Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012

Οι Έμποροι των ΕθνώνΟι Έμποροι των Εθνών
Πολύπλοκη διαδικασία, εξακολουθεί να είναι για την Αργεντινή και το λαό της, η προσπάθεια της αποτίναξης του ζυγού των διεθνών τοκογλύφων, ο οποίος την κρατά δέσμια, από τις αρχές της περασμένης δεκαετίας. Ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος για τη χώρα της Λατινικής Αμερικής, ακούει στο όνομα Πολ Έλιοτ Σίνγκερ(Paul Singer). Ο Πολ Σίνγκερ, γεννήθηκε στις 22 Αυγούστου του 1944. Γόνος εβραϊκής οικογένειας, μεγάλωσε στη μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης. Το 1977 ιδρύει το hedge fund Elliott Associates L.P.. Ο Σίνγκερ, έχει λάβει λόγω των κερδοσκοπικών δραστηριοτήτων του, τη φήμη του ‘’οικονομικού δολοφόνου’’.
Η κερδοσκοπική του τακτική, έγκειται στην αγορά τίτλων των υπό κατάρρευση εθνικών οικονομιών, σε αξιοσημείωτα χαμηλή τιμή. Κατόπιν, απαιτεί δια της δικαστικής οδού, την εξ ολοκλήρου αποπληρωμή από το κράτος, της ονομαστικής αξίας των τίτλων. Για να επιτευχθεί αυτό, σέρνει τα κράτη, στα δικαστήρια του Λονδίνου, της Νέας Υόρκης ή του Χονγκ Κονγκ, όπου συνήθως ικανοποιούνται οι απαιτήσεις των κερδοσκόπων.
Στα τέλη της δεκαετίας του 1990, ο Σίνγκερ πέτυχε να εξαναγκάσει μέσω αγωγών την κυβέρνηση του Περού, να πληρώσει 45 εκατομμύρια ευρώ, για μέρος του χρέους το οποίο ο αδίστακτος κερδοσκόπος είχε αγοράσει έναντι 9 εκατομμυρίων ευρώ! Αξίζει να σημειωθεί πως το 38% του περουβιανού λαού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, γεγονός που καταδεικνύει το μέγεθος της τοκογλυφικής και κερδοσκοπικής απανθρωπιάς και ασυδοσίας.

Ο μοιραίος άνθρωπος και η ΔΗΜΑΡ που ετοιμάζεται να ρίξει την κυβέρνηση


Όσοι γνωρίζουν τον οικονομικό Εισαγγελέα Πεπόνη υποστηρίζουν ότι όλους αυτούς τους μήνες είναι ιδιαίτερα ανήσυχος και προσεχτικός. Γνωρίζει ότι και οι κρίνοντες κρίνονται κι ειδικά όταν έχει μπροστά του την νεοφερμένη λίστα Λαγκάρντ και την Ελλάδα ολόκληρη να κρέμεται από την "γνωμάτευσή" του. Θα τολμήσει ο Πεπόνης να δώσει στην δημοσιότητα ένα πόρισμα που θα ρίξει φως στην λίστα Λαγκάρντ η θα προκληθεί ακόμη περισσότερη συσκότιση;


Ο Πάγκαλος σε συνέντευξή του στην Πόπη Τσαπανίδου είχε προβλέψει ότι η παρούσα κυβέρνηση θα πέσει εξαιτίας της λίστας Λαγκάρντ.
Κάποιοι, πιο υποψιασμένοι, κλείνοντας το μάτι υποστηρίζουν ότι έχει δρομολογηθεί ήδη η ανοιξιάτικη πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά η οποία θα προέλθει από σύμπλευση της ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο θέμα για το στήσιμο Προανακριτικής Επιτροπής.
Ένας από τους ανθρώπους κλειδιά της συγκεκριμένης υπόθεσης είναι ο Παπακωνσταντίνου ο οποίος είδε από τους πρώτους την αρχική λίστα την οποία του απέστειλε η Λαγκάρντ, ως υπ. Οικονομικών της Γαλλίας. Άνθρωπος κλειδί αλλά και μοιραίος όχι μόνο για την λίστα Λαγκάρντ αλλά και για την τραγωδία της χώρας μια και η υπογραφή του φιγουράρει στο πρώτο μνημόνιο.

Οι ΗΠΑ αποδεσμεύουν 30 F-16… άλλη μία χαμένη ευκαιρία για την Πολεμική μας Αεροπορία;Οι ΗΠΑ αποδεσμεύουν 30 F-16… άλλη μία χαμένη ευκαιρία για την Πολεμική μας Αεροπορία;
Μια ολόκληρη μοίρα μαχητικών αεροσκαφών F-16Block-30+ αποφάσισε να αποσύρει η αμερικανική κυβέρνηση στα πλαίσια περικοπών που αποφάσισε τα οποία πιθανότατα θα τα δωρίσει σε κράτη που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρoν.
Τα τριάντα (30) αυτά μαχητικά από άποψη δυνατοτήτων θεωρούνται σχεδόν ιδίων δυνατοτήτων με τα F-16 BLOCK-52+ Advance.

Επεισόδιο στα Ίμια - Τουρκικά περιπολικά καταδίωξαν ελληνικό σκάφος


Nέο επεισόδιο, το δεύτερο μέσα σε τρεις μήνες είχαμε στην περιοχή των Ιμίων μετά από τον εμβολισμό της ακταιωρού του Λιμενικού από σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής τον περασμένο Σεπτέμβριο. Χθες το πρωί 26 Δεκεμβρίου, όπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές της ΛΣ/Ακτοφυλακής στο defencenet.gr μία «μίνι» ναυμαχία στήθηκε δίπλα από τις βραχονησίδες μεταξύ ελληνικής ακταιωρού και τουρκικών σκαφών.

Ελληνικά αλιευτικά σκάφη από την Κάλυμνο και Λέρο είχαν ρίξει αλιευτικά εργαλεία στην περιοχή, όταν ξαφνικά εμφανίστηκαν τουρκικά σκάφη της Ακτοφυλακής και τους ζήτησαν να αποχωρήσουν γιατί ψάρευαν χωρίς άδεια «στα τουρκικά χωρικά ύδατα».
Οι ψαράδες κάλεσαν σε βοήθεια σκάφος της ΛΣ/Ακτοφυλακής το οποίο έσπευσε στην περιοχή και άρχισαν τα δύο σκάφη να κάνουν επικίνδυνους ελιγμούς ανάμεσα στα ελληνικά αλιευτικά, κυνηγώντας το ένα το άλλο. Μία πηγή αναφέρει ότι ήρθε και δεύτερο τουρκικό σκάφος.
Τα τουρκικά επιχείρησαν αν εμβολίσουν το ελληνικό με αποτέλεσμα αυτό να αποχωρήσει. Λίγο αργότερα αναγκάστηκαν σε αποχώρηση και τα ελληνικά αλιευτικά σκάφη αφού δεν υπήρχε άλλο ελληνικό στην περιοχή για να τα προστατέψει.

Άγιος Θεόδωρος Ουσακώφ: Ένας μεγάλος φιλέλληναςΆγιος Θεόδωρος Ουσακώφ: Ένας μεγάλος φιλέλληνας
Μια προσωπικότητα που είναι σχεδόν άγνωστη στην Ελλάδα και για να είμαστε ακριβέστεροι είναι γνωστός ίσως μονάχα στα Επτάνησα. Πρόκειται για τον θρυλικό Ρώσο ναύαρχο Θεόδωρο Ουσακώφ. Ηταν ένας Ρώσος ναύαρχος με εξαιρετική ναυτική, στρατιωτική ιδιοφυία και προσωπικότητα, που γεννήθηκε το 1787 και είναι πλέον γνωστός ως Άγιος Θεόδωρος Ουσακώφ όπου Ουσακώφ, ήταν το όνομά του.
Ο Θεόδωρος Ουσακώφ θεωρεῖται ὁ θεμελιωτὴς τοῦ πρώτου ελεύθερου Ἑλληνικοῦ Κράτους, το οποίο ήταν η Επτάνησος Πολιτεία, αφού ήταν ο στρατιωτικός εκείνος που απελευθέρωσε τα Επτάνησα και τα οποία συνεκρότησαν ανεξάρτητο κράτος το 1800, δηλαή πριν καν από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821! Ο Άγιος Θεόδωρος ο ναύαρχος, ήταν φυσικά διάσημος στη Ρωσία πριν ακόμη αγιοποιηθεί.
Ήταν ένας εκλεκτός πολεμιστής και ήρωας του τριετούς ρωσοτουρκικού πολέμου (1787-1791) ενώ πολέμησε και απέναντι στους Γάλλους. Ήταν φημισμένος, επειδή υπήρξε σε όλη του τη ζωή γενναίος, μια ναυτική και στρατηγική  ιδιοφυία, ένας βαθειά φιλέλληνας που παρέμεινε όλη του τη ζωή στρατιωτικά αήττητος και όχι μόνον! Γιατί επί πλέον,έζησε χωρίς ποτέ να πληγωθεί !
Ανακηρύχθηκε άγιος από την Εκκλησία όχι μόνο επειδή ήταν ήρωας,αλλά και επειδή έκανε πολλές αγαθοεργίες και ελεημοσύνες, ενώ το 1807 αποτραβήχθηκε στην Μονή Σαναξάρ όπου επιδόθηκε σε ασκητικούς αγώνες και σαν αποτέλεσμα ήταν ότι αγιοκατατάχθηκε το 2004.
Ὁ Ναύαρχος Θεόδωρος Οὐσακώφ λοιπόν, έπαιξε σημαντικὸ ρόλο στὴν σύγχρονη Ἑλληνική Ἱστορία, ἀφοῦ εἶναι ὁ ἐλευθερωτὴς τῆς Ἑπτανήσου ἀπὸ τοὺς Γάλλους κατακτητὲς καὶ θεμελιωτὴς τοῦ πρώτου Ελεύθερου Ἑλληνικοῦ κράτους που ίσως πολλοί Ελληνες δεν γνωρίζουν καν πότε υπήρξε,τῆς Ἑπτανήσου Πολιτείας δηλαδή, που υπήρξε από το 1800 ως το 1807.
Δηλαδή αυτό που ήταν το πρώτο ελεύθερο Ελληνικό κράτος 347 χρόνια μετὰ τὴν ἅλωση τοῦ 1453 της Κωνσταντινούπολης!
Ο Ρώσος ναύαρχος-άγιος, ένας άγιος-στρατιωτικός δηλαδή, γεννήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου του 1745, στο χωριό Μπουρακόβο, κοντά στη πόλη Γιαροσλάβ της Ρωσίας, από ευσεβή και αριστοκρατική οικογένεια και μικρός ακόμα είδε το θείο του Θεόδωρο, αξιωματικό της τσαρικής φρουράς, να εγκαταλείπει τη καριέρα του και να γίνεται μοναχός στη Μονή του Αγίου Αλεξάνδρου Νέφσκι, στη Μόσχα, πράγμα που επηρέασε πολύ τη μετέπειτα ζωή και πορεία του. Από τη Ναυτική Σχολή της Αγίας Πετρούπολης αποφοίτησε το 1766, με βαθμό "άριστα" και ξεκίνησε τη καριέρα του στο στόλο της Μαύρης Θάλασσας, που τότε, 1775, άρχισε να δημιουργείται από τον πρίγκιπα Ποτέμκιν.
Το 1783 διακρίθηκε στη πόλη Χερσόνησο, κοντά στο Δνείπερο ποταμό, όπου ιδρύθηκαν τα πρώτα ναυπηγεία, και έλαβε το βαθμό του Κυβερνήτη μαζί και το παράσημο του Αγίου Βλαδιμήρου, για την ανθρωπιστική του δράση κατά την επιδημία της πανούκλας που έπληξε τη περιοχή. Με την κήρυξη του Ρωσοτουρκικού πολέμου του 1787 ο ρωσικός στόλος με την αρχηγία του νεαρού τότε Ουσακώφ κατάφερε βαρύτατα πλήγματα κατά του υπέρτερου αριθμητικά τουρκικού στόλου που συχνά τον κατατρόπωνε και τον καταδίωκε.

Υπόνοιες για "άλλη" λίστα από το ΒΗΜΑ - Στον αέρα το πολιτικό τοπίο!


Εντατικούς ελέγχους μεταξύ των δύο καταλόγων που έχουν στα χέρια τους οι οικονομικοί εισαγγελείς (Λίστα Λαγκάρντ)πραγματοποιούν στο ΣΔΟΕ με τον συντονισμό και την επίβλεψη των κ.κ. Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες το υλικό που έφτασε στη χώρα μας την περασμένη Πέμπτη, όπως αποκάλυψε «Το Βήμα», και παρελήφθη από τριμελή επιτροπή(ΣΔΟΕ, υπουργείο Οικονομικών, τμήμα οικονομικών εισαγγελέων), είναι σε εντελώς διαφορετική μορφή από αυτήν που παραδόθηκε τον περασμένο Οκτώβριο στο ΣΔΟΕ.

Το υλικό που έχει φτάσει στη χώρα μας από τα τρία στελέχη, που ταξίδεψαν κάτω από άκρα μυστικότητα στο Παρίσι, είναι υπό μορφή αρχείων, τα οποία περιέχουν στις πιο πολλές περιπτώσεις περισσότερα του ενός ονόματα που είναι οι δικαιούχοι των καταθέσεων της λίστας Λαγκάρντ στην τράπεζα HSBCτης Ελβετίας.

Σε πολλές περιπτώσεις δηλαδή ως δικαιούχοι ενός λογαριασμού εμφανίζονται όλα τα μέλη μιας οικογένειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε κάθε αρχείο εκτός από τα προσωπικά δεδομένα(ημερομηνία γέννησης, διεύθυνση κ.λπ.) περιέχεται και το φορολογικό προφίλ καθενός από τους καταθέτες.

Με βάση όλες αυτές τις πληροφορίες οι οποίες από την περασμένη Πέμπτη φωτίζουν όλο και καλύτερα την υπόθεση, είναι φανερό ότι το υλικό που είχε φτάσει τόσο στους οικονομικούς εισαγγελείς και το ΣΔΟΕ όσο και στην ελληνική Βουλή διαφέρει από αυτό που παραδόθηκε πριν από λίγες μέρες από τους Γάλλους τού εκεί υπουργείου Οικονομικών.

Εγκυρες πηγές επιμένουν ότι προτού παραδοθεί το υλικό έγινε επίδειξη σε κομπιούτερ του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών προκειμένου οι γάλλοι αξιωματούχοι να αποδείξουν στους Έλληνες που ταξίδεψαν για την παραλαβή της πρωτότυπης λίστας ότι πράγματι παρέδιδαν τα συγκεκριμένα πολύτιμα αρχεία…


kourdistoportocali

Το σχέδιο Coudenhove - Kalergi: Η Γενοκτονία των Λαών της ΕυρώπηςΤο σχέδιο Coudenhove - Kalergi: Η Γενοκτονία των Λαών της Ευρώπης
Το  άρθρο που ακoλουθεί μεταφράστηκε από τα Ιταλικά. Είχε αναρτηθεί στο σάιτ «Identità».
Μετάφραση -επιμέλεια:  Ελευθέριος Αναστασιάδης
Η μαζική μετανάστευση είναι ένα φαινόμενο του οποίου τα αίτια εξακολουθούν να κρύβονται έξυπνα από το σύστημα, και η  πολυπολιτισμική προπαγάνδα προσπαθεί ψευδώς να  την παρουσιάσει ως αναπόφευκτη. Με αυτό το άρθρο σκοπεύουμε να αποδείξουμε μια για πάντα, ότι δεν είναι ένα αυθόρμητο φαινόμενο. Αυτό που θέλουν να εμφανίσουν ως ένα αναπόφευκτο αποτέλεσμα της ιστορίας, είναι στην πραγματικότητα ένα σχέδιο μελετημένο γύρω από ένα τραπέζι και προετοιμασμένο εδώ και  δεκαετίες, για να καταστρέψει εντελώς το πρόσωπο της Γηραιάς Ηπείρου.

Η  Πανευρώπη
Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι ένας από τους βασικούς εμπνευστές της διαδικασίας της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, ήταν επίσης ο άνθρωπος που σχεδίασε την προγραμματισμένη γενοκτονία των λαών της Ευρώπης. Πρόκειται για ένα σκοτεινό πρόσωπο, του οποίου οι μάζες αγνοούν την ύπαρξη, αλλά οι ισχυροί τον  θεωρούν ως τον ιδρυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το όνομά του είναι  Richard Coudenhove  Kalergi. Ο πατέρας του ήταν ο  Αυστριακός διπλωμάτης Heinrich von Coudenhove-Kalergi (με κάποιες ρίζες από την βυζαντινή οικογένεια των Καλλέργηδων) και η μητέρα του η Γιαπωνέζα Mitsu Aoyama. Ο Kalergi λοιπόν, έχοντας στενές επαφές με όλη την ευρωπαϊκή αριστοκρατία και τους Ευρωπαίους πολιτικούς, εξ αιτίας των διασυνδέσεων του αριστοκράτη -διπλωμάτη πατέρα του, κινούμενος  στα παρασκήνια, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, κατάφερε να προσελκύσει στα  σχέδιά του τους πιο σημαντικoύς αρχηγούς κρατών, κάνοντάς τους  υποστηρικτές και  συνεργάτες του στο «έργο της ευρωπαϊκής ενοποίησης».
Το 1922 ίδρυσε το κίνημα «Πανευρώπη» στη Βιέννη, που στόχευε στη δημιουργία μιας Νέας Παγκόσμιας Τάξης, βασισμένης σε μια ομοσπονδία των εθνών υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα αποτελούσε το πρώτο βήμα για την δημιουργία μιας παγκόσμιας κυβέρνησης. Μεταξύ των πρώτων οπαδών του, συγκαταλέγονται οι Τσέχοι πολιτικοί Tomáš Masaryk και Edvard Beneš καθώς και ο τραπεζίτης Max Warburg, ο οποίος διέθεσε τα πρώτα 60.000 μάρκα. Ο Αυστριακός καγκελάριος Ignaz Seipel  και ο επόμενος πρόεδρος της Αυστρίας Karl Renner  ανέλαβαν στην συνέχεια υπεύθυνοι για την καθοδήγηση του κινήματος της «Πανευρώπης». Αργότερα θα προσφέρουν την βοήθειά τους  Γάλλοι πολιτικοί, όπως ο Léon Bloum, ο Aristide Briand, ο Ιταλός πολικός  Alcide De Gasperi  κ.λπ.
Με την άνοδο του Φασισμού στην Ευρώπη, το σχέδιο τίθεται υπό νάρκωση, και η «Πανευρωπαϊκή» κίνηση αναγκάζεται να διαλυθεί, αλλά μετά από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ο Kalergi , χάρη σε μία  ξέφρενη και ακούραστη δραστηριότητα, καθώς και την υποστήριξη του Winston Churchill, της ιουδαϊκής μασονικής στοάς B'nai B'rith και σημαντικών  εφημερίδων, όπως οι New York Times,  καταφέρνει το σχέδιο του να γίνει αποδεκτό από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών. Στην συνέχεια η CIA αναλαμβάνει την αποπεράτωση του σχεδίου της ενωμένης Ευρώπης.

ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΑΝ ΜΕ ΟΠΛΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΚΑΙ … ΜΠΑΛΤΑ‼!


Συνελήφθησαν από την αστυνομία δύο Ρουμάνοι, τα ξημερώματα της Τετάρτης, γιατί κυκλοφορούσαν στην Αθήνα έχοντας πάνω τους ένα πιστόλι, τρία μαχαίρια αλλά και έναν μπαλτά! Σίγουρα δεν πήγαιναν για να καθαρίσουν... καμία γαλοπούλα!
makeleio

Εφ. Στόχος: ΜΕ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΚΑΙ ΛΑΓΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟ ΕΛΑΜ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟ...Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει την ερχόμενη Κυριακή στη Λευκωσία τον υποψήφιό του για τις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου.

Εκπρόσωπος του Μετώπου δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι «δεν θα ήταν συνετό και υπεύθυνο, σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά ο τόπος, λόγω της κακής διαχείρισης της κυβέρνησης και την ανοχή των κομμάτων, το ΕΛΑΜ να μείνει αμέτοχο στις προκλήσεις των καιρών».Το ΕΛΑΜ είχε έρθει στο προσκήνιο με στρατιωτικού τύπου διαδηλώσεις εναντίον των αλλοδαπών και με δυναμική συμμετοχή μελών του στις εκδηλώσεις των αγανακτισμένων πολιτών μετά την έκρηξη στο Μαρί τον Ιούλιο του 2011.

Εντοπίστηκε ο δράστης του βιασμού στην Ξάνθη, 35χρονος, ναρκομανής, έκανε κι άλλους 3 βιασμούς… ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΕ;


Και φυσικά είχε ξανακάνει φυλακή για βιασμό! Περιστασιακός υπάλληλος βενζινάδικου και καταστήματος Φρούτων απο το Μυρωδάτου με το όνομα ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠ. που και στο παρελθόν έχει απασχολήσει για 2-3 βασμούς την Ασφάλεια Ξάνθης, είναι ο στυγερός δολοφόνος, το ΤΕΡΑΣ που αφού πρώτα βίασε, στη συνέχεια έκαψε ζωντανή την 34χρονη Ζωή Δαλακλίδου. Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα οτι διατηρούσε και μαβάνικο στην ίδια γειτονιά (με το θύμα) και προσφάτως αρραβωνιάστηκε και γι’ αυτό μετακόμισε απο το χωριό του στη Ξάνθη και στην ίδια γειτοιά με την άτυχη Ζωή Δαλακλίδου την οποία είχε βάλει στο “μάτι” και παρακολουθούσε τις κινήσεις της….

Το ΚΑΘΑΡΜΑ αυτό και στο παρελθόν έχει διαπράξει 2-3 βιασμούς, ενώ ήταν αναμιγμένος και σε χοντρή υπόθεση ναρκωτικών με κάτοικο του Δήμου Αβδήρων. Αυτήν την ώρα ανακρίνεται απο την Ασφάλεια Ξάνθης και έχει ομολογήσει το έγκλημά του.

Είναι 35 χρονών και στο ΜΥΡΩΔΑΤΟ είναι “γνωστός” ο βίος και η πολιτεία του….Το όνομά του θα γραφεί στην ιστορία ως ένας απο τους ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΕΧΘΕΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ της ανθρωπότητας!!! Δυστυχώς…..

maxitisthrakis – ΤΑΧΑΛΙΑ

ΜΑΥΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟ FACEBOOK ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ

Capture
Μαύρες φωτογραφίες βάζουν στο facebook τόσο οι φίλοι της, όσο όμως και κάποιοι που δεν γνώριζαν την άτυχη Ζωή, προς ένδειξη πένθους για τον βίαιο και άδικο θάνατό της.

Η Γαύδος, τα γεωτρύπανα και η Τουρκία


Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης - Τις τελευταίες ημέρες οι φίλοι και γείτονές μας Τούρκοι προσπαθούν να μας θυμίσουν την παρουσία τους. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εγείρουν θέματα ιδιοκτησίας σε μικρά νησιά του Αιγαίου, τα οποία όμως είναι ιδιαίτερα σημαντικά για το θέμα των πετρελαίων. Ο εκνευρισμός τους για τις έρευνες σε Ιόνιο και Κρήτη είναι έκδηλος. Ποιος είπε ότι δεν χρειαζόμαστε εξοπλισμούς; Είναι σαφές ότι η Τουρκία δεν θέλει να προχωρήσουμε τις έρευνες για τους υδρογονάνθρακες. Δεν θέλει τα γεωτρύπανα. Γι΄ αυτό και αρχίζει να επινοεί διάφορες ιστορίες για αγρίους γύρω από το ιδιοκτησιακό καθεστώς ακόμη και μικρών νησιών που βρίσκονται νότια της Κρήτης!


Οι μελέτες για το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο αυξάνουν την γεωπολιτική σημασία της χώρας μας. Τα γεωτρύπανα καθιστούν αδύνατη την αμφισβήτηση των δικαιωμάτων μας. Αρκεί να παρακολουθήσει κανείς την εξέλιξη της αντίστοιχης κυπριακής υπόθεσης. Οι απειλές κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας παρέμειναν απειλές, όταν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα έπρεπε διαφορετικά να έρθουν σε σύγκρουση με το Ισραήλ…

Στην Ελλάδα επί σειρά ετών δεν τολμούσαμε να ανοίξουμε τον φάκελο πετρέλαια, φοβούμενοι τις συνέπειες που θα είχε μία τέτοια ενέργεια στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Αν οι Κύπριοι δεν έκαναν την αρχή, ο Πάγκαλος ακόμη θα χαρακτήριζε γραφικούς όσους έλεγαν ότι υπάρχουν υποψίες κοιτασμάτων στο Αιγαίο ή στο Ιόνιο.

Κάποιοι προσπάθησαν κάτι να πουν και με αφορμή την προστασία του… τουρισμού, αλλά ευτυχώς επέστρεψαν στο… σκότος απ’ όπου προήλθαν. Μόνο ένας ηλίθιος θα ζητούσε να σταματήσουν τώρα τα γεωτρύπανα για να μην υπάρξει στο μέλλον κίνδυνος μόλυνσης του περιβάλλοντος. Θα μπορούσε να ζητήσει να επιβληθούν αυστηροί όροι ασφάλειας στις εταιρείες. Όχι όμως να μην μπουν γεωτρύπανα. Δεν έχει λογική. Σε μία τέτοια περίπτωση θα έπρεπε να απαγορεύσει και την διέλευση των πλοίων που μεταφέρουν πετρέλαιο από τα εθνικά και διεθνή ύδατα. Περισσότερες πιθανότητες ατυχήματος υπάρχουν από ένα ναυάγιο απ’ ό,τι από μία δεξαμενή! Η αντίδραση της Τουρκίας δείχνει ποιος είναι ο σωστός δρόμος!

Η ελληνική κυβέρνηση καλείται πλέον να κάνει όλα όσα δεν έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Να κτίσει τις διεθνείς της συμμαχίες με τέτοιο τρόπο που να εξασφαλίσει ταυτόχρονα πολλά πράγματα: Και το οικονομικό και το πολιτικό όφελος από τις συμφωνίες της με τις μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού. Οι Κύπριοι μας έδειξαν πως γίνεται αυτό. Όποιος φοβάται, ας καθίσει σπίτι του και ας μην ασχοληθεί με τα κοινά.

Στο σημείο αυτό θα πουν κάποιοι ότι έχουν ήδη καλλιεργηθεί πολλές προσδοκίες κι ότι θα πρέπει να είμαστε υπομονετικοί κι ίσως να χαμηλώσουμε τους τόνους. Σε έναν βαθμό έχουν δίκιο. Δεν μπορούμε ακόμη να ξέρουμε τι ακριβώς κρύβεται στο υπέδαφος και ποιο είναι το κόστος εκμετάλλευσης των όποιων κοιτασμάτων. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν προετοιμάζεσαι για την επόμενη ημέρα. Πόσο μάλλον όταν οι Τούρκοι δημιουργούν θέματα από εκεί που δεν υπάρχουν και με στόχους που είναι ορατοί δια του γυμνού οφθαλμού.

Όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση αρκετοί άνθρωποι ονομάτισαν την ξέφρενη κούρσα εξοπλισμών των τελευταίων δεκαετιών ως έναν από τους λόγους της υπερχρέωσης της χώρας. Κι είχαν απόλυτο δίκιο. Η μικρή Ελλάδα δαπανούσε για όπλα πάρα πολλά χρήματα κι αυτό επειδή συμβαίνει να γειτνιάζει με ένα κράτος ταραξία! Η Τουρκία δεν υπήρξε στο παρελθόν καλός γείτονας και δεν θα υπάρξει στο μέλλον.

Οι εταίροι μας στην ΕΕ όχι μόνο δεν έχουν βοηθήσει να αυξηθεί η αίσθηση της ασφάλειας στους Έλληνες, αλλά φρόντισαν να κερδοσκοπήσουν ασύστολα σε βάρος μας. Η πολεμική βιομηχανία της Ευρώπης οφείλει πολλά στην προοπτική μιας ελληνοτουρκικής σύρραξης!

Παρόλα αυτά, αν είχαμε χρησιμοποιήσει σωστά τα χρήματα που έχουμε δαπανήσει για εξοπλισμούς, αυτή την στιγμή η δυνατότητα της χώρας να αμυνθεί αποτελεσματικά έναντι οποιουδήποτε αμφισβητούσε τα κυριαρχικά της δικαιώματα θα ήταν αδιαμφισβήτητη. Το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι ότι ξοδέψαμε πολλά χρήματα για την άμυνα της χώρας, αλλά ότι οι δαπάνες εκείνες αποδεικνύονται σήμερα ανεπαρκείς!

Οι αποθήκες μας είναι σήμερα γεμάτες με υπερσύγχρονα όπλα που σαπίζουν. Είτε επειδή δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό, είτε επειδή τελικά δεν τα χρειαζόμασταν. Η Ελλάδα δεν αγόραζε όπλα με βάση τις δικές της ανάγκες, αλλά με βάση την ανάγκη της διεθνούς αμυντικής βιομηχανίας να αυξήσει τους τζίρους και την κερδοφορία της. Γύρω από τους εξοπλισμούς στήθηκε ένας χορός δισεκατομμυρίων σε μίζες και δωροδοκίες. Αν για κάτι θα έπρεπε να συρθούν στα δικαστήρια οι επίορκοι δεν είναι μόνο ότι δέχτηκαν δώρα, ότι δωροδοκήθηκαν, αλλά και το γεγονός ότι με την στάση τους μείωσαν σημαντικά την αμυντική ικανότητα της χώρας τους. Πρόκειται για πράξη εθνικής προδοσίας.

Η συζήτηση δεν πρέπει να γίνεται μόνο για τον Άκη Τσοχατζόπουλο και την παρέα του. Αλήθεια, έχουν ποτέ διερευνήσει οι κύριοι υπουργοί άμυνας (τι λέμε τώρα) πόσοι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας προσελήφθησαν από εταιρείες εμπορίας όπλων αμέσως μετά την συνταξιοδότησή τους; Δεν ήταν μόνο ο Άκης. Είναι πιο πολύπλοκο το θέμα και όσοι ασχολούνται με θέματα άμυνας το γνωρίζουν! Ολόκληρα «συστήματα» δημιούργησαν «ταμεία» από τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Συστήματα που έχουν κάθε λόγο να μην αλλάξει το παραμικρό στον τρόπο λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων και του τρόπου επιλογής των εξοπλιστικών του προγραμμάτων.

Κι εδώ ακριβώς βρίσκεται το θέμα. Η χώρα χρειάζεται όπλα. Χρειάζεται άμυνα. Αλλά πάνω απ’ όλα χρειάζεται διαδικασίες και θεσμούς. Με τους επίορκους να έχουν αναλάβει όλες τις νευραλγικές θέσεις, είναι αμφίβολο αν μπορεί να λειτουργήσει κι αυτή ακόμη η Δημοκρατία.

Χρειαζόμαστε Ένοπλες Δυνάμεις άρτια εξοπλισμένες και σωστά οργανωμένες. Ήταν τραγικό λάθος της κυβέρνησης Σαμαρά ο χειρισμός των ειδικών μισθολογίων. Η ισοπεδωτική λογική με την οποία αντιμετωπίστηκαν άπαντες. Κι ειδικά οι άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων. Θα μπορούσε να συζητήσει κανείς για το γεγονός ότι διαθέτουμε περισσότερους στρατηγούς απ’ ό,τι οι Ηνωμένες Πολιτείες. Θα μπορούσε να συζητήσει πολλά πράγματα. Αλλά όχι να κάνει περικοπές από τον μάχιμο που παίζει κάθε μέρα την ζωή του κορώνα γράμματα σε αερομαχίες στο Αιγαίο.

Μία χώρα για να περιφρουρήσει τα δίκαιά της πρέπει να είναι δυνατή. Στον κόσμο μας δεν επικρατεί το δίκαιο των λαών, αλλά το δίκαιο των ισχυρών. Η υπόθεση των πετρελαίων θα φέρει αργά ή γρήγορα στο προσκήνιο και πάλι το θέμα των εξοπλισμών. Όταν έχεις μία Τουρκία να απειλεί με αυτό τον τρόπο και ταυτόχρονα την τύχη να διαθέτεις κατά φαντασία ομοτράπεζους εταίρους σε μία φανταστική Ένωση, όπως είναι η ΕΕ, τότε δεν σου μένουν και πολλοί δρόμοι. Οι διεθνείς συμμαχίες και ο βαθμός ετοιμότητας των ενόπλων δυνάμεών μας είναι ο μόνος ασφαλής. Εκτός κι αν οι κάτοικοι της Γαύδου θα πρέπει από τώρα να εκκενώσουν το νησί. Για να μην δυσαρεστηθούν οι γείτονές μας και οι εγχώριοι θαυμαστές τους.
www.capital.gr

ΣΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ 3 ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ: ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ. ΒΙΒΛΙΟ "ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ" ΓΙΑ ΤΟΝ "ΣΟΥΛΤΑΝΟ" ΕΡΝΤΟΓΑΝ. ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΣΤΟΝ ΕΟΤ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΟΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΟΛΓΑΣ


makeleio-3
Στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ 3 της Πέμπτης
-Όλες οι τελευταίες εξελίξεις από την φρίκη της Ξάνθης. Είναι ο 35χρονος που πουλάει τρέλα ο φονιάς της Ζωής; Και τι έφταιγε η κοπέλα για να βρει τέτοιο τέλος;

Στα σκουπίδια οι δωρεές για τους απόρους του Δήμου Αθηναίων!


Σε κάδους απορριμμάτων ρούχα, κλινοσκεπάσματα και παιχνίδια - Κλεισμένος στο… «παλάτι» της Κοντζιά και αδιάφορος ο Γ. Καμίνης. Μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα για τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη εγείρουν οι αποκαλύψεις ότι μέρος των προσφορών των πολιτών σε ρούχα, κλινοσκεπάσματα και άλλες δωρεές, κατέληξαν σε κάδους απορριμμάτων. Ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά περίοδο γα τον κάθε Έλληνα, οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου και έδωσαν ό,τι μπορούσαν για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους, στο πλαίσιο της φιλανθρωπικής δράσης του Mega “Νοιάζομαι- Μοιράζομαι”.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Δημοκρατία, δεκάδες σακούλες με ρούχα και παιχνίδια κατέληξαν στα σκουπίδια και όχι σε αυτούς που έχουν ανάγκη.
Οι φωτογραφίες που βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας αποδεικνύουν πως ο Δήμαρχος Αθηναίων δεν έχει αντιληφθεί ούτε στο ελάχιστο τι συμβαίνει έξω από το «παλάτι» της πλατείας Κοντζιά.
Δεν κοιτάζει καν από το παράθυρο, φοβούμενος να αντικρίσει την εξαθλίωση στην οποία έχουν περιέλθει οι πολίτες και την κατάντια της πόλης. Μιας πόλης βρώμικης, όπου οι πολίτες προσπαθούν να επιβιώσουν κάθε τρόπο.
Αλλά ο Δήμαρχος αντί να τους στηρίξει, πετάει τη βοήθεια των συμπολιτών στα σκουπίδια. Μάλλον έπιαναν πολύ χώρο στο Δημαρχειακό μέγαρο και τα… «ξαπόστειλε» στους κάδους απορριμμάτων.
Ο κ. Καμίνης έχει υποχρέωση να απαντήσει άμεσα για το τραγικό θέαμα που αποδεικνύουν οι φωτογραφίες που δημοσιεύει η εφημερίδα, καθώς και για τον τρόπο λειτουργίας του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Δήμου Αθηναίων, ο οποίος συνεργάζεται στενά με ΜΚΟ, χωρίς όμως να υπόκειται σε έλεγχο – καθώς δεν αποτελεί δομή του δήμου.
Επιτέλους, σεβαστείτε τουλάχιστον τις προσφορές των πολιτών προς τους συνανθρώπους που έχουν ανάγκη.

ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΛΙΝΤΣΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΥΠΟΠΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ


SPITI
ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΤΟΥ Χ.Π - Ο ΙΔΙΟΣ ΤΩΡΑ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
Με κεράκια στον τόπο του εγκλήματος, εκεί που ο δολοφόνος αφού βίασε, στη συνέχεια έκαψε μέχρι θανάτου την αδικοχαμένη Ζωή, φίλοι και φίλες της, θρήνησαν και θρηνούν τον άδικο χαμός της. Πέρασαν δεκάδες απο την "πυλωτή" του εγκλήματος...

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ο Πρόεδρος της ΒΟΥΛΗΣ ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΗ ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ & ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ 10/10/2012


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ο Πρόεδρος της ΒΟΥΛΗΣ ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΗ ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ & ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ 10/10/20121. Στείλτε το link http://letmefree.gr/?p=664 σε όλα τα blogs που θα βρείτε, και με e-mail σε όλες τις εφημερίδες, με το σχόλιο:
‘Παρακαλώ να ρωτήσετε δημόσια τον πρόεδρο της Βουλής κ.ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ για ποιο λόγο δεν ανακοινώνει τη μήνυση κατα ΓΑΠ και Παπακωνσταντίνου για εσχάτη προδοσία και εξαπάτηση εκλογέων, δεδομένου ότι ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου του έχει διαβιβάσει τη ΜΗΝΥΣΗ από 10/10/2012. Απο τη στιγμή που θα την ανακοινώσει, αρκούν 30 βουλευτές για να ξεκινήσει η ποινική διαδικασία, οι οποίοι και υπάρχουν.’
2. Στείλε την ίδια ερώτηση με συστημένη επιστολή σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια.
3. Κατάθεσε γραπτά την ιδια ερώτηση στα πολιτικά γραφεία της περιοχης σου ΝΔ/ ΠΑΣΟΚ /ΔΗΜΑΡ / ΚΚΕ / ΣΥΡΙΖΑ / ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ / ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ και ζητησε αριθμο πρωτοκόλλου ώστε να είναι υποχρεωμένοι να απαντήσουν. Το σχετικό έντυπο βρισκεται παρακατω.
Για την Ελλαδα σημερα,
Ντορα Κρητικοπουλου


ΕΝΤΥΠΟ
Προς τον προεδρο του κομματος ΝΔ Κο Α.Σαμαρα
Προς τον προεδρο του κομματος ΠΑΣΟΚ Κο Ε. Βενιζελο
Προς τον προεδρο του κομματος ΔΗΜΑΡ Κο Φ.Κουβελη
Προς την Γ.Γραμματεα του κομματος ΚΚΕ Κα Α.Παπαρρηγα
Προς τον προεδρο του κομματος ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Κο Ν.Μιχαλολιακο
Προς τον προεδρο του κομματος ΣΥΡΙΖΑ Κο Α. Τσιπρα
Προς τον προεδρο του κομματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ Κο Π. Καμμενο

Κυριε Προεδρε,
Παρακαλώ να μας ενημερωσετε ειτε δημοσια ειτε με επιστολη σας:

1. Εαν σκοπεύετε να ρωτήσετε δημόσια τον πρόεδρο της Βουλής κ.ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ για ποιό λόγο δεν ανακοινώνει τη μήνυση κατα ΓΑΠ και Παπακωνσταντίνου για εσχάτη προδοσία και εξαπάτηση εκλογέων, δεδομένου ότι ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου του έχει διαβιβάσει τη ΜΗΝΥΣΗ από 10/10/2012. Απο τη στιγμή που θα την ανακοινώσει, αρκούν 30 βουλευτές για να ξεκινήσει η ποινική διαδικασία, οι οποίοι και υπάρχουν.
2. Εαν έχετε σκοπό να επιτρέψετε στη δικαιοσύνη να επιτελέσει το έργο της, δεδομένου ότι η ΒΟΥΛΗ ενεργεί σαν εισαγγελικό όργανο όσον αφορά την άρση της βουλευτικης ασυλίας του πρώην πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου.
3. Εάν γνωρίζετε τις ποινικές ευθύνες που προβλέπονται για κατάχρηση εξουσίας στην περίπτωση παράλειψης της δίωξης των υπαιτίων.
Ονοματεπώνυμο και Υπογραφή σας

drougos

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ:


12
ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ  ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ 
Πριν από λίγο μιλήσαμε στο τηλέφωνο με ανώτατο αστυνομικό ο οποίος παρακολουθεί την υπόθεση. Δήλωσε αποκλειστικά στο Μακελειό ότι «είναι θέμα χρόνου η εξιχνίαση της αποτρόπαιης δολοφονίας της κοπέλας. Είμαστε ωστόσο σε καλό δρόμο, είναι θέμα ωρών.. . Μέχρι αύριο το μεσημέρι θα κάνουμε περισσότερες ανακοινώσεις».
Από ότι φαίνεται, όλα όσα έχουν γραφτεί από το Μακελειό μέχρι τώρα για το 35χρονο ΤΕΡΑΣ θα βγουν αληθινά.http://makeleio.gr/

Απλά μαθήματα οικονομίας για παιδιά


Τα θέλουν όλα και τα θέλουν τώρα!
Όμως οι εποχές αλλάζουν και οι περισσότεροι γονείς δεν έχουμε τη δυνατότητα να ικανοποιήσουμε κάθε επιθυμία των παιδιών μας.
Εκμεταλλευτείτε, λοιπόν, την περίοδο των Χριστουγέννων για να τους διδάξετε τη σωστή διαχείριση των χρημάτων.
Οι απαιτήσεις τους από τον Άγιο Βασίλη καλύπτουν έναν τεράστιο κατάλογο με παιχνίδια, ρούχα και τεχνολογικά γκάτζετ.
Θέλουν οτιδήποτε έχει τραβήξει την προσοχή τους στην τηλεόραση, στο κατάστημα των παιχνιδιών, στο περίπτερο, στο σουπερμάρκετ. Δεν θα τους τα αγοράσουμε όλα. Όχι μόνο επειδή δεν μπορούμε –τα παιδιά δεν το γνωρίζουν ακόμα, εμείς όμως ξέρουμε καλά ότι το μπάτζετ του Αϊ Βασίλη περνάει από τη δική μας τσέπη- αλλά και επειδή πρέπει να μάθουν ότι δεν μπορούν να έχουν οτιδήποτε λαχταρίσουν ή όλα όσα έχουν οι φίλοι και οι συμμαθητές τους. Να, πώς θα το καταφέρουμε…
Η ηλικία των τριών ετών είναι η ιδανική για το πρώτο μάθημα οικονομίας.
Εξηγήστε του με απλά λόγια ότι στο σπίτι υπάρχει ένα αποθεματικό χρημάτων το οποίο κάθε φορά που ξοδεύουμε λιγοστεύει και κάποια στιγμή τελειώνει. Βοηθήστε το παιδί να κατανοήσει την ιδέα της ανταλλαγής…
 Ότι για να αποκτήσει κάτι που θέλει πρέπει να δώσει κάτι. Μια καλή ιδέα είναι να παίξετε «το μαγαζί». Στήστε ένα «μαγαζί» σε μια γωνιά του δωματίου του τοποθετώντας, για παράδειγμα, μερικά κουτιά, άδεια πλαστικά μπουκάλια κ.λπ. και μια ταμειακή μηχανή, που μπορεί να είναι μια μικρογραφία-παιχνίδι ή κάποιο άλλο αντικείμενο που θα ορίσουμε ως «ταμειακή μηχανή». Στη συνέχεια, κόψτε μικρά χαρτάκια, βάλτε μερικά στην ταμειακή μηχανή και τα υπόλοιπα δώστε στο παιδί, εξηγώντας του ότι αυτά αντιπροσωπεύουν τα χρήματα. Αρχίστε το παιχνίδι μιμούμενοι τους πελάτες και τον καταστηματάρχη, αλλάζοντας ρόλους στη διάρκεια του παιχνιδιού. Με ερωτήσεις του τύπου «πόσο κάνει αυτό;», «πρέπει να πάρω ρέστα;», «μου φτάνουν τα χρήματά μου για να το αγοράσω;», «α, κρίμα, δεν έχω αρκετά χρήματα για να το πάρω» κ.λπ. το παιδί θα αρχίσει να εξοικειώνεται με διάφορες έννοιες, ακόμα και χωρίς να έχει σαφή αντίληψη των αριθμών και των ποσών.
Καθώς το παιδί μεγαλώνει και αρχίζει να μαθαίνει τους αριθμούς, μεταφέρετε αυτό το παιχνίδι στην πραγματικότητα. Δώστε του την ευκαιρία να πληρώσει μόνο του τον ταμία για το χυμό ή την τυρόπιτα που αγόρασε, προτρέποντάς το ταυτόχρονα να δει το ποσό της τιμής στην ταμειακή μηχανή, να ρωτήσει αν έχει ρέστα και να πάρει την απόδειξη. Επίσης, όταν επιστρέφετε από το σούπερ μάρκετ, μπορείτε να μετρήσετε μαζί του πόσα πράγματα αγοράσατε, πόσα χρήματα δώσατε γι’ αυτά και πόσο καιρό θα περάσετε με αυτά τα ψώνια. Έτσι θα αρχίσει να αντιλαμβάνεται σε γενικές γραμμές κι άλλες σημαντικές έννοιες, όπως τι σημαίνει η πρόβλεψη των αναγκών στο σπίτι, η σωστή οργάνωση, ο προγραμματισμός, η αποταμίευση, ακόμα και η επένδυση των χρημάτων.
Όταν πια έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται την έννοια του χρήματος και της αποταμίευσης, μπορείτε να του ζητήσετε να συμβάλλει με ένα μικρό συμβολικό ποσό στο οικογενειακό ταμείο, με τα χρήματα που μαζεύει στον κουμπαρά του.
Δώστε το καλό παράδειγμα
Η ικανότητα διαχείρισης των χρημάτων χτίζεται σταδιακά και με τον κατάλληλο τρόπο από πολύ μικρή ηλικία και κατακτάται μόνο μέσα από τις εμπειρίες που θα ζήσει το παιδί, ώστε να μάθει να επιλέγει, να περιμένει για να αποκτήσει κάτι, να αναβάλλει τις επιθυμίες του, να αντέχει την απογοήτευση, να προσαρμόζεται, αλλά και να θέτει μακροπρόθεσμους στόχους. Ακόμα κι αν οι γονείς έχουν την οικονομική δυνατότητα να προσφέρουν στα παιδιά τους ό,τι ζητήσουν, καλό είναι να μην το κάνουν, γιατί έτσι εξασθενεί η επιθυμία τους, σταματούν να βάζουν μακροπρόθεσμους στόχους και να οργανώνονται για να τους πετύχουν, π.χ. να μαζέψουν στον κουμπαρά τους χρήματα από το χαρτζιλίκι τους για να αγοράσουν ένα παιχνίδι. Είναι δική μας η ευθύνη να βοηθήσουμε το παιδί να μην αποκτήσει τη συνήθεια οτιδήποτε ζητήσει, οποιαδήποτε ώρα το απαιτήσει, να το έχει αμέσως. Με τις ξεκάθαρες εξηγήσεις μας και με το σωστό χειρισμό, χωρίς την αναφορά μεγαλόστομων εκφράσεων του τύπου «οι γονείς γινόμαστε θυσία για την οικογένειά μας», το παιδί θα αντιληφθεί πολύ καλά τα επιχειρήματα.
Σωστή τακτική για τις εορταστικές αγορές σας
  • Φτιάξτε μια λίστα με τα πράγματα που πρέπει να αγοράσετε (δώρα, ρούχα, τρόφιμα κ.λπ.) και εξηγήστε στο παιδί ότι ο λόγος που φτιάχνετε τον κατάλογο είναι για να μην παρασυρθείτε και αγοράσετε περισσότερα από αυτά που έχετε σημειώσει. Τα παιδιά άνω των τριών ετών μπορούν να χρωματίζουν με μια γραμμή κάθε πράγμα της λίστας που αγοράζετε.
  • Το δικό σας παράδειγμα είναι πολύ πιο σημαντικό από τη θεωρία. Εάν εσείς παρασύρεστε και ψωνίζετε πράγματα που δεν είχατε προγραμματίσει ή και που δεν χρειάζεστε πραγματικά είναι δύσκολο να πείσετε το παιδί να μην κάνει το ίδιο.
  • Κάντε μια συμφωνία μαζί του πριν φύγετε από το σπίτι. Πείτε του, π.χ., ότι αν αρχίσει να κλαίει και να ζητάει πράγματα, όχι μόνο δεν πρόκειται να του αγοράσετε τίποτα, αλλά και ότι θα επιστρέψετε αμέσως σπίτι.
  • Κάποια πιτσιρίκια είναι πιο επίμονα από άλλα. Θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις σας ξανά και ξανά. Μην υποχωρήσετε, γιατί τότε δίνετε στο παιδί λανθασμένο μήνυμα. Αν δείξετε αμετακίνητοι στους κανόνες από την αρχή, κάποια στιγμή το παιδί θα τους δεχτεί. Υπενθυμίστε ήρεμα τη συμφωνία που έχετε κάνει μαζί του και προσπαθήστε να το κατευνάσετε εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ικανοποιείτε την επιθυμία του.
  • Αν κατά τη διάρκεια των αγορών το παιδί σας φερθεί άψογα, μην αμελήσετε να ανταμείψετε την καλή του συμπεριφορά με πολλούς επαίνους και αγκαλιές, όχι όμως αγοράζοντάς του κάτι.
Με τη συνεργασία της Μαρίας Σκαπέρα (Μ.Εd. ψυχοπαιδαγωγός, εκπαιδευτική σύμβουλος).
imommy.gr

Ανακεφαλαιοποίηση δισεκατομμυρίων για τις τράπεζες, ούτε ευρώ στην πραγματική οικονομίαO Επίτροπος για θέματα Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, κ. Ό. Ρεν, διαψεύδει δημοσιεύματα του προηγούμενου διαστήματος σύμφωνα με τα οποία ο ευρωπαϊκός μηχανισμός σταθερότητας (ΕΜΣ) δεν πρόκειται να εγγυάται τα χρήματα που θα παρέχονται από αυτόν για την ανακεφαλαιοποίηση όσων ευρωπαϊκών τραπεζών αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Όλες αυτές βέβαια οι εγγυήσεις και τα κεφάλαια αφορούν ανακεφαλαιοποιήσεις που θα απαιτηθούν στο μέλλον. Θα έλθουν με ασφάλεια να επενδυθούν (!) μετά από τους πακτωλούς δισεκατομμυρίων τα οποία έχει ήδη δώσει ο Ελληνικός Λαός και τα οποία έχει δανειστεί βάζοντας ως υποθήκη όλη του την περιουσία, κινητή και ακίνητη, και όλη του την εργασία, έσοδα φορολογίας και υπεραξία εργασίας – πρωτογενή πλεονάσματα – σε ορίζοντα πολλών δεκαετιών.
Ενώ λοιπόν όλο το τραπεζικό σύστημα θα έπρεπε να είχε ήδη εθνικοποιηθεί εξολοκλήρου διότι προφανέστατα οι μεγαλομέτοχοί τους αδιαφορούν για την βιωσιμότητα των τραπεζών τους (εφόσον απαιτείται να συνδράμουν οικονομικά), ενώ οι αποδεδειγμένα ανίκανες ή σε πολλές περιπτώσεις διεφθαρμένες (και σίγουρα) διαπλεκόμενες διοικήσεις τους ενδιαφέρονται μόνο και μόνο για την διατήρηση των άκρως προνομιακών θέσεών τους, οι Ελληνικές κυβερνήσεις δέχονται να βάζουν εκ μέρους μας δισεκατομμύρια ευρώ χωρίς να έχουν αντικαταστήσει ούτε έναν  διευθύνοντα, χωρίς να έχουν βάλει οι ίδιες (αντί για την Τρόικα) κλιμάκια αυστηρής επιτροπείας και ελέγχου στις τράπεζες, χωρίς να έχουν πάρει στα χέρια του Λαού το 100% των μετοχικών κεφαλαίων των τραπεζών. Έτσι λοιπόν σήμερα, μετά από πόσους μήνες (ή χρόνια) αλήθεια, αναμένουμε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της περιβόητης έκθεση της Blackrock για να ενημερωθούμε ως προς τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζικών «ιδρυμάτων» εντός Ελλάδος. Τα εκτός χώρας δίκτυα μέσω των οποίων έχουν γίνει τα μύρια όσα, τα εξαιρούμε της διαδικασίας. Βασίζονται λοιπόν σε μία ήδη παρωχημένη έκθεση για να μας πουν τι ακριβώς; Ότι ξέρουν που βρισκόμαστε; Μα δεν έχουν ιδέα!

Νεα σφαγή σε εκκλησία της Νιγηρίας από ισλαμιστές ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/12/blog-post_1367.html#ixzz2GFGjtZFI20121225-183202.jpg
Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος. Η γενοκτονία των “αμνών”συνεχίζεται με αμείωτη ένταση από τους εκλεκτούς του καπιταλισμού. Ειδικά σε χώρες που διαθέτουν φυσικό πλούτο. Εκεί όλως τυχαίως ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια“ισλαμικές οργανώσεις” που σπέρνουν τον τρόμο και φτάνουν στην εξουσία. Ο ισλαμοφασίστας είναι ο καλύτερος φίλος του καπιταλιστή αφού εκποιεί τον πλούτο και τα δικαιώματα αντί πινακίου φακής. Ή καλύτερα, αντί πιλαφιού και μεταθανάτιων ουρί.
Μην απορείτε λοιπόν γιατί ο Γιώργος Παπανδρέου μετά την σπουδή να υποδουλώσει οικονομικά την Ελλάδα, φροντίζει και για την δημιουργία “πυρήνων” υπό τον μανδύα του ανθρωπισμού. Οι “μεγάλοι στοχαστές” δεν κάνουν μισές δουλειές και οι γηγενείς αποτελούν πάντα “αγκάθι” στους κονκισταδόρες.
Ένοπλοι επιτέθηκαν σε εκκλησία στη βόρεια Νιγηρία την παραμονή των Χριστουγέννων και σκότωσαν έξι ανθρώπους, μεταξύ των οποίων ο ιερέας, προτού βάλουν φωτιά στο κτίριο, ανακοίνωσε η αστυνομία και κάτοικοι.
“Μια ομάδα ενόπλων εισήλθε στο χωριό τα μεσάνυχτα και κατευθύνθηκε απευθείας στην εκκλησία (…) Αυτοί άρχισαν να πυροβολούν και σκότωσαν τον ιερέα και πέντε πιστούς. Στη συνέχεια έβαλαν φωτιά στην εκκλησία”, δήλωσε ο Ουσμάν Μανσίρ, κάτοικος του χωριού Πέρι, το οποίο βρίσκεται κοντά στην Ποτίσκουμ, οικονομική πρωτεύουσα της πολιτείας Γιόμπε.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι επρόκειτο για εκκλησία ευαγγελιστών. Αξιωματούχος της αστυνομίας της Γιόμπε επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο τις πληροφορίες αυτές.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της αστυνομίας της Γιόμπε, Σανούσι Ρούφα, αρνήθηκε να διευκρινίσει περαιτέρω, λέγοντας ότι πρόκειται για “ζήτημα ασφάλειας”.
Οι ισλαμιστές της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ έχουν πραγματοποιήσει πρόσφατα πολλές επιθέσεις στην Γιόμπε, η οποία βρίσκεται κοντά στην πόλη Μαϊντουγκούρι, που αποτελεί προπύργιο της ισλαμιστικής αυτής οργάνωσης, η οποία συνδέεται με την Αλ Κάιντα. (Από το Πρώτο Θέμα)

“Μας πολεμούν όλοι, άρα πάμε καλά’’ -Με αφορμή το κοινωνικό έργο της Χρυσής Αυγής“Μας πολεμούν όλοι, άρα πάμε καλά’’ -Με αφορμή το κοινωνικό έργο της Χρυσής Αυγής
ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Στις τελευταίες διανομές τροφίμων του Κινήματος δεχτήκαμε μηνύσεις από δημάρχους της ΝΔ και αντισυγκεντρώσεις από τον Σύριζα, ενώ αναρχικοί επιτέθηκαν στα φορτηγά που μετέφεραν κοτόπουλα και πατάτες… Όταν κηρύξαμε με πάθος το σύνθημα ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ δεν περιμέναμε πως μία μέρα θα συσπειρώναμε ολόκληρο το διεφθαρμένο σύστημα εναντίον μας, με σκοπό να σταματήσει ακόμα και την κοινωνική προσφορά μας σε φτωχούς Έλληνες. Σάββατο πρωί - περασμένες δέκα - και εκατό μέλη της Χρυσής Αυγής ξεφορτώνουν τόνους τροφίμων από φορτηγά στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά. Πίσω από μία πλαστική κορδέλα συνωστίζονται εκατοντάδες πολίτες και ένας νεαρός προσπαθεί με την ντουντούκα να τους οργανώσει: «Λίγη υπομονή, μπείτε σε σειρά, υπάρχουν τρόφιμα για όλους». Η βροχή δεν έχει σταματήσει από το πρωί, οι πολίτες στην ουρά κρατούν πολύχρωμες ομπρέλες, τα μέλη του Κινήματος όμως έχουν ήδη γίνει μούσκεμα, συσκευάζοντας τα τρόφιμα σε οικογενειακές μερίδες, οργανώνοντας τη γραμματεία, περιφρουρώντας τον χώρο. Καθώς επιβλέπω τις εργασίες, εμφανίζονται δύο τύποι με πολιτικά και δηλώνουν πως είναι ανώτεροι αξιωματικοί της αστυνομίας. Μετά τον κλασικό πρόλογο μεταφέρουν την επιθυμία του δημάρχου να τα μαζέψουμε και να φύγουμε από το σημείο. Τους απαντώ ότι αν γίνει αυτό πρέπει ο δήμαρχος να μας υποδείξει άλλο σημείο για να πραγματοποιηθεί η διανομή. Αποχωρούν και εν συνεχεία μαθαίνω πως ο δήμαρχος όχι μόνο δεν απάντησε στο αίτημά μας, αλλά μας μήνυσε κιόλας, γιατί διαπράξαμε το τεράστιο κακούργημα να μοιράσουμε φαγητό σε άπορους Έλληνες.
Οι προετοιμασίες συνεχίζονται κανονικά, ενώ μία ώρα πριν την προγραμματισμένη έναρξη, στο δημοτικό θέατρο βρίσκονται ήδη πάνω από δύο χιλιάδες πολίτες. Αναγκαζόμαστε να ξεκινήσουμε εσπευσμένα. Απ’ ότι έμαθα αργότερα, όταν οι αστυνομικοί είπαν στο δήμαρχο Πειραιά ότι δε φεύγουμε από το σημείο, αυτός τους ζήτησε να μας απομακρύνουν με τη χρήση βίας. Η απάντηση που έλαβε ήταν ότι στο χώρο βρίσκονται ήδη χιλιάδες άνθρωποι που περιμένουν να πάρουν φαγητό και αν οι αστυνομικοί επέμβουν, μπορεί να φάνε και τους ίδιους…
Την ίδια ώρα στην πόλη του Βόλου η κατάσταση έχει στην κυριολεξία εκτραχυνθεί. Ομάδα εκατό αντιεξουσιαστών με ρόπαλα και κράνη σταματά το φορτηγό που μεταφέρει τις… πατάτες και τα κοτόπουλα για τη διανομή τροφίμων της Χρυσής Αυγής και προπηλακίζουν τον οδηγό. Επεμβαίνει η αστυνομία και αποσοβεί τα χειρότερα. Στο πλευρό των αναρχικών και ο τοπικός βουλευτής του Σύριζα, που συμμετέχει ενεργά στην αντισυγκέντρωση. Το κόμμα των νεοπασόκων φυσικά δε δίνει ούτε ευρώ στον λαό από τα εκατομμύρια των επιχορηγήσεων που αρπάζει. Τελικά τα μέλη της Χρυσής Αυγής πραγματοποιούν κανονικά τη διανομή τροφίμων και στο Βόλο.

«Ωρολογιακή βόμβα οι μουσουλμάνοι στην Ευρώπη»Τα Χριστούγεννα επιδείνωσαν ακόμα περισσότερο το πρόβλημα της ολοκλήρωσης των μεταναστών στην Ευρώπη. Στις αρχές Δεκεμβρίου, ξέσπασε σκάνδαλο στην Δανία: οι μουσουλμάνοι μιας από τις πόλεις της εναντιώθηκαν στην τοποθέτηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου.Οι Δανοί δυσαρεστήθηκαν και τοποθέτησαν το δέντρο. Ωστόσο, οι Αρχές των Βρυξελλών έχουν απορρίψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο για «να μην προσβάλλουν τα θρησκευτικά αισθήματα των μουσουλμάνων». Οι ειδικοί συγκλίνουν στη γνώμη ότι η πολιτική της πολυπολιτισμικότητας έχει βρεθεί σε αδιέξοδο.

Στο έδαφος της Ευρώπης ζουν σήμερα πάνω από 20 εκατομμύρια μουσουλμάνοι. Δηλαδή ο κάθε ενδέκατος κάτοικος της Γαλλίας, ο κάθε εικοστός κάτοικος της Μεγάλης Βρετανίας και της Γερμανίας. Οι ειδικοί λένε ότι η συνύπαρξη των «οικοδεσποτών» και των «ξένων» έχει γίνει πραγματικό πρόβλημα. Η αιτία συνίσταται στη διαφορά των πολιτισμών, θεωρεί ο Ιγκόρ Μπελομπορόντοφ, διευθυντής του ρωσικού Ινστιτούτου Δημογραφικών Ερευνών:

«Η μετανάστευση μπορεί να είναι ελεγχόμενη και με θετικό πρόσημο, μόνο τότε όταν το υποδεχόμενο έθνος και η χώρα-δότρια είναι προσφιλείς ως προς την νοοτροπία τους - τον πολιτισμό, τη γλώσσα και τη νόηση. Εννοείται ότι οι Αυστραλοί που έρχονται στις ΗΠΑ ενσωματώνονται πιο εύκολα. Το ίδιο ισχύει και για τους μετανάστες από την Ελβετία στη Γερμανία.»

«Αλλά οι περισσότεροι μετανάστες στην Ευρώπη είναι από τη Μέση Ανατολή ή την Αφρική. Εκτός απ’ αυτό, όπως βεβαιώνουν ορισμένοι Ευρωπαίοι εμπειρογνώμονες δεν θέλουν, επιδεικτικά να ενσωματωθούν στην ευρωπαϊκή κοινωνία. Για παράδειγμα, το 10-15% των μεταναστών, που ήρθαν στη Γερμανία, δεν παρακολουθούν τα γλωσσικά μαθήματα και δεν αναγνωρίζουν το κράτος στο οποίο ζουν. Αφομοιώνονται κατά τόσο, όσο τους χρειάζεται για να εγκατασταθούν εκεί, να βρουν δουλειά και να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο».

Γίνεται λόγος για πολύ σοβαρή διαπολιτισμική σύγκρουση,- προειδοποιεί ο Γιούρι Κρουπνόφ, εμπειρογνώμονας του Ινστιτούτου Δημογραφίας και Μετανάστευσης της Ρωσίας.

«Συντελείται μια τεράστια επέκταση, και το γεγονός αυτό δεν συζητείται πια. Τώρα χρειάζεται να εξακολουθούμε να την συνεχίσουμε ή όχι. Σήμερα στην Ευρώπη, και όχι μόνο εκεί, διεξάγεται στην πραγματικότητα ένας αόρατος, αλλά άκαμπτος κοινωνικός και πολιτιστικός πόλεμος, όταν ορισμένοι εθνικοί εγωϊσμοί συγκρούωνται με άλλους».

«Εξάλλου, όπως επισημαίνουν πολλοί αναλυτές, για τις διαμορφωμένες συνθήκες ευθύνονται εν μέρει οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι. Οι μουσουλμάνοι είναι ισχυροί με την παραδοσιακή τους ηθική κουλτούρα και οι Ευρωπαίοι, δυστυχώς, μένουν σήμερα πίσω απ’αυτούς,» παρατήρησε συνοπτικά ο Ιγκόρ Μπελογκορόντοφ.

Ο ευρωπαϊκός κόσμος είναι υπερβολικά εξευτελισμένος και απ’ αυτή την άποψη οποιοσδήποτε μετανάστης που έρχεται από τη χώρα, όπου είναι ισχυρές οι οικογενειακές παραδόσεις, όπου υπάρχει σεβασμός προς τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, όπου ο άνδρας είναι έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη για την οικογένειά του και η γυναίκα να είναι υπεύθυνη για το σπίτι της είναι εκ των προτέρων καταδικασμένος να κρατηθεί όσο το δυνατόν πιο μακριά από την πλευρά που τον δέχεται.
Το κύριο ερώτημα σήμερα είναι το εξής: θα προσαρμόζονται άραγε οι μετανάστες στους Ευρωπαίους είτε το αντίστροφο. Κρίνοντας από τις δημοσκοπήσεις, οι κάτοικοι της Γηραιάς Ηπείρου έχουν βαρεθεί πολύ. Για παράδειγμα, το 40% των Ιταλών ερωτηθέντων θεωρούν ότι οι άνθρωποι αυτοί αποτελούν ωρολογιακή βόμβα για τη χώρα. Σχεδόν οι μισοί ερωτηθέντες υποστηρίζουν την πλήρη απαγόρευση της μετανάστευσης. Μα θα συντελέσουν άραγε οι απαγορεύσεις στη βελτίωση της κατάστασης; Προς το παρόν κανένας δεν τολμά να δώσει απάντηση σ΄αυτή την ερώτηση.


ΠΗΓΗ

Δυτικές δυνάμεις πίσω από τους αντικαθεστωτικούς στην ΣυρίαΔυτικές δυνάμεις πίσω από τους αντικαθεστωτικούς στην Συρία
Ο Ρώσος στρατηγός εν αποστρατεία και Πρόεδρος της Ακαδημίας Γεωπολιτικών προβλημάτων, Λεονίντ Ιβασόφ, άφησε σαφείς αιχμές για την ανάμιξη των δυτικών δυνάμεων, στις σκληρές συγκρούσεις οι οποίες μαίνονται στην Συρία.
Συγκεκριμένα, ο κύριος Ιβασόφ τόνισε πως η εμπροσθοφυλακή των δυνάμεων της συριακής αντιπολίτευσης αποτελείται από μισθοφόρους. Τούτο έρχεται να επιβεβαιωθεί από πρόσφατη έκθεση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, η οποία κατέδειξε ότι στις γραμμές της αντιπολίτευσης, μάχονται άνδρες από 29 διαφορετικές εθνότητες!
Επιπλέον, ο κύριος Ιβασόφ σημείωσε πως οι μισθοφόροι που μάχονται κατά του Καθεστώτος Ασάντ, προχωρούν σε ακρότητες και ειδεχθή εγκλήματα, κατ’ εντολή των δυτικών, επιρρίπτοντας τις ευθύνες γι’ αυτά, στις προσκείμενες στον Ασάντ δυνάμεις. Ο εν αποστρατεία Ρώσος στρατηγός, ισχυρίζεται πως η συριακή αντιπολίτευση ωφελείται από τη βαναυσότητα των μισθοφόρων, οι οποίοι αποτελούν τις επίλεκτες μάχιμες μονάδες της αντιπολίτευσης, μιας και τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, φροντίζουν να καταστήσουν τον Ασάντ και το Καθεστώς του, υπεύθυνους για εγκλήματα που διαπράττουν οι αντίπαλοί τους. Επιχειρείται μ’ αυτό τον τρόπο, η αποδυνάμωση του καθεστώτος Ασάντ και η δημιουργία χάσματος μεταξύ του συριακού λαού και της νομίμου ηγεσίας του.
Ο Λεονίντ Ιβασόφ, θεωρεί ότι πίσω από τους μισθοφόρους βρίσκονται οι δυτικοί, οι οποίοι χρηματοδοτούν αφειδώς την αντιπολίτευση, καθώς και χώρες του Κόλπου, οι οποίες επιθυμούν την απομάκρυνση του Μπασάρ Ασάντ από την εξουσία. Κατά την εκτίμησή του δε, οι μισθοφόροι αντάρτες έχουν θέσει στο περιθώριο το πολιτικό σκέλος της συριακής αντιπολίτευσης, το οποίο και είχε τεθεί αρχικώς, στην πρωτοπορία του αγώνος για την πτώση του καθεστώτος.
Διαπιστώνεται, λοιπόν, η για ακόμη μια φορά, ωμή παρέμβαση των δυτικών δυνάμεων στα εσωτερικά ενός ανεξάρτητου κράτους, με προφανή σκοπό, την δημιουργία μιας νέας

Τί λογῆς σπόρους «φυτεύουν» στά παιδιά μας;Πολλές καί μεγάλες εἶναι οἱ ἀπορίες πού γεννιοῦνται σέ κάποιον πού
θά ἀσχοληθεῖ μέ τά μαθητικά βιβλία τῶν παιδιῶν μας. Δέν πίστευα
ποτέ ὅτι θά γινόντουσαν αὐτά τά πράγματα καί μάλιστα ἀπό Ἕλληνες …
“διανοούμενους” πού ἔχουν ἀναλάβει τό ἱερό λειτούργημα τῆς διαπαιδαγώ­
γησης τῶν παιδιῶν μας.
Πρίν λίγες ἡμέρες, ἐξετάζοντας τό παιδί μου στό μάθημα τῆς ἱστορίας
Ε΄ δημοτικοῦ, κεφάλαιο περί διατάγματος Μεδιολάνων, σελ.30, ἔπεσε τό
μάτι μου σέ μία εἰκόνα στό τέλος τοῦ κεφαλαίου, στήν ὁποία εἰκονίζονταν
κάποιοι μέ μοῦσι νά κρατᾶνε δαυλούς καί σφυριά καί νά σπᾶνε ἀρχαῖα
ἀγάλματα. Δίπλα στήν ἐν λόγῳ εἰκόνα ὑπῆρχε ἕνα ἀπόσπασμα ἀπό τήν
ἐπιστολή τοῦ εἰδωλολάτρη φιλόσοφου Λιβάνιου πρός τόν αὐτοκράτορα
Θεοδόσιο, στήν ὁποία ἔγραφε ὅτι οἱ ὀπαδοί τῆς νέας θρησκείας (χριστιανοί)
σπᾶνε τά ἱερά ἀγάλματα.
Καί διερωτῶμαι τό ἑξῆς: Τό παιδί πού βλέπει αὐτή τήν εἰκόνα καί
διαβάζει δίπλα αὐτό τό κείμενο, δέν θά σχηματίσει μία ἄσχημη εἰκόνα γιά
τούς χριστιανούς; Θά βρεθεῖ ἄραγε κάποιος δάσκαλος νά τοῦ ἐξηγήσει
τούς λόγους γιά τούς ὁποίους κάποιοι  χριστιανοί (σέ καμία περίπτωση
ὅλοι) κατέφυγαν σέ τέτοιου εἴδους πράξεις; Ποιός γονιός θά ἀσχοληθεῖ νά
βγάλει μέσα ἀπό τό παιδί του τούς βρωμοσπόρους πού  διαρκῶς πετᾶνε
στήν ἀκαλλιέργητη μά γόνιμη ψυχή του;
Καί, βεβαίως, τή στιγμή πού οἱ περισσότεροι, δυστυχῶς, δάσκαλοι μά
καί γονεῖς, (καί αὐτό εἶναι τό τραγικότερο), μιλοῦν διαρκῶς καί μέ μεγάλη
παρρησία γιά τά “ἐγκλήματα” τῶν χριστιανῶν κατά τοῦ ἀρχαίου Ἑλλη­
νικοῦ πολιτισμοῦ, ὅταν βλέπουν τέτοιες εἰκόνες σέ σχολικό βιβλίο, δέν θά
εἶναι τροφή καί εὐκαιρία γιά νά μιλήσουν καί νά … ‘διαφωτίσουν’ μέ αὐτές
τίς ἀπόψεις τά παιδιά τους καί τά παιδιά μας;
Ποιός θά ἐξηγήσει στά παιδιά αὐτά, ὅτι ἐάν ἔρθω ἐγώ καί πάρω τόν
πατέρα κάποιου καί ἀφοῦ δημόσια τόν βασανίσω σκληρά καί ἀπάνθρωπα,
τόν θανατώσω, καί μετά κάνω τό ἴδιο μέ τήν μητέρα του καί τυχόν ἀδέλφια
του καί παιδιά του, θά ἔχω μετά τήν ἀπαίτηση, ὅταν αὐτός ὁ ἄνθρωπος
ἐλευθερωθεῖ ἀπό τούς βασανιστές του, νά σεβαστεῖ τήν φωτογραφία
μου στούς δρόμους; Καί προσέξτε, δέν κάνουν κακό στούς ἴδιους τούς
εἰδωλολάτρες (πού αὐτό ἐπιβάλλει ἡ ἀνθρώπινη ἐκδίκηση), μά στά
εἴδωλα τῆς ψεύτικης θρησκείας, τά ὁποῖα  ἔγιναν ἡ αἰτία νά ὁδηγηθοῦν οἱ
εἰδωλολάτρες σέ τέτοια ἐγκλήματα.

Μπορεῖ ἐμεῖς σήμερα νά θαυμάζουμε τήν τέχνη καί τόν καλλιτέχνη
βλέποντας τό ἄγαλμα π.χ. τοῦ Ἑρμῆ, ὅμως, ἐάν ἔρθουμε στή θέση
αὐτοῦ πού οἱ γονεῖς του ἤ τά ἀδέλφια τοῦ μαρτύρησαν σέ δημόσια θέα
καί θανατώθηκαν ἀπάνθρωπα καί ἀτιμωτικά ἐπειδή ἀρνήθηκαν νά
προσφέρουν θυσία στό ἄγαλμα τοῦ Ἑρμῆ, τότε, ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ
ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ. Καί, βεβαίως, οἱ ἐλάχιστες παρεκτροπές
σέ βάρος εἰδωλολατρῶν ἀπό μέρους κάποιων λίγων χριστιανῶν, οὐδέποτε
ἐπιβραβεύθηκαν ἤ ἐπικροτήθηκαν ἀπό τήν Ἐκκλησία μας.
Σπᾶνε τά ἀγάλματα­εἴδωλα πού θυμίζουν τήν ψεύτικη θρησκεία, ἡ
ὁποία  παραπλάνησε καί ὁδήγησε ἕναν ὁλόκληρο λαό στήν τήρηση κι
ἐπιβολή μιᾶς σκληρῆς κι ἀπάνθρωπης εἰδωλολατρίας. Καί ἐάν κάποιοι
ἔφτασαν στό σημεῖο νά φερθοῦν μέ μανία στά εἴδωλα­καλλιτεχνήματα,
εἶχαν ὅλους τούς παραπάνω λόγους νά τό κάνουν.

Νά ἀναφερθοῦμε τώρα καί στό βιβλίο τῆς ἱστορίας τῆς ΣΤ΄ δημο­
τικοῦ, στό ὁποῖο δέν ὑπάρχει πουθενά τό ἑλληνικό μικρό γράμμα ζῆτα (ζ);
Ναί, ναί καλά τό διαβάσατε. Σέ ὁλόκληρο τό βιβλίο, ὅπου χρησιμοποιεῖται
μικρό ζῆτα, τό γράφουν μέ τό ἀγγλικό (z) καί ὄχι μέ τό ἑλληνικό (ζ).
Καί νά ἀναφέρουμε τά βιβλία γλώσσας τῆς Ε΄ δημοτικοῦ, ἀπ’ τά
τετράδια ἐργασιῶν τῶν ὁποίων λείπουν ἡ ἑνότητα 3 (28η Ὀκτωβρίου), ἡ
ἑνότητα 8 (ἑορτή τῶν Χριστουγέννων), ἡ ἑνότητα 12 (ἐπέτειος τῆς 25ης
Μαρτίου) καί ἡ ἑνότητα 14 (τό Ἅγιον καί Ὀρθόδοξο Πάσχα μας)!!!
Θά μοῦ πεῖτε, τώρα, ὅτι μπορεῖ οἱ παραπάνω ἑνότητες νά μήν
ὑπάρχουν στό τετράδιο ἐργασιῶν, ἀλλά ὑπάρχουν στό βιβλίο τῆς γλώσσας,
ὁπότε γιατί αὐτή ἡ δυσαρέσκεια; Ναί, ὑπάρχουν, ἀλλά εἶναι δυνατόν νά μήν
ὑπάρχουν ἐργασίες ἐπάνω στίς ἐν λόγῳ ἑνότητες; Μέσα ἀπό τίς ἐργασίες
συγκρατεῖ τό παιδί ὀνόματα, γεγονότα ἀλλά καί νοήματα. Εἶναι, δηλαδή,
ἀνάξια ἐργασιῶν τά κεφάλαια αὐτά; Καί ἀφοῦ δέν ὑπάρχουν ἐργασίες,
ποιός ὁ λόγος νά μείνει καί νά ἐπιμείνει ὁ δάσκαλος σέ αὐτά τά κεφάλαια;
Βέβαια, στήν ἑνότητα περί ἐξωγήϊνων, ἀσκήσεις κι ἐργασίες ὑπάρχουν!
Καί, μάλιστα, κάποιες ἀπό αὐτές ἐντυπώνουν ἀχνά στό μυαλό τοῦ μαθητῆ,
μέσα ἀπό συντακτικές ἀσκήσεις, ὅτι οἱ ἐξωγήινοι ὑπάρχουν!
Καί νά μήν ἀναφέρουμε τήν ὕπουλα κεκαλυμμένη διαστρέβλωση τῶν
ἑπτά φωνηέντων στή γραμματική τῆς Ε΄ καί Στ΄ δημοτικοῦ, ὅπου ἐμμέσως
–πλήν σαφῶς– τά φωνήεντα τά μείωσαν σέ τέσσερα καί τά κάνουν πέντε
συμπεριλαμβάνοντας σέ αὐτά καί τόν δίφθογγο <ου>.
Δηλαδή, ἀπό τή μιά γίνεται μιά ὕπουλη καί καλά μεθοδευμένη
διαστρέβλωση καί ἀμαύρωση τοῦ χριστιανισμοῦ στόν ροῦ τῆς ἱστορίας
μας καί ἀπό τήν ἄλλη μία τό ἴδιο ὄμορφα μεθοδευμένη ἀλλοίωση τῆς
Ἑλληνικῆς γλώσσας. Βλέπετε πρέπει σιγά–σιγά τά παιδιά μας νά συνη­
θίζουν στή νέα γλώσσα τήν ὁποία θέλουν νά μᾶς ἐπιβάλλουν. Πρέπει νά
μάθουν νά γράφουν μέ τά ἄθλια νοητικά ὀρνιθοσκαλίσματα μιᾶς γλώσσας
πανάθλιας καί πάμφτωχης, τῆς ὁποίας ὁ σκοπός μόνο ἡ ἐξάσκηση καί
καλλιέργεια τοῦ μυαλοῦ δέν θά εἶναι. Διότι ἄλλο νά γράφει ἕνας ἄνθρωπος
κάνοντας συνεχῶς μέ τό μυαλό του ἐπεξεργασία στήν κάθε λέξη, τί φωνῆεν
θά βάλει, τί τόνο, τί πνεῦμα καί γιατί, καί ἄλλο νά γράφει ὅπως θέλει,
βάζοντας ὅ,τι θέλει, χωρίς κανόνες καί χωρίς τάξη.

Ὅλα αὐτά δέ δείχνουν τίποτε ἄλλο ἀπό τό ὅτι ἡ Ἑλληνορθοδοξία μας
βάλλεται ἀπό παντοῦ. Βρισκόμαστε σέ πόλεμο, καί σέ λίγο θά τελοῦμε
ὑπό φανερό κι ἀπροκάλυπτο διωγμό.

Ἀδελφοί­γονεῖς προσέξτε καί φυλάξτε τά παιδιά σας! Πεῖτε τους γιά
τούς παπποῦδες τους, πού ἔζησαν καί εἶδαν ἰδίοις ὄμμασι τήν Ἑλληνική
ἱστορία νά γράφεται. Μιλῆστε τους γιά τούς ἥρωες προγόνους τους
καί γεμίστε τήν ψυχή τους ἀπό ὑπερηφάνεια γιά τήν Ἑλληνορθοδοξία
μας. Βοηθῆστε τα νά κατανοήσουν τόν πλοῦτο τῆς γλώσσας μας καί νά
γυρίσουν αὐτά τά ἴδια τά παιδιά μας μέ παρρησία τήν πλάτη στίς κατά­πτυστες
καί ξενόφερτες ἀηδίες καί χαζομάρες.

Ἀδελφοί­δάσκαλοι, σᾶς ἐμπιστευόμαστε τά παιδιά μας, δηλαδή ὅ,τι
πολυτιμότερο ἔχουμε. Σᾶς ἱκετεύουμε, ἐλᾶτε στά συγκαλά σας, γυρίστε
στίς ρίζες μας καί μορφῶστε τά παιδιά μας μέ τά ἀληθινά γράμματα τῆς
Παράδοσης, τῆς ἱστορίας καί τῆς Πίστης μας.
Ἄς κοιταχτοῦμε λίγο μεταξύ μας, νά δοῦμε τόν ἀδελφό Ρωμιό στό
πρόσωπο τοῦ ἄλλου. Ἐπιτέλους, ἄς καταλάβουμε ὅτι καταντήσαμε σέ
αὐτό τό χάλι, ἐπειδή ξεχάσαμε ὅτι εἴμαστε Ἕλληνες Ὀρθόδοξοι, ἀπόγονοι
τῶν Βυζαντινῶν Ρωμιῶν καί συνεχιστές τοῦ Ἑλληνισμοῦ τῶν ἀγωνιστῶν
τοῦ ἡρωϊκοῦ ’21.
Πῶς γίνεται πάντα ἐμεῖς οἱ Ἕλληνες νά ξεχνᾶμε καί συνεχῶς νά
προδίδουμε; Εἴθε νά μᾶς φωτίσει ὁ Θεός γιά νά βροῦμε καί πάλι τό δρόμο
μας.
            Μυρίλλας Ἀναστάσιος

πηγη

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/12/blog-post_2902.html#ixzz2GFFoZMlI

Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ, ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝΤΕΣ, Η ΝΔ ΚΑΙ ΜΙΑ… ΜΗΝΥΣΗ

manolis samaras
Μήνυση εναντίον του Πάνου Καμμένου για συκοφαντική δυσφήμιση (επειδή όταν αποχώρησε από τους ΑΝ.ΕΛ. τον αποκάλεσε δημοσίως «έμμισθο») θα καταθέσει το αμέσως προσεχές διάστημα ο Γιάννης Μανώλης. Το θέμα, όμως, είναι άλλο: όπως έγραψε ο «Βηματοδότης» -χωρίς να διαψευστεί-, δικηγόρος του Γ. Μανώλη θα είναι ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ και νυν στέλεχος της ΝΔ, Αθανάσιος Πλεύρης, ο οποίος του έχει ήδη ετοιμάσει και παραδώσει τη μήνυση.

Η προφητεία του Μακαριστού Χριστόδουλου!


Ένα συγκλονιστικό άρθρο εν έτει 1984! 


Ο Χριστόδουλος εν έτει 1984, ως μητροπολίτης Δημητριάδος, είχε αρθρογραφήσει στις εφημερίδες της εποχής, προβλέποντας τα δεινά που έρχονται. Το άρθρο με τίτλο "Η ΘΥΕΛΛΑ ΠΟΥ ΕΠΕΡΧΕΤΑΙ" έκανε λόγο για διχασμό των Ελλήνων, λόγω του κομματισμού που διάβρωνε όλη την ελληνική κοινωνία. Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τον τορπιλισμό της εθνικής ομοψυχίας και - 30 χρόνια πριν- έλεγε πως όταν έρθουν τα χειρότερα κάποιοι που έχουν ευθύνες θα "νίπτουν τας χείρας τους". Να σημειωθεί ότι τότε είχε δεχτεί σφοδρές επιθέσεις καθώς το βαθύ κομματικό κράτος τον χαρακτήρισε "ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟ", αφού θεώρησε ότι με αυτό το άρθρο χτυπά την Δημοκρατία και είχε κατηγορηθεί ότι ασχολείται με θέματα που δεν είναι των αρμοδιοτήτων του.


Διαβάστε το συγκλονιστικό και επίκαιρο άρθρο του τότε Μητροπολίτη Δημητριάδος Χριστόδουλου.


"Τώρα που ο σάλος των εκλογών εκόπασε αξίζει να πούμε μερικές πικρές αλήθειες που ενδιαφέρουν τον τόπο και τους κατοίκους του. Η φωνή μας απηχεί μια οικτρή πραγματικότητας, που προοιωνίζεται για το μέλλον μεγάλα δεινά. Η μεγάλη μάχη των εκλογών έφερε στο προσκήνιο τον βαθύ διχασμό του λαού μας, ιδιαίτερα στην Επαρχία. Στα χωριά μας δεν μιλούν μεταξύ τους άνθρωποι διαφορετικών πολιτικών τοποθετήσεων. Και οικογένειες ολόκληρες κινδυνεύουν να διαλυθούν εξ αιτίας διχογνωμιών περί τα κομματικά. Παιδιά δεν μιλούν στους γονείς των και αδέλφια δεν χαιρετίζονται μεταξύ τους, επειδή τους χωρίζει αβυσσαλέο μίσος και αγεφύρωτο χάσμα. Η ρύπανση των τοίχων με αφίσες, τα αιωρούμενα πανό, οι ομάδες περιφρούρησης, η κατάχρηση του λόγου, το αμόκ των συνθημάτων, οι οργανωμένες κρούσεις, η κομματικοποίηση του Κράτους, το όργιο της απειλής, ο φόβος των αντιποίνων όλα αυτά προσέδωσαν στον τόπο μίαν απρόσμενη όψη, έδιωξαν το χαμόγελο από τα χείλη, θρόνιασαν το μίσος στις καρδιές. Δεν φαίνεται εύκολη η άμβλυνση των παθών, η πράυνση των πνευμάτων.


Το φαινόμενο είναι τραγικά ανησυχητικό και πρέπει να προβληματίσει έντονα την πνευματική μας ηγεσία. Οι πολιτικοί έθρεψαν το διχασμό κι επυροδότησαν τον τορπιλισμό της εθνικής μας ομοψυχίας. Ο,τι περί του αντιθέτου θα λεχθεί, θα είναι ψεύδος και δημαγωγία. Αυτοί οδήγησαν και οδηγούν την νεολαία στη φονική αντιπαράθεση και στην κακή εκτίμηση του ρόλου της στους πολιτικούς αγώνες. Αλλ' εάν τα παιδιά γίνονται εύκολη λεία στα χέρια των δημαγωγών, τι να πει κανείς για τους ώριμους ανθρώπους του μόχθου, της επιστήμης, του χωραφιού και της εργατιάς που πρόθυμα ανέλαβαν κι αυτοί να σείουν τις σημαίες του πάθους, της κακίας και της εκδίκησης, ακολουθώντας πιστά τα συνθήματα των εξωστών; Ποιος τώρα θα κατασιγάσει τον ερεθισμό και ποιος θα αποτρέψει τη συντήρηση του διχασμού; Και ποιος αύριο θα πληρώσει για τα χειρότερα που πιθανόν να ακολουθήσουν, όταν η κορύφωση του πάθους θα οπλίσει το χέρι του αδελφού και το αίμα των θυμάτων θα ρεύσει και θα ποτίσει τη μαρτυρική μας γη; Τότε όλοι θα νίπτουν τας χείρας, έστω κι αν θα έχουν μερίδιο ενοχής μεγάλο ή μικρό.


Η Εκκλησία μπορεί και πρέπει να κηρύξει την αγάπη και την ομόνοια. Προς όλους και για όλους. Ο τόπος έχει ταλαιπωρηθεί παλαιότερα από μίση και διχασμούς. Και επλήρωσαν γενιές πολλές τα σφάλματα των ολίγων. Τώρα δεν πρέπει να επαναληφθούν πάλι τα ίδια τραγικά λάθη. Και όλα δείχνουν πως μας έλειψε το μέτρο στο νου και στα αισθήματα. Αλλ' εάν υπάρχουν αρκετοί που τοποθετούν το κομματικό τους συμφέρον πάνω από το εθνικό, και αν μερικοί νομίζουν πως μπορούν να ασεβούν προς την ιστορία του τόπου, δεν θα πρέπει να σιγήσουν οι φωνές της σωφροσύνης και δεν θα πρέπει ν' αφεθεί ο δρόμος ελεύθερος στους δολιοφθορείς της γαλήνης μας και της προόδου των παιδιών μας. Τώρα η Εκκλησία καλείται να σβύσει τις φωτιές που άναψαν τα πάθη και να επουλώσει τις πληγές που άνοιξαν τα μίση. Και κοντά της όλοι οι σοβαροί άνθρωποι που βλέπουν μακριά και μπορούν να διακρίνουν τη συμφορά που πλησιάζει. Ας ακουσθεί, λοιπόν, στεντόρεια η φωνή της Εκκλησίας κηρύττουσα την αποκατάσταση της αγάπης και της συγγνώμης. Οι πολλοί ίσως κωφεύσουν. Αυτοί έμαθαν να μετρούν τα πάντα με τον πήχυ του εφήμερου κομματικού κέρδους. Αλλ' οι συνετοί θα προσέξουν. Και θα είναι αρκετοί για να απομονώσουν τους άλλους. Και για να αποτρέψουν την επερχόμενη θύελλα, όσο είναι καιρός"


*Του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Χριστόδουλου

πηγη

Ποια είναι η πολιτική ταυτότητα των υπευθύνων του σκανδάλου στον ΕΟΤ;Ποια είναι η πολιτική ταυτότητα των υπευθύνων του σκανδάλου στον ΕΟΤ;
Όλοι διαβάσαμε και είδαμε αυτές τις ημέρες τις εξελίξεις σχετικά με το σκάνδαλο στον ΕΟΤ. Εν περιλήψει πρόκειται για ένα σκάνδαλο με υψηλόβαθμα στελέχη του ΕΟΤ που βγάζανε αξιώσεις από ξενοδοχειακές μονάδες προς τον ΕΟΤ και ακολούθως τις εισπράττανε οι ίδιοι. Η αστυνομία προέβη σε συλλήψεις όταν πήγανε να εισπράξουν πλαστό τιμολόγιο αξίας 146 χιλιάδων ευρώ. Όπως ανέφερε σχετικά η ανακοίνωση της αστυνομίας: «εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, υπόθεση απόπειρας απάτης σε βάρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.), μέσω χρήσης πλαστού τιμολογίου παροχής υπηρεσιών εταιρείας ύψους 147.600 ευρώ και έκδοσης, αντίστοιχου ποσού, επιταγής του Οργανισμού».
Έτσι άρχισε ένας κυκεώνας αποκαλύψεων που εν τέλει κατέληξε να συμπεριλαμβάνει στην λίστα των υπόπτων και τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ, Νικόλαο Καραχάλιο, ενώ ο ίδιος δηλώνει ότι πρόκειται για πλεκτάνη και ότι ο ίδιος δεν έχει σχέση με το σκάνδαλο, αλλά αντιθέτως ότι του γίνεται πόλεμος για να τον «εξοντώσουν πολιτικά». Εμείς δεν θα μπούμε στις λεπτομέρειες της υπόθεσης, ούτε σαν άλλοι τηλεισαγγελείς νομίζουμε ότι μπορούμε να κρίνουμε ποιος είναι αθώος και ποιος ένοχος.

Λείπουν 600 ονόματα από την πρώτη λίστα Λαγκάρντ! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/12/600_27.html#ixzz2GFEdB9Dz


Στην καταγγελία ότι η αρχική λίστα Λαγκάρντ αλλοιώθηκε, και ότι η καινούρια λίστα που παρελήφθη από τις γαλλικές αρχές την περασμένη Παρασκευή έχει 600 (!) παραπάνω ονόματα συγκριτικά με την παλιά προέβη μέσα από τηλεοπτικές της δηλώσεις η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κυρία Νάντια Βαλαβάνη.
«Στην καινούρια λίστα Λαγκάρντ, υπάρχουν 600 ονόματα παραπάνω σε σχέση με την παλιά. Ευσταθούσαν αυτά που λέγονται ότι… έγινε αντικείμενο επεξεργασίας» δήλωσε χαρακτηριστικά στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Η καταγγελία αυτή αποκλείεται να γίνεται τυχαία ή για λόγους εντυπωσιασμού αφού ήταν κοινό μυστικό ότι η λίστα είχε υποστεί επεξεργασία. Απομένει να δούμε εάν αυτές τις δηλώσεις τις επικυρώσει ο Γρηγόρης Πεπόνης με το πόρισμα του.
Πέφτουμε από τα σύννεφα. Μα γίνονται αυτά από τους ατιμότατους πολιτικούς μας; Λέγαμε τότε στον Άδωνη, που έλεγε για τους αντιμνημονιακούς της λίστας: «…Άσε και το άλλο. Επίσημα, η λίστα δεν δόθηκε από την Λαγκάρντ. Πέρασε από πολλά κουλά (χέρια). Του συμμάχου σου, του Μπενύτο, βουλευτών του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ ίσως, μπορεί δηλαδή να προστέθηκαν ονόματα και να αφαιρέθηκαν άλλα… Να βλέπουμε μόνο μια εκδοχή, ένα μέρος.»
Και «Προσωπικά, δεν με νοιάζει η λίστα. Όχι γιατί δεν είναι σοβαρό το θέμα. Κάθε άλλο. Σοβαρό και ανήθικο είναι. Αλλά όλοι, όσοι έχουν λεφτά, καλύπτονται. Έχουν πλάτες. Των πολιτικών και του συστήματος. Που και που βγαίνουν τα άπλυτα του ενός ή του άλλου, για πολλούς λόγους, εδώ για να στραφεί η προσοχή στα πρόσωπα κι όχι στην πολιτική, στο σύστημα του Καπιταλισμού, που είναι η πηγή της διαφθοράς. 
Εκείνος που ουσιαστικά του έκλεψες το μισθό, με το να ψηφίσεις τη χρεοκοπία της χώρας, δεν έχει λεφτά στο εξωτερικό. Ούτε ο συνταξιούχος, που ταλαιπωρείται στην ουρά των ιατρείων, σε διαβεβαιώνω. Ούτε κανείς άνεργος φυσικά. Για το σκυλολόι των βολεμένων κηφήνων των τριών αποκομμάτων, δεν παίρνω όρκο. Έχετε κάνει καλή μπάζα. Για τον εαυτό σας μια χαρά φροντίζετε. Το λαό καταστρέφετε. Αλήθεια, αν έχεις σπίτια αυτοκίνητα και δισεκατομμύρια εδώ, είναι εντάξει;…»
Να δώσω για μέντιουμ;
Όχι ένα, αλλά δύο γεμάτα κυνο-βούλια λείπουν από τη Λίστα. Έπρεπε να μαντέψω τον αριθμό. Ο Βενιζέλος πήρε απότομα κάπου 600 κιλά, προφανώς από κάτι βαρύ που κατάπιε. Σύμπτωση… 600 νοματαίοι, από ένα δισ. ο καθένας, να τα 600 δισ. που μας λέγαν οι ξένες εφημερίδες. Γιατί μη νομίζετε, ότι μπήκαν στον κόπο να «ξεχάσουν» τη λίστα για πενταροδεκάρες… Από δισ. και πάνω.
Δεν χρειάζεται καν να μαντέψουμε ποιοι είναι. Όλο το κατακάθι του μνημονιακού καλού υπόκοσμου. Πολιτικοί, δημοσιογράφοι κλπ.
Για ένα πράγμα να είσαστε σίγουροι. Ότι κι αυτή η λίστα κάπου θα χαθεί στο δρόμο, ή θα πάθει μετάλλαξη από το κλίμα. Μένει να δούμε, που δεν θα δούμε ποτέ, αν τα ονόματα που δεν λείπουν είναι όλα ίδια μ εκείνα που βγήκαν στη δημοσιότητα.
Μην ξεχνάτε τι είπε ο Βαξεβάνης, κι αναρτήσαμε πριν μήνες στο blog «….επί δύο τουλάχιστον χρόνια περιφέρεται από συρτάρι σε συρτάρι και από τσέπη σε τσέπη υπουργού, αποτελώντας ταυτόχρονα ένα μέσο πολιτικού και οικονομικού εκβιασμού».
Ψεύτες κλέφτες εκβιαστές. Ότι πρέπει για βουλευτές…
Αλήθεια Άδωνη, τώρα τι λες; Ο Καμμένος, παρόλο που διαφωνώ πολιτικά, έχει πει το πιο σωστό γι αυτόν: Ο εθνικός μας «νεοδημοκράτης». Δεν είπε «νεοδημοκράτης» αλλιώς τον είπε; Εντάξει, η ουσία δεν αλλάζει…

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...