Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2012

ALEXIS TSIPRAS ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ ΛΟΡΔΩΝ: «ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ CNN ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΩ GUARDIAN»

TSIPRAS
Συνέντευξη στην βρετανική εφημερίδα Guardian (ένα από τα παραδοσιακά όργανα του βρετανικού καπιταλιστικού κατεστημένου…) έδωσε ο… φέρελπις Αλέξης Τσίπρας «στο πλαίσιο σειράς συνεντεύξεων με διεθνείς προσωπικότητες που έκαναν πρωτοσέλιδα το 2012 – «Stories of 2012», όπως καμαρώνει η επίσημη ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ. Που φτάσαμε, «διεθνής προσωπικότης» ο Τσίπρας!
Η συνέντευξη είναι εμφανέστατα αβανταδόρικη, κι αυτό φαίνεται με το… καλημέρα, από τον τίτλο: «Είμαστε η μεγάλη ελπίδα για την αλλαγή» και τον υπότιτλο: «Ο νεαρός αριστερός μαχητής κρατούσε το μέλλον της Ελλάδας στα χέρια του για λίγες μέρες τον Ιούνη. Μπορεί να το ξανακάνει το 2013».
Και βέβαια, η χρήση της λέξης «αλλαγή» παραπέμπει ευθέως στον αλήστου πολιτικής μνήμης Ανδρέα Παπανδρέου, που με την «αλλαγή» του κατέστρεψε την Ελλάδα! Ανάλογες φιλοδοξίες φαίνεται να έχει και ο… Τσιπρανδρέου.
Στη συνέχεια της αβάντας που κάνει στον… Τσε Τσίπρα η αγαπημένη των Εγγλέζων λόρδων, ανακαλύπτει μέχρι και ότι ο εκλεκτός της έχει… ρητορικό χάρισμα: «Το ρητορικό χάρισμα του Τσίπρα έχει αναμφισβήτητα συμβάλει στην άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Από το καλοκαίρι και μετά, επανειλημμένες δημοσκοπήσεις δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ να προηγείται. Προσβλέπει στην εξουσία. Το αίτημα για νέες εκλογές αναμένεται ότι θα ακουστεί πολλές φορές κατά τη διάρκεια του 2013».
Ωστόσο, τα… καλύτερα για τον Alexis τα αφήνει για το τέλος η καθεστωτική φυλλάδα, η οποία βεβαιώνει τους λόρδους ότι πρόκειται για κύριο… κομψό και καθωσπρέπει, ενώ περιέχει και δήλωση του Tsipra (με πολλά νοήματα…), ότι πλέον ενημερώνεται από τα αμερικανοσιωνιστικά παραμορφωτικά δίκτυα:

Δεν έχουν τον "Θεό" τους οι Γερμανοί > Ναός για τρεις θρησκείες στο Βερολίνο


Ένας «Οίκος Προσευχής και Μαθητείας» για χριστιανούς, μουσουλμάνους και εβραίους κατασκευάζεται στην πλατεία Petriplatz (πλατεία του Αγίου Πέτρου) του Βερολίνου. Οι ελπίδες είναι μεγάλες, «όμως ένα κτίριο από μόνο του δεν μπορεί να φέρει κοντά τους ανθρώπους αν δεν το επιθυμούν και οι ίδιοι» αναφέρει το αρχιτεκτονικό γραφείο που έχει αναλάβει τον σχεδιασμό του ναού. Καθημερινά χιλιάδες αυτοκίνητα διασχίζουν τον πολυσύχναστο δρόμο που περνά μπροστά από την Petriplatz στην κεντρική συνοικία Mitte του Βερολίνου. Είναι ένας έρημος τόπος που όμως θα μπορούσε να μεταμορφωθεί χάρη στον οίκο προσευχής και μαθητείας, ο οποίος θα φιλοξενεί υπό την ίδια στέγη εκκλησία, συναγωγή και τζαμί.

Το νέο κτίριο θα ανεγερθεί στο σημείο όπου βρισκόταν κάποτε η εκκλησία του Αγίου Πέτρου. Έχουν σχεδιαστεί τρεις διαφορετικοί χώροι προσευχής - ένας για χριστιανούς, ένας για μουσουλμάνους και ένας για εβραίους, οι οποίοι θα ενώνονται με διάδρομο, όπου θα μπορούν να διοργανώνονται κοινές τελετές και εκδηλώσεις.

Ο ναός δεν θα έχει θρησκευτικά σύμβολα στο εσωτερικό του, ενώ σε μία από τις αίθουσες θα μπορούν να προσεύχονται μαζί πιστοί από διαφορετικές θρησκείες.
Το σχέδιο του αρχιτεκτονικού γραφείου Kuehn Malvezzi είναι εμπνευσμένο από την παλιά εκκλησία του Αγίου Πέτρου.
Ο ναός θα χτιστεί στα θεμέλια του νεογοτθικού ναού του Αγίου Πέτρου, ο οποίος υπέστη σοβαρές ζημιές στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και κατεδαφίστηκε το 1964.
Με έναν πύργο ύψους 44 μέτρων ο οίκος προσευχής θα θυμίζει φρούριο. Στο εσωτερικό θα υπάρχει θολωτός διάδρομος δύο επιπέδων, ο οποίος θα χρησιμεύει ως χώρος μαθητείας.
Οι εμπνευστές του εγχειρήματος ελπίζουν ότι ο χώρος, ως σημείο συνάντησης διαφορετικών θρησκειών, θα γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ τους, βοηθώντας τους πιστούς να ανακαλύψουν τις ομοιότητές τους.kourdistoportocali

Στο στόχαστρο των ξένων «κορακιών» τα Ελληνικά κοιτάσματαΣύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, η Petroceltic International Plc (PCI), εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου με δραστηριότητες στην Αίγυπτο και την ανατολική Ευρώπη εκφράζει έμπρακτο ενδιαφέρον για τις πετρελαϊκές έρευνες στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, μετά από δηλώσεις του Brian O'Cathain, διευθύνοντα σύμβουλου της Petroceltic, η εταιρεία έχει καταθέσει αίτηση για την παραχώρηση δικαιωμάτων έρευνας για την εξεύρεση πετρελαίου στην Ελλάδα μαζί με τα ΕΛΠΕ και την Edison SpA.
Από την άλλη πλευρά, ο Βασίλειος Τσάιτας των ΕΛΠΕ δήλωσε ότι η αίτηση κατατέθηκε ως κοινοπραξία και πρόσθεσε ότι όλοι οι εταίροι έχουν ίσα μερίδια, ενώ η κυβέρνηση ήδη εξετάζει τις προσφορές. Επιπροσθέτως, η χερσαία περιοχή των ερευνών αφορά την Ήπειρο, ενώ η θαλάσσια τον Πατραϊκό Κόλπο. Για ακόμη μια φορά, επιβεβαιώνεται η πρόταση και η επιμονή της Χρυσής Αυγής για την ύπαρξη μεγάλου ορυκτού πλούτου στον Ελλαδικό χώρο αλλά και για την άμεση ανάγκη εξόρυξής του.

Οι Αλβανοί απειλούν τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο


Στόχος ακραίων εθνικιστικών στοιχείων έπεσε για άλλη μια φορά ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος. Μάλιστα οι εθνικιστές του κόμματος Ερυθρόμαυρης συμμαχίας καλούν τον Έλληνα Προκαθήμενο να εγκαταλείψει τη χώρα. "Εφτασε, ο καιρός να πούμε στον Αναστάσιο Γιανουλλάτο "απομακρύνσου ειρηνικά από την Αλβανία". Κλείσε τα τελευταία χρόνια της ζωής σου όσο πιο μακριά από αυτή τη χώρα και το λαό, ο οποίος χάριν της αληθείας πρέπει να το πούμε, σε είδε ως ένα επικίνδυνο δοθιήνα, ο οποίος στο όνομα της θρησκείας και της αλβανικής ορθοδοξίας εργάστηκε για τα συμφέροντα του ελληνικού κράτους και της ελληνικής Εκκλησίας". 

Με αυτή την απειλητική το εθνικιστικό κόμμα της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας στοχοποιεί για μια ακόμη φορά τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων κ. Αναστάσιο και καλεί τον Πρόεδρο της Αλβανίας να του αφαιρέσει την ανώτατη τιμητική διάκριση η οποία του είχε επιδοθεί πριν από τρία χρόνια από το Αλβανικό κράτος για την προσφορά του στην Εκκλησία και στην αλβανική κοινωνία

Κατά την Ερυθρόμαυρη Συμμαχία "στην αντιαλβανική δραστηριότητα που συντελείται …(…) το σημαντικότερο ρόλο (…) διαδραμάτισε ο Αναστάσιος Γιαννουλάτος, ο καταληψίας ηγέτης της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλβανίας. Επί δύο δεκαετίες, αυτός εργάζεται, ισχυρίζονται, για τα συμφέροντα της Ελλάδος, συνεχίζοντας πιστά το δρόμο του Κοσμά του Αιτωλού, ο οποίος πριν από 100 χρόνια και πάνω, αφιέρωσε τη ζωή του στον ελληνισμό της Ηπείρου, στο άνοιγμα των σχολείων και Εκκλησιών σε περιοχές ιστορικά γεμάτες από Αλβανούς»"

Η επιστολή φαίνεται ότι αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου των ενεργειών των ακραίων στοιχείων της Αλβανίας που το τελευταίο διάστημα προκαλούν φόβο μεταξύ των ορθοδόξων καθώς φαίνεται ότι έχουν διατυπωθεί ακόμη και απειλές κατά της ζωής του κ. Αναστασίου.

Για "σκληρή συκοφαντική επίθεση ενός πολιτικού σχηματισμού εναντίον του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου" με βαριές κατηγορίες και χαρακτηρισμούς που αποτελούν "αποκυήματα νοσηρής φαντασίας", είναι "εντελώς άδικοι και διαστρεβλώνουν την αλήθεια" κάνουν λόγο ορθόδοξοι κληρικοί της Αρχιεπισκοπής Τιράνων, απαντώντας στην πρόσφατη ενέργεια της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας να ζητήσει από τον πρόεδρο της Αλβανίας Μπουγιάρ Νισάνι να αφαιρέσει την ανώτατη τιμητική διάκριση του Σκεντέρμπεη από τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο.

Αφού επισημαίνουν ότι "η Ορθόδοξος Αυτοκέφαλος Εκκλησία της Αλβανίας, από το 1992 μέχρι σήμερα, υπό την ηγεσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου, έχει θέσει ως αρχή της να μη συνδέεται ή αντιπαρατίθεται με πολιτικά κόμματα" αλλά να "είναι αφοσιωμένη στο θρησκευτικό της έργο", οι κληρικοί τονίζουν:

"Μετά τη δημοσίευση της Επισήμου Δηλώσεώς της (σ.σ. της Κληρικολαϊκής Συνέλευσης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας) σχετικά με τα ανακριβή αποτελέσματα της Απογραφής του 2011, εκδηλώθηκε μια σκληρή συκοφαντική επίθεση ενός πολιτικού σχηματισμού εναντίον του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου. Με βαριές κατηγορίες 'για τις αντισυνταγματικές πράξεις', για συνεργασία με ακραίους εθνικιστικούς κύκλους της Ελλάδος και για 'αντιαλβανική δραστηριότητα εναντίον της εδαφικής ακεραιότητος της Αλβανίας'. Τέλος, ζήτησαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αφαιρεθεί η Ανωτάτη διάκριση του Γεωργίου Καστριώτη Σκεντέρμπεη που τού απενεμήθη προ τριετίας. Ασφαλώς, όσοι γνωρίζουν τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο, και μεταξύ αυτών εμείς οι Κληρικοί της Αρχιεπισκοπής, όλοι Αλβανοί πολίτες, που τον παρακολουθούμε από κοντά και συνεργαζόμαστε μαζί του όλα τα χρόνια της παρουσίας του στην Αλβανία, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι αναίσχυντα αναφερόμενοι χαρακτηρισμοί είναι αποκυήματα νοσηρής φαντασίας, εντελώς άδικοι και διαστρεβλώνουν την αλήθεια".

Οι 42 επίσκοποι, πρεσβύτεροι, διάκονοι, μοναχοί και άλλοι που υπογράφουν την ανακοίνωση υπογραμμίζουν πως θεωρούν υποχρέωσή τους να δώσουν μία απάντηση "σαφή και οριστική, στη σειρά των ψευδών και αδίκων κατηγοριών, που με πείσμα επαναλαμβάνονται κατά καιρούς, παρά τις επανειλημμένες διαψεύσεις" καθώς, όπως τονίζουν, "τα θέματα εθνικής και θρησκευτικής σημασίας είναι πολύ ευαίσθητα, ιδίως τον τελευταίο καιρό, και η παραπληροφόρηση μπορεί να επηρεάσει απληροφόρητους πολίτες και ιδίως νέους".

Στην ανακοίνωση γίνεται ακόμη αναφορά στην "τεράστια συμβολή του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου στην πλήρη ανασυγκρότηση της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας" και το γεγονός ότι έχει σταθεί στο πλάι των πολιτών εδώ και μία εικοσαετία, "βοηθώντας, με αγάπη και αυτοθυσία, όχι μόνο τους Ορθοδόξους αλλά και όσους έχουν ανάγκη, ανεξαρτήτως θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων", αλλά και στην πρωτοβουλία του, το 1999, να κινητοποιήσει παγκόσμιους χριστιανικούς οργανισμούς για να βοηθήσουν περίπου 33.000 πρόσφυγες από το Κοσσυφοπέδιο. "Μόνο όσοι είναι τυφλωμένοι από φανατισμό δεν θέλουν να τα βλέπουν. Όμως το κολοσσιαίο έργο του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου δεν κατεδαφίζεται με υβριστικά λόγια, χαλκευμένα ψεύδη, αβάσιμες υποψίες συκοφαντικών ισχυρισμών" σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Οι κληρικοί τονίζουν πως "υπερβαίνει τα όρια του γελοίου, άνθρωποι εντελώς άσχετοι με την Ορθοδοξία ...αλλά και γνωστοί υπονομευτές της, να εμφανίζονται ως προστάτες των Αλβανών Ορθοδόξων" και σημειώνουν πως οι Αλβανοί κληρικοί και εκατοντάδες χιλιάδες Ορθόδοξοι Αλβανοί υπήκοοι γνωρίζουν καλά ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος συμμερίζεται τις δυσκολίες τους και βοηθά τους πάντες.

Σε ό,τι αφορά το παράσημο του Σκεντέρμπεη, που η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία ζητά να αφαιρεθεί από τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο και να τιμηθούν οι ιδρυτές της Αλβανικής Εκκλησίας και όχι "οι καταληψίες αντιαλβανιστές", όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επιστολή του συγκεκριμένου πολιτικού σχηματισμού προς τον Αλβανό πρόεδρο, οι κληρικοί επισημαίνουν πως "ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος είναι επίσης επίτιμος δημότης Τιράνων και Κορυτσάς και δεν στερείται από μεγάλες διακρίσεις", οι οποίες "αντανακλούν τιμητικά και στην Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας αλλά και στην ίδια τη χώρα".

Σημειώνεται ότι ο κ. Αναστάσιος έχει τιμηθεί- μεταξύ άλλων -με πανεπιστημιακά διπλώματα (17) και διεθνή βραβεία (25) από πολλές χώρες, έχει εκλεγεί πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών και επίτιμος πρόεδρος της Παγκοσμίου Διάσκεψης των Θρησκειών για την Ειρήνη.

Σε ό,τι αφορά τις "συμβουλές ή, μάλλον, απειλές εναντίον της ζωής του", όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, οι κληρικοί υπογραμμίζουν ότι ο Αρχιεπίσκοπος "δεν ανησυχεί, ούτε τον φοβίζουν" καθώς και στα προηγούμενα χρόνια, κατά καιρούς, είχαν διατυπωθεί παρόμοιες απειλές".

Προσθέτουν δε πως, όπως ο ίδιος δηλώνει, "όποιος είναι αφοσιωμένος στον Θεό της αγάπης και εργάζεται με συνέπεια για την ειρηνική συνύπαρξη, για την ανακούφιση των πασχόντων και για την αλληλεγγύη των λαών δεν φοβάται κανένα και τίποτε' ούτε τον θάνατο".news247

Αντί να αυξήσουν τα έσοδα από φόρους, αύξησαν τις πυρκαγιές από ξυλόσομπεςΗ πρωτόγνωρη φτωχοποίηση του Ελληνικού  λαού που επιβάλλει η τρόικα δια μέσου της άθλιας συγκυβέρνηση,  αυξάνοντας  δια παραλόγων φόρων την τιμή του πετρελαίου,  ανάγκασε πολλούς συμπολίτες μας να σταματήσουν την χρήση κεντρικής θέρμανσης και να στραφούν σε εναλλακτικές μορφές που τελικά αποδεδείχθηκαν ανασφαλείς. Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν αύξηση των θανάτων από πυρκαγιές και συγκεκριμένα το έτος 2009- 4 θανάτους, το 2010 και το 2011 9 θανάτους για κάθε έτος και το 2012- 13 θανάτους μέχρι  τον Οκτώβριο. Στον 21ο αιώνα άνθρωποι να χάνουν τη ζωή τους αναγκαζόμενοι να χρησιμοποιούν ότι μπορεί φανταστεί κανείς, μαγκάλια τζάκια, ξυλόσομπες  για να ζεστάνουν τα παιδιά τους, τις οικογένειες τους, μη μπορώντας να ανταποκριθούν στην υπέρογκη αύξηση του πετρελαίου, κάνοντας όπως βλέπουμε την ατμόσφαιρα στα αστικά κέντρα αβίωτη από την αιθάλη και τους ρύπους που έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.
Από την άλλη βλέπουμε τον παράλληλο κόσμο των πολιτικών της συγκυβέρνησης να πανηγυρίζουν που ήρθε η δόση, να βλέπουν ανάπτυξη , φως στο τούνελ και ό,τι φαιδρό σκαρφίζονται για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια ενώ στην ουσία γυρνούν πολλές δεκαετίες την χώρα πίσω και το επίπεδο διαβίωσης των Ελλήνων. Είδαμε  και τον ανεύθυνο, στα πάντα άρχοντα της δημοκρατίας τους, να συγκινείται από το δράμα της δολοφονίας των μαθητών στην Αμερική –όπως όλοι μας βέβαια- και να στέλνει τηλεγράφημα συμπαθείας στον ομόλογό του, αλλά να  μην βρίσκει κάποια λόγια  συμπάθειας  για τα τρία παιδιά που κάηκαν έξω από τη Καβάλα , επειδή οι γονείς τους δεν είχαν χρήματα για πετρέλαιο και ζεσταίνονταν από το τζάκι.

Πειραιώς Σεραφείμ > «Δεν είμαστε πολυπολιτισμική χώρα»...«Είμαστε ένα ελληνικό έθνος και όλα τα υπόλοιπα αποτελούν εφεύρημα της "νέας τάξης" του Σιωνισμού


Τονίζοντας ότι η Αθήνα είναι η μοναδική πρωτεύουσα της ΕΕ χωρίς τζαμί, το BBC λέει ότι κάθε Παρασκευή οι μουσουλμάνοι στριμώχνονται σε υπόγεια για να προσευχηθούν. Τα αυτοσχέδια αυτά τζαμιά είναι παράνομα, αλλά η τεράστια μουσουλμανική κοινότητα της Αθήνας δεν έχει άλλη επιλογή, αναφέρει το βρετανικό κανάλι. Υπολογίζει τον αριθμό των αριθμό των μουσουλμάνων που ζουν στην ελληνική πρωτεύουσα σε 300.000. «Η ανυπαρξία τζαμιού εδώ αποτελεί μεγάλη τραγωδία για μας τους μουσουλμάνους», λέει ο Σιέντ Μοχάμαντ Τζαμίλ από την ελληνοπακιστανική κοινότητα.
«Η Ελλάδα εφηύρε την δημοκρατία, τον πολιτισμό και τον σεβασμό για την θρησκεία του άλλου αλλά δεν σέβεται εμάς τους μουσουλμάνους αρκετά ώστε να μας παρέχει ένα κανονικό, νόμιμο τζαμί». 

Η πίεση προς την κυβέρνηση να παράσχει ένα ασφαλές τζαμί αυξάνεται όσο ανεβαίνει η δύναμη της νεοφασιστικής Χρυσής Αυγής. Τα μέλη της έχουν βανδαλίσει μερικά από τα υπόγεια τζαμιά και έχουν ξυλοκοπήσει τους μετανάστες που προσεύχονταν.

Ένα στρατόπεδο που δεν χρησιμοποιείται πια κοντά στο κέντρο της Αθήνας, στον Βοτανικό, έχει επιλεγεί ως χώρος ανέγερσης του πρώτου τζαμιού που θα χωράει 500 άτομα. Η κυβέρνηση επιμένει ότι το τζαμί θα χτιστεί όμως, όπως τονίζει το BBC, παρόμοια σχέδια έχουν ανακοινωθεί και στο παρελθόν αλλά ναυάγησαν. Αλλωστε υπάρχει και η οικονομική κρίση _ μια κυβέρνηση που αγωνίζεται να βρει χρήματα για σχολικά βιβλία ή νοσοκομεία, πώς θα ανακοινώσει ότι θα δαπανήσει ένα εκατομμύριο ευρώ για την ανέγερση τζαμιού;

«Η κρίση είναι πρόβλημα. Η κυβέρνηση έχει άλλες προτεραιότητες αλλά το τζαμί αυτό πρέπει να χτιστεί και ίσως είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε τη διαδικασία σε λίγους μήνες», διαβεβαίωσε ο Στράτος Σιμόπουλος, γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης.

Όμως υπάρχει αντίσταση από διάφορες πλευρές, όπως από ορισμένους ιερείς της ελληνικής εκκλησίας. Παράδειγμα ο μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ. «Η Ελλάδα υπέστη πέντε αιώνες ισλαμικής τυραννίας υπό τον τουρκικό ζυγό και η ανέγερση τζαμιού θα προσβάλει τους μάρτυρες που μας ελευθέρωσαν», είπε στο BBC. Πρόσθεσε ότι «οι περισσότεροι μουσουλμάνοι έχουν έρθει εδώ παράνομα για να ισλαμοποιήσουν την Ευρώπη».

Ο ανταποκριτής του βρετανικού καναλιού του αντέταξε ότι η θέση αυτή φαντάζει ισλαμοφοβική και εκτός πραγματικότητας σε μια πολυπολιτισμική Ευρώπη αλλά η απάντηση του Σεραφείμ «έκανε εμφανείς και άλλες προκαταλήψεις».

«Δεν είμαστε πολυπολιτισμική χώρα», απάντησε ο Σεραφείμ. «Είμαστε ένα ελληνικό έθνος και όλα τα υπόλοιπα αποτελούν εφεύρημα της "νέας τάξης" του σιωνισμού. Προσπαθούν να διαφθείρουν τον χαρακτήρα μας».


ΤΟ ΒΗΜΑ

Θρασύδειλη επίθεση αναρχοαριστεριστών στην Τ.Ο. ΑιγίουΘρασύδειλη επίθεση αναρχοαριστεριστών στην Τ.Ο. Αιγίου
Θρασύδειλη επίθεση από "τάγματα εφόδου" της Αριστεράς στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Αίγιο σημειώθηκε χθες το βράδυ. Την ώρα εκείνη στα γραφεία βρίσκονταν 4 μέλη της Χρυσής Αυγής, τα όποια όταν άκουσαν τις πέτρες να πέφτουν βροχή και τις φωνές, δύο εξ αυτών έσπευσαν στην είσοδο, ώστε να απωθήσουν τους επιτιθέμενους αναρχοαριστερούς οι όποιοι ήταν γύρω στα 40 άτομα. Οι αντιεξουσιαστές δεν μπόρεσαν να κάμψουν την αντίσταση των δύο συναγωνιστών και τράπηκαν σε άτακτη φυγή. Αξίζει να σημειωθεί ότι θρασύδειλοι αναρχοαριστεροί προκάλεσαν αρκετές ζημίες σε αυτοκίνητα πολιτών, καθώς και σε διάφορα καταστήματα στον περιβάλλοντα χώρο.http://www.xryshaygh.com

Aυτός ο άνθρωπος με την υπογραφή του μας έβαλε στην κόλαση των Μνημονίων


Η εμπλοκή του κ. Παπακωνσταντίνου στην λίστα Λαγκάρντ για χάρη των εξαδέλφων του αποδεκνύει πόσο επικίνδυνος είναι ο πολιτικός που μαζί με τον Προβόπουλο υπέγραψε το πρώτο Μνημόνιο, βάζοντας την Ελλάδα στην κόλαση της Τρόικας. Η υπογραφή του Παπακαωνσταντίνου, ενός ανθρώπου που λειτούργησε πέρα από το Νόμο-αν αποδειχθεί ότι αλλοίωσε δημόσιο έγγραφο επιβάλλει την Εξεταστική για το Μνημόνιο. Είναι έγκλημα η καταψήφισή της από την ΔΗΜΑΡ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.


kourdistoportocali

Λύσσαξε το κυπριακό πολιτικό κατεστημένο για την επίσκεψη των βουλευτών της Χρυσής ΑυγήςΛύσσαξε το κυπριακό πολιτικό κατεστημένο για την επίσκεψη των βουλευτών της Χρυσής Αυγής
Στην φωτογραφία η αδελφή του εθνομάρτυρα Σολωμού Σολωμού με τους Συναγωνιστές Ιωάννη Λαγό και Ηλία Κασιδιάρη από την επίσκεψή της στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Όσο μας τιμούν οι ηρωικοί Κύπριοι αδελφοί, αδιαφορούμε για τους πολιτικάντηδες.
Αντιδράσεις προκάλεσε στις τάξεις του κυπριακού κατεστημένου η ανακοίνωση του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (ΕΛΑΜ), ότι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης και Γιάννης Λαγός, θα παραστούν και θα μιλήσουν στην εκδήλωση την οποία οργανώνει την Κυριακή, επ’ ευκαιρία της ανακοινώσεως του υποψηφίου του ΕΛΑΜ για τις Προεδρικές Εκλογές.
Σε γραπτή του δήλωση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης αναφέρει μεταξύ άλλων: «Το ΕΛΑΜ, όπως ανακοίνωσε χτες, θα παρουσιάσει τον Υποψήφιο Πρόεδρο του σε εκδήλωση στην οποία ομιλητές θα είναι και βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Η παρουσία τους στην Κύπρο, συνιστά προσβολή για τον τόπο μας, ο οποίος προδόθηκε από το πραξικόπημα που εκτέλεσαν οι ιδεολογικοί πρόγονοι της Χρυσής Αυγής και που άνοιξε το δρόμο στην τουρκική εισβολή. Η εδώ παρουσία εκπροσώπων του πιο σάπιου ιδεολογήματος που γέννησε ποτέ η ανθρώπινη σκέψη συνιστά προσβολή για το λαό μας.
Το επιτελείο του Γ. Λιλληκα σε ανακοίνωση που εξέδωσε, θεωρεί πρόκληση προς τα δημοκρατικά αισθήματα του λαού μας, την πρόσκληση σε ηγετικά στελέχη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής, να έρθουν στην Κύπρο και να αναμειχθούν στις προεδρικές εκλογές, καθώς η Χρυσή Αυγή όπως εμφαντικά τονίζεται, αποτελεί όνειδος για την Ελληνική Δημοκρατία και ταυτόχρονα θα αποτελέσει όνειδος, η ανάμειξη τους στα προεκλογικά πράγματα του τόπου μας και για την Κυπριακή Δημοκρατία. Την απάντηση πρέπει να την δώσουν οι πολίτες με δημοκρατικά μέσα, εκφράζοντας και υπερασπιζόμενοι τις δημοκρατικές αρχές του πολιτισμού μας καταλήγει η ανακοίνωση.
Την δυσαρέσκεια του για την πρόσκληση εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής εξέφρασε και το Κίνημα Οικολόγων, αφού όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν η ανάμειξη τους στις προεδρικές εκλογές αποτελεί ντροπή και πλήγμα για τη δημοκρατία. Συμπληρώνουν πως η Κύπρος σήμερα έχει να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα και το τελευταίο πράγμα που έχει ανάγκη, είναι τις όποιες νεοναζιστικές εκφράσεις και πρακτικές. Τέλος, η ανακοίνωση καλεί τους πολίτες να προστατεύσουν με τη στάση και τις πρακτικές επιλογές τους την Δημοκρατία, απομονώνοντας ναζιστικά στοιχεία και ομάδες. Εκφραστές τέτοιων ιδεολογιών δεν έχουν θέση στην πολιτική ζωή της Κύπρου σημειώνουν οι Οικολόγοι.

ΑΙΓΑΙΟ > Από τον βορρά μέχρι το νότο έχουν αναπτυχθεί στο Αιγαίο ρωσικά πολεμικά


Από τον βορρά μέχρι το νότο έχουν αναπτυχθεί στο Αιγαίο ρωσικά πολεμικά, αλλά όλα είναι του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας: Στο βόρειο Αιγαίο βρίσκεται στο αγκυροβόλιο νοτιοανατολικά της Λήμνου το αποβατικό Nikolaï Filtchenkov (Νο 152) με 300 πεζοναύτες και 30 ΤΟΜΠ, ΤΟΜΑ, ενώ στο νότο στο ρωσικό αγκυροβόλιο βόρεια της Αστυπάλαιας βρίσκονται το καταδρομικό Mοskva, το αντιτορπιλικό Smetliviy και τον τάνκερ Ivan Bubnov.

Tα επίσης αποβατικά AZOV και το δεύτερο το Novocherkassk κλάσης Ropucha-I (όπως και το FILCHENKOV) αναμενεται να εισέλθουν στο Αιγαίο παραμονή της Πρωτοχρονιάς,.
Τα δύο πρώτα έχουν δώσει είσοδο στον Βόσπορο στις 26 και έξοδο από τα Στενά στο Αιγαίο στις 27 και το Novocherkassk, έδωσε είσοδο στις 30 και έξοδο στις 31/01, αλλά αυτές οι ημερομηνίες είναι σχετικές. Οι Ρώσοι συνηθέστατα εισέχονται με την δεύτερη ή τρίτη ενημέρωση στα Στενά.
Αντίθετα, μακριά από το Αιγαίο βρίσκονται οι δύο Μοίρες των ρωσικών Στόλων του Βορρά και της Βαλτικής που κατευθύνονται στην Α.Μεσόγειο, οπότε, όπως είχε η σημερινή άσκηση που είχε προαναγγείλει το RIA Novosti στο Αιγαίο δεν θα διεξαχθεί τώρα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ματαιώθηκε οριστικά.
Όπως σημειώναμε σε σχετικό ρεπορτάζ στις 25/12 τα ρωσικά σκάφη ακόμα δεν είχαν περάσει το Γιβραλτάρ και μόνο αν τις επόμενες ώρες συνέβαινε αυτό θα μπορούσαν να βρίσκονται στις 28/12 στο Αιγαίο μαζί με τα πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας. Η ταχύτητά τους είναι πολύ χαμηλή και φαίνεται ότι θέλουν να συντονίσουν την κίνησή τους με τις εξελίξεις στην Συρία.
Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε την αποστολή των γερμανικών Patriot PAC-3 στην Τουρκία στις 8 Ιανουαρίου και αν υπολογίσουμε ένα διάστημα μερικών ημερών που πρέπει να αναπτυχθούν και να τεθούν σε λειτουργία, οτιδήποτε συμβεί θα έχει κάνει με το διάστημα μετά τις 15 Ιανουαρίου.
Στο μεταξύ η ρωσική διπλωματία έστειλε μια πρόσκληση στον επικεφαλής του συνασπισμού της συριακής αντιπολίτευσης Μοάζ ελ-Χάτιμπ για να συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις με στόχο μια διευθέτηση της σύγκρουσης στη Συρία, δήλωσε σήμερα προς το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria-Novosti ο υφυπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ.
Ο εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης, η οποία πολλαπλασιάζει τις τελευταίες ημέρες τις επαφές σχετικά με το συριακό ζήτημα, διευκρίνισε πως η συνάντηση μπορεί να πραγματοποιηθεί στη Μόσχα ή και έξω από τη Ρωσία, για παράδειγμα στη Γενεύη ή στο Κάιρο.
"Η πρόσκληση διαβιβάσθηκε, ο Μοάζ ελ-Χάτιμπ την έχει", δήλωσε ο Μπογκντάνοφ.
Χθες Πέμπτη συριακή αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον σύρο υφυπουργό Εξωτερικών Φαϊζάλ Μοκντάντ είχε συνομιλίες στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Η Ρωσία παίζει τον πιο κρίσιμο ρόλο στην συριακή σύγκρουση και είναι βέβαιο ότι η όποια λύση θα πρέπει να έχει την έγκρισή της.
Βέβαια να πούμε ότι το Ιράν, είναι ο αστάθμητος παράγων και ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα το τι θα πράξει, ακόμα και αν η Ρωσία συναινέσει σε λύση με συγκεκριμένα ανταλλάγματα...
Ο διεθνής απεσταλμένος για τη Συρία Λαχντάρ Μπραχίμι αναμένεται αύριο Σάββατο στη Μόσχα. "Θα ακούσουμε αυτό που έχει να μας πει ο Λαχντάρ Μπραχίμι και στη συνέχεια θα πάρουμε μια απόφαση σχετικά με μια νέα τριμερή συνάντηση ανάμεσα στη Ρωσία, τις ΗΠΑ και τον ΟΗΕ", δήλωσε ο Μπογκντάνοφ, διευκρινίζοντας πως μια τέτοια συνάντηση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο.
Ο εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας Αλεξάντρ Λουκάσεβιτς είχε δηλώσει χθες πως είναι απαραίτητο να αναληφθούν "ενεργητικές και αποφασιστικές πρωτοβουλίες για να σταματήσει το λουτρό αίματος".

defencenet

Τό'πε, τό'πε ο Παπαγκάλος«Θέλετε να δημοσιοποιηθεί η λίστα Lagarde και να πέσει η κυβέρνηση;» αναρωτήθηκε ο αρχιτεμπέλης και αρχιψεύταρος πολιτικάντης.
«Ναι ρε. Θέλω να δημοσιοποιηθεί η λίστα και να...
γκρεμοτσακιστεί όποιος είναι να γκρεμοτσακιστεί! Πότε θα μάθεις ότι εθνικό είναι ό,τι είναι αληθινό;»
Η πίκρα είναι ότι αν θέσεις ξανά υποψηφιότητα για βουλευτής, θα εκλεγείς! Σωτήριος Καλαμίτσης 
http://taxalia.blogspot.com/2012/12/blog-post_7814.html#more

ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΕ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ! ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;


Είναι λυπηρό ότι σύμφωνα με την έρευνα της εισαγγελίας προκύπτουν σαφείς ενδείξεις ότι υπήρξε αλλοίωση της λίστας, όσον αφορά συγγενικά πρόσωπα του πρώην Υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Προκύπτει συνεπώς προφανές και τεράστιο ζήτημα ευθύνης του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, καθώς ήταν αυτός που χειρίστηκε το θέμα με τον χειρότερο δυνατό τρόπο και επιπλέον μετά από δυο χρόνια δήλωσε ότι έχασε το πρωτότυπο CD.

Είναι σαφές ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν ανήκει πλέον στο ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ ζητεί να κινηθούν όλες εκείνες οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες που κατά το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής θα οδηγήσουν, με τον πιο πρόσφορο τρόπο, στην απόδοση όλων των ευθυνών.

Μετά τις εξελίξεις αυτές είναι εμφανές ότι όχι μόνο πέφτει στο κενό η επιχείρηση συκοφάντησης και στοχοποίησης του Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και ότι οι εμπνευστές και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμη από το ΠΑΣΟΚ και τον Πρόεδρό του.

Πρέπει ίσως να ξαναθυμίσουμε στο ΣΥΡΙΖΑ ότι η έρευνα αυτή κατέστη δυνατή μετά από την άμεση αντίδραση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ να θέσει στην διάθεση των αρχών το άτυπο αντίγραφο που είχε διατηρηθεί άθικτο στο γραφείο του, όταν άλλοι έλεγαν ότι έχασαν το πρωτότυπο CD και άλλοι ότι δεν διατήρησαν το υλικό στο αρχείο της αρμόδιας υπηρεσίας. Πρέπει επίσης να υπενθυμίσουμε – γιατί παραδόξως κάποιοι το λησμονούν αυτό – ότι το αντίγραφο αυτό προερχόταν από το ΣΔΟΕ που ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ως τότε υπουργό οικονομικών, δυο μήνες μετά την διαβίβαση του υλικού στο ΣΔΟΕ και μετά την αξιολόγηση του από αυτό.

Εκκρεμεί επίσης – το ερώτημα που αφορά την ´´πηγή ´´που ενώ δήλωσε στη Βουλή και τη δικαιοσύνη ότι δεν διαθέτει τη ´´λίστα´´ τη διοχέτευσε προς δημοσίευση σε συγκεκριμένο έντυπο με την ενθουσιώδη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτή είναι η άκρη του νήματος για την αποκάλυψη όλης της ιστορίας που χρησιμοποιήθηκε ως μοχλός φθοράς και επίθεσης κατά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.


Το εθνικό συμφέρον απαιτεί την αλήθεια για όλα και για όλους. Δεν έχει πια κανείς περιθώριο για μικροκομματικά τεχνάσματα, παιχνίδια συνωμοσίας και σκόπιμες συγχύσεις ως προς τη στάση συγκεκριμένων προσώπων.

olympia

Η ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΟΥ ΚΤΗΝΟΥΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ


«Ήμουν πιωμένος. Τα ξημερώματα της Πέμπτης, την είδα μπροστά μου. Την είχα ξαναδεί. Την ήξερα από παλιά και μου άρεσε. Την ακολούθησα μέχρι τη διασταύρωση της 40 Εκκλησιών με την οδό Σαρανταπόρου. Όταν έμεινε μόνη της, την οδήγησα στον ακάλυπτο χώρο. Αντιστάθηκε χωρίς επιτυχία. Εκεί έγινε ό,τι έγινε. ...
Κυνικός και ψύχραιμος, ο 27χρονος Χρήστος Παπάζογλου, ομολογεί στους αστυνομικούς ότι αυτός σκότωσε την 34χρονη Ζωή, κάτω από το πατρικό της σπίτι, στην Ξάνθη. Στο μεγάλο «γιατί» για το έγκλημα που έχει συγκλονίσει ολόκληρη τη χώρα, ο δράστης έχει ψυχρή απάντηση: «Μου άρεσε από παλιά». Ο Χρήστος Παπάζογλου, στην πρώτη του κατάθεση περιέγραψε τις πράξεις του, όμως δεν έδωσε πολλές λεπτομέρειες. Όπως για παράδειγμα, ποιο ήταν το αντικείμενο με το οποίο της έκανε τομή στα γεννητικά όργανα και πώς κατάφερε να μην ακουστούν οι κραυγές της άτυχης κοπέλας. Οι Αρχές εκτιμούν ότι η 34χρονη ήταν λιπόθυμη από το σοκ και τα χτυπήματα και πως –αν ληφθεί υπόψη η κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα ότι η Ζωή ήταν ζωντανή και ούρλιαζε όταν καιγόταν- ανέκτησε τις αισθήσεις της, αφού ο δράστης της έβαλε φωτιά.
«Την είδα τυχαία τα ξημερώματα της Πέμπτης μπροστά μου και την οδήγησα παρά την αντίστασή της στον ακάλυπτο χώρο. Εκεί έγινε ό,τι έγινε. Είχα προφυλακισθεί πέρσι για υπόθεση βιασμού, όμως είχα βγει από την φυλακή». Οι αρχές κάνουν λόγο για άγριο βιασμό που προκάλεσε στην κοπέλα ακατάσχετη αιμορραγία.
Ο 27χρονος, ασκώντας σωματική βία ασέλγησε σε βάρος της και την κακοποίησε σεξουαλικά. «Στη συνέχεια, την χτύπησα με τα χέρια μου στο κεφάλι της και την περιέλουσα με βενζίνη που πήρα από παρακείμενη μοτοσικλέτα. Παράλληλα προκάλεσα φωτιά και αφού αφαίρεσα την τσάντα της, που περιείχε διάφορα έγγραφα και το κινητό της τηλέφωνο, τράπηκα σε φυγή».
Ο σεκιουριτάς και η κάμερα
Πέρα από τα δακτυλικά αποτυπώματα πάντως, στο σπίτι του δράστη οδήγησε και οπτικό υλικό, καθώς και ένας μάρτυρας. Πρόκειται για έναν σεκιουριτά, ο οποίος κατέθεσε ότι το βράδυ εκείνο, είδε τις δύο κοπέλες που επέστρεφαν από διασκέδαση (από το κλαμπ «Νόστος» της πόλης) και σε μικρή απόσταση πίσω τους, τον Παπάζογλου να τις ακολουθεί

ΓΑΛΑΖΙΟ ΓΙΔΙ ΦΑΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ – Ο ΘΗΛΥΚΟΣ ΣΑΪΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ… ΚΟΡΜΑΡΑ

ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΕΟΤ Λοιπόν οι νεοδημοπράτες δεν έχουν το θεό τους. Προσπαθούν να βγάλουν την πορφυρογέννητη λάδι. Κόρη πολιτικού γαρ… Συντονισμένα, όλοι μιλάνε για τη νέα αστυνόμο Σαΐνι – Όλγα Κεφαλογιάννη, που κατάλαβε ότι την έκλεβαν μέσα στο ίδιο της το υπουργείο. Την υπόθεση την ξέρουμε, πρόκειται για τον ΕΟΤ. Εχουμε πει άλλωστε δυο λογάκια επ αυτού.
Επίσης στη σάτιρα που θα κάνω, θα λαϊκίσω λίγο. Αλλά πάνε γυρεύοντας.
Όλγα μου, τι να σου πω, μπράβο σου κορίτσι μου. Από μυαλό είσαι αετός. Καλέ τι αετός; Αετοί, γεράκια, μπούφοι, κοκόρια, όλα τα πετούμενα μαζί.
Κατάλαβες Όλγα, ότι ήταν απατεώνας ο συνεργάτης σου – ειδικός σύμβουλος κι επομένως ο εξ απορρήτων – του γενικού γραμματέα, αυτού δηλαδή, που συνεργάζεσαι και συναντάς καθημερινά.
Θερμά συγχαρητήρια κατ αρχήν, για το πόσο γρήγορα, τον πήρες μυρωδιά. Μόλις ένα εξάμηνο έκανες να το καταλάβεις. Όλους αυτούς τους μήνες…Τους είχες να διαχειρίζονται υποθέσεις πολλών εκατομμυρίων, ή κάνω λάθος;
Να υποθέσω, ότι είσαι σίγουρη για την εντιμότητα τους, για όλες τις προηγούμενες μέρες που αλώνιζαν στο υπουργείο. 
Για κοίτα καλύτερα τι έκαναν πριν, γιατί αν αμάρτησε μόνο στις 21/12/2012 έφταιγαν οι Μάγια και η επερχόμενη καταστροφή του κόσμου.
Καλά, για σπατάλη μη μιλάς. Δε σε παίρνει, μ εκείνο τοvideo που έφτιαξες για να διαφημίσεις τον εαυτό σου κι όχι την Ελλάδα, αφού μέσα ήσουν εσύ και το Λονδίνο. Μας στοίχισε ο χορός, σα να ήταν  τρίωρη αμερικάνικη υπερπαραγωγή μιούζικαλ…
Αλλά για σένα χαλάλι σου.  Στο θέμα μας όμως Όλγα. Πως το κατάλαβες ρε θηρίο; Είδες κάτι στο μάτι του; Παρατήρησες κινήσεις ύποπτες; Έψαξες τα λογιστικά βιβλία; Πως είπες; Στο είπε ο νέος σου συνεργάτης; Ποιος; Ο Πουαρό, ο Σέρλοκ Χολμς, ο 007; Ο νέος γενικός γραμματέας;
Σώπα! Τέτοια ομάδα πάταξης του εγκλήματος χάνεστε εδώ πάντως. Να σας πάρουν στο CSI να πιάνετε τους κακούς. Εσύ κι ο «Μακ Τέιλορ», θα κάνατε αχτύπητο δίδυμο στη σειρά.  Η «Στέλλα» θα έσκαγε από το κακό της.
Όλγα, να σε ρωτήσω κάτι μεταξύ σοβαρού κι αστείου: Αν δεν ήταν ευσυνείδητη η υπάλληλος της Τράπεζας, να ξεκινήσει τις διαδικασίες, ξέρεις τι θα γίνονταν; Ίσως ήσουν καλεσμένη σε καμιά συγκέντρωση, απ αυτές που κάνουν οι κόλακες και τα σκουλήκια, να τρως γλυκά και να δέχεσαι ανόητα σαλιαρίσματα από το Βασιλάκο. Κι όχι μόνο επειδή είσαι όμορφη γυναίκα, αλλά κυρίως επειδή είσαι χαζή υπουργός. Με συγχωρείς για τη βρισιά, το «υπουργός». Αγκαλιά θα σουν, όπως όλο αυτό τον καιρό, με τους γενικούς γραμματείς, να λέτε πόσο καλά τα καταφέρνει ο αρχηγός και πόσο όμορφα πατάσσει τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή. Εσύ και όοολοι οι υπουργοί σωτήρες κι ανοιχτομάτηδες.


Χρωστάς λοιπόν ένα μπράβο στην υπάλληλο της Τράπεζας, που έκανε την αρχή. Που σας άνοιξε τα μάτια, αν δεχτούμε ότι κοιμόσασταν και δεν το ξέρατε. Αν και το θεωρώ πιθανό να τη μεταθέτουν την υπάλληλο, γιατί «χαλάει δουλειές». Σας έχω ικανούς και γι αυτό, έχετε κάνει τρις χειρότερα.
Κάτι τέτοιους συμβούλους, έχετε περίσσευμα στη νέα δημοπρασία. Τους κάνετε μαζική παραγωγή. Ένας φεύγει 100 έρχονται. 

Η ανικανότητα σου είναι παροιμιώδης. Η καλύτερη υπηρεσία στη χώρα, θα ήταν να πας στο σπίτι σου, αλλά φευ… Εδώ, μένει ο σαμαράς ο αρχηγός των αχρήστων και πιο άχρηστος απ όλους.
 Όσο για τον εισαγγελέα: Από πότε το ήξεραν και πότε έγιναν οι συλλήψεις; Ίσα – ίσα να περάσει το αυτόφωρο για κάποιους. Σύμπτωση, ή μάλλον ανθρωπισμός. Να μην περάσουν καλά Χριστούγεννα; Άντε, και του χρόνου πιο μεγάλη μπάζα.
Και μια τελευταία κουβέντα. Καλά, τι ακριβώς συμβούλευε εσένα και τον πρώην γενικό γραμματέα; Τις ακούγατε τις συμβουλές του, ε, τις ακούγατε; Φυσικά τις άκουγαν, γι αυτό τον πλήρωναν, χα- χα!


Κάτσε τώρα γαλάζιο γίδι και φάε το κουτόχορτο. Θαμπώσου κι απ τα πόδια, για να μην πω άλλο μέρος, της Όλγας, που φροντίζουν να μας δείχνουν αφειδώς τα κανάλια. Αλλά τι άλλο να δείξουν; Το έργο της; Πολύ καλά τα λέει η παροιμία: Όποιος δεν έχει μυαλό έχει πόδια…
Αλίμονο μας, αν τα γαλαζοαίματα λαγωνικά μείνουν κι αυτό το χρόνο…

tsak-giorgis.blogspot.gr

Το έθνος των κατσαπλιάδων απειλεί!Το έθνος των κατσαπλιάδων απειλεί!
Επωφελούμενο από την δειλία και την ηττοπάθεια της κυβέρνησης αχυρανθρώπων των Αθηνών, το έθνος των κατσαπλιάδων της Βαλκανικής, μετά τις αστήρικτες και καθ’ όλα εξοργιστικές αιτιάσεις περί ‘’αλβανικής Τσαμουριάς’’, προχωρούν σε νέο κύκλο απειλών. Τούτη τη φορά, στο στόχαστρό τους βρίσκεται ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, κ. Αναστάσιος.
Η αλβανική ‘’Ερυθρόμαυρη Συμμαχία’’, καταφέρεται κατά του Αρχιεπισκόπου, τον οποίο ευθέως απειλεί: ‘’Εφτασε, ο καιρός να πούμε στον Αναστάσιο Γιανουλλάτο "απομακρύνσου ειρηνικά από την Αλβανία". Κλείσε τα τελευταία χρόνια της ζωής σου όσο πιο μακριά από αυτή τη χώρα και το λαό, ο οποίος χάριν της αληθείας πρέπει να το πούμε, σε είδε ως ένα επικίνδυνο δοθιήνα, ο οποίος στο όνομα της θρησκείας και της αλβανικής ορθοδοξίας εργάστηκε για τα συμφέροντα του ελληνικού κράτους και της ελληνικής Εκκλησίας’’. Και συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο, σημειώνει: ‘’στην αντιαλβανική δραστηριότητα που συντελείται …(…) το σημαντικότερο ρόλο (…) διαδραμάτισε ο Αναστάσιος Γιαννουλάτος, ο καταληψίας ηγέτης της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλβανίας. Επί δύο δεκαετίες, αυτός εργάζεται για τα συμφέροντα της Ελλάδος, συνεχίζοντας πιστά το δρόμο του Κοσμά του Αιτωλού, ο οποίος πριν από 100 χρόνια και πάνω, αφιέρωσε τη ζωή του στον ελληνισμό της Ηπείρου, στο άνοιγμα των σχολείων και Εκκλησιών σε περιοχές ιστορικά γεμάτες από Αλβανούς’’. Κάλεσε τέλος τον Πρόεδρο της Αλβανίας, να αφαιρέσει από τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, την ανώτατη τιμητική διάκριση με την οποία είχε βραβευθεί προ τριών ετών, λόγω της προσφοράς του στην Εκκλησία και την αλβανική κοινωνία εν γένει.
Τί να πρωτοθαυμάσει κανείς σε αυτό το μνημείο αλβανικής θρασυδειλίας, ψεύδους και ιστορικής παραχάραξης; Βεβαίως όμως, δε θα μπορούσαμε να αναμένουμε κάτι διαφορετικό από έναν λαό, ο οποίος κομπάζει ως γύφτικο σκεπάρνι για τα… 100 έτη ιστορίας του. Ένα έθνος που δημιουργήθηκε από τους Ιταλούς και συντηρείται σήμερα από τον σιωνιστικό αμερικανικό παράγοντα. Φτάνει μονάχα να φταρνιστεί η Ελλάς, για να σιωπήσει το θρασύ στόμα και του τελευταίου στον κόσμο Αλβανού! Θα πρέπει να γνωρίζουν τα απομεινάρια της οθωμανικής αυτοκρατορίας, στην πανάρχαια Ελληνική Γη της Ιλλυρίας, πως σε αυτή εδώ τη Πατρίδα, πέραν των προδοτικών κομμάτων της Αριστεράς και Δεξιάς, υπάρχει ένα Κίνημα Ελλήνων Εθνικιστών, το οποίο θα αποκαταστήσει –εν καιρώ- την τάξη, εις ότι αφορά τους θρασύδειλους γείτονές του.
Να θυμίσουμε μόνον, ότι την τελευταία φορά που ο Ελληνικός Στρατός απελευθέρωσε την Ελληνική Βόρειο Ήπειρο (κατά τον ελληνοιταλικό πόλεμο του 1940), δε συνάντησε ΠΟΥΘΕΝΑ αλβανικό στρατό, παρά μόνον κάτι ατάκτους σκιπέριους κατσαπλιάδες, οι οποίοι σέρνονταν πίσω από τις ιταλικές μεραρχίες και οι οποίοι – οφείλουμε χάριν της ιστορικής αληθείας να το ομολογήσουμε- διακρίθηκαν ιδιαιτέρως στη φυγομαχία και τη φευγάλα! Εάν το θέλει η Θεά Τύχη να ξανασυναντηθούν οι δυο πλευρές στο μέλλον, σίγουρα εμείς θα φανούμε αντάξιοι των Προγόνων μας, μακάρι να μπορούσαν να ευχηθούν κι εκείνοι το ίδιο…

Και πάλι όλοι το κρύβουν: Ποιός θα πάει φυλακή ως συνένοχος στην απόκρυψη της λίστας Λαγκάρντ; Ο διπλωματικός υπάλληλος ή ο πολιτικός του προϊστάμενος;


Η αποκάλυψη της διαδικασίας με την οποία η Γαλλική πλευρά έδωσε την πρώτη λίστα στην Ελληνική διπλωματική αποστολή, είναι και το μεγαλύτερο σκάνδαλο που τεκμηριώνει την ύπαρξη σχεδίου. Ήταν προσχεδιασμένο η επίμαχη λίστα να έλθει στα χέρια του Παπακωνσταντίνου παράτυπα, με καταστρατήγηση όλων των διαδικασιών. Ενώ για όλες τις χώρες που ασχολήθηκαν οι λίστες χρησιμοποιήθηκαν θεσμικά και παρελήφθησαν δια της διπλωματικής οδού, μόνον στην περίπτωση της Ελλάδας έγινε η άθλια διαχείριση με αποτέλεσμα η λίστα να έλθει “μαύρη” και να καταλήξει στα χέρια του Παπακωνσταντίνου με τις γνωστες συνέπειες.

Άρα. Είτε ο διπλωματικός υπάλληλος έδρασε ως μέλος συμμορίας και δεν έβαλε την λίστα στον
διπλωματικό σάκο με τα τυπικά συνοδευτικά, όντας σε άμεση συνεννόηση με τον Παπακωνσταντίνου ή,
…ο διπλωματικός υπάλληλος έλαβε εντολή από τον πολιτικό του προϊστάμενο να πράξει έκνομα. Μόνο έτσι αθωώνεται από το βαρύτατο αδίκημα που έχει διαπράξει.
Ποιός είπαμε ότι ήταν υπουργός εξωτερικών τότε;

Ένταση και συλλήψεις παράνομων μικροπωλητών στην ΑΣΟΕΕΈνταση και συλλήψεις παράνομων μικροπωλητών στην ΑΣΟΕΕΕκτεταμένη επιχείρηση στην περιοχή γύρω από την ΑΣΟΕΕ, με στόχο την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου, πραγματοποιεί η αστυνομία, παρουσία εισαγγελέα. Προς στιγμήν επικράτησε ένταση, όταν κάποιοι απο τους μικροπωλητές, που είχαν στήσει τους πάγκους τους έξω από το πανεπιστήμιο, μπήκαν στον προαύλιο χώρο και άρχισαν να πετούν πέτρες εναντίον των αστυνομικών. Ο εισαγγελέας, με τη συγκατάθεση του αντιπρύτανη, έδωσε εντολή στις αστυνομικές δυνάμεις να μπουν μέσα στον προαύλιο χώρο της Σχολής, όπου και έκαναν 16 προσαγωγές αλλοδαπών. Παράλληλα, κατέσχεσαν τα προϊόντα που πουλούσαν.http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/

Aπαγορεύουν σε Αμερικανούς να υιοθετούν παιδιά από τη Ρωσία ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/12/a_28.html#ixzz2GL2Cch7FAπαγορεύουν σε Αμερικανούς να υιοθετούν παιδιά από τη Ρωσία
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εμφανίστηκε θετικός στο να υπογράψει σχετικό νόμο που απαγορεύει στους Αμερικανούς να υιοθετούν παιδιά από τη Ρωσία, ενώ δεσμεύτηκε και για τη λήψη μέτρων με τα οποία θα βελτιωθεί η πρόνοια για τα ορφανά παιδιά στη χώρα του, ιδιαίτερα για αυτά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.
«Δεν βλέπω να υπάρχει λόγος να μην τον υπογράψω, μολονότι πρέπει να κοιτάξω την τελική εκδοχή» αυτού του νόμου που υιοθετήθηκε από το ρωσικό κοινοβούλιο, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος σε συνάντηση στο Κρεμλίνο.
«Υπάρχουν αναμφιβόλως στον κόσμο μέρη όπου το επίπεδο ζωής είναι καλύτερο από το δικό μας, αλλά τι, θα στείλουμε εκεί όλα μας τα παιδιά; Μήπως να μετακομίσουμε κι εμείς;, πρόσθεσε και επικαλέστηκε το παράδειγμα του Ισραήλ, μιας χώρας η οποία αντιμετωπίζει γνωστά προβλήματα ασφάλειας».
«Και τι, οι Ισραηλινοί στέλνουν τα παιδιά τους κάπου;Εξακολουθούν να αγωνίζονται για την εθνική τους ταυτότητα. Το αντιμετωπίζουν», σημείωσε ο Πούτιν.
«Ένας σπουδαίος λαός, που αισθάνεται σημαντικός, συμπεριφέρεται λίγο διαφορετικά απέναντι στα θέματα αυτά», συνέχισε, αναφερόμενος στη Ρωσία.
«Θα πρέπει να υποστηρίξουμε τις πρωτοβουλίες που έχουν ως στόχο να κάνουμε τα πάντα εντός των ορίων της χώρας μας για να προσφέρουμε ένα αξιοπρεπές μέλλον σε όλα μας τα παιδιά, συμπεριλαμβανομένων αυτών που είναι ορφανά», σημείωσε.
«Προτίθεμαι όχι μόνον να επικυρώσω τον νόμο, αλλά και ένα διάταγμα για να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο βοηθάμε τα ορφανά ιδιαίτερα αυτά που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση λόγω της υγείας τους», κατέληξε ο Πούτιν.

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/12/a_28.html#ixzz2GL28DzEK

ΤΟΝ ΠΑΝΕ ΓΙΑ "ΜΑΧΑΙΡΙ" ΑΚΛΑΦΤΟ. ΔΙΕΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ Ο "ΠΟΠΑΥ". ΟΤΑΝ ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ ΟΛΟΙ ΣΦΥΡΙΖΑΝ ΣΑΝ ΤΙΣ ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ


papakonstantinou1
Εκτός ΠΑΣΟΚ ετέθη ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου επειδή αλλοίωσε τη λίστα Λαγκάρντ «όσον αφορά συγγενικά πρόσωπα του», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.
«Προκύπτει προφανές και τεράστιο ζήτημα ευθύνης του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, καθώς ήταν αυτός που χειρίστηκε το θέμα με τον χειρότερο δυνατό τρόπο και επιπλέον μετά από δυο χρόνια δήλωσε ότι έχασε το πρωτότυπο CD», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ και γνωστοποιείται ότι: «Είναι σαφές ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν ανήκει πλέον στο ΠΑΣΟΚ».
Το ΠΑΣΟΚ εμμέσως και χωρίς να τον κατονομάζει ενοχοποιεί τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη ότι διοχέτευσε τη λίστα Λαγκάρντ στο περιοδικό «HotDoc» με την ενθουσιώδη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.
Εις ό,τι αφορά την εμπλοκή του Ευάγγελου Βενιζέλου στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει:
«Όχι μόνο πέφτει στο κενό η επιχείρηση συκοφάντησης και στοχοποίησης του Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά οι εμπνευστές και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμη από το ΠΑΣΟΚ και τον Πρόεδρό του».
Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ με την οποία διαγράφεται ο Γ. Παπακωνσταντίνου:
«Είναι λυπηρό ότι σύμφωνα με την έρευνα της εισαγγελίας προκύπτουν σαφείς ενδείξεις ότι υπήρξε αλλοίωση της λίστας, όσον αφορά συγγενικά πρόσωπα του πρώην Υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Προκύπτει συνεπώς προφανές και τεράστιο ζήτημα ευθύνης του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, καθώς ήταν αυτός που χειρίστηκε το θέμα με τον χειρότερο δυνατό τρόπο και επιπλέον μετά από δυο χρόνια δήλωσε ότι έχασε το πρωτότυπο CD.
Είναι σαφές ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν ανήκει πλέον στο ΠΑΣΟΚ.
Το ΠΑΣΟΚ ζητεί να κινηθούν όλες εκείνες οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες που κατά το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής θα οδηγήσουν, με τον πιο πρόσφορο τρόπο, στην απόδοση όλων των ευθυνών.
Μετά τις εξελίξεις αυτές είναι εμφανές ότι όχι μόνο πέφτει στο κενό η επιχείρηση συκοφάντησης και στοχοποίησης του Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και ότι οι εμπνευστές και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμη από το ΠΑΣΟΚ και τον Πρόεδρό του.
Πρέπει ίσως να ξαναθυμίσουμε στο ΣΥΡΙΖΑ ότι η έρευνα αυτή κατέστη δυνατή μετά από την άμεση αντίδραση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ να θέσει στην διάθεση των αρχών το άτυπο αντίγραφο που είχε διατηρηθεί άθικτο στο γραφείο του, όταν άλλοι έλεγαν ότι έχασαν το πρωτότυπο CD και άλλοι ότι δεν διατήρησαν το υλικό στο αρχείο της αρμόδιας υπηρεσίας. Πρέπει επίσης να υπενθυμίσουμε - γιατί παραδόξως κάποιοι το λησμονούν αυτό - ότι το αντίγραφο αυτό προερχόταν από το ΣΔΟΕ που ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ως τότε υπουργό οικονομικών, δυο μήνες μετά την διαβίβαση του υλικού στο ΣΔΟΕ και μετά την αξιολόγηση του από αυτό.
Εκκρεμεί επίσης - το ερώτημα που αφορά την "πηγή" που ενώ δήλωσε στη Βουλή και τη δικαιοσύνη ότι δεν διαθέτει τη "λίστα" τη διοχέτευσε προς δημοσίευση σε συγκεκριμένο έντυπο με την ενθουσιώδη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά τους αρχαίους Έλληνες και οι Βυζαντινοί στην Αμερική πριν τον Κολόμβο; - Τι γνώριζε ο Πλούταρχος; - Ταξίδι ρουτίνας τελικά για τους Έλληνες!! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/12/blog-post_7482.html#ixzz2GL1qTz5G


Η ιστορία της ανακάλυψης της Αμερικής πρέπει να ξαναγραφτεί (ούτως η άλλως) αν ισχύει η παρακάτω είδηση: Μέσα στο δάσος Cockaponset στα νότια της πολιτείας Connnectikut των Η.Π.Α βρίσκεται η αρχαιότερη Χριστιανική Εκκλησία της Αμερικής, αριστοτεχνικά σκαλισμένη από πέτρα. Οι επιτόπιες επιγραφές αποδυκνείουν την ύπαρξη της εδώ και 1500 χρόνια από σήμερα, κατασκευασμένη από Ορθόδοξους Χριστιανούς μοναχούς του Βυζαντίου! 

Στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχουν πολλά ελληνικά κύπελλα (σε σχήμα μικρής κούπας) πλαισιωμένα με καθαρά χριστιανικά σύμβολα η μονογράμματα του Χριστού, με βαπτιστήρια, κηροπήγια. Υπάρχουν επίσης ένας δεσποτικός θρόνος (ή επισκοπική καθέδρα) και ένα Ιερό Βήμα. Παρόμοια κομψοτεχνήματα βρέθηκαν σε μια όαση του Μαρόκο, στη βόρεια Αφρική. 

Ο ερευνητής Frederick J.Pohl μελετώντας τις επιγραφές τοποθέτησε την άφιξη των μοναχών στη βόρεια Αμερική γύρω στα 480μ.Χ. σε μια εποχή μεγάλων ανακατατάξεων στη βόρεια Αφρική. Μέχρι το 430μ.Χ. πολλοί επίσκοποι λειτουργούσαν στη βόρεια Αφρική (κυρίως Τυνησία και Καρχηδόνα), όπου μέχρι σήμερα διασώζονται ερείπια ναών. Εκείνη την εποχή ξεκίνησαν οι διωγμοί των Χριστιανών από τους Αρειανιστές. Επίσης οι μοναχοί σε εκείνες τις περιοχές είχαν έρθει σε ευθεία σύγκρουση με τους μονάρχες που κυβερνούσαν τη βόρεια Αφρική, με αποτέλεσμα να 
καταδιωχθούν, κυρίως, στην έρημο και στα βουνά της Ανατολικής Λιβύης. Από εκεί διέφυγαν με πλοία στην σημερινή βόρεια Αμερική. Τα ευρήματα που καταγράφηκαν στην Χριστιανική Εκκλησία ήταν τα εξής: 

1) Χειρόγραφο ενός μοναχού που επέστρεψε στην βόρεια Αφρική το 534μ.Χ. μετά την ήττα των βαρβάρων μοναρχών από τον Ιουστινιανό. Στο χειρόγραφο γίνεται λόγος για την βορειοδυτική πορεία των μοναχών μόλις απέπλευσαν από το Μαρόκο.

2) Βρέθηκαν 96 σκαλίσματα με το μονόγραμμα του Χριστού και της Παναγίας μερικά από τα οποία έχουν σχήμα ψαριού με γράμματα ΙΧΘΥΣ(Χριστός Θεού Υιός Σωτήρ).

3) Ένα κηροπήγιο με 14 τρύπες με χαραγμένα επάνω του τα βυζαντινά γράμματα IC. Ανάμεσα στα δύο γράμματα είναι σκαλισμένο ένα βυζαντινό σύμπλεγμα. Η βάση του κηροπήγιου είναι μία μικροκολώνα σε ελληνικό δωρικό ρυθμό!!

4) Ένα άλλο σχέδιο από κύπελλο φέρει τα βυζαντινά γράμματα ΜΡ που αναφέρεται στη λέξη μητέρα (δηλαδή στη Θεοτόκο Μαρία).

5) Βρέθηκαν δύο εξαιρετικά βαπτιστήρια: ένα ορθογώνιο και ένα σε σχήμα φλόγας (σύμβολο του Αγίου Πνεύματος που λαμβάνεται στο βάπτισμα) με 9 τρύπες για κεριά (Οι 8 συμβολίζουν τις 8 ημέρες μετά την Σταύρωση και η 9η συμβολίζει την πασχαλινή λαμπάδα,σύμβολο του Χριστού και της Ανάστασης).

6) Υπάρχουν επίσης αναπαραστάσεις με νερά και ψάρια που ξεχύνονται στον Ωκεανό, σύμβολα των νεο-βαπτισθέντων Χριστιανών, γνωστών ως "μικρών ψαριών" που αναδύονται από τα νερά της αιωνίου ζωής μετά την Βάπτιση.

7) Τέλος, βρέθηκε ένας σκαλιστός θρόνος δίπλα στο βαπτιστήριο.


Παραθέτω και ένα "περίεργο" απόσπασμα του Πλούταρχου από το έργο "Περί του εμφαινομένου προσώπου τω κύκλω της σελήνης", για περαιτέρω προβληματισμό: 


"'Ὠγυγίη τις νῆσος ἀπόπροθεν εἰν ἁλὶ κεῖται',
δρόμον ἡμερῶν πέντε Βρεττανίας ἀπέχουσα πλέοντι πρὸς
ἑσπέραν. ἕτεραι δὲ τρεῖς ἴσον ἐκείνης ἀφεστῶσαι καὶ
ἀλλήλων πρόκεινται μάλιστα κατὰ δυσμὰς ἡλίου θερινάς.
ὧν ἐν μιᾷ τὸν Κρόνον οἱ βάρβαροι καθεῖρχθαι 
μυθολογοῦσιν ὑπὸ τοῦ Διός, τὸν δ' ὡς υἱὸν ἔχοντα φρουρὸν
τῶν τε νήσων ἐκείνων καὶ τῆς θαλάττης, ἣν Κρόνιον 
πέλαγος ὀνομάζουσι, παρακατῳκίσθαι. τὴν δὲ μεγάλην
ἤπειρον, ὑφ' ἧς ἡ μεγάλη περιέχεται κύκλῳ θάλαττα,
τῶν μὲν ἄλλων ἔλαττον ἀπέχει<ν>, τῆς δ' Ὠγυγίας περὶ
πεντακισχιλίους σταδίους κωπήρεσι πλοίοις κομιζομένῳ.
(βραδύπορον γὰρ εἶναι καὶ πηλῶδες ὑπὸ πλήθους 
ῥευμάτων τὸ πέλαγος. τὰ δὲ ῥεύματα τὴν μεγάλην ἐξιέναι γῆν
καὶ γίνεσθαι προχώσεις ἀπ' αὐτῶν καὶ βαρεῖαν εἶναι καὶ
γεώδη τὴν θάλατταν, ἧ καὶ πεπηγέναι δόξαν ἔσχε). τῆς
δ' ἠπείρου τὰ πρὸς τῇ θαλάττῃ κατοικεῖν Ἕλληνας περὶ
κόλπον οὐκ ἐλάττονα τῆς Μαιώτιδος, οὗ τὸ στόμα τῷ
στόματι τοῦ Κασπίου πελάγους μάλιστα κατ' εὐθεῖαν
κεῖσθαι. καλεῖν δὲ καὶ νομίζειν ἐκείνους ἠπειρώτας μὲν
αὑτοὺς <νησιώτας δὲ τοὺς> ταύτην τὴν γῆν κατοικοῦντας,
ὡς καὶ κύκλῳ περίῤῥυτον οὖσαν ὑπὸ τῆς θαλάσσης. οἴεσθαι
δὲ τοῖς Κρόνου λαοῖς ἀναμιχθέντας ὕστερον τοὺς μεθ'
Ἡρακλέους παραγενομένους καὶ ὑπολειφθέντας ἤδη 
σβεννύμενον τὸ Ἑλληνικὸν ἐκεῖ καὶ κρατούμενον γλώττῃ τε
βαρβαρικῇ καὶ νόμοις καὶ διαίταις οἷον ἀναζωπυρῆσαι
πάλιν ἰσχυρὸν καὶ πολὺ γενόμενον. διὸ τιμὰς ἔχειν 
πρώτας τὸν Ἡρακλέα, δευτέρας δὲ τὸν Κρόνον." 


ΠΗΓΗ

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΤΙΣ ΞΑΔΕΡΦΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ MΠΑΤΖΑΝΑΚΙΑ ΤΟΥ "ΓΛΥΤΩΣΕ" Ο ΠΟΠΑΥ ΜΕ ΤΙΣ ΧΑΜΕΝΕΣ ΛΙΣΤΕΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ. ΣΥΝΩΜΟΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕΙΟΔΟΤΗΣ ΑΠΟ ΚΟΥΝΙΑ


 papako-geloios
Την εξαδέλφη του Ελένη, κόρη του προδικτατορικού στελέχους της Ενωσης Κέντρου και μετέπειτα υπουργού Εξωτερικών των κυβερνήσεων Μητσοτάκη, Μιχάλη Παπακωνσταντίνου(συνεργάτη και συνομολογήτη των Γερμανών της Κατοχής) και των συζύγων τόσο της ίδιας όσο και της αδελφής της Μαρίνας, Συμεών Σικιαρίδη και Ανδρέα Ρόσονη οι οποίοι φέρονται να σχετίζονται με τραπεζικό λογαριασμό ύψους 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων στο ελβετικό παράρτημα της HSBC, εξαίρεσ εμ εάθλιες μεθοδεύσεις από τις χαμένες λίστες Λαγκάρν ο πρώην υπουργός Οικονομικών.
Σύμφωνα με το δικαστικό ρεπορταζ  τα συγκεκριμένα πρόσωπα φέρεται να αφαιρέθηκαν όταν έφτασε η λίστα στην Ελλάδα και εξ΄ αυτού του λόγου ως πρώτος ύποπτος φέρεται ο κ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος όχι μόνον παρέλαβε τη λίστα αλλά ταυτοχρόνως δεν την πρωτοκόλλησε ποτέ στο υπουργείο και δεν την έστειλε ποτέ επισήμως στο ΣΔΟΕ για πλήρη και αναλυτικό έλεγχο.
Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες για έναν κύριο που ανέκαθεν είχαμε ραμματα για τη γούνα του.http://makeleio.gr

Έχεις Τζάκι και ζεις στην Αθήνα; Πρέπει να ντρέπεσαι! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/12/blog-post_6753.html#ixzz2GL1Timd1


Μετά την Θεσσαλονίκη, ήρθε η σειρά της Αθήνας για "επίθεση" από τα "πράσινα" παπαγαλάκια της "Ατζέντα 21" για να μας πούν χρονιάρες μέρες (και ενώ λείπει η μισή και παραπάνω Αθήνα στην επαρχία) ότι τα τζάκια που ανάψανε χθές βράδυ (26/12) στο λεκανοπέδιο είναι ρυπογόνα και ντροπή για τον πολιτισμό μας και την οικονομία μας επειδή το φορολογικό σύστημα δεν επιτρέπει την χρήση πετρελαίου και έτσι θα πάθουμε ασφυξία από τα τζάκια μας!

Έτσι λοιπόν ***κατασκεύασαν*** την παραπάνω φωτογραφία, τροφή προπαγάνδας για το αγελαίο πλήθος και έχουν μάλιστα απαίτηση να αναπαραχθεί στα κοινωνικά δίκτυα το ανθελληνικό και απάνθρωπο αυτό μήνυμα που φυσικά και αποσκοπεί στην δημιουργία "φιλικής" συνείδησης του ταλαιπωρημένου και "μαστουρομένου" λαού από τα διάφορα ναρκωτικά της Ν.Τ.Π, για το επόμενο "πακέτο" μέτρων που θα απαγορεύσει τελικά και τη χρήση τζακιών (σε πρώτη φάση τα μη ενεργειακά) και θα κάνει την ζωή μας ακόμα πιο δύσκολη και παγωμένη.

Θα παρακαλούσαμε λοιπόν αντί να αναπαράξετε την προπαγάνδα, να αναπαράξετε μηνύματα σαν και αυτό εδώ, μήπως και αρχίσει κανείς και ξυπνάει σιγά-σιγά από τον λίθαργο και αρπάξει κάνα (καυσό)ξυλο στο χέρι και....

Τέλος, θα θέλαμε να δώσουμε και ένα μήνυμα σε όλους αυτούς τους "προστάτες", ότι μετά τους πολιτικούς θα έρθει και η σειρά τους! Που θα πάει, θα ξυπνήσουμε, δεν θα ξυπνήσουμε; Και αν δεν το κάνουμε εμέις, είπαμε θα το κάνουν οι πεταλούδες στην Κίνα!

Ο ΑΦΥΠΝΙΣΤΗΣ
πηγη

ΛΥΠΗΣΟΥ ΜΑΣ ΘΕΕ ΜΟΥΛυπήσου μας Θεέ μουΑναρτήθηκε στο antiparakmi.blogspot.com


Αρνηθήκαμε την εικόνα Σου στον καθρέφτη της ψυχής μας και φτιασιδώνουμε τη δική μας μπροστά σε καθρέφτες κομμωτηρίων, ινστιτούτων αισθητικής και γυμναστηρίων επιδιώκοντας την ομοίωση με εφήμερα και αναλώσιμα είδωλα τα οποία προσκυνούμε αντί για Σένα.

Λυπήσου τα παιδιά μας που στα σχολεία μαθαίνουν για το προπατορικό αμάρτημα, αλλά στα σπίτια και μπροστά στα χαζοκούτια εκπαιδεύονται πώς να το επαναλαμβάνουν.

Λυπήσου μας Θεέ μου. Εμάς που με μεγάλη ευκολία ξεχάσαμε τι σημαίνει «Τετάρτη και Παρασκευή». Στα σπίτια μας νηστεύουμε το λάδι μόνο στα καντήλια που μένουν σβηστά.

Το θυμίαμα μας πέφτει βαρύ, σε αντίθεση με κάθε λογής αρρενωπά ή θηλυκά αρώματα και αποσμητικά χώρου. Αντικαταστήσαμε καθημερινές ευλαβικές συνήθειες αιώνων με τον ξενόφερτο τρόπο ζωής και τις «μόδες» που αλλάζουν κάθε τόσο προς όφελος των κερδοσκόπων.

Ντρεπόμαστε να φοράμε και να κάνουμε το Σταυρό μας, ενώ άνετα κυκλοφορούμε στον κόσμο φορτωμένοι με κάθε λογής χαϊμαλιά, σύμβολα και τατουάζ που 
φανερώνουν τις προτιμήσεις μας – καλλιτεχνικές, αθλητικές, σεξουαλικές και άλλες.

Χορεύουμε αδιάκριτα σε πίστες, παραλίες, γλέντια και «γιορτές» και δε βρίσκουμε χρόνο να μάθουμε τα πνευματικά βήματα για το χορό των Αγγέλων και των Αγίων που μας περιμένουν (λυπημένοι σε κάθε μας πτώση) για το μελλοντικό μας ουράνιο πανηγύρι.

Λυπήσου μας Θεέ μου, Γιατί μας έδωσες την Αγάπη κι εμείς την κάναμε reality. Μας δίδαξες την Ανοχή και τη Συγγνώμη αλλά εμείς εξακολουθούμε να μη σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας.

Αγόμεθα και φερόμεθα ως πρόβατα επί σφαγή στη λεωφόρο μιας ιδεατής πραγματικότητας, αρνούμενοι το μονοπάτι που οδηγεί στην αυλή Σου, καλέ ποιμένα. Κι ας ξέρουμε ότι Εσύ μας περιμένεις πάντοτε με την πατρική Σου αγκαλιά ανοιχτή και έτοιμη να δεχθεί το πληγωμένο από την αποστασία σώμα και πνεύμα μας.

«Εως δύο δεκαετίες» για να συνέλθει η Ελλάδα από την κρίση, λέει ο επικεφαλής της ΕΤΕπ ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/12/blog-post_28.html#ixzz2GL18Fa3n

Ο πρόεδρος της ΕΤΕπ Βέρνερ Χόγερ


Ο πρόεδρος της ΕΤΕπ Βέρνερ ΧόγερΤην εκτίμηση ότι θα χρειαστούν μία με δύο δεκαετίες για να ξεπεράσει η Ελλάδα τις συνέπειες της κρίσης εκφράζει ο ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας 

Επενδύσεων (ΕΤΕπ) Βέρνερ Χόγερ σε συνέντευξή στην Berliner Zeitung που δημοσιεύεται την Πέμπτη. 

«Η διαδικαδία θα χρειαστεί μία με δύο δεκαετίες» ανέφερε ο Χόγερ. Ο ίδιος επέκρινε επίσης ως άτολμες τις μέχρι τώρα κινήσεις των ευρωπαϊκών ηγεσιών στην αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους.


Ο Χόγερ επικρίνει τους Ευρωπαίους πολιτικούς για έλλειψη θάρρους κατά την τελευταία Σύνοδο, υποστηρίζοντας ότι απέτυχαν να οδηγήσουν την Ευρώπη μπροστά. 

«Εχουμε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι μας εξασφάλισε χρόνο με το προγράμμα αγοράς ομολόγων, στη δευτερογενή αγορά, το οποίο οι πολιτικοί πρέπει τώρα να χρησιμοποιήσουν» τόνισε ο επικεφαλής της ΕΤΕπ.

πηγη

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/12/blog-post_28.html#ixzz2GL13thZU

Νέα Τάξη Πραγμάτων και ο έλεγχος του νου

Νέα Τάξη Πραγμάτων και ο έλεγχος του νου

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΙ

11907527
Προκλητική ανακοίνωση κατά του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου, με την οποία τον καλούν να φύγει από τη χώρα (είναι προφανής η απειλή αν δεν το πράξει…), εξέδωσαν οι Αλβανοί σοβινιστές της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας» (πολλοί υποστηρίζουν πως πρόκειται στην ουσία για παρακρατική οργάνωση, το μακρύ χέρι του αλβανικού κράτους, κατά τα πρότυπα των «Γκρίζων Λύκων» της Τουρκίας):
«Έφτασε, ο καιρός να πούμε στον Αναστάσιο Γιανουλλάτο “απομακρύνσου ειρηνικά από την Αλβανία”. Κλείσε τα τελευταία χρόνια της ζωής σου όσο πιο μακριά από αυτή τη χώρα και το λαό, ο οποίος χάριν της αληθείας πρέπει να το πούμε, σε είδε ως ένα επικίνδυνο δοθιήνα, ο οποίος στο όνομα της θρησκείας και της αλβανικής ορθοδοξίας εργάστηκε για τα συμφέροντα του ελληνικού κράτους και της ελληνικής Εκκλησίας. Βλέποντας και συγκρίνοντας το τι έκαναν οι σημερινοί ιθύνοντες της Ορθοδόξου Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας, δηλώνουν προς τον Πρόεδρο της Αλβανίας Μπουγιάρ Νισάνη, ειδικά τα τελευταία έτη, στη μνήμη μας έρχονται τα ντροπιαστικά γεγονότα που συνέβησαν στην Κλεισούρα, Βουλιαράτες, Χιμάρα, Βοβοστίτσα, Κοσίνα κ.λ.π.. Σ’ όλα αυτά τα γεγονότα δυστυχώς ήταν εμφανές το χέρι των Ελλήνων ηγετών της σημερινής Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας. Με την πολιτική, προσθέτουν, που έχουν ακολουθήσει οι ηγέτες της, εύκολα κατανοείται, η στήριξη που παρείχαν στην πολιτική του ελληνικού κράτους, όπως και των εδαφικών διεκδικήσεων κατά της Αλβανίας. Στην αντιαλβανική δραστηριότητα που συντελείται το σημαντικότερο ρόλο διαδραμάτισε ο Αναστάσιος Γιαννουλάτος, ο καταληψίας ηγέτης της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλβανίας. Επί δύο δεκαετίες, αυτός εργάζεται, ισχυρίζονται, για τα συμφέροντα της Ελλάδος, συνεχίζοντας πιστά το δρόμο του Κοσμά του Αιτωλού, ο οποίος πριν από 100 χρόνια και πάνω, αφιέρωσε τη ζωή του στον ελληνισμό της Ηπείρου, στο άνοιγμα των σχολείων και Εκκλησιών σε περιοχές ιστορικά γεμάτες από Αλβανούς».
Και βέβαια, οι Τουρκαλβανοί βρίσκουν και τα κάνουν, εφόσον έχουν να κάνουν με Αντωνάκηδες (Σαμαράδες) και Δημητράκηδες (Αβραμόπουλους). Αν υπήρχε εθνική ηγεσία στην Ελλάδα κι έστελνε «πακέτο» μερικές χιλιάδες Αλβανών λαθρομεταναστών πίσω στην πατρίδα τους (που με τα εμβάσματά τους –πολλά εκ των οποίων είναι προϊόντα εγκλήματος- συντηρούν την οικονομία της Αλβανίας), θα βλέπαμε αν θα κουνιόνταν οι Τουρκαλβανοί!

 Οι κάδοι robo-έχουν μια συσκευή ανάγνωσης RFID. Η Ολλανδία εξαπολύει τους ευφυής κάδους που απαιτούν την ταυτότητα πριν να δεχτούν σκουπίδια, και αφήνουν το φορτηγό να ξέρει πότε πρέπει να εκκενωθούν, δείχνοντας προς την ημέρα που όλοι θα πρέπει να πληρώσουμε για τα πράγματα που πετάμε.

Συνολικά 6.000 έξυπνα δοχεία έχουν αναπτυχθεί σε όλη την Ολλανδία, η περιβαλλοντική διαχείριση των πόρων δεξαμενών έχει υπολογίσει ότι ακριβώς μια από τις σχετικές πόλεις (Γκρόνινγκεν) σώθηκε £72,000 κατά το πρώτο έτος της ανάπτυξής της, καθώς και τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα κατά 18 τοις εκατό , αν και το Συμβούλιο φαίνεται να ενδιαφέρεται περισσότερο στη μείωση των κλοπών των κάδων.

Οι κάδοι robo-έχουν μια συσκευή ανάγνωσης RFID στο καπάκι, και θα ανοίξει μόνο όταν παρουσιάζεται κάποια ταυτότητα. Η ποσότητα σκουπιδιών χρησιμοποιείται έπειτα για να υπολογίσει το λογαριασμό του πελάτη, αλλά τα πράγματα που πηγαίνουν στο σωρό ανακύκλωσης είναι ελεύθερα - έτσι το σχέδιο οδηγεί στην ανακύκλωση. Τα δοχεία ξέρουν επίσης πόσα σκουπίδια έχουν πεταχτεί, έτσι χρησιμοποιούν το ενσωματωμένο τηλέφωνό τους για να καλέσουν επάνω ένα φορτηγό πέρα από το δίκτυο GPRS της Vodafone όταν είναι πλήρη.
Η Vodafone και η διαχείριση των αποβλήτων που εφάρμοσαν το σύστημα, δίνουν έμφαση στην αποταμίευση άνθρακα και τα πράσινα πιστοποιητικά, αλλά το συμβούλιο ενδιαφέρεται για τη μειωμένη κλοπή, και τη δυνατότητα να αποφύγει στα κενά ανεπίσημα δοχεία που πολλαπλασιάζονταν σε ολόκληρη την πόλη.

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/12/blog-post_2864.html#ixzz2GL0p8mky

ΕΚΤΟΣ ΠΑΣΟΚ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΕΘΕΙ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ;

PAPAKONSTADINOU
Τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου και συγγενικά του πρόσωπα έκρυβε η παλιά λίστα Λαγκάρντ και τα οποία «ανακαλύφθηκαν» στη νέα λίστα που παραδόθηκε προ ημερών από την Γαλλία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη νέα λίστα περιλαμβάνονται τέσσερα νέα πρόσωπα, τα οποία είναι συγγενείς του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ.
Πρόκειται για τις δύο ξαδέλφες του κ. Παπακωνσταντίνου, Μαρίνα και Ελένη, οι οποίες είναι κόρες του αποβιώσαντος πρώην υπουργού Εξωτερικών επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, Μιχάλη Παπακωνσταντίνου, καθώς και οι σύζυγοι αυτών.
“Είναι προφανές ότι κάποιος έβαλε χέρι στην πρώτη λίστα”, έλεγε ανώτατη δικαστική πηγή.
Το όνομα του κ. Παπακωνσταντίνου προέκυψε από τη διασταύρωση των στοιχείων του φορολογικού προφίλ των τεσσάρων νέων προσώπων που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ.
Στα πρόσωπα αυτά φέρεται να ανήκουν δύο λογαριασμοί, εκ των οποίων ο ένας – που είναι μέχρι και σήμερα ανοιχτός – έχει καταθέσεις ύψους 1.222.000 δολαρίων.
Ο άλλος λογαριασμός είναι κλειστός.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Γάλλοι επιβεβαίωσαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές ότι αυτή τη λίστα είχαν παραδώσει και τότε στον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Δηλαδή είναι σαφέστατο ότι υπήρξαν εσκεμμένες αλλοιώσεις στη λίστα.

Γερμανίδα στέλνει στο Διεθνές ποινικό δικαστήριο, Μέρκελ & Λαγκάρντ, για την ανθρωπιστική καταστροφή στην Ελλάδα! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/12/blog-post_2784.html#ixzz2GL0Thg9uPost image for Γερμανίδα στέλνει στο Διεθνές ποινικό δικαστήριο, Μέρκελ & Λαγκάρντ, για την ανθρωπιστική καταστροφή στην Ελλάδα
Κανένας Έλληνας πατριώτης δεν θα στείλει την Μέρκελ και την Λαγκάρντ στο εδώλιο για την σφαγή που κάνουν στη χώρα μας; ΟΥΤΕ τους "Έλληνες" μνημονιακούς για εσχάτη προδοσία και την δολοφονία χιλιάδων Ελλήνων; Στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης προσέφυγε γερμανίδα δικηγόρος και ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για τη λιτότητα που επιβάλλεται κατά της Ελλάδας. Στην προσφυγή της η Sarah Luzia Hassel  (φωτό) κατηγορεί τους αρχηγούς των κυβερνήσεων και των διεθνών... χρηματοπιστωτικών οργάνων που είναι αρμόδια για τη λιτότητα στην Ελλάδα, για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Χρησιμοποιώντας το άρθρο 7 του Καταστατικού της Ρώμης, η γερμανίδα δικηγόρος κατηγορεί αυτούς που επέβαλλαν τη λιτότητα για την κατάρρευση του συστήματος υγείας στην Ελλάδα και για τα περιστατικά ασιτίας.
Οι κατηγορούμενοι είναι:
Κριστίν Λαγκάρντ (Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ΔΝΤ)
Jose Manuel Barroso (Πρόεδρος της Κομισιόν)
Herman van Rompuy (Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου)
Angela Merkel (καγκελάριος της Γερμανίας)
Στην προσφυγή η Hassel ισχυρίζεται ότι το πρόγραμμα λιτότητας έχει προκαλέσει ανθρωπιστική κρίση. Καθώς οι Έλληνες δεν έχουν πρόσβαση σε ζωτικής σημασίας φάρμακα και στην υγειονομική περίθαλψη, υφίστανται μια μαζική μείωση στην παροχή υπηρεσιών υγείας, ενώ ζουν από συνθήκες μαζικής ανεργίας. Το κατηγορητήριο της δικηγόρου βασίζεται σε στατιστικά στοιχεία και αναφορές των μέσων ενημέρωσης, και δείχνει ότι
ακόμη και πριν από την επιβολή της λιτότητας το 2009 – πολλοί Έλληνες
ζούσαν κάτω από το όριο της φτώχειας. Έτσι, υποστηρίζει ότι η λιτότητα έκανε μια ήδη κακή κατάσταση, πολύ πιο σοβαρή με τη μείωση των δικαιωμάτων, της ευημερίας και της απασχόλησης.
Από νομική άποψη, έγκλημα κατά της ανθρωπότητας υπάρχει αν κάποιος επιτίθεται σκόπιμα σε έναν πληθυσμό με πράξεις, γνωρίζοντας τι πρόκειται να συμβεί. Αυτός είναι ο λόγος που η γερμανίδα δικηγόρος επικεντρώνεται στην άρση της παροχής υπηρεσιών υγείας, και τις επιπτώσεις των μέτρων της Τρόικα σε φάρμακα και τρόφιμα, αφού τόσο η
υγειονομική περίθαλψη, όσο και το καθολικό δικαίωμα στην τροφή προστατεύονται από άρθρα των Ηνωμένων Εθνών. Η Hassel υποστηρίζει ακόμη, ότι η πολιτική της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας είναι ένα προπέτασμα καπνού, ώστε να εξαπατηθεί ο κόσμος σχετικά με την ανθρώπινη καταστροφή που προκαλούν τα μέτρα.
Αναφέρει επίσης ότι η Ελλάδα είναι απλώς ένα πειραματόζωο για να διαπιστωθεί πόσο μπορεί να αντέξει ένα κράτος τη λιτότητα με τελικό στόχο τη διάλυση της δημόσιας διοίκησης και τις ιδιωτικοποιήσεις.
Ισχυρίζεται ότι από αυτή την τακτική κινδυνεύει με διάλυση η Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν και οικονομικές δυνάμεις, τόσο σε πολιτικό όσο και σε χρηματοπιστωτικό επίπεδο, ιδίως η Goldman Sachs, η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ και η Deutsche Bank .

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

POREIA-XA
Ειδικό αφιέρωμα στη δυναμική των εθνικιστικών κινημάτων στην Ευρώπη, κάνει η βελγική εφημερίδα «La Libre Belgique», αναφερόμενη πρώτα-πρώτα στο κίνημα των Ελλήνων εθνικιστών, χωρίς βεβαίως να αποφεύγει τις… συνήθεις ταμπέλες: «Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα για την άνοδο του εθνικισμού είναι η εκλογική νίκη της Χρυσής Αυγής, που είναι ένα κόμμα που εμπνέεται από τον νεοναζισμό. Εκμεταλλευόμενο την οικονομική και κοινωνική κρίση στην οποία έχει βυθιστεί η Ελλάδα, κατάφερε να κερδίσει 18 βουλευτικές έδρες στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Πρόκειται για ένα αντισυστημικό κόμμα τα μέλη του οποίου λειτουργούν ως πολιτοφυλακή και έχουν κυριολεκτικά κηρύξει τον πόλεμο στους μετανάστες».

Μετά την εξαφάνιση των εισοδημάτων έρχονται οι καταθέσεις και τελικά τα ακίνητά μας. ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/12/blog-post_2362.html#ixzz2GL0A7wbe

Ν!
Ο κόσμος έχει στεγνώσει από ρευστό. Εκτός από τις αναγκαίες και πιεστικές αγορές συγκεκριμένων προϊόντων και υπηρεσιών, τίποτε άλλο δεν κινείται για τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Για να πληρωθούν οι όλο και πιο πολύ αυξανόμενοι (όσο δεν αντιδρά ο λαός) φόροι και τέλη, ο κόσμος οδηγείται στο να…
κάνει ήδη αναλήψεις από τα όποια χρήματα έχει ακόμα στις τράπεζες.
Μετά την σκληρή εσωτερική υποτίμηση και την έλλειψη ρευστότητας, που οδήγησαν στο φαύλο κύκλο της ύφεσης, τώρα περάσαμε στη μείωση των καταθέσεων στους τραπεζικούς λογαριασμούς για την πληρωμή φόρων και για επιβίωση. Όσο ακόμα οι Έλληνες έχουν κατατεθειμένα χρήματα, τόσο τρόϊκα και ελληνικό Δημόσιο δεν πρόκειται να ησυχάσουν. Μάλιστα η τρόϊκα πρότεινε τώρα να κατάσχονται απευθείας, εντελώς φασιστικά, οι τραπεζικές καταθέσεις των Ελλήνων που θα τύχει να μην μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους φόρους, χωρίς καν το δικαίωμα να ακουστούν πρώτα.
Αναρωτιόμαστε αν οι υπεύθυνοι έχουν υπολογίσει ότι με τέτοιες ολοκληρωτικές τακτικές, ενδέχεται να οδηγήσουν σε νέα φυγάδευση από τη χώρα χρημάτων που είναι νόμιμα σε καταθέσεις. Εκείνοι όμως που έχουν μικροποσά και δεν μπορούν ή δεν θέλουν να φυγαδεύσουν τα χρήματά τους τι θα απογίνουν; Προφανώς, είτε θα κατασχεθούν, είτε θα τα καταβάλουν όλα στους υπέρογκους και αντισυνταγματικούς φόρους, αλλά και για την αναγκαία επιβίωσή τους, μέχρι την εξάντληση των καταθέσεων και την πλήρη εξαθλίωση.
Και που πηγαίνουν όλοι αυτοί οι φόροι; Πηγαίνουν στον «Ειδικό Λογαριασμό» που ελέγχουν οι δανειστές και από τον οποίο εξοφλούνται πρώτα οι ίδιοι. Οι δανειστές όμως, μαζί με το ελληνικό πολιτικό σύστημα είναι εκείνοι που χρέωσαν τον ελληνικό λαό, προκειμένου να ανακεφαλαιοποιήσουν τις τράπεζες. Επομένως εμμέσως πλην σαφώς, όταν γίνεται μια ανάληψη για να πληρωθεί ο φόρος, στην ουσία και με την μεσολάβηση του κρατικού καταναγκασμού, οι καταθέσεις μας, μέσω του κύκλου αυτού, πηγαίνουν κατά ένα μέρος στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών!!!
Μετά το τέλος των όποιων καταθέσεων (όπως είχαμε προβλέψει ήδη από το 2010), αναγκαστικά θα περάσουμε στις κατασχέσεις ή στο ξεπούλημα έναντι ευτελούς τιμήματος των ακινήτων μας που φτιάξαμε με τόσους κόπους και όνειρα, καθόσον η ιδιοκτησία στην Ελλάδα, ως ατομικό δικαίωμα, έχει στην ουσία καταργηθεί από το ίδιο το Σύνταγμα που μετέτρεψε τους Έλληνες σε κατόχους ακινήτων και όχι σε ιδιοκτήτες.
Τα χειρότερα λοιπόν δεν τα έχουμε δει ακόμα.
Είπαμε, η κρίση γεννά ευκαιρίες, αλλά για ποιους; Αυτό θα πρέπει να το απαντήσει ο ίδιος ο λαός, εφόσον καταφέρει να σηκωθεί από τον καναπέ που τον έχουν καθηλώσει, πριν εξαθλιωθεί εντελώς.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...