Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012

Σοβαρά επεισόδια έξω από την κυπριακή Βουλή

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί στον χώρο της Βουλής, όπου συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών και Αξιών με κύριο αντικείμενο το θέμα των αξιογράφων. Εκατοντάδες αγανακτισμένοι κάτοχοι αξιογράφων εισήλθαν στο κτίριο και καλούσαν τους βουλευτές να μην ψηφίσουν το επίμαχο νομοσχέδιο, το οποίο χαρακτηρίζουν έγκλημα. «Μην ψηφίσετε το νομοσχέδιο για να μην γίνετε εγκληματίες» φώναζαν οι διαδηλωτές στους βουλευτές.


Δύναμη της αστυνομίας, που είχε σπεύσει στη Βουλή δεν κατάφερε να αποτρέψει την είσοδο του πλήθους στο κτίριο της Βουλής, ωστόσο οι αστυνομικοί τους συγκρατήσουν όταν δοκίμασαν να μπουν στην αίθουσα όπου συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών, προκειμένου να δώσουν τι θέσεις τους. Η συνεδρίαση της Επιτροπής διακόπηκε για 15 λεπτά. Τελικά, ύστερα από έντονες παραστάσεις οι διαμαρτυρόμενοι βγήκαν από το κτίριο, αναμένοντας την απόφαση της Επιτροπής Θεσμών.

Οι κάτοχοι αξιογράφων υποστηρίζουν ότι οι τράπεζες τους ξεγέλασαν, καθώς τους προέτρεψαν να μετατρέψουν τις καταθέσεις τους σε αξιόγραφα, προσφέροντας υψηλότερο επιτόκιο, χωρίς να τους ενημερώσουν ότι είχαν το δικαίωμα να μη τους πληρώνουν τόκο και να μετατρέψουν τα αξιόγραφα σε μετοχές.

Το συνολικό ποσό των καταθέσεών τους ξεπερνά το 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ και είναι κρίσιμης σημασίας για το τελικό ποσό ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Η τρόικα το έχει περιλάβει στις μετοχές των τραπεζών και αξίωσή τους είναι να εξαιρεθεί. Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν, επίσης, έξω από τη Βουλή και Αστυνομικοί διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση επιδομάτων τους, όπως επιδόματος καλής διαγωγής και πολιτικής περιβολής και ενοικίου.

Αύριο, θα πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας οι πολύτεκνοι και άτομα με αναπηρίες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για κατάργηση επιδομάτων και παροχών και οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ και ΠΟΕΔ, οι οποίες διαμαρτύρονται ότι η αύξηση των ωρών διδασκαλίας κατά μία την εβδομάδα θα οδηγήσει χίλιους εκπαιδευτικούς στην ανεργία.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΠΟΙΝΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ!

Ο κ. Στουρνάρας που απέστειλε επιστολή στον κ. Ζερβό της ΔΕΗ, ζητώντας του να παραβεί δικαστική απόφαση ότι το χαράτσι τη ΔΕΗ απαγορεύεται να επιβάλλεται μέσα από τους λογαριασμούς της, έχει υποπέσει σε σωρεία εγληματικών πράξεων. Με δεδομένο μάλιστα ότι ο υπουργός δεν είναι βουλευτής, άρα δεν απαιτείται καν άδεια από τη Βουλή για τη δίωξή του, καλείται Εισαγγελέας ποινικής δίωξης να κινηθεί εναντίον του κ. Στουρνάρα και να τον οδηγήσει στο σκαμνί. Για να διευκολύνουμε το έργο του Εισαγγελέα, ιδού σε ποια ποινικά αδικήματα έχει υποπέσει ο κ. Στουρνάρας:

Υπάρχει το 261 άρθρο του Π.Κ., το οποίο επιγράφεται “Παρότρυνση υφισταμένων και ανοχή” και το οποίο προβλέπει οτι “Υπάλληλος προσπαθών να πείσει έτερον τοιούτον υφιστάμενον αυτού ή υπό υπηρεσιακόν έλεγχον τελούντα εις διάπραξιν τινος των εν αρθ. 235 έως 260 εγκλημάτων τιμωρείται διά φυλακίσεως μέχρι 2 ετών”. Μεταξύ των εγκλημάτων από αρθ. 235 ~ 260 περιλαμβάνεται και το αρθ. 259: “Παράβαση καθήκοντος”, καθώς τα αρθ. 244 , 245 “Περί καταπίεσης”.

Αλλά και το άρθρο 186 ΠΚ “Όποιος προκαλεί ή παροτρύνει με οποιονδήποτε τρόπο κάποιον να διαπράξει πλημέλλημμα, καθώς και όποιος προσφέρεται γι’ αυτό και όποιος αποδέχεται τέτοια πρόκληση ή προσφορά, τιμωρείται με φυλάκιση“!

Ο κάθε υπουργός είναι υπάλληλος, το ίδιο και ο Διοικητής δημόσιου οργανισμού.

Ο κ. Στουρνάρας λοιπόν που παροτρύνει τον κ. Ζερβό σε διάπραξη παρανόμων πράξεων, μπορεί να τιμωρηθεί από δικαστήριο μέχρι και με 2 χρόνια φυλάκιση για το ένα αδίκημα (261 ΠΚ)!

Εάν προσθέσουμε και το αδίκημα περί καταπίεσης (244,245 ΠΚ), ή το 186 άρθρο του ΠΚ, γίνεται αντιληπτό ότι ο κ. Στουρνάρας πάει σούμπιτος στη φυλακή!!!

Καλείται λοιπόν να επέμβει η Βουλή, η οποία σύνφωνα με το άρθρο 86 έχει και εισαγγελικά καθήκοντα! Οφείλουν 30 βουλευτές να ζητήσουν την ποινική δίωξη του Ι. Στουρνάρα.Επιτέλους, οι βουλευτές θα ασκήσουν τα καθήκοντά τους ή θα βλέπουν ως απλοί να συντελούνται παράνομες πράξεις, χωρίς να κάνουν τίποτε; Έχουν και οι ίδιοι τεράστιες ευθύνες για τα όσα αντισυνταγματικά διαπράττονται κάτω από τη μύτη τους, χωρίς να πράττουν το παραμικρό!

  • Όπως άλλωστε είπε και ο Πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην υπόθεση Παπανδρέου για τη λίστα Λαγκάρντ, “κανένας δεν είναι υπεράνω των Νόμων”!
απο :ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ


Ένας Έλληνας

Η Ελλάδα Ποτέ Δεν Πεθαίνει (Greece Never Dies)

Ξύπνησε ο Ρουπακιώτης μετά το “Μακελειό” της Πέμπτης. Αφού πρώτα φυγαδεύτηκαν ισλαμοφασίστες, πράκτορες κλπ σαν κύριοι

Διαβάζουμε από το Αθηναικό Πρακτορείο ότι αιφνιδιαστικά(κι ενώ έπρεπε να αποδράσουν κατηγορούμενοι φονιάδες και να εξαφανιστούν), ο υπουργός Δικαιοσύνης παρενέβη και ζητά από τα αρμόδια ανακριτικά όργανα να συντομεύουν τον χρόνο περαίωσης της ανάκρισης αλλά και της εισαγωγής πολύ σοβαρών υποθέσεων σε δίκη. Κι όλα αυτά μετά την ελευθέρωση ενός από τους δολοφόνους των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ και την απόδραση του “ανήλικου” Αφγανού λαθραίου μαχαιροβγάλτη του Θανάση Λαζανά.
 
Κι όλα αυτά μετά την εκπομπή ΜΑΚΕΛΕΙΟ 3 της Πέμπτης όπου ο εργατολόγος που έγινε υπουργός άκουσε ουκ ολίγα από τον κόσμο αλλά και από βουλευτές που βρίσκονταν στο στούντιο για τα λάθη του και τις αμέλειες του.

Ο κ.Ρουπακιώτης αντιλαμβανόμενος ότι είναι σε δυσχερή θέση και ότι ένας εργατολόγος σαν κι αυτόν δεν μπορεί να χειριστεί ανάλογα ζητήματα ρίχνει το μπαλάκι στις εισαγγελίες και στους πνιγμένους ανακριτές να τελειώνουν, ειδικά για όσους κατηγορούμενους έχουν στο τσεπάκι τους την αποφυλάκιση μένοντας 18 μήνες στις φυλακές.

Η είδηση
Τέλος στο φαινόμενο των αποφυλακίσεων λόγω συμπλήρωσης 18μήνου για τα κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα επιχειρεί να θέσει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, με τροποποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου.

Η αποφυλάκιση του κατηγορουμένου για τη διπλή δολοφονία αστυνομικών στου Ρέντη και άλλες υποθέσεις που η καθυστέρηση στην ανάκριση και στην εκδίκασή τους οδήγησε εκτός φυλακής κατηγορούμενους, αποτέλεσε την αφορμή για να παρέμβει ο κ. Ρουπακιώτης.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Δικαιοσύνης προωθεί την τροποποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου ώστε οι αποφάσεις που αφορούν κακουργηματικές υποθέσεις μεγάλου κοινωνικού ενδιαφέροντος και μείζονος δημοσίου συμφέροντος, καθώς και κακουργήματα που ενέχουν το στοιχείο της μεγάλης ηθικής και κοινωνικής απαξίας και έχουν συνταράξει την κοινή γνώμη να εκδίδονται πριν από τη συμπλήρωση του 18μήνου των προσωρινά κρατουμένων κατηγορουμένων στις εν λόγω υποθέσεις.

Ειδικότερα, ο κ. Ρουπακιώτης θα καταθέσει άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή τις αναγκαίες δικονομικές ρυθμίσεις, οι οποίες για τις επίμαχες υποθέσεις θα ορίζουν υποχρεωτικά συγκεκριμένο χρόνο ολοκλήρωσης της προδικασίας (κύριας ανάκρισης και της διαδικασίας ενώπιον των Δικαστικών Συμβουλίων), αλλά και τον υποχρεωτικό και κατ’ απόλυτη προτεραιότητα ορισμό δικασίμου.

Με άλλα λόγια, για τις επίμαχες υποθέσεις η ανάκριση θα ολοκληρώνεται εντός το πολύ 6 μηνών, το βούλευμα θα εκδίδεται άμεσα και η παραπομπή σε δίκη θα γίνεται εντός έτους.

Για το λόγο αυτό, για την επιτάχυνση στις δυσχερείς υποθέσεις θα ορίζονται δύο ή περισσότεροι ανακριτές και ο ορισμός της δικασίμου από εισαγγελέα θα γίνεται υποχρεωτικά κατ’ απόλυτη προτεραιότητα και όχι πάνω από 40 μέρες από την ημέρα που του διαβιβάστηκαν τα έγγραφα.

Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι η τήρηση των προθεσμιών αυτών από τους εισαγγελείς και δικαστές θα συνιστά για πρώτη φορά ουσιαστικό στοιχείο για την προαγωγή τους.

Τέλος, ο κ. Ρουπακιώτης με έγγραφό του προς τους προϊσταμένους των Εισαγγελιών Εφετών της χώρας ζητεί να του γνωρίσουν τον αριθμό των βουλευμάτων που εκδόθηκαν στην περιφέρειά τους κατά την τελευταία διετία, περί αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους, λόγω συμπλήρωσης του ανωτάτου ορίου προσωρινής κράτησης (18 μήνες για τους ενήλικες και 6 μήνες για τους ανήλικους), καθώς και πόσο χρόνο κρατήθηκαν σε κάθε στάδιο της ποινικής διαδικασίας οι σχετικές υποθέσεις.

Ο Στουρνάρας γράφει στα παλιά του τα παπούτσια την απόφαση του δικαστηρίου και ζητά με επιστολή να εισπράττεται κανονικά το χαράτσι από τη ΔΕΗ!

Το παίρνει πάνω του το θέμα της ΔΕΗ ο Γιάννης Στουρνάρας, ζητώντας από τη ΔΕΗ να εισπράττει κανονικά το χαράτσι, παρά την πρόσφατη απόφαση του δικαστηρίου. Όπως λέει συνεχώς ο Υπουργός Οικονομικών, πρέπει να διασφαλιστεί το «δημόσιο συμφέρον» με τη συνέχιση της είσπραξης, αφού σε αντίθετη περίπτωση θα δημιουργηθεί νέα μαύρη τρύπα στα έσοδα. Του έχει εξηγήσει κανείς, τι σημαίνει «δημόσιο συμφέρον»; 450.000 άνθρωποι αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι. Του λέει κάτι αυτό ή πιστεύει ότι μισό εκατ. πολίτες είναι «μπαταχτσίδες»;

Για το θέμα των μικροομολογιούχων «άδειασε» τον Βενιζέλο λέγοντας ότι δεν μπορούν να αποζημιωθούν όπως τους είχε υποσχεθεί προεκλογικά ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τότε Υπουργός Οικονομικών. Όπως ισχυρίστηκε ο Στουρνάρας, τότε δεν ήταν ο ίδιος Υπουργός Οικονομικών… Τώρα όμως, που πρόκειται για έσοδα ακόμα και από αυτούς που ζουν στο όριο της φτώχειας, το χαράτσι της παράνοιας το δέχεται κανονικά…

16:17 Αυξήσεις ηλεκτροσόκ ζητά η ΔΕΗ από τους χειμαζόμενους Έλληνες!

Αυξήσεις ηλεκτροσόκ ζητά η ΔΕΗ από τους χειμαζόμενους Έλληνες!
Σχέδιο εξόντωσης του ελληνικού πληθυσμού απεργάζονται οι κυβερνώντες και η ΔΕΗ.

Την ώρα που οι πολίτες λυγίζουν υπό το βάρος της ανέχειας και της φορομπηχτικής πολιτικής η μόνο κατ΄όνομα Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού ζητά αυξήσεις ηλεκτροσόκ στο οικιακό τιμολόγιο, οι οποίες φτάνουν το 48,7%.
Η ΔΕΗ κατέθεσε τις προτάσεις της τ στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για τα τιμολόγια που θα ισχύσουν το 2013.

Οι προτάσεις της ΔΕΗ προβλέπουν, μεταξύ άλλων αυξήσεις από 14,5 έως 48,7% στο οικιακό τιμολόγιο «πάγωμα» του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου και του τιμολογίου πολυτέκνων και αλλαγές στα κλιμάκια των χρεώσεων.

Η μεσοσταθμική αύξηση που ζητά η ΔΕΗ, για όλη τη χρονιά είναι 24,9% και κατανέμεται σε τρεις δόσεις
- 10,8 % από 1ης Ιανουαρίου
- 6,3 % από 1ης Μαΐου και
- 6,1 % από 1ης Ιουλίου, οπότε τα τιμολόγια απελευθερώνονται.

Η αύξηση της τιμής του ρεύματος συνιστά και μνημονιακή υποχρέωση αλλά και να μη φτάσει στα παραπάνω ποσοστά και πάλι θα είναι δυσθεώρητη για τον χειμαζόμενο ελληνικό λαό.

Η Αλβανία κινδυνεύει με «απέλαση» από του Διεθνείς Οργανισμούς

«Απέλαση» λόγω... στάσης πληρωμών! Η Αλβανία κινδυνεύει να «απελαθεί» από τους Διεθνείς Οργανισμούς, επειδή το Υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει χρήματα για να πληρώσει τις υποχρεώσεις τις χώρας στους οργανισμούς αυτούς. Για τις «συνδρομές» στους διεθνείς οργανισμούς θα ήθελα την βοήθειά σας για να μην είμαστε ελλιπής απέναντι σ’ αυτές μας τις υποχρεώσεις. Έτσι θέτουμε σε αμφισβήτηση τον ρόλο και την εκπροσώπησή μας και μπορεί στο μέλλον να βάλουμε σε κίνδυνο την επανεξέταση του status μας στους οργανισμούς αυτούς.

Διότι απ’ την στιγμή που σπας τους κανόνες για την καταβολή των τελών, υπάρχουν και κυρώσεις. Θα ήθελα την στήριξή σας για το ποσό των 1.3 εκ. ευρώ, δήλωσε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της Αλβανικής Διπλωματίας.

«Αισθανθήκαμε πολύ άσχημα όταν δεν μας επετράπη η συμμέτοχη σε ψηφοφορίες, γιατί δεν έχουν καταβληθεί οι “συνδρομές” και οι οικονομικές υποχρεώσεις που έχει το αλβανικό κράτος απέναντι στους Διεθνείς Οργανισμούς. Θα έχετε την υποστήριξη της αντιπολίτευσης σε αυτό το σημαντικό πρόβλημα» δήλωσε η πρώην ΥΠΕΞ και νυν βουλευτής του ΣΚ Αλβανίας, κα Άρτα Ντάντε, επισημαίνοντας πως η αντιπολίτευση θα ανταποκριθεί στην έκκληση του υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας Εντμόντ Παναρίτι.
 

Την ποινική δίωξη του Πρωθυπουργού ζητά ο τ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου


Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του πρώην Προέδρου του Αρείου Πάγου Βασίλειου Κόκκινου, αναδημοσιεύουμε από την εφημερίδα «Αξία»:

…Έχει καταλυθεί η Δημοκρατία και το Σύνταγμα από την παρούσα Κυβέρνηση

Υπογραφές 30 βουλευτών της αντιπολίτευσης είναι αρκετές, για την ποινική δίωξη του Πρωθυπουργού βάσει του Συντάγματος.

Οι ευθύνες του Προέδρου της Δημοκρατίας…

Κατά τον Ποινικό Κώδικα (άρθρο 162), όποιος εξαπατά εκλογέα, με οποιονδήποτε τρόπο, για να μεταβάλει το εκλογικό του φρόνημα, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών και με χρηματική ποινή.

Ο πρωθυπουργός μας υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό προεκλογικώς, κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2009, ότι υπάρχουν χρήματα και θα δώσει αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, ανώτερες του πληθωρισμού.

Όμως αμέσως μετά τις εκλογές μείωσε μισθούς και συντάξεις, έπραξε δηλαδή το αντίθετο εκείνου που είχε υποσχεθεί. Ο αντιπρόεδρος του, για να δικαιολογήσει την εξαπάτηση του ελληνικού λαού, είπε ότι όλα τα κόμματα δεν τηρούν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις. Άλλο είναι να προσπαθήσει ένα κόμμα να εκτελέσει το προεκλογικό του πρόγραμμα και να μην επιτύχει, και άλλο να μην επιχειρήσει καν την εφαρμογή του και από την πρώτη στιγμή να εφαρμόσει πολιτική αντίθετη του προγράμματος του.

Μετά τις εκλογές, προς δικαιολόγηση της καταφανούς εξαπατήσεως των Ελλήνων, ο πρωθυπουργός μας ισχυρίστηκε ότι δήθεν αγνοούσε την πραγματική οικονομική κατάσταση της χώρας. Ψεύδεται. Ένας πολιτικός που ήταν υπουργός όλων των κυβερνήσεων του πατρός του, εμπνευστού της υπερχρεώσεως της χώρας, όπως και των κυβερνήσεων του κ. Σημίτη, είναι αδύνατον να αγνοεί την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Περαιτέρω, αποκαλύφθηκε πρόσφατα σε βιβλίο του πρώην υπουργού των Οικονομικών της Γερμανίας, κ. Steinmayer, ότι τον είχε ενημερώσει απολύτως για τα οικονομικά της Ελλάδος και ο κ. Παπανδρέου τού απήντησε ότι θα σκεφθεί αν θα διεκδικήσει την πρωθυπουργία. Εξάλλου, ο κ. Αλμούνια εδήλωσε ότι πολύ προ των εκλογών, είχε ενημερώσει τους αρχηγούς των δύο μεγάλων κομμάτων της Ελλάδος για την οικονομική της θέση. Το αυτό δήλωσε και ο κ. Προβόπουλος. των μηνιαίων εκθέσεων του οποίου αδύνατο να λαμβάνει, και ελάμβανε, γνώση ο κ. Παπανδρέου.

Πέραν τούτων, ο τελευταίος, σε συνέντευξή του προς τον κ. Κούλογλου, προ των εκλογών, είχε πει ότι όποια χώρα κατέφυγε στο ΔΝΤ καταστράφηκε και ο λαός της εξαθλιώθηκε. Όμως. από πρόσφατη συνέντευξη του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, κ. Στρος-Καν, έγινε παγκοσμίους γνωστό ότι ο κ. Παπανδρέου, προ των εκλογών, συζητούσε μαζί του υπογείως, για το πώς θα υπαχθεί η Ελλάδα στο ΔΝΤ.

Υπογραμμίζεται ότι ο κ. Παπανδρέου δεν έδωσε καμία πειστική εξήγηση έως σήμερα αναφορικά με τον λόγο για τον οποίο παρέλειψε να δανεισθεί, αμέσως μετά την εκλογή του, όσα ποσά χρειαζόταν η χώρα. με χαμηλά επιτόκια, όπως όφειλε να πράξει. Αντί τούτου, εδήλωνε σε διεθνή ακροατήρια, ότι ο ελληνικός λαός είναι διεφθαρμένος και η οικονομία του πνέει τα λοίσθια, έχουσα την πορεία του «Τιτανικού». Μετά τις δηλώσεις του αυτές, για τις οποίες επίσης δεν έχει δώσει καμία εξήγηση, άρχισε η αύξηση των επιτοκίων δανεισμού της Ελλάδος και έφτασαν τα spreads από 250 μονάδες σε 3.200!

Επίσης, δεν εξήγησε έως τώρα, γιατί δεν δέχθηκε το δάνειο 20 δισ. ευρώ, που του προσφέρθηκαν επιπλέον των 7 δισ. που έλαβε η χώρα, με χαμηλό επιτόκιο. Από όλα αυτά προκύπτει κραυγαλέα η προσωπική ποινική ευθύνη του κ. πρωθυπουργού. Θα έπρεπε, επομένως, σύμφωνα με το Σύνταγμα τριάντα (30) βουλευτές της αντιπολιτεύσεως, αντί να φλυαρούν ασκόπως προς παραμυθίαν του πενομένου ελληνικού λαού, να ζητήσουν με έγγραφό τους την άσκηση της νομίμου ποινικής διώξεως κατά του υπαίτιου, σύμφωνα με το Σύνταγμα.

Συγχρόνως όμως, έχει καταστεί πασιφανές ότι η κυβέρνηση, μη εφαρμόσασα το προεκλογικό της πρόγραμμα και αθετήσασα τις υποσχέσεις της προς τον λαό, αποστέρησε εαυτήν του θεμελίου του δημοκρατικού πολιτεύματος, κατ” άρθρον 1 παρ. 2 του Συντάγματος, ήτοι της λαϊκής κυριαρχίας. Ως εκ τούτου, οι αποφάσεις της και οι νόμοι της, ιδιαιτέρως δε αυτοί περί υπερφορολογήσεως των Ελλήνων και περί εκτάκτου εισφοράς και τέλους ακινήτων, είναι αντίθετοι προς το Σύνταγμα.

Τόσο για τον ως άνω λόγο. όσο και διότι παραβιάζουν τα άρθρα του Συντάγματος 78 παρ. 2, περί απαγορεύσεως της αναδρομικής φορολογίας. 5 παρ. 10 που καθιερώνει την αρχή της συμμετοχής των πολιτών στα δημόσια βάρη αναλόγως το)ν οικονομικών δυνάμεών των, δηλαδή των εισοδημάτων των, 4 παρ. 2, που επιβάλλει την αρχή της ίσης μεταχειρίσεως των πολιτών και 36 παρ. 1 περί παροχής εννόμου προστασίας.

Ένας πολίτης με ένα διαμέρισμα 150 τετραγωνικών και ετήσιο εισόδημα 5.000 ευρώ θα πληρώσει το ίδιο τέλος ακινήτου με εκείνον που είναι ιδιοκτήτης ομοίου ακριβώς διαμερίσματος, στην αυτή θέση, και έχει ετήσιο εισόδημα 200.000 ευρώ. Ανατίθεται η είσπραξη του τέλους τούτου στη ΔΕΗ, ενώ η Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας έχει αποφανθεί, στην περίπτωση των παρκόμετρων του Δήμου, ότι δεν δύναται να ανατεθεί σε ανώνυμη εταιρεία εισπρακτική εξουσία του Δημοσίου.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε την έκτακτη φορολόγηση των ακινήτων ως τέλος, ενώ γνωρίζει ότι τούτο δεν είναι ανταποδοτικό και τα περί διασώσεως της περιουσίας των παιδιών και εγγονών μας διά της φορολογίας αυτής είναι απλώς μυθεύματα υπερβολικής φαντασίας. Καταργείται η δυνατότητα προσφυγής στη Διοικητική Δικαιοσύνη με την υποχρεωτική καταβολή του 50% της οφειλής και του δικαιώματος του εφόρου να ζητήσει τη μη αναστολή της πράξεως επιβολής φόρου.

Στον αδυνατούντα να καταβάλει το τέλος ακινήτου δεν επιβάλλεται η συνήθης συνέπεια των φορολογικών παραβάσεων, αλλά η διακοπή της παροχής του ρεύματος, με συνέπεια να κοπεί τούτο σε μια πτωχή οικογένεια της Χίου με έξι (6) παιδιά, την ώρα που κοινωνικοί φορείς ζητούν από τους Έλληνες τον περιορισμό της υπογεννητικότητας. Αλλά η σημερινή κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για το μέλλον της Ελλάδος. Για αυτό και διευκολύνει και συνιστά τη μετάβαση των νέων σε άλλες χώρες για να εργασθούν. Θα μείνουν έτσι στην Ελλάδα οι γέροντες συνταξιούχοι με τη γνωστή μοίρα τους. Αυτό δεν είναι έγκλημα κατά της χώρας;


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αντί να συνιστά επιείκεια προς τους μη έχοντες, θα έπρεπε, κατά τα άρθρα 35 παρ. 2 εδ. δ” και 42 του Συντάγματος, να αναπέμψει στη Βουλή τους άνω αντισυνταγματικούς νόμους της κυβερνήσεως, η οποία έχει απολέσει το θεμέλιο της Δημοκρατίας, μη εφαρμόσασα το προεκλογικό πρόγραμμά της.

Ναι μεν έχει κακώς καταργηθεί το προνόμιο του ανωτάτου άρχοντος να προκηρύσσει εκλογές σε περίπτωση δυσαρμονίας μεταξύ κυβερνήσεως και λαϊκού φρονήματος, παραμένει όμως το άνω προνόμιο της αναπομπής στη Βουλή αντισυνταγματικών νομοσχεδίων. Αν αυτό δεν ασκηθεί τώρα, πότε θα εφαρμοστούν οι άνω διατάξεις;

Το κράτος στην ουσία έχει καταλυθεί. Καταλαμβάνονται τα υπουργεία από πολίτες και οι υπουργοί αναζητούν καταλλήλους χώρους για να συναντήσουν τους εκπροσώπους της τρόικας. Εμποδίζεται η λειτουργία των χειρουργείων του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» και η Διοίκηση δεν αποτολμά να ζητήσει την επέμβαση της Εισαγγελίας. Και ο υπουργός των Οικονομικών καλεί τους Έλληνες να πληρώσουν φόρους για να καταβληθούν μισθοί και συντάξεις του Νοεμβρίου.

Ώστε το δάνειο των 110 δισ. ευρώ του Μνημονίου έγινε μόνο για να πληρωθούν οι τοκογλύφοι δανειστές μας; Και χάριν αυτών το δημόσιο χρέος μας μέσα σε δύο χρόνια έφθασε το 150% του ΑΕΠ;

Πηγή: http://www.otyposnews.gr/archives/25026#ixzz2EgPbOGgH

Οι βουλευτές με τα περισσότερα ακίνητα.Όπως είναι γνωστό τα πόθεν έσχες συνολικά 508 υπόχρεων πολιτικών αναρτήθηκαν στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής και θα παραμείνουν για έναν μήνα και συγκεκριμένα μέχρι την 11η Ιανουαρίου 2013.


"Πρωταθλήτρια" στην κατοχή ακινήτων είναι η... Άννα Νταλάρα με 59 ακίνητα!
Πρόκειται για συνολικά για 59 ακίνητα, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι οικίες στις Κυκλάδες και δασικές εκτάσεις στη Μαγνησία! Αναλυτικά, το σύνολο της ακίνητης περιουσίας της πρώην υπουργού: 7 πάρκινγκ, 4 οικόπεδα, 8 αγροτεμάχια, 4 δασικές εκτάσεις, 4 διαμερισμάτα, 27 οικίες(!), 2 αποθήκες και 3 ακίνητα χαρακτηρισμένα ως «άλλες περιπτώσεις». Μαζί με τον σύζυγο της και την κόρη της η κυρία Νταλάρα κατέχει: Στη Σύρο 7 οικίες, 1 πάρκινγκ, 2 αγροτεμάχιο / 1 αγροτεμάχιο στην Αντίπαρο / 1 οικία και ένα οικόπεδο στην Πάρο / 3 οικίες στη Βορ. Κυνουρία στην Αρκαδία / 4 δασικές εκτάσεις στη Μαγνησία /4 διαμερίσματα στην Αττική!

37 ακίνητα δηλώνει ο K. Αγοραστός
Πλούσιο είναι το «πόθεν έσχες» του νυν περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστού και πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. Κατέχει 37 ακίνητα -οικόπεδα στην περιοχή της Λάρισας- 149 χιλιάδες ευρώ σε μερίδια Αμοιβαίων Κεφαλαίων, 73 χιλιάδες ευρώ σε καταθέσεις σε διάφορες τράπεζες και 970 λίρες Αγγλίας. Το μετοχικό χαρτοφυλάκιο είναι κατά τι μικρότερο με 1815 μετοχές Πειραιώς, 1123 Τράπεζα Αττικής, 140 Λούλης, 44 ΕΛ.ΠΕ , 67 Eurobank, 20 Πήγασος, 5 Χατζηκρανιώτης και 2000 Shelman.

41 ακίνητα- οικόπεδα ο Γιάννης Ανδριανός
Στα 41 ακίνητα - οικόπεδα φθάνει ο bουλευτής της Ν.Δ κ. Γιάννης Ανδριανός, ο οποίος από βουλευτική αποζημίωση δηλώνει 91 χιλιάδες ευρώ και από άλλες πηγές 69 χιλιάδες ευρώ. Τα περισσότερα από τα ακίνητα προέρχονται από γονική παροχή και κληρονομιές στην περιοχή Επιδαύρου - Αργολίδα. Διαθέτει επίσης 317 χιλιάδες ευρώ σε τραπεζικές καταθέσεις ελληνικών τραπεζών, 2 αυτοκίνητα και ένα γεωργικό μηχάνημα.

Τι δηλώνει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης
Ο πρόεδρος της Βουλής, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, δηλώνει εισοδήματα 86.928,54ευρώ προερχόμενα από τη βουλευτική αποζημίωσή του, 22.945ευρώ από μισθώματα, 21.133ευρώ από την άσκηση δικηγορίας και 17.081,97ευρώ από άλλες πηγές. Τα εισοδήματα της συζύγου του προέδρου της Βουλής προερχόμενα από τη σύνταξή της είναι 14.434,78ευρώ και 3.000 ευρώ από μισθώματα. Οι τραπεζικές καταθέσεις του προέδρου της Βουλής και της συζύγου του ανέρχονται σε 233.644,64 ευρώ, ενώ η τρέχουσα αξία αμοιβαίου κεφαλαίου την περίοδο υποβολής του πόθεν έσχες ήταν 12.450,78ευρώ. Ο κ. Μεϊμαράκης διαθέτει ακίνητα και ποσοστά αυτών (διαμερίσματα, γραφεία, αγροτεμάχια) σε Αττική, Κρήτη, Αργολίδα και Αράχωβα, ενώ η οικογένεια Μεϊμαράκη έχει στην ιδιοκτησία της 4 αυτοκίνητα.

Καταθέσεις 454.000 ευρώ και μετοχές έχει ο Αλ. Αλαβάνος
Εισόδημα 61,7 χιλιάδων ευρώ από βουλευτική αποζημίωση δηλώνει ο κ. Αλέξανδρος Αλαβάνος και 95,9 χιλιάδες από άλλες πηγές. Ο κ. Αλαβάνος διαθέτει 11 ακίνητα- οικόπεδα σε Κυκλάδες - Κρήτη, εκ των οποίων ένα προέρχεται από δωρεά. Σε τραπεζικές καταθέσεις διαθέτει 454 χιλιάδες ευρώ, ενώ κατέχει και το εξής χαρτοφυλάκιο μετοχών : Alpha Bank 1027 μετοχές, Eurobank 670, Βιοχάλκο 1750, Εμπορική 234, Επιχειρήσεις Αττικής 600, Μινωϊκές Γραμμές 3750, Τιτάνας 320.

Ακίνητα και στις Βρυξέλλες έχει ο Κ. Αϊβαλιώτης
Εισόδημα από βουλευτική αποζημίωση 88,6 χιλιάδες και 25 χιλιάδες από άλλες πηγές δηλώνει ο κ. Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης, πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ. Στην κατοχή του διαθέτει 19 ακίνητα οικόπεδα, δυο εκ των οποίων στις Βρυξέλλες. Τα δυο ακίνητα στο Βέλγιο αγοράστηκαν με τραπεζικό δανεισμό 218 χιλιάδων ευρώ. Κατέχει επίσης σε δυο κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς καταθέσεις 140 χιλιάδων ευρώ και 7 χιλιάδες ευρώ σε άλλους προσωπικούς λογαριασμούς. Κατέχει επίσης 1239 μετοχές Alpha Bank που αγοράστηκαν με 9,3 εκατομμύρια δραχμές και Αμοιβαία Κεφάλαια ύψους 4 χιλιάδων ευρώ. Στην κατοχή του έχει και 6 αυτοκίνητα τα οποία αγοράστηκαν, όπως λέει μεταχειρισμένα.

Μεγάλη ακίνητη περιουσία και οικόπεδα στην Κεφαλονιά για τον Πέτρο Αλιβιζάτο
Εισοδήματα ύψους 90 χιλιάδων ευρώ από άλλες πηγές δηλώνει ο υφυπουργός Πολιτισμού κ. Πέτρος Αλιβιζάτος. Στην κατοχή του διαθέτει μεγάλη ακίνητη περιουσία και οικόπεδα στην Κεφαλονιά, περιουσία η οποία προέρχεται από γονική παροχή. Μετείχε επίσης στην οικογενειακή επιχείρηση Αλιβιζάτος με αξία κτήσης 709 χιλιάδων ευρώ, εταιρεία η οποία τελεί υπό εκκαθάριση. Επίσης, συμμετείχε στην εταιρεία Δελής και delitech με αξία κτήσης 166 χιλιάδες ευρώ και 7 χιλιάδες ευρώ αντίστοιχα. Kατείχε μετοχές Alpha bank και Εurobank αξίας 408 χιλιάδων ευρώ. Σε τραπεζικές καταθέσεις κατείχε 49 χιλιάδες ευρώ στην Alpha Bank και 15 χιλιάδες στην Εθνική Τράπεζα. Τέλος, συμμετέχει στην εταιρεία Βαρδιανοί ΑΕ με συνολική αξία διαγραφής 256 χιλάδες.

14 ακίνητα δηλώνει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος
Ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, δηλώνει εισοδήματα ύψους 86.928,56 ευρώ προερχόμενα από τη βουλευτική αποζημίωσή του και 7.894,58 ευρώ από άλλες πηγές με τα εισοδήματα της συζύγου του, κυρίας Παρασκευής Σπανούδη να είναι της τάξης των 50.471,58 ευρώ. Ο κ. Αβραμόπουλος με τη σύζυγό του διαθέτουν 15 τραπεζικούς λογαριασμούς συνολικού ύψους 170.826,5ευρώ και 26.650 δολαρίων. Το ζεύγους Αβραμόπουλου δηλώνει 14 ακίνητα σε Αττική, Αρκαδία, Ηλεία, Λευκάδα, Εύβοια, Πάρο. Ο υπουργός Εξωτερικών έχει στην ιδιοκτησία του τρία αυτοκίνητα, ένα εκ των οποίων είναι αντίκα, και ένα φουσκωτό ενώ η σύζυγος του είναι κάτοχος αυτοκινήτου 1.000 κυβικών εκατοστών. Σύμφωνα με την δήλωση περιουσιακής κατάστασης, η σύζυγος του κ. Αβραμόπουλου αποχώρησε το 2010 από εταιρεία παροχής υπηρεσιών και την ίδια χρονιά εισέφερε το ποσό των 8.000 ως κεφάλαιο σε άλλη εταιρεία.

Με 444 χιλιάδες λίρες Αγγλίας και 24 ακίνητα ο κ. Αλογοσκούφης
Με εισοδήματα 169 χιλιάδων ευρώ ο πρώην βουλευτής και υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφης διαθέτει σημαντική ακίνητη περιουσία και καταθέσεις 444 χιλιάδων λιρών. Συγκεκριμένα, διαθέτει 444 χιλιάδες λίρες Αγγλίας σε τρεις αγγλικές τράπεζες (Abbey- Natwest- Βarclays). Ο ένας λογαριασμός στην Barclays είναι κοινός με την κόρη του, ύψους 15 χιλιάδων ευρώ. Σε λογαριασμούς σε ευρώ διαθέτει 268 χιλιάδες ευρώ, εκ των οποίων 37 χιλιάδες ευρώ βρίσκονται σε 2 αγγλικές Τράπεζες στην Ελλάδα. Η ακίνητη περιουσία είναι σημαντικής αξίας με 24 ακίνητα σε Αττική, Φωκίδα, Κυκλάδες, Σύμη, Αράχωβα, Κορινθία, Βούλα, Πάρο. Προχώρησε σε πώληση ορισμένων με τίμημα 71 χιλιάδες ευρώ, ενώ κατέβαλε 100 χιλιάδες βάσει συμβολαίου 350 χιλάδων για αγορά ακινήτου στην Αράχωβα.

Νίκος Δένδιας
Τα εισοδήματα του υπουργού Δημοσίας Τάξης, κ. Νίκου Δένδια ανέρχονται σε 91.629,66 ευρώ προερχόμενα από τη βουλευτική αποζημίωσή του και σε 244.177,07ευρώ από άλλες πηγές, ενώ τα ετήσια εισοδήματα της συζύγου του είναι 8.265,43 ευρώ. Το ζεύγος Δένδια διαθέτει 12 ακίνητα σε Αττική, Κέρκυρα και Παξούς ενώ σε 5 τραπεζικούς λογαριασμούς έχει συνολικές καταθέσεις ύψους 33.123,76ευρώ. Το 2010 ο υπουργός Δημοσίας Τάξης που έχει εταιρεία παροχής υπηρεσιών από το 2009, πούλησε ένα σκάφος αναψυχής έναντι 23.000ευρώ και ένα αυτοκίνητο αντί του ποσού των 1.000ευρώ. Είναι ιδιοκτήτης αυτοκινήτου 2.500 κυβικών εκατοστών, ενώ την ίδια χρονιά έλαβε αποζημίωση από ασφαλιστική εταιρεία για την ολική καταστροφή μοτοσικλέτας που του ανήκε το ποσό των 850 ευρώ.

Τι δηλώνει ο κ. Σάββας Αναστασιάδης
Εισοδήματα 90 χιλιάδων ευρώ από βουλευτική αποζημίωση δήλωσε ο Βουλευτής κ. Σάββας Αναστασιάδης και η σύζυγός του. Από άλλες πηγές το εισόδημα είναι 41 χιλιάδες ευρώ. Διαθέτει 6 ακίνητα- οικόπεδα στις περιοχές Λαγκαδά και Θεσσαλονίκης, καταθέσεις 241 χιλιάδων ευρώ σε ελληνικές τράπεζες και 2 αυτοκίνητα 1600 και 1200 κυβικών. Επίσης, συμμετέχει στην εταιρεία Μέτοχος με κεφάλαιο 250 χιλιάδες δραχμές ενώ διαθέτει το 35% από ένα αυτοκίνητο στο ΚΤΕΛ- Λαγκαδά που προέρχεται από κληρονομιά.

Θανάσης Παφίλης ΚΚΕ
Εισόδημα: 150000 ευρώ
Ακίνητα: 13, σε Αττική και Φθιώτιδα. Μόνο σε δύο από αυτά έχει δικαιώματα 100%, στα υπόλοιπα έχει μερίδιο.
Καταθέσεις: 22905
Εχει δύο αυτοκίνητα.
Δεν έχει μετοχές ή ομόλογα και δεν συμμετέχει σε επιχειρήσεις.

Γρηγόρης Ψαριανός ΔΗΜΑΡ
Είσόδημα: 93715 ευρώ
Ακίνητα: 4, μόνο σε ένα έχει δικαιώματα 100%
Μετοχές: 15896
Καταθέσεις: 39159
Εχει ένα αυτοκίνητο και μία μοτοσυκλέτα

Νίκος Τσούκαλης ΔΗΜΑΡ
Καταθέσεις: 107440
Ακίνητα: 7
Καταθέσεις: 21670
Αυτοκίνητα: 2

Σπύρος Χαλβατζής ΚΚΕ
Εισόδημα: 174358
Ακίνητα: 14
Καταθέσεις: 114587
Εχει ένα αυτοκίνητο
Δεν έχει μετοχές

Λιάνα Κανέλλη ΚΚΕ
Εισόδημα: 123587
Ακίνητα: 2, ένα στο Δήμο Εκάλης και ένα στον Δήμο Γερανθρών
Μετοχές: 16000
Καταθέσεις: 52000 ευρώ και 6712 λίρες Αγγλίας
Εχει ένα αυτοκίνητο, μία μοτοσυκλέτα και μία βάρκα

Θεόδωρος Δρίτσας ΣΥΡΙΖΑ
εισόδημα: 78959
Ακίνητα: 8
Μετοχές: 1677,59
Μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων:622,20
Καταθέσεις: 15962

Παναγιώτης Λαφαζάνης ΣΥΡΙΖΑ
Εισόδημα: 149917
Ακίνητα: 5, τα 3 ανήκουν στην σύζυγό του
Δύο ομόλογα 100000 ευρώ, τα οποία αποκτήθηκαν την προηγούμενη χρονιά.
Καταθέσεις: 30757 ευρώ, 4295 GBP και 19250 CHF μαζί με την σύζυγό του
Δύο αυτοκίνητα
Δε συμμετέχει σε καμία επιχείρηση


πηγη

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/12/blog-post_671.html#ixzz2Epe93CuG

Ρόδος: Σε Τούρκους επενδυτές και η μαρίνα στο Μανδράκι

Ρόδος: Σε Τούρκους επενδυτές και η μαρίνα στο Μανδράκι
«Κάθε κρίση είναι μία ευκαιρία» σημείωνε τον περασμένο Ιούνιο, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Μιλιέτ, ο Χουσνού Ακάν, το Νο 2 του, ίσως, πιο ισχυρού τουρκικού ομίλου Doğuş. Ο Ακάν παραμένει άγνωστος στο πλατύ κοινό, όμως είναι ένα πολύ «βαρύ» χαρτί για τον κόσμο των επιχειρήσεων, της πολιτικής και των μέσων ενημέρωσης στη γειτονική χώρα και όχι μόνο.
Όπως φανερώνει η συμφωνία -ανακοινώθηκε την Παρασκευή- για στρατηγική συμμαχία της Doğuş με την Lamda, οι συζητήσεις, που μαίνονταν τον τελευταίο καιρό, μεταξύ του Ακάν και του ομολόγου του, του Οδυσσέα Αθανασίου στέφθηκαν με επιτυχία.
Ο Ακάν τουλάχιστον τους τελευταίους 15 μήνες βολιδοσκοπεί ευκαιρίες στις ελληνικές μαρίνες, με την D-investments, θυγατρική της Doğuş, να έχει καταθέσει προσφορά για τη μαρίνα Μανδρακίου στη Ρόδο σε κοινοπραξία με της Κυριακούλης Μεσογειακές Κρουαζιέρες και την Ανώνυμη Ναυτιλιακή Σύμης.
Ο κ. Αθανασίου από το 2010 έχει δηλώσει ότι αναζητά στρατηγικό εταίρο στην Τουρκία, με στόχο την υλοποίηση στη χώρα νέων έργων.
Και όπως φαίνεται, το σχετικά κοινό πρίσμα συμφερόντων των δύο επιχειρηματιών οδήγησε στη δημιουργία της στρατηγικής συνεργασίας Lamda – Doğuş.
newsbomb.gr

“Εθνικοί εργολάβοι” θησαυρίζουν από την λαθρομετανάστευση

νταβατζηδες λαθρο

«Εξτραδάκι» 763.000 ευρώ στην ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ για την Αμυγδαλέζα

Όπως φαίνεται το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, μεγαλώνει – μεγαλώνει… γερούς αλλοδαπούς (που θα έλεγε και η διαφήμιση). Γι’ αυτό και η κυβέρνηση προχωρά σε επέκταση του, την οποία (όπως αποκαλύπτει τοavantipopolo.gr) θα αναλάβει η ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ.Μάλιστα από το έγγραφο που δημοσιεύουμε προκύπτει ότι υπογράφεται η 1η συμπληρωματική σύμβαση με την ΓΕΚ.-ΤΕΡΝΑ (και συγκεκριμένα με την εταιρεία ΗΛΙΟΧΩΡΟΣ, που ανήκει στον όμιλο). Το ύψος της συμπληρωματικής σύμβασης είναι 762.887,36 ευρώ και αφορά την επέκταση δύο πτερύγων(14 και 15). Στόχος της κυβέρνησης είναι η δυναμικότητα της Αμυγδαλέζας να φτάσει τα 2.000 άτομα.

Αποχαιρετήστε την Ελλάδα που ξέρατε...

Με την υπογεννητικότητα που μαστίζει την χώρα και με την "ποινικοποίηση" των παιδιών με το νέο φορολογικό, όπως καταλαβαίνετε η ανησυχία μας βρίσκεται στο πως θα μοιάζει η χώρα μας σε 20 χρόνια.

Δυστυχώς η απάντηση δεν είναι αισιόδοξη, και εάν συνεχιστεί η γενοκτονία του Μνημονίου πιθανώς θα είναι μη αναστρέψιμη η κατάσταση που θα προκύψει.

Δείτε σε ένα μικρό  βίντεο τι έδειξαν οι επιστημονικές έρευνες για την υπογεννητικότητα και σε πόσο βάθος χρόνου μπορεί να εξαφανίσει σε ένα κυρίαρχο κράτος, τα ήθη και τα έθιμα του.

Στο ντοκιμαντέρ φαίνεται ότι, αν η υπογεννητικότητα στην Ελλάδα και την Ευρώπη συνεχιστή με αυτόν το ρυθμό τότε τίποτα δε θα θυμίζει την Ευρώπη όπως την ξέρουμε σήμερα.

Ας ελπίσουμε ότι η αφομοιωτική δύναμη του Ελληνισμού θα κάνει το "θαύμα" της, και σε αυτά τα δύσκολα χρόνια και να επιβιώσουμε ως Έθνος, γιατί με πολιτική λύση φαντάζει εξαιρετικά απίθανο.


10 2012 Ὁ Λαφαζάνης τώρα ξύπνησε!!!


Χὶ χὶ χί… 
Κι ὄχι μόνον ξύπνησε, ἀλλὰ εἶδε καὶ κακὸ ὄνειρο!!! Εἶδε λέει πὼς ὅλο τὸ μΠΑτΣΟΚ μετακόμισε στὸν τΣΥΡΙΖΑ!!!

Λαφαζάνης: Κανένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στο ΣΥΡΙΖΑ

«Το καινούργιο εγχείρημα δε μπορεί να χτιστεί πάνω σε παλιά, σαθρά… και φθαρμένα θεμέλια. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν, ούτε πρόκειται να γίνει ΠΑΣΟΚ, παλιό ή νέο. Τελεία και παύλα», δηλώνει στη Real News ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Κουμουνδούρου προειδοποιεί πως κανένα βασικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ δεν έχει θέση στον ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως δηλώνει συγκεκριμένα ο κ. Λαφαζάνης «Όλα τα βασικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχουν ευθύνη για την τραγική πορεία της χώρας και την ένταξή της στη μνημονιακή νεοαποικιοκρατία δεν μπορούν να έχουν θέση σε ένα νέο εγχείρημα ανατροπής του μνημονίου και καινούργιας προοδευτικής προοπτικής.
 
Μια καινούργια προοδευτική και σοσιαλιστική πρόταση πρέπει να είναι ορθάνοιχτη στον απλό κόσμο που ακολουθούσε το ΠΑΣΟΚ ή οποιοδήποτε άλλο αστικό κόμμα και σήμερα ριζοσπαστικοποιείται, αλλά πρέπει να πούμε ότι το καινούργιο εγχείρημα δε μπορεί να χτιστεί πάνω σε σαθρά θεμέλια».
 
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης απορρίπτει τη συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και εκτιμά πως αυτή η ευρωζώνη δεν έχει και δεν μπορεί να έχει μέλλον.
 
«Τα μνημόνια δεν είναι καθόλου μονόδρομος και δεν είναι διέξοδος για καμία χώρα της ευρωζώνης. Δεν υπάρχουν καλά και κακά μνημόνια και όλες οι χώρες που εφάρμοσαν μνημονιακές δεσμεύσεις βαδίζουν από το κακό στο χειρότερο.
 
Βεβαίως, ο δρόμος της απόρριψης των μνημονίων δεν είναι εύκολος. Το αντίθετο. Η αντιμνημονιακή επιλογή απαιτεί ρήξεις και συγκρούσεις με τα κυρίαρχα νεοφιλελεύθερα δόγματα και τους κυρίαρχους κύκλους της Γερμανίας» καταλήγει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
πηγή

Βρὲ σὺ Λαφαζάνη, ὅλα αὐτά τά νούμερα πού ἔχετε μαζέψῃ ἐκεῖ μέσα, τί εἶναι; Πρώην χρυσαυγίτες πού εἶδαν ξαφνικά τήν μούρη τοῦ Μιχαλολιάκου καί ξύπνησαν;
Ἄν τὲ ἀπὸ ἐκεῖ ποὺ θὰ μᾶς πῇς πὼς θέλετε  καὶ κάθαρσι…
Ἀπὸ τὴν ἄλλην,  αὐτό τό «ὁ δρόμος τῆς ἀπορρίψεως τῶν μνημονίων» ποὺ δὲν εἶναι εὔκολος, πολὺ μοῦ ἄρεσε!
Ἐσεῖς, μία παράταξις ῥιζοσπαστική, μὲ σθένος, μὲ πυγμή, μὲ ὄραμα, δέν μπορεῖτε νά κάνετε εὔκολη μίαν διαδρομή; Γιατί; Ἕνα ΜΠΑΜ καὶ ὅλα ἀνατρέπονται…
Ἐκτὸς κι ἐὰν δὲν θέλετε νὰ ἀνατραποῦν…
Ἐκτὸς κι ἐὰν βολεύῃ ποὺ εἶναι ἔτσι στρωμένα τὰ «σεντονάκια» τῶν μνημονίων, πρὸ κειμένου νὰ ἔλθετε ἐσεῖς καὶ νὰ πατήσετε ἐπάνω τους… Ἐκτὸς κι ἐὰν τὰ μνημόνια ἄνοιξαν ὀρέξεις γιὰ ἄλλες, πιὸ περίεργες καταστάσεις….
Πάντως ἀδημονῶ νὰ σᾶς δῶ νὰ κυβερνᾶτε!!!
Ὄχι γιὰ κάτι ἄλλο, παρὰ μόνον γιὰ ἕνα… Νὰ ἐπιβεβαιωθῶ!!! (Ὄχι, δὲν ἔγινα ψωνάρα… Ἁπλῶς ἀντιλαμβάνομαι πὼς τὸ χειρότερον σενάριον ἀκόμη δὲν ἔχει παρουσιαστῇ στὸ προσκήνιον!!! Καὶ ἔχω μεγάλη περιέργεια νὰ τὸ δῶ!!!)
Διότι ἡ χειροτέρα κατοχὴ ποὺ μᾶς ἐπιφυλάσσει τὸ μέλλον μας προέρχεται ἀπὸ τὴν δική σας συναίνεσι… Καὶ τὸ γνωρίζεις αὐτὸ Λαφαζάνη! Σωστά;
Φιλονόη.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αντίθετος με το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/12/blog-post_497.html#ixzz2EpcuOBCTΤο κοινωνικό έργο που επιτελεί η Εκκλησία ήταν ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης που είχαν ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Στο περιθώριο της συνάντησης ο Αρχιεπίσκοπος βρήκε την ευκαιρία να εκφράσει την αντίθεσή του με την εργασία τις Κυριακές.
«Ασχολούμαστε όλο με αριθμούς και ξεχνάμε την ψυχή μας. Πότε οι ............

έμποροι θα δουν τα παιδιά τους, πότε θα δουν τις οικογένειές τους, πότε θα ξεκουραστούν και θα πάρουν δύναμη;» αναρωτήθηκε ο κ. Ιερώνυμος.
Μετά τη συνάντηση, ο υπουργός ανέφερε ότι συζητήθηκε το ιδιαίτερα σημαντικό κοινωνικό έργο το οποίο επιτελεί η Εκκλησία μέχρι σήμερα, το οποίο «εκτιμούμε ιδιαίτερα, ειδικά κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που διαβιώνει ο ελληνικός λαός».

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα και στη βοήθεια που προσφέρει η Εκκλησία.

«Eχουμε όμως ανάγκες, κυρίως σε εξυπηρέτηση από πλευράς προσωπικού και χέρια εργατικά. Πάνω σε αυτό συζητήσαμε σήμερα με τον κ. υπουργό, ανταλλάξαμε απόψεις, προτάσεις και θα ήθελα να τον ευχαριστήσω γιατί αν προχωρήσουμε με αυτό τον στόχο, το έργο μας θα γίνει πολύ καλύτερο»
εξήγησε.

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/12/blog-post_497.html#ixzz2EpcqAgPg

Ἐμφύλιος;

Λέτε;
Πρὸ μερικῶν ἐτῶν πίστευα πράγματι πὼς αὐτὸ ποὺ συνέβῃ μετὰ τὴν κατοχὴ ἦταν ἐμφύλιος.
Σήμερα δὲν τὸ πιστεύω.
Παρὰ τοῦ γεγονότος πὼς πράγματι κάποιοι Ἕλληνες ἔλαβαν μέρος σὲ ἐκεῖνον τὸν πόλεμο, κατὰ βάθος τοὺς θεωρῶ ἤ βαθύτατα πλανεμένους ἤ βαθύτατα …μὴ Ἕλληνες!
Ἔτσι καὶ σήμερα.
Ἄν καὶ πασχίζουν ἐναγωνίως κάποιοι νὰ μᾶς πείσουν γιὰ τὴν δημιουργία συνθηκῶν ἐμφυλίου, δὲν μπορῶ νὰ τὸ δεκτῶ ὥς πραγματικότητα.
Ἀρχῆς γενομένης ἀπὸ τὶς ἀποκαλύψεις γιὰ τὸ ποιοὶ εἶναι οἱ ὑποτιθέμενοι χρυσαυγίτες ποὺ ἐπιτίθενται σὲ «καλοὺς κι ἀγαθοὺς» ΛΑΘΡΟμετανᾶστες, 

ἀπὸ τὶς ἐπιθέσεις ποὺ ἐδέχθησαν Ἕλληνες ποὺ φύλαγαν τὸν βωμὸ τῶν δώδεκα θεῶν πρὸ ἐτῶν, καὶ τελικῶς ἀπεδείχθῃ πὼς ἦταν Ἀλβανοὶ ἀνθέλληνες, ἔως τὶς ἐπιθέσεις στὸ τουρκικὸ προξενεῖο, ποὺ πλέον πιστεύω πὼς πίσω ἀπὸ αὐτὸ κρύβεται ἡ Ἄγκυρα.
Ἐμφύλιος δὲν ὑφίσταται!
Ἐμφύλιο θὰ τὸν βαπτίσουν διότι ἔτσι βολεύει. Ἀλλὰ δὲν ὑφίσταται!
Μὲ ἐξαίρεσι κάποιους ἐλαχίστους Ἑλληνογενεῖς, ποὺ Ἕλληνες οὐδέποτε θὰ γίνουν, οὐδεῖς Ἕλλην, ἀκόμη καὶ ἐν τελῶς ἀλλοιωμένος, δέχεται νὰ λάβῃ μέρος σὲ μίαν τέτοια σφαγή!
Ἀντιθέτως, Ἕλληνες κινδυνεύουν νὰ σφαγοῦν ἐξ αἰτίας τῆς ὁλιγωρίας καὶ τῶν συμφερόντων ποὺ μᾶς θέλουν σὲ ἐμπόλεμο κατάστασιν.
Ὅσο γιὰ τὴν Χρυσὴ Αὐγή…
Θεωρῶ πὼς κατὰ βάθος κάνει τὴν κοτούλα, διότι τῆς ἀρέσει ἡ βο(υ)λή. Βολεύεται… Ἄλλως τὲ ὁ ῥόλος της, ποὺ δυναμώνεται συνειδητῶς ἀπὸ κάθε κουδουνίστρα, δημοσιοκάφρο καὶ ἱστολόγιον, εἶναι τέτοιος ποὺ θὰ παίξῃ ἀργότερα. Ὅταν θὰ χρειαστοῦν νὰ καπελωθοῦν οἱ πράγματι ἀφυπνισμένοι Ἕλληνες.
Ἔως τότε…
Ὑγεία καὶ χαρά…
Καὶ πολλὰ τὰ δεινὰ τοῦ τόπου ποὺ ἔπονται!
Φιλονόη. 

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΚΆΠΟΙΟΙ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ!

Η τουρκική κορβέτα στο Σούνιο, η Χρυσή Αυγή έφοδο στο τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή!

Σφοδρή επίθεση κατά του τουρκικού Προξενείου, επίθεση στους πράκτορες του στην Θράκη για τους οποίους το ελληνικό κράτος κλείνει τα μάτια του, αλλά και αντεπίθεση κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου, τον οποίο χαρακτήρισε «μπουχέσα» εξαπελυσε στα εγκαίνια των γραφεών του κόμματος Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή ο βουλευτής του κόμματος Ηλίας Παναγιώταρος.
Χαρακτήρισε τους εξτρεμιστές της μειονότητας “μούλους» και «μογγόλους» την ώρα που οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ κι αναρχοφασίστες επιτίθεντο στα γραφεία του κόμματος όπου εκατοντάδες πολίτες παρευρίσκονταν στα εγκαίνια σε Ξάνθη και Κομοτηνή.
Η αρχή έγινε στην Ξάνθη, παρουσία των βουλευτών του κόμματος, Ηλία Παναγιώταρου και Γιάννη Λαγού με τους παρακρατικούς αναρχοφασίστες να επιτίθενται στους πολίτες που είχαν πάει στα εγκαίνια των γραφείων.
Εκτός από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, οι αναρχικοί επιτέθηκαν και κατέστρεψαν αυτοκίνητα, καταστήματα κλπ, με αποτέλεσμα να γνωρίσει η Ξάνθη την μανία των αναρχοφασιστών κουκουλοφόρων.
Στην γενική επίθεση κατά των γραφείων της ΧΑ, απωθήθηκαν από τις ομάδες αυτοάμυνας του Λαϊκού Συνδέδμου, παρά το γεγονός ότι οι χρυσαυγίτες που είχαν μείνει για την υπεράσπισή τους (οι πολίτες απομακρύνθηκαν κατόπιν σύστασης των μελών του κόμματος για να μην υπάρξουν τραυματισμοί) ήταν πολύ λιγότεροι από τους επιτιθέμενους.
Στη συνέχεια, τα μέλη της Χρυσής Αυγής πήγαν στην Κομοτηνή για τα εγκαίνια της εκεί τοπικής οργάνωσης όπου και πάλι υπήρξε το ίδιο σκηνικό βίας με αναρχικούς που κατέστρεψαν τα πάντα στο πέρασμά τους. Χωρίς να καμφθούν οι οπαδοί του Λαϊκού Συνδέσμου πραγματοποίησαν την πρώτη πορεία εδώ και χρόνια προς το τουρκικό Προξενείο.
Την ώρα που η τουρκική κορβέτα Beykoz είχε φτάσει έξω από το Σούνιο οι “σκληροί” της δεξιάς πολιορκούσαν το τουρκικό προξενείο, περνώντας μέσα από την μουσουλμανική συνοικία, μάλιστα στην οποία πολλοί νομιμόφρονες μουσουλμάνοι που έχουν γνωρίσει την καταπίεση του Προξενείου, τους επευφημούσαν!
Με ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή επιτίθεται κατά του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας «βουτυρομπεμπέ» τον Αλέξη Τσίπρα, και «λιγούρια της εξουσίας» τα στελέχη του. Παράλληλα, καταφέρεται εκ νέου εναντίον του Ευάγγελου Βενιζέλου, χαρακτηρίζοντάς τον «αποτυχημένο πολιτικάντη» και «αρχιπασοκάρχη»
πηγή

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ. ΚΑΤΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ.


 

ΤΕΤΡΑΓΩΝΗ ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΑΓΟΚΟΛΩΝΑ ΤΟ ... ΔΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ! ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ - ΙΣΛΑΜ;

Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΟΡΘΟΓΩΝΙΟΣ  ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΡΙΓΩΝΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ. ΘΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ .. ΡΟΔΙ !! ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ Ο ΚΑΜΙΝΗΣ!
Όσο καλοπροαίρετος και να είναι κανείς στην εποχή της κρίσης που ζούμε δεν μπορεί με τίποτα να δει αυτόν τον στύλο που φωταγώγησε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, απόψε στο Σύνταγμα ως κάτι που να θυμίζει Χριστούγεννα. Ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος δεν πίστευε στα μάτια του όταν είδε έναν στύλο να φωταγωγείται και γύρω του σκαλωσιές... (ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ Ε.Ε..!)

Έψαχναν όλοι για το δέντρο, αλλά δέντρο πουθενά! Και αναρωτιούνταν αν κάποιοι πληρώθηκαν γι' αυτή την έμπνευση του στολισμού του στύλου! Τα πιτσιρίκια έκλαιγαν γιατί ήθελαν ντε και καλά δέντρο κανονικό.

πηγη

Παιδιά πού θά ζοῦσαν ἐάν δέν εἴχαμε τά μνημόνια;


Ἔτσι τοὐλάχιστον ἰσχυρίζεται ἡ Washington Post, ἐφ’ ὅσον ἡ ἀδυναμία πληρωμῆς πετρελαίου ὁδήγησε τὴν οἰκογένεια στὴν χρήσι ξυλόσομπας. Ἀλλά εἶναι ἔτσι; Διότι ἀπὸ παλαιοτάτων ἐτῶν σὲ ἐτοῦτον τὸν τόπο ξυλόσομπες χρησιμοποιούσαμε.
Θεωρῶ λοιπὸν ἄδικον καὶ παράλογον τὸν ἰσχυρισμὸ τῆς ἐφημερίδος. Ἄλλο τὸ νὰ συμβῇ ἕνα ἀτύχημα κι ἄλλο τὸ νὰ κινδυνεύουμε ἀπὸ λᾶθος τρόπο χρήσεως τῶν παραδοσιακῶν μεθόδων θερμάνσεῶς μας.

Ἄλλο ὅμως μὲ ἀπασχολεῖ…
Ἐδῶ ποὺ ἔχει φθάσῃ ἡ τιμὴ τοῦ πετρελαίου, ἀνεξαρτήτως τῆς οἰκονομικῆς κρίσεως, εἶναι πολὺ εὔκολο νὰ μᾶς στείλῃ ὅλους στοὺς παραδοσιακοὺς τρόπους θερμάνσεως. 

Θὰ θέσω λοιπὸν ἄλλο ἐρώτημα.
Μὲ τὴν καταστροφὴ τῆς βιομηχανικῆς καὶ βιοτεχνικῆς ὑποδομῆς, εἶναι δυνατόν νά μήν εἰσαγάγουμε ἐκ τῆς Βουλγαρίας καί τῆς Τουρκίας καί τέλος πάντων ὁποιασδήποτε ἄλλης χώρας, σόμπες καί ὑλικά γιά θέρμανσι; Ποιός τά ἐλέγχει αὐτά; Ἀπό ποιούς κρίνονται ὥς κατάλληλα; Καὶ καλά, τὰ ὅσα ἐπισήμως φθάνουν, πολὺ πιθανὸν νὰ ἔχουν κάποιες προδιαγραφές. Τά ἀνεπίσημα; Τά λαθραῖα; Ποιός τά ἐλέγχει;
Δὲν εἶναι λοιπὸν πρόβλημα ἀνακύπτον ἀπὸ τὴν οἰκονομικὴ κρίσι ἀλλὰ ἀπὸ τὴν παρακρατικὴ δραστηριότητα καὶ τὴν ἀδιαρφορία τῶν κρατικῶν μηχανισμῶν. (Ἤ ἀκόμη καὶ τὸν χρηματισμὸ κάποιων….)
Ὅσο γιὰ τὸν θάνατο τῶν παιδιῶν…
Εἶναι ἀπὸ τὰ σκληρότερες στιγμὲς ποὺ περνᾷ ἡ κοινωνία μας… Δυστυχῶς.
Φιλονόη.
Υ.Γ. Τὸ πρόβλημα εἶναι ἡ οἰκονομικὴ δικτατορία μὲ μίαν πρώτη ματιά. Ἀλλὰ μὲ μίαν πιὸ προσεκτικὴ ματιὰ δὲν εἶναι αὐτό. Εἶναι ὅλος ὁ μηχανισμὸς ποὺ ἀποκαλύπτεται… Κι αὐτὸ λέγεται ἀποπληθυσμός! 

Tα παιδάκια στην Καβάλα θα ζούσαν αν είχαν καλοριφέρ γράφει η Washington Post


Η τραγωδία της Καβάλα, όπου τρία παιδιά έχασαν τη ζωή τους όταν το σπίτι τους τυλίχθηκε στις φλόγες μετά από έκρηξη στην ξυλόσομπα που είχαν για να προστατευθούν από το κρύο και να ζεσταθούν,απασχολούν τον διεθνή τύπο.
Η Washington Post, φιλοξενεί έχει ρεπορτάζ για το θέμα , το οποίο συνδέει με την οικονομική κρίση που έχει χτυπήσει την Ελλάδα. Ο τίτλος που έχει το άρθρο είναι: «Τρία αδέρφια νεκρά σε μία τραγωδία που σχετίζεται με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα».
Ο συντάκτης αναφέρει αναλυτικά τα γεγονότα που οδήγησαν στην τραγωδία, τονίζοντας πως η οικογένεια λόγω οικονομικής δυσχέρειας, δεν μπορούσε να πληρώσει πετρέλαιο και γι αυτό χρησιμοποιούσε ξυλόσομπα. Τονίζει μάλιστα πως τα παιδάκια θα ζούσαν ακόμα αν η οικογένεια χρησιμοποιούσε τα καλοριφέρ.
24ωρο

Ο αγρότης που ΞΕΒΡΑΚΩΣΕ τα παπαγαλάκια του ΣΚΑΙ – Δείτε το βίντεο

Ο αγρότης που ΞΕΒΡΑΚΩΣΕ τα παπαγαλάκια του ΣΚΑΙ – Δείτε το βίντεο

Hellenic Quest……πρόγραμμα ἠεκτρονικῆς εἐκμαθήσεως τῆς Ἑλληνικῆς γλώσσης.
Είναι  πραγματικά πολύ ενδιαφέρον και τονωτικό για το ηθικό  μας, αλλά και για να αναλογιστούμε ίσως οτι είναι  εξαιρετικά σημαντικό, όποια θέση κι αν κατέχουμε, να  αγαπάμε και να  καλλιεργούμε αυτή τη γλώσσα στην  οποία ίσως και να χρωστάμε όλη μας την  ύπαρξη.
Hellenic Quest λέγεται ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικής εκμάθησης της Ελληνικής που το CNN άρχισε να
διανέμει παγκοσμίως και προορίζεται σε πρώτο στάδιο για τους αγγλόφωνους και ισπανόφωνους.  
Η μέθοδος διδασκαλίας συνίσταται στην προβολή πληροφοριών στην οθόνη του Η/Υ με ταυτόχρονη μετάδοση ήχου και κινούμενης εικόνας..
 
Το πρόγραμμα παράγεται από τη μεγάλη εταιρία Η/Υ Apple, o Πρόεδρος της οποίας Τζον Σκάλι είπε σχετικά: Αποφασίσαμε να προωθήσουμε το πρόγραμμα εκμάθησης της Ελληνικής, επειδή η κοινωνία μας χρειάζεται ένα εργαλείο που θα της επιτρέψει ν’ αναπτύξει τη δημιουργικότητά της, να εισαγάγει καινούριες ιδέες και θα της προσφέρει γνώσεις περισσότερες απ’ όσες ο άνθρωπος μπορούσε ως τώρα να ανακαλύψει.
Με άλλα λόγια, πρόκειται για μιαν εκδήλωση της τάσης για επιστροφή του παγκόσμιου πολιτισμού στο πνεύμα και τη γλώσσα των Ελλήνων.
 
Άλλη συναφής εκδήλωση: Οι Άγγλοι επιχειρηματίες προτρέπουν τα ανώτερα στελέχη να μάθουν Αρχαία Ελληνικά επειδή αυτά περιέχουν μια ξεχωριστή σημασία για τους τομείς οργανώσεως και διαχειρίσεως επιχειρήσεων.
 
Σε αυτό το συμπέρασμα ήδη οδηγήθηκαν μετά από διαπιστώσεις Βρετανών ειδικών ότι η Ελληνική γλώσσα ενισχύει τη λογική και τονώνει τις ηγετικές ικανότητες.
 
Γι’ αυτό έχει μεγάλη αξία, όχι μόνο στην πληροφορική και στην υψηλή τεχνολογία, αλλά και στον τομέα οργανώσεως και διοικήσεως ..
 
Αυτές οι ιδιότητες της Ελληνικής ώθησαν το Πανεπιστήμιο Ιρμάιν της Καλιφόρνια να αναλάβει την αποθησαύριση του πλούτου της. Επικεφαλής του προγράμματος τοποθετήθηκαν η γλωσσολόγος -Ελληνίστρια- Μακ Ντόναλι και οι
καθηγητές της ηλεκτρονικής Μπρούνερ και Πάκαρι.
 
Στον Η/Υ Ίμυκο αποθησαυρίστηκαν 6 εκατομμύρια λεκτικοί τύποι της γλώσσας μας όταν η Αγγλική έχει συνολικά 490.000 λέξεις και 300..000 τεχνικούς όρους, δηλαδή σαν γλώσσα είναι μόλις το 1/100 της δικής μας.. Στον Ίμυκο
ταξινομήθηκαν 8.000 συγγράμματα 4.000 αρχαίων Ελλήνων και το έργο συνεχίζεται..
 
Μιλώντας γι’ αυτό ο καθηγητής Μπρούνερ είπε: Σε όποιον απορεί γιατί τόσα εκατομμύρια δολάρια για την αποθησαύριση των λέξεων της Ελληνικής απαντούμε: Μα πρόκειται για τη γλώσσα των προγόνων μας. Και η επαφή μας μ’ αυτούς θα βελτιώσει τον πολιτισμό μας .
 
Οι υπεύθυνοι του προγράμματος υπολογίζουν ότι οι ελληνικοί λεκτικοί τύποι θα φθάσουν στα 90 εκατομμύρια, έναντι 9 εκατομμυρίων της λατινικής. 
Το ενδιαφέρον για την Ελληνική προέκυψε από τη διαπίστωση των επιστημόνων πληροφορικής και υπολογιστών ότι οι Η/Υ προχωρημένης τεχνολογίας δέχονται ως νοηματική γλώσσα μόνον την Ελληνική. Όλες τις άλλες γλώσσες τις χαρακτήρισαν σημειολογικές . 
 
Νοηματική γλώσσα θεωρείται η γλώσσα στην οποία το σημαίνον, δηλαδή η λέξη, και το σημαινόμενο, δηλαδή αυτό, που η λέξη εκφράζει (πράγμα, ιδέα, κατάσταση), έχουν μεταξύ τους πρωτογενή σχέση. Ενώ σημειολογική είναι η γλώσσα στην οποία αυθαιρέτως ορίζεται ότι το αμ πράγμα (σημαινόμενο) εννοείται με το αμ (σημαίνον).
 
Με άλλα λόγια, η Ελληνική γλώσσα είναι η μόνη γλώσσα της οποίας οι λέξεις έχουν πρωτογένεια, ενώ σε όλες τις άλλες, οι λέξεις είναι συμβατικές, σημαίνουν, δηλαδή, κάτι, απλώς επειδή έτσι ‘συμφωνήθηκε’ μεταξύ εκείνων που την χρησιμοποιούν.
 
ΟΛΕΣ οι λέξεις στην Ελληνική ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ, π.χ. η λέξη ενθουσιασμός = εν-Θεώ, γεωμετρία = γη +μετρώ, προφητεία = προ + φάω, άνθρωπος = ο άναρθρων (ο αρθρώνων λόγο).
 
Έχουμε δηλαδή αιτιώδη σχέση μεταξύ λέξεως-πράγματος, πράγμα ανύπαρκτο στις άλλες γλώσσες. Τα πιο τέλεια προγράμματα Ίμυκος , Γνώσεις και Νεύτων αναπαριστούν τους λεκτικούς τύπους της Ελληνικής σε ολοκληρώματα και σε τέλεια σχήματα παραστατικής, πράγμα που αδυνατούν να κάνουν για τις άλλες γλώσσες..
 
Και τούτο επειδή η Ελληνική έχει μαθηματική δομή που επιτρέπει την αρμονική γεωμετρική τους απεικόνιση.
 
< BR>
Ιδιαιτέρως χρήσιμα είναι τα ελληνικά προσφύματα ΟΠΩΣ : τηλέ , λάνδη =…..LAND, ΓΕΩ…,νάνο, μίκρο, μέγα, σκοπό ….ισμός, ΗΛΕΚΤΡΟ……, κυκλο…., ΦΩΝΟ….., ΜΑΚΡΟ….., ΜΙΚΡΟ…., ΔΙΣΚΟ….., ΓΡΑΦΟ…, ΓΡΑΜΜΑ…, ΣΥΝ…, ΣΥΜ……, κ.λπ..
 
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ : ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ C D = COMPACT DISK = ΣΥΜΠΑΚΤΩΜΕΝΟΣ ΔΙΣΚΟΣ
 
Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θεωρούν την Ελληνική γλώσσα «μη οριακή», δηλαδή ότι μόνο σ’ αυτή δεν υπάρχουν όρια και γι’ αυτό είναι αναγκαία στις νέες επιστήμες όπως η Πληροφορική, η Ηλεκτρονική, η Κυβερνητική και άλλες.
Αυτές οι επιστήμες μόνο στην Ελληνική γλώσσα βρίσκουν τις νοητικές εκφράσεις που χρειάζονται, χωρίς τις οποίες η επιστημονική σκέψη αδυνατεί να προχωρήσει.
Γι’ αυτούς τους λόγους οι Ισπανοί Ευρωβουλευτές ζήτησαν να καθιερωθεί η Ελληνική ως η επίσημη της Ευρωπαϊκής Ένωσης διότι το να μιλά κανείς για Ενωμένη Ευρώπη χωρίς την Ελληνική είναι σα να μιλά σε έναν τυφλό για χρώματα.
πηγή

Ὁ Ἀντώνης Σαμαρᾶς χρηματοδότησε μὲ 11,5 ἐκατ. εὐρῶ τὸν… ἀδελφό του!


Ο Έλληνας Πρωθυπουργός που με τις αποφάσεις του οδηγεί καθημερινά τον λαό στην πείνα και στην εξαθλίωση, μόλις 22 ημέρες αφού ορκίστηκε, έδωσε επιχορήγηση 11,5 εκατ. ευρώ στον… αδερφό του, Αλέξανδρο.

Η πείνα, η εξαθλίωση, η αδικία, οι περικοπές και η απόγνωση είναι τα σημερινά «προνόμια» των Ελλήνων, αυτά που τους κληροδότησαν οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών.
Μόνος τρόπος να ξεφύγεις από τη γενίκευση και να αποτελέσεις εξαίρεση, κατά πως φαίνεται, είναι να σε λένε «Σαμαρά»!
Αυτό αποδεικνύει η αποκάλυψη – βόμβα που κάνει σήμερα το newsbomb.gr, η οποία κλονίζει τα θεμέλια του πολιτικού συστήματος και της κυβέρνησης.
Η χρονική… σύμπτωση μιας επιχορήγησης!
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…
Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι στην Ελλάδα υπάρχει το «Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο (ΜΦΙ)».
Το συγκεκριμένο ινστιτούτο ξεκίνησε την λειτουργία του το 1931 με σκοπό να ερευνά φυτοπαθολογικά θέματα (ασθένειες των φυτών) και να προτείνει μέτρα προστασίας της πρωτογενούς αγροτικής παραγωγής. Να είναι δηλαδή ένας πολύτιμος συνεργάτης του Έλληνα αγρότη. Βέβαια ελάχιστοι αγρότες γνωρίζουν την ύπαρξη του, άρα είναι ένα ζητούμενο πώς ακριβώς βοηθά, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας…
Το «Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο» μόλις 22 ημέρες (!) αφού ορκίστηκε πρωθυπουργός της Ελλάδας ο Αντώνης Σαμαράς πήρε επιχορήγηση 11,5 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για τις κτιριακές του ανάγκες.
«Και τι έγινε;,» θα πει κάποιος; Σύμπτωση!
Θα αλλάξετε γνώμη ίσως αν διαβάσετε πώς ονομάζεται ο πρόεδρος του «Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου».
«Αλέξανδρος Σαμαράς, αδερφός του Πρωθυπουργού της Ελλάδας». (Μάλιστα, εκ του νόμου το ΜΦΙ διοικείται διαχρονικά από τους κληρονόμους του Μπενάκη: την οικογένεια Σαμαρά, δηλαδή!).
Το εντυπωσιακό μάλιστα της υπόθεσης είναι ότι πρόκειται για μια επιχορήγηση που διεκδικούσε τα τελευταία πέντε χρόνια, αλλά την πήρε μόλις ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ μέρες αφού έγινε πρωθυπουργός ο αδελφός του προέδρου του!
Και μια σημαντική λεπτομέρεια: Το θέμα συζητήθηκε και εγκρίθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης.
Και οι… συμπτώσεις δεν σταματούν εδώ!
Το «Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο» πήρε επιχορήγηση άλλες 600.000 ευρώ για κατασκευή θερμοκηπίου και, άρα, το ινστιτούτο όπου προεδρεύει ο πρωθυπουργικός αδερφός επιχορηγήθηκε συνολικά με 12,1 εκατ. ευρώ, από την στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς μετακόμισε στο Μέγαρο Μαξίμου.
Το Ινστιτούτο ενός Σαμαρά δεν ξέρει τη λέξη «Μνημόνιο»
Το 2011 ήταν η χρονιά – κατάρα για τα εθνικά ερευνητικά κέντρα.
Το Υπουργείο Οικονομικών τα απειλούσε με συγχωνεύσεις και κλείσιμο, διότι αυτό επέβαλλαν τα Μνημόνια.
Μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε –δεν έχουν τέλος οι συμπτώσεις- το «Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο»!
Διότι κατάφερε όχι μόνο να μην υποστεί μείωση εσόδων, αλλά να πάρει μεγαλύτερη επιχορήγηση από το 2010 και τελικά να αυξήσει τα έσοδά του κατά 87%!
Το «Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο» αναπτύσσει τέτοια δραστηριότητα που καταφέρνει να φτάσει τα έσοδά του στα 7.300.671 ευρώ.
Της επιχορήγησης το ανάγνωσμα
Σύμφωνα με την πρόβλεψή του, το «Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο» για το 2012 θα λάβει επιχορήγηση:
-        Από τον κρατικό προϋπολογισμό 1 εκατ. ευρώ.
-        Από ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, Οργανισμούς και ειδικούς λογαριασμούς του εξωτερικού 1 εκατ. ευρώ.
-        Από τον τακτικό προϋπολογισμό για επενδύσεις, μελέτες, έρευνες και πειραματικές εργασίες 150.000 ευρώ.
Επίσης προβλέπεται να λάβει 250.000 ευρώ από χορηγίες ενώ υπάρχουν και άλλα προβλεπόμενα έσοδα από την επιχειρηματική δραστηριότητα του ΝΠΔΔ που συνολικά φτάνουν το ποσό των 4.106.250 ευρώ.
Από την άλλη τα έξοδα του «Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου» αναμένεται να φτάσουν τα 5.808.000 ευρώ.
Άρα… Και ερευνητικά προγράμματα… Και έργα από το Υπουργείο… Και έργα από τους Δήμους… Και έργα από άλλους φορείς… Και χορηγίες Και φυσικά κρατική επιχορήγησης.
Και έλλειμμα 1,7 εκατ. ευρώ φέτος!
Όπως άλλωστε και πέρυσι!
Ο Αντώνης Σαμαράς ανέλαβε το τιμόνι της χώρας στην πιο δύσκολη περίοδο της μεταπολιτευτικής της Ιστορίας. Υποσχέθηκε επαναδιαπραγμάτευση, σκληρή αντιπαράθεση με τους δανειστές μας, βελτίωση της προοπτικής και του μέλλοντος του ελληνικού λαού.
Δεν έκανε τίποτε αυτό αυτά.
Ψήφισε το μνημόνιο, καταδίκασε την ελληνική οικονομία, καταδίκασε κυριολεκτικά σε θάνατο ολόκληρα τμήματα του ελληνικού λαού και έβαλε την υπογραφή του στην περικοπή των ίδιων των ζωών μας, χαρίζοντας την Υγεία μας στις γερμανικές και ισραηλινές πολυεθνικές. Και, μέσα σ’ αυτό τον ορυμαγδό «λεφτά υπάρχουν» μόνο για το ινστιτούτο όπου προεδρεύει ο αδελφός του πρωθυπουργού!
Υ.Γ. Το θέμα έχει πολύ παρασκήνιο. Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα «αντίδωρα» της Περιφέρειας Αττικής για την απόφαση επιχορήγησης του πρωθυπουργικού αδελφού… Το newsbomb.gr θα επανέλθει.
newsbomb.gr

ΠΑΤΤΑΚΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΟΤΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΠΡΕΣΒΗ "ΟΤΙ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΑ ΣΑΣ ΛΕΜΕ ΟΧΙ..." Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΠΑΤΤΑΚΟΥ - ΒΙΝΤΕΟ

ΠΑΤΤΑΚΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΟΤΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΠΡΕΣΒΗ "ΟΤΙ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΑ ΣΑΣ ΛΕΜΕ ΟΧΙ..." Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΠΑΤΤΑΚΟΥ - ΒΙΝΤΕΟ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΟΚ στον Στουρνάρα από στρατιωτικούς > "Απαξιώνεις την Άμυνα με εντολή της τρόϊκας"!

Σφοδρή επίθεση κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσε η Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών η οποία τον κατηγορεί ότι “παίζει” το παιχνίδι της τρόϊκας που στόχο έχει την απόλυτη απαξίωση της Άμυνας. Η ΑΚΙΣ σε ανακοίνωσή της με αφορμή δηλώσεις που έκανε ο κ.Στουρνάρας στο Real Fm, εξαπολύει κεραυνούς εναντίον του και καλεί τον πρωθυπουργό να πάρει θέση. Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε ερώτηση εάν σε περίπτωση αποτυχίας των εισπρακτικών στόχων του μνημονίου θα ληφθούν νέα μέτρα εντός του 2013, απάντησε ότι εάν και είναι αισιόδοξος ότι οι στόχοι θα επιτευχθούν, εν τούτοις σε περίπτωση αποτυχίας θα ληφθούν επί πλέον μέτρα, όχι από περικοπές μισθών και συντάξεων αλλά από περικοπές περιττών δαπανών, στις οποίες συμπεριέλαβε, ως προτεραιότητα, τις περικοπές στις αμυντικές δαπάνες.


Με βάση αυτή τη δήλωση η
ΑΚΙΣ υποστηρίζει ότι συνάγονται τα εξής συμπεράσματα:
α. “Η εθνική άμυνα της χώρας απετέλεσε και εξακολουθεί να αποτελεί έναν από τους κύριους στόχους της τρόικα, τις εντολές της οποίας ως φαίνεται εκτελεί σε υπερθετικό βαθμό ο κ. Στουρνάρας. Αν δε ο ίδιος δεν αφαιρέσει από τα παιχνίδια της τρόικα και του
ΔΝΤ την εθνική μας άμυνα, τότε αποδεικνύεται ότι με την πολιτική του επιλογή υιοθετεί πρακτικές, που στο βωμό της οικονομικής ανάκαμψης, θυσιάζουν την εθνική ανεξαρτησία και ακεραιότητα της χώρας μας, ανοίγοντας έτσι την όρεξη σε κάθε επίδοξο επιβουλέα.

β. Με δεδομένο ότι η τρόικα δεν θα αποδεχθεί αναστολή ή ακύρωση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, αφού τέτοια ενέργεια θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις και στην αμυντική βιομηχανία, όπου πολλοί εκ των δανειστών μας έχουν τεράστια οικονομικά συμφέροντα, είναι βέβαιο πλέον ότι οποιαδήποτε μελλοντική περικοπή στην άμυνα θα γίνει είτε από τις αποδοχές του προσωπικού είτε με δραστική μείωση της οροφής των ενόπλων Δυνάμεων.
Είναι γνωστό ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θεωρούνται από την τρόικα και το
ΔΝΤ κυρίως, «αντιπαραγωγικές» και πολυέξοδες και ως εκ τούτου αποτελούν τον πρώτο στόχο. Έτσι σε όποια χώρα επεμβαίνει το ΔΝΤ, ο πρώτος τομέας που πλήττεται είναι η Άμυνα.
Υπάρχουν παραδείγματα που επιβεβαιώνουν αυτή τη θέση:

α. Στη Βουλγαρία το
ΔΝΤ επέβαλε τη δραστική μείωση του προσωπικού των ΕΔ και το κλείσιμο μεγάλων κρατικών αμυντικών βιομηχανιών. Έτσι η οροφή του βουλγαρικού στρατού μειώθηκε από 120.000 σε 30.000, έκλεισαν μονάδες και στρατόπεδα και αποστρατεύθηκαν στελέχη, κυρίως μικρών βαθμών, που βρέθηκαν στην κυριολεξία στο δρόμο, καταφεύγοντας σε ευκαιριακές χειρωνακτικές και αγροτικές εργασίες. Το κλείσιμο μεγάλων εργοστασίων αμυντικής παραγωγής γιγάντωσε την ήδη μεγάλη ανεργία και εργοστάσια, που κατασκεύαζαν τεθωρακισμένα οχήματα, βρέθηκαν να κατασκευάζουν καφετιέρες και σεσουάρ!

β. Το ίδιο στη Ρωσία, όπου μετά από τις περικοπές που επέβαλε το ΔΝΤ, ήταν συνηθισμένη καθημερινή εικόνα, πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας, εν στολή, να εργάζονται ως φορτοεκφορτωτές στη κεντρική λαχαναγορά.

Μήπως τελικά αυτό επιφυλάσσουν και σε μας και διά στόματος Στουρνάρα το σερβίρουν, ώστε να μετρήσουν αντιδράσεις; Μήπως τελικά μια τέτοια πολιτική θα οδηγήσει τη χώρα γονυπετή να αποδεχθεί όσα έχουν σχεδιάσει εις βάρος της εθνικής μας κυριαρχίας στο Αιγαίο, στην ανακήρυξη της ΑΟΖ, στην εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, στο Σκοπιανό και στη Θράκη;

Κατόπιν των παραπάνω,

Καταγγέλλουμε

α. Ως άστοχη και απαράδεκτη, την αναφορά του υπουργού οικονομικών κ. Στουρνάρα, που ως πηγή εξοικονόμησης πόρων έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα την εθνική άμυνα.

β. Ως εθνικά επικίνδυνη, οποιαδήποτε μείωση της οροφής των ΕΔ καθώς επίσης και οποιαδήποτε περικοπή που έχει σχέση με την εκπαίδευση, συντήρηση και ετοιμότητα των μονάδων μας.

Καλούμε

α. Τον πρωθυπουργό και τον ΥΕΘΑ, να πάρουν θέση στις δηλώσεις Στουρνάρα, άλλως αποδέχονται την επικίνδυνη αυτή πρόταση, αποδεικνύοντας έτσι ότι θα αποτελέσει και την πολιτική που θα ακολουθήσουν στον τομέα της άμυνας.

β. Τον Α/ΓΕΕΘΑ, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να απαγορεύσει οποιαδήποτε πρόθεση της τρόικα και του
ΔΝΤ στην απομείωση των ΕΔ της χώρας.

γ. Τα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου, να λάβουν ξεκάθαρη και σαφή θέση έναντι των δηλώσεων Στουρνάρα, για ενδεχόμενη μείωση του έμψυχου δυναμικού των ΕΔ και μείωση δαπανών που έχουν σχέση με την προς πόλεμο προπαρασκευή και ετοιμότητά τους.

δ. Τους απανταχού Έλληνες πατριώτες και κυρίως τους οικονομικά ισχυρούς, να αναλάβουν πρωτοβουλίες για σύσταση ταμείου στήριξης και ενίσχυσης της εθνικής άμυνας”.


onalert

Ο ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ > Oι αιτίες της ανατροπής Καραμανλή το 2009: Υδρογονάνθρακες και 3+1 συμφωνίες με Πούτιν

Από το 2007 είχαν γίνει γνωστά στην αμερικανική κυβέρνηση τα τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων νότια της Kρήτης και η αποκάλυψη αυτή φαίνεται ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την ανατροπή της κυβέρνησης Καραμανλή, αλλά πιθανότατα συνδέεται και με άλλες καταστροφές που γνώρισε από τότε η χώρα, όπως οι πυρκαγιές του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου του 2007 και οι ταραχές σε όλη (!) την χώρα που ακολούθησαν τον θάνατο του 15χρονου Αλέξη Γρηγοριάδη στα Εξάρχεια τον Δεκέμβριο του 2008. Όλες οι πρόσφατες εκθέσεις που ήρθαν στην δημοσιοτητα, δείχνουν κατ'αρχήν, ότι η δυνητική ΑΟΖ είχε γίνει "σουρωτήρι" από όλες τις εταιρείες από το 2004 και μετά. Όλοι ήξεραν που και τι ποσότητες υπάρχουν.
Αλλά το Stratfor δίνει και μια άλλη διάσταση σε τηλεγράφημά του που διέρρευσε στο WikiLeaks: "Υπάρχουν τεράστιες ποσότητες υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης από τις έρευνες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην περιοχή" σημειώνουν σε τηλεγράφημά τους το 2009. ΟΙ άνθρωποι της Noble Energy (σ.σ.: τότε κανείς δεν ήξερε ούτε είχε ακούσει την Noble Energy), είναι βέβαιοι για αυτό. Μιλήσαμε με τον επικεφαλής της εταιρείας"!

Ακολουθεί διαρροή μέρους των ερευνών σε διάφορα κλειστά συνέδρια από την δημόσια ετιρεία γεωλογικών ερευνών των ΗΠΑ την USGS που πλέον χαρακτηρίζει την περιοχή ως “gas giant” δηλαδή ότι κρύβονται τεράστια πιθανά κοιτάσματα φυσικού αερίου και κάτω αυτά πετρελαίου, νότια της Κρήτης.
Στην Αθήνα η κυβέρνηση Καραμανλή έχει έρθει σε τρεις κρίσιμες συμφωνίες με την Ρωσία του Βλάντιμιρ Πούτιν που δείχνουν ότι όλος αυτός ο πλούτος που θα μπορούσε να απεξαρτήσει εν μέρει την Ευρώπη από το ρωσικό φυσικό αέριο, θα περιέλθει και αυτό υπό τον έλεγχο της Μόσχας: South Stream, αγωγός πετρελαίου Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη, προμήθεια ΤΟΜΑ ΒΜΡ-3HEL.
Και μία τέταρτη, κατ'αρχήν συμφωνία, για προστασία όλης αυτής της περιοχής με την προμήθεια αντιαεροπορικών/αντιβαλλιστικών βλημάτων S-400 Triumf που θα κάλυπτε μια περιοχή διαμέτρου 200+ χλμ.!
Εγκατάσταση ενός τέτοιου συστήματος στην ανατολική Κρήτη "κλείδωνε" ακόμα και το Καστελόριζο. Μια κατ'αρχήν συμφωνία που ελάχιστοι γνώριζαν, όπως ο τότε Α/ΓΕΕΘΑ Δ.Γράψας.
Αποτέλεσμα: Από τον Σετπέμβριο του 2008 ξεσπά το "σκάνδαλο" του Βατοπαιδίου. Διαλύεται ο σκληρός ιστός της κυβέρνηση που μέχρι τότε έδειχνε πανίσχυρη: Tον Ιούνιο είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο της Siemens με τις δωροδοκίες πρωτοκλασάτων στελεχών του ΠΑΣΟΚ (Τσουκάτος, Μαντέλης κλπ) και το ΠΑΣΟΚ να "γράφει" ιστορικά χαμηλά στις δημοσκοπήσεις με προέλαση του ΣΥΡΙΖΑ!
Η πρώτη προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης Καραμανλή στις εκλογές του Σεπτεμβρίου δεν πέτυχε, καθώς το "άλογο" ο Γ.Παπανδρέου δεν τράβαγε με τίποτα. Αν δεν ερχόταν το Βατοπαίδι και τα Δεκεμβριανά, όλα θα ήταν διαφορετικά.
Τον Δεκέμβριο του 2008 τα πράγματα ήταν κρίσιμα με τα μεγάλα ελληνικά ΜΜΕ να παίζουν τον γνωστό ρόλο τους, βέβαια: Η διεθνής οικονομική κρίση είχε κτυπήσει "στην καρδιά" και την ελληνική οικονομία. Στα Δεκεμβριανά, η κατάλυση της έννομης τάξης και η αποδεδειγμένη εμπλοκή ξένων πρακτόρων στα επεισόδια ήταν η ένδειξη ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Το τηελφράφημα της πρεσβείας των ΗΠΑ από την Αθήνα που ήρθε στην δημοσιότατα από το WikiLeaks τα λέει όλα: "Πρέπει να ανατραπεί αυτή η πολιτική που οδηγεί την Ελλάδα στην αγκαλιά της Ρωσίας"...
Είχε προηγηθεί η προετοιμασία της δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή που μπορεί να αποτράπηκε την τελευταία στιγμή από την GRU και την FSB, αλλά έδειξε" τον δρόμο στον τότε πρωθυπουργό που δύο χρόνια μετά τη νίκη του 2007, οδηγήθηκε σε εκλογές και πανηγυρική ήττα.
Οι συμφωνίες με τους Ρώσους ακυρώθηκαν όλες.
Ο νέος πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, δήλωνε την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009 από τις Βρυξέλλες ότι «Στην Ελλάδα δεν έχουμε πετρέλαιο ή το πετρέλαιο που έχουμε είναι πολύ λίγο».
Έξι μήνες μετά αρνείτο όλες ις προσφορές διμερούς δανειοδότησης της χώρας με όλες τις χώρες και κατέφευγε στο Μνημόνιο και την κεχώρηση εθνικής κυριαρχίας.
Ακριβώς ένα μήνα μετά, τον Ιούνιο του 2010 έδινε εντολή να συσταθεί ο φορές που θα έδινε τις άδειες για έρευνες υδρογονανθράκων.
Οι Ρώσοι είχαν "σβηστεί" από τον χάρτη, ο άνθρωπος των ΗΠΑ είχε αναριχηθεί στην εξουσία, η χώρα ήταν "δεμένη" χειροπόδαρα, ήταν ώρα για δουλειά: Να γίνουν γεωτρήσεις και να πάρουν τον πλούτο της χώρας.
Μια μικρή λεπτομέρεια: 2,5 χρόνια πέρασαν για να αποκαλυφθούν όλα αυτά από την ημέρα που ιδρύθηκε ο φορέας. Έπρεπε να ακολουθήσουν άλλα δύο Μνημόνια...

defencenet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...