Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

ΠΟΙΟΣ ΔΙΟΙΚΕΙ ΤΟ ΤΕΑΠΑΣΑ; ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ε.ΑΣ.Υ.Α.Ποιός διοικεί το ΤΕΑΠΑΣΑ;Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.dynami-an.gr


Αθήνα 26/2/2012

Προς τον Πρόεδρο του  Δ.Σ  ΤΕΑΠΑΣΑ

Πέρασε σχεδόν  ένας χρόνος από την ψήφιση του  Ν.4052/2012  και συγκεκριμένα  του άρθρου 138 του Ν. 4052/2012 που δίνει την δυνατότητα  στους ασφαλισμένους στα Ταμεία της πρώην Αστυνομίας Πόλεων και της Πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής, τα οποία χορηγούν εφάπαξ βοηθήματα, να αναγνωρίσουν ως χρόνο ασφάλισης στα προαναφερόμενα Ταμεία κάθε πραγματικό χρόνο παροχής ενεργούς υπηρεσίας στο Σώμα της ΕΛ.ΑΣ. με την καταβολή των προβλεπόμενων κάθε φορά ασφαλιστικών εισφορών.   

Πριν μία εβδομάδα  πληροφορήθηκα από  συνάδελφο ότι το ταμείο δεν δέχεται αιτήσεις για την αναγνώριση του χρόνου της σχολής. Αμέσως τηλεφώνησα στο συγκεκριμένο τμήμα του ταμείου και ο συνάδελφος που μίλησα μαζί του μου επιβεβαίωσε τα καταγγελλόμενα, λέγοντας μου ότι περιμένουν εγκύκλιο  από το υπουργείο εργασίας που θα καθορίζει το ύψος των εισφορών και ότι έχουν απαντήσει αρνητικά στις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί.

Από ότι γνωρίζω το Δ.Σ. του ταμείου έχει πάρει απόφαση και καθόρισε το ύψος των εισφορών στο  ποσό που καταβάλει ένας νεοεξερχόμενος  αστυφύλακας.

Επίσης γνωρίζω ότι σε μία μερίδα συναδέλφων  έχει γίνει δεκτό το αίτημα τους,  έχουν καταβάλει  τις εισφορές βάσει της απόφασης του Δ.Σ του ΤΕΑΠΑΣΑ και έχουν αναγνωρίσει  τον  χρόνο της σχολής.

Βλέπουμε ότι ένα χρόνο μετά την ψήφιση του νόμου  η συγκεκριμένη διάταξη δεν εφαρμόζεται  η μάλλον εφαρμόζεται επιλεκτικά.

Αναρωτιέμαι τελικά ποιος διοικεί το ταμείο αφού δεν εφαρμόζονται οι αποφάσεις του Δ.Σ και δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί ο εκπρόσωπος μας  από την ΠΟΑΣΥ στο ταμείο δεν έχει αναδείξει το συγκεκριμένο θέμα .  

Πρέπει άμεσα   η διοίκηση του Ταμείου να  εφαρμόσει τον νόμο και τις αποφάσεις του Δ.Σ  ανεξαιρέτως  για όλους τους συναδέλφους .

Δημήτριος  Καραγιαννόπουλος
Αντιπρόεδρος ΕΑΣΥΑ

Πηγή:
http://www.politikanet.gr/2013/02/blog-post_2173.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: