Στα κάγκελα Βενιζέλος - Κουβέλης για τον αντιρατσιστικό νόμο

 
Στα κάγκελα Βενιζέλος - Κουβέλης για τον αντιρατσιστικό νόμο facebook share
Με το Μέγαρο Μαξίμου να έχει στηλώσει τα πόδια και τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη να εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων ο αντιρατσιστικός νόμος, ξεκίνησε στις 18.00 η σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών.

Η κυβέρνηση, με την κίνηση να δώσει στην δημοσιότητα λίγες ώρες πριν την σύσκεψη το πρακτικό της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, το οποίο περιγράφει το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη ως αόριστο και αντισυνταγματικό, δείχνει ότι δεν είναι διατεθειμένη να καταθέσει νεο νομο στην Βουλή.

Μάλιστα αυτό το έκανε ξεκάθαρο νωρίτερα και ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, κ. Αθανασίου ο οποίος είπε ότι το υπάρχον νομικό πλαίσιο είναι επαρκές.

Ωστόσο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος από τις κινήσεις του Μαξίμου. Το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι "Κακή υπηρεσία προσφέρει στην Κυβέρνηση και την αναγκαία συνεννόηση των κυβερνητικών εταίρων όποιος είχε την έμπνευση να επισπευσθεί η διατύπωση και άμεση δημοσιοποίηση του πρακτικού της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής (ΚΕΝΕ) για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, λίγες μόνον ώρες πριν από τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών σήμερα το απόγευμα."

Ο κ. Κουβέλης από την άλλη, επιμένει ότι πρέπει να κατατεθεί νεος νόμος και ας γίνουν αλλαγές στο αντιρατσιστικό του Ρουπακιώτη.

Ετσι, στο Μέγαρο Μαξίμου γίνεται μια συνάντηση όχι με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Αν κρίνει μάλιστα κανείς από την κατάληξη της ανακοίνωσης του ΠΑΣΟΚ, καταλαβαίνει ότι δεν θα είναι ένα εύκολο απόγευμα για τον Αντώνη Σαμαρά.

Την ίδια ώρα πάντως στα κάγκελα εμφανίζεται και ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος εξαπολύει σκληρή επίθεση προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι έχει αναλάβει προσωπικά τον ενταφιασμό του αντιρατσιστικού νόμου.

Σχόλια

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ