Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2012

NGM23
Ένα παραδοσιακά κατεστημένο ΜΜΕ, που σίγουρα δεν το προτιμούν οι Έλληνες εθνικιστές για την ενημέρωσή τους, το «Βήμα» στην ηλεκτρονική του έκδοση, έχει εδώ και τρεις ημέρες μια ανοιχτή ψηφοφορία για τους αναγνώστες του, με το ερώτημα: «Ποιο πιστεύετε ότι είναι το πολιτικό πρόσωπο του 2012». Παρακολουθώντας την ψηφοφορία από την πρώτη στιγμή παρατηρήσαμε πως έχει μια φυσιολογική συνεχή ροή, χωρίς σκαμπανεβάσματα, με τα ίδια πάνω-κάτω ποσοστά. Σας παρουσιάζουμε τα αποτελέσματά της μέχρι σήμερα το πρωί:
33.02% Αντ. Σαμαράς (2961 ψήφοι)
22.61% Αλ. Τσίπρας (2028 ψήφοι)
2.92% Ευ. Βενιζέλος (262 ψήφοι)
4.66% Φ. Κουβέλης (418 ψήφοι)
5.05% Λ. Παπαδήμος (453 ψήφοι)
1.64% Π. Καμμένος (147 ψήφοι)
2.65% Αλ. Παπαρήγα (238 ψήφοι)

Ο βιασμός της νεαρής Ινδής έβγαλε έναν λαό στους δρόμους. Η καμμένη Ελληνίδα της Ξάνθης δεν συγκίνησε τον μουρόχαυλο Έλληνα


Φοβερό αυτό που συμβαίνει μ΄αυτόν εδώ τον μουρόχαυλο λαό.
Ο βιασμός της νεαρής Ινδής από τους συμπατριώτες της μέσα στο λεωφορείο ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.
Οι Ινδοί βγήκαν στους δρόμους, ξεσηκώθηκαν, άναψαν κεριά, κραύγασαν την οργή τους κατά των βιαστών.
Στην Ξάνθη τώρα, ένα καθίκι όχι μόνο βίασε μια Ελληνίδα αλλά την έκαψε κιόλας.
Αυτό το καθίκι είναι η βιτρίνα ενός τμήματος της ελληνικής δικαιοσύνης.

Κυκλοφορούσε ελεύθερος παρότι είχε κάνει στο παρελθόν απόπειρα βιασμού.
Διατηρούσε μάλιστα και μανάβικο ενώ στο κουδούνι του σπιτιού του αντί όνομα έγραφε “μανάβης”.
Λοιπόν για το κτήνος της Ξάνθης δεν άνοιξε ρουθούνι, πέρα από τα ρεπορτάζ των ΜΜΕ.
Με ποια Ινδία λοιπόν μπορούμε να συγκριθούμε;
Λαός και κράτος του κερατά είμαστε. Τριτοκοσμικές μαιμούδες-με το συμπάθιο από τις μαιμούδες…
killbill
kourdistoportocali

ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟ» ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΑΣΟΕΕ

035709275
Όλοι ασχολήθηκαν με την ανακοίνωση «αλληλεγγύης» του ΣΥΡΙΖΑ (Τμήμα Παιδείας) προς τους αναρχοκομμουνιστές της ΑΣΟΕΕ, αλλά δεν ήταν μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ «συμπαραστάτης» και «αλληλέγγυος». Ήταν και οι… σιγανοπαπαδιές του ΚΚΕ, που στα λόγια (τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα…) είναι τάχα κατά των κουκουλοφόρων και συχνά αφήνουν υπονοούμενα μέχρι ότι είναι και… αστυνομικοί με πολιτικά, που θέλουν «να δυσφημίσουν το λαϊκό κίνημα». Παραθέτουμε παρακάτω την ανακοίνωση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), της σπουδαστικής οργάνωσης του ΚΚΕ, όπως παρατίθεται στην επίσημη ιστοσελίδα του ΚΚΕ (902. gr):
«Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και την ηγεσία της αστυνομίας για την εισβολή αστυνομικών δυνάμεων με τη συνοδεία εισαγγελέα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών την Παρασκευή 28/12. Οι δυνάμεις της αστυνομίας έκαναν φύλλο και φτερό όλους τους χώρους του Πανεπιστημίου από αμφιθέατρα και αίθουσες διδασκαλίας μέχρι γραφεία καθηγητών και φοιτητικών οργανώσεων. Αυτές οι ενέργειες καθώς και η προπαγάνδα που στήθηκε, στόχο έχει να συνηθίσει ο κόσμος την παρουσία και τη δράση των δυνάμεων καταστολής μέσα στα πανεπιστήμια. Οι σάκοι με τα εμπορεύματα των μικροπωλητών στη σχολή, ο τρόπος που το παρουσίασαν και η προπαγάνδα για την ανάγκη πάταξης του παραεμπορίου είναι προφάσεις. Αν η κυβέρνηση και η αστυνομία ήθελαν να πατάξουν το παραεμπόριο, θα στρέφονταν ενάντια στα κυκλώματα που εισάγουν και διοχετεύουν αυτά τα εμπορεύματα στην αγορά και εκμεταλλεύονται τους μετανάστες μικροπωλητές. Κανείς λογικός άνθρωπος δεν πιστεύει ότι αυτά που πουλάνε οι μικροπωλητές τα φτιάχνουν μόνοι τους σε δικές τους επιχειρήσεις. Το ότι δεν έχουν καμιά δουλειά μέσα στο πανεπιστήμιο, είναι θέμα που έπρεπε και μπορεί να το λύσουν η διοίκηση και ο φοιτητικός σύλλογος. Το ότι δεν το κάνουν δίνει τροφή για τέτοιους σχεδιασμούς. Κυκλώματα και τυχοδιωκτικές πρακτικές αξιοποιούνται για να ενταθεί η κρατική καταστολή που στόχο έχει τελικά την αγωνιστική δράση, αλλά και να υπηρετήσει γενικότερους σχεδιασμούς στο κέντρο της Αθήνας. Η απροκάλυπτη εισβολή και παραβίαση του ασύλου είναι ενταγμένη στην προσπάθεια της κυβέρνησης να δημιουργήσει το Πανεπιστήμιο Α.Ε., όπου οι αγώνες και η οργάνωση των φοιτητών, των εργαζομένων και των εκπαιδευτικών για δημόσια και δωρεάν σπουδές θα απαγορεύονται και θα χτυπιούνται, ενώ η μόνη φωνή που θα ακούγεται θα είναι αυτή των επιχειρήσεων. Είναι ενταγμένη στην προσπάθεια επιβολής του δόγματος του “νόμου και της τάξης” όπως προπαγανδίζει ο πρωθυπουργός που σημαίνει ακόμα πιο άγρια καταστολή και τρομοκρατία, για να περνάει σαν οδοστρωτήρας η αντιλαϊκή πολιτική. Η ένταση της κρατικής καταστολής πάει χέρι – χέρι με την επίθεση στη ζωή και τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας…»

Η μεγάλη παγίδα που έστησε η Τουρκία στην Ελλάδα


Του Σάββα Καλεντερίδη
Η Ελλάδα έχει πικρή εμπειρία από την πρακτική που ακολουθεί η Τουρκία από τη δεκαετία του 1970 με τα ερευνητικά σκάφη, τα οποία αποτέλεσαν το κύριο εργαλείο προώθησης των τουρκικών διεκδικήσεων στο Αιγαίο και εσχάτως -αλλά και στο μέλλον- στην Ανατολική Μεσόγειο.
Το «επιχειρησιακό δόγμα» της Τουρκίας ήταν απλό.
Αφού πρώτα βολιδοσκοπούσε και έπαιρνε τη συγκατάθεση των ΗΠΑ, έβγαζε το ερευνητικό σκάφος στο Αιγαίο, προκαλούσε μια κρίση με την Ελλάδα, η οποία ανέτοιμη και ανίσχυρη πολιτικά -και όχι στρατιωτικά- να την αντιμετωπίσει, υποχωρούσε κάθε φορά, με την Τουρκία να προωθεί τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της στο Αιγαίο.

Εσχάτως, μάλιστα, δεν χρειαζόταν καν τα ερευνητικά σκάφη, αφού οι ελληνικές κυβερνήσεις, κυρίως εκείνες του Σημίτη και του ΓΑΠ, μέσα από τις λεγόμενες διερευνητικές επαφές, που υποστηρίζονται -αν δεν αποτελούν ιδέα- από την Ουάσιγκτον, μετέτρεψαν τη μία και μοναδική ελληνοτουρκική διαφορά, που ήταν η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, σε δέσμη τουρκικών διεκδικήσεων, με σκοπό να παραπεμφθούν «πακέτο» στο Διεθνές Δικαστήριο, με τραγικές συνέπειες για τα εθνικά μας συμφέροντα.
Όλο αυτό το διάστημα που διαρκούσαν οι αέναοι κύκλοι των διερευνητικών επαφών, οι δυο χώρες υποτίθεται ότι είχαν δεσμευθεί να αποφύγουν μονομερείς ενέργειες στο ζήτημα των ερευνών στις αμφισβητούμενες περιοχές, για να μην τορπιλιστούν οι συνομιλίες, με την ελληνική πλευρά να παγιοποιεί με τη στάση της αυτή το καθεστώς αμφισβήτησης για το σύνολο του Αιγαίου!

Ενώ, όμως, η ελληνική πλευρά τηρούσε στάση του «απόλυτα καλού παιδιού» επί παντός επιστητού, όσον αφορά τις σχέσεις της με την Τουρκία, η Άγκυρα, όταν είδε τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την κυπριακή ΑΟΖ να την ξεπερνούν και να δημιουργούν ένα περιβάλλον που απειλεί την τουρκική πολιτική, που αγνοεί το διεθνές Δίκαιο των Θαλασσών, προέβη η ίδια σε μονομερείς ενέργειες, προκηρύσσοντας τον Απρίλιο του 2011 διεθνή διαγωνισμό για έρευνες σε οικόπεδα που εκτείνονται στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, σε εκτεταμένη περιοχή ΝΑ του Καστελορίζου. Η κρατική εταιρεία ΤΡΑΟ έκανε συνομιλίες με 13 ξένες εταιρείες, οι οποίες όμως δεν έδωσαν προσφορές, αφού ήταν εξοφθάλμως ορατή η παρανομία της Άγκυρας.
Τη μονομερή αυτή ενέργεια απέφυγε να καταγγείλει με σφοδρότητα η ελληνική κυβέρνηση, γιατί προφανώς το καταστροφικό δίδυμο ΓΑΠ-Δρούτσα δέχτηκαν με κάποιο τρόπο τη θέση του Νταβούτογλου, ότι η δέσμευση για αποφυγή μονομερών ενεργειών αφορά το Αιγαίο και όχι τη Μεσόγειο, συγκαταλέγοντας αυθαιρέτως το σύμπλεγμα νησιών της Μεγίστης (Καστελόριζο) στη Μεσόγειο, αν υπολογίζει ότι υπάρχει ένα τέτοιο σύμπλεγμα νησιών.

Δηλαδή, έστω και αν -ως υπόθεση εργασίας- προσχωρήσουμε την τουρκική λογική, η Ελλάδα θα παραμένει εγκλωβισμένη στη λογική του καλού παιδιού και ή θα αποφασίσει να μοιράσει το Αιγαίο μέσω του διαλόγου ή θα συμφωνήσει να παραπεμφθεί το σύνολο των τουρκικών διεκδικήσεων στο Διεθνές Δικαστήριο, και την ίδια στιγμή η Τουρκία θα αμφισβητεί εντελώς ανενόχλητη εμπράκτως με μονομερείς ενέργειες την ελληνική υφαλοκρηπίδα του Καστελορίζου, της Κάσου, της Καρπάθου, της Κρήτης και της Γαύδου, -την τελευταία τη διεκδικεί ολόκληρη και ως έκταση-, να μην το ξεχνάμε κι αυτό!
Η Τουρκία, την πρακτική των ερευνητικών σκαφών και των κανονιοφόρων που ακολουθούσε με επιτυχία στο Αιγαίο, επιχείρησε να δοκιμάσει στην Ανατολική Μεσόγειο και συγκεκριμένα στην υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, στέλνοντας εκεί το Σεπτέμβριο του 2011 για «έρευνες» το Πίρι Ρέις, ένα σαράβαλο κατ’ όνομα ερευνητικό σκάφος, συνοδευόμενο από πολεμικά πλοία, με στόχο να ανατρέψει τις εξελίξεις στο «Οικόπεδο 12», πέφτοντας στον αμερικανο-ισραηλινό τοίχο της Noble Energy και της Delek.

Αυτή η νέα κατάσταση που δημιουργείται στην Ανατολική Μεσόγειο, που -υπό πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις- μπορεί να επεκταθεί και στις άλλες θαλάσσιες περιοχές, προς Δυσμάς αλλά και στο Αιγαίο, σε συνδυασμό με την απροθυμία ξένων εταιρειών να συμμετέχουν σε εξοφθάλμως παράνομες, με βάση το διεθνές Δίκαιο των Θαλασσών, ενέργειες, οδήγησε στην Άγκυρα να αναθεωρήσει τις πρακτικές της και να προχωρήσει η ίδια σε κατασκευή δικού της υπερσύγχρονου ερευνητικού σκάφους, που θα ανήκει στην Γενική Διεύθυνση Μεταλλευτικών Ερευνών (ΜΤΑ), σε συνεργασία με το τουρκικό Υπουργείο Αμύνης, στα ναυπηγεία της Τούζλα, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί τα τέλη του 2014.

Επειδή, όμως οι εξελίξεις τρέχουν, η ΤΡΑΟ αποφάσισε να προχωρήσει εσπευσμένως στην αγορά του νορβηγικού υπερσύγχρονου ερευνητικού σκάφους «Polarcus Samur», αξίας 165 εκατ. δολαρίων, το οποίο, σε περίπτωση που ολοκληρωθεί η συμφωνία, θα παραδοθεί στην Τουρκία το πρώτο τετράμηνο του 2013. Επί πλέον, σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, η Τουρκία θα αποκτήσει και τη σχετική τεχνογνωσία, αφού στη συμφωνία αγοράς του σκάφους συμπεριλαμβάνεται και η ενοικίαση του εξειδικευμένου προσωπικού, μέχρι την απόκτηση σχετικής εμπειρίας από τους Τούρκους επιστήμονες.

Με άλλα λόγια, η Τουρκία με το νέο έτος, αν τελικά αγοράσει το νορβηγικό σκάφος, θα μπορεί να κάνει τρισδιάστατες έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα του Καστελορίζου, της Ρόδου, της Κάσου, της Καρπάθου και της Κρήτης, ενώ αναμένεται να αποκτήσει τη δυνατότητα να κάνει και γεωτρήσεις, με θαλάσσιες πλατφόρμες που σχεδιάζει να αγοράσει.

Άραγε έχει αξιολογηθεί σωστά η κίνηση αυτή της Άγκυρας και είναι έτοιμη η Ελλάδα να αντιμετωπίσει μονομερείς ενέργειες και τετελεσμένα που μπορεί να δημιουργήσει η Τουρκία, για παράδειγμα στην περιοχή που σκοτώθηκε ο Ηλιάκης και λίγο νοτιότερα, εκεί που τέμνονται "τα όρια της ΑΟΖ Τουρκίας-Λιβύης", όπως μας προϊδέασε εσχάτως ο κ. Αμπντελαζίζ και μάλιστα ενώπιον του κ. Αβραμόπουλου, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Λιβύη;

Δημοσιεύθηκε στην "κυριακάτικη δημοκρατία"

20% χαμηλότερη η εμπορική κίνηση φέτος σε σχέση με πέρσιΑυτή είναι η ανάπτυξη που ευαγγελίζεται πως θα φέρει ο Σαμαράς εν μέσω τεράστιας ανέχειας και ύφεσης...
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΕΕ, η αγορά κινείται σε ρυθμούς πολύ χαμηλότερους της προηγούμενης Κυριακής, που επίσης ήταν ανοικτά τα καταστήματα, ενώ η συνομοσπονδία έχει τοποθετήσει συνεργεία της σε διάφορους εμπορικούς δρόμους, προκειμένου να συγκεντρώσει στοιχεία, για το πως κινήθηκε ο τζίρος όλες τις ημέρες των εορτών και ποιές ήταν οι μέρες εκείνες, που διάλεξαν οι καταναλωτές για τις αγορές τους και τα στοιχεία αυτά, μετά την επεξεργασία τους, θα αποσταλούν στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, στο πλαίσιο του διαλόγου, που έχει ανοίξει, για την κυριακάτικη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων.

ΓΚΑΣΤ ΑΒΡΑΚΩΤΟΣGust Avrakotos: Ο Ελληνοαμερικανός θρυλικός πράκτορας της CIAΑναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.newsbomb.gr/prionokordela


Gust Avrakotos: Θρυλικός πράκτορας της CIA, με καταγωγή από τη Λήμνο, γνωστός στους κύκλους των μυστικών υπηρεσιών με τα προσωνύμια «Μίστερ Βρόμικος» και «Τζέιμς Μποντ των φτωχών». Έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στην ήττα των Σοβιετικών στο Αφγανιστάν, αλλά προετοίμασε άθελά του το φαινόμενο Μπιν Λάντεν. 

Ο Γκαστ Αβράκωτος (Gust Avrakotos) γεννήθηκε το 1938 στην πόλη Αλικίπα της Πενσυλβάνια και ήταν γιος Έλληνα μετανάστη από τη Λήμνο. Αναγκάστηκε να εγκαταλείψει μικρός το σχολείο για να βοηθήσει τη φτωχή οικογένειά του. Δούλεψε αρχικά σε χαλυβουργείο και αργότερα πουλούσε τσιγάρα στις ταβέρνες της περιοχής. Επανήλθε στο σχολείο και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ το 1962.

Την ίδια χρονιά προσλήφθηκε από τη CIA, όταν το «ευαγές ίδρυμα του Λάνγκλεϊ» άνοιξε τις πόρτες του και σε αποφοίτους μη ονομαστών πανεπιστημίων. Η γνώση της Ελληνικής ήταν το κύριο προσόν που τον έφερε στην Αθήνα λίγο πριν από την "21η Απριλίου". Παρέμεινε στο κλιμάκιο της CIA στην ελληνική πρωτεύουσα έως το 1978, όταν ανακλήθηκε στην Ουάσιγκτον, επειδή «κάηκε» ως πράκτορας από τις αποκαλύψεις του συναδέλφου του Φίλιπ Έιτζι.

Στην Αθήνα ήταν ο σύνδεσμος της υπηρεσίας με τους χουντικούς και ιδιαίτερα με τον αόρατο δικτάτορα Δημήτριο Ιωαννίδη. Συνεργάστηκε άψογα μαζί τους, αφού τους συνέδεε ο σκληρός αντικομμουνισμός. Τους συμβούλεψε, μάλιστα, να μη δώσουν στον Ανδρέα Παπανδρέου διαβατήριο για το εξωτερικό, όπως ζητούσε ο Λευκός Οίκος, αλλά «να... εκτελέσουν τον αλήτη, γιατί θα επιστρέψει και θα τον βρείτε μπροστά σας»!

Η δυσκολότερη στιγμή της ελληνικής του καριέρας ήταν η δολοφονία του προϊσταμένου του Ρίτσαρντ Γουέλς από την πρωτοεμφανιζόμενη τότε «17 Νοέμβρη» (23 Δεκεμβρίου 1975). Ζήτησε από τους προϊσταμένους του στην Αμερική να του δώσουν το «πράσινο φως» για να ανακαλύψει τους δολοφόνους και να τους πληρώσει με το ίδιο νόμισμα. Το αίτημά του απερρίφθη. 

Μετά την Αθήνα, ο Αβρακότος έμεινε χωρίς δουλειά, αφού η CIA αδυνατούσε να του βρει μια αποστολή. Τον θεωρούσε άξεστο, αγροίκο και βρωμόστομο. Το προφίλ του Έλληνα μετανάστη δεν ταίριαζε με τους ραφινάτους τρόπους ενός αγγλοσάξονα πράκτορα της «Εταιρείας». Αφού επέζησε μιας μεγάλης εκκαθάρισης στα τέλη της δεκαετίας του '70, τελικά βρήκε μια θέση στο σταθμό της CIA στη Βηρυτό, όπου διέπρεψε και έκανε το μεγάλο όνομα. 

Στο γραφείο της Βηρυτού υπαγόταν και η περιοχή του Αφγανιστάν, στην οποία από το 1979 είχαν εισβάλει οι Σοβιετικοί για να υποστηρίξουν το φιλικό τους καθεστώς. Οι Αμερικανοί ανησύχησαν και ο πρόεδρος Κάρτερ συνέστησε ένα γραφείο στο Λευκό Οίκο για την παρακολούθηση της κατάστασης. Αρχικά, το γραφείο υπολειτουργούσε, αλλά η έλευση του Ρόναλντ Ρίγκαν στην εξουσία άλλαξε το σκηνικό.
Με την υποστήριξη της πανίσχυρης επιτροπής του Κογκρέσου για τις μυστικές υπηρεσίες, της οποίας προΐστατο ένας παθιασμένος αντικομουνιστής, ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Τσαρλς Γουίλσον, προετοιμάστηκε μια γιγαντιαία συγκεκαλυμμένη επιχείρηση για την ενίσχυση των αφγανών μουτζαχεντίν, που μάχονταν τους Σοβιετικούς. Ήταν η μεγαλύτερη επιχείρηση στην ιστορία της CIA, που της απορρόφησε το 70% του προϋπολογισμού της. 

Ο Αβρακότος ήταν ο άνθρωπος που την έφερε σε πέρας. Πήγε στο Κάιρο και αγόρασε εκατοντάδες χιλιάδες «Καλάσνικοφ» από τα αποθέματα του αιγυπτιακού στρατού, ενώ σε συμφωνία με τους Πακιστανούς, οι μουτζαχεντίν εκπαιδεύτηκαν στο έδαφός τους από άνδρες της CIA. Το πρόβλημα της μεταφοράς του οπλισμού στα κακοτράχαλα εδάφη του Αφγανιστάν το αντιμετώπισε με ευφάνταστο τρόπο. Αγόρασε μουλάρια από την Κύπρο, τα φόρτωσε σε ένα καράβι και μέσω Πακιστάν τα πολεμοφόδια έφθασαν και στα πιο δυσπρόσιτα λημέρια των ανταρτών από τα συμπαθή τετράποδα. 

Η χαριστική βολή για τους Σοβιετικούς ήλθε με τους αντιαεροπορικούς πυραύλους «Στίγκερ», που προμήθευσε ο Αβρακότος στους αντάρτες. Οι πύραυλοι αυτοί προκάλεσαν μεγάλες απώλειες στη Σοβιετική Αεροπορία. Και χωρίς ικανή αεροπορική κάλυψη ήσαν καταδικασμένοι. Οι Σοβιετικοί βρέθηκαν τότε σε πολύ δύσκολη θέση. Η επιχείρηση «Αφγανιστάν» τους κόστιζε πάνω από 3 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο, τα θύματα ήταν πολλά, η οικονομία της χώρας παρέπαιε. Έτσι, ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ πήρε την απόφαση να αποσύρει τις σοβιετικές δυνάμεις από την περιοχή το 1989. 

Η συνεισφορά του Ελληνοαμερικανού πράκτορα ήταν καθοριστική στο αποκληθέν «ρωσικό Βιετνάμ», που αποτέλεσε τον επιθανάτιο ρόγχο της Σοβιετικής Ένωσης. Όμως, σε βάθος χρόνου, η επιχείρηση αυτή γύρισε εις βάρος των Αμερικανών και ο οπλισμός και τα χρήματα που έδωσαν στους Μουτζαχεντίν έθρεψαν το φαινόμενο των Ταλιμπάν και του Μπιν Λάντεν, τους οποίους σήμερα μάχονται οι Αμερικανοί στο Αφγανιστάν και όχι μόνο. 

Τούρκος ιστορικός: Η υπογραφή της Συνθήκη της Λωζάννης ήταν προδοσία


«...να επέμβουμε στη Συρία όπως επεμβήκαμε στην Κύπρο»
Ο ιστορικός συγγραφέας Καντίρ Μισίρογλου - Kadir Mısıroğlu, φιλοξενούμενος σε τηλεοπτικό πρόγραμμα με αφορμή τα Χριστούγεννα στον χριστιανικό κόσμο και το νέο έτος, δήλωσε ότι ενώ οι χριστιανοί γιορτάζουν, στη Συρία γίνεται αιματοχυσία.
Ο Τούρκος ιστορικός συγγραφέας, ο οποίος έχει δικό του στυλ στην παρουσίασή του ανέφερε ότι η «πραγματική δολοφονία του λαού της Συρίας έγινε με την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάννης που η επαρχία της Αλέππο δόθηκε στη Συρία ενώ έπρεπε να είναι εντός των εθνικών τουρκικών ορίων».
Για να συνεχίσει ότι «παρά το ότι έχουμε υπογράψει τη Συνθήκη της Λωζάννης μας δίνεται μία ευκαιρία να επέμβουμε στη Συρία όπως κάναμε και στην Κύπρο», είπε.
Πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Δύση επειδή δεν έχει αρκετό πετρέλαιο δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη Συρία, «το μουσουλμανικό αίμα ρέει στη Συρία και εμείς εξακολουθούμε να είμαστε θεατές», είπε.
Τα Χριστούγεννα είναι ειδωλολατρική γιορτή
Ο Kadir Mısıroğlu αναφερόμενος στη γιορτή των Χριστουγέννων είπε ότι πρόκειται για μια ειδωλολατρική γιορτή:
«Στις 25 Δεκεμβρίου ήταν μία ειδωλολατρική γιορτή προς τιμή του Ήλιου και γιορτάζονταν η ημερομηνία γέννησης του Μίθρα. Σήμερα οι Χριστιανοί γιορτάζουν τα γενέθλια του Ιησού. Αυτό έγινε με διάταγμα του Αυτοκράτορα Κωνστανίνου το έτος 325, όταν καθιέρωσε το χριστιανισμό στην αυτοκρατορία», είπε ο Μισίρογλου.
--
 

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΟΙ «ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ»Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΟΙ «ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ»
Είναι τοις πάσι γνωστόν ότι στην εποχή μας, και ειδικά στην πατρίδα μας, εκείνοι που επιπλέουν είναι οι «φελλοί», όπως σοφά λέει ο λαός μας. Τι σημαίνει αυτό ακριβώς; Σημαίνει ότι εκείνοι που έχουν τις ικανότητες και το ήθος, όντας έτσι οι εκλεκτοί, παραμερίζονται συνήθως από τους στερούμενους ικανότητος και ήθους αλλά επιτηδείους στο «γλύψιμο» των εκάστοτε «ισχυρών» «καταφερτζήδων». Κατʼ αυτόν τον τρόπο οι εκλεκτοί παραγκωνίζονται ωθούμενοι αφύσικα στο «περιθώριο» τηςκοινωνίας αφʼ ενός, αφʼ ετέρου δε οι προαναφερθέντες επιτήδειοι καταλαμβάνουν όλα τα «πόστα» της δημόσιας ζωής και έτσι αποτελούν τούς «βολεμένους», τους «επιτυχημένους» και τους «φτασμένους», ποζάροντας αισχρά σαν ... «στυλοβάτες της κοινωνίας» επί πλέον!
Αυτό γίνεται σε όλους ανεξαιρέτως τους τομείς και τις κλίμακες, από την πολιτική μέχρι και την «επιστήμη» τους καθώς και την οικονομία. Ας αφήσουμε κατά μέρος τούς πανεπιστημιακούς, ακαδημαϊκούς κ.λπ. με την αντεθνική συμβολή τους (τόσον ενεργά, όσον και παθητικά), καθώς και τους γνωστούς εκμεταλλευτές του ανθρώπινου ιδρώτα κεφαλαιοκράτες του επιχειρηματικού κόσμου, και ας θεωρήσουμε μόνον τους «πολιτικούς» μας. Οι τελευταίοι αυτοί, από τη μεταπολίτευση και μετά ειδικά,αλώνισαν κυριολεκτικά τον δημόσιο τομέα κλέβοντας με το γάντι τον, κατά τα άλλα «κυρίαρχο», ελληνικό λαό, αν όχι και αρπάζοντας. Ιδού σήμερα το αποτέλεσμα της «πολιτείας» τους! Κινδυνεύουμε να αφανιστούμε σαν έθνος άδοξα και εξευτελιστικά για να βυσσοδομούν αυτά τα «κελεπούρια»!
Αλλά υπʼ αυτάς τας συνθήκας αρχίζει πλέον να λειτουργεί ο νόμος της αποκατάστασης. H ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν είναι βέβαια το κόμμα των «βολεμένων» πάσης μορφής, αλλά το κόμμα των εξαθλιωμένων αστέγων και των ανέργων, ιδίως των νέων ανθρώπων, των συνταξιούχων της πείνας, της παραμελημένης αγροτιάς και της υποκείμενης στην πιο άγρια εκμετάλλευση εργατιάς των πόλεων και της ελάχιστης εναπομεινούσης βιομηχανίας μας. Γράφει ο Καζαντζάκης στην ΑΣΚΗΤΙΚΗ του ότι ο Θεός φωνάζει:
«Αγαπώ τους πεινασμένους, τους ανήσυχους, τους αλήτες. Αυτοί αιώνια συλλογιούνται την πείνα, την ανταρσία, τον δρόμο τον ατέλειωτο - Εμένα!».

ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ > Σοκ σε όλο τον κόσμο από το «σκάνδαλο Παπακωνσταντίνου»


Την ώρα που είναι εμφανής η αναστροφή του αρνητικού κλίματος προς τη χώρα μας, με την κυβέρνηση να έχει θέσει ως πρωταρχικό στόχο τη βελτίωση της εικόνας της Ελλάδας μέσω αύξησης της αξιοπιστίας της, η εμπλοκή του πρώην «τσάρου» της οικονομίας, Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ, κάνει το γύρο του κόσμου.
Oι New York Times αναφέρουν στην αναφορά τους:
«Ο πρώην Έλληνας υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε να εμπλέκεται στην παραποίηση της λεγόμενης λίστας Λαγκάρντ, όπου σύμφωνα με τους εισαγγελείς, είχαν αφαιρεθεί τρεις λογαριασμοί συγγενικών του προσώπων».
Το δημοσίευμα επισημαίνει πως η λίστα του δόθηκε το 2010 από την τότε υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Κριστίν Λαγκάρντ, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή. «Η αποπομπή του από το σοσιαλιστικό κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, ήρθε όταν αποκαλύφθηκε από τις ελληνικές αρχές, πως η λίστα ήταν παραποιημένη από αυτήν που έδωσε η Γαλλία», προστίθεται στο ρεπορτάζ. Η αμερικανική εφημερίδα επισημαίνει πως ο κ. Παπακωνσταντίνου αρνείται κατηγορηματικά πως αλλοίωσε τη λίστα.

«Έλληνας πρώην υπουργός αποπέμπεται για σκάνδαλο συγκάλυψης συγγενών του» γράφει το BBC προσθέτοντας ότι «το σοσιαλιστικό κόμμα του ΠΑΣΟΚ διέγραψε τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου με την κατηγορία ότι διέγραψε ο ίδιος ονόματα συγγενών του με καταθέσεις σε ελβετική τράπεζα από την
λίστα Λαγκάρντ».

Το βρετανικό δίκτυο προσθέτει ότι ότι η λίστα κρατείται για τη διερεύνηση ενδεχόμενης φοροδιαφυγής και είχε ληφθεί από την τράπεζα HSBC και είχε παραδοθεί στην τότε υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ. Η λίστα πέρασε στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών από την κ. Λαγκάρντ, το 2010, όταν ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν υπουργός. Αλλά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έλαβε κανένα μέτρο και αργότερα ισχυρίστηκε ότι την έχουν χάσει. Με εμφανή ειρωνικό τόνο, το BBC υπενθυμίζει τη δήλωση του πρώην υπουργό: «Χειρίστηκα την κατάσταση με τον χειρότερο δυνατό τρόπο».

Το πρακτορείο Bloomberg επικελείται την απάντηση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για υπόθεση, επισημαίνοντας ότι όλα τα ελληνικά τηλεοπτικά μέσα ασχολούνται από το απόγευμα της Παρασκευής με την είδηση που πυροδότησε τις απρόσμενες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας. Το αμερικανικό οικονομικό δίκτυο έκανε μνεία και στη σύλληψη του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη για τη δημοσιοποίηση της λίστας.

«Η λίστα Λαγκάρντ, ο Έλληνας υπουργός και οι ξαδέρφες» είναι ο εύγλωττος τίτλος της εφημερίδας Liberation. «Ο αρχιτέκτονας του πρώτου σχεδίου λιτότητας που υπαγορεύεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ φέρεται να έχει διαγράψει συγγενικά του πρόσωπα από τη λίστα Λαγκάρντ» γράφει η ιστοσελίδα της εφημερίδα. «Το θέμα παραπέμφθηκε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στη Βουλή. Η ύπαρξη της λίστας ήρθε στο φως από τον Τύπο τον Οκτώβριο» επισημαίνει η Liberation.

Για «νέο σκάνδαλο στην Αθήνα» κάνει λόγο η λαϊκή εφημερίδα Bild. «Διέγραψε ο
Γιώργος Παπακωνσταντίνου συγγενείς του από τη φορο-λίστα;» αναρωτιέται το γερμανικό ταμπλόιντ. «Ο 51χρονος πρώην υπουργός Οικονομικών βρίσκεται στο κέντρο ενός μεγάλου σκανδάλου στην Ελλάδα. Ο λόγος; Ο κ. Παπακωνσταντίνου φέρεται να έχει διαγράψει τα τρία αρχεία των συγγενών του από τα 2.062 ονόματα της λίστας, ενώ ο ίδιος από την πλευρά του ισχυρίζεται ότι "εάν υπάρχουν λογαριασμοί στη λίστα που αφορούν σε πρόσωπα του ευρύτερου συγγενικού μου περιβάλλοντος, είναι κάτι το οποίο δεν εγνώριζα μέχρι σήμερα". Πρώτη συνέπεια; Διαγράφεται από το ΠΑΣΟΚ. Στη συνέχεια αναλύει την πολιτική δραστηριότητα του κ. Παπακωνσταντίνου μέχρι και τις αρχές του 2012» τονίζει το δημοσίευμα.newpost

ΠΡΟΣΟΧΗ, ΠΑΓΙΔΑ: ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ» ΑΝΑΧΩΜΑ!

SAMARAS-KAMMENOS
Σε πραγματική απόγνωση βρίσκεται το σάπιο μεταπολιτευτικό κατεστημένο της χώρας, ενόψει της αναμενόμενης μεγάλης ανόδου των ποσοστών της Χρυσής Αυγής το αμέσως προσεχές διάστημα, όταν ο ελληνικός λαός θα νιώσει στο πετσί του τα νέα μέτρα. Άνοδος που αναμένεται να την καθιερώσει στη 2η θέση, σε βάρος -κυρίως- του βασικού κατεστημένου πόλου, που αυτή τη στιγμή είναι η ΝΔ. Ψάχνουν, λοιπόν, εναγωνίως οι παράγοντες του συστήματος πολιτικά και μη πρόσωπα για να κατασκευάσουν ένα κόμμα-«ανάχωμα» προς την Χρυσή Αυγή, ελπίζοντας όχι τόσο να πάρει κομμάτι από το ήδη καταγεγραμμένο ποσοστό της Χ.Α. (αυτό το θεωρούν χαμένο), αλλά να μαζέψει αυτούς που αναμένεται να εγκαταλείψουν τα μνημονιακά κόμματα –και κυρίως την ΝΔ- για να μην πάνε στην Χρυσή Αυγή! Έτσι ώστε, από το ένα κατεστημένο κόμμα να φεύγουν (ΝΔ κ.τ.λ.) και σε άλλο κρυφο-συστημικό κόμμα να καταλήγουν. Κι όταν πάρουν χαμπάρι περί τίνος πρόκειται, να είναι αργά! Στις πληροφορίες-διεργασίες, λοιπόν, αυτές στηρίζονται δημοσιεύματα όπως το παρακάτω:
“Σπρώχνουν” το σενάριο νέου κόμματος υπό τον Φράγκο, για να “αναχαιτίσουν” την Χρυσή Αυγή
Τα σενάρια σχετικά με τις πολιτικές βλέψεις του πρώην Α/ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκου, αρχίζουν όπως φαίνεται να παίρνουν “σάρκα και οστά”. Η εβδομαδιαία εφημερίδα Παραπολιτικά γράφει για την “πιθανότητα δημιουργίας ενός νέου πολιτικού σχηματισμού, ο οποίος θα κινείται ελαφρώς δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας”. Την πιθανότητα αυτή “συζητούν τον τελευταίο καιρό στελέχη που κινούνται στον ευρύτερο χώρο της Δεξιάς… Και όπως λένε οι πληροφορίες πολλοί βλέπουν στο πρόσωπο του στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου τον άνθρωπο που θα μπορούσε να ηγηθεί μιας τέτοιας πρωτοβουλίας. Οι υπερβολές δεν λείπουν βέβαια όταν διαβάζουμε περί νέου Παπάγου, αλλά είναι βέβαιο ότι μετά και από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες η ΝΔ “καίγεται” να δημιουργήσει στα δεξιά της ένα “ανάχωμα” στη λεηλασία που υφίσταται από τη Χρυσή Αυγή. Είναι επίσης γνωστές οι πολιτικές φιλοδοξίες Φράγκου και οι επαφές που κάνει με διάφορους “παραπονούμενους” του πολιτικού συστήματος, όπως για παράδειγμα ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στη Θεσσαλονίκη. Παρά το γεγονός της εντυπωσιακής προσέλευσης κόσμου στις παρουσιάσεις του βιβλίου του, θα επισημάνουμε ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο παρουσιάζονται στον πρώην Α/ΓΕΣ, ούτε όσο απλά πιστεύουν οι εμπνευστές του σχεδίου».
Φαίνεται πως τα σενάρια και τα σχέδια επί χάρτου για να στηθεί ανάχωμα από Μαρκόπουλους, Ζώηδες, Μανώληδες κ.λπ. αποχωρήσαντες (επί τούτου!) από το κόμμα Καμμένου, με την προσθήκη κάποιων «ρεταλιών» του πολιτικά νεκρού ΛάΟΣ, δεν τραβάνε στην κοινωνία κι έτσι βγήκαν στη γύρα για αναζήτηση κάποιου πιο «τραβηχτικού» για να παίξει τον βρώμικο και άχαρο ρόλου του αχυρανθρώπου του συστήματος. Είναι, λοιπόν, πολύ πιθανό να έγινε πρόταση και στον στρατηγό Φράγκο.
Ο οποίος, όμως, σύμφωνα με δηλώσεις του στο defencenet.gr, δε φαίνεται διατεθειμένος να πατήσει τη… μπανανόφλουδα:
«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να εμπλακώ στην πολιτική, επί του παρόντος, τουλάχιστον. Ούτε μου έχει γίνει κρούση, ούτε θα συμφωνούσα σε μία τέτοια κίνηση αν μου γινόταν. Τόσο τον Π. Ψωμιάδη, όσο και τον Κ. Μαρκόπουλο, δεν τους γνωρίζω καν προσωπικά. Ίσως να τους έχω χαιρετήσει κάπου, κάποτε, αλλά μέχρι εκεί. Απορώ γιατί διακινούνται τέτοια σενάρια τώρα. Νιώθω στρατιώτης και θέλω να μείνω στρατιώτης».

Ξέσπασε ο αντιναύαρχος: Για ποια πατρίδα να δώσουμε το αίμα μας!


Μίλησε τη γλώσσα της αλήθειας…Καυστικός αλλά απόλυτα αληθινός, ο αντιναύαρχος εν αποστρατεία Κώστας Γκορτζής μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Mega για τις συγκλονιστικές επιστολές των ναυάρχων στον υπουργό Εθνικής Άμυνας σχετικά με τις περικοπές που έχουν υποστεί οι στρατιωτικοί, οι οποίες φέρνουν σε οριακό σημείο επιβίωσης τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

«Σε αυτή την τρικυμία προσπαθούμε ο καθένας να κουμαντάρει το καράβι της οικογένειας του και δεν έχουμε τη δυνατότητα να πούμε την άποψή μας με το “δίαρει και βασίλευε” σε όλες τις κοινωνικές τάξεις. Ειδικά τους στρατιωτικούς, τους έχουν φορτώσει με πολλά αμαρτήματα του παρελθόντος που δεν αξίζει να τα φορτώνονται μόνοι τους» τόνισε ο κ. Γκορτζής ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει πως οι στρατιωτικοί δεν έχουν κάποιο τρόπο διαμαρτυρίας όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες.
«Εμείς οι στρατιωτικοί δεν έχουμε τα δικαιώματα που έχουν οι λοιποί δημόσιοι υπάλληλοι, δηλαδή να απεργήσουμε. Δε μπορούμε να κατεβάσουμε τους διακόπτες, δε μπορούμε να κλείσουμε τους δρόμους, δε μπορούμε να πούμε ότι δεν πάμε τη φρεγάτα στην άσκηση. Δε μπορούμε λοιπόν να διαμαρτυρηθούμε» συμπλήρωσε ο αντιναύαρχος.
Ο κ. Γκορτζής περιέγραψε μια ζοφερή κατάσταση στις οικογένειες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων: «Η οργή είναι μεγάλη. Τα γράμματα που στείλαμε θα μπορούσε να τα στείλει οποιοσδήποτε ευσυνείδητος δημόσιος λειτουργός. Εμείς στα καράβια μάθαμε ότι έχουμε υποχρεώσεις που πρέπει να τηρούμε αλλά και δικαιώματα που πρέπει να απολαμβάνουμε. Και τα διεκδικούμε. Μας λένε υπάρχουν 1,5 εκατομμύριο άνεργοι και εσείς έχετε το μισθό σας. Κι απαντώ, απευθυνόμενος σε αυτούς τους πολιτικούς που τα ισχυρίζονται αυτά: Στις οικογένειες μας είναι οι άνεργοι και όχι απέναντι μας. Η γυναίκα μου είναι άνεργη, ο γιος μου άνεργος, η κόρη μου άνεργη. Μετά από μειώσεις 57% στις συντάξεις, μας δίνουν 1.400 ευρώ. Βγάλτε υποχρεώσεις, χαράτσια κλπ. και διαιρέστε το δια τέσσερα. Έτσι ζούμε τις οικογένειές μας».
«Ορκιστήκαμε στην πατρίδα. Όπως όρκο έδωσαν και οι δικαστικοί, οι πανεπιστημιακοί, οι φαρμακοποιοί. Είδαμε πόσο τηρούν τους όρκους τους. Για ποια πατρίδα θα δώσουμε την τελευταία ρανίδα του αίματος μας; Για να διατηρηθεί το 75% αφολογόητο των βουλευτών;» δηλώνει με πόνο ψυχής ο κ. Γκορτζής.
«Εγώ εκτέλεσα όλες τις υποχρεώσεις μου. Πλήρωσα όλες μου τις; εισφορές. Ποιος μου παίρνει τα λεφτά και που πάνε; Στους μισθούς χαθήκανε όλα αυτά τα δισ. ή και τρισ. ευρώ; Αυτό που λέει ο κ. Στουρνάρας, “φέρτε πίσω τα λεφτά», να τα πει στον καθρέπτη του» καταλήγει ο εν αποστρατεία αντιναύαρχος.
Μήπως έχει άδικο; Συνεχώς ζητούν από τον ελληνικό λαό να κάνει εκείνο και το άλλο για να σώσει τον τόπο και αυτοί οι ίδιοι σαν να μην υπάρχουν, σαν να μην είναι αυτοί που πρόδωσαν την πατρίδα!
Μα πόση υποκρισία…

Κοιμήθηκε στο έδρανο ο υπουργός της ΝΔ

ΧΑΧΑΑΑΧΑΑΑ

ΚΚΕ: ΚΑΙ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΑΙ ΠΩΛΩΝ ΤΟΙΣ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ;

kke-under-the-rain
Άγριος σκυλοκαυγάς ξέσπασε στην άκρα αριστερά, μεταξύ ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ (ο ένας βαράει με… σφυρί κι ο άλλος με… δρεπάνι), με αφορμή το πέταγμα των εργαζομένων του «Ριζοσπάστη» στο δρόμο (με μνημονιακούς νόμους περί εργασίας, τους οποίους το ΚΚΕ καταψήφισε στη βουλή…) και τις κερδοφόρες «μπίζνες» των σπαγκοραμμένων του Περισσού. Η «Αυγή», με δημοσίευμά της με τίτλο «Απολύσεις στον Ριζοσπάστη κι από πίσω μπίζνες το ΚΚΕ», καταγγέλλει ότι το ΚΚΕ διαπραγματεύεται με ιδιώτες την πώληση της πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικής συχνότητας του 902, η οποία είχε παραχωρηθεί στο ΚΚΕ δωρεάν από το κράτος (ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας!):
«Την ίδια ώρα, ενώ συρρικνώνει την εφημερίδα του, μετατρέποντάς την σε κομματική μπροσούρα για να μεταφέρει την κομματική γραμμή στα μέλη του κόμματος, το ΚΚΕ επιδίδεται σε επιχειρηματικές μπίζνες, ύψους εκατομμυρίων ευρώ: μετά από επαφές με ενδιαφερόμενους και επιχειρηματίες, βγάζει στο σφυρί την τηλεοπτική συχνότητα του 902, όπως ο πιο επιτήδειος καπιταλιστής. Κι αυτό, γιατί την (πανελλαδικής εμβέλειας) συχνότητα δεν την αγόρασε, αλλά του παραχωρήθηκε ως δημόσια περιουσία, για την εκπλήρωση δημόσιας λειτουργίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι την επιχείρηση του 902 TV αγοράζει ο δημοσιογράφος και επιχειρηματίας (“Real News”, Real FM κλπ) Νίκος Χατζηνικολάου, με κεφάλαια χρηματοδότη που δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί. Οι ίδιες πληροφορίες εκτιμούν το ύψος του ανταλλάγματος σε 7 εκατ. ευρώ».
Δεν άργησε να ’ρθει και η απάντηση του ΚΚΕ, η οποία ήταν «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε», «και σεις τα ίδια κάνετε», αλλά για την «ταμπακιέρα» (τη αγοραπωλησία της συχνότητας) δε λέει λέξη:
«Το ίδιο ισχύει και για τα άλλα συνδικαλιστικά όργανα, όταν, για παράδειγμα, έμπαινε ζήτημα απεργίας των τεχνικών στο «Κόκκινο». Ο «Ριζοσπάστης», ξέροντας από πρώτο χέρι τις δυσκολίες που έχει η έκδοση μιας κομματικής εφημερίδας, ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης, δεν ασχολήθηκε ποτέ με τα υπαρκτά προβλήματα στα Μέσα του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα και όταν ο τόπος βοούσε, με επιστολές εργαζομένων στο «Κόκκινο», ή με επιστολές εργαζομένων στην «Αυγή», που ζητούσαν εδώ και τώρα τα καθυστερημένα δεδουλευμένα τους. Η ίδια η «Αυγή» ενημέρωνε τους αναγνώστες της το Μάρτη του 2012 για μια συνέλευση που έγινε στα γραφεία της παρουσία του Αλ. Τσίπρα, όπου αναλύθηκε η «οριακά δύσκολη οικονομική κατάσταση και τι μπορεί να γίνει προκειμένου η “Αυγή” (αλλά και το “Κόκκινο” – η αδερφή επιχείρηση) να επιζήσουν». Τα ξέχασαν αυτά; `Η μήπως άλλαξε κάτι μετά τις τελευταίες εκλογές και ξαφνικά κολύμπησαν στο χρήμα; Βεβαίως, θα μπορούσαμε, όπως κάνουν οι ίδιοι, στέλνοντας non paper σε διάφορους αστούς δημοσιογράφους για να κάνουν παραπολιτική προπαγάνδα, να κάνουμε το ίδιο για την «Αυγή» και το ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, υπάρχουν πολλά ράμματα για τη γούνα τους. Δεν το κάναμε, γιατί από θέση αρχών θεωρούμε και κάνουμε ανοιχτή ιδεολογική-πολιτική αντιπαράθεση και όχι κουτσομπολιά του χειρίστου είδους που κάνουν μέσω της «Αυγής». Είναι και αυτή μια ποιοτική διαφορά ανάμεσα στο ΚΚΕ και τον «Ριζοσπάστη» από τη μια και στον ΣΥΡΙΖΑ και την «Αυγή» από την άλλη. Οι εργαζόμενοι μπορούν να βγάλουν και απ’ αυτό συμπεράσματα».

Ολοι οι βουλευτες των κομματων ελαβαν στο e-mail τους την ενημερωση οπως βλεπετε στο http://letmefree.gr/?p=723


Ολοι οι βουλευτες των κομματων ελαβαν στο e-mail τους την ενημερωση οπως βλεπετε στο http://letmefree.gr/?p=723
Στην περιπτωση λοιπον, που οι βουλευτες των κομματων ΑΓΝΟΗΣΟΥΝ την υποχρεωση τους:
1. Να καταθεσουν προταση για την ασκηση ποινικης διωξης κατα Γ.Παπανδρεου - Γ.Παπακωνσταντινου.
2.Να ζητησουν απο τον προεδρο της βουλης να ανακοινωσει τη μηνυση στο
σωμα - για την αρση της βουλευτικης ασυλιας του Γ.Παπανδρεου.


Να ειστε ολοι ετοιμοι για επομενες συντονισμενες νομικες ενεργειες.
Το e-mail που εσταλη στους βουλευτες ειναι:
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΑΠΟ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Η δικογραφία με τη μήνυση της Ντόρας Κρητικοπούλου που συνυπογράφουν εκατοντάδες Έλληνες, κατά των Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου για εσχάτη προδοσία και εξαπάτηση εκλογέων, έχει διαβιβαστεί στον Πρόεδρο της Βουλής από 10/10/2012.
Ο ίδιος παραλείπει να την ανακοινώσει στην Ολομέλεια της Βουλής. Τα Κόμματα έχουν γνώση για τη δικογραφία αυτή, δεδομένου ότι έχω καταθέσει αντίγραφο της μήνυσης στην Κ.Ο. κάθε Κόμματος της Βουλής, στις 30/10/2012.
Οι ευθύνες του Προέδρου της Βουλής για την παράλειψη της ανακοίνωσης συντρέχουν παράλληλα με τις ευθύνες του κάθε Κόμματος για την παράλειψη κατάθεσης πρότασης ώστε να ξεκινήσει η ποινική διαδικασία κατά των μηνυομένων.
Εσείς, οι βουλευτές, έχετε σκοπό να ανταποκριθείτε στις υποχρεώσεις που επιβάλλει το Σύνταγμα και να ενεργήσετε ώστε να ενεργοποιηθεί ο συνταγματικός συλλογικός εισαγγελικός ρόλος της Βουλής και να αποδοθεί ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ή θα επιλέξετε τη συγκάλυψη που οδηγεί σε επιπλέον ποινικές ευθύνες – αναφέρομαι στην κατάχρηση εξουσίας (άρθρο 239β Π.Κ.) που αποτελεί ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ;
Επιπλέον ευθύνες δημιουργούνται για την παράλειψη άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Γ.Παπανδρέου ώστε να δικασθεί για το έγκλημα της εξαπάτησης εκλογέων. Θεωρώ ότι γνωρίζετε ότι μετά την παρέλευση τριμήνου από τότε που διαβιβάσθηκε η δικογραφία,τεκμαίρεται ότι η Βουλή δεν δίνει την άδεια για την άρση της ασυλίας. Γνωρίζετε τις ευθύνες για όλες αυτές τις παραλείψεις;
Στην περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, ενημερώνω ότι οι Νόμοι, το Σύνταγμα και το Ποινικό Δίκαιο έχουν προβλέψει σχετικά.
Τι πρεπει να κανετε:
1. ΚΑΤΑΘΕΣΤΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΚΑΤΑ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ – Γ.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.
2. ΖΗΤΗΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΤΗ ΜΗΝΥΣΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑ – ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΟΥ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Ντόρα Κρητικοπούλου
Δικηγόρος Αθηνών
Υ.Γ. Προσοχή: Οι προθεσμίες είναι οριακές. Η παρέλευσή τους επισύρει ποινικές ευθύνες για όποιον παρέλειψε τις νόμιμες ενέργειες.
Το παραπανω e-mail εσταλη σε ΟΛΟΥΣ τους βουλευτες.
Εσεις, στειλτε αυτο το post σε ΟΛΑ τα blogs και τα ΜΜΕ καθως και σε ολους τους φιλους σας με e mail και καθε αλλο μεσο, και ζητηστε να το διαδωσουν με τη σειρα τους σε ολους τους φιλους τους.
Ντορα Κρητικοπουλου

ΕΠΕΣΕ ΣΤΟ ΚΕΝΟ Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ «ΒΑΡΕΜΕΝΩΝ» ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ!

MPARMPAROUSIS
Όχι μόνο έγινε κανονικά η διανομή τροφίμων σε απελπισμένους από την οικονομική κρίση των Μνημονίων Έλληνες της πόλης του Αγρινίου, αλλά μετά απ’ αυτήν ακολούθησε και πορεία πολλών εκατοντάδων χρυσαυγιτών στους δρόμους της πόλης.
Είχαν προηγηθεί, η άρνηση του δημάρχου Αγρινίου να παραχωρήσει πλατεία για τη διανομή και αναγγελία συγκέντρωσης «ενάντια στη διανομή τροφίμων» από εξωνημένα παρακρατικά στοιχεία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και μαφιόζικη και αδερφίστικη νυχτερινή επίθεση 20 κρανοφόρων-συριζοκουκουλοφλώρων σε ψησταριά που έτρωγαν το βράδυ του Σαββάτου στελέχη της Χρυσής Αυγής και η πρόκληση φθορών στο κατάστημα.
Τα πνεύματα όξυνε και μια προκλητική ανακοίνωση του πρώην τηλεοπτικού αστέρα και νυν τοπικού βο(υ)λευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βαρεμένου, σταλινικού απολιθώματος και σπουδαγμένου στη Μόσχα (επί «υπαρκτού»), καθώς επίσης και εκφωνητή του εκεί ραδιοφωνικού σταθμού του ΚΚΕ «Η φωνή της αλήθειας». Να και η δήλωση του Βαρεμένου, που παίρνει όπως και οι υπόλοιποι βουλευτές κοντά στα 8 χιλιάρικα το μήνα (!!!) –χωρίς να έχει προσφέρει ούτε πεντάρα τσακιστή για τη φτώχεια- που κατακρίνει το κοινωνικό έργο της Χρυσής Αυγής:
«Η Χρυσή Αυγή επιχειρεί μια πρόκληση ενάντια στον δημοκρατικό λαό του Αγρινίου με πρόσχημα την αλληλεγγύη και πραγματικό στόχο τη φτηνή πολιτική κερδοσκοπία και την προώθηση των φασιστικών χιτλερικών απόψεών της περί καθαρότητας του αίματος. Ως άλλοι Άρειοι του Φύρερ θέλουν να μετατρέψουν έναν υπερήφανο και αξιοπρεπή λαό σε υπηκόους που θα προσέρχονται με την ταυτότητα στο χέρι προκειμένου να πάρουν το χρίσμα της καθαρότητας από τους φορείς μιας ρυπαρής ιδεολογίας, η οποία προκάλεσε την τραγωδία του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου και το Ολοκαύτωμα. Ορισμένα από τα ονόματα των θυμάτων – ηρώων της αντίστασης σ’ αυτή την ιδεολογία και πρακτική βρίσκονται στη στήλη του μνημείου στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου για να μας θυμίζουν το αιώνιο καθήκον της πάλης ενάντια στον φασισμό. Οι φασίστες δεν ενδιαφέρονται για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Αλλιώς, θα τους ενδιέφεραν και τα εκατομμύρια των Ελλήνων που βρίσκονται στη Γερμανία, την Αυστραλία και την Αμερική και που συχνά υποφέρουν από τους ομοϊδεάτες της Χρυσής Αυγής. Χρησιμοποιούν την αλληλεγγύη όχι για να ενώσουν, αλλά για να διχάσουν και να σκορπίσουν το μίσος και την αντιπαλότητα. Διάλεξαν, όμως, λάθος τόπο για να εφαρμόσουν το αποτρόπαιο πολιτικό τους σχέδιο, έστω και με το κάλυμμα της αγαθοεργίας. Ο δημοκρατικός λαός του Αγρινίου θα τους απομονώσει πολιτικά και ηθικά».

Αποκάλυψη: Οι γελοιότητες των Τούρκων περί “Ελλήνων πρακτόρων” και οι Ρωσίδες


Είχε όντως σχέσεις με Έλληνα “πράκτορα” ο Τούρκος που κατηγορείται. Όχι όμως των μυστικών υπηρεσιών αλλά… ταξιδιωτικό!Άλλη μία βλακώδης τουρκική προβοκάτσια που όμως αντανακλά τον τρόπο που δρα το λεγόμενο βαθύ κράτος στις σχέσεις με την Ελλάδα.
Εάν αυτοί ήταν οι πράκτορες της χώρας μας τότε ζήτω που καήκαμε…


Μας εμπλέκουν αδίκως και άνευ λόγου και μάλιστα κάνει μεγάλη εντύπωση γιατί και από ποιους κυκλοφόρησε στην Ελλάδα σχεδόν 9 μήνες μετά τα πραγματικά γνωστά γεγονότα;

Διότι ο πρωταγωνιστής του σκανδάλου κατασκοπείας σε βάρος της Τουρκίας πρώτον ήταν
Τούρκος μάλιστα μεγάλος επιχειρηματίας ονόματι Bilgin Özkaynak Kişisel (φωτο στην αρχή του άρθρου) ιδιοκτήτης ίσως της μεγαλύτερης μαρίνας στην Τουρκία το σχετικό link εδώ:
http://www.yachtmarin.com/marina/ ο οποίος μάλιστα έχει και ένα πάρα πολύ σκοτεινό επιχειρηματικό “background” που τον ακολούθησε στην φυλακή όπου και βρίσκετε σήμερα μετά την σύλληψη του με την κατηγορία της κατασκοπείας τον Μάιο του 2012 η σχετική δημοσίευση από εφημερίδα της Τουρκίας εδώ: για την υπόθεση αυτή έχουν συλληφθεί περισσότεροι από 100 και μάλιστα οι μισοί τουλάχιστον είναι ανώτατοι αξιωματικοί.

Αναφορικά με το σκοτεινό επιχειρηματικό background του Τούρκου επιχειρηματία είναι το ότι έχει μείνει παράλυτος από σφαίρες στα πόδια μετά από αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του και μετά την πρόσφατη δολοφονία του υιού του Demokan Özkaynak το καλοκαίρι του 2010 με μαφιόζικη μέθοδο για μία διαμάχη αναφορικά με μία πηγή «ΝΕΡΟΥ» και κάτι “ΣΚΟΝΕΣ” η σχετική από τουρκική εφημερίδα δημοσίευση Εδώ : http://www.sabah.com.tr/Yasam/2010/06/14/marina_kralinin_ogluna_bes_kursun και η φωτογραφία του δολοφονημένου του υιού Demokan Özkaynak Εδώ: 20121230-190301.jpg

Ο πρωταγωνιστής του σκανδάλου κατασκοπείας σε βάρος της Τουρκίας όντως είχε επαφές με Ελλάδα αλλά ήταν άλλου αντικειμένου και σχετικό με Λαθρεμπόριο καυσίμου με την συνεργασία Έλληνα «πράκτορα» με την διαφορά ότι η άδεια του «πράκτορα» ήταν για την πώληση καυσίμων και ναυτιλιακών υπηρεσιών (και όχι για περισυλλογή πληροφοριών) αλλά και την διάθεση των λαθραίων καυσίμων με βυτιοφόρου τόσο στην Μαρίνα Μανδρακίου Ρόδου όσο και στον εμπορικό λιμένα Ρόδου (ο συγκεκριμένος «πράκτορας» γνωστός και από άλλες ιστορίες με λαθρεμπόριο καυσίμων στην ρόδο με την εμπλοκή αξιωματούχων του ΕΣ, γνωστός και από τις συγγενικές και φιλικές σχέσεις του με υψηλόβαθμα στελέχη του ΛΣ τόσο στην Ρόδο όσο και αλλού)

Τα υπόλοιπα γνωστά τόσο για το πώς έπρατταν αλλά και ποιος ήταν ο στόχος και σκοπός τους ενώ οι Τούρκοι ακόμα ψάχνουν κάτι Ρωσίδες ελαφρών ηθών με πολλές ικανότητες …!

olympia

ΧΗΜΙΚΟΣ ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΒΙΑΣΤΕΣ – ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ, ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΔΕΧΘΕΙΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ!

ELECTRIC-CHAIR
Τις τελευταίες ημέρες, έχει συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία το φρικτό έγκλημα στην Ξάνθη. Το τι ακριβώς έγινε είναι νομίζω γνωστό σε όλους και δεν υπάρχει λόγος να μπούμε σε λεπτομέρειες και περιγραφές. Μπορούμε, όμως, να αναφερθούμε στο τι μπορούσε να γίνει για να αποφευχθεί το έγκλημα και στο ποια είναι η πρέπουσα τιμωρία γι’ αυτό.

Αυτό το κάθαρμα που έστελνε ανθρώπους στον θάνατο αλλά ο ίδιος ζούσε στην χλιδή μιλά για “Χοντροκομμένη σκευωρία”, υποστηρίζοντας ότι “δεν είναι ηλίθιος να κάνει τέτοιο πράγμα”!


20121230-215648.jpg
Όταν κόβεις μισθούς και συντάξεις, όταν στέλνεις ανθρώπους στην ανεργία αλλά την ίδια στιγμή αντί να ξοδέψεις 600 Ευρώ για μία πτήση ξοδεύεις 150,000 για να ζήσεις στην χλιδή, δεν είσαι “ηλίθιος”. Είσαι κάθαρμα. Χοντροκομμένο κάθαρμα.
Δεν δίνεις δεκάρα για τον λαό που εξόντωσες όντας σε διατεταγμένη – διορισμένη
υπηρεσία.
Να εύχεσαι να πληρώσεις στο δικαστήριο. Ειλικρινά να το εύχεσαι.


20121230-215720.jpg

20121230-215724.jpg

20121230-215731.jpg
 

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΕΡΙ ΝΕΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΥΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΦΡΑΓΚΟ.


mixaloliakos-fragos
"Ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο πως το τελευταίο σενάριο για την δημιουργία ενός ακόμα νέου "πατριωτικού" κόμματος με επικεφαλής πρώην στρατιωτικό θα έχει την ίδια παταγώδη αποτυχία, όπως τα λοιπά αποκόμματα που προσπαθούν να αντιγράψουν και να τεθούν ως ανάχωμα προς την Χρυσή Αυγή".
Αυτή είναι η απάντηση της Χρυσής Αυγής στα σενάρια που βλέπουν τελευταία το φως της δημοσιότητας και αφορούν τη δημιουργία νέου, δεξιού, πατριωτικού κόμματος, υπό τον στρατηγό, Φραγκούλη Φράγκο.

Η «αχρήματη κοινωνία» ante portas


Με  απλά λόγια, η  "ευσεβής"  μας κυβέρνηση , άλλαξε   λιγάκι την διακόσμηση στο  πιάτο  με τα  "ορεκτικά" της  ηλεκτρονικής  διακυβέρνησης (τυρρανίας) πασπαλίζοντας  επί της  ουσίας  τα  κοπρώδη  προϊόντα της  με μπόλικη ζάχαρη άχνη , ελπίζοντας  να  φανούν στα μάτια  των "αντιρρησιών ορθόδοξης  συνείδησης" ως  "κουραμπιές".
Το χειρότερο  βρίσκεται  στις δηλώσεις  του  πρωθυπουργεύοντος  εντολοδόχου  της  τρικομματικής  κατοχικής  μας κυβέρνησης , σε ομιλία του πριν λίγες ημέρες (5 Δεκεμβρίου 2012)  στο  ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο , περί  "εκτεταμένης  χρήσης  της τεχνολογίας" - "φορολογικών  αυτοματισμών στην είσπραξη φόρων "  κλπ , πράγμα  που έκανε  ακόμα και τους δημοσιογράφους  της  δημόσιας τηλεόρασης  να μιλούν  για  αντικατάσταση  του  φυσικού χρήματος  με  "πλαστικό χρήμα" δηλαδή με  κάρτες.

Αυτός  αγαπητοί μας  αναγνώστες  είναι  ο  νέος  σιωνιστικογεννής  σχεδιασμός τους  για το πώς  θα  καταφέρουν  να ελέγχουν απόλυτα  τους   εγκλωβισμένους σε μνημόνια  και  δανειακές συμβάσεις  Έλληνες.
Σε αυτό  το κοπρώδες δηλητήριο , η  ζάχαρη - άχνη   με την οποία  το έχουν ήδη  πασπαλίσει, είναι  η καταπολέμηση δήθεν  της  φοροδιαφυγής   ώστε "επιτέλους να πληρώσουν  και οι έχοντες  και όχι μόνο  οι φουκαράδες  μισθωτοί  και στυνταξιούχοι".
Αν όμως  ο στόχος τους  είχε  ηθικό και δημοκρατικό  περιεχόμενο, τότε  δεν  θα  βλέπαμε  να πλουτίζουν   οι  "ημέτεροι"  μέσω  της συμμετοχής τους  π.χ  στο πρόσφατο πάρτυ  της επαναγοράς  των  ελληνικών  ομολόγων  κερδίζοντας  μέσα σε λίγα  εικσιτετράωρα  κάμποσα  δις.Δεν θα βλέπαμε  τα αίσχη  με τις  λίστες  Λαγκάρντ, τις κουμπαριές  προέδρων της βουλής  με  καταζητούμενους    για  κομπίνες  εκατοντάδων εκατομμυρίων.
Δεν θα βλέπαμε  να  αφαιρεί ο Βενιζέλος  απο την τσέπη μας  850 εκατομμύρια  για  να σώσει την  ληστοσυμμορία του  Λαυρεντιάδη  και την proton bank  στην οποία  συμμετείχε  ως μέλος του Δ.Σ  ο πεθερός  του και ο αδελφός του  ΓΑΠ.
Αν αυτοί  οι άνθρωποι  είχαν έστω   και  παραπεταμένα στο  πίσω  μέρος του μυαλού  τους  την ηθική , την δικαιοσύνη , την δημοκρατία  και τις  ελληνορθόδοξες αξίες  του πολιτισμού μας, δεν θα  είχαν  μετατρέψει τον  υποτιθέμενο  "ναό της δημοκρατίας" σε ναό  των  τοκογλύφων , των ραντιέρηδων και κάθε  άλλου αρπακτικού  ντόπιου ή ξένου.
Δεν  θα  είχαν ευτελίσει  ακόμα  και τον τύπο  στον όρο "δημοκρατικό πολίτευμα" ξεπερνώντας  σε παραγωγή  "πράξεων νομοθετικού περιεχομένου" ακόμα  και την  αλήστου μνήμης   επταετή  δικτατορία  των μασσόνων  συνταγματαρχών.
Ας αφήσουν  λοιπόν  τις    νεοεποχήτικες  αρλούμπες  περί  "επανιδρύσεως  του κράτους"  ή τις  παπανδρεϊκές   εξυπνάδες  ότι   η κρίση  δήθεν  "είναι  μια  αφορμή  για να διορθώσουμε  τα κακώς κείμενα" , διότι  αν κάποιοι  πρέπει  να μπούν  στον "γύψο", είναι  αυτοί  που  ευθύνονται για  τον εκμαυλισμό  του λαού  και την  αμαχητί  και άνευ όρων  παράδοση  της  εθνικής μας κυριαρχίας  στους  απογόνους  του Μέτερνιχ, του  Ροκφέλερ  και του  Ρόθτσαϊλντ.
 ‘Smart Card’ (2005) : Η ζωή σου σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα (video)

ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΕ Η... ΑΜΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥ ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΠΩΣ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ 1,3 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ!


papadoniou-roula
Τα Χριστούγεννα έκαναν το... θαύμα τους, αφού ο Γιάννος Παπαντωνίου ανέκτησε και πάλι την... χαμένη του μνήμη! Ο πρώην υπουργός παραδέχεται τώρα τις καταθέσεις στην Ελβετία ύψους 1,3 δισ. ευρώ, ωστόσο ισχυρίζεται ότι το ιλιγγιώδες ποσό είναι της συζύγου του και πως ο ίδιος αγνοούσε αυτές τις καταθέσεις!
Το όνομα της συζύγου του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη ήταν μεταξύ αυτών που βρίσκονται στην περιβόητη λίστα Λαγκάρντ. Τότε ο Γ. Παπαντωνίου έσπευσε να το διαψεύσει και μάλιστα με κατηγορηματικό τρόπο, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για... συνωνυμία.
Μετά και την έλευση της πρωτότυπης λίστας στην Αθήνα, όλα δειχνουν πως τελικά η Σταυρούλα Κουράκου που αναφερόταν στον κατάλογο με τις καταθέσεις στην Ελβετία είναι όντως η σύζυγος του πρώην υπουργού και όχι συνωνυμία. Όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα το "ΘΕΜΑ", ο κ. Παπαντωνίου με επιστολή του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής παραδέχεται τις κατθέσεις στην Ελβετία και δηλώσει πως ο ίδιος δεν γνώριζε πως η σύζυγός του έχει 1,3 δισ. στην HSBC. Mάλιστα ως πηγή προέλευσης αυτών των χρημάτων εμφανίζει τον πρώην σύζυγο της κ. Κουράκου, τον έμπορο ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ. Θεόδωρο Ουσταμπασίδη.

Δηλαδή η διαπλοκή στην Ελλάδα είναι οι… ξαδέρφες; ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/12/blog-post_1170.html#ixzz2GWsNV6IU


Για να έχουμε καλό ερώτημα. Τώρα που οι… ξαδέρφες του Παπακωνσταντίνου φορτώνονται όλη τη διαπλοκή της Ελλάδας, εμείς με τι διαπλοκή θα μείνουμε;
Τι θα γίνουμε χωρίς βαρβάρους άραγε; Πώς θα τραφούν οι παραπολιτικές και παραδημοσιογραφικές παρέες; Και θέτουμε αυτά τα ερωτήματα για να θέσουμε και το μείζον: Η διαπλοκή στη χώρα, οι μίζες, το «μαύρο χρήμα», οι προμήθειες για οδικά έργα, ενεργειακά έργα, οπλικά συστήματα, τζόγος, τηλεπικοινωνίες κι άλλες οικονομικές δραστηριότητες που βρίσκεται;
Δηλαδή με τις… ξαδέρφες θα πρέπει να κλείσει ο κύκλος της διαφθοράς στη χώρα; Διότι έτσι θέλουν κάποιοι να μας κάνουν να πιστέψουμε. Κι ας πούμε ότι η περίφημη λίστα Λαγκάρντ είναι ένα φιάσκο. Δε βγάζει τίποτε, ακόμη κι αν κάποιοι αλλοίωσαν τα στοιχεία.
Για τη λίστα Λιχτενστάιν θα μιλήσει κανείς τις επόμενες εβδομάδες ή θα κολλήσουμε στο συγγενολόι του κ. Παπακωνσταντίνου;
Μέσα στο 2013 έρχονται πολύ μεγάλες ανακατατάξεις στην οικονομία. 
Αποκρατικοποιήσεις, πωλήσεις ακινήτων, διαγωνισμοί θα είναι σε πρώτη προτεραιότητα. Και φυσικά ντόπια και ξένη διαπλοκή είναι πανταχού παρούσα. Θα αφήσουμε λοιπόν όλους αυτούς για να πάμε για… πουρνάρια; Απ’ ότι ξέρουμε και γνωρίζει κι όλη η πιάτσα, για κάθε έργο που γίνεται ή για κάθε ακίνητο που πουλιέται η μίζα φτάνει το 20%, που μοιράζεται ανάλογα με τον αξιωματούχο. Δε φανταζόμαστε ότι δεν τα ξέρει όλα αυτά η πολιτεία και κυρίως οι δικαστές που φαίνεται να έχουν απασφαλίσει.
Οι νταβατζήδες και οι γνωστές 200 οικογένειες που κάνουν κουμάντο θα βγάλουν την ουρά τους απ’ έξω τώρα που πιάσαμε τις… ξαδέρφες;
Για το Γιάννο θα ακούσουμε ξανά κάτι, που δεν ήξερε αν η γυναίκα του είχε λογαριασμό με 1,3 εκατ. ευρώ; Για τον Ακη και άλλες «δουλίτσες» σε άλλα υπουργεία, όχι στο Άμυνας, θα μάθουμε ποτέ; Για δύο – τρεις άλλους πολιτικούς μεγαλόσχημους και από τα δύο κόμματα θα μάθουμε ποτέ πώς έκαναν περιουσία ενώ δεν είχαν παντελόνι να φορέσουν;
Για σκεφτείτε μόνο το εξής: Αν γίνεται τόσος ντόρος για 1,2 εκατ. δολάρια, που μπορεί να είναι και νόμιμα, τι πρέπει να γίνει για τα 12 εκατ. ευρώ που αγνοούνται από τον ΕΟΤ. Και δεν τα λέει αυτά ο Καραχάλιος, πόρισμα επίσημο ελεγκτών τα λέει. Αυτό δεν είναι μείζον σκάνδαλο; Θα μείνουμε να κλαίμε που ο Παπακωνσταντίνου ή ο Βενιζέλος έκαναν τη «λαδιά» τους και θα ξεχάσουμε όλα τα υπόλοιπα; Μήπως το ίδιο το πολιτικό σύστημα στήνει σκάνδαλα και δημιουργεί ντόρο προκειμένου να αποκρυβούν τα μεγαλύτερα σκάνδαλα, η πραγματική διαπλοκή;
Οι πολιτικές ευθύνες Βενιζέλου, Παπακωνσταντίνου και ΠΑΣΟΚ είναι τεράστιες σχετικά με το χειρισμό της λίστας Λαγκάρντ. Όμως, δεν πρέπει να μείνουμε εκεί διότι θα βλέπουμε το δέντρο και θα χάσουμε το δάσος. Αυτό ας μην το ξεχνούμε, τώρα που είναι στην επικαιρότητα η λίστα.

πηγη

ΠΡΙΝ ΛΙΓΗ ΩΡΑ... ΓΑΖΩΣΑΝ ΜΕ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΒΕΝΖΙΝΑ ΣΤΟ ΔΟΜΟΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΛΗΣΤΕΨΟΥΝ...!!!

Σοκαρισμένοι είναι οι κάτοικοι στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού, από την εν ψυχρώ δολοφονία 45χρονου πρατηριούχου.

Η ληστεία μετά φόνου έγινε..... γύρω στις 7:30΄ το απόγευμα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τον άτυχο ιδιοκτήτη βρήκε μέσα σε μια λίμνη αίματος ένας πελάτης που πήγε να βάλει βενζίνη.

Ο 45χρονος έχει δεχθεί τουλάχιστον 3 σφαίρες και δίπλα στο άψυχο σώμα του υπήρχαν πολλοί κάλυκες, όπως είπε χαρακτηριστικά στο LamiaReport, ένας από τους συγχωριανούς του, που έτρεξε στο πρατήριο, όταν άκουσε το τραγικό συμβάν.

Το πρατήριο βρίσκεται ένα χιλιόμετρο έξω από το Νέο Μοναστήρι και ο άτυχος 45χρονος είχε πάει να αντικαταστήσει για λίγη ώρα τον πατέρα του, που δουλεύει τις περισσότερες ώρες στο πρατήριο.

<<Γίναμε Σικάγο δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση...>>, έλεγε στο LamiaReport, ένας άλλος πρατηριούχος από το Νέο Μοναστήρι.

ΞΕΒΡΑΚΩΘΗΚΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ!!! ΑΝΤΙΔΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΔΩΡΕΑΝ ΓΗΣ ΣΕ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ!!! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/12/blog-post_8035.html#ixzz2GWrqUUzMΕπικαλούνται ως προσχήματα τον λαό και το περιβάλλον!!!
«Καίει« ο Αγιασμός, Αλέξη...τους αντίχριστους!

Το είπαμε, ότι η ξαφνική αυτή αναγγελία του Αρχιεπισκόπου να προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ την κτηματική περιουσία της Εκκλησίας στους άνεργους, ΘΑ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΓΡΑΙΚΥΛΟΥΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΧΟΥΣ! Ιδού και η επιβεβαίωση:

«Ναι μεν αλλά» φαίνεται πως είναι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη διάθεση της εκκλησιαστικής γης σε όσους θα ήθελαν να τη δουλέψουν.

Χθες η
βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, συντονίστρια κοινοβουλευτικού ελέγχου
του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κα Ηρώ
Διώτη 
εξέφρασε ερωτήματα και ανησυχίες αναφορικά με το ζήτημα.  Συγκεκριμένα
η κα Διώτη ανέφερε: «Εύλογα ερωτήματα και ανησυχίες προκαλούν οι
δηλώσεις του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου σχετικά με την πρόθεση της
Εκκλησίας να παραχωρήσει για χρήση αγροτική γη», και συμπλήρωσε ότι
«δεν πρέπει με πρόσχημα την κρίση να λεηλατούμε την περιουσία του ελληνικού λαού και τους φυσικούς πόρους».


Επίσης η βουλευτής τόνισε πως «Ασφαλώς δεν υπάρχει κανείς που δεν θα έβλεπε θετικά την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, που είναι μεγάλη,
και που πραγματικά θα μπορούσε να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της
κρίσης, με την παραχώρησή της κύρια σε νέους ανέργους, ακτήμονες και
μικροκληρούχους», αλλά επισήμανε  ότι υπάρχουν ζητήματα που δεν
αποσαφηνίζονται και σε συνδυασμό με αναφορές στην ανάγκη 
αποχαρακτηρισμού εκτάσεων, προκαλούν εύλογα ερωτήματα και ανησυχίες.


Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητάει να αποσαφηνισθεί σε ποιους και με ποια κριτήρια θα παραχωρηθούν εκτάσεις και ποιο θα είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς και
να διευκρινισθεί «αν ο αποχαρακτηρισμός εκτάσεων θα αφορά και δασικές
εκτάσεις, όπως για παράδειγμα στην Πάρνηθα, όπου το αίτημα για
αποχαρακτηρισμό έγινε με σκοπό να δοθεί η έκταση σε επιχειρηματίες
φωτοβολταϊκών συστημάτων, ο οποίος δεν έγινε μέχρι στιγμής λόγω
αντιδράσεων».


«Ελπίζουμε
ότι οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα θα είναι θετικές και η
εκκλησιαστική περιουσία θα αξιοποιηθεί προς το συμφέρον του λαού και της
χώρας με σεβασμό στο περιβάλλον», τονίζει τέλος η Ηρώ Διώτη. 

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/12/blog-post_8035.html#ixzz2GWrjoA00

Επιχείρηση Σκούπα για όσους χρωστάνε στο δημόσιο..Μπλόκα της τροχαίας στους δρόμους για όσους δεν πληρώνουν..


Στο κυνήγι των οφειλετών του Δημοσίου επιστρατεύτηκε η Ελληνική Αστυνομία, η οποία με μπλόκα στους δρόμους αναζητά πλέον όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές......

Έπειτα από απόφαση των υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Οικονομικών, περιπολικά και μοτοσικλέτες της Άμεσης Δράσης και της Ασφάλειας, εφοδιασμένα με ηλεκτρονικούς υπολογιστές που έχουν πρόσβαση στο Taxis, στήνουν μπλόκα σε οδηγούς και διενεργούν ελέγχους όχι σχετικούς με το δίπλωμα αλλά τσεκάροντας τα χρέη τους.
Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, κάθε οδηγός που ελέγχεται οφείλει να επιδείξει την αστυνομική του ταυτότητα. Ο αριθμός της μπαίνει στο τερματικό και στην οθόνη εμφανίζεται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα αν έχει ή όχι ανεξόφλητα χρέη.
Όποιος λοιπόν ελεγχθεί ότι έχει βεβαιωμένη παράβαση μεταφέρεται στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα ενώ μετά ακολουθείται κανονικά η αυτόφωρη διαδικασία, οδηγείται δηλαδή στον εισαγγελέα και αυτός στη συνέχεια αποφασίζει τι θα γίνει.

Κατερίνα Ακριβοπούλου: Ο Γιώργος Παπανδρέου πίσω από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου! Βλέπει ειδικό δικαστήριο. ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/12/blog-post_9850.html#ixzz2GWrSW4JRΚόλαφος για άλλη μια φορά η Κατερίνα Ακριβοπούλου για τον ρόλο Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου. Μία από τις ελάχιστες φωνές που δεν προσκύνησαν στην παντοδυναμία του καθεστώτος Παπανδρέου και σήμερα έχει κάθε λόγο να νιώθει δικαιωμένη.
Για την “διάψευση” Παπακωνσταντίνου: Ας τα πει στο ….δικαστήριο!
Για τις ευθύνες του Γιώργου Παπανδρέου: “Ο πατέρας του πήγε στο ειδικό δικαστήριο ακριβώς επειδή κάλυψε τον Κουτσόγιωργα”!
Δεν μπορούμε να μιλάμε μόνο για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου όταν είχε πολιτικό προϊστάμενο. Όλοι γνωρίζουμε πως αυτά τα δύο χρόνια ο Παπακωνσταντίνου και ο Παπανδρέου έκαναν ότι ήθελαν. Ειδικά ο Παπακωνσταντίνου καταστρατηγούσε ακόμα και κοινοβουλευτικές διαδικασίες ενώ δεν έδινε λόγο σε κανέναν για τις ενέργειες του! Όλα αυτά με την ανοχή του πολιτικού του προϊσταμένου που γίνεται πλέον συνενοχή!

Φρίκη στη Νιγηρία: Μπήκαν μέσα στα σπίτια και έσφαξαν 15 χριστιανούς...Αυτοί είναι που ζητάνε να γίνει τζαμί στην Αθήνα?


Δεκαπέντε χριστιανοί σφαγιάστηκαν από ισλαμιστές στη διάρκεια μιας επίθεσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Μουσάρι, ένα χωριό στη....
βορειοανατολική Νιγηρία, κοντά στη βάση της ισλαμικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, δήλωσαν την Κυριακή μια ανθρωπιστική πηγή και κάτοικοι.

 "Έπειτα από πληροφορίες που συλλέξαμε, οι επιτιθέμενοι μπήκαν σε σπίτια και σκότωσαν δεκαπέντε ανθρώπους την ώρα που κοιμόντουσαν", δήλωσε μια ανθρωπιστική πηγή υπό τον όρο της ανωνυμίας. Ο εκπρόσωπος του στρατού είχε επιβεβαιώσει το Σάββατο την επίθεση στο Μουσάρι κάνοντας λόγο μόνο για πέντε θανάτους, εκ των οποίων ένας νιγηριανός αστυνομικός, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Το χωριό Μουσάρι βρίσκεται στα περίχωρα του Μαϊντουγκούρι, προπύργιο της Μπόκο Χαράμ. Ο εκπρόσωπος διατήρησε τον απολογισμό των πέντε θανάτων διευκρινίζοντας πως ορισμένα θύματα σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς και άλλα δέχτηκαν επίθεση με μαχαίρια. Οι νιγηριανές αρχές έχουν ωστόσο την τάση να υποεκτιμούν τον αριθμό των θανάτων σε επιθέσεις, και η ανθρωπιστική πηγή επιβεβαίωσε τις πληροφορίες κατοίκων που μίλησαν για 15 ανθρώπους οι οποίοι σφαγιάστηκαν. Ανάμεσα στα θύματα "ήταν ένας αστυνομικός της τροχαίας και 14 πολίτες. Τα θύματα είχαν επιλεγεί καθώς όλα ήταν χριστιανοί. Ορισμένοι είχαν μετακομίσει στη συνοικία αυτή από άλλες περιοχές που είχαν πληγεί από τις επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ", εξήγησε η ανθρωπιστική πηγή. Οι κάτοικοι απέδωσαν την επίθεση στην Μπόκο Χαράμ. "Οι επιτιθέμενοι εισήλθαν χωρίς να κάνουν θόρυβο στα σπίτια οι κάτοικοι των οποίων ήταν όλοι χριστιανοί και