Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012

Σαν σήμερα: 27 Δεκεμβρίου: Τα θυρανοίξια της Αγια-ΣοφιάςΣαν σήμερα: 27 Δεκεμβρίου: Τα θυρανοίξια της Αγια-Σοφιάς
Η Αγία Σοφία είναι το πρώτο κτίσμα που "χτυπάει" στο βλέμμα του ταξιδιώτη, καθώς εισέρχεται από την Προποντίδα.
Ο πρώτος ναός της Αγίας Σοφίας θεμελιώθηκε από τον Μεγάλο Κωνσταντίνο το 330 μ.Χ. όταν ονόμασε τη μετέπειτα Κωνσταντινούπολη πρωτεύουσα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Η ανέγερση του ναού ολοκληρώθηκε από τον γιο του Κωνστάντιο και τα εγκαίνια έγιναν το 346.
Κατά την εποχή του Αρκαδίου, το 404, η πρώτη Αγιά Σοφιά πυρπολείται και θα κτισθεί εκ νέου από τον Θεοδόσιο Β'. Θα πυρποληθεί όμως και πάλι το 532, κατά την Στάση του Νίκα. Έτσι, ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός Α' αποφασίζει να κατασκευάσει την εκκλησία από την αρχή, στον ίδιο χώρο, αλλά πολύ πιο επιβλητική, για να δεσπόζει στη Βασιλεύουσα. Τα θεμέλια αυτού του μεγαλοπρεπή ναού θα μπουν στις 23 Φεβρουαρίου του 532, με σχέδια που εκπόνησαν οι αρχιτέκτονες Ανθέμιος Τραλλιανός και Ισίδωρο ο Μιλήσιος.
Για την ολοκλήρωση του κολοσσιαίου έργου δούλεψαν αδιάκοπα επί έξι χρόνια 10.000 τεχνίτες, ενώ ξοδεύτηκαν 320.000 λίρες (περίπου 120.000.000 ευρώ). Από κάθε σημείο όπου υπήρχε Ελληνισμός, έγινε προσφορά: Τα πράσινα μάρμαρα από τη Μάνη και την Κάρυστο, τα τριανταφυλλιά από τη Φρυγία και τα κόκκινα από την Αίγυπτο. Από τον υπόλοιπο κόσμο προσφέρθηκαν τα πολύτιμα πετράδια, ο χρυσός, το ασήμι και το ελεφαντόδοντο, για τη διακόσμηση του εσωτερικού.
Τα θυρανοίξια έγιναν στις 27 Δεκεμβρίου του 537 από τον Ιουστινιανό, ο οποίος βλέποντας την υπεροχή της Αγίας Σοφίας έναντι του ξακουστού ναού του Σολομώντα, αναφωνεί: «Δόξα των Θεώ το καταξιωσάντι με τελέσαι τοιούτον έργον. Νενίκηκά σε Σολομών».
Για χίλια και πλέον χρόνια (537-1453), η Αγία Σοφία θα αποτελέσει το κέντρο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού. Εκεί, ο λαός θα γιορτάσει τους θριάμβους, θα θρηνήσει τις συμφορές και θα αποθεώσει τους νέους αυτοκράτορες.
Η τελευταία λειτουργία τελέστηκε στις 29 Μαϊου του 1453. Ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Παλαιολόγος ΙΑ' Δραγάτης, αφού προσευχήθηκε μαζί με το λαό και ζήτησε συγνώμη για λάθη που πιθανόν έκανε, έφυγε για τα τείχη, όπου έπεσε μαχόμενος. Μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης, η Αγία Σοφία έγινε τζαμί και με την επανάσταση του Κεμάλ Ατατούρκ μετατράπηκε σε μουσείο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΑΝΗΛΙΚΟΣ «ΕΥΠΑΘΗΣ» ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΑ ΠΡΑΣΑ

GYFTOI
Οργιάζουν οι κλέφτες τώρα στις γιορτές, εκμεταλλευόμενοι και την απουσία των ιδιοκτητών των σπιτιών σε επισκέψεις σε φίλους, εορταζόμενους κ.λπ. Έτσι έγινε και στην Πάτρα, στην περιοχή του Αγίου Ιωάννου Πράτσικα, όπου οι νοικοκυραίοι έλειψαν για λίγες ώρες και μόλις επέστρεψαν βρήκαν μέσα στο σπίτι τους έναν απρόσκλητο… μουσαφίρη. Επρόκειτο για έναν ανήλικο, της γνωστής «ευπαθούς» ομάδας, ο οποίος τα είχε κάνει όλα άνω-κάτω και είχε βρει κοσμήματα, με τα οποία ήταν έτοιμος να φύγει, αλλά δεν πρόλαβε. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού τον ακινητοποίησε και τον παρέδωσε στην Αστυνομία.

Άβολες αλήθειες για την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» και τις απελάσεις λαθρομεταναστών


Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι: Αύξηση στις επιστροφές αλλοδαπών υπηκόων στις χώρες καταγωγής τους καταγράφονται φέτος σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης μετά από την εφαρμογή του εθνικού σχεδίου δράσης για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συγκεκριμένα, 15.746 αλλοδαποί επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους από την αρχή του έτους έως και το μήνα Νοέμβριο συγκριτικά με 11.357 αλλοδαπούς που απελάθηκαν εθελοντικά ή αναγκαστικά το 2011.
Επιπλέον, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα συγκεντρωτικά στοιχεία (24 Δεκεμβρίου) της Επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», το τελευταίο πεντάμηνο προσήχθησαν συνολικά 64. 786 αλλοδαποί εκ των οποίων συνελήφθησαν μόνο οι 4.128, γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα. Πώς προκύπτει αυτή η τεράστια διαφορά μεταξύ προσαχθέντων και συλληφθέντων; Μία αναζήτηση της φράσης «πλαστές άδειες παραμονής» στο Google είναι αρκετή: Εκατοντάδες υποθέσεις ημεδαπών και αλλοδαπών κυκλωμάτων που πλαστογραφούσαν και συνεχίζουν να πλαστογραφούν δελτία διαμονής, υπεξαιρούν έγγραφα και σφραγίδες από τις αρμόδιες υπηρεσίες με τη βοήθεια επίορκων υπαλλήλων Οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η απόκτηση μιας πλαστής άδειας παραμονής αποτελεί προτεραιότητα για κάθε μετανάστη που φτάνει παράνομα στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να μην γνωρίζει κανείς ούτε την ταυτότητα του ούτε το συνολικό αριθμό διαμενόντων στη χώρα. Οι συντηρητικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αριθμό 1.200.000 αλλοδαπούς αλλά και μόνο το γεγονός ότι δεν γνωρίζουμε με ακρίβεια πόσοι και ποιοι είναι, αποδεικνύει την ανεπάρκεια και την ανικανότητα του Ελληνικού κρατικού μηχανισμού.

Η πραγματικότητα είναι εξίσου αμείλικτη: Η Ελλάδα έφτασε στο χείλος της χρεωκοπίας και της διάλυσης του κοινωνικού της ιστού. Από τη νοσοκομειακή περίθαλψη και την εκπαίδευση μέχρι τις αστικές συγκοινωνίες και τα σωφρονιστικά ιδρύματα, οι “νόμιμοι” ή μη μετανάστες επιταχύνουν την ήδη εκτεταμένη φθορά στις υποδομές του κράτους, απομυζώντας υπερπολύτιμους οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους. Εντελώς ενδεικτικά:

- 150 εκατ. ευρώ το ετήσιο κόστος της δωρεάν περίθαλψης μη νόμιμων μεταναστών στη χώρα μας με το 50% των νοσηλευόμενων στο ΕΣΥ να είναι αλλοδαποί (στοιχεία 2010)

- 922 εκατ. ευρώ τα εμβάσματα “νόμιμων” και μη μεταναστών που φεύγουν από τη χώρα μας ετησίως (στοιχεία 2011)

- 81,5 εκατ. ευρώ ετησίως για τις ανάγκες σωφρονισμού των αλλοδαπών κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές που αποτελούν το 65% των 12.261 φυλακισμένων (στοιχεία 2012)

- 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως το κόστος των συμβάσεων του ειδικού προσωπικού (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, μεταφραστές) για την υποστήριξη των νεοεισερχομένων λαθρομεταναστών (στοιχεία 2011)

Με την ανεργία στο ιλλιγιώδες 25%, η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να φιλοξενεί ούτε ένα μετανάστη.

Πέραν των αναγκαίων πρωτοβουλιών σε διεθνές και εθνικό επίπεδο που έχουν επισημανθεί στο παρελθόν, η Πολιτεία οφείλει να κινηθεί άμεσα για:
Άμεση ανάκληση όλων των αδειών παραμονής και την αντικατάστασή τους από ηλεκτρονική κάρτα με τα βιομετρικά τους στοιχεία.
Χορήγηση της συγκεκριμένης κάρτας μόνο σε αλλοδαπούς που μπορούν να πιστοποιήσουν α) 15ετή συνεχή παραμονή στη χώρα ή β) νόμιμη εργασιακή σχέση κατά την τελευταία 5ετία.
Συγκέντρωση των υπολοίπων σε ειδικούς χώρους και απέλαση με συνοπτικές διαδικασίες στις χώρες καταγωγής τους.
Απόλυση όλων των υπαλλήλων των ΟΤΑ ή του ευρύτερου Δημόσιου τομέα που εμπλέκονται σε υποθέσεις πλαστογραφίας αδειών παραμονής ή υπεξαίρεσης εγγράφων και σφραγίδων με παράλληλη άσκηση των αντίστοιχων ποινικών διώξεων.
strategyreports

ΠΡΟΣΟΧΗ, ΟΙ ΚΙΝΕΖΕΣ ΔΑΓΚΩΝΟΥΝ!

1032486096
Πρόσφατα, οι… ανεγκέφαλοι «οικονομικοί εγκέφαλοι» της συγκυβέρνησης ανακοίνωσαν πομπωδώς ότι ο καταναλωτής θα έχει το δικαίωμα να μην πληρώνει, αν δεν του κόψουν απόδειξη παροχής υπηρεσιών, νομίζοντας πως με τη… φοβερή αυτή ιδέα θα… καταπολεμήσουν τη φοροδιαφυγή.
Τι γίνεται στην πράξη; Ας δούμε τι έγινε σε κατάστημα Κινέζων στη Ρόδο. Ελληνίδα ψώνισε διάφορα πράγματα κι όταν ήρθε η ώρα να πληρώσει οι Κινέζοι έκαναν τους… Κινέζους και δεν της έδωσαν απόδειξη. Τότε, αυτή τη ζήτησε, αλλά οι Κινέζοι αρνήθηκαν να της δώσουν. Η Ελληνίδα όμως επέμενε και τότε οι δύο γυναίκες υπάλληλοι του καταστήματος άρχισαν να την κλωτσούν, να της τραβούν τα μαλλιά και να την… δαγκώνουν! Στο τέλος, κατέληξε στο νοσοκομείο!

"ΔΟΥΛΕΙΕΣ" ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ > Έχω και μπλοκ επιταγών του ΕΟΤ, πάμε μια βόλτα;


-Έχω και μπλοκ επιταγών του ΕΟΤ, πάμε μια βόλτα;
Μ΄αυτό το νέο επιθετικό σλόγκαν κινείται η συγκυβέρνηση των 3 φραπεδιάρηδων στον Τουρισμό. Μάλιστα η νέα καμπάνια ενσωματώνει όλα τα ιδεώδη του τρίπτυχου sex, τζατζίκι και σουβλάκι, με τον απαραίτητο ρομαντισμό βεβαίως-βεβαίως:


Aπόψε το κορίτσι θέλει θάλασσα κι εγώ ποτέ χατήρι δεν του χάλασα...Λίγο κρασί λίγο θάλασσα και τ αγόρι μου...Ένα άγαλμα που μ΄ είδε με λυπήθηκε... και για να προσθέσουμε και τον αγαπημένο του Σαμαρά, Μανώλη Μητσιά με λίγο από Άργος-Ναύπλιο ρίχνουμε την πενιά: "Κάποιες φορές γίνομαι αέρας και φυσάω μέσα στου Άργους τις μικρές πορτοκαλιές κι απ' του κορμιού σου τα λουλούδια που μαδάω φύλλο το φύλλο πιο πολύ σε αγαπάω...Ελλάδα μου, που ξέρεις να μου λες με λίγα κύματα χιλιάδες σήματα για τα αισθήματα που καίνε σαν φωτιές"...
(στίχοι: Κώστας Καρτελιάς - "Ελλάδα μου")
H πραγμάτωση της νέας καμπάνιας του ΕΟΤ άρχιζε λίγο πριν κλείσουν οι τράπεζες ως εξής, σε περιγραφή του Νίκου Παπαναγιωτόπουλου από το έγκυρο Νewpost.gr>

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου μία κοπέλα-πύραυλος (στη φωτογραφία με μια φίλη της στην παραλία) που έφερνε σε μελαχρινή Γιάννα Νταρίλη, πάει σε υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος-αχ αυτή η Τράπεζα- την ώρα που έκλεινε, με επιταγή του ΕΟΤ, ύψους 147.000 ευρώ.

Η ημέρα και ο χρόνος που έγινε αυτή η κίνηση προκαλεί απορίες και ερωτηματικά. Η τράπεζα ετοιμαζόταν να κλείσει και στη συνέχεια μεσολαβούσε Σαββατοκύριακο και γιορτές ενώ πριν ένα 24ωρο είχε αλλάξει η διοίκηση του οργανισμού.

Από την Τράπεζα ειδοποιείται ο ΕΟΤ και η καυτή «πατάτα» φτάνει στα χέρια του νέου ΓΓ του παθιασμένου και ανένδοτου Πανάρα Λειβαδά με τ΄όνομα, που δεν έχει προλάβει να κάτσει στην καρέκλα του. Ο Πανάρας, γάτος και βαθιά καραμανλικός αντιλαμβάνεται σκάνδαλο και στο βάθος μέσα του σήμανε συναγερμός στα ηθικά αντανακλαστικά του.

Το απίστευτο είναι ότι στη συνέχεια γίνεται συνάντηση στο γραφείου του ατρόμητου Λειβαδά μεταξύ του ίδιου, του ειδικού συμβούλου που κατηγορείται, και του υπεύθυνου Οικονομικών υποθέσεων του ΕΟΤ για να εξετάσουν την υπόθεση.

Βεβαία κανείς(!) μέχρι εκείνη την ώρα δεν γνώριζε την εμπλοκή του ειδικού συμβούλου. Χρειάσθηκε να καλέσουν τον βοηθό του Σέρλοκ Χολμς, Δρ. Γουάτσον.

Η αντίδραση του νέου ΓΓ του ΕΟΤ είναι να μπλοκάρει την επιταγή να κρατηθεί το στέλεχος της επιταγής αλλά και να ζητηθούν τα στοιχεία της κοπέλας. Στη συνέχεια σε συνεννόηση με την Όλγα Κεφαλογιάννη-από την ταινία “Η αγνή του λιμανιού”- ο γενναίος Πάνος Λειβαδάς υποβάλλει μήνυση κατ’ αγνώστων για απάτη.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες έγινε έλεγχος εάν υπήρχε οφειλή του ΕΟΤ ή κάποιο παραστατικό που να δικαιολογεί το πόσο τη επιταγής και δεν βρέθηκε τίποτα-σιγά μην βρισκόταν.

Σύμφωνα με την έρευνα του “Κουρδιστού Πορτοκαλιού” ο Πανάρας ο Λειβαδάς, θα φάει το κεφάλι του και μάλιστα σύντομα. Δεν φθάνει που τον κάναμε Γραμματέα θέλει να κόψει και την μάσα των μασαγκράντηδων ενός οργανισμού που φημίζεται για τις μάσες πάσης φύσεως εντός και εκτός Ελλάδος. Γύρευε πόσα μπλοκάκια επιταγών του ΕΟΤ κυκλοφορούν ανάμεσα στα βουλιμικά στελέχη της συγκυβέρνησης που μοιράζονται τις δουλειές κάτω από την μύτη της Τρόικας.

Έρχεται λοιπόν ο Πανάρας, ο Λειβαδάρας με τ΄όνομα να χαλάσει την πιάτσα του ΕΟΤ με την εντιμότητά του και ν΄αφήσει χαρμάνια ναυτάκια και καπεταναίους.

Πους πας ρε Πανάρα ξυπόλητος στα αγγούρια;

Γύρευε ως που φθάναν οι αλανιάρες επιταγές του ΕΟΤ, ζήσε τον μύθο σου στην Ελλάδα, CNN, Γερουλάνος, Άρης Σπηλιωτόπουλος, Μαρκόπουλος, της γης το δαχτυλίδι. Έρχεται λοιπόν ο Πανάρας ο Μικρός Πρίγκιπας της εντιμότητας να μπλοκάρει τα μπλοκάκια του ΕΟΤ που ανέμιζαν ανέμελα στη Βουλή και των Ηρώδου Αττικού κάτω από το άγρυπνο μπούστο της Αγνής του λιμανιού. Που πας ρε Πανάρα να χαλάσεις τη δουλειά;

Ρε μπας και είσαι χθεσινός; Ρε συ Πανάρα ποιος είσαι, που θα κόψεις τον μπεζαχτά από τους φραπεδιάρηδες τους αλανιάρηδες, τα καμάκια του ΕΟΤ;kourdistoportocali

Αποκλειστική συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Ν.Γ. Μιχαλολιάκου στον “Στόχο”
Στην εφημερίδα "Στόχος" (αρ. φύλλου 579) που κυκλοφορεί σήμερα Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου:  Αποκλειστική συνέντευξη με τον Γενικό Γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νικόλαο Μιχαλολιάκο: Είμαστε η μυστική φωνή του Γένους, πρέπει να διδάξουμε διά του παραδείγματός μας. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν είναι δυνατόν να αλλάξει!www.xryshaygh.co

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ > Εντός Ελληνικής υφαλοκρηπίδας η Τουρκία ανήγγειλε έρευνες για υδρογονάνθρακες


Ενώ στην Ελλάδα η συζήτηση για την ΑΟΖ έχει λάβει πλέον καθαρά βερμπαλιστικό χαρακτήρα, η Άγκυρα προχώρησε παραμονή Χριστουγένων σε μία αναμενόμενη μεν, αλλά "εκρηκτική" κίνηση που θέτει ολόκληρη την περιοχή από το Αιγαίο μέχρι τις εσχατιές του ελληνικού FIR σε κατάσταση συναγερμού δεδομένης της αμφισβήτησης των ελληνικών δικαιωμάτων από την Τουρκία σε αυτή την περιοχή: Ανήγγειλε την έναρξη ερευνών για υδρογονάνθρακες στην Α.Μεσόγειο, επί των περιοχών της ελληνικής υφαλοκρηπίδας!

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε ότι η Turkish Petroleum International Company ( TPIC), θυγατρική της κρατικής ΤΡΑΟ, "θα διενεργήσει έρευνες υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο. Οι έρευνες θα γίνουν σε μεγάλο ποσοστό τους επί των περιοχών της ελληνικής υφαλοκρηπίδαςγια μια περίοδο δύο ετών"!
Οι περιοχές που επικεντρώνεται η έρευνα φτάνουν μέχρι την Κάρπαθο, ενώ και στο βόρειο Αιγαίο θα υπάρξει πρόβλημα, αν επιχειρηθεί προσέγγιση στο πλούσιο - σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις - κοίτασμα του Μπάμπουρα.
Καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος ανατολικά της Κρήτης αυτού που η Ελλάδα, φιλοδοξεί να χαρακτηρίσει ως ΑΟΖ, την οποία βέβαια δεν αποδέχεται η Άγκυρα καθώς θεωρεί ότι το σύμπλεγμα των νησιών της Μεγίστης δεν συνιστά δικαίωμα ΑΟΖ κατά μία ερμηνεία που μόνο οι Τούρκοι θα μπορούσαν να δώσουν.
Όπως φαίνεται στο σχετικό χάρτη εκτός από τις περιοχές των πεδίων της κυπριακής ΑΟΖ που επικαλύπτονται από τις τουρκικές επιδιώξεις (4,5,6, και μέρος του 7) η έρευνες της Τουρκίας θα επεκταθούν και προς δυτικά περνώντας από τη Μεγίστη (Καστελόριζο) και φτάνοντας σχεδόν στα όρια Ρόδου και Καρπάθου(!) καταπατώντας την ελληνική υφαλοκρηπίδα.
Το defencenet.gr είχε προειδοποιήσει στις 17/12 ότι επίκειται η ανακοίνωση ερευνών για υδρογονάνθρακες επάνω στις περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας από την πλευρά της Τουρκίας: Η ακύρωση της ναυπήγησης του σκάφους σεισμικών ερευνών και η η απόφαση να μισθώσουν, αλλά το κυριότερο να αναρτήσουν την τουρκική σημαία σε ένα εξελιγμένο σκάφος σεισμικών ερευνών, πρόδιδε την πρόθεσή τους.
Η Turkish Petroleum Corp (TPAO) ζήτησε αποκλειστικές, καταληκτικές διαπραγματεύσεις (final negotiations) από την νορβηγική, εισηγμένη στο Οσλο, ναυτιλιακή offshore σεισμικών ερευνών, Polarcus με αντικείμενο την μακρού χρόνου μίσθωσή του πλοίου «Polarcus Samur», ναυπήγησης 2001 στο οποίο θα "σηκώσουν" και την τουκρική σημαία.
«Η TPAO σχεδιάζει να πραγματοποιήσει εκτεταμένες τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες σε περιοχές της τουρκικής υφαλοκρηπίδας της» αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος της Polarcus, Rolf Ronningen.
Όπως αναφέρουν πηγές από το τουρκικό υπουργείο ενέργειας "η εταιρεία υπέβαλε αίτημα επέκτασης των αδειών της στις αρμόδιες αρχές της χώρας", αλλά αυτό είναι το καθαρά τυπικό μέρος.
Η απόφαση της Άγκυρας να ρίξει την "μεγάλη ζαριά" βέβαια δεν είναι άσχετη ούτε με αυτό που οι ίδιοι θεωρούν ως "παράθυρο ευκαιρίας" λόγω της θεωρητικής αδυναμίας των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων να παρατάξουν επί μακρό χρόνο ισχυρή και κατάλληλη αεροναυτική δύναμη στην Α.Μεσόγειο, ούτε με την συγκυρία στην ευρύτερη περιοχή.
Με ένα στόλο που υπερέχει από 4:1 στα υποβρύχια που μπορεί να παρατάξει άμεσα το κάθε Ναυτικό, 2:1 στις παρατακτέες φρεγάτες, με μηδενική παρουσία κορβετών έναντι των 6 τουρκικών, με απόλυτη υπεροχή σε αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας (από ελληνικής πλευράς δεν υφίσταται ούτε ένα!) "Ποιος θα μας σταματήσει;" μοιάζουν να λένε και θα φανεί στην πράξη, πολύ σύντομα η απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Πολύ σύντομα θα πρέπει να αποφασίσουμε αν θα υπεραπιστούμε ή θα παραχωρήσουμε de facto...

defencenet

Αλβανικών προκλήσεων συνέχεια…Αλβανικών προκλήσεων συνέχεια…
Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, οι προπαγανδιστικές εκπομπές στην αλβανική τηλεόραση, με επιθετικό χαρακτήρα απέναντι στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά, Αλβα-νοί δημοσιογράφοι του τηλεοπτικού σταθμού Top Channel, βρέθηκαν στην Κόνιτσα, κάνοντας αφιέρωμα στον Φαïκ  Κονίτσα, δημοσιογράφο και συγγραφέα του περασμένου αιώνος.
Οι δημοσιογράφοι του αλβανικού σταθμού, επισκέφτηκαν την ακριτική Κόνιτσα, αναζητώντας τα ίχνη της οικογένειας του συγγραφέως. Ο Φαïκ, γόνος οικογένειας μπέηδων επί οθωμανικής αυτοκρατορίας, διατήρησε το όνομα του τόπου γεννήσεώς του, ως επώνυμο, φαινόμενο συνηθισμένο από τους μεγαλογαιοκτήμονες  επί τουρκοκρατίας. Το προηγούμενο όνομα της οικογένειας, ήταν Σίσκο. Η οικογένεια Σίσκο, επέδειξε ιδιαίτερα σκληρό, στυγνό και ανελέητο πρόσωπο στους ντόπιους πληθυσμούς, στην προσπάθεια να ικανοποιήσει τον Οθωμανικό ζυγό, τον οποίο υπηρέτησε πιστά.
Οι Αλβανοί δημοσιογράφοι, στα πλαίσια του αφιερώματος στον συμπατριώτη τους, έφτασαν στο σημείο να απευθύνουν έκκληση προς τους Αλβανούς επιχειρηματίες που αγοράζουν ακίνητα στην Αθήνα, να αγοράσουν τα αρχοντικά των Σίσκο στην Κόνιτσα, η οποία -καθώς υποστήριξαν-, έμεινε άδικα εκτός αλβανικής επικράτειας, από τις Μεγάλες Δυνάμεις!.. 
Οι αλβανικές επεκτατικές βλέψεις σε βάρος της Ελλάδος, αυξάνονται διαρκώς, στηριζόμενες στην πέραν κάθε σοβαρότητος αντίληψη, η οποία κυριαρχεί στην αλβανική άρχουσα τάξη, πως τα μέρη όπου έζησαν Αλαβανοί μπέηδες επί τουρκοκρατίας, είναι εδάφη αλβανικά!..

Κωνσταντινούπολη: Έλληνες μαθητές μοίρασαν γλυκά και είπαν τα κάλανταΈλληνες μαθητές του γυμνασίου Ζωγράφου συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ταξίμ, μοίρασαν γλυκά, είπαν ελληνικά τραγούδια των Χριστουγέννων καθώς και τουρκικά. Συγκεκριμένα 60 μαθητές από το ελληνικό Λύκειο του Γαλατάσαράι, με τον επικεφαλής του σχολείου Γιάννη Δεμιρσίογλου έπαιξαν ακορντεόν και τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια.


Στην εκδήλωση ήταν Έλληνες πολίτες της Πόλης και περπάτησαν μέχρι το ελληνικό προξενείο τραγουδώντας.
Όπως είπε ο Δεμιρσίογλου δόθηκε μια συνέχεια σε παλιά παράδοση των Ελλήνων της Πόλης, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

Επιβεβαιώνεται η τεράστια αξία των ελληνικών ενεργειακών κοιτασμάτωνΕπιβεβαιώνεται η τεράστια αξία των ελληνικών ενεργειακών κοιτασμάτων
Ξεπερνούν τις προσδοκίες τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών σε Ιόνιο και Κρήτη
To ερευνητικό πλοίο NORDIC EXPLORER της νορβηγικής εταιρείας PGS έφθασε στο λιμάνι της Πάτρας τον προηγούμενο μήνα, προκειμένου να πραγματοποιήσει σεισμικές έρευνες για κοιτάσματα πετρελαίου στην θαλάσσια περιοχή του Ιονίου και νότια της Κρήτης. Τα πρώτα αποτελέσματα του ερευνητικού σκάφους "υπόσχονται" ακριβώς αυτά που έλεγαν οι αρχικές αισιόδοξες εκτιμήσεις για την ύπαρξη μεγάλων κοιτασμάτων.
Όπως αναφέρει το defencenet.gr, για το Ιόνιο πέλαγος οι σεισμικές καταγραφές είναι δισδιάστατες με πυκνότητα τα 10 χλμ., ενώ στη Κρήτη η πυκνότητα προβλέπεται να είναι της τάξης των 40 χλμ.
Οι πρώτες ενδείξεις απλά επιβεβαιώνουν τα αποτελέσματα των μη νόμιμων (χωρίς την άδεια του κράτους) ερευνών που έχουν γίνει στο παρελθόν από διάφορες εταιρείες τα δεδομένα των οποίων πουλιούνται "χρυσάφι" στην "μαύρη αγορά" των εταιρειών ενέργειας. Παράλληλα, η PGS διαψεύδει ότι διαθέτει δεδομένα από σεισμικές έρευνες που έγιναν χωρίς άδεια στην ελληνική επικράτεια.
Συνολικά περί τα 8.500 χλμ πρόκειται να ερευνηθούν με τα οποία η εταιρεία και οι πρώτες έρευνες δείχνουν στο Ιόνιο πολύ μεγαλύτερα κοιτάσματα από τα ελάχιστα υπολογιζόμενα των 350 εκατ. βαρελιών πετρελαίου. Στην Κρήτη οι πρώτες καταγραφές στα δυτικά του νησιού δείχνουν ότι όσο πηγαίνει το σκάφος ανατολικότερα θα βρεθούν κολοσσιαία κοιτάσματα λόγω της διαμόρφωσης του εδάφους.

Έκοψαν τους μισθούς στα Σώματα Ασφαλείας καθ’ υπόδειξη της τρόικα!


Έγγραφο ντοκουμέντο που έφεραν στο φως οι συνδικαλιστές της Αστυνομίας μέσω του περιοδικού τους «Σύγχρονη Αστυνομία», εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση. Η ύπαρξη του εγγράφου αυτού αποδεικνύει, ότι όχι μόνο δεν διαπραγματεύτηκαν το παραμικρό με την Τρόικα για τα μισθολόγια των Στρατιωτικών και των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας, αλλά εκτέλεσαν μέχρι δεκαδικού τις έγγραφες υποδείξεις των εκπροσώπων των δανειστών μας, που δόθηκαν στην κυβέρνηση πολύ πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου!


Αναρωτιόμαστε βεβαίως πόσες αποδείξεις χρειάζονται για το προφανές…, ότι όχι μόνο έχει παραδοθεί στον έπακρο βαθμό η κυριαρχία του τόπου και η διοίκησή του, αλλά κατά τρόπο ακόμα πιο επονείδιστο, οι κυβερνόντες που ψηφίζονται από Έλληνες υπηκόους παίζουν απλά τον ρόλο του αποδέκτη αλληλογραφίας…
Η αποκάλυψη αυτή βάζει τα πράγματα στη θέση τους για το κατά πόσο η κυβέρνηση αυτή … «διαπραγματεύεται» το οτιδήποτε και δεν παίζει απλά τον ρόλο της σε ένα κακοπροβαρισμένο και κακοπαιγμένο θεατρικό έργο!
Ακολουθεί το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Σύγχρονης Αστυνομίας», που αναδημοσιεύουμε μαζί με το ντοκουμέντο της ντροπής:
20121225-202802.jpg

«Η μνήμη μας όλων των ενστόλων, ανεξαρτήτως ηλικίας, δοκιμάστηκε σκληρά, αλλά δεν εξασθένησε! Είχαμε ακούσματα απ’ τα τρία «Ζάππεια», τις προεκλογικές ομιλίες, τις διαβεβαιώσεις Υπουργών, βουλευτών, αλλά καιυπηρεσιακών παραγόντων, ότι από τα ειδικά μισθολόγια θα υποστούμε τις μικρότερες μειώσεις (υπ’ όψιν και οι ιερείς, έχουν καλύτερο μισθολόγιο από εμάς). Καταλάγιασε βαθιά μες στην ψυχή μας, το συναίσθημα της διάσωσης της χώρας μας και δεχτήκαμε έως σήμερα τις όποιες παρεμβάσεις έγιναν στους μισθούς και τις συντάξεις μας.

Ενώ ήμασταν ήδη πεπεισμένοι, ότι κατ’ αναλογία θα είχαμε τις μικρότερες μειώσεις, οικονομικοί κύκλοι διέτειναν ότι καλύτερα να έχουμε αμοιβή έστω μικρή, παρά να είναι άδεια τα Α.Τ.Μ. των τραπεζών στο τέλος του μήνα και μας προϊδέαζαν αρνητικά! Ευρωπαϊστές από την μία, λάγνοι εραστές της δραχμής από την άλλη, συνέθεσαν ένα θολό τοπίο για ένα και πλέον τρίμηνο. Σ’ αυτό το βασανιστικό διάστημα των τριών μηνών που διαπραγματεύονταν η κυβέρνηση με την παρέα του ψυχρού Σκανδιναβού Thomsen, αποδομείτο ήδη το κοινωνικό σύστημα παροχών, υγείας – περίθαλψης, μισθών – συντάξεων και εφ’ άπαξ.

Σκιαγραφούσαν επί χάρτου ταυτόχρονα σ’ αυτό το διάστημα, την υποθήκευση του παρόντος, αλλά και του μέλλοντός μας. Το παρελθόν πλέον, ήταν ο κακός παραδειγματισμός για τους δανειστές μας και έπρεπε να το λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν τους!

Δεν άργησε να επαληθευτεί η καραδοκούσα μύχια σκέψη μας, ότι κάτι κακό θα συμβεί… Και το κακό συνέβη. Λίγο πριν την υποτονική για το πολυτεχνείο συγκέντρωση, άρχισαν να διαρρέουν φήμες, ότι εκτός από τις απροσδιόριστες ποσοστιαίες μειώσεις, αλλάζουν και οι συντελεστές που καθορίζουν τις οικονομικές μας διαβαθμίσεις. Μετά τα πρώτα σύννεφα, ήρθε η μπόρα. Ο Δ.Ο.Λ. πρώτος διά του «Βήματος» (η εφημερίδα που ανέβαζε και κατέβαζε κυβερνήσεις) κατά κοινή ομολογία πολλών, προσδιόρισε δυστυχώς τα οικονομικά μας μεγέθη με απόλυτη ακρίβεια. Το γεγονός ότι εμείς ως συνδικαλιστές δεν γνωρίζαμε τίποτα, είναι από ύποπτο έως υποβολιμαίο!

Παρά ταύτα, σε επίσκεψή μας στο Υπουργείο και σε συνάντησή μας με τον κ. Δένδια μας διαβεβαίωσε – έχοντας την αίσθηση – ότι οι μειώσεις μας θα είναι αισθητά περιορισμένες και δεν θα είναι του προαναγγελθέντος μεγέθους! Μάλιστα, δεν γνώριζε το δημοσίευμα του «Βήματος». Τις επόμενες μέρες, βουλευτές που από χρόνια έλεγαν ότι «μας αγαπούν», για την ψήφο μας φυσικά, βγήκαν πρώτοι στα… κεραμίδια, κυκλοφορώντας πίνακες και αποδεδειγμένα είχατε, τόνιζαν, τις μικρότερες μειώσεις.

Σε μια τέτοια επίδειξη πινάκων, το μάτι στην οριζόντια κλίμακα, από μια περίεργη αίσθηση πήγαινε σιγά – σιγά για τον φόβο του εγκεφαλικού επεισοδίου! Είχαν ανά χείρας τον ξενόγλωσσο πίνακα που ήδη είχε καταρτίσει η Τρόικα και για του λόγου το αληθές, σας τον παραθέτουμε ως ντοκουμέντο. Ευχόμαστε στην συγκυβέρνηση με την ευκαιρία των γιορτών των Χριστουγέννων, αλλά και στην Τρόικα, να έχουν σώσει την χώρα, γιατί έτσι κι αλλιώς, εμάς μας καταδίκασαν ες αεί».www.newsbomb.gr

Για τα Χριστούγεννα των ΕλλήνωνΓια τα Χριστούγεννα των Ελλήνων
Πέρυσι τέτοιες μέρες, γράφαμε σε τούτη τη στήλη για τα παιδικά μας Χριστούγεννα. Γράφαμε για τους δρόμους και τα μαγαζιά,  για τους γονείς μας και τη ζωή που έφτιαξαν με την πίστη ότι το αύριο θα είναι καλύτερο για τα παιδιά τους.
Και καταλήγαμε με τα ακόλουθα: 
«Γι’ αυτήν την Αθήνα, γι’ αυτές τις πόλεις, γι’ αυτά τα χωριά, γι’ αυτές τις αναμνήσεις που είναι η ζωή μας και δεν τη χαρίζουμε, δεν την πουλάμε, δεν τη χρωστάμε σε κανέναν τοκογλύφο, σε κανέναν πολιτικάντη, σε κανέναν νταβατζή, έλληνα ή ξένο. Γιατί η ζωή μας δεν είναι δική μας να την παραδώσουμε, να τη χαρίσουμε ή να την πετάξουμε στα σκουπίδια. Είναι η ζωή των προγόνων μας και η ζωή των παιδιών μας. Είναι ο σπόρος της ζήσης μας, ο σπόρος της Φυλής μας. Γι’ αυτή τη ζωή, γι’ αυτές τις πόλεις, γι’ αυτά τα θηκάρια των προγόνων μας θ’ αγωνιστούμε. Και πάνω απ’ όλα, για το παιδί που ζει μέσα μας, αιώνια έφηβοι, αιώνια ελεύθεροι, αιώνια Έλληνες. Ζήτω η Νίκη! ».
Πολλοί συναγωνιστές ένιωσαν λαχτάρα και συγκίνηση, αγανάκτηση και προσδοκία για μιαν Ελλάδα που πήραν γλιστρώντας απ’ τα χέρια του λαού μας και που με τα προδοτικά μνημόνια θέλουν να διαγράψουν από το μέλλον του οι πολιτικάντηδες όπως κι αν λένε ή θα πουν τα κόμματά τους, στην προσπάθειά τους  να σωθούν από τη λαϊκή οργή.
Ένα χρόνο μετά, ο Θεός των Ελλήνων θέλησε η Χρυσή Αυγή να είναι στο Ελληνικό κοινοβούλιο. Θέλησε η φωνή της, η φωνή της καρδιάς μας, η αληθινή, ανόθευτη φωνή του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας που αισθάνεται το Ελληνικό Αίμα να ρέει στις φλέβες του και να κινητοποιεί την ψυχή του,  η φωνή του Έλληνα να ακούγεται για πρώτη φορά στη Βουλή. Για πρώτη φορά το 2012 ο Ελληνικός Εθνικισμός μεγαλώνει σε κάτι ουσιαστικό και λαϊκό, σε ένα κίνημα που δίνει όχι μιαν αόριστη ελπίδα αλλά μια χειροπιαστή προοπτική για μια νέα , δυνατή, αυθεντικά Ελληνική διακυβέρνηση της χώρας μας.
Σήμερα, Σάββατο βράδυ, στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, εκατοντάδες συναγωνιστές μας στέκονταν όρθιοι στην αίθουσα, στο μπαλκόνι και στις σκάλες, μέσα στο κρύο του Δεκεμβρίου, για να ακούσουν τους συναγωνιστές ομιλητές και τον Αρχηγό μας να μιλούν για το νόημα των Ελληνικών Χριστουγέννων. Και χειροκροτούσαν και επευφημούσαν με ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα: Ναι, δεν χαρίζουμε σε κανέναν τις γιορτές μας, τα έθιμά μας, την Πίστη και την Πατρίδα μας. Γιατί Πατρίδα μας είναι και οι ναοί και οι εκκλησιές μας, και οι προσωπικές και συλλογικές μας αναμνήσεις που συνδαυλίζουν τον αιώνιο ελληνικό  νόστο. 
Μερικές ώρες νωρίτερα, στην κεντρικότερη πλατεία του Πειραιά η Χρυσή Αυγή διένειμε σε 5000 Ελληνικές οικογένειες τρόφιμα, ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης, είδη που αγοράστηκαν από την εκλογική επιχορήγηση και από την εισφορά των βουλευτών μας, γιατί τα χρήματα του ελληνικού λαού πρέπει να αξιοποιούνται προς όφελος του Ελληνικού λαού.
Η ενέργεια αυτή δεν άρεσε βεβαίως στους δεξιούς διεθνιστές που έσπευσαν να… μηνύσουν τη Χρυσή Αυγή, νομίζοντας ότι έτσι θα καλύψουν το μερίδιό τους στην καταστροφή της Πατρίδας μας στην οποία συμμετείχαν επί δεκαετίες ως κυβερνητικά στελέχη.
Τίποτα όμως δεν σταματά τη Χρυσή Αυγή από το να σταθεί με όλες της τις δυνάμεις στο πλευρό του Λαού μας, μπροστάρης του Λαού μας, και να κάνει πράξη όσα πιστεύει και υπόσχεται.
Απόψε, κάθε ένας στο πολυπληθές ακροατήριο της οδού Δηλιγιάννη, νέος ή μεγαλύτερος, άνδρας ή γυναίκα, κάθε Χρυσαυγίτης και κάθε Χρυσαυγίτισσα άναψε στην ψυχή του ένα φαναράκι σαν αυτά που οι παππούδες μας κρατούσαν για να πάνε ξημερώματα στην λειτουργία των Χριστουγέννων. Χιλιάδες, κι αύριο εκατομμύρια γιορτινά φαναράκια που μέσα στα πηχτά σκοτάδια της κατοχής και της προδοσίας δείχνουν στους ταραγμένους, αποπροσανατολισμένους, απελπισμένους  συνέλληνές μας το δρόμο προς την ανατολή, τη Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού.

Η αποκάλυψη της αλήθειας είναι χρέος προς τους πολίτες….


Να μην ανησυχούν οι Έλληνες πολίτες…Η αποκάλυψη της αλήθειας είναι χρέος της Ν.Δ προς όλους εμάς..που βιώνουμε την οδυνηρή πραγματική πραγματικότητα…Το είπε ο Αντώνης…Η αποκάλυψη της αλήθειας είναι χρέος προς τους πολίτες, που βιώνουν αυτή την οδυνηρή πραγματικότητα.


Ο Αντώνης Σαμαράς ήδη από τις 23.09.2010 είχε ξεκαθαρίσει ότι η κυβέρνηση «νομίζει ότι κρατά τη ΝΔ σε ομηρία. Ας κάνει όσες Εξεταστικές θέλει. Εμείς θα κάνουμε μόνο μία, για το πώς φτάσαμε στο μηχανισμό στήριξης και στο Μνημόνιο». (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ. 21 Σεπτεμβρίου 2011)


Η ΤΣΟΓΛΑΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΕ «ΤΣΑΚΙΣΜΑ» ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ

SYRIZAAA
Συνεχίζεται η… συμπαράσταση των «αλληλέγγυων» του ΣΥΡΙΖΑ προς τους αναρχοκομμουνιστές της παρακρατικής γιάφκας «Βίλα Αμαλία», δείχνοντας ότι το παρακράτος της… επιθετικής αριστεράς είναι στην ουσία αναπόσπαστο τμήμα και μάλιστα η αιχμή του δόρατος του νομιμοφανούς ΣΥΡΙΖΑ. Σας παραθέτουμε παρακάτω ολόκληρο το κείμενο-πρόκληση που δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του συνονθυλεύματος των νοσταλγών του Χότζα και του Τσαουσέσκου, με τον τίτλο «Η Villa Amalias και όλοι εμείς».
Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στους πολλούς εγκωμιαστικούς χαρακτηρισμούς για τη γιάφκα των τρομοκρατών και στην ανοιχτή απειλή που υπάρχει στον επίλογο («Κι εμείς λέμε να τους τσακίσουμε»), δείγμα του «νόμιμου», «δημοκρατικού» κ.τ.λ. χαρακτήρα του συνονθυλεύματος, που όμως δε βλέπουν οι Σαμαράδες, Δένδιες, Καμμένοι και λοιποί ταγμένοι στην σιωνιστική Νέα Τάξη Πραγμάτων ψοφοδεξιοί, που κατατάσσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στο… δημοκρατικό τόξο! Ιδού, λοιπόν, το πραγματικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ:
«Τι είναι αυτό που τίθεται όταν εισβάλλουν σε έναν εδώ και 22 χρόνια χώρο κατάληψης, αντιεμπορευματικής δημιουργίας, οχυρό αντιφασισμού και αντιρατσισμού, αντιεξουσιαστικού και ελευθεριακού λόγου και πράξης;
Το σαφές: δε θα σας αφήσουμε να υπάρχετε, ακόμα και στα πιο δικά σας μέρη, δεν ανεχόμαστε την παρουσία σας μιας και είναι ανάχωμα στο άπλωμα του κοινωνικού κανιβαλισμού που θέλουμε να επεκταθεί από το κέντρο της Αθήνας σε όλη τη χώρα.
Η Villa Amalias ήταν και θα είναι το προκεχωρημένο φυλάκιο αντίστασης στο κέντρο του χώρου που εισφέρει εδώ και δεκάδες χρόνια με μεγάλη συνέπεια πόρους στον πόλεμο ενάντια στην κυριαρχία. Γι’ αυτό και χτυπήθηκε.
Στις σημερινές συνθήκες η έκταση των όσο το δυνατόν πιο απελευθερωμένων από εξουσία και καπιταλισμό εκτάσεων στη μητρόπολη είναι ενοχλητική. Οι συναινούντες πρέπει να μην τσιγκλιούνται για τη σιωπή τους από πουθενά.
Η ολοφάνερη συμμαχία τρικομματικής κυβέρνησης και χρυσής αυγής χρειάζεται να εμπεδώνεται και υλικά. Δώσε εναντίωση στην αποκάλυψη της λίστας Λαγκάρντ, λάβε τόπο στο κέντρο της Αθήνας. Η ατζέντα των φασιστών θα υπηρετηθεί όσο γίνεται περισσότερο από τη Νέα Δημοκρατία. Άλλωστε, όρος επιβίωσης του συστήματος είναι η συμμαχία με την ακροδεξιά που φουντώνει από την απελπισία και το “παραπολιτικό” χρήμα. Το έργο, αν θυμόμαστε, έχει ξαναπαιχτεί σε άλλους τόπους και χρόνους.
Όμως το κόστος καταστολής θα αυξηθεί κατακόρυφα γιατί πλέον το κόστος κινητοποίησης θα φτάσει στον πάτο. Όχι γιατί δε θα γίνονται συλλήψεις, βασανισμοί, εισβολές στα αντιεξουσιατικά κοινωνικά κέντρα. Τουναντίον, οι τέτοιες πρακτικές θα αυξηθούν.
Το ζήτημα είναι πως οι πολίτες του κόμματος της δράσης δεν έχουν να χάσουν τίποτα, μιας και γνωρίζουν πως δε θα τους χαριστεί τίποτα ή πώς όσα έχουν, κινδυνεύουν.
Γι ‘αυτό και αυτή τους η κίνηση καταστολής φανερώνει τον πανικό τους. Χτυπούν με λύσσα κομμάτι των μαχόμενων δυνάμεων. Δεν μπορούν να υπηρετήσουν την απίθανη θεωρία τους, των δύο άκρων, μιας και μόνο το ένα (άκρο) ήταν, είναι και θα είναι το πληττόμενο.
Σε αυτόν τον τόπο η αυτοοργάνωση των από κάτω είναι αδίκημα. Η αυτοδιαχείριση ενός εδάφους, η απελευθέρωση του από το κράτος και την αγορά και η κατάσταση Δημοσίου στην οποία περιέρχεται σπέρνει το φόβο στο Σύστημα. Εδώ οι αντιστάσεις πλέον μετατρέπονται σε δυναμικές χωρίς ταβάνι. Ε, και αυτό είναι πρόβλημα τους.

Πρωτοφανές “φακέλωμα” – Θα ξέρουν όλες μας τις συναλλαγές, τις καταθέσεις, θυρίδες, πόσο πληρώνουμε για ρεύμα και τηλέφωνο


- “Μεγάλος αδερφός” σε όλες μας τις δαπάνες για να πιάσουν τη φοροδιαφυγή
– Ζητούν από όλες τις επιχειρήσεις, ακόμη και από νοσοκομεία τις συναλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί
– Οι τράπεζες πρέπει να στείλουν τις καταθέσεις, συναλλαγές, και δάνεια
– Θα ξέρουν ποιοι έχουν θυρίδες και ποιοι έχουν αγοράσει χρυσές λίρες
– Ξεκινούν αυστηροί έλεγχοι σε γιατρούς και δικηγόρους που δεν κόβουν αποδείξεις

Τελευταία προθεσμία στις 20 Ιανουαρίου έχουν όλες οι επιχειρήσεις προκειμένου να διαβιβάσουν στο υπουργείο Οικονομικών όλες τις συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν το 2011.

Στη συνέχεια σύμφωνα με την εφημερίδα “6 μέρες” θα γίνει το μεγαλύτερο “φακέλωμα” στην ιστορία της Ελλάδας με στόχο τον περιορισμό της φοροδιαφυγής.
Ουσιαστικά θα δημιουργηθεί μία γιγαντιαία βάση δεδομένων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων όπου θα είναι καταγεγραμμένες όλες οι συναλλαγές που πραγματοποιούμε, οι καταθέσεις μας, οι λογαριαμοί σε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ καθώς και οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας.
Η διαδικασία ολοκληρώνεται στις 20 Ιανουαρίου μετά από παράταση ενός μήνα που δόθηκε.
Τι στοιχεία ζητούν και από ποιους;

– Από τις τράπεζες ζητούν όλα τα στοιχεία για τα δάνεια που εκταμιεύτηκαν και με λεπτομέρειες όπως το είδος του δανείου, το ποσό και την ημερομηνία εκταμίευσης και τι πληρωμές έχουν γίνει καθώς και τις καταθέσεις. Ακόμη ζητούν τα στοιχεία για το ποιοι διατηρούν τραπεζικές θυρίδες και αν έχουν πραγματοποιηθεί αγορές χρυσών λιρών.
– Από όλες τις εταιρέιες που πραγματοποιούν συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες να αποστείλουν όλες τις συναλλαγές, την αξία και την ημεροιμήνια ανά αριθμό πιστωτικής κάρτας και ανά ΑΦΜ διακιούχου.
– Από όλα τα δημόσια και ιδιωτικά θεραπευτήρια να αποστείλουν στοιχεία για τους συνεργαζόμενους γιατρούς και τις πράξεις που αυτοί εκτελούν.
– Από ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες ζητούν τα στοιχεία των πελατών που έχουν υπογράψει ασφαλιστήρια συμβόλαια.
– Από ασφαλιστικά ταμεία ζητούν να αποστείλουν τα ποσά των εισφορών που καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι.
– Από εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας ζητούν το ύψος των λογαριασμών ακόμη και στοιχεία για τα καρτοκινητά τηλέφωνα.
– Απο ΔΕΗ και εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας ζητούν την κατανάλωση σε κιλαβατώρες και σε ευρώ το ΄διο και από ΕΥΔΑΠ και εταιρείες ύδρευσης.

Πρόκειται για κανονικό “φακέλωμα” ώστε να παρακολουθούνται όλες οι δαπάνες και οι αποταμιεύσεις των πολιτών και στη συνέχεια να συγκρίνονται με το δηλωθέν εισόδημα. Τέλος, προαναγγέλεται αναδρομικός έλεγχος για όασους στο παρελθόν απέκρυψαν στοιχεία που αποτελούν τεκμήριο όπως η αποπληρωμή των δανείων. ¨οπως διαβάσουμε στην εφημερίδα “6 μέρες”, όποιος εντοπιστεί να μην έχει αναγράψει στη φορολογική του δήλωση τα ποσά που κατέβαλε στις τράπεζες θα κληθεί να κάνει τροποποιητική δήλωση και θα πληρώσει το ανάλογο πρόστιμο αλλά και τον ανάλογο πρόσθετο φόρο που προκύπτει.
Στο μεταξύ οι τροϊκανοί πιέζουν όλο και περισσότερο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής… κι έτσι ξεκινούν έλεγχοι σε ελέυθερους επαγγελματίες κυρίως γιατρούς και δικηγόρους.

ΑΥΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΑ – ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ… ΑΓΥΡΙΣΤΟ!

xristofias
Αυτή τη φορά δε δάκρυσε (με κροκοδείλια δάκρυα…), ο ζητωμνημονιακός αμερικανοκομμουνιστής Χριστόφιας-Καταστρόφιας της Κύπρου μας, αλλά δήλωσε πως αποχωρεί από την προεδρία της Κύπρου… πικραμένος από τις επιθέσεις που δέχτηκε.
Σε συνέντευξή του, λοιπόν, στην κομμουνιστική «Χαραυγή», απέδωσε τις επιθέσεις στο… ταξικό μίσος εναντίον του και στο γεγονός ότι είναι κομμουνιστής, ενώ απέδωσε την οικονομική κρίση στην κρίση του… καπιταλισμού:
«Όσοι στηρίζουν το κατεστημένο δεν χώνεψαν ποτέ ότι η Αριστερά ανέδειξε στην Προεδρία τον ηγέτη της και αναζητούσαν κάθε ευκαιρία, για να πλήξουν τον πρόεδρο, την αριστερά, τις ιδέες και την ιστορία της. Φανήκαμε άτυχοι γιατί κατά την προεδρία μας κληθήκαμε να διαχειριστούμε τον καπιταλισμό στη χειρότερη του κρίση. Έχω όμως την πεποίθηση ότι η ιστορία θα μας δικαιώσει για το έργο που έχουμε επιτελέσει, γιατί είναι πολύ μεγάλο και σε διάφορους τομείς καινοτόμο, και γι αυτό, αισθάνομαι ικανοποίηση».

Βρέθηκε απανθρακωμένη 34χρόνη στην Ξάνθη

"Συναγερμός" στην ΕΥΠ εξαιτίας των πληροφοριών για ξένους που αγοράζουν ή ενδιαφέρονται να αγοράσουν ελληνικές εκτάσεις


Συναγερμός έχει σημάνει στις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας εξαιτίας των πληροφοριών για ξένους που αγοράζουν ή ενδιαφέρονται να αγοράσουν ελληνικές εκτάσεις και ειδικά στην περιοχή της Κρήτης. Πληροφορίες του cretalive.gr αναφέρουν ότι ήδη στελέχη της ΕΥΠ επισκέπτονται συμβολαιογράφους και υποθηκοφυλακεία στο νησί σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν «περίεργες» αγοροπωλησίες ακινήτων, πόσοι και σε ποια σημεία έχουν πάρει εκτάσεις στην Κρήτη.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως σε αγοραστές που προέρχονται από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, του τρίτου κόσμου και τα αραβικά κράτη. Με την προσοχή να δίδεται κυρίως σε Ισραηλινούς, Τούρκους, Άραβες, αλλά και Ρώσους.

«Για τις υπηρεσίες ασφαλείας είναι δεδομένος ο έλεγχος και δεν μπορούμε να αφήσουμε τίποτα στην τύχη, ειδικά τέτοιες εποχές που η κρίση δημιουργεί διάφορα προβλήματα. Είναι δυνατόν να πάρει π.χ. ένας Παλαιστίνιος μια έκταση στον Τσούτσουρο, στη νότια Κρήτη κι εμείς να μην το ξέρουμε;» είπε στο cretalive.gr υψηλόβαθμος κρατικός αξιωματούχος επιβεβαιώνοντας την έρευνα που γίνεται. Επεσήμανε πάντως ότι «κατά καιρούς υπάρχουν κεντρικές οδηγίες γι’ αυτά και τώρα γίνεται πιο εντατικός έλεγχος».

Για την ΕΥΠ και άλλες υπηρεσίες στόχος είναι να γίνουν φύλλο και φτερό όλες οι αγοροπωλησίες ακόμη και εάν κάποια φαίνεται «αθώα» ή γίνεται για προφανείς επιχειρηματικούς λόγους. Για παράδειγμα στο στόχαστρο είχαν μπει δυο μεγάλες αγορές που είχαν γίνει η μία στη Μεσαρά και η άλλη στο Λασίθι, από Κύπριους και Γερμανούς αντίστοιχα.

ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!

XA
Σταθερά τρίτο κόμμα με διαφορά ασφαλείας από το τέταρτο, αλλά και από το δεύτερο, εμφανίζεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις η Χρυσή Αυγή. Μήπως, όμως, η πραγματικότητα είναι άλλη; Μήπως, δηλαδή, είναι ήδη δεύτερο κόμμα και οι… μεγάλοι δημοκράτες το κρύβουν από τον ελληνικό λαό;
Θα σας παραθέσουμε ένα δημοσίευμα της εφημερίδας του μεγάλου αφεντικού «Έθνος της Κυριακής», για την τρικυμιώδη συζήτηση που προκάλεσαν κάποιοι κομπλεξικοί κρατικοδίαιτοι μαρξιστές-σταλινικοί στην ΕΡΤ, για την τηλεοπτική συνέντευξη του Η. Κασιδιάρη (ούτε ο… Γιαγκούλας να ήταν), από την οποία προκύπτει ότι η Χρυσή Αυγή είναι ήδη 2ο κόμμα, κι όχι 3ο! Ιδού το δημοσίευμα και τα συμπεράσματα δικά σας:
Ο Ν. Σίμος «αθώωσε» το σόου Κασιδιάρη στη ΝΕΤ
Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η εμφάνιση του βουλευτή της «Χρυσής Αυγής» Ηλία Κασιδιάρη στη ΝΕΤ χωρίς ουσιαστικό δημοσιογραφικό αντίλογο.
Στις διαμαρτυρίες του Τέλη Σαμαντά, μέλους του ΔΣ της ΕΡΤ, απάντησε ο διευθύνων σύμβουλος Νίκος Σίμος. Επισήμανε ότι πολλοί δημοσιογράφοι αρνήθηκαν να πάρουν τη συνέντευξη. Περιορίστηκε να αναφέρει την απροθυμία της Έλλης Στάη, η οποία όμως είχε κάνει σχετικά πρόσφατα συνέντευξη με τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής. Ο Ν. Σίμος δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει πώς, κατά σύμπτωση, οι ίδιοι δημοσιογράφοι που είχαν καλέσει τον Τράγκα ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου (ο οποίος μίλησε για κατοχική κυβέρνηση και Τσολάκογλου, επίσης ανενόχλητος) φάνηκαν πρόθυμοι να φιλοξενήσουν τον Κασιδιάρη χωρίς να καλέσουν για αντίλογο ούτε έναν δημοσιογράφο, πολιτικό επιστήμονα ή δημοσιολόγο. Αναπάντητες άφησε τις ερωτήσεις μελών του ΔΣ αν οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι πήραν μέρος σε κάποια σύσκεψη προετοιμασίας της συνέντευξης, όπως επίσης ποιος ήταν ο ρόλος του γενικού διευθυντή Ενημέρωσης Αιμίλιου Λιάτσου.
Ο Ν. Σίμος έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι για τις εμφανίσεις της Χρυσής Αυγής στη ΝΕΤ, η ΕΡΤ είναι υποχρεωμένη να λαμβάνει υπόψη της όχι μόνο την εκλογική καταγραφή του κόμματος αυτού, αλλά και τη δημοσκοπική δυναμική του. Όπως όλοι ξέρουμε, είπε, στις δημοσκοπήσεις η Χρυσή Αυγή εμφανίζεται τρίτο κόμμα με τάσεις, μάλιστα, ανόδου, ενώ δύο τουλάχιστον δημοσκόποι του είπαν (του κ. Σίμου) ότι στην πραγματικότητα είναι δεύτερο κόμμα, πάνω από τη ΝΔ. Ο κ. Σίμος δεν κατονόμασε τους δημοσκόπους τους οποίους επικαλέστηκε. Ο προεδρεύων της συνεδρίασης Νίκος Τέλης δεν μπόρεσε να κρύψει την έκπληξή του για όσα άκουγε από τον Ν. Σίμο και γι’ αυτό έσπευσε να δηλώσει απευθυνόμενος στον διευθύνοντα σύμβουλο: «Εμείς πάντως, ως ΕΡΤ, δεν έχουμε υποχρέωση να λαμβάνουμε υπόψη μας το ποσοστό των κομμάτων στις δημοσκοπήσεις, αλλά μόνο τα εκλογικά αποτελέσματα». Σε άλλο σημείο των «εξηγήσεών του», απαντώντας στις επικρίσεις γιατί δεν παρουσιάστηκαν βίντεο στην επίμαχη συνέντευξη Κασιδιάρη στην εκπομπή «ΝΕΤ Σαββατοκύριακο» με τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής να ψάλλουν τον ύμνο της 21ης Απριλίου και για ποιο λόγο δεν διατυπώθηκε και δεν τεκμηριώθηκε, με βάση αυτά τα ντοκουμέντα, το δημοσιογραφικό ερώτημα «πώς ισχυρίζεστε ότι είστε υπέρ της Δημοκρατίας, ενώ υμνείτε τη χούντα;», ο Ν. Σίμος είπε ότι η Χρυσή Αυγή δεν έχει μόνο αυτές τις δραστηριότητες αλλά επιδιώκει να εμφανίζεται και ως προστάτης των φτωχών επιδεικνύοντας καλές πράξεις.

Να τελειώνουμε με την κυρία Ρεπούση και τη σαχλοπαρέα της» ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/12/blog-post_2345.html#ixzz2G9eS45siΣτη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Σιατίστης, Εφραίμ, για να παραβρεθεί στην πανηγυρική θεία λειτουργία του Ι. Ν. Αγίου Ελευθερίου Σταυρουπόλεως. Ο Αρχιμανδρίτης Εφραίμ  εκφώνησε έναν πύρινο λόγο για την κατάσταση της χώρας μας και τα πολιτικά πράγματα. Σε μία αποστροφή του λόγου του ο π. Εφραίμ είπε: «Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία. Να επιστρέψουμε στις αξίες μας. Να τελειώνουμε με την κυρία Ρεπούση και τη σαχλοπαρέα της». Το ποίμνιο έδειξε να συμφωνεί με τα λεγόμενα του πρωτοσύγκελου. Οι απόψεις του πατρός Εφραίμ ταυτίζονται απόλυτα με τις απόψεις του Μητροπολίτη Σιατίστης, Παύλος.

ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ Η ΤΥΦΛΑ ΤΩΝ ΑΘΕΩΝ ΤΗΣ “ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ”

4298562256
Την ιδεολογική ήττα των μαρξιστών από το γεγονός ότι δεν μπορούν να πείσουν ούτε τους δικούς τους οπαδούς-ψηφοφόρους για την μη ύπαρξη του Θεού, παραδέχεται με άρθρο του μαρξιστής-λενινιστής του ΣΥΡΙΖΑ, του «πιο άθεου μεταξύ των κομμάτων», όπως το χαρακτηρίζει ο ίδιος. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η στατιστική που επικαλείται -είχε γίνει πριν από λίγα χρόνια-, για τους πιστούς στην Ελλάδα, τους περισσότερους μέσα στην Ευρώπη του υλισμού. Ιδού η παραδοχή της ήττας της μαρξιστικής τύφλας από το χριστουγεννιάτικο φως:

Κατεβάζετε από το ίντερνετ; Διαβάστε αυτό!100.000 κατηγορούμενοι στις ΗΠΑ, για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων!!


Οι διώξεις αφορούν χρήστες του διαδικτύου, που έχουν ως…χόμπι, να κατεβάζουν ταινίες με πορνογραφικό περιεχόμενο, μουσική και προγράμματα, μέσω των αρχείων Torrent. Από τις 80 υποθέσεις που έχουν υποβληθεί αρχικά, 68 είναι ακόμα ενεργές με 70.914 κατηγορούμενους.

Οι μαζικές μηνύσεις κατά των χρηστών, είναι μια νέα ροή εσόδων για τις βιομηχανίες παραγωγής ταινιών σεξουαλικού περιεχομένου και τα κινηματογραφικά στούντιο. Οι κάτοχοι των πνευματικών δικαιωμάτων προσπαθούν να αποκτήσουν τα προσωπικά στοιχεία εκείνων που διαμοιράζουν το προστατευμένο υλικό και μετά, προσφέρουν στον εναγόμενο την δυνατότητα να διευθετήσουν την υπόθεση με την καταβολή από την πλευρά του μερικών εκατοντάδων – ή ακόμα και χιλιάδων – δολαρίων.

Τα θύματα λένε ότι αυτό θα τους επιτρέψει να αποφύγουν την πλήρη δίκη και ενδεχομένως ακόμα μεγαλύτερα οικονομικά πρόστιμα.
to-mati.gr

ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΜΠΕΣ ΤΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΩΝ ΜΜΕ

PERISSOS
Πυρ ομαδόν κατά των «αστικών» (καθεστωτικών) ΜΜΕ (των «νταβατζήδων») εξαπέλυσε το ΚΚΕ, γιατί τόλμησαν να αναφερθούν (εξ’ απαλών ονύχων, όσο πατάει η… γάτα) στις απολύσεις εργαζομένων που κάνει το άκαρδο «κόμμα του λαού» από τον «Ριζοσπάστη». Ιδού, λοιπόν, οι… πομπές των καθεστωτικών ΜΜΕ, όπως αποκαλύπτονται από τους κουκουέδες:
«Στα τέλη του 2008 ο ΔΟΛ απασχολούσε συνολικά ως όμιλος 1.709 εργαζόμενους με συμβάσεις αορίστου χρόνου και επιπλέον 115 ως «εποχικό προσωπικό». Στις 30/6/2012, σύμφωνα με τα δημοσιευμένα επίσημα στοιχεία, στον όμιλο απασχολούνταν 1.034 εργαζόμενοι, δηλαδή καταγράφεται μια μείωση του προσωπικού κατά 43,3%. Επιπλέον, έχουν επιβληθεί μειώσεις μισθών πλέον του 20%. Στον ΠΗΓΑΣΟ, τον όμιλο που έχει τις εφημερίδες «Έθνος», «Ημερησία» και μετοχές στο ΜΕΓΚΑ, στα τέλη του 2008 εργάζονταν 1.651 σε όλες τις ειδικότητες. Τώρα έχουν απομείνει 966. Δηλαδή, μείωση προσωπικού 41,5%. Επίσης, έχει επιβληθεί το καθεστώς των ατομικών συμβάσεων με αλλεπάλληλες μειώσεις μισθών (30% και πλέον) και περικοπές δικαιωμάτων. Στο ΜΕGA, συνιδιοκτησίας ΔΟΛ, Μπόμπολα, Βαρδινογιάννη κ.λπ., στα τέλη του 2008 δούλευαν 645 και τώρα έχουν μείνει 500 (μείωση 22,5%). Επίσης, έχουν επιβληθεί ατομικές συμβάσεις και έχουν γίνει μειώσεις μισθών στα τέλη του 2011 και τον περασμένο Απρίλη. Πάνω από 100 είναι οι απολύσεις στον όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ, συμπεριλαμβανομένης της «εθελούσιας εξόδου» του Αυγούστου 2009. Χαρακτηριστικό είναι ότι στον ΑΝΤ1 FM, που έχει υποτίθεται ενημερωτικό χαρακτήρα, έχουν απομείνει μόλις 5 δημοσιογράφοι για 24ωρη λειτουργία. Πέρυσι επιβλήθηκαν μειώσεις 20% και ακολούθησαν νέες πριν λίγους μήνες της ίδιας τάξης. Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι την ίδια ώρα ο όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ επενδύει στο εξωτερικό, αγοράζοντας κανάλι στην Σερβία και μετοχές στις εταιρείες του «Twiiter», του «Facebook» και των on line παιχνιδιών «Jagex».
Στον «Alpha», μετά τις μαζικές απολύσεις (περίπου 200) που έγιναν με τη μορφή της «εθελούσιας εξόδου» το καλοκαίρι του 2009 στην τηλεόραση από τους Γερμανούς του RTL, επιβλήθηκαν ατομικές συμβάσεις με μειώσεις στους ονομαστικούς μισθούς από 7% έως 22%, αλλά στην πραγματικότητα οι μειώσεις των μισθών είναι μεγαλύτερες. Σήμερα στην τηλεόραση του ALPHA εργάζονται συνολικά 416 σε όλες τις ειδικότητες, ενώ δραματική είναι η μείωση του προσωπικού στον ομώνυμο ραδιοφωνικό σταθμό. Στον «πρωτοπόρο» στην επιβολή ατομικών συμβάσεων και μειώσεων μισθών ΣΚΑΪ έγιναν μειώσεις μισθών 10% στα τέλη του 2010 και μετά από ένα χρόνο ακολούθησαν νέες της τάξης του 20% και έτσι, μαζί με άλλες περικοπές, η συνολική μείωση μισθών ξεπερνά το 40%, ενώ πάνω από 40 είναι οι απολύσεις τα προηγούμενα χρόνια. Στην «Καθημερινή» έγιναν τον περασμένο Απρίλη μειώσεις μισθών από 10% έως 15%, ενώ ετοιμάζεται μείωση προσωπικού με τη μορφή εθελουσίας εξόδου. Στο STAR από το 2008 μέχρι σήμερα το προσωπικό έχει μειωθεί κατά 160 περίπου άτομα (από 560 σε 400) και έχουν επιβληθεί μειώσεις μισθών από 8% έως 20%.
Μόνο από τα παραπάνω Μέσα, οι εργαζόμενοι έχουν μειωθεί από το 2008 μέχρι σήμερα κατά 2.120. Αν σε αυτούς προστεθούν οι 659 του ALTER και οι 130 της «Απογευματινής», αυτοί που αναγκαστικά εργάζονται με «μπλοκάκι», οπότε δε θεωρούνται απολυμένοι όταν σταματά η «συνεργασία», αλλά και όλοι οι άλλοι που έχασαν τη δουλειά τους σε άλλες επιχειρήσεις, όπως «Αττικές Εκδόσεις», «ΙΜΑΚΟ», «Ελεύθερος», «Φίλαθλος», «Veto», «Αποψη», «Χώρα», «Ωρα των Σπορ», «Εξέδρα» και μια σειρά περιοδικών εκδόσεων, ο αριθμός ξεπερνά κατά πολύ τις 4.000.
Σύμφωνα με τους ισολογισμούς αυτών των εταιρειών για το 1ο εννεάμηνο του 2012:
Ο ΔΟΛ έχει συνολικές υποχρεώσεις 215.221.346 ευρώ από τα οποία τα 134.486.379 ευρώ είναι δάνεια (τα 104.222.211 ευρώ βραχυπρόθεσμα). Ο ΠΗΓΑΣΟΣ έχει συνολικές υποχρεώσεις 210.851.609 ευρώ από τα οποία τα 164.305.064 ευρώ δάνεια (τα 141.479.557 βραχυπρόθεσμα). Ο «Τηλέτυπος» (MEGA) έχει συνολικές υποχρεώσεις 191.546.356 ευρώ. Τα 119.566.225 είναι δάνεια από τα οποία τα 95.913.325 πρέπει να πληρωθούν σε ένα χρόνο. Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ έχει συνολικές υποχρεώσεις 143.876.979 ευρώ από τις οποίες τα 95.539.028 είναι δάνεια (51.251.006 βραχυπρόθεσμα). Η «Ναυτεμπορική» έχει υποχρεώσεις 9.159.386 ευρώ με βραχυπρόθεσμα δάνεια 2.998.110 ευρώ. Οι «Αττικές Εκδόσεις» έχουν συνολικές υποχρεώσεις 42.907.720 ευρώ (τα 34.171.365 ευρώ βραχυπρόθεσμες). Τα δάνεια είναι 20.552.096 ευρώ (14.985.429 βραχυπρόθεσμα)».
Εδώ ασφαλώς προκύπτουν αβίαστα κάποια ερωτήματα, όπως:
1ο) Το «έτσι κάνουν όλοι» αποτελεί σοβαρή δικαιολογία για τις απολύσεις που κάνει το δήθεν «κόμμα του λαού».

Με απλά λόγια… πόσα μας λήστεψαν με την «επιτυχία» του psi; ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/12/psi_25.html#ixzz2G9dPiWEb


Πόσα λήστεψαν από τον Ελληνικό λαό για να μειώσουν δήθεν το χρέος;

Ασφαλιστικά ταμεία 13 δισεκατομμύρια ευρώ. Καταλάβατε γιατί δεν έχουν να δώσουν συντάξεις και εφάπαξ;
Πανεπιστήμια: 97 εκατομμύρια ευρώ
Νοσοκομεία:  70% των αποθεματικών τους.
Εδώ πρέπει να σημειώσουμε το εξής: Το κούρεμα των αποθεματικών των Νοσοκομείων, των Πανεπιστημίων και άλλων ΝΠΔΔ, αλλά και των…. ασφαλιστικών ταμείων, παραβιάζει το άρθρο 1 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Φυσικά ο κ.Βενιζέλος και ο κ.Παπα-δήμιος γράφουν στα παλιά τους τις ευρωπαϊκές συνθήκες όταν δεν τους  βολεύουν. Ενώ σε άλλες περιπτώσεις μας λένε: “Μα είναι ευρωπαϊκή μας υποχρέωση! Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας.” και άλλες τέτοιες ανοησίες. Ευρωπαίοι ala cart δηλαδή, όποτε μας βολεύει.

Οι έξυπνοι τραπεζίτες σε συνεργασία με τον χειρότερο πρωθυπουργό της μεταπολίτευσης,(Κ.Σημίτη) που ενίοτε χρηματοδοτούν τα κόμματα, εξασφάλισαν έναν άσσο στο μανίκι τους (παλαιότερα). Ποιος είναι αυτός;

Σύμφωνα με νόμο του 1997, νοσοκομεία, Πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα και άλλα Νομικά Πρόσωπα  Ιδιωτικού Δικαίου, υποχρεούται να καταθέτουν τα χρήματά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος! Και μάλιστα όλα αυτά τα δις ευρώ, άτοκα! (είναι ιδιωτικό ίδρυμα της Ελλάδος ας μην το ξεχνάμε).

Η Τράπεζα της Ελλάδος στης 9 Μαρτίου, μετέτρεψε,  χωρίς να ρωτήσει κανένα, τα χρήματα σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου. Τα ομόλογα κουρεύτηκαν και νοσοκομεία πανεπιστήμια έχασαν 70% των χρημάτων τους.!!!

Μετά τον Βενιζέλο οι μικροομολογιούχοι κυνηγούν και Σαμαρά. Και αυτό γιατί ενώ οι τράπεζες παίρνουν αποζημίωση για το κούρεμα που υπέστησαν τα ομόλογά τους, οι μικροομολογιούχοι δεν παίρνουν φράγκο, ή πιο σωστά θα πάρουν ένα μικρό μέρος των χρημάτων τους, την επόμενη 20ετία.

Ο  Βενιζέλος έσπευσε να θέσει ως μείζονα προτεραιότητα της κυβέρνησης για άλλη μια φορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με τουλάχιστον 58 δις ευρώ. Εάν μάλιστα συνυπολογισθούν και τα 35 δις ευρώ που θα δόθηκαν ως εγγυήσεις από τον EFSF στην ΕΚΤ για την κάλυψη της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών κατά την περίοδο εφαρμογής του PSI, το συνολικό ποσό αγγίζει τα 93,5 δισ. ευρώ.

Σε όποιον ισχυρίζεται ότι το psi ήτο επιτυχία, κολλήστε του αυτά τα στοιχεία στο πρόσωπο…

anti-ntp.net

“ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ ΕΔΩ. ΜΕ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ”: ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!

STRATOUL-GAME
Ο Στρατούλης δέχεται επίθεση από αόρατες δυνάμεις του Κακού και προκειμένω να αμυνθεί χρησιμοποιεί τα στιβαρά του μπράτσα με αποτέλεσμα τον βάναυσο αυτοτραυματισμό του.
Και επειδή είναι και πολυτάλαντος- σαν άλλως Ναπολέων- κραυγάζει κατά την διάρκεια του παιχνιδιού “Στρατούλης… Με σκοτώνουν Χρυσαυγίτες”!
Βοήθα και εσύ τον Στρατούλη να δείρει τον εαυτό του καλύτερα…http://ethnikismos.net

Σαμαράς και λέσχη Μπιλντεμπεργκ


Χειμερινή Εξόρμηση Μετώπου Νεολαίας - Φωτογραφικό αφιέρωμα
Η μαυροντυμένη Φάλαγγα πορεύεται προς την οχυρωμένη κορυφή. Σιωπηλή, αυστηρή, με στρατιωτική πειθαρχία ακολουθεί το πορφυρό λάβαρο.

Το σκοτάδι της μεγαλύτερης νύχτας του έτους πυκνό, τοπίο απόκοσμο, παγωμένο, έδαφος τραχύ, ανηφορικό. Τα ίχνη του μονοπατιού σβήνουν, μα εμείς χαράσσουμε το δικό μας μονοπάτι. Προ των τειχών επίπονη αναρρίχηση, τα παγωμένα δάκτυλα γλιστρούν στον υγρό βράχο, το χέρι του Συναγωνιστή απλώνεται για να πιαστείς.

Στην κορυφή, όλοι στην κορυφή!

Στιγμές πριν την Ανατολή η Φάλαγγα στέκεται στις επάλξεις του μισογκρεμισμένου κάστρου που έχει διαχρονικά ποτιστεί από το αίμα των προγόνων, άλλοτε ως πολιορκητών και άλλοτε ως πολιορκούμενων. Οι πρώτες ακτίνες, ο Ανίκητος Ήλιος στην αέναη επιστροφή του. Το λάβαρο κυματίζει στον παγωμένο αέρα, υψωμένα χέρια, ο Ύμνος. Πιο δυνατά! Να αντηχήσει στα απάτητα βουνά. Πιο δυνατά! Να φτάσει στου πελάγου το μανιασμένο κύμα. Πιο δυνατά! Ματώνει ο λαιμός, ιερή μυσταγωγία.

Ηλιοστάσιο, διαβαίνουμε τις πύλες του Χειμώνα. Μακρύς και δριμύς, πρόκληση η αντιμετώπισή του, σκληρός σαν τον Αγώνα που θα κληθούν να δώσουν οι εκλεκτοί της Ιδέας. Όμως ο Ήλιος επέστρεψε και σηματοδοτεί την απαρχή της νίκης του Φωτός επί του Σκότους. Σκότος, η παρακμή της υπόδουλης Πατρίδας μας. Φως, η νέα Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού! Ας ζεστάνουν οι ακτίνες του Ήλιου την θέληση των ζωντανών, όπως η Πίστη μας ζεσταίνει τις ψυχές των Αθανάτων και ο Χειμώνας, βαρύς και όμορφος, ας ξεχωρίσει τον γενναίο από τον δειλό, τον Σύντροφο από τον προδότη. Δεν τον φοβόμαστε, τον επιζητούμε!

Πορεία επιστροφής, γυρίζουμε στον μίζερο κόσμο των «εορταστικών ωραρίων». Όμως είμαστε εδώ, όπως ήμασταν πάντα! Υπερήφανοι, διαλεχτοί, περιφρονητές της μάζας. Θαυμάστε ή μισήστε μας, σταθείτε δίπλα μας ή απέναντί μας, δεν μας νοιάζει… ο Ήλιος επέστρεψε!

Το πλούσιο παρασκήνιο πριν την επαναγορά των ελληνικών ομολόγων αποκάλυψαν οι New York Times ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/12/new-york-times.html#ixzz2G9cHgHtO


xrimatistirioH ακριβότερη επαναγορά των ομολόγων, το e-mail της Deutsche Bank και οι πιέσεις του IIF.. Με τίτλο «τα hedge funds πέτυχαν αξιόλογα κέρδη στην ελληνική επαναγορά χρέους», η εφημερίδα New York Times φέρνουν στο φως το παρασκήνιο της επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά, που τελικά μας στοίχισε ακριβότερα απ’ ότι υπολογίζαμε.

Εκεί που στέκεται η εφημερίδα είνια στις ρήτρες συλλογικής δράσης, τα λεγόμενα CAC’s, τα οποία είχε ενεργοποιήσει η Ελλάδα πρόσφατα, κατά της διάρκεια του PSI την άνοιξη. Όπως αναφέρει, αυτή και μόνο η κίνηση έδωσε στα funds την ευκαιρία να αποκομίσουν μεγαλύτερα κέρδη και η Ελλάδα να πληρώσει παραπάνω 2 δις ευρώ για να πραγματοποιήσει την επαναγορά.

Το δημοσίευμα αποκαλύπτεται ότι τον Νοέμβριο 2012 ο αρμόδιος επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν είχε λάβει ένα e-mail από το υψηλόβαθμο στέλεχος της Deutsche Bank Χακάν Βολίν. Αυτό το e-mail, σύμφωνα με την εφημερίδα, έλεγε ότι η ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης στην επαναγορά ελληνικού χρέους δεν θα προκαλούσε προβλήματα είτε στην Ελλάδα είτε στη ζώνη του ευρώ, ενώ το ίδιο στέλεχος πρότεινε στην Ευρώπη να υιοθετήσει σκληρή στάση απέναντι στα ιδιωτικά κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου που είχαν αγοράσει ελληνικά ομόλογα.

Ο Χακάν Βολίν υποστήριζε πως η κίνηση αυτή ήταν καθ ‘όλα νόμιμη και δεν θα αναστάτωνε τις αγορές. Στόχος ήταν τα hedge funds να πουλήσουν στα επίπεδα των 28 – 30 λεπτών ανά ευρώ, αντί των 34 – 35 λεπτών ανά ευρώ, κάτι που θα μείωνε περαιτέρω το χρέος.

Οι «New York Times» υποστηρίζουν ότι η μη ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης «είναι μια άλλη υπενθύμιση για το πώς οι ιδιώτες επενδυτές έχουν καταφέρει να εξουδετερώσουν τους ευρωπαίους αξιωματούχους σε διάφορα στάδια της κρίσης χρέους».

Επικαλούνται, δε, τον διάσημο νομικό του Duke University Μίτου Γκουλάτι σύμφωνα με τον οποίο με την ενεργοποίηση των ρητών η Ευρώπη θα μπορούσε να εξοικονομήσει 2 δισ. ευρώ. «Απλά δεν καταλαβαίνω γιατί το έκαναν αυτό», δήλωσε ο Γκουλάτι, προσθέτοντας ότι η επαναγορά χρέους με ενεργοποίηση των CAC’s θα ήταν μια εύκολη συναλλαγή κατά την οποία τα hedge funds θα εξακολουθούσαν να έχουν μεγάλα κέρδη.

Στο ίδιο δημοσίευμα σημειώνεται ότι οι μεγάλοι κερδισμένοι ήταν επενδυτικά κεφάλαια όπως τα Greylock Capital, Fir Tree, Brevan Howard και Third Point, τα οποία κατέγραψαν κέρδη έως και 100% από τις επενδύσεις τους σε ελληνικά ομόλογα. Ποιος πλήρωσε τα κέρδη τους; Για φανταστείτε…

Οι «New York Times» υποστηρίζουν πως στην απόφαση για τη μη ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης ρόλο διαδραμάτισε και το Διεθνές Χρηματοοικονομικό Ινστιτούτο (IIF) το οποίος όπως τονίζεται «έπαιξε με τους φόβους» των Βρυξελλών, της Ρώμης και της Μαδρίτης ότι η σκληρή γραμμή προσέγγισης των hedge funds θα μπορούσε να δημιουργήσει άλλον έναν γύρο χάους στην αγορά, καθώς αν η Αθήνα ανάγκαζε τους ομολογιούχους να δεχτούν χαμηλότερες τιμές, οι επενδυτές θα σταματούσαν να αγοράζουν τα ομόλογα των ευρωπαϊκών χωρών που βρίσκονται υπό πίεση.

Μάλιστα, αναφέρουν ότι ο Τσαρλς Νταλάρα πέταξε στην Αθήνα στα μέσα Νοεμβρίου για να τονίσει στην κυβέρνηση ότι η επίκληση των ρητρών θα ήταν καταστροφική για την Ελλάδα και τη ζώνη του ευρώ. Αναφορές που εμφανίζεται να έκανε και στα υψηλότερα κλιμάκια της Ευρώπης.

Σημειώνεται ότι για να ενεργοποιηθούν οι ρήτρες συλλογικής δράσης, πρέπει τα δύο τρίτα των επενδυτών να συμφωνήσουν με την τιμή προσφοράς. Οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι θεώρησαν ότι δεν υπήρχε καμία βεβαιότητα ότι αυτό θα συμβεί.

Σύμφωνα με τους ΝΥΤ στο e-mail του προς τον κ. Ρεν, ο Χακάν Βολίν της Deutsche Bank υποστήριζε ότι δεν υπήρχε τίποτα ανησυχητικό με τη χρήση ρητρών συλλογικής δράσης και ότι οι ρήτρες χρησιμοποιούνται στις περισσότερες ασκήσεις αναδιάρθρωσης του χρέους και ότι οι οι επενδυτές θα περίμεναν η Ελλάδα να τις χρησιμοποιήσει.

“Δεν θα απαντούσε καν στο τηλέφωνο για μια προσφορά κάτω των 35 Cents”, ανέφερε ένας από τους μεγάλους κατόχους ομολόγων, στα τέλη του Νοέμβρη. Στις 3 Δεκεμβρίου, ανακοινώθηκαν οι όροι της επαναγοράς.

Προς έκληξη των αγορών, αντί για το μέσο όρο των 28 σεντς που είχε συμφωνηθεί νωρίτερα, η προσφορά αυξήθηκε στα 33 σεντς.

Κρέας τελετουργικής ισλαμικής σφαγής στο πιάτο μας - Φέραμε το θέμα στη βουλήΗ νέα διατροφική μόδα στο ελλαδιστάν ακούει στο όνομα «κρέας χαλάλ». Από τα κοτόπουλα «Πίνδος», που φέρουν την πιστοποίηση του μουφτή Ξάνθης(!) μέχρι τη Βαρβάκειο Αγορά των Αθηνών. Σε όλη τη χώρα  πωλείται πλέον κρέας «χαλάλ», δηλαδή κρέας του οποίου η σφαγή έχει γίνει τελετουργικά με τις ευλογίες του ιμάμη. Αυτή είναι η διατροφή που προτιμούν οι μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν εξοικειώθηκαν με τις δικές μας συνήθειες (όπως θα ήθελε η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ), αλλά μας επέβαλαν τις δικές τους.

Αυτό το ιδιαίτερα ευαίσθητο θρησκευτικό και πολιτιστικό ζήτημα έφερε στη βουλή η Χρυσή Αυγή με ερώτηση της βουλευτού μας Ελένης Ζαρούλια.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ:
Τελετουργική Σφαγή Ζώων και Προστασία Καταναλωτών
ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
2. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
3. ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
4. ΕΘΝΙΚΗΣ ΆΜΥΝΑΣ
5. ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
6. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
7. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων (Α.Π.Σ.Ι.) ΠΙΝΔΟΣ τα Κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ, έχουν την πιστοποίηση ΧΑΛΛΑΛ (XALLAL), από το Μουφτή Ξάνθης, για την τήρηση της διαδικασίας που προβλέπεται από την Μουσουλμανική Θρησκεία και παρατίθεται η υπ’ αριθμόν 106/2003 Βεβαίωση της Μουφτείας Ξάνθης.
 Ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί:
1. Πόσες αντίστοιχες βεβαιώσεις έχουν χορηγηθεί από Μουφτείες της χώρας και για ποιους προμηθευτές κρέατος; Ποια είναι η διαδικασία, που προβλέπεται από τη Μουσουλμανική Θρησκεία για τη σφαγή με πιστοποίηση ΧΑΛΛΑΛ και τι σημαίνει στα Ελληνικά το ρητό "Μπισμιλλάχ Ερραχμάν Ερραχήμ, Αλλάχου Εκμπάρ" που αναφέρεται κατά την σφαγή; Απαιτείται ο υπεύθυνος σφαγής να είναι Μουσουλμάνος και αν ναι, δεν παραβιάζεται ο Ν.3304/2005 «Εφαρμογή της αρχής της ίσης μεταχείρισης ανεξαρτήτως φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, αναπηρίας, ηλικίας ή γενετήσιου προσανατολισμού»;
2. Υπάρχει η ένδειξη ΧΑΛΛΑΛ ή ΚΟΣΕΡ στα προϊόντα κρέατος, που έχουν σφαχτεί τελετουργικά ή οι μη Μουσουλμάνοι και μη Ιουδαίοι Καταναλωτές δεν πρέπει να ενημερώνονται ως προς τη διαδικασία σφαγής κρέατος; Τα κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ αναγράφουν στις συσκευασίες ότι είναι ΧΑΛΛΑΛ; Ποιες Υπηρεσίες του Δημοσίου συμπεριλαμβανόμενων των Ενόπλων Δυνάμεων προμηθεύονται κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ ή άλλα προϊόντα ΧΑΛΛΑΛ ή ΚΟΣΕΡ; Τι σημαίνουν στα Ελληνικά οι λέξεις ΧΑΛΛΑΛ και ΚΟΣΕΡ;

Οι Seals εκπαιδεύουν Τούρκους κομάντοςΣτην τακτική της επίλεκτης ομάδας των ονομαστών US Navy SEALs που σκότωσε τον Οσάμα μπιν Λάντεν  φέρεται να εκπαιδεύτηκαν από τους αμερικανούς Τούρκοι κομάντος στο Κολοράντο των ΗΠΑ για την καταπολέμηση του ΡΚΚ.
 
H τουρκική εφημερίδα  Hurriyet (23/12/2012) αναφέρει ότι Τούρκοι κομάντος  έκαναν κοινή άσκηση με Αμερικανούς “green berets” , τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο Κολοράντο.  Η κοινή αυτή άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο της παροχής τεχνογνωσίας από τις ΗΠΑ προς την Τουρκία στις τακτικές που χρησιμοποιήθηκαν στην επιχείρηση κατά  του αρχηγού της Αλ Κάϊντα, Οσάνμα Μπιν Λάντεν.  Η εφημερίδα επικαλούμενη αμερικανική στρατιωτική πηγή, γράφει ότι οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις θα συνεχιστούν.
Να σημειωθεί ότι παλιότερα ο  αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα κ. Francis Ricciardone είχε αναγγείλει  ότι οι ΗΠΑ πρότειναν στην Τουρκία την εφαρμογή των  στρατιωτικών τακτικών τους που οδήγησαν στην εξουδετέρωση του Οσάμα Μπιν Λάντεν και ότι  την σχετική πρόταση έκανε ο Αρχηγός της CIA κ. David Petraeus κατά την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη την 3η Σεπτεμβρίου και κατά την συνάντησή του με στελέχη της τουρκικής ΜΙΤ . 

Εκείνη η επίσκεψη είχε γίνει 6 μήνες μετά  από την έναρξη των παραπόνων της Τουρκίας προς τις ΗΠΑ ότι δεν είναι επαρκής η αμερικανική υποστήριξη για τον πόλεμο κατά του ΡΚΚ. 


Πηγή

Οδεύει σε τουρκικά χέρια η ΣΕΚΑΠ στην ΞάνθηΟδεύει σε τουρκικά χέρια η ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη
Σε τουρκικά χέρια η ΣΕΚΑΠ στη Θράκη. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Birlik , “κατατέθηκε σοβαρή πρόταση από την εταιρία Εξωτερικού Εμπορίου και Μεταφορών SEBA ΑΕ. Αναφέρεται πως από τις πέντε εταιρίες που έχουν υποβάλει προστάσεις για την ΣΕΚΑΠ, προτάσεις οι οποίες αξιολογούνται από την ATEBANK, η σοβαρότερη ανήκει στην εταιρία Εξωτερικού Εμπορίου και Μεταφορών SEBA Α.Ε.”!

ΘΡΑΚΗ: σε τουρκικά χέρια η ΣΕΚΑΠ!Σε τουρκικά χέρια η ΣΕΚΑΠ στη Θράκη. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Birlik , “κατατέθηκε σοβαρή πρόταση από την εταιρία Εξωτερικού Εμπορίου και Μεταφορών SEBA ΑΕ. Αναφέρεται πως από τις πέντε εταιρίες που έχουν υποβάλει προστάσεις για την ΣΕΚΑΠ, προτάσεις οι οποίες αξιολογούνται από την ATEBANK, η σοβαρότερη ανήκει στην εταιρία Εξωτερικού Εμπορίου και Μεταφορών SEBA Α.Ε.”!

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι “η εταιρία SEBA συνεργάζεται για πολλά χρόνια με την ΣΕΚΑΠ αλλά καθώς και η ATEBANK θα λάβει υπόψη της την μουσουλμανική μειονότητα που ζει εδώ, αναμένεται η απόφαση να είναι θετική για την SEBA.

Αναφέρεται πως για άγνωστο λόγο την τελευταία στιγμή απέσυραν το ενδιαφέρον τους για την ΣΕΚΑΠ η εταιρία DAMCO ENERGY του Καπελούζου και η αμερικανική εταιρία York Capital Management Global Advisors”.

Κάποιος δεν πρέπει να βάλει φρένο; Αλλά ποιος ασχολείται.

tourkikanea.gr

Η τρόικα διέταξε και οι Αντωνάκηδες εξετέλεσαν για τους μισθούς σε Αστυνομία και ΣτρατόΗ τρόικα διέταξε και οι Αντωνάκηδες εξετέλεσαν για τους μισθούς σε Αστυνομία και Στρατό
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η «ΣΚΛΗΡΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΕ Ε.Δ. ΚΑΙ Σ.Α.

Ένα έγγραφο-φωτιά έβγαλαν στη δημοσιότητα συνδικαλιστές αστυνομικοί, μέσω της περιοδικής έκδοσής τους «Σύγχρονη Αστυνομία». Στο ντοκουμέντο αυτό, το οποίο παρέδωσε προς άμεση εκτέλεση η τρόικα στην κατοχική συγκυβέρνηση των δωσιλόγων, λίγο πριν από την υπερψήφιση του Μνημονίου 3, αποδεικνύεται πως η δήθεν «σκληρή διαπραγμάτευση» που όπως ανακοίνωνε η συγκυβέρνηση γινόταν για τους μισθούς των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, δεν έγινε ποτέ! Απλώς, η μνημονιακή συγκυβέρνηση ακολούθησε πιστά της διαταγές των αρχών κατοχής της χώρας. Ιδού το πλήρες κείμενο για το οποίο οι Αντωνάκηδες Σαμαράδες και οι λοιποί… εθνοσωτήρες θα πρέπει να ντρέπονται εφ’ όρου ζωής:
Διαβάστε περισσότερα στο Εθνικισμός.net

Στα όρια του εμφυλίου τα Σκόπια...Σε ανυπακοή κάλεσε τον λαό των Σκοπίων ο ηγέτης της σοσιαλδημοκρατικής ένωσης (SDSM),Μπράνκο Τσερβένκοφσκι. Οι υποστηρικτές της αντιπολίτευσης, από σήμερα το βράδυ μέχρι και την Παρασκευή, θα αποκλείουν για μισή ώρα κεντρικούς δρόμους σε όλες τις πόλεις της χώρας.

  Ο Γκρούεφσκι κάνει λόγο για σχέδιο εκτροπής, ενώ η αντιπολίτευση αποφάσισε να απέχει από τις συνεδριάσεις του κοινοβουλίου.
Ο Μπράνκο Τσερβένκοφσκι κατηγόρησε τον Νίκολα Γκρούεφσκι για «απολυταρχικό τρόπο διακυβέρνησης της χώρας» και πρόσθεσε ότι η αντιπολίτευση θα αντιπαρατεθεί με όλες τις δυνάμεις της απέναντι στην κυβέρνηση του κ. Γκρούεφσκι.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ κατηγόρησε τον αρχηγό του SDSM ότι το μοναδικό πράγμα που τον ενδιαφέρει είναι να προκαλέσει αναταραχή στη χώρα με στόχο να καταλάβει την εξουσία.

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/12/blog-post_4208.html#ixzz2G9ZBlIRE

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...