Σπείρα αποκομούσε τεράστια κέρδη εξαπατώντας εφορίες, τράπεζες και καταστήματα

astyneklΑπάτες σε βάρος ΔΟΥ, τραπεζών, πολυκαταστημάτων και ατόμων, με τη χρήση πλαστών εγγράφων, διέπραττε εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε από την αστυνομία...
συλλαμβάνοντας επτά από τα μέλη της, σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε Νέα Σμύρνη, Βούλα, Γλυφάδα, Περιστέρι, Ίλιον, Άγιο Στέφανο και Σαλαμίνα.
Τα μέλη της σπείρας, με τη χρήση των πλαστών εγγράφων, ζητούσαν από εφορίες νέους ΑΦΜ και με τη χρήση αυτών κατέθεταν φορολογικές δηλώσεις, ανάλογου ύψους ώστε να λαμβάνουν επιστροφές φόρου. Επίσης, χρησιμοποιούσαν τα πλαστά έγγραφα για σύναψη δανείων από τράπεζες, αγορά πολυτελών αυτοκινήτων και αγορές ηλεκτρονικών προϊόντων από διάφορα πολυκαταστήματα, τα οποία στη συνέχεια μεταπωλούσαν.
Τα κέρδη της σπείρας από αυτές τις δραστηριότητες υπολογίζονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Μέχρι τώρα έχει εξακριβωθεί ότι τα μέλη της σπείρας, με τη χρήση τουλάχιστον σαράντα πλαστών δελτίων Αστυνομικής Ταυτότητας, πλαστές εξουσιοδοτήσεις και πλαστά εκκαθαριστικά σημειώματα, εισέπραξαν από διάφορες ΔΟΥ επιστροφές φόρου εισοδήματος ύψους άνω των 100.000 ευρώ.
Συνελήφθησαν έξι άνδρες ηλικίας 38, 40, 45, 46, 50 και 52 ετών καθώς και μία 40χρονη γυναίκα. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, απάτης, πλαστογραφίας και της παράβασης του νόμου «περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες».
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 38χρονος και ο 52χρονος είχαν ηγετικό ρόλο στην οργάνωση και με τη συνδρομή του 45χρονου στρατολογούσαν τους συνεργούς τους. Η 40χρονη με την ιδιότητα της υπαλλήλου ΔΟΥ (μέχρι τον Μάρτιο του 2013), παρείχε στοιχεία για την κατάρτιση πλαστών εκκαθαριστικών και διευκόλυνε τα υπόλοιπα μέλη κατά την υποβολή των σχετικών αιτήσεων. Οι υπόλοιποι συλληφθέντες μετέβαιναν στις εφορίες, στις τράπεζες και τα καταστήματα για τη διεκπεραίωση των παράνομων δραστηριοτήτων τους.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται.http://www.gkourou.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις