Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2012

Εμείς και οι Άγγλοι 183 χρόνιαΗ Αγγλία συμμετείχε με 12 πλοία στη Ναυμαχία του Ναυαρίνου της 6ης/20ής Οκτωβρίου 1827 και αν και είναι η ναυμαχία που άλλωστε οφειλόταν σε σύμπτωση, χαρακτηρίστηκε «ατυχές γεγονός» στο Λονδίνο, εν τούτοις ακόνισε την όρεξη των Άγγλων και την απαίτησή τους να ελέγχoυν την Ελλάδα 183 έως τώρα χρόνια
• Άλλοτε απροκάλυπτα και άλλοτε παρασκηνιακά, το Φόρεϊν Όφις τα κατάφερνε να υπαγορεύει την αθηναϊκή πολιτική και ιδιαίτερα να επηρεάζει το Υπουργείο Εξωτερικών, αρχής γενομένης από την υπουργία Αλέξανδρου Μαυροκορδάτου.
Δεν είναι μυστικό ότι στη δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια 9/9 το 1831, συνωμότησαν οι πρόξενοι Αγγλίας-Γαλλίας στο Ναύπλιο. Εξάλλου ο ένας εκ των δολοφόνων Μαυρομιχαλαίων συνελήφθη κρυπτόμενος κάτω από το κρεβάτι του Γάλλου.

Και οι μεν Γάλλοι συμμετείχαν σε ενέργειες που αποσκοπούσαν στους εκβιασμούς ελληνικών κυβερνήσεων, αλλά στην πάροδο του χρόνου απεσύρθησαν από την τακτική των παρεμβάσεων, στις οποίες κύριο ρόλο διαδραμάτιζαν, κατά κανόνα, οι Εγγλέζοι όπως: Στην κατάληψη του Πειραιά στις 12 Μάιου 1854.
Στον αποκλεισμό της 26ης Απριλίου 1886. Στην απόβαση στη Θεσσαλονίκη στις 5 Οκτωβρίου 1915.
Στον αποκλεισμό της 25ης Mαΐου 1915. Στην απόβαση στον Πειραιά στις 18 Noεμβρίου 1916.

15 φορές την ημέρα περνά πάνω από την Ελλάδα ο τουρκικός κατασκοπευτικός δορυφόρος


Με απόλυτα αξιόπιστες πληροφορίες των ελληνικών υπηρεσιών εθνικής ασφάλειας οι οποίες βασίζονται και σε σχετική ενημέρωση ξένης μεγάλης μυστικής υπηρεσίας ο τουρκικός δορυφόρος Göktürk-2 ήδη ξεκίνησε να στέλνει φωτογραφίες σε τουρκικό κέντρο ανάλυσης στην Άγκυρα από στόχους επί ελληνικού εδάφους. Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες ενώ είχε ανακοινωθεί από τους Τούρκους ότι ο Göktürk-2 θα ετίθετο σε λειτουργία και θα ξεκινούσε να μεταδίδει υλικό απεικόνισης από τις αρχές Ιανουαρίου έχει ήδη αρχίσει την μετάδοση των σχετικών πληροφοριών και μάλιστα μια μόλις ημέρα μετά αφού τέθηκε σε τροχιά στις 18 Δεκεμβρίου.

Ο δορυφόρος περνά 15 φορές (!) την ημέρα επάνω από την Ελλάδα σαρώνοντας ολόκληρη την επικράτεια από τον Έβρο μέχρι και το Καστελλόριζο και έχοντας την ικανότητα να εντοπίζει μέχρι και την κίνηση ΙΧ οχημάτων αφού έχει διακριτική ικανότητα 2.5 μέτρων.

Και τα χειρότερα έπονται: Εντός του 2013 εκτοξεύεται και ο δεύτερος κατασκοπευτικός τουρκικός δορυφόρος με βελτιωμένη κατά πολύ την διακριτική του ικανότητα αφού αυτή θα φτάνει μέχρι και τα ο,80 του μέτρου κάτι που σημαίνει ότι θα μπορεί να εντοπίζει μέχρι τις κινήσεις ενός… σκύλου όπου αυτός επιτηρεί.

Ο Göktürk-2 πρόκειται να χρησιμοποιηθεί και από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες την περίφημη ΜΙΤ και πρόσφατα δοκιμάστηκε για την απόδοση του στην Γαλλία. Το συμβόλαιο για την ανάπτυξη και κατασκευή του δορυφόρου υπογράφηκε από την κυβέρνηση Ερντογάν στις 13 Απριλίου του 2007 και το πρόγραμμα τέθηκε σε εφαρμογή την 1 Μαΐου του 2007.

Σε σχέση με την διακριτική ικανότητά του ο πρόεδρος της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Εταιρείας ΤUSAŞ Iμπραχίμ Κεσκίνερ, ανέφερε πως «ο δορυφόρος θα μπορεί να συλλέγει στρατιωτικές εικόνες και πληροφορίες ενώ παράλληλα να μεταδίδει δεδομένα που αφορούν οικονομικής φύσεως πληροφορίες» για να συμπληρώσει: «Ουσιαστικά με τις ειδικές κάμερες του δορυφόρου μπορούμε νε δούμε άνετα ένα αυτοκίνητο που προχωρά σε οποιοδήποτε δρόμο και να στοχοποιείται π.χ. από ένα UAV».

Το σημαντικότερο στοιχείο όμως είναι ότι η Τουρκία διαθέτει ένα σύστημα το οποίο θα μπορεί να εκμεταλλεύεται κατά το δοκούν και χωρίς κανένα περιορισμό, περιορισμό που έχουν ως προς το χρόνο εκμετάλλευσης (time sharing) οι ΕΔ με τον Helios IIB ο οποίος είχε εκτοξευθεί στις 21 Δεκεμβρίου του 2009.defencenet

ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ "ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ", ΝΑ ΤΟ ΕΝΝΟΟΥΜΕ!Όταν λέμε "Ελληνικά προϊόντα", να το εννοούμε !Αναρτήθηκε στο mikromeseos.blogspot.gr


Δεν μπορεί να βαπτισθεί "Ελληνικό" ένα προϊόν που φτιάχνεται π.χ. από γάλα Γερμανίας ή στραγάλια Τουρκίας.
Αυτή είναι μία απαραίτητη επισήμανση όταν θέλουμε πραγματικά να στηρίξουμε τα Ελληνικά προϊόντα, να στηρίξουμε την ίδια μας την υπόσταση και την παραγωγή μας.

Γράψαμε πρόσφατα για την FIX, την Ελληνική μπύρα χωρίς να αναλύσουμε κάποιες επιμέρους παραμέτρους. Για παράδειγμα, πως είναι δυνατόν σε μία Ελλάδα με απέραντες εκτάσεις που προσφέρονται για καλλιέργεια κριθαριού, να υπάρχουν σχεδόν δύο δεκαετίες χωρίς αμιγώς Ελληνική μπύρα; Το παράδειγμα της FIX λοιπόν δεν ήταν καθόλου τυχαίο αφού η πρώτη ύλη της βασίζεται στην Ελληνική αγροτική παραγωγή με τον απλούστατο τρόπο της συμβολαιακής καλλιέργειας. Δηλαδή, ο αγρότης έχει εξασφαλίσει την απορρόφηση του προϊόντος του με την έναρξη της συνεργασίας. Καθαρή παραγωγική διαδικασία χωρίς επιδοτήσεις, χωρίς μαϊμουδιές που επιβάλλεται να γίνει σε κάθε τομέα δευτερογενούς παραγωγής.

Άγνωστοι τοιχοκόλλησαν στα γραφεία της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΕΦΕΔ) το γνωστό σύμβολο των τουρκικών επιδιώξεων στη Θράκη με την υπογραφή “Τrakya bizimdir” (“Η Θράκη είναι δική μας”)


Νέο περισταστικό στοχοποίησης σωματείου εφέδρων από τα όργανα του τουρκικού παρακρατικού μηχανισμού που αναπτύσσουν ανεξέλεγκτη δράση σε ελληνικό έδαφος με την ανοχή της Πολιτείας. Άγνωστοι τοιχοκόλλησαν στα γραφεία της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΕΦΕΔ) στη Θεσσαλονίκη το γνωστό σύμβολο των τουρκικών επιδιώξεων στη Θράκη με την υπογραφή “Τrakya bizimdir” (“Η Θράκη είναι δική μας”). Πρόκειται για την τρίτη πρόκληση του είδους που όπως και οι προηγούμενες, έλαβαν χώρα πάντα μετά από εκπαιδευτικές δραστηριότητες των Εφέδρων στην περιοχή. Ο δραστήριος σύλλογος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

 «Πριν από μερικές ημέρες ”αυτό” βρέθηκε απέναντι από τα γραφεία της λέσχης , είναι η τρίτη φορά που συμβαίνει και πάντα μετά από δραστηριότητα της λέσχης στην Θράκη. Αναρωτιόμαστε λοιπόν προβληματισμένοι τι μπορεί να σημαίνει , κάποιοι προσπαθούν να μας πουν κάτι ή μήπως θέλουν να μας δείξουν ότι μας παρακολουθούν ή ακόμα ποιο μακριά προσπαθούν να μας φοβίσουν ; Θέλοντας να απαντήσουμε στην κίνηση αυτή πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσουμε ότι σεβόμαστε απόλυτα το δικαίωμα του καθενός να πιστεύει ότι θέλει και να ζητά ότι νομίζει ότι του ανήκει ακόμα και αν διαφωνούμε , ακόμα και αν αυτό που ζητά είναι το δικό μας σπίτι , η δική μας Πατρίδα η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΘΡΑΚΗ. Το ίδιο δικαίωμα όμως έχουμε και εμείς και θα το υπερασπίσουμε ακόμα και με τίμημα την ζωή μας αν ποτέ χρειαστεί και είμαστε σίγουροι ότι δεν θα είμαστε οι μόνοι , ξέρουμε ότι όποιος τολμήσει να διεκδικήσει κομμάτι Ελληνικής γης θα βρει μπροστά του όλους τους Έλληνες ενωμένους για ακόμα μία φορά ,ανίκητους για ακόμα μια φορά.
Πρέπει να παραδεχθούμε ότι δίκαιο έχετε που μας υπολογίζεται και επιλέγετε να τα ”βάλετε” μαζί μας γιατί μπροστά απ όλους τους συμπατριώτες μας που θα σπεύσουν να υπερασπίσουν την Πατρίδα τους θα βρισκόμαστε ΕΜΕΙΣ και να είστε σίγουροι ότι είμαστε ακριβώς αυτό που φοβάστε. Έως ότου έρθει αυτή η μέρα δηλώνουμε σε εχθρούς και φίλους ότι πλέον αν και είναι πολύ δύσκολο για όλους μας από οικονομικής απόψεως όλες οι μεγάλες ασκήσεις τη λέσχης θα γίνονται μόνο στην Θράκη.

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΕΦΕΔΡΟΙ

ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΜΑΧΟΥΝΤΕΣ»

Σημειώνεται ότι τα γραφεία της ΛΕΦΕΔ είχαν γίνει στο παρελθόν στόχος εμπρηστικής επίθεσης από γνωστούς-αγνώστους, όπως επίσης και τα γραφεία του ΠΣΕΕΔ-ΣΑΚ στην Αθήνα τον περασμένο Φεβρουάριο.

Το απειλητικό μήνυμα των παρακρατικών της Άγκυρας στα γραφεία της Λέσχης Καταδρομέων στο Σύνταγμα (11/7/1994).

H μόνη αξιόπιστη απάντηση του Ελληνικού κράτους δεν μπορεί να είναι άλλη από την άμεση διάλυση των τουρκικών παρακρατικών μηχανισμών στη Θράκη με τη διακοπή λειτουργίας του προξενείου Κομοτηνής. Από την πλευρά του, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας οφείλει να θέσει υπό την εποπτεία του όλα τα Σωματεία Εφέδρων και να παράσχει αμέριστη υποστήριξη και πρόσβαση σε εγκαταστάσεις του Ελληνικού Στρατού για την εκπαίδευσή τους.


strategyreports

Ποιος κυβερνάει την Ελλάδα; Κατ’ εντολή νομοθετήματαΠοιος κυβερνάει την Ελλάδα; Κατ’ εντολή νομοθετήματα
Ως γνωστόν, εδώ και χρόνια έχει δημιουργηθεί μια ιδιότυπη «παράδοση» με το υπουργείο να αποδίδει χάρη στους οδηγούς που πριν τις γιορτές είχαν υποστεί αφαίρεση διπλώματος ή άδειας κυκλοφορίας. Εξαίρεση σε αυτή την «παράδοση» πάντοτε αποτελούσαν οι οδηγοί που είχαν υποπέσει σε παραπτώματα ιδιαιτέρως βαριά και επικίνδυνα, όπως η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, η οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα, ή η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Νταβούτογλου: Υποστηρίζουμε την ονομασία ‘Μακεδονία’ σε όλον τον κόσμο


Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτωρ της επιστήμης, στον τομέα των διεθνών σχέσεων, στο Πανεπιστήμιο «Κύριλλος και Μεθόδιος» στα Σκόπια, ο τίτλος του δόθηκε σε πανηγυρική συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου. Ο καθηγητής Μπόρτσε Νταβιτκόβσκι, κοσμήτωρ της Νομικής Σχολής, διακοίνωσε τα βιογραφικά στοιχεία, το επιστημονικό έργο, την επαγγελματική δραστηριότητα και την κοινωνική δέσμευση του Νταβούτογλου.

«Η απονομή του επίτιμου διδάκτορα στον Δρ Αχμέτ Νταβούτογλου από το Πανεπιστήμιο είναι μία έκφραση της συνεργασίας μεταξύ των φιλικών μας χωρών, ιδιαίτερα στον τομέα της εκπαίδευσης. Εδώ δίνουμε έμφαση στη συνεργασία της σχολής μας με τις νομικές σχολές των πανεπιστημίων της Τουρκίας», δήλωσε ο Νταβιτκόφσκι.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε τον κοσμήτορα και είπε ότι τα Σκόπια είναι το δεύτερο σπίτι του.


«Υποστηρίζουμε την ονομασία ‘Μακεδονία’ στην διαφορά του ονόματος σε όλον τον κόσμο. Δεν είμαστε μόνο φίλοι, αλλά αισθανόμαστε σαν να είμαστε από τη «Μακεδονία». Έχουμε τόσες πολλές συνδέσεις και κοινά από το παρελθόν.

Αυτό μπορώ να σας πω από τα βάθη της καρδιάς μου», είπε ο Νταβούτογλου.
Ο Αχμέτ Νταβούτογλου θα συναντηθεί σήμερα με τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι, τον πρόεδρο Γκεόργκι Ίβανοφ, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Πόποσκι και τον πρόεδρο της Βουλής, Βελιανόφσκι, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα.


© Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

ΣΥΡΙΖΑ, από το γαϊτανάκι του εθνομηδενισμού στο ναυάγιο της εξουσίαςΣΥΡΙΖΑ, από το γαϊτανάκι του εθνομηδενισμού στο ναυάγιο της εξουσίας
Τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν τα συμπτώματα πολιτικής αποσταθεροποίησης του ΣΥΡΙΖΑ, κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δήθεν προαλειφόμενου πόλου κυβερνητικής εξουσίας. Η νεοκομμουνιστική εσωτερική αντιπολίτευση και τα ολοένα αυξανόμενα κρούσματα εθνομηδενισμού, όπως αυτά της αριστερίστριας βουλευτού και της αντιπροσωπείας της Νεολαίας στα Σκόπια, αποδεικνύουν περίτρανα στα μάτια και του πιο καλοπροαίρετου Έλληνα πολίτη, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι παρά ένα συμπίλημα εθνομηδενιστών και αρνησιπάτριδων.
Με βάση τα ανωτέρω χαρακτηριστικά συμπτώματα θα επιχειρήσουμε μια πολιτική ανάλυση για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ σε βάθος χρόνου.
Σύμφωνα με αυτήν, σε ορίζοντα τριετίας, ο ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα αξιωματική αντιπολίτευση και δήθεν διεκδικητής της εξουσίας, θα έχει πολιτικά ευτελισθεί, συρρικνωμένος στις διαστάσεις ενός πολιτικού νάνου, καθεστωτικού δορυφόρου της σοσιαλδημοκρατίας, ενός “Αριστερού Μετώπου” τύπου Μελανσόν, με εκλογική επιρροή ανάλογη αυτής από την οποία ξεκίνησε η φούσκα του, δηλαδή έως 5%, παραμένοντας ωστόσο, κατά πάσα πιθανότητα, εντός βουλής.
Αν αυτό τους παρηγορεί, τους βεβαιώνουμε, ότι οι σταλινικοί του ΚΚΕ θα έχουν εξαφανιστεί από τον πολιτικό χάρτη, περιοριζόμενοι σε ελάχιστους εκτός βουλής ζηλωτές που με την αγιαστούρα του Μαρξ, θα ξεσκονίζουν τα αραχνιασμένα εικονίσματα του Λένιν και του Στάλιν.
Η πολιτική και κοινωνική νομοτέλεια που θα οδηγήσει στο ανωτέρω αποτέλεσμα είναι η ακόλουθη :
Α. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το αμάλγαμα αφ’ ενός, ενός αρτηριοσκληρωτικού, συμπλεγματικού νεοκομμουνιστικού πυρήνα, τον οποίο η ανίατη ασθένεια της ιδεολογίας (κρατισμός, κοινωνικοποίηση μέσων παραγωγής, αρνησιπατρία, διεθνισμός, ταξική συνείδηση και λοιπές ιστορικές πλάνες) οδηγεί στην πεισματική άρνηση της πολιτικής πραγματικότητας και αφ’ ετέρου των κρατικοδίαιτων συντεχνιακών κοπαδιών των νεοαστών, που μετανάστευσαν από το ναυάγιο του ΠΑΣΟΚ προ της πολιτικής του καταβύθισης, αναμένοντας από τον ΣΥΡΙΖΑ να διασφαλίσει το κεκτημένο των προνομίων τους εις βάρος του λαϊκού σώματος. Μόλις τα στρώματα αυτά εθισμένα δεκαετίες τώρα στα προνόμια της κρατικοδίαιτης διαφθοράς αντιληφθούν την αδυναμία προάσπισης, λόγω νέων πολιτικών συνθηκών, των κεκτημένων τους, θα εγκαταλείψουν ταχύτατα τον ΣΥΡΙΖΑ, συνθλίβοντας στο αγελαίο πέρασμά τους, τον νεοκομμουνιστικό του πυρήνα.
Β. Οποτεδήποτε στην ιστορία της νεωτερικότητας το ιδεολόγημα της ταξικής συνείδησης, του διεθνισμού και της αρνησιπατρίας συγκρούσθηκε κατά μέτωπο με την εθνική συνείδηση και τον πατριωτισμό, σε κρίσιμες καμπές της ιστορικής ζωής των λαών, η ταξική συνείδηση και ο διεθνισμός ηττήθηκαν κατά κράτος. Το ίδιο θα συμβεί, συμβαίνει ήδη και σήμερα στην πατρίδα μας.
Η Χρυσή Αυγή εξυψώνει τον Έλληνα εργαζόμενο ή άνεργο σε Έλληνα πολίτη και τον διακρίνει ριζικά από τον μετανάστη. Ο ΣΥΡΙΖΑ, εξισώνει, εξομοιώνει και ομογενοποιεί τον Έλληνα πολίτη με τον λαθρομετανάστη εισβολέα όπως λέγει και το σύνθημα: “Ντόπιοι και ξένοι εργάτες ενωμένοι”.
Αντίθετα, η Χρυσή Αυγή αγωνίζεται για κάτι απλό και αληθές και γι’ αυτό ακαταμάχητο : «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες». Πάνω από όλους μας, συνεκτικός δεσμός είναι η πατρίδα που έχει 4.000 χρόνια ιστορικού βίου.

ΚΥΜΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΕΩΝ > "Αυτονομία για την Βόρειο Ήπειρο" - Η ρευστότητα στα Βαλκάνια επιστρέφει


Εξελίξεις οι οποίες υπερβαίνουν ακόμα και την ίδια την βούληση των ελληνικών κυβερνήσεων σε ότι αφορά την διεκδίκηση της αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου συμβαίνουν αυτή την στιγμή στα Βαλκάνια. Αυτή την στιγμή επίσημα η Σερβία ζητεί την αυτονόμηση της Μητρόβιτσα, αλλά και των Σέρβων της Βοσνίας. Οι Αλβανοί με ρελάνς ζητούν την αυτονόμηση του Πρέσεβο, στη νότια Σερβία, στα τεχνητά σύνορα με το Κόσοβο, αλλά και αυτονομία των Αλβανών του Τέτοβο στα Σκόπια.


Ισχυρές πλέον είναι και οι ελληνικές φωνές στην Βόρειο Ήπειρο που ζητούν αυτονομία, άσχετο αν στο υπουργείο Εξωτερικών κάνουν πως τις ακούνε. Μήπως είναι ώρα να τεθούν κάποια πραγματικά ζητήματα;
Τους ασκούς του Αιόλου, άνοιξε φυσικά η απόσχιση και η ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου από την αλβανική μειονότητα της Σερβίας.
Η Σερβία επιμένοντας ακόμα και στα πέτρινα χρόνια που ακολούθησαν την ισοπέδωσή της από τους ΝΑΤΟΪκούς βομβαρδισμούς το 1999 εξ αιτίας της σύγκρουσης στο Κόσοβο (ή Κοσσυφοπέδιο για τους Σέρβους που είναι και η ιστορική κοιτίδα τους). Και τώρα που έχει επιτέλους μπει στο δρόμο της εθνικής ανάστασης και με την στήριξη της Ρωσίας, ανέδειξε εθνοκεντρική κυβέρνηση και προχωρά με συνέπεια στο εθνικό της σχέδιο.
Με αφετηρία την αρχή ότι η Σερβία δεν θα αναγνωρίσει ποτέ την ανεξαρτησία του Κοσόβου, η πλατφόρμα του Βελιγραδίου για το Κόσοβο προβλέπει τον τερματισμό του τεχνικού διαλόγου και τη συνέχιση του πολιτικού διαλόγου με την Πρίστινα και θέτει ως βασική αρχή των διαπραγματεύσεων τις “συνομιλίες πακέτο”, με ταυτόχρονη κατάθεση αιτήματος αυτονομίας ή ανεξαρτητοποίησης της σερβικής περιοχής της Μητρόβιτσα στο βόρειο Κόσοβο.
Σύμφωνα με το σχέδιο σχέδιο της πλατφόρμας για το Κόσοβο, που παρουσιάστηκε χθες από τον πρόεδρο της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ.
Στη νέα "Λευκή Βίβλο" της σερβικής εθνικής πολιτικής αναφέρεται ότι το Βελιγράδι θα ζητήσει την αυτονομία όλων των σερβικών κοινοτήτων της επαρχίας, στο μοντέλο της Καταλονίας, αλλά και να δοθεί καθεστώς ανάλογο μ' αυτό του Βατικανού στη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία.
"Η σερβική κυβέρνηση, με στόχο την προάσπιση των κρατικών της συμφερόντων, σταματά τη σύναψη περαιτέρω τμηματικών συμφωνιών με τους προσωρινούς θεσμούς της Πρίστινας, στο πλαίσιο του τεχνικού διαλόγου, καθώς αυτές οι συμφωνίες οδηγούν στην αλλαγή των κρατικών υποθέσεων στην περιοχή προς όφελος των προσωρινών θεσμών στην Πρίστινα και αποδυναμώνουν τη διαπραγματευτική θέση της Σερβίας στον υψηλού επιπέδου πολιτικού διάλογο σε ό,τι αφορά ενδεχόμενη αποσταθεροποίηση των συνθηκών που σχετίζονται με την ασφάλεια", αναφέρεται- μεταξύ άλλων -στην πλατφόρμα.
Η πλατφόρμα εμμένει στη συγκρότηση μίας Αυτόνομης Κοινότητας Σερβικών Δήμων στο Κόσοβο που θα προβλέπει την εδαφική αυτονομία τεσσάρων δήμων στο βόρειο Κόσοβο και άλλων δήμων, όπου ο σερβικός πληθυσμός αποτελεί πλειοψηφία (π.χ. Γκρατσάνιτσα, Στρπτσε, Γκόρα κ.ο.κ.). Αυτοί οι δήμοι θα αποτελούν μία ξεχωριστή περιοχή στο πλαίσιο της επαρχίας (ενν. Κόσοβο), τονίζεται στο έγγραφο.
Σημειώνεται ακόμη ότι στόχος του Βελιγραδίου είναι η αποστρατικοποίηση του Κοσόβου και η μετατροπή του σε αποστρατικοποιημένη ζώνη, όπου οι μόνες ένοπλες δυνάμεις θα είναι η αστυνομία, συμπεριλαμβανομένης και μίας αυτόνομης αστυνομικής αρχής στο πρότυπο της Καταλονίας.
Οι εγγυητές της ασφάλειας της αποστρατικοποιημένης Αυτόνομης Επαρχίας του Κοσόβου- κατά το σχέδιο -θα μπορούσαν να είναι οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUROCORPS), ο Στρατός της Σερβίας και οι Ένοπλες Δυνάμεις της Αλβανίας.
Το Βελιγράδι ζητά, επίσης, επιπρόσθετα κονδύλια από το σερβικό προϋπολογισμό για την Αυτόνομη Κοινότητα Σερβικών Δήμων στο Κόσοβο και εγγύηση της αυτονομίας στη βάση των υψηλότερων νόμων του Κοσόβου και με τη στήριξη των διεθνών αξιωματούχων. Προτείνει, επίσης, το διαχωρισμό του Κοσόβου σε μία σειρά περιφερειών, με την Αυτόνομη Κοινότητα Σερβικών Δήμων ν' αποτελεί ξεχωριστή περιφέρεια.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκτός από την αυτονομία των τεσσάρων δήμων στο βόρειο Κόσοβο, ζητείται επιπλέον αυτονομία για τους δήμους Γκρατσάνιτσα, Στρπτσε, Γκόρα καθώς και για άλλους με πλειοψηφούντα τον σερβικό πληθυσμό, καθώς και ειδικό καθεστώς για τους αγροτικούς θύλακες.
Η πλατφόρμα αναφέρει ακόμη ότι σημείο έναρξης για τον καθορισμό της περιοχής η οποία θα απολαμβάνει αυτό το ειδικό καθεστώς, ιδιαίτερα εκτός των αστικών κέντρων, θα είναι η εθνοτική της δομή “πριν από την εθνοκάθαρση”, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται.
Η αυτονομία αυτή θα πρέπει να περιλαμβάνει πραγματική δικαιοδοσία στους τομείς της παιδείας, της υγείας, του αθλητισμού, του πολιτισμού, των δημόσιων υπηρεσιών πληροφόρησης, της περιβαλλοντικής προστασίας, του αστικού σχεδιασμού, της γεωργίας, της δασοπονίας, της αλιείας, της ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών, της οικονομικής πολιτικής, της δικαιοσύνης, των εσωτερικών υποθέσεων, του ορυκτού πλούτου κ.ο.κ.
Μεταξύ άλλων, η πλατφόρμα προβλέπει ακόμη ότι η Αυτόνομη Κοινότητα Σερβικών Δήμων θα μπορεί ν' αποφασίσει ανεξάρτητα για τη χρήση των συμβόλων της (σημαία, ύμνος κ.λπ.) ενώ ο νόμος, σε επαρχιακό επίπεδο, είναι αυτός που θα ορίζει με μεγαλύτερη ακρίβεια τη χρήση των συμβόλων της επαρχίας.
Η Αυτόνομη Κοινότητα Σερβικών Δήμων θα πρέπει, επίσης, να έχει το δικό της κοινοβούλιο και εκτελεστικό συμβούλιο που θα πρέπει να φέρει εις πέρας όλες τις παραπάνω αρμοδιότητες.
Η πλατφόρμα προβλέπει ακόμη μία ειδική σχέση ανάμεσα στη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία και τους προσωρινούς, όπως αναφέρεται, θεσμούς του Κοσόβου, στη βάση της οποίας θα υπάρχουν διεθνείς εγγυήσεις για την περιουσία και τις δράσεις της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Κόσοβο.
Τα Βαλκάνια αποκτούν πάλι την ρευστότητα των αρχών της δεκαετίας του '90, όπου η Ελλάδα απώλεσε την ευκαιρία αύξησης της εδαφικής της κυριαρχίας μέχρι το Μοναστήρι το 1992-1993 (σχέδιο τεσσάρων Εθνών), αλλά και απώλεσε δικαιώματα της μειονότητας στη Βόρειο Ήπειρο...

Ο ΣΥΡΙΖΑ επικροτεί την παραβατικότητα των Ρομά!Ο ΣΥΡΙΖΑ επικροτεί την παραβατικότητα των Ρομά!
Για άλλη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο, αφού πέρα από τη προστασία που παρέχει στους κουκουλοφόρους, τους τρομοκράτες και τους λαθρομετανάστες, πλέον επικροτεί και υποστηρίζει ανοιχτά την παραβατικότητα και των «ευπαθών» Ρομά. Μία «ευπαθής» ομάδα ανθρώπων η οποία ελέγχει το εμπόριο ναρκωτικών στη περιοχή μας και είναι υπεύθυνη για χιλιάδες κλοπές, ληστείες, δολοφονίες, βιασμούς, απαγωγές και για τους καταυλισμούς της ισχύει ένα άτυπο άβατο.


Την Τετάρτη 19/12/2012 το πρωί, η Αστυνομία και η ΔΕΗ πραγματοποίησαν επιχείρηση στον καταυλισμό των Ρομά στη Ν. Κίο και εφαρμόζοντας έστω και καθυστερημένα  το νόμο, έκοψαν στους Ρομά το ρεύμα που έκλεβαν από τη ΔΕΗ. Αμέσως στο σημείο έσπευσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Αργολίδα Δ. Κοδέλας, ο

Συμμαχία φιλοσκοπιανών και τσάμηδων ενόψει των Ευρωεκλογών του 2014 στην Ελλάδα


Συμμαχία φιλοσκοπιανών και τσάμηδων ενόψει των Ευρωεκλογών του 2014 στην Ελλάδα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της aftonomi.gr, εκπρόσωποι του φιλοσκοπιανού κόμματος «Ουράνιο Τόξο» διατηρούν δίαυλο επικοινωνίας με το κόμμα των Τσάμηδων στην Αλβανία, με στόχο τη δημιουργία ενιαίου μετώπου κατά της χώρας μας στα διεθνή φόρα. Το «φλερτ» φιλοσκοπιανών με τους Τσάμηδες, ξεκινάει από τον Μάιο του 2009, όταν το μέλος του «Ουράνιου Τόξου» Δημήτρης Ιωάννου, συναντήθηκε με τον επίτιμο πρόεδρο του κόμματος των Τσάμηδων PDIU, Tahir Muhedini, στον οποίον πρότεινε ευθέως συνεργασία, προκειμένου να... καθίσουν στο σκαμνί την Ελλάδα.

Στο βίντεο που δημοσιοποιήθηκε στο διαδίκτυο, ο κ.Ιωάννου τόνισε μεταξύ άλλων: «Μεταξύ μας βιώνουμε μια κοινή μοίρα. Χαιρόμαστε για την γνωριμία και ελπίζουμε πως θα έχουμε μελλοντική συνεργασία. Επειδή έχουμε κοινά προβλήματα, το «Ουράνιο Τόξο» ως μέλος του κόμματος «Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία», έχουμε τη δυνατότητα να σας βοηθήσουμε σχετικά με την παρουσίαση των δικών σας προβλημάτων. Σύντομα θα ξεκινήσει μια διαδικασία στην Ελλάδα... μια δικαστική διαδικασία κατά της Ελλάδας, σχετικά με τις περιουσίες των Μακεδόνων πολιτικών προσφύγων, όπου θα ζητηθεί από την Ελλάδα η επιστροφή των περιουσιών και της ιθαγένειας αυτών των ανθρώπων. Για το λόγο αυτό εμείς θέλουμε να σας προτείνουμε, επειδή ήδη έχουμε μια καλή δικηγορική ομάδα, εάν θέλετε και εσείς να πάρετε μέρος σε αυτή τη διαδικασία, για να διεκδικήσουμε από κοινού τα δικαιώματα μας. Το «Ουράνιο Τόξο» έχει δημοσιοποιήσει την ιστορία και τα προβλήματά σας… ελπίζω πως θα συναντιόμαστε και θα συνεργαζόμαστε συχνότερα».
Απαντώντας ο επίτιμος πρόεδρος του κόμματος των Τσάμηδων PDIU, Tahir Muhedini, αποδέχτηκε την πρόταση για συνεργασία με το «Ουράνιο Τόξο», εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση στους «κακούς» Έλληνες, για την «γενοκτονία» που δήθεν διέπραξαν εις βάρος τους στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Δήλωσε συγκεκριμένα: «Αν και είμαστε απομακρυσμένοι τα προβλήματά μας είναι παρόμοια. Το κόμμα μας, Κόμμα Δικαίου και Σύνδεσης, ήδη συμπληρώνει τέσσερα χρόνια λειτουργίας. Το πρόγραμμά μας, αφορά κυρίως η επίλυση των προβλημάτων των Τσάμηδων. Υπήρξαν καταπατήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας... ακόμη χειρότερο γιατί ο αλβανικός πολιτικός κόσμος σιωπούσε. Είχαμε την κακή μοίρα να περάσουμε από μια γενοκτονία με επικεφαλής τον στρατηγό Ζέρβα, που ξεκίνησε στις 24/9/1944 στην Παραμυθιά όπου ξεκίνησε η σφαγή, σκότωσαν αθώους ανθρώπους. Σφάγιαζαν μωρά 6 και 7 μηνών και τα έψηναν στη σούβλα. Μια γυναίκα την έκαψαν ζωντανή στην πλατεία της Παραμυθιάς. Οι άντρες του Ν. Ζέρβα έκαναν γενοκτονία σε αυτόν τον λαό. Μετά την Παραμυθιά πήγαν στην Ηγουμενίτσα και σε άλλα μέρη όπου συνέχισαν τις σφαγές. Το χειρότερο είναι πως η Ελλάδα είναι μέλος της Ε.Ε και πρέπει να σέβεται όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οι εκτελεστές της εθνοκάθαρσης, όπως ο Ν. Ζέρβας, παρουσιάζονται σήμερα στην Ελλάδα ως εθνικοί ήρωες. Οι Τσάμηδες που ζουν σήμερα στην Αλβανία, ζητούν την αξιοπρέπεια τους. Το 1953 μας αφαιρέθηκε ομαδικά η ελληνική ιθαγένεια παρά την θέληση μας. Εμείς ζητάμε ότι και εσείς. Την επιστροφή της ιθαγένειας. Οι Τσάμηδες είχαν ελληνική ιθαγένεια, αλλά αλβανική εθνική καταγωγή. Αυτό είναι καταπάτηση των διεθνών και ευρωπαϊκών κανονισμών».

Έπαψε να πιστεύει τα ψέμματα των τουρκοκάναλων ο Ελληνικός ΛαόςΈπαψε να πιστεύει τα ψέμματα των τουρκοκάναλων ο Ελληνικός Λαός
Την δυσπιστία των πολιτών της χώρας απέναντι στα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης και κυρίως την τηλεόραση καταγράφει η τακτική εξαμηνιαία δημοσκόπηση «Ευρωβαρόμετρο».
Σύμφωνα με την έρευνα το 84% των Ελλήνων στην ερώτηση «τείνετε να εμπιστεύεστε την τηλεόραση» απαντάει «μάλλον όχι», ενώ αρκετά υψηλό είναι το ποσοστό και για τον γραπτό Τύπο και το ραδιόφωνο με 77% και 70% αντίστοιχα. Αντίθετα, οι Έλληνες εμπιστεύονται περισσότερο το Διαδίκτυο σε ποσοστό 45%, με το συνολικό ποσοστό της ΕΕ να ανέρχεται στο 35%.
Έτσι είναι, τόσο "δούλεμα" έριξε η τηλεόραση στον Έλληνα για να τον πείσει ότι είναι "κακός" και πρέπει να κάτσει φρόνιμος να του πάρουν το σπίτι, διότι ευθύνεται για την οικονομική καταστροφή. Επίσης προσπαθεί να τον πείσει ότι είναι "ντεμοντέ" να έχει παιδιά και ότι η ζωή του σε χαρτόκουτα στους δρόμους θα είναι συναρπαστική με "σασπένς".
Το χειρότερο είναι ότι πολλοί τους πίστεψαν, τώρα όμως που θα τους πάρουν και... τον καναπέ και αυτοί θα αλλάξουν γνώμη.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥ ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΣΕ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ > ΤΟΝ ΕΒΓΑΛΑΝ ΕΞΩ ΣΑΝ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ - ΒΙΝΤΕΟMεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό ασυνείδητου αλλοδαπού οδηγού ο οποίος το απόγευμα της Τρίτης παρέσυρε με το αυτοκίνητο του και τραυμάτισε πολύ σοβαρά ανήλικο παιδί σε κεντρικό δρόμο του Αιγάλεω. Το τραγικό περιστατικό έγινε στην οδό Μαγνησίας. Στη συνέχεια ο ασυνείδητος παραβάτης την κοπάνησε και κρύφτηκε στο σπίτι του. Άμεση ήταν η κινητοποίηση της αστυνομίας και της ομάδας Δίας.
Τον συνέλαβαν ύστερα από λίγη ώρα. Δείτε την επιχείρηση καθώς και την φυγάδευση του για να μην φάει ξύλο από τους κατοίκους. Ο παραβάτης είχε κρυφτεί δίπλα από το σπίτι με την ελληνική σημαία. Έξαλλος ο πατέρας του παιδιού προσπάθησε να τον λιντσάρει.


Bookmark and Share

Εορταστική διανομή τροφίμων στον Πειραιά - Φωτογραφίες
Η Χρυσή Αυγή πραγματοποιεί μία ακόμη κοινωνική δράση αλληλεγγύης αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι οι Εθνικιστές δεν λυγίζουν με τίποτα και στέκονται πάντα στο πλευρό των Ελλήνων.
Με απόλυτη επιτυχία διεξάγεται αυτή την στιγμή η εορταστική διανομή τροφίμων της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στην Πλατεία Δημοτικού Θεάτρου στον Πειραιά. Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες εκατοντάδες Έλληνες που πλήττονται από τις μνημονιακές πολιτικές έχουν προσέλθει για να προμηθευτούν τα αναγκαία τρόφιμα βρίσκοντας μια προσωρινή ανακούφιση. Στην δράση συμμετέχει σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής.

Και άλλη δικογραφία στην βουλή για τον Παπακωνσταντίνου! Βαρύτατες κατηγορίες για διαπλοκή και χειραγώγηση…


Διαβιβάστηκε στη Βουλή, στο πλαίσιο του νόμου περί ευθύνης υπουργών, δικογραφία που σχηματίστηκε μετά από μήνυση σε βάρος του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου όταν ήταν επικεφαλής στο υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Η μήνυση είχε υποβληθεί από την Ανώνυμη Εταιρεία «Ανταποδοτική Ανακύκλωση ΑΕ». Αρκετές εταιρίες είχαν κατηγορήσει τον κ. Παπακωνσταντίνου ότι «προωθεί» προϊόντα συγκεκριμένης εταιρίας και είναι ενδεικτικό ότι σε δελτίο τύπου – απάντηση στα δημοσιεύματα – έσπευσε να προαναγγείλει το αποτέλεσμα των σχετικών ελέγχων που μιλούσαν για «διαφανείς διαδικασίες» πριν ακόμα αυτοί ολοκληρωθούν.

Οι δικηγόροι κ.κ. Γιάννης Ματζουράνης και Φαήλος Κρανιδιώτης συνέταξαν αναφορά προς τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη στην οποία ανέφεραν: «η μονότονη επανάληψη των ιδίων συκοφαντικών ισχυρισμών από το μηνυόμενο αποκαλύπτει ότι εκτελείται «συμβόλαιο» με προδιαγεγραμμένους στόχους, που κατατείνουν στη νόθευση του ελεύθερου ανταγωνισμού με την -κατ’ ουσίαν και επί του παρόντος- απαγόρευση μείωσης των τιμών των εισφορών των υπόχρεων διαχειριστών με πρόσχημα … ευρήματα μηδέποτε διενεργηθέντος ελέγχου επί ζημία του δημοσίου συμφέροντος και επ’ ωφελεία ιδιωτικών συμφερόντων».

olympia

Η οδοντίατρος του Σύλβιο βγήκε στο δρόμο χωρίς εσώρουχα! Δείτε φωτό


Αποκαλυπτική όπως πάντα η βουλευτής που δεν σταματάει να σκανδαλίζει τους ψηφοφόρους της....


Ο λόγος για την Νικόλ Μινέτι, η οποία αποφάσισε να εμφανιστεί χωρίς εσώρουχα κάνοντας τους Μιλανέζους να παραληρούν.

Πέρα λοιπόν από το σουτιέν, το οποίο είναι εμφανές ότι η περιφερειακή σύμβουλος του κόμματος του Καβαλιέρε αλλά και βουλευτής ξέχασε να…

φορέσει, αμέλησε να βάλει και το εσώρουχο της. Έτσι η εμφάνισή της στους δρόμους του Μιλάνου με ένα μίνι στενό γκρι φόρεμα προκάλεσε όχι μόνο τα βλέμματα αλλά και τη φαντασία των ανδρών…

Ακόμα μια γελοία προσπάθεια συκοφάντησης της Χρυσής Αυγής από το “έγκυρο” BBCΑκόμα μια γελοία προσπάθεια συκοφάντησης της Χρυσής Αυγής από το “έγκυρο” BBC
Η φαιδρότητα των λασπολόγων του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος βρίσκεται στο ζενίθ. Προφανώς κατατρομοκρατημένοι από την εκρηκτική άνοδο της Χρυσής Αυγής και την δυναμική στην ελληνική κοινωνία εφευρίσκουν φαιδρότατα και κακόγουστα σενάρια για να "χτυπήσουν" το Κίνημα μας. Αυτό που καταφέρνουν βέβαια είναι να γελάει ο κάθε πικραμένος...
Η τελευταία ανακάλυψη ήρθε από το "έγκυρο" κι "αντικειμενικό" BBC με το ηχητικό από τα... άδυτα της Χρυσής Αυγής. Στο συγκεκριμένο απόσπασμα ακούγεται μια φωνή - ΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΓΟΥ - να κάνει χαβαλέ και να "ψέγει" τους νέους Χρυσαυγίτες που χτυπούσαν για μισή ώρα τον Στρατούλη και δεν του άφησαν ούτε ένα σημάδι. Είναι περιττό (αλλά επειδή έχουμε να κάνουμε με μειωμένης αντιληπτικής ικανότητας άτομα και εννοούμε τους εγχώριους δημοσιογράφους που αναπαράγουν την είδηση ως ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ) να τονίσουμε πως προφανέστατα η άγνωστη φωνή από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής κάνει πλάκα κι ειρωνεύεται τους ανυπόστατους ισχυρισμούς Στρατούλη για δολοφονική επίθεση από Χρυσαυγίτες.
Εξάλλου, πώς αλλιώς θα έβγαινε ο βουλευτής του Σύριζα, που έχει ήδη μηνυθεί για συκοφαντική δυσφήμηση, να λέει τις μπαρούφες του χωρίς να έχει πειραχτεί ούτε η χωρίστρα; Επιπλέον, την ώρα που γίνεται η πλάκα για το "επεισόδιο Στρατούλη" όσοι ακούνε, ξεσπούν σε γέλια, ενδεικτικό του ύφους και του κλίματος που επικρατούσε κατά την διάρκεια της ηχογράφησης του... συγκλονιστικού ντοκουμέντου.

Ο «ΝΕΟΤΑΞΙΚΟΣ» ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ το 2013!!!


Για να αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε, γιατί δεν πιάνουν την…φοροδιαφυγή, γιατί επιτρέπουν τις πλαστογραφήσεις, το ξεχαρβάλωμα όλων των δημόσιων υπηρεσιών κλπ κλπ… Υπάρχει ΣΧΕΔΙΟ!!!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ - Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Η ηλεκτρονική ταυτότητα με το γνωστό τσιπάκι που θα περιέχει όλα τα προσωπικά δεδομένα, από το 2013 θα αρχίσει να κυκλοφορεί σε όλη την Τουρκία. Όπως αναφέρεται, μέσα σε τρία χρόνια όλοι οι Τούρκοι πολίτες θα υποχρεωθούν να έχουν αυτή την νέα ταυτότητα καθώς η τουρκική κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να την επιβάλλει, προσδοκώντας φυσικά σε μεγαλύτερο φακέλωμα των πολιτών της και την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση της «τρομοκρατίας», (βλέπε κουρδικό κίνημα).


Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του «Επιστημονικό- βιομηχανικού και Τεχνολογικού Ιδρύματος» της Τουρκίας, Nihat Ergün, στην τουρκική εφημερίδα Milliyet, στις 13 Δεκεμβρίου, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2013 υπολογίζεται ότι περίπου δυο εκατομμύρια Τούρκοι θα κυκλοφορούν ήδη με την νέα ηλεκτρονική ταυτότητα, ενώ το χρονοδιάγραμμα προβλέπει ότι μέσα σε τρία χρόνια θα την έχουν προμηθευτεί όλοι οι Τούρκοι πολίτες. Ο Nihat Ergün υπογράμμισε ότι χωρίς την καινούρια ηλεκτρονική ταυτότητα δεν θα μπορεί κάνεις να προβαίνει σε οικονομικές συναλλαγές, ενώ υπολόγισε ότι έτσι θα καταπολεμηθεί δραστικά η κάθε λογής παρανομία και η «βιομηχανία» παραγωγής πλαστών ταυτοτήτων, που σήμερα υπολογίζονται σε 700.000 σε όλη την Τουρκία. Εκτός τούτων, όσοι δεν θα έχουν την ηλεκτρονική κάρτα ουσιαστικά θα είναι παράνομοι, ενώ δεν θα μπορούν να έχουν κανονική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη καθώς οι απαραίτητες πληροφορίες και το ιατρικό ιστορικό τους, όταν παρουσιάζονται στον γιατρό, θα δίνονται μόνο μέσα από την ηλεκτρονική τους ταυτότητα. Μέχρι και για την είσοδό τους σε γήπεδο ποδοσφαιρικών αγώνων θα είναι απαραίτητη η επίδειξη της ηλεκτρονικής ταυτότητας την οποία αν δεν την έχουν, δεν θα μπορούν να εισέρχονται στα στάδια για να παρακολουθήσουν τις διάφορες αθλητικές εκδηλώσεις. Μέχρι σήμερα, όπως αναφέρεται στο ίδιο σχετικό δημοσίευα της εφημερίδας Milliyet, η χρήση της νέας ηλεκτρονικής ταυτότητας εφαρμόστηκε πιλοτικά στην περιοχή της Bolu, μια επαρχιακή πρωτεύουσα στην βορειοδυτική Τουρκίας με μεγάλη επιτυχία, χωρίς να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες

Οι πληροφορίες αυτές μάλλον επιβεβαιώνουν τις κατηγορίες που έχουν εκτοξευτεί κατά καιρούς ακόμα από πολλά τουρκικά έντυπα κατά του Τούρκου πρωθυπουργού, Ταΐπ Ερντογάν, ότι έχει γίνει ο καλύτερος εκπρόσωπος της Νέας Τάξης Πραγμάτων στην ευρύτερη περιοχή, ενώ και η στάση του στην τελευταία κρίση της Συρίας, επιβεβαιώνει ότι συντάσσεται με τις νεοταξικές πολιτικές, δυτικών και αμερικανικών συμφερόντων. Ιδιαίτερα επισημαίνεται ότι η τουρκική κυβέρνηση ελπίζει πως με το ηλεκτρονικό αυτό φακέλωμα θα μπορέσει να ελέγξει περισσότερο τις νοτιανατολικές επαρχίες και κυρίως τις όποιες κινήσεις των Κούρδων της περιοχής που επιδιώκουν την αυτονόμηση τους από την κυβέρνηση της Άγκυρας. Άγνωστο βέβαια είναι προς το παρών το ποια θα είναι η αντίδραση μέσα στο εσωτερικό της Τουρκίας σε όλα αυτά τα νεοταξικά σχέδια του Ερντογάν καθώς ήδη η πολιτική του στο Συριακό δέχεται έντονες εσωτερικές επικρίσεις.

Για την Ε.ΡΩ.

ΑΡΡΩΣΤΟ: Παντρεύτηκε τον δολοφόνο της δίδυμης αδερφής της
Η 23χρονη Edith Casas από την Αργεντινή, αποφάσισε να παντρευτεί τον φερόμενο ως δολοφόνο της δίδυμης αδερφής της, Johana Casas....


Σύμφωνα με το BBC, η νεαρή είναι πεπεισμένη ότι ο Victor Cingolani δεν δολοφόνησε την αδερφή της που ήταν μοντέλο. Ο Cingolani έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια φυλάκισης για το φόνο της Johana Casas.

Οι συνθήκες του φόνου πάντως, παραμένουν ακόμα ανεξιχνίαστες. Η νεαρή βρέθηκε νεκρή με δύο σφαίρες στο κορμί της σε απομακρυσμένη από την πόλη, περιοχή.

Το ερωτευμένο ζευγάρι παντρεύτηκε την Παρασκευή στη φυλακή του Pico Truncado όπου και βρίσκεται ο Cingolani. Οι γονείς Edith Casas χαρακτηρίζουν την κόρη τους ως νοητικά άρρωστη, ενώ ο πατέρας της δεν θέλει να την ξαναδεί.

Ο ίδιος ο Cingolani πάντως, που εκτίει ποινή 13 χρόνων, δηλώνει αθώος ενώ ανέφερε ότι η σχέση του με τη Johana ήταν φυσιολογική και ότι ο ίδιος ήταν πάντα παράφορα ερωτευμένος με την αδερφή της.

Όσο για την Edith, εκείνη δηλώνει πως ο σύντροφος της «είναι τόσο αθώος που δεν μπορεί να κάνει κακό ούτε σε μία μύγα».

Να σημειωθεί ωστόσο, ότι εκκρεμεί δίκη και εναντίον του Marco Diaz, που διατηρούσε ερωτική σχέση με τη Johana την περίοδο του φόνου. Η εκ νέου εκδίκαση της υπόθεσης, μπορεί να οδηγήσει και στην αποφυλάκιση του Victor.http://www.gkourou.com

Το παρασκήνιο για το Σκοπιανό, ο Νίμιτς, ο Σαμαράς και ο Αβραμόπουλος ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/12/blog-post_1965.html#ixzz2FgbrUso3


Με αναδιατύπωση της πρότασης για «Δημοκρατία Βόρειας Μακεδονίας» θέλει να έρθει ο μεσολαβητής του ΟΗΕ αλλά το ΥΠΕΞ περιμένει με πρόταση - έκπληξη.
Κλίμα για νέο σχέδιο επίλυσης του Σκοπιανού διαμορφώνουν οι δηλώσεις τόσο της βουλευτού του
ΣΥΡΙΖΑ κ. Ιωάννας Γαϊτάνη αλλά και η ενέργεια της Ουγγαρίας να αναγνωρίσει το γειτονικό κρατίδιο με τη συνταγματική ονομασία της. Ήδη ο ειδικός μεσολαβητής κ. Μάθιου Νίμιτς ετοιμάζει την «πρωτοβουλία» του.
Στην Αθήνα και στα Σκόπια θα μεταβεί έως τις 10 Ιανουαρίου ο ειδικός μεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών κ. Μάθιου Νίμιτς ο οποίος αναμένεται να κάνει δύσκολη τη διαπραγμάτευση με τον πάλαι ποτέ «μακεδονομάχο», τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά. Την κατάσταση βεβαίως φαίνεται να σώζει ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος φέρεται προετοιμασμένος και καλά ενημερωμένος για όσα προτίθεται να θίξει ο κ. Νίμιτς.
Σύμφωνα με απολύτως εξακριβωμένες πληροφορίες σε πηγές σε Αθήνα, Σκόπια και Βρυξέλλες, ο ειδικός μεσολαβητής κομίζει νέες προτάσεις επί των οποίων θα μπορούσε να βρεθεί λύσει στο πεδίο της σύνθετης ονομασίας. Η ελληνική πλευρά φέρεται να θεωρεί πως πρόκειται περί επαναδιατυπώσεως των ιδεών που παρουσίασε ο κ. Νίμιτς τον Ιούλιο του 2009 στον τότε πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την υιοθέτηση ονομασίας που θα αναφέρεται σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».
Δύο τάσεις στην κυβέρνηση
Στην περίπτωση αυτή υπάρχουν δύο τάσεις στην κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του θεωρούν πως το θέμα πρέπει να τραβήξει έως το 2014 οπότε θα αναλάβει η Ελλάδα την προεδρία της Ε.Ε. και θα μπορέσει να αναδείξει το πρόβλημα των Σκοπίων ως ευρωπαϊκό. Από την άλλη πλευρά, οι διπλωμάτες επισημαίνουν πως δεν πρόκειται να επιτευχθεί κάτι σημαντικό αν δεν υπάρξει μια σαφής στρατηγική έναντι του γειτονικού κρατιδίου και κυρίως της πολιτικής ηγεσίας του. Η ενδυνάμωση των σχέσεων της Ελλάδος με το Κοσσυφοπέδιο αποτελεί μια ενδιαφέρουσα σκέψη που μπορεί να αποτελέσει αντεπιχείρημα των Αθηνών σε οποιαδήποτε νέα προκλητική ενέργεια των Σκοπίων.
Άλλωστε, πεπειραμένοι Έλληνες διπλωμάτες επισημαίνουν πως δεν υπάρχει λόγος να μην αναπτύσσονται σχέσεις συνεργασίας και επικοινωνίας με την πολιτική ηγεσία της Πρίστινας από τη στιγμή που υπάρχει έντονο επιχειρηματικό ενδιαφέρον για την προσέγγιση των δύο πλευρών. «Αν η Ελλάδα αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο, όπως έχει κάνει η Σερβία με την πΓΔΜ θα συνεννοούμεθα επί ίσοις όροις», εξηγεί έμπειρος διπλωμάτης. Κάποιοι μιλούν ακόμα και για τους ελληνικής καταγωγής κατοίκους που κατέφυγαν σ’ αυτή την πρώην γιουγκοσλαβική επαρχία στα χρόνια του Εμφυλίου και τα δικαιώματα των οποίων μάλλον καταπατώνται όταν δεν τους επιτρέπεται να δηλώσουν την καταγωγή τους.
Αυτές και άλλες χρήσιμες τεκμηριωμένες εκθέσεις μελετά ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος δεν κρύβει την ευαρέσκειά του για τις συντονισμένες και αποτελεσματικές ενέργειες των Ελλήνων διπλωματών έναντι στην αναίδεια των Σκοπιανών.
Η πλευρά των Σκοπιανών
Ο πρωθυπουργός του γειτονικού κρατιδίου κ. Νίκολας Γκρουέφσκυ έχει επιδοθεί επανειλημμένως σε πρωτοφανούς αγένειας προκλήσεις εναντίον της Ελλάδος κατηγορώντας τη για έλλειψη σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου ή αθέτηση ανειλημμένων υποχρεώσεων, παρότι η κυβέρνησή του επεχείρησε να φέρει σε δύσκολη θέση τη χώρα μας.
Η εκδικητική στρατηγική της πΓΔΜ που εφαρμόζεται από την εποχή του βέτο Καραμανλή στο Βουκουρέστι δεν έχει υποστηρικτές αντιθέτως την αφήνει στον προθάλαμο τόσο του ΝΑΤΟ, όσο και της Ε.Ε. Για το λόγο αυτό ολοένα και περισσότερο φαίνεται ότι η ανάπτυξη διαύλων επικοινωνίας και συνεργασίας με το Κοσσυφοπέδιο, καθώς και η συναντίληψη της Ελλάδας και της Βουλγαρίας δημιουργεί νέα δεδομένα.
Δεν αποκλείεται μάλιστα να έρθει ο κ. Νίμιτς για να παρουσιάσει τις προτάσεις του, τις οποίες πιθανώς να βελτιώσει στη διαδρομή, ασκώντας τις κατάλληλες πιέσεις στα Σκόπια, αν επιθυμεί να υπάρξει πνεύμα καλής θελήσεως εκατέρωθεν.


πηγη

Εορταστική διανομή τροφίμων στον Πειραιά

Σάββατο 22/12 – 13.00, ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ (ΑΓΑΛΜΑ ΒΛΑΧΑΚΟΥ) - ΠΕΙΡΑΙΑΣ  
Θα διανεμηθεί και χοιρινό κρέας, το οποίο δυστυχώς το ισλάμ απαγορεύει στους λαθρομετανάστες...  
Η Χρυσή Αυγή πραγματοποιεί μία ακόμη κοινωνική δράση αλληλεγγύης, αυτή τη φορά στο κέντρο του Πειραιά, στην πλατεία Τερψιθέας, στο άγαλμα του Ήρωα Αντιπλοιάρχου Βλαχάκου αύριο Σάββατο στις 1μμ.  Καλούνται όσοι συμπατριώτες μας επιθυμούν να προμηθευτούν τρόφιμα να προσέλθουν, κρατώντας την αστυνομική (και όχι την κομματική) τους ταυτότητά. Προτεραιότητα θα δοθεί σε....
πολυτέκνους, απόρους και ανέργους.  
Εκτός από την καθιερωμένη διανομή ζυμαρικών, λαχανικών, γάλακτος και ελαιολάδου - λόγω των εορτών - θα πραγματοποιηθεί και διανομή κρέατος: κοτόπουλο, αλλά και χοιρινό κρέας, το οποίο δυστυχώς η ισλαμική θρησκεία απαγορεύει στους λαθρομετανάστες. Για θρησκευτικούς λόγους λοιπόν αποκλείονται και από αυτή την κοινωνική μας δράση, η οποία γίνεται αυστηρά και ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ!http://xryshayghnp.blogspot.gr

Τέσσερις φορές ισόβια σε τρεις αλλοδαπούς για τη διπλή δολοφονία στη Βέροια ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/12/blog-post_6348.html#ixzz2FgbW3LgP


Ενάμισι χρόνο μετά την στυγερή δολοφονία ενός ζευγαριού ηλικιωμένων γνωστών επιχειρηματιών της Βέροιας μέσα στο σπίτι τους, οι τρεις Αλβανοί κακοποιοί που είχαν μπει για να κλέψουν καταδικάστηκαν από το δικαστήριο Κατερίνης σε τέσσερις φορές ισόβια.


Η δολοφονία είχε γίνει βράδυ Σαββάτου στις 26 Ιουνίου 2011, όταν οι κακοποιοί εισέβαλαν στο σπίτι και χτύπησαν βάναυσα με γροθιές ή κάποιο αντικείμενο τον 73χρονο. Στη συνέχεια, τον έδεσαν χειροπόδαρα όπως και την 69χρονη σύζυγό του με λωρίδες υφάσματος και σχοινιά από τις κουρτίνες, ενώ τους φίμωσαν με υφάσματα. Αφού τους άφησαν σε διαφορετικά δωμάτια του σπιτιού, άρπαξαν ό,τι μπορούσαν και εξαφανίστηκαν.

Τα δύο θύματα ξεψύχησαν αβοήθητα και μόνο την επόμενη ημέρα ένας από τους γιους τους πήγε στο σπίτι και τους βρήκε νεκρούς! Ο 73χρονος επιχειρηματίας είχε υποκύψει στις πολλαπλές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και τα χτυπήματα που είχε δεχτεί στο κεφάλι, στο πρόσωπο και στον θώρακα, ενώ η 69χρονη υπέστη ασφυκτικό θάνατο καθώς οι δράστες της είχαν φράξει τις αναπνευστικές οδούς!

Οι δύο δράστες ηλικίας 31 και 20 χρόνων είχαν συλληφθεί στις 14 Ιουλίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και ο συνεργός τους λίγες ημέρες αργότερα. Στο κρησφύγετό τους τότε είχαν βρεθεί ένα πολεμικό τυφέκιο «Καλάσνικοφ», ένα υποπολυβόλο «Τοκάρεφ», τρεις γεμιστήρες με 63 φυσίγγια και άλλα 137 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, καθώς και πλήθος κλοπιμαίων, πολλά από τα οποία προέρχονταν από το σπίτι των θυμάτων.

15 φορές την ημέρα περνά πάνω από την Ελλάδα ο τουρκικός κατασκοπευτικός δορυφόρος

 
Με απόλυτα αξιόπιστες πληροφορίες των ελληνικών υπηρεσιών εθνικής ασφάλειας οι οποίες βασίζονται και σε σχετική ενημέρωση ξένης μεγάλης μυστικής υπηρεσίας ο τουρκικός δορυφόρος Göktürk-2 ήδη ξεκίνησε να στέλνει φωτογραφίες σε τουρκικό κέντρο ανάλυσης στην Άγκυρα από στόχους επί ελληνικού εδάφους. Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες ενώ είχε ανακοινωθεί από τους Τούρκους ότι ο Göktürk-2 θα ετίθετο σε λειτουργία και θα ξεκινούσε να μεταδίδει υλικό απεικόνισης από τις αρχές Ιανουαρίου έχει ήδη αρχίσει την μετάδοση των σχετικών πληροφοριών και μάλιστα μια μόλις ημέρα μετά αφού τέθηκε σε τροχιά στις 18 Δεκεμβρίου.
Ο δορυφόρος περνά 15 φορές (!) την ημέρα επάνω από την Ελλάδα σαρώνοντας ολόκληρη την επικράτεια από τον Έβρο μέχρι και το Καστελλόριζο και έχοντας την ικανότητα να εντοπίζει μέχρι και την κίνηση ΙΧ οχημάτων αφού έχει διακριτική ικανότητα 2.5 μέτρων.

Κράτος – «Ηρώδης»: Χωρίς γιατρούς τα άρρωστα βρέφη στο Αττικό!!! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/12/blog-post_8419.html#ixzz2Fgb6Yps4


Έρμαια της αρρώστιας με την οποία είχαν την ατυχία να γεννηθούν βρίσκονται τα βρέφη της εντατικής μονάδας του νοσοκομείου Αττικόν, ενώ την ίδια ώρα τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας απερυθύνουν δραματική έκκληση για προσλήψεις γιατρών στη μονάδα εντατικής νοσηλείας νεογνών.

Ειδικότερα, ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας με επιστολή του στον υπουργό Υγείας ζητά άμεση στελέχωση της μονάδας καθώς πλέον δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες δεκάδων νεογνών που βρίσκονται νοσηλευόμενα.

Ο ΙΣΑ περιγράφει με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο και τονίζει πως είναι ιδιαιτέρως σοβαρή και κρίσιμη.

Ειδικότερα όπως αναφέρει: «οι γιατροί της Μονάδας έχουν υπερβεί τα όρια κόπωσης καθώς δίνουν καθημερινό αγώνα υπερβαίνοντας εαυτούς προκειμένου να κρατήσουν «ζωντανή» τη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών! Οι εφημερίες τις οποίες καλούνται να πραγματοποιήσουν ξεπερνούν τις ανθρώπινες δυνατότητές τους, καθώς δεν υπάρχει το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό.

Πρόκειται για μια Μονάδα που εξυπηρετεί χιλιάδες γεννήσεις ετησίων της Γ΄ Πανεπιστημιακής Μαιευτικής, επιτελώντας ένα πολύ σημαντικό έργο». Ο ΙΣΑ καλεί τον υπουργό Υγείας να παρέμβει άμεσα ώστε να στελεχωθεί με επικουρικούς ή εξειδικευμένους ιατρούς, καθώς κρίνεται «επιτακτική ανάγκη η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία της τόσο ουσιαστικής και μείζονος σημασίας Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) του Νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ». 

makeleio.gr

Απίστευτος Γιώργος Παπανδρέου: Να γίνουν μέρος της καινοτομίας οι λαθρομετανάστες!
 Του Στρατή Μαζίδη
 

Με ένα απίστευτο άρθρο στην προσωπική του ιστοσελίδα ξαναχτύπησε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ βάζει στον ίδιο ντορβά τους Έλληνες μετανάστες του εξωτερικού με τις ορδές του Ισλάμ που κοντεύουν τα 2.000.000.

Ο τ. πρωθυπουργός παρομοιάζει τη λαθρομετανάστευση με τις ιστορικές ανθίζουσες ελληνικές αποικίες της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας ενώ παραβλέπει τις σφαγές και τις δολοφονίες των κατά το 25% ομοεθνών του. Το καλύτερο όμως το κρατά γα το τέλος αφού μας αφήνει ξερούς προτρέποντας να γίνουν οι λαθρομετανάστες μέρος της λύσης και της καινοτομίας και να μας μεταλαμπαδεύσουν τις εμπειρίες τους όπως πχ να πιάνουμε και να τρώμε σκύλους και γάτες. Η συνέχεια εδώ  http://freepen.gr/?p=12813..http://aegeanhawk.blogspot.gr/

«ΜΑΪΜΟΥ» ΑΠΟΓΡΑΦΗ Το ομολόγησε Αλβανός απογραφέαςΗ ομολογία απογραφέα για τις “ταρζανιές” στην απογραφή πληθυσμού της Αλβανίας δικαιώνει την στάση ΟΜΟΝΟΙΑΣ – ΚΕΑΔ, και φυσικά της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας!
Εδώ προκύπτει μείζον θέμα αφού έχουμε ομολογία ανθρώπου που ανήκει στο “εχθρικό” στρατόπεδο, και μάλλιστα άνευ πιέσεως, ο άνθρωπος αυτοβούλως προσήλθε και…. “ομολόγησε”.
Για ατασθαλίες στην τελευταία απογραφή πληθυσμού στην Αλβανία, το 2011, κάνει λόγο πολίτης που εργάστηκε ως απογραφέας την περίοδο εκείνη, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Γκαζέτα Σκιπτάρε” των Τιράνων, όπως διαβάζουμε στο aftonomi.gr.
Ο απογραφέας, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του (δημοσιεύονται μόνο τα αρχικά του, L.S.) μιλά για ατασθαλίες που ο ίδιος, συνάδελφοί του αλλά και ελεγκτές έκαναν κατά την απογραφή.
Συγκεκριμένα, δήλωσε- μεταξύ άλλων -ότι η Στατιστική Υπηρεσία της χώρας INSTAT, που διενήργησε την απογραφή, ξεκίνησε την εκπαίδευση των απογραφέων και των ελεγκτών δύο εβδομάδες προτού ξεκινήσει η απογραφή και παρά το γεγονός ότι οι οδηγίες της Υπηρεσίας ήταν άψογες, στην πράξη τα πράγματα γινόντουσαν αλλιώς (σας θυμίζει την ελληνική απογραφή του 2011;) .
“Για πολλά από τα ερωτήματα του ερωτηματολογίου δεν κάναμε καθόλου ερωτήσεις, τα συμπλήρωνα εγώ ο ίδιος. Ποτέ δεν ρώτησα, για παράδειγμα, εάν οι οικογένειες είχαν ψυγείο, πλυντήριο κ.ά… Έκανα μόνο τις βασικές ερωτήσεις, όπως ονοματεπώνυμο, ημερομηνία και τόπο γέννησης και εάν εργάζονταν. Το ερωτηματολόγιο ήταν ογκώδες και πολλές ερωτήσεις προκαλούσαν δυσφορία στους πολίτες. Εμείς οι απογραφείς δεν κάναμε πολλές ερωτήσεις- ήταν και θέμα χρόνου, έπρεπε να εκπληρώναμε και το καθήκον μας, που ήταν 4-5 συνεντεύξεις την ημέρα” ανέφερε χαρακτηριστικά.
“Τις πρώτες ημέρες συμπλήρωσα τις απαντήσεις με μολύβι, κάτι που δεν επιτρέπονταν, ενώ αργότερα χρησιμοποίησα στυλό. Στα κεντρικά γραφεία, όμως, έβλεπα πολλούς απογραφείς που έκαναν διορθώσεις με γόμα στις απαντήσεις στα ερωτηματολόγια και αυτό το έκαναν παρουσία και των ελεγκτών. Οι ελεγκτές ποτέ δεν αντέδρασαν, μετείχαν μάλιστα και αυτοί στο σβήσιμο και στη συμπλήρωση με στυλό στοιχείων” παραδέχεται ο απογραφέας.
Σε ό,τι αφορά ειδικότερα την ερώτηση για το θρήσκευμα, τα αποτελέσματα της οποίας έχουν προκαλέσει πολλές αντιδράσεις μεταξύ των ορθοδόξων, με τελευταία αυτή της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας που χαρακτηρίζει “εντελώς ανακριβή και απαράδεκτα” τα στοιχεία για τη θρησκευτική διαστρωμάτωση του πληθυσμού, ο απογραφέας απάντησε: “Στο ερωτηματολόγιο, η ερώτηση αυτή ήταν κάπως μπερδεμένη και πολλοί δεν την καταλάβαιναν. Έπρεπε να την εξηγείς στους ανθρώπους. Η ερώτηση αυτή εξαρτιόταν πολύ από τους απογραφείς. Θα έπρεπε ο απογραφέας να κάνει όσο το δυνατόν πιο απλά αυτή την ερώτηση στους πολίτες. Εγώ τους ρωτούσα εάν ήταν μουσουλμάνοι, ορθόδοξοι ή καθολικοί, διότι έπρεπε να συμπληρώσουμε οι ίδιοι αυτή την απάντηση”.
Είναι απλό, στην αλβανική απογραφή έγραφαν ότι ήθελαν! Προφανώς την ελληνική μειονότητα την μείωσαν όσο ήθελαν! Πάλι καλά που δεν την εξαφάνισαν τελείως, μάλλον μας το επιφυλάσουν για την επόμενη απογραφή.
Πάντως μέχρι τώρα οι αντιδράσεις είναι σφοδρές από τους ίδιους τους Βορειοηπειρώτες, και την Εκκλησία. Το ελληνικό κράτος δεν το βλέπουμε ιδιαίτερα …θερμό. Μάλλον αυτά τα θέματα τα θεωρούν άνευ ουσίας. Με τέτοιες λαμπρές εξωτερικές πολιτικές ο Ελληνισμός συρρικνώθηκε από όλη την Βαλκανική, στο ελλαδικό χώρο, με προοπτικές να συνεχίσει αυτή την καθοδική πορεία.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ. 2 Νεκροί και 2 σοβαρά τραυματίες σε λεηλασίες σουπερμάρκετ

Νεκροί και τραυματίες σε λεηλασία σουπερμάρκετ

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν σοβαρά κατά την λεηλασία σουπερμάρκετ στο Ροσάριο, στο κεντροανατολική Αργεντινή, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της ασφάλειας της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της χώρας, Ματίας Ντρίβετ. ...
«Δύο άνθρωποι πέθαναν και δύο τραυματίστηκαν σοβαρά στις λεηλασίες», δήλωσε ο Ντρίβετ σε συνέντευξη Τύπου που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα.
«Το ένα από τα θύματα σκοτώθηκε από σφαίρες και το άλλο από μαχαίρι», διευκρίνισε ο αξιωματούχος αυτός της πόλης Ροσάριο, προσθέτοντας ότι τα σουπερμάρκετ στα οποία έγιναν λεηλασίες ανήκουν τα περισσότερα στην κινεζική κοινότητα. Οι λεηλασίες σουπερμάρκετ άρχισαν χθες στην Μπαριλότσε, στα δυτικά, στην Ρεσιστένσια, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, στην Ροσάριο, όπως και στις Καμπάνα και Σάρατε, που είναι και οι δύο στην επαρχία του Μπουένος Άιρες.http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr

Πέτυχαν τον στόχο τους, έκαναν τους έλληνες να απαρνιούνται την πατρίδα τους! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/12/blog-post_8785.html#ixzz2FgaMthQN

Έρευνα-σοκ: Ένας στους δύο Έλληνες θέλει να φύγει από τη χώρα!!!
Αποθαρρυντικά και απογοητευτικά 
είναι τα στοιχεία έρευνας για την οπτική με την οποία αντιμετωπίζουν οι Έλληνες την τρέχουσα οδυνηρή κατάσταση της χώρας.

Σύμφωνα με έρευνα της Adecco Ελλάδας ένας στους δύο εργαζόμενους θα ήθελε εργασία στο εξωτερικό, ακόμη και για εκτός αντικειμένου απασχόληση.

Βάσει των στοιχείων της σφυγμομέτρησης το 39% δήλωσε ότι δεν εργάζεται τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ενώ, από το υπόλοιπο 61%, το 48% εργάζονται με σχέση πλήρους και 13% με σχέση μερικής απασχόλησης.
Η πλειονότητα όσων δεν εργάζονται (48%) δήλωσαν ότι βρέθηκαν εκτός αγοράς εργασίας μετά τη διακοπή της συνεργασίας τους από τον προηγούμενο εργοδότη τους.

Μεταξύ των ερωτηθέντων, σχεδόν οι μισοί (49%) ανέφεραν ότι τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο αναζητούν εργασία στο εξωτερικό.

Αν μη τι άλλο η συγκεκριμένη έρευνα θα πρέπει να προκαλέσει τουλάχιστον προβληματισμό στη συγκυβέρνηση, που αναλώνεται σε ευχολόγια και θριαμβολογίες για αλλαγή της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό, την ώρα που οι πολίτες είναι απογοητευμένοι και ο κοινωνικός ιστός διαλυμένος.
 briefingnews.gr


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/12/blog-post_8785.html#ixzz2FgaIRhPr

ΚΥΨΕΛΗ. Επίθεση ΚουκουλοΦΛΩΡΩΝ σε Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση ως ... αντίποινα για την εκκένωση της Β. Αμαλίας!

Να τους χαίρεται η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ - προπηλάκισαν ηλικιωμένους, οικογένειες με παιδιά! Εορταστική εκδήλωση για τα Χριστούγεννα, στην δημοτική αγορά της Κυψέλης, διέλυσαν πριν λίγη ώρα αντιεξουσιαστές. Ως αντίποινα για την εκκένωση της Βίλλας Αμαλίας, από τις αστυνομικές δυνάμεις. Οι "επιτιθέμενοι" φωνάζοντας συνθήματα κατά του Δήμου Αθηναίων και της αστυνομίας, κατάφεραν να τα "βάλουν" με την φιλαρμονική του Δήμου. Και φυσικά από την οργή τους δεν γλύτωσαν και "δυνάστες" όπως παππούδες που είχαν βγάλει βόλτα τα εγγόνια τους αλλά και οικογένειες που βρισκόντουσαν εκεί. Η αστυνομία... σε ρόλο παρατηρητή στην περιοχή, δεν κατάφερε να ανταποκριθεί και έτσι διαλύθηκε η εκδήλωση. Αναρωτιόμαστε εάν και πάλι η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ θα βγάλει ανακοίνωση υποστήριξής τους! http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr

XΩΡΙΣ ΟΙΚΤΟ ΓΙΑ ΛΙΑΤΣΟ – ΑΜΥΡΑ ΚΛΠ…

Γράφει ο Βασίλης Χήτος
Όχι ο Λιάτσος δεν είναι ένας απλά «αξιολύπητος» που υπό τον φόβο της ποινικής καταδίκης και της δυσβάστακτης χρηματικής αποζημείωσης ζήτησε δημόσια συγνώμη για τα αίσχη που διέπραξε, όταν ως νεόκοπος εκδότης έριχνε οχετό από ψεύδη…
στον Πάνο Καμμένο και τη σύζυγό του. Το έκανε κατά παραγγελία για να πλήξει τον περασμένο Απρίλη την αξιοπιστία ενός ανερχόμενου πολιτικού κινήματος. Και αυτό τα «χαλκεία των υπαλλήλων του κ. Σαμαρά …» το διέπραξαν ελαφρά τη καρδία. Τα ανταλλάγματα εξάλλου φάνηκαν αμέσως μετά, όταν η καταχρεωμένη εβδομαδιαία εφημερίδα [Παρασκευή+13] του Λίατσου έβαλε λουκέτο, ενώ στον ίδιο του … αναγνωρίστηκαν οι «υπηρεσίες του» και τον έκαναν διευθυντή ενημέρωσης στην ΕΡΤ. Το … μενού της βρώμικης εκστρατείας παριελάμβανε προεκλογικά και εμένα όταν με απανωτά πρωτοσέλιδα ο «Ελεύθερος Τύπος» των Αμυρά, Μπενέκου κτλ, χρησιμοποιώντας παρακρατικούς μηχανισμούς υπόδικων ΚΥΠατζίδων, επιχείρησαν να με εντάξουν ως επαγγελματία δημοσιογράφο στα «μαύρα ταμεία» αυτής της υπηρεσίας. Εγώ όμως δυστυχώς για τους Αμυρά, Μπενέκο κτλ δεν είμαι πρόεδρος κόμματος και δεν έχω τόσο μεγάλη καρδιά για να μπορέσω να τους συγχωρέσω. Ήμουν ένας απλός υποψήφιος Βουλευτής του Πάνου Καμμένου στα Γιάννενα και η ψυχή μου δεν θα μπορέσει να ησυχάσει αν δεν τους σύρω σ’ όλα τα στάδια της ποινικής και αστικής δικαιοσύνης. Μέχρι το τέλος …

Εκτός Βουλής οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Οριακά πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ


Οριακά πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑΠροβάδισμα 0,7 ποσοστιαίων μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημορατίας δίνει νέα δημοσκόπηση της Rass για τον Τύπο της Κυριακής. Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 25,5%, ακολουθεί η ΝΔ με 24,8%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή 9,1%, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 5,7%, η ΔΗΜΑΡ με 5%, το ΚΚΕ με 4,8%, ενώ εκτός Βουλής μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, λαμβάνοντας μόλις 2,8%.  Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός με 49,6% ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 28,8%. Στο ερώτημα «ποια κυβέρνηση θα εμπιστευόσασταν... στην παρούσα φάση για την αντιμετώπιση της κρίσης», το 45% των πολιτών απαντά τη σημερινή, με ένα ποσοστό 23,7% να επιλέγει τον ΣΥΡΙΖΑ.
Οι πολίτες στην πλειοψηφία τους (63,3%) λένε «ναι πάση θυσία» στην παραμονή της χώρας στο ευρώ, ενώ στο ερώτημα για το εάν είναι έτοιμος ο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει, το 73,8% απαντά «όχι».
Σε ό.τι αφορά τους υπαλλήλους της Βουλής, το 96,9% των πολιτών πιστεύει ότι πρέπει να ισχύσει ό,τι και για τους υπαλλήλους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ενώ αρνητικά κρίνουν την απόφαση των ανοιχτών καταστημάτων τις Κυριακές, με το 49,7% πιστεύει ότι κινείται σε λάθος κατεύθυνση.

Το έργο του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, κρίνει θετικά το 47,7% των ερωτηθέντων, με ένα ποσοστό 47,1% να το αποτιμά αρνητικά.
Προσθήκη λεζάντας

http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr

Στην Ευρώπη οι Ναοί γίνονται Καφέ-Μπαρ ακόμα και Τζαμιά. ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/12/blog-post_2579.html#ixzz2FgZjsFSJΤου Νίκου Χειλαδάκη, δημοσιογράφου-συγγραφέα-ΤουρκολόγουΌλοι γνωρίζουμε την μικρή ολλανδική πόλη του Μάαστριχ, στα σύνορα Γερμανίας, Ολλανδίας και Βελγίου. Η πόλη αυτή συμβολίζει την Ενωμένη Ευρώπη, καθώς εκεί στις 7 Φεβρουαρίου του 1992 υπογράφηκε η συνθήκη της δημιουργίας της Ενωμένης Ευρώπης. Η συνθήκη αυτή έθεσε ουσιαστικά την βάση για την μετέπειτα πορεία της ευρωπαϊκής ηπείρου, μια πορεία όμως που κάθε άλλο παρά ανταποκρίθηκε στα όνειρα των ευρωπαϊκών λαών καθώς προώθησε ένα άτεγκτο τραπεζιτικό ολοκληρωτισμό και μια δικτατορία του χρηματιστηριακού κεφαλαίου.Αλλά ένα άλλο ανησυχητικό γεγονός που έρχεται από αυτή την συμβολική πόλη, μας δείχνει πως ο χριστιανισμός, η θρησκεία που κυριάρχησε στην Ευρώπη επί αιώνες, σήμερα έχει αντικατασταθεί από μια άθεη και νεοταξική κουλτούρα που ισοπεδώνει κάθε παραδοσιακή χριστιανική παρουσία.

Το μεγάλο σκάνδαλο του Μάαστριχ, είναι ο καθεδρικός ναός του, ένας περικαλλής ιστορικός χριστιανικός ναός που κτίστηκε τον δέκατο τρίτο αιώνα. Ο ναός αυτός σήμερα έχει μετατραπεί σε ένα κλασικό καφέ- μπαρ, όπως δείχνουν οι εικόνες που κυκλοφορούν και στο διαδίκτυο και η εικόνα που παρουσιάζουμε στο άρθρο. Αλλά το πιο συγκλονιστικό είναι πως η Αγία Τράπεζα του ναού, με ένα μεγάλο σταυρό επάνω της,  έγινε… τραπέζι για τις κάθε λογής ορέξεις των καφενόβιων θαμώνων. Σχ. ΚΟ: Η αλήθεια είναι ότι, όπως διαβάζουμε σε αυτή την ιστοσελίδα, ο συγκεκριμένος γοτθικού ρυθμού ναός των Δομινικανών, «επισήμως» έχει μετατραπεί σε τεράστια βιβλιοθήκη από τους αρχιτέκτονες Merkx + Girod. Φυσικά, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, το «χιουμοριστικό» (sic) του project είναι, ότι εκεί που ήταν η Αγία Τράπεζα βρίσκεται ένα μεγάλο τραπέζι σε σχήμα σταυρού, όπου οι θαμώνες πίνουν τον καφέ τους... Είτε βιβλιοθήκη, πάντως, είτε καφέ – βιβλιοθήκη, το θέαμα προξενεί θλίψη. Ας έχουμε υπόψιν την δραματική αύξηση του Ισλάμ στην Ευρώπη (που δουλεύει αρκετά καλά και μεταξύ γηγενών δυτικοευρωπαίων) και ας αναλογιστεί ο κάθε ένας και το κάθε κράτος σε αυτό που λέμε «χριστιανική Δύση», την ευθύνη του.


Ο ναός αυτός με την τόσο μεγάλη ιστορία του είναι άλλο ένα θλιβερό κρούσμα μιας Ευρώπης που απόχριστιανοποιείται. Η παπική και η προτεσταντική έκφραση του χριστιανισμού που αποσχίστηκε από την αρχέγονη χριστιανή πηγή της, έχει οδηγήσει τους δυτικοευρωπαίους στην αθεΐα και ακόμα χειρότερα σε κάθε λογής θρησκευτικές αιρέσεις με όλες τις ψυχοφθόρες συνέπειες αυτής τη εξέλιξης. Σε χώρες όπως Ολλανδία, Γερμανία ακόμα και Γαλλία, χριστιανικοί ναοί γίνονται αίθουσες διασκέδασης, αποθήκες, ακόμα και… γυμναστήρια.Ειδικά στην Γερμανία, σύμφωνα με μια τελευταία έρευνα του περιοδικού Σπίγκελ, τα κρούσματα μετατροπής ναών σε γυμναστήρια συνεχώς αυξάνονται. Συγκεκριμένα η εκκλησία του αγίου Παύλου στο Rakvere, του αγίου Μαρτίνου στο Moringen, περιοχής Göttingen, του αγίου Νικολάου στο Hameln  και του αγίου Νικολάου στο Heilbronn, έγιναν… γυμναστήρια. Παράλληλα στο Βερολίνο πολλές εκκλησίες καθολικών και διαμαρτυρόμενων έχουν εγκαταλειφτεί, ενώ οι εκκλησίες στις περιοχές Mönchengladbach  και Stadtteil Rheydt, έγιναν μουσουλμανικά τεμένη. Εδώ φαίνεται και η ανησυχητική επέλαση του Ισλάμ, καθώς ήδη σε όλη την Γερμανία λειτουργούν επίσημα 159 μουσουλμανικά τεμένη, ενώ την περίοδο αυτή κτίζονται άλλα 128. Παράλληλα υπάρχουν και λειτουργούν 2,500 μεστζίτ, δηλαδή αίθουσες προσευχής στο Ισλάμ.Δείτε στο παρακάτω βίντεο, μουσουλμάνους στο Λονδίνο να προσεύχονται «άνετοι και ωραίοι» στον περίβολο παλιάς εκκλησίας. Φανταστείτε χριστιανοί να προσεύχονταν έξω από τζαμί τι θα γινόταν…

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / πηγη

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...