Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012

Δεκ 19:03 Νεαροί Αλβανοί ποδοπατούσαν ελληνικές σημαίες

 
Νεαροί Αλβανοί ποδοπατούσαν ελληνικές σημαίες
Τρείς ανήλικοι Αλβανοί-δύο 15χρονοι και ένας 14χρονος- αναμένεται να οδηγηθούν στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής μετά τη σύλληψή τους στα Νέα Μουδανιά για προσβολή συμβόλων του ελληνικού κράτους.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι τρεις ανήλικοι αφαίρεσαν δύο ελληνικές σημαίες από τους ιστούς τους και στη συνέχεια οι δύο από αυτούς άρχισαν να τις ποδοπατούν κάνοντας ταυτόχρονα άσεμνες χειρονομίες, ενώ ο τρίτος απαθανάτιζε την σκηνή με το κινητό του τηλέφωνο.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν ακόμη τέσσερις Αλβανοί, κηδεμόνες των ανηλίκων με την κατηγορία της παραμέλησης ανηλίκου.

Στάχτη στα μάτια του κόσμου η υπόθεση Λαυρεντιάδη;


Ισχυρή… οσμή «αποδιοπομπαίου τράγου» αναδύει τις τελευταίες ώρες η υπόθεση του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη αφού οι υποψίες που θέλουν τις αρχές να ενδιαφέρονται κυρίως για μια συμβολική επικοινωνιακή νίκη και μετά βλέπουμε, ενισχύονται… Ουδείς υποστηρίζει ότι είναι… αθώα περιστερά, ωστόσο, οι επισημάνσεις που γίνονται φαίνεται πως έχουν ουσία.

Όλο και περισσότεροι στην ελληνική αγορά θεωρούν ότι ο Λαυρεντιάδης είναι ένας ιδανικός υποψήφιος για μια απαραίτητη «θεατρική παράσταση» που θα βοηθήσει στη δημιουργία της εντύπωσης ότι ο πολιτικός κόσμος συμμορφώθηκε και κάτι κάνει επιτέλους για την πάταξη της διαφθοράς. Την υπόθεση την παρομοιάζουν με αυτή του Άκη Τσοχατζόπουλου που έχει παρόμοια χαρακτηριστικά:
Αμφότεροι δεν θα μείνουν και για πολλά χρόνια στη φυλακή, ο ένας λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει (Λ.Λ.) και ο άλλος λόγω ηλικίας, ενώ η απόδειξη όσων έχουν αποκαλυφθεί στην περίπτωση του Άκη δεν βαραίνει τον πρώην υπουργό, αλλά τις εισαγγελικές αρχές και η πρόοδος που έχει συντελεστεί, σύμφωνα με γνωρίζοντες, δεν εντυπωσιάζει…

Αμφότεροι είναι πρόσωπα «υψηλού συμβολισμού»: Ο Λαυρεντιάδης υπερ-προβεβλημένος επιχειρηματίας με πάρα πολλά χρήματα και κοινωνική παρουσία, οπότε η συγκέντρωση των φώτων της δημοσιότητας στο πρόσωπό του βοηθάει τα παραδοσιακά «τζάκια» της ελληνικής κοινωνίας να παραμένουν στο παρασκήνιο…
Ο δε Άκης Τσοχατζόπουλος θεωρείται το κομβικό πρόσωπο στις υποθέσεις διαφθοράς γύρω από τους εξοπλισμούς λόγω του ότι αυτός ήταν που υλοποίησε το μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα μέχρι τα Ίμια. Θεωρούμενος ως «καμένο χαρτί» από πολιτικής απόψεως, η «θυσία» του βοηθάει να περάσουν απαρατήρητοι σειρά άλλων υπουργών που διαχειρίστηκαν εξοπλιστικά συμβόλαια, τα ίδια ή και άλλα και όλο κάτι ακουγόταν δεξιά-αριστερά στην «πιάτσα», παραμένουν ωστόσο ασύλληπτοι από τις αρχές.
Επίσης, σύμφωνα με έμπειρους πολιτικούς παρατηρητές, στο πρόσωπό του χτυπιέται και η μη δημοφιλής τάξη των πολιτικών και των ειδικών που προβάλλουν την ανάγκη άσκηση πολιτικής αποτροπής απέναντι στην Τουρκία, όχι αυτό το ασυνάρτητο συνονθύλευμα που δίνει κυρίως έμφαση στον κατευνασμό των γειτόνων με τη βολική αιτιολογία πως έτσι διατηρείται η ειρήνη…
Ενδιαφέρον παρουσιάζει επιστολή του Λαυρεντιάδη που έγινε γνωστή και αναφέρεται στη σύλληψη και κράτησή του:
1) Επέστρεψα στη χώρα μου αμέσως μετά την κίνηση της ποινικής διαδικασίας σε βάρος μου προκειμένου να θέσω τον εαυτό μου στη διάθεση της δικαιοσύνης. Εμφανίστηκα πάντοτε, όπου και όποτε τούτο μου ζητήθηκε ενώπιον των δικαστικών αρχών, ενώ είμαι γνωστής διαμονής και ουδέποτε επιχείρησα να διαφύγω στο εξωτερικό.
2) Τα προβλήματα υγείας μου αγνοήθηκαν προκλητικά. Καθιστώ υπεύθυνη την δικαιοσύνη για οτιδήποτε μου συμβεί.
3) Η παρούσα ποινική διαδικασία σε βάρος μου στηρίχτηκε σε ένα διάτρητο, αντιφατικό και εντελώς προκατειλημμένο πόρισμα ελέγχου που συντάχθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος. Πρόκειται για κλασική περίπτωση δυσμενούς επιλεκτικής μεταχείρισης. Πολύ πριν μου απαγγελθεί ποινική κατηγορία είχα επιστήσει με ειδική οικονομοτεχνική πραγματογνωμοσύνη την προσοχή της δικαιοσύνης στα κραυγαλέα σφάλματα του πορίσματος. Αγνοήθηκε παντελώς.
4) Δεν τηρήθηκε καθόσον αφορά το πρόσωπό μου η δικονομική τάξη και καταστρατηγήθηκε κάθε δικονομικό δικαίωμά μου. Αρνήθηκα να συμπράξω σε αυτό.
5) Λυπάμαι τους χιλιάδες εργαζόμενους που θα μείνουν τώρα χωρίς δουλειά και αναρωτιέμαι για ποιον λόγο, σε αυτή τη δύσκολη για τη χώρα στιγμή, δεν θέλουν κάποιοι να επιστρέψουν στην Ελλάδα 160 εκατομμύρια ευρώ που έχω δηλώσει από τον Ιούλιο ότι θέλω να καταβάλλω.
Και η δικαιολογία ότι μπορεί το ποσό να είναι πολύ μεγαλύτερο, προφανώς δεν επαρκεί. Ας πάρουν αυτά πρώτα και στη συνέχεια κοιτάζουμε και όλα τα υπόλοιπα.

defence-point

Σοκ από την Μέρκελ > Έλληνες, θα κρατήσει χρόνια η κόλασή σας. Ζούμε την μεγαλύτερη δοκιμασία της Ευρώπης!


Mια σοκαριστική παραδοχή από την Μέρκελ τινάζει στον αέρα την κυβέρνηση Σαμαρά, αλλά και πολλές-πολλές ακόμη ελληνικές κυβερνήσεις: «Βρισκόμαστε σε μια διαδικασία που θα διαρκέσει χρόνια, σε μια διαδικασία αλλαγών σε βάθος, οι οποίες είναι αναπόφευκτες» και κάνει λόγο για «την μεγαλύτερη δοκιμασία της Ευρώπης τις τελευταίες δεκαετίες». Σε καλό δρόμο βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με την Καγκελάριο της Γερμανίας Angela Merkel, η οποία, σε συνέντευξή της στην αυριανή«Braunschweiger Zeitung» αναγνωρίζει ότι αυτή την εποχή «από πολλούς στην Ελλάδα, ζητούνται πάρα πολλά».

Σύμφωνα με απόσπασμα της συνέντευξης το οποίο προδημοσιεύεται, η Καγκελάριος σημειώνει ότι συνεργάζεται καλά με την ελληνική κυβέρνηση,«η οποία θέλει να κάνει αλλαγές».
Η Α. Merkel εκφράζει ακόμη την κατανόησή της και για την συνεχιζόμενη κριτική που ασκείται στην Ελλάδα κατά της πολιτικής λιτότητας, ενώ δικαιολογεί και την απεικόνισή της ως Ναζί, ως «δικαίωμα στην ελευθερία της γνώμης» και προσθέτει: «Είναι καλό ότι στην Ευρώπη μπορεί ο καθένας να διαδηλώνει και να λέει τη γνώμη του ανεμπόδιστα. Γνωρίζω ότι από πολλούς ανθρώπους στην Ελλάδα ζητούνται αυτόν τον καιρό πάρα πολλά»,δηλώνει.

Διευκρινίζει δε ότι «βρισκόμαστε σε μια διαδικασία που θα διαρκέσει χρόνια, σε μια διαδικασία αλλαγών σε βάθος, οι οποίες είναι αναπόφευκτες» και κάνει λόγο για «την μεγαλύτερη δοκιμασία της Ευρώπης τις τελευταίες δεκαετίες», ενώ απορρίπτει τις κατηγορίες της γερμανικής αντιπολίτευσης ότι δεν λέει την αλήθεια στους πολίτες.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ > Μήπως τρως κοτόπουλο «χαλάλ» που «διαβάστηκε» από μουσουλμάνο;


Η παρακάτω εικόνα είναι από την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρίας ΠΙΝΔΟΣ, γνωστής για τα κοτόπουλα, που έχει έδρα το νομό Ιωαννίνων (κάντε κλικ στην εικόνα για μεγένθυση).
Αναφέρει:
 
Η Πίνδος εφαρμόζει όλα τα σύγχρονα διεθνή πρότυπα για την ασφάλεια και την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της.
Τα Κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ,έχουν την πιστοποίηση ΧΑΛΛΑΛ (XALLAL), από τον Μουφτή Ξάνθης, για την τήρηση της διαδικασίας που προβλέπεται από την Μουσουλμανική Θρησκεία.
 
Το συμπέρασμα που βγάζω από το παραπάνω, είναι ότι ΟΛΑ τα κοτόπουλα - και όχι μόνο αυτά που απευθύνονται στην μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης – έχουν την πιστοποίηση Χαλλάλ. Δηλαδή,το κοτόπουλο που θα αγοράσεις για να φας είναι χαλλάλ;!
 
Η μοναδική σχετική ανάρτηση για το θέμα είναι από το: http://oxipsifo.blogspot.gr/2012/12/blog-post.html
 
Διαβάζουμε:
Γνωρίζετε τί είναι το HALAL; Προφανός οι περισσότεροι από εσάς όχι. Και όμως το τρώτε καθημερινά
Η εταιρία Πίνδος που έχει κοτόπουλα, μας ενημερώνει ότι τα κοτόπουλα που βγάζει στην αγορά για να φάμε, είναι σφαγμένα τελετουργικά σύμφωνα με τους νόμους της Σαρία.
Με τον όρο «χαλάλ» περιγράφονται τα προϊόντα που έχουν παραχθεί και προετοιμαστεί με βάση τις παραδόσεις και τους κανόνες της μουσουλμανικής θρησκείας. Στην περίπτωση του κρέατος, πρόκειται για προϊόντα που κατ' αρχάς δεν περιέχουν χοιρινό και προέρχονται από ζώα τα οποία έχουν θανατωθεί με συγκεκριμένο τελετουργικό.
Σύμφωνα λοιπόν με την εταιρία αυτή, πριν θανατώσουν ένα κοτόπουλο, διαβάζει ο Μουσουλμάνος υπάλληλος σφάχτης, μίαΜουσουλμανική προσευχή και κατόπιν θανατώνει το κοτόπουλο λέγοντας τα λόγια"Μπισμιλλάχ Ερραχμάν Ερραχήμ, Αλλάχου Εκμπάρ".
Στην εταιρία Πίνδος λοιπόν, αποκλείεται να είναι ΜΗ Μουσουλμάνος υπάλληλος ο σφαγέας διότι θα πρέπει να τηρήσει ευλαβικά την διαδικασία HALAL και να πει την προσευχή. Έχουμε δηλαδή, θρησκευτικό ρατσισμό σε μία θέση υπαλλήλου μιας Ελληνικής Εταιρίας που οι περισσότεροι δυνητικά πελάτες της, είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι..
Εδώ μας ενημερώνει η εταιρία για την πιστοποίηση HALAL
και εδώ βλέπουμε ότι ο Μουφτής της Ξάνθης αφού έλεγξε έδωσε την έγκριση του για την πιστοποίηση HALAL.
Σύμφωνα με τους μουσουλμανικούς νόμους, τα ζώα πρέπει να σφαχτούν κόβοντας τον λαιμό τους, ώστε να τρέξει όλο τους το αίμα. Τα ζώα πεθαίνουν συχνά με έναν αργό οδυνηρό θάνατο εξαιτίας των θρησκευτικών σφαγείων τα οποία απαλλάσσονται από τους νόμους που απαιτούν τα ζώα πρώτα να αναισθητοποιούνται πριν τη θανάτωσή τους.
Halal κοτόπουλο σημαίνει το κοτόπουλο που έχει τελετουργικά σφαχτεί και δεν έχει πρόσθετα σε αυτό που είναι ‘Χαράμ’.
 
Τα ζώα που σκοτώνονται χαλάλ (σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο) δεν μπορούν να αναισθητοποιούνται πριν τους κόψουν τους λαιμούς τους, πράγμα που σημαίνει ότι πολλά ζώα,συμπεριλαμβανομένων των αγελάδων που φαίνονται σε σκληρά βίντεο να παλεύουν,ενώ το αίμα τους τρέχει από το κομμένο λαιμό τους (σχετικό βίντεο στο παραπάνω άρθρο).
 
Google - ΠΕΤΑ Η σκληρότητα πίσω από τις μουσουλμανικές τελετουργικές σφαγές -πηγή
 
 
Για το θέμα διαβάζουμε στοXanthi Press :
 
….. Το κρέας που καταναλώνουν οι μουσουλμάνοι γίνεται αντικείμενο θρησκευτικής και πολιτικής εκμετάλλευσης καθώς η γραμμή που ακολουθείται μέσα από τους θρησκευτικούς χώρους της μειονότητας υπαγορεύει την κατανάλωση κρέατος μόνο από εγκεκριμένους κρεοπώλες, οι οποίοι ακολουθούν συγκεκριμένη διαδικασία σφαγής και «διαβάζουν» τα κρέατα κατά τη σφαγή τους! Για να αποδειχθεί αυτή η προϋπόθεση επιστρατεύεται ο Μουφτής Ξάνθης Εμίν Σινίκογλου (ο νόμιμος μάλιστα και όχι ο ψευδομουφτής) ο οποίος εκδίδει βεβαιώσεις ότι συγκεκριμένοι παραγωγοί κρέατος έχουν τη σχετική πιστοποίηση που ονομάζεται Χαλάλ !
Όσο και αν αυτό φαίνεται απίστευτο, πραγματικά συμβαίνει. Στην εικόνα 2 εμφανίζεται βεβαίωση του 2003 στην οποία ο Μουφτής βεβαιώνει με περισσή ιλαρότητα ότι τα κοτόπουλα της εταιρίας Πίνδος διαθέτουν την αντίστοιχη πιστοποίηση καθώς κατά τη διαδικασία σφαγής διαβάζεται μια συγκεκριμένη ευχή. Έλεγχος φυσικά για την περιβόητη διαδικασία που πιστοποιείται προφανώς και δεν έχει γίνει ποτέ από θρησκευτικό λειτουργό,αποδεικνύοντας την προφανή σκοπιμότητα της έκδοσης. Αντίστοιχα πιστοποιητικά έχουν εκδοθεί για μειονοτικούς κρεοπώλες στην Ξάνθη.
 
Υποχρέωση σήμανσης και κείμενη νομοθεσία.
 
Κρέατα τύπου Χαλάλ υπάρχουν πράγματι, όμως με βάση όσα ισχύουν η σχετική διαδικασία, δεν είναι αυτή που βεβαιώνεται στο επίμαχο πιστοποιητικό (για το οποίο η Μουφτεία αποφεύγει να τοποθετηθεί), καιδεν διαβάζεται απλώς μια ευχή. Η εν λόγω πιστοποίηση προβλέπει συγκεκριμένη διαδικασία σφαγής που διαφοροποιεί τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του κρέατος. Άρα, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία τα συγκεκριμένα κρέατα πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά ειδική σήμανση, γνωστή στον καταναλωτή (Ε.Κ. 178/2002) και να ακολουθούν συγκεκριμένη διαδικασία θρησκευτικής σφαγής(Ε.Κ. 1099/2009) που γίνεται σε αντίστοιχο σφαγείο.
 
Αντίδραση χριστιανών υπαλλήλων και καταγγελία!
 
Το γεγονός αυτό όμως έχει και δεύτερη όψη. Υπάλληλοι υπηρεσιών, κάποιοι από τους οποίους σχετίζονται με τον κτηνιατρικό κλάδο, υπέγραψαν καταγγελία που απέστειλαν στο Σωματείο Κρεοπωλών, στην οποία αναφέρουν ότι αν αληθεύουν όσα βεβαιώνονται από το Μουφτή, χριστιανοί καταναλωτές ψωνίζουν από κρεοπώλες, προϊόντα που έχουν «διαβαστεί» στο όνομα άλλης θρησκείας και κάνουν λόγο για παρεμβάσεις της δικαιοσύνης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες (κάντε κλικ στην εικόνα για μεγένθυση). Αν και πρακτικά δεν υπάρχουν πολλοί νοήμονες που δέχονται τη θεωρία περί «διαβασμένων» και «αδιάβαστων» κρεάτων, εντούτοις η καταγγελία εγείρει ένα βάσιμο λατρευτικό ζήτημα.
 
Πάντως τα κοτόπουλα της εταιρίας ΠΙΝΔΟΣ καταναλώνονται από όλη την Ελλάδα και μάλλον κανείς δεν ήξερε ότι έχουν σχετική πιστοποίηση, παρότι θα έπρεπε. Πρακτικά όλοι, λίγο ή πολύ, υποκρίνονται για διαφορετικούς λόγους.
Σοβαρό πολιτικό και θρησκευτικό ζήτημα. Τι γίνεται στην Ευρώπη
Το γεγονός έχει φέρει σε δυσχερή και αμήχανη θέση τις αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες, το Σωματείο Κρεοπωλών αλλά και τη Μητρόπολη Ξάνθης που επιχειρούν να χειριστούν ένα ζήτημα ευαίσθητο που αφορά και στις δύο θρησκείες, χωρίς να προκληθεί ένταση. Είναι όμως προφανές ότι η Μουφτεία έχει χειριστεί το θέμα χωρίς επίγνωση της βαρύτητας που έχει, έχει εξυπηρετήσει κύκλους που δεν θα ήθελε, υποβαθμίζοντας την ίδια της την αποστολή ως θρησκευτικής ηγεσίας και αποδεικνύοντας προφανή ανεπάρκεια.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του 2010 του ΒΗΜΑΤΟΣ για αντιχαλαλλικές αντιδράσεις στην αγρίως ισλαμοποιημένη Γαλλία,όπου σε αλυσίδα φαστ φουντ, τα χάμπουργκερ παρασκευάζονται πλέον σύμφωνα με τις επιταγές του Ισλάμ, τα μπιφτέκια από χοιρινό ή μοσχαρίσιο κιμά αντικαταστάθηκαν από κρέας κομμένο σύμφωνα με τη μουσουλμανική παράδοση («χαλάλ») και το μπέικον έδωσε τη θέση του σε κομμάτια καπνιστής γαλοπούλας, ένας πολιτικός του Εθνικού Μετώπου έκανε λόγο για την επιβολή "άτυπου ισλαμικού φόρου" στους πελάτες της Quick, επειδή μέρος της τιμής του κρέατος πηγαίνει σε μουσουλμάνους κληρικούς, οι οποίοι διαβεβαιώνουν ότι το ζώο σφαγιάστηκε με βάση τους ισλαμικούς κανόνες.Σχετική αναφορά στον ΚΟ εδώ (στο τέλος).
 
Το χαλλάλ καθεστώς στοΒρετανιστάν Βρετανία
Το κρέας ‘halal’σερβίρεται πλέον, σε ορισμένες από τις πλέον δημοφιλείς αθλητικές εγκαταστάσεις της Βρετανίας, παμπς, σχολεία και νοσοκομεία, χωρίς το βρετανικό κοινό να το γνωρίζει. (Το κρέας χαλάλ, είναι κρέας από αγελάδες οι οποίες έχουν σφαγιαστεί σύμφωνα με την ισλαμική πρακτική. «Χαλάλ» σημαίνει στα αραβικά «επιτρεπόμενο,θεμιτό». Είναι το αντίθετο του «χαράμ». Φυσικά, το χοιρινό απαγορεύεται).
 
Όλο το βοδινό κρέας, το κοτόπουλο και το αρνί που πωλείται στους φιλάθλους στο Wembley Stadium, έχει παρασκευασθεί, κρυφά, σύμφωνα με τον αυστηρό ισλαμικό νόμο της Σαρία.
 
Και εκατοντάδες εστιατόρια και παμπς στη Βρετανία, καθώς και κορυφαίοι ιππόδρομοι, σχολεία και νοσοκομεία, τώρα χρησιμοποιούν μόνο κοτόπουλο που έχει σφαχτεί τελετουργικά,σύμφωνα με το νόμο της σαρία.
 
Διάβασε το υπόλοιπο άρθρο του ΚΟ στο :Η "χαλαλοποίηση" της Βρετανίας

Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος για Στουρνάρα: "Απαράδεκτο μέλος της κυβέρνησης να δρα αντισυνταγματικά"


Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος με ανακοίνωση της αναφέρει ότι περιήλθαν σε γνώση της δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία «ο υπουργός Οικονομικών φέρεται να καλεί τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού να συνεχίσει να εισπράττει το τέλος ηλεκτροδότησης (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.), μέσω των λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, χωρίς να λάβει υπόψη της όσα αντίθετα έκρινε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με την υπ' αριθμ. 1101/2012 απόφασή του, που εκδόθηκε επί συλλογικής αγωγής και η οποία παράγει δεσμευτικότητα έναντι πάντων, έχει δε κηρυχθεί προσωρινά εκτελεστή ως προς τις καταψηφιστικές διατάξεις της».

Η Ένωση θεωρεί «απαράδεκτο το γεγονός, μέλος της Κυβέρνησης να εμφανίζεται ότι ενεργεί παρά το Σύνταγμα και να εντέλλεται ή να παροτρύνει τη διοίκηση ή τρίτους φορείς να μη συμμορφωθούν με εκτελεστές δικαστικές αποφάσεις, παρά το νόμο και το άρθρο 95 παράγραφος 5 του Συντάγματος, πράγμα που δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει σε συντεταγμένη, ευνομούμενη Πολιτεία».
Τέλος, η ΕΕΕ υπογραμμίζει ότι «είναι αυτονόητη και αναμενόμενη η αναζήτηση ποινικών ευθυνών εκείνων, που ενδεχομένως το πράττουν, εφ όσον συντρέχουν προς τούτο οι προϋποθέσεις του νόμου».

news247

«Δεν μου αρέσει το θρησκευτικό κομμάτι των Χριστουγέννων», λέει Εβραιοαμερικάνα παρουσιάστρια του NBC


Η Nancy Snyderman, η ιατρική συντάκτρια του καναλιού NBC κατήγγειλε το «θρησκευτικό μέρος των Χριστουγέννων», κατά τη διάρκεια ενός πάνελ συζήτησης σχετικά με τις γιορτές, στην εκπομπή ‘Today’. «Δεν μου αρέσει το θρησκευτικό κομμάτι», δήλωσε η Snyderman, επικεφαλής ιατρική συντάκτρια του καναλιού. «Νομίζω ότι η θρησκεία μπερδεύει το όλο πράγμα» (“I think religion is what mucks the whole thing up.” Το ‘mucks’ σημαίνει και λερώνει). Η «θρησκεία» στην οποία αναφερόταν είναι ο εορτασμός της Γέννησης του Ιησού Χριστού.

ΚΟ: Η γεννημένη στο St. Louisγιατρός και τηλε-παρουσιάστρια Nancy Snyderman (φώτο) είναι εβραϊκής καταγωγής. Κατήγγειλεαστειευόμενη (;) στις αρχές του χρόνου, την αλυσίδα φαστ φουντ Burger King ότι είναι πολύ “αντισημιτική” επειδή το νέο της παγωτόBurger King Bacon Sundae έχει μπέικον. Επίσης έχει δηλώσει ότι έμβρυα με γενετικές ανωμαλίες πρέπει να υποβάλλονται σε έκτρωση. Τέλος, αν την αναγνωρίσατε, είναι εκείνη που σε ένα άλλο πάνελ τον καιρό της γρίπης των χοίρων,είπε γελώντας, το αμίμητο “Listen to me carefully there is no conspiracy. The government is telling you the truth. Just get your damn vaccine!" ("Δεν υπάρχει καμία συνομωσία. Η κυβέρνηση σας λέει την αλήθεια. Πάρτε επιτέλους το αναθεματισμένο εμβόλιο"!)

Για θυμηθείτε το:
Το αντιθρησκευτικό ξέσπασμά της ήρθε κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης με τους Matt Lauer, Star Jones και Donny Deutsch. Η απάντησή της ήρθε όταν η Jones είπε ότι επικεντρώνεται στο θρησκευτικό νόημα των Χριστουγέννων.
"Αυτός είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο - αυτός είναι ο μόνος λόγος για μένα που έχουν νόημα οι γιορτές, ειλικρινά," δήλωσε η Jones.

«Όχι, δεν μου αρέσει το κομμάτι της θρησκείας», πετάχτηκε η Σνάιντερμαν. "Νομίζω ότι είναι αυτό που κάνει τις γιορτές τόσο αγχώδεις."

Αντ’ αυτού, η Snydermanείπε ότι ήθελε να επικεντρωθεί στα πράσινα δέντρα κατά τη διάρκεια της εποχής ‘Yuletide’, όπως είπε.(Η γιορτή Yule θεωρείται το προ-χριστιανικό αντίστοιχο των Χριστουγέννων στην Βόρεια Ευρώπη. Εορτάζεται από 24 Δεκεμβρίου έως6 Ιανουαρίου).

Εδώ το βίντεο:ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Τουρκόφρονες της Κομοτηνής μπροστά στη σημαία της «Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης»!


Ο πρόεδρος του κόμματος των τουρκοπρακτόρων της Θράκης DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς επισκέπτεται αλυτρωτικό σωματείο στη Γερμανία και φωτογραφίζεται με τα εμβλήματα της…θρακικής ανεξαρτησίας! Άλλο ένα ταξιδάκι λοιπόν για τον πρόεδρο του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, για τον οποίο μόλις προχτές σας γράφαμε τα καθέκαστα από τις..βόλτες του στις Βρυξέλλες στις 27 και 28 Νοεμβρίου, στη μαζική εκείνη εκστρατεία κατασυκοφάντησης της χώρας μας. Φαίνεται λοιπόν πως ο λεγάμενος δεν γύρισε αμέσως πίσω, αφού στις 29/11/2012 τον βρήκαμε να επισκέπτεται τον «Σύλλογο Συμπαράστασης και Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» (άλλο ένα παράρτημα της ABTTF) της γερμανικής πόλης Βίττεν (βλ. τις δύο σχετικές φωτογραφίες που παραθέτουμε με τον Τσαβούς πρώτο από δεξιά).
Εκεί τον υποδέχθηκε το Δ.Σ. του συλλόγου και ο πρόεδρος του Μεσούτ Χουσεΐν, που εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επίσκεψη του DEB στον σύλλογο, ενώ ακόμη ενημέρωσε τους καλεσμένους για τις δραστηριότητες του συλλόγου, όπως τις δράσεις του τομέα γυναικών και του τομέα νεολαίας, καθώς και για τα μαθήματα τουρκικών και Κορανίου για παιδιά δημοτικού, που γίνονται με μεγάλη συμμετοχή.
Στην ομιλία που εκφώνησε ο Τσαβούς (τη βρήκαμε στην ίδια την επίσημη ιστοσελίδα του σωματείου και την παραθέτουμε σε μετάφραση από το tourkikanea.gr), είπε τα εξής ενδιαφέροντα για το DEB και φυσικά τον Αχμέτ Σαδήκ, τον διαβόητο αρχιπράκτορα που το είχε ιδρύσει:
«Αξιότιμοι συμπατριώτες μου. Σας φέρνω χαιρετίσματα από τη ωραία μας Δυτική Θράκη. Απόψε εδώ υπάρχουν άτομα που με ξέρουν και άλλα που δεν με ξέρουν. Ο Δρ. Σαδήκ Αχμέτ ίδρυσε το πρώτο πολιτικό κόμμα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης το κόμμα Φιλίας-Ισότητας-Ειρήνης (Σεπτέμβριος του 1991). Στις 11/7/2012 εγώ ο Μουσταφά Αλή Τσαβούς εξελέγην στην προεδρία του κόμματος.
Την προεδρία στο κόμμα από το 1991 που ιδρύθηκε μέχρι το 1995 την άσκησε ο αείμνηστος Ηγέτης μας. Αφού έφυγε από ανάμεσα μας και μετά, λόγω του αντιδημοκρατικού πλαφόν του 3%,υπήρξε στροφή στα δύο μεγάλα κόμματα, και φυσικά ο Νο 1 λόγος για αυτό ήταν για να μπορέσει να σταλεί στην βουλή Τούρκος της Δυτικής Θράκης. Για αυτό για πολλά χρόνια το DEB βρισκόταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Το 2010 μαζί με συντρόφους αναλάβαμε καθήκοντα, βαλθήκαμε να το ξαναστήσουμε με στόχο μια ισχυρή πολιτική οντότητα, διότι είδαμε πως στα 17 χρόνια που δίναμε τις ψήφους μας στα δύο μεγάλα κόμματα, δοκιμάσαμε αλλά δυστυχώς αυτοί μας θυμούνται μόνο στις εκλογές (τότε μας λένε είστε Τούρκοι), αλλά στα θέματα των μειονοτικών και πολιτικών δικαιωμάτων, εκτός από κάποιες βελτιώσεις, δεν μπορέσαμε να πάρουμε κανένα δικαίωμα μας.
Εμείς είπαμε πως αυτό δεν πάει άλλο, και με την λογική πως αυτό το κόμμα μας αφέθηκε παρακαταθήκη, αρχίσαμε από το 2010 τη διαδικασία επανασύστασης και μέσα στα δύο αυτά χρόνια γυρνώντας χωριό-χωριό και συνοικία-συνοικία, γνωστοποιήσαμε το κόμμα DEB στον κόσμο μας. Δόξα τω Θεώ βρήκαμε μεγάλη στήριξη, αυτή τη στιγμή τα μέλη μας έχουν ξεπεράσει τα 5.000, και σας λέω πως όπου πάω σε κάθε χωριό και συνοικία, δεν έχουν ξεχάσει τον Ηγέτη των Τούρκων της Δυτικής Θράκης και το κόμμα DEB. Βρήκαμε μεγάλο ενθουσιασμό, που όταν τον αντικρίσαμε σκεφτήκαμε πως ¨Να η μειονότητα επιστρέφει στην ουσία της¨. Έτσι εμείς πηγαίνουμε και μιλάμε για το DEB στην Ελλάδα, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στη Ρόδο, στην Κω, αλλά και στη Μητέρα Πατρίδα, σε Προύσα, Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη».
Και φυσικά εμείς να μην ξαναγίνουμε κουραστικοί και πούμε πάλι για τα…ποτάμια του τούρκικου χρήματος που ρέουν για την προπαγάνδα σε βάρος της χώρας μας και για όλα αυτά τα αναρίθμητα αλυτρωτικά σωματεία «Τούρκων Δυτικής Θράκης» που είναι σπαρμένα σε όλη τη Δυτική Ευρώπη, για τα γραφεία, τα ενοίκια, τις πολλαπλές δράσεις, τις συνεχείς εκδηλώσεις, αλλά και όλα αυτά τα αλλεπάλληλα ταξίδια του προέδρου του DEB και των άλλων τουρκοφρόνων της Θράκης (που μάλλον δεν μπορούν να καλύπτονται από τις…ετήσιες συνδρομές των μελών)! Ας σταθούμε κυρίως στα αλυτρωτικά σύμβολα του τουρκο-σωματείου που επισκέφτηκε ο Τσαβούς και φωτογραφήθηκε πανευτυχής ανάμεσά τους. Και μιλάμε για το λογότυπο της ABTTF στον τοίχο πίσω του (που παραπέμπει εμμέσως στην ιδέα της…θρακικής ανεξαρτησίας), αλλά κυρίως βέβαια για τη γνωστή σημαιούλα μπροστά του (που τη…διαλαλεί ευθέως). Και αυτή η ιστορία είναι πια εδώ και πολύ καιρό συνεχώς επαναλαμβανόμενη για τους «Έλληνες πολίτες» της εν Θράκη προξενικής συμμορίας - μιας συμμορίας που βλέπουμε πόσο προκλητικά αρνείται πλέον να τηρήσει ακόμη και τα προσχήματα. Έτσι, μήπως και ξεχάσουμε δηλαδή έστω και για μια στιγμή ποια είναι όλα αυτά τα καθάρματα, για ποιο ξένο αφεντικό δουλεύουν, πώς υπονομεύουν την εθνική μας κυριαρχία στη Θράκη και ποια ευρύτερα ανθελληνικά σχέδια απεργάζονται…

proxeneio-stop

Κρατείται και ανακρίνεται Έλληνας, πρώην πρωθυπουργός;


Οργιάζουν από το πρωί οι φήμες για την σύλληψη πρώην πρωθυπουργού! Λέγεται ότι βρίσκεται υπό κράτηση στο σπίτι του και ανακρίνεται, έπειτα από έγγραφη κατάθεση πρώην υπουργού ο οποίος είναι έγκλειστος στον Κορυδαλλό. Μιλάμε για εξέλιξη σοκ σε περίπτωση που επαληθευθεί...


kourdistoportocali

taµat?ste t?? ??sµ?, ? ????da ???e? ?a ?at??e?!!!!!!!!!

Friedrich Wilhelm Nietzsche (Φρειδερίκος Βίλχελμ Νίτσε) : Δεν υπάρχει λαός στον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα στην ανθρωπότητα όσα ο ελληνικός και να έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ,
από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν προσέφεραν τίποτα σε αυτήν
.
 
Σταματήστε τον κόσμο, η Ελλάδα θέλει να κατέβει!

 

Αξίζει να  διαβάσετε το παρακάτω άρθρο..

Αρχίστε να γκρεμίζετε όλα τα αρχαία μνημεία και την αρχιτεκτονική της.1. γκρεμίστε όλη την Eλλάδα σε βάθος 100 μέτρα.
2. γκρεμίστε όλη την Iταλία σε βάθος 100 μέτρα.
3. αδειάσετε όλα τα μουσεία σας, απο όλον τον κόσμο.
4. γκρεμίστε καθε τι ελληνικό απο όλο τον πλανήτη..
Έπειτα σβήστε την Ελληνική γλώσσα από παντού.1.απο
την ιατρική σας, την φαρμακευτική σας.2.απο τα μαθηματικά σας( γεωμετρία, άλγεβρα,..)
3.απο την φυσική σας, χημεία4.απο την αστρονομία σας5.απο την πολιτική σας6.απο την καθημερινότητα σας.
Διαγράψτε τα μαθηματικά, διαγράψτε κάθε σχήμα ,καντε το τρίγωνο-οκτάγωνο, την ευθεία-καμπύλη, σβήστε την γεωμετρία απο τα κτίρια σας, τους δρόμους σας, τα παιχνίδια σας, τα αμάξια σας, σβήστε την ονομασία κάθε ασθένειας και κάθε φαρμάκου, διαγράψτε την δημοκρατία και την πολιτική, διαγράψτε την βαρύτητα και φέρτε το πάνω κάτω, αλλάξτε τους δορυφόρους σας να εχουν τετράγωνη τροχιά, αλλάξτε όλα τα βιβλία σας (γιατι παντού θα υπάρχει  έστω και μια ελληνική λέξη), σβήστε απο την καθημερινότητα σας κάθε ελληνική λέξη, αλλάξτε τα ευαγγέλια, αλλάξτε το όνομα του Χριστού που και αυτό βγαίνει απο τα Ελληνικά και σημαίνει αυτός που έχει το χρίσμα, αλλάξτε και το σχήμα κάθε ναού (να μην έχει την ελληνική γεωμετρία), σβήστε τον Μέγα Αλέξανδρο, σβήστε όλους τους Μυθικούς και Ιστορικούς ήρωες, αλλάξτε την παιδεία σας, αλλάξτε το όνομα της ιστορίας, αλλάξτε τα ονόματα στα πανεπιστήμια σας, αλλάξτε τον τρόπο γραφής σας, χρησιμοποιήστε τον αραβικό, διαγράψτε την φιλοσοφία, διαγράψτε , διαγράψτε ..
 
Θα πείτε "δεν γίνεται".
 
Σωστά, δεν γίνεται ,γιατί μετά δεν θα μπορείτε να στεριώσετε ούτε μία πρόταση!
 
Δεν γίνεται να σβήσει η Ελλάδα , ο Έλληνας, η προσφορά μας πανω σε αυτόν τον πλανήτη..
 
Η πρόκληση πάντως ισχύει.

Η κρίση απαιτεί αύξηση των δαπανών Υγείας, όχι μείωση! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/12/blog-post_9619.html#ixzz2FD1HaDrc


Η κρίση απαιτεί αύξηση των δαπανών Υγείας, όχι μείωση!
Χώρες που μείωσαν τους προϋπολογισμούς τους για την Υγεία, ως «αντίδοτο» στην κρίση, όχι μόνον επιβαρύνθηκαν -τελικώς- οικονομικά, αλλά είδαν να αυξάνονται δραματικά τα κρούσματα ελονοσίας, φυματίωσης, AIDS, διφθερίτιδας, εγκεφαλίτιδας και λεπτοσπίρωσης
 

Η κρίση απαιτεί αύξηση των δαπανών Υγείας, όχι μείωση!

Οι χώρες σε οικονομική κρίση δεν πρέπει να μειώνουν, αλλά να αυξάνουν τις δαπάνες τους για την Υγεία. Αντίθετα από ό,τι έκανε η Ελλάδα, όπως τονίστηκε στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τη διοίκηση και τα οικονομικά της υγείας, οι οικονομίες σε κρίση έχουν μόνο να κερδίσουν αν διευρύνουν τους προϋπολογισμούς της Υγείας. Αυτό, διότι οι πολίτες έχουν λιγότερα να διαθέσουν για φάρμακα και περίθαλψη, με συνέπεια η χώρα να είναι πολύ πιο εκτεθειμένη στις ασθένειες, να αυξάνεται δραματικά το κόστος περίθαλψης και, τελικά, η χώρα που επέλεξε να μειώσει της δαπάνες Υγείας να βρίσκεται οικονομικά επιβαρημένη!

Το σαφές αυτό μήνυμα προς την τρικομματική κυβέρνηση, που έδωσε την Υγεία μας στο πιάτο της τρόικας, για να θησαυρίζουν οι γερμανικές και ισραηλινές πολυεθνικές των ανώνυμων γενόσημων (με τη ρύθμιση για τη συνταγογράφηση δραστικής ουσίας) κόβοντας χρόνια από τις ζωές των Ελλήνων, προέκυψε από το συνέδριο που πραγματοποιείται στην Αθήνα. Όπως τονίστηκε, σε χώρες που βρίσκονταν σε κρίση και επέλεξαν να κόψουν τις δαπάνες Υγείας, αυξήθηκαν δραματικά τα κρούσματα ελονοσίας, φυματίωσης και AIDS, οι λοιμώξεις και σημειώθηκαν επιδημίες διφθερίτιδας, εγκεφαλίτιδας και λεπτοσπίρωσης!

Στις χώρες που κατά καιρούς έχουν αντιμετωπίσει οικονομική κρίση παρατηρείται μείωση των δαπανών υγείας και των πληρωμών για φάρμακα, αλλά και μειωμένη δυνατότητα των πολιτών να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας. Ο συνδυασμός αυτός όμως όχι μόνο μειώνει το επίπεδο υγείας του πληθυσμού, αλλά αυξάνει δραματικά το κόστος της περίθαλψης όσων αρρωστήσουν. Για το λόγο αυτό, χρειάζεται αύξηση των δαπανών περίθαλψης και εξορθολογισμός τους αφού υπάρχει ανεπάρκεια πόρων, ώστε να μη δημιουργείται ο φαύλος κύκλος της αύξησης της νοσηρότητας που απαιτεί πρόσθετους πόρους για τη διαχείρισή της.
Τα παραπάνω επισήμανε ο λοιμωξιολόγος του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Σωτήρης Τσιόδρας, σε ομιλία του κατά το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τη διοίκηση και τα οικονομικά της υγείας που πραγματοποιείται στην Αθήνα.
Στην Ασία
Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ο κ. Τσιόδρας έφερε την Ινδονησία και η Ταϊλάνδη όπου η οικονομική κρίση οδήγησε σε δραματική πτώση των δαπανών.
Στην Ινδονησία, οι δαπάνες υγείας μειώθηκαν, παρά την αύξηση των δημοσίων δαπανών, διότι ο έλεγχος αφορούσε και το ποσοστό δημόσιας δαπάνης σε σχέση με το ΑΕΠ.
Στη δε Ταϋλάνδη, η ανεργία, η υποαπασχόληση, η πτώση του οικογενειακού εισοδήματος, η αλλαγή στον τρόπο περίθαλψης που προτιμούσε ο πληθυσμός, οδήγησε σε μείωση της πρόσβασης στα νοσοκομεία, οι ασθενείς προτίμησαν την «αυτοθεραπεία», μείωσαν την εμβολιαστική τους κάλυψη και την ποιότητα στην περίθαλψη, με αποτέλεσμα να αυξηθούν δραστικά τα κρούσματα ελονοσίας και AIDS. Μέχρι που οδηγήθηκαν και σε εγκατάλειψη των παιδιών τους!
Στην Ανατολική Ευρώπη
Τα ιστορικά δεδομένα έχουν δείξει, επίσης, ότι οι λοιμώξεις αυξάνονται σε περιόδους οικονομικών κρίσεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι χώρες του πρώην σοβιετικού μπλοκ, που αντιμετώπισαν δραστική αύξηση της φυματίωσης, και μάλιστα ανθεκτικής σε μικρόβια, επιδημία διφθερίτιδας, εγκεφαλίτιδας και λεπτοσπίρωσης!
Και ακόμα και τώρα, πολλές χώρες του πρώην σοβιετικού μπλοκ, δεν έχουν αποκαταστήσει το επίπεδο της υγείας του πληθυσμού τους, σε ό,τι αφορά την ανακοπή της μετάδοσης της φυματίωσης και του ιού του AIDS. Μάλιστα το θέμα των συγκεκριμένων χωρών έγινε αντικείμενο διερεύνησης σε 230 μελέτες, που διαπίστωσαν αδυναμία πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας και στις θεραπείες, λόγω μείωσης του εισοδήματος. Το μειωμένο εισόδημα οδηγεί επίσης σε καθυστέρηση της διάγνωσης, καθυστέρηση της έναρξης θεραπείας, μειωμένη συμμόρφωση στη φαρμακευτική αγωγή, λόγω αδυναμίας προμήθειας των φαρμάκων και απώλειες δόσεων, που με τη σειρά τους οδηγούν σε ανάπτυξη αντοχής στα φάρμακα!
Και το πρόβλημα εντείνεται όταν μειώνονται οι προϋπολογισμοί για την υγεία, μειώνονται τα προγράμματα πρόληψης, επιτήρησης και παρέμβασης.
Πιο ευάλωτοι στην οικονομική κρίση, είναι τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι, καθώς και οι μετανάστες, άστεγοι και φυλακισμένοι.
Αντίστοιχα, οι μη κυβερνητικές οργανώσεις αδυνατούν να συνεχίσουν τα προγράμματά τους, με άμεσο αντίκτυπο στην αύξηση του AIDS, της φυματίωσης και της ελονοσίας, ανάλογα με την περιοχή και την ασθένεια που ευνοεί το κάθε κλίμα.

Στο έλεος των λοιμώξεων
Πέρα όμως από τις ασθένειες για τις οποίες αναπτύσσονται προγράμματα δημόσιας υγείας, κατά τις περιόδους οικονομικής κρίσης παρατηρείται και αύξηση των νοσοκομειακών λοιμώξεων, ιδίως στους ασθενείς που υποβάλλονται σε χειρουργείο, γιατί μειώνονται οι νοσοκομειακοί προϋπολογισμοί. Και εκεί δημιουργείται το οξύμωρο, οι ίδιες οι νοσοκομειακές λοιμώξεις να αυξάνουν το κόστος λειτουργίας των νοσοκομείων, γιατί πρέπει να αντιμετωπιστούν οι ασθενείς που κινδυνεύουν από σήψη ή πνευμονία, λόγω των ανθεκτικών συνήθως μικροβίων.

newsbomb.gr

Ο KAMMENOΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΜΑΣΟΝΙΚΟ ΠΑΡΑΣΗΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΡΚΟΖΙ !~ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ!

Μέσα στην πολυκομματική προεκλογική αρένα ο ‘μονομάχος’ γιαλατζι αντι-νεοταξιτης Καμμένος ξεχωρίζει την αγωνιστικότητα του και τις ελπιδοφόρες υποσχέσεις του. Κερδίζει με αξιωσημείωτη ταχύτητα τις καρδιές αυτών που θέλουν αλλαγή ριζική κι αυτών που θέλουν να πολεμήσουν το σύστημα όχι μόνο εν Ελλάδι, αλλά και παγκόσμια, καθώς στη μύτη τους έχει ήδη φτάσει η δυσοίωνη οσμή της Νέας Παγκόσμιας Τάξης. Έχουν ήδη αρχίσει να συνειδητοποιούν πως ο κόσμος μας κυβερνάται από εκείνες τις σκοτεινές κοινωνίες που κάποτε ανέφερε και ο ίδιος ο Κέννεντυ με αντάλλαγμα μια σφαίρα στο κεφάλι.
ΟΜΩΣ......ΓΙΑ ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ...Βιογραφικό του: Πάνος Καμμένος – Βικιπαίδεια

Αυτό που μου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση όχι γιατί το βρήκα στο βιογραφικό του, αλλά πως δεν το είδαν κι αναρωτήθηκαν οι αντι-νεοταξίτες/αντί-μασόνοι οπαδοί του ήταν η παρασημοφόρηση του από τον πρόεδρο της Γαλλίας Σαρκοζί με το παράσημο του Ιππότη του Εθνικού τάγματος της Αξίας. Ναι είναι γενικά σύνηθες το φαινόμενο ενός καρκινοπαθούς που παρ’ όλη την ευφυία ή γνώσεις που μπορεί να διαθέτει εύκολα πιστεύει τις διαβεβαιώσεις γιατρών και συγγενών ότι η ασθένειά του είναι ένα απλό κρυολόγημα… στην ψυχολογία, αυτή η περίπτωση ονομάζεται ‘άρνηση’. Κι έτσι το πρωφανές αποκτά τη δύναμη της αμφισβήτησης… Όμως το εν λόγω Τάγμα, όπως κι όλα τα τάγματα, ανήκει κι αυτό στις σκοτεινές κοινωνίες. Ιδρύθηκε από τον στρατηγό Ντε Γκωλ, του οποίου το όνομα τιμά διάφορες στοές..


Και γενικά οι … ‘ιππότες’ της σήμερον ημέρα συνεχίζουν το έργο που ξεκίνησαν από τα παλιά τα χρόνια, κρατώντας ακόμα τα… σπαθιά… Και τότε λεηλατούσαν το λαό εισπράττοντας τρελούς φόρους στο όνομα του Βασιλιά και γέμιζαν τα χέρια τους με αίμα ‘απίστων’ στο όνομα του Χριστού! Μόνο που ο Χριστός δεν ζήτησε ποτέ κάτι τέτοιο…

Το άλλο που οι ‘βαριά ασθενείς’ αποφεύγουν να παρατηρήσουν και να σκεφτούν είναι το πολιτικό του ιστορικό, οι πολιτικές ρίζες του -μιας κοντά εικοσαετίας- και το γεγονός ότι δεν υπήρξε αμμέτοχος στα πολιτικά δρώμενα, αυτά που υποτίθεται μας έφεραν ως εδώ. Διαβάστε τα και μόνοι σας στο βιογραφικό του… Κι αν κάποιος από σας θέλει να πιστέψει πως είναι μια περίπτωση πολιτικού που ξαφνικά χρίστηκε εκτός από ιππότης και με το Αγιο Πνεύμα, τότε κανένα πρόβλημα. Η Άτη κάνει καλά τη δουλειά της. Στα μπερδεμένα μονοπάτια της ψυχής και του μυαλού, η έλλειψη φωτός παραδίδει τη βασιλεία στο σκώτος.

Ο Aders Breivik σκότωσε 77 άτομα στο όνομα της μασονίας!Kαι ναι ανηκε και αυτος σε ταγμα ιπποττων,στους ναιτες ιπποτες!

Ελληνες ξυπνατε..μας κυβερνανε ποδιτσες!!!!!


http://aletheianews.blog.com/Καμμένος-ή-καμμένοι/


Ενταλμα σύλληψης για τον Γιάννο Παπαντωνίου;Μετά από μια σειρά κλήσεις και συλλήψεις επιχειρηματιών και πολιτικών προσώπων φαίνεται ότι φτάνει η ώρα και για έναν πρώην «τσάρο της οικονομίας» και για πολύ καιρό «κραταιό Υπουργό Εθνικής Άμυνας» να περάσει το κατώφλι του Εισαγγελέα. Λές να αρχίσει να τρέμει απο τώρα ο Βενιζέλος;

Ο λόγος για τον Γιάννο Παπαντωνίου για τον οποίο σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Π» από δικαστικούς κύκλους έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον του και δεν αποκλείεται να ενεργοποιηθεί μέσα στις επόμενες ώρες. Σε αυτή την περίπτωση οι Αστυνομικές αρχές θα κληθούν να αναζητήσουν τον πρώην Υπουργό και να τον φέρουν μπροστά στις Δικαστικές Αρχές.

Οι τραπεζικοί λογαριασμοί

Θυμίζουμε ότι πριν από μερικές μέρες το «Π» είχε αποκαλύψει ότι οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές ζήτησαν από το ΣΔΟΕ το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου, καθώς και μελών της οικογένειάς του, στο πλαίσιο έρευνας που διενεργούν για τα εξοπλιστικά προγράμματα επί θητείας του.

Οι έρευνες αφορούν την προμήθεια των αρμάτων Λέοπαρντ, η οποία αποτελεί τη δεύτερη σύμβαση για τα υποβρύχια και την προμήθεια των ελικοπτέρων τύπου Απάτσι


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/12/blog-post_5060.html#ixzz2FD0vEnLs

ΠΛΗΡΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ: Δικαίωμα για κατάσχεση της εθνικής περιουσίας! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/12/blog-post_1533.html#ixzz2FD0k4uPo


Το δικαίωμα κατάσχεσης κάθε εθνικού περιουσιακού στοιχείου, χωρίς εξαιρέσεις, αποκτά η Τρόικα! Όπως αναφέρεται στο φύλλο εφημερίδας της κυβερνήσεως, δεν εξαιρείται τίποτα από την κατάσχεση σε περίπτωση που η χώρα δεν εκπληρώσει υποχρεώσεις, ούτε λόγω εθνικής κυριαρχίας, ούτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο.

Συγκεκριμένα αναφέρεται στο ΦΕΚ: "Ούτε το δικαιούχο κράτος-μέλος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο, της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης-συντηρητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη σύμβαση τροποποίησης".

σσ. Μάλιστα, σωστά διαβάσατε. Είπατε κάτι περί μη ξεπουλήματος της χώρας; Αμφιβάλλετε ακόμα ότι η Ελλάδα μετατράπηκε σε αποικία των δανειστών της;

ΠΗΓΗ

Καλύτερα Καραγκιόζης παρά μπουμπούκος…

ΔΩΡΕΑΝ!

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΔΕΝ είμαστε «Καμενικοί»-είμαστε  με το
δίκαιο. Και με την ηθική, ωστόσο, μακρινοί θεατές της πολιτικής ηθικής
που όλο και συρρικνώνεται. Από  τα καμώματα πολιτικών μας που 
παράτησαν την Ελλάδα και αγωνιούν για την καριέρα
τους. Για το επάγγελμα που ασκούν με επιτυχία, παραμένοντας γαντζωμένοι
σε πόστα και νομίζοντας πως και ο κόσμος συμμερίζεται την αγωνία τους.


Δεν μόνοιασαν όταν η Ελλάδα πεθαίνοντας τους χρειάστηκε, δεν μας
αγγίζουν οι φιλοδοξίες τους.


ΑΝΑΖΗΤΗΣΑΝ πολιτική στέγη και δέθηκαν στο
μικρό άρμα του κ. Καμένου. Άνθρωποι της Ν.Δ. που σε μια φάση το’ παιξαν
ήρωες νομίζοντας πως και η έξοδός τους θα’ ταν ηρωική. Αγκάλιασαν τον
νέο Αρχηγό τους ως «ανεξάρτητοι» έλληνες, αποτινάζοντας τον ζυγό
της…υποταγής και των δεσμεύσεων στην προηγούμενη στάνη.
ΚΙ ύστερα; Χθες, σήμερα, τώρα; Έπιασαν 
σήμα οι κεραίες τους, σήμανε συναγερμός. Έπεσαν νεύματα,
μεσολάβησαν συσκέψεις  και πάρθηκε η απόφαση. «Φεύγουμε 
ξαφνικά-η μπόρα κόπασε-ξεθύμανε ο «αντιμνημονιακός» μας ηρωισμός,
καιρός ξανά για το μεγάλο μαντρί, ικέτες με γονυκλισίες στον (παλιό-νέο
Αρχηγό), συντετριμμένοι με το «ήμαρτον» για συγχωροχάρτι και
(επαν)ένταξη. Θα μας αποκαλέσει ο Καμένος αποστάτες. Ε, και; Ποιος
θυμάται τον όρο, ποιος ευαισθητοποιείται για να μας ρίξει τον λίθο του
πολιτικού αναθέματος; Κι αν μας ψυλλιαστούν για (πολιτική)
παλιανθρωπιά-μπρος στην έδρα τι’ ναι η μούντζα…».
ΕΙΚΟΝΕΣ τρέχουσας πολιτικής  ηθικής
και φαινόμενα πολιτικής  παρακμής, με αφετηρία της διαφθοράς 
στους παρεπιδημούντες στον «ναό της δημοκρατίας».
Άνθρωποι που δεν μόνοιασαν με την Ελλάδα να σφαδάζει και μόνο για τα
κομματικά τους ξαγρυπνούσαν, διαβουλεύονταν και βυσσοδομούσαν.
ΚΑΙ ποιος αποκάλεσε  «καραγκιόζη» τον κ. Καμένο που λέει κάποιες αλήθειες, αντέχει και  την προδοσία σε βάρος του;
Ο κ. Γεωργιάδης! Με το…Όσκαρ της αποστασίας στο τσεπάκι, την
αθυροστομία και το θράσος. Κι αν κάποιον…θαυμάζουμε για την αντοχή του
απέναντι σε (κατα)προδότες, είναι ο κ. Γ. Καρατζαφέρης. Για να
περισώσουν το πολιτικό τους τομάρι ανανήψαντες(;) (κρυπτο)ακροδεξιοί
τύπου Βορίδη και Άδωνη-καραγκιόζη (με τα όλα του). Με το (απύθμενο)
θράσος και τις φοβίες του. Για τους Μπολσεβίκους που δεν το
πληροφορήθηκε πως «πέθαναν» και τους μνημονεύει ζωντανούς. Για το
ιδεολογικό ταμπελάκι που απαιτεί, τελευταία, από τον συνομιλητή του,
χωρίς να φοράει το δικό του. Χωρίς να μνημονεύει τους «συναγωνιστές»
του- συναυτουργούς της μεγάλης προδοσίας.
ΠΕΡΑ απ’ τους Καραγκιόζηδες  μόνιμα καλαμπουρίζοντες και σε διάσταση με τη λογική των πολλών, υπάρχει  η Ελλάδα που κινδυνεύειακροβατώντας και οι έλληνες που αγωνιούν.


πηγη

Να γιατί σκοτώνονται στις ΗΠΑ..."Είναι πολλά τα λεφτά των όπλων".. Τι είναι οι ζωές 26 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων 20 παιδιών μπροστά στην αύξηση κατά 30% των θέσεων εργασίας στις επιχειρήσεις που εμπορεύονται όπλα και πυρομαχικά τα οποία άνετα μπορεί να αγοράσει ο κάθε παράφρων.; Και η αύξηση αυτή σημειώθηκε από το 2008 έως το 2011 ,τριετία στην οποία είχαν γίνει τρεις ανάλογες σφαγές στις ΗΠΑ και το μακελειό στη Νορβηγία…

Τι είναι 139 παιδικές και εφηβικές ζωές που έχουν χαθεί από το 1996 έως σήμερα, όταν μόνο στην τριετία 2008-2011 οι “άμεσες οικονομικές επιπτώσεις” του εμπορίου όπλων στις ΗΠΑ διπλασιάστηκαν φθάνοντας τα 13,6 δις δολάρια! Κι όταν μεγάλες εταιρείες όπλων απολαμβάνουν αύξηση κατά 150% της χρηματιστηριακής τους αξίας όπως έγινε με τις Ruger και Smith & Wesson 

Ο αριθμός των όπλων φτιάχτηκαν στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 16% μεταξύ 2010 και 2011.

Όταν υπάρχουν αυτοί οι δείκτες ποιος νοιάζεται για τις ανθρώπινες ζωές που τόσο άδικα χάνονται. Έστω κι αν πρόκειται για παιδιά!

Να γιατί σχεδόν κάθε χρόνο οι ΗΠΑ θρηνούν απώλειες από οπλισμένους πολίτες. 

Είναι πάρα πολλά τα λεφτά...  

Κάποτε στὸ Ζάλογγο…


πηγή
«…Ἡ φάλαγγα εἶχε φθάσει αὐτοῦ, τσακισμένη ἀπὸ τὴν κούρασι – τὸ Ζάλογγο ἀπέχει ὀκτὼ ὥρες ἀπὸ τὸ Σούλι-, στὶς δεκαπέντε (15) τοῦ Δεκέμβρη, τὸ ἡλιόγερμα. 
Ὁ Κίτσος Μπότσαρης κι ἄλλοι ἀρχηγοί, ὁ Κουτσονίκας, ὁ Κολέτσης, ὁ Φωτομάρας κι  ὁ Παλάσκας, γιὰ νὰ εἶναι καλλίτερα φυλαγμένοι, σκέφτηκαν νὰ ἀνεβοῦν στὸ βουνό, στὸ μοναστήρι. Μὲ ὅλην τὴν κούρασί τους, σκαρφάλωσαν τὸ ἴδιο βράδυ. Μὰ δὲν εἶχαν κοιμηθῇ λίγες ὧρες, ποὺ φθάνουν ἀπὸ τὸν κάμπο, κάποιοι ποὺ βραδυποροῦσαν, γιὰ νὰ τοῦς ποῦν πὼς σῶμα δυνατό, ἀπὸ Ἀρβανιτάδες, ἐρχόταν ἀπὸ κόντα, μὲ ἀρχηγὸ τὸν Μπεκὴρ Τζογαδῶρο.  Τὸ εἶδαν πρωΐ-πρωΐ, νὰ ἔρχεται βιαστικὸ κατὰ τὸ Ζάλογγο.
Οἱ Σουλιῶτες, βάζοντας τὶς γυναῖκες καὶ τὰ παιδιά τους στὸ μοναστήρι, ταμπουρώθηκαν γερά, μὲ τὴν ἀπόφασι νὰ δώσουν κάθε δικό τους κεφάλι γιὰ ἐκατὸ ἀρβανίτικα. Εἶχε ψηλώσῃ καλὰ ὁ ἥλιος, ζύγωνε κι ὅλας τὸ σῶμα τοῦ Μπεκῆρ κι ἄνοιγε μανιασμένο, τὴν φωτιὰ τῆς μάχης, μὲ ξεφωνητά, βρισιές, ἀλαλαγμούς, ἄγριες φοβέρες. Δύο μερόνυκτα, δεκάξι (16) καὶ δεκαεπτὰ (17) τοῦ Δεκέμβρη, κρατεῖ γερὰ ἡ μάχη. Μὰ στὸ τέλος, ἀρχίζουν νὰ λείπουν τὰ φυσέκια. Οἱ ἀρχητοὶ κουβεντιάζουν, νὰ ἰδοῦν τὶ θὰ ἀποκάμουν. Ὁ Μπεκήρ, θέλοντας νὰ σπάσῃ τὴν ἄμυνα, εἶχε μηνύσῃ κρυφά, μὲ ἕναν καλόγερο, στὸν Κουτσονίκα, παλιό του ἀδελφοποιητό, πὼς ἐὰν παραδινόταν δὲν εἶχε νὰ φοβᾶται τίποτα. Ἔτσι τοὺς εἶπε στὸ συμβούλιο:
 -Ὁ ἀγώνας εἶναι χαμένος, ἀδέλφια. Ὁ Μπεκὴρ εἶναι ἀδελφοποιητός μου. Θὰ βγῶ μὲ τοὺς δικούς μου νὰ πᾶμε σὲ αὐτὸν νὰ γλυτώσουμε. 
Καὶ τὸ ἔκαμε.
Οἱ ἄλλοι ἀπέμειναν χωρὶς αὐτόν. Ἐὰν εἶχαν σωθῇ στὰ φυσέκια, τὰ σπαθιά τους ἦταν ἀκόμη στὴν μέσι τους.
Ὁ Κίτσος καὶ ὁ Νότης Μπότσαρης, ἀπεφάσισαν νὰ σπάσουν τὶς γραμμὲς τοῦ ἐχθροῦ, μὲ ἀγώνα σκληρό. Ὁ Κίτσος φώναξε τὴν Ἑλένη, τὴν θυγατέρα τοῦ Νότη Μπότσαρη. 
 - Ἀπόψε, σουρουπώνοντας καλά, τῆς εἶπε, θὰ βγοῦμε μὲ τὰ σπαθιά. Θὰ μάσῃς τὶς γυναῖκες, θὰ μπῇς μπροστά, θὰ σᾶς βάλουμε στὴν μέσι. 
Ἦταν ἡ Ἑλένη, πρώτη κόρη τοῦ Νότη, κοπέλα εἴκοσι χρονῶν. Ἄσπρη, μεγάλα γαλάζια μάτια, καστανόξανθα μαλλιά, μέτριο μὰ τέλειο κορμί, ἄστραφτε στὸ πρῶτο ξεπέταγμα τῆς νιότης. Ἀπὸ τὴν πιὸ ἀγγελικὴ ὀμορφιά. Ὁ λόγος γιὰ τὰ κάλη της εἶχε φθάσῃ ἔως τὰ αὐτιὰ τοῦ Ἀλῆ. Κι ἔταξε χάρες καὶ παρᾶδες, σὲ ἐκεῖνον ποὺ θὰ τὴν τραβοῦσε στὸ χαρέμι του. Μά ποιός μποροῦσε νά βάλῃ χέρι ἀπάνω της; Ὄχι πὼς ἦταν Μποτσαροπούλα, μὰ γιατὶ ἡ λαϊκὴ μοῦσα-εἶναι πάντοτε καλὰ πληροφορημένη- μᾶς τὴν λέει ἀρματωμένη μὲ τὴν πιὸ τέλεια πανοπλία τοῦ καιροῦ: κρατεῖ ντουφέκι, σισανέ – τὰ πρῶτα ῥαβδωτὰ ὅπλα τοῦ καιροῦ – καὶ στὴν λυγερή της μέσι, ζωσμένη σπαθὶ μαλαματοκαπνισμένο, ἔχει κουμπούρια ἐγγλέζικα.
Ἀπὸ μικρὴ πάλαιβε  μὲ τὰ ἅρματα. Καὶ τὸ καλλίτερο παλληκάρι δὲν τῆς ἔβγαινε στὸ σημάδι καὶ στὸ σπαθί. Κι ἦταν αὐτὴ ποὺ ἔπαιρνε ἀπὸ τὸ χέρι τὸν Μάρκο, τὸν ἥρωα τοῦ ’21 – ἦταν ἐπτὰ χρόνια μεγαλύτερή του – γιὰ νὰ τὸν πάῃ ἔξω ἀπὸ τὸ χωριό τους, νὰ τοῦ μάθῃ νὰ συλλαβίζῃ τὴν τέχνη τοῦ πολέμου. Αὐτὴν τὸν ἔμαθε νὰ πιάνῃ τὸ ντουφέκι, νὰ σημαδεύῃ, νὰ βάζῃ ταμπούρι τὸ λιθάρι καὶ νὰ ῥίχνῃ. 
Ἦλθε τώρα ἡ ὥρα τῆς Ἑλένης νὰ τὸ δείξῃ. Εἴκοσι χρονῶν καπετάνισσα. Ἡ πολεμική της δόξα, ξαφνική, σύντομη, ἀστραποβολίδα λαμπερή, ἔγραψε ἀπὸ τὴν ἔξοδο ἐτούτη τοῦ Ζαλόγγου, ἔως τὴν ἄλλην τοῦ Σέλτσου, ποὺ θὰ ἰδοῦμε παρακάτω, τὸ παρήγορο τόξο της τὴν μαύρη νύκτα τοῦ σουλιώτικου ἀφανισμοῦ. 
Εἶχε σουρουπώσῃ καλά, κι ἡ νύκτα τοῦ Δεκέμβρη, κατέβαινε βαρειὰ στὸ βουνό, ποὺ τὸ ‘δερνε χιονιὰς καὶ τὸ σκέπαζαν ἀντάρες, ἅμα ξεκίνησε ἡ φάλαγγα τῆς ἐξόδου ἀπὸ τὸ μοναστήρι: Ὅτι ἄναβαν οἱ καλόγεροι τὰ φῶτα. Οἱ ἀρχηγοί, ἀφοῦ ἄκουσαν, γονατιστοί, τὴν δέησι στὴν ἐκκλησιά, μπῆκαν  μπροστά. Ἡ Λένω, καπετάνισσα, στὴν μέσι, μὲ τὶς γυναῖκες, ποὺ κρατοῦσαν κι αὐτὲς σπαθιὰ ξεγυμνωμένα, σὰν τὰ παλληκάρια. Οἱ πιὸ γερὲς καὶ οἱ πιὸ δεμένες εἶχαν ζαλωθῇ στὴν πλάτη κι ἀπὸ ἕναν βαρειὰ λαβωμένο ἤ ἀνάπηρο. Μιλιά, οὔτε φωνή, οὔτε λαλιά. Κι ἀλαφρὸ περπάτημα. 
Ἔτσι γλίστρησαν, αὐτὴν τὴν ὤρα, ποὺ τὰ μάτια τῶν ἀνθρώπων δὲν ἔχουν συνηθίσει ἀκόμη καλὰ στὸ σκοτάδι τῆς νύκτας. Μὰ ἔπεσαν τέλος στοὺς Ἀρβανιτάδες, ἄξαφνη βουή, ἀστραπὲς καὶ βρόντοι ντουφεκιῶν στὸ σκοτάδι, βλαστήμιες, ἄγριες βρισιές, φωνὲς γυναικῶν ποὺ σπαθίζουν σὰν ἄντρες, ξεφωνητὰ καὶ κλάματα παιδιῶν. 
Ἀγώνας σῶμα μὲ σῶμα, φοβερὸ ἀνακάτωμα, κανένας δὲν ξέρει ποιὸς εἶναι ὁ ἐχθρός καὶ ποιὸς ὁ δικός του, ὅλοι κτυποῦν στὸν σωρό, στραβοὶ ἀπὸ λύσσα, μὲ τὰ κορμιὰ κολυμπιστὰ σ’ ἱδρώτα καυτερό, ποὺ σὲ λίγο παγώνει ὀ βοριὰς ἤ ὁ θάνατος. 
Ἡ Λένω ἀνοίγει δρόμο μὲ τὸ σπαθί της. Βάφει στὸ αἷμα τὴν ἄσπρη πουκαμίσα της, τὴν κεντητή. Μὰ πίσω-σηκώνεται μεγάλος θρῆνος. Δὲν μποροῦν ὅλες νὰ ἀκολουθήσουν. Ἀπομένουν πολλές, στὰ χέρια τῶν Ἀρβανιτάδων, γυναῖκες, κορασιές, παιδιά, ποὺ πέφτουν σὰν τὰ στάχυα κάτω, ἀπὸ τὸ δρεπάνι τῶν θεριστάδων. Οἱ ἄλλοι, μπροστά, ὁ Κίτσος Μπότσαρης, ὁ Νότης, ὁ Κολέτσης, ὁ Φωτομάρας, ὁ Παλάσκας, δὲν μποροῦν νὰ σταθοῦν. Ἀλλοίμονο, αὐτὴν τὴν ὥρα, σὲ ὅποιον γυρίζει πίσω. 
Ἅμα κατακαθίζῃ τὸ κακὸ καὶ βρίσκονται, χιλιοματωμένοι, τσακισμένοι, ἔξω ἀπὸ κίνδυνο, μετροῦν τὸν ἀφανισμό τους. Ἐκατὸν ἐξήντα (160) ψυχὲς ἔχουν μείνει ἀπὸ τὶς χίλιες (1000). Ἀπὸ τοὺς ἄλλους, οἱ πιὸ τυχεροί, πῆραν ἕνα βόλι, δέχτηκαν μία σπαθιὰ θανατηφόρα, οἱ πιὸ ἄτυχοι σκλαβώθηκαν, τέλος μερικοὶ σκόρπισαν στοὺς λόγγους, γιὰ νὰ κτυπηθοῦν σὰν τὰ ἀγρίμια. Γυναῖκες μὲ μωρά, κρυμμένες μέσα σὲ σύδενδρα ἤ σὲ σπηλιές, τὰ ἔπνιγαν στὸν κόρφο τους, γιὰ νὰ μὴν προδοθοῦν. Κυνηγημένοι ἀπὸ τοὺς Ἀρβανιτάδες, περνῶντας ἀπὸ γιδόστρατες μέσα στὰ δάση, σουρωμένοι ἀπὸ τὶς ἀδιάκοπες πορεῖες, ξεπνοϊσμένοι ἀπὸ τὴν πείνα, παγωμένοι ἀπὸ τὸν χιονιά, τραβοῦσαν, αὐτοὶ ποὺ γλύτωσαν κατὰ τὸ Βουλγαρέλι. 
Ὡστόσο, δεκατρεῖς (13) ἄνδρες καὶ πενήντα ἕξι (56) γυναῖκες, ἄλλες παρθένες κι ἄλλες μικρομανάδες, μὲ μωρὰ στὸ μαστάρι, ὅσες δὲν ἀκολούθησαν τὴν Λένω στὴν ἔξοδο, εἶδαν τὸ πρωΐ τοὺς Ἀρβανιτάδες νὰ ἀνεβαίνουν κατὰ τὸ μοναστήρι. Ξεφρενιασμένες ἀπὸ τὴν λαχτάρα, θέλουν νὰ ξεφύγουν ἀπὸ τὰ νύχια τους. Μά κατά ποῦ νά πᾶνε; Κοντὰ στὸ μοναστήρι στηλώνει βράχος ἀπότομος, ποὺ τελειώνει σὲ γκρεμό, μὲ ἄκρια κορφή, τὸ Στεφάνι. Κάτω χάσκει μαῦρο βάραθρο. Ὅρμησαν κατὰ ‘κεῖ. Οἱ Ἀρβανιτάδες πάτησαν τὸ μοναστήρι, χασομέρησαν κομμάτι, σκοτώνοντας τοὺς λίγους κρυμμένους καὶ κάνοντας πλιάτσικο. Κι ἐτοιμάζονταν τώρα νὰ ῥιχτοῦν στὸ Στεφάνι. Ἐκεῖ, στὴν ἄκρη τοῦ γκρεμοῦ, σφικταγκαλιασμένες, ξεφωνίζοντας, κλαίγοντας, μοιρολογῶντας, ἀντίκρυζαν τὸ φοβερὸ δίλημμα, ζωῆς ἀτιμασμένης ἤ θανάτου.
Τὸ ἡρωϊκὸ δαιμόνιο τοῦ Σουλιοῦ μίλησε μέσα τους, ἅμα ὁ πρῶτος Ἀρβανίτης φάνηκε στὸ ξάγναντο. 
Τὸ μοιρολόι γυρίζει λίγο λίγο σὲ τραγούδι, τὰ κορμιὰ μπαίνουν σὲ ῥυθμό, ἀνοίγουν σὲ χορό, σὲ μεγάλο γύρο, ποὺ ἀγγίζει σὲ ἕνα σημεῖο τὰ χείλη τοῦ βαράθρου. Μία-μία, περνᾶ μὲ τὴν σειρά της καὶ ῥίχνει τὴν ματιά της κάτω…
Καμμία συνεννόησι δὲν ὑπάρχει. Καμμία δὲν λέει στὴν ἄλλην τὶ πρόκειται νὰ κάνουν. Τὸ ξέρουν, τὸ βλέπουν ἡ κάθε μία σὲ ὅλων τὰ πρόσωπα.
 Ἄξαφνα ἡ πρώτη σέρνει τὸν χορό, φτάνοντας γιὰ δεύτερη φορά, στὰ χείλη τοῦ βαράθρου, πετᾶ τὸ παιδί της στὸ μαῦρο στόμα του: ἀρρεβώνα στὸν Χάρο. Κι εὐθὺς τὸν παντρεύεται κι αὐτὴ μὲ ἔνα πήδημα. Ἔτσι καθιερώνει τὴν διαδικασία τῆς τραγικῆς τούτης θυσίας: Πρῶτα τὸ σπλάχνο τους στὸ γκρεμό. Γιατὶ ἅμα πέσῃ τὸ παιδί, πῶς μπορεῖ νά μήν γκρεμιστῇ καί ἡ μάνα; Ἁπλοϊκό, μὰ βαθὺ κι ἀποτελεσματικὸ στρατήγημα, ποὺ βάζει τὴν στοργὴ τῆς μάνας νὰ νικήσῃ τὸ φυσικὸ δείλιασμα τῆς γυναίκας. 

πηγή
Ἔτσι πέφτουν μία-μία δίνοντας ἕνα φιλὶ στὴν δεύτερη, ποὺ θὰ σύρῃ τὸν χορὸ τοῦ θανάτου. Κι ὁ ἴδιος βάρβαρος ἐχθρός, στέκει βουβὸς μπροστὰ σὲ τέτοιο θέαμα. Παύουν οἱ ἀλαλαγμοί, τὰ ντουφέκια, οἱ σπαθιές. Δὲν ἀκούγεται παρὰ τὸ τραγούδι τῶν γυναικῶν. Καὶ σὲ λίγο, οὔτε κι αὐτό. Ὅλες τὶς εἶχε φάει ὁ γκρεμός. Μία μονάχα ζεῖ ἀκόμη. Εἶναι αὐτὴ ποὺ σκάλωσε τὸ φουστάνι της σὲ ἕνα δένδρο, καὶ μένει κρεμασμένη ἀνάμεσα οὐρανοῦ καὶ γῆς. Καὶ κανεῖς δὲν κοτᾶ νὰ τὴν ξεκρεμάσῃ.
Σὲ λίγο τὸ χιόνι πέφτει πυκνὸ καὶ σκεπάζει, σιγά-σιγά, τοὺς γκρεμούς, τὰ ματωμένα κουφάρια καὶ τὴν σκαλωμένη, ποὺ ἀργοπεθαίνει, στὴν παράξενη κρεμάλα της, βλέποντας τὰ ὄρνια νὰ πετοῦν, κοπαδιαστά, ὁλόγυρά της, καὶ νὰ προσμένουν τὴν ὥρα, γιὰ νὰ χυμίξουν, νὰ σπαράξουν τὶς σάρκες της…»
Κεφάλαιον: «Τὸ Ζάλογγο»,  Τὸ λιοντάρι τῆς Ἠπείρου, Σπύρου Μελᾶ, ἐκδόσεις Μπίρη, Ἀθῆναι 1969.
Ἀφιερωμένον στὴν μεγάλη μάχη τῶν Σουλιωτῶν, 16 καὶ 17 Δεκεμβρίου 1803 καὶ στὴν μεγάλη θυσία τῶν Σουλιωτισσῶν, 18 Δεκεμβρίου 1803.
Μὲ ἀπόλυτο σεβασμὸ στὴν μνήμη τους, ζητῶντας μίαν μεγάλη συγγνώμη, ποὺ κάποιοι ἀπόγονοί τους, ὄχι μόνον δὲν τίμησαν τὰ ὀνόματα ποὺ φέρουν, ἀλλὰ ἀπέδειξαν κι ἀποδεικνύουν πὼς μᾶλλον συγγενεῖς μὲ τοὺς Ἀρβανιτάδες τοῦ Ἀλῆ πρέπει νὰ ἦταν.
Εὐτυχῶς, κάποιες ἄλλες, μόλις ἑπτὰ δεκαετίες νωρίτερα, τίμησαν τὴν ἀνεκτίμητη κληρονομιὰ ποὺ τοὺς ἄφησαν, στὸ ἀλβανικὸ μέτωπο.


  Ἴδια ἐποχή, ἴδιο ἦθος, ἤδια αὐτοθυσία!

Μένουμε ἐμεῖς, μόνοι καὶ ἀδαεῖς, ἀνίκανοι νὰ συνειδητοποιήσουμε πὼς οἱ θυσίες γιὰ τὴν ἐλευθερία δὲν ἔχουν ὅρια, ἀλλὰ συμβαίνουν μόνον καὶ μόνον γιὰ νὰ ὑπάρχῃ ἐλευθερία στὶς καρδιές μας.
Θὰ ἀναγκαστοῦμε… Ἀλλὰ ὄχι ἀκόμη.
Ἔως τότε τιμὴ καὶ σεβασμό!

Ἀθάνατες! 

Φιλονόη.
Σημείωσις:
Κατὰ τὸν Ἀλέξη Πολίτη, τὸ τραγούδι «ἔχε γειὰ καημένε κόσμε» δημιουργήθηκε τὸ 1908.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...