Αύξηση 748% στη φορολογία ακινήτων μέσα στην κρίση!

ECB, EFSF, ESM, EUROGROUP, HFSF, ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ, ΓΑΠ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΔΙΑΠΛΟΚΗ, ΔΙΑΦΘΟΡΑ, ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΕΥΔΑΘ, ΕΥΔΑΠ, ΜΙΣΘΟΙ, ΜΙΣΘΟΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ, ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ, ΝΕΡΟ, ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΡΟΔΟΤΕΣ, Παπακωνσταντίνου, Παπανδρέου, Παπανδρεου, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΣΥΝΤΑΞΗ, ΤΑΙΠΕΔ, ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΥΠΟΘΗΚΗ, Χρεωκοπία, δοση, επικαιροτητα, MEGA, megatv.gr, SKAI

Ούτε ένα ούτε δυο ούτε δέκα, αλλά 748% είναι η αύξηση στη φορολογία ακινήτων εν μέσω κρίσης! Από το 2009 μέχρι και το 2014 (με βάση τον προϋπολογισμό) τα ακίνητα έχουν πληρώσει το «μάρμαρο» της κρίσης, ενώ από τις αρχές του 2014 έρχονται ακόμα δυσκολότερες μέρες για τους ιδιοκτήτες ακινήτων.


Τα στοιχεία παρουσίασε ο Πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ Στράτος Παραδιάς μιλώντας σε εκδήλωση της Ενώσεως Ιδιοκτητών Ακινήτων Πάτρας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του πολυσυνεδρίου «FORUMΑΝΑΠΤΥΞΗΣ – 16ο MONEY SHOW ΠΑΤΡΑΣ».

Οι εισπράξεις κρατικού προϋπολογισμού από φόρους στην περιουσία:

2009: 526 εκατ.

2010: 487 εκατ.

2011: 1,172 δις

2012: 2,857 δις

2013 (εκτίμηση): 2,784 δις

2014 (πρόβλεψη): 3,937 δις

Ο κ. Παραδιάς σημείωσε ότι η εκτός πάσης λογικής φορολογική επιβάρυνση των ιδιοκτητών ακινήτων υλοποιήθηκε σε περίοδο που η μισθωτική αγορά έχει καταρρεύσει, χιλιάδες ακίνητα ακόμη και σε εμπορικούς δρόμους παραμένουν ξενοίκιαστα, τα ενοίκια μειώνονται διαρκώς (όταν εισπράττονται), οι αγοραπωλησίες ακινήτων έχουν πρακτικά ανασταλεί και οι ιδιοκτήτες στερούνται της δυνατότητας να εκχωρήσουν μέρος της περιουσίας τους στο Δημόσιο έναντι υφιστάμενων ή μελλοντικών υποχρεώσεων προκειμένου να αποφύγουν τον κίνδυνο φυλάκισης για χρέη προς το Δημόσιο.

Ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ υπογράμμισε ότι οι εξοντωτικές φορολογικές επιβαρύνσεις που καθιερώθηκαν τα προηγούμενα χρόνια ως δήθεν «έκτακτη» επιβάρυνση των ιδιοκτητών, μονιμοποιούνται με το εξαμβλωματικό και αντισυνταγματικό σχέδιο νόμου για την καθιέρωση του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων που παρουσίασε πρόσφατα το υπουργείο Οικονομικών για να τεθεί σε εφαρμογή από το νέο έτος.

olympia.gr
About these ads

Σχόλια

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ