“Σύριοι” προερχόμενοι απο την Τουρκία έκαψαν την Σάμο!


Κλασική περίπτωση πρακτόρων με πλαστα χαρτιά. Κάθονται και τους χαιδευουν οι αρχές, ενω γνωρίζουν ότι είναι σουνίτες και όχι διωκόμενοι Σύριοι πρόσφυγες.Οι δύο Σύριοι οδηγήθηκαν σήμερα στον τακτικό ανακριτή με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεσηΣτον ανακριτή οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί προκειμένου να απολογηθούν οι δύο Σύριοι που είχαν βρεθεί την πρώτη κιόλας ημέρα της μεγάλης πυρκαγιάς στην εκκλησία του Άη Γιαννάκη στην ευρύτερη περιοχή της Ζωοδόχου Πηγής.

Οι δύο Σύριοι αρχικά είχαν ομολογήσει ότι έβαλαν φωτιά προκειμένου να ζεσταθούν το Σάββατο το
βράδυ όταν είχαν φτάσει από τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Ωστόσο όταν τους ζητήθηκε να υποδείξουν το μέρος ήταν τουλάχιστον 1500 μέτρα πιο μακριά από εκεί που εκδηλώθηκε η πρώτη εστία της φωτιάς.
Την επόμενη ημέρα είχε βρεθεί άλλος ένας ομοεθνής τους ο οποίος δήλωνε ότι είχε μαζί του μια γυναίκα με δύο παιδιά προφανώς για να αποπροσανατολίσει την έρευνα.
Μετά και από την συνδρομή και της Ελληνικής Αστυνομίας το κατηγορητήριο από απλή αμέλεια έχει μετατραπεί σε κακούργημα δηλαδή εμπρησμός από πρόθεση και οι δύο Σύριοι μετά από την προθεσμία που πήραν από τον ανακριτή θα βρεθούν εκ νέου ενώπιον των δικαστικών αρχών για να αποφασιστεί η όχι, η προφυλάκισή τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις