Κακλαμάνης: "Προσβολή εναντίον της Βουλής…"

Κακλαμάνης: Προσβολή εναντίον της Βουλής…«Η Κυβέρνηση οφείλει να επανορθώσει αμέσως την προσβολή εναντίον της Βουλής» αναφέρει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής...
Απόστολος Κακλαμάνης, με αφορμή την έκδοση μιας ακόμη Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, αυτή τη φορά για την παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων «πόθεν έσχες».
Με δήλωσή του ο κ. Κακλαμάνης κάνει λόγο για «ωμή και κυνική παραβίαση του καταστατικού χάρτη της χώρας από την εκτελεστική εξουσία εις βάρος των εκ του Συντάγματος αρμοδιοτήτων της Βουλής».
«Προφανώς, ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ούτε η κυβέρνηση φέρουν άμεση ευθύνη, αν δεν υπάρχει άλλος σοβαρότερος λόγος, για την έλλειψη σεβασμού προς τη Βουλή των οποιωνδήποτε νομικών ή άλλων συμβούλων και παραγόντων. Οφείλει, όμως, η κυβέρνηση να επανορθώσει αμέσως την προσβολή αυτή εναντίον της Βουλής» αναφέρει ο κ. Κακλαμάνης επισημαίνοντας ότι αν η παράταση πήγαινε στη Βουλή με νομοθετική ρύθμιση, ουδείς λόγος υφίσταται να μη γίνει ομόφωνα αποδεκτή, «εφόσον λόγω της γενικής αποδιοργάνωσης των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, παρατάθηκε ατύπως μέχρι και το τέλος Αυγούστου η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, αν και τούτο ατύπως, επίσης, θα μπορούσε να ισχύσει και για την υποβολή των δηλώσεων "πόθεν έσχες" που προϋποθέτουν την υποβολή φορολογικών δηλώσεων».
enikos

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις