Σάββατο, 31 Αυγούστου 2013

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΧΙΟ! ΣΟΣ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ!!! ΔΕΝΔΙΑ, ΑΚΟΥΣ;;; ΒΓΑΛΕ ΤΟ ΚΙΠΑ ΚΑΙ ΤΡΕΞΕ!!!Επικίνδυνη έξαρση και ποσοστά που τείνουν να γίνουν ανεξέλεγκτα καταγράφονται στην παράνομη είσοδο (ΛΑΘΡΟ)μεταναστών από τη μια άκρη του νησιού έως την άλλη.

Μόνο χθες πέρασαν τα θαλάσσια σύνορα και έφτασαν στη Χίο και συγκεκριμένα στο Βίκι και στα Γρίδια 117 λαθρομετανάστες, ενώ στην πρώτη περίπτωση η Ακτοφυλακή συνέλαβε και τον Τούρκο διακινητή.

Το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης καθημερινά εντείνεται. Η πολιτεία δείχνει παντελώς αδύναμη να λάβει μέτρα σε συνεργασία με την Ε.Ε. για την αποτροπή περαιτέρω αφίξεων, την ίδια στιγμή που το νησί δοκιμάζει τις υποδομές του, κυρίως στο Κέντρο Κράτησης Μερσινιδίου που αδυνατεί να φιλοξενήσει έστω και προσωρινά τόσους πολλούς ανθρώπους!

Σε κάθε περίπτωση, το θέμα δείχνει να μην αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Ουσιαστικό σχέδιο δεν φαίνεται να υπάρχει. Η Χίος όπως και τα άλλα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου όμως έχουν ανάγκη ουσιαστικές πρωτοβουλίες, από τη στιγμή μάλιστα που η Τουρκία είναι προφανές ότι δεν έχει καμία απολύτως πρόθεση να ελέγξει την κατάσταση (απεναντίας θα λέγαμε εμείς, επιθυμεί να την επιδεινώσει!

Κι αν προκύψει όπως φαίνεται και μια στρατιωτική εμπλοκή με τη Συρία, τότε ενδεχόμενα το επόμενο διάστημα να υπάρξουν ακόμη περισσότερες… “αφίξεις”.
Πρόβλημα με τη διαμονή

Οι ιδιαίτερες συνθήκες που δημιουργούνται στη Χίο μετά τη μαζική άφιξη λαθρομεταναστών αποτυπώθηκαν την πρώτη νύχτα διαμονής τους στο νησί καθώς οι ανεπαρκείς πλέον υποδομές φιλοξενίας των προσφύγων εξαιτίας του αυξημένου αριθμού τους, ανάγκασαν τις αρχές να προβούν σε έκτακτα μέτρα.

Έτσι δίπλα στους οικίσκους του Λιμεναρχείου προστέθηκαν ακόμα τρεις ξύλινοι ενώ οι άνδρες πρόσφυγες του περιστατικού του Βικίου, κοιμήθηκαν εντός του σκάφους που τους μετέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: