Τρίτη, 25 Δεκεμβρίου 2012

ΑΠΟΛΥΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ: ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΘΙ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

ANERGIA
Έσκασε το «κανόνι» με τους χριστουγεννιάτικους «μποναμάδες» του ΚΚΕ, με απολύσεις των ιδίων των εργαζομένων του «Ριζοσπάστη» και αναμένονται τώρα οι πρωτοχρονιάτικοι «μποναμάδες»! Είχαν προηγηθεί βέβαια οι καλοκαιρινοί «μποναμάδες» στον 902 και στην Τυποεκδοτική. Όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι απολυόμενοι και οι υπό απόλυση, το «πλάνο» του ΚΚΕ (μίμηση των σταλινικών πλάνων, εξολόθρευσης των εργατών) προβλέπει την απόλυση του 50% των εργαζομένων!
Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο του ΚΚΕ: στα λόγια «κόμμα του λαού», «αντίσταση και πάλη», «ανυπακοή» και άλλα μεγάλα λόγια και στην πράξη βαθιά αντιλαϊκό, κοινωνικά αναίσθητο και απόλυτα συμμορφωτικό με όλα όσα με θράσος χιλίων πιθήκων καταγγέλλει. Γι’ αυτό και οι καθεστωτικοί δε χάνουν ευκαιρία να το επαινούν δημόσια και (δικαίως) το κατατάσσουν στο… «δημοκρατικό τόξο», δηλαδή στις δυνάμεις του συστήματος, στους δικούς τους ανθρώπους. Ιδού και η δραματική καταγγελία των ανθρώπων που πετάει στο δρόμο χριστουγεννιάτικα (με την ένοχη σιωπή των καθεστωτικών κομμάτων και των ΜΜΕ τους, αλλά και της ΕΣΗΕΑ των «Ιών», που σε άλλες περιπτώσεις ήταν λαλίστατοι κι έκαναν απεργίες για «ψύλλου πήδημα»):
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ
Με εορταστικό μποναμά απολύσεις περνάνε τις γιορτές οι εργαζόμενοι στο «Ριζοσπάστη», την εφημερίδα του ΚΚΕ με ιστορία στην ανυποχώρητη υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Τώρα ήρθε η ώρα να φάει τα παιδιά της. Την Παρασκευή 21/12/2012 ανακοινώθηκαν οι τρεις πρώτες απολύσεις. Απολύθηκαν ο Δημήτρης Μηλάκας (έκανε για το «Ρ» το Ρεπορτάζ του υπουργείου Εξωτερικών επί 22 χρόνια), η Ρούλα Μπανάκου (έκανε για 15 χρόνια το Πειραϊκό Ρεπορτάζ στο «Ρ») και ο Ανδρέας Παγανόπουλος (έκανε για τον «Ρ» επί 20 χρόνια Αθλητικό Ρεπορτάζ). Αυτοί είναι οι πρώτοι.
Σύμφωνα με τις εξαγγελίες της διεύθυνσης της εφημερίδας οι απολύσεις θα έχουν μαζικό χαρακτήρα. Aναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες μέχρι την παραμονή της αργίας της πρωτοχρονιάς, για να καλυφθεί το «πλάνο» του Δεκεμβρίου. Το επόμενο διάστημα προβλέπεται να απολυθεί περίπου το μισό προσωπικό, δηλαδή σχεδόν το σύνολο των μη κομματικών μελών και από τα κομματικά μέλη οι μη αρεστοί στην ηγετική ομάδα που κατέχει τα τελευταία χρόνια το ιστορικό Κόμμα.
Στο Ριζοσπάστη μέχρι τις 21/12/2012 εργαζόντουσαν 83 δημοσιογράφοι (περιλαμβάνονται και οι ανταποκριτές), από αυτούς οι μισοί και παραπάνω είναι μέλη του ΚΚΕ και σχεδόν 40 είναι μη μέλη. Σύμφωνα με μια αποστροφή του λόγου του διευθυντή του «Ρ» και μέλους του ΠΓ του ΚΚΕ Στέφανου Λουκά που έχει αναλάβει αυτή την αποστολή «τον Ριζοσπάστη μπορώ να τον βγάζω μόνο με 40 μέλη του Κόμματος και κνίτες». Αυτό είναι το πλάνο των απολύσεων που έχει βάλει η ηγεσία του ΚΚΕ χωρίς να δίνει άλλα στοιχεία.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΙ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΟΙ ΦΟΡΟΙ ΚΙ' Ο ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ...


Είναι η δεύτερη φορά που απολύεται ο 43χρονος μποέμ επικοινωνιολόγος Νίκος Καραχάλιος. Χθες απελύθη από γενικός γραμματέας του ΕΟΤ. Την προηγούμενη φορά απελύθη από τη θέση του γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ από τον τότε Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Πρόκειται για έναν χαρισματικό και επικοινωνιακό άνθρωπο που συνεισέφερε με τις ιδέες του στην ανανέωση της εικόνας της συντηρητικής ΝΔ.
Τότε γιατί τον απολύουν;
Η ξανθιά ψηλή μοντέλα
Προ δεκαημέρου έγινε γνωστό ότι η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη εξεράγη όταν έμαθε ότι ο ΕΟΤ πλήρωσε το εισιτήριο της πρώην μοντέλας και γυμνάστριας, Γιάννας Νταρίλη, για να έρθει από την Αμερική στα εγκαίνια μιας έκθεσης.


Την ίδια ώρα, βέβαια, τα γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό παραμένουν ακέφαλα παρότι οι σχετικές προκηρύξεις είναι έτοιμες από τον περασμένο Μάιο, έλεγαν οι πληροφορίες.

Το βιντεάκι στον Τάμεση

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό που πραγματικά ενόχλησε την Ολγα Κεφαλογιάννη ήταν το γεγονός ότι ο Νίκος Καραχάλιος την συμβούλευσε να γυρίσει ένα βιντεάκι, στις όχθες του Τάμεση, στο Λονδίνο με το επιχείρημα ότι αυτό θα επιδιορθώσει την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Στο βιντεάκι νεαροί άνδρες και γυναίκες χόρευαν συρτάκι στις όχθες του Τάμεση, άνθρωποι τους παρακολουθούσαν χαρούμενοι και ανάμεσά τους η Ολγα Κεφαλογιάννη παρακολουθούσε και φωτογράφιζε.

Το βιντεάκι γύρισε όμως μπούμερανγκ για την υπουργό Τουρισμού διότι εκρίθη ανεπιτυχής προσπάθεια προώθησης της εικόνας της χώρας.

Αδυναμία στις ξανθές και όμορφες

Η ζωή του 43χρονου μποέμ επικοινωνιολόγου τα έχει όλα: μια πολυτάραχη φιλία με τον Κώστα Καραμανλή, επαγγελματική σχέση με τους Κλίντον, ατελείωτα πάρτι και συνθήματα στο Καραϊσκάκη. Εχει όμως μια ιδιαίτερη αδυναμία στις όμορφες ξανθές, Εύα Καϊλή, Ζέτα Δούκα, Γιάννα Νταρίλη και άλλες.

Οι γυναικείες παρέες του ήταν πολυπολιτισμικές, ενώ κυκλοφορεί με την ίδια άνεση τόσο στη διάσημη Ψαρού της Μυκόνου όσο και σε ερημικές παραλίες της Αττικής. «Εκοψα το Κολωνάκι από τη στιγμή που το ενοχοποίησαν κάποιοι σεμνότυφοι από το κόμμα μας και αναγκάστηκα να μετακομίσω σε στέκια της Γλυφάδας» έχει δηλώσει σε συνέντευξη στην Εσπρέσσο.

Αδυναμία στη Μύκονο

Αν ρωτήσεις τον Σπύρο Παγουλάτο από το «La Notte» (σε Αθήνα και Μύκονο), τον Στέλιο Διονυσίου και τον Τόλη Βοσκόπουλο θα σου πουν ότι ο Νίκος είναι αδελφικός φίλος.

Αυτός είναι ο Καραχάλιος! Μπουζούκια, μπαράκια αλλά και γήπεδο. Η Εύα Καϊλή και ο φίλος του Θοδωρής Ζαγοράκης ήταν η αφορμή που τον οδήγησε και στις κερκίδες του ΠΑΟΚ, τόσο του ποδοσφαίρου όσο και του μπάσκετ. Με τόσο πολυτάραχη ζωή, δεν είναι τυχαίο ότι είναι περιζήτητος. Το δόγμα του το εξηγεί ο ίδιος όσο πιο απλά μπορεί: «Ζω πολύ καλά και είμαι εργένης».

Φαρσες στο ιντερνετ, βαψομαλλιάς

Παρότι βρίσκεται πολλά χρόνια στις επάλξεις της επικοινωνίας είναι επιρρεπής στις γκάφες. Στο προφίλ του στο ίντερνετ είχε γράψει ότι είναι 28 ετών και οι αναγνώστες βρήκαν ευκαιρία να τον ειρωνευθούν αλλά και να τον κατηγορήσουν ότι βάφει τα μαλλιά του. Το περίεργο είναι ότι ο Νίκος Καραχάλιος απάντησε και για τα δύο!

Karapiperis1 Κύριε Καραχάλιο Μην κρύβετε τα χρόνια σας. Τα χρόνια δεν είναι ντροπή, παιδί μου. Μην κάνεις αυτό το λάθος. Αν μάλιστα βάφεις και τα μαλλιά σου για να ξεγελάσεις τον χρόνο, όπως διάβασα, τότε πρόκειται για έγκλημα.

Karahalios: Agapite kurie karapiperi, sas apadw ek merous tis omadas internet tou Nikou Karahaliou. Exei ginei lathos sto profile otan dimiourgithike kai anti tou 38 graftike 28. H alitheia einai oti paramelisame na to diorthwsoume dioti otan to prospathisame den ta kataferame (an boreite na mas diafwtisete sto pws na allaxoume tin ilikia tha itan efxis ergon). Exete apolito dikio padws kai sas efxaristoume poli toso gia ta timitika sas logia oso kai gia tin episkepsi sas sto profile. na eiste kala. p.s. afto pou diavasate peri vafis einai profanestata psevdes. Oi sikofanties distixws einai sti fisi arketwn.

Γκόλντεν μπόι του Καραμανλή

Του κόλλησαν τον τίτλο του golden boy της εποχής Καραμανλή και ενοχλήθηκε. Πώς αντέδρασε; Την ημέρα που έμαθε ότι ο πρωθυπουργός τον απομάκρυνε από τη θέση του στο γραφείο Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή μια συνέντευξη που έδωσε στην αμερικανική εφημερίδα «Herald Tribune» πήγε για μπάνιο στη Νέα Μάκρη !

Golden boy ταπεινής καταγωγής

Σε καιρούς που αρκετοί πολιτικοί δεν μπορούν να εξηγήσουν τα πλούτη τους, ο Καραχάλιος δεν έχει πρόβλημα να δηλώσει την ταπεινή καταγωγή του. Τα παιδικά χρόνια του τα πέρασε σε ένα διαμέρισμα σαράντα δύο τετραγωνικών μεταξύ Κυψέλης και Πατησίων με τη μητέρα του Κάτια Παπαϊωάννου, αφότου οι γονείς του χώρισαν όταν ο ίδιος ήταν μόλις έξι μηνών.

Ο πατέρας του Δημήτρης Καραχάλιος, διακεκριμένος καθηγητής στο Κολλέγιο Αθηνών, στάθηκε γι' αυτόν πνευματικός φάρος. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι μερικά χρόνια αργότερα ο Νικόλας, μαθητής της δευτέρας Δημοτικού, χωρίς να χρησιμοποιήσει το όνομά του, συμμετέχοντας σε πανελλήνιο διαγωνισμό πέρασε με υποτροφία στο σχολείο όπου δίδασκε ο μπαμπάς του.

Παιδί του Κολλεγίου Αθηνών

Ανήκει στη γενιά των μαθητών του Κολλεγίου που έβγαλε πολλά ονόματα. Παλιοί συμμαθητές του είναι ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Μάκης Βορίδης, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, ο Σπήλιος Λιβανός, ο Δημήτρης Τζιώτης και άλλοι.

«Πού είναι ο Καραχάλιος;» ήταν η συνηθισμένη ερώτηση των καθηγητών που τον έψαχναν ανάμεσα στους μαθητικούς αγώνες και στις δραστηριότητες του σχολείου του, όπως η έκδοση του «Αθηναίου», ενός περιοδικού που έβγαλε με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Στα χρονικά του Κολλεγίου έχει μείνει η αποβολή που έφαγε και μάλιστα από τον καθηγητή που του είχε αδυναμία, όταν στο περιοδικό που εξέδιδαν δημοσίευσε σκίτσο όπου παρίστανε τους καθηγητές σαν σκιάχτρα που δεν έχουν να εμπνεύσουν τίποτα στους μαθητές τους.

Αποχαιρέτησε τα μαθητικά θρανία ως αριστούχος, με τη διάκριση του Veledictorian, εκφωνώντας τον λόγο της τάξης του '87. Τίτλος που του έδωσε τη δυνατότητα να σπουδάσει με υποτροφία στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Εκείνος όμως επέλεξε τη Νομική Αθηνών, ενώ παράλληλα ίδρυσε τη διαφημιστική εταιρεία Graffiti, που σχεδίασε το δελφίνι, την επίσημη μασκότ των Μεσογειακών Αγώνων του 1991.

Στην αφρόκρεμα

Μετακομίζει σ' ένα σπίτι που νοικιάζει στην περιοχή Ζούμπερι, κοντά στη Νέα Μάκρη, το οποίο αγόρασε το 2004. Παράλληλα σπουδάζει Ιστορία και Κοινωνικές Επιστήμες στο Deree, ενώ παίζει μπάσκετ στον Πανελλήνιο. Ενας τραυματισμός τού στερεί ίσως μια μεγάλη καριέρα στον αθλητισμό, αλλά συνεχίζει να παίζει στην ομάδα του Χαλανδρίου με συμπαίκτη τον σημερινό δήμαρχο Γρηγόρη Ζαφειρόπουλο.

Το 1992 στράφηκε επαγγελματικά στην πολιτική. Εργάστηκε ως σύμβουλος στις εθνικές εκλογές του '93 και τον επόμενο χρόνο εγκαθίσταται στο Λονδίνο.

Το 1996 ξεκίνησε ερευνητική εργασία σε θέματα εκλογικής στρατηγικής και πολιτικής επικοινωνίας. Η γνωριμία του με τον Μπιλ Κλίντον είναι και η αφορμή για να εργαστεί στην καμπάνια του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο Κώστας Καραμανλής τον συνάντησε για πρώτη φορά στο Πανεπιστήμιο Fletcher, όπου ο Ελληνας επικοινωνιολόγος έδωσε μια ομιλία για την ασφάλεια στη Νοτιανατολική Ευρώπη. Με συνδετικό κρίκο την οικογένεια Βαρβιτσιώτη τον συμβουλεύεται στον τομέα των δημοσκοπήσεων. Η επίσημη πρόταση για να συνεργαστούν έγινε το 2000. Στη Ρηγίλλης εμφανίστηκε όχι ως επαγγελματικός συνεργάτης αλλά ως προσωπικός φίλος του Καραμανλή και δούλεψε για τέσσερις μήνες με το επιτελείο του Αρη Σπηλιωτόπουλου.

Και Σουφλιάς και Ψωμιάδης

Συνεργάστηκε άψογα με τον Σουφλιά αλλά ήταν και επικοινωνιακός σύμβουλος του Ψωμιάδη στη Θεσσαλονίκη. Με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη η συνεργασία οδηγεί σε βαθιά φιλία ενώ μπήκε στο επιτελείο της Γιάννας Αγγελοπούλου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όμως συγκρούστηκε στην πορεία και με την «κυρία του 2004».

Ολυμπιακός

Το 2009, ιδρύει τη δεξαμενή σκέψης Forum 2020 και με τη συνεργασία αναγνωρισμένων ακαδημαϊκών, επιστημόνων και ανθρώπων της αγοράς παρεμβαίνει δημιουργικά στο δημόσιο διάλογο. Το Forum2020 εστιάζει σε πέντε ερευνητικούς τομείς ή εργαστήρια ιδεών: το Demos που ασχολείται με την πολιτική, το Eco που ασχολείται με το περιβάλλον και την ανάπτυξη, το E-nnovation που ασχολείται με τις νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο και το RNL που ασχολείται με την έρευνα.

Από το 2010 έως το 2011, διατελεί σύμβουλος διοίκησης της ΠΑΕ Ολυμπιακός και Αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. Εισηγείται το πρόγραμμα "Ολυμπιακός 2020", που αποφέρει στο Σύλλογο έσοδα άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ. Από το 2011 έως το 2012, εργάζεται ως σύμβουλος διοίκησης του Αμερικανικού Κολεγίου Αθήνας και της εισηγμένης στο NASDAQ εταιρείας Velti.

Ο Νίκος Καραχάλιος γεννήθηκε το 1969 και είναι ανύπαντρος.

Πηγή: Ο Νίκος Καραχάλιος, η ξανθιά μοντέλα, το βίντεο στον Τάμεση και η απόλυσή του από τον ΕΟΤ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/82712#ixzz2Fx7NpAtU

Δραστηριότητες Τοπικών: Χανίων, Ηρακλείου, Βορείων ΠροαστίωνΔραστηριότητες Τοπικών: Χανίων, Ηρακλείου, Βορείων Προαστίων
Αιμοδοσία πραγματοποίησε η Τ.Ο. Βορείων Προαστίων στα πλαίσια της Τράπεζας Αίματος του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, που αποτελεί μέρος του Κοινωνικού έργου της Χρυσής Αυγής, προς τους συνέλληνες μας που βρίσκονται σε ανάγκη. Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου σε νοσοκομείο των Αθηνών συγκεντρώθηκαν πολλοί Συναγωνιστές μέλης της Τοπικής Οργανώσεως μας, προκειμένου να δώσουν αίμα για αυτούς που το έχουν ανάγκη. Η Τ.Ο. Βορείων Προαστίων πέραν των ενημερωτικών δράσεων σε όλες τις περιοχές της εμβέλειας της, έχει ήδη ξεκινήσει την ενεργή συμμετοχή στο Κοινωνικό έργο της Χρυσής Αυγής σε όλες του τις διαστάσεις.
Τ.Ο. Βορείων Προαστίων
Λ. Ηρακλείου 426, Ν. Ηράκλειο
Δευτέρα και Παρασκευή 19:00 - 21:00
Τηλ: 2102810610

Ενημερωτική δράση από την Τ.Ο. Ηρακλείου
Πραγματοποιήθηκε διανομή φυλλαδίων και εφημερίδων από Συναγωνιστές της Τ.Ο Ηρακλείου σε κεντρικό σημείο της πόλης, σε διερχόμενα αυτοκίνητα και πεζούς. Οι αντιδράσεις του κόσμου ήταν θετικές προς το Κίνημα μας, με επευφημίες και προτροπή να συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Η Χρυσή Αυγή έχει πλέον εδραιωθεί και στο πάλαι ποτέ «κάστρο» του Παπανδρεϊσμού, το Ηράκλειο. Αυτό, φυσικά, είναι άλλο ένα ενδεικτικό στοιχείο του ότι στις επόμενες εκλογές το ποσοστό της Χρυσής Αυγής θα είναι πολύ παραπάνω από αυτό που μεταδίδουν με πολύ πόνο οι δημοσκόποι.
Τ.Ο. Ηρακλείου
Ηροδότου 87 (περιοχή Ν. Αλικαρνασσό)
Δευτέρα και Τετάρτη 17.00-22.00

Διανομή τροφίμων στην Τ.Ο Χανίων

Σαλί Μπερίσα: Η Αλβανία είναι μικρή , αλλά το αλβανικό έθνος είναι μεγάλο > ΜΠΕΡΙΣΑ ΚΟΨΕ ΤΑ ΤΣΙΠΟΥΡΑ


Την παραμονή των Χριστουγέννων, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα συναντήθηκε με εκπροσώπους των θρησκευτικών κοινοτήτων και του διπλωματικού σώματος και δήλωσε ότι η Αλβανία είναι μεν μικρή, αλλά το αλβανικό έθνος είναι μεγάλο. Ο Μπερίσα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για το έργο όλων των θρησκειών προς τους Αλβανούς πιστούς.

«Έχουμε πολλούς λόγους να πιστεύουεμ ότι αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι καλύτερα, με ενότητα, ευημερία και ασφάλεια για το μεγάλο έργο της ενότητάς μας μέσα στην ΕΕ», δήλωσε ο Μπερίσα.
«Ας κάνουμε το 2013 έτος αρμονίας, ειρήνης και κατανόησης μεταξύ ημών και των γειτόνων και με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη», δήλωσε ο Μπερίσα.

Τουρκικές προκλήσεις στη ΘράκηΤουρκικές προκλήσεις στη Θράκη
Η Τουρκία εξακολουθεί να απλώνει με γοργούς ρυθμούς τα δίχτυα της πάνω από την Ελληνική Θράκη, συνεπικουρούμενη από την αδιανόητη και καθ’ όλα ένοχη ανοχή της ελλαδικής κυβέρνησης. Ο Τούρκος Πρόξενος, Ιλχάν Σενέρ, μετά τη συνάντηση προ ολίγων ημερών με τον Μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμονα, συναντήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 21 Δεκεμβρίου με τον τοποτηρητή της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής και μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Δαμασκηνό. Ο Ιλχάν Σενέρ, εξομολογήθηκε μάλιστα πως κατόπιν της αντίδρασης και των δυσμενών σχολίων που ακολούθησαν την επίσκεψη στον Μητροπολίτη Ξάνθης, υπήρξε διστακτικός εις ότι αφορά την απόφαση να συναντήσει δεύτερο χριστιανό θρησκευτικό ηγέτη της Θράκης.
Αφήνοντας κατά μέρος τα όσα ειπώθηκαν και αφορούν τα θρησκευτικά ζητήματα, τα οποία θίχτηκαν κατά τη συνάντηση, θα επικεντρωθούμε στα όσα προκλητικά και θρασεία δήλωσε ο Τούρκος Πρόξενος, προς τον κ. Δαμασκηνό, και αφορούν το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών. Ο Τούρκος Πρόξενος, φάνηκε ιδιαίτερα ανήσυχος από τις δραστηριότητες του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος στη Θράκη, κάνοντας μνεία σε “προκλητικές ενέργειες ακραίων ομάδων, σε χωριά με μουσουλμανικό πληθυσμό”! Αναφέρεται φυσικά ο Ιλχάν Σενέρ, στις μηχανοκίνητες πορείες των Ελλήνων Εθνικιστών στη Θράκη, οι οποίες και έχουν ως στόχο αφ’ ενός την νόμιμη πολιτική δραστηριότητα και αφ’ ετέρου να σπάσουν το κλίμα της τρομοκρατίας, το οποίο έχει εξαπολυθεί από το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής, προς τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς οι οποίοι αρνούνται να συμμορφωθούν προς τις υποδείξεις του προξενείου.
Ο Τούρκος Πρόξενος αποκάλυψε επίσης, μια εξόχως σημαντική πληροφορία. Ισχυρίστηκε πως μίλησε με την Ελληνική Αστυνομία - ζητώντας προφανώς εξηγήσεις για τη νόμιμη πολιτική δράση της Χρυσής Αυγής στην Ελληνική Θράκη;- απ’ όπου και έλαβε και διαβεβαίωσεις να μην ανησυχεί!

Αλβανία: Εθνικής σημασίας ο ‘Υπερ-Αδριατικός Αγωγός»- TAP


Ο Γενικός Διευθυντής του μεγαλύτερου έργου στην σύγχρονη Αλβανία, που είναι η κατασκευή του ‘υπερ-αδριατικού αγωγού φυσικού αερίου’, Kjetil Tungland, εκτιμά ότι το κατασκευή αποτελεί ‘έργο εθνικής σημασίας’. Σε δελτίο τύπου που διακοινώθηκε αναφέρεται ότι η Αλβανία εκδήλωσε την ικανοποίησή της για το έργο του «Υπερ-Αδριατικού Αγωγού». «Θέλω να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό και το Εθνικό Συμβούλιο για την παροχή αυτής της κατάστασης. Θα συνεργαστούμε στενά με την κυβέρνηση για την εφαρμογή του TAP (Trans Adriatic Pipeline), ένα δίκτυο στο οποίο συνεισφέρει και η Αλβανία στο ευρωπαϊκό δίκτυο ενέργειας», είπε ο Tungland.


Την περασμένη εβδομάδα, το Εθνικό Συμβούλιο της Επικρατείας με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα, έδωσε την συγκατάθεσή του για το έργο που χαρακτήρισε ως ‘εθνικής σημασίας’.
Σημειώνεται ότι το έργο του «Υπερ-Αδριακού αγωγού»,αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ξένες επενδύσεις στην Αλβανία μέχρι σήμερα και υπολογίζεται σε περίπου σε ένα δις ευρώ, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.
--
 

Στη ζητιανιά βγήκαν οι ΠΑΣΟΚοι… απέκλεισαν και από τον έρανο την Χρυσή Αυγή!Στη ζητιανιά βγήκαν οι ΠΑΣΟΚοι… απέκλεισαν και από τον έρανο την Χρυσή Αυγή!
Ξεκίνησε ο έρανος για να διασωθεί το ΠΑΣΟΚ από τα χρέη του και ταυτοχρόνως να κοπάσει η θύελλα των αποκαλύψεων για βίλες και κότερα που οι απλήρωτοι υπάλληλοι του ΠΑΣΟΚ είπαν στα μεγαλοστελέχη του να πουλήσουν, προκειμένου να τους πληρώσουν. Ήδη οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κλήθηκαν να δώσουν 5.000 ευρώ έκαστος, ενώ αντίστοιχα οι ευρωβουλευτές καλούνται να δώσουν 10.000 ευρώ ο καθένας προκειμένου να κλείσουν οι «μαύρες τρύπες» στα οικονομικά του πρώην κραταιού ΠΑΣΟΚ.
Όμως επειδή ούτε οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν νοιάζονται για την διάσωση του αποκόμματος και μάλλον ετοιμάζονται να το εγκαταλείψουν ως «αρουραίοι» που εγκαταλείπουν το «πλοίο» την κρίσιμη ώρα, η προσπάθεια δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο 8 βουλευτές έχουν ήδη καταθέσει το εν λόγω ποσό και η όλη ιστορία μάλλον οδηγεί στην καταστροφή. Με φόντο αυτό το γκρίζο τοπίο, τα στελέχη και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν να χτυπήσουν την πόρτα και των υπόλοιπων κοινοβουλευτικών ομάδων.

Συνεχίζουν να προκαλούν οι Τούρκοι…διεκδικώντας 16 νησιά..


Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Ζαμάν, συνολικά 16 νησιά του Αιγαίου και της Μεσογείου έχουν ιδιοποιηθεί παράνομα, από την Ελλάδα λόγω της αμέλειας της τουρκικής κυβέρνησης, λέει μια σειρά από αυθεντίες. “Η κυβέρνηση αγνόησε την εξαγορά των νησιών της Τουρκίας από την Ελλάδα, προκειμένου να είναι σε θέση να πάρει μια ημερομηνία για τις διαπραγματεύσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2004,” αναφέρει ο Ουμίτ Γιαλίμ μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος (DP), σημειώνοντας ότι η εξαγορά των νησιών από την Ελλάδα ξεκίνησε το 2004…με δύο νησιά, Donkey και Bulamaç, ανοικτά των ακτών της πόλης Didim στις τουρκικές ακτές του Αιγαίου.

Πριν από μερικούς μήνες, ο υπουργός Εξωτερικών Ahmet Davutoğlu δήλωσε, απαντώντας σε κοινοβουλευτική ερώτηση ότι υπάρχει, όσον αφορά ορισμένα νησιά και νησίδες στο Αιγαίο, μια σειρά από προβλήματα, όπως αυτό της ιδιοκτησίας, και ότι η Τουρκία σε μια προσπάθεια να φθάσει σε μια δίκαιη λύση, είναι σε διάλογο με την Ελλάδα.

Αλλά ο Γιαλίμ ισχυρίστηκε, ότι δεν υπάρχει ασάφεια ως προς το ιδιοκτησιακό καθεστώς των νησιών αυτών. “Τα νησιά αυτά ανήκουν στην Τουρκία”, δήλωσε στη Zaman σήμερα προσθέτοντας: “Στην πραγματικότητα, μετά τη Συνθήκη της Λωζάννης, η νεοσύστατη Τουρκική Δημοκρατία, ξεπληρώνοντας το χρέος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, με τις δυτικές δυνάμεις, κατέβαλε επίσης το ποσό που αναλογεί σε αυτά τα νησιά. “

Τα 16 νησιά που Γιαλίμ ισχυρίζεται ότι είναι τουρκικα, αλλά των οποίων η κυριότητα ορισμένοι αναλυτές θεωρούν αμφίβολη είναι τα εξής: Οινούσσες, Χουρσίτ, Φούρνοι, Γαιδουρονήσι, Αρκιοί, Φαρμακονήσι, Kololimnoz, Keçi, Γυαλί, Λέβιθα και Ardacıkall, όλα στο Αιγαίο, και Γαύδος,Δία ή Ντία, Διονυσάδες, και Κουφονήσι στην περιοχή της Μεσογείου.
Στη Συνθήκη της Λωζάνης που ακολούθησε τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, την οποία η Τουρκία υπέγραψε το 1923 με τις νικήτριες δυνάμεις του πολέμου, η Άγκυρα συμφώνησε να δώσει πίσω τα νησιά του Αιγαίου και της Μεσογείου, που είχαν καταληφθεί από ξένες δυνάμεις κατά τη διάρκεια του πολέμου. Αλλά ο Γιαλίμ υπογράμμισε, αυτά τα 16 νησιά δεν αναφέρονται μεταξύ των νησιών που η Τουρκία συμφώνησε ότι ανήκουν στην Ελλάδα και την Ιταλία. “Αν τα ονόματα των νησιών αυτών δεν αναφέρονται στην συνθήκη, γιατί θα πρέπει να είναι η ιδιοκτησία τους αμφιλεγόμενη;”, . “Αυτό σημαίνει ότι παρέμειναν ως τουρκικό έδαφος.” Από το 2004, η Ελλάδα φέρεται να έχει αρχίσει την οικοδόμηση οικισμών στα νησιά του Donkey και Bulamaç, απαιτώντας Τούρκους πολίτες να επιδείξουν διαβατήριο για να εισέλθουν τα νησιά.
Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, οι ενταξιακές συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση σήμαιναν πολλά για το τουρκικό δημόσιο. Τον Δεκέμβριο του 2004, η ΕΕ δήλωσε η θα αρχίσει διαπραγματεύσεις με την Τουρκία τον Οκτώβριο του 2005, κάτι που ήταν πολύ θετικό στο τουρκικό κοινό. Ο Faruk Loğoğlu, ο αναπληρωτής πρόεδρος του Κόμματος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), θεωρεί επίσης ότι η τουρκική κυβέρνηση μπορεί να επέλεξε προς στιγμή, να παραβλέψει την απόκτηση των νησιών από την Ελλάδα, ώστε να μην διακινδυνεύσει την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, δεδομένου ότι η Ελλάδα και η Κύπρος είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καμιά χώρα δεν μπλόκαρε την έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο Loğoğlu, ο οποίος δεν βρίσκει τις εξηγήσεις Νταβούτογλου σχετικά με τα νησιά επαρκείς, είναι της γνώμης ότι η τουρκική κυβέρνηση δεν έχει προστατεύσει σωστά τα συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Μετά τη δήλωση του Νταβούτογλου ότι το καθεστώς των νησιών αμφισβητείται, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε “δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο”, υπονοώντας ότι τα νησιά ανήκουν στην Ελλάδα. “Ωστόσο, υπάρχουν γκρίζες ζώνες, σοβαρές διαφωνίες στο Αιγαίο”, είπε ο Loğoğlu Zaman σήμερα. Ο πρώην πρεσβευτής σημείωσε επίσης ότι δεν υπήρξε αντίρρηση από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για τη δήλωση του Έλληνα υπουργού.
Σύμφωνα με τον Celalettin Yavuz, αντιπρόεδρου του τουρκικού Κέντρου Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Αναλύσεων (TÜRKSAM), ο οποίος έχει αμφιβολίες ως προς το αν το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών χειρίζεται σωστά το θέμα των επίμαχων νησιών, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των νησιών το ερώτημα είναι αμφιλεγόμενο, σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης. “Το υπουργείο Εξωτερικών πρέπει να κάνει μια σαφή δήλωση για το κοινό σχετικά με το πώς βλέπει το θέμα,” είπε ο Yavuz στη Zaman σήμερα.
“Εάν η Τουρκία στην εύρεση ότι τα εν λόγω νησιά έχουν πιστωθεί στην Ελλάδα δεν έχει διαμαρτυρηθεί, τότε είναι σίγουρα ένα λάθος”, πρόσθεσε. Στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, υπάρχουν 152 νησιά και νησίδες των οποίων η ιδιοκτησία είναι αμφιλεγόμενη. Αυτά τα νησιά δεν είχαν δοθεί στην Ελλάδα από οποιαδήποτε συμφωνία μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ένα δικαστήριο-διαιτητής μπορεί να αποφασίσει, και θα πρέπει το θέμα να λυθεί πριν, χώρα που διεκδικεί την ιδιοκτησία τους, έχει ήδη εγκαθιδρύσει ένα σύστημα στο νησί. Αν δεν υπάρχει τέτοιο σημάδι που θα κάνει κάποιον να σκεφτεί ότι το νησί ανήκει σε μια συγκεκριμένη χώρα, στη συνέχεια, η γεωγραφική εγγύτητα έρχεται ως δευτερεύον κριτήριο για τον καθορισμό ιδιοκτήτη της γης.


Πουλάνε την Ελλάδα στους Τούρκους - Ερντογάν: «Βουλιάξατε και ξεπουλάτε»Πουλάνε την Ελλάδα στους Τούρκους - Ερντογάν: «Βουλιάξατε και ξεπουλάτε»
Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις Ερντογάν ότι η «η Ελλάδα βουλιάζει και πουλάει τα νησιά της», οι οποίες ήταν αν μη τι άλλο τρομερά προσβλητικές για την Χώρα μας. Σε αυτές τις δηλώσεις έσπευσε να απαντήσει ο ΥΠΕΞ, Δ. Αβραμόπουλος, σε ύφος που όπως χαρακτηρίστηκε από τα ελλαδικά και από τα τουρκικά ΜΜΕ αιχμηρό. Όμως ποια είναι η πικρή αλήθεια που εντέχνως δεν παρουσιάζουν τα εγχώρια ΜΜΕ;

Προϋπολογισμός με ξύλο στη Βουλή των Σκοπίων


Επεισόδια σημειώθηκαν εντός και εκτός κοινοβουλίου στα Σκόπια, με την αντιπολίτευση να καταγγέλλει "κοινοβουλευτικό πραξικόπημα", καθώς κατέθεσε τον προϋπολογισμό, χωρίς να εξεταστούν όλες οι τροπολογίες. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης "Σοσιαλδημοκρατική Ένωση" (SDSM) του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι γνωστοποίησε ότι δεν θα συμμετέχει πλέον στις συνεδριάσεις της Βουλής.


Ο κ. Τσερβένκοφσκι κάλεσε τους πολίτες της χώρας σε ανυπακοή κατά της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι και εξέφρασε την πεποίθηση ότι στην ΠΓΔΜ θα υπάρξει "λαϊκή εξέγερση", όμοια με εκείνη που εκδηλώθηκε στη Σερβία στις 5 Οκτωβρίου 2000, η οποία οδήγησε στην πτώση του καθεστώτος του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.
 
"Σήμερα καταπατήθηκε το Σύνταγμα στη χώρα. Δεν υπάρχει πλέον Δημοκρατία, δεν υπάρχει Βουλή. Από τη μια μεριά είναι το δικτατορικό καθεστώς του Γκρούεφσκι και απέναντι του ο λαός", ανέφερε ακόμη ο κ. Τσερβένκοφσκι και πρόσθεσε ότι από αύριο η αντιπολίτευση ξεκινά αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.
Από την μεριά του το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι κατηγόρησε τον Μπράνκο Τσερβένκοφσκι ότι επιχείρησε να προκαλέσει "χάος" στη χώρα και να κινηθεί "πραξικοπηματικά", όμως η προσπάθεια του απέτυχε.
Έξω από το κοινοβούλιο, οπαδοί της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, συγκρούστηκαν, ενώ η ένταση μεταφέρθηκε και μέσα στην Ολομέλεια, με την ασφάλεια του κτιρίου να απωθεί τους βουλευτές της αντιπολίτευσης και να απομακρύνει δημοσιογράφους.

news247

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΤΩΝ ΧΟΜΠΙΤ

HOBBIT
Εδώ και λίγες ημέρες έχει ξεκινήσει το πρώτο μέρος της τριλογίας της ταινίας “Το Χόμπιτ”. Οι θεατές παρακολούθησαν τη σκηνή της ανεύρεσης σε μια σκοτεινή σπηλιά του Ενός Δαχτυλιδιού, που σε κάνει αόρατο όταν το φοράς και που με τον καιρό σε διαφθείρει. Έμπνευση του Βρετανού συγγραφέα Τόλκιν η ιστορία; Φυσικά και όχι.
Για ακόμη μια φορά ένας ελληνικός μύθος έγινε “copy-paste”. Αυτός, του Γύγη. O Πλάτωνας, στο Β΄ βιβλίο της «Πολιτείας» του και με το στόμα του Γλαύκωνα, επινοεί ένα μύθο:
Ένας βοσκός του βασιλιά της Λυδίας ονόματι Γύγης βρίσκει τυχαία ένα μαγικό δακτυλίδι μετά από δύο καταστρεπτικά φυσικά φαινόμενα. Την ώρα που έβοσκε τα πρόβατα του άρχοντά του, έπιασε φοβερή καταιγίδα και έγινε τόσο δυνατός σεισμός, ώστε άνοιξε η γη κάτω απ’ τα πόδια του. Κατέβηκε στο χάσμα που δημιουργήθηκε και εκεί μέσα στα σπλάχνα της γης, είδε ένα μεγάλο χάλκινο κούφιο άλογο. Από κάποια ανοίγματα στα πλευρά του κοίταξε μέσα του και διαπίστωσε ότι εκεί ήταν ξαπλωμένος ένας νεκρός με διαστάσεις σχεδόν γιγαντιαίες. Και το σημαντικότερο, φορούσε στο χέρι του ένα χρυσό δακτυλίδι. Όταν ανέβηκε στην επιφάνεια διαπίστωσε ότι το εύρημά του είχε μία αξιοπερίεργη μαγική δυνατότητα. Περιστρέφοντας την πέτρα του («σφενδόνην» την ονομάζει ο Πλάτωνας) προς το εσωτερικό της παλάμης του, γινόταν αόρατος και εμφανιζόταν πάλι, γυρίζοντας το δακτυλίδι προς την αντίστροφη φορά.
Ο ταπεινός βοσκός είχε λοιπόν στα χέρια του ένα τεράστιο όπλο. Μπορούσε να κάνει οτιδήποτε επιθυμούσε, χωρίς να γίνεται αντιληπτός και κυρίως, χωρίς να τιμωρείται ή έστω να επιπλήττεται. Έγινε από τη μια στιγμή στην άλλη φορέας μιας τουλάχιστον παράδοξης και απρόσμενης δύναμης, η οποία μπορούσε να λειτουργήσει προς όφελός του, πάντα όμως υπό το βάρος μιας έστω και λανθάνουσας αδικίας, που μπορούσε να φτάσει κι ως το έγκλημα. Και πραγματικά έτσι έγινε.
Ο ασήμαντος μέχρι τότε Γύγης έγινε εραστής της βασίλισσας και με τη βοήθειά της σκότωσε τον αφέντη του και πήρε ο ίδιος την εξουσία. Κατέλαβε λοιπόν μια θέση που του χάρισε η δύναμη ενός χρυσού κρίκου, χωρίς να υπολογίσει τα αθέμιτα μέσα που χρησιμοποίησε, αλλά με μοναδικά κίνητρα – συνηθισμένα στην ανθρώπινη φύση -τη δόξα και τον πλούτο.

ΑΟΖ: Όλο το "παιχνίδι" των Τούρκων - Πως "κυκλώνει" την Ελλάδα > Ανάλυση με χάρτες


 Του Χρήστου Μηνάγια - Στο άρθρο του συντάκτη του παρόντος, με τίτλο «Εκβιασμοί, απειλές και αυθαιρεσίες από την Άγκυρα στην Ανατολική Μεσόγειο» είχε αναγραφεί ότι: «Η Άγκυρα επιδιώκει να δημιουργήσει φοβικά σύνδρομα και να αποσπάσει με εκβιασμούς, με την απειλή χρήσεως ισχύος και με πλάγιες μεθόδους ένα σημαντικό μέρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος και της Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο. Εκτός τούτου, δεν θα πρέπει να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο, οι Τούρκοι να επιδιώξουν την αυθαίρετη επιβολή τετελεσμένων στις εν λόγω περιοχές, είτε με τη δημιουργία γκρίζων ζωνών, μετά από μια θερμή συγκρουσιακή κατάσταση, είτε με την ανακήρυξη της δικής τους Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.». Δυστυχώς, μετά την παρέλευση μικρού χρονικού διαστήματος, η εν λόγω εκτίμηση άρχισε να επιβεβαιώνεται πλέον με αρκετή σαφήνεια, λαμβανομένου υπόψη των ακόλουθων τουρκικών ενεργειών:

Πλάγιοι μέθοδοι προσέγγισης της Λιβύης, της Αίγυπτου, του Λιβάνου και του Ισραήλ
Οι Τουρκικές Ακαδημίες Πολέμου και τουρκικό think tank (BILGESAM) δημοσίευσαν μελέτες του Dr. πλοιάρχου Cihat Yaycı αναφορικά με την πρόταση οριοθέτησης της Ανατολικής Μεσογείου και το ρόλο-επιρροή της Λιβύης στην οριοθέτηση των θαλασσίων τμημάτων της εν λόγω περιοχής (σ.σ. Το 2000, ο Cihat Yaycı αποφοίτησε 1ος από τη Ναυτική Σχολή Πολέμου. Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι ο Yaycı έχει κατηγορηθεί, διότι το 2005 άσκησε πίεση στα μέλη του πληρώματος της φρεγάτας Turgut Reis, της οποίας ήταν κυβερνήτης, προκειμένου αυτοί να καταθέσουν ότι ο μόνιμος υπαξιωματικός Suat Çakır, που χάθηκε κατά τη διάρκεια επιχειρησιακού πλου, είχε αυτοκτονήσει. Επισημαίνεται ότι υπήρχαν πληροφορίες ότι ο θάνατος του Çakır πιθανόν να οφείλεται σε δολοφονική ενέργεια της οργάνωσης Ergenekon.) Ο Cihat Yaycı στις μελέτες του επιδιώκει να παρουσιάσει τα οφέλη που θα έχουν η Λιβύη, η Αίγυπτος, ο Λίβανος και το Ισραήλ σε περίπτωση που συμφωνήσουν με την Τουρκία για την οριοθέτηση της Α.Ο.Ζ. στην Ανατολική Μεσόγειο, χωρίς να λάβουν υπόψη τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στους χάρτες που ακολουθούν αποτυπώνεται πλήρως το ύπουλο σκεπτικό του Τούρκου πλοιάρχου, το οποίο εκτιμάται ότι τυγχάνει αποδοχής τόσο από την πολιτική όσο και τη στρατιωτική ηγεσία της Τουρκίας εάν ληφθούν υπόψη οι φορείς που το δημοσιεύουν:

 Στο χάρτη Νο 1 παρουσιάζονται οι θέσεις του Τούρκου καθηγητή Sertaç Hami Başeren του πανεπιστημίου της Άγκυρας, ο οποίος θεωρεί ότι με τη χάραξη των ορίων της Α.Ο.Ζ. που προτείνει, αφενός η Τουρκία θα δείξει ότι δεν αστειεύεται, αφετέρου θα αποκοπεί η γεωγραφική σχέση (διασύνδεση, επαφή) μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου. Παράλληλα ο Yaycı τονίζει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία παραβιάζει τα δικαιώματα της Τουρκίας στα οικόπεδα 1, 4, 5, 6 και 7. Στο χάρτη Νο 2 αναγράφεται ότι σε περίπτωση που η Αίγυπτος, το Ισραήλ και ο Λίβανος προβούν στην οριοθέτηση της Α.Ο.Ζ. τους απευθείας με την Τουρκία τότε θα κερδίσουν θαλάσσια έκταση 21.500, 4.600 και 3,957 τετραγωνικά χλμ αντίστοιχα.
 Με το χάρτη Νο 3 ο Yaycı παρουσιάζει την πιθανή γραμμή οριοθέτησης της Α.Ο.Ζ. μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ, επισημαίνοντας ότι σε περίπτωση υλοποίησης της, ολόκληρο το οικόπεδο 12 και μέρος των οικοπέδων 1, 7, 8, 9, 10 και 11 που ανήκουν στην Κυπριακή Δημοκρατία θα περιέλθουν στην κυριότητα του Ισραήλ.


 Στο χάρτη Νο 4 παρουσιάζεται η μέση γραμμή μεταξύ Ελλάδος-Λιβύης και η μέση γραμμή μεταξύ Τουρκίας-Λιβύης. Ειδικότερα, σε περίπτωση οριοθέτησης της Α.Ο.Ζ. μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, ο πλοίαρχος Cihat Yaycı επισημαίνει ότι η Λιβύη θα αυξήσει τη θαλάσσια περιοχή της κατά 62% κερδίζοντας περίπου 39.000 τετραγωνικά χλμ. Μία άλλη βασική επισήμανση αποτελεί το γεγονός ότι προωθείται η στρατιωτική συνεργασία Τουρκίας-Λιβύης, βάσει της οποίας οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις θα αναλάβουν την ανασυγκρότηση του στόλου και την εκπαίδευση του στρατού ξηράς και του πολεμικού ναυτικού της Λιβύης. Επιπρόσθετα, η Άγκυρα, μέσω του Τουρκικού Οργανισμού Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΤΙΚΑ), χορήγησε δωρεάν στο υπουργείο Εσωτερικών της Λιβύης στολές και εξοπλισμό για 6.000 αστυνομικούς, καθώς επίσης 30 αστυνομικά οχήματα. Τέλος, μέχρι τον Ιούλιο, 1.500 Λίβυοι αστυνομικοί θα μεταβούν σταδιακά στην Τουρκία για εκπαίδευση σε θέματα ασφάλειας και καθηκόντων σε σωφρονιστικά καταστήματα.


 Τέλος, ο Yaycı εκτιμά ότι μια ενδεχόμενη συμφωνία οριοθέτησης της Α.Ο.Ζ. μεταξύ Ελλάδος-Κυπριακής Δημοκρατίας θα αποτελέσει το πιο δυσμενές σενάριο για την Τουρκία, δεδομένου ότι η κατάσταση που θα διαμορφωθεί απεικονίζεται στον χάρτη Νο 5. Επίσης για αποφυγή της κατάστασης αυτής προτείνει την μονομερή ανακήρυξη της Α.Ο.Ζ. από την Τουρκία όπως έγινε και στη Μαύρη Θάλασσα.


Προκλητικές ανακοινώσεις της τουρκικής Υδρογραφικής Υπηρεσίας

Η τουρκική Υδρογραφική Υπηρεσία με ανακοίνωσή της δημοσίευσε τους ακόλουθους χάρτες που περιλαμβάνουν τις περιοχές ασκήσεων και εκτέλεσης πυρών στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο για το έτος 2012 (χάρτες 6 και 7), καθώς επίσης τα όρια της τουρκικής περιοχής έρευνας και διάσωσης (χάρτης 8).Με τη δημοσίευση των εν λόγω χαρτών και τις ασκήσεις που έχουν προγραμματισθεί, καθίσταται σαφές ότι οι Τούρκοι επιδιώκουν να στρατιωτικοποιήσουν τα θέματα που έχουν σχέση με τους ενεργειακούς πόρους, θεωρώντας ότι η στρατηγική αυτή θα αποτρέψει την Ελλάδα και την Κύπρο να δημιουργήσουν τετελεσμένα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Επίσης, για την υλοποίηση της εν λόγω στρατηγικής σημαντική είναι και η συμβολή των τουρκικών ΜΜΕ μέσω κατευθυνόμενων δημοσιευμάτων. Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί το πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδος Milliyet/3-4-2012 σχετικά με την άσκηση Anadolu Kartali/1-2012, σύμφωνα με το οποίο για πρώτη φορά στην άσκηση θα συμμετέχουν ναυτικές μονάδες στην Ανατολική Μεσόγειο. Τούτο είναι ανακριβές διότι από τον Απρίλιο του 2010 στην άσκηση συμμετέχουν μονάδες του στρατού ξηράς, του πολεμικού ναυτικού, της πολεμικής αεροπορίας και των ειδικών δυνάμεων. Μέχρι τότε, τα σενάρια των προηγούμενων ασκήσεων Anadolu Kartali προέβλεπαν τη διεξαγωγή επιχειρήσεων πέραν των συνόρων εντός του βορείου Ιράκ και φυσικά χωρίς τη συμμετοχή του πολεμικού ναυτικού. Όμως το σενάριο της άσκησης του 2010 προέβλεπε τη διεξαγωγή επιχειρήσεων εναντίον τακτικού στρατού, καθώς επίσης και τη συμμετοχή 4 τουρκικών πολεμικών πλοίων που έχουν επιχειρησιακό τομέα ευθύνης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αν κρίνουμε από τις μέχρι τώρα συμπεριφορές της Τουρκίας, διαπιστώνουμε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα οι Τούρκοι θα επιδιώξουν να κλιμακώσουν την ένταση για τους ακόλουθους λόγους:

 Η διαπραγματευτική τους ικανότητα, προκειμένου να αποτρέψουν την Κυπριακή Δημοκρατία από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων της περιοχής έχει τρωθεί, παρά τους εκβιασμούς και τις απειλές για χρήση της ισχύος τους.
 Λόγω των εξελίξεων στη Συρία και του διαμεσολαβητικού ρόλου που επιθυμεί να αναλάβει με το Ιράν, η Άγκυρα πιθανόν να επιδιώξει την ανοχή των Ηνωμένων Πολιτειών για τη δημιουργία φοβικών συνδρόμων στην ελληνική πλευρά, προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο οριοθέτησης της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και Α.Ο.Ζ.

Τέλος, θα πρέπει να επισημανθεί ότι η Τουρκία πιθανόν να έχει επαφές με την Λιβύη, την Αίγυπτο και το Λίβανο για το θέμα της από κοινού οριοθέτησης της Α.Ο.Ζ. με σκοπό τη δημιουργία τετελεσμένων και αιφνιδιασμό της ελληνικής πλευράς.

www.geostrategy.gr

ΙΣΡΑΗΛ – ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ISRAEL-TURKEY
Μετά από τα γνωστά γεγονότα του 2010, με την σιωνιστική επίθεση κατά του στολίσκου που κατευθυνόταν στην Γάζα και ειδικότερα την δολοφονία 9 Τούρκων στο πλοίο Μαβί Μαρμαρά, και τις εκατέρωθεν σκληρές κουβέντες που ειπώθηκαν, κάποιοι… εξυπνάκηδες βρήκαν την ευκαιρία να μας πλασάρουν την ελληνο-σιωνιστική συνεργασία ως αντίβαρο στην τουρκική απειλή. Υποτίθεται, λοιπόν, πως από τότε το σιωνιστικό κράτος και η Τουρκία «σκοτώνονται», «είναι στα μαχαίρια» κ.τ.λ., κι εμείς πρέπει να μπούμε στο παιχνίδι για να καλύψουμε το… κενό.
Εμείς, όμως, άλλα βλέπουμε! Τελευταίο γεγονός που μαρτυρά ότι στην πραγματικότητα οι σχέσεις Ισραήλ-Τουρκίας ουδέποτε διαταράχθηκαν και παραμένουν στενότατες, ήταν το ότι η Άγκυρα και άλλα 27 μέλη του ΝΑΤΟ ενέκριναν κατά τη διάρκεια της συνόδου των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ στις 4 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες την πρόταση του γγ του Οργανισμού Άντερς Φογκ Ράσμουσεν «για την απεμπλοκή των συνεργασιών με τρίτες χώρες». Η Τουρκία με τον τρόπο αυτόν ενέκρινε τη συμπερίληψη του Ισραήλ «σε πολλές δραστηριότητες του προγράμματος δραστηριοτήτων» του ΝΑΤΟ για το 2013, «σε σεμινάρια, εργαστήρια, διαλέξεις και συνέδρια».
Ωστόσο, η τουρκο-ισραηλινή συνεργασία θα συνεχιστεί και επί καθαρά στρατιωτικού επιπέδου. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στα ισραηλινά ΜΜΕ, οι οποίες αναπαράγονται από τα τουρκικά ΜΜΕ, η Τουρκία θα επιτρέψει στην ισραηλινή Αεροπορία να συμμετάσχει σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθούν στο έδαφος της το τρέχον έτος, παρότι είχε ανακοινώσει πως αν το Ισραήλ δε ζητήσει συγνώμη για το Μαβί Μαρμαρά δεν πρόκειται να επιτρέψει κάτι τέτοιο. Προφανώς, αυτό ήταν για τους… κουτούς. Αλλά και τους βαλτούς…http://ethnikismos.net

ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΓΟΡΑ ΧΡΕΟΥΣ ΜΕ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΛΕΓΕΤΑΙ DEUTSCHE BANK …


1.png
Μόνο που οι δικοί μας απατεώνες δεν καταλήγουν φυλακή αλλά τους πληρώνει παραπάνω από ένα ΑΕΠ ο ελληνικός λαός, για να μείνουν ιδιοκτήτες! Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας αλλά και ένας από τους βασικούς πυλώνες του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος βρίσκεται μπλεγμένη σε ένα πλέγμα δικαστικών ερευνών, σκανδάλων και κατηγοριών για αθέμιτες πρακτικές.

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel αφιερώνει στο τελευταίο τεύχος του ένα πολυσέλιδο ρεπορτάζ στηDeutsche Bank και στους μέχρι σήμερα θεωρούμενους ως υπεράνω πάσης υποψίας διευθυντές της οι οποίοι είδαν την περασμένη εβδομάδα δεκάδες αστυνομικούς να σταθμεύουν τα βαν με τα φιμέ τζάμια έξω από τα κεντρικά κτίρια της Φραγκφούρτης, να εισβάλλουν στα γραφεία διευθυντικών στελεχών ψάχνοντας για έγγραφα, δισκέτες και σκληρούς δίσκους και να συλλαμβάνουν τελικά πέντε διευθυντικά στελέχη. «Η επιχείρηση ήταν αναμφίβολα μια επίδειξη δύναμης προς το πλέον εμβληματικό ίδρυμα της γερμανικής οικονομίας το οποίο αντιμετωπίστηκε ως εγκληματική συμμορία»αναφέρει το Spiegel.
Η τελευταία «αμαρτωλή» υπόθεση στην οποία φέρεται να εμπλέκονται τα ανώτερα στελέχη της τράπεζας αφορά συναλλαγές δικαιωμάτων εκπομπής ρύπων του θερμοκηπίου. Από την εισαγγελική έρευνα που έχει διεξαχθεί τα τελευταία δύο χρόνια προκύπτει φοροδιαφυγή που πιθανόν να ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ καθώς η τράπεζα φαίνεται ότι εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το «παραθυράκι» της μη φορολόγησης εντός της ευρωζώνης αδειών εκπομπής επικίνδυνων για την ατμόσφαιρα ρύπων. Αντίθετα, στη Γερμανία αυτές οι άδειες υπόκεινται σε ΦΠΑ τον οποίο χρέωνε στους πελάτες της η Deutsche Bank χωρίς όμως να τον καταβάλλει στα ομοσπονδιακά ταμεία. Ομως, δεν πρόκειται για μια απλή υπόθεση φοροδιαφυγής, έστω και τα διαφυγόντα έσοδα του γερμανικού δημοσίου πιθανόν να είναι δεκάδες εκατομμύρια.
«Η τράπεζα κατηγορείται για φοροδιαφυγή αλλά και για αμέλεια καταγγελίας ξεπλύματος χρημάτων καθώς και για παρεμπόδιση της Δικαιοσύνης, με άλλα λόγια για κάθε άλλο παρά ασήμαντες υποθέσεις» σημειώνει το περιοδικό. Προφανώς το κύρος της τράπεζας έχει αμαυρωθεί. Αυτό άλλωστε δήλωσε στους αστυνομικούς και ο συνδιοικητής της Γιούργκεν Φίτσεν όταν εισέβαλαν οπλισμένοι άνδρες στην έδρα της Deutsche Bank. «Τέτοιες εικόνες ασφαλώς δεν βοηθούν την τράπεζα να προσλάβει τα καλύτερα στελέχη» δήλωσε ο Φίτσεν. Πρόκειται όμως και για αποδόμηση του προφίλ που είχαν χτίσει ο καθένας προσωπικά οι δύο διοικητές της
τράπεζας, ο ινδικής καταγωγής Ανσου Γιάιν και ο προερχόμενος από τη βόρεια Γερμανία Φίτσεν, όπως και ο οικονομικός διευθυντής Στέφαν Κράουζε που συγκαταλέγεται στη λίστα των εμπλεκόμενων. Το ηγετικό δίδυμο που παρέλαβε τα ηνία της τράπεζας από τον Γιόζεφ Ακερμαν μόλις τον περασμένο Ιούνιο ενσάρκωνε μέχρι σήμερα το πέρασμα του ομίλου των 100.000 υπαλλήλων και των 20 εκατ. πελατών στη «μετά την κρίση εποχή» αλλά και την ανανεωμένη εμπιστοσύνη των αγορών στον κραταιό όμιλο.
«Πριν από χρόνια το σλόγκαν της τράπεζας ήταν ”τα πάντα ξεκινούν με την εμπιστοσύνη”. Τώρα όμως θα πρέπει να παραδεχθεί ότι οι τελευταίες υποθέσεις που ήρθαν στο φως σηματοδοτούν την αρχή του τέλους αυτής της εμπιστοσύνης» αναφέρει χαρακτηριστικά το γερμανικό δημοσίευμα.
Έκρυβαν ζημιές για να αποφύγουν κρατικοποίηση
Η υπόθεση της απάτης με τις άδειες ρύπων δεν είναι η μόνη αλλά η τελευταία μιας αλληλουχίας σκανδάλων. Την περασμένη μόλις εβδομάδα δικαστήριο του Μονάχου επιδίκασε αποζημίωση στο μεγιστάνα του Τύπου Λέο Κιρχ που πιθανόν να ανέλθει στο ένα δισ. ευρώ.
Επιπλέον, η Deutsche Bank βρίσκεται τους τελευταίους μήνες στο στόχαστρο των ομοσπονδιακών Αρχών των ΗΠΑ αλλά και της Γερμανίας για την εμπλοκή στη χειραγώγηση του διατραπεζικού επιτοκίου Libor και πιθανότατα του αντίστοιχου επιτοκίου για το διατραπεζικό δανεισμό σε ευρώ (Euribor).
Εξίσου σοβαρή είναι η υπόθεση που δημοσιοποιήθηκε στις αρχές του μήνα σχετικά με την «ψευδή αναφορά οικονομικών στοιχείων 12 δισ. δολαρίων» για την οποία έκαναν λόγο τρεις πρώην χρηματιστές της τράπεζας. Τα τρία πρώην στελέχη έχουν προσφύγει από το 2011 στην εποπτική Αρχή των αμερικανικών χρηματιστηρίων (SEC), κατηγορώντας τον μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό όμιλο της Γερμανίας ότι απέκρυψε τις ζημιές που κατέγραψε από την έκθεση στην αγορά παραγώγων προϊόντων το 2008 προκειμένου να αποφύγει την επαχθή διάσωση από την κυβέρνηση.
«Αν η Deutsche Bank δεν είχε μαγειρέψει τα βιβλία της, μπορεί να είχε βρεθεί στην ίδια θέση με τη Lehman Brothers», λένε χαρακτηριστικά οι κατεγγέλοντες. Δεκάδες ακόμα καταγγελίες έχουν καταθέσει πελάτες της τράπεζας για εξαπάτηση κατά την περίοδο της φούσκας των δομημένων χρηματοπιστωτικών προϊόντων που «έσκασε» το 2008. «Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν σε όλες τις περιπτώσεις τη λέξη “απάτη”. Η τράπεζα κατηγορείται για παρουσίαση ψευδών στοιχείων, για εξαπάτηση και κλοπή με φόντο συναλλαγές στην αγορά ακινήτων που ίσως ανέρχονται σε δισεκατομμύρια. Είναι υπόλογη για εξαπάτηση των πελατών της με ίδιο όφελος και για κερδοσκοπία σε τέτοιο βαθμό και με τόσο ανήθικους τρόπους όσο κανένα άλλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα» συμπληρώνει το Spiegel.
Για να καταλήξει: «Οταν οι πολιτικοί χρειάζονται συμβουλές για τη ευρωπαϊκή κρίση ή για τα προγράμματα επαναγοράς του ελληνικού χρέους τότε η τράπεζα μοιάζει απαραίτητη, λένε στη Deutsche Bank. Τώρα προσπαθούν να τη διαλύσουν»
lobbystasgr.blogspot.com

ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ: Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

POREIA-XA
Συνέντευξη στο καθεστωτικό «Βήμα της Κυριακής» έδωσε ο Αμερικανός Τζο Τρίπι, το «βαρύ» βιογραφικό του οποίου δίνει η εφημερίδα: «Ο Τζo Τρίπι είναι ένας από τους λεγόμενους «στρατηγούς» του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ και πιθανόν ο πλέον καινοτόμος ανάμεσά τους. Ξεκίνησε την καριέρα του στην καμπάνια του Εντουαρντ Κένεντι για την προεδρία των ΗΠΑ το 1979, σε ηλικία μόλις 22 ετών. Έπειτα εργάστηκε για μεγάλες προσωπικότητες της αμερικανικής πολιτικής ζωής, όπως ο Γουόλτερ Μοντέιλ, ο Ρίτσαρντ Γκέφαρντ και ο Γκάρι Χαρτ. Εκτός από την πολιτική, η τεχνολογία αποτέλεσε το άλλο μεγάλο ενδιαφέρον της καριέρας του καθώς εργάστηκε σε επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας στη Σίλικον Βάλεϊ. Το 2004 ως διευθυντής της καμπάνιας του Χάουαρντ Ντιν εισήγαγε καινοτομίες και τεχνολογικά εργαλεία τα οποία αργότερα τελειοποιήθηκαν από την καμπάνια του Μπαράκ Ομπάμα. Έχει εργαστεί σε πολιτικές καμπάνιες σε όλες τις ηπείρους, σε χώρες όπως το Ισραήλ, η Μ. Βρετανία, η Ιταλία, η Νιγηρία, καθώς και στη χώρα μας. Το 1993 είχε προσληφθεί από το ΠαΣοΚ για την εκστρατεία του Ανδρέα Παπανδρέου… Από τότε ο αμερικανός αναλυτής δεν έπαψε να παρακολουθεί τις εξελίξεις στο ελληνικό πολιτικό σύστημα. Την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε στην Αθήνα…».
Ερωτηθείς για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, ο πολιτικός αναλυτής-επικοινωνιολόγος ανέφερε τα εξής ενδιαφέροντα, με το δικό του… αμερικάνικο τρόπο:

Ypsilanti city!!


 Οταν σκότωσαν σε ένα δρόμο
 της Στοκχόλμης  τον πρωθυπουργό
 της χώρας,
 εμείς οι έλληνες
 στην Ελλάδα,
 αποφασίσαμε να αλλάξουμε το όνομα
 ενός δρόμου της Αθήνας.
 Ο δρόμος αυτός, ήταν η οδός
 Αθανασίου Διάκου
 και 
 στη θέση του Διάκου μας,
 βάλαμε το όνομα
του συγχωρεμένου Ολαφ Πάλμε.
Φαντάζομαι πως θα υπήρχε κάποιος δρόμος
χωρίς όνομα
που θα μπορούσε να παραχωρηθεί
εις μνήμην του εκλιπόντος
και
να μην χρειαστεί να διαγράψουμε
τον ηρωά μας.


 Στην Αμερική,
 οι αμερικάνοι,
 τιμούνε εναν δικό μας ήρωα,
 όχι δίνοντας το όνομά του
 σε ένα δρόμο
 αλλά σε μιά πόλη,
 που έχει την προτομή του
 και
 μαζί με την αστερόεσα του τόπου τους,
 έχουν και την δική μας σημαία να κυματίζει!
 Όχι κουρελιασμένη όπως αφήνουμε την γαλανόλευκή μας
 να ανεμοδέρνεται στα δημόσια κτίρια
 και
 τα αστυνομικά τμήματα της χώρας μας!

 Οσοι έχετε επισκεφτεί την Πόλη,
 έχετε σίγουρα προσέξει τις χιλιάδες που κυματίζουν παντού.
Ολες κατακαίνουργιες
λες και τις αλλάζουν κάθε μήνα!
Εμείς γιατί?

 

 
 
Η πόλη "Υψηλάντη" (Ypsilanti), βρίσκεται στο νότιο τμήμα της πολιτείας του Μίσιγκαν
 
 
 
H ύπαρξη τής πόλης "Υψηλάντη" στην Πολιτεία Μίτσιγκαν (Η.Π.Α.)  
Περίεργος, όπως πάντα, περιηγήθηκα την αντίστοιχη ιστοσελίδα και με έκπληξη  είδα ότι εκτός από την ονομασία τής πόλης αυτής προς τιμή τού Έλληνα ήρωα πίσω από την προτομή του κυματίζουν η "αστερόεσα" και η ελληνική σημαία.  Δυστυχώς, στην Ελλάδα την σημαία τού Έθνους την καίνε, καθημερινά, και καμιά αρχή δεν χαμπερίζει για να υπερασπίσει την τιμή της.
Είμαι σίγουρος ότι ο στρατηγός Δημήτριος Υψηλάντης (1794 - 1832) θα νοιώθει εν ειρήνη, όπου κι' αν βρίσκεται, επειδή, πριν πεθάνει ακόμα βρέθηκε μια πόλη, χιλιάδες μίλια μακριά που αναγνώρισε την προσφορά του όχι μόνο για τη δημιουργία τού ελληνικού κράτους, αλλά και για τα ιδεώδη τής ελευθερίας, τής δικαιοσύνης και τής δημοκρατίας.  Αντίθετα, η χώρα για την οποία αυτός και η οικογένειά του έδωσαν τα πάντα πολύ λίγο τον έχει αναγνωρίσει.  
Πάντως σας συνιστώ να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τής πόλης και είμαι βέβαιος ότι δεν θα απογοητευτείτε.  Βέβαια, δεν έχει νταντελένιες ακρογιαλιές, όμορφα βουνά και τόσο σημαντικό ιστορικό παρελθόν, ωστόσο, πρόκειται για μια όμορφη πόλη (22.300 κάτοικοι δεν είναι και λίγοι), ήσυχη, καθαρή και που πάνω από όλα ξέρει να τιμά τους ήρωες αλλά και τον εαυτόν της. 
          
Υ. Γ.  Σας διαβεβαιώ ότι αν οι... "πολιτικοί" μας δεν ήταν... τσογλάνια τού κερατά", σήμερα η πατρίδα μας θα έχαιρε τού σεβασμού όλων.   Τα ονόματα από την  ελληνική μυθολογία και την ιστορία που φέρουν εκατοντάδες πόλεις ανά την υφήλιο δόθηκαν σ' αυτές γιατί ήταν αίτημα τών κατοίκων τους και όχι αποτέλεσμα διπλωματικών διαβουλεύσεων.

               Υψηλάντη (Ypsilanti)
 
Η πόλη στο Μίτσιγκαν τής Αμερικής προς τιμήν τού Έλληνα στρατηγού.
 
                                                                       

  
 

Η πόλη "Υψηλάντη" (Ypsilanti), βρίσκεται στο νότιο τμήμα τής πολιτείας τού Μίτσιγκαν στις Η.Π.Α. Το 2000, ο καταγεγραμμένος πληθυσμός τής πόλης ήταν 22,362 κάτοικοι. Η γεωγραφική τοποθεσία τής πόλης, είναι στην διασταύρωση τού ποταμού Χάρον και τής λεωφόρου Μίτσιγκαν.

Η ιστορία τής πόλης Αρχικά αποτελούσε ένα εμπορικό σημείο που δημιουργήθηκε το 1809 απο τον Γκάμπριελ Γκόντφροη έναν Γάλλοκαναδό έμπορο γουναρικών απο το Μόντρεάλ τού Καναδά.
Η πόλη άρχισε να παίρνει την μόνιμη μορφής της, το 1823 απο τον Τόμας Γούντραφ στην ανατολική πλευρά τού ποταμού Χάρον. 
Άνηκε στην δικαιοδοσία τής πολιτείας τού Μίτσιγκαν και ονομαζόταν το χωριό τού Γούντραφ.

        Δύο χρόνια αργότερα, το 1825, άρχισε να δημιουργείται και να αναπτύσσεται και μια δεύτερη κοινότητα, στην δυτική πλευρά τού ποταμού, με την ονομασία "Yψηλάντη", όνομα που πήρε απο τον Έλληνα ήρωα τής Επανάστασης, στρατηγό Δημήτριο Υψηλάντη.  Το 1829, το χωριό Γούντραφ τής ανατολικής πλευράς τού ποταμού, άλλαξε και αυτό την ονομασία του σε "Υψηλάντη" με αποτέλεσμα οι δύο αυτές κοινότητες να ενωθούν.
 
Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα τής πόλης (http://www.cityofypsilanti.com/),  η Ελληνική επανάσταση κατά τής Οθωμανικής αυτοκρατορίας και συγκεκριμένα η δράση τού μεγάλου στρατηγού Δημήτριου Υψηλάντη, για την ελευθερία του Έθνους, αποτέλεσε παράδειγμα προς μίμηση στον Αμερικανικό λαό και ενέπνευσε την Αμερικανική πολιτεία του Μίσιγκαν να αποδώσει το συγκεκριμένο όνομα στην πόλη.
 Επίσης υπάρχει ταύτιση όπως λένε στους δύο λαούς, αφού τους θυμίζει και τον δικό τους αγώνα για την ανεξαρτησία τους απο την Μ. Βρετανία.
To άγαλμα τού Δημήτριου Υψηλάντη υπάρχει σήμερα ανάμεσα σε μία Ελληνική και Αμερικάνικη σημαία, έξω απο το "Water Tower", το κεντρικό αξιοθέατο τής πόλης, το οποίο είναι ένα κτήριο φημισμένο για τον σχεδιασμό του και βραβευμένο απο το περιοδικό Cabinet.
 
 

ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ

FLORINA
Δελτίο τύπου απευθυνόμενο στην συγκυβέρνηση –δηλαδή και στον… εαυτό τους- εξέδωσαν τα συγκυβερνώντα ορφανά του Τσαουσέσκου (Νο 2, μετά τους… πρωτοπόρους του ΣΥΡΙΖΑ), για την υποχρέωση της Πολιτείας να καλύψει τις ανάγκες θέρμανσης στα σχολεία (επηρεασμένοι προφανώς από τις δηλώσεις δημάρχων της Δυτικής Μακεδονίας, ότι θα κλείσουν τα σχολεία λόγω έλλειψης θέρμανσης). Να το δελτίο τύπου:

ΟΙ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟΙ… Από το χθές στο σήμερα.


ΟΙ  ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟΙ
Σαρακατσαναίικα κονάκια..

Ένα πανάρχαιο πρωτοελληνικό ποιμενικό φύλο (κοινωνία ), οι Σαρακατσιαναίοι, με αρχική κοιτίδα τη κεντρική και νότια οροσειρά της Πίνδου με επίκεντρο τα ’γραφα διασκορπίστηκαν το 18ο αιώνα σε όλη την Ελλάδα. Ως νομάδες κτηνοτρόφοι (σκηνίτες) μετακινούνταν διαρκώς, το καλοκαίρι στα βουνά, στους κάμπους το χειμώνα (χειμαδιά-στράτα-βουνά). Η επικρατέστερη ετυμολογία του ονόματός τους δηλώνει τον ανυπότακτο χαρακτήρα τους κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας, από την τουρκική λέξη καρά = μαυροντυμένος..., η απο το σαράι (κατοικία ,σπίτι) και την τουρκική μετοχή κατσιάν =φεύγων (φυγάς, ανυπότακτος... )

Η γλώσσα τους, ελληνική ( αρχαιοελληνική) , απαλλαγμένη από ξένα στοιχεία, παράλληλα με τη διατήρηση της αυθεντικότητας των εθίμων, κανόνων συμπεριφοράς και διαβίωσης αποδεικνύει την πανάρχαια ελληνικότητα τους. Σε αυτά και άλλα πολλά στοιχεία στηρίζεται η διάκριση τους από τους Βλάχους (Βλαχόφωνους Έλληνες), που μιλούσαν εκτός από τα ελληνικά και τα Βλάχικα. Το μόνο κοινό στοιχείο,ήταν το κτηνοτροφικό επάγγελμα ..

Η οικονομική και κοινωνική ζωή των Σαρακατσιάνων ήταν οργανωμένη με ένα είδος συνεταιρισμού το «Τσελιγκάτο», για την καλύτερη παραγωγική συνεργασία και διάθεση των κτηνοτροφικών τους προϊόντων. Ο τσέλιγκας (αρχιποιμένας)-πλούσιος κτηνοτρόφος με πολλά πρόβατα- ήταν ο αρχηγός, επιφορτισμένος με υποχρεώσεις που αφορούσαν τα οικονομικά αλλά και τα κοινωνικά προβλήματα του τσελιγκάτου. Η διαβίωσή τους εξασφαλίζονταν στο «κονάκι», ένα καλύβι φτιαγμένο με σάλωμα. Η Σαρακατσάνικη οικογένεια ήταν πατριαρχική. Αυστηρή πειθαρχία και άγραφοι, απαρασάλευτοι νόμοι όριζαν τη συμπεριφορά του κάθε μέλους της

Η εκπαίδευση τους ήταν στοιχειώδης, λόγω των συνεχών μετακινήσεών τους. Αλλά η πίστη τους στα θρησκευτικά και λατρευτικά έθιμα καθώς και στις παραδόσεις ήταν μεγάλη. Η χαρά και η λύπη ήταν συνυφασμένη με ένα μεγάλο κύκλο εκδηλώσεων και ιεροτελεστιών που τηρούσαν με ευλάβεια. Ο γάμος ήταν ένα πολυδιάστατο κοινωνικό φαινόμενο με ένα κύκλο πράξεων και συμβόλων. Τα τραγούδια τους αποτελούν παρακαταθήκη για τους νεότερους στην προσπάθεια για τη διατήρηση της εθνικής και πολιτιστικής ταυτότητας του λαού μας. Οι χοροί τους λεβέντικοι, έχουν την καταγωγή τους στον αρχαίο ελληνικό ρυθμό. Η φλογέρα ήταν το κατεξοχήν μουσικό όργανο του Σαρακατσάνου τσοπάνη. Τα έργα της λαϊκής τέχνης είναι εμπνευσμένα από την καθημερινή ζωή τους και έχουν πρακτική αξία: υπέροχα ξυλόγλυπτα και όμορφα υφαντά. Η χαρακτηριστική σοβαρότητα των σκούρων χρωμάτων στις φορεσιές, τα υπέροχα χρώματα και σχέδια στις μικρές ποδιές από χοντρό μάλλινο ύφασμα, ο ολοκέντητος κόκκινος φλάμπουρας του γάμου με θέματα αυστηρής συμμετρίας ανάμεσα και γύρω από τις τέσσερις γωνίες του σταυρού είναι μερικά από τα στοιχεία της Σαρακατσιάνικης τέχνης.

Η συμβολή των Σαρακατσαναίων στην επανάσταση του 1821 ήταν αποφασιστικής σημασίας. Πολλά είναι τα ονόματα Σαρακατσάνων αρματολών και κλεφτών (Κατσαντώνης, Καραισκάκης. Δίπλας κ.α.) Αλλά και κατά το Μακεδονικό Αγώνα η συμμετοχή τους υπήρξε αμέριστη, επίσης αντιστάθηκαν σε όλους τους κατακτητές...

Από τα μέσα του 20ου αιώνα (1950-60) και μετά οι Σαρακατσάνοι άρχισαν να εγκαταλείπουν τα βουνά, εγκαταστάθηκαν σε πόλεις και χωριά και ασχολούνται με κάθε είδους επαγγέλματα. Όμως οι αρχές τους και οι αξίες της ζωής δεν άλλαξαν Πολιτιστικοί σύλλογοι, λαογραφικά μουσεία, έντυπο υλικό (βιβλία,εφημερίδες και περιοδικά), συνέδρια και ημερίδες, το πανελλήνιο αντάμωμα (στο Περτούλι Τρικάλων την τελευταία Κυριακή του Ιουνίου) και άλλα τοπικά σε διάφορα μέρη της χώρας που αναβιώνουν σκηνές απο την καθημερινή ζωή των Σαρακατσιαναίων διατηρούν ζωντανή την εθνική και πολιτιστική μνήμη των σύγχρονων Σαρακατσάνων,για να αντισταθούν στην αφομοιωτική και ισοπεδωτική τάση της εποχής μας ...

ΝΙΚΟΣ Γ. ΖΥΓΟΓΙΑΝΝΗΣ
καθηγητής
Πρ. πρόεδρος Πανελλ. Σ. Σαρακατσαναίων

ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ… ΚΕΝΥΑ!

TRIBE
Στην Ελλάδα και στην Χρυσή Αυγή έχουν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους οι διεθνείς οργανισμοί και οι διάφορες ΜΚΟ, «ανθρωπιστικές» κ.λπ. οργανώσεις, για την (δήθεν) «ρατσιστική βία», αλλά αλλού πέφτουν –στην κυριολεξία- κορμιά! Στη μαύρη Αφρική και πιο συγκεκριμένα στην Κένυα!
Όπως, λοιπόν, ανακοίνωσε ο Ερυθρός Σταυρός, ο αριθμός των νεκρών από την τελευταία έξαρση ρατσιστικής βίας στην περιοχή του ποταμού Τάνα, στο Δέλτα της Κένυας, που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της χώρας, αυξήθηκε σε 41.
Ειδικότερα, στην επαρχία Μαλίντι, πολιτοφύλακες οπλισμένοι με μαχαίρια και πιστόλια, εισέβαλαν στο χωριό Κιπάου, δολοφονώντας άνδρες, γυναίκες και παιδιά, στον τελευταίο γύρο της βίας ανάμεσα στις αντιμαχόμενες φυλές των αγροτών Ποκόμο και των κτηνοτρόφων Όρμα, με κύρια αιτία των φυλετικών συγκρούσεων την διαφωνία τους για τα λιβάδια και τα βοσκοτόπια.
Πρόταση της ιστοσελίδας μας: να μεταβεί άμεσα στην περιοχή αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ (και λοιπών αντιρατσιστικών δυνάμεων της αριστεράς και της… προόδου, ΜΚΟ, καθεστωτικοί μεγαλοδημοσιογράφοι κ.α.), για να… συμφιλιώσει τις αντιμαχόμενες φυλές. Κι αν τα καταφέρει, να μας φέρει εδώ στη… ζούγκλα της Αθήνας ορισμένους… διαλεχτούς πολέμαρχους των Ποκόμο και των Όρμα, για να μας διδάξουν… πολυπολιτισμικό αντιρατσισμό!http://ethnikismos.net

Αποκάλψη: Δημόσιο χρήμα με τη σέσουλα στην εταιρία δημοσίων σχέσεων του υπουργού Γ.Στουρνάρα! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/12/blog-post_6938.html#ixzz2FzMQrbIqΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΗN ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Γραφει η scorpio
Τον δρόμο του κοινοβουλευτικού ελέγχου παίρνουν πλέον οι αποκαλύψεις που αφορούν στη σχέση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και της συζύγου του Λίνας Νικολοπούλου με τη εταιρείαMindwork Business Solution που αναλαμβάνει τη διοργάνωση ιατρικών συνεδρίων.
Σύμφωνα με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος, το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Υγείας, που διοργανώθηκε από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, στις 13-15 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Hilton διοργανώθηκε από την εταιρεία Mindwork BusinessSolutions, διευθυντικό στέλεχος της οποίας, είναι η κυρία Λίνα Νικολοπούλου σύζυγος του κ.Γιάννη Στουρνάρα ενώ ο ίδιος ο υπουργός ήταν επίσημος ομιλητής.
Ο βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος ζητά να μάθει πόσο κόστισε το εν λόγω συνέδριο και ποιο ποσό εισέπραξε για τις εργασίες της, η εταιρεία Mindwork, αν διενεργήθηκε διαγωνιστική διαδικασία ή πρόκειται περί απευθείας αναθέσεως, ποιες άλλες, διοργανώσεις εκδηλώσεων, για λογαριασμό του δημοσίου, έχει αναλάβει η Mindwork Business Solutions και με ποια ποσά έχει αμειφθεί για κάθε μια από αυτές;
Οι συνεδρίες της συνάντησης πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του υπουργείου υγείας µε την ευγενική χορηγία του συνόλου σχεδόν των πολυεθνικών φαρµακευτικών κολοσσών και των εταιρειών υπηρεσιών Υγείας που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…
Η εταιρία MIND WORKS SOLUTIONS ΕΠΕ δραστηριοποιείται εδώ και καιρό γύρω από το χώρο της υγείας, έχοντας αναλάβει δουλειές για λογαριασμό του υπουργείου Υγείας, της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας κ.α συμμετέχοντας και υποστηρίζοντας μάλιστα το «Forum για την υγεία και τις πολιτικές υγείας»’ το οποίο από τον Νοέμβριο του 2009 μέχρις σήμερα έχει διοργανώσει 5 συναντήσεις έχοντας σαν χορηγούς μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες. Στην εταιρεία γενική διευθύντρια είναι η κα Λίνα Νικολοπούλου, σύζυγος του κύριου Στουρνάρα.
Σύμφωνα όμως με το υπ. 14903 ΦΕΚ ΤΕΥΧΟΣ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΠΕΡΙΩΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ της 30ης Δεκεμβρίου του 2009 μέτοχοι της εταιρείας μετά την αγορά μεριδίων είναι η κα. Μυρτώ Στουρνάρα και η κα. Νεφέλη Στουρνάρα.
Εδώ υπάρχει και μια λεπτομέρεια. Σε έναν άλλο διαγωνισμό, στις 13 Ιουλίου με το έγγραφο της Α.Π. 7230, η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, απορρίπτει και ΔΕΝ ΚΑΤΑΚΥΡΩΝΕΙ έναν διαγωνισμό στην εταιρία, λόγω του ότι η επιτροπή αξιολόγησης του διαγωνισμού διαπίστωσε την ύπαρξη αμετάκλητης καταδικαστικής απόφασης, για αδίκημα σχετικό με την επαγγελματική διαγωγή.
Το ερώτημα που χρειάζεται απάντηση είναι εάν ο όρος αυτός υπήρχε και στις υπόλοιπες διακηρύξεις….
Βέβαια τα συνέδρια δεν είναι οι μόνες δουλειές που αναλαμβάνει η εταιρεία της οικογένιεας Στουρνάρα. Πρόσφατα ο ΕΟΦ ανέθεσε την «Εκστρατεία ενημέρωσης για την πρόληψη της πολυφαρμακίας» στην ένωση εταιρειών Mindwork Business Solutions / V+O Communication. Η ανάδοχος θα διαχειριστεί το κονδύλι των 500.000 ευρώ για 2 χρόνια, καταρτίζοντας επικοινωνιακό σχέδιο δράσης και διαφημιστικής προβολής σε πανελλαδικό επίπεδο.
πηγη

ΚΛΕΒΟΥΝ ΑΒΕΡΤΑ ΟΙ «ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ»

DIARIKSEIS
Δε χαμπαριάζουν ούτε από γιορτές ούτε από τίποτα οι «κατατρεγμένοι οικονομικοί μετανάστες»- κλέφτες που έχουν εισβάλλει στην πατρίδα μας. Έτσι, συνελήφθησαν τρεις «κατατρεγμένοι κ.τ.λ.» από την Αλβανία (τι έκπληξη, μα είναι απίστευτο!), ηλικίας 23,25 και 26 ετών που είχαν συστήσει συμμορία που διέπραττε διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας και της Πρέβεζας. Από την έρευνα προέκυψε η συμμετοχή τους σε έξι μέχρι στιγμής διαρρήξεις, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν κλοπιμαία, πλήθος κοσμημάτων (δαχτυλίδια, μενταγιόν, αλυσίδες, βραχιόλια, σταυροί, ρολόγια και σκουλαρίκια) καθώς και διάφορα άλλα αντικείμενα. Επίσης, διερευνάται το ενδεχόμενο συμμετοχής τους και σε άλλες διαρρήξεις.
Να τους χαίρονται οι «συμπαραστάτες», «αλληλέγγυοι» κ.τ.λ., ντόπιοι και ξένοι!http://ethnikismos.net

Ἐκτὸς ἀπὸ τὸν Σουλειμᾶν… ὑπάρχει καὶ αὐτὴ ἡ τούρκικη ταινία! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/12/blog-post_4616.html#ixzz2FzN5SPLq
Πρόκειται γιὰ ταινία τοῦ 2010 μὲ τίτλο "Ρώτα τὴν καρδιά σου" (Yuregine Sor ) πούπραγματεύεται ἕνα θέμα ταμποὺ γιὰ τὴν Τουρκία: τοὺς κρυπτοχριστιανοὺς καὶ πιὸ συγκεκριμένα αὐτοὺς τοῦ Πόντου! Φυσικὰ αὐτὴν τὴν ταινία, ἀναμένουμε μὲ περιέργεια ἂν θὰ τὴν "παίξουν" οἱ δικοί μας τηλεοπτικοὶ σταθμοὶ μιάς καὶ ἔχουν βαλθεῖ νὰ ἐπιλέγουν νά προβάλουν μόνο τούρκικα προγράμματα. Γιὰ τὸ θέμα τῶν κρυπτοχριστιανῶν ἔχουν γραφτεῖ καὶ ἔχουν ἀκουστεῖ πολλά. Πρώτη φορὰ αὐτὸ τὸ θέμα ἔγινε ταινία, ἀπὸ τὸν σκηνοθέτη Υusuf Kurcenli. Ὁ σκηνοθέτης γεννήθηκε τὸ 1947 στὴ Μαύπαρη τῆς Ριζούντας τοῦ Πόντου (καὶ μᾶλλον αὐτὸ λέει κάτι) καὶ πέθανε τὸν Φεβρουάριο τρέχοντος ἔτους.
ΥΠΟΘΕΣΗ: Μία ἱστορία ἀγάπης, ἀνάμεσα σὲ μία Μουσουλμάνα, τὴν Esma καὶ ἕναν κρυπτοΧριστιανό, τὸν Mustafa.  Πῶς ἀντιδρᾶ ἡ μητέρα τοῦ Μουσταφᾶ, ὅταν μαθαίνει ὅτι ὁ γιὸς τῆς θέλει νὰ “κλέψει” τὴν μουσουλμάνα Esma; Πῶς ὁ μικρός της οἰκογένειας, μαθαίνει ὅτι ἡ οἰκογένειά του δὲν εἶναι μουσουλμάνοι ὅπως νόμιζε, ἀλλὰ....

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ...
 κάτι ἄλλο;  Πῶς ὁ παπποὺς ἐνῶ πηγαίνουν νὰ τὸν κηδέψουν ὡς μουσουλμάνο, τελικὰ καταλήγει σὲ χριστιανικὸ νεκροταφεῖο; Ὅσοι ἔχουν ρίζες ἀπὸ ἐκεῖνα τὰ μέρη καὶ ἔχουν ἀκούσει ἀπὸ τοὺς παπποῦδες καὶ τὶς γιαγιάδες τοὺς ἱστορίες, τὸ λιγότερο θὰ συγκινηθοῦν…
Ἀκολουθεῖ ἀπόσπασμα ἀπὸ τὴν ταινία...

Δεῖτε ΕΔΩ ὁλόκληρη τὴν ταινία, μὲ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ!

Δραστηριότητες Τοπικών: Αιτωλοακαρνανίας, Σερρών, ΛαμίαςΔραστηριότητες Τοπικών: Αιτωλοακαρνανίας, Σερρών, Λαμίας
Ενημερωτική δράση στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου πραγματοποίησε κλιμάκιο Συναγωνιστών από την Τ.Ο. Αιτωλοακαρνανίας και τον Πυρήνα Μεσολογγίου με επικεφαλής τον Συναγωνιστή Χρήστο Ρήγα. Μοιράστηκαν πολλά φυλλάδια και εφημερίδες του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών, σε έναν Λαό που μας υποδέχτηκε με μεγάλη χαρά και έπαιρνε το υλικό μας σε μεγάλες ποσότητες, ώστε να το μοιράσουν και παραπέρα.
Η επόμενη ενημερωτική δράση στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου θα είναι συντόμως, αφού οι πολίτες της πόλης πυκνώνουν με εντατικούς ρυθμούς τον τοπικό Πύρηνα που έχει συσταθεί.
Τ.Ο. Αιτωλοακαρνανίας
Πάροδος Κυριαζή, Αγρίνιο
Σάββατο 19:00 - 21:00
Τηλ: 26410 23271

Ολοκληρώθηκε και στις Σέρρες η μαζική διανομή τροφίμων και ρούχων
Το πρωί της Κυριακής, πραγματοποιήθηκε μαζική διανομή τροφίμων και ρούχων από την Τ.Ο. Σερρών της Χρυσής Αυγής στον χώρο κάτω απ’ τα γραφεία μας. Η εκδήλωση δυστυχώς στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, ενδεικτικό της κατάστασης στην οποία έχουν οδηγήσει τους Έλληνες τα «σωτήρια» μνημόνια και τα απο-κόμματα που τα υποστηρίζουν. Χαρακτηριστικό είναι ότι παρά το δριμύ ψύχος, 1 ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης περίμεναν ήδη πάνω από 70 Έλληνες στην ουρά. Διαρκώς ο κόσμος αυξανόταν και στην ώρα έναρξης ήταν ήδη εκατοντάδες. Μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα εξαντλήθηκαν όλα τα τρόφιμα, παρά τις πολύ μεγάλες ποσότητες που είχαμε εξασφαλίσει, κάτι που δείχνει ότι οι Έλληνες που έχουν οδηγηθεί στην εξαθλίωση είναι πολύ περισσότεροι απ’ όσοι υπολογίζονταν ως σήμερα.
Χρυσή Αυγή - Τ.Ο. Σερρών, Βασιλέως Βασιλείου 25, 1ος όροφος,
Ώρες κοινού: Δευτέρα & Τετάρτη 20:00 - 22:00
Τηλέφωνο: 6938 721350

Διανομή τροφίμων και ενημερωτική δράση στην Λαμία
Πάνω από 200 οικογένειες Ελλήνων που έχουν περιέλθει σε ανάγκη εξαιτίας της προδοτικής τριμερούς συγκυβέρνησης του μνημονίου, παρέλαβαν τρόφιμα στην διανομή τροφίμων που διεξήγαγε η Τ.Ο. Λαμίας με συμβολή των Συναγωνιστών του Πυρήνα Λιβαδειάς. Ταυτοχρόνως σε παρακείμενους δρόμους της πόλης, κλιμάκιο Συναγωνιστών διεξήγαγε ενημερωτική εκστρατεία, μοιράζοντας εκατοντάδες φύλλα της εφημερίδας "Χρυσή Αυγή" στους περαστικούς που την πέρναν με εξαιρετική χαρά, επιβεβαιώνοντας ότι η Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού έρχεται, έχοντας μαζί τον απλό Λαό.
Τ.Ο. ΛΑΜΙΑΣ:
Πλατεία Πάρκου & Κολοκοτρώνη
Τετάρτη-Παρασκευή 19:00-21:00

Σβήστε τζάκια, σόμπες κλπ και φυσικά μην τρώτε φασολάδα! Μολύνετε το… περιβάλλον ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/12/blog-post_208.html#ixzz2FzLGD5jD


φασολάδα(Από την kathimerini.gr διαβάζουμε…
Τέλη Νοεμβρίου, οι αρμόδιοι του Τμήματος Περιβάλλοντος του Δήμου Θεσσαλονίκης είδαν τα όργανα στους σταθμούς μέτρησης αέριας ρύπανσης να «τρελαίνονται». Μέσα σε πέντε ώρες εμφάνισαν τέτοιες υψηλές τιμές αιωρουμένων σωματιδίων PM-10, που έθεσαν τις υπηρεσίες σε κατάσταση επαγρύπνησης. Η έντονη μυρωδιά του καμένου ξύλου πρόδωσε την αιτία. Τα τζάκια της πόλης έκαιγαν «στο φουλ». Την επομένη… φύσηξε ο Βαρδάρης και το επεισόδιο ρύπανσης δεν είχε συνέχεια….)
————————————–
Ξεκίνησε σιγά σιγά η παραπληροφόρηση και η “προετοιμασία” ενός νέου “αδιεξόδου” όσον αφορά την θέρμανση του πολύπαθου ελληνικού λαού, ο οποίος ως πολυμήχανος, κατέφυγε στις εναλλακτικές και ΠΑΤΡΟΠΑΡΑΔΟΤΕΣ μορφές θέρμανσης, κυρίως αυτές με καυσόξυλα (τζάκια, σόμπες, λέβητες, κλπ), για λόγους πρακτικής και φυσικά οικονομίας!
Οι άνομοι σκύλοι όμως της Νέας Τάξης Πραγμάτων και της Ατζέντα 21 ξεκίνησαν και αυτοί για να κλείνουν σιγά-σιγά και αυτόν το δρόμο προς την θερμαντική αυτοδυναμία του λαού μας, προφασιζόμενοι πράσινους περιβαλλοντικούς λόγους (και κάτι άλλο μπλε χρώματος) επειδή ίσως με τους “ρύπους” που παράγουμε να ενοχλούνται οι πεταλούδες στην Κίνα και άρχισαν να πετάνε στραβά!
Εδώ είμαστε και αν δεν μας προλάβουν τα γεγονότα, θα τους δείτε σιγά σιγά να μηχανεύονται νέους πράσινους φόρους στην πλάτη των νοικοκυριών, που θερμαίνονται πλέον με καυσόξυλα, με απώτερο σκοπό να μας κλείσουν εντελώς και αυτόν τον δρόμο αφήνοντας ανοιχτό τον μόνο δρόμο, τον δικό τους, αυτόν δηλαδή της υποταγής και υποδούλωσης που για να το διαβείς και να έχεις -τα απαραίτητα- πρέπει να φέρεις επί την κεφαλήν ή τη παλάμη του χεριού σου το εισιτήριο-χάραγμα!
Βλέπετε αυτοί ξέρουν καλύτερα το περιβάλλον, όπως και τόσα άλλα, ακόμα καλύτερα και από τους πατεράδες και παππούδες μας που έζησαν και πορεύτηκαν για χιλιάδες χρόνια εδώ σ΄αυτόν τον τόπο με το τζάκι την ξυλόσομπα και …τις πεταλούδες!
Άρχισαν λοιπόν σήμερα, να βγαίνουν στον άμβωνα της Ν.Τ.Π, το χαζοκούτι, διάφοροι Έλληνες (;) ειδικοί και να μας λένε πόσο πολύ κινδυνεύουμε από την εισπνοή σωματιδίων που προέρχονται από την καύση των ξύλων στο τζάκι μας και να μας δείχνουν θολές εικόνες για να μας εμβολιάσουν σιγά σιγά με τον κίνδυνο για να δεχτούμε, όταν θα έρθει η ώρα, ένα ακόμα νέο μέτρο και να γίνει η ζωή μας ακόμα πιο δύσκολη για να μπορέσει κάποτε κάποιος να την κάνει -εύκολα πιο εύκολη- και να τον δεχτούμε όλοι μας ως ΗΓΕΤΗ και ΘΕΟ!!!
ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΟΥΝΑΓΕ ΡΕΕΕΕΕΕ….!!!!!!!!
Κι αν εμείς σωπάσουμε ζαλισμένοι από την μαστούρα της Ν.Τ.Π, την παραπληροφόρηση και τους αεροψεκασμούς, θα πάρουν εκδίκηση οι πεταλούδες της Κίνας. Ναί, αυτές που πετάνε τώρα στραβά!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...