Δημήτρης Κολλάτος: «Δλδ. Θα με σκοτώσουν αν δουν την ταινία μου;» Περιγράφει τη στιγμή της σύλληψής του και ό,τι ακολούθησε
«Θα με σκοτώσουν αν δουν την ταινία μου;»Ανήρτησε την ελληνική σημαία, με τη γερμανική μπότα, την σβάστικα και αίμα στο μπαλκόνι του ο σκηνοθέτης, Δημήτρης Κολλάτος και συνελήφθη. Ο σκηνοθέτης, όπως λέει με την κίνησή του δεν προσέβαλε την Ελλάδα. 
«Οι Γερμανοί ήρθαν εδώ, μας έσφαξαν, πάτησαν τη σημαία μας, την Ακρόπολη. Πρέπει αυτά να τα θυμόμαστε», σημειώνει, τονίζοντας ότι δεν θα άνοιγε στους αστυνομικούς εάν δεν ερχόταν ο εισαγγελέας. 
Αναφέρει δε ότι οι Γερμανοί συνεχίζουν την πολιτική του Χίτλερ αφού στόχος τους είναι να εξοντώσουν την Ελλάδα. Σημειώνει δε ότι στη νέα του ταινία που πραγματεύεται την γερμανική βαρβαρότητα είναι ακόμη πιο σκληρός… -Γιατί αναρτήσατε την ελληνική σημαία με την γερμανική μπότα και την Ακρόπολη; 
«Ανήρτησα μία ελληνική σημαία χθες στο σπίτι μου. Επάνω είχε την Ακρόπολη, σχεδιασμένη με πολύ ταλέντο, μία γερμανική μπότα που την πατούσε και τη γερμανική σβάστικα καθώς και αίμα. Αυτό δεν είναι προσβολή της Ελλάδας. Ασφαλώς, αυτό είχε γίνει. Οι Γερμανοί ήρθαν εδώ, μας έσφαξαν, πάτησαν τη σημαία μας, την Ακρόπολη. Πρέπει αυτά να τα θυμόμαστε. 

Οι Γερμανοί τόλμησαν να ειδοποιήσουν την Αστυνομία. Γιατί η Γερμανία σήμερα, και το νιώθει αυτό, συνεχίζει την πολιτική του Χίτλερ. Λοιπόν, τους ενοχλήσαμε επειδή θέλουμε να θυμόμαστε τι έκαναν; Δεν είμαστε καλά. Γιατί ειδοποίησαν την Αστυνομία να με συλλάβει στο σπίτι μου; Με ποια αιτιολογία; Δεν είμαστε καλά».

-Τι ακολούθησε όταν εμφανίστηκαν οι αστυνομικοί έξω από το σπίτι σας; 
«Από εκεί και πέρα πήγα στην Αστυνομία. Εγώ ασφαλώς δεν άνοιξα την πόρτα του σπιτιού μου στους αστυνομικούς. Ούτε είχα σκοπό να την ανοίξω, αν δεν ερχόταν ο εισαγγελέας. Έτσι, άνοιξαν την πόρτα και ανέβηκαν επάνω κατεβάζοντας τη σημαία. Και μου την πήραν κιόλας. Με κράτησαν μέχρι τις 20.30 το βράδυ στο αστυνομικό τμήμα, με ταλαιπώρησαν και σήμερα πήγα στον εισαγγελέα, ο οποίος με άφησε ελεύθερο μέχρι να πάρει στα χέρια του τη δικογραφία και να με καλέσει σε δικάσιμο».

-Θα συνεχίσετε παρόμοιες ενέργειες ή μετά τη χθεσινή σύλληψή σας θα σταματήσετε τέτοιου τύπου διαμαρτυρίες;

«Αν με συνέλαβαν για τη σημαία, με την ταινία που κάνω τώρα τι θα κάνουν; Με την ταινία που κάνω θα με σκοτώσουν δηλαδή; Εγώ, ξέρετε, είμαι εναντίον των Γερμανών και της πολιτικής της Μέρκελ. Βλέπετε τι τραβάει χρόνια τώρα η Ελλάδα. Είδατε τι έκαναν στην Κύπρο. Την κατέστρεψαν, την βούλιαξαν. 

Η ταινία μου αναφέρεται στη γερμανική βαρβαρότητα και στο κακό που έχουν προκαλέσει οι Γερμανοί».

Ο σκηνοθέτης πάντως σχολίασε μέσω του προφίλ του στο facebook τη σύλληψή του, γράφοντας: «Ευχαριστώ. Περιφρονώ βαθύτατα τους Χίτλερ και τη Μέρκελ. Ο Νίτσε έγραφε: Ο κίνδυνος για τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό είναι η Γερμανική βαρβαρότητα. Τη ζούμε κι εμείς και οι Κύπριοι και όλος ο Νότος της Ευρώπης. Κοινοποιείστε τη σημαία. Δεν τους φοβόμαστε» και ανήρτησε τη σημαία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις