ΝΕΕΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΡΕΠΟΥΣΗ: “Μύθος το Ζάλογγο”, “Πολιτικές αποφάσεις η αναγνώριση των …γενοκτονιών”!


Το ελληνικό κοινοβούλιο ψήφισε τις γενοκτονίες των Ποντίων και των Αρμενίων. Αυτό δεν σημαίνει ότι η ιστορική επιστήμη είναι υποχρεωμένη να δεχθεί τις πολιτικές αποφάσεις και μάλιστα να τιμωρούνται όσοι έχουν διαφορετική άποψη. (!!!)

Δηλαδή, ο Ελληνισμός του Πόντου και της Ιωνίας είναι εκεί “μεταμφιεσμένος”; Δηλαδή έκαναν γενοκτονίες ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι αλλά όχι ο δάσκαλος τους ο Κεμάλ (καθ’ ομολογίαν των ίδιων).

Διότι η μοναδική αδιάψευστη απόδειξη της εθνοκάθαρσης είναι ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ. Και όχι τα ΝΟΥΜΕΡΑ που αυτοαποκαλούνται “επιστήμονες” χρησιμοποιώντας αερολογίες ως “τεκμηρίωση”. Η κυρία Ρεπούση δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική, είναι σα να προσπαθείς να πείσεις τον …Πρετεντέρη ότι το Βήμα δεν είναι έγκριτο. Διαβάστε τι είπε, έτσι για να εκνευριστείτε.Πριν από λίγο στο ραδιόφωνο του Alpha και την εκπομπή του Σ. Χαριτάτου.

Με αφορμή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ τάχθηκε κατά της ποινικοποίησης της μνήμης:
«Είμαι κατά της ποινικοποίησης της μνήμης. Το ελληνικό κοινοβούλιο ψήφισε τις γενοκτονίες των Ποντίων και των Αρμενίων. Αυτό δεν σημαίνει ότι η ιστορική επιστήμη είναι υποχρεωμένη να δεχθεί τις πολιτικές αποφάσεις και μάλιστα να τιμωρούνται όσοι έχουν διαφορετική άποψη. Δεν έχω καμία επιφύλαξη με τη διάταξη που προτείνει το σχέδιο νόμου του Ρουπακιώτη», τόνισε χαρακτηριστικά.
«Χώρες της Βαλτικής έχουν χαρακτηρίσει γενοκτονίες τα σταλινικά εγκλήματα. Μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τα εγκλήματα της Βαλτικής γενοκτονίες; Δεν είναι ότι οι ιστορικοί αρνούνται αυτά τα εγκλήματα. Κορυφαίο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας είναι το ολοκαύτωμα. Οι ιστορικοί, είμαστε πιο προσεκτικοί με τη χρήση των όρων. Δεν σημαίνει ότι δεν έγιναν εγκλήματα» πρόσθεσε η κα Ρεπούση.
Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ επεσήμανε ότι «δεν θέλουμε να ποινικοποιείται η ελεύθερη έκφραση ή η έκφραση άλλης άποψης. Είμαστε κατά της ποινικοποίησης της μνήμης, η πλειοψηφία είναι κατά» και αναφερόμενη στην επιστολή που έστειλε δήλωσε ότι «η επιστολή μου ήταν ιδιωτική που απευθύνθηκε σε συναδέλφους μου. Έλεγα ότι ενδέχεται στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο να υπάρχει διάταξη για ποινικοποίηση της μνήμης. Ήταν μια επιστολή που έλεγε ‘’στο βαθμό που υπάρχουν αντίστοιχες προβληματικές διατάξεις έχετέ το υπόψη σας’’. Αν υπερασπίζομαι ό, τι υπερασπίζομαι,  είναι γιατί δεν θέλω να βγαίνουν νόμοι για το τί θα λένε και θα γράφουν οι ιστορικοί».

«Το πρόβλημα μ’ αυτό το σχέδιο νόμου το έχουν αυτοί που ασκούν ρατσιστική βία και αυτοί που παρακινούν σε ρατσιστική βία. Η Πολιτεία οφείλει να περιφρουρήσει αν ο λόγος είναι ρατσιστικός και οδηγεί σε πράξη βίας. Υπάρχει αναγκαιότητα να θωρακίσουμε τη Δημοκρατία», πρόσθεσε.
Για τη Χρυσή Αυγή, η κα Ρεπούση δήλωσε πως «η ΧΑ υποσκάπτει τα θεμέλια του δημοκρατικού πολιτεύματος χρησιμοποιώντας τα ίδια τα όπλα που της δίνει η Δημοκρατία».
Αναφερόμενη στις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ, είπε ότι «ο Φ. Κουβέλης θύμισε με την παρουσία του ότι είναι εκεί για το καλό του τόπου. Η δημοτικότητα του Κουβέλη είναι πολύ υψηλή, δείχνει την εμπιστοσύνη του κόσμου στο πρόσωπο του. Η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να συμπλεύσει με επιλογές της κυβέρνησης με τις οποίες αντιτίθεται όπως πχ. το  αντιρατσιστικό».
Ερωτηθείς αν νιώθει θύμα, η κα Ρεπούση απάντησε  πως «ασκείται μια τρομοκρατία στη δική μου περίπτωση. Η Δημοκρατία μας έχει να χάσει από αυτή την άσκηση πίεσης και τρομοκρατίας. Δεν αισθάνομαι θύμα. Οι τακτικές ιεράς εξέτασης έχουν περάσει. Διεκδικώ το δικαίωμά μου να απαντώ με το δικό μου τρόπο, δεν πρόκειται κανείς να με βάλει στη λογική του μαύρου-άσπρου. Καμιά φορά κάνω το λάθος να μιλώ στην πολιτική με ιστορικούς όρους. Διεκδικώ μια ιστορική καθαρότητα».
Για τη δήλωση του Γ. Αμοιρίδη στον Alpha 98 9 ‘’σηκώνω τα χέρια ψηλά για την κα Ρεπούση’’, η κα Ρεπούση απάντησε ότι «τον κ. Αμοιρίδη τον εκτιμώ και τον συμπαθώ, τον γνώρισα τελευταία. Του αναγνωρίζω το δικαίωμα να έχει τις δικές του απόψεις, να μου το αναγνωρίσει και εκείνος».

Ερωτηθείς αν υπήρξε ο χορός του Ζαλόγγου, η κα  Ρεπούση υποστήριξε ότι «κάθε λαός δημιουργεί εθνικούς μύθους».
Για το βιβλίο της ιστορίας και τον ‘’συνωστισμό’’, είπε ότι «υπήρξε μεγάλη εκμετάλλευση . Ακόμα φέρνουν στην επιφάνεια βιβλίο που έγραψα και η λέξη συνωστίζονται διορθώθηκε αμέσως. Ήταν ένα πάρα πολύ καλό σχολικό βιβλίο, είχε μια ατυχή έκφραση, διορθώθηκε αμέσως. Δεν υπήρχε η λέξη ”συνωστισμός” υπήρχε το ρήμα στην περιγραφή μιας αθρόας προσέλευσης. Εμείς αμέσως είπαμε πως δεν είναι σωστή η λέξη συνωστισμός επειδή προσβάλλει τις μνήμες ανθρώπων. Δεν θέλαμε να πούμε ότι στη Σμύρνη έγινε συνωστισμός» και πρόσθεσε ότι «γενικότερη τάση της ιστορίας είναι να μαθαίνουμε από το παρελθόν για να προσπαθήσουμε να μην επαναλάβουμε τα λάθη μας. Πιο πάνω είναι το να μπορεί κανείς να διαβάζει ιστορικά τα πράγματα, να μη στέκεται σε μια αλήθεια αλλά να βλέπει και τις άλλες αλήθειες».

olympia

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις