Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2013

ΜΥΡΙΖΕΙ ΜΠΑΡΟΥΤΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΝΔ > Πολιτικές αναταράξεις κλονίζουν την δικομματική κυβέρνηση


Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από την ανανέωση του κυβερνητικού συμβολαίου μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και τις εκατέρωθεν προσπάθειες για σταθεροποίησης του πολιτικού σκηνικού στη χώρα, κάτι που τίθεται ως προαπαιτούμενο από τους δανειστές μας, και στο εσωτερικό της η Νέα Δημοκρατία θυμίζει καζάνι που βράζει. 
Η αρχή έγινε από τον Μάκη Βορίδη από το βήμα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας με τις δηλώσεις του για τον Ανδρέα Παπανδρέου που άνοιξαν μέτωπο μεταξύ των συγκυβερνώντων. ΤΙ κι αν η Συγγρού και η Ιπποκράτους προσπάθησαν να διατηρήσουν χαμηλούς τόνους, βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσαν δριμείες κατηγορίες εναντίον του κ. Βορίδη προκαλώντας τριγμούς στην κυβερνητική συμμαχία. 
 
Κι ενώ οι αναταράξεις δεν είχαν ακόμα κοπάσει ήρθαν οι δηλώσεις του Βύρωνα Πολύδωρα περί Χρυσής Αυγής που προκάλεσαν αυτή τη φορά τις αντιδράσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Και αφού το πράγμα ξεκαθάρισε με δηλώσεις του ο Χρύσανθος Λαζαρίδης κάνοντας λόγο για νεοναζιστές ήρθε η δήλωση του Νικήτα Κακλαμάνη να αποδείξει ότι όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά και το μόνο σίγουρο είναι πως σε εσωκομματικό επίπεδο η Συγγρού αν και μετά από ένα συνέδριο που όλοι το χαρακτηρίζουν ενωτικό μόνο ενότητα δεν εμπνέει. 
 
Ο Νικήτας Κακλαμάνης μιλώντας στον Βήμα fm και σχολιάζοντας την πολιτική επιτροπή που προέκυψε από το συνέδριο είπε: «Ούτε στην Αλβανία του Χότζα δεν χρειάζονταν 24 ώρες για να βγουν τα αποτελέσματα», ενώ  πρόσθεσε πως η ΝΔ δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μετατραπεί σε άνοστο κόμμα για να χωρέσει κάθε είδους πολιτικά καρύδια. 
 
Μπορεί λοιπόν το κλίμα που τεχνηέντως καλλιεργείται τόσο για τα εσωτερικά της Νέας Δημοκρατίας όσο και για την κυβερνητική συνοχή να είναι θετικό και να επιχειρείται η δημιουργία μιας ενωτικής εικόνας ωστόσο οι δηλώσεις και οι απόψεις ιστορικών στελεχών της Συγγρού κάθε άλλο παρά σύμπνοια και ενότητα θυμίζουν. 
 
Την ίδια ώρα στο ΠΑΣΟΚ  επικρατεί μια ανησυχητική ηρεμία τουλάχιστον στην κοινοβουλευτική ομάδα (να σημειωθεί άλλωστε ότι σε σύνολο 28 βουλευτών οι 8 συμμετέχουν στην κυβέρνηση) ενώ μετά την αποχώρηση της Αριστερής Πρωτοβουλίας του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου και τις συνεχείς επικριτικές δηλώσεις στελεχών της «Κίνησης των 75» εκτιμάται πως απλώς ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει απολαμβάνει μια σιωπηρή περίοδο χάριτος από τα στελέχη του. 
 
Μετά πάντως και τις δηλώσεις Κακλαμάνη δεν είναι λίγοι που έχουν αρχίζει τα στοιχήματα σχετικά με το χρόνο ζωής της κυβέρνησης...


Read more: http://newpost.gr/post/249233/politikes-anatarakseis-klonizoyn-thn-dikommatikh-kybernhsh#ixzz2XuFXVgq9

Δεν υπάρχουν σχόλια: