Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2012

ΟΧΙ ΤΖΑΜΠΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ – ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΩΝ «ΕΥΠΑΘΩΝ»

ROMA
Σας είναι ίσως γνωστό το επεισόδιο που έλαβε χώρα προ ολίγων ημερών σε καταυλισμό «ευπαθών» στη Νέα Κίο του Ναυπλίου, όταν η Αστυνομία και η ΔΕΗ τους έκοψαν το ρεύμα που έκλεβαν από τη ΔΕΗ (ρευματοκλοπή). Ενώ, λοιπόν, η επιχείρηση αποκατάστασης της νομιμότητας βρισκόταν σε εξέλιξη, εμφανίστηκε ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Κοδέλας, και δημιούργησε επεισόδιο προσπαθώντας να παρεμποδίσει την Αστυνομία και τη ΔΕΗ από το έργο τους.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το συνεχίζει με ανακοίνωσή του, με τίτλο «Κανένα νοικοκυριό χωρίς ρεύμα», όπου αναφέρει –μεταξύ των άλλων- και τα εξής:
«Σε Δελτίο Τύπου που εκδώσαμε την Τετάρτη 19/12, μεταξύ άλλων, αναφέραμε: “Σε αυτές τις συνθήκες, οφείλουμε να κάνουμε όλοι μας ότι μπορούμε ώστε να μη μείνει κανένας συμπολίτης μας χωρίς ρεύμα, χωρίς στέγη, χωρίς φαγητό, χωρίς θέρμανση.”

Δεν αποκλείει συμμετοχή της Ρωσίας σε λύση για στήριξη της Κύπρου ο Πούτιν

Δεν αποκλείει συμμετοχή της Ρωσίας σε λύση για στήριξη της Κύπρου ο Πούτιν

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν θεωρεί ότι οι Ευρωπαίοι πρέπει να βρουν τη λύση για τη στήριξη της Κύπρου, ωστόσο όταν οι συζητήσεις φτάσουν στη τελική ευθεία δεν αποκλείει να συμμετάσχει και η Ρωσία σ’ αυτήν, με στόχο τη σταθεροποίηση της κυπριακής οικονομίας.Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης στις Βρυξέλλες σχετικά με την οικονομική κατάσταση της Κύπρου και εάν η Ρωσία είναι διατεθειμένη να συμμετάσχει σε
μια συμφωνία, ο κ. Πούτιν υπογράμμισε κατ’ αρχήν ότι με το θέμα ασχολείται το Υπουργείο Οικονομικών, «είμαστε σε επαφή με τους Κύπριους, μιλάμε μαζί τους», είπε.

Είναι αλήθεια, συνέχισε, ότι η μακροοικονομική κατάσταση της Ρωσίας είναι πολύ καλή, το ΑΕΠ αυξάνεται με ρυθμό 3,7%, τα συναλλαγματικά μας αποθέματα αυξάνονται, έχουμε χρήματα. «Ωστόσο, σχετικά με την Κύπρο, το θέμα δεν είναι τα χρήματα, αλλά παίρνω ως δεδομένο ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι (της Κύπρου) οφείλουν να καθορίσουν τους κανόνες στο εσωτερικό της Ευρωζώνης και εμείς δεν αισθανόμαστε πολύ άνετα να παρεμβαίνουμε τώρα σ’ αυτή τη διαδικασία».
www.onlycy.com

ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΩΝ «ΕΘΝΙΚΩΝ» ΜΑΣ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ: ΔΙΟΔΙΑ ΠΑΝΤΟΥ!

TSAKONA
Δόθηκε, λοιπόν, εχθες στην κυκλοφορία το τμήμα Παραδείσια-Τσακώνα, στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολη-Καλαμάτα. Το τμήμα αυτό είχε ξαναδοθεί στην κυκλοφορία το 2003, εν χορδαίς και οργάνοις, επί υπουργίας Λαλιώτη και… κατέρρευσε – βούλιαξε λίγο καιρό αργότερα, γιατί είχε φτιαχτεί πάνω από σημείο που τρέχει νερό. Επρόκειτο για δημόσιο έργο και το ελληνικό δημόσιο είχε αναλάβει την ανακατασκευή του (χωρίς ασφαλώς να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της κατάρρευσής του).
Τα έργα στο συγκεκριμένο σημείο της κατάρρευσης δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα (θα φτιαχτεί γέφυρα) κι έτσι θα υπάρχει προσωρινά μια μικρή παράκαμψη. Με τέτοιο ιστορικό, το κράτος δεν τολμά να βάλει διόδια, τολμά όμως ο κομμουνιστής Μπόμπολας στο επόμενο κομμάτι του συγκεκριμένου τμήματος κομμάτι της Εθνικής Οδού που του έχει παραχωρηθεί από τους πολιτικάντηδες. Έτσι, σε λίγες ημέρες θα τεθεί σε λειτουργία και ο σταθμός των διοδίων στη Βελιγοστή (έξω από την Μεγαλόπολη), για να μείνουν οι κάτοικοι της περιοχής με το παράπονο: κάποτε είχαμε λεφτά αλλά δεν είχαμε δρόμους, τώρα δρόμους έχουμε αλλά με τα συνεχή διόδια και την τιμή της βενζίνης στα ύψη δεν μπορούμε να τους διανύσουμε!http://ethnikismos.net

Τα πρόστυχα ψέμματα για τις δήθες αποκρατικοποιήσεις, τις μεταρρυθμίσεις, τον περιορισμό του διαπλεκόμενου κράτους


Το φωνάζουμε μήνες τώρα, ειδικά από την στιγμή που πληροφορηθήκαμε τις σοκαριστικές αποκαλύψεις του Μπομπ Τρα-μονίμου εκπροσώπου του ΔΝΤ στην Αθήνα-για τις επιλογές του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Τώρα βιώνουμε το αποτέλεσμα εκείνης της συμφωνίας αλλά επιμένουμε να μην βλέπουμε την πραγμτικότητα. Η πραγματικότητα είναι πως καμία ουσιαστική μεταρρύθμιση δεν πρόκειται να γίνει στην Ελλάδα, κανένα άνοιγμα επαγγελμάτων, καμία ιδιωτικοποίηση πέρα από ένα νταλαβέρι ανάμεσα στο κράτος και την διαπλοκή που είναι παρούσα περισσότερο από ποτέ.

Όλα όσα ζούμε συμφωνήθηκαν μέχρι κεραίας και για την συμφωνία αυτή υπάρχει η μαρτυρία του Μπομπ Τρα. Διαβάστε την και αναλογισθείτε όλα αυτά που βιώνουμε εξαιτίας ενός σαθρού κρατικοδίατου, διαπλεκόμενου κράτους.
Ο Μπομπ Τρά λοιπόν ένα βράδι σε σπίτι της Φιλοθέης έδωσε την δική του ανατριχιαστική μαρτυρία για το πως επιλέχθηκε το πετσόκομα μιθών και συντάξεων, μαζί με τα χυδαία χαράτσια που ακολούθησαν.
Η παράθεση των γεγονότων είναι σοκαριστική για το μέγεθος της ενοχής δύο εκ των πρωταγωνιστών της κόλασης που βιώνουμε. Των κ.κ Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου. Έτσι το κυνήγι του Παπανδρέου στο εστιατόριο του Βερολίνου, είναι το λιγότερο από όλα όσα θα μπορούσαν να του συμβούν στην κλίμακα από το μηδέν έως τον «Καντάφι».
-Δώσαμε (η Τρόικα) 3 εναλλακτικές στον κ. Παπακωνσταντίνου-άρχισε να διηγείται ο Μπομπ Τρα. H πρώτη ήταν να απολυθούν άμεσα 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Ο Παπακωνσταντίνου που τον είχαμε στην άλλη άκρη του ακουστικού μας είπε «περιμένετε να ενημερώσω τον κ. Παπανδρέου». Ήμασταν στη γραμμή όταν μας μετέφερε την κάθετη άρνηση του τότε πρωθυπουργού, «με τίποτε, είναι ψηφοφόροι μας, αυτοί μας στηρίζουν». Η δεύτερη εναλλακτική ήταν να γίνει άμεσα και χωρίς καθυστέρηση μια καταιγίδα αποκρατικοποιήσεων. Κι αυτό το αρνήθηκε με το ίδιο επιχείρημα «αυτοί μας στηρίζουν». Η τρίτη και τελευταία εναλλακτική ήταν το κόψιμο μισθών και συντάξεων. «Ναι αυτή είναι η καλύτερη λύση...Αυτό να κάνουμε...» μας απάντησαν ομόφωνα οι κ.κ Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου.
Οι συνομιλητές του πάγωσαν. Τον άκουγαν άφωνοι να διηγείται μέσα σε λίγα λεπτά την επιλογή του ολέθρου για έναν ολόκληρο λαό.
Δύο γόνοι πολιτικών οικογενειών, άψητοι και ανερμάτιστοι στην εξουσία, επέλεξαν με κριτήριο την διατήρηση του κρατικοδίαιτου κομματικού κράτους των συμμοριών του δημοσίου την πιο καταστροφική λύση για την χώρα.
Μας οδήγησαν αλυσοδεμένους στο Μνημόνιο για να μην διαταραχθεί το σαθρό πολιτικό οικοδόμημα της μεταπολίτευσης που βασίζεται στο κομματικό κράτος.


kourdistoportocali

SILLIPSI
Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε δέκα, αλλά τριάντα εφτά (37) μπούκες σε σπίτια είχε κάνει 36χρονος «κατατρεγμένος οικονομικός μετανάστης» από τη Γεωργία, πριν συλληφθεί στην Νεάπολη της Θεσσαλονίκης. Πεδίο δράσης του… περιπλανώμενου διαρρήκτη ήταν η Δράμα, η Καβάλα, το Κιλκίς, η Ξάνθη, η Πτολεμαΐδα, η Βέροια και τα Τρίκαλα, με λεία χρηματικά ποσά, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Η "εξοπλιστική ατζέντα" Τσίπρα στη Λατινική Αμερική! Τι συζητά για την αμυντική βιομηχανία


Το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στη Λατινική Αμερική περιέχει και πλούσια εξοπλιστική ατζέντα. Μπορεί να ακούγεται παράδοξο κυρίως για όσους πιστεύουν ότι πρόκειται για περιοδεία άνευ σημασίας, ωστόσο είναι πέρα για πέρα αληθινό το γεγονός ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και η αντιπροσωπεία που τον συνοδεύει , απογειώθηκαν από την Αθήνα έχοντας μαζί τους πλήρη και αναλυτική ενημέρωση για το πως μπορεί η Ελλάδα να συνεργαστεί με χώρες της Λατινικής Αμερικής και ειδικότερα με τη Βραζιλία σε επίπεδο αμυντικής βιομηχανίας.

Η Βραζιλία δεν είναι πλέον μόνο η χώρα της σάμπα, αλλά μία πολύ δυναμική οικονομία με μία Πρόεδρο που δείχνει ανοιχτή σε συνεργασίες που θα ανοίξουν ορίζοντες στην χώρα της κυρίως προς την Ευρώπη. Όσοι εξακολουθούν να είναι δύσπιστοι θα πρέπει να ενημερωθούν ότι πολλές ιδιωτικές ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες ζουν ακόμη λογω των συνεργασιών που έχουν με χωρες της Λατινικής Αμερικής και θα έβλεπαν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τη πιθανότητα συνεργασίας με τη Βραζιλία, στην οποία ο τομέας της Άμυνας έχει πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Το Onalert έχει στην διάθεσή του το πλαίσιο της ενημέρωσης που είχε ο Αλέξης Τσίπρας, προετοιμαζόμενος για το ταξίδι στη Λατινική Αμερική. Κάποιες πληροφορίες προήλθαν και από το ΥΠΕΞ. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα για ενημέρωση, σε αντίθεση με πολλά στελέχη που παλαιότερα ή ακόμη και σήμερα δραστηριοποιούνται στον τομέα της Άμυνας, είτε στο δημόσιο είτε και στον ιδιωτικό τομέα.

ΚΚΕ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

EMP
«Δεν είναι πολιτική η βία στα πανεπιστήμια, αλλά ποινική», απεφάνθη ο κομμουνιστής (προερχόμενος από την ΔΗΜΑΡ) υφυπουργός Παιδείας, από τη μια. Από την άλλη, τα κανάλια μεταδίδουν τις ειδήσεις για τις επιθέσεις, τις απειλές, τους προπηλακισμούς, ακόμη και τις ομηρίες καθηγητών στα πανεπιστήμια από κουκουλοφόρους, αποφεύγουν όμως να πουν για τον χώρο στον οποίο ανήκουν αυτοί οι γνωστοί-άγνωστοι.
Αλλά, έρχονται το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ και εκθέτουν και τον υφυπουργό και τα κανάλια! Χθες, λοιπόν, τα μέλη της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, αποφάσισαν να φτιάξουν ένα κείμενο καταδίκης της βίας στα πανεπιστήμια, με αφορμή τα περιστατικά των τελευταίων ημερών. Το κείμενο βγήκε και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, καθότι διαφώνησαν με την καταδίκη των κουκουλοφόρων οι παριστάμενοι στην επιτροπή εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτα Δριτσέλη και Αφροδίτη Σταμπουλή, καθώς και η βουλευτής του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου, που καταψήφισαν το κείμενο. Να περιμένουμε από τους εκπροσώπους των άλλων καθεστωτικών κομμάτων την καταδίκη των δύο κομμουνιστικών κομμάτων, που υποθάλπουν φανερά τα κακουργήματα των αναρχοκομμουνιστών κουκουλοφόρων; Αυτό αποκλείεται, για τους… γνωστούς λόγους, της πρωτοφανούς ασυλίας που χαίρει στην μεταπολιτευτική Ελλάδα η άκρα αριστερά!
Αμαλία Κουτσαβίτη..http://ethnikismos.net

Oι Τούρκοι μας παρακολουθούν με τον δορυφόρο τους


http://www.onalert.gr/files/Image/NewOnAlert/TOURKIA/gokturk%20erdogan%202.JpegΕκτοξεύθηκε στο διάστημα και τοποθετήθηκε στην τροχιά του ο πρωτος κατασκοπευτικός δορυφόρος της Τουρκίας Göktürk-2. O τουρκικής κατασκευής δορυφόρος εκτοξεύθηκε από το διαστημικό κέντρο Τζιουγκουάν. Ολη τη διαδικασία της εκτόξευσης, παρακολούθησαν ζωντανά από το κέντρο τους Ιδρύματος Επιστημονικώn Ερευνών της Τουρκίας (TUBITAK), ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Νετζτέτ Οζέλ και πολλά μέλη της τουρκικής κυβέρνησης.


Ο Ερντογάν δήλωσε πως «η Τουρκία έχει γίνει πια μια από τις 25 χώρες στον κόσμο που κατασκευάζει δορυφόρους θα μπορούμε να καταγράφουμε πολλά σημεία της χώρας μας για διάφορους σκοπούς».

Ο συγκεκριμένος δορυφόρος έχει τη δυνατότητα να φωτογραφίζει γεωγραφικές περιοχές από την Ευρώπη έως και τη Μέση Ανατολή και τον Καύκασο και να μεταδίδει εικόνες στον τουρκικό στρατό με λεπτομέρειες καταγραφής ακόμη και των πιο μικρών οχημάτων και κτιρίων μεγέθους 2.5 μέτρων.

Η ανοδική πορεία της Χρυσής Αυγής μόλις τώρα ξεκίνησε!Η ανοδική πορεία της Χρυσής Αυγής μόλις τώρα ξεκίνησε!
Ο εθνικός μας πινόκιο, φουσκωμένος από κούφια έπαρση έπειτα από τις ευλογίες των τοκογλύφων, δεν αντιστάθηκε να ψελλίσει συνεντευξιαζόμενος μια από τις πλέον μύχιες ελπίδες του: "Να το δείτε, το κίνημα των άκρων πολύ σύντομα θα ξεφουσκώσει". Η αλήθεια βέβαια είναι ότι μια από τις πιο σίγουρες φούσκες που αναμένεται να σκάσουν μέσα στο 2013 είναι το παραπαίον μεταπολιτευτικό μόρφωμα της "νέας δημοκρατίας", αυτού του κυβερνητικού alter ego του ήδη θνήσκοντος ΘΑΣΟΚ, το οποίο ανέκαθεν συναγωνίζονταν στο άλμα εις βάθος (δηλαδή σε επίπεδο απάτης, ρεμούλας, μίζας, διαφθοράς) και το οποίο θα συνοδεύσει νομοτελειακά στον πολιτικό τάφο.
Ως σύντομη αναδρομή θυμίζουμε ότι η κουτοπονηριά της ψευτοδεξιάς δεν αποτελεί κανένα καινούργιο φαινόμενο. Το κόμμα της Συγγρού και του Μαμμωνά εξεδίωξε τους εθνικιστές στο ξεκίνημα της πολιτικής του σταδιοδρομίας όσο κανέναν άλλο, για να φορέσει αργότερα το δήθεν πατριωτικό προσωπείο και να καπηλευτεί ιδέες και σύμβολα με τα οποία ουδέποτε διατηρούσε την παραμικρή ουσιαστική επαφή. Σταθερή παραμένει και η σχέση του με τις γκάφες και την ανομία: Άνοιξε διάπλατα τα σύνορα στα στίφη των αλβανών εγκληματιών, επέτρεψε στους ανύπαρκτους σκοπιανούς να λεωνταρίζουν, συνέδραμε τον αφελληνισμό της Θράκης, ενώ μέχρι και στις μέρες μας συνέχισε αόκνως να επιδεικνύει ανάλογα δείγματα γραφής (Ολυμπιακό φαγοπότι, Siemens, Βατοπέδιο, Ζαχόπουλος, Golden Boys, Στρατηγός "Άνεμος", Μνημονιακές κωλοτούμπες κλπ κλπ).
 
Σήμερα, αφού συνήργησε τα μέγιστα για την χρεωκοπία και την εξαθλίωση της χώρας, το είδαμε να περιφέρεται ολοφυρόμενο εις τας Ευρώπας επισείοντας ως φόβητρο την "άνοδο των άκρων" και να εκλιπαρεί για δόση τέτοιας έκτασης που κινδυνεύει να αποπληρώνεται μέχρι κι απ' τα τρισέγγονά μας. Γνωρίζοντας τα έργα και ημέρες αυτής της διαχρονικής καπιταλιστικής ληστοσυμμορίας, που έχει ενσωματωμένη την απάτη στο DNA της, δεν διατηρούμε την παραμικρή αμφιβολία ότι και αυτά τα ποσά μόνο σε πραγματικά αναπτυξιακά έργα και υποδομές δε θα διοχετευθούν. Μόλις τελειώσουν με το πάρτυ του λαδώματος των τραπεζών, της διασπάθισης μεταξύ στενού κύκλου ημετέρων, καθώς και της προδιαγεγραμμένης κακοδιαχείρισης, δε θα διστάσουν να στραφούν εκ νέου στον Ελληνικό λαό για νέες αναίσχυντες φοροεπιδρομές, αλλά και στην Ευρώπη για καινούργιες, ακόμα πιο ταπεινωτικές, επαιτείες.

Αχμέτ Νταβούτογλου: «Τα Σκόπια είναι Τουρκία»...


‘Τα Σκόπια είναι Τουρκία. Τα Σκόπια είναι η καλύτερη πόλη που αντικατοπτρίζει την κοινή πολιτιστική κληρονομιά μας. Μία περιπλάνηση στους δρόμους εδώ, μπορείτε να δείτε την ιστορία των Βαλκανίων’. Έτσι παρουσίασε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, τις εντυπώσεις τους στη σελίδα του στο Twitter, από την επίσκεψή του στην πρωτεύουσα των Σκοπίων, αν και η τουρκική επιρροή έχει χάσει τη μάχη με το σχέδιο «Σκόπια 2014», όπως σημειώνει το βουλγαρικό Φόκους,επικαλούμενο δημοσίευμα της σλαβικής των Σκοπίων ‘Ούτρινσκι’.


Εξαιρετικά θετική ήταν σημαδιακή ημέρα της επίσκεψης του Νταβούτογλου στα Σκόπια με το τέλος του κόσμου των Μάγια, για να υποστηρίξει ότι μέχρι το τέλος του κόσμου η Άγκυρα θα υποστηρίζει τα Σκόπια, όπως σημειώνει η ‘Ούτρινσκι Βέσνικ’.
«Αν, σύμφωνα με τους Μάγια αυτή η ημέρα σηματοδοτεί το τέλος του κόσμου, τότε έχω επιλέξει να βρίσκομαι εδώ, στα Σκόπια, στο σπίτι μου στη Μακεδονία. Τα τελευταία είκοσι χρόνια η πρόοδος στις σχέσεις μας θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της ιστορίας», είπε ο Νταβούτογλου με την ευκαιρία της τελετής για τον εορτασμό της εικοστής επετείου από την εγκαθίδρυση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των Σκοπίων και της Τουρκίας.
«Σας διαβεβαιώνω ότι η τουρκική κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος και τα 75 εκατομμύρια των Τούρκων σας έχουν ως φίλους και η φιλία αυτή θα διαρκέσει για πάντα. Η παρουσία μου σήμερα στα Σκόπια,είναι μία ακόμη επιβεβαίωση ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα Σκόπια πάντα και παντού», διαβεβαίωσε ο Νταβούτογλου.
--
 Για την Ελληνική Αυτάρκεια: Ο παράγων “έδαφος”
Οι οικονομικοί παράγοντες, η συνεργασία των οποίων καθορίζει την πορεία μιας οικονομίας, είναι τρεις: το έδαφος, η εργασία και το κεφάλαιο. Είναι φυσικό λοιπόν ότι για να υπάρξει οικονομική ανάπτυξη θα πρέπει οι τρεις αυτοί παράγοντες να αναπτύσσονται παράλληλα. Γνωρίζουμε ότι στην οικονομική ανάπτυξη το κεφάλαιο αυξάνεται. Το εργατικό δυναμικό επίσης, και άρα η εργασία, αυξάνεται γιατί πρωτίστως μειώνεται η ανεργία σε πρώτη φάση. Σε δεύτερη φάση αυξάνεται δια της υγιούς αντιμετωπίσεως του δημογραφικού προβλήματος.
Απεναντίας ο παράγων έδαφος στο υπάρχον πολιτικο-οικονομικο-κοινωνικό σύστημα θεωρείται δεδομένος και έχει υποτιμηθεί. Αυτό όμως είναι μεγάλη υποκρισία διότι στην πράξη μια αμερικανική εταιρεία π.χ. που κάνει εξόρυξη πετρελαίου στην κυπριακή ΑΟΖ ενεργεί ωσάν να επεκτείνει τον παράγοντα έδαφος των ΗΠΑ στην ΑΟΖ αυτή, δηλαδή στον ζωτικό χώρο της Κύπρου. Εν προκειμένω, είτε το θέλουμε είτε όχι, επικρατεί το δίκαιο του ισχυροτέρου και κανένα «διεθνές» δίκαιο. Πρόκειται για φυσικό νόμο που πρέπει να τον σέβεται κάθε πολιτικός, γιατί πολιτική σημαίνει πρωτίστως ρεαλισμό. Θα δεχθούμε λοιπόν ότι και ο παράγων έδαφος αυξάνεται σε μια αναπτυσσόμενη οικονομία. Ένα διαφωτιστικό παράδειγμα, παρμένο από την ιστορία του ανθρωπίνου είδους, μας παρέχει ο πρωτόγονος που προσπαθεί να επεκτείνει τον ζωτικό του χώρο γύρω από τη σπηλιά του για να μπορέσει να αναπτυχθεί. Πολεμά λοιπόν για να απωθήσει τους γείτονές του και να αυξήσει έτσι τον ζωτικό του χώρο, που του χρειάζεται για το κυνήγι ή την καλλιέργεια του εδάφους αργότερα.
Αργότερα, με την συγκρότηση των πρώτων φυλετικών κοινωνιών, μπορούμε να ονομάσουμε «φυλετικό» χώρο τον γεωγραφικό χώρο στον οποίο πρωτοεντοπίζεται μία φυλή. Ονομάζουμε «ζωτικό» χώρο της φυλής τον χώρο πέριξ του φυλετικού χώρου, ο οποίος της είναι απαραίτητος για να αναπτυχθεί. Ο φυλετικός χώρος είναι λοιπόν «υποσύνολο» του ζωτικού χώρου. Ιστορικό παράδειγμα ζωτικού χώρου για το Ελληνικό Έθνος είναι ο χώρος που περιλαμβάνει ολόκληρη τη χερσόνησο του Αίμου, τη Μικρά Ασία και βεβαίως το Αιγαίο πέλαγος μεταξύ αυτών. Ορισμένοι αφελείς απορούν και ερωτούν πώς μπορεί μια φυλή να καταλάβει
τον ζωτικό της χώρο. Η απάντηση είναι προφανώς δι’ επεκτάσεως.
Αν αυτό σημαίνει πόλεμο, δεν είμαστε εμείς εκείνοι που θα φέρουμε αντιρρήσεις. Είμαστε Εθνικιστές και ξέρουμε πολύ καλά από την Ιστορία ότι πρωτίστως ο πόλεμος είναι που σφυρηλατεί την Ιδέα του Έθνους. Άλλωστε «πόλεμος πατήρ πάντων και βασιλεύς» κατά τον Ηράκλειτο. Επί πλέον έχουμε να παρατηρήσουμε ότι ο πόλεμος διεξάγεται από τους στρατιωτικούς, ενώ ο ζωτικός χώρος καλλιεργείται από τους αγρότες. Έτσι υπάρχει μια σχέση μεταξύ των στρατιωτικών και της αγροτιάς. Άλλωστε από τους κόλπους των αγροτών προέρχονται κυρίως οι στρατιωτικοί, όπως επίσης και οι στρατιωτικοί με την νικηφόρο έκβαση ενός πολέμου τροφοδοτούν με νέα εδάφη τους αγρότες. Η σχέση αυτή προσλαμβάνει μάλιστα μεταφυσικό χαρακτήρα συνδέοντας άρρηκτα το Αίμα (των στρατιωτών) με τη Γη (των αγροτών).
Έτσι λοιπόν οι τρείς αναφερθέντες οικονομικοί παράγοντες θα μπορούσαν να αντιστοιχηθούν στα τρία κυρίαρχα πολιτικο-οικονομικο-κοινωνικά συστήματα. Συγκεκριμένα το Έδαφος (αγροτιά) υπηρετείται από τον
Εθνικισμό. Η Εργασία (εργατιά) υπηρετείται από τον Κομμουνισμό. Και το Κεφάλαιο (κεφαλαιοκράτες) υπηρετείται από τον Καπιταλισμό. Η Εθνική Ολοκλήρωση φυσικά επιτυγχάνεται με την παράλληλη και ισόρροπη ανάπτυξη αγροτών, εργατών και κεφαλαιοκρατών. Όσον αφορά την πολιτική ζωή έχουμε να παρατηρήσουμε ότι έχει παραμεληθεί η εκπροσώπηση των αγροτών και έτσι έχει προκύψει μια αφύσικη πόλωση Αριστεράς (εργατιάς) και Δεξιάς (κεφαλαιοκρατίας), σαν απόρροια κυρίως του Μαρξισμού. Είναι πλέον καιρός να γίνει πράξη η «επανάσταση» των αγροτών, που, εκπροσωπούμενοι από τους Εθνικιστές, θα φέρει την αγροτιά στο προσκήνιο της πολιτικής ζωής.
Ε.Χ.

Ελλάς 2012 Μουσουλμάνοι αυτομαστιγώνονται στον Πειραιά

ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ - ΕΝΑΣ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΑΘΩΝΑ


Γράφει ο Γιώργος Στάμκος - Σε μια εποχή που η τυπογραφία άνηκε ακόμη στο μακρινό μέλλον, τα χειρόγραφα αποτελούσαν το μοναδικό τρόπο για να διασωθούν οι αρχαίες γνώσεις στο διηνεκές. Στο Μεσαίωνα, μια εποχή σκοταδισμού και θρησκευτικού φανατισμού, ορισμένα μοναστήρια λειτούργησαν –σε πείσμα της κατεστημένης θεοκρατικής αντίληψης– και ως «κιβωτοί γνώσεων» διαφυλάσσοντας τα αρχαία κείμενα με τη μορφή χειρογράφων. Τα χειρόγραφα αυτά αντιγράφονταν από μοναχούς μέσα στο ημίφως των μοναστηριακών εργαστηρίων, στα περίφημα καλλιγραφεία.


Τα περισσότερα αρχαιοελληνικά κείμενα που διασώθηκαν ως τις μέρες μας, είναι αποτέλεσμα των ακατάπαυστων αντιγραφών, που γίνονταν σ’ αυτά τα εργαστήρια από ορισμένους γενναίους μοναχούς. Μοναχούς που έβαζαν σε κίνδυνο ακόμη και τη ζωή τους προκειμένου να διαφυλάξουν τις αρχαίες γνώσεις, που για κάποιους φανατικούς χριστιανούς θεωρούνταν «αιρετικές». Κι όμως, αυτές οι «αιρετικές» γνώσεις ήταν εκείνες που οδήγησαν στην αναγέννηση του Δυτικού πολιτισμού…

Ακόμη και στα σκοτεινά χρόνια του Μεσαίωνα, σε μια εποχή που κυριαρχούσε η αγραμματοσύνη, οι αγιορείτες μοναχοί έδιναν έμφαση στο γραπτό λόγο, θεωρώντας ότι συμβάλει στην πνευματική αναβάθμιση των ανθρώπων. Γι’ αυτό και έγραφαν, αντέγραφαν και διαφύλατταν χιλιάδες χειρόγραφα, όχι μόνο θεολογικού ή λειτουργικού χαρακτήρα, αλλά και «κοσμικών γνώσεων», οι οποίες κληροδοτήθηκαν από τους αρχαίους Έλληνες σοφούς. Τα χειρόγραφα αυτά, πέρα από το περιεχόμενο τους, ήταν και διακοσμημένα με καλλιγραφίες, πράγμα που τα καθιστούσε αληθινά μνημεία τέχνης. Παρά τις καταστροφές και τις αφαιμάξεις που υπέστησαν, οι βιβλιοθήκες των μοναστηριών του Άθω κρύβουν έναν πραγματικό θησαυρό αρχαιοελληνικών γνώσεων. Σήμερα, στις μοναστηριακές βιβλιοθήκες του Αγίου Όρους φυλάσσονται περίπου 20.000 πολύτιμα χειρόγραφα, που περιμένουν υπομονετικά τους ειδικούς για να τα μελετήσουν…

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΛΛΙΓΡΑΦΟΙ-ΜΟΝΑΧΟΙ ΤΟΥ ΑΘΩΝΑ
Η χερσόνησος του Άθω άρχισε να αναδύεται ως μοναστικό κέντρο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας προς τα τέλη του 10ου μ.Χ. αιώνα, όταν κατέφθασε εκεί κρυφά ο μοναχός Αθανάσιος, ο οποίος ίδρυσε στο νοτιοανατολικό άκρο της χερσονήσου τη μονή Μεγίστης Λαύρας(963μ.Χ.). Ο Αθανάσιος, ο ιδρυτής του αγιορείτικου κοινοβιακού μοναχισμού, ήταν προσωπικός φίλος του Ιωάννη Τσιμισκή καθώς και διακεκριμένος καλλιγράφος και ταχυγράφος. Επέλεξε τη χερσόνησο του Άθω ως τόπο μοναστικής ζωής εξ αιτίας της απαράμιλλης φυσικής της ομορφιάς, της φυσικής της προστασίας από τις εχθρικές επιδρομές, του γεγονότος ότι ήταν ουσιαστικά ακατοίκητη από ανθρώπους, καθώς και εξ’ αιτίας της γεωγραφικής της εγγύτητας με τη συμβασιλεύουσα πόλη της αυτοκρατορίας, τη Θεσσαλονίκη. Εξαιτίας αυτών των πλεονεκτημάτων ο Άθως εξελίχθηκε σύντομα στο σημαντικότερο μοναστηριακό κέντρο του ορθόδοξου χριστιανισμού, με πολυάριθμα μοναστήρια και χιλιάδες μοναχούς.
Ο Αθανάσιος ο Αθωνίτης ήταν ένας άνθρωπος ασκητικός, που όμως αγαπούσε υπερβολικά τα βιβλία. Όταν από την Κωνσταντινούπολη κατέφθασε στον Άθω, εκτός από το καλογερικό του κουκούλι κουβάλησε μαζί του και δύο βιβλία. Αυτή η αγάπη του για τα βιβλία τον οδήγησε να ιδρύσει στην νεοσύστατη ακόμη Μεγίστη Λαύρα ένα εργαστήριο αντιγραφής χειρογράφων (Scriptorium) και μια οργανωμένη βιβλιοθήκη. Όρισε μάλιστα υπεύθυνο για το εργαστήριο τον πρωτοκαλλίγραφο Ιωάννη και βιβλιοφύλακα τον μοναχό Μιχαήλ.
Το παράδειγμα του μιμήθηκαν και οι κτήτορες των άλλων μοναστηριών (Βατοπαιδίου 985μ.Χ. και Ιβήρων 980μ.χ.), που φρόντισαν προσωπικά για την παραγωγή, την αντιγραφή και τη διαφύλαξη βιβλίων, με περιεχόμενο όχι μόνον θεολογικό και λειτουργικό αλλά και «κοσμικών γνώσεων», δηλαδή φιλοσοφικό, ιατρικό, νομικό, μουσικό κι εκπαιδευτικό.
Πολλοί μοναχοί έμειναν γνωστοί και ως γραφείς χειρόγραφων κωδίκων με πλούσια δράση και παραγωγή (Αθανάσιος ο Αθωνίτης, Ιωάννης Λαυριώτης, Ευθύμιος ο Ιβηρ, Διονύσιος Στουδίτης, Νείλος ο Μυροβλήτης, Ιωάννης ο Κουκουζέλης κ.α.). Συνολικά μνημονεύονται πάνω από 40 επώνυμοι βυζαντινοί καλλίγραφοι-μοναχοί, που συνέγραψαν χειρόγραφα στις αγιορείτικες μονές.

ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙ SCRIPTORIUM

Το σίγουρο είναι πως οι μοναχοί του Αγίου Όρους δεν περιφρονούσαν τα βιβλία. Μόλις ιδρύονταν ένα μοναστήρι μια από τις πρώτες ενέργειες των κτητόρων του ήταν η δημιουργία μιας βιβλιοθήκης, που αποσκοπούσε στην κάλυψη των πνευματικών αναγκών των μοναχών και πρωτίστως στην κάλυψη των λειτουργικών αναγκών της μοναστικής αδελφότητας. Ο ηγούμενος όριζε πάντα έναν βιβλιοθηκάριο, υπεύθυνο για τη διαφύλαξη και συντήρηση των χειρογράφων. Μια βιβλιοθήκη άρχιζε πάντα την πορεία της μ’ ένα πυρήνα βιβλίων, που αφιέρωνε σε αυτήν ο ιδρυτής της. Ως χώρος για τη διαφύλαξη των πολύτιμων χειρογράφων επιλέγονταν κατά παράδοση το υπερώο, πάνω από τον εξωνάρθηκα του καθολικού (π.χ. στη Μονή Εσφιγμένου). Σε άλλες ωστόσο περιπτώσεις, όταν ο χώρος του υπερώου δεν επαρκούσε, χρησιμοποιούνταν και ορισμένα απομονωμένα και πυρασφαλή κτίσματα, όπως στην περίπτωση της Μεγίστης Λαύρας.
Προτού ωστόσο τα χειρόγραφα τοποθετηθούν στη βιβλιοθήκη σημειώνονταν συνήθως πάνω τους η χαρακτηριστική κτητορική επιγραφή, που καταριόταν τον επίδοξο καταστροφέα τους: «Αυτή η βίβλος υπάρχει της θειας και ιεράς μονής… και όποιος την αφαιρέση να έχει τας άρας των τριακοσίων δέκα οκτώ…». Για προστατευτικούς πάλι λόγους, γράφτηκαν ανά τους αιώνες πάνω στα ίδια βιβλία, απαγορευτικές φράσεις όπως: «Μηδείς τεμνέτω τα φύλλα..» ή «Μηδείς αποξενώση την Βίβλο ταύτην…».Τραμπουκισμοί και εκβιασμοί από αλβανούς σε ελληνικά φορτηγά στην Ιονία Οδό
Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012 στην Ιoνια Οδό έξω από την Αρτα δύο επαγγελματικά φορτηγά από την περιοχή της Βορείου Ελλάδας που ήταν φορτωμένα με εποχιακά φρούτα από την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας δέχτηκαν επίθεση από ομάδα αλβανών όπου τα σταμάτησαν ζητώνταs από τουs οδηγούς με εκβιαστικό τρόπο να τους δώσουν "μίζα" για την συγκομιδή των φρούτων. Όταν οι Έλληνες οδηγοί αρνήθηκαν, οι αλβανοί τους απειλούσαν ότι δεν θα φύγουν από το σημείο και μέσα σε 10 λεπτά της ώρας η ομάδα τον αλβανών διπλασίασε τις δυνάμεις της.

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ > Χριστουγεννιάτικα ανεβαίνει το θερμόμετρο στα ελληνοτουρκικά


Δημοσίως, η ελληνική και η τουρκική κυβέρνηση θέλουν να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους, να εργαστούν για να προσπαθήσουν να λύσουν τα υποτιθέμενα προβλήματα του Αιγαίου (αυτά δηλαδή που προκαλεί η τουρκική επεκτατικότητα), να προωθήσουν από κοινού τα συμφέροντά τους στα ενεργειακά εκμεταλλευόμενοι την γεωστρατηγική θέση των χωρών τους, ακόμη και να αναπτύξουν κοινές δράσεις για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος ώστε να ωφεληθούν και οι δύο. Κάτω από την επιφάνεια ωστόσο και πέραν της αμοιβαίας καχυποψίας που εκδηλώνεται με την πρώτη ευκαιρία, φαίνεται έκδηλα ότι η Άγκυρα έχει συγκεκριμένη ατζέντα σε βάρος της Ελλάδας.

Την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν έδωσε συνέντευξη σε δύο τουρκικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και... ξεσπάθωσε ότι η Ελλάδα πουλάει τα νησιά της(!) και ότι κακώς αναβαθμίστηκε η ελληνική οικονομία (σσ. αναφερόμενος στην αναβάθμιση από την Standard & Poor's).

«Δεν είναι δυνατό να συμφιλιωθώ με τους οίκους αυτούς. Είναι πλήρως πολιτικοποιημένοι. Η Ελλάδα έχει βουλιάξει και ανεβάζουν την βαθμολογία της κατά έξι μονάδες, ενώ της Τουρκίας με το σταγονόμετρο. Αυτοί δεν είναι ειλικρινείς. Ακόμα αυξάνουν κατά έξι βαθμίδες την βαθμολογία μιας χώρας που πουλάει τα νησιά της», υποστήριξε ο κ. Ερντογάν όταν εκλήθη να σχολιάσει από τους τουρκικούς τηλεοπτικούς σταθμούς NTV και Star γιατί οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης δεν ανεβάζουν την προοπτική της τουρκικής οικονομίας...

Αβραμόπουλος σε Ερντογάν: Δεν πουλάμε νησιά, πρόσεχε γιατί οι οικονομικές κρίσεις είναι σαν τις πανδημίες...

Με ένα τρόπο που δεν μας έχει συνηθίσει επέλεξε να απαντήσει στον πρωθυπουργό της Τουρκίας (και προσωπικό του φίλο) ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο κ. Αβραμόπουλος χαρακτήρισε τον κ. Ερντογάν σαν χαιρέκακο, ξεκαθάρισε ότι δεν πωλούνται ελληνικά νησιά και προειδοποίησε τον κ. Ερντογάν να μετρά τα λόγια του γιατί οι οικονομικές κρίσεις είναι σαν τις πανδημίες...

«Χαιρέκακες δηλώσεις, που αναπαράγουν ψευδή στερεότυπα και ανακριβή στοιχεία, δεν ταιριάζουν σε ηγέτες και μάλιστα γειτόνων, που λένε ότι επιθυμούν την οικοδόμηση σχέσεων φιλίας και εμπιστοσύνης», επισημαίνει ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας στη δήλωσή του.

Με μια φρασεολογία που δεν μας έχει συνηθίσει, ο κ. Αβραμόπουλος απευθύνεται στο φίλο του Ταγίπ Ερντογάν λέγοντάς του: «Οι οικονομικές κρίσεις είναι σαν τις πανδημίες, δεν γνωρίζουν σύνορα και δεν ξέρεις πότε θα σου χτυπήσουν την πόρτα. Για αυτό απαιτούνται μετρημένα λόγια».

Στο τέλος της δήλωσής του, ο υπουργός Εξωτερικών τονίζει: «Όσο για τα περί πώλησης νησιών, φοβούμαι ότι όσοι συμβουλεύουν τον κ. Ερντογάν δεν γνωρίζουν, ή μάλλον κατασκευάζουν πληροφορίες. Κανένα ελληνικό νησί δεν πωλείται, γιατί οι αξίες ενός έθνους δεν έχουν ποτέ τιμή. Και τα ιστορικά έθνη, όπως η Ελλάδα, πάντα βρίσκουν το δρόμο τους. Αυτό καλά θα κάνει να μην το ξεχνά κανείς».
Το... παράπονο του κ. Ερντογάν για το γεγονός ότι οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης δεν αναβαθμίζουν την τουρκική οικονομία αλλά αντιθέτως ανεβάζουν τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας έχει εξήγηση.
Η τουρκική οικονομία κινδυνεύει με.. υπερθέρμανση (για πολλούς έχει προ καιρού ξεπεράσει αυτό το στάδιο) και οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης δεν ανεβάζουν την προοπτική της επειδή ο ρυθμός ανάπτυξης της τουρκικής οικονομίας έχει πέσει σημαντικά. Μόλις προχθές η Τουρκική Κεντρική Τράπεζα αναγκάστηκε να μειώσει κι άλλο τα επιτόκια την ώρα που η τουρκική οικονομία στηρίζεται σε δανεισμό, ενώ και οι ρυθμοί ανάπτυξής της συρρικνώνονται.


protothema

Αναρχοσυριζαίοι επιτέθηκαν στο... φορτηγό με τα τρόφιμα της Χρυσής Αυγής στον Βόλο!


Αναρχοσυριζαίοι επιτέθηκαν στο... φορτηγό με τα τρόφιμα της Χρυσής Αυγής στον Βόλο!
Όσα δεν έδειξαν τα ΜΜΕ της διαφθοράς
Στις 12 Δεκεμβρίου κάποια ορφανά του Στάλιν ξέσπασαν την “λαϊκή τους οργή” στα ΑΔΕΙΑ γραφεία μας στον Βόλο. Καταγγείλαμε τη βία της άκρας αριστερά, επιλέξαμε όμως να μη δώσουμε περαιτέρω διαστάσεις στο θέμα, με ανοικτές συγκεντρώσεις ενάντια στην τρομοκρατία της άκρας αριστεράς. Η επόμενη ανοικτή εκδήλωση της Τ.Ο. Βόλου δεν είχε χαρακτήρα πολιτικό, αλλά κοινωνικό και επρόκειτο για μία μαζική διανομή τροφίμων το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου.
Λίγες ώρες μετά την αναγγελία της εκδήλωσης, κάποιες νεοσύστατες ομάδες που αποτελούνται από συνιστώσες του Σύριζα ΜΑΖΙ με “αντιεξουσιαστές” της πόλης (υπάρχουν άπειρες φωτογραφίες στο διαδίκτυο που αποδεικνύουν το θλιβερό παρεάκι...) ανακοίνωσαν ότι θα προσπαθήσουν με “αντιφασιστικό” συλλαλητήριο να αποτρέψουν την διανομή των “φασιστικών” κρεμμυδιών και των “ναζιστικών” καρότων στους συμπολίτες μας που πλήττονται από την μνημονιακή πολιτική των τελευταίων κυβερνήσεων.

Τα αλβανικά ΜΜΕ παρουσιάζουν την Κόνιτσα ως αλβανικό έδαφος! > ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΕ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΑΜΕΣΑ


-Κάνουν έκκληση σε αλβανούς επιχειρηματίες να αγοράσουν "ιστορικά" κτήρια στην Κόνιτσα!

-Ρίχνουν κι άλλο λάδι στην φωτιά εθνικισμού…

Τα αλβανικά ΜΜΕ, συνεχίζουν να ρίχνουν λάδι στη φωτιά του εθνικισμού και ενισχύουν την ανθελληνική τους καμπάνια.
Αυτή τη φορά, ήταν το τηλεοπτικό κανάλι Top Channel σε εκπομπή της Πέμπτης, 19 Δεκεμβρίου, που προετοίμασαν και παρουσίασαν οι δημοσιογράφοι Sokol Βalla και Ilir Ikonomi.
Η εκπομπή ήταν αφιερωμένη σε μια ιστορική προσωπικότητα της αλβανικής κοινωνίας, τον Φαϊκ Κονίτσα, δημοσιογράφο και συγγραφέα της δεκαετίας του ΄30 - ΄40.
Οι δύο δημοσιογράφοι ταξίδεψαν στην Κόνιτσα, που όπως ομολόγησαν στην εκπομπή, έψαχναν τα ίχνη της οικογένειας «Κονίτσα» (Σίσκο).

Έτυχε ο Faik Konica, ως γιος μπέηδων αλβανικής καταγωγής να έχει γεννηθεί στην Κόνιτσα, όπου το όνομά της κράτησε για δικό του επώνυμο, όπως συνηθίζονταν από διάφορους μεγάλους γεωκτήμονες με στρατιωτικά οφίκια την περίοδο της τουρκοκρατίας.
Η οικογένεια «Σίσκο» εκπροσωπούσε ότι το σκληρότερο είχε να αναδείξει ο οθωμανός κατακτητής στην περιοχή της Κόνιτσας.
Οι δύο δημοσιογράφοι «επισκέφθηκαν» τα ερειπωμένα σαράγια της οικογένειας και τα σαράγια της Χάμκω, της μητέρας του Αλή Πασά του Τεπελνλή. Από εκεί έκαναν έκκληση σε αλβανούς επιχειρηματίες, «όπως αγοράζουν ακίνητες περιουσίες και σπίτια στην Αθήνα, να αγοράσουν τα αρχοντικά των Σίσκο στην Κόνιτσα, που άδικα οι Μεγάλες Δυνάμεις την άφησαν εκτός της αλβανικής επικράτειας».
Για να βρουν την τοποθεσία των αρχοντικών του Faik Konica (Shishko), όπως δήλωσαν, έλαβαν υπόψη τους πως ήταν γείτονες με την μητέρα του Αλή Πασά, κι έτσι οδηγήθηκαν εύκολα στα ερειπωμένα τείχη.
Είναι γεγονός, πως για όλο το 2012, επενδύθηκαν πολλά χρήματα για εκπομπές αυτού του ίδιου απ’ τα αλβανικά κανάλια. Όπως επίσης γεγονός είναι πως προωθούνται διάφορα άτομα και επιχειρηματίες για αγορά ακινήτων στην Ελλάδα.
Το σκεπτικό ότι εκεί που υπήρχαν μπέηδες αλβανικής καταγωγής και τα εδάφη είναι «αλβανικά» κυριαρχεί τελευταία στην αλβανική κοινωνία. Ξεχνούν πως αφού τούρκεψαν εντάχθηκαν στην υπηρεσία της Υψηλής Πύλης και σκορπίστηκαν σε όλη την έκταση της τότε οθωμανικής αυτοκρατορίας.
Πάντως στο πλαίσιο της ιδέας για την Μεγάλη Αλβανία, τα ΜΜΕ συνεχίζουν την εργολαβία τους πλάθοντας διάφορους μύθους που δηλητηριάζουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο λαών.

aftonomi

Εμφάνιζαν την Ελλάδα ως ... Ανταρκτική για να τσεπώνουν τις αποζημιώσεις!


Χιλιάδες στρέμματα στη χώρα μας είναι μόνιμα πλημμυρισμένα, χιονισμένα και κατεστραμμένα απο χαλάζι.
Αυτή την εικόνα παρουσίαζαν επι....
χρόνια αγροτικά κυκλώματα για να παίρνουν τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, σύμφωνα με καταγγελίες του πρώην προέδρου του Θ. Σαρρή, όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής.

“Βάφτιζαν το ψάρι, κρέας και εμφάνιζαν τη χώρα μας να έχει συνεχώς κακοκαιρία, να πέφτει συνεχώς χαλάζι, να ρίχνει ολόχρονα χιόνι και να πλημμυρίζουν συνεχώς χιλιάδες στρέμματα από τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα. Και όλα αυτά για να εισπράττουν εκατομμύρια ευρώ σε "μαϊμού" αγροτικές αποζημιώσεις. Έκαναν, σας λέω, την Ελλάδα, Ανταρκτική» έλεγε ο παραιτηθείς πρόεδρος της περασμένη Τρίτη, όταν πήγε να υποβάλει την παραίτησή του στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

O κ. Σαρρης εξήγησε οτι η χώρα μας αξιώνει αποζημιώσεις ανάλογα με τα καιρικά φαινόμενα που σημειώνονται. Κάθε χρόνο πλήρωνε, με εύκρατο καιρό,περί τα 750 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που ολόκληρη Γαλλία, με το ψυχρό κλίμα που έχει, πληρώνει μόλις 150 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Ήρθαν τα λεφτά! Που είναι τα λεφτά, ορέ βλαχοτάγαρα;

Κεδίκογλου Αδωνις Γράφει ο Δευκαλίων
Τα ψέματα έχουν πάντα κοντά ποδάρια! Χαρακτηριστικό παράδειγμα η κουτοπόνηρη βλαχομπαρόκ κυβερνητική προπαγάνδα του «ήρθαν τα λεφτά»! Αφού χορτάσαμε δις ευρώ από την περιβόητη δόση, ήρθε τώρα η ώρα των επίσημων ανακοινώσεων για το πόσα και ποιοι θα πάρουν χρήματα από το Ελληνικό Δημόσιο.
Έχουμε και λέμε και προσπαθήστε να μείνετε ψύχραιμοι από τα τεράστια ποσά που θα διαβάσετε:
 700 εκατ. ευρώ θα δοθούν για επιστροφές ΦΠΑ και χρέη ΕΟΠΥΥ
• 255 εκατ. ευρώ θα δοθούν για αποπληρωμή χρεών 42 υπερχρεωμένων Δήμων
• 45 εκατ. ευρώ θα δοθούν για πληρωμή εφάπαξ 1.200 δημοσίων υπαλλήλων.
Δηλαδή θα δοθούν έως το τέλος του έτους 1 δις ευρώ. Σε αυτά τα χρήματα προσθέτουμε και τα 1,1 δις ευρώ που θα δοθούν σε αγροτικές αποζημιώσεις και ανακοινώθηκαν μόλις προχθές. Συνολικά λοιπόν θα δοθούν βάσει των μέχρι σήμερα κυβερνητικών ανακοινώσεων 2,1 δις ευρώ. Θυμάστε πόσα ήταν τα…
χρήματα της περιβόητης Α΄ Δόσης, της Μεγάλης Δόσης των 52,5 δις ευρώ;
Η Α΄ Δόση της περιβόητης Δόσης των 52,5 δις ευρώ ήταν 34,3 δις ευρώ!
Λοιπόν, από τα 34,3 δις ευρώ έχουν φτάσει στην αγορά 2,1 δις ευρώ!
Αυτό λένε οι αριθμοί και διαψεύδουν μέχρι τώρα την κυβερνητική προπαγάνδα «ήρθαν τα λεφτά»!
Χαρακτηρίσαμε στην αρχή την κυβερνητική προπαγάνδα του «ήρθαν τα λεφτά» ως κουτοπόνηρη και βλαχομπαρόκ. Ρωτάμε λοιπόν και εμείς σε αντίστοιχο στυλ και ύφος;
Ήρθαν τα λεφτά! Που είναι τα λεφτά, ορέ βλαχοτάγαρα;

SOS: Συναγερμός ευαισθησίας για Άμεση Δράση και ομάδα ΖΗΤΑ της Θεσσαλονίκης


Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.bloko.gr


Κοντά στα παιδιά του χωριού SOS βρέθηκαν οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης και της ομάδας ΖΗΤΑ της Θεσσαλονίκης, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι το προσωπικό της Αστυνομίας, ανυπόκριτα και μακριά από στημένες φιέστες φιλανθρωπίας, βρίσκεται κοντά στον πολίτη και ειδικά κοντά στα παιδιά που τόσο άδικα κι απρόσμενα κλήθηκαν ν' αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες της ζωής πριν ανθίσει το πρώτο χαμόγελο.

Το παρακάτω κείμενο και την φωτογραφία μας την έστειλε αναγνώστρια μας και προέρχονται από τη σελίδα στο facebook της ομάδας ΖΗΤΑ Θεσσαλονίκης.

ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Η ΗΓΕΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ''ΖΗΤΑ'' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΗΜΕΡΑ  ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ (SOS) ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΦΙΛΥΡΟ...........

ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΟΙ ΖΗΤΑΔΕΣ ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΛΙΓΕΣ ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΜΕ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ...ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΤΑΘΗΚΑΝ ΠΙΟ ΑΤΥΧΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ.....

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ .....ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΓΝΩΡΙΣΑΝ ΕΠΑΙΞΑΝ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ  ΑΝΔΡΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ''Ζ''  ...ΚΑΘΩΣ ΕΙΔΑΝ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ Ο ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΟΣ......

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ  ΟΜΑΔΑΣ  ''ΖΗΤΑ'' ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΕΝΔΥΜΑΤΑ ,ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ, ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΑ!!!!....


Υ.Γ.1 :  Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΗ  ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑΥΤΟ ΔΕ ΚΛΗΘΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΥΤΗ......ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ...

Υ.Γ.2 :  ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ..... ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΣΠΑΝΙΟ.

Υ.Γ .3 :  ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤHΡΙΞΗ ΤΗΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!!! "http://paschaellas.blogspot.gr/

Σχόλιο στο: Έπεσε «ξύλο» στη Μητρόπολη Ναυπάκτου...ΜΟΝΟ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ.ΕΔΩ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΙΜΟΡΑΓΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΓΕΛΟΥΝ ΑΝΕΜΕΛΑ.ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ,Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ,ΕΙΝΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΤΑΚΟΜΒΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ.ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΓΟΝΑΤΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΟΥΜΕ. ΑΓΙΕ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΥΙΙΚΩΣ ΖΗΤΩ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΘΗΤΕΥΣΑΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΕ Α Γ Ι Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΑΝΤΕ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΕΤΕ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΜΕ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ ΤΗΣ ΥΠΑΚΟΗΣ. ΑΓΑΠΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ. ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ. ΑΡΚΕΤΑ ΧΟΡΕΨΕ ΚΑΙ ΧΟΡΕΥΕΙ. ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΙ ΠΡΟΣΗΥΧΟΝΤΟ. ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, ΑΓΙΟΝ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΓΕΡΒΑΣΙΟΥ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ; ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ. ΙΣΩΣ ΠΕΙΤΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ. ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΟΜΩΣ ΑΜΕΣΩΣ: Ο Χ Ι , ΑΛΛΕΣ ΜΟΡΦΕΣ. ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΙ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΥΠΟΚΙΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΤΩΝ. ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΧΡΙΣΤΟΥ. ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.
Αναγνώστης

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ... ΛΕΥΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/12/blog-post_5495.html#ixzz2FmTmY4TH


Δεν είναι δυνατό να μας βομβαρδίζουν καθημερινά τα κανάλια της εθελοδουλίας με την προπαγάνδα του ‘εγκαταλείψτε τη χώρα για μια καλύτερη ζωή’ και αυτό να περνάει έτσι, δίχως να διαμαρτύρεται κανένας.
Απελπιστικά είναι τα στοιχεία που δημοσίευσε η –διόλου αθώα– εταιρείας ευρέσεως εργασίας Adecco για την πρόθεση των Ελλήνων εργαζόμενων να μεταναστεύσουν...
Σύμφωνα με αυτήν, πάνω από το 50% των ερωτηθέντων (49% που δήλωσαν ότι αναζητούν εργασία στο εξωτερικό + 3% που έχουν ήδη δεχτεί προσφορά εργασίας) επιθυμεί να εγκαταλείψει τη χώρα προς αναζήτηση εργασίας. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά, σε δείγμα 400 ατόμων (περισσότερα βλέπε εδώ).
Βρισκόμαστε μπροστά στη μεγαλύτερη πληγή που έχει ανοίξει η κρίση στην ελληνική κοινωνία: Τα πιο δυναμικά της κομμάτια, την εγκαταλείπουν, ενεργοποιούν ξανά το ‘πνεύμα του Οδυσσέα’ προς αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής –καθώς η χώρα στερεύει από δουλειά και εισοδήματα.
Το φαινόμενο διασταυρώνει μια σειρά σημαντικών τάσεων που διαπερνούν σήμερα την κοινωνία μας. Σαφέστατα υπάρχει συσχέτιση μεταξύ της τεράστιας ανεργίας νέων πτυχιούχων, της μετανάστευσης, της αποχής των ίδιων ηλικιών από τις όποιες πολιτικές διεργασίες συντελούνται αυτή τη στιγμή στη χώρα. 
Στην πραγματικότητα, οι γενιές των ανθρώπων κάτω των 45, κινδυνεύουν να καταστούν «χαμένες γενιές» για τη χώρα, καθώς όχι μόνο επιθυμούν να φύγουν, αλλά –όπως δείχνουν τα γκάλοπ– σιωπούν, απέχουν και στην καλύτερη προτιμούν να εγκαταλείψουν τις μεγάλες ελληνικές πόλεις προκειμένου ν’ αναζητήσουν καλύτερες συνθήκες στις ιδιαίτερές τους πατρίδες.
Προφανώς, το πρόβλημα δεν έχει μόνον ποσοτικές διαστάσεις. Ο κόσμος που φεύγει, οι άνθρωποι που χάνονται, είναι πτυχιούχοι. Η κοινωνία έχει επενδύσει σε αυτούς μορφωτικό κεφάλαιο. Κι επίσης, προέρχονται από εκείνα τα στρώματα που «κάνουν το μεγαλύτερο σαματά». Είναι τα πιο ενεργά δηλαδή, και μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στους εξελίξει πολιτικούς μετασχηματισμούς.
Eξ άλλου, ότι σε όλα τα κινήματα των τελευταίων δύο χρόνων, από το Καταλάβετε την Γουόλ Στρήτ, μέχρι τους Αγανακτισμένους της Ισπανίας –ακόμα και αυτό της πλατείας Ταχρίρ, οι ‘διανοητικοί προλετάριοι’, δηλαδή οι άνεργοι, νέοι πτυχιούχοι αποτελούν τον κύριο φορέα της ιδεολογικής ανανέωσης. Εκείνοι που φέρουν πιο ξεκάθαρα τα νέα ιδεολογικά στοιχεία — η παράμετρος δηλαδή που έλειψε περισσότερο από το αντίστοιχο ελληνικό κίνημα.
Ας το δούμε από αυτήν την πλευρά. Πολλοί του ‘αντιμνημονιακού’ πόλου, διαγκωνίζονται ν’ αναδειχθούν σε φορείς μιας αντιστασιακής αναγέννησης. Ποιοι όμως θα πραγματώσουν αυτήν την αναγέννηση; Οι νέες γενιές, παίζουν το παιχνίδι του «μην τις είδατε», ενώ οι παλιές φέρουν μέσα της όλες τις αμαρτίες της μεταπολίτευσης. Και κουβαλούν τα σύνδρομα του παρελθόντος, αριστερά, πασοκικά ή και δεξιά. Στον ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε φτάσει στο αποκορύφωμα της αντίφασης, άνθρωποι που σφράγισαν με τη παρουσία τους την διαδρομή του παλιού ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς, να διεκδικούν την υπέρβασή τους –λες και η πολιτική ανανέωση μπορεί να γίνει μέσω μετεμψυχώσεων. Όσο για τους Ανεξάρτητους Έλληνες, το ηλικιακό κενό είναι ακόμα μεγαλύτερο.
Ασφαλώς, στην όλη διαδικασία υπάρχει δόλος. Τα κέντρα εξουσίας, εκμεταλλεύονται μιαν αντίφαση που διαπερνάει την νέα αποικία χρέους, ότι ακόμα οι πολίτες της απολαμβάνουν ελεύθερη μετακίνηση και έχουν τη δυνατότητα να δραπετεύσουν από αυτήν. Και συστηματικά, μέσα από τα ΜΜΕ, διαφημίσεις και επαναλαμβανόμενες εκκλήσεις, τονίζουν τις ευκολίες και τα κομφόρ μιας «φυγής προς τη Δύση». Εξ άλλου, η οικονομική κιμαδομηχανή της γερασμένης, γερμανικής Ευρώπης έχει ανάγκη από τους εγκεφάλους του Ευρωπαϊκού Νότου.
Κι ύστερα, είναι απαραίτητη συνθήκη αναπαραγωγής της «αποικίας χρέους». Ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίζεται πλέον ως χώρος και όχι ως χώρα, με τον πληθυσμό της να είναι ρευστός. Έτσι τα τελευταία χρόνια έχει επιβληθεί διά του οικονομικού στραγγαλισμού ένα νέο μεταναστευτικό ισοζύγιο. Η Ελλάδα έχει γίνει τράνζιτ: Στέλνει προς την Ευρώπη μορφωμένο, εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό, και εισάγει ανειδίκευτο από την Κεντρική Ασία, τη Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική. Μεταβάλλεται δηλαδή σε μεθόριο της Δύσης, ενώ οι ειδικές οικονομικές ζώνες σχεδιάζονται για να παίξουν το ρόλο οιωνεί δουλεμποράδικων, όπως είναι οι μακιλιαδόρας που συνωστίζονται στις πόλεις της μεθορίου ΗΠΑ-Μεξικού.
Πολλοί ρωτούν βάση αυτής της κατάστασης το τι πρέπει να γίνει. Κατ αρχάς, θα πρέπει να ανοίξει η συζήτηση εντός της ελληνικής κοινωνίας, κι επίσης να αποκαλυφθεί η μεθόδευση και η προπαγάνδα των νεο-αποικιοκρατών. Δεν είναι δυνατό να μας βομβαρδίζουν καθημερινά τα κανάλια της εθελοδουλίας με την προπαγάνδα του ‘εγκαταλείψτε τη χώρα για μια καλύτερη ζωή’ και αυτό να περνάει έτσι, δίχως να διαμαρτύρεται κανένας. Έχουμε επιστρέψει ήδη, στα ήθη των ‘στρατολόγων εργασίας’ μόλο που σήμερα αυτό γίνεται τάχα πολιτισμένα. Ωστόσο, είναι απαράδεκτο αυτή η διαδικασία να επιβάλεται αλόβητη, δίχως να θίγεται από κανέναν. Θα πρέπει, λοιπόν, άμεσα να τεθεί στο στόχαστρο των δυνάμεων που θέλουν να παρεμβαίνουν από τη σκοπιά του αντιστασιακού κινήματος -καθώς πρόκειται για ένα ζήτημα-ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων που θα ακολουθήσουν.
Δεύτερο, θα πρέπει να γίνει σαφές ότι η επιλογή της μετανάστευσης είναι μεν «προσωπική λύση» στο πλαίσιο μιας ατομικής στρατηγικής αντιμετώπισης της κρίσης, ωστόσο ενέχει τεράστιο κοινωνικό κόστος, καθώς στερεί από την ελληνική κοινωνία δημιουργικές αντιστασιακές δυνάμεις. Όλα αυτά, λέγονται όχι για να προσθέσουμε ένα ακόμη εμφύλιο στους πλείστους όσους εξελίσσονται μέσα στην ελληνική κοινωνία, μεταξύ «αυτών που φεύγουν» και «αυτών που φεύγουν». Αλλά για να δωθεί μια πολιτική απάντηση στο πρόβλημα –διότι μέχρι στιγμής αντιμετωπίζεται με τους όρους ενός χυδαίου θατσερισμού του τύπου «ο σώζων εαυτόν σωθήτω». «Μα εδώ δε ζούμε», θ’ αποκριθούν κάποιοι. Ωστόσο υπάρχει σε κάθε κοινωνία ένα όριο, πέρα από το οποίο η ανάγκη για επιβίωση και η αναγκαιότητα του αγώνα ταυτίζονται.
Ας θυμηθούμε τον Νικηταρά: «Ἔρχεται ἀπάντηση ἀπὸ τὸν αὐτοκράτορα νὰ πᾶμε εἰς τὴν Ρουσία νὰ μᾶς δώσει γῆν, ὅλα τὰ καλά, ζῶα καὶ εἰς δέκα χρόνους νὰ ἐπιστρέψομε ὅ,τι μᾶς ἔδωσε. Στέλνομε τὸν Ἀναγνωσταρᾶ, Χρυσοσπάθη, εὑρίσκουν τὴν Ἑταιρεία. Ὁ Καποδίστριας τοὺς λέγει, σύρτε ὀπίσω, ἐδῶ ζοῦν ἀρκοῦδες, κρούσταλλα πολλά. Ἦτον στοχασμὸς νὰ πᾶμε ἀποικίες. Ὁ Ἀναγνωσταρᾶς μοῦ λέγει: δὲν ζοῦμε ἐκεῖ. Σχέδια περὶ ἐπαναστάσεως. Νὰ ζήσουμε εἰς βουνὰ μὲ γένεια».
Υ.Γ. Ασφαλώς, για να γίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει η πολιτική ν’ αξίζει τον κόπο. Κι εδώ ανοίγουμε ένα τεράστιο κεφάλαιο, που δεν εξαντλείται εύκολα. Ότι η αντίθεση με την αποικία χρέους θα πρέπει θεμελιωθεί πάνω στη σύγκρουση με τον κόσμο της εθελοδουλίας σε κάθε επίπεδο. Από την καθημερινότητα, μέχρι την εθνική στρατηγική. Και με όρους οράματος, ειλικρίνειας και αυθεντικότητας –όχι με τον τρόπο της μεταπολίτευσης, διότι, όπως βλέπουμε, όταν κάποιος φοράει τα παλιά ρούχα, ακόμα κι αν αξιώνει να εκφράσει το «νέο», καταλήγει σε στρεβλές καρικατούρες που διώχνουν ακόμα περισσότερο τον κόσμο από το πεδίο της πολιτικής.

70.000 ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΟΠΛΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ70.000 παράνομα όπλα στην Αττική
Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.antinews.grΕκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνει στην Αττική η διακίνηση παράνομων όπλων, με τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που ειδικεύονται στα θέματα ένοπλης βίας να εκτιμούν ότι περισσότερα από 70.000 φονικά «εργαλεία» βρίσκονται στα χέρια κακοποιών. Το θέμα «καίει» τις διωκτικές αρχές στις οποίες έχει σημάνει συναγερμός, καθώς στις σχετικές συσκέψεις που γίνονται κοινό μυστικό είναι ότι «στις πιάτσες της Αθήνας ακόμα και οι μικροεγκληματίες βρίσκουν με την άνεσή τους Kalashnikov και οποιοδήποτε πιστόλι θέλουν».

« Εν τω καιρώ εκείνω... Αι πορνείαι, μοιχείαι, αρσενοκοιτίαι, κλοπαί και φόνοι, θα πολιτεύωνται» Σας θυμίζει τίποτα; ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/12/blog-post_1610.html#ixzz2FmTMYmWj'Οσιος Νείλος ο Μυροβλήτης (+1651)
“Δεν θα υπάρχη σεβασμός εις τους γονείς και τους γεροντοτέρους, η αγάπη θα εκλείψει, οι δε ποιμένες των χριστιανών Αρχιερείς και Ιερείς θα είναι άνδρες κενόδοξοι, παντελώς μη γνωρίζοντες την δεξιάν οδόν από την αριστεράν, τότε θα αλλάξουν τα ήθη και οι παραδόσεις των χριστιανών και της Εκκλησίας. Η σοφρωσύνη θα απωλεσθεί από τους ανθρώπους και θα βασιλεύσει η ασωτία. Το ψεύδος και η φιλαργυρία θα φθάσουν εις τον μέγιστον βαθμόν, και ουαί εις τους θησαυρίζοντες αργύρια. Αι πορνείαι, μοιχείαι, αρσενοκοιτίαι, κλοπαί και φόνοι, θα πολιτεύωνται, εν τω καιρώ εκείνω, και δια την ενέργειαν της μεγίστης αμαρτίας και ασελγείας, οι άνθρωποι θέλουν στερηθή την χάριν του Αγίου Πνεύματος, όπου έλαβον εις το Άγιον Βάπτισμα, ως και την τύψιν της συνειδήσεως. Αι Εκκλησίαι δε του Θεού θα στερηθούν ευλαβών και ευσεβών ποιμένων και αλλοίμονον τότε εις τους εν τω κόσμω ευρισκομένους χριστιανούς οι οποίοι θα στερηθούν τελείως την πίστη, διότι δεν θα βλέπουν από κανέναν φως επιγνώσεως.”

ΑΧΜΕΤ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ: "ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ"ΑΧΜΕΤ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ
"Τα Σκόπια είναι Τουρκία"!Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.defencenet.gr


‘Τα Σκόπια είναι Τουρκία. Τα Σκόπια είναι η καλύτερη πόλη που αντικατοπτρίζει την κοινή πολιτιστική κληρονομιά μας. Μία περιπλάνηση στους δρόμους εδώ, μπορείτε να δείτε την ιστορία των Βαλκανίων’. Προφανώς ο Νταβούτογλου θεωρεί τον εαυτό του Σλάβο και έτοιμο να ασπαστει την Ορθοδοξία, αλλιώς τα έχει μπερδέψει.

Έτσι παρουσίασε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, τις εντυπώσεις τους στη σελίδα του στο Twitter, από την επίσκεψή του στην πρωτεύουσα των Σκοπίων, αν και η τουρκική επιρροή  έχει χάσει τη μάχη με το σχέδιο «Σκόπια 2014», όπως σημειώνει το βουλγαρικό Φόκους, επικαλούμενο δημοσίευμα της σλαβικής των Σκοπίων ‘Ούτρινσκι’.

Εξαιρετικά θετική ήταν σημαδιακή ημέρα της επίσκεψης του Νταβούτογλου στα Σκόπια με το  τέλος του κόσμου των Μάγια, για να υποστηρίξει ότι μέχρι το τέλος του κόσμου η Άγκυρα θα  υποστηρίζει τα Σκόπια, όπως σημειώνει η ‘Ούτρινσκι Βέσνικ’.

«Αν, σύμφωνα με τους Μάγια αυτή η ημέρα σηματοδοτεί το τέλος του κόσμου, τότε έχω επιλέξει να βρίσκομαι εδώ, στα Σκόπια, στο σπίτι μου στη Μακεδονία. Τα τελευταία είκοσι χρόνια η πρόοδος στις σχέσεις μας θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της ιστορίας», είπε ο Νταβούτογλου με την ευκαιρία της τελετής για τον εορτασμό της εικοστής επετείου από την εγκαθίδρυση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των Σκοπίων και της Τουρκίας.

«Σας διαβεβαιώνω ότι η τουρκική κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος και τα 75 εκατομμύρια των Τούρκων σας έχουν ως φίλους και η φιλία αυτή θα διαρκέσει για πάντα. Η παρουσία μου σήμερα στα Σκόπια, είναι μία ακόμη επιβεβαίωση ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα Σκόπια πάντα και παντού», διαβεβαίωσε ο Νταβούτογλου.

Εμείς θα του πούμε ότι το για "πάντα" στις σχέσεις κρατών είναι μια λέξη που δεν αντικατοπτρίζει ποτέ την πραγματικότητα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Nα γιατί χρειάστηκαν αποστάτες-καβάτζα από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» οι τροϊκανοί κι η συγκυβέρνηση… Στα δύο η ΔΗΜΑΡ… ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/12/n_21.html#ixzz2FmSvLCZt


Εσωκομματική κρίση έχει ξεσπάσει στη ΔΗΜΑΡ μετά την απόρριψη της πρότασης για συμμετοχή του κόμματος στο Φόρουμ για την Κεντροαριστερά και την επιφύλαξη του Φώτη Κουβέλη να «συγχρωτιστεί» περαιτέρω με το ΠΑΣΟΚ.
Η αρνητική υποδοχή της…
Εκτελεστικής Επιτροπής στην εισήγηση Μπίστη-Μαργαρίτη για συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στο Φόρουμ είχε ως αποτέλεσμα την παραίτηση του πρώτου από τη θέση του υπεύθυνου Διεύρυνσης του κόμματος, ενώ παράλληλα ανέδειξε τις δύο γραμμές που υπάρχουν στο εσωτερικό.
Καταλυτικό ρόλο για την απόρριψη της εισήγησης στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ είχε ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης, ο οποίος βλέπει με επιφύλαξη τον  περαιτέρω «συγχρωτισμό» του κόμματός του με το ΠΑΣΟΚ, κάτω από την ομπρέλα του Φόρουμ.
Πηγές από το κόμμα εκφράζουν το φόβο να χαθεί η αυτονομία και η αυτοτέλεια της ΔΗΜΑΡ, που επιθυμεί να παίξει κυρίαρχο ρόλο στην ανασύσταση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού, εάν μπει στο Φόρουμ.
Και ενώ επισήμως δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση στο ερώτημα γιατί απερρίφθη η εισήγηση Μπίστη, στο παρασκήνιο το κόμμα του Φώτη Κουβέλη είχε ήδη «διχαστεί» εδώ και ημέρες για το θέμα αυτό, όπως τονίζουν ΤαΝέα.
Aπό τη μία πλευρά είναι στελέχη, όπως ο Νίκος Μπίστης, ο Θόδωρος Μαργαρίτης, ο Γρηγόρης Ψαριανός, τάσσονται υπέρ του να μπει και η ΔΗΜΑΡ «χωρίς προαπαιτούμενα» – όπως και το ΠΑΣΟΚ – στο Φόρουμ για την Κεντροαριστερά, και από την άλλη όσοι βλέπουν με σκεπτικισμό το άνοιγμα.
Στη σφαίρα επιρροής της πρώτης πλευράς πιστώνεται και ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Σπύρος Λυκούδης, ο οποίος ωστόσο, εξαιτίας του θεσμικού του ρόλου, κρατάει ίσες αποστάσεις. Υπέρ της συμμετοχής στο Φόρουμ είναι και στελέχη όπως ο Δημήτρης Χατζησωκράτης και ο Σταύρος Λιβαδάς.
Αντίθετα, κατά έχουν τοποθετεί στελέχη όπως ο υπεύθυνος προγράμματος Σάκης Παπαθανασίου, ο βουλευτής Γιάννης Πανούσης και ο σύμβουλος επικοινωνίας Γιάννης Κακουλίδης.

ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗΣ Δ.Α.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 6ου ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑ.Λ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΗ Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης προσέφερε τρόφιμα και ρουχισμό στο 6ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. ΘεσσαλονίκηςΑναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.seath.gr


Κατόπιν επιστολής που απέστειλε στις 12/12/2012 η Διευθύντρια του 6ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ., κυρία ΜΠΑΛΤΖΑΚΗ Αικατερίνη, προς την Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, προκειμένου να συνδράμει στην προσπάθεια του σχολείου και του 15μελούς για ενίσχυση των οικογενειών των μαθητών που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, με τρόφιμα και ρούχα, οι υπηρετούντες συνάδελφοι της Δ.Α.Ε.Θ. ( Επιτελείο – Υ.ΜΕ.Τ. – Υ.Α.Τ. – Ε.Κ.Α.Μ. – Τ.Π.Π. ) ‘’αγκάλιασαν’’ αυτή την πρωτοβουλία ανταποκρινόμενοι άμεσα και μέσα σε λίγες μόνο ημέρες, από το υστέρημά τους, συγκέντρωσαν μεγάλες ποσότητες ΤΡΟΦΙΜΩΝ και ΡΟΥΧΩΝ τα οποία και παρέδωσε στο 6ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Θεσσαλονίκης ο Πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής που συστήθηκε από την Δ.Α.Ε.Θ. για τον σκοπό αυτό.

Η Ελληνική Αστυνομία και οι υπηρετούντες σε αυτή Αστυνομικοί αποδεικνύουν για πολλοστή φορά, εμπράκτως, ότι η προσφορά στον συνάνθρωπο αποτελεί ύψιστο καθήκον.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο: www.seath.gr

Απίστευτο!!! Θα μας ψεκάσουν για... λύσσα!!!Πολλά έχουν ειπωθεί τον τελευταίο καιρό σχετικά με τους χημικούς αεροψεκασμούς και όπως φαίνεται, δεν πρόκειται απλά για ένα «ανέκδοτο» αφού την Πέμπτη....
ανακοινώθηκε  επίσημα ότι το Φεβρουάριο και το Μάρτιο, θα πραγματοποιηθούν ρίψεις «αντιλυσσικών εμβολίων» από αέρος στην Κεντρική Μακεδονία!

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Δημήτρη Ευθυμιάδη, οι ψεκασμοί θα γίνουν με αφορμή την εκδήλωση ενός ακόμη κρούσματος λύσσας σε κυνηγόσκυλο που δάγκωσε παιδάκι πριν από λίγες μέρες στο νομό Πέλλας.

Προηγήθηκαν δύο κρούσματα λύσσας σε κόκκινες αλεπούδες σε περιοχές του νομού Κιλκίς.

Όπως ο ίδιος, πρόσθεσε, έχει ζητηθεί η προμήθεια αντιλυσσικού ορού καθώς, όπως διαπιστώθηκε, υπάρχουν ελάχιστοι στα νοσοκομεία, ενώ εκ μέρους της Περιφέρειας έχουν ληφθεί τα μέτρα που προβλέπονται ενώ έγιναν ενημερωτικές συσκέψεις με τους αρμόδιους από τις επιμέρους περιφερειακές ενότητες αλλά και τους δήμους.

ΠΗΓΗ

ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ, ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ, ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

ΤΟ «ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑΣ» ΤΟΥ SYRIZA

TROFIMA-PEIRAIAS

«ΟΣΑ ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ»

Με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, έγινε η διανομή τροφίμων της Χρυσής Αυγής (δε δίνει και κανένας άλλος…) σε απόρους, ανέργους και λοιπούς έχοντες ανάγκη Έλληνες.
Οι αμερικανοκομμουνιστές του SYRIZA, που δε δίνουν ούτε δεκάρα τσακιστή για τη φτώχια (αυτοί μόνο να εισπράττουν την παχυλή κρατική επιχορήγηση ξέρουν), παρά μόνο λόγια μεγάλα… αλληλεγγύης, αντί να σκάσουν, εξέδωσαν μια περίπτυστη ανακοίνωση, γεμάτη ψεύδη και τερατολογίες, που θυμίζει τη γνωστή λαϊκή παροιμία «όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια». Το «δελτίο τύπου» υπογράφεται από τη δημοτική παράταξη του SYRIZA «Το Λιμάνι της Αγωνίας» (η επωνυμία «Το Λιμάνι της Κοινωνικής Αναλγησίας» τους πάει καλύτερα…), κι έχει τον… γκανγκστερικό τίτλο «Φιλάνθρωπες Συμμορίες» (προφανώς επηρεασμένοι από το… Χόλλυγουντ). Ιδού:
«H Χρυσή Αυγή αφού ψήφισε μαζί με τους εντεταλμένους του Μνημονίου το κουκούλωμα της Λίστας Λαγκάρντ στη Βουλή μόλις προχθές (σ.σ. 1ο ψέμα!), αφού μέσα στην εβδομάδα που πέρασε έδειρε έναν βουλευτή και αρκετούς μετανάστες (σ.σ. 2ο ψέμα), φόρεσε στην πόλη μας την προβιά του φιλάνθρωπου και ανέβηκε στο πρόπυλο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά παριστάνοντας (σ.σ. 3ο ψέμα, τα τρόφιμα μοιράστηκαν κανονικότατα) ότι μοιράζει τρόφιμα στους φτωχούς Έλληνες. Αυτό μας φέρνει στο νου εικόνες από άλλες κοινωνίες στις οποίες ενδημεί η φτώχια: Μαφιόζοι στη Σικελία, μεγαλέμποροι κοκαΐνης στο Μεξικό και τη Βραζιλία, εγκληματίες ολιγαρχικοί στη Ρωσία, μοιράζουν επιδεικτικά τις Κυριακές και τις γιορτές, χαρτονομίσματα και μικρά δωράκια στο «φτωχό λαό» νομίζοντας ότι έτσι ξεπλένουν τα χέρια τους από το αίμα».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...