Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ 27ΧΡΟΝΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣυγκλονίζει η αυτοκτονία του 27χρονου αστυνομικούΑναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.bloko.gr


Ο 27χρονος αστυφύλακας, αυτοκτόνησε στο αυτοκίνητό του, στον δρόμο για το Καϊμακτσαλάν - Συγκλονισμένοι οι γονείς του, που ήρθαν πρώτοι αντιμέτωποι με το αποτρόπαιο θέαμα...

Όλα ξεκίνησαν χθες το μεσημέρι. Ο 27χρονος Μ.Λ. που υπηρετούσε στο ΑΤ Αριδαίας τελείωσε την υπηρεσία του, στις

Τινάζουν την χώρα στον αέρα για τα δικά τους παιδιά!


Πήραμε την δόση… Και; Ναι ίσως έχουν δίκιο όσοι λένε ότι μπαίνει ένα τέλος στα σενάρια για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ…Και ναι πιθανόν η εκταμίευση της δόσης να σημάνει την απαρχή της... αλλαγής πλεύσης της βυθισμένης σε ύφεση ελληνικής οικονομίας…Και; Η εξυπηρέτηση των «δικών μας παιδιών» παραμένει μια σταθερή αξία για τους Έλληνες πολιτικούς. Το σλόγκαν που κυριαρχεί ανάμεσα σε αυτούς που σχεδιάζουν και εφαρμόζουν τα επόμενα βήματα δείχνει να είναι το «τα δικά μας, δικά μας και τα δικά σας, δικά μας».

Όταν βρίσκονται απέναντι σε κάποια συντεχνία δεν «σπάνε αυγά». Και φυσικά αφήνουν ακόμη στο απυρόβλητο όσους έβαλαν βαθιά το χέρι στο«κρατικό μέλι». Και για να γινόμαστε σαφείς:

Περίπτωση πρώτη: Το «δύο μέτρα και δύο σταθμά» αποτυπώνεται εύγλωττα στην σχεδόν μηδαμινή φορολόγηση των «300» της Βουλής, την ίδια ώρα που το μόλις προχθές κατατεθειμένο φορολογικό νομοσχέδιο φορολογεί από το πρώτο ευρώ το σύνολο των πολιτών.
Οι βουλευτές έχουν καταφέρει και λαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος των αμοιβών τους αφορολόγητο σε αναλογία 70%, έναντι 30% που φορολογείται κανονικά.

Περίπτωση δεύτερη: Όταν ψηφιζόταν το νέο μνημόνιο η Κυβέρνηση φαινόταν να έχει κηρύξει «πόλεμο» απέναντι και στα «δικά της παιδιά» τους υπαλλήλους της Βουλής επιδιώκοντας να «ψαλιδίσει» τις αποδοχές τους…Τελικά απέσυραν την διάταξη που αφορούσε σε μείωση των μισθών τους.Υποτίθεται επιχείρησαν να την επαναφέρουν…και την απέσυραν ξανά!Επιπλέον, ενώ το «μαχαίρι» στα εφάπαξ όλων των συνταξιούχων ήταν βαθύ,αφού τους έγιναν τρεις φορές περικοπές και έρχεται η τέταρτη, κάτι τέτοιο δεν μοιάζει να ίσχυσε για τους υπαλλήλους της Βουλής. Περίπου165-170 αποχωρήσαντες υπάλληλοι, έσπευσαν να καταθέσουν τα χαρτιά τους για σύνταξη προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα χοντρό… κομπόδεμα με το διπλό τους εφάπαξ που κατά μέσο όρο φτάνει τα 160.000!!!

Περίπτωση τρίτη: Μόλις οι αγρότες απείλησαν πως θα κατεβάσουν τα τρακτέρ στους δρόμους λόγω της πρόθεσης της πολιτείας να τους φορολογήσει με βάση βιβλία εσόδων-εξόδων, η πολιτεία φρόντισε να μεταθέσει την υποχρέωση αυτή για το 2015!!

Περίπτωση τέταρτη: Από το 2009 κιόλας η Τράπεζα της Ελλάδας καταγράφει όλα τα εμβάσματα που έχουν φύγει στο εξωτερικό… Πριν λίγο καιρό ανακοίνωσαν ότι έχουν εντοπίσει τουλάχιστον 15.000 άτομα που έβγαλαν«μαύρο χρήμα» εκτός Ελλάδας και προσδοκούν από αυτούς τουλάχιστον 4δισ.!! Έκτοτε ακόμη τους στέλνουν «ραβασάκια» για να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους, πρόλαβαν όμως εντωμεταξύ να ψηφίσουν ισόποσα μέτρα περικοπών μισθών και συντάξεων…

Αυτές είναι οι ελάχιστες από τις περιπτώσεις που αποδεικνύουν ότι ορισμένοι στην Ελλάδα παραμένουν πιο ίσοι από τους ίσους. Έτσι, όμως δεν χτίζεις κάτι νέο. Η ασυδοσία των προηγούμενων ετών θα ανθίσει και πάλι με αφορμή αυτή την κρίση… που πέρα από οικονομική είναι και ηθική. Το ήθος όμως της ελληνικής δημοκρατίας φαίνεται πως δεν αλλάζει με τίποτε..και έτσι όσες δόσεις και να πάρουμε πολύ γρήγορα θα χρεοκοπήσουμε και πάλι: Με άλλα λόγια… Κάναμε μια τρύπα στο νερό…
nonews-news

Η εσχάτη προδοσία της μνημονιακής κυβέρνησηςΗ εσχάτη προδοσία της μνημονιακής κυβέρνησης
Ξεπουλούν την Χώρα στην τρόικα
Απόδειξη του ότι η χώρα μας είναι προτεκτοράτο ξένων δυνάμεων αποτελεί η από 12 Δεκεμβρίου 2012 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία δημοσιεύθηκε στο φύλλο της Εφημερίδος της κυβερνήσεως με αριθμό ΦΕΚ Α’, 240, η οποία αναφέρει ότι: "Ούτε το δικαιούχο κράτος μέλος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο, της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης-συντηρητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη σύμβαση τροποποίησης".
Δηλαδή, σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν τηρήσει τους όρους της δανειακής σύμβασης που υπαγορεύει το μνημόνιο και τα εγχώρια φερέφωνά του (δηλαδή οι εκάστοτε μνημονιακές κυβερνήσεις) η Τρόικα  έχει  δικαίωμα να προχωρήσει σε υποχρεωτική κατάσχεση της δημόσιας περιουσίας. Στο κείμενο αναφέρεται ρητά ότι δεν εξαιρείται τίποτα από την υποχρεωτική κατάσχεση, ούτε τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων, ούτε ο ορυκτός πλούτος της χώρας μας, όλα θα θυσιαστούν στον βωμό των ξένων συμφερόντων που κυβερνούν την χώρα μας. Αν αυτό δεν είναι εκβιασμός, τότε τι είναι;

ΤΟΥΡΚΙΚH ΑΠΕΙΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ > «Μάτια» των Τούρκων πάνω από την Ελλάδα


Οι Τούρκοι εκτοξεύουν τον πρώτο τους κατασκοπευτικό δορυφόρο στο Διάστημα. Η τουρκική Αεροπορική Βιομηχανία (TΑΙ) και το Ίδρυμα Ερευνών της γειτονικής χώρας (TUBITAK) ολοκλήρωσαν τη δημιουργία του δορυφόρου Gokturk-2, που κατά το 80% είναι τουρκικής κατασκευής. O δορυφόρος μεταφέρθηκε στην Κίνα και εκτός απροόπτου θα εκτοξευθεί σήμερα, από το διαστημικό κέντρο Τζιουγκουάν. Ο δορυφόρος θα ανήκει στην Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας και το κόστος κατασκευής του ανήλθε περίπου στα 70 εκατ. ευρώ.

Οι προεκτάσεις σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα είναι προφανείς. Ο πρόεδρος της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Εταιρείας ΤUSAŞ Iμπραχίμ Κεσκίνερ ανέφερε πως «ο δορυφόρος θα μπορεί να συλλέγει στρατιωτικές εικόνες και πληροφορίες ενώ παράλληλα να μεταδίδει δεδομένα που αφορούν τον αγροτικό τομέα, φυσικές καταστροφές και άλλα στοιχεία.
Ο κατασκοπευτικός δορυφόρος της Τουρκίας μπορεί να καταγράφει εικόνες με ευκρίνεια απόστασης 2,5 μέτρων σε μια ακτίνα 600 χιλιομέτρων και κάθε 93 λεπτά θα ολοκληρώνει την τροχιά του.
«Ουσιαστικά με τις ειδικές κάμερες του δορυφόρου μπορούμε να δούμε άνετα ένα αυτοκίνητο που προχωρά σε οποιοδήποτε δρόμο», αναφέρει ο πρόεδρος της TUSAŞ. Εκτός από αυτοκίνητα μπορούν να δουν και πολλά άλλα πράγματα που θα έπρεπε να ανησυχούν την Ελλάδα.
Στρατιωτικές πληροφορίες
Σύμφωνα με τον Κεσκίνερ οι στρατιωτικές εικόνες και πληροφορίες που συλλέγει ο Göktürk-2 θα μεταδίδονται με ειδικό κρυπτογραφικό σύστημα προς τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Οι πρώτες εικόνες θα αρχίσουν να αποστέλλονται ήδη στις αρχές Ιανουαρίου… Και αυτό είναι μόνο η αρχή. Ο υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Νιχάτ Εργκιούν αναφέρει πως στόχος της Τουρκίας είναι η κατασκευή και άλλων δορυφόρων που θα καταγράφουν εικόνες με ακόμα μεγαλύτερη ανάλυση. «Τώρα με τον Göktürk-2 θα μπορούμε να έχουμε εικόνες απ’ όλο τον κόσμο και με την τεχνολογία του θα τον εκμεταλλευτούμε και στρατιωτικά και πολιτικά», δήλωσε ο Εργκιούν και βέβαια οι γείτονες με το δορυφόρο αυτό θα μπορούν να καταγράφουν τις κινήσεις των Κούρδων ανταρτών.
Το ερώτημα, που αφορά στη χώρα μας, «τι θα “βλέπουν” οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πάνω στο Αιγαίο και στη Θράκη και πώς θα εκμεταλλεύονται αυτές τις πληροφορίες», δυστυχώς έχει εύκολη απάντηση. Ο συγκεκριμένος δορυφόρος θα μπορεί να έχει εικόνες από την Ευρώπη, τον Καύκασο και τη Μέση Ανατολή και η Άγκυρα εξετάζει το ενδεχόμενο να αξιοποιήσει έμπρακτα κάποιες από τις πληροφορίες που θα διαθέτει.
Μανώλης Κωστίδης, στον Ελεύθερο Τύπο

Καπιταλιστικό Κόμμα ΕλλάδοςΚαπιταλιστικό Κόμμα Ελλάδος
Πραγματικά περίγελος και ανέκδοτο έχει γίνει το ΚΚΕ, αλλά και γενικότερα η αριστερά, σε αυτούς που μέχρι πριν λίγο καιρό διατελούσαν «αποπλανημένοι» από αυτήν και πλέον βλέπουν την αλήθεια. Με σκληρές καπιταλιστικές πρακτικές, χωρίς καμία αιδώ ή συμπόνοια προς τους εργαζομένους, το ΚΚΕ φροντίζει την μεγιστοποίηση των κερδών του ξεσπώντας στους ίδιους τους εργαζομένους του.
Ξεκίνησαν και πάλι, λοιπόν, οι απολύσεις στις επιχειρήσεις του Περισσού. Απολύσεις που γίνονται με προκλητικό τρόπο λίγο πριν τα Χριστούγεννα, αφήνοντας αυτές τις ημέρες εργαζομένους ξαφνικά χωρίς εισόδημα. Θίχτηκε, όμως, κιόλας το ΚΚΕ από τις αποκαλύψεις για αυτές τις απολύσεις, θεωρώντας μάλλον πως όπως τα συνδικαλιστικά όργανα του ΚΚΕ αγνοούν επιδεικτικά τις καπιταλιστικές πρακτικές του «κόμματος», θα έπρεπε όλοι να αφήνουν το «κόμμα» να λειτουργεί ασύδοτο και ανενόχλητο.

Η Ουγγαρία αναγνώρισε επίσημα τα Σκόπια ως ‘Μακεδονία’


Η Ουγγαρία σήμερα τοποθετήθηκε στη διαφωνία του ονόματος μεταξύ των Σκοπίων και της Ελλάδας, δηλώνοντας ότι αναγνωρίζει το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας η Ελλάδα επιμένει ότι η χώρα αυτή δεν μπορεί να χρησιμοποιεί το όνομα «Μακεδονία», το ίδιο, δηλαδή, όνομα με την βόρεια επαρχία της. Η Ουγγαρία ανακοίνωσε ότι αποσύρει επίσημα τη χρήση του «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας».

«Αποφασίσαμε να αναγνωρίσουμε το όνομα της Μακεδονίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ουγγαρίας Gabor Caleta.

Δεν διευκρίνισε, ωστόσο, τους λόγους για την απόφαση αυτή, πρόσθεσε μόνο ότι σύντομα θα υπάρξει δήλωση του ουγγρικού Υπουργείου Εξωτερικών, αναφέρει το δημοσίευμα του βουλγαρικού πρακτορείου.

--
© Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δημοσκόπηση Marc: 12,1% και ανεβαίνει η Χρυσή ΑυγήΗ μοναδική πολιτική δύναμη που φανερά ενδυναμώνεται καθημερινώς είναι η Χρυσή Αυγή. Αυτό δεν το λένε μόνο όλες οι δημοσκοπήσεις, το αντιλαμβάνονται καθημερινώς όλοι απλά κοιτάζοντας την κοινωνική πραγματικότητα. Η νέα δημοσκόπηση που διεξήχθη από την Marc για λογαριασμό του Alpha, δείχνει για άλλη μία φορά του λόγου το αληθές.
Στα ευρήματα της έρευνας και σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της εν λόγω εταιρίας, βλέπουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει να ξεφουσκώνει όπως όλοι είχαν προβλέψει, μην μπορώντας να αντέξει τις παλινωδίες των συνιστωσών και την αναπόφευκτη πασοκοποίηση του. Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ από το 30,4% της προηγούμενης δημοσκόπησης πέφτει στο 28,5%, ενώ η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται σχετικώς σταθερή αφού από το 26,2% πάει στο 27%. Η άνοδος αυτή, φυσικά, βρίσκεται στα όρια του στατιστικού λάθους και αναμένεται να αντιστραφεί την στιγμή που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται τα νέα μέτρα.
Η Χρυσή Αυγή από το 11,1% πάει στο 12,1% δείχνοντας μια σταθερή, υγιή άνοδο που έρχεται ως συνέπεια όχι τηλεπροβολής και επικοινωνιακών παιχνιδιών, αλλά ουσιαστικής πολιτικής εμπιστοσύνης που εισπράττει από τον Λαό. Το ποσοστό της Χρυσής Αυγής όχι μόνο ανεβαίνει, αλλά και ατσαλώνεται συνεχώς με τον διαρκή επικοινωνιακό πόλεμο και τις επίδοξες προβοκάτσιες που προσπαθούν να στήσουν οι συστημικοί ταγοί.
Στα πιο μικρά κόμματα η κατάσταση δείχνει να είναι σχετικώς σταθερή με τις μεταβολές να είναι ανεπαίσθητες, αφού οι εξελίξεις είναι πιο αργές για αυτά. Ακόμα και η κατάρρευση του κόμματος του Καμμένου δεν έχει προλάβει να καταγραφεί στην εν λόγω δημοσκόπηση που διεξήχθη πριν από τις εν λόγω εξελίξεις. Συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ από το 7,1% πέφτει στο 7%, ενώ το κόμμα Καμμένου από το 6,6% πάει στο 6,8%. Το ΚΚΕ από το 5,2% ανεβαίνει στο 5,9% και η ΔΗΜΑΡ από το 5,8% πέφτει στο 5,6%
Συγκεντρωτικά τα αποτελέσματα είναι τα εξής:
ΣΥΡΙΖΑ 28,5%
ΝΔ 27%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 12,1%
ΠΑΣΟΚ 7%
ΑΝ.ΕΛ 6,6%
ΚΚΕ 5,9%
ΔΗΜΑΡ 5,6%
Όλα δείχνουν πως με τις επερχόμενες εξελίξεις έρχεται γοργά το λυκόφως των πολιτικάντηδων και η Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού.

Η Τουρκία ξεκινά εκτεταμένες έρευνες για πετρέλαιο στη Μεσόγειο


Του Ηλία Γ. Μπέλλου - Σεισμικές έρευνες στην Μεσόγειο σπεύδει να πραγματοποιήσει η Τουρκία καθώς κλιμακώνονται οι αντίστοιχες ενέργειες της Αθήνας, της Λευκωσίας και του Τελ Αβιβ και η ευρύτερη περιφέρεια έχει αρχίσει να χαρακτηρίζεται ευρέως ως αναδυόμενη αγορά των υπεράκτιων εξορύξεων υδρογονανθράκων. Για να επιταχύνει την εμπλοκή της στην αγορά αυτή και να συμμετάσχει στην διαμόρφωση των ισορροπιών που θα την χαρακτηρίζουν, η Άγκυρα εγκαταλείπει, όπως προκύπτει από τις εξελίξεις, το πρόγραμμα ναυπήγησης ερευνητικού σκάφους 131 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε δρομολογήσει, καθώς μια τέτοια παραγγελία δεν θα μπορούσε σύμφωνα με τους αναλυτές να παραδοθεί πριν τα τέλη του 2014.

Στράφηκε έτσι και προχωρά στην εξαγορά ενός υπερσύχρονου ερευνητικού πλοίου επιστρατεύοντας παράλληλα την εγνωσμένου κύρους ιδιοκτήτριά του, στην διαχείρισή του. Πλοίου που δύναται να προσφέρει εκ των πλέον λεπτομερών τρισδιάστατων απεικονίσεων του υπεδάφους του θαλάσσιου βυθού και εκ των ποιοτικότερων ερευνών.

Συγκεκριμένα ο τουρκικός κρατικός πετρελαϊκός κολοσσός Turkish Petroleum Corp (TPAO) κάλεσε την προηγούμενη εβδομάδα για αποκλειστικές, καταληκτικές διαπραγματεύσεις (final negotiations) την νορβηγική, εισηγμένη στο Οσλο, ναυτιλιακή offshore σεισμικών ερευνών, Polarcus με αντικείμενο την εξαγορά του ολοκαίνουργιου πλοίου σεισμικών ερευνών «Polarcus Samur», ναυπήγησης 2001 και την υπογραφή μακροχρόνιας σύμβασης διαχείρισής του.

Εφόσον το deal προχωρήσει η γειτονική χώρα εκτιμάται ότι μπορεί να παραλάβει το πλοίο εντός του πρώτου τριμήνου του 2013.

Το συγκεκριμένο πλοίο, που έχει δυνατότητα να λαμβάνει τρισδιάστατες εικόνες ταυτόχρονα από οκτώ σένσορες (eight-streamer, Ulstein SX-133, X-bow shape) είναι κατασκευασμένο από τα κορυφαία για τον κλάδο ναυπηγεία της Ulstein και, στα πλαίσια της συναλλαγής, πρόκειται να αλλάξει και σημαία. Ενέργεια την οποία αναλυτές αποδίδουν στην πρόθεση της Άγκυρας «να δημιουργήσει ένα αδιαφιλονίκητο φαβορί της σε μια περιφέρεια όπου ελλοχεύουν κίνδυνοι από τις ανταγωνιστικές διεκδικήσεις κυρίαρχου χώρου».

Η νορβηγική τράπεζα DNB, η οποία ειδικεύεται στις ναυτιλιακές χρηματοδοτήσεις αποτιμά την αξία του πλοίου που αγοράζει η Turkish Petroleum Corp στα 165 εκατομμύρια δολάρια. Τα 34 εκατομμύρια παραπάνω από τον αρχικό της προϋπολογισμό τα οποία εμφανίζεται να είναι διατεθειμένη να καταβάλει η πετρελαϊκή για να αποκτήσει νωρίτερα αυτό που θέλει, αποκαλύπτουν και το μέτρο της σπουδής της να μπει με αξιώσεις στο παιχνίδι των υδρογονανθράκων της Ανατολικής Μεσογείου δυναμικά και άμεσα.

«Η TPAO σχεδιάζει να πραγματοποιήσει εκτεταμένες τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες σε περιοχές της τουρκικής υφαλοκρηπίδας της» αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος της Polarcus, R
olf Ronningen.

Η επίσημη ανακοίνωση της εισηγμένης στο Οσλο, Polarcus μιλά για έρευνες τόσο στη Μεσόγειο όσο και την Μαύρη Θάλασσα αλλά και για μια επωφελή συνεργασία σε μια από τις «αναδυόμενες αγορές ενέργειας».

Οι παραπάνω εξελίξεις έρχονται ένα χρόνο μετά την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της Turkish Petroleum Corporation και της Βρετανό-ολλανδικής Royal Dutch Shell για την διεξαγωγή ερευνών για φυσικό αέριο και πετρέλαιο στα παράλια της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και την ενδοχώρα αλλά και την πραγματοποίηση εξορύξεων στην τουρκική αποκλειστική οικονομική ζώνη (energy exploration and production sharing agreement).

Η συμφωνία έχει ξεκινήσει από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων που έχουν διαπιστωθεί στα ανοιχτά της επαρχίας Antalya. Η Shell εκτιμάται ότι θα χρηματοδοτήσει μόνον το έργο αυτό με 300 εκατ. δολ. και σύμφωνα με την Hürriyet τα έσοδα από τα όποια κοιτάσματα αντληθούν θα μοιραστούν εξίσου στις δύο πετρελαϊκές.

Η ανακοίνωση των αποκλειστικών διαπραγματεύσεων της TPAO με την Polarcus για την αγορά του υπερσύγχρονου ερευνητικού πλοίου συμπίπτει με την επίσκεψη αυτό το Σαββατοκύριακο του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Παναγιωτόπουλου στο Καστελόριζο στο πλαίσιο περιοδείας σε στρατιωτικές μονάδες της Δωδεκανήσου και φυλάκια και στρατιωτικές φρουρές ακριτικών νησιών όπως η Ρω και η Στρογγύλη.

Τον υπουργό συνόδευαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γκίνης.capital

«Νταβατζήδες» Vs Τρόικας«Νταβατζήδες» Vs Τρόικας
Μια παλιά παροιμία αναφέρει ότι ’’εκεί που πλακώνονται οι βούβαλοι, την πληρώνουν τα βατράχια’’. Είναι φανερό ότι η παροιμία αυτή, προσαρμοσμένη στην σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα, ταυτίζει τα βουβάλια με τους ισχυρούς επιχειρηματίες και τα αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντά τους, ενώ τα βατράχια είναι ο Ελληνικός Λαός, ο οποίος αρκείται στον ρόλο του θύματος. Ο καπιταλισμός, ως οικονομικό σύστημα και με την πολιτική του προέκταση, έχει και αυτός τις δικές του φατρίες, οι οποίες συγκρούονται για την επιβολή των δικών τους συντηρητικών συμφερόντων. Στα πλαίσια αυτά, μπορεί να θεωρηθεί και ως ένας πόλεμος συμφερόντων η διαμάχη που έχει ξεκινήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα ανάμεσα σε διαφόρους μεγαλόσχημους του χρήματος με επιρροή στην πολιτική, κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου.
Φαίνεται, λοιπόν, ότι έχουν διαμορφωθεί δύο πόλοι αντιπαράθεσης για τον ποικίλο έλεγχο της Χώρας. Από την μια πλευρά υπάρχουν τα ’’ιερά τέρατα’’ της ντόπιας οικονομικής ελίτ, Γιώργος Μπόμπολας, Βαρδής Βαρδινογιάννης και Σταύρος Ψυχάρης και από την άλλη η τρόικα. Η επικείμενη ’’αλλαγή χεριών’’ στο Ελληνικό τραπεζικό σύστημα φαίνεται ότι άνοιξε ’’τους ασκούς του Αιόλου’’ για την ενδοκαπιταλιστική διένεξη. Αυτός ο έλεγχος των Ελληνικών τραπεζών από την τρόικα δημιουργεί και τις αντίστοιχες αντιδράσεις από τους τρεις προαναφερθέντες. Έτσι, ήδη τις τελευταίες ημέρες, βλέπουμε διάφορα σχόλια και ειδήσεις να απευθύνονται από τους μεν στους δε, και αντιστρόφως, σ’ έναν μάλλον αναγνωριστικό ρόλο ενόψει του επικείμενου ’’εμφυλίου’’ πολέμου στο καπιταλιστικό στρατόπεδο. Η όλη ουσία του γεγονότος έχει να κάνει με το αν θα συνεχίσει το μέχρι πρότινος οικονομικό κατεστημένο να εκμεταλλεύεται ποικιλοτρόπως τον τόπο ή αν η Χώρα μας θ’ αλλάξει αφέντη.  Η τρόικα, από την μεριά της, δείχνει να έχει στο επιτελείο της τον εφοπλιστή και ιδιοκτήτη του ’’Σκάι’’ και της ’’Καθημερινής’’, Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος διαμέσου διαφόρων ρεπορτάζ και δημοσιευμάτων ’’καρφώνει’’ την μέχρι τώρα διαμορφωμένη κατάσταση σ’ ό,τι αφορά στον έλεγχο της Χώρας. Βέβαια, αυτή η ’’αδελφική’’ σφαγή βγάζει διάφορα ’’άπλυτα’’ στην φόρα και αν μη τι άλλο αφήνει άφωνο κάθε μελετητή της σύγχρονης κοινωνικής και οικονομικής πραγματικότητας με δηλώσεις, όπως αυτές του Γ. Μπόμπολα, ο οποίος -απαντώντας με επιστολή του σε ερωτηματολόγιο που του απέστειλε το Reuters- είπε τα εξής: «Δεν έχω εκμεταλλευτεί ποτέ μέσα ενημέρωσης, τα οποία είναι ιδιοκτησία εταιρειών στις οποίες συμμετέχω για την προώθηση συμφερόντων της εταιρείας Ellaktor S.A…

ΤΟΥΡΚΙΑ > “Oι Ελληνες εκπαιδεύουν τρομοκράτες στο Λαύριο”


Απαράδεκτους ισχυρισμούς από την ακροδεξιά εφημερίδα Bugün η οποία με τίτλο « η συμφωνία προδοσίας του Λαυρίου» ισχυρίζεται πως η οργάνωση DHKP-C «έχει υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες!»
Η τουρκική εφημερίδα ισχυρίζεται πως «η συμφωνία προβλέπει την εκπαίδευση των μελών της οργάνωσης στο κέντρο εκπαίδευσης στο Λαύριο. Στο πρωτόκολλο αναφέρεται ρητά πως τα χτυπήματα της οργάνωσης θα γίνονται μόνο στην Τουρκία». Τώρα που βρήκε η εφημερίδα τέτοια συμφωνία , πως εμπλέκονται οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες δεν γράφεται τίποτα αναλυτικό. Ούτε παρουσιάζεται κάποιο ντοκουμέντο. Απλή ισχυρισμοί των ακροδεξιών κύκλων της Τουρκίας.


Η Bugün δεν σταματά στους ισχυρισμούς της και γράφει πως ο τελευταίος ηγέτης του DHKP-C Φεβζί Τεκίν είχε διασυνδέσεις με την παραστρατιωτική οργάνωση Εργκενεκόν.

Οι διαρροές περί Λαυρίου – που δεν συνοδεύονται από κανένα στοιχείο ούτε αποδίδονται σε κάποιον επίσημο – έχουν βρει έδαφος σε σειρά εφημερίδων την τελευταία εβδομάδα.

ΙΔΟΥ, ΤΑ 7 ΣΗΜΑΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ...


end1
Μου είπαν τις προάλλες μια πολύ ενδιαφέρουσα άποψη για τα σημάδια που φανερώνουν ότι το τέλος του κόσμου έρχεται σε πείσμα των άπιστων και σκέφτηκα να σας τη μεταφέρω.
Τα σημάδια είναι επτά! Γιατί ο αριθμός επτά είναι «μαγικός».
Και είναι τα εξής:
1] Ο Θεόδωρος Πάγκαλος δεν έχει χρήματα για να πληρώσει τους φόρους και πουλάει ακίνητα
2] Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος γράφει ποίηση
3] Ο Πέτρος Τατσόπουλος έχει πηδήξει τη μισή Αθήνα
4] Ο Γιώργος Παπανδρέου διδάσκει στο Χάρβαρντ
5] Ο γιος της Γιάννας Αγγελοπούλου στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ
6] Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκλεισε το βιβλιοπωλείο
7] Η Άννα Διαμαντοπούλου «ανακάλυψε» τη λέξη ευασφάλεια (ευελιξία και ασφάλεια)
Υ.Γ
Λένε ότι ο αριθμός 7 είναι «μαγικός» γιατί:
- 7 είναι τα χρώματα της ίριδας
- 7 είναι τα θαύματα του αρχαίου κόσμου
-7 είναι οι λόφοι στους οποίους είναι κτισμένες η Αθήνα, η Ρώμη και η Κωνσταντινούπολη
- 7 οι πληγές του Φαραώ
-7 οι πύλες της κολάσεως
- 7 τα θανάσιμα αμαρτήματα
- 7 οι νάνοι της Κοκκινοσκουφίτσας
topontiki.gr

Η Εκκλησία της Αλβανίας καταγγέλλει προσπάθεια μείωσης των Ορθοδόξων Χριστιανών


Η ορθόδοξος Αυτοκέφαλος Εκκλησία της Αλβανίας καταγγέλλει με επίσημη δήλωσή της η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ότι τα επίσημα στοιχεία της απογραφής του 2011 για του ορθόδοξους χριστιανούς της Αλβανίας είναι εντελώς ακριβή και απαράδεκτα. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «τα πρόσφατα στοιχεία τα ὁποῖα δημοσίευσε ἡ INSTAT ἀπό την τελευταία Απογραφή, του 2011, σχετικά με τη θρησκευτική διαστρωμάτωση του πληθυσμού της Αλβανίας, αναφέρουν ὡς ποσοστό των Ορθοδόξων Χριστιανών το 6,75%.
Πρόκειται για ἕνα ολοφάνερο λάθος ἤ, ακριβέστερα, ψέμμα. Ἡ διαδικασία της ἀπογραφῆς για την καταγραφή του θρησκεύματος δεν ανταποκρίνεται στη στοιχειώδη αντικειμενική μέθοδο πού ἀκολουθεῖται ἀπό τις Ευρωπαϊκές χώρες. Και τελικά προσβάλλει ὄχι μόνο τους Ορθοδόξους Χριστιανούς, πού ἀπό την αρχή του Ἀλβανικοῦ κράτους ὑπῆρξε ἡ πολυπληθέστερη χριστιανική κοινότητα, ἀλλά και όλους τους Χριστιανούς, τους οποίους περιορίζει κατά μεγάλο ποσοστό (ἀπό 31% σε 17%), και τελικά σκιάζει τη γενική εικόνα των θρησκευτικών κοινοτήτων στην Αλβανία»

Η Ορθόδοξος Εκκλησία της Αλβανίας θεωρεί «πολύ περίεργο και ύποπτο, το ὅτι ορισμένοι κύκλοι επεδίωξαν με διάφορα τεχνάσματα να παρουσιάσουν ὅτι οἱ Ορθόδοξοι μειώθηκαν κατά τά 2/3».

Και «καταγγέλλει τήν ἀντιεπιστημονική μέθοδο πού ἀκολουθήθηκε στό εὐαίσθητο θέμα τῆς καταγραφῆς τοῦ θρησκεύματος».
Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας

ΤΟ ΒΗΜΑ

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΓΙΑΔΗΣ: Ο "ΑΙΑΣ" ΤΟΥ FACEBOOK ΠΟΥ ΛΙΒΑΝΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ!!!

ADONIS
"ΜΕ ΠΡΟΔΩΣΕ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2"!!!
Ο Άδωνις Γεωργιάδης κυκλοφορεί στους διαδρόμους του διαδικτύου (facebook) και με το ψευδώνυμο "ΑΙΑΣ". Κανείς δεν γνωρίζει ότι πίσω από αυτό το υποκοριστικό κρύβεται ο Άδωνις εκτός και αν τύχει και το αποκαλύψει στον συνομιλητή του. Βγαίνει λοιπόν σεργιάνι στο διαδίκτυο ο Άδωνις (άλλη δουλειά δεν έχει να κάνει;) και αρχίζει το λακιρντί με τον κόσμο που τα ψέλνει στους πολιτικούς. Ο Άδωνις  έχει αναλάβει το έργο να λιβανίζει ...εαυτό του!!! Ως "ΑΙΑΣ" υποστηρίζει τις θέσεις και την πολιτική συμπεριφορά του Άδωνι Γεωργιάδη. Εκτός και αν βρεί τον δάσκαλό του οπότε την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια!

Νοίκιαζε διαμέρισμα σε Μαροκινούς με 10 ευρώ το κεφάλι και τον κατακρεούργησανΣυνεχίζεται απρόσκοπτα το εγκληματικό έργο των "ταγμάτων εφόδου" λαθρομετανάστων
Ένας 25χρονος Μαροκινός ταυτοποιήθηκε ως δράστης της δολοφονίας του 79χρονου συνταξιούχου εκπαιδευτικού, το πτώμα του οποίου βρέθηκε χθες σε κάδο ανακύκλωσης, στην περιοχή των Σαράντα Εκκλησιών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ο νεαρός αλλοδαπός είναι ο δράστης της ανθρωποκτονίας του συνταξιούχου καθηγητή. Ο 25χρονος αλλοδαπός, ο οποίος νοίκιαζε ένα από τα διαμερίσματα που κατείχε ο ηλικιωμένος στην περιοχή των Σαράντα Εκκλησιών, συνελήφθη χθες για αντίσταση, επειδή αρνήθηκε να ακολουθήσει τους αστυνομικούς στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης κατά το στάδιο της προσαγωγής υπόπτων. Ο νεαρός Μαροκινός φέρεται να ομολόγησε την πράξη του, υποδεικνύοντας ως συνεργούς του τρεις συμπατριώτες του. Μέχρι στιγμής όμως δεν προκύπτει εμπλοκή τους στο έγκλημα και εκτιμάται ότι τους υπέδειξε για λόγους αντεκδίκησης, επειδή τον ονομάτισαν προηγουμένως ως δράστη του εγκλήματος. Ο 79χρονος συνταξιούχος εκπαιδευτικός βρέθηκε νεκρός μέσα σε κάδο ανακύκλωσης. Το πτώμα του ήταν τυλιγμένο με σακούλες και κουβέρτα. Όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική έρευνα, έφερε βαρύτατα τραύματα στο κεφάλι και το σώμα του. Αποδεικνύεται πως η ενοικίαση σπιτιών σε λαθρομετανάστες δεν βλάπτει μόνο την Πατρίδα, αλλά η εμπλοκή με κακοποιά στοιχεία είναι εξαιρετικά επικίνδυνη.http://www.xryshaygh.com

Αντικατάσταση επίμαχης φράσης για τη στρατιωτική θητεία στην έκθεση της Τρόικας


Στη δημοσιότητα δόθηκε η έκθεση (.pdf) της Τρόικας επί του δεύτερου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας, προσχέδιο της οποίας με ημερομηνία σύνταξης την 27η Νοεμβρίου φιλοξενούσε εισήγηση για την κατάργηση της στρατιωτικής θητείας. Η επίμαχη φράση αντικαταστάθηκε ως εξής: “περαιτέρω εξορθολογισμός των δαπανών θα μπορούσε να επιτευχθεί με την αύξηση της χρήσης των ηλεκτρονικών δημόσιων συμβάσεων ή με τη μετάβαση σε επαγγελματική στρατιωτική υπηρεσία“.
Η πρόταση της Τρόικας για μετάβαση σε επαγγελματικό στρατό είναι αφενός ανεφάρμοστη λόγω του υπέρογκου οικονομικού κόστους που συνεπάγεται η μισθοδοσία χιλιάδων Επαγγελματιών Οπλιτών αφετέρου απορριπτέα λόγω της διάρρηξης που θα προκαλούσε η κατάργηση της θητείας στις σχέσεις του πολίτη με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Ενδεικτικά, η στελέχωση ενός (υποεπανδρωμένου) Τάγματος με 300 ΕΠ.ΟΠ θα προκαλούσε ετήσια επιβάρυνση (χονδικά 300 x €800 x 12 μισθοί χωρίς επιδόματα) ύψους 2.880.000 ευρώ στον προϋπολογισμό μόνο για τη μισθοδοσία τους και χωρίς να υπολογίζονται λοιπές επιβαρύνσεις του Δημοσίου. Αντίστοιχα η αντικατάσταση 57.490 στρατευσίμων οπλιτών που απέδωσε η Κλάση του 2012 αποκλειστικά με ΕΠ.ΟΠ. θα σήμαινε επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού με €551.904.000, δηλαδή πάνω από μισό δισ. ευρώ ετησίως μόνο για τη μισθοδοσία τους και χωρίς να υπολογίζονται λοιπές επιβαρύνσεις του Δημοσίου. Φυσικά η πρόταση της Τρόικας θα μπορούσε να εφαρμοστεί εάν οι ΕΕΔ μεταπέσουν σε στράτευμα επιπέδου Βουλγαρίας με προσωπικό 35.000…

ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΑΝΤΙΔΙΚΑ ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΥ-Π.ΚΑΜΜΕΝΟΥ. ΖΗΤΗΣΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ Ο ΔΙΕΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΕΡΤ


kammenos-liatsos
ΨΕΥΔΕΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΟ
"Σήμερα 18 Δεκεμβρίου 2012 στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων ο σημερινός Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ και εκδότης της εφημερίδας «Παρασκευή +13» Αιμίλιος Λιάτσος, αναφερόμενος σε συκοφαντικά δημοσιεύματα κατά των προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνου Καμμένου έκανε στο δικαστήριο την ακόλουθη δήλωση:
«Δηλώνουμε ότι το επίμαχο δημοσίευμα στηρίχθηκε, όσο τον αφορά, σε αναληθείς πληροφορίες τρίτων και με την έννοια αυτή του ζητώ συγνώμη».
Η παραπάνω δήλωση αφορά συκοφαντικά δημοσιεύματα με ψευδείς πληροφορίες που αναπαράχθηκαν στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο με σκοπό να πλήξουν το κύρος του Κινήματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και του προέδρου τους.
Αποτελούσαν δε κεντρικό μήνυμα των αποστατών.
Η συγγνώμη από τον κ. Λιάτσο και η ομολογία για την αναλήθεια των ισχυρισμών του γίνεται αποδεκτή.
Τα χαλκεία των υπαλλήλων του κ. Σαμαρά, της νέας τάξης πραγμάτων και των εκπρόσωπων τους αποκαλύπτονται.
Ο Πάνος Καμμένος δήλωσε:
«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και εγώ προσωπικά αντέχουμε τις συκοφαντικές επιθέσεις, αποδεικνύουμε την αλήθεια, συνεχίζουμε τον ανένδοτο αγώνα, καλούμε τους Έλληνες σε συστράτευση για την απελευθέρωση της Ελλάδας.
Δεχόμαστε τη συγγνώμη, τη μεταμέλεια και τη μετάνοια.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ.»

Τρέμουν ακόμα οι ανθέλληνες το Λιοντάρι των Βαλκανίων…τον στρατηγό Γρυλλάκη!


Η “περίεργη” κινητικότητα στο θέμα των Σκοπίων, ο άνθρωπος που κρατά ακόμα Θερμοπύλες και οι επαγγελματίες “Σουλεϊμάνηδες”. Τις σκοτεινές μέρες του χάους, όταν τα Βαλκάνια άρχισαν να κομματιάζονται από τις γερμανικές μεθοδεύσεις, η Ελλάδα ευτύχησε να έχει στα όπλα έναν ευπατρίδη, έναν ευφυή και αποφασισμένο Έλληνα, τον στρατηγό Νίκο Γρυλλάκη. Εχθροί και φίλοι σήμερα, ομολογούν ότι ο ρόλος του ήταν καταλυτικός στο να εμποδίσει τότε την πραγματοποίηση των ονειρώξεων του Ράιχ, με πυλώνες που κρατούν ακόμα και σήμερα. Ο στρατηγός Νίκος Γρυλλάκης δόμησε ένα πανίσχυρο σύστημα διασφάλισης των εθνικών συμφερόντων, με ανθρώπους ορκισμένους για την πατρίδα.

Ακόμα και ο πολιτικός αντίπαλος, Ανδρέας Παπανδρέου του ανέθεσε ειδικές αποστολές ενώ το σύστημα Σημίτη προσπαθούσε απεγνωσμένα να τον εξοντώσει. Η δράση του πολυδιάστατη και ανιδιοτελής, αποτελεί σημείο αναφοράς ειδικά σήμερα που κάποιοι πωλούν την Πατρίδα αντί πινακίου φακής. Ο ίδιος ποτέ δεν διεκδίκησε δάφνες. Πάντα μιλούσε για την πατρίδα και την πολιτική που οφείλει να ασκήσει στα Βαλκάνια βλέποντας μπροστά. Ουδείς για παράδειγμα, δεν έμαθε πως “έκλεισε” αθόρυβα το θέμα των διεκδικήσεων της Ρουμανίας ή πως ο Σημίτης ακύρωσε μία κίνηση που θα είχε ανάγει τα Σκόπια όχι αντίπαλο αλλά δορυφόρο της Ελλάδας.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο τρόπος δράσης του επηρεάζει τις εξελίξεις ακόμα και σήμερα στο θέμα του ονόματος του κράτους των Σκοπίων. Θεωρούν δε ότι η απαξίωση του στρατηγού είναι απαραίτητη για να οδηγηθεί η χώρα σε επώδυνες υποχωρήσεις, γεγονός καθόλου άσχετο με την “περίεργη” κινητικότητα των τελευταίων ημερών γύρω από το θέμα, που έχει φτάσει μέσω ανάλογων ερωτήσεων και στο κοινοβούλιο.

Οπωσδήποτε δεν είναι καθόλου συμπτωματική και η εμφάνιση “περίεργων” ανυπόγραφων δημοσιευμάτων που σχετίζονται με άτομα αμφιβόλου παρελθόντος και ξεκάθαρου παρόντος στην κοινωνία που ο “Σουλεϊμάν” αγοράζει συνειδήσεις και υπηρεσίες ως άλλος σουλτάνος. Αν συνδυαστούν όλα αυτά με την απόφαση της Ουγγαρίας να αναγνωρίσει τα Σκόπια ως “Μακεδονία” ανοίγοντας κερκόπορτα στην καρδιά της ΕΕ, υποδεικνύουν οργανωμένο σχέδιο σε μία συγκυρία που το Ελληνικό κράτος φαίνεται να βρίσκεται στο καναβάτσο.

Στην εποχή της πληροφορίας όμως, οι ανίερες επιδιώξεις σύγχρονων εφιαλτών, ειδικά στον τομέα της προπαγάνδας πέφτουν στο κενό εκθέτοντας τους ίδιους και τα αφεντικά τους. Εάν υπάρχει όμως ένα ψήγμα αξιοπρέπειας στον σημερινό κρατικό μηχανισμό, θα πρέπει άμεσα να διερευνηθούν τα κίνητρα των συκοφαντών, οι σχέσεις τους με τον κρατικό μηχανισμό σε νευραλγικούς για την εθνική ασφάλεια τομείς, αλλά και τα περίεργα αλισβερίσια με κάποιους ενστόλους. Που πιστεύοντας ότι προωθούν τις καριέρες τους μέσω “δημοσίων σχέσεων” με υπαλλήλους των σουλεϊμάνηδων, τίθενται κατ’ ουσίαν συνένοχοι.

Απέναντι στους ιδιοτελείς σαλτιμπάγκους, θα βρίσκονται πάντα ευπατρίδες σαν τον στρατηγό που ο βίος του εως σήμερα αποδεικνύει αυτό που γράφουμε πάντα στο Ολυμπία: Ο μόνος διαχωρισμός που ισχύει στην Ελλάδα, είναι τα λαμόγια και οι πατριώτες. Ουδείς άλλος. Όποιος συντάσσεται με τους Πατριώτες διαθέτει και το απαραίτητο πυρηνικό όπλο που δεν δύναται να αντικατασταθεί ούτε από αργύρια, ούτε από “ισχυρές διασυνδέσεις”, ούτε από διαπλεκόμενα συστήματα. Την Ψυχή.

Ας το γνωρίζουν…


olympia

Ε, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΣΙΓΟΥΡΕΥΤΗΚΑΜΕ ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


benizela
«ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ, ΟΠΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ»
είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των τριών πολιτικών αρχηγών.
«Το θέμα είναι η ανακοπή της ύφεσης, η αντιμετώπιση της ανεργίας, το θετικό πρόσημο, οι ρυθμοί ανάπτυξης και η δημιουργία θέσεων εργασίας», συμπλήρωσε στις δηλώσεις του.
Ε, μετά από αυτό είναι να αναρωτιέται κανείς για το αν ζούμε τις τελευταίες ημέρες σε τούτο τον κοσμάκι;http://makeleio.gr

ΕΠΕΙΓΟΝ: Ας τους απαντήσουμε στην Δημόσια Διαβούλευση της «εργάσιμης Κυριακής». Λήγει σε 3 ημέρες (21/12) ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/12/3-2112.html#ixzz2FQd3TToE(Σημ. κατάνυξης: Προωθήστε και βάλτε και οι ίδιοι σχόλια, όσο προλαβαίνουμε, στην παρακάτω Δημόσια Διαβούλευση, η οποία ομολογώ μας έπιασε στον ύπνο).
Επιστολή από αναγνώστη μας Κωνσταντίνο: Για το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές δεν έχει επισημανθεί στο διαδίκτυο η δυνατότητα αλλά και ανάγκη της μαζικής αντίδρασης των πολιτών μέσω της ηλεκτρονικής διαβούλευσης του Υπουργείου ανάπτυξης.
Μην ξεχνάμε την επιτυχία της μαζικής αντίδρασης του κόσμου στη διαβούλευση του Υπουργείου Δικαιοσύνης στο επαίσχυντο νομοσχέδιο «περί ρατσισμού»  κατά των λαθρομεταναστών, που τελικά, ουδέποτε κατατέθηκε.
     Η διάρκεια της διαβούλευσης είναι από 14/12 μέχρι 21/12, δηλαδή λήγει σε τρείς ημέρες!

     Πιστεύω ότι πρέπει να γίνει πρόσκληση από τα πατριωτικά ιστολόγια για μαζική συμετοχή και κατακεραύνωμα της νέας αυτής επίθεσης στην παράδοση της ορθόδοξης Ελλάδος μας. Η ιστοσελίδα της διαβούλευσης είναι:   http://www.opengov.gr/ypoian/?p=3528

ΤΙ ΗΤΑΝ Η ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ... ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ.


Τι ήταν η Ομάδα Ζήτα...Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.eglimatikotita.gr


Αλλο ενα "ηρωϊκο" τμημα που απο σκοπιμοτητες εχει υποβαθμιστει.

Απο την αρχη μεσα στην φωτια με αυταπαρνηση,με εξοπλισμο χαμηλης ποιοτητος (κρανη,περιστροφο,οχι αλεξισφαιρο,χωρις ενδυση μοτοσυκλετιστη) ηταν παντα στην 1η γραμμη.Ζιζ ζακ αναμεσα στα αμαξια,περναγαν στο τσακ κοκκινα φαναρια,αγριες καταδιωξεις με κινδυνο να χτυπησουν,πιστολιδι.Ολοι τους ηταν μηχανοβιοι πριν μπουν στο Σωμα,ορισμενοι απο αυτους και πρωην κοντρακηδες.Υπηρχαν περιπτωσεις οπου το βραδυ συμμετειχαν σε παρανομους αγωνες και το πρωι κυνηγουσαν μελη της παρεας με την οποια ετρεχαν! Ποιος παλιος δεν θυμαται περιπτωσεις οπου μετα απο κυνηγητο παρανομων οταν επιαναν την μηχανη παρκαρισμενη "ποιανου ειναι αυτη ρε σεις?" μα κανεις δεν ελεγε ποιανου ηταν να χτυπουσαν με το γκλοπ κανενα φλας μπας και μαρτυρησει κανεις ή μηπως πεταχθει ο θιγμενος ιδιοκτητης.Αργοτερα φορεσαν δερματινο μπουφαν και παντελονι,πηραν δικα τους οπλα (ειχα δει Colt Python,Smith & Wesson 59,CZ 75) με full face κρανη.

Οταν ακουσες σε περιστατικο θορυβο μηχανης με ηχο ασυρματου κι εβλεπες την δερματινη φιγουρα με το χρυσο σημα στο στηθος ηξερες πως τα πραγματα θα ηταν ζορικα για τους παρανομους,το "ωχ ρε Ζηταδες" ηταν η συνηθης εκφραση.Φοβος και τρομος,επεφταν σαν γερακι στο κυνηγητο πανω στους παρανομους χωρις να υπολογιζουν τιποτα γιαυτο και ειχαν συχνα και θυματα.Ειτε ανοιγμα δρομου να περασει ασθενοφορο ειτε κυνηγητο ληστων οι Ζηταδες ηταν εγγυηση οτι η δουλεια θα γινει. Ολοι τους λιγο πολυ ειχαν πεσει σε καταδιωξεις,γδαρμενοι σε γονατα-πηχεις,με αγαπη για τις μηχανες αλλα και για την δουλεια που εκαναν.

ΜΙΑ ΑΙΜΟΡΡΑΓΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΛΗΓΗ.


«Το χάρισμα» της αχαριστίας.


Σήμερα δεν υπάρχει Έλληνας που να μην προβληματίζεται γιατί φθάσαμε σε αυτό το σημείο ((που τα σκιάζει η φοβέρα και η οικονομική σκλαβιά)).Νύκτα και μέρα σκεπτόμασθε τι έφταιξε? και όλο μπερδευόμασθε διαβάζοντας τις αντικρουόμενες οικονομικές αναλύσεις.
Μήπως φταίξαμε εμείς γιατί συμπεριφερθήκαμε σαν βλάκες? και πιστέψαμε σε πομπώδεις αερολογίες και τερατώδη ψέματα? Άλλωστε είναι κοινωνιολογικό εύρημα προς διερεύνηση ότι αυτός που ζει με ψέματα πιστεύει και πιο εύκολα στα ψέματα των άλλων.
Σε εμάς όμως πιστεύω ότι συνέβη κάτι πιο σοβαρό και βαθύτερο, συμπεριφερθήκαμε αχάριστα απέναντι στα πολύτιμα, απλά και καθημερινά που είχαμε. Αυτό ήταν που μας μετάλλαξε και σήμερα μας πονάει. Γίναμε αχάριστοι προς τον ευεργέτη συνάνθρωπο μας, προς τους μεγαλύτερους, προς τους γονείς, στα παιδιά μας ακόμα και στους πιστούς φίλους. Δείξαμε την μεγαλύτερη και αποτρόπαια αχαριστία στο απαράμιλλο περιβάλλον και την Ελληνική φύση και συνεχίζουμε με μανία να αδιαφορούμε με αχαριστία προς την πατρίδα μας, την ιστορία, τα ιερά και τα όσια μας αλλά κυρίως και προς τον ίδιον τον ΘΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ μας. Έτσι καταντήσαμε να βγαίνουμε κάθε πρωί στο δρόμο και αντί καλημέρα να εισπράττουμε την καληνύχτα της αχαριστίας.
Τι είναι αχαριστία? Η ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.
Μπράβο λοιπόν σε αυτούς που δούλεψαν εξαντλητικά εδώ και χρόνια και με αμοιβή εισήγαγαν τα κοινωνιολογικά μοντέλα της νέας εποχής για να αλλοιώσουν το φιλότιμο του ΕΛΛΗΝΑ-ΡΩΜΗΟΥ στο τύπο του δικού τους προιόντος που είναι η αχαριστία του νεοέλληνα.
Εδώ λοιπόν που μεγαλούργησε το φιλότιμο, σήμερα ακμάζει η αχαριστία που σαν νευροπαραλυτικό δηλητήριο καταστρέφει κάθε ικμάδα της μικρής κοινωνίας μας. Το χειρότερο όμως από όλα είναι ότι η αχαριστία έγινε παραφύση τρόπος ζωής και συμπεριφοράς στην πολύπαθη νεολαία μας που δεν έφταιξε γι αυτό , αντίθετα είχε υπόδειγμα εμάς τους μεγαλύτερους.
Έτσι λοιπόν αντί να αποκτήσουμε και να χαρίσουμε αρετές στα παιδιά μας, εμείς τους κολλήσαμε ((το χάρισμα)) της αχαριστίας. Άντε λοιπόν με το ξένο αυτό προς εμάς(( χάρισμα)) να κτίσουμε ευημερούσα κοινωνία η οικονομία η να αναδείξουμε σωστή πολιτική ηγεσία? Αυτή την παραλυσία μας την εκμεταλλεύονται και εφαρμόζουν επί της κεφαλής μας βάρβαρες πολιτικές. Ξεβολεύονται τα πάθη μας και μόνο γι αυτό αγωνιούμε για το μέλλον...και φυσικά ο εγωπαθής αχάριστος σαν μέλλον εννοεί την ασφάλεια των υψηλών μη δικαιολογημένων καταθέσεων του και την τρυφηλή ζωή την στιγμή που δίπλα του καταρρέουν από την προδοσία τα πάντα.
Σήμερα ακούγονται εναγώνιες φωνές αναζήτησης κάποιας ηγετικής φυσιογνωμίας που θα μας βγάλει από το βρώμικο τέλμα . Πρέπει να δείχνουμε ηλίθιοι για να πιστέψουμε ότι θα σωθούμε από έναν άνθρωπο η έναν ευρύτερο πολιτικό σχηματισμό την στιγμή που τα μέσα και τα έξω κέντρα γεωπολιτικών σχεδιασμών έχουν καθορίσει και την παραμικρή λεπτομέρεια της πορείας του Έθνους μας.
Είναι πικρό να βλέπεις ότι όλοι μας έχουνε προδώσει και όχι μόνο αυτό αλλά μας έχουν και κατασκανδαλίσει με τις πράξεις και τις συμπεριφορές τους. ΕΝΑΣ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΔΟΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ, Ο ΠΛΑΣΤΗΣ ΜΑΣ.
ΑΥΤΟΣ στέκεται απέναντι μας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που είναι η θεία παιδαγωγία μας και προσμένει να γίνουμε πάλι ΛΕΒΕΝΤΕΣ και ΛΕΒΕΝΤΙΣΣΕΣ αποδιώχνοντας την μιζέρια της αχαριστίας και την φρενοβλάβεια του εγωισμού.
Όταν το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ εξ αιτίας των δύσκολων συγκυριών σταθεί σαν τον ΑΣΩΤΟ της παραβολής ταπεινά και δοξολογικά απέναντι στον ΘΕΟ του, ένα είναι σίγουρο ότι θα καταπέσουν αυτομάτως όλες οι μηχανές του αντίδικου και θα διαλυθούν όλοι οι παλαιοκαιρισμένοι ιστοί του. Ένα πράγμα μόνο να σκεφθούμε, πόσο μας φοβάται ο αντίδικος και τα όργανα του, έστω και με αυτά τα χάλια μας που επιμένει τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα την περίοδο των Χριστουγέννων να χλευάζει και να προσβάλλει την ιερότητα του ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΑΝΘΡΩΠΗΣΕΩΣ TOY ΚΥΡΙΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, και μάλιστα εδώ στο λίκνο της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.
Μήπως με την ίδια χλευαστική συμπεριφορά δεν ήρθαν πριν δυο χρόνια οι τοκογλύφοι δανειστές ζητώντας προς ίδιον όφελος ακόμα και την Ακρόπολη? Σήμερα ζητάνε να μας ((φάνε ζωντανούς)). Θα τους αφήσουμε?
ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ
ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΣΟΒΟ
Η Σερβία απαντά με "τσαμπουκά" λόγω ΡωσίαςΑναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.defencenet.gr


Ο πρόεδρος της Σερβίας Νίκολιτς προσανατολίζεται προς μία νέα κατάσταση στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο. Αυτή θα εμπεριέχει κάποιο είδος κρατικής οντότητας, αναφέρει το σερβικό B92 επικαλούμενο την εφημερίδα Νόβοστι.

Το έγγραφο αυτό – γράφει το δημοσίευμα- θα μπορούσε να επηρεάσει ουσιαστικά την τύχη του Κοσσυφοπεδίου με την υποστήριξη των ηγετών των κυβερνώντων κομμάτων στην συνάντηση που θα γίνει στη βίλα ‘Bokejika’.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες της εφημερίδας, η Σερβία θα πρέπει να αγωνιστεί για να επισημοποιήσει το καθεστώς και τα δικαιώματα των Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο.

Η ιδέα είναι να ληφθεί σε μια ευρύτερη δυνατή εδαφική περιοχή του βόρειου Κοσσυφοπεδίου  σημαντική αυτονομία, ως να αποτελεί κάποια οντότητα, όπως για παράδειγμα της Σερβικής Δημοκρατίας (στη Βοσνία).

Αυτή η πρόταση θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης με τη διεθνή κοινότητα. «Ωστόσο, η πλατφόρμα θα αποτελέσει πρόκληση προς το Βελιγράδι, κυρίως για το Σύνταγμα της Σερβίας, επειδή σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αναγνωριστεί η ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, ως κράτος. Και αυτή η προσέγγιση υπερασπίζεται ένα κύριο στόχο- να διευκολύνει περισσότερο την καθημερινή ζωή του λαού μας, καθώς την ίδια στιγμή δεν θα σχετίζονται οι πολίτες, απόλυτα, με τα θεσμικά όργανα της Πρίστινα», σημειώνει η Νόβοστι.

Επιπρόσθετα ο πρωθυπουργός, Ίβιτσα Ντάτσιτς, επιβεβαίωσε το δημοσίευμα ότι ο αρχηγός του κράτους αυτήν την εβδομάδα θα παρουσιάσει μια πλατφόρμα προς την αντιπολίτευση. Φυσικά όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς την στήριξη και υποστήριξη της Ρωσίας...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Να πως γιγαντώνεται η λαθρομετανάστευση… Σπείρα Πακιστανών πλαστογραφούσε ταξιδιωτικά έγγραφα στη Σάμο ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/12/blog-post_5184.html#ixzz2FQbxNYDs


Ολόκληρη βιομηχανία πλαστογράφησης ταξιδιωτικών εγγράφων είχαν στήσει τρείς Πακιστανοί στη Σάμο εξασφαλίζοντας τεράστια έσοδα από την πώλησή τους σε ομοεθνείς λαθρομετανάστες οι οποίοι εν συνεχεία κατάφερναν με αυτόν τον τρόπο να «νομιμοποιήσουν» την παραμονή τους στη χώρα μας…

Τα μέλη της σπείρας (ηλικίας 37, 20 και 26 χρονών), που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα, είχαν δημιουργήσει στην οικία τους ένα ολόκληρο εργαστάσιο πλαστογραφίας: έπειτα από έρευνα βρέθηκαν στη κατοχή τους δύο φορητοί υπολογιστές, μία κεντρική μονάδα υπολογιστικού συστήματος, ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος και μία πλειάδα φορητών μονάδων αποθήκευσης USB..

Στην οικία των Πακιστανών πλαστογράφων βρέθηκαν επίσης δύο χαρτοφύλακες με κωδικούς ασφαλείας, διαβατήρια καθώς και αρκετά έγγραφα και φωτογραφίες που χρησιμοποιούνταν για τη δημιουργία πλαστών διαβατηρίων. Με αυτόν τον «εξοπλισμό» κατάφερναν να δημιουργούν «βρετανικά» διαβατήρια τα οποία «εκδίδονταν» για λαθραίους μετανάστες Πακιστανικής καταγωγής που εισέρχονταν στη χώρα μας.

Οι τρείς αλλοδαποί οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Σάμου, ενώ εκκρεμεί η απαιτούμενη έρευνα για πιθανές διασυνδέσεις και διακλαδώσεις τους και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, καθώς και για την εξακρίβωση των πιθανών λαθρομεταναστών-πελατών που λαμβάνοντας τις «υπηρεσίες» τους διαμένουν (ακόμη) παράνομα στην Ελλάδα..

Με την αφορμή αυτής της είδησης θα πρέπει να τεθούν δύο ουσιαστικά ερωτήματα: γιατί δεν πραγματοποιούνται πιο εξονυχιστικοί έλεγχοι διασταυρώσεως των στοιχείων των ταξιδιωτικών εγγράφων; Γιατί αφήνονται ολόκληρες περιοχές της χώρας στο έλεος των διακινητών και των «πλαστογράφων» της λαθρομετανάστευσης : «Ξέφραγο» αμπέλι ή μία καλά στημένη βιομηχανία εισροής λαθραίων μεταναστών;

pentapostagma.gr

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΚΤΟΞΕΥΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟ ΔΟΡΥΦΟΡΟ GOKTURK-2«Μάτια» των Τούρκων πάνω από την ΕλλάδαΑναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.antinews.gr


Οι Τούρκοι εκτοξεύουν τον πρώτο τους κατασκοπευτικό δορυφόρο στο Διάστημα. Η τουρκική Αεροπορική Βιομηχανία (TΑΙ) και το Ίδρυμα Ερευνών της γειτονικής χώρας (TUBITAK) ολοκλήρωσαν τη δημιουργία του δορυφόρου Gokturk-2, που κατά το 80% είναι τουρκικής κατασκευής. O δορυφόρος μεταφέρθηκε στην Κίνα και εκτός απροόπτου θα εκτοξευθεί σήμερα, από το διαστημικό κέντρο Τζιουγκουάν. Ο δορυφόρος θα ανήκει στην Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας και το κόστος κατασκευής του ανήλθε περίπου στα 70 εκατ. ευρώ.

Φιλοσκοπιανές θέσεις από μια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γαϊτάνη. ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/12/blog-post_1234.html#ixzz2FQbZjizL

ΔΩΡΕΑΝ!

Την λένε Γιάννα Γαϊτάνη, είναι βουλευτής στην Α' Θεσσαλονίκης και σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Nova Makedonija" των Σκοπίων, έδωσε ρεσιτάλ εθνομηδενισμού. Τι είπε:
"Επιτρέψτε μου να πω ότι άτομα από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν σε διαδηλώσεις στη χώρα σας το 2010 και υπήρξε προσκεκλημένος από το κόμμα στην κρατική τηλεόραση ο οποίος χρησιμοποίησε το όνομα που χρησιμοποιείτε εσείς: Μακεδονία... Εγώ νομίζω ότι το πρόβλημα δεν έγκειται μόνον στο όνομα. Εάν τα πράγματα είχαν έτσι και εάν όλα ήταν τόσο απλά, τότε δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Πίσω από το ζήτημα της ονομασίας υπάρχει η επέκταση της οικονομίας της Ελλάδας.
Η Ελλάδα επιχειρεί να καταστεί υπερδύναμη στα Βαλκάνια και επιχειρεί να επεκταθεί σε όλη την περιοχή της βαλκανικής χερσονήσου. Αιτία για αυτό που συμβαίνει με το όνομα είναι τα συμφέροντα των Ελλήνων καπιταλιστών στη Μακεδονία. Το όνομα συνιστά απλώς άλλοθι και χρησιμοποιείται ως προκάλυμμα, προκειμένου να καλυφθούν τα άλλα πράγματα που συμβαίνουν".
Όχι βέβαια ότι είναι η μόνη στην Κουμουνδούρου, που λέει ανάλογες ανοησίες. Η Γαϊτάνη, είναι τροτσκίτρια, και το 1987 εντάχθηκε στην Ο.Σ.Ε. (Οργάνωση Σοσιαλιστική Επανάσταση), ενώ από το 2001 είναι στέλεχος της συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, Δ.Ε.Α. (Διεθνιστική Εργατική Αριστερά).

Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ


ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ "ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ"
Για στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας στα ΒαλκάνιαΑναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.defencenet.gr


Την ανησυχία τους εκφράζουν πολιτικοί κύκλοι στην Αλβανία για μια ενδεχόμενη Ρωσική στρατιωτική παρουσία στα Βαλκάνια.

Αναστέλλονται για ένα χρόνο οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/12/blog-post_274.html#ixzz2FQasnskk

ΔΩΡΕΑΝ!

αναστέλλονται-για-ένα-χρόνο-οι-πλειστηριασμοί-πρώτης-κατοικίας
Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, μετά από πρωτοβουλία του υπουργείου Ανάπτυξης, αναστέλλονται μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2013 οι πλειστηριασμοί για την πρώτη κατοικία και οι εξώσεις στις εμπορικές μισθώσεις.
Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα προαιρετικής λειτουργίας των καταστημάτων και των επιχειρήσεων για τις δύο επόμενες Κυριακές, ενόψει των

Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Εξάλλου, με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, στις τράπεζες και στα ΕΛΤΑ θα εξοφλούν οι φορολογούμενοι τις βεβαιωμένες οφειλές τους προς τις ΔΟΥ υποχρεωτικά από 1 Ιουνίου 2013.
Μέχρι τότε η καταβολή των φόρων και άλλων οφειλών θα γίνεται εναλλακτικά στις ΔΟΥ ή στις τράπεζες και τα ΕΛΤΑ. Η απόφαση αυτή, όπως ορίζεται, ισχύει από την ημέρα δημοσίευσής της στο ΦΕΚ.
πηγη

.

Αποκαλύψεις για τις σχέσεις πλουτοκρατίας και καναλιώνΑποκαλύψεις για τις σχέσεις πλουτοκρατίας και καναλιών
Στην Ελλάδα της διαπλοκής με όλα τα ΜΜΕ ελεγχόμενα από το σύστημα είναι σπάνιες οι φορές που ανοίγουν τα σύννεφα της διαπλοκής, προκειμένου να φανεί μια αχτίδα αλήθειας από μέσα. Οι φορές αυτές είναι συνήθως όταν η αλήθεια, δεν δύναται να κρυφτεί, οπότε ο υποψιασμένος αναγνώστης πρέπει να μπορέσει να αποκρυπτογραφήσει τις διαστρεβλώσεις, στις οποίες προβαίνουν τα μέσα χειραγώγησης του Λαού. Η άλλη περίπτωση είναι να εμφανιστούν φυγόκεντρες τάσεις και αντικρουόμενα συμφέροντα εντός του ίδιου του συστήματος, οπότε κάποιος πρέπει να μπορέσει να βγάλει άκρη μέσα από τις άναρθρες κραυγές του καυγά μεταξύ των ταγών του καθεστώτος.
Αυτή η δεύτερη, πιο σπάνια, περίπτωση είναι σε επικαιρότητα σήμερα στην Ελλάδα με τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις του ξένου τύπου για την εν Ελλάδι πλουτοκρατία, που διαλύει την χώρα όπως γράψαν οι Financial Times,  και τις ανταπαντήσεις των εγχώριων πλουτοκρατών. Μέσα στα ρεπορτάζ, το πιο πρόσφατο από τα οποία είναι του Reuters, και τις επιστολές (καταγγελτικές ή απαντητικές), εμφανίζονται πολλά ονόματα εν Ελλάδι καναλιών όπως το MEGA και το ΣΚΑΪ. Μιλώντας συγκεκριμένα, ο Αλαφούζος του ΣΚΑΪ είπε ότι κάποια μέσα μαζικής ενημέρωσης «είναι στην ουσία γραφεία τύπου επιχειρηματικών ομίλων», ενώ ο Μπόμπολας έσπευσε να απαντήσει ότι αυτός δεν το έχει κάνει ποτέ αυτό.
Πραγματικά σπαρταριστές οι δηλώσεις και τα ξεκατινιάσματα των ισχυρών του καθεστώτος και ίσως κάποιος να γέλαγε, αν η κατάσταση δεν ήταν τόσο απελπτιστική. Είναι βεβαίως και εκπαιδευτικές, για να αρχίσουν να καταλαβαίνουν όλοι οι Έλληνες ότι από τους δέκτες των τηλεοράσεων τους λαμβάνουν χειραγωγούμενη ενημέρωση από αυτούς που ξεπουλάνε την Ελλάδα. Οι οποίοι παρόλες τις διαφορές και τις κόντρες τους, συμφωνούν σε ένα και μόνο ζήτημα: Στην έχθρα τους ενάντια στην Χρυσή Αυγή.
Γιατί σε αυτή την διαμάχη των πλουτοκρατών, η Χρυσή Αυγή δεν έχει θέση όπως όλα τα υπόλοιπα κόμματα. Γιατί η Χρυσή Αυγή δεν θα διαλέξει ποτέ στρατόπεδο σε αυτή την διαμάχη των εχθρών του Έλληνα, αλλά θα τους πολεμήσει, όπως πολεμάει από την μέρα της ίδρυσης της, ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ. 

Δυτική Ελλάδα: Εικόνες εξαθλίωσης! Πληθαίνουν οι άστεγοι στο κέντρο των πόλεων ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/12/blog-post_8601.html#ixzz2FQZxRNyX

ΔΩΡΕΑΝ!

δυτική-ελλάδα-εικόνες-εξαθλίωσης-πληθαίνουν-οι-άστεγοι-στο-κέντρο-των-πόλεων
Tους τρεις βαθμούς άγγιξε πριν από λίγες ημέρες το θερμόμετρο τις νυχτερινές ώρες ακόμη και στις πεδινές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας κάτι που σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων αναμένεται να επαναληφθεί και τα επόμενα 24ωρα.   
Κάτω από αυτές τις καιρικές συνθήκες και μόλις λίγες ημέρες πριν τις γιορτές, γύρω μας υπάρχουν κρυμμένες …σκιές ανθρώπων που βρέθηκαν ξαφνικά στο δρόμο, να προσπαθούν να

ζεσταθούν με μια κουβέρτα κρυμμένοι πίσω από τα λιγοστά τους υπάρχονται.   
Χαρακτηριστική για την πόλη της Πάτρας ήταν η περίπτωση που κατέγραψε προ ημερών το thebest.gr με έναν πολίτη ο οποίος βρίσκει καταφύγιο στην είσοδο του Κοινωνικού Τομέα της Πάτρας, στην οδό Γούναρη.   
Δεν γνωρίζουμε εάν ο άστεγος, γνωρίζει ότι κοιμάται στην είσοδο μιας Υπηρεσίας που σκοπός της είναι να μεριμνά για άτομα, όπως τον ίδιον, πόσο μάλλον, εάν έχει ζητήσει βοήθεια από τους αρμόδιους του φορέα.   
Το πιθανότερο είναι ο άνθρωπος να είναι αλλοδαπός και να μην έχει προστρέξει για βοήθεια στον Κοινωνικό Τομέα, όπου είναι βέβαιο ότι θα του την έδιναν.   
Πολλοί είναι αυτοί που αργά τη νύχτα έχουν δει και ένα ζευγάρι ηλικιωμένων να προσπαθεί να βρει καταφύγιο στις εισόδους των καταστημάτων της Ρήγα Φεραίου.   
Αντίστοιχα και στην Ηλεία και πιο συγκεκριμένα στην πόλη της Αμαλιάδας, όπως γράφει η εφημερίδα «Πρωινή», ένας άστεγος τυλιγμένος σε μια κουβέρτα να προσπαθούσε μια από τις προηγούμενες νύχτες να ζεσταθεί με τα χνώτα του σε κάποιο σημείο της πόλης που «απάγκιαζε».   

Θα έβγαζε εκεί τη νύχτα! 
Γύρισε να του προσφέρει μια ακόμη κουβέρτα και λίγο φαγητό. Το πρωί που τον αναζήτησε, είχε μαζέψει τα «υπάρχοντά του» και είχε εξαφανιστεί. Ως το επόμενο βράδυ που θα επέστρεφε…   
Μάθαμε ότι ο πολίτης αυτός αναζήτησε τρόπους να εξασφαλίσει μόνιμη βοήθεια, ο άστεγος συνάνθρωπός μας. Απευθύνθηκε μάλιστα και στην πρόνοια του δήμου. Τον ενημέρωσαν ότι θα πρέπει να τον βρει να τον οδηγήσει ως την υπηρεσία να του εξασφαλίσουν ένα βιβλιάριο απορίας… Είναι μια μορφή βοήθειας και αυτή, αλλά σίγουρα δεν του εξασφαλίζει τη στέγη που έχει ανάγκη… Ασφαλώς δεν αποτελεί τη μοναδική περίπτωση στην Ηλεία ο άστεγος της Αμαλιάδας.   
Στον Πύργο έχουν επίσης αναφερθεί περιπτώσεις συνανθρώπων μας που βρίσκουν τα βράδια καταφύγιο στο χώρο του σιδηροδρομικού σταθμού. Και άλλοι που ανοίγουν τα  κλειστά σπίτια της παραλιακής ζώνης, από Σπιάντζα ως το Κατάκολο, όχι για να κλέψουν κάτι, αλλά απλά για να βρουν χώρο στεγασμένο να κοιμηθούν τώρα το χειμώνα.   
Ίσως είναι επομένως ώρα υπηρεσίες και φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της προσφοράς βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας, να αναζητήσουν τρόπους και χώρους όπου θα βρίσκουν καταφύγιο  συνάνθρωποί μας,  που βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη.   
Διαδικασίες για να διαπιστωθεί το κατά πόσο όντως έχουν ανάγκη στήριξης, υπάρχουν. Αρκεί να υπάρξει και η πρόθεση από πλευράς της κοινωνίας μας και των φορέων της. Όχι υπό την μορφή της φιλανθρωπίας, αλλά της αλληλεγγύης.   
πηγη

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΑΝΤΩΝΑΚΗ!

SAMARAS94

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η… ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ

Τελικά, δεν ήταν καθόλου μάταιες οι συνεχείς επισκέψεις στην Αθήνα και οι επαφές με πολιτικάντηδες του σάπιου μεταπολιτευτικού κατεστημένου, του «αντιρατσιστή» Βενιαμίν Αμπτάν (γαλλικής υπηκοότητας, πρωτοστάτη της ομαδικής επιστολής με τίτλο «Είμαστε όλοι Έλληνες Εβραίοι», που δημοσιεύθηκε αμέσως μετά την πρώτη εκλογική επιτυχία της Χρυσής Αυγής…), ούτε η «αντιφασιστική» συγκέντρωση που διοργάνωσε το προηγούμενο Σαββάτο (και που ήταν τίγκα στο πακισταναριό…). Όπως ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου της οργάνωσης (οι… κακές γλώσσες λένε πως είναι όργανο του Σόρος, και δεν κρύβουν τις σχέσεις μαζί του – στην ιστοσελίδα της υπάρχουν πολλά εγκωμιαστικά σχόλια για τον μεγάλο «επενδυτή»), χθες έγινε συνάντηση Βενιαμίν-Αντωνάκη και ο δεύτερος –ως καλός yesman- είπε ναι στο αίτημα του πρώτου (αυτή είναι και η πραγματική σειρά…) για αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής από την κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Ιδού η πανηγυρική ανακοίνωση της οργάνωσης του «Γάλλου» αντιφασίστα:
Το EGAM συγχαίρει την απόφαση που ελήφθη από τον Αντώνη Σαμαρά να εξαιρεθούν οι νεοναζί από την ελληνική αντιπροσωπεία στο Συμβούλιο της Ευρώπης.
«Το EGAM συγχαίρει την απόφαση που ανακοίνωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη συνάντησή του με τον Benjamin Abtan, Προέδρου του EGAM, σήμερα στην Αθήνα: η Νέα Δημοκρατία είναι υπέρ μιας νέας σύνθεσης της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, χωρίς τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Αυτή η θέση είναι η ίδια με εκείνη που έχει ήδη ανακοινωθεί από τα κόμματα ΠΑΣΟΚ, Δημοκρατική Αριστερά και ΣΥΡΙΖΑ, και αυτό σημαίνει ότι συνεπάγεται τον αποκλεισμό των νεο-Ναζί από το Συμβούλιο της Ευρώπης.
Για το EGAM, αυτό είναι ένα τεράστιο δημοκρατικό νίκη, η οποία φέρνει μια αναγκαία και σωτήρια πολιτική διευκρίνιση, που να ακούγεται στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Η Ελλάδα προσφέρει τώρα ένα παράδειγμα για όλη την Ευρώπη από μια χώρα αντιμέτωπη με την πιο βίαιη κοινωνική κατάσταση, αλλά οι ηγέτες της οποίας αποφάσισαν να θέσουν την υπεράσπιση της δημοκρατίας ως κορυφαία προτεραιότητα.
Τέλος, η απόφαση αυτή δίνει τη δυνατότητα να σπάσει τη δυναμική του νεο-ναζιστικού κόμματος “Χρυσή Αυγή” στην Ελλάδα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, και ενισχύει την ευρωπαϊκή αντιρατσιστικό κίνημα που εκφράστηκε με δύναμη στους δρόμους της Αθήνας το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, συγκεντρώνοντας πάνω από 10.000 ανθρώπους για μια μεγάλη αντιρατσιστική πορεία κατά του νεοναζισμού».
Συμπέρασμα: Εδώ ο κατοχικός ψευτοπρωθυπουργός Αντωνάκης δε μπορεί να πει όχι στο παράνομο και αντιδημοκρατικό αίτημα του… δημοκράταρου Βενιαμίν Αμπτάν, θα τολμήσει να πει όχι στις απαιτήσεις των διεθνών τοκογλύφων;http://ethnikismos.net

Προκλητικό: Οι βρετανοί επέστρεψαν στο Αφγανιστάν αρχαία νομίσματα... Τα δικά μας πότε;;; ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/12/blog-post_6150.html#ixzz2FQZFkuFP

!


Σύμφωνα με δηλώσεις των αξιωματούχων, περισσότερα από 250 αρχαία νομίσματα που είχαν δανειστεί στις δεκαετίες του 1960 και του 1970 Βρετανοί επιστήμονες για αρχαιολογικές μελέτες επεστράφησαν σήμερα στο Αφγανιστάν.
"Τα νομίσματα αυτά, ένα σημαντικό μέρος της ιστορίας του πολιτισμού μας, επέστρεψαν μετά από 40 χρόνια, με την υποστήριξη Αφγανών και Βρετανών αξιωματούχων, δήλωσε στους δημοσιογράφους στην Καμπούλ ο Αφγανός αξιωματούχος Νταούντ Γιάαρ.
Τα νομίσματα προέρχονται από τη δυναστεία Κοσανίντ, η οποία κυβέρνησε το Αφγανιστάν το 2ο και τον 3ο αιώνα μ.Χ. σύμφωνα με αξιωματούχους.
Ο Σάγιεντ Μαχντούμ Ραχίν, ο Αφγανός υπουργός Πληροφόρησης και Πολιτισμού, δήλωσε ότι τα νομίσματα είναι "πολύ πολύτιμα, και ανήκουν σε μια λαμπρή πολιτιστική και οικονομική εποχή".
Δεκάδες χιλιάδες αφγανικές αρχαιότητες και αντικείμενα τέχνης λεηλατήθηκαν και εξήχθησαν λαθραία σε διάφορες χώρες κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου (1992–96), και κατά τη διάρκεια του καθεστώτος των Ταλιμπάν (1996-2001).
Αξιωματούχοι πιστεύουν ότι περισσότερο από το 70% των συλλογών του Εθνικού Μουσείου, περιλαμβανομένων σημαντικών αρχαιοτήτων και αγαλμάτων, κλάπηκαν κατά τη διάρκεια της περιόδου εκείνης. Πολλά αντικείμενα έχουν επίσης κλαπεί από ιστορικές τοποθεσίες σε όλη τη χώρα.
"Ευτυχώς, μια σειρά από χώρες, όπως οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γερμανία, η Νορβηγία και άλλες χώρες είναι τώρα έτοιμες να επιστρέψουν τα αρχαία και ιστορικά μας κειμήλια", δήλωσε σε συνέντευξή του στο Γερμανικό Πρακτορείο ο υπουργός Ραχίν.
Επιστρέφουν επειδή το Αφγανιστάν εξασφαλίζει σταθερότητα και υπάρχει εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση ότι θα τα διατηρήσει ασφαλή, τόνισε.
"Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει επίσης υποσχεθεί να δωρίσει 6 εκατομμύρια δολάρια για την οικοδόμηση νέου κτιρίου στο Εθνικό Μουσείο", σημείωσε ο Ραχίν.
Νωρίτερα φέτος η Βρετανία επέστρεψε 800 αρχαιότητες στο Αφγανικό εθνικό μουσείο, ορισμένες από αυτές είναι ηλικίας 2.000 ετών.
Όλα αυτά τα πολύτιμα που μας έχουν κλέψει οι φίλοι μας οι Βρετανοί, πότε θα μας τα επιστρέψουν;

stoxos.gr

Η «ΕΙΔΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ» ΤΟΥ ΓΡΑΦΙΚΟΥ Ι. ΜΠΟΥΤΑΡΗ


boutaris
«Σιχαίνομαι τη Χρυσή Αυγή. Δεν είναι κόμμα. Είναι ληστοσυμμορία. Οι μισοί είναι του κοινού ποινικού δικαίου. Είναι ντροπή και μόνο που αναφέρουμε τη λέξη εδώ μέσα». Αυτά τα ολίγα είπε χθες μέσα στο δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης ο σύντροφος Γ. Μπουτάρης, απευθυνόμενος σε δημοτικό σύμβουλο. Κι όλα αυτά τα είπε χωρίς να βρίσκεται υπό την επήρεια οινοπνεύματος, όπως με βεβαίωσε ένας εκ των παρισταμένων. Προς τι, λοιπόν, το… ξέσπασμα;
Και να ’ταν κατακαλόκαιρο θα τον καταλάβαινα. Αλλά –φευ- οι μεγάλες… ζέστες έχουν περάσει προ πολλού. Τείνω να πιστέψω πως τον γραφικό δήμαρχο Θεσσαλονίκης, που είναι «ειδική περίπτωση», τον «πειράζουν» τα… κρύα, εν αντιθέσει με τους υπόλοιπους ομοίους του.
Πάντως, η Χρυσή Αυγή δεν απήντησε στο παραλήρημα του γραφικού δημάρχου. Ίσως σέβονται κάποια πράγματα και δεν θέλουν να… επιδεινώσουν την κατάσταση του…
Ν. Λεονταρίδης

Μετρώντας το ψέμα απέναντι στην αλήθεια

Μετρώντας το ψέμα απέναντι στην αλήθεια ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Μετρώ τα βήματά μου μέσα στην μέρα… και βλέπω πως με πηγαίνουν πίσω…
Μετρώ τις λέξεις που κάθε μέρα χάνω και νιώθω την ομίχλη που μου κρύβει το πριν και το μετά…
Μετρώ όλα εκείνες τις σκέψεις που γεννιούνται ή που χάνονται μέσα στην καταιγίδα
Μετρώ τα κύματα της θάλασσας και την αξία της γης που ακόμη με ανέχεται να την αποκαλώ πατρίδα…
Μετρώ όλα ετούτα και τα βάζω δίπλα στα διατάγματα των αρχόντων και βρίσκω μεγάλη διαφορά αναμεταξύ τους…
Πώς να μετρήσεις την πατρίδα ετούτη που πλήρωσε την λευτεριά και τ’ όνομά της, με τα κάλπικα νούμερα των κάλπικων διαφεντάδων της;
Πώς να βρεις τα ίσια και όμοια, ανάμεσά τους;
Μετρώ και πάλι και σκέφτομαι «δεν μπορεί, θα κάνω λάθος, δεν μπορεί να με γελάσανε εκείνοι που ορκιστήκανε «να φυλάττουν πίστην εις την πατρίδα»… δεν μπορεί να βάλανε στο καντάρι του συμφέροντός τους ετούτον τον ουρανό, ετούτη τη γη, ετούτη την ιστορία και την φυλή που είναι γεμάτη με ήρωες και αγίους, για να πληρώσουν γραμμάτια και χρέη που κανένας μέχρι τώρα δεν τα ήξερε και που οι ίδιοι οι άρχοντές μας εκάνανε…»!!!
Μετρώ τους γέροντες που δεν έχουν φάρμακα…
Μετρώ τα παιδιά που πέφτουν λιπόθυμα μέσα σε παγωμένες σχολικές αίθουσες…
Μετρώ τους άνεργους και τους απελπισμένους…
Μετρώ την εξαθλίωση που μπήκε στην ζωή όλων μας…
Όλα τα μέτρα, όλα τα σταθμά, όλα καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα. Όλες οι λογικές κι οι αριθμοί, βγάζουνε το ίδιο πράγμα. Και με κοροϊδέψανε και με κλέβουν για να με σώσουν…! Αλλά τώρα δεν μου κλέβουν τα κάλπικα νομίσματα που μονάχοι τους εδώσανε αξία, αλλά μου κλέβουνε το βιός, μου κλέβουνε την ιστορία, μου κλέβουνε την γη, τον ουρανό και την θάλασσα… Σαν λιμασμένοι πέσανε οι λιμοκοντόροι, σαν αγέλη που ορέχτηκε αίμα, πέσανε επάνω μου για να με λιανίσουν…
Και δώστου να μετράνε τις δικές μας ζωές, με το δικό τους χρέος…
Και δώστου να παραδίνουν την δική μας αξιοπρέπεια για να πληρώσουν τις δικές τους ατιμίες…
Και δώστου να μιλάνε για εμάς, χωρίς εμάς κι άλλες φορές να μας φοβερίζουνε κι άλλες πάλι να θέλουν να μας χαϊδέψουν…
Κι όσο περνάει ο καιρός, όλο και παίρνουν από τα δικά μας κι όλο περισσότερα κάνουν τα δικά τους…!
Κι όσο περνάει ο καιρός, τόσο οι αλυσίδες της σκλαβιάς μου φαίνονται και περισσότερο…
Κι όσο περνάει ο καιρός, τόσο και βγαίνουν τα ψέματα στην επιφάνεια και τα καλύπτουν με άλλα, νέα, ψέματα…
Κι εγώ μετρώ μαζί σου το χθες για να μπορέσω να κοιτάξω στο αύριο…
Κι εγώ μετρώ μαζί σου αυτά που μας απέμειναν μέχρι να μας τα πάρουν όλα…
Κι εγώ μετρώ μαζί σου κι αναρωτιέμαι τι είναι αυτό που στο τέλος θα μείνει…
Οι πραματευτάδες μας έχουνε βγάλει στα παζάρια για να μας δώσουνε όσο-όσο, ο χρόνος τρέχει και τα λόγια μοιάζουν χαμένα εκτός… αν εσύ κι εγώ κάνουμε κάτι και αποφασίσουμε να μην είμαστε εμπόρευμα προς πώληση, αλλά άνθρωποι που νοιαζόμαστε ο ένας για τον άλλο…
Αρκετά σταθήκαμε άπραγοι. Ήρθε η ώρα να κάνουμε εκείνο το σπουδαίο βήμα προς τα εμπρός, για να μετρήσουμε στην πράξη αυτά που κληρονομήσαμε με αυτά που μας φόρτωσαν…Και σε αυτό το μέτρημα, όλοι μας ξέρουμε ποιό θα είναι το αποτέλεσμα…
“Όσοι αδιαφορούν για τα κοινά είναι καταδικασμένοι να εξουσιάζονται πάντα από ανθρώπους πολύ κατώτερούς τους”.  (Πλάτων)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...