Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2012

Σχολικά βιβλία εθνικής αποδόμησης


Neoellhnikh-Istoria_book


Γράφει ο
Κωνσταντίνος Χολέβας

Το Σωματείο ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη εξέδωσε ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο του δασκάλου Δημήτρη Νατσιού, ο οποίος υπηρετεί σε Δημοτικό Σχολείο του Κιλκίς.

Ο τίτλος του βιβλίου είναι εύγλωττος: «Τα Νεοταξικά βιβλία Γλώσσας του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου».

Ο συγγραφεύς σταχυολογεί απαράδεκτα κείμενα από τα σχολικά βιβλία που διδάσκονται σήμερα και τα οποία είχαν παραγγελθεί και εγκριθεί από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Κείμενα τα οποία γκρεμίζουν την εθνική και θρησκευτική συνείδηση των παιδιών μας, καλλιεργούν το πρότυπο του απάτριδος καταναλωτή, απαξιώνουν ιδανικά και ήρωες και τελικά ενισχύουν την ήδη προϊούσα εθνική κατάθλιψη.
Ο Δημήτρης Νατσιός στον πρόλογό του εντοπίζει πολλά προβλήματα στο «νέο Ψηφιακό Δημοτικό Σχολείο», το οποίο δοκιμάσθηκε πιλοτικά και είναι έτοιμο να εισβάλει σε όλη τη Στοιχειώδη εκπαίδευση πανελληνίως. Τονίζει ότι το επτάωρο για παιδάκια 6 και 7 ετών είναι υπερβολικό και εξοντωτικό.

Καταγγέλλει την πολυδιαφημισμένη «διαθεματική» προσέγγιση, διότι καλύπτει επιφανειακά και τσαπατσούλικα ένα θέμα (λίγο Ιστορία, λίγο Γεωγραφία, λίγο Καλλιτεχνικά) και δεν εμβαθύνει ούτε διαπαιδαγωγεί.

Και αμφιβάλλει σοβαρότατα για την προβαλλόμενη ανάγκη εισαγωγής των ηλεκτρονικών υπολογιστών από την πρώτη τάξη του Δημοτικού.  Να μην καταντήσουμε το Δημοτικό ένα ΙΝΤΕΡΝΕΤ –Καφέ, φωνάζει ο μάχιμος δάσκαλος.

Δεν είναι αντίθετος με την χρήση της Πληροφορικής, αλλά εν μέτρω και στην κατάλληλη ηλικία. Παραπέμπει μάλιστα σε σχετική γνώμη του αείμνηστου ελληνοαμερικανού γκουρού της Πληροφορικής Μιχάλη Δερτούζου, ο οποίος τονίζει ότι η παρουσία και η προσωπικότητα του εκπαιδευτικού είναι πολύ σημαντικότερη από την Πληροφορική.

Και θυμίζει ότι οι Αμερικανοί μαθητές, που χρησιμοποιούν από τα πρώτα βήματα τους υπολογιστές, είναι πολύ κατώτεροι σε διαγωνισμούς Φυσικής και Μαθηματικών από τους Ασιάτες μαθητές, οι οποίοι χρησιμοποιούν λιγότερο τους Ηλεκτρονικούς υπολογιστές για την απόκτηση γνώσεων.

Ο Νατσιός επιμένει σε μία Παιδεία, η οποία θα διαπλάθει πρωτίστως χαρακτήρες.

Υπενθυμίζει το άρθρο 16, παρ. 2 του Συντάγματος, το οποίο επιτάσσει να καλλιεργούν τα σχολεία μας την εθνική και θρησκευτική συνείδηση των ελληνοπαίδων.

Και επαναλαμβάνει συχνά το όραμα του Πατροκοσμά, του Καποδίστρια, και του Διονυσίου Σολωμού:

Μία παιδεία ελληνορθόδοξη για την προκοπή του λαού μας.

Ο συγγραφεύς παρουσιάζει συγκεκριμένα κείμενα, τα οποία χλευάζουν τον Χριστό, τον Άγιο Βασίλειο, τον Μέγα Αλέξανδρο, τον Ιω., Καποδίστρια, τον Θ. Κολοκοτρώνη και περιλαμβάνονται είτε στα βιβλία «Η Γλώσσα μου» των έξι τάξεων του Δημοτικού είτε στα Ανθολόγια Νεοελληνικών Κειμένων του Δημοτικού και του Γυμνασίου.

Και προχωρεί με κείμενα, τα οποία γκρεμίζουν το πρότυπο της μητέρας, παρουσιάζουν τη γιαγιά να καπνίζει «μαύρο πούρο», διαφημίζουν τον ερωτισμό στην ηλικία των 12 ετών, και αντικαθιστούν τους καταξιωμένους λογοτέχνες με συνταγές μαγειρικής  και με νανούρισμα για… χταπόδια.

Στα νέα σχολικά βιβλία  το Πάσχα παρουσιάζεται σαν μία ευκαιρία γαστριμαργίας, η περιφορά του Επιταφίου γίνεται «πώς πήγαμε βόλτα τον Επιτάφιο», η σχολική εορτή της 25ης Μαρτίου προβάλλεται σαν μία ευκαιρία… κοπάνας και απώλειας μαθημάτων και η 28η Οκτωβρίου είναι η ημέρα κατά την οποία οι Έλληνες κρύφτηκαν για να μην πολεμήσουν!

Τα Χριστούγεννα συνδέονται με μία μάγισσα , η οποία βρίζει τα παιδιά επειδή της λένε τα κάλαντα καθώς και με την παρασκευή μαγικού γλυκού.

Η μαγεία και η παραθρησκεία αντικαθιστούν την Ορθόδοξη Χριστιανική κληρονομιά μας.

Ντροπή και κρίμα!

Με τέτοια κείμενα ο εθνομηδενισμός, η πολυπολιτισμικότητα και ο ψευδοπροοδευτισμός  έχουν αλώσει τα σχολικά βιβλία και προσπαθούν να ξεριζώσουν από τη ψυχή των παιδιών μας τις διαχρονικές αξίες του Ελληνισμού.

Όπως αποσύρθηκε το «συνωστισμένο» βιβλίο της Ιστορίας και αντικαταστάθηκε από άλλο αξιοπρεπέστερο, είναι απαραίτητο να αναθεωρηθούν όλα τα προβληματικά εγχειρίδια του Δημοτικού και του Γυμνασίου.

www.elzoni.gr

Δελαβέκουρας: Δεν απαντώ σε ερωτήσεις όσων λένε την ΠΓΔΜ... Μακεδονία


Την αντίθεσή του προς την ορολογία του που είχε χρησιμοποιήσει στη Βουλή, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλ.Παναγιώταρος ("γυφτοσκοπιανοί"), εξέφρασε σήμερα ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Δελαβέκουρας σημείωσε πως "σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αυτή η έκφραση, την οποία εξάλλου δεν θα χρησιμοποιούσε εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης" και τόνισε πως σε πολλές περιπτώσεις έχει αποδειχθεί ότι οι πολίτες της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ μπορούν να γίνουν "οι καλύτεροι φίλοι".

Σε ερώτηση δημοσιογράφου από την ΠΓΔΜ, που χρησιμοποίησε (στη φορά του λόγου της) τη λεγόμενη συνταγματική ονομασία της γειτονικής χώρας, ο κ. Δελαβέκουρας τόνισε πως ο ίδιος, στον χώρο του υπουργείου Εξωτερικών, δεν θα απαντά εφεξής σε ερωτήσεις που δεν χρησιμοποιούν τους διεθνώς αποδεκτούς όρους.

"Ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε γείτονες και αυριανοί εταίροι" σημείωσε ο κ. Δελαβέκουρας, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα ότι "η ελληνική κυβέρνηση κρατά μια εποικοδομητική στάση". Τονίζοντας ότι "δεν πρέπει να αφήνουμε ευκαιρίες να πηγαίνουν χαμένες", ο Έλληνας αξιωματούχος παρέπεμψε ενδεικτικά στην πρόταση του Μνημονίου Κατανόησης των δύο χωρών που υπέβαλε πρόσφατα η χώρα μας.

Ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών επεσήμανε τέλος ότι στην ομόφωνη απόφαση των 27 υπουργών Εξωτερικών, καταγράφηκε η ανάγκη σεβασμού των καλών γειτονικών σχέσεων και προώθησης των προσπαθειών για την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης. Η οποία, όχι μόνο θα ενισχύσει το επίπεδο των διμερών σχέσεων, αλλά (όπως είπε ο κ. Δελαβέκουρας) θα συμβάλει στην περιφερειακή σταθερότητα.


Το νόμπελ Ειρήνης στους Οικονομικούς δολοφόνους!!!


Στο Όσλο συγκεντρώνονται οι Ευρωπαίοι ηγέτες προκειμένου να παρασταθούν στην απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στην ΕΕ, το οποίο θα παραλάβουν οι πρόεδροι της ΕΕ, της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Αυτοί δηλαδή που ευθύνονται για τις 4.000 αυτοκτονίες στην Ελλάδα, παρέα με τον Ελληνα Πρωθυπουργό, θα πάνε να παραλάβουν το ... νόμπελ Ειρήνης! Οσο για τα θύματα και τους συγγενείς τους, γι αυτούς ούτε λόγος! Ο θεσμός του νόμπελ σε πλήρη απαξίωση, να μοιράζει βραβεία σε ... οικονομικούς δολοφόνους!

Παρά τις αντιδράσεις και τις ενστάσεις για την απονομή του Νόμπελ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι Ευρωπαίοι ηγέτες υπογραμμίζουν ότι η επιλογή της νορβηγικής επιτροπής αποτελεί αναγνώριση των επιτευγμάτων του ευρωπαϊκού οράματος και ψήφο εμπιστοσύνης μπροστά στις ελλείψεις της αλλά και τις παρούσες δυσκολίες.

Η Ευρώπη θα βγει ενισχυμένη από την τρέχουσα κρίση για να γίνει ξανά «σύμβολο ελπίδας», ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι πριν την τελετή για την απονομή του βραβείου στο Όσλο. «Επιθυμούμε η Ευρώπη να γίνει ξανά σύμβολο ελπίδας», δήλωσε ο Βαν Ρομπάι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από το ινστιτούτο Νομπέλ. «Η ΕΕ περνά μια δύσκολη περίοδο», πρόσθεσε ο ίδιος. «Είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε. Θα βγούμε από την αβεβαιότητα και την ύφεση πιο δυνατοί από πριν».

Περίπου 20 από τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ αυτών η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς φτάνουν στο Όσλο για την τελετή απονομής του Νομπέλ τη Δευτέρα.

Δε λείπουν ομως και οι απουσίες, μεταξύ αυτών και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον -αντί του οποίου, στην τελετή θα παρίσταται ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Νικ Κλεγκ.


aegeantimes

Οι δύο Ελλάδες

Η πρώτη Ελλάδα – Πολύ πολύ πολύ μακριά από εκείνη της δεύτερης Ελλάδας...
Σκηνή 1η :
Νέο εγκληματικό περιστατικό με θύμα έναν από τους τελευταίους Έλληνες παραδοσιακούς βιοπαλαιστές στην εσχατιά του Αγίου Παντελεήμονα, στην κάποτε ευημερούσα αγορά της παλιάς Αθήνας, αναστατώνει τους ήδη εξαγριωμένους κατοίκους του κέντρου. Στο ψιλικατζίδικο της οδού Πιπίνου 110και Μιχαήλ Βόδα πάνω από 30 χρόνια η οικογένεια του 64χρονου σήμερα Κοσμά Τζοβάρα και της Δέσποινας Βορέα έφαγαν γλυκό ψωμί και ανάστησαν τα παιδιά τους.
Το απόγευμα της προηγούμενης Παρασκευής 7 Δεκεμβρίου δύο λαθρέποικοι από το Αφγανιστάν μπήκαν στο μαγαζί τάχα για να αγοράσουν μπίρες. Ο ένας κάθισε έξω από το μαγαζί κρατώντας τσίλιες και ο δεύτερος με μάτια που γυάλιζαν κατευθύνθηκε στο ψυγείο και πήρε ένα μπουκάλι. Πήγε στο ταμείο και στηρίχθηκε στο πάγκο. Μέσα σε δευτερόλεπτα το κατάστημα ψιλικών έγινε αρένα. Ο64χρονος ιδιοκτήτης με περίσσιο θάρρος άρπαξε το χέρι του λαθρομετανάστη, την ώρα που εκείνος κατέβαζε πάνω του ένα μαχαίρι το οποίο είχε κρυμμένο στην μπλούζα του.
Εάν οι Αφγανοί δεν δείλιαζαν από τις φωνές και τη γενναιοψυχία του κ. Κοσμά, «τώρα στο σπίτι θα είχαμε κηδείες» μας είπε η σύζυγός του. Ο64χρονος δέχτηκε χτυπήματα στο πρόσωπο και το σώμα. «Μπορεί η περιοχή να μην αστυνομεύεται και να είμαστε έρμαια στις διαθέσεις των θηρίων, όμως με το που ειδοποιήσαμε την Αμεσο Δράση μέσα σε έξι λεπτά είχαν φτάσει στο σημείο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., περιπολικά και ασθενοφόρο.
Δεν έχουμε κανένα παράπονο από τα παιδιά. Από τους πολιτικούς έχουμε, που μας εγκατέλειψαν» μας είπε η κυρία Βορέα.
«Εγώ και η οικογένειά μου δεν θα εγκαταλείψουμε την περιοχή.Οι αρχαίοι Σπαρτιάτες έλεγαν ή ταν ή επί τας. Δεν θα φύγουμε από τα σπίτια μας»ανέφερε ο κ. Τζοβάρας δακρυσμένος.
Να υπενθυμιστεί ότι στις αρχές Νοεμβρίου κοντά στο μαγαζί της οικογένειας μάλλον Πακιστανοί είχαν επιτεθεί και είχαν μαχαιρώσει 45χρονο κομμωτή, ο οποίος διατηρούσε ένα από τα τελευταία ελληνικά κουρεία στη Μιχαήλ Βόδα. Ο άτυχος ιδιοκτήτης τη γλίτωσε φτηνά με μαχαιριές δίπλα από την καρδιά.Ακολούθησαν θλιβερά έκτροπα στην ευρύτερη περιοχή, με τους κατοίκους να βγαίνουν νύχτα στους δρόμους και να σπάζουν καταστήματα αλλοδαπών. 
Σκηνή 2η
Το ξέσπασμα της μάνας του σφαγμένου από Αφγανούς Θανάση Λαζανά

Σκηνή 3η
"Με την επόμενη στο ποτάμι..."
Στο βασιλικό Αχαΐας, οι κάτοικοι ετοιμάζονται να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους μετά την κακοποίηση ενός 8χρονου αγοριού από 12χρονα αγόρια Αλβανικής καταγωγής. Κάποιοι κάτοικοι σχημάτισαν ομάδα και άρχισαν να κυνηγούν με μπιτόνια βενζίνης και κλαδευτήρια τους γονείς των ανήλικων παιδιών που πάνω στο παιχνίδι όπως είπαν αργότερα στην αστυνομία, προσπάθησαν... να ασελγήσουν επάνω στο κορμάκι του 8χρονου. Η μητέρα του 8χρονου ξεσπά μπροστά στην κάμερα και περιγράφει με συγκλονιστικό τρόπο τα όσα συνέβησαν στο παιδί της! «Δεν πρόλαβαν να ασελγήσουν στο παιδί μου! Τις πρώτες μέρες φώναζε στον ύπνο του!Για λόγους ασφαλείας δεν τον στέλνω στο σχολείο! Φοβάμαι, δεν ξέρω αν το παιδί μου θα ξανά γυρίσει πίσω στο σπίτι εάν φύγει»!
 
Σκηνή 4η
Η δεύτερη Ελλάδα –Πολύ πολύ πολύ μακριά από εκείνη της πρώτης Ελλάδας...
Σκηνή 1η
 
Η πρώην υφυπουργόςΕργασίας στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, Άννα Νταλάρα είναι μια εκ των πρωταθλητριών στην κατοχή ακινήτων. Μάλιστα η ακίνητη περιουσία της είναι τόσο μεγάλη που χρειάστηκαν πέντε σελίδες του «πόθεν έσχες» για να καταγραφούν! Πρόκειται για συνολικά για 59 ακίνητα, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι οικίες στις Κυκλάδες και... δασικές εκτάσεις στη Μαγνησία! Αναλυτικά, το σύνολο της ακίνητης περιουσίας: 7 πάρκινγκ, 4 οικόπεδα, 8 αγροτεμάχια, 4 δασικές εκτάσεις,4 διαμερισμάτα, 27 οικίες(!), 2 αποθήκες και 3 ακίνητα χαρακτηρισμένα ως «άλλες περιπτώσεις». Μαζί με το σύζυγο της (και την κόρη της): Στη Σύρο 7 οικίες, 1πάρκινγκ, 2 αγροτεμάχιο / 1 αγροτεμάχιο στην Αντίπαρο / 1 οικία και ένα οικόπεδο στην Πάρο / 3 οικίες στη Βορ. Κυνουρία στην Αρκαδία / 4 δασικές εκτάσεις στη Μαγνησία /4 διαμερίσματα στην Αττική! ΟΜΟΛΟΓΑ (ΔΙΚΑ ΤΗΣ): 432.000ευρώ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ (ΔΙΚΑ ΤΗΣ): 1,17 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ (ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ): 980.000 ΕΥΡΩ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 3779 Κ.Ε. ΥΨΟΥΣ 99.830 ΕΥΡΩ ΣΚΑΦΟΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΑΠΟ 2008.
Σκηνή 2η
Πλουσιότερος πολιτικός είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος με καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ και 23 ακίνητα!
Αναλυτικά:
O Eυάγγελος Βενιζέλος δηλώνει εισόδημα (σύνολο) 161.925ευρώ, καταθέσεις 2.155.811 ευρώ, 55.803 μετοχές, 23 ακίνητα σε Θεσ/νίκη,Αττική, Χαλκιδική, Καρδίτσα και 2 αυτοκίνητα.
Ο Πρωθυπουργός δηλώνει εισόδημα (σύνολο) 190.837 ευρώ,καταθέσεις 276.640 ευρώ, 25.119 λίρες Αγγλίας, 12.925 δολάρια ΗΠΑ, 3.800μετοχές, 12 ακίνητα σε Αττική, Μεσσηνία, Αργολίδα, Εύβοια και 2 αυτοκίνητα.....
 
Το έργο διακόπτεται λόγω αηδίας….

 
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Απάντηση στον Γιάννη Πρετεντέρη για τις ύβρεις του στον Τάσσο Παπαδόπουλο, από τον καθηγητή Π. Ήφαιστο

Γιάννη Πρετεντέρη
Αγαπητέ Γιάννη, με όλο τον σεβασμό, δεν κουράστηκες με τις περιπαικτικές ασυναρτησίες, τα άτοπα και ανείπωτα που γράφεις, την αυτοπαγίδευσή σου σε δικαιολογίες αντί σε ένα μεγάλο και δεοντολογικά τίμιο mea culpa για όσα κατά καιρούς έγραψες, καθώς επίσης και για το πασιφανές γιγαντιαίο έλλειμμα ευαισθησίας για τα ζωτικά εθνικά συμφέροντα του εθνοκράτους που σε σιτίζει (και η επιβίωση του Κυπριακού ελληνισμού είναι μεγάλο και ιστορικό ζωτικό συμφέρον). Η κατοχή θέσης μεγάλης επικοινωνιακής εμβέλειας από άτομα που γράφουν και μιλούν περιπαικτικά όπως εσύ συμβολίζει τα αίτια της καταστροφής της Ελλάδας μιας και αποτελεί πηγή πολιτικού ανορθολογισμού για λόγους που δεν ενδιαφέρουν καθότι δεν κάνουμε δίκη προθέσεων.
Για την ιστορία, να θυμίσω μόνο ότι, όταν στην Ελευθεροτυπία έγραφα για Εθνικό Συμφέρον στον σύγχρονο κόσμο, κ.α., εσύ στα περιπαικτικά σχόλια στο Βήμα έγραφες-«απαντούσες» για την «Μαριορή» ή κάτι παρόμοια (τα έχω όλα αυτά σε κάσες και θα επανέλθω καθότι το scripta manent ισχύει). Σε κάποιο άλλο σχόλιο πιο σοβαροφανές (για τα Ίμια) έγραφες, θυμάμαι, πως όσοι από εμάς μιλούσαμε για «αποτρεπτική στρατηγική» είμαστε περίπου σε άλλο κόσμο καθότι σε στον πλανήτη Γη «οι πόλεμοι στην σύγχρονη εποχή … τελείωσαν». Για τον Τάσσο, επειδή αποτελεί είδος αντιδεοντολογικής επικοινωνιακής εξουσίας να μιλάς με τέτοια εμπαθή πολιτική και στοχαστική εξαλλοσύνη, παρακαλώ να ευαρεστηθείς να διαβάσεις τη σύντομη έκθεση εμπειρογνωμόνων για το φασιστικό, παράνομο και εγκληματικό σχέδιο Αναν: http://www.ifestosedu.gr/32RuleofLaw.htm (αυτό βέβαια εάν σε ενδιαφέρει να μιλάς με επιχειρήματα και όχι σαπουνόφουσκες, κάτι το οποίο αν ήμουν εγώ εκδότης του έγκριτου Βήματος θα με ενδιέφερε αν όχι θα το απαιτούσα από τους αρθρογράφους).
Βέβαια, μπορείς να μην διαβάσεις την έκθεση και να συνεχίσεις να λες πράγματα που συνιστούν σκέτη αερολογία και που αδικούν βαθύτατα τον Έλληνα-Κύπριο πολιτικό Τάσσο Παπαδόπουλο ο οποίος ναι μεν ήταν … πολιτικός (με την νεοελληνική έννοια του όρου) αλλά εξιλεώθηκε με το ΟΧΙ κατά του φασισμού και της υποδούλωσης. Μάλλον το εξιλεωτικό ΟΧΙ ενοχλεί και όχι ο Τάσσος. Γιατί μέχρι στιγμής η Κύπρος παραμένει ελεύθερη-ανεξάρτητη. Τέλος, για την «υπερδύναμη» που υπονόησε ο Τάσσος, πάλι μιλάς ως κυριολεκτικά άσχετος. Εκτός από τον ρητορικό χαρακτήρα του λεχθέντος του αείμνηστου Προέδρου της ΚΔ, για τον οποίο με ελαφρά πηδηματάκια παρακάμπτεις δίνοντας μια στρεβλή ερμηνεία, είναι και το γεγονός ότι στο νέο διεθνές περιβάλλον για καλά οργανωμένα κράτη με συγκροτημένους πολιτικούς ηγέτες προσκολλημένους στα εθνικά συμφέροντα οι δυνατότητες είναι πολύ μεγάλες (αυτό το αναπτύσσει εδώ και δεκαετίες ένας από τους σημαντικότερους κλάδους της στρατηγικής ανάλυσης). Απόδειξη η ΑΟΖ και η σύγκριση Κυπριακής Δημοκρατίας με την Ελληνική Δημοκρατία. Τώρα συνέχισε να μιλάς περιπαικτικά αν αυτό σε ικανοποιεί. Η ιστορία διδάσκει ότι είναι αναπόφευκτα φαινόμενα που συμβολίζουν μεγάλη παρακμή και που σηματοδοτούν κάποια επερχόμενη μεγάλη καταστροφή (πολύ μεγαλύτερη της σημερινής).


Π. Ήφαιστος – P. Ifestoshttp://www.ifestosedu.grinfo@ifestosedu.gr

Η Αθήνα βρίσκεται υπό καθεστώς προτεκτοράτου της τρόικας και συνεχίζει να είναι οικονομικό και πολιτικό πειραματόζωο στο εργαστήρι του ευρώ…

Η επαναγορά ομολόγων επέτυχε, διαπιστώνουν άπαντες, αλλά για τους Έλληνες δεν σημαίνει τίποτα παραπάνω από το ξεπέρασμα άλλου ενός εμποδίου για την οικονομική επιβίωση της χώρας τους, και γι αυτό χρειάζεται ανάπτυξη. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει σχολιαστικό άρθρο στη ελβετική Neue Zürcher Zeitung.

«Deal για την Αθήνα»
«Παρά το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων το χρέος δεν είναι βιώσιμο για μια οικονομία που συρρικνώνεται συνεχώς» διαπιστώνει ο σχολιαστής της. «Αν αυτή η τάση δεν σταματήσει, τότε η θετική επίδραση της επαναγοράς ομολόγων θα εξατμιστεί.
Η συνεχιζόμενη ύφεση έχει τις αιτίες της: από τη μια η ανασφάλεια για το αν η Ελλάδα θα παραμείνει μέλος της ευρωζώνης και από την άλλη η έλλειψη ρευστότητας. Για τους Έλληνες θα έρθει η πραγματική αλλαγή όταν γίνει ορατή η ανάπτυξη” καταλήγει.

Η αυστριακή Die Presse κάνει έναν απολογισμό της ελληνικής παρουσίας στην ΕΕ και τη ζώνη του ευρώ και υποστηρίζει ότι η χώρα, που αποκαλεί «Δούρειο Ίππο» έγινε η αφορμή για την αναθεώρηση της οικονομικής διακυβέρνησης στην ευρωζώνη. «Παρά το γεγονός ότι οι άλλες χώρες διαπιστώνουν προόδους στην κατεύθυνση βιωσιμότητας του χρέους, η Ελλάδα είναι και παραμένει πονοκέφαλος για την ΕΕ. Η Αθήνα βρίσκεται υπό καθεστώς προτεκτοράτου της τρόικας και συνεχίζει να είναι οικονομικό και πολιτικό πειραματόζωο στο εργαστήρι του ευρώ» σημειώνει. Σε άλλο σημείο του σχολίου ο αυστριακός αρθρογράφος υποστηρίζει ότι αν αποτύχουν όλες οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες και η επιστροφή στην ανάπτυξη, τότε υπάρχει το λεγόμενο «deal για την Αθήνα», δηλαδή ελεγχόμενη και με τη συναίνεσή της έξοδoς από την ευρωζώνη κατά το άρθρο 50 των Ευρωπαϊκών Συνθηκών. Deutsche Welle

Ούτε ο Τζέιμς Μπόντ θα το σκεφτόταν αυτό κυρ Γιάννη Πρετεντέρη!

με κίτρινο η ….ΑΟΖ των Αγγλικών Βάσεων!!!

Διάβασα κι εγώ το απαράδεκτο δημοσίευμα του δημοσιογράφου Γ. Πρετεντέρη με το οποίο ειρωνεύεται τον Αντώνη Σαμαρά επειδή πήγε στο μνημόσυνο του Κύπριου ηγέτη Τάσσου Παπαδόπουλου και επειδή κυρίως τον εγκωμίαζε στην ομιλία του ως μεγάλο ηγέτη του Έθνους. Δεν του άρεσε του κυρίου δημοσιογράφου το γεγονός ότι ο Τάσσος Παπαδόπουλος ήταν εκείνος ο ηγέτης που είπε το μεγάλο ΟΧΙ στο άθλιο και ύπουλο σχέδιο ΑΝΑΝ.

Αλήθεια, επειδή σήμερα έγινε της μόδας να μιλάνε όλοι για ΑΟΖ, για φυσικό αέριο και πετρέλαιο - μέχρι και ο Παπαδάκης έπαψε να ασχολείται με τον Αρτέμιο Σώρα και ασχολείται με την ΑΟΖ!- γνωρίζει άραγε ο κύριος Πρετεντέρης, ότι το σχέδιο ΑΝΑΝ αναγνώριζε ΑΟΖ στις ΑΓΓΛΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ;
Αναγνώριζε δηλαδή στους βιαστές του κυπριακού ελληνισμού, μερίδιο στον ορυκτό τους πλούτο….με τη θέλησή τους!!!
Και σε αυτό είπε όχι ο Τάσσος Παπαδόπουλος!
Αυτό το ΟΧΙ, γιατί δεν άρεσε στον κύριο Πρετεντέρη;


Α.Κ.

«Τα διδάγματα του καθηγητή Στουρνάρα»

«Τα διδάγματα του καθηγητή» είναι ο τίτλος του άρθρου στις οικονομικές σελίδες της Süddeutsche Zeitung, το οποίο αναφέρεται στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, σύμφωνα με την Deutsche Welle. Το άρθρο αναφέρει ότι «ο Γιάννης Στουρνάρας έχει ένα από τα πιο δύσκολα επαγγέλματα στον κόσμο: είναι υπουργός Οικονομικών στην Αθήνα. Το κάνει για πατριωτικούς λόγους ισχυρίζεται και από τους συμπατριώτες του ζητά κάμποσα».

Η εφημερίδα συνεχίζει: «Ο Στουρνάρας μιλάει σπάνια για προσωπικά θέματα. Σε μια συνέντευξή του δήλωσε πάντως πως η κόρη του που ζει στο εξωτερικό τον ρώτησε κάποτε εάν μπορεί να αγοράσει με τον άντρα της ένα σπίτι. «Της είπα πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατο». Δεν θέλει όπως τόσοι άλλοι Έλληνες να βγάλει τα χρήματά στο εξωτερικό. «Όσο διαρκεί η κρίση θα μείνεις στο ενοίκιο» απάντησε. Τότε δεν ήταν υπουργός Οικονομικών. Και σήμερα όμως θα απαντούσε με τον ίδιο τρόπο. Ζητά από την ελίτ της χώρας του να επενδύσει καλύτερα στην Ελλάδα παρά να βγάλει τα χρήματα στο εξωτερικό. Έδωσε ώθηση στην καθυστερημένη συμφωνία με την Ελβετία. Εάν οι συνομιλίες στη Βέρνη ολοκληρωθούν πριν από το τέλος του χρόνου παραμένει ασαφές».

Οι προδότες τροποποίησαν την δανειακή με χειρότερους όρους από τον ΓΑΠ !

Δανειακή Μαίου 2010 ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ
Πριν 3 μέρες συνετελέσθη ένα νέο έγκλημα μια απίστευτη προδοσία…
μεγαλύτερη απ αυτήν του ΓΑΠ
Ο κ. Σαμαράς και η εσωτερική τρόικα τροποποίησαν την δανειακή του 2010…
Η τροποποίηση ψηφίστηκε με το ΦΕΚ το Αρ. Φύλλου 24, 12 Δεκ. 2012
Διαβάστε τι  υπέγραψαν:
ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ
Έγκριση των Σχεδίων των των Συμβάσεων Τροποποίησης της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Ε.Τ.Χ.Σ.), της Ελληνικής Δημοκρατίας, του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Τ.Χ.Σ.) και της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), με τίτλο «Κύρια Σύμβαση Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης», της Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ε.Τ.Χ.Σ., της Ελληνικής Δημοκρατίας και της ΤτΕ, με τίτλο «Σύμβαση Διευκόλυνσης Διαχείρισης Υποχρεώσεων ΣΙΤ» και της Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ε.Τ.Χ.Σ., της Ελληνικής Δημοκρατίας και της ΤτΕ, με τίτλο «Διευκόλυνση αποπληρωμής Τόκων Ομολόγων», παροχή εξουσιοδοτήσεων για την υπογραφή των Συμβάσεων και άλλες επείγουσες διατάξεις.
Δείτε τώρα τις αλλαγές…
Δανειακή Μαίου 2010 
ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ


Τροποποίηση της Δανειακής Μαίου 2010, 12 Δεκ. 2012


ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ
«Το Δικαιούχο Κράτος Μέλος (Ελλάδα), η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας παραιτούνται με την παρούσα αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας που ήδη έχουν ή μπορεί να δικαιούνται σε σχέση με τους ίδιους και τα περιουσιακά τους στοιχεία έναντι δικαστικών ενεργειών σχετικά με την παρούσα Σύμβαση Τροποποίησης, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά, από κάθε δικαίωμα ασυλίας έναντι άσκησης αγωγής, έκδοσης δικαστικής απόφαση ή άλλης διάταξης, κατάσχεσης, εκτέλεσης ή ασφαλιστικού μέτρου και έναντι κάθε εκτέλεσης ή αναγκαστικού μέτρου σε βάρος των περιουσιακών τους στοιχείων στο μέτρο που τα ανωτέρω δεν απαγορεύονται από αναγκαστικό νόμο». 
Καταργείται η εθνική κυριαρχία έναντι των πιστωτών, όπως προβλέπει η νέα δανειακή σύμβαση, που υπογράφηκε από την κυβέρνηση και τους πιστωτές και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ενώ το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους γνωμοδοτεί πως η σύμβαση δε χρειάζεται να περάσει από τη Βουλή ή από άλλη δικαστική αρχή χώρας.
Αναλυτικότερα, το κείμενο της σύμβασης προβλέπει πως δε θα μπορεί το ελληνικό Δημόσιο να επικαλεστεί λόγους εθνικής κυριαρχίας, προκειμένου να αποτρέψει κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, στην περίπτωση που δεν αποπληρώσει τα δάνεια που έχει λάβει.
Επιπρόσθετα όπως διαπιστώνετε στην τροποπόιηση της 12ης Δεκεμβρίου, και στην παραίτηση της ασυλίας από τα περιουσιακά στοιχεία, εκτός από το δικαιούχο κράτος (Ελλάδα) έχει προστεθεί και η Τράπεζα της Ελλάδας !!!!
ΠΟΥ ΕΙΠΑΜΕ ΦΥΛΑΣΕΤΑΙ Ο ΧΡΥΣΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ???

Δείτε τώρα τι είπε η κ. Κατσέλη στις 28 Φεβρουαρίου 2012

Βόμβα Κατσέλη: Με το 2ο μνημόνιο σε περίπτωση μη πληρωμής οφειλών.. μπορεί να γίνει άμεσα κατάσχεση του χρυσού της Ε

Δεν υπάρχει καμία ελληνοϊσραηλινή άσκηση στο ΚαστελόριζοΌχι δεν υπάρχει καμία προγραμματισμένη ελληνοϊσραηλινή άσκηση τις προσεχείς ημέρες στην οποία “ισραηλινά μαχητικά θα πετάξουν πάνω από τα κοιτάσματα φυσικού αερίου”.
Τώρα πως προέκυψαν τα δημοσιεύματα δεν γνωρίζουμε.Προφανώς όσοι τα γράφουν έχουν ως δόγμα το “δεν θ΄ αφήσω την αλήθεια να μου χαλάσει μια ωραία ιστορία”!
Και πτήσεις ισραηλινών πάνω από τα κοιτάσματα του φυσικού αερίου ,είναι ωραίο…ανάγνωσμα.
Αν θα γίνει κάποια στιγμή ελληνοϊσραηλινή άσκηση; Αυτό είναι βέβαιο,όπως και η πληροφορία ότι κάποια μέρα όλοι θα πεθάνουμε! 

Χαστούκι Καραμανλή στις ονειρώξεις των νταβατζήδων: «οι πολιτικοί σχηματισμοί δεν δημιουργούνται στα παρασκήνια»! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/12/blog-post_7937.html#ixzz2F2YiTPMf


ΟΧΙ Καραμανλή σε πρόταση για επιστροφή του!

Σχόλιο: Όλο το σύστημα έχει πέσει πάνω του για να κρατηθεί βλέποντας πως ένα μέρος των ψηφοφόρων τρέφει συμπάθεια προς το πρόσωπο του. Πόσο τραγικό είναι ότι αυτοί που τον έριξαν, τώρα τον βλέπουν σαν την τελευταία ελπίδα τους;

“Οι πολιτικοί σχηματισμοί δεν δημιουργούνται στα παρασκήνια. αλλά προκύπτουν σαν αποτέλεσμα πολιτικών και κοινωνικών δυναμικών.”! Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε ο Κώστας Καραμανλής στις απέλπιδες προσπάθειες εμπλοκής του στην απόπειρα δημιουργίας παρασκηνιακών “κινήσεων”, που υποδαυλίζουν νυχθημερόν οι βαρώνοι της ενημέρωσης.
Το ρεπορτάζ του newsbomb.gr είναι χαρακτηριστικό και δίνει σαφέστατη απάντηση στα ΜΜ”Ε” που δολίως επιχειρούν να εμπλέξουν το όνομα του πρώην πρωθυπουργού σε υπόγειες διαδικασίες.
Τα χαρακτηριστικά παραδείγματα τύπου Τατούλη, αλλά και οι πρωτοσέλιδες συνεντεύξεις τύπου Μανώλη στα ΜΜ”Ε” των εργολάβων, είναι ακόμα νωπά στις μνήμες του Ελληνικού λαού.
Πολλά θα μπορούσε να καταλογίσει κάποιος στον πρώην πρωθυπουργό. Όχι όμως την έλλειψη μπέσας ή την χρήση πολιτικής δολοπλοκίας για να εξυπηρετήσει προσωπικούς σχεδιασμούς.

Βρετανία: Μουσουλμάνος έσφαξε την χριστιανή πρώην φίλη του με 13 μαχαιριές, επειδή δεν δεχόταν το παιδί τους να ασπαστεί το Ισλάμ ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/12/13.html#ixzz2F2UoUquW


Στις βρετανικές φυλακές οδηγήθηκε χθες ένας Νιγηριανός μουσουλμάνος που έσφαξε με 13 μαχαιριές την πρώην φίλη του που ήταν χριστιανή, η οποία τον είχε χωρίσει καθώς δεν δεχόταν η κόρη τους να ασπαστεί το Ισλάμ.

Η 32χρονη Esther Arogundade, δέχθηκε επίθεση με κουζινομάχαιρο από τον Shola Adebiyi (φώτο) ο οποίος είχε θυμώσει που είχε συνδεθεί με έναν άλλο άνδρα, αφότου χώρισαν.

Ο Adebiyi δήλωσε ότι πρώτα ήπιε ένα καθαριστικό φούρνου, σε μια προσπάθεια να αυτοκτονήσει και τηλεφώνησε στο νέο φίλο της Εσθήρ για να του πει ότι δεν θα την ξαναδεί ποτέ, αλλά μετά φαίνεται, άλλαξε γνώμη και αποφάσισε να την σκοτώσει.

Η αστυνομία διέρρηξε το σπίτι της Arogundade, μητέρας δύο παιδιών, στο Salford του Greater Manchester και την βρήκε νεκρή στο πάτωμα της κουζίνας με πολλαπλές μαχαιριές στην πλάτη και στον θώρακα.

Ο Adebiyi φυλακίστηκε με απόφαση του Βασιλικού Δικαστηρίου του Manchester σε ποινή 20 χρόνων και μισό μετά την ομολογία του για την δολοφονία.

Το δικαστήριο άκουσε πώς η Εσθήρ γνωρίστηκε με τον Adebiyi το 2007 και ότι από την σχέση τους απέκτησαν μια κόρη τώρα ηλικίας δύο ετών, αλλά χώρισαν πέρυσι μετά από αρκετούς καβγάδες.

Ο Εισαγγελέας Rob Hall δήλωσε: «Οι διαφωνίες αυτές αναφλέγονταν από διαφορές απόψεων πάνω στην θρησκεία της κόρης τους - ο κατηγορούμενος ήθελε να το κορίτσι να εγκαταλείψει τον χριστιανισμό και να ασπαστεί το Ισλάμ, αλλά Εσθήρ ήταν τακτικό μέλος χριστιανικής εκκλησίας.

«Υπήρχαν επίσης διαφωνίες σχετικά με οικονομικά ζητήματα και την φροντίδα των παιδιών».

Τον περασμένο Μάρτιο η Εσθήρ, η οποία είχε επίσης μια κόρη εννέα ετών που ζει στη Νιγηρία από προηγούμενη σχέση, άρχισε μια φιλία με ένα άλλο άντρα, με το όνομα Alabi.

Κατά την επίσκεψή στην οικογένειά του στην Αφρική, ο Alabiέλαβε ένα απειλητικό τηλεφώνημα από τον Adebiyi, που του διεμήνυε ότι θα τον σκότωνε αν επέστρεφε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Εισαγγελέας πρόσθεσε: «Ο κ. Alabi επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο και η σχέση με την Εσθήρ προχώρησε.

Στις 26 Ιουνίου, ο Adebiyi πήρε από το ντουλάπι της εργασίας του ένα μεγάλο μαχαίρι κουζίνας και περίμενε την Εσθήρ και την κόρη τους να πάνε στο σπίτι τους.

Αφού σκότωσε την Εσθήρ πήρε έναν φίλο του τηλέφωνο και ομολόγησε την πράξη του.

Ο φίλος του πήγε στο σπίτι και είδε τον Adebiyi να βγαίνει από το σπίτι φορώντας ένα ματωμένο μπλουζάκι και κρατώντας ένα μεγάλο μαχαίρι.

Μετά έριξε το μαχαίρι σε κοντινούς θάμνους.

Ο επιθεωρητής της αστυνομίας του ManchesterAndrew Tattersall, δήλωσε: «Η μεγαλύτερη τραγωδία στην υπόθεση είναι ότι ένα νεαρό κορίτσι έχει πλέον στερηθεί και τους δύο γονείς του.

«Η μητέρα της σκοτώθηκε σε μια εκδικητική, βίαιη επίθεση και καμία καταδίκη δεν μπορεί να τη φέρει πίσω." 

Φριτζ Μπρόϊς: Οι Έλληνες είναι «πειραματόζωα» και η Ελλάδα «πείραμα»! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/12/blog-post_3673.html#ixzz2F2T2PP9y


«Η Ελλάδα είναι πλέον ένα οικονομικό και πολιτικό πειραματόζωο στο εργαστήρι του ευρώ και αν επιτύχει το πείραμα (δηλαδή αν έχουν αποτέλεσμα οι μεταρρυθμίσεις και η χώρα επανέλθει σε βιώσιμη ανάπτυξη), τότε η Ελλάδα θα αποτελεί πρότυπο επιτυχούς εξυγίανσης χωρίς έξοδο από την Ευρωζώνη και χωρίς χρεοκοπία», τονίζει ο διάσημος καθηγητής Διεθνούς Οικονομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης, Φριτζ Μπρόις, σε σημερινό του άρθρο στην αυστριακή εφημερίδα «Die Presse».

Αν σε διαφορετική περίπτωση η οικονομία της Ελλάδας, παρόλες τις προσπάθειες μεταρρυθμίσεων δεν επανέλθει σε μια βιώσιμη ανάπτυξη και αποτύχει το τρίτο πρόγραμμα της διάσωσής της με το γενναιόδωρο σχέδιο απομείωσης του χρέους, ακόμη και τότε θα μπορούσε να υπάρξει μια «συμφωνία για την Αθήνα», που δεν χρειάζεται να σημαίνει αναγκαστική έξοδό της από την Ευρωζώνη με ανεξέλεγκτη κρατική πτώχευση και ανυπολόγιστο κόστος για τις χώρες του ευρώ, συμπληρώνει ο Φριτς Μπρόις.

Κατά την άποψή του, σε μια τέτοια περίπτωση, η Ευρωπαϊκή Ένωση (η Ευρωομάδα) μπορεί να προτείνει στην Ελλάδα την εθελοντική της αποχώρηση από την Ένωση, στη βάση του άρθρου 50 των ευρωπαϊκών συνθηκών και σε αντάλλαγμα η Ευρωζώνη να αναλάβει το χρέος της Ελλάδας (ακόμη σε ευρώ) και σε ποσοστό μέχρι το 60% του ΑΕΠ, που θα αντιπροσώπευε, στη βάση των προγνώσεων για το 2014, ποσό 238 δισεκατομμυρίων ευρώ σε δημόσιο χρέος.

Σε αυτή την περίπτωση, όπως σημειώνει, η Ελλάδα θα έπαυε να είναι μέλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης και θα μπορούσε, υποτιμώντας το νέο ή (παλιό) νόμισμά της να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητα έναντι άλλων ευρωπαϊκών χωρών και να ξεκινήσει πάλι από την αρχή, ενώ θα είναι δυνατή μια νέα αίτησή της για ένταξη στην ΕΕ, χωρίς να είναι υποχρεωμένη να ενταχτεί και στο ευρώ.

Όπως παρατηρεί ο Αυστριακός οικονομολόγος, μπορεί αυτή η λύση-αντάλλαγμα να μην έχει σχέση με αλληλεγγύη, θα ήταν όμως η τελευταία επιλογή ενός αποτυχημένου πειράματος, για την επανασταθεροποίηση ενός έντονα παραπαίοντος κράτους μέσα στην Ευρωζώνη.

Στο άρθρο του ο Φριτς Μπόις αναφέρει, πως σήμερα είναι γνωστό, ότι η Ελλάδα δεν έπρεπε να είχε γίνει δεκτή στην Ευρωζώνη, η χώρα παραποίησε δύο φορές τα στατιστικά της στοιχεία - το 2001 όταν εντάχθηκε στη Νομισματική Ένωση και το 2009 με την αλλαγή κυβέρνησης - ενώ λάθη έγιναν από όλες τις πλευρές τόσο στην Ελλάδα όσο και από τους ελεγκτές της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς επίσης από τους ηγέτες των χωρών-μελών, που εμπόδισαν αυστηρότερους ελέγχους.

Αναφέρει επίσης, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα βρίσκεται μετά το 2008 στη χειρότερη ύφεση μεταπολεμικά, η ανεργία φθάνει σε ύψος ρεκόρ, το επίπεδο του πραγματικού ΑΕΠ έχει συρρικνωθεί από το 2008 κατά 25% και η κατάσταση αυτή μπορεί να συγκριθεί μόνον με το «σοκ» μετάβασης στην οικονομία της αγοράς, μετά το 1989, των πρώην χωρών της οικονομίας του πλάνου στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη.

ΠΗΓΗ

ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ!


Κάθε γωνίτσα κι ένα μαγαζάκι να μαζεύει χρυσό.
Κάθε τοκογλύφος επώνυμος (τράπεζες) και ανώνυμος (ο Σάυλοκ της γειτονιάς μας) να δανείζουν με τόκο μια λίβρα κρέας.
Το επίσημο κράτος......
να ζυγίζει ακόμα και το ξύγκι που έχουμε... επάνω μας για να δει πόσο πιάνει!
Οι εργοδότες να ζυγίζουν πόση αντοχή έχει ο φουκαριάρης ο εργαζόμενος όπως γίνεται με τα ποντικάκια στα κλουβιά των πειραμάτων (να του ρίξουμε λίγο ρεύμα, να του τρυπήσουμε τον εγκέφαλο, να το αφήσουμε στο κρύο, να το βάλουμε στο φούρνο… να δούμε θα ζήσει το άτιμο?)
Μεγάλες δουλειές με τη φτώχεια και τη δυστυχία. Αν δεν υπήρχε η φτώχεια, αν δεν υπήρχε ο κοινωνικός μαρασμός, οι εξαθλιωμένοι κι απελπισμένοι ένα μάτσο συμμορίες θα έμεναν χωρίς δουλειά. Κάποτε για να βγάλεις ένα δάνειο έπρεπε να είσαι σε τέτοιο κοινωνικό status που να μην χρειάζεσαι δάνειο. Εδώ και αρκετό καιρό όλα αυτά τα χρυσά παιδιά του επιθετικού μορφώματος που λέγεται «αγορές» κάνουν μπίζνες με την ηλιθιότητά μας. Τραβήξανε τα λεφτά κάτω από τα στρώματα και τα μαξιλάρια με τα χρηματιστήρια, μπάσανε στα άδυτα της αιματορουφήχτρας που λέγεται Τράπεζα εκατομμύρια κόσμου, με δάνεια, κάρτες, στεγαστικά, ότι γουστάρει η ψυχή μας από εικονική ευτυχία….
Κάθε χωριό και σχολείο, κάθε γωνιά και γυμναστήριο έλεγαν οι κλασσικού τύπου δικτάτορες, κάθε χωριό και τράπεζα κάθε γωνιά κι ενεχυροδανειστήριο λένε οι δικτάτορες του οικονομικού αρμαγεδώνα.
Άνθρωποι απλοί καθημερινοί εγκλωβισμένοι μέσα σε ακατανόητες ορολογίες, σε πακέτα χαρτιά που το μόνο που κατανοούν είναι ότι στη τάδε τελίτσα που κάνει ο υπάλληλος με το στυλό του χαμογελώντας πρέπει να βάλουν την υπογραφή τους. Από πάνω μπορεί να γράφει αποδέχομαι τον σατανά, τον αποδέχομαι! Αλλά ποιος κάθεται να διαβάσει τα ψιλά γράμματα….
Όλο το σύστημα που ζούμε είναι ακριβώς σαν μια συνταγή ενός φαρμάκου που δεν θα έπρεπε να παίρνουμε γιατί στην ουσία είναι θανατηφόρο, αλλά δεν έχουμε τις γνώσεις να κατανοήσουμε εκείνες οι τρεις σελίδες που εσωκλείονται στο κουτάκι, με τις ανεπιθύμητες παρενέργειες και τις αντένδειξεις. Κάνει καλό στη πίεση λέει, αλλά μερικοί μπορεί να πεθάνουν κιόλας προσπαθώντας να σωθούν…
Κάπως έτσι πάει όλο το σύστημα.
Τα χοντρά γράμματα για να μαζευτούν τα πρόβατα ευχαριστημένα, είναι το, λεφτά υπάρχουν. Τα ψιλά γράμματα λένε – υπάρχουν, μόλις πουλήσουμε τη σάρκα σας στα διεθνή παζάρια σε καλή τιμή – Η επόμενη σημείωση αστερίσκος στη συνταγή γράφει – λεφτά υπάρχουν αλλά για λίγους, όχι για σένα και για μένα, τα βλήματα.
Έχουμε πόλεμο λένε διάφορες φωνές.
Υπερβολές και λαϊκισμοί απαντούν οι «ψύχραιμοι»
Γιατί υπερβολές?
Πόσα θύματα είχε ο τελευταίος βομβαρδισμός στη Γάζα? Εκατό ? διακόσια? Χίλια? Δυο χιλιάδες? Πόσα θύματα έχουν 3 χρόνια μνημονίου, τα έχετε μετρήσει. Εκτός από τις εμφανείς 3 χιλιάδες αυτοκτονίες, έχετε μετρήσει πόσοι πέθαναν γιατί δεν είχαν τα απαραίτητα να ζήσουν? Φαΐ, φάρμακα, ζέστη… Μετρήσατε πόσοι πέθαναν από τις διάφορες παράπλευρες «πτυχές» αυτού του ειρηνικού τοπίου? Εγκληματικότητα, ναρκωτικά, κλπ… Ξέρετε τι αριθμός βγαίνει αν τους προσθέσουμε όλους αυτούς? Όχι Γάζα. Πόλεμος του κόλπου και βάλε σε θύματα.
Επειδή τα σπίτια δεν είναι γκρεμισμένα αλλά είναι γκρεμισμένες οι ζωές αυτών που κατοικούν μέσα?
Επειδή τα παιδάκια που πεινάνε δεν τα έχουν ακόμα εικόνα σε τηλεμαραθώνους και συναυλίες υποστήριξης (του κώλου?)
Επειδή τα γεροντάκια που πεθαίνουν αβοήθητα δεν είναι σε βομβαρδισμένο τοπίο αλλά μέσα στη παράγκα τους?
Επειδή τα παιδιά που πεθαίνουν με μια σύριγγα στο χέρι που τους έχει πουλήσει ο έμπορος ναρκωτικών θεωρούνται «αλήτες» κι ο θάνατός τους δεν ενοχλεί κανέναν σε σχέση μ΄αυτά που πεθαίνουν από μια σφαίρα που έχει πουλήσει ο έμπορος όπλων?
Επειδή όσοι αυτοκτονούν απελπισμένοι ίσως «ήταν λίγο πειραγμένοι»σε σχέση με όσους πάνε να πολεμήσουν κι αυτοκτονούν χωρίς να ξέρουν το γιατί?
Επειδή τα νιάτα που ζουν πνιγμένα στη σαπίλα και μια άχρηστη καθημερινότητα, καταναλώνοντας σκουπίδια στο σώμα τους και στη ψυχή τους, περιφέρουν την χωρίς όνειρα, ύπαρξή τους στις καφετέριες αντί στο πεδίο κάποιου στημένου και γελοίου πολέμου?
Γιατί εκείνος είναι πόλεμος και τον μεταχειρίζονται όλοι αναλόγως, ενώ αυτό εδώ είναι ειρήνη?
Ειρήνη για ποίον?
Οπως οι έμποροι του πολέμου δεν βρίσκονται ποτέ στη πρώτη γραμμή σαν πρόβατα επί σφαγής, έτσι κι οι έμποροι της ειρήνης δεν πεθαίνουν ποτέ από πείνα, από κρύο, από χίλια δυο σκατά που έχουν εφεύρει για να κάνουν μπίζνες…
Επειδή υπάρχει ένα μέρος της κοινωνίας γουρουνοποίημένο, με κάτι σβέρκους πάραφουσκωμένους και κάτι ξύγκια να κρατάνε εγκλωβισμένο τον εγκέφαλο που υπολειτουργεί μόνιμα? Επειδή υπάρχουν αυτές οι φυλές των φιλοτομαριστών και αναίσθητων ανθρωποειδών που κυκλοφορούν ανέμελα, πρέπει να πεισθούμε ότι δεν υπάρχει πόλεμος? Το αίμα ενός που χάνεται από ένα άδικο σύστημα είναι υποδεέστερο από το αίμα ενός στο πεδίο της μάχης?
Και στο κάτω κάτω της γραφής, οι ίδιοι πουλάνε βόμβες, οι ίδιοι πουλάνε και «οικονομικά εργαλεία». Αλλά είναι τόση η υποκρισία των εχόντων και κατεχόντων και τόσο βαθιά η λοβοτομή στα κοπάδια τους, που κρέμονται από τα χείλη τους που ναι είναι γεγονός.
Ο γάιδαρος πετάει….
Κι η γαϊδουριά ονομάζεται «πρόγραμμα στήριξης»….

Γ. Αρσένης: "Επαναχάραξη συνόρων και διάλυση εθνικών στρατών"

Γ. Αρσένης: "Επαναχάραξη συνόρων και διάλυση εθνικών στρατών"

Είναι κομματικοί. Τους απολύουν, τους αποζημιώνουν και τους επαναπροσλαμβάνουν ως αναγκαίους και (φυσικά) υψηλόμισθους ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/12/blog-post_9604.html#ixzz2F2RtoDVZΤα ΕΛ.ΠΕ. έχουν παράδοση στις προσλήψεις στελεχών που προηγουμένως συνταξιοδοτούν τα ίδια με παχυλές αποζημιώσεις. Και βεβαίως τώρα που χηρεύει η θέση του προέδρου στη θυγατρική των ΕΛ.ΠΕ., τη ΒΑΡΔΑΞ, την οποία κατείχε ένας άλλος σοσιαλιστής και φίλος του Ακη Τσοχατζόπουλου, ο Ελ. Τζιόλας, η διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ. προετοιμάζεται να τη δώσει στον Σ. Κυριακόπουλο, που πρόσκειται στη ΔΗΜ.ΑΡ. και στο Φώτη Κουβέλη.
Το αστείο είναι ότι ο Σ. Κυριακόπουλος πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκε από τα ΕΛ.ΠΕ., όπου κατείχε τη θέση του γενικού διευθυντή. Το πακέτο που πήρε φεύγοντας ήταν 600.000 ευρώ.
Η διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ. προτίθεται, επίσης, να τοποθετήσει τον κ. Σ. Κυριακόπουλο και πρόεδρο... στην ΟΚΤΑ, την άλλη μεγάλη «αμαρτωλή» θυγατρική των ΕΛ.ΠΕ. στα Σκόπια, που έχει κατηγορηθεί κατ’ επανάληψη για λαθρεμπόριο πετρελαίου.
Ο μηνιαίος μισθός του Σ. Κυριακόπουλου θα είναι 14.000 ευρώ και φυσικά είναι σκάνδαλο, όταν οι Ελληνες πένονται και η ανεργία έχει καταπιεί 1.300.000 άτομα.

Την ίδια στιγμή, οι προκλήσεις συνεχίζονται, καθώς η διοίκηση προτείνει τον κ. Καραχάλιο, νέο στέλεχος με ειδικότητα αναλυτή οικονομολόγου και ανιψιό του γνωστού Α. Καραχάλιου του ΠΑΣΟΚ και πρώην γαμπρού του Γεννηματά, ο οποίος παλαιότερα είχε χρηματίσει και επικεφαλής της ΟΚΤΑ, την εποχή που είχε σοβαρά προβλήματα με τη Δικαιοσύνη του γειτονικού κρατιδίου.
Η έκτακτη γενική συνέλευση της ΟΚΤΑ που θα ορίσει πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο έχει οριστεί για σήμερα.
Το Μάϊο του 2010, με πρόεδρο των ΕΛ.ΠΕ. τον Τάσο Γιαννίτση και διευθύνοντα σύμβουλο τον Γ. Κωστόπουλο, έφευγε από την εταιρία ένα άλλο μεγαλοστέλεχος, ο Απόστολος Ριζάκος (με συνολική αποζημίωση, όπως γράφτηκε, περίπου 1.200.000 ευρώ), για να προλάβει «επιδείνωση» του ασφαλιστικού. Λίγο καιρό αργότερα, επανέφεραν τον κ. Ριζάκο με νέα σύμβαση και ετήσιες αποδοχές 250.000 ευρώ. Την ίδια ημέρα, τα ΕΛ.ΠΕ. απέλυσαν 40 συμβασιούχους των 500 και των 600 ευρώ. 
πηγη

Μάθημα Θρησκευτικῶν ἢ «βδέλυγμα ἐρημώσεως»;


ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ β γυμνασίου

Οἱ συντάκτες τοῦ νέου Προγράμματος Σπουδῶν τοῦ Μαθήματος τῶν Θρησκευτικῶν κατηγοροῦν συνήθως τοὺς ­ἐπικριτές τους ὅτι κρίνουν τὸ Πρόγραμμα χωρὶς νὰ τὸ ἔχουν μελετήσει. Τοὺς πληροφοροῦμε ὅτι ἐμεῖς πρὶν τὸ μελετήσουμε τὸ κρίναμε μὲ ἐπιείκεια. Ὅταν τὸ μελετήσαμε, φρίξαμε! Καὶ τὸ μελετήσαμε καὶ δύο καὶ τρεῖς καὶ περισσότερες φορές. Τὰ ἐρωτήματα ποὺ τίθενται εἶναι τρομερά. Ἐδῶ θὰ θέσουμε μόνο τρία:
Πρῶτον: Πουθενὰ στὸ νέο Πρόγραμμα δὲν λέγεται καθαρὰ ὅτι ὁ Χριστὸς εἶναι ὁ μόνος ἀληθινὸς Θεός. Μόνο σὲ μιὰ δραστηριότητα τῆς Β΄ Γυμνασίου καλοῦνται τὰ παιδιὰ μὲ βάση τὸ χωρίο «Ἐγώ εἰμι ἡ ὁδὸς καὶ ἡ ἀλήθεια καὶ ἡ ζωή» ( Ἰω. ιδ΄ 6) νὰ ἐπαληθεύσουν τοὺς τρεῖς χαρακτηρισμοὺς στὰ κείμενα ποὺ ἐπεξεργάσθηκαν.
Τὰ παιδιὰ μαθαίνουν νὰ «ἀναγνωρίζουν καὶ ἀξιολογοῦν τὸν Ἰησοῦ Χριστὸ ὡς δάσκαλο». Μόνον αὐτό! («Ὁ Ἰησοῦς ὡς δάσκαλος, συνοδοιπόρος καὶ ὁδηγός»)· ἐνῶ παράλληλα στὴν ἴδια ἑνότητα μαθαίνουν ὅτι ὑπάρχουν καὶ οἱ «Μεγάλοι δάσκαλοι θρησκειῶν τοῦ κόσμου: • Μωάμεθ • Κομφούκιος • Βούδας»!
Καὶ ρωτᾶμε: Αὐτὸ δὲν ἀποτελεῖ τὴ μέγιστη προδοσία τοῦ νέου Προγράμματος καὶ εἰσαγωγὴ τῆς Πανθρησκείας;
Δεύτερον: Γιὰ ποιὸ λόγο ὅλα αὐτὰ διδάσκονται ἀπὸ τὴν Τρίτη Δημοτικοῦ; Γιατί δὲν τὰ ἀφήνουν γιὰ τὸ Λύκειο; Αὐτὴ ἡ παράλληλη διδασκαλία τῶν τριῶν κύκλων γνώσεως,  ὅπως τοὺς ὀνομάζουν, δὲν εἶναι οὐσιαστικὰ ἀποδοχὴ τῆς Πανθρησκείας;
Τρίτον: Γιατί ἡ Ἱερὰ Σύνοδος δὲν ἀξιολογεῖ ἀκόμη δεόντως τὴ σοβαρότητα καὶ τὸ ἐπεῖγον τοῦ ζητήματος; Αὐτὴ ἡ ἀπορία βασανίζει τὸν λαὸ τοῦ Θεοῦ, ποὺ ἐναγωνίως περιμένει καίρια τοποθέτησή της καὶ δραστικὲς ἐνέργειές της.
Ἡ δική μας θέση εἶναι ξεκάθαρη: Παρὰ νὰ διδάσκεται ἔτσι τὸ Μάθημα, προτιμότερο νὰ καταργηθεῖ τελείως! Ἔτσι ὅπως πάει νὰ γίνει, δὲν εἶναι τίποτε λιγότερο ἀπὸ τὸ βρωμερὸ «βδέλυγμα τῆς ἐρημώσεως» (Ματθ. κδ΄ 15) τοῦ ἱεροῦ Εὐαγγελίου!
ΠΗΓΗ: Περιοδικό «Ο ΣΩΤΗΡ», Τευχ. 2056

Τι κρύβει η επίθεση στους Ανεξάρτητους Έλληνες; Ας δούμε πίσω από τις …τελίτσες!

Εντελώς ξαφνικά και σε ανύποπτο χρόνο εμφανίζονται, να διαλύονται οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες»! Οι έμπειροι, πολιτικοί και δημοσιογράφοι, σαν έτοιμοι από καιρό, αποφάσισαν πως ήλθε η ώρα, να εκτελέσουν ένα κόμμα που αφαίρεσε τη «δυναμική» Σαμαρά πριν κάποιους μήνες και συντηρούσε σταθερά ένα αξιοπρεπέστατο ποσοστό περί το 6 με 7%, διαμηνύοντας παράλληλα σθεναρά πως θα συμμετείχε «αύριο» σε αντιμνημονιακή κυβέρνηση μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ. Και φυσικά η έτοιμη αλλά δηλητηριώδης όπως πάντα τροφή, δυστυχώς θα μασηθεί άκριτα, πιθανότατα ακόμη κι από αυτούς που το επέλεγαν σταθερά, το τελευταίο διάστημα, στις εκλογές και τις δημοσκοπήσεις. Θεωρήθηκε πως ήλθε η κατάλληλη ώρα, να τελειώνουν με τον «γραφικό» αρχηγό και τους άλλους «καμένους» που τον υποστήριζαν. Αλήθεια τι σπουδαία επιχειρήματα, από πολιτικούς …κολοσσούς όπως ο κ. Γεωργιάδης, η κ. Πιπιλή και άλλοι πολιτικοί και δημοσιογραφικοί αστέρες απέναντι σε έναν πολιτικό σχηματισμό που ακόμη κι αν είναι όσα του καταλογίζουν, τα μέλη του δεν αποδείχτηκαν (τουλάχιστον ακόμη) ή δεν κατηγορήθηκαν καν ως «κλέφτες», «ψεύτες», «απατεώνες», «διεφθαρμένοι», «προδότες» και άλλα κοσμητικά επίθετα, με τα οποία αλληλοκατηγορούνται επί 4 δεκαετίες οι ίδιοι άνθρωποι των δύο πρώην μεγάλων κομμάτων που αφού καταχρέωσαν την χώρα και την οδήγησαν στο χείλος του γκρεμού, τώρα επελέγησαν δημοκρατικά, από τα ίδια τα θύματά τους και ανέλαβαν να τη σώσουν προφανώς ως οι καταλληλότεροι!

Το χειρότερο λοιπόν με την τελευταία πολιτικό – οικονομικό – κοινωνική κρίση δεν είναι η οικονομική εξαθλίωση των Ελλήνων (αυτή είναι απλώς η πιο ορατή και ηχηρή συνέπεια) αλλά η προηγηθείσα έκπτωση των ηθικών αξιών, η περιφρόνηση της κοινής λογικής, η παραίτηση των συμπολιτών μας από κάθε ουσιαστική αντίδραση. Ο πιο απλός πολίτης είτε μορφωμένος είτε αμόρφωτος στην ιδιωτική του ζωή, ακούει με πολύ επιφύλαξη και δεν αποδέχεται σχεδόν ποτέ όσα του λέει κάποιος αποδεδειγμένα εχθρός του. Πώς να μην απορήσει λοιπόν κανείς, όταν ισχυρίζεται κάτι ένα μέλος της συγκυβέρνησης ή της συμπολίτευσης που ξεπουλάνε τα πάντα (πίστη, πατρίδα, αξίες, όνειρα, ανθρώπινα δικαιώματα) ή κάποιος μεγαλοδημοσιογράφος, ετησίων εισοδημάτων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και ο απλός πολίτης το αναμασάει σαν τα συμπαθέστατα τετράποδα που όμως δεν ευεργετήθηκαν, να έχουν μυαλό και να σκέφτονται; Πώς είναι δυνατό, να κατηγορείται και να χλευάζεται εδώ και καιρό, ένας πολιτικός και ένα κόμμα που δεν κυβέρνησε ποτέ ως ανέτοιμο και τα μέλη του ως αιθεροβάμονες, από αυτούς που άλλα έλεγαν πριν 14 μήνες (συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ από τον κ. Σαμαρά) και τώρα κάνουν τα εντελώς αντίθετα; Ο κ. Καμένος θα ήταν σίγουρος υπουργός αν δεν αποχωρούσε από τη ΝΔ. Έφυγε όμως θαρραλέα απ’ αυτήν μόλις ο «ώριμος» (μέχρι σαπίλας), ο πρόθυμος (για ακροβατικά) και ο «υπεύθυνος» πρώην Μακεδονομάχος αποφάσισε, να κάνει το άσπρο μαύρο, ξεπουλώντας ιδέες, οράματα και επιστημονικές γνώσεις που σίγουρα κατέχει στο έπακρο. Όποιος παρακολούθησε με υπομονή τις απαντήσεις του κ. Σαμαρά, στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, στη ΔΕΘ του 2011 (φέτος εμφανίστηκε ως αστραπή και μέχρι να …βροντήσει εξαφανίστηκε), μπορεί να βεβαιώσει την άρτια γνώση των οικονομικών από τον κ. Σαμαρά. Άλλωστε όπως επαιρόταν σε εκείνη τη συνέντευξη, ήταν «παιδί του Sollow», του κορυφαίου θεωρητικού της ανάπτυξης! Ο κ. Μητσοτάκης όμως, για το όνομα της «Μακεδονίας», είπε κυνικά πως σε δέκα χρόνια θα ξεχνιόταν! Έπεσε έξω όμως τραγικά το πρώτο θύμα του κ. Σαμαρά αφού ο σπουδαίος όπως αποδείχτηκε …ακροβάτης, σε δυο μόλις μήνες, επιχείρησε σάλτο μορτάλε (Οκτώβριος 2011), στην θερμή αγκαλιά των διεθνών τοκογλύφων χωρίς ποτέ, ένα κρίσιμο μέρος του Ελληνικού λαού να αντιληφθεί τίποτε!

Πώς όμως να αντιληφθούμε την αλήθεια; Πού να βρούμε τη λογική; Οι σύγχρονοι νεοέλληνες διδάχτηκαν, να κοροϊδεύουν τον Χριστό και την Εκκλησία Του ως συντηρητική (αν ασχολούνταν με την Αγία Γραφή κατά το ένα δέκατο του χρόνου που αφιερώνουν σε τούρκικα σήριαλ, μεσημεριανά, ειδήσεις και ποδόσφαιρο, θα ανακάλυπταν πως είναι η πιο προοδευτική θεωρία όταν γίνεται στάση ζωής) και να θαυμάζουν το «μεγαλείο» των ανατολικών δοξασιών! Να αποδέχονται τους αποδεδειγμένα απατεώνες ως ικανούς και να κοροϊδεύουν τους «γραφικούς» είτε είναι πολιτικοί είτε ο,τιδήποτε άλλο! Να γελούν με τις ωραίες κατά τα άλλα σατιρικές εκπομπές («Ελληνοφρένεια», «Ράδιο Αρβύλα», «Τσαντίρι» κλπ) που όλως τυχαίως ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΚΠΟΜΠΗ έχουν και ένα σκετσάκι που χλευάζει τους παπάδες ή την Εκκλησία και που αν δεν το περιελάμβαναν, στοιχηματίζω πως αμέσως θα εμφανίζονταν με μειωμένα ποσοστά, ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ μέτρησης τηλεθέασης, θα μειώνονταν οι διαφημίσεις και η εκπομπή τους θα …κουνούσε μαντήλι! Το ίδιο άλλωστε «τσαντίρι», του ιδίου ευρηματικού σατιρικού καλλιτέχνη πριν χρόνια, εμφανίζονταν με 8% και ο κ. Λαζόπουλος χρειάστηκε τη στήριξη του κ. Χατζηνικολάου, για να ξεπεράσει δύσκολες ψυχολογικές καταστάσεις. Παρεμπιπτόντως πού εξαφανίστηκε και γιατί, η αυστηρή νομοθεσία περί μονοπωλίων στον τομέα της μέτρησης της τηλεθέασης;

Έκανε σοβαρά λάθη βεβαίως και ο κ. Καμένος που τα πληρώνει ακριβά σήμερα. Προσωπικά πίστεψα στο κίνημα των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» και συμμετείχα στη διαδικασία κατάθεσης βιογραφικών πριν τις εκλογές του Μαϊου γιατί μου άρεσε η διαδικασία της προβολής των προϋποψηφίων στο διαδίκτυο ώστε να πουν τη γνώμη τους οι ψηφοφόροι και στην ουσία να επιλέξουν οι ίδιοι τους τελικούς υποψηφίους. Όπως αποδείχτηκε όμως, ήταν μια ελλιπέστατη διαδικασία όχι γιατί αρκετοί τελικά επιλεγέντες ήταν πρώην συνδικαλιστές και πρώην μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης (χωρίς αυτό να είναι πάντα απαραίτητα κακό) αλλά κυρίως γιατί δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Δεν αναρτήθηκε ποτέ στο διαδίκτυο το αποτέλεσμα της διαβούλευσης. Δεν παρουσιάστηκαν ποτέ ούτε στον κάθε συμμετέχοντα αλλά ούτε και στην υπόλοιπη κοινωνία, τα βιογραφικά των υποψηφίων αλλά και τα σχόλια των πολιτών γι αυτούς. Με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή των τελικών υποψηφίων; Ο καθένας θα μπορούσε, να γράφει ανεξέλεγκτα και ένεκα κακίας, για κάποιον συνυποψήφιο, ανακρίβειες, ψεύδη και πιθανόν συκοφαντίες ενώ ο κάθε υποψήφιος να επαίρεται και να εμφανίζει στο βιογραφικό του ό,τι επιθυμεί χωρίς τον κοινωνικό έλεγχο, στον οποίο στηρίχτηκε η ιδέα της όλης διαδικασίας. Έπρεπε τέλος ο πρόεδρος έστω και μετά τις εκλογές, να καλέσει όλους τους προϋποψηφίους, να τους γνωρίσει και να τους ακούσει μήπως είχαν κάτι αξιόλογο να πουν. Προσπάθησα, να παρουσιάσω τα παραπάνω κενά, στέλνοντας e-mail στην ιστοσελίδα του κινήματος, με την παράκληση, να ενημερώσουν τον πρόεδρο αλλά εις μάτην. Ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Δεν επέμεινα γιατί ο στόχος μου δεν ήταν, να πολιτευτώ ντε και καλά αλλά να βοηθήσω σε κάτι που πίστευα σωστό.
Αυτή η κριτική όμως δεν με εμποδίζει ούτε να διακρίνω την εντιμότητα του κ. Καμένου (μέχρι βεβαίως αποδείξεως του εναντίον) ούτε να προβληματιστώ, για την τελευταία συγχρονισμένη επίθεση, με διασταυρούμενα πυρά εναντίον του συγκεκριμένου κινήματος. Μόνον ανόητος δεν θα έβλεπε πως πρωταγωνιστές των τελευταίων εξελίξεων είναι σχεδόν όλα τα πρώην στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Μόνο αφελής δεν θα αντιλαμβανόταν τον λόγο που όλοι αυτοί προσεχώρησαν στο κίνημα του κ. Καμένου. Θα ήταν όμως πολύ βιαστική και πρόχειρη η εκτίμηση πως οι κινήσεις των συγκεκριμένων στελεχών ωφελούν τη ΝΔ γιατί από τις δημοσκοπήσεις φαίνεται πως ωφελείται πρώτα η Χρυσή Αυγή και μετά ο ΣΥΡΙΖΑ! Εύκολα κανείς μπορεί να επιτεθεί στο συλλογισμό αυτό ως εμφανώς ευφάνταστο. Θα απαντήσω όμως πως μέχρι τις 20 Οκτωβρίου του 2011 όταν ο κ. Σαμαράς ύψωνε τη σημαία του αντιμνημονίου ποιος πίστευε ποτέ πως μόνο μια εβδομάδα μετά, θα ψήφιζε το κατάπτυστο κείμενο του μεσοπροθέσμου; Ποιος θα στοιχημάτιζε πως ένα χρόνο μετά, θα αναμασούσε τις ίδιες θεωρίες με τον πρώην συμφοιτητή του και νυν …καθηγητή (τέτοιο ξεγύμνωμα πια των προστατών του) του Harvard;
Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν πως για να ερμηνεύσεις συμπεριφορές, οφείλεις να ερευνήσεις τα κίνητρα των εμπλεκομένων. Στόχος των σχεδιαστών της παγκοσμιοποίησης είναι ο έλεγχος των πάντων γιατί ένα αυταρχικό καθεστώς οδηγεί σε ανεξέλεγκτες αντιδράσεις. Θεωρούν προφανώς πως ήλθε η ώρα της επιβολής καρτών, με το πρόσχημα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής. Είναι θέμα πολύ λίγου χρόνου η τελική επίθεση. Ο κ. Γιακουμάτος της ΝΔ γυρνάει από κανάλι σε κανάλι και φωνάζει πως «όποιος γεννιέται, πρέπει να παίρνει έναν αριθμό, έναν, που να τον αφήνει μόνο όταν πεθάνει»! Ο «σοβαρός» κ. Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον κ. Σημίτη πως ενώ ανέθεσε σε 42 τεχνοκράτες, την διαμόρφωση του πλαισίου ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, στο τέλος αυτοί διασκορπίστηκαν στις εφορίες όλης της χώρας. Ο κ. Σαμαράς, μιλώντας πρόσφατα σε Ελληνοαμερικανούς, ανέφερε με στόμφο πως θα παρακρατείται ο ΦΠΑ άμεσα στην πηγή! Η δόση των περίφημων 34 δις. ως δια μαγείας τελικά, αφορά μόνο την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την κάλυψη της επαναγοράς χρέους ενώ για την τόνωση της οικονομίας, σαράντα δις. θα εισπράξει η Ελλάς μέχρι τον Απρίλιο (ζήσε ..Μάη λέει ο «προδομένος» λαός) και μόνο αν ολοκληρώσει τη φορολογική μεταρρύθμιση. Δηλαδή ταμειακές μηχανές, συνδεμένες με την κεντρική υπηρεσία της Τράπεζας της Ελλάδος και της ΕΚΤ αφού αυτές θα είναι η αιχμή του δόρατος της νέας τάξης πραγμάτων, γι αυτό και σύντομα θα καταργηθούν όλες οι «διεφθαρμένες εφορίες».

Κλείνοντας το κείμενο, καταθέτω την άποψη ενός απλού πολίτη, στο ερώτημα, γιατί λοιπόν αποφάσισαν να κλείσουν το «μαγαζί» του κ. Καμένου τώρα; Επειδή εκτιμούν πως κάηκε το ΠΑΣΟΚ, καίγεται άμεσα και η ΝΔ, ετοιμάζουν μεν τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο και όσο γίνεται ισχυρό, σε δίπολο όμως με τη σκληρή Χρυσή Αυγή που ενώ γνωρίζουν πως ωφελείται από τη διάλυση των ΑΝ.ΕΛ και παρόλο που υποτίθεται πως τη φοβούνται, ο πανέξυπνος κ. Βενιζέλος ανέλαβε την περαιτέρω άνοδο των ποσοστών της, προτείνοντας με αξιοθαύμαστη εμμονή, την κατάργησή της δια νόμου και οδηγώντας με μαθηματική ακρίβεια τη χώρα, σε εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις! Το ΚΚΕ το αποψίλωσαν παγιδεύοντάς το, με τους επαίνους όλων των αντιπάλων του πως «δείχνει αξιοθαύμαστη συνέπεια» ενώ τη ΔΗΜ.ΑΡ την κρατούν εφεδρεία «προοδευτικής συγκυβέρνησης» με τον ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα «υγιή στελέχη» των υπολοίπων κομμάτων που θα αναδειχτούν με την ψήφιση της απλής αναλογικής που ως εκ θαύματος ανακάλυψαν σήμερα όλοι οι ως τώρα εχθροί της γιατί προφανώς αν δεν κυβερνούν οι μνημονιακές δυνάμεις, η χώρα δεν ωφελείται από μια σταθερή κυβέρνηση!
Δεν ισχυρίζομαι πως η αλήθεια είναι αυτή που περιέγραψα. Πιθανότατα να κάνω λάθος σε όλες τις εκτιμήσεις μου. Αυτό που προτείνω όμως είναι, να αναλογιστεί ο καθείς εξ ημών πόσο χονδρό είναι το παιχνίδι εις βάρος της χώρας μας και οι όποιες απόψεις εκφέρει ή οι όποιες αποφάσεις λαμβάνει, να μην στηρίζονται, απλά και μόνο στις νοητικές ικανότητες πολιτικών ακροβατών καθώς και ακριβοπληρωμένων τηλεοπτικών αστέρων αλλά σε μία λογική προσέγγιση των καταστάσεων. Αν δεν έχει κάποιος ιδιαίτερες γνώσεις, ας ακολουθήσει τουλάχιστον μια απλή και δοκιμασμένη μέθοδο. Όταν βλέπει τους εχθρούς του, να υποστηρίζουν με θέρμη μια άποψη ας φλερτάρει ισχυρά με την αντίθετη! Κι όταν ακούει για σωτήρες ας θυμηθεί πως ο γύψος που κάποτε θα έσωζε επίσης την Ελλάδα, ίσως δεν αναφέρεται σήμερα ως κατάλληλο χειρουργικό εργαλείο απλά και μόνο γιατί η αγορά του ίσως αποτελέσει έξοδο που θα ανατρέψει τη …δημοσιονομική εξυγίανση! Χιούμορ κάνω αφού σήμερα όλοι αντιλαμβανόμαστε πως έχουμε ισχυρή δημοκρατία. Φαίνεται ξεκάθαρα από το γεγονός πως ενώ οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή, κανείς δεν αντιστέκεται σθεναρά κάνοντας χρήση του ακροτελεύτιου άρθρου του Συντάγματος. Και από το γεγονός πως ακόμη μπορούν απόψεις σαν αυτές, να ακούγονται ελεύθερα. Ας κοιμηθούμε ήσυχοι λοιπόν κι ας ελπίσουμε πως αύριο θα είναι μια καλύτερη μέρα. Ίσως όχι για όλους, σίγουρα όμως για τους εχθρούς της πατρίδας μας! Καληνύχτα μας!
Δημήτρης

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/12/blog-post_3580.html#ixzz2F2Mn2nvW

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...