Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2012

Καναδικά μαχητικά θα συνοδεύσουν τον Άγιο Βασίλη


Το υπουργείο Άμυνας του Καναδά ανακοίνωσε την Κυριακή την παραχώρηση 4 καταδιωκτικών για τη συνοδεία του Σάντα Κλάους (Αϊ Βασίλη) με τα χριστουγεννιάτικα δώρα στον εναέριο χώρο της χώρας.
Οι μετακινήσεις του Σάντα Κλάους από το 1955, «παρακολουθούνται» από την Ενωμένη Διοίκηση της Αεράμυνας της Βόρειας Αμερικής, η οποία διευθύνει τα συστήματα Αεράμυνας και Αντιπυραυλικής Άμυνας του Καναδά και των ΗΠΑ.
Για αυτό τον σκοπό χρησιμοποιούνται 47 ραντάρ, που είναι αναπτυγμένα στις βόρειες και τις ανατολικές περιοχές των δύο χωρών, καθώς επίσης και οι δορυφόροι σε γεωστατική τροχιά, εφοδιασμένοι με αισθητήρες υπερύθρων: θεωρείται ότι αντιδρούν στην θερμική ακτινοβολία που εκπέμπεται από την κόκκινη μύτη του ελαφιού Ροδόλφου.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αλαβάνος > «Όσοι έχουν βρεθεί σε κυβερνητικές θέσεις την περίοδο της κρίσης, θα έπρεπε να ήταν στη φυλακή»


Συνέντευξη στην Χρύσα Κλειτσιώτη - Σκληρή κριτική σε όλους όσοι βρέθηκαν σε κυβερνητικά αξιώματα από τότε που η κρίση ήρθε στο κατώφλι της χώρας, ασκεί ο Αλέκος Αλαβάνος μιλώντας στο newpost.gr. «Ενώ φαίνεται γελοίο το γεγονός ότι δεν καταλαβαίνουν, στην Ελλάδα πρέπει να μην καταλαβαίνουν γιατί είναι ένα ελαφρυντικό για τους ίδιους. Αλλιώς θα έπρεπε να ήταν φυλακή όσοι έχουν ηγηθεί, όσοι έχουν βρεθεί σε κυβερνητικές θέσεις αυτή την περίοδο». Παράλληλα χαρακτηρίζει για άλλη μια φορά, μονόδρομο την έξοδο της χώρας από το ευρώ. «Η άποψη αυτή βγαίνει από μια παγκόσμια πείρα. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Η δημοσιονομική λιτότητα, η κατάργηση του κράτους πρόνοιας και η ασύληπτη μείωση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων οδηγεί μια χώρα σ' ένα σπηράλ ύφεσης το οποίο τελικά θα οδηγεί σε μια κοινωνική έκρηξη».

Ο κ.Αλαβάνος εντοπίζει υπόγειο αναβρασμό στην κοινωνία που αργά ή γρήγορα εκτιμά ότι θα οδηγήσει σε υφαιστιακή έκρηξη.

«Υπάρχει από κάτω και είναι όπως τα υφαίστια που οπτικά τουλάχιστον, δεν σε προειδοποιούν. Ωστόσο, οι επιστήμονες μπορούν να σου πουν ότι σε ένα χρόνο θα έχει σεισμό ή θα γίνει υφαιστιακή έκρηξη. Με τον ίδιο τρόπο όλοι οι σοβαροί οικονομικοί αναλυτές μιλάνε ακόμη και για εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα. Δεν είναι αστεία. Όταν λέμε εμφύλιο πόλεμο εννοούμε ότι ο ένας θα βγάζει το μάτι του άλλου».

Ο άνθρωπος που επι σειρά ετών ηγήθηκε της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Ελλάδα χαρακτηρίζει απελπιστική την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα που κατά τη γνώμη του δυσκολεύεται να επιβιώσει. «Έχουμε φτάσει σε απελπισία πολύ εκτεταμένων κοινωνικών στρωμάτων».

Ο κ. Αλαβάνος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις απανωτές αυτοκτονίεςστην Ελλάδα και ζητά να μη συμβιβαστούν οι έλληνες πολίτες με το δραματικό φαινόμενο. «Αρχίζουμε και τις συνηθίζουμε. Είναι μια ειδησούλα κι αυτή. Δεν πρέπει να είναι έτσι γιατί δείχνει μια κοινωνία η οποία από κάτω βράζει και είναι σε απόγνωση. Και δεν πρέπει να συμφιλιωθούμε με αυτή την κατάσταση».

Επικαλούμενος την έκθεση του ΔΝΤ για την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας του 2012 που δόθηκε στη δημοσιότητα τέλη Οκτώβρη, ο κ. Αλαβάνος εξαπολύει σφοδρή επίθεση προς τους κυβερνητικούς εταίρους αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι στην Ελλάδα δεν διαβάζουν, την ώρα που οι επιστήμονες του ΔΝΤ της κλείνουν το μάτι και της λένε: είναι ώρα να φύγεις από το ευρώ.

«Έγινε μια μελέτη σε περιπτώσεις τέτοιων κρίσεων τον τελευταίο αιώνα στις Ηνωμένες Πολιτείες, στη Μεγάλη Βρετανία, το Βέλγιο, την Ιταλία, τον Καναδά και την Ιαπωνία. Δύο είναι τα συμπεράσματά τους. Πρώτον, αν θες να φύγεις από την ύφεση που σε ρίχνει η ανάγκη να πληρώσεις το χρέος πρέπει να έχεις ανάπτυξη. Δεύετερον, αν θες να έχεις ανάπτυξη δεν μπορεί να έχεις πολιτικές δημοσιονομικής λιτότητας και πρέπει να έχεις ένα νόμισμα το οποίο είναι ανταγωνιστικό, είναι υποτιμημένο σε σχέση με αυτό που είχες, προκειμένου να μπορέσεις να κινητοποιήσεις την παραγωγή, να αυξήσεις τις εξαγωγές σου, να μειώσεις τις εισαγωγές σου κ.λ.π.

Στην πραγματικότητα είναι περίεργο αυτό αλλά οι επιστήμονες του ΔΝΤ κλείνουν το μάτι στην Ελλάδα και της λένε είναι ώρα να φύγεις από το ευρώ. Δεν το πιστεύω μόνο εγώ που εντυπωσιάστηκα όταν διάβασα αυτή την έκθεση. Στην Ελλάδα δεν διαβάζουν. Και η ίδια η λογική των επιστημόνων έρχεται σε σύγκρουση με την επίσημη πολιτική του ΔΝΤ και στηρίζει αν θέλετε προσανατολισμούς σαν κι αυτούς που εμείς στο σχέδιο Β υποστηρίζουμε».

«Το μέτωπο αλληλεγγύης και ανατροπής (Μ.Α.Α.) και όσοι υποστηρίζουν το σχέδιο Β, μαζί με άλλες δυνάμεις μέσα και έξω από τον χώρο της Αριστεράς, συζητούν και προετοιμάζονται ώστε να εκφραστούν από κοινού με την άφιξη του νέου έτους», σημειώνει στο newpost.gr, ο κ. Αλαβάνος.

«Ήδη συναντιόμαστε μέσα στο χώρο της Αριστεράς, όπου παρουσιάζεται μια μεγάλη συσπείρωση. Δεν περιοριζόμαστε όμως στο χώρο της ατριστεράς. Θέλουμε κυρίως να συναντήσουμε δυνάμεις μέσα από την ίδια την κοινωνία, από τον επιστημονικό, τον παραγωγικό χώρο και τις συναντάμε αυτές. Και θέλω να πιστέυω ότι σε όχι μεγάλο διάστημα, στις αρχές του νέου χρόνου, αυτό το ρεύμα θα μπορέσει να εκφραστεί πάνω σε συγκεκριμένες ενέργειες και αιτήματα».

Άλλωστε όπως εξηγεί, είναι εποχή που γίνονται συζητήσεις και διαβουλεύσεις. Αν και δεν επιθυμεί να μπει στη διδικασία συζήτησης για τον

ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέκος Αλαβάνος αφήνει σαφείς αιχμές, αναφέροντας ότι «η πολιτική αυτή που λέει όχι στο μνημόνιο και ναι στην ευρωζώνη, είναι πολιτική η οποία δεν έχει καμία βάση. Αλλά νομίζω ότι είναι σαφές πως είμαστε σε μια διαδικασία συνεχών εξελίξεων. Το βιώνουμε τους τελευταίους μήνες και θα συνεχιστεί και σε κοινωνικό και σε πολιτικό επίπεδο. Να ξέρετε, ως μετεωρίτες εμφανίζονται κι εξαφανίζονται πρόσωπα, δυνάμεις κ.λ.π. Που είναι το ΠΑΣΟΚ, που είναι ο Παπανδρέου, που είναι ο Παπακωνσταντίνου που έβγαινε κάθε λίγο στο CNN; Αλλάζουν πάρα πολύ τα πράγματα, υπάρχει μια μεγάλη ρευστότητα και μια μεγάλη κινητικότητα μέσα στο λαό και γνωρίζεις ότι θα υπάρχει μια επιδείνωση το 2013.

Θα είναι ακόμα χειρότερα από αυτή την άθλια κατάσταση που ζούμε. Εξάλλου το προβλέπει και η ίδια η κυβέρνηση με το 4-4,5% ύφεση για το 2013. Επομένως θα έχουμε εξελίξεις και μην τις βλέπετε μόνο στο αν θα γίνουν εκλογές. Θα ρθουν πάρα πολλά καινούρια στοιχεία και πιστέυω ένα ελπιδοφόρο από αυτά θα είναι αυτό το ρεύμα, ας το πούμε, διακριτής αποχώρησης από την ευρωζώνη».


newpost  

Ζωή Κωνσταντοπούλου, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που ανέλαβε ρόλο Γενικού Εισαγγελέα στη Βουλή


Ζωή Κωνσταντοπούλου, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που ανέλαβε ρόλο Γενικού Εισαγγελέα στη Βουλή

Όπως ο πατέρας της Νίκος Κωνσταντόπουλος έμεινε στην ιστορία με τον ρόλο του «αγέλαστου κακού» ως κατήγορος στην «δίκη του αιώνα» για το σκάνδαλο Κοσκωτά έτσι και η κόρη του Ζωή Κωνσταντοπούλου ξεκινάει τη βουλευτική της καριέρα φέρνοντας τη Βουλή στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Επικοινωνιακό τέχνασμα για να ξεχωρίσει ή αρχή μιας φιλόδοξης πορείας που μπορεί να την οδηγήσει και στην κορυφή του ΣΥΡΙΖΑ;..

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, 36 ετών, είναι κόρη του πρώην προέδρου του Συνασπισμού Νίκου Κωνσταντόπουλου και της δημοσιογράφου Λίνας Αλεξίου, η οποία μετά από χρόνια καριέρας στην εφημερίδα «Τα Νέα» είναι σήμερα μέλος του ΕΣΡ. Σπούδασε Νομική στην Αθήνα, στη Σορβόννη και στο Πανεσπιτήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης, με ειδίκευση στα ανθρώπινα δικαιώματα και το ποινικό δίκαιο.
Η εμπλοκή της στη μάχιμη δικηγορία ξεκίνησε το 2003 και πολύ γρήγορα ξεχώρισε αναλαμβάνοντας πολύκροτες υποθέσεις, όπως η εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και η σκοτεινή υπόθεση του Κώστα Τσαλικίδη που βρήκε τραγικό θάνατο με την αποκάλυψη του σκανδάλου των τηλεφωνικών υποκλοπών. Ακολουθεί τον πατέρα της στις δίκες και είναι χαρακτηριστικό ότι επιλογή του κ. Κωνσταντόπουλου ως προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός τον βρήκε στην Αμφισσα όπου συμμετείχε, μαζί με την κόρη του Ζωή, στη δίκη της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ως δικηγόρος της οικογένειάς του.
Η Ντόρα Μπακογιάννη την είχε κατηγορήσει, με πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα «Τα Νέα» ότι ήταν δικηγόρος και του Γιάννη Σερίφη που εμπλέκονταν στην υπόθεση τρομοκρατίας της 17Ν αλλά αθωώθηκε.
Η κυρία Κωνσταντοπούλου δεν άργησε να εξαπολύσει επίθεση στα Νέα και στην κυρία Μπακογιάννη:
«Ο Γιάννης Σερίφης, τον οποίο είχα την τιμή να υπερασπισθώ από κοινού με τους έγκριτους συναδέλφους Σπύρο Φυτράκη και Γιάννη Ιωαννίδη (τ. Γ.Γ. του Υπουργείου Δικαιοσύνης), έχει αθωωθεί αμετακλήτως για την υπόθεση αυτή και μάλιστα δύο φορές, αφού είχε το θλιβερό προνόμιο να στοχοποιείται κατ' επανάληψη από μηχανισμούς τους οποίους ενοχλούσε η δράση του υπέρ των δικαιωμάτων και της δημοκρατίας. Η κυρία Μπακογιάννη προφανώς λησμόνησε και αυτήν την... «λεπτομέρεια» ανέφερε σε ανακοίνωσή της.
Εισαγγελέας στη Βουλή

Ο Αττίλας εγκατέστησε το «μάτι» του Big Brother - Οι Τούρκοι καταγράφουν καρέ-καρέ τις κινήσεις των Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα


Οι Τούρκοι καταγράφουν καρέ-καρέ τις κινήσεις των Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα. Εγκατέστησαν υπερσύγχρονα συστήματα παρακολούθησης κινητής τηλεφωνίας. Πολιτικές διαστάσεις αγγίζει το θέμα για το οποίο επικαλούνται πληροφορίες μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, ο Αττίλας εγκατέστησε πρόσφατα στις κατεχόμενες περιοχές υπερσύγχρονα συστήματα παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων μέσω των οποίων καταγράφει βήμα προς βήμα τις κινήσεις των Ελληνοκυπρίων, αφού περάσουν το οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου.

Η ηγεσία της αστυνομίας δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει την είδηση και δηλώνει άγνοια για το συγκεκριμένο θέμα, αναφέροντας ότι δεν έχει οποιεσδήποτε πληροφορίες ή στοιχεία που να καταδεικνύουν του λόγου το αληθές.
Πληροφορίες του newsit αναφέρουν ότι η πρώτη αναφορά για εγκατάσταση συστήματος παρακολούθησης τηλεφωνικών συνδιάλέξεων στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου, έγινε πριν από λίγες μέρες σε λεγόμενο δικαστήριο της Κερύνειας από ψευδοαστυνομικό κατά την προσπάθεια του να αποσπάσει την παραδοχή υπόπτων σε υπόθεση κυκλοφορίας πλαστών χαρτονομισμάτων. Ανάμεσα στους υπόπτους της εν λόγω υπόθεσης ήταν και δύο Ελληνοκύπριοι.

newsit.com.cy

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων για επώνυμους στον Κορυδαλλό

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων για επώνυμους στον Κορυδαλλό

Από τα χλιδάτα στέκια του Κολωνακίου, τα λαμπερά σουαρέ στις ολοφώτιστες βίλες των βορείων και νοτίων προαστίων και τα εξεζητημένα πάρτι κεντρικών ξενοδοχείων, φέτος το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων θα είναι σε σχέση με το παρελθόν λιτό και…
στενάχωρο.
Για πρώτη φορά θα γιορτάσουν, αναγκαστικά, στον ίδιο χώρο ο άλλοτε κραταιός υπουργός του ΠΑΣΟΚ Ακης Τσοχατζόπουλος, ο «βασιλιάς» της κοσμικής Αθήνας Λάκης Γαβαλάς, ο «εμβληματικός» ποδοσφαιρικός παράγοντας Μάκης Ψωμιάδης, οι μπον βιβέρ ιδιοκτήτες των εταιρειών Energa και Hellas Power, ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος και ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Θεσσαλονίκης Γιώργος Σαχπατζίδης. Στο ρεβεγιόν στη... VIP πτέρυγα οι πανάκριβες σαμπάνιες δεν θα ρέουν άφθονες, ωστόσο το εορταστικό μενού δεν θα είναι από το… καζάνι της φυλακής. Σακούλες με γλυκά και άλλα τρόφιμα αναμένεται να καταφθάσουν από συγγενείς, ενώ δόθηκαν και ειδικές παραγγελίες στο μίνι μάρκετ των φυλακών.
Με την ανάμνηση των φανταχτερών εξόδων, των ολονυχτιών στα κέντρα διασκέδασης και των ταξιδιών με ιδιωτικά λίαρ τζετ στην Κωνσταντινούπολη καθώς και σε άλλους εξωτικούς προορισμούς θα κάνει Χριστούγεννα το άλλοτε golden boy της υψηλής αθηναϊκής κοινωνίας Βασίλης Μηλιώνης. Ο πρώην ιδιοκτήτης της Hellas Power θα περιοριστεί φέτος στο μίζερο «εορταστικό πρόγραμμα» του ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού, όπου νοσηλεύεται από την πρώτη ημέρα της προφυλάκισής του.

Η προφυλάκιση του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στις φυλακές Κορυδαλλού και η μεταφορά του στην 6η VIP πτέρυγα προκαλούν χωροταξικές ανακατατάξεις, καθώς πλέον η συγκέντρωση επώνυμων κρατουμένων σε αυτή έχει δημιουργήσει συνωστισμό.

TV με άρωμα παστουρμά!


Του Φαήλου Κρανιδιώτη - Ποτέ τους τα αφεντικά των τηλεοπτικών σταθμών δεν διακρίνονταν για το υψηλό τους ελληνικό φρόνημα. Τεράστιος και εξωθεσμικός ο ρόλος τους στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης και της αισθητικής των πολιτών, της γλώσσας, των προτύπων της νεολαίας.  Ηταν και είναι οι βραχίονες επιρροής και εκβιασμών, τα τμήματα «ψυχολογικού πολέμου» των εθνικών εργολάβων και προμηθευτών, αλλά δεν παύουν να έχουν μεγάλο ρόλο και στη σύγχρονη κουλτούρα. Πάντα το γούστο των εν λόγω αφεντικών ήταν φτηνιάρικο, διαμορφωμένο από την πολλή συνάφεια με τραγουδιάρες, μόδιστρους και «τηλεπερσόνες».

Ετσι είναι πια, δυστυχώς, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, η ψευτοαστική τάξη που έχουμε. Εκτός από τρόφιμοι του κρατικού πρυτανείου, είναι μύστες του ντιριντάχτα και του φαίνεσθαι. Κάποτε, οι αληθινοί αστοί χτίζανε πανεπιστήμια, σχολεία και αγόραζαν θωρηκτά για τους εθνικούς αγώνες. Τούτοι εδώ, όταν δεν είναι πρώτο τραπέζι πίστα, παριστάνουν τους φιλάνθρωπους με φορολογική έκπτωση ή αγοράζουν πίνακες, που τους επιδεικνύουν στις δεξιώσεις τους, όπως τις γκόμενές τους. Ετσι και τα τηλεοπτικά μαγαζιά τους, παραμάγαζα της βασικής μπίζνας «μπετά, σίδερα, όπλα κ.λπ.», είναι ανάλογης αισθητικής, κάτι μεταξύ Αθηνών Αρένα και βιντεοταινίας του ταλαντούχου Στάθη Ψάλτη, με λίγο «προοδευτικό» περίχυμα.

Οι οικονομικοί μάνατζέρ τους διαπιστώνουν ότι η εύκολη τηλεθέαση και το εύκολο κέρδος έρχεται όταν χαϊδεύεις και ερεθίζεις τα χαμηλότερα ένστικτα του πλήθους.

Ετσι μετέτρεψαν τις ειδήσεις σε δραματουργικό δημιούργημα και τις εκπομπές ποικίλης ύλης σε μια τεράστια, εθνικής εμβέλειας, κλειδαρότρυπα. Μέχρι ευφάνταστες αναπαραστάσεις εγκλημάτων με υποβλητική μουσική βλέπουμε, ενώ τα γεγονότα δεν ανακοινώνονται και αναλύονται αλλά με κραυγές διαστρεβλώνονται ή καμιά φορά αποκρύπτονται.

Οσον αφορά τον «επιχειρηματικό πατριωτισμό» των αφεντικών, είναι πιο σπάνιος κι από λευκό ελέφαντα.

Φραγκοφονιάδες, απάτριδες και αδίστακτοι, δεν δίνουν πλέον σχεδόν ούτε δεκάρα για μια στοιχειωδώς ποιοτική ελληνική παραγωγή. Αγοράζουν από το πανέρι τη σαβούρα των Τούρκων, επιδοτούμενη από την Ε.Ε., παρακαλώ, προωθώντας έτσι μια πολιτική «εξοικείωσης με τον εχθρό» και προβάλλοντας μια ψευδή εικόνα της Τουρκίας. Δεν θα δείτε ποτέ τη γενοκτονία, τον επεκτατισμό, την εξαθλίωση των γυναικών και των εθνικών μειονοτήτων κάτω από τον ισλαμοφασισμό, πίσω από τη γύφτικη γκλαμουριά των τουρκοσίριαλ.
Τεράστια πλέον η ανεργία στους Ελληνες ηθοποιούς, σκηνοθέτες, τεχνικούς, σεναριογράφους.

Μύθος, ψεύδος ασύστολο ότι «η τέχνη δεν πουλάει». Ναι, σίγουρα δεν πουλάει η ατάλαντη τέχνη, η βαρετή δημοσιοποίηση των διαταραχών του κάθε ψευτοκουλτουριάρη «προοδευτικού», που βαφτίζει την αταλαντοσύνη του «τέχνη για λίγους». Σίγουρα δεν πουλάνε οι ασυνάρτητες ιδεοληψίες ανθρώπων που είναι ανίκανοι να αφηγηθούν μια ενδιαφέρουσα ιστορία με αρχή, μέση, τέλος και ολοκληρωμένους χαρακτήρες, που να αγγίζει την ψυχή του λαού μας, ακουμπώντας στις ρίζες του.

Οποτε αυτό έγινε, όποτε αφιερώθηκαν χρήμα, χρόνος, κόπος, αληθινό ταλέντο για να φτάσει στον κόσμο μια τέτοια δυνατή ιστορία, ο κόσμος την αγκάλιασε, στήθηκε στις ουρές των κινηματογράφων για να τη δει, εξάντλησε τις αλλεπάλληλες εκδόσεις του βιβλίου, έμεινε καρφωμένος και συγκινημένος μπροστά στην τηλεόραση και μίλησε με ενθουσιασμό στους φίλους του γι’ αυτό το σπουδαίο που είδε, άκουσε, διάβασε.
Ομως τα αφεντικά του ντιριντάχτα, του «Μεγάρου» και του δημόσιου ταμείου δεν δίνουν δεκάρα γι’ αυτά. Μια ολόκληρη καλλιτεχνική γενιά αφανίζεται άνεργη. Ο αληθινός πλούτος μας, δεν θα βαρεθώ ποτέ να το γράφω, δεν ήταν και δεν θα είναι ποτέ οι πρώτες ύλες, η ΑΟΖ, μέταλλα, γεωργικά προϊόντα, εμπορικά πλοία. Πάντα θα είναι πρωτίστως οι Ανθρωποι, οι Ελληνες. Αυτοί κουμαντάρουν τα μπάρκα, οργώνουν τη γη, αυτοί θα βρουν και θα αντλήσουν το αέριο ή το πετρέλαιο, αυτοί τα πάντα.

Το ίδιο και στην τέχνη, άνθρωποι τη δημιουργούν και την υπηρετούν και όχι τα άψυχα. Κομμάτι της, όταν δεν ευτελίζει και ευτελίζεται, μπορεί να είναι και η ιδιωτική τηλεόραση, που θυμίζουμε ότι λειτουργεί πάνω στην εθνική περιουσία των συχνοτήτων. Αρα τα αφεντικά τους δεν πρέπει να κάνουν ό,τι θέλουν. Για να αντιμετωπιστούν η αισθητική έκπτωση και ο αφελληνισμός της ελληνικής τηλεοπτικής παραγωγής, πρέπει να υποχρεωθούν από την Πολιτεία να ανεβάσουν γενναία το ποσοστό των νέων ελληνικών παραγωγών. Και κυρίως να επιβληθεί ένας αυστηρός ποιοτικός έλεγχος στο τι προβάλλουν γενικά. Πήξαμε στον νταλκά με άρωμα παστουρμά…
(Δημοσιεύεται στην “Κυριακάτικη Δημοκρατία”)

antinews

Τα αλβανικά ΜΜΕ παρουσιάζουν την Κόνιτσα ως αλβανικό έδαφος!


Κάνουν έκκληση σε αλβανούς επιχειρηματίες να αγοράσουν "ιστορικά" κτήρια στην Κόνιτσα!

Ρίχνουν κι άλλο λάδι στην φωτιά εθνικισμού…

Τα αλβανικά ΜΜΕ, συνεχίζουν να ρίχνουν λάδι στη φωτιά του εθνικισμού και ενισχύουν την ανθελληνική τους καμπάνια.

Αυτή τη φορά, ήταν το τηλεοπτικό κανάλι Top Channel σε εκπομπή της Πέμπτης, 19 Δεκεμβρίου, που προετοίμασαν και παρουσίασαν οι δημοσιογράφοι Sokol Βalla και Ilir Ikonomi.

Η εκπομπή ήταν αφιερωμένη σε μια ιστορική προσωπικότητα της αλβανικής κοινωνίας, τον Φαϊκ Κονίτσα, δημοσιογράφο και συγγραφέα της δεκαετίας του ΄30 - ΄40.Οι δύο δημοσιογράφοι ταξίδεψαν  στην Κόνιτσα, που όπως ομολόγησαν στην εκπομπή, έψαχναν τα ίχνη της οικογένειας «Κονίτσα» (Σίσκο).

Η σφαγή των Αλβανών στην Τριπολιτσά το 1779 - Tί έλεγε ο πατέρας του Κολοκοτρώνη για τους αλβανούς


Στην Πελοπόννησο μετά το τέλος των επαναστατικών κινημάτων, έμειναν «οι γιοι της λαφυραγώγησης» οι Αλβανοί ...;.. οι οποίοι διέπραξαν φρικαλεότητες και κακουργήματα και εξάντλησαν την μανία τους στους Έλληνες ρημάζοντας τον τόπο για εννιά χρόνια 1770 με 1779 και τέλος αποφάσισαν να μείνουν στην Πελοπόννησο. Αυτή η κατάσταση όμως δεν συνέφερε μήτε στην Πύλη και στην αρχή με προτροπές και απειλές προσπαθούσε να φέρει πειθαρχία, αυτοί όμως ποδοπατούσαν τα θρησκευτικά σύμβολα και τα σουλτανικά φιρμάνια και μάλιστα άρχισαν να παρενοχλούν και τους Τούρκους.

Ο Σουλτάνος τώρα πια διέταξε την εξόντωσή τους. Εκτελεστής αυτής της απόφασης ήταν ο φιλέλληνας Χασάν Τζεζαιρλής. Με 30.000 ένοπλους κινήθηκε κατά τους, οι Αλβανοί μόλις έμαθαν τις κινήσεις των Τούρκων έσπευσαν να δηλώσουν «πιστοί υπήκοοι του Σουλτάνου και το μόνο που ζήταγαν ήταν δικαιοσύνη, και εφ όσον τους πλήρωναν τα χρήματα που τους όφειλαν νόμιμα οι Πελοποννήσιοι, αμέσως θα εκκένωναν την χώρα». Ο Σουλτάνος έστειλε ένα νομοδιδάσκαλο να δει τι είδους απαιτήσεις είχαν οι Αλβανοί και ταυτόχρονα ο Χασάν έπλευσε στα νερά της Πελοποννήσου. Ο νομοδιδάσκαλος διαπίστωσε το άδικο των αλβανικών απαιτήσεων, αλλά από φόβο δεν εξέδωσαν απόφαση.
Τις διαθέσεις των Ελλήνων και των Τούρκων έναντι των Αλβανών εκφράζει παραστατικά το ακόλουθο δημοτικό: Να κάνουμε το ένα μας και τούρκοι και ραγιάδες τον τόπο να παστρέψουμε από τους αρβανιτάδες. Οι Αλβανοί σαν έμαθαν ότι θα συμπράξουν εναντίον τους και η Μοραΐτικη κλεφτουριά τους έστειλαν την πιο κάτω επιστολή:
Κλεφτοκαπετανα οι Μωραϊτες, Δεν εκάματε καλά να σμίξετε με τούς Τούρκους και να 'ρθήτε να μας βαρέσετε. Ναίσκε ορέ, δεν το παντέχομε ετούτο το πράμα και σαν εσείς είχατε αιτίγια μαζί μας, τότενες να 'ρχούσασταν παλικαρίσια να τα βάζαμε ορέ τα πράματα στην καλή την στράτα. Μα το Θεό, δε σας λέμε ψέματα, ακούστε ταις γραφαίς και ταις ορμήνειές μας, γιατί το ταχύ οι Τούρκοι θε να βαρέσουνε και σας όλους, και θα σας σκοτώσουνε.
Ελάτε σαν καλά παλικάρια που είσαστε να τα συμφωνήσουμε, μην καρτερείτε. Τριπολιτζά στη 8 Ιουλίου 1779 οι γενικοί αρχηγοί, Αλή Χατζή Οσμάν Μπέης και Σουλεϊμάν Μπέη Οι Έλληνες απάντησαν με την πιο κάτω επιστολή: "Αρβανίτες, Το γράμμα σας το ελάβαμε και σας γράφομεν και ημείς ότι ποτέ δεν είχαμεν σκοπό για να ανταμωθώμεν με τους Τούρκους, διότι και αυτούς τους θεωρούμεν κακούς εχθρούς μας, και νάρθουμε να σας χτυπήσουμε.
Τα θέλατε εσείς, γιατί από τον καιρό που γίνηκε το σεφέρι [σήμ: η επανάσταση] το Μάρτι το έτος 1769 και εμβήκατε στο Μωριά για να βοηθήσετε τους Τούρκους και να χτυπήσετε εμάς τους Μοραΐτες, δέκα χρόνια γένουνται από καιρό εκείνον έως σήμερα, πού μας ετυρρανίσατε, μας εγδύσατε εσκοτώσατε τους πατέρες μας, τις μητέρες μας, τα αδέρφια μας, τις γυναίκες μας, τα παιδιά μας, τους συγγενείς και τους πατριώτες μας. Και μας κάματε τέτοια πολλά κακά που εμείς δεν μπορούμε πλιώ να σας χωνεύουμε και ούτε να σας συγχωρήσομε, για δαυτό μαζωχθήκαμε ούλοι δω πέρα να σας χτυπήσομε και με τη δύναμη του Θεού -αν μπορέσωμε- να σας διώξωμε πλιώ απ' το Μωριά. Αν εσείς θέλετε για να πολεμήσουμε και να σκοτωθούμε, εμείς σας συγχω
ρούμε για όλα τα χάλια πού μας εκάματε, και ελάτε μερικοί από όλους σας να μας φέρτε τα άρματα σας, και να μας δώσετε όσα χρήματα έχετε στα κιμέρια σας πού τα μαζώξατε από τους πατριώτες μας, και ύστερα να σας στείλουμε με μεγάλο σιγουρητά στην πατρίδα σας.
Ελάτε και σας καρτερούμε, γιατί πάν' κείνα που ξέρατε. Ελάτε το ταχύ, αλλοιώς θα το μετανοήσετε. Από Τρίκορφα 10 Ιουλίου έτος 1779 Με την συμφωνία από όλους τους κλέφτες και τους αρματολούς του Μωριά, υπογράφουμε εμείς οι πρώτοι αρχηγοί, Κωνσταντίνος Κολοκοτρώνης και Αλέξης Δάρας Οι Αλβανοί με 10.000 άνδρες που διοικούντα από δύο Τόσκιδες οχυρώθηκαν στην Τρίπολη.
Ο Χασάν από το Άργος έφτασε στην Τρίπολη στις 10/7/1779 και μετά από μια λυσσασμένη μάχη οι Αλβανοί ετράπησαν σε φυγή. Υψώθηκε μια πυραμίδα από 4.000 κεφάλια κτισμένα με άμμο και ασβέστη. Το τρόπαιο αυτό διατηρήθηκε για πολλά χρόνια.
Ο Πουκεβίλ που πέρασε από εκεί το 1799 και είδε το «κτίσμα», είχε αρχίσει να καταρρέει λόγω της αποκολλήσεως μερικών κρανίων, ονομάζει το κτίσμα «πυραμίδα». Η «πυραμίδα» διατηρήθηκε μέχρι το 1806-1807.
Οι υπόλοιποι Αλβανοί διασκορπίστηκαν αλλά ο Χασάν τους καταδίωξε και τους αφάνισε. Στην εξολόθρευση αυτή συμμετείχαν και οι Έλληνες, είναι γνωστή η διήγηση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη για την συμμετοχή των Ελλήνων στο ξεπάστρεμα των Αλβανών, ας δούμε ένα μέρος αυτών των διηγήσεων :
«Όταν τους επολέμησεν ο πατέρας μου, οι Αλβανοί του έλεγαν: - Κολοκοτρώνη, δεν κάμεις νισάφι; Και τους λέγει ο πατέρας μου; Τι νισάφι να σας κάμω, όπου ήλθετε και εχαλάσατε την Πατρίδα μου, μας επήρατε σκλάβους και μας εκάμετε τόσα κακά;
Τα κεφάλια των Αλβανών έφτιασαν πύργο εις Τριπολιτσά». Τρόμος κατέλαβε τους θρασύδειλους Αλβανούς που άλλαζαν γλώσσα και ρούχα και κρυβόντουσαν. Το 1780 0 Χασάν με διερμηνέα τον Μαυρογένη πήγε στην Μάνη και διόρισε ηγεμόνα τον Τζανέτο Κουτήφαρη και καθιέρωσε φόρο 30.000 γρόσια. Όταν πήγε στην Τρίπολη ο Χασάν προσκάλεσε για συμφιλίωση τον έξαρχο Γρηγοράκη που όμως τον έπιασε και στον σούβλισε μαζί με τους Μανιάτες που τον συνόδευαν, οι συγγενείς του Γρηγοράκη σε ανταπόδοση της Τουρκικής απιστίας, κατέλαβαν το φρούριο Πασαβά και έσφαξαν 700 οικογένειες Τούρκων.
greekhistoryevents.pblogs.gr
 

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ: Σε κρίσιμο σημείο οι Ελληνο-αλβανικές σχέσεις…Υπάρχει μια περίεργη σιωπή...
Περίληψη της συνέντευξης του Αρχιεπισκόπου στη ΝΕΤ

Τι λέει για τις σχέσεις των δύο χωρών, για την κρίση, για τα φαινόμενα ρατσισμού στο χώρο της εκκλησίας, για τη μάχη του με τον καρκίνο κ.α.
Ο λόγος του απλός, ήρεμος αλλά και επίπονος, αφού η αλήθεια είναι πολλές φορές σκληρή! Ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας, Αναστάσιος, αυτό το Σάββατο στα «Προσωπικά» με την Έλενα Κατρίτση λέει πολλά που όχι μόνο πρέπει να τα ακούσουμε, αλλά να τα ακολουθήσουμε!

- Για τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, λέει ότι:

«Τα δύο τελευταία χρόνια οι σχέσεις έχουν χειροτερέψει... Υπάρχει μια περίεργη σιωπή, στην οποία
έχουν αναδυθεί άλλες δυνάμεις που θα ήθελαν ένταση κι εδώ και στην Ελλάδα. Πρέπει να το προσέξουμε, δεν έχουμε περιθώρια για άλλους πειραματισμούς. Οι δυο λαοί πρέπει να ζήσουν μαζί, να αγωνιστούν μαζί, να προχωρήσουν προς το καλύτερο… Υπάρχουν φωνές που δεν είναι φιλικές… Και υπάρχει ένα κακό, ψάχνουμε κι ανησυχούμε για τις κορώνες που κατά καιρούς ακούγονται και δε βλέπουμε ποια είναι η ρίζα αυτού του θέματος…».

- Για τα φαινόμενα ρατσισμού που τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει πιο έντονα στη χώρα μας, τονίζει:

«Δεν έχει σημασία αν ένας άνθρωπος είναι λευκός ή μαύρος… Πάνω απ’ όλα είναι άνθρωπος. Πρωτίστως χρειάζεται ο σεβασμός στον άνθρωπο, ο οποίος είναι εικόνα του Θεού… Αυτό δε σημαίνει ότι κλείνεις τα μάτια όταν ο άλλος έχει ένα καλάζνικοφ, ούτε ότι η πολιτεία πρέπει να μείνει αδιάφορη όταν η ελληνοαλβανική φιλία...κορυφώνεται στις κοινές συμμορίες... Το κράτος έχει τεράστια ευθύνη…

…Πως επιτρέψαμε στον εαυτό μας τέτοια παρακμή;

ΕΑΒ: Και το 2012 εισέπραξε έμπρακτα τη διεθνή αναγνώριση για τη διεθνή τεχνογνωσία της


ΕΑΒ: Και το 2012 εισέπραξε έμπρακτα τη διεθνή αναγνώριση για τη διεθνή τεχνογνωσία της
Με αφορμή την ολοκλήρωση ενός ακόμα ημερολογιακού έτους, η ΕΑΒ γίνεται καθημερινά αποδέκτης διεθνούς αναγνώρισης για την υψηλή τεχνογνωσία της. Η αναγνώριση αυτή εκφράζεται έμπρακτα και ποικιλοτρόπως μέσα από την καθημερινή επιχειρηματική συνεργασία της εταιρείας, αναφέρει σε επιστολή της η κα. Πολυξένη Λεούση, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων της εταιρίας.
Στο πλαίσιο αυτό -ενδεικτικά και μόνο- ας αναφερθεί ότι:

- η ΕΑΒ πριν λίγες μέρες έλαβε συγχαρητήρια επιστολή από συνεργάτη της με ηγετική θέση στην παγκόσμια αεροναυπηγική σκηνή για την επίτευξη των υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών που ο ίδιος ο πελάτης είχε θέσει για το 2012 και τις συνεχείς προσπάθειες που οδήγησαν στην επίτευξη των τεθέντων στόχων. Η επιστολή αναγνωρίζει ανοιχτά τη δέσμευση της ΕΑΒ στην επιχειρηματική αριστεία και στην αέναη βελτίωση, με στόχο την 100% συμμόρφωση στα ποιοτικά πρότυπα.
- η Rolls-Royce ανανέωσε και τυπικά τη συνεργασία της με την ΕΑΒ με την έκδοση του πιστοποιητικού για την εξουσιοδότηση αυτής ως επισκευαστικό κέντρο του κινητήρα Τ56-501D έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021.
- η Προεδρική φρουρά των Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων εμπιστεύεται την ΕΑΒ για την παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης σε μέλη της για τη συντήρηση αεροσκαφών για ένα διάστημα δύο ετών. Τα μαθήματα ήδη λαμβάνουν χώρα στο Εκπαιδευτικό Κέντρο της ΕΑΒ στην Τανάγρα.
- η εταιρεία συνεχίζεται να δέχεται από πλήθος σημαντικών Οργανισμών τα συγχαρητήρια για τη συμμετοχή της στο Πρόγραμμα nEUROn την ίδια στιγμή που έχει ενεργό ρόλο στις συζητήσεις για την εξέλιξη αυτού ενώ παράλληλα συμμετέχει επάξια σε νέα ερευνητικά προγράμματα.
- η εταιρική φήμη της ΕΑΒ προηγείται και καθημερινά δέχεται αιτήματα επίσημων επισκέψεων από εθνικές αντιπροσωπείες ξένων χωρών. Μόνο το τελευταίο διάστημα, με ιδιαίτερη τιμή υποδεχτήκαμε τους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ του Ιράκ, της Αρμενίας και της Σερβίας ενώ όλο το 2012 υποδεχτήκαμε 15 αντιπροσωπείες ξένων χωρών με επικεφαλής υψηλούς προσκεκλημένους, επιτυγχάνοντας: να προβάλουμε θετικά την εταιρεία -και, βεβαίως, την Ελλάδα- και να διερευνήσουμε κάθε δυνατότητα συνεργασίας. Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία δέχεται τα εύσημα από τους υψηλούς επισκέπτες της και, με εφαλτήριο τη θετική ανταπόκριση, προχωρά σε συγκεκριμένες ενέργειες που δημιουργούν το πρόσφορο έδαφος για υποβολή προσφορών, σύναψη συνεργασιών κ.λπ.
Η αναγνώριση της ΕΑΒ από τους άμεσους –αλλά και δυνητικούς- συνεργάτες της αποτελεί κινητήριο δύναμη για την περαιτέρω πρόοδο της εταιρείας και επίτευξη των στόχων που η ίδια έχει θέσει. Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία –εν μέσω αντίξοων επιχειρηματικών συνθηκών, με αποδεκατισμένο προσωπικό και συχνά αντιμέτωπη με ισοπεδωτικές και αυθαίρετες προσεγγίσεις- δεσμεύεται να συνεχίσει να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες πρώτα και κύρια προς τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας και, βεβαίως, στο σύνολο των πελατών της.

ΟΙ «ΚΟΥΚΟΥΕΔΙΣΜΟΙ», Η “ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ” ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΒΟΥΡΙΑ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

KAVOURIA
Επαναστατική αμηχανία προκαλεί το ασταμάτητο κοινωνικό έργο της Χρυσής Αυγής στους Έλληνες που έχουν ανάγκη, στους τσιφούτηδες του Περισσού, που πετάνε εργαζόμενους στο δρόμο χριστουγεννιάτικα! Και δεν ξέρουν πώς να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο και λένε «κουκουεδισμούς», γεμάτες εμπάθεια και κόμπλεξ, που θυμίζουν τη γνωστή λαϊκή παροιμία «όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια». Ιδού:

«Κρυμμένος θησαυρός» του Καντάφι σε Κρήτη και Χαλάνδρι!


«Κρυμμένος θησαυρός» του Καντάφι σε Κρήτη και Χαλάνδρι!Στην αναζήτηση του «κρυμμένου θησαυρού» της οικογένειας Καντάφι, που ανέρχεται σε μερικές δεκάδες δισ. ευρώ, έχει επιδοθεί η επαναστατική κυβέρνηση της Λιβύης, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο που διαθέτει και ακολουθώντας ίχνη που την οδηγούν ακόμη και στην Ελλάδα. Η λιβυκή κυβέρνηση προσανατολίζεται να ζητήσει τη συνδρομή της ελληνικής κυβέρνησης για τον εντοπισμό των κεφαλαίων αυτών είτε βρίσκονται σε λογαριασμούς και επενδύσεις εταιρειών βιτρίνας, είτε έχουν επενδυθεί στην αγορά ακινήτων και οικοπέδων σε ακριβές και τουριστικές περιοχές, σύμφωνα με κυριακάτικη εφημερίδα.


Η κυβέρνηση της αφρικανικής χώρας, η οποία συγκεντρώνει πλέον πληροφορίες και από πρώην στελέχη του καθεστώτος, έχει ήδη ζητήσει τις υπηρεσίες πολύ γνωστού νομικού γραφείου της Αθήνας ώστε να εντοπιστούν χρήματα που η οικογένεια Καντάφι φυγάδευσε στην Ελλάδα.
Μάλιστα, έχουν εντοπιστεί τέτοιες “σκοτεινές” επενδύσεις σε ένα μεγάλο οικόπεδο στο Χαλάνδρι, ένα ακίνητο στα νότια προάστια και σε πέντε μεγάλης αξίας ακίνητα στην Κρήτη, ενώ ταυτόχρονα αναζητούνται και λογαριασμοί παρένθετων προσώπων ή funds, συμφερόντων της οικογένειας Καντάφι.
www.newsbomb.gr

ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΤΖΟΝ ΚΕΡΙ ΣΤΟ STATE DEPARTMENT

USA
Ορκίστηκε ο νέος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, και πανηγυρίζουν οι σιωνιστές και οι Τούρκοι! «Συγχαίρω τον Τζον Κέρι που επιλέγει για τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ. Ο Κέρι είναι πολύ έμπειρος και είναι ένας γνωστός υποστηρικτής της ασφάλειας του Ισραήλ», είπε ο πρωθυπουργός του σιωνιστικού τρομοκράτους, Βενιαμίν Νετανιάχου. Αλίμονο, να μην ήταν «υποστηρικτής της ασφάλειας του Ισραήλ» ο (εκάστοτε) υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ. Αν δεν ήταν αυτός ποιος θα ήταν;
Παράλληλα, αναλυτές διεθνών σχέσεων θεωρούν ότι η Τουρκία έχει πολλούς λόγους να πανηγυρίζει για την επιλογή Κέρι. «Ο Κέρι αντιπροσωπεύει την πιο φιλοτουρκική πτέρυγα μέσα στο κόμμα των Δημοκρατικών και θεωρώ ότι οι αμερικανο-τουρκικές σχέσεις θα είναι πολύ καλύτερες με το συγκεκριμένο πρόσωπο ως υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ από ότι ήταν στην πρώτη τετραετία Ομπάμα-Κλίντον», δήλωσε στο τουρκικό πρακτορείο Ανατολή ο Soner Cagaptay, καθηγητής του πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον.
Εφόσον πανηγυρίζουν Τούρκοι και σιωνιστές, μήπως εμείς πρέπει ν’ αρχίσουμε να κλαίμε;http://ethnikismos.net

Ράπισμα από τους ισλαμοφασίστες της Λιβύης στην Ελλάδα! Έβαλε την Τουρκία στις διμερείς συζητήσεις για την Ελληνολιβυκή ΑΟΖ1


Έτσι, για να καταλαβαινόμαστε. Το “Ολυμπία” από την πρώτη στιγμή φωνάζει ότι ο σχεδιασμός με τις “μαύρες” εξεγέρσεις στην μέση Ανατολή είναι εφιαλτικός για την Ελλάδα. Το κράτος κοιμόταν. Το πρώτο χαστούκι έρχεται από το ισλαμοφασιστικό καθεστώς της Λιβύης, που φιλοξενούσαμε και τους τραυματίες τους στην Ελλάδα για να κονομήσουν κάποιοι συγγενείς πολιτικών προσώπων. Έπεται η Αίγυπτος.
Διπλωματική απρέπεια και πολιτική πρόκληση τεράστιου μεγέθους αποτελεί η απάντηση του Υπουργού Διεθνούς Συνεργασίας Λιβύης Μ. Αμπντελαζίζ σε σχετική ερώτηση περί της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών, κατά την επίσημη επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ, κ. Δ. Αβραμόπουλου.

Συγκεκριμένα, ο Λίβυος αξιωματούχος στην ουσία έβαλε την Τουρκία σε ένα ζήτημα που δεν την αοφρά, αφού η ΑΟΖ και η Υφαλοκρηπίδα της Λιβύης δεν τέμνεται και δεν συνορεύει με αυτήν της Τουρκίας!

Επί λέξει, ο Λίβυος υπουργός είπε:
Αμπντελαζίζ: Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οριστική απόφαση για το θέμα της οριοθέτησης
θαλασσίων ζωνών. Υπήρχαν συνεννοήσεις και συνομιλίες και μου δόθηκε σήμερα το πρωί η ευκαιρία να συνομιλήσω με τον συνάδελφό μου για αυτό το θέμα. Διότι το θέμα αυτό δεν αφορά μόνο την Ελλάδα και τη Λιβύη. Πρέπει να προχωρήσουμε σε ένα πλαίσιο, συμπεριλαμβανομένων των χωρών που έχουν θαλάσσια σύνορα με την Ελλάδα και τη Λιβύη. Επιδιώκουμε να υπάρξει μία γενική συμφωνία που να συμπεριλαμβάνει όλες τις χώρες που τους αφορά αυτό το θέμα. Γιατί εμείς θέλουμε να κοιτάξουμε προς το μέλλον συνολικά, όχι μεμονωμένα.

Με άλλα λόγια, ο Λίβυος υπουργός μας λέει να τα βρούμε με την Τουρκία, δηλαδή να υποχωρήσουμε στις απαράδεκτες διεκδικήσεις της Τουρκίας, και μετά να προχωρήσουμε στην οριοθέτηση με τη Λιβύη. Δηλαδή, ή θα υποχωρήσουμε στις διεκδικήσεις της Τουρκίας, ή οριοθέτηση γιόκ.
Να σημειωθεί ότι η απαράδεκτη από κάθε άποψη και προκλητικότατη απάντηση του Λίβυου αξιωματούχου (που υπάρχει αυτούσια στην επίσημη ιστοσελίδα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών), δεν υπογραμμίστηκε από κανέναν συντάκτη που συνόδευε τον κ. Αβραμόπουλο στο επίσημο ταξίδι στη Λιβύη, δημιουργώντας ποικίλα ερωτηματικά. Φυσικά, κανένα κόμμα και κανένας πολιτικός δεν είπε λέξη για το θέμα, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα είναι κλινικά νεκρό!
Επίσης, να υπενθυμίσουμε ότι όταν ο κ. Νταβούτογλου έστελνε με δυο ξεχωριστά αεροπλάνα 200 εκατομμύρια δολλάρια μετρητά στη λιβυκή αντιπολίτευση, λίγο πριν την πτώση του Καντάφι, το τρίγωνο ΓΑΠ-Δρούτσα-Σαχινίδη, με την εγκληματική συμμετοχή πρέσβεων, εκταμίευαν δεκάδες εκατομμύρια από τα μυστικά κονδύλια, με …άγνωστο προορισμό.
Τώρα η Τουρκία εισπράττει τα κέρδη της πολιτικής της και η Ελλάδα τα επίχειρα των αθλιοτήτων μιας ομάδας ανίκανων και διεφθαρμένων ατόμων που διοίκησαν αυτή τη χώρα, αλλά και την τσαπατσουλιά της παρούσας διοίκησης του Υπουργείου Εξωτερικών, που έκανε μια επίσημη επίσκεψη, χωρίς να έχει προεξοφλήσει τουλάχιστον το γεγονός ότι δεν θα υπήρχε αυτή η τεράστια πρόκληση από πλευράς ενός διαλυμένου κράτους, όπως είναι η Λιβύη.
Ακολουθεί η επίσημη διερμηνεία, από την ιστοσελίδα του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών

Πανέτοιμη η τουρκία για έρευνα υδρογονανθράκων, ολιγωρεί η ΕλλάδαH κρατική τουρκική εταιρεία πετρελαίου ΤΡΑΟ, προχωράει στην αγορά του ερευνητικού σεισμογραφικού σκάφους "Polarcus Samur" με σκοπό να δημιουργήσει τετελεσμένο στην περιοχή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου. Όλα αυτά, βέβαια, στην αναζήτηση του θησαυρού που λέγεται «υδρογονάνθρακες». Η συμφωνία, η οποία προβλέπει και την ύψωση τουρκικής σημαίας αλλά και την παροχή λογιστικής και τεχνολογικής υποστήριξης, καθώς και πρόσβαση σε αρχεία σεισμικών ερευνών, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τετραμήνου του 2013.
Ο ίδιος ο πρόεδρος της νορβηγικής εταιρείας, Ρ.Ρόνινγκεν, προανήγγειλε πάντως ότι η ΤΡΑΟ προτίθεται να ξεκινήσει 3D σεισμικές έρευνες "εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας", ενώ τα ενημερωτικά σημειώματα της εταιρείας έκαναν λόγο για έρευνες στη Μαύρη Θάλασσα και στη Μεσόγειο.
Αν το ελληνικό ΥΠΕΞ δεν βρει τρόπο ματαίωσης της συμφωνίας και αυτή επικυρωθεί, τότε δεν θα έχουμε απέναντί μας σκάφος με νορβηγική σημαία, αλλά με τουρκική το οποίο φυσικά δεν θα υποχωρήσει στη θέα ελληνικών πολεμικών.

Παρέμβαση του εισαγγελέα Τέντε για τις ελλείψεις στα φάρμακα


Την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε προκάλεσε το ζήτημα που προκύπτει με την έλλειψη των φαρμάκων στην αγορά. Ο κ. Τέντες παρήγγειλε στους εισαγγελείς Εφετών όλης της χώρας έρευνες, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της έκθεσης σε βάρος ασθενών, λόγω αθέμιτης άρνησης διάθεσης φαρμακευτικών σκευασμάτων.


Στην έννοια της άρνησης, διευκρινίζει ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, συμπεριλαμβάνεται και η συγκαλυμμένη άρνηση, αυτή της μη παροχής νόμιμης πίστωσης, αλλά και αυτή της τεχνητής έλλειψης φαρμάκων, με οποιονδήποτε τρόπο και αν αυτή γίνεται.

Προσφυγές του Ιατρικού Συλλόγου και των φαρκακευτικών για τα γενόσημα

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητάει να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία η απόφαση του υπουργείο Υγείας για τη χορήγηση φαρμάκων με βάση τη δραστική ουσία και όχι την ονομασία του φαρμάκου.

Σύμφωνα με τους γιατρούς η υπουργική απόφαση για τη συνταγογράφηση των φαρμάκων παραβιάζει τα άρθρα 4,5 και 21 του Συντάγματος, τις συνταγματικές αρχές της αναλογικότητας και του κράτους δικαίου, όπως επίσης παραβιάζει την Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Όμως, στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχουν προσφύγει παράλληλα ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκών, ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, φαρμακευτικές εταιρείες και φαρμακαποθήκες.

Όλοι στρέφονται κατά της απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.
Με την επίμαχη από 8.10.2012 υπουργική απόφαση καθορίστηκε για πρώτη φορά ότι οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις οφείλουν να παρέχουν στα φαρμακεία, φαρμακέμπορους και συνεταιρισμούς πίστωση τουλάχιστον δύο μηνών.

Ακόμη, η ίδια υπουργική απόφαση καθορίζει τον τρόπο τιμολόγησης των φαρμακευτικών προϊόντων για τα οποία έχει λήξει το εθνικό ή Ευρωπαϊκό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, ενώ την ίδια στιγμή επιβλήθηκε προσωρινή απαγόρευση εξαγωγής των εξής εννέα φαρμακευτικών προϊόντων: singulair, dulcolax, spiriva, persantin, atacand, lyrica, inspra, brasan και simdax.

Επιπρόσθετα, η απόφαση προβλέπει ότι η ταινία γνησιότητας των φαρμάκων που προορίζονται για διάθεση εκτός της Ελλάδος θα ακυρώνεται υποχρεωτικά με αποκόλλησή της και η ταινία αυτή θα επικολλάται σε ειδικό έντυπο ακύρωσης και όλες η ταινίες θα επιστρέφονται στον ΕΟΦ.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος κ.λπ. υποστηρίζουν ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση είναι αντίθετη στην κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα ελευθερία ανάπτυξης της προσωπικότητας και της οικονομικής ελευθερίας (άρθρο 5), αλλά προσκρούει και στο άρθρο 106 του Συντάγματος.

newpost

«Στην Ελλάδα έχετε δύο κόμματα “ζόμπι” και δύο “τρελά”»


 
Είναι ένας από τους σπεσιαλίστες στη στρατηγική της πολιτικής επικοινωνίας παγκοσμίως και «πατέρας» των στρατηγικών και των τεχνολογικών καινοτομιών που χρησιμοποίησε ο Μπαράκ Ομπάμα στην καμπάνια του 2008. Ο Τζο Τρίπι παρακολουθεί στενά από το 1993 το ελληνικό πολιτικό σύστημα, το οποίο κατά την άποψή του δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά, απλώς έχει συρρικνωθεί η δύναμη των μεγάλων κομμάτων της Μεταπολίτευσης.
«Στην Ελλάδα έχετε δύο κόμματα “ζόμπι” και δύο “τρελά” κόμματα» παρατηρεί σε συνέντευξή του στο Βήμα και εκφράζει την άποψή ότι η ενίσχυση των «τρελών» κομμάτων είναι ο πιο εύκολος τρόπος για τους πολίτες να γυρίσουν την πλάτη τους στα κόμματα που κυβέρνησαν επί σχεδόν 40 χρόνια.

Ο κ. Τρίπι εκτιμά ότι η χώρα μας βρίσκεται στο σημείο καμπής και είτε τα παραδοσιακά κόμματα θα επανεφευρεθούν είτε θα ξεπηδήσει κάτι καινούργιο από τον συνδυασμό πολλών άνεργων νέων και της επικοινωνίας τους μέσα από τα πανίσχυρα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΤτΕ | Υποχρεωτική και η ιδιωτική ασφάλιση για όλους ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/12/blog-post_1008.html#ixzz2Frpjpagz


tte-upoxrewtikh-kai-h-idiwtikh-asfalish-gia-olous

Υπέρ της «αυτόμα­της (ή υποχρεωτικής) εγγραφής όλων των εργαζομένων στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εται ρείες -παράλληλα με την αυ­τόματη εγγραφή στον ΕΟΠΥΥ- τάσσεται η Τράπεζα της Ελλάδος στην τελευταία έκθεση της. Σ' αυτήν αφιερώ­νεται ένα δεκασέλιδο ένθετο, στο οποίο η ΤτΕ αναλύει εκτε­ταμένα τα θετικά αποτελέσμα­τα της πρόσφατης ασφαλιστι­κής μεταρρύθμισης (2010) στη βιωσιμότητα των Ταμείων και καταλήγει στην ανάγκη δυναμι­κής αξιοποίησης της επαγγελ­ματικής και, κυρίως, της ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα. Στόχος, όπως επισημαίνε­ται, είναι με αυτόν τον τρόπο να αντιμετωπιστούν οι «μνημονιακές» απώλειες στις κύρι­ες και επικουρικές συντάξεις, αλλά και στις ασφαλιστικές πα­ροχές των ασφαλισμένων. Το ενδιαφέρον είναι ότι το σχέ­διο αυτό δεν αφήνει απ' έξω ακόμα και όσους χάνουν τη δουλειά τους!...


Μιλώντας στο «Κ», κορυ­φαίο στέλεχος πολύ μεγάλης ασφαλιστικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στην Ελλά­δα (η οποία -θεωρητικά- θα είχε κάθε συμφέρον από ένα τέτοιο άνοιγμα της ασφαλιστι­κής αγοράς της χώρας) απο­δίδει σε «πρωτοβουλία της τρόικας» αυτήν την πρόταση. Υπαγορεύεται, δε, από τη «λο­γική της ιδιωτικοποίησης των πάντων, λόγω της παράλυσης του ελληνικού δημόσιου το­μέα», επισημαίνει η ίδια πηγή.
Παρόμοιες πιέσεις εί­χαν ανιχνευθεί και το 2011, όταν, με όχημα ένα πιλοτικό πρόγραμμα κρατικής-κοινοτικής επιδότησης των ασφαλιστικών εταιρειών για την παροχή υπηρεσιών πρω­τοβάθμιας υγείας σε ανασφά­λιστους ανέργους, η τρόικα θέ­λησε -χωρίς αποτέλεσμα- να ανοίξει το ζήτημα της υποχρε­ωτικής ιδιωτικής ασφάλισης και των εργαζομένων...
Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, από τη μεριά της, αρνήθηκε να σχολιάσει στο «Κ» τη συγκεκριμένη πρόταση της ΤτΕ, σημειώνοντας πως αυτή αντιπροσωπεύει αποκλει­στικά τις απόψεις του διοικητι­κού συμβουλίου της, το οποίο έχει έναν ανεξάρτητο -από την κυβέρνηση- θεσμικό ρόλο, και πως η υποχρεωτική ιδιωτική ασφάλιση δεν υπάρχει επί του παρόντος στην ατζέντα της κυ­βέρνησης.
Ωστόσο, η ΤτΕ υποστηρίζει ότι με την «υποχρεωτική ιδιω­τική ασφάλιση» (κάθε εργαζο­μένου, από τη στιγμή που προ­σλαμβάνεται) «θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί εν μέρει η μειωμένη επάρκεια των συντάξεων των ατόμων με τα χαμηλότερα εισοδήματα και όσων δεν έχουν μόνιμη απα­σχόληση».
Η μειωμένη επάρ­κεια των συντάξε­ων μετά την «προ­σαρμογή» τους δεν οφείλεται μόνο σας μειωμένες ασφαλι­στικές εισφορές των εργαζο­μένων (λόγω της μείωσης των εισοδημάτων τους), στην ανερ­γία κλπ., αλλά και στο γεγο­νός ότι με τον νέο ασφαλιστι­κό νόμο (Ν. 3863/2010) θα μειωθεί μακροπρόθεσμα, από το 2015 και έπειτα, στο 49,6% το συνολικό ποσοστό αναπλήρωσης (της σύ­νταξης σε σχέση με τον μισθό). Το 2007, το ποσοστό αναπλή­ρωσης -για παράδειγμα- για τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ ανερχόταν στο 84,2%.
Συνεπώς, οι συνταξιούχοι σε δύο χρόνια από σήμερα θα λαμβάνουν μεσοσταθμικά και σταδιακά 40% λι­γότερη σύνταξη από εκείνη που λαμβάνουν οι σημερι­νοί, ανεξάρτητα από τις μειώ­σεις που έχουν υποστεί έως τώρα (συμπεριλαμβανομένης εκείνης που θα ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2013).
Με αυτόν τον τρό­πο, σύμφωνα με την τελευταία σχε­τική έκθεση της Κομισιόν, δια­σφαλίζεται η βιωσιμότητα του ελληνικού συνταξιοδοτικού συ­στήματος, καθώς η μεταβολή της συνταξιοδοτικής δαπάνης θα περιοριστεί έως το 2060 στο 1% του ΑΕΠ, αντί του 12,4% που θα ήταν χωρίς αυτήν.
Ο βασικότερος, όμως, ανα­σταλτικός παράγοντας για τη βιωσιμότητα του συνταξιοδο­τικού γίνεται πλέον το ποσο­στό της απασχόλησης και όχι το σχετικό ύψος των συντάξε­ων, το ποσοστό κάλυψης και η πληθυσμιακή γήρανση.
Οι μεσοπρόθεσμες προβλέ­ψεις για την ανεργία το 2010, οπότε και θεσπίστηκε η τελευ­ταία μεταρρύθμιση ήταν εξαι­ρετικά ευνοϊκότερες, όπως παραδέχεται στο «Κ» αρμό­διος υπηρεσιακός παράγο­ντας του υπ. Εργασίας σε σχέ­ση με σήμερα. Συγκεκριμένα, πριν από δυόμισι χρόνια, όταν δηλαδή γραφόταν το «βιώσι­μο» σημερινό ασφαλιστικό, το ΔΝΤ προέβλεπε μέσο ποσοστό ανεργίας 14,2% για την περίο­δο 2011-2015. Αντίθετα, οι τε­λευταίες προβλέψεις της Κομι­σιόν φέρνουν το μέσο ποσοστό ανεργίας για την ίδια περίοδο στο 21,6%, δηλαδή πάνω επτά ποσοστιαίες μονάδες απ' ότι προέβλεπε το ΔΝΤ παλιότερα.
Οι μεγαλύτεροι χαμένοι από την απρόβλεπτη εκτίναξη της ανεργίας είναι οι φορείς κοινωνικής ασφάλισης (ΙΚΑ κ.λπ.) καθώς σχεδόν 2 στα 3 ευρώ που μπαίνουν στα ταμεία τους προέρχονται από τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων και των εργοδοτών. Η έως τώρα «μνημονιακή» εμπειρία της σχέσης ανεργίας-εσόδων από ασφαλιστικές εισφορές δείχνει πως κάθε αύξηση της ανεργίας κατά 1 ποσοστιαία μονάδα στερεί 1,5%-3% των εσόδων από ασφαλιστικές εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία. 
 
πηγη

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/12/blog-post_1008.html#ixzz2FrpapqTU

Βίος και Πολιτεία του UCK...

Πολίτες οπλίτες όλοι οι Έλληνες! Ο UCK είναι ενεργοποιημένος εκπαιδευμένος και άριστα εξοπλισμένος!

Σε αυτόν τον πόλεμο, όπου όλα είναι τόσο μπλεγμένα μεταξύ τους και η αλήθεια παίζει το πιο θανάσιμο παιχνίδι με το ψέμα, ένας στρατός πλανιέται σαν φάντασμα πάνω από τα Βαλκάνια, έτοιμος για όλα. Οι αντάρτες του UCK, με τις καλογυαλισμένες αρβύλες και τις σιδερωμένες στολές παραλλαγής, μοιάζουν να είναι ξένα σώματα μέσα σε όλο αυτόν τον εξοπλισμό, σαν λαθρομετανάστες ειδικών δυνάμεων.
Κάποτε ήταν μια ομάδα εξεγερμένων που χτύπαγε Σέρβους αστυνομικούς. Μέχρι τότε, κανείς δεν ήξερε πώς να την ονομάσει. Μέχρι που άρχισαν να αναλαμβάνουν την ευθύνη για δολοφονίες και άλλα χτυπήματα μέσω φαξ. Και από τότε την ονόμασαν «η οργάνωση φαξ».

Τώρα όμως;


Κανείς δεν μιλά για ομάδα, το φαξ καταργήθηκε, ο UCK έγινε στρατός που απειλεί θεούς και δαίμονες, και οι αρχικές αγκαλιές με τη Δύση αντικαταστάθηκαν με διπλωματικές κινήσεις, αγορές όπλων, στρατολογήσεις ομόθρησκων και ομοεθνών από όλον τον κόσμο, μισθοφόρων που βρήκαν μια νέα λεγεώνα στα Βαλκάνια και πολύ μυστήριο.

Ένας κανονικός στρατός που δεν ήρθε από το πουθενά, όπως θέλουν πολύ να πιστεύουν, και ούτε εύκολη υπόθεση θα είναι.


Και τα μεγάλα ερωτήματα:

Ποιος τους στηρίζει;

Ποιος τους εξοπλίζει αυτούς τους ανθρώπους και μέσα σε λίγες μέρες θέλει να πιστεύει ότι τους έχει κάνει πολεμιστές;

Αγωγές στα δικαστήρια από κατόχους αξιογράφων. Κατηγορούν τις τράπεζες για εξαπάτηση


Αγωγές στα δικαστήρια από κατόχους αξιογράφωνΒροχή πέφτουν οι ποινικές και αστικές αγωγές από αγανακτισμένους πελάτες τραπεζών, που ισχυρίζονται ότι εξαπατήθηκαν να μετατρέψουν τις καταθέσεις τους σε αξιόγραφα μεγάλης απόδοσης, χωρίς να ενημερωθούν ότι οι τράπεζες είχαν το δικαίωμα να τα μετατρέψουν σε μετοχές χωρίς απόδοση τόκου. Εκπρόσωπος του Συνδέσμου Κατόχων Αξιογράφων, σε δηλώσεις του σε μέσα ενημέρωσης, σημείωσε ότι έχουν καταχωρηθεί εκατοντάδες ιδιωτικές ποινικές και αστικές αγωγές σε όλα τα Επαρχιακά Δικαστήρια της Κύπρου, τονίζοντας ότι με τις αγωγές ζητείται «να τιμωρηθούν κάποιοι για απάτη και δόλια απόσπαση χρημάτων, προκαλώντας ζημιά, αναστάτωση και πόνο σε 60 χιλιάδες κατόχους αξιογράφων»... Ο εκπρόσωπος τόνισε ότι είναι «εξωφρενικό και ακατανόητο τα επίσημα όργανα του κράτους, δηλαδή ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας και το υπουργείο Οικονομικών, να παραγνωρίζουν το ίδιο το πόρισμα της Κεντρικής Τράπεζας που διέγνωσε παρατυπίες στη μετατροπή των καταθέσεων σε αξιόγραφα».http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr

Σε εξέλιξη Ελληνοτουρκικός πόλεμος ανακοινώσεων μετά από προσβλητικές για τη χώρα μας δηλώσεις του Ερντογάν ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/12/blog-post_3836.html#ixzz2FrokuY4K


“Ελληνοτουρκική σύγκρουση” μέσω δηλώσεων έχει ξεσπάσει ,μετά τα όσα προκλητικά είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν για την Ελλάδα. Ο Ερντογάν επιτέθηκε στους οίκους αξιολόγησης υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούν να αναβαθμίζουν την Ελλάδα “που πουλάει τα νησιά της” και να κρατά στάσιμη την Τουρκία… Απάντηση έδωσε ο ΥΠΕΞ Δημήτρης Αβραμόπουλος: «Χαιρέκακες δηλώσεις, που αναπαράγουν ψευδή στερεότυπα και ανακριβή στοιχεία, δεν ταιριάζουν σε ηγέτες και μάλιστα γειτόνων, που λένε ότι επιθυμούν την οικοδόμηση σχέσεων φιλίας και εμπιστοσύνης. Οι οικονομικές κρίσεις είναι σαν τις πανδημίες, δεν γνωρίζουν σύνορα και δεν ξέρεις πότε θα σου χτυπήσουν την πόρτα. Για αυτό απαιτούνται...
μετρημένα λόγια.
Όσο για τα περί πώλησης νησιών, φοβούμαι ότι όσοι συμβουλεύουν τον κ. Ερντογάν δεν γνωρίζουν, ή μάλλον κατασκευάζουν πληροφορίες. Κανένα ελληνικό νησί δεν πωλείται, γιατί οι αξίες ενός έθνους δεν έχουν ποτέ τιμή. Και τα ιστορικά έθνη, όπως η Ελλάδα, πάντα βρίσκουν το δρόμο τους. Αυτό καλά θα κάνει να μην το ξεχνά κανείς».
Ο Ερντογάν και οι σύμβουλοί του βέβαια καλό θα ήταν να ρίξει μια ματιά στα όσα είπε o Tούρκος πρέσβης στην Αθήνα για την τουρκική οικονομία πριν από λίγες ημέρες από τη Θεσσαλονίκη,μάλιστα. Προσπαθώντας να εκθειάσει τη τουρκική οικονομία είπε ορισμένα πράγματα τα οποία …θυμίζουν πολλά σ΄ εμάς τους Έλληνες από τις εποχές που ζούσαμε στο “σύννεφό” μας.

Δοξάστε την... Μακάκες Έλληνες πολίτες και πληρώστε Χαράτσια!

Η βουλευτής Πιερίας της ΝΔ Άννα Μανή – Παπαδημητρίου ζήτησε βοήθεια από το ταμείο των δικηγόρων (30 ευρώ ημερησίως)...
Για 1.500 ευρώ το νόμιμο ξεπέρασε το ηθικό...
Το ύψος του βοηθήματος που εισέπραξε η Βουλευτής Πιερίας της ΝΔ, Άννα – Μανή Παπαδημητρίου, ήταν 1.500 ευρώ.
Την αίτηση την έκανε στην Κατερίνη, στο Επικουρικό Ταμείο Δικηγόρων.
Όπως ήδη σας... είχαμε ενημερώσει:
Κυρία Παπαδημητρίου είναι νόμιμο (γιατί, ηθικό δεν το συζητάμε);
Η βουλευτής Πιερίας της ΝΔ Άννα Μανή – Παπαδημητρίου ζήτησε βοήθεια από το ταμείο των δικηγόρων (30 ευρώ ημερησίως) μετά από... τροχαίο ατύχημα που είχε στην Αυστρία.
Η κυρία Παπαδημητρίου που υπέκυψε στις επιταγές της τρόικας και πήγε με πατερίτσες και ψήφισε το μνημόνιο, δικαιούται το βοήθημα αυτό;
Ένα βοήθημα 30 ευρώ ημερησίως που δίνεται στους δικηγόρους, οι οποίοι δεν μπορούν για λόγους υγείας, να ασκήσουν δικηγορία.
Η βουλευτής της ΝΔ η οποία λαμβάνει τις όχι ευκαταφρόνητες αμοιβές του βουλευτή, το θεώρησε ηθικό ακόμη και στην περίπτωση που ήταν νόμιμο να ζητήσει αυτό το βοήθημα;
Από crimenet.gr μέσω nonews-NEWS -  (Το Γρέκι)
αναρτήθηκε από sibilla

Αν η Bουλή ήταν τουρκικό σήριαλ

Η διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, είναι πιο τυπική και από αγώνες μπάσκετ των Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού με τις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος. Ακόμα και πέρυσι που ο ΓΑΠ ήταν λίγο πριν την κατάρρευση και ζήτησε την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας του κοινοβουλίου, κατάφερε να βγει (έστω προσωρινά) νικητής. Ποτέ, όσο παρακολουθώ τις πολιτικές εξελίξεις, δεν είχαμε κάποια έκπληξη σ’αυτό το show.
Όλο το Σαββατοκύριακο ξοδεύτηκαν αμέτρητα ποτήρια νερού και ρεύμα στο κτίριο, για να μιλήσουν βουλευτές, υπουργοί και αρχηγοί κομμάτων και πέρα από κάποιες μετρημένες ατάκες και ευτράπελα (αποχωρήσεις κομμάτων, τα «εγέρθητω» των Χρυσαυγιτών κατά την ομιλία του μπόγια τους), τίποτα δεν έχει μείνει πλέον στη μνήμη μας.
Κι αφού δεν θυμόμαστε πλέον τίποτα εμείς που ασχολούμαστε, για φανταστείτε την άγνοια που επικρατεί στα κεφάλια των Ελληνίδων νοικοκυρών. Ο «Νίντζα των αποκαλύψεων» είναι εδώ όμως για να τις βοηθήσει να καταλάβουν με τον πλέον αποδοτικό τρόπο τι συνέβη χθες και προχθές: Η σύνοψη όλων των ομιλιών των αρχηγών μας, διασκευασμένη σε τουρκικό σήριαλ. Ταμάμ.

Να τους ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ.

Προστατεύουν Συμφέροντα Φοροφυγάδων.
Λαμογιών, Πλουτοκρατών και Τοκογλύφων.
Σφάζουν τον Εργαζόμενο Λαό.
Εισοδήματα, Δικαιώματα, Θεσμούς.
ΔΕΝ είναι Ανίκανοι. ΔΕΝ είναι Πατριώτες.
Είναι Ξενόδουλοι, Υποταγμένοι και Δοσίλογοι.
Να τους ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ.
ΕΔΩ και ΤΩΡΑ.
Αναρτήθηκε από Δημήτριος Ζ ...http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr

Καλά Χριστούγεννα σε όλους τους Έλληνες

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  ΑΔΕΡΦΙΑ !!!!

Ζουγανέλης: “Δε μου πάει η Χρυσή Αυγή... στη χούντα με βάλανε φυλακή”


Ζουγανέλης: “Δε μου πάει η Χρυσή Αυγή... στη χούντα με βάλανε φυλακή” - ΒΙΝΤΕΟ
Ο γνωστός κωμικός και τραγουδιστής Γιάννης Ζουγανέλης επιτέθηκε και αυτός στη Χρυσή Αυγή, όπως άλλωστε ορίζει η μόδα του πολιτικώς ορθού. Παρ' όλο που όσα λέει είναι μάλλον εκτός θέματος και εκτός πραγματικότητας, αναδημοσιεύουμε απόσπασμα της συνέντευξής του στην εφημερίδα "Το Παρόν". Από το κείμενο αποδεικνύεται πως ο συμπαθής καλλιτέχνης καταφέρνει να κάνει καλά ένα πράγμα (ακόμα και όταν μιλάει για πολιτική): να διασκεδάζει τον κόσμο.
Πώς σας φαίνεται που ο ελληνικός λαός επιλέγει τρίτο κόμμα τη Χρυσή Αυγή;
Οι άνθρωποι που επιλέγουν τις φασιστοειδείς παρατάξεις είναι άνθρωποι χωρίς μνήμη. Να μιλάμε για τον Χίτλερ; Για τους εκατομμύρια νεκρούς; Η ζωή είναι το πιο ωραίο πράγμα και εκείνοι το αφάνισαν. Τα κόμματα αυτά στηρίζονται στα ψέματα. Ότι δήθεν υπερασπίζονται τον ελληνικό λαό από τους μετανάστες. Γκεμπελικές μέθοδοι.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΘΕΟΛΟΓΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ. Θ.ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/12/blog-post_7324.html#ixzz2Frj3bmdp

ΡΕΑΝ!
Η λήθη του Υπουργείου Παιδείας και η ξαφνική μνήμη των κενών!!!

Με αφορμή την απάντηση (Αρ. Πρωτ. 158467) του Υφυπουργού Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου σε σχετική ερώτηση έξι βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (αρ.4321/23-11-2012) η Συντονιστική Ομάδα Αδιόριστων Θεολόγων θέλει να εκφράσει για ακόμη μία φορά την έντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση της προς το Υπουργείο Παιδείας αφού έπρεπε να φτάσουν τα Χριστούγεννα για να παραδεχτεί επιτέλους πως τα κενά μας είναι 123 (μετά τον διορισμό των 10 Θεολόγων στις 12/11/12) κάτι το οποίο εμείς γνωρίζουμε από την έναρξη της σχολικής χρονιάς!!! Θα θέλαμε να θυμίσουμε στον κ. Υφυπουργό την απάντηση του στις 6/11/2012 (Αρ. Πρωτ. 138386/ΙΗ) σε ερώτηση (με αριθμό 2993/16-10-2012) της κ. Τζάκρη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τα κενά μας. Σύμφωνα με την τότε απάντηση του κ.Υφυπουργού τα κενά μας ανέρχονταν στα 49(!), ενώ στην τελευταία απάντησή του αναφέρει πως κατά την τελευταία επικαιροποίηση των λειτουργικών κενών στις 2/11/2012 καταχωρίστηκαν από τις Δ/νσεις Δ/θμιας Εκπαίδευσης και εγκρίθηκαν από τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπ/σης 133 κενά Θεολόγων!!! ʼρα η απάντηση του κ. Υφυπουργού προς την κ. Τζάκρη μόνο ως ανυπόστατη και αναληθής μπορεί να χαρακτηρισθεί εφόσον γνώριζε τα πραγματικά κενά μας τα οποία ανέρχονταν στα 133!!
Επιλεκτική η μνήμη του Υπουργείου Παιδείας αφού έχει ξεχάσει παντελώς τους συναδέλφους μας, οι οποίοι είναι επιτυχόντες και διοριστέοι με το διαγωνισμό του 2008!! Διαπιστώνουμε πως ο κ. Υφυπουργός στην απάντησή του (Αρ.Πρωτ.158467) αναφέρει διορισμούς διαφόρων ειδικοτήτων, μάλιστα σημειώνει πως εκκρεμεί ο συμπληρωματικός διορισμός 3 εκπαιδευτικών, καμία όμως αναφορά στους Θεολόγους που περιμένουν τόσα χρόνια τον διορισμό τους.
Να αναφέρουμε επίσης πως δεν ήταν λίγες οι φορές που μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαμε με το Υπουργείο οι υπεύθυνοι στα αρμόδια τμήματα διορισμών υποστήριζαν ή πως δεν υπάρχουν κενά Θεολόγων ή ότι είναι ελάχιστα. Η Συντονιστική Ομάδα Αδιόριστων Θεολόγων ζητάει να σταματήσει επιτέλους ο εμπαιγμός εις βάρος του κλάδου μας και διαμαρτύρεται εντονότατα για την κατάφωρη αδικία που υφίσταται ο κλάδος των Θεολόγων. Θέλουμε να τονίσουμε πως η όλη στάση του Υπουργείου Παιδείας απέναντι μας μόνο ως υποτίμηση της νοημοσύνης μας μπορεί να χαρακτηρισθεί. Εδώ και μήνες εισπράττουμε μια τεράστια κοροϊδία αναφορικά με την κάλυψη των κενών μας!!
Το Υπουργείο Παιδείας έχοντας εξαντλήσει όλες του τις δικαιολογίες για τον αριθμό των κενών μας έφτασε επιτέλους η στιγμή να παραδεχτεί ,έχοντας φτάσει τα Χριστούγεννα πια, τον πραγματικό αριθμό των κενών μας. Παρόλα αυτά λύση στο πρόβλημα δεν έχει δοθεί ακόμη, αφού τα κενά συνεχίζουν να παραμένουν ακάλυπτα. Απαιτούμε από το Υπουργείο να αναλάβει τις ευθύνες του και να προχωρήσει στην κάλυψη των κενών μας.

Τα μέλη της Συντονιστικής Ομάδας των Αδιόριστων Θεολόγων :
Ευτυχία Μπούζμπα, Πηνελόπη Κασιδόκωστα, Αικατερίνη Τσιλιλή, Βασιλική Μπίζου, Δέσποινα Ράπτη, Νικόλαος Κάσδαγλης.
Email: theologoi01@gmail.com

Κίνημα κατά των τελών κυκλοφορίας: "Ένα ευρώ και πολύ τους είναι"


Ενάντια στην καταβολή των τελών κυκλοφορίας λόγω μη ανταποδοτικότητας είναι τα μέλη του Κινήματος Ενάντια στο Μνημόνιο, στην Ηλεία. Και βασικό επιχείρημα στην κίνηση τους είναι η μη υλοποίηση του έργου της Ολυμπίας Οδού στην Ηλεία.....

Για αυτό σε συνέντευξη που παραχώρησαν χθες το μεσημέρι στον Πύργο προέτρεψαν τους πολίτες τη Δευτέρα στις εννέα το πρωί, να συγκεντρωθούν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στη ΔΟΥ Πύργου και να καταβάλλουν μόλις ένα ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας. «Και πολύ τους είναι…» επισήμαναν.
Ξεκινώντας τη συνέντευξη Τύπου το μέλος του Κινήματος Βασίλης Τσίγκλας, κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν σε αυτή την όχι μόνο συμβολική, αλλά ουσιαστική κίνηση λέγοντας πως «το Κίνημα για τα τέλη έχει πάρει «ανεξέλεγκτες» διαστάσεις σε πόλεις όπως το Αγρίνιο, η Κέρκυρα, η Πάτρα, το Μεσολόγγι.
Ο κύριος λόγος της κίνησης αυτής είναι η μη ανταποδοτικότητα του τέλους, αφού πολύ λίγα χρήματα επιστρέφουν σαν ανταποδοτικά, για το άθλιο οδικό δίκτυο του νομού μας. Πόσοι από εμάς δεν έχουν ταξιδέψει στο δρόμο Πύργου – Πάτρας και δεν έχουν επιστρέψει ποτέ; Πόσα εικονοστάσια υπάρχουν που ξεφυτρώνουν σα μανιτάρια, πόσοι από εμάς δεν έχουν κάποια προσωπική εμπειρία.
Όλοι λοιπόν τη Δευτέρα για ένα ευρώ στο Παρακαταθηκών και Δανείων». Ο κ. Τσίγκλας κατήγγειλε επίσης τον παράνομο – όπως τον χαρακτήρισε – τρόπο προείσπραξης των τελών και την 100% προσαύξησης για μια ημέρα καθυστέρησης. «Είναι παρανοϊκό αυτό και συμβαίνει μόνο για αυτό το φόρο. Και όλο αυτό την ώρα που ο λαός μας έχει φτάσει στα όρια και ίσως να τα έχει ξεπεράσει, της εξαθλίωσης και της φτώχιας.
Όλοι μαζί τη Δευτέρα για να κάνουμε την ανατροπή και σε αυτό το χαράτσι. Η ανατροπή δεν είναι κάτι απρόσωπο. Έχει ψυχή, πάθος, επιμονή και θάρρος. Είναι τα κινήματα και οι αγώνες. Το σύστημα διακυβέρνησης δεν φοβάται τις επαναστάσεις, αλλά τους επαναστάτες. Καλούμε τον κόσμο τη Δευτέρα για ένα ευρώ, για να βγούμε στο δρόμο με την καρδιά μας και όχι με την κοιλιά μας γιατί τότε θα είναι αργά» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του ο Γιώργος Δούνιας, μέλος επίσης του κινήματος, κατήγγειλε τη στάση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. «Εδώ και τρεις ημέρες πηγαίνουμε στην Εφορία και προσπαθούμε να καταβάλουμε το ένα ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας και μας αρνούνται επίμονα. Πέρυσι το είχαν δεχθεί μαζί με χιλιάδες άλλους συμπολίτες μας και ειδικότερα στην Κέρκυρα υπήρχαν 1200 αιτήσεις, φέτος προσπαθούν να το αρνηθούν.

Αλαβάνος > «Όσοι έχουν βρεθεί σε κυβερνητικές θέσεις την περίοδο της κρίσης, θα έπρεπε να ήταν στη φυλακή»


Συνέντευξη στην Χρύσα Κλειτσιώτη - Σκληρή κριτική σε όλους όσοι βρέθηκαν σε κυβερνητικά αξιώματα από τότε που η κρίση ήρθε στο κατώφλι της χώρας, ασκεί ο Αλέκος Αλαβάνος μιλώντας στο newpost.gr. «Ενώ φαίνεται γελοίο το γεγονός ότι δεν καταλαβαίνουν, στην Ελλάδα πρέπει να μην καταλαβαίνουν γιατί είναι ένα ελαφρυντικό για τους ίδιους. Αλλιώς θα έπρεπε να ήταν φυλακή όσοι έχουν ηγηθεί, όσοι έχουν βρεθεί σε κυβερνητικές θέσεις αυτή την περίοδο». Παράλληλα χαρακτηρίζει για άλλη μια φορά, μονόδρομο την έξοδο της χώρας από το ευρώ. «Η άποψη αυτή βγαίνει από μια παγκόσμια πείρα. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Η δημοσιονομική λιτότητα, η κατάργηση του κράτους πρόνοιας και η ασύληπτη μείωση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων οδηγεί μια χώρα σ' ένα σπηράλ ύφεσης το οποίο τελικά θα οδηγεί σε μια κοινωνική έκρηξη».

Ο κ.Αλαβάνος εντοπίζει υπόγειο αναβρασμό στην κοινωνία που αργά ή γρήγορα εκτιμά ότι θα οδηγήσει σε υφαιστιακή έκρηξη.

«Υπάρχει από κάτω και είναι όπως τα υφαίστια που οπτικά τουλάχιστον, δεν σε προειδοποιούν. Ωστόσο, οι επιστήμονες μπορούν να σου πουν ότι σε ένα χρόνο θα έχει σεισμό ή θα γίνει υφαιστιακή έκρηξη. Με τον ίδιο τρόπο όλοι οι σοβαροί οικονομικοί αναλυτές μιλάνε ακόμη και για εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα. Δεν είναι αστεία. Όταν λέμε εμφύλιο πόλεμο εννοούμε ότι ο ένας θα βγάζει το μάτι του άλλου».

Ο άνθρωπος που επι σειρά ετών ηγήθηκε της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Ελλάδα χαρακτηρίζει απελπιστική την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα που κατά τη γνώμη του δυσκολεύεται να επιβιώσει. «Έχουμε φτάσει σε απελπισία πολύ εκτεταμένων κοινωνικών στρωμάτων».

Ο κ. Αλαβάνος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις απανωτές αυτοκτονίεςστην Ελλάδα και ζητά να μη συμβιβαστούν οι έλληνες πολίτες με το δραματικό φαινόμενο. «Αρχίζουμε και τις συνηθίζουμε. Είναι μια ειδησούλα κι αυτή. Δεν πρέπει να είναι έτσι γιατί δείχνει μια κοινωνία η οποία από κάτω βράζει και είναι σε απόγνωση. Και δεν πρέπει να συμφιλιωθούμε με αυτή την κατάσταση».

Επικαλούμενος την έκθεση του ΔΝΤ για την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας του 2012 που δόθηκε στη δημοσιότητα τέλη Οκτώβρη, ο κ. Αλαβάνος εξαπολύει σφοδρή επίθεση προς τους κυβερνητικούς εταίρους αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι στην Ελλάδα δεν διαβάζουν, την ώρα που οι επιστήμονες του ΔΝΤ της κλείνουν το μάτι και της λένε: είναι ώρα να φύγεις από το ευρώ.

«Έγινε μια μελέτη σε περιπτώσεις τέτοιων κρίσεων τον τελευταίο αιώνα στις Ηνωμένες Πολιτείες, στη Μεγάλη Βρετανία, το Βέλγιο, την Ιταλία, τον Καναδά και την Ιαπωνία. Δύο είναι τα συμπεράσματά τους. Πρώτον, αν θες να φύγεις από την ύφεση που σε ρίχνει η ανάγκη να πληρώσεις το χρέος πρέπει να έχεις ανάπτυξη. Δεύετερον, αν θες να έχεις ανάπτυξη δεν μπορεί να έχεις πολιτικές δημοσιονομικής λιτότητας και πρέπει να έχεις ένα νόμισμα το οποίο είναι ανταγωνιστικό, είναι υποτιμημένο σε σχέση με αυτό που είχες, προκειμένου να μπορέσεις να κινητοποιήσεις την παραγωγή, να αυξήσεις τις εξαγωγές σου, να μειώσεις τις εισαγωγές σου κ.λ.π.

Στην πραγματικότητα είναι περίεργο αυτό αλλά οι επιστήμονες του ΔΝΤ κλείνουν το μάτι στην Ελλάδα και της λένε είναι ώρα να φύγεις από το ευρώ. Δεν το πιστεύω μόνο εγώ που εντυπωσιάστηκα όταν διάβασα αυτή την έκθεση. Στην Ελλάδα δεν διαβάζουν. Και η ίδια η λογική των επιστημόνων έρχεται σε σύγκρουση με την επίσημη πολιτική του ΔΝΤ και στηρίζει αν θέλετε προσανατολισμούς σαν κι αυτούς που εμείς στο σχέδιο Β υποστηρίζουμε».

«Το μέτωπο αλληλεγγύης και ανατροπής (Μ.Α.Α.) και όσοι υποστηρίζουν το σχέδιο Β, μαζί με άλλες δυνάμεις μέσα και έξω από τον χώρο της Αριστεράς, συζητούν και προετοιμάζονται ώστε να εκφραστούν από κοινού με την άφιξη του νέου έτους», σημειώνει στο newpost.gr, ο κ. Αλαβάνος.

«Ήδη συναντιόμαστε μέσα στο χώρο της Αριστεράς, όπου παρουσιάζεται μια μεγάλη συσπείρωση. Δεν περιοριζόμαστε όμως στο χώρο της ατριστεράς. Θέλουμε κυρίως να συναντήσουμε δυνάμεις μέσα από την ίδια την κοινωνία, από τον επιστημονικό, τον παραγωγικό χώρο και τις συναντάμε αυτές. Και θέλω να πιστέυω ότι σε όχι μεγάλο διάστημα, στις αρχές του νέου χρόνου, αυτό το ρεύμα θα μπορέσει να εκφραστεί πάνω σε συγκεκριμένες ενέργειες και αιτήματα».

Άλλωστε όπως εξηγεί, είναι εποχή που γίνονται συζητήσεις και διαβουλεύσεις. Αν και δεν επιθυμεί να μπει στη διδικασία συζήτησης για τον

ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέκος Αλαβάνος αφήνει σαφείς αιχμές, αναφέροντας ότι «η πολιτική αυτή που λέει όχι στο μνημόνιο και ναι στην ευρωζώνη, είναι πολιτική η οποία δεν έχει καμία βάση. Αλλά νομίζω ότι είναι σαφές πως είμαστε σε μια διαδικασία συνεχών εξελίξεων. Το βιώνουμε τους τελευταίους μήνες και θα συνεχιστεί και σε κοινωνικό και σε πολιτικό επίπεδο. Να ξέρετε, ως μετεωρίτες εμφανίζονται κι εξαφανίζονται πρόσωπα, δυνάμεις κ.λ.π. Που είναι το ΠΑΣΟΚ, που είναι ο Παπανδρέου, που είναι ο Παπακωνσταντίνου που έβγαινε κάθε λίγο στο CNN; Αλλάζουν πάρα πολύ τα πράγματα, υπάρχει μια μεγάλη ρευστότητα και μια μεγάλη κινητικότητα μέσα στο λαό και γνωρίζεις ότι θα υπάρχει μια επιδείνωση το 2013.

Θα είναι ακόμα χειρότερα από αυτή την άθλια κατάσταση που ζούμε. Εξάλλου το προβλέπει και η ίδια η κυβέρνηση με το 4-4,5% ύφεση για το 2013. Επομένως θα έχουμε εξελίξεις και μην τις βλέπετε μόνο στο αν θα γίνουν εκλογές. Θα ρθουν πάρα πολλά καινούρια στοιχεία και πιστέυω ένα ελπιδοφόρο από αυτά θα είναι αυτό το ρεύμα, ας το πούμε, διακριτής αποχώρησης από την ευρωζώνη».


newpost  

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...