Για ένα καινούργιο πολιτικό σκηνικόΤου Αλέξη Τσάκα*
Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε μια προσπάθεια του κόμματος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ΚΕΑΔ να συνεργαστεί με τον εθνικό φορέα ΜΕΓΑ – ΕΕΜΜ στις εθνικές αλβανικές βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου 2013. Μπορεί να γίνει αυτό; Στην πολιτική πολλά μπορεί να συμβούν, φτάνει μια ριζική αλλαγή στο τρόπο σκέψης και δράσης.
Προσωπικά δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος γιατί μια μακρόχρονη πεπαλαιωμένη εξουσία που απειλεί τους πολίτες, που απαξιώνει το μόχθο και την προσφορά τους, που δεν προσφέρει καμιά προοπτική, μια εξουσία που αισθάνεται αντίπαλο τον ίδιο το λαό της, πόσο εύκολο είναι να καλεί σε συνεργασίες χάριν …  της «ενότητας»;

Η παρατεταμένη εξουσία του ΚΕΑΔ, η βαθιά σκουριασμένη νοοτροπία του παρελθόντος, οι συνεχιζόμενες συμμαχίες (για ίδιον όφελος) με τα μεγάλα αλβανικά κόμματα, οι εκλογές της ηγεσίας ερήμην της κοινωνίας και τα συνεχιζόμενα λάθη, έχουν σαν αποτέλεσμα ότι η ενότητα και η συνοχή της κοινωνίας μας να είναι διαλυμένη.
Για να γίνει μια προεκλογική συμμαχία ΚΕΑΔ – ΕΕΜΜ πρέπει πρώτα να γίνουμε όλοι συνειδητοί έλληνες και πραγματικοί πατριώτες, πράγμα που το βλέπω δύσκολο μέχρι αδύνατο. Αν δεν κάνεις θυσίες για τις ιδέες σου, η εσύ δεν αξίζεις, ή οι ιδέες σου!! Στα 15 χρόνια εξουσίας του κ. Ντούλε, δεν εισπράξαμε ποτέ κάτι τέτοιο.
Το πολιτικό σύστημα του ΚΕΑΔ παράγει από μόνο του σωρηδόν, τις αποδείξεις της ανήκεστης φθοράς του, της αχρηστίας του. Είναι πια αδύνατο να ανταποκριθεί στο ρόλο του, στις ανάγκες μας. Κατέλυσε το διάλογο και τις δημοκρατικές δομές των ελλήνων... Υπάρχει ίχνος ελληνικότητας; Που είναι η γέννηση της κριτικής σκέψης και η ανάδυση της πολιτικής και πολιτισμικής κοινωνίας; Που είναι η φιλοπατρία, ο μεγαλύτερος πνευματικός πλούτος των ελλήνων;
           
Η εξουσία λειτουργεί σαν συγκολλητική ουσία, εύκολα μπορεί να κάνεις να φανταστεί τι μπορεί να αποτελέσει η προσμονή της εξουσίας – τείχος αδιαπέραστο!!
Το καλό και το κακό είναι συνεργάτες. Διάλεξε!! Το ΕΓΩ ή το ΕΜΕΙΣ.
…. «Και βεβαίως η δειλία και η βλακεία, εις την ιδιωτική μεν ζωή φέρουν, εντροπή, εις αυτούς οι οποίοι τις έχουν, όταν όμως υπάρχουν, εις αυτόν ο οποίος έχει και την ανώτατη εξουσία όλων, είναι μέγιστο δυστύχημα για όλους>» - Πολύβιος.
Η λύση: Μια ριζική ανατροπή στο σημερινό πολιτικό σκηνικό του ΚΕΑΔ. – Αλλαγή για το μέλλον. –
Φεβρουάριος 2013

*Ο Αλέξης Τσάκας είναι Πολιτικός Μηχανικός και διαμένει μόνιμα στους Αγίους Σαράντα..http://borioipirotis.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις