν ν’ ανατινάξουν.
 
Η κυβερνώσα τρόικα τα έχει όλα αυτά μαζί. Έχει κάτι από τον σαδισμό του εκτελεστή που βάζει τους τοίχους σε κίνηση, κάτι από την παραφροσύνη του κατασκευαστή της μάσκας, κάτι από τη μισανθρωπία του τέρατος που κυριεύει την πόλη και χτίζει με φράχτες τους δρόμους της. Ο Σαμαράς που νομίζει ότι είναι Θεός, ο Βενιζέλος που νομίζει ότι είναι Ναπολέοντας, και ο Κουβέλης, που νομίζει ότι είναι φιλόσοφος.     
  
1,5 εκατομμύρια άνεργοι, αυτοί και τα παιδιά τους, στράφηκαν προς στιγμή στους γεννήτορες, τελευταίο καταφύγιο πριν την αυτοκτονία, για να επιβιώσουν. Ο σαδιστής πανόπτης, μόλις το αντιλήφθηκε, έβαλε τους φρουρούς του και τους έκλεισε το δρόμο, πριν καν απλώσουν βήμα. Έβγαλε το μαχαίρι κι έκοψε τις συντάξεις. 
  
11 εκατομμύρια εγκλωβισμένοι σ’ αυτήν την τερατόμορφη χώρα, φέτος δεν θα ζεσταθούν. Από ένστικτο στράφηκαν αλλού, στο υγραέριο. Ο ψυχασθενής πανόπτης, μόλις το αντιλήφθηκε έβγαλε φετφά και αύξησε την τιμή. Τα ποντίκια, για να σωθούν στράφηκαν στα ξύλα. Ο ψυχασθενής πανόπτης απαγόρευσε την υλοτομία, και αύξησε την τιμή και την τιμωρία.  Τα ποντίκια, για να σωθούν στράφηκαν στο ρεύμα. Ο ψυχασθενής πανόπτης, μόλις το αντιλήφθηκε, αύξησε την τιμή. Πολλοί απ’ αυτούς που θα κρυώσουν και θα μείνουν νηστικοί, δεν θα προφτάσουν τον επόμενο χειμώνα, παρά μονάχα ανάποδα, κι από τα κάτω. 
 
5 εκατομμύρια κάνουν το σκατό τους παξιμάδι, για να τα καταφέρουν να επιβιώσουν αυτή τη χρονιά και την επόμενη, που όπως πάνε τα πράγματα δεν θα ‘χουνε δουλειά. Ο παράφρων πανόπτης, μόλις το αντιλήφθηκε, άλλαξε τους κανόνες ώστε ν’ αρχίσουν να ξοδεύουν αυτά τα λίγα που έβαζαν στην άκρη, τιμωρώντας τους σε περίπτωση που δεν το έκαναν, με μεγαλύτερη φορολογία. 
 
Οι οδηγοί που θέλησαν να ακινητοποιήσουν τα αυτοκίνητά τους για να γλυτώσουν τα τέλη, απειλήθηκαν με τέλη ακινησίας.
 
Οι άνεργοι που δεν είχαν τίποτε να δηλώσουν, απειλήθηκαν να φορολογηθούν ακριβώς επειδή ήταν άνεργοι.
 
Οι μέτοχοι που θα δουν την περιουσία τους να κατατρώγεται από τους τραπεζίτες στο δεύτερο κούρεμα που είναι σε εξέλιξη, δεν θα μπορέσουν ν’ αμυνθούν, γιατί οι μισάνθρωποι πανόπτες θα τους αφαιρέσουν το δικαίωμα της προσφυγής εκεί όπου ακόμα υπάρχει η ψευδαίσθηση της προστασίας και της δικαιοσύνης.
 
11 εκατομμύρια λοιπόν, στο έλεος μιας κλίκας μισάνθρωπων, σαδιστών και παραφρόνων. Κι ούτε ένα ρουθούνι ακόμα να ματώσει…

8η Δεκεμβρίου. Μία τραγική ἡμερομηνία γιά τήν Κρήτη…γιά τούς Κρητικούς καί κυρίως τούς Χανιῶτες!

Eνα φορτηγό γεμάτο πορτοκάλια προκάλεσε το ναυάγιο της Φαλκονέρας!

Μιά ἀπότις μεγαλύτερες ναυτικές τραγωδίες στις ελληνικές θάλασσες συνέβη σαν σήμερα, τις πρώτες πρωινές ώρες της 8ης Δεκεμβρίου 1966, κοντά στην βραχονησίδα Φαλκονέρα όταν το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Ηράκλειον», που εκτελούσε το δρομολόγιο Χανιά – Πειραιάς, βυθίστηκε με αποτέλεσμα να πνιγούν 224 άνθρωποι.

Το πλοίο είχε ναυπηγηθεί στη Γλασκόβη το 1949 ως δεξαμενόπλοιο με το όνομα «Λέστερσαϊρ», για λογαριασμό αγγλικής εταιρείας. Είχε χωρητικότητα 8.922 κόρων, μήκος 498 πόδια, πλάτος 60 πόδια, βύθισμα 36 πόδια και ανέπτυσσε ταχύτητα 17 κόμβων. Το 1964, μετά τη μετασκευή του σε οχηματαγωγό, περιήλθε στην κραταιά εταιρεία των Αδελφών Τυπάλδου («Typaldos Lines») και από το 1965 δρομολογήθηκε στις ακτοπλοϊκές γραμμές της Κρήτης, με δυνατότητα μεταφοράς 1.000 επιβατών και 300 αυτοκινήτων.
Για τη μετατροπή του σε οχηματαγωγό είχε απαιτηθεί η αφαίρεση των υποκαταστρωμάτων και έρματος βάρους 200 τόνων για να γίνει το γκαράζ, με αποτέλεσμα την ανύψωση του μεσοκεντρικού βάρους και τη μείωση της ευστάθειάς του. Πάντως, είχε πάρει άδεια από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ως αξιόπλοο. 
ΤΟ ΦΟΡΓΗΓΟ ΜΕ ΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗ ΧΑΝΙΩΝ
Το «Ηράκλειον» ήταν προγραμματισμένο να αποπλεύσει στις 7 το βράδυ, στις 7 Δεκεμβρίου 1966 από το λιμάνι της Σούδας, με προορισμό τον Πειραιά. Το δρομολόγιο καθυστέρησε περίπου 20 λεπτά, εξαιτίας της καθυστερημένης άφιξης στο λιμάνι ενός φορτηγού ψυγείου, βάρους 25 τόνων, το οποίο μετέφερε πορτοκάλια. Ο τότε λιμενάρχης Χανίων εξέφρασε επιφυλάξεις για την είσοδο του φορτηγού στο πλοίο, λόγω του βάρους του. Ακολούθησαν διαβουλεύσεις και οι αντιρρήσεις του κάμφθηκαν. Το μοιραίο, όπως αποδείχθηκε, ψυγείο-φορτηγό φορτώθηκε βιαστικά, χωρίς να τηρηθούν οι προβλεπόμενοι κανόνες ασφαλείας. Το πλοίο αναχώρησε για τον προορισμό του στις 7:20 το βράδυ, με καπετάνιο των Εμμανουήλ Βερνίκο. Μετέφερε 206 ταξιδιώτες και 65 μέλη του πληρώματος.
Ο καιρός ήταν βροχερός και στο Αιγαίο έπνεαν άνεμοι 8 έως 9 μποφόρ, σύμφωνα με το σήμα που έφθασε στο Λιμεναρχείο Χανίων στις 8 το βράδυ. Το πλοίο συνέχισε το ταξίδι του κάτω από δύσκολες συνθήκες, μέχρι τις 2 τα ξημερώματα της 8ης Δεκεμβρίου. Εκείνη την ώρα βρισκόταν κοντά στη βραχονησίδα Φαλκονέρα, στα όρια του Κρητικού με το Μυρτώο Πέλαγος, και ο κλυδωνισμός του πλοίου έγινε έντονος.
Το βαρύ φορτηγό – ψυγείο, που ήταν λυμένο, παλινδρομεί εγκάρσια και συγκρούεται με δύναμη με τα πλευρικά τοιχώματα και την πόρτα εισόδου, μέχρι που με ένα δυνατό χτύπημα σπάει τη μία από τις δύο μπουκαπόρτες, δημιουργώντας ένα ρήγμα 17 τ.μ. Τα νερά εισβάλουν ορμητικά και ο ασυρματιστής μόλις που προλαβαίνει να εκπέμψει σήμα κινδύνου στις 2:06 π.μ: «SOS, από Ηράκλειον, στίγμα μας 36° 52′ B., 24° 08 A., Βυθιζόμαστε.» Και μετά η σιγή. Το πλοίο βυθίζεται μέσα σε λίγα λεπτά σε βάθος 600 – 800 μέτρων. Πολλοί παγιδεύονται στις καμπίνες, μερικές δεκάδες πέφτουν στη θάλασσα.
Το σήμα κινδύνου κινητοποιεί πολεμικά και εμπορικά πλοία, αλλά φτάνουν αργοπορημένα στο σημείο του ναυαγίου, λόγω της θαλασσοταραχής. Γύρω στις 10 το πρωί μια «Ντακότα» με συγκυβερνήτη τον βασιλιά Κωνσταντίνο υπερίπταται του σημείου του ναυαγίου και εντοπίζει το μοιραίο φορτηγό – ψυγείο να επιπλέει. Ο Τύπος θα μιλήσει για κίνηση εντυπωσιασμού του βασιλιά, αλλά υπάρχει και η εκδοχή ότι πήγε αυτοπροσώπως στο σημείο για να καταρρίψει τους ισχυρισμούς της Τουρκίας, ότι η Ελλάδα αδυνατεί να παράσχει βοήθεια σε κινδυνεύοντα σκάφη στο Αιγαίο. Τα συνεργεία διάσωσης και τα πλοία που έσπευσαν στον τόπο του ναυαγίου χτενίζουν την ευρύτερη περιοχή και κατορθώνουν να περισυλλέξουν μόνο 47 επιζώντες και 25 σορούς.
Γύρω στις 12 το μεσημέρι, όλη η Ελλάδα γνωρίζει για το τραγικό συμβάν και δεκάδες άνθρωποι συρρέουν στα γραφεία της εταιρείας Τυπάλδου σε Χανιά και Πειραιά για να μάθουν για την τύχη των αγαπημένων τους προσώπων. Η κυβέρνηση Στεφανόπουλου κηρύσσει πένθος για μία εβδομάδα.
Στα δημοσιογραφικά γραφείο σήμανε συναγερμός. Αμέσως, όλες σχεδόν οι εφημερίδες κυκλοφορούν έκτακτα παραρτήματα για το τραγικό συμβάν.Χαρακτηριστικό το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας το “ΒΗΜΑ”.
Η βύθιση του σκάφους, σύμφωνα με τους ειδικούς, υπήρξε ακαριαία, λόγω παραλείψεων στους όρους ασφαλείας: κακή φόρτωση των αυτοκινήτων, ελλιπής κατασκευή του συστήματος ασφάλειας της «μπουκαπόρτας», έλλειψη συστήματος εκροής των εισερχομένων υδάτων και υψηλή ταχύτητα του πλοίου πάρα τη θαλασσοταραχή, για τη διατήρηση της φήμης του ως του ταχύτερου οχηματαγωγού της γραμμής Κρήτης.
Το ναυάγιο του «Ηράκλειον» αφύπνισε το ελληνικό κράτος, που προχώρησε στη δημιουργία του θαλάμου επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και τη θεσμοθέτηση του απαγορευτικού απόπλου για τα επιβατηγά πλοία. Το ναυάγιο προκάλεσε την κατάρρευση της Typaldos Lines, που κυριαρχούσε τότε στην εγχώρια ακτοπλοΐα, ενώ μπήκαν οι πρώτες ιδέες για τη δημιουργία των Ναυτιλιακών Εταιρειών Λαϊκής Βάσης.
Η ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΧΑΔΙ
Η δίκη των κατηγορουμένων άρχισε στις 19 Φεβρουαρίου1968 στο Κακουργιοδικείο Πειραιά. Είχε προηγηθεί μια σειρά αποκαλύψεων σχετικά με βαρύτατες ευθύνες του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας στην έκδοση πλαστογραφημένων πιστοποιητικών αξιοπλοΐας του σκάφους. Στο εδώλιο κάθισαν τέσσερα στελέχη της πλοιοκτήτριας εταιρίας.
Το δικαστήριο αποφάσισε ποινές – χάδι. Με φυλάκιση από 5 εώς 7 χρόνια τιμωρήθηκαν ο εκ των ιδιοκτητών του «Ηράκλειον» Xαράλαμπος Τυπάλδος, ο διευθυντής της εταιρείας Παναγιώτης Κόκκινος και δύο αξιωματικοί του πλοίου. Οι ποινές ξεσήκωσαν αντιδράσεις από την πλευρά των συγγενών, οι οποίοι τις θεώρησαν πολύ επιεικείς. Στις 9 Ιανουαρίου 1969 ο δικαστικός φάκελος της υπόθεσης έκλεισε οριστικά, καθώς ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση αναίρεσης των τεσσάρων, οι οποίοι είχαν καταδικασθεί και σε δεύτερο βαθμό για το δυστύχημα.
Η 8η Δεκεμβρίου είναι ημέρα διπλού πένθους για τα Χανιά. Τρία χρόνια αργότερα, στις 8 Δεκεμβρίου 1969, ένα αεροπλάνο της Ολυμπιακής, προερχόμενο από τα Χανιά, κατέπεσε στην Κερατέα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 90 επιβαίνοντες. (πηγή)

Συνέβη σαν σήμερα  το 1969 και έστειλε στο θάνατο 90 ανθρώπους. 

Από ένα μακάβριο καπρίτσιο της μοίρας, ακριβώς τρία χρόνια μετά το ναυάγιο του «Ηράκλειον» το 1966, ένα DC-6B της Ολυμπιακής αεροπορίας, προερχόμενο κι αυτό από τα Χανιά, συνετρίβη στο όρος Πάνειο της Κερατέας.
Πέθαναν ακαριαία και οι 90 επιβαίνοντες,  85 επιβάτες  και 5 μέλη. του πληρώματος. 
Σύμφωνα με τις αναφορές στην συγκεκριμένη περιοχή επικρατούσε καταιγίδα με ισχυρή βροχόπτωση και το πλήρωμα είχε ειδοποιηθεί ότι χάνει επικίνδυνα ύψος. Αξιωματούχοι της Ολυμπιακής δήλωσαν ότι το αίτιο της πτώσης ήταν ένα ισχυρό καθοδικό ρεύμα αέρα. Το αεροσκάφος έκανε στην ουσία μια βουτιά και χτύπησε τη νότια πλαγιά της κορυφογραμμής περίπου στις 20:45. Το DC-6B δεν έφερε καταγραφέα στοιχείων πτήσης. 
Η συγκεκριμένη αεροπορική τραγωδία είναι η πιο πολύνεκρη στα χρονικά της Ολυμπιακής Αεροπορίας ενώ το μεγαλύτερο αεροπορικό δυστύχημα που έχει γίνει επί ελληνικού εδάφους ειναι η συντριβή του Μπόϊνγκ 737, της Κυπριακής εταιρίας HELIOS, που παρέσυρε στο θάνατο 121 άτομα, στις 12.00 το μεσημέρι της 14ης Αυγούστου του 2005 στο Γραμματικό. (πηγή)

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΞΑΝΘΗ ΓΙΑ ΠΑΣΟΚ

Αὐτὴ ἡ «Ἑλλάς» πρέπει νὰ τελειώνῃ!πηγή
Ὄχι, δὲν ἔχουμε… Καὶ πολὺ καλὰ κάνουμε καὶ δὲν ἔχουμε!
Διότι ἐὰν εἴχαμε, τότε κάτι θὰ μποροῦσε νὰ παραμείνῃ ὄρθιο.
Ὅμως ἐδῶ ποὺ ἔχουμε φθάσει τί ἀλήθεια ἀξίζει νά παραμείνῃ ὄρθιο; Καί μάλλιστα στήν μορφή πού ἔχει καταντήσῃ νά ἔχῃ;
Ἄς πιάσουμε τὴν παιδεία μας.
Ἔχει κάτι ὀρθό; Παράγει μυαλά; Ἀνθρώπους; Μήπως διαθέτουμε δασκάλους μορφωμένους, ἱκανούς νά διδάξουν γλῶσσα, ἱστορία, συνείδησι;
Σαφῶς καὶ ὄχι! Τίποτα δὲν ἔχει μείνει στὴν θέσι του! Κι ἀν τὶ νὰ ἀνησυχοῦν οἱ φερόμενοι ὥς δάσκαλοι, ἀνησυχοῦν οἱ …ἄσχετοι!
Οἱ δάσκαλοι κόπτονται μόνον γιὰ τὸ ἐὰν τὸ ψυγεῖο τους εἶναι γεμάτο καὶ γιὰ τὸ ἐὰν θὰ πάρουν τὰ μισθά τους.
Λογικὸν μέν, ἀνήθικον δέ…
Ἐὰν ἀναλογιστοῦμε τὸν πραγματικό τους ῥόλο, θὰ συνειδητοποιήσουμε πὼς ἐν τελῶς ἀπαξιοῦν τὴν ἱερότητα τοῦ καθήκοντος ποὺ τοὺς ἀνετέθῃ. Ὄχι ἀπὸ τὴν ἐκάστοτε πολιτεία ἀλλὰ ἀπὸ τοὺς γονεῖς. Διότι οἱ Ἕλληνες γονεῖς, ἀπὸ ἀρχαιοτάτων ἐτῶν, μίαν τάσι τὴν εἶχαν στὸ νὰ μορφώσουν τὰ παιδιά τους. Κι ἀν τὶ νὰ βροῦν ἀνταπόκρισι στὰ πρόσωπα τῶν φερομένων ὥς δασκάλων, βρῆκαν κρατικοὺς ὑπαλλήλους, μὴ ἔχοντες εὐθύνη, ποὺ ὑπακούουν κι ἐφαρμόζουν κατὰ γράμμα τὶς ἐντολὲς τῶν προϊσταμένων τους καὶ ποὺ βιάζονται νὰ πάῃ δύο ἡ ὥρα γιὰ νὰ τρέξουν στὰ σπιτάκια τους.
Ἄς πιάσουμε τὴν δικαιοσύνη…
Τί ἀκριβῶς σημαίνει δικαιοσύνη;
Τὸ νὰ εἶναι τὶς δίκαιος. Δικαίως κρίνειν ἤ κρίνεσθαι. Ἡ ἀπονομὴ τοῦ δικαίου. (Νεοελληνικά:) Τὸ σύνολον τῶν δικαστικῶν ἀρχῶν.
Καί δίκαιον τί εἶναι; Δίκαιον εἶναι τὸ ὑπὸ τοῦ ἤθους καὶ γενικότερα τοῦ κοινωνικοῦ κανόνος ὑπαγορευόμενον ὥς ὀρθόν, νόμιμον. Τὸ κατ’ ἀξίωσιν ἐπιβαλλόμενον ὑπὸ τινος ὥς ὀρθόν, νόμιμον. Ἡ εὐθύτης, ἡ δικαιοσύνη. Οἱ ὑπὸ τῆς πολιτείας τεθέντες καὶ ἐξαναγκαστικῶς ἐπιβαλλόμενοι κανόνες, δι’ ὥν ῥυθμίζονται αἱ σχέσεις τῶν πολιτῶν εἶτε κατ’ ἑαυτούς, εἶτε πρὸς ἀλλήλους καὶ πρὸς τὴν πολιτείαν, εἶτε ταὔτης πρὸς ἄλλας πολιτείας. Νόμιμος ἀπαίτησις, δικαίωμα. Ἡ προνομία. 
Δῆλα εἴμαστε παράλογοι! Aὐτὸ μᾶς ὑπαγορεύει ἡ ὀρθὴ ἐρμηνεία τῶν λέξεων. 
Εἴμαστε παράλογοι διότι  ἀξιώνουμε ἀπὸ τὴν πολιτεία καὶ τὶς δικαστικὲς ἀρχές της νὰ σεβαστοῦν τὰ δικά μας δικαιώματα, τὰ ἠθικά, τὰ ἀπὸ ἀρχαιοτάτων ἐτῶν θεωρούμενα ὥς κοινωνικῶς ἀποδεκτά, μὴ ἀντιλαμβανόμενοι πὼς τὰ νόμιμα καὶ δίκαια ὁρίζονται μόνον ἀπὸ τοὺς κρατοῦντες. 
Οὐσιαστικῶς, ἄν καὶ δὲν μᾶς ἀρέσῃ, διότι ὅλα ὅσα συμβαίνουν στὴν πραγματικότητά μας εἶναι ἀνήθικα, αὐτοὶ πράττουν τὰ νόμιμα. Συνεπῶς ἡ δικαιοσύνη, ποὺ κατὰ τὰ νεοελληνικά μας εἶναι ὅλοι οἱ δικαστικοὶ λειτουργοί, ἐφαρμόζουν κατὰ γράμμα αὐτὰ ποὺ οἱ νομοθέτες ὑπαγορεύουν.
Ἀπὸ πλευρᾶς λοιπὸν ἤθους, ναί, δὲν ὑφίσταται δικαιοσύνη. Ἀπό πλευρᾶς νομοτυπίας ὅμως;
Σαφῶς καὶ ὑφίσταται…
Αὐτὸ εἶναι τὸ σύστημα. Πρῶτα δομεῖ τοὺς νόμους, ἐπὶ τῶν ὁποίων θὰ βασιστῇ καὶ μετὰ ἐπιβάλλει τὴν ἐφαρμογὴ τῶν νόμων.  
Γιατί λοιπόν νά ἀντιδράσουν οἱ δικαστικοί; Γιά νά χαρακτηριστοῦν ὥς παράνομοι; Παλαβοί εἶναι ἀπό δικαστές νά βρεθοῦν κατηγορούμενοι;
Νά ἐξετάσουμε ὅμως λίγο καί τήν πολιτειακή ἀρχή; Τούς νόμους καί τούς νομοθέτες;
Ποιός νόμος πλέον ὑπερασπίζεται τόν πολίτη, τό περιβᾶλλον ἤ τό μέλλον τῆς χώρας; Δέν εἶναι ὅλοι ἔτσι μαγειρεμένοι πού νά ἀπαξιοῦν ἐν τελῶς δικαιώματα, φυσική διαβίωσι καί ἀνάπτυξι; Ὑπάρχει κάπου ἡ λογική τῆς προστασίας; Μήπως παντοῦ ἔχει ὑπεισέλθῃ ἡ παραλογία τῆς καταστροφῆς καί τῆς ἀποδομήσεως; Μήπως τά πάντα μετατρέπονται σέ μίαν κοινωνία ἀδίκου, μέ  κεντρική δικτατορική  ἐξουσία καί  ὑπονόμευσι κάθε ἀντιδράσεως; 
Πόσο μακράν εἴμαστε ἐκείνης τῆς ἡμέρα πού θά ξημερώσῃ καί θά ἔχῃ ἐπιβληθῇ ἐπισήμως μία «στρατιωτικοῦ» τύπου δικτατορία; Καί πόσα γκούλαγκ θά δοῦμε νά ξεπηδοῦν ἀπό τό πουθενά; Πόσοι ἔντιμοι καί ἠθικοί θά ἀπαξιωθοῦν καί θά ἀφανισθοῦν; Αὐτός δέν εἶναι ὁ βασικός στόχος ἐτούτης τῆς ὑβριδικῆς πολιτείας; Ὑπάρχει μήπως πρόθεσις νά ἀλλάξῃ κάτι τέτοιο στό μέλλον ἀπότούς κρατοῦντες; Ἤ ὅλοι, μά ὅλοι, οἱ κατέχοντες μικρές ἤ μεγάλες ἐξουσίες, ἀπό κάθε κομματική παράταξι, «ἰδεολογία» καί θέσι προασπίζονται ἀκριβῶς αὐτήν τήν πορεία; Δέν πασχίζουν ὁ καθείς ἐξ αὐτῶν νά ἐπιβάλλῃ τίς δικές του θέσεις; Τίς δικές του γραμμές; Τίς δικές του, τάχα μου, ἰδεολογίες; Καί δέν μᾶς ὁδηγοῦν ΟΛΟΙ, μὰ ὅλοι, στήν τελική εὐθεία πού θά εἶναι ἡ ἐπιβολή τοῦ δικοῦ τους, μονίμου, (καὶ νομίμου φυσικά!!!) τρόπου ἐλέγχου; 
Ἀλλὰ εἰλικρινῶς, θὰ ἤθελα νὰ ἀναρωτηθοῦμε γιὰ κάτι…
Σέ τί διαφέρουν σήμερα οἱ τάσεις τῆς φερομένης ὥς ἀριστερᾶς ἀπό τίς τάσεις τῆς φερομένης ὥς δεξιᾶς ἤ ἀπό τίς τάσεις τοῦ φερομένου ὥς κέντρου;; Πόσοι ἀπό αὐτούς δέν ἔχουν ὑπογράψει ἤδη, πρό κειμένου νά μᾶς θέσουν ὅλους μας ὑπό τήν σκέπη τῆς παγκοσμίου διακυβερνήσεως, πού ὅμως θά μεριμνᾷ μόνον γιά τήν διατήρησιν τῆς ἐξουσίας τους καί οὐδέποτε γιά τήν διατήρησιν τοῦ σκεπτομένου κι ἐλευθέρου Ἀνθρώπου ἐπί τοῦ πλανήτου; Ποιόν ἐξυπηρετεῖ ὁ Ἐλεύθερος Ἄνθρωπος; Ποιόν ἀπό αὐτούς ἐξυπηρετεῖ ὁ ἀντίλογος; Ποιόν ἀπό αὐτούς ἐξυπηρετεῖ ἡ δική μας αὐτοδιαχείρισις;
Καὶ καλά, ἄς ἀφήσουμε τὶς κορυφὲς τῆς βρωμερῆς αὐτῆς πυραμίδος κι ἄς ῥίξουμε μίαν ματιὰ σὲ ὅλους αὐτοὺς ποὺ τὴν δομοῦν. Δῆλα δὴ δημοσίους φορεῖς, ὑπαλλήλους, ὑπουργεῖα. 
Πρὸ μερικῶν ἡμερῶν ἀκούσαμε δημόσιο ὑπάλληλο, στὸν τομέα τῶν συντάξεων, νὰ ὁμολογῇ, μὲ περίσσιο θρᾶσος, πὼς οἱ συνάδελφοί της, καθῶς ἐπίσης καὶ ἡ ἰδία, δουλεύουν διότι λυποῦνται τὸ κόσμο κι ὄχι γιατὶ θεωροῦν ὑποχρέωσίν τους νὰ δουλέψουν.
Κάποιος σαφῶς μᾶς κάνει μεγάλη πλάκα!
Ὅταν ἀγαπητή/έ μου ἀποφασίζῃς νὰ πᾶς νὰ γίνῃς δημόσιος ὑπάλληλος, σὲ ὁποιαδήποτε θέσι, εἶσαι ὑποχρεωμένος νὰ τὸ βουλώσῃς καὶ νὰ λαμβάνῃς αὐτὰ ποὺ σοῦ ὁρίζουν ὥς μισθό! Γνώριζες ἐκ τῶν προτέρων πὼς ἕνας δημόσιος ὑπάλληλος ἔχει μισθολογικὰ ταβάνια! Δῆλα δὴ ἔχει ἀμοιβὲς ὁριζόμενες ἀπὸ νόμους. Οὔτε δικαίωμα ἔχει νὰ λαμβάνῃ φακελάκια (ὤ, τὶ ὡραῖος κόσμος αὐτὸς τῶν ἰατρῶν!!!), οὔτε νὰ διαμαρτύρεται, ἀλλὰ οὔτε καὶ νὰ καταλαμβάνῃ δημοσία περιουσία, ὅταν τὰ αἰτήματά του εἶναι τέτοια ποὺ τὸν ὁδηγοῦν σὲ ἀπεργία. 
Βαρύ, σκληρό, ἀλλὰ ἀληθές!
Εἶσαι παράνομος καὶ τὸ γνωρίζεις! Καὶ εἶσαι παράνομος διότι ἀπεφάσισε νὰ διαβιώσῃς σὲ ἕνα κράτος μὲ αὐτοὺς τοὺς νόμους. Τὰ γνώριζες. Οὐσιαστικῶς ὅπως ἔστρωσες κοιμᾶσαι… Διαφορετικῶς τὸ καπελάκι σου στραβά…
Σαφῶς καὶ εἶμαι ὑπὲρ τῆς ἀντιδράσεως. Ἀλλὰ εἶναι παράλογον νὰ κλείνω μίαν συμφωνία κι ἐκ τῶν ὑστέρων, διότι διεπίστωσα πὼς δὲν μὲ συμφέρει, νὰ φέρνω τὸν κόσμο τὰ ἀνάσκελα. Ἐγὼ εἶμαι ὁ ἀνήθικος, ὄχι ὁ κόσμος.
Τὰ ἴδια ἰσχύουν γιὰ ἀστυνομικοὺς ποὺ χρηματίζονται καὶ ἐπιτρέπουν στοὺς ἐμπόρους ναρκωτικῶν, στοὺς δουλεμπόρους, στοὺς μπράβους τῆς νύκτας νὰ ἁλωνίζουν.
Τὰ ἴδια ἰσχύουν γιὰ στρατιωτικοὺς ποὺ βολεύουν τὶς κόρες τους στὰ δημόσια κανάλια, πρὸ κειμένου νὰ μᾶς κάνουν προπαγάνδα καὶ μετὰ μᾶς τὸ παίζουν πατριῶτες.
Τὰ ἴδια ἰσχύουν γιὰ ὅλους αὐτοὺς ποὺ ἔκαναν τὶς ἔνοπλες δυνάμεις χῶρο συνεστιάσεων τοῦ κάθε κόμματος.
Τὰ ἴδια ἰσχύουν παντοῦ, γιὰ ὅλους τοὺς τομεῖς καὶ γιὰ ὅλους μας!
Τί ὡραῖο ἔχουμε σήμερα γιά τό ὁποῖον ἀξίζει νά θυσιαστοῦμε καί νά τό σώσουμε;
Τίς ἰδέες; Τό ὄνειρο; Τήν ἐλεύθερη Ἑλλάδα;
Μὰ οἱ ἰδέες ποτὲ δὲν πεθαίνουν. Οὔτε οἱ Ἄνθρωποι ποὺ τὶς γεννοῦν. Τί φοβόμαστε λοιπόν;  Μήν χαθοῦν οἱ ἰδέες; Δὲν χάνονται οἱ ἰδέες… 
Μήπως φοβόμαστε πώς ἐάν χαθῇ ἡ Ἑλλάς θά χαθῇ καί τό ὄνειρο; Μά χάνεται ἡ Ἑλλάς; Ἐδῶ δὲν συζητᾶμε γιὰ τὴν Ἑλλάδα ἀλλὰ γιὰ ἕνα Ὑβριστικότατον δημιούργημα ποὺ λέγεται Ἑλλαδοκαφριστάν. Αὐτό γιά ποιόν λόγο ἀξίζει νά τό σώσουμε; Γιά νά ἐξακολουθήσῃ ἡ Ὕβρις; Λέτε;
Μήπως τέλος πάντων ὑπάρχει περίπτωσις νά χαθῇ ἡ ἀπέραντος Ἔρως πού λέγεται ἐλεύθερος Ἄνθρωπος καί Ἑλληνικῶς ζῆν; Μὰ ἀκριβῶς αὐτὸ εἶναι ποὺ δὲν πρόκειται νὰ χαθῇ.
Διαβιοῦμε ἐντὸς μίας οἰκίας ποὺ εἶναι σαράβαλο.
Ἔχει κτυπηθῇ ἄσχημα ἀπὸ σεισμούς, καταιγίδες, ἀφροντισιά…
Καταρρέει…
Ἤ θὰ  βοηθήσουμε νὰ πέσῃ μίαν ὤρα ἀρχίτερα ἤ θὰ μείνουμε μέσα καὶ θὰ μᾶς πλακώσῃ!
Ἐὰν βοηθήσουμε στὸ γκρέμισμα, θὰ τελειώνουμε μίαν ὤρα ἀρχίτερα καὶ ταχύτατα θὰ κτίσουμε νέα θεμέλια, γερά, δυνατά, πρὸ κειμένου νὰ δομήσουμε μίαν νέα οἰκία, ποὺ θὰ μπορῇ νὰ μᾶς στεγάσῃ μὲ ἀσφάλεια. Ἐὰν ὅμως θέτουμε τὸ ἕνα ὑποστύλωμα  δίπλα στὸ ἄλλο, τὸ  μόνον ποὺ καταφέρνουμε εἶναι νὰ δίνουμε πίστωσι χρόνου στὴν τυραννία μας. 
Τί θέλουμε λοιπόν;
Ἕνα σπίτι καθαρό, γερό κι ἀσφαλές ἤ ἕνα ῥημάδι πού στό πρῶτο φύσημα τοῦ ἀνέμου θά χάνῃ κομμάτια του;
Ἐμεῖς διαλέγουμε… Στὸ χέρι μας εἶναι…
Φιλονόη.
Υ.Γ. Θέλω νὰ τελειώνουμε! Νὰ τελειώνῃ τὸ Ὑβρίδιον! Ἀρκετὰ μᾶς ἔφαγε τὰ συκώτια… Ὅλο ἀπὸ τὴν ἀρχὴ πρέπει νὰ τὸ πιάσουμε… Ὅλο… Καὶ θὰ τὰ καταφέρουμε διότι ἐμεῖς εἴμαστε φτιαγμένοι γιὰ τὰ δύσκολα καὶ τὰ μεγάλα!

Θυμόμαστε γιατὶ ἐπιβιώσαμε!.


Τὸ παρακάτω εἶναι ἀφιερωμένον σὲ κάθε ἠλίθιον, ἀμόρφωτον, ἀνθέλληνα…
Εἶναι κάποιες σκόρπιες μαρτυρίες ἐπιζησάντων, ποὺ δυστυχῶς γιὰ αὐτούς, μᾶς θυμίζουν τὴν Ὕβριν ποὺ διεπράχθῃ κατὰ τῆς Ἀνθρωπότητος γιὰ μίαν ἀκόμη φορά.
Εἶναι ἡ ἱστορία μας ποὺ ἀρνοῦνται κάποια νεοταξίτικα κτήνη, προσβάλλοντας καὶ τὴν νοημοσύνη μας ἀλλὰ καὶ ὅλη τὴν Ἀνθρωπότητα…


Ἀλήθεια, πῶς ἀκριβῶς θά μποροῦσαν νά δικαιολογήσουν ἐτοῦτα τά σύγχρονα ἀνδράποδα αὐτές τίς σφαγές;
Ὥς  μή γενόμενες;
Ὥς μή ὑπάρχουσες;
Ἥ ὥς προκληθεῖσες ἀπό τά βρέφη;
Ἄει στὸν ἀγύριστον προσκυνημένα κτήνη…
Ἐμεῖς θυμόμαστε… Ἐσεῖς μπορεῖτε νὰ εἶστε ὅσο τουρκόσποροι θέλετε…
Ἐμεῖς, ἄν καὶ λιγοστοί, εἴμαστε ἱκανοὶ νὰ ἀναπαράγουμε  διαρκῶς τὴν πληροφορία, ὥς τέ νὰ μὴν ὑπάρξῃ Ἄνθρωπος στὸν πλανήτη ποὺ νὰ μὴν γνωρίζῃ τὴν ἀλήθεια…
Ὅσους τόνους λάσπης, ψεύδους καὶ ἀηδίας σκορπίσετε, τόσο περισσότερο ἐμπρός σας θὰ προβάλλῃ τὸ αἶμα…
Αὐτὸ καὶ θὰ σᾶς πνίξῃ!
Φιλονόη

Η πονηρή σιγή των media στις multi culti κοινωνίες: Οι «Ολλανδοί» δολοφόνοι που ήταν Μαροκινοί και οι «Βρετανοί» δολοφόνοι που ήταν Πακιστανοί

Η είδηση για την δολοφονία του 41χρονου βοηθού διαιτητή στην Ολλανδία από «τρεις νεαρούς παίκτες» - που για ένα οφσάιντ, τον κτύπησαν τόσο πολύ, (μπροστά μάλιστα στον γιό του που ήταν στο γήπεδο), ώστε πέθανε μετά από λίγη ώρα - ιδού όπως παρουσιάστηκε από τα εγχώρια μέσα μαζικής παραπληροφόρησης ενημέρωσης:
Σοκ προκαλεί η είδηση ότι Ολλανδός επόπτης άφησε την τελευταία πνοή του λίγες ώρες μετά τον ξυλοδαρμό του από ανήλικους ποδοσφαιριστές σε αγώνα επιπέδου νέων.
Ο 41χρονος βοηθός διαιτητή Richard Nieuwenhuizen, δέχθηκε μπουνιές και κλωτσιές από πολλούς παίκτες της ομάδας του Άμστερνταμ Nieuw Sloten και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου λίγες ώρες αργότερα ξεψύχησε με τα αίτια να μην έχουν γίνει ακόμα γνωστά.
Οι Ολλανδικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη τριών νεαρώνποδοσφαιριστών ηλικίας 15-16 ετών.«Είναι απολύτως εξωφρενικό ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συνέβη σε ένα ολλανδικό γήπεδο»,δήλωσε σοκαρισμένη η Υπουργός Αθλητισμού της Ολλανδίας, Edith Schippers.
Η ολλανδική Εισαγγελία ανακοίνωσε ότι θα απαγγείλει κατηγορίες σε τρεις παίκτες -δύο 15χρονους και έναν 16χρονο-, που έχουν τεθεί ήδη υπό κράτηση εν όψει της εμφάνισής τους στο δικαστήριο την Πέμπτη. O Ρίχαρντ Νιεουβενχάουιζι, 41ετών, δέχτηκε σοβαρά χτυπήματα στο κεφάλι, κατέρρευσε λίγες ώρες μετά την επίθεση, έπεσε σε κώμα και απεβίωσε στο νοσοκομείο τη Δευτέρα. Ήταν επόπτης σε αγώνα που δόθηκε την Κυριακή στην πόλη Ελμέρε κοντά στο Άμστερνταμ. Ο αγώνας ήταν μεταξύ της Μπουιτενμπόις, στην οποία αγωνιζόταν και ο γιος του επόπτη, και της Νιού Σλότεν, παίκτες της οποίας ήταν οι τρεις νεαροί που συνελήφθησαν αργά τη Δευτέρα. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι τα αγόρια

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...