Τρίτη, 2 Ιουλίου 2013

ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΟΡΙΔΗ, ΝΕΑ ΣΤΡΑΚΑΣΤΡΟΥΚΑ ΠΟΛΥΔΩΡΑ ΠΕΡΙ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΑΠΟ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ" τ. Ν.Δ.

«Βόμβα» Βύρωνα Πολύδωρα: Ζητά συνεργασία και με τη Χρυσή Αυγή Nέο «μπουρλότο» στο πολιτικό σκηνικό, λίγες μόνο ημέρες μετά τις δηλώσεις του Μάκη Βορίδη που άναψαν φωτιές στην κυβέρνηση, βάζει ο βουλευτής της ΝΔ Βύρων Πολύδωρας ο οποίος τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος προς τη Χρυσή Αυγή....

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real, μια μέρα μετά τη λήξη του συνεδρίου της ΝΔ και αγνοώντας τις αναφορές του Αντώνη Σαμαρά για τη Χρυσή Αυγή και το χαρακτηρισμό ναζιστές που προέταξε, ο κ. Πολύδωρας ανέφερε πως χρειάζεται μια ευρύτατη συνεννόηση για μια εθνική άμυνα και απάντησε καταφατικά σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία και με τη Χρυσή Αυγή.
«Αμα ακούω εγώ, μποξ και πυγμαχία και πώς να εξουδετερώσουμε και να λιώσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη Χρυσή Αυγή, έλεος, είμαστε εκτός τόπου και χρόνου. Πώς να σας το πω καθαρά, εδώ χρειάζεται η ευρύτατη συνεννόηση για μια εθνική άμυνα» ανέφερε αρχικά ο Βύρων Πολύδωρας για να δεχθεί τη διευκρινιστική ερώτηση του δημοσιογράφου που προκάλεσε την απάντησή του που βάζει «μπουρλότο» στο πολιτικό σκηνικό. 
«Θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία και με τη Χρυσή Αυγή;» τον ρώτησε ο δημοσιογράφος και ο κ. Πολύδωρας απάντησε:«Βεβαίως. Μας έπιασε η ευαισθησία για τη Χρυσή Αυγή η οποία είναι ψηφισμένη από 600 χιλιάδες κόσμο, θα ψηφιστεί από 1 εκατ. και εμείς θα κάνουμε αναμνήσεις του συντάγματος της Βαϊμάρης.
Το ξέρουνε το σύνταγμα της Βαϊμάρης; Ξέρουνε ότι ήταν το πιο προχωρημένο σύνταγμα στην κοινωνική πολιτική της Γερμανίας του Μεσοπολέμου; Ή όλης της ιστορίας του συνταγματικού δικαίου;
Οσοι είστε αντίθετοι να πάτε να το βγάλετε από τον Αρειο Πάγο. Να κάνετε αίτηση να θέσετε το κόμμα εκτός νόμου όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, Γίνονται αυτά τα πράγματα; Δεν ηρεμούμε λιγάκι να δούμε τον πόνο μας και την κατάστασή μας;».
Ο κ. Πολύδωρας αναφέρθηκε και στο success story της κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντάς το «ψυχολογική ένεση» και σημείωσε πως η ελληνική κυβέρνηση συνεχώς υποχωρεί στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα.
«Είμαι σαν το θηρίο στο κλουβί. Βλέπω μια επιμήκυνση και μια συνέχιση του δικαίου της ανάγκης και αυτό θα πρέπει να διακοπεί όχι γιατί πρέπει να κάνω τον μάγο ότι μπορώ να εξουδετερώσω τη θεομηνία, αλλά συγκεκριμένα όλα τα πυρά θα έπρεπε να τα είχα στρέψει εγώ στην απόκρουση της τρόικας.
Αυτό που με ενοχλεί και που ήταν το κεντρικό στοιχείο της πολιτικής μας εμφάνισης στον λαό και της εμπιστοσύνης που μας έδειξε το 2012 είναι ότι πάμε για αναδιαπραγμάτευση, αυτή η έννοια της αναδιαπραγμάτευσης κάθε 24ωρο που περνάει γίνεται εντονότερη. Διότι όλα τα μερικότερα που είναι σαν μέσα σωτηρίας είναι βηματισμοί στο τέλμα. Γίνεται προσπάθεια αλλά υποχωρούμε διαρκώς, δεν βλέπω ότι νικάμε στη διαπραγμάτευση. Αυτό που με ενοχλεί είναι η στάση της τρόικας. Βιάζουν τη λογική μας, παραβιάζουν τους κανόνες της λογικής, αυτό είναι ίδιο των αυταρχιών».
Τον αδειάζει η ΝΔ
Λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις του Βύρωνα Πολύδωρα, η Νέα Δημοκρατία έδωσε την απάντησή της μέσω της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος. Απάντηση λιτή, περιεκτική και με σαφέστατο νόημα. «Περίεργη δήλωση... Γιατί είναι αυτονόητο, ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα μπορούσε ποτέ να συνεργαστεί με τους νεοναζί», είπε χαρακτηριστικά η Αννα Ασημακοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: