Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αύριο ο διοικητής της ΕΥΠ


Σε ακρόαση ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας καλείται αύριο ο διοικητής της ΕΥΠ, Θεόδωρος Δραβίλλας.

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό της Βουλής «οι συζητήσεις για τη δραστηριότητα της ΕΥΠ είναι απόρρητες και τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών δεσμεύονται να τηρούν το απόρρητο αυτό και μετά τη λήξη της θητείας τους».

Όπως ορίζει επίσης ο Κανονισμός, «η κυβέρνηση οφείλει, είτε με δική της πρωτοβουλία είτε ύστερα από αίτημα της επιτροπής, να ενημερώνει για τη δραστηριότητα της ΕΥΠ, εκτός αν συντρέχουν λόγοι υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος ή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, τους οποίους ο αρμόδιος υπουργός εκθέτει στην επιτροπή. Η Επιτροπή μπορεί να καλεί σε ακρόαση και τον διοικητή της ΕΥΠ, παρουσία του αρμόδιου υπουργού».

Η απόφαση της Επιτροπής να κληθεί σε ακρόαση ο κ. Δραβίλλας είχε ληφθεί μετά τα δημοσιεύματα για το ενδεχόμενο παρακολουθήσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Η ακρόασή του ωστόσο αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον μετά το θόρυβο που έχει προκληθεί γύρω από τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων από την Επιτροπή Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, αλλά και τις χθεσινές δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου περί παρακολουθήσεων αμερικανών πρέσβεων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις