Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012

Επιχείρηση τρομοκρατίας του Λαού από τον ΣτουρνάραΕπιχείρηση τρομοκρατίας του Λαού από τον Στουρνάρα
Έχει καταντήσει πραγματικά κουραστικό να επαναλαμβάνει κανείς την αλήθεια και να προσπαθεί να αφουγκραστεί τους λόγους, που οδηγούν τους υπόλοιπους να πιπιλίζουν συγκεκριμένα ψέματα. Ιδιαιτέρως στο ζήτημα της εξόδου της Χώρας από το ευρώ, έχει πραγματικά καταντήσει κουραστικό να επαναλαμβάνουμε το ότι δεν προβλέπεται διαδικασία εξόδου μιας χώρας από το ευρώ. Δεν έχουν κουραστεί οι κυβερνώντες να λένε όλο το ίδιο ψέμα για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, προκειμένου να τρομοκρατήσουν τον Λαό ότι «δεν θα έχουμε γάλα για τα παιδιά μας»; Προφανώς και δεν έχουν κουραστεί.
Μόλις χθες τα δελτία ειδήσεων ήταν πλημμυρισμένα από την είδηση ότι συγκεκριμένος χρηματιστής κέρδισε μισό δισεκατομμύριο ευρώ, ποντάροντας σε hedge funds, τα οποία προέβλεπαν την παραμονή της Χώρας μας στην ευρωζώνη. Σήμερα βγήκε και έκανε δηλώσεις τρομολαγνικού χαρακτήρα ο υπουργός οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, λέγοντας ότι η επόμενη χρονιά είναι καθοριστική, μια χρονιά «όλα ή τίποτα» για την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, σπεύδοντας μάλιστα να τονίσει ότι η Ελλάδα δεν έχει αποφύγει «το ενδεχόμενο χρεοκοπίας».
Εμείς από την δική μας πλευρά να πούμε για άλλη μία φορά στον Λαό, την αλήθεια που αρνούνται να του αποκαλύψουν οι πολιτικάντηδες. Πρώτον δεν υπάρχει διαδικασία εξόδου μιας χώρας από το ευρώ και δεύτερον μια ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας θα κόστιζε τρισεκατομμύρια ευρώ και θα συγκλόνιζε την παγκόσμια οικονομία. Οπότε μάλλον δεν συμφέρει τους τοκογλύφους να χρεοκοπήσουμε, ιδιαιτέρως όταν, σύμφωνα με δηλώσεις του Σόιμπλε, τα κέρδη από την «διάσωση της Ελλάδας» είναι πολλά και μεγάλα.
Τους συμφέρει, όμως, να συντηρείται το σενάριο χρεοκοπίας και εξόδου από το ευρώ. Έστω και αν δεν έχει καμία ουσιαστική υπόσταση. Γιατί στην σύγχρονη οικονομία, οι φούσκες και τα στοιχήματα αποτελούν πηγές τεράστιων κερδών για τους τοκογλύφους. Όμως τι σκοπό εξυπηρετούν οι δηλώσεις του Έλληνα ΥΠΟΙΚ, οι οποίες κλείνουν το μάτι προκλητικά στις αγορές και τους κερδοσκόπους; Χωρίς πρόθεση να αποδώσουμε μομφή για κάτι που δεν γνωρίζουμε σίγουρα να πούμε τα εξής:

ΑΝ η ΔΕΗ διακόπτει την ηλεκτροδότηση, τότε υποχρεούται να καταβάλει σε κάθε καταναλωτή για κάθε ημέρα διακοπής το ποσό των 300 ευρώ


Η ΔΕΗ μπορεί να συνεχίσει να εισπράττει το τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, δεν μπορεί όμως να κόβει το ρεύμα στους καταναλωτές που δεν θα καταβάλλουν το τέλος αυτό. Σε διαφορετική περίπτωση, αν δηλαδή η ΔΕΗ προχωρά στη διακοπή της ηλεκτροδότησης, τότε υποχρεούται, ως ποινική ρήτρα, να καταβάλει σε κάθε καταναλωτή για κάθε ημέρα διακοπής το ποσό των 300 ευρώ, όπως προβλέπει η απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας.

Αυτό είναι και το «δια ταύτα» της απόφασης του Αρείου Πάγου με την οποία έγινε, εν μέρει δεκτή, η αίτηση που είχε καταθέσει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, ζητώντας να «παγώσει» η ισχύς της απόφασης του Πρωτοδικείου, με την οποία είχε κριθεί παράνομη και αντισυνταγματική η είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Η απόφαση αυτή του Αρείου Πάγου ισχύει τουλάχιστον μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο, οπότε και έχει προσδιοριστεί (22/3) να συζητηθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο η αίτηση αναίρεσης που έχει καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου. Τότε αναμένεται να ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο γύρω από το θέμα της είσπραξης του ειδικού τέλους.

Ειδικότερα, το τριμελές συμβούλιο του Αρείου Πάγου, εξετάζοντας την αίτηση αναστολής του υπουργείου Οικονομικών, έκρινε ότι πρέπει να συνεχίσει το Δημόσιο να εισπράττει το τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, διότι διαφορετικά θα υπάρξει μεγάλος κίνδυνος για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του 2012 αλλά και του 2013.

Με το σκεπτικό αυτό ο Άρειος Πάγος αναίρεσε το σκέλος εκείνο της απόφασης του Πρωτοδικείου με το οποίο η ΔΕΗ υποχρεώθηκε να δέχεται την καταβολή από τους καταναλωτές του αντιτίμου των λογαριασμών που εκδίδει, αφαιρουμένου του αναγραφόμενου ποσού του τέλους ηλεκτροδότησης που επιβλήθηκε με το άρθρο 53 Ν. 4021/2011».

Ωστόσο, ο Άρειος Πάγος έκρινε δεν πρέπει να ανασταλεί η απόφαση του Πρωτοδικείου κατά το μέρος εκείνο που υποχρεώνει τη ΔΕΗ «να μην διακόπτει την παροχή του ρεύματος στους καταναλωτές που δεν καταβάλλουν το τέλος ηλεκτροδότησης».

Επίσης, το Ανώτατο Δικαστήριο δεν ανέστειλε ούτε σκέλος εκείνο της πρωτόδικης απόφασης με το οποίο η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να καταβάλει 300 ευρώ σε κάθε καταναλωτή που θα του κόψει την ηλεκτροδότηση επειδή δεν κατέβαλλε το τέλος. Το ποσό των 300 ευρώ προβλέπεται για κάθε ημέρα διακοπής της ηλεκτροδότησης όπως προβλέπει η πρωτόδική απόφαση.

Η απόφαση του Αρείου Πάγου είναι στο ίδιο θέμα με την απόφαση που είχε λάβει πριν από μερικούς μήνες για το ίδιο θέμα το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ). Με την απόφασή του το ΣτΕ είχε κρίνει ότι το τέλος ακινήτων δεν είναι αντισυνταγματικό, πλην όμως είχε ακυρώσει την σχετική υπουργική απόφαση κατά το σκέλος εκείνο που προβλέπει τη διακοπή της ηλεκτροδότησης για όποιον δεν είχε πληρώσει το «χαράτσι».

Τι υποστήριζε το υπ. Οικονομικών
Ένα από τα βασικά επιχειρήματα που επικαλέστηκε η πλευρά του υπουργείου ήταν ότι έχουν ήδη τυπωθεί από τη ΔΕΗ τρία εκατ. λογαριασμοί που περιλαμβάνουν το τέλος ακινήτων και ότι η αποσύνδεση του «χαρατσιού» από τα τιμολόγια της ΔΕΗ θα δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα στον προϋπολογισμό.

Το υπουργείο Οικονομικών με την αίτηση αναστολής ζητούσε να «παγώσει» η ισχύς της απόφασης του Πρωτοδικείου, μέχρι να εκδικασθεί η αίτηση αναίρεσης που έχει καταθέσει κατά της εν λόγω δικαστικής απόφασης. Η ημερομηνία εκδίκασης της αίτησης αναίρεσης θα γίνει τον ερχόμενο Μάρτιο.

Στην αίτηση αναστολής το Δημόσιο υποστήριζε ότι, αν εφαρμοστεί η απόφαση του Πρωτοδικείου, θα χάσει πάνω από 1.000.000.000 ευρώ, θα έχει ελλειμματικό προϋπολογισμό και δεν θα είναι σε θέση εκπληρώσει τους δημοσίου συμφέροντος σκοπούς του ελληνικού κράτους.

Μάλιστα, στην αίτησή του το Δημόσιο σημείωνε ότι είναι σχεδόν αδύνατον να βρεθούν ισοδύναμα μέτρα που θα αποφέρουν στα κρατικά ταμεία ένα τρισ. ευρώ, ποσό που είχε υπολογίσει ότι θα εισπράξει από το «χαράτσι» στα ακίνητα που εισπράττει μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

protothema

Επιχείρηση στο υπό κατάληψη κτίριο "Βίλα Αμαλία"

ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΕΡΝΑΝΕ

ΕΤΣΙ ΑΔΕΡΦΙΑ!!!!!!!!!!!!!

Νέα πρόκληση του ανθέλληνα ΤζέφρυΝέα πρόκληση του ανθέλληνα Τζέφρυ
Υμνεί τους λαθρομετανάστες και τους ταυτίζει με τους Έλληνες!
Νομίζαμε ότι χάθηκε, ότι άνοιξε η Γη και τον κατάπιε. Ότι απαλλαχθήκαμε από την αντιαισθητική, ανίκανη και, πάνω απ’ όλα, ανθελληνική του παρουσία. Θεωρήσαμε ότι «θα αράξει» στο Χάρβαρντ «διδάσκοντας» πως καταστρέφεται μια Χώρα. Όμως, επανεμφανίστηκε.
Ο λόγος για τον Γιωργάκη Παπανδρέου, ο οποίος επανεμφανίστηκε με άρθρο του στην προσωπική του ιστοσελίδα. Ποιο, άραγε, ήταν το θέμα που διαπραγματεύτηκε ο Τζέφρυ; Μήπως τα 100 χρόνια από τους Βαλκανικούς Πολέμους; Εντάξει, λέμε και κανένα αστείο να περνά η ώρα… Μήπως τις προσωπικές του ευθύνες για την σημερινή  κατάντια της Χώρας; Μπα, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος στο παρελθόν, όλοι οι άλλοι φταίνε εκτός από τον ίδιο. Μήπως γιατί νιώθει τύψεις για τα όσα έκανε; Όχι βέβαια, καθώς για να κάνεις κάτι τέτοιο πρέπει να διαθέτεις φιλότιμο, μια λέξη και – κυρίως – έννοια μοναδικά Ελληνική, την οποία ένας κατά το 25% Έλληνας στην καταγωγή και 0% στην συνείδηση, όπως ο Τζέφρυ δεν μπορεί να διαθέτει.
Ο Γιωργάκης ασχολείται μόνο με θέματα τα οποία ταυτίζονται με τον (όποιον) εγκέφαλο του, γι’ αυτό άλλωστε το άρθρο του είχε ως θέμα τον ρατσισμό και την ξενοφοβία. Δεν μπορούμε, φυσικά, να γνωρίζουμε αν το άρθρο το έγραψε ο ίδιος ο Τζέφρυ, μιας και η μόνη του αναμφισβήτητη ικανότητα ήταν η πλήρης διάλυση της Χώρας, ή αν λόγω της μειωμένης διανοητικής αντίληψης, για την οποία τον κατηγορούν όλο και περισσότεροι πλέον, το έγραψε κάποιος «κηπουρός» του. Από την στιγμή, όμως, που το κατάπτυστο αυτό κείμενο έχει την υπογραφή του, έχει και την ανάλογη ευθύνη για το περιεχόμενο του.
Ας σχολιάσουμε, λοιπόν, ορισμένα από τα λεγόμενα του. Καταρχάς, είναι ψεύτης όταν μιλά για «δικιά μας Πατρίδα» και αναφέρεται στην Ελλάδα. Δεν είναι Έλληνας στην καταγωγή, πολύ περισσότερο στην συνείδηση, δεν έχει μητρική γλώσσα τα Ελληνικά, μόνο ο ίδιος ξέρει σε ποιον Θεό πιστεύει (αν πιστεύει…), όσο για τα ήθη και τα έθιμα με τα οποία μεγάλωσε, σίγουρα μόνο Ελληνικά δεν ήταν. Θα συμφωνήσουμε ότι «η μετανάστευση και η προσφυγιά, είναι μέρος της Ιστορικής πορείας του Ελληνισμού». Ακριβώς, λοιπόν, επειδή οι Έλληνες ήσαν μετανάστες σε ξένες χώρες και πρόσφυγες ερχόμενοι από πανάρχαια Ελληνικά εδάφη, δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να αναγκαστούν να ξενιτευτούν και πάλι από τον τόπο τους για να τον παραδώσουν έρμαιο στους λατρεμένους λαθρομετανάστες του Παπανδρέου.

''Πλήττετε απανωτά τους Έλληνες αγρότες''

Το μακελειό στο Κονέκτικατ, η βία, το Χόλυγουντ και οι Εβραίοι


ΚΟ: Σαν έτοιμοι από καιρό πολλοί στην Αμερική -επώνυμοι και ανώνυμοι - σπεύδουν να κατηγορήσουν την οπλοκατοχή για το μακελειό στο σχολείο του Κονέκτικατ από τον 20χρονο Adam Lanza. Πρέπει να τελειώνουμε με τα όπλα λένε. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Μπαράκ Ομπάμα στηρίζει την προσπάθεια της (Δημοκρατικής) γερουσιαστού Νταϊάν Φάινσταϊν για την προώθηση ενός νόμου που θα απαγορεύει την πώληση όπλων στρατιωτικού τύπου, ενώ ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, υποστηρικτής της επιβολής αυστηρού ελέγχου επί της οπλοκατοχής ζήτησε επίσης τη λήψη άμεσα μέτρων. (Δεν ξέρω κατά πόσο τυχαίο είναι το ότι και οι δύο παραπάνω πολιτικοί είναι εβραϊκής καταγωγής. Θα το δούμε).

Τίθεται το ερώτημα: Είναι άραγε η απάντηση στα κρούσματα βίας τόσο απλή; Εντύπωση μου έκανε πως μόλις ακούστηκε ότι ο δράστης,ίσως, έπασχε από το σύνδρομο Ασπεργκερ, έτρεξαν να απενοχοποιήσουν τη νευρολογική αυτή διαταραχή, που είναι μια διαταραχή του φάσματος του αυτισμού (που χαρακτηρίζεται από σημαντικές δυσκολίες στην κοινωνική αλληλεπίδραση). Γράφουν άρθρα.Επικαλούνται γνώμες ειδικών. Με τον ίδιο ζήλο έτρεξαν να αθωώσουν και τον αυτισμό.Τίποτα από αυτά δεν φταίει. Φυσικά, δεν πρόκειται να καταλογίσουν καμία ευθύνη στο ότι οι γονείς του νεαρού δράστη είχαν χωρίσει. Ότι δεν είχε καμία σχέση με τον πατέρα του. Ότι ήταν απομονωμένος. Ότι ήταν μανιακός με τα βίαια βιντεοπαιχνίδια; (Έπαιζε με τις ώρες το ‘Call Of Duty’ - βλ. φώτο κάτω). Δεν θα υπάρξει «ειδικός» να αναλύσει όλα αυτά; Είναι τα όπλα αυτά που αποκλειστικά φταίνε και αν καταργηθεί το συνταγματικό δικαίωμα του Αμερικάνου πολίτη, θα έρθει ο "παράδεισος"; Η βία που δηλητηριάζει τους νέους (ακόμα και τα παιδιά)μέσω κινηματογραφικών ταινιών, «παιδικών προγραμμάτων», παιχνιδιών με κάρτες και βιντεο-παιχνιδιών δεν θα κάτσει ποτέ στο εδώλιο του κατηγορουμένου; Γιατί άραγε;
- Διάβασε ένα παλαιότερο σχετικό άρθρο του ΚΟ: Βία σε ταΐζω...έγκλημα ξερνάς...
- Το παρακάτω άρθρο είναι τουDavid Duke και αναφέρεται στην βία που προβάλεται και προωθείται μέσα από τις ταινίες του διεφθαρμένου και εβραιοκρατούμενου Χόλυγουντ*.
- Για όσους δεν ξέρουν, o γεννημένος το 1950, David Duke, σύμφωνα με την γνωστή πανίσχυρη αμερικανο-εβραϊκή οργάνωση «για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού» Anti-Defamation League (ADL), είναι «ίσως ο πιο γνωστός ρατσιστής και αντισημίτης της Αμερικής, ο οποίος προωθεί αντι-σημιτικές και λευκές ρατσιστικές θέσεις».
Η 6χρονη Charlotte Bacon που δολοφονήθηκε από τον Lanza
Καθώς η Αμερική προσπαθεί να κατανοήσει την φαινομενικά παράλογη βία του μακελειού στο σχολείο του Κονέκτικατ,αξίζει να θυμόμαστε ότι οι Εβραίοι Supremacists ( = οπαδοί της εβραϊκής υπεροχής, ρατσιστές, φανατικοί) που ελέγχουν το Χόλιγουντ έχουν ήδη αναγνωρίσει την ευθύνη για την υποκίνηση της βίας με κατακλυσμό από κάθε είδους βρωμιάς τους που μεταμφιέζεται ως «ψυχαγωγία».
Στον απόηχο του προηγούμενου μακελειού του Ιουλίου του 2012 στην πρεμιέρα της ταινίας ‘Dark Knight Rises’, οι Εβραίοι Supremacists παραγωγοί του Χόλιγουντ αναγκάστηκαν να αναγνωρίσουν ότι οι βίαιες εικόνες τους παίζουν κάποιο ρόλο στην υποκίνηση της βίας από μιμητικά ασταθή ψυχολογικά άτομα.
Αν και είναι γνωστό ότι στο Hollywood επικρατεί η κουλτούρα της αριστεράς, εν τούτοις το ίδιο το Χόλυγουντ ειδικεύεται σεεξωφρενικά βίαιο περιεχόμενο, με κάθε ταινία, τηλεοπτική εκπομπή ή βίντεο παιχνίδι να ανταγωνίζεται τον προκάτοχό του στο να δείξει περισσότερο θάνατο, αιματοχυσίες,κατάχρηση ναρκωτικών και εκφυλισμό.
Μετά τα γυρίσματα του «Σκοτεινού Ιππότη Η επιστροφή», ο Εβραίος παραγωγός Rob Cohen (υπεύθυνος για τα"XXX", "Stealth" "Alex Cross" και άλλα), δήλωσεότι «Όπως κάθε πρόσωπο που εργάζεται σε ταινίες, μετά από αυτό το γεγονός, ρωτάω κι εγώ τον εαυτό μου για ποιο πράγμα είμαστε υπεύθυνοι».
«Μερικοί λένε ότι είμαστε συνένοχοι σε αυτή τη βία και δεν είμαι σίγουρος αν είμαστε», είπε. «Αλλά, αυτό με κάνει να σταματήσω.Θέλουμε τις ταινίες μας να τις δει το ευρύτερο δυνατό κοινό - είμαστε σε μια εμπορική επιχείρηση - αλλά τώρα πρέπει να κοιτάξουμε βαθύτερα».
Ο Εβραίος Kurt Sutter, συγγραφέας-παραγωγός τηλεοπτικών εκπομπών όπως το "Sons of Anarchy" και το "The Shield", είπε στο Twitter για τα γυρίσματα του «Σκοτεινού Ιππότη Η επιστροφή» ότι «Αυτό το πράγμα κάπως με κάνει πάντα να αμφισβητώ τη φιλελεύθερή μου χρήση της βίας στην αφήγηση της ιστορίας».
Ο ανεξάρτητος παραγωγόςHarvey Weinstein, που έχει κυκλοφορήσει όλες τις γεμάτες βία ταινίες του σκηνοθέτηΚουέντιν Ταραντίνο - από «το Pulp Fiction» στο επερχόμενο βίαιο αντι-λευκό "Django Unchained" – είπε στην Huffington Post ότι "όλοι όσοι ασχολούνται με τη βία στις ταινίες" θα πρέπει να καθίσουν και να συζητήσουν ... τον ρόλο μας σε αυτό. "
Σύμφωνα με τον μαύρο ηθοποιό Jamie Foxx, ο οποίος πρωταγωνιστεί στην ταινία των Weinstein / Tarantino “Django Unchained” (όπου «αστειεύεται» για το "πόσο μεγάλο"είναι να σκοτώνει όλους τους λευκούς) δήλωσε ότι η βιομηχανία του κινηματογράφου αξίζει μερικές από τις κατηγορίες για τους ανθρώπους εκείνους που πηγαίνουν και διαπράττουν βίαιες πράξεις.
Ο Foxx, δήλωσε στοAssociated Press ότι οι ηθοποιοί δεν μπορούν να αγνοήσουν ότι η βία που απεικονίζουν στην οθόνη μπορεί να επηρεάσει τους ανθρώπους στην πραγματική ζωή."Δεν μπορούμε να γυρίσουμε την πλάτη μας και να πούμε ότι η βία σε ταινίες ή σε οτιδήποτε δεν έχει κάποιο είδος επιρροής», δήλωσε το Σάββατο ο Foxx."Έχει".
* ΚΟ: Περί εβραϊκής επιρροής στον ‘θαυμαστό κόσμο’ του Χόλυγουντ διάβασε σχετικά:

Παρακάτω σχετικό βίντεο του Duke (προσοχή: στο βίντεο παρουσιάζονται κάποιες σκηνές από ταινίες που είναι σκληρές)
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 1960Νοσταλγικό στιγμιότυπο ή κάτι παραπάνω;
Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.antinews.grΜια φωτογραφία του Δεκεμβρίου του 1960 του Κώστα Μπαλάφα από το φωτογραφικό Μουσείο του Μουσείου Μπενάκη, είναι το σημείο αναφοράς στα κοινωνικά δίκτυα τις τελευταίες ημέρες, με σχόλια επαινετικά, νοσταλγικά, αποθεωτικά.

Υπάρχουν όμως και οι σκεπτικιστές, οι οποίοι απορούν με τη νοσταλγική διάθεση, ιδίως μάλιστα όσων δεν έχουν ζήσει τη συγκεκριμένη εποχή.

Δίχως να παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι η εποχή εκείνη είχε μεγάλα θέματα (έντονη μετανάστευση προς το εξωτερικό, μεγάλη οικονομική  ανισότητα, κοινωνικά φρονήματα) η  συγκεκριμένη  φωτογραφία είναι παραπάνω από χίλιες λέξεις.

Η πολύβουη Αθήνα του 1960 εντυπωσιάζει από τον πλήθος του κόσμου που είναι στο δρόμο, από την πληθωρική φωταγώγηση των καταστημάτων της περιοχής (που τότε ονομαζόταν Χαυτεία) από τα αυτοκίνητα (των λίγων) που όμως σύχναζαν στους ίδιους δρόμους με τη φτωχολογιά.

Ενδεχομένως πέντε χρόνια πιο πριν η ίδια φωτογραφία να μην είχε πάρει ούτε δέκα like.

Αν όμως οι άνθρωποι τότε, 11 χρόνια μετά τη λήξη του Εμφυλίου και μόλις 16 από το αιματοκύλισμα της Αθήνας το Δεκέμβριο του 1944 (επί Πρωθυπουργίας ΓΑΠ του Α΄), μπόρεσαν να σταθούν στα πόδια τους, η δική μας αποστολή για ανόρθωση της χώρας, μετά την οικονομική κρίση, φαίνεται μάλλον ευκολότερη…

Μ.Ο.http://paschaellas.blogspot.gr/

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ Β. ΠΟΥΤΙΝ > "Η Ελλάδα θα πάρει όσο φυσικό αέριο χρειάζεται από την Ρωσία. Δεν τίθεται θέμα κόστους ούτε πίστωσης. Είναι απεριόριστη. Ότι ποσότητες χρειαστούν θα τις δώσουμε"


"Η Ελλάδα θα πάρει όσο φυσικό αέριο χρειάζεται από την Ρωσία. Δεν τίθεται θέμα κόστους ούτε πίστωσης. Είναι απεριόριστη. Ότι ποσότητες χρειαστούν θα τις δώσουμε". Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος της Ρωσίας Β.Πούτιν έδωσε εντόλη στην Gazprom να ανοίξει τις "κάνουλες" και να ρεύσει άφθονο φυσικό αέριο στην χώρα, παρά τις δυσκολίες αποπληρωμής του από ελληνικής πλευράς και με δεδομένες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην αγορά πετρελαίου, λόγω των εξωφρενικά υψηλών τιμών, κάτι που έχει αυξήσει κάθετα την ζήτηση φυσικού αερίου.

Η κυβέρνηση, πριν είκοσι ημέρες αιτήθηκε επιπλέον ποσότητες φυσικού αερίου, αλλά μόλις πριν μία εβδομάδα η Ρωσία απάντησε καταφατικά με προσωπική παρέμβαση του Β.Πούτιν.
Ο εκπρόσωπος της Gazprom, Σεργκέι Κουπριάνοφ, ανακοίνωσε ότι η χορήγηση φυσικού αερίου από τη ρωσική εταιρία προς την Ελλάδα αυξήθηκε από τις 12 Δεκεμβρίου, "πάνω από το καθορισμένο ημερήσιο όριο".
Διευκρίνιζοντας ότι αυτό έγινε ύστερα από παράκληση της ελληνικής πλευράς, λόγω του κρύου που επικρατεί στη χώρα και τις αυξημένης κατανάλωσης φυσικού αερίου.
Ο Σ.Κουπριάνοφ επεσήμανε ότι κατόπιν συμφωνίας με την ελληνική πλευρά, οι επιπρόσθετες ποσότητες αερίου θα φτάσουν τα 2 εκατ. κυβικά μέτρα το 24ωρο, και θα συνεχίσουν να χορηγούνται εφόσον το χρειαστεί η χώρα.
Ο εκπρόσωπος της εταιρίας υπενθύμισε ότι η Ρωσία και ειδικά η Gazprom "πάντοτε είναι έτοιμη να ικανοποιήσει τους Έλληνες πελάτες της και στο παρελθόν είχε επανειλημμένα αυξήσει τις χορηγούμενες ποσότητες αερίου πάνω από τα όρια που προβλέπονται στα συμβόλαια, όταν είχαν την σχετική ανάγκη".

Η Χρυσή Αυγή στο υπουργείο Ενέργειας για υδρογονάνθρακες και ΛΑΡΚΟΗ Χρυσή Αυγή στο υπουργείο Ενέργειας για υδρογονάνθρακες και ΛΑΡΚΟ
Κλιμάκιο συναγωνιστών της Χρυσής Αυγής, αποτελούμενο από τους βουλευτές Αττικής Ηλία Κασιδιάρη, Εύβοιας Νίκο Μίχο, Μαγνησίας Παναγιώτη Ηλιόπουλο, τον γραμματέα της Τ. Ο. Λαμίας Απόστολο Γκλέτσο και τον νομικό σύμβουλο του Κινήματος είχε χθες δίωρη συνάντηση με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ασημάκη Παπαγεωργίου. Η συνάντηση διεξήχθη στα γραφεία του Υπουργείου Ανάπτυξης χθες το μεσημέρι και περιστράφηκε επί των ζητημάτων αρμοδιότητας του υφυπουργού (κοιτάσματα - υδρογονάνθρακες), ενώ συγκεκριμένη συζήτηση έγινε γύρω από τα ζητήματα που αφορούν την μεταλλουργική εταιρεία ΛΑΡΚΟ.

Αυτή είναι η επιστολή της Χίου προς την κυβέρνηση! Δυο μήνες πριν λήξει η προθεσμία και χάσουν την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση…


08531EDFBA48F9CE7640DD934B0D230BΚάποιοι μάλλον δεν θέλουν την ανάκαμψη των ακριτικών νησιών αδιαφορώντας προκλητικά. Αν το κάνουν από ανικανότητα, τότε τα πράγματα είναι πιο επικίνδυνα...Συνεχίζει τις αποκαλύψεις για την υπόθεση της πυρόπληκτης Χίου ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, δίνοντας στη δημοσιότητα και την επιστολή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, με ημερομηνία 17-10-2012 και αριθμό πρωτοκόλλου 545/2012, προς το Υπουργείο Ανάπτυξης, με θέμα: «Ένταξη πυρόπληκτης περιοχής του Δήμου Χίου της Π.Ε. Χίου στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης», το οποίο συνοδεύει φάκελο με πλήρη στοιχεία, και τα οποία ποτέ δεν έφτασαν στην Κομισιόν.Φυσικά, η κυβέρνηση «κατάφερε» να χάσει την προθεσμία υποβολής της αίτησης και ως αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η χρηματοδότηση της Χίου για τις καταστροφές με κοινοτικούς πόρους. Η είδηση εδώ

Με αφορμή τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τις χθεσινές αποκαλύψεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή για τις πυρκαγιές στη Χίο, από το Γραφείο του ευρωβουλευτή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Θλιβερή η χθεσινοβραδινή εικόνα της κυβέρνησης. Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τους υπουργούς της κυβέρνησης στην οποία συμμετέχει για «ανεξήγητη ολιγωρία» και αποκαλύπτει ότι είχε συμφωνηθεί στην κυβέρνηση, η ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης, κάτι το οποίο δεν έγινε με «αποκλειστικά υπεύθυνο γι αυτή τη δυσμενή εξέλιξη το Υπουργείο Ανάπτυξης» και χάθηκε η ευκαιρία να λάβει το νησί χρηματοδότηση.

Οι αποκαλύψεις του Νίκου Χουντή, όσο και οι αντιδράσεις που αυτές πυροδότησαν στο εσωτερικό της κυβέρνησης, προκάλεσαν πανικό. Έφτασαν στο σημείο να επιχειρούν να διαψεύσουν και τον ίδιο τον Επίτροπο, ο οποίος μάταια περίμενε να δεχθεί ένα αίτημα δωρεάν χρηματοδότησης από την Ελλάδα, για την τεράστια καταστροφή της Χίου, για την οποία είχε ενημερωθεί και αυτός και όλη η ανθρωπότητα από τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης. Αίτημα όμως, το οποίο ποτέ δεν έφτασε στην Κομισιόν.

Το πιο σημαντικό όμως που αποκαλύφθηκε χθες από την ενδοκυβερνητική αντιπαράθεση είναι ότι, το έγκλημα που διαπράχθηκε σε βάρος της Χίου είναι έγκλημα κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Ομολογήθηκε ρητά, με αφοπλιστική ειλικρίνεια, στις χθεσινές ανακοινώσεις που αντάλλαξαν οι κυβερνητικοί εταίροι ότι, το αίτημα για χρηματοδότηση από το Ταμείο Αλληλεγγύης για τις πυρκαγιές του 2009 στην Αττική και την Εύβοια, που τότε απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, «απορρίφθηκε λόγω ελλείψεων στους φακέλους των αιτήσεων»!!!

Όσο συνεχίζεται η συζήτηση γι αυτό το θέμα, αποκαλύπτεται η εικόνα μιας κυβέρνησης άβουλης, ανεύθυνης και ανίκανης. Η εικόνα μιας κυβέρνησης μπάχαλο».Η δουλειά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ (και) μέσα στο Κοινοβούλιο φέρνει αποτέλεσμα
Τώρα αρχίζουν να καταλαβαίνουν  οι μεγάλοι δημοσιογράφοι των μεγάλων και... έγκυρων εφημερίδων τι συμβαίνει στην ελληνική επικράτεια ή μήπως τώρα το ανακαλύπτουν γιατί το θέμα πουλάει και ελπίζουν να καπηλευθούν τον πόνο του ελληνικού λαού; Με αφορμή την εξιχνίαση της δολοφονίας του 35χρονου κοσμηματοπώλη στη Λυκόβρυση, το καθεστωτικό Βήμα ανακάλυψε ότι:
"Οι Αλβανοί κακοποιοί αλλάζουν… ονόματα στις κρατικές υπηρεσίες της χώρας τους και επιστρέφουν στην Ελλάδα για να συνεχίσουν ανενόχλητοι την εγκληματική δράση τους". Γράφει ΤΟ ΒΗΜΑ: «Ο καταζητούμενος φέρεται αμέσως μόλις έφτασε στην Αλβανία να ετοίμασε πιστοποιητικά προκειμένου να αλλάξει -από τις αλβανικές υπηρεσίες- το μικρό όνομά του και να εκδώσει διαβατήριο με τα νέα του, ψεύτικα, στοιχεία. Ετσι δεν θα μπορούσε να κινήσει τις υποψίες των ελλήνων αξιωματούχων όταν θα επιχειρούσε να έλθει πάλι στην χώρα μας για να συνεχίσει την εγκληματική δράση του. (…)Εφυγε από την Αλβανία και πήγε στην Ιταλία προκειμένου να εισέλθει στην χώρα μας χωρίς έλεγχο (σ.σ πτήση από χώρα Σέγκεν). Όμως οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν κάθε κίνησή του και μόλις αποβιβάσθηκε από το αεροπλάνο, συνελήφθη. Στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ ομολόγησε μετά από πολύωρη ανάκριση ότι σκότωσε τον 35χρονο κοσμηματοπώλη «γιατί αντιστάθηκε κι έτσι κινδύνευε να αφοπλισθεί και να συλληφθεί». Οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει τους τελευταίους μήνες και άλλες προσπάθειες μελών της αλβανικής μαφίας να αλλάξουν «νομίμως» τα στοιχεία της ταυτότητας τους».
Το καθεστωτικό ΒΗΜΑ ανακάλυψε το πρόβλημα το Δεκέμβριο. Εμείς όμως σε ερώτησή μας με ημερομηνία 30-10-2012 προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, γράφαμε:

Η παράδοση της Εθνικής μας κυριαρχίας


Τον Μάϊο του 2010 η Ελληνική Δημοκρατία (ως Δανειολήπτης) και η Τράπεζα της Ελλάδος (ως Αντιπρόσωπος της Ελληνικής Δημοκρατίας) υπογράφουν (;) τη Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης, στην οποία προβλέπεται ότι ο Δανειολήπτης (ΜΟΝΟ η Ελληνική Δημοκρατία δηλαδή) παραιτείται “αμετάκλητα και άνευ όρων από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία … ” κλπ


Στις 21 Ιουλίου 2010, με το ΦΕΚ Α 119 (Νόμος 3864), ιδρύεται το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), με σκοπό “… τη διατήρηση της σταθερότητας του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος …” αλλά και ” … συμπεριλαμβανομένων των θυγατρικών των αλλοδαπών τραπεζών …” με αρχικό κεφάλαιο 10.000.000.000 €, και διάρκεια ισχύος μέχρι την 30η Ιουνίου 2017 (!)

Χάρτης στα σχολεία του Καναδά δείχνει την Ελλάδα μουσουλμανική!Το ΥΠΕΞ συνεχίζει να βρίσκεται σε χειμερία νάρκη...
Απίστευτο κι όμως αληθινό! Στον Καναδά υπάρχουν θρησκευτικοί χάρτες σε σχολεία που παρουσιάζουν την Ελλάδα ως μουσουλμανική! Οι χάρτες αυτοί «κοσμούν» όχι μόνο τα ξένα αλλά και τα Ελληνικά σχολεία. Συγκεκριμένα, στον χάρτη εμφανίζεται καθαρά ότι στη μισή Ελλάδα (Πελοπόννησος, Στερεά, Ήπειρος και νησιά) το κυρίαρχο θρήσκευμα είναι ο ισλαμισμός. Πλήρως απόντες είναι το ΥΠΕΞ και η Ελληνική κυβέρνηση που δεν έχουν ασχοληθεί καθόλου με την σοβαρότητα του θέματος, αλλά εσκεμμένα σιωπούν. Μπροστά στην σταδιακή θρησκευτική κατάκτηση της Ελλάδας από το Ισλάμ η τραγική συγκυβέρνηση αποκαλύπτει για ακόμη μια φορά την ανοχή και την απάθειά της για τον εξισλαμισμό της χώρας αλλά και την έλλειψη Εθνικής εξωτερικής πολιτικής.  http://www.xryshaygh.com

ΑΓΚΥΡΑ > ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ: "Δεν εκπαιδεύονται Κούρδοι στρατιωτικοί στην Ελλάδα"


Η Ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα απέρριψε τους ισχυρισμούς τουρκικών Μέσων Ενημέρωσης ότι το «Απελευθερωτικό Κόμμα του Επαναστατικού Λαϊκού Κόμματος» (DHKP / C), μια τρομοκρατική οργάνωση κατά τους Τούρκους, που έχει πραγματοποιήσει οκτώ τρομοκρατικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών στην Τουρκία, πραγματοποιεί την εκπαίδευση της στην Ελλάδα. Ρεπορτάζ τουρκικών Μέσων Ενημέρωσης, ανέφεραν ότι το DHKP / C, έχει υπογράψει πρωτόκολλο συμφωνίας με αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, η οποία περιλαμβάνει μια διάταξη για τους μαχητές της να λάβουν εκπαίδευση σε στρατόπεδο προσφύγων στο Λαύριο.

«Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι αβάσιμοι, ψευδείς και κακόβουλοι. Εκτός από το ότι απαιτούν καταδίκη, αυτές οι εικασίες σαμποτάρουν τυχόν μελλοντικές προοπτικές για την ανάπτυξη των ελληνικών-τουρκικών σχέσεων», αναφέρει η ανακοίνωση της Ελληνικής Πρεσβείας.

«Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατία», καταλήγει.

Η Ελλάδα καλεί... τούρκους επενδυτέςΑντί να ενθαρρύνουμε τους Έλληνες, ξεπουλάμε την χώρα μας στους τούρκους!
Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Κούρκουλας μίλησε στην τουρκική τηλεόραση και κάλεσε τους τούρκους επιχειρηματίες να δουν την ευκαιρία και να επενδύσουν στην Ελλάδα. Σε συνέντευξή του στο δίκτυο ATV τόνισε ότι με τη δέσμη των μέτρων που αποφάσισε η Βουλή και την απόφαση της ΕΕ να παράσχει βοήθεια στην Ελλάδα και να πάρει σημαντικά μέτρα για να καταστήσει βιώσιμο το ελληνικό χρέος, η κατάσταση έχει ανατραπεί. Μάλλον ο υφυπουργός ζει στον δικό του κόσμο, καθώς ο απλός Έλληνας δεν έχει δει καμία απολύτως αλλαγή, παρά μόνο κατιούσα πορεία! Επιπροσθέτως, τόνισε ότι «Νομίζω πως πρόκειται για μια ιστορική απόφαση, γιατί θέτει την ελληνική οικονομία και πάλι πάνω στις σωστές ράγες».
Επίσης σχολίασε ότι «Θεωρούμε ότι τώρα, μπορούν να αρχίσουν και πάλι οι επενδύσεις στην ελληνική οικονομία, τώρα που η ανταγωνιστικότητα έχει αποκατασταθεί. Αυτό που είχε χαθεί τα τελευταία δέκα χρόνια έχει σχεδόν κατά 70%, ήδη, αποκατασταθεί. Βλέπουμε, ήδη, τα αποτελέσματα με πολύ μεγάλη αύξηση των εξαγωγών μας, αύξηση των εισοδημάτων από τον τουρισμό και περιμένουμε να υποδεχθούμε και πολλούς Τούρκους τουρίστες, που είναι πολύ καλοί τουρίστες». Το κερασάκι στην τούρτα όμως ήρθε τελευταίο λέγοντας: «η Ελλάδα είναι μια σταθερή χώρα, όπου και οι ξένοι μπορούν να επενδύσουν, και οι Τούρκοι επενδυτές είναι περισσότερο από ευπρόσδεκτοι». Με λίγα λόγια, μιλάμε για ένα ολοκληρωτικό και άνευ όρων ξεπούλημα της Ελλάδας στους τούρκους που επισταμένως παρακαλάμε να επενδύσουν στη χώρα μας!http://www.xryshaygh.com

Προς Τρόικα: Γιατί ΔΕΝ μπορούν να γίνουν πλήρως επαγγελματικές οι ΕΔ


Τις τελευταίες ημέρες η επικαιρότητα βρίθει από δημοσιεύματα που αναφέρονται στην πρόταση της τρόικας για την πλήρη επαγγελματικοποίηση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και την κατάργηση της στρατιωτικής θητείας ως μέτρο για τη μείωση των αμυντικών δαπανών. Η ανάλυση που ακολουθεί δημοσιεύεται με τη συνεργασία του Ινστιτούτου Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας (www.i-sda.eu). Η πρόταση πέρα από τους ουσιαστικούς λόγους (απειλές και ζωτικά συμφέροντα) που επιβάλλον όχι απλώς την απόρριψη της αλλά και την κατά πρόσωπο προσβολή και… διαπόμπευση των συντακτών της, αποτελεί μνημείο ασχετοσύνης σε τέτοιο βαθμό που καθίσταται «επικίνδυνη για τη δημόσια ασφάλεια και τάξη».

Καλά, οι «τεχνοκράτες» οι οποίοι προέρχονται και από χώρες που διατηρούν αμιγώς ή σχεδόν επαγγελματικές ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν ακούσει, διαβάσει τις «οιμωγές» των αντίστοιχων υπουργείων Άμυνας που σε κάθε ευκαιρία ανακοινώνουν ότι τα έξοδα προσωπικού έχουν ξεπεράσει το 60% στο σύνολο των αμυντικών δαπανών και καταβροχθίζουν πιστώσεις εκπαίδευσης, συντήρησης και εκσυγχρονισμού;

Ακόμα και στη μοναδική υπερδύναμη, τις ΗΠΑ, η οποία επί δεκαετίες διατηρεί πλήρως επαγγελματικές ενεργές δυνάμεις, έχει αρχίσει έντονα η δημόσια συζήτηση για τον αριθμητικό περιορισμό τους και την υποκατάσταση τους από τις εφεδρικές δυνάμεις, αυτές που στις ΗΠΑ στο παρελθόν χαρακτηρίζονταν ως «στρατιώτες του Σαββατοκύριακου».
Η ελληνική πραγματικότητα
Η πρόταση γίνεται ακόμη πιο παράδοξη ιδιαίτερα αν ληφθούν υπόψη τα κάτωθι δεδομένα τα οποία παρατίθενται περιληπτικά.
Σύμφωνα με στοιχεία που το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αποδέσμευσε πρόσφατα στη Βουλή, στο πλαίσιο της διαδικασίας κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο συνολικός αριθμός του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού που μισθοδοτείται από αυτό ανέρχεται σε 90.408 άτομα.
Εξ αυτών 51.531 άτομα υπηρετούν στον Ελληνικό Στρατό, 16.722 άτομα στο Πολεμικό Ναυτικό και 22.155 άτομα στην Πολεμική Αεροπορία.
Και πόσο κοστίζουν σε ετήσια βάση; Τα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού του 2013 που ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων είναι εξίσου αποκαλυπτικά:
Αποδοχές και συντάξεις: 1.892.622.000 ευρώ, έναντι 2.176.534.562 ευρώ που είχαν πληρωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2012 και 2.292.668.861,95 ευρώ που είχαν πληρωθεί το 2011.
Πρόσθετες και παρεπόμενες παροχές: 62.878.000 ευρώ, έναντι 64.564.094 ευρώ που είχαν πληρωθεί μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2012 και 57.469.728,90 ευρώ που είχαν πληρωθεί το 2011.
Και αυτά τα ποσά αφορούν συνολικό αμυντικό προϋπολογισμό 3.396.000.000 ευρώ έναντι 3.804.999.947 ευρώ που είχαν πληρωθεί μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2012 και 3.603.364.160,48 που είχαν πληρωθεί το 2011.
Δηλαδή οι δαπάνες που αφορούν μισθοδοσία, συντάξεις και παροχές του μόνιμου στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού ανέρχονται ως ποσοστό επί του συνόλου στο 57% για το 2013. Και φυσικά συγκρατήθηκαν σε αυτό το επίπεδο λόγω των συνεχών περικοπών σε μισθούς και συντάξεις.

Αντίθετα οι δαπάνες για τη λειτουργία, υποστήριξη, συντήρηση και εκπαίδευση για το 2013 ανέρχονται σε 612.250.000 ευρώ έναντι 759.177.476 που είχαν πληρωθεί μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2012 και 834.266.879,33 ευρώ που είχαν πληρωθεί το 2011. Η δε μείωση τους μεταξύ 2011 και 2013 ανέρχεται στο εντυπωσιακό ποσοστό του 26,62%! Το ποσοστό αυτό αφιερώνεται σε όλους εκείνους που συνεχίζουν να ισχυρίζονται ότι παρά τις μειώσεις το αξιόμαχο δεν επηρεάζεται (κατά συνέπεια τα προηγούμενα χρόνια στην κυριολεξία πετιούνταν λεφτά από το παράθυρο). Στην πράξη όμως οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις πορεύονται τρώγοντας από τις «σάρκες» τους και αν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλουν τα προβλήματα θα είναι ορατά και, δυστυχώς, μεγάλα.
Στη βάση λοιπόν αυτής της πραγματικότητας η πρόταση της τρόικας πέρα από επίδειξη μνημειώδους ασχετοσύνης στερείται και οικονομικής (ή καλύτερα λογιστικής) λογικής.

Από την άλλη πλευρά ακόμη και στην περίπτωση που υποκρύπτει την πρόταση μείωσης της οροφής των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων (αγνοώντας φυσικά το περιβάλλον ασφαλείας της χώρας και τα ζωτικά της συμφέροντα ή και ακόμα αν συνειδητά προωθείται η υπονόμευση τους, πάλι οικονομικά δεν ευσταθεί.
Ας πάρουμε για παράδειγμα το Βέλγιο, μία χώρα αντίστοιχου περίπου πληθυσμιακού μεγέθους με την Ελλάδα με πληθυσμό περίπου 10,5 εκατομμύρια άτομα και εξωτερικές απειλές ανύπαρκτες όχι μόνο στην πραγματικότητα αλλά και στην… πιο οργιώδη φαντασία!
Και όμως οι αμυντικές δαπάνες του Βελγίου για πλήρως επαγγελματικές ένοπλες δυνάμεις που η ενεργή τους δύναμη αριθμεί 34.336 άτομα (Στρατός: 12.544, Ναυτικό: 1.590, Αεροπορία: 5.739, Υγειονομικό: 1.844, διακλαδικά σώματα και υπηρεσίες: 12.619) και η εφεδρεία τους 1.400 άτομα, ανήλθαν το 2010 σε 2,74 δις ευρώ, το 2011 σε 2,77 δις ευρώ και το 2012 προβλεπόταν να αυξηθούν σε 2,82 δις ευρώ.
Προφανώς με σχεδόν υπερ-τριπλάσιο αριθμό επαγγελματικού στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και με πολλαπλάσια κύρια επιχειρησιακά μέσα που δαπανούν μόλις 18% παραπάνω από το Βέλγιο, μάλλον ως… «ευκαιρία» μπορούν να χαρακτηριστούν. Και χωρίς φυσικά να συνυπολογίσουμε – συγκρίνουμε τις απειλές και τα ζωτικά συμφέροντα της Ελλάδας με αυτά του Βελγίου.
Αντί λοιπόν η ελληνική κυβέρνηση να αποδέχεται έστω και την παραλαβή άσχετων προτάσεων μήπως είναι καλύτερα να δημιουργήσει ένα φροντιστήριο (επί πληρωμή φυσικά) για να επιμορφώσει τους «τεχνοκράτες» της τρόικας;

defence-point

Η δήθεν “αγάπη” τους είναι μίσος για τον ΕλληνισμόΔεν χρειάζεται να κάνεις και πολλά! Απλά να ανοίξεις τον διακόπτη, και να λειτουργήσει η οθόνη και το ράδιο, σε κάποιον απο τους διάφορους σταθμούς. Αρκεί να αγοράσεις μια απο τις πολλές εφημερίδες που υποτίθεται αντιπροσωπεύουν την κοινή γνώμη. Εν τέλει να ακούσεις τους προφέσορες, απο τα έδρανα ενός σχολείου ή ενός πανεπιστημίου. Όλοι μα όλοι, συνασπισμένοι σε έναν σκοπό: Την καταγγελία και την καταπολέμηση του “φασιστικού κινδύνου”! Και τι δεν λένε: Απειλή για την δημοκρατία, για την κοινωνία, την πρόοδο, τις “πανανθρώπινες οικουμενικές αξίες”, για την ανθρώποτητα, για τον πολιτισμό εν γένει. Εν ολίγοις, μας παρουσιάζουν σαν λύκους  που μπαίνουν σε μια στάνη με πρόβατα. Και κατακλείδα στην δριμυτατή πολεμική τους, έκκληση για συσπείρωση των ανθρώπων κάτω από όμορφα σχηματισμένες λέξεις: Ελευθερία, Πολιτισμός, Ανοχή,Πρόοδος, Σεβασμός στην Διαφορετικότητα, Ειρήνη, Άνθρωπος, Δικαίωμα....Ανθρωπότητα! Μα τι καλοί άνθρωποι; Και τι κτήνη αυτοί οι φασίστες,οι Χρυσαυγίτες που εχθρεύονται ολα αυτά τα πράγματα; Είναι όμως έτσι; Μετα παρρησίας, απαντάμε πως...ΟΧΙ!!!

«Πας μη αριστερός βάρβαρος»;

Share

 Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Οι αριστεριστές, άλλοι ελευθέρας βοσκής κι άλλοι ενσωματωμένοι στον σκληρό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ, που περιφέρουν τα ράκη τους στην «Αυγή» και στο διαδίκτυο, δεν είναι παρά εχθροί της ελευθερίας. Κατ’ αυτούς, «πας μη αριστερός βάρβαρος», όπως διαταραγμένως αντιλαμβάνονται το σκυφτό αριστεριλίκι τους και τα δικαιώματα όσων τολμούν να αμφισβητούν τις ιδεοληψίες τους.
Δικαίως το ΚΚΕ πάντα τους θεωρούσε τυχοδιώκτες. Η μετεξέλιξη τους συνήθως δικαιώνει την καχυποψία της «ορθόδοξης» αριστεράς, που όσο να’ ναι έχει τα εύσημα της στην αληθινή επανάσταση, απέναντι στις διάφορες γκρούπες που συνθέτουν μια χαλαρή ομοσπονδία μίσους και ρατσισμού έναντι του Ελληνισμού, με μπόλικη λαθρολαγνεία αλλά και ροπή στην, συνήθως εκ του ασφαλούς, βία, τον κοινωνικό πόλεμο και την «ευκαιρία» που θα φέρει το χάος μιας κοινωνικής σύγκρουσης.
Το ’χουμε ξαναπεί. Είναι ένα παράδοξο είδος «ιαχωβάδων» που όμως πιστεύουν και στον «ένοπλο αγώνα», ακόμη κι αν εννοούν τις πέτρες και τις μολότωφ. Μεσοτοιχία με την τρομοκρατία. Οι περισσότεροι από αυτούς μεγαλώνοντας «στρώνουν» και πρόθυμα στελεχώνουν, δεκαετίες τώρα, τους μηχανισμούς της λεηλασίας και της παρακμής. Πιο πρόθυμους λακέδες δεν θα βρει ποτέ το σύστημα από αυτούς. Μπετατζήδες, εκδότες, καναλάρχες, αντλούν καλούς λακέδες που θα γυαλίζουν το «καθεστώς», που κάποτε ήθελαν να γκρεμίσουν.
Πάντα όμως ο παρδαλός «χώρος», όπως αυτοαποκαλούνται, έχει κάβα νέα φυντάνια αλλά και ξεκουτιασμένους «ιερείς του μίσους», οι οποίοι κρατάνε ψηλά την κουρελιασμένη πατσαβούρα του μηδενισμού και του αμοραλισμού τους. Το σκουπιδαριό στις καταλήψεις, όπου αφοδεύουν ακόμη και στα έδρανα των αιθουσών διδασκαλίας, είναι κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν του ήθους που πρεσβεύουν.
Συνήθως ετεροκαθορίζονται, η δράση τους είναι αντίδραση στο Έθνος, στην έννοια του, στην Ιστορία του, στα συμφέροντα και στα σύμβολα του. Όσο πιο χολερικός μισέλληνας είναι κάποιος, τόσο πιο μεγάλη βαθμολογία παίρνει στην κλίμακα της αριστεροσύνης τους. Ο αναθεωρητισμός της Ιστορίας, με παράλληλη εκούσια ή ακούσια δουλική εξυπηρέτηση συμφερόντων ξένων σωβινισμών, πχ του τουρκικού ισλαμοφασισμού ή των ναζί επιγόνων του VMRO στα Σκόπια, ο χλευασμός για τα εθνικά σύμβολα και θεσμούς, όπως ο Στρατός ή η Εκκλησία και η ορθόδοξη πίστη του λαού μας, είναι must. Πάνε σετ με το παλαιστινιακό μαντήλι και την επιθετικότητα απέναντι σε όποιον δεν ανήκει στις ποικιλόχρωμες φράξιες τους. Όλες όμως, μα όλες, αυτές τις ομάδες τις διαπερνά ένα τυφλό ολοκληρωτικό μίσος για όποιον δεν ενστερνίζεται την μεταφυσική πίστη τους στον ροζ φασισμό τους.
Στην εποχή μας, όπου έχουμε περίσσευμα ασυδοσίας κι όχι έλλειμμα ελευθερίας, φυτρώνουν πολλά τέτοια δυσώδη φρούτα. Η επί χρόνια τραμπούκικη κυριαρχία τους στα πανεπιστήμια, η γκετοποίηση των Εξαρχείων, δημιούργησαν ένα μολυσμένο θερμοκήπιο, που εκτρέφει πολύ παράξενα φυτά, γεμάτα κοινωνικό δηλητήριο και μανιχαϊσμό. Έχουν πάντα πρόχειρους τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς και τις συκοφαντίες. Όποιος δεν είναι σαν τα μούτρα τους, είναι «χρυσαυγίτης», «φασίστας», «ρατσιστής», «πράκτορας των αφεντικών».
Το κύριο χαρακτηριστικό του περιθωριακού είναι πως νομίζει ότι κατέχει την απόλυτη αλήθεια, με έναν σχεδόν μεταφυσικό φανατισμό και ανύπαρκτη ανοχή προς τις πεποιθήσεις της πλειοψηφίας.
Ο μεγάλος τους όμως στρατολόγος είναι η αναξιοπιστία του κράτους, των θεσμών, του πολιτικού συστήματος. Πρώτα οι ίδιες οι «αστικοδημοκρατικές» δυνάμεις καθαίρεσαν τα εθνικά σύμβολα, αδιαφόρησαν για τον εκβαρβαρισμό της Παιδείας, μετέτρεψαν το πολίτευμα σε «Δημοκρατία των Κολλητών» και κυρίως υπονόμευσαν κάθε έννοια αξιοκρατίας και κοινωνικής δικαιοσύνης.
Η καταστολή λοιπόν είναι απολύτως απαραίτητη – και μάλιστα με ατσάλινο χέρι – αυτών που προσπαθούν να μετατρέψουν τους δημόσιους χώρους σε ζούγκλα βανδάλων και κοινωνικού πολέμου. Κυρίως όμως απαιτείται η επανελλήνιση της δημόσιας ζωής και των θεσμών απ’ άκρου εις άκρον, με πρώτη – πρώτη την Παιδεία, με όπλα τις αξίες του ανθρωπιστικού και πατριωτικού πυρήνα του Ελληνισμού. Οφείλουμε όχι μόνον να καταστείλουμε τους πάσης φύσεως ψευδοπροοδευτικούς φασίστες κι εχθρούς της ελευθερίας αλλά πρωτίστως να κερδίσουμε την μάχη των Ιδεών. Επιβάλλοντας τις, διοικώντας σύμφωνα με αυτές, διασφαλίζοντας την εθνική και κοινωνική ενότητα, με κύριο εργαλείο την κοινωνική δικαιοσύνη. Μόνο η βαθιά Ελλάδα σώζει…
(Δημοσιεύεται στην Κυριακάτικη Δημοκρατία)

ΜΑΤΑΙΕΣ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΣ. Παραλλαγή MultiCam για τον Αμερικανικό Στρατό

Ο Αμερικανικός Στρατός αποφάσισε να καταργήσει τη ψηφιακή παραλλαγή που είχε υιοθετήσει πριν από μερικά χρόνια προκειμένου να υιοθετήσει την πιο αποτελεσματική αλλά πιο ακριβή σε κόστος MultiCam. Την δεκαετία που διανύσαμε τόσο ο Στρατός των ΗΠΑ όσο και το Σώμα Πεζοναυτών (USMC), υιοθέτησαν νέες ψηφιακές παραλλαγές, την ψηφιακή UCP (Universal Camouflage Pattern) με τους χαρακτηριστικούς τόνους του γκρι και την MARPAT / Marine Pattern σε τόνους του μπεζ αντίστοιχα. Στις επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν κατέστη σαφές ότι οι MARPAT των Πεζοναυτών απέδιδαν καλύτερη απόκρυψη από τις UCP του Στρατού με αποτέλεσμα η δυσπιστία του προσωπικού να ενισχυθεί τόσο από τις αναπόφευκτες συγκρίσεις στο πεδίο όσο και από τα σχόλια τα οποία αναρτήθηκαν κατά χιλιάδες στο διαδίκτυο. Οι πιέσεις έφτασαν σε σημείο...

Η λεηλασία του ναού της Αφαιάς από τους Γερμανούς,που όλοι αποκρύπτουν(+Βίντεο)

ΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ "ΣΠΟΡ" ΤΩΝ ΟΥΝΩΝ

Τα γλυπτά που αρπάξανε οι Γερμανοί από τον Ναό της Αφαίας, αποτελούν μία "άγνωστη" ιστορία που για κάποιο λόγο αποφεύγουν να διηγούνται οι γνωρίζοντες αρχαιολόγοι!

Πόσοι από εμάς γνωρίζουμε ΠΟΥ βρίσκονται σήμερα τα κλεμμένα γλυπτά και πόσοι τα έχουμε επισκεφτεί; Γιατί κανείς δεν ζητάει επισήμως την επιστροφή τους;

Η αρπαγή από τους Γερμανούς
Η ιστορία ξεκινάει το 1811, όταν ο αρχιτέκτονας Ch. R. Cockerell και ο φίλος του βαρώνος von Hallerstein, επισκέφθηκαν την Αίγινα και λεηλάτησαν το Ναό Αφαίας. Με αδιαφανείς διαδικασίες και δωροδοκία των ντόπιων προεστών, κρυφά μετέφεραν 17 αγάλματα και πολλά άλλα κομμάτια από τα αετώματα του Ναού στον Πειραιά.

Από εκεί, με τη βοήθεια του Αυστριακού Gropius, μέλους της ίδιας παρέας αρχαιοκαπήλων και "αρχιτέκτονα" της
λεηλασίας των γλυπτών του Ναού του Απόλλωνα στις Βάσσες Αρκαδίας αλλά και την κάλυψη του Γάλλου προξένου Louis Fauvel (που, σύμφωνα με δημοσίευμα του "Λόγιου Ερμή"), όταν έμαθε τι γίνεται έσπευσε στην Αίγινα και έκλεψε και αυτός ότι μπόρεσε και του συνεργάτη του λόρδου Έλγιν (!!!) Giovani Lusieri, έγινε μεταφορά στα Αγγλοκρατούμενα, τότε, Επτάνησα, χωρίς να αντιμετωπίσουν προβλήματα από την Οθωμανική Διοίκηση.

To "σπορ" της αρπαγής εθνικών θησαυρών!
Διαπιστώνεται εύκολα ότι το ίδιο κύκλωμα περιηγητών και αξιωματούχων της εποχής είχε αναγάγει σε ... επικερδές "άθλημα" την αρπαγή των πολιτιστικών εθνικών μας θησαυρών. "Ευτυχώς", επειδή οι αρχαιοκάπηλοι "περιηγητές" αλληλοϋποβλέπονταν, είχαν υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ τους και δεσμεύτηκαν τα γλυπτά να μείνουν σε ενιαίο σύνολο, αλλιώς τώρα θα ήταν αδύνατος ο εντοπισμός τους.

Τελικά, εκτέθηκαν σε δημοπρασία, το Νοέμβρη του 1812 στη Ζάκυνθο. Προσφορές κατέθεσαν η Γαλλία, η Βαυαρία ενώ ο εκπρόσωπος της Αγγλίας θεώρησε μεγάλο το ποσό που έπρεπε να προσφέρει και
προτίμησε να παραμείνει στη Μάλτα και να κάνει κρυφές συζητήσεις με τον Cockerell για ακύρωση της πώλησης. Τελικά μετά από ένα αξιοθρήνητο διπλωματικό παρασκήνιο (στην πλάτη της "Ελλαδίτσας"), το 1814 κατέληξαν στη Γερμανία (τότε Βαυαρία).

Πού βρίσκονται σήμερα τα γλυπτά της Αφαίας
Σήμερα κοσμούν ειδική αίθουσα της Γλυπτοθήκης του Μονάχου και έχουν επονομαστεί ως "ΑΙΓΙΝΗΤΕΣ". Σύμφωνα με επισκέπτες, αν έλειπαν από εκεί, η Γλυπτοθήκη θα ήταν ένα επαρχιακό συνηθισμένο Μουσείο !!! Συγκινητική είναι η μαρτυρία Αιγινήτη που επισκέφθηκε την Γλυπτοθήκη του Μονάχου, εκεί κατά την είσοδο του και συγκεκριμένα στο ταμείο του ζητήθηκε να πληρώσει είσοδο για να θαυμάσει τα εκθέματα. Εκείνος με σθένος ψυχής και με πόνο καρδιάς αρνήθηκε να πληρώσει για κάτι που ήταν δικό του, για κάτι που ήταν της πατρίδας του, για κάτι που έπρεπε να είναι εκεί που γεννήθηκε στον Ναό της Αφαίας.

Δεν ξεχνάμε και δε ζητάμε αντίγραφα. Θέλουμε πίσω τους πολιτιστικούς μας θησαυρούς όπου και αν βρίσκονται. Ο καιρός του ραγιαδισμού και της αποικιοκρατίας είναι περασμένος πια, για τα καλά στις μαύρες σελίδες της ιστορίας μας.

Το παραπάνω άρθρο δεν θα μπορούσε να γραφτεί χωρίς τις πολύτιμες πληροφορίες από το ενδιαφέρον πορταλ www.aeginaportal.gr, ενώ το εκπληκτικό βίντεο που ακολουθέι, έχει δημιουργήσει και "ανεβάσει" στο youtube o χρήστης dionisosb με τίτλο "Η κλοπή των γλυπτών της Αφαίας". Απολαύστε το:

pyles.tv/

Υποτροφίες τύπου Θαθανδρέου


Θυμάστε "το" Γιωργάκη Θαθανδρέου;
Υποτροφία μαστούρας στο Χαρβαρντ.
"Συστημένος" επιστρέφει στην Ελλάδα.
Περίμενε διασκεδάζοντας την σειρά του
κάνοντας διάφορες παπαριές παρέα με
τον Βαλιανάτο (κατάργηση Δεσμών κτλ).
Φωτοβολίδα και γίνεται Πρωθυπουργός.
Βάζει τις υπογραφές και εξαφανίζεται.
Γιατί αυτή η τόσο ηλίθια περίληψη;...
Μπάς και καταλάβετε βρε ζώα οτι και
όλοι οι άλλοι που περιμένουν στην
σειρά να βάλουν το κοστούμι και να
υπογράψουν εξ ονόματός μας είναι όλοι
σπουδαγμένοι με συναφείς υποτροφίες
σε χώρες που θέλουν το δικό μας καλό.
Γι'αυτό σκίζονται και τρέχουν όλοι οι
τεμπελχανάδες της Ελληνικής πολιτικής
να ξεπληρώσουν την υποτροφία τους.
Υπογράφεις και συνταξιοδοτείσαι. Ουάου!

I wil-i will-andreou type scholarships.
(First article)
Do you remember Jefrey Iwilliwill-ndreou?
Scholarship of drugs in Harvard.
"Registered mailed" back to Greece.
He was waiting his turn while having
fun doing many crap with Valianatos
(abolition of basic school Studies).
A flare and he became Prime Minister.
Signed up everything and disappeared.
What this idiotic perilipsis for ?
Just in case that you animals may
understand that all the others that
waiting in the line to ware the same
suit and sign for us, are all came
from the same scholarship from other
countries that want our own good.
This is why all ravens of all Greek
political parties are running to pay
back their scholarships.
Sign and get your retirement, whoooow!
Αναρτήθηκε απο SeeGreek

Τα παιδιά των Ελλήνων τεκμήρια και τα παιδιά των μεταναστών ανθρώπινες ψυχές…


Γράφει ο ..(( Λ ))..
  • Αν αυτός δεν είναι ο ορισμός του ρατσισμού τότε τι είναι;
  • Δεν είναι βλάκες, είναι προδότες που θέλουν να αφανίσουν τον ελληνικό πληθυσμό και να τον αντικαταστήσουν με ψυχές μεταναστών.
  • Η «ενοχοποίηση» των ελληνοπαίδων διευκολύνει τον εποικισμό

Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς, τους απλούς Έλληνες πολίτες, τους απλούς ψηφοφόρους που ασυνείδητα ή και συνειδητά λόγω βλακείας ή πλήρους άγνοιας, συνεχίζετε να στηρίζετε δια της ψήφου σας πολιτικές εθνοκτόνες και προδοτικές. Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς που ακόμα πιστεύετε πως το ζήτημα είναι μόνον οικονομικό και πως όλα θα λυθούν ύστερα από τις επίπονες θυσίες που θα κάνουμε …πως θα ανακάμψουμε λαβωμένοι… και τα σχετικά φαιδρά που ακούγονται από τους «περίλυπους» πολιτικούς μας ταγούς.

Σχέδιο εξαφάνισης των πληθυσμών της Ευρώπης

Έλληνες δείτε επιτέλους καθαρά τι συμβαίνει. Δείτε τι προσπαθούν να κάνουν στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Δεν θέλουν σε καμία περίπτωση την ύπαρξη εθνικού στοιχείου σε καμία χώρα της Ευρώπης. Για αυτόν τον λόγο φροντίζουν μέσα από τεχνητές διαδικασίες, που δεν γίνονται ευρέως αντιληπτές, να μας οδηγούν σε σταδιακή μείωση των γηγενών πληθυσμών. Το ίδιο πρόβλημα σε ολόκληρη την Ευρώπη. ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ και κατ’ επέκταση ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Ταυτόχρονα με την αύξηση του αριθμού των λαθρομεταναστών τι λέτε πως πετυχαίνουν; Απλά μαθηματικά. Μειώνονται οι γηγενείς πληθυσμοί και αυξάνονται οι μετανάστες…! Συνέπεια αυτού είναι η σταδιακή εξαφάνιση μας και αντικατάσταση μας…!

Το ελληνόπουλο μετατρέπεται σε… «οικονομικό βάρος»

Δεν χρειάζεται να προχωρήσουμε σε περεταίρω ανάλυση των σχεδίων της Νέας Τάξης για την εγκαθίδρυση Παγκόσμιας Διακυβέρνησης, καθώς έχουμε ξανά πει πως ότι συμβαίνει στον πλανήτη αυτή τη στιγμή έχει αυτόν τον σκοπό. Ας μείνουμε εδώ, στο καθαρά Ελληνικό ζήτημα. Γνωρίζοντας λοιπόν οι φωστήρες της βουλής, τα καμάρια μας, οι εθνοσωτήρες μας, ότι ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ υπάρχει πρόβλημα υπογεννητικότητας στην Ελλάδα, κατά συνέπεια υπάρχει και δημογραφικό πρόβλημα, έπραξαν το απολύτως λογικό (!!) για να ξεμπερδεύουν μια ώρα αρχύτερα από την ενοχλητική παρουσία των Ελλήνων σε αυτή τη χώρα. 

 Τι σε 20 χρόνια, που με βάση τις μελέτες ο πληθυσμός μας θα είναι μόλις 5 εκ. ενώ των μεταναστών 12 εκ., τι σε 7-8 χρόνια, που πλέον αφού το ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΟ θα είναι τεκμήριο, ποιος Έλληνας θα « τολμήσει» να τεκνοποιήσει; Ποιος Έλληνας θα τολμήσει να φέρει στον κόσμο πλέον ένα «τεκμήριο»;;; Ναι το ξανά λέμε, γιατί πλέον με βάση τα παραγγέλματα των ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΩΝ μας ,τα ελληνόπουλα δεν είναι ανθρώπινες ψυχές, αλλά τεκμήρια! Τεκμήρια, δηλαδή βάρη, πιο συγκεκριμένα… οικονομικά βάρη. Και το οικονομικό βάρος στις μέρες που ζούμε είναι το πιο δυσβάσταχτο βάρος για τους Έλληνες εργαζόμενους, ανέργους, νέους, συνταξιούχους….! Μετά λοιπόν από αυτή την εξέλιξη… ποιος Έλληνας θα θελήσει να βάλει τα χεράκια του και να βγάλει τα ματάκια του προσθέτοντας άλλο ένα οικονομικό βάρος στην ήδη επιβαρυμένη οικονομικά καμπούρα του;

Η «ενοχοποίηση» των ελληνοπαίδων διευκολύνει τον εποικισμό

Αυτό είναι το σκεπτικό στο οποίο επιχειρούν να βάλουν τον υπερήφανο ελληνικό λαό τη στιγμή που τα σύνορα είναι αφύλαχτα και ο αριθμός των εποίκων αυξάνεται ραγδαία. Πλέον μπορούμε ανοιχτά να μιλούμε για σχέδιο εποικισμού από μετανάστες καθώς είναι ολοφάνερο το σχέδιο μετά και από την μεταμόρφωση των ελληνοπαίδων σε «τεκμήρια»!

Οι μαριονέτες της ελληνικής και Ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής μέσω της τεχνητής οικονομικής κρίσης που τα αφεντικά τους δημιούργησαν, θα αφανίσουν εντέχνως γηγενείς πληθυσμούς. Επειδή η Ελλάδα αποτελεί το πειραματόζωο  ο πρώτος πληθυσμός που προσπαθούν να αφανίσουν είμαστε εμείς! Πως μπορείτε να συνεχίσετε να το επιτρέπετε;

Αφυπνισθείτε επιτέλους Έλληνες!

Πηγή

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Ακόμη ένα θύμα στη λίστα θανάτου Ελλήνων από λαθρομετανάστη


Έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο η γενοκτονία που πραγματοποιείται εναντίον των Ελλήνων από αλλοδαπούς σε αυτόν τον τόπο της πλήρους ασυδοσίας και της μόνιμης αφασίας. Ακόμη ένα θύμα προστέθηκε στο μακρύ κατάλογο των δολοφονημένων  Ελλήνων ιδιαίτερα ηλικιωμένων ατόμων από αλλοδαπούς «οικονομικούς μετανάστες». Ένας 75χρονος πρώην μηχανικός του ΠΝ βρέθηκε στραγγαλισμένος από γείτονες στο Πόρτο Ράφτη όπου και διέμενε μόνος. Σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων ο 75χρονος έκανε εργασίες στο σπίτι και έδινε δουλειά τακτικά σε αλβανούς εργάτες. Και με αυτή τη δολοφονία οι Έλληνες δολοφονημένοι από αλλοδαπούς έχουν φτάσει τους 41 μέσα στο 2012. Πιθανότατα είναι...
πολλοί παραπάνω, αυτά όμως τα στοιχεία είναι που έχουμε κατορθώσει να συλλέξουμε καθώς η ΕΛΑΣ δεν δίνει στοιχεία αποκλειστικά για ανθρωποκτονίες Ελλήνων από αλλοδαπούς παρά μόνο συγκεντρωτικά.
Το καρκίνωμα που έχει δημιουργηθεί στην ελληνική κοινωνία από τους λαθρο που κατά εκατομμύρια έχουν κατακλύσει την κατ΄ ευφημισμό αυτή χώρα δυστυχώς μεγαλώνει ημέρα με την ημέρα. Ανήμπορη, αιφνιδιασμένη και χωρίς δύναμη να αντιδράσει περιμένει υπομονετικά τη μοίρα της, στα χέρια των δολοφόνων της. Ποτέ άλλοτε ο ελληνικός λαός δεν είχε περιέλθει σε μια τέτοια πρωτοφανή αδράνεια και ύπνωση βλέποντας την πατρίδα του αλλά και τον ίδιο να κατακρεουργείται έτσι απλά από τους πλιατσικολόγους και δολοφόνους των Βαλκανίων και του Καυκάσου και να μην αντιδρά.
Και δυστυχώς έπεται συνέχεια…
Πιο αναλυτικά η «μαύρη λίστα» με τους Έλληνες δολοφονημένους από τους λαθορεισβολείς έχει ως εξής:
13 Ιανουαρίου
Ρέθυμνο: 74χρονη γυναίκα βρίσκεται δολοφονημένη αφού είχε πρώτα βιαστεί. Δράστες Ρουμάνος και κάτοικος Ρεθύμνου
19 Ιανουαρίου
Λαγκαδάς: Δολοφονία 17χρονου Πομάκου και 16χρονης Βορειοηπειρώτισσας από 5 αλλοδαπούς γύφτους μουσουλμάνους. 
23 Ιανουαρίου
Αυλίδα: 67χρονος Έλληνας δολοφονείται από αλβανούς μαφιόζους  με Καλάσνικοφ 
 23 Ιανουαρίου
Σχηματάρι. Έλληνας  57χρονος οδηγός ταξί βρίσκεται  νεκρός μέσα στο όχημά του με αναμμένη τη μηχανή, σε αγροτικό δρόμο κοντά στην εθνική οδό. Το θύμα έφερε τραύματα στο λαιμό από μαχαίρι. Δράστης ρουμάνος.
24 Ιανουαρίου
Βούρβουρα Αρκαδίας: 77χρονος δολοφονείται από τέσσερις αλβανούς, «οικονομικούς μετανάστες»
13 Φεβρουαρίου
Κρηνίδα Σερρών: Δολοφονία 72χρονου με στραγγαλισμό από Βούλγαρο
2 Μαρτίου
Ιωάννινα: Ηλικιωμένος βρίσκεται νεκρός στο σπίτι του στην Δημόκορης Πωγωνίου Ιωαννίνων. Οι δράστες πιθανόν έχουν διαφύγει στην «φίλη» χώρα Αλβανία
10 Μαρτίου
Κοζάνη: 50χρονος υπάλληλος της ΔΕΗ βρίσκεται δολοφονημένος. Δράστες δύο «οικονομικοί μετανάστες»-λαθροεισβολείς:  αλβανός 29 ετών, ρουμάνα 49 ετών
28 Μαρτίου
Άγιος Στέφανος Αττική: 45χρονος πεθαίνει στο σπίτι του από καρδιακή προσβολή ύστερα από την επίθεση τριών ληστών. Οι αλλοδαποί δράστες δεν έχουν συλληφθεί.
17 Μαρτίου
Άραχθος Ιωάννινα: Έλληνας βιοπαλαιστής ο Αστέριος Γιοβανούδης οδηγός φορτηγού 36 ετών βρίσκεται δολοφονημένος κοντά στη γέφυρα του Αράχθου. Πρόκειται περί απαγωγής και δολοφονίας.
 22 Μαρτίου
Ηράκλειο: Δολοφονία αφού είχε προηγηθεί βιασμός της 85χρονης Σοφίας Κορναράκη στο χωρίο Επισκοπή Πεδιάδος στο Ηράκλειο. Δράστες δύο κτήνη από τη Ρουμανία πατέρας και γιός 45 και 18 ετών. Να σημειωθεί ότι στην απολογία τους εμφανίστηκαν εντελώς ψυχροί και αμετανόητοι.
24 Μαρτίου
Βόλος: Δολοφονία 84χρονης στο χωριό Ανάβρα του Αλμυρού στο Βόλο. Οι δράστες, αλλοδαποί κατά την Αστυνομία διαφεύγουν.
26 Μαρτίου
Λαγκαδάς: Δολοφονία 78χρονου στο  στον οικισμό Μεσόκωμο Ζαγκλιβερίου. «Τυπική» περίπτωση ληστείας μετά φόνου από αλλοδαπούς
16 Απριλίου
Γρεβενά: Δολοφονία 78 λαχειοπώλη στο Καρπερό Γρεβενών: Δολοφόνος αλβανός
20 Απριλίου
Ηλεία: Δολοφονία 84χρονου στο δήμο Ζαχάρως. Το θύμα είχε βασανιστεί από τα αλβανικά κτήνη που συνέλαβε η αστυνομία. Ο άτυχος ηλικιωμένος ξυλοκοπήθηκε αλύπητα ενώ ήταν ημίγυμνος, φιμωμένος και με τα πόδια δεμένα, με αποτέλεσμα να υποστεί έμφραγμα από τον τρόμο και τα χτυπήματα!
Να σημειωθεί πως δεν είχε καμία επαγγελματική σχέση με τα κτήνη αυτά (48 και 28 ετών), αντίθετα οι ίδιοι είπαν πως απλά είχαν ακούσει ότι είχε λεφτά στο σπίτι του.
23 Απριλίου
Αιτωλοακαρνανία: Δολοφονία 49χρονου Έλληνα από 44χρονο αλβανό στα Αλώνια Ματαράγκας Αιτωλοακαρνανίας
2 Μαΐου
Ιωάννινα: Δολοφονία της 67χρονης Καίτης Δούβλη. Οι δολοφόνοι, πέντε γεωργιανά κτήνη (τέσσερις άνδρες μια γυναίκα) βασάνισαν πρώτα και στη συνέχεια σκότωσαν την άτυχη γυναίκα.
19 Μαΐου
Πάτρα: Δολοφονία Θανάση Λαζανά από Αφγανούς

Ανησυχία στην Αλβανία για μια ενδεχόμενη στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας στα Βαλκάνια ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/12/blog-post_3972.html#ixzz2FUfpqDjRΑνησυχία στην Αλβανία για μια ενδεχόμενη στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας στα Βαλκάνια

Την ανησυχία τους εκφράζουν πολιτικοί κύκλοι στην Αλβανία για μια ενδεχόμενη Ρωσική στρατιωτική παρουσία στα Βαλκάνια. Αν και όπως όλα δείχνουν η παρουσία αυτή δεν είναι πια «ενδεχόμενο» αλλά γεγονός, και η χώρα που «φέρνει» στην κυριολεξία τη Ρωσία στα Βαλκάνια, είναι η Σερβία. Αναλυτικό άρθρο για το ζήτημα δημοσιεύεται και στην εφημερίδα Gazeta Shqiptare, το οποίο υπογράφει ο γνωστός Αλβανός αναλυτής Shaban Sinani.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα αυτό αλλά και με άλλες εκτιμήσεις, η Σερβία, απ' την μια κάνει τα πάντα για την ενταξιακή της πορεία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση κι απ' την άλλη δεν διστάζει να συνάψει στρατιωτικές συμφωνίες με τη Ρωσία. Όπως είναι γνωστό,η Ρωσία με κάποιες απ' τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, δημιούργησαν το Σύμφωνο του Οργανισμού Συλλογικής Ασφαλείας (CSTO),όπου συμμετέχουν εκτός απ΄την Ρωσία η Λευκορωσία, το Καζακιστάν, το Κιργιστάν, η Αρμενία και το Τατζικιστάν. Το Σύμφωνο Κοινής Ασφάλειας (CSTO) σε περίπτωση που θα διευρυνθεί και με τη Σερβία, εξασφαλίζει μια έντονη παρουσία της Ρωσίας και στη Βαλκανική. Την τελευταία δεκαετία, η Σερβία δήλωνε πως στρατιωτικά παραμένει ουδέτερη και δεν θα συμμετάσχει σε "στρατιωτικά μπλοκ".
Η εγκαινίαση ένα χρόνο πριν της ρωσικής λογιστικής στρατιωτικής βάσης στη Σερβία, δείχνει πως πολύ σύντομα η χώρα θα γίνει μέλος της ρωσικής στρατιωτικής "μηχανής". Σε πρώτη φάση, όπως μαρτυρούν διπλωματικές πηγές, η Σερβία θα έχει το στάτους του παρατηρητή στο CSTO, ενώ στην συνέχεια μπορεί να γίνει κανονικό μέλος.
πηγή

Η “προοδευτική” υποκρισία της σύγχρονης Αριστεράς

Του Βαγγέλη Μωυσή, δημοσιογράφου, μέλους της ΕΣΗΕΜ-Θ / vmoisis@gmail.com

Ας συμφωνήσουμε κατ` αρχήν, πως η χρήση του όρου «προοδευτικός», όπως τον… ανεμίζει η σύγχρονη Αριστερά, εμπεριέχει ως έναν βαθμό και μια συνωνυμία με την..
πνευματική καλλιέργεια, που οπλίζει τον «προοδευτικό» άνθρωπο με ανώτερες αξίες και τον ωθεί προς ανώτερα επίπεδα διανόησης.

Προσωπικά θεωρώ πως ο «προοδευτικός» άνθρωπος, είναι πνευματικά καλλιεργημένος, είτε Αριστερός, είτε Δεξιός, είτε Κεντρώος, είτε… Αστροναύτης, αλλά ας το αφήσω αυτό για αργότερα.

Το δεύτερο, στο οποίο θεωρώ ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε, είναι πως η πνευματική καλλιέργεια, δεν ταυτίζεται απαραιτήτως με αυτό που λέμε μόρφωση, με την έννοια της πρόσληψης γνώσεων μέσω της εκπαίδευσης.

Εμπιστεύομαι εύκολα τους αμόρφωτους, πλην όμως πνευματικά καλλιεργημένους ανθρώπους, που σε «κερδίζουν» με την ευγένεια του χαρακτήρα τους, τον αλτρουισμό τους και την διάθεση προσφοράς στο σύνολο.
Δυσπιστώ, απέναντι σε μορφωμένους, εγωπαθείς, υπερόπτες ξερόλες, που στρογγυλοκαθισμένοι στο κοινωνικό τους status αισθάνονται κάτι σαν νέα Άρια Φυλή (αριστεροί, δεξιοί και κεντρώοι), αλλά δεν το λένε, επειδή αν σου βγει το όνομα πως είσαι σνομπ και καλαμοκαβαλάρης, είναι κακό P.R.

Πάντως, κάθε φορά που η μόρφωση συναντά την πνευματική καλλιέργεια, ή συμβαδίζει μαζί της, έχουμε έναν πολύ άξιο και χρήσιμο άνθρωπο. Έναν άνθρωπο, που κοιτάζει τους άλλους ανθρώπους στα μάτια. Όχι στα παπούτσια… Όχι στις ετικέτες των ρούχων… Όχι στις τσέπες… Όχι πάνω από τον ώμο για να δει από τι αυτοκίνητο βγήκανε…

Ο καλλιεργημένος άνθρωπος, είτε μορφωμένος, είτε αμόρφωτος (είτε δεξιός, είτε αριστερός, είτε κεντρώος), έχει πέντε βασικά συστατικά στον χαρακτήρα του.

1ον ΣΕΒΑΣΜΟ – Για τους άλλους, για τη χτισμένη με τιμιότητα περιουσία των άλλων, για τις απόψεις των άλλων, για τα βιώματα των άλλων ανθρώπων.

2ον ΝΟΜΙΜΟΦΡΟΣΥΝΗ – Διότι σε μια ευνομούμενη πολιτεία, οι νόμοι είναι απαραίτητοι για να την οργάνωση της κοινωνίας.

3ον ΑΙΣΘΗΜΑ ΔΙΚΑΙΟΥ – Αυτό που μας ωθεί στις αναγκαίες εξαιρέσεις από το γράμμα του νόμου.

4ον ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ – Αυτό που κινεί την αλληλεγγύη μας και μας ωθεί να βοηθούμε όσους δεν μπορούν να βοηθήσουν τον εαυτό τους.

5ον ΚΡΙΣΗ – Που καθιστά διακριτά τα όρια όλων των προηγούμενων (ακόμα και το Σύνταγμα έχει μια ακροτελεύτια διάταξη), τις συνέπειες των επιλογών και το θεμιτό από το αθέμιτο.

Και επιστρέφω στην «πρόοδο», ή στον όρο «προοδευτισμό» (ή μήπως είναι «προοδευτικότητα» το σωστό;).

Διαπιστώνουμε λοιπόν, πως όσο πιο πολύ «φλερτάρει» η σύγχρονη Αριστερά με την προοπτική μιας πιθανής κατάληψης της εξουσίας, τόσο βίαια διαστρεβλώνει και συνθλίβει στο αδυσώπητο «μπλέντερ» του Αριστερού «φίλτρου», όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά του καλλιεργημένου ανθρώπου.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...