ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ > Η MIT ζήτησε τουρκική κατασκευή κατασκοπευτικού αεροσκάφους


Η MIT ζήτησε από την εταιρεία Tubitak να προχωρήσει στη
σχεδίαση και ανάπτυξη κατασκοπευτικού αεροσκάφους στα πρότυπα του αμερικανικού Hawk. Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση συζητάμε με την τρόικα πως θα κλείσουν οι αμυντικές βιομηχανίες αποδεχόμενοι την παρέμβαση των δανειστών στην άμυνα της χώρας, οι οποίοι μπορούν να εξυπηρετούν συμφέροντα σε βάρος της Ελλάδας.

Οι προδιαγραφές που έθεσε η μυστική υπηρεσία της Τουρκίας είναι να μπορεί το αεροσκάφος να παραμείνει στον αέρα για μεγάλο χρονικό διάστημα έχοντας φορτίο τουλάχιστον 500 κιλών. Κι αυτό για να μπορεί να διεξάγει παρακολούθηση ήχου και εικόνας.

Σύμφωνα με τουρκικό δημοσίευμα η Tubitak βρίσκεται στην αναζήτηση ενός μηχανικού αεροσκαφών, ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει το εγχείρημα, ενώ τα μέλη του Συμβουλίου της εταιρείας έχουν έρθει σε επαφή με ορισμένες εταιρείες στις ΗΠΑ που παράγουν σχετικό έργο.

Η MIT επιδιώκει επίσης την παροχή της επιτήρησης, μέσω εικόνας από τους δορυφόρους που βρίσκονται σε λειτουργία και από τα UAV Heron των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων για τις δικές της βάσεις δεδομένων.

Ήδη, από τον περασμένο Φεβρουάριο η MIT και η Tubitak έχουν υπογράψει μια σημαντική 10ετή συμφωνία έρευνας και ανάπτυξης που περιλαμβάνει την κατασκευή υψηλής τεχνολογίας συσκευών πληροφοριών.

Οι συσκευές αυτές είναι για υποκλοπές καθώς και άλλες για παρεμβολές βάσει ενός σχεδιασμού της υπηρεσίας. Για την όλη αυτή συνεργασία θα διατεθούν περίπου 220 εκατομμύρια δολάρια, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις