Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2013

ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑ

PAPOULIAS
Πολιτικούς και άλλους παράγοντες του σάπιου μεταπολιτευτικού κατεστημένου, δέχθηκε επ’ ευκαιρία του νέου έτους ο πρόεδρος της δημοκρατίας, στο Μέγαρο (με τη φράση «σαν έτοιμοι από καιρό, σαν θαρραλέοι»…), και επ’ ευκαιρία έριξε κι έναν δεκάρικο (λόγο), υπό μορφή δηλώσεων προς τους δημοσιογράφους, για τη… φοροδιαφυγή:
«Η φοροδιαφυγή είναι ένα πρόβλημα που επανειλημμένα με έχει απασχολήσει, γι’ αυτό κι αν δεν αντεπεξέλθουμε θα μας δείχνουν με το δάχτυλο αυτοί που υποφέρουν και θα λένε τι κάνουμε με τους μεγαλόσχημους».
Να υπενθυμίσουμε πως είναι η δεύτερη φορά τις τελευταίες ημέρες που ο Κ. Παπούλιας αναφέρεται στη φοροδιαφυγή. Είχε κάνει το ίδιο και στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του:
«Η καταπολέμηση της μαζικής φοροδιαφυγής που αποτελεί μείζονα εθνική προτεραιότητα απαιτεί αμείλικτη, ευέλικτη και δίκαιη φορολογική νομοθεσία, που θα στηρίζεται σε διαφανείς και αποτελεσματικούς μηχανισμούς εφαρμογής».

Στη Βουλή > Άσκηση δίωξης κατά Παπακωνσταντίνου ζητούν τα τρία κόμματα της Κυβέρνησης


Την άσκηση δίωξης κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τα αδικήματα της νόθευσης εγγράφου και της παράβασης καθήκοντος με ταυτόχρονη βλάβη σε βάρος του δημοσίου, ζητούν οι βουλευτές από τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης που υπογράφουν την πρόταση για τη συγκρότηση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που θα διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».

Παράλληλα, τα τρία κόμματα αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να κινηθούν και άλλες, εκτός Βουλής, διαδικασίες προκειμένου ο κ. Παπακωνσταντίνου να παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη με το κοινό ποινικό δίκαιο και όχι με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.
Την πρόταση για τη σύσταση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, υπογράφουν συνολικά 71 βουλευτές από τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης.
Ειδικότερα την πρόταση υπογράφουν 36 βουλευτές από τη ΝΔ, 22 από το ΠΑΣΟΚ και 13 από τη ΔΗΜΑΡ. Σημειώνεται ότι από το ΠΑΣΟΚ δεν υπογράφουν οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Γιώργος Παπανδρέου και Απόστολος Κακλαμάνης.
«Στα καθήκοντα της Επιτροπής αυτής ανήκει η διευκρίνιση, μεταξύ άλλων και του θέματος της παρέλευσης ή μη της αποσβεστικής προθεσμίας του άρθρου 86 του Συντάγματος, όπως επίσης, σε αυτή την Επιτροπή ανήκει και η εκτίμηση αν η συγκεκριμένη πράξη της νόθευσης εγγράφου, που φέρεται να έχει τελέσει ο κ. Παπακωνσταντίνου εντάσσεται στον κύκλο των αρμοδιοτήτων του ή εκφεύγει αυτού», τονίζεται χαρακτηριστικά στο κείμενο.
Ως προς το περιεχόμενο της πρότασης οι βουλευτές αναφέρονται στο ιστορικό της υπόθεσης της «λίστας Λαγκάρντ» επισημαίνοντας ότι στα μέσα του 2010 το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών παρέδωσε ψηφιακό δίσκο cd στον οποίο περιέχονταν 2.062 ηλεκτρονικά αρχεία με ονόματα Ελλήνων καταθετών στην HSBC.
«Το εν λόγω cd διαβιβάστηκε στον κ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος το αντέγραψε σε μορφή stick usb “για λόγους ασφαλείας”, όπως ο ίδιος κατέθεσε στην Επιτροπή Θεσμών, και παρέδωσε το cd στο γραφείο του για εμπιστευτική φύλαξη, από το χρονικό σημείο αυτό και μετά το πρωτότυπο και αυθεντικό cd χάθηκε και ουδείς γνωρίζει που βρίσκεται και αν έχει καταστραφεί», τονίζουν και προσθέτουν:
«Στα τέλη του 2010 αρχές του 2011, ο κ. Παπακωνσταντίνου παρέδωσε προσωπικά στον κ. Ιωάννη Καπελέρη του ΣΔΟΕ άτυπα ένα απλό χαρτί στο οποίο ήταν γραμμένα 10-11 ονόματα που υποθετικά περιλαμβάνονταν στο ως άνω cd, ώστε να διενεργηθεί φορολογική έρευνα.
Τον Ιούνιο του 2011 ο κ. Παπακωνσταντίνου παρέδωσε, πάλι άτυπα στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη usb που περιείχε- υποτίθεται- τα στοιχεία των Ελλήνων καταθετών στο υποκατάστημα της HSBC στη Γενεύη.
Ο τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ ενημέρωσε τον Αύγουστο του 2011 τον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο για την ύπαρξη του υλικού αυτού, τα συμπεράσματα της μελέτης του και την εκτίμηση για τη νομική φύση και το περιεχόμενό του.
Άφησε δε στο γραφείο του κ. Βενιζέλου, ατύπως, usb με το υλικό αυτό. Όταν στις αρχές Οκτωβρίου 2012 κατέστη δημόσια γνωστό, μετά την αντικατάσταση του ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ, ότι στο ΣΔΟΕ δεν διατηρείται το υλικό αυτό, ο κ. Βενιζέλος απέστειλε στο γραφείο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, το παραπάνω usb, το οποίο χωρίς να προβεί σε έλεγχο, άμεσα το διαβίβασε στο ΣΔΟΕ.
Όπως επισημαίνεται στην πρόταση, αφού παραδόθηκε από τις γαλλικές αρχές το νέο cd στην Ελλάδα, από την αντιπαραβολή των στοιχείων διαπιστώθηκαν τρία επιπλέον αρχεία σε σχέση με το παραδοθέν από τον κ. Παπακωνσταντίνου usb. Δηλαδή, είχε 2062 αρχεία και όχι 2059 αρχεία.
Από την παράθεση των γεγονότων και την εξέταση του υλικού προκύπτουν ενδείξεις ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου τέλεσε τις αξιόποινες πράξεις της νόθευσης εγγράφου και της παράβασης καθήκοντος.
Συγκεκριμένα. ο κ. Παπακωνσταντίνου φέρεται να αλλοίωσε το περιεχόμενο του ψηφιακού δίσκου της λεγόμενης "λίστας Λάγκαρντ", κατά παράβαση των καθηκόντων του ως υπουργός Οικονομικών, η δε αλλοίωση αυτή συνίσταται στο γεγονός ότι δεν παρέδωσε αυτούσια την αρχική λίστα μέσω cd στις αρμόδιες αρχές για φορολογικό έλεγχο αλλά σύμφωνα με τις ενδείξεις επεξεργάστηκε την εν λόγω λίστα παρεμβαίνοντας ουσιωδώς σ αυτή και παραδίδοντας την υπό μορφή usb από την οποία προέκυψε ότι είχαν διαγραφεί τρία ονόματα τα οποία ανήκουν σε συγγενικά πρόσωπα του κ. Παπακωνσταντίνου», τονίζεται μεταξύ άλλων.
Οι βουλευτές προτείνουν την άσκηση ποινικής δίωξης για τα αδικήματα της νόθευσης εγγράφου και της παράβασης καθήκοντος σημειώνοντας μάλιστα ότι προκάλεσε βλάβη στα συμφέροντα του δημοσίου επειδή πιθανώς προσπόρισε οικονομικό όφελος στους διαγραφέντες από τη λίστα συγγενείς του που απέφυγαν τον φορολογικό έλεγχο.
Οι ενδείξεις ενοχής του στηρίζονται στο αναμφισβήτητο γεγονός ότι είχε τόσο τη δυνατότητα όσο και το κίνητρο να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια, καθιστώντας τη συγκεκριμένη συμπεριφορά του ερευνητέα κατά το νόμο», υπογραμμίζουν.

kourdistoportocali

ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!

XA-NIKAIA2
Υπάρχει περίπτωση να γίνουν σύντομα πρόωρες εκλογές; Αυτό είναι ένα ερώτημα που απασχολεί όλους… αμέσως μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, βασιζόμενο στη σιγουριά που υπάρχει για την οικτρή αποτυχία της μνημονιακής συγκυβέρνησης. Δύσκολο ως τελείως απίθανο υπό τις παρούσες συνθήκες το σενάριο. Διαβάστε το γιατί σε σχετικό άρθρο του Newsit και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:
Εκλογές; Όχι ευχαριστώ… πλην Χρυσής Αυγής
«Το 2013 χαρακτηρίζεται έτος σταθμός για τη πορεία της χώρας σε όλα τα επίπεδα και ιδίως στο οικονομικό και κοινωνικό τομέα. Στον ορίζοντα δεν υπάρχει η προοπτική εκλογών. Όχι τουλάχιστον για τα κόμματα της συγκυβέρνησης ή τον ΣΥΡΙΖΑ Μόνο η Χρυσή Αυγή τις… θέλει.
Οι εξελίξεις στους τομείς αυτούς είναι πολύ πιθανόν να οδηγήσουν και σε πολιτικές εξελίξεις ακόμη και σε πρόωρες εκλογές καθώς η κυβέρνηση συνεργασίας στηρίζεται σε μια εύθραυστη πλειοψηφία. Το ενδεχόμενο όμως των πρόωρων εκλογών είναι ένα σενάριο που απεύχονται ουσιαστικά όλα τα πολιτικά κόμματα, όχι μόνο γιατί κάτι τέτοιο θα επιδείνωνε ακόμη περισσότερο την οικονομική κατάσταση αλλά κυρίως γιατί οι βασικοί πρωταγωνιστές δεν έχουν χρήματα και γιατί χρειάζονται χρόνο προκειμένου να ανασυγκροτηθούν και να προσαρμοσθούν στα νέα δεδομένα που διαμορφώνει η πορεία εξόδου από την κρίση. – Η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς θεωρούν ότι απαιτείται χρόνος προκειμένου να αποδώσουν τα σκληρά μέτρα και να εδραιωθεί η αξιοπιστία της χώρας σε διεθνές επίπεδο και ιδίως στις αγορές, ενώ παράλληλα ο πρόεδρος του κόμματος προετοιμάζει πρωτοβουλίες για τη ανασυγκρότηση του χώρου της Κεντροδεξιάς – Στο ίδιος μήκος και το ΠΑΣΟΚ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς ποντάρουν πολλά στο συντακτικό Συνέδριο του κόμματος τον Φεβρουάριο, ελπίζοντας να αποτελέσει μια νέα αφετηρία για την κεντροαριστερά, που απαιτεί όμως χρόνο μέχρις ότου οι δυσαρεστημένοι πολίτες-ψηφοφόροι που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ πειστούν… – Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεν αποκτήσει μια κυβερνητική δυναμική χωρίς όμως να δημιουργεί ισχυρό ρεύμα ανατροπής, με αποτέλεσμα ο Αλέξης Τσίπρας ενόψει και του Συνεδρίου και τα δημιουργίας ενιαίου κόμματος να επιχειρεί κεντροαριστερή στροφή σε μια προσπάθεια να πείσει όσους τον αμφισβητούν εντός και εκτός κόμματος ότι μπορεί να υπάρξει εναλλακτική λύση ακόμη και εντός μνημονιακού πλαισίου – Το ΚΚΕ, η ΔΗΜΑΡ και οι ΑΝΕΛ καθένας για τους δικούς του λόγους δεν θα ήθελαν με τίποτα να επιβεβαιωθούν τα μάλλον χαμηλά ποσοστά των δημοσκοπήσεων και γι’ αυτό το λόγο δίνουν έμφαση στην ανασυγκρότησή τους και στο ξεκαθάρισμα των ιδεολογικοπολιτικών αντιπαραθέσεων που καταγράφονται στο εσωτερικό τους.

Ενας ναός για τρεις θρησκείες κατασκευάζεται στο Βερολίνο


Ένας «Οίκος Προσευχής και Μαθητείας» για χριστιανούς, μουσουλμάνους και εβραίους κατασκευάζεται στην πλατεία Petriplatz (πλατεία του Αγίου Πέτρου) του Βερολίνου. Οι ελπίδες είναι μεγάλες, «όμως ένα κτίριο από μόνο του δεν μπορεί να φέρει κοντά τους ανθρώπους, εάν δεν το επιθυμούν και οι ίδιοι», σημειώνει ο νικητής του σχετικού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού. Καθημερινά χιλιάδες αυτοκίνητα διασχίζουν τον πολυσύχναστο δρόμο που περνά μπροστά από τηνPetriplatz στην κεντρική συνοικία Mitte του Βερολίνου.

Είναι ένας έρημος τόπος που όμως θα μπορούσε να μεταμορφωθεί χάρη στον οίκο προσευχής και μαθητείας, ο οποίος θα φιλοξενεί υπό την ίδια στέγη εκκλησία, συναγωγή και τζαμί.

Το νέο κτίριο θα ανεγερθεί στο σημείο όπου βρισκόταν κάποτε η εκκλησία του Αγίου Πέτρου. Εχουν σχεδιαστεί τρεις διαφορετικοί χώροι προσευχής - ένας για χριστιανούς, ένας για μουσουλμάνους και ένας για εβραίους - οι οποίοι θα ενώνονται με διάδρομο, όπου θα μπορούν να διοργανώνονται κοινές τελετές και εκδηλώσεις.
Ο ναός δεν θα έχει θρησκευτικά σύμβολα στο εσωτερικό του, ενώ σε μία από τις αίθουσες θα μπορούννα προσεύχονται μαζί πιστοί από διαφορετικές θρησκείες.

Το σχέδιο του αρχιτεκτονικού γραφείου Kuehn Malvezzi είναι εμπνευσμένο από την παλιά εκκλησία του Αγίου Πέτρου.

Ο ναός θα χτιστεί στα θεμέλια του νεογοτθικού ναού του Αγίου Πέτρου, ο οποίος υπέστη σοβαρές ζημιές στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και κατεδαφίστηκε το 1964.

Με έναν πύργο ύψους 44μέτρων ο οίκος προσευχής θα θυμίζει φρούριο. Στο εσωτερικό θα υπάρχει θολωτός διάδρομος δύο επιπέδων, ο οποίος θα χρησιμεύει ως χώρος μαθητείας.

Οι εμπνευστές του εγχειρήματος ελπίζουν ότι ο χώρος, ως σημείο συνάντησης διαφορετικών θρησκειών,θα γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ τους, βοηθώντας τους πιστούς να ανακαλύψουν τις ομοιότητές τους.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ Η… ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΣΔ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝ

STALIN5
Ευκαιρία ψάχνουν τα γνωστά και ξεφωνημένα ορφανά του αρχιχασάπη Στάλιν, για να υμνήσουν το ίνδαλμά τους και ψάχνοντας όλο και κάτι βρίσκουν:
ΕΣΣΔ: 90 χρόνια από την ίδρυσή της 
«Πριν από 90 χρόνια, στις 30 Δεκέμβρη του 1922, στο θέατρο «Μπολσόι» στη Μόσχα, άρχισε τις εργασίες του το 1ο Συνέδριο των Σοβιέτ της Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών, το Συνέδριο που ίδρυσε το κράτος της Σοβιετικής Ένωσης.
Στο Συνέδριο πήραν μέρος 1.727 αντιπρόσωποι από τη Ρωσική Σοβιετική Ομοσπονδιακή Σοσιαλιστική Δημοκρατία, 364 από τη Σοβιετική Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Ουκρανίας, 33 από τη Σοβιετική Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Λευκορωσίας και 91 από τη Σοβιετική Ομοσπονδιακή Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Υπερκαυκασίας (Γεωργία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν). Τα κείμενα της Διακήρυξης και της Συμφωνίας για την ίδρυση της ΕΣΣΔ παρουσίασε στο συνέδριο ο Ι. Β. Στάλιν.
Η ίδρυση της ΕΣΣΔ, γεγονός κοσμοϊστορικής σημασίας, καθόρισε την ιστορία του 20ού αιώνα. Επέδρασε θετικά σε όλες οι κατακτήσεις των εργαζομένων, από τις πιο μικρές ως τις πιο μεγάλες, εντός και εκτός της Σοβιετικής Ένωσης. Η Σοβιετική Ένωση υπήρξε η μεγάλη απόδειξη για το τι μπορεί να πετύχει ένας λαός στο πλαίσιο της σχεδιασμένης οικονομίας, όπου το προλεταριάτο έχει συγκροτήσει το δικό του κράτος, χωρίς εκμεταλλευτές και με την εστίαση της ανάπτυξης στη βάση της ικανοποίησης των ανθρώπινων αναγκών και όχι στη βάση των κερδών των καπιταλιστών. Η ΕΣΣΔ υπήρξε η μεγάλη εκείνη δύναμη ανάσχεσης του ιμπεριαλισμού, το στήριγμα των φτωχών και καταπιεσμένων λαών, στάθηκε στο πλευρό όλων των εθνικοαπελευθερωτικών-αντιιμπεριαλιστικών και επαναστατικών κινημάτων, υπήρξε ο βασικός αιμοδότης της ανθρωπότητας ενάντια στις ορδές του ναζισμού και του φασισμού.
Με την ευκαιρία αυτής της επετείου παραθέτουμε ορισμένα βίντεο που έχουν «ανέβει» στο youtube με τον ύμνο της ΕΣΣΔ, με στιγμιότυπα από τη ζωή στην ΕΣΣΔ το 1947, αλλά κι αργότερα, καθώς και με σοβιετικά τραγούδια.
Ολόκληρος ο ύμνος της ΕΣΣΔ με φόντο πλάνα του Κρεμλίνου
Απόσπασμα ύμνου της ΕΣΣΔ από εκδήλωση στην Κόκκινη Πλατεία, παρουσία του Ι. Στάλιν το 1945
Η παρέλαση της Αντιφασιστικής Νίκης στην Κόκκινη πλατεία (σε έγχρωμη κόπια διάρκειας 18 λεπτών)
Βίντεο (έγχρωμο) για τη ζωή στη Σοβιετική Ένωση το 1947 (διάρκειας 37 λεπτών)
Τραγούδι «Οι νύχτες της Μόσχας»
Τραγούδι «Νοσταλγία για την ΕΣΣΔ», με ρεφρέν «Θα θελα πολύ να είμαι στη Σοβιετική Ένωση»
Τραγούδι «Η πατρίδα μου είναι η Σοβιετική Ένωση»
Τραγούδι «Από πού ξεκινάει η Πατρίδα»
Τραγούδι «Ιερός Πόλεμος» (από τη σοβιετική ταινία του 1985 «Η μάχη της Μόσχας»)
Τραγούδι «Γερανοί», που αναφέρεται στους αμέτρητους νεκρούς κόκκινους στρατιώτες του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου που έπεσαν στον αγώνα κατά του φασισμού
Τραγούδι «Στο χαράκωμα»
Το τραγούδι «Σκοτεινή νύχτα»
90 χρόνια από την ίδρυση της ΕΣΣΔ και 21 μετά τη διάλυσή της, η συντριπτική πλειοψηφία των λαών της ΕΣΣΔ, ακόμη και στις χώρες της Βαλτικής, όπου τα Κομμουνιστικά Κόμματα είναι απαγορευμένα, αναγνωρίζει και σε δημοσκοπήσεις την υπεροχή του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε. Αυτό το δείχνουν με συμβολικό τρόπο και οι δύο πρόσφατες παρακάτω φωτογραφίες (που τις παρουσιάζουμε τη μία δίπλα στην άλλη).
Η μία είναι από το μνήμα του ηγέτη της ΕΣΣΔ, Ι. Στάλιν, στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, κατά τη διάρκεια της ηγεσίας του οποίου μπήκαν οι βάσεις της σοσιαλιστικής οικοδόμησης και η ΕΣΣΔ συνέτριψε το φασισμό και αναδείχτηκε σε υπερδύναμη.

Πως οι Εβραίοι στην Αμερική υπονόμευσαν τα Χριστούγεννα


Του Kevin MacDonald (Occidental Observer) / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ - Το βιβλίο του Αμερικανο-Εβραίου ραβίνου Joshua Eli Plaut A Kosher Christmas: ’Tis the Season to Be Jewish, αποκαλύπτει αυτό που γνωρίζουμε εδώ και πολύ καιρό: Οι Εβραίοι πράγματι υπονόμευσαν τα Χριστούγεννα. Αν και το βιβλίο αξίζει να διαβαστεί ολόκληρο, έχουμε εδώ μια περίληψη και κάποιο σχόλιο από τον Εβραίο αρθρογράφο Ethan Schwartz (“Twas the night after Christmas“). Πρώτα η περίληψη:


«Οι Εβραίοι ήταν η εμπροσθοφυλακή της προσπάθειας να "μετασχηματιστούν τα Χριστούγεννα σε μια εορταστική περίοδο που θα ανήκει σε όλους τους Αμερικανούς, χωρίς θρησκευτική αποκλειστικότητα. Οι πιο σημαντικοί εβραϊκοί μηχανισμοί της εκκοσμίκευσης των Χριστουγέννων είναι η κωμωδία και η παρωδία, καθώς το γέλιο υπονομεύει το θρησκευτικό δέος. Πάρτε, για παράδειγμα, τον ‘Hanukkah Harry’ από το "Saturday Night Live", ο οποίος παρωδεί τον Σάντα (Άη Βασίλη) παραδίδοντας δώρα από ένα καρότσι που το τραβούν τρία γαϊδούρια που ονομάζονται Moishe, Hershel, και Shlomo. Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο ‘Hanukkah Harry’ έχει αναδειχθεί ως μια πραγματική εναλλακτική λύση Σάντα για πολλούς Εβραίους της Αμερικής. Ο Plaut βλέπει τέτοια πράγματα όχι τόσο σαν προσπάθειες αφομοίωσης της γιορτής, αλλά ως εκούσια ανατροπή των χριστουγεννιάτικων παραδόσεων. «Μέσα από αυτές τις παρωδίες», γράφει, "οι Εβραίοι φαίνονται να μην έχουν γοητευτεί από τη γοητεία των συμβόλων των Χριστουγέννων." Και δεν είναι μόνο οι Εβραίοι: για τους Αμερικανούς σε γενικές γραμμές, η εβραϊκή παρωδία βοηθά στο να διασφαλιστεί ότι τα Χριστούγεννα "δεν πρέπει να ληφθούν πολύ σοβαρά "και ότι στον εορτασμό των άλλων θρησκευτικών παραδόσεων πρέπει "να δοθεί ίσος σεβασμός και ίσες ευκαιρίες».

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΟΖ

aoz
Είμαστε φοβερός λαός. Ειδικοί επί των πάντων, σε σημείο που να μπερδεύονται και οι εμπειρογνώμονες, οι οποίοι πέρασαν διά πυρός και σιδήρου για να ομιλούν με ακρίβεια για τα θέματα της αρμοδιότητάς τους. Αίφνης, όλοι έχουν γνώμη για την ΑΟΖ χωρίς να διαβάσουν τα 310 άρθρα της Συνθήκης για το Δίκαιο της Θάλασσας, ενώ οι αυτοπαρουσιαζόμενοι ως ειδήμονες, είδαν μία πόρτα ανοικτή και απλά μπήκαν… μέσα!
Είναι μεγάλη υπόθεση η ΑΟΖ και είναι δικαίωμα της Ελλάδας να προχωρήσει σε μονομερή ανακήρυξη, άρα όσα επί του αντιθέτου λέγονται και γράφονται -ότι δήθεν η ΑΟΖ είναι απάτη και προδοσία- προβληματίζουν και στενοχωρούν. Είναι άλλο πράγμα η ανακήρυξη και άλλο η οριοθέτηση. Ανακήρυξη έχουν κάνει 134 χώρες συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου, η οποία είναι κατεχόμενη και απειλείται σε μόνιμη βάση από την Τουρκία. Δεν άνοιξε μύτη, και η «αυτοσυγκράτηση» της Τουρκίας δεν οφείλεται μόνο στη στρατηγική συμφωνία της Λευκωσίας με το Ισραήλ.
Ούτε ειδικός είμαι, ούτε εμπειρογνώμονας. Εχω όμως την τύχη να γνωρίζω δύο σημαντικούς γνώστες του Δικαίου της Θάλασσας και της ΑΟΖ, τον Ανδρέα Ιακωβίδη και τον Θεόδωρο Καρυώτη. Εδωσαν μάχες από το 1982 και ουδείς μπορεί να τους κατηγορήσει ότι είναι… πράκτορες των Τούρκων. Αντίθετα, έχουν κολλήσει στον τοίχο την Τουρκία, ο πρώτος από το βήμα του ΟΗΕ και ο δεύτερος με διαλέξεις στα κέντρα εξουσίας.

Τούρκος υπουργός: Δεν είναι θρησκεία ο Χριστιανισμός!


Ο Χριστιανισμός έχει πάψει να αποτελεί θρησκεία αλλά ένας ξεχωριστός πολιτισμόςρχεται από τον Τούρκο υπουργό Περιβάλλον και Αστικοποίησης, Ερντογκάν Μπαϊρακτάρ, κατά τη διάρκεια πρόσφατου συνεδρίου που διοργανώθηκε από το τμήμα γυναικών του κυβερνώντος ισλαμικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP). Σύμφωνα με την επιχειρηματολογία του Τούρκου υπουργού, η θρησκεία των τριών μεγαλύτερων χωρών στον πλανήτη δεν είναι η μουσουλμανική. Από την Κίνα, την Ινδία και τις ΗΠΑ, μόνο η τελευταία μπορεί να θεωρηθεί ως χριστιανική – μονοθεϊστική – χώρα.


Η πνευματικότητα και το θρησκευτικό συναίσθημα μειώνεται διαρκώς, παρατήρησε.
«Στον κόσμο υπάρχουν 2,5 δισεκατομμύρια χριστιανοί, ο χριστιανισμός δεν είναι πλέον θρησκεία. Είναι πλέον πολιτισμός. Αλλά δεν μπορεί αν είναι έτσι μια θρησκεία. Μια θρησκεία διδάσκει, είναι τρόπος ζωής που προσφέρει στο άτομο ειρήνη και ευτυχία.»
Και όλα αυτά τα είπε για να καταλήξει ότι το «σχέδιο» είναι να μετατρέψουν την ισλαμική θρησκεία και να την κάνουν όπως τον χριστιανισμό… Βγάλατε άκρη τι ήθελε να πει ο «ποιητής»; Σα να κινείται με εκπληκτική ταχύτητα ανάμεσα σε μια συγκεκαλυμμένη συμπάθεια – έως θαυμασμό – για την επιτυχία του χριστιανισμού και την αίσθηση της απειλής από αυτόν… Πως λένε ότι τα άκρα στην πραγματικότητα δεν απέχουν και τόσο πολύ μεταξύ τους… κάτι τέτοιο.

defence-point

Ποιες σημαίες μιλάνε στην καρδιά σου;Ποιες σημαίες μιλάνε στην καρδιά σου;
Ποιές σημαίες Έλληνες και Ελληνίδες μιλάνε στην καρδιά σας; Αυτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ με τα αστεράκια; Γιατί άραγε έχουν και οι δύο αστεράκια, γιατί να είναι σύμπτωση, δεν νομίζω! Αυτές λοιπόν ή οι σημαίες και τα σύμβολα βγαλμένα μέσα από τον Ελληνισμό, την ιστορία του και τους αγώνες του εδώ και χιλιάδες χρόνια; Γιατί προσπαθούν οι καρεκλοκένταυροι του πολιτικού κατεστημένου την τελευταία τριετία να μας πείσουν ότι πρέπει να αγωνιστούμε, να υποφέρουμε σε συνθήκες πραγματικής κατοχής, να πεινάσουμε, να πονέσουμε για να διατηρηθούμε ως ένα αστεράκι της Ομοσπονδιακής Γερμανίας; Όχι κα Μέρκελ, δεν στα είπαν καλά οι άνθρωποί σου στην Ελλάδα οι κκ. Σημίτης, ΓΑΠ και Σαμαράς. Η Ελλάς δεν ξεπουλιέται, η Ελλάς δεν υποτάσσεται. Η Ελλάς δεν εξανδραποδίζεται.

Ο διερμηνέας που εξελίχθηκε σε ενοχλητικό και προκλητικό πολιτικό


Ποιος είναι ο Εγκεμέν Μπαγίς, ο οποίος σχεδόν καθημερινά προκαλεί με τις εμπρηστικές δηλώσεις του; Είναι το παραχαϊδεμένο παιδί του τουρκικού κατεστημένου που έχει το ακαταλόγιστο; Ή τελικά είναι ο προπομπός που παρουσιάζει τις πραγματικές θέσεις και προθέσεις της Άγκυρας; Το πολιτικό σύστημα στην Τουρκία ασφαλώς δεν θα ανεχόταν κάποιο να δημιουργεί προβλήματα και να προκαλεί αναταράξεις.Όταν για παράδειγμα παρουσιάζεται υβριστικός έναντι της Ελλάδος και της Κύπρου, ενδεχομένως να αναφέρει κανείς ότι γνωρίζει πως θα υπάρξουν αντιδράσεις, αλλά φαίνεται ότι τούτο δεν ενοχλεί τους Τούρκους ποσώς.
Πολλοί δε υποστηρίζουν πως γνωρίζει πως εκνευρίζει τους Έλληνες γι’ αυτό και προβαίνει συχνά σε προκλητικές δηλώσεις. Το έκανε και κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Αθήνα. Την ίδια ώρα, δεν είχε παραλείψει να επιτεθεί και κατά του πρώην Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, για τη στάση του έναντι των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Τουρκίας-ΕΕ (είπε πως βρίσκεται στην παραλία και διαβάζει βιβλία, αφήνοντας να εννοηθεί πως αυτά παθαίνουν όσοι τα βάζουν με την Τουρκία!). Οι τοποθετήσεις του, δημόσιες και μη, χαρακτηρίζονται από αλαζονεία αλλά και με έντονο το στοιχείο της ειρωνείας. Παράδειγμα τα όσα ανέφερε για την οικονομική κρίση στην Κύπρο. Αναφερόμενος στις οικονομικές δυσκολίες στην Κύπρο, είπε τα εξής: «Στην κουλτούρα μας δεν χτυπούμε αυτόν που πέφτει. Λέμε “να τους σώσει ο Αλλάχ”. Αλλά πρέπει να σκεφτούν κάτι. Αν το 2004 γινόταν αποδεκτό το σχέδιο Ανάν, εάν υπήρχε ένα κράτος, μια ένωση κυπριακών κρατών με βάση την πολιτική ισότητα δύο ιδρυτικών κρατιδίων, ο τουρκικός Στρατός, για τον οποίο οι Ε/κ κάνουν τόσα πολλά παράπονα, δεν θα υπήρχε τώρα στο νησί». Είχε, επίσης, πρόσφατα αναφέρει πως η Τουρκία θα μπορούσε να βοηθήσει τους Ελληνοκύπριους μέσω όμως του ψευδοκράτους. Είναι ο άνθρωπος που πρώτος ανέφερε πως η Κυπριακή Δημοκρατία είναι μισό κράτος και είχε πρωτοστατήσει στο μποϋκοτάζ κατά της Προεδρίας της χώρας μας στην ΕΕ. Χωρίς βεβαίως κανένα αποτέλεσμα. Oι αποδόσεις του δεν σταματούν με τις προκλήσεις κατά της Κύπρου και της Ελλάδος. Είχε αναλάβει και την εκστρατεία για να μην αναγνωρισθεί η γενοκτονία των Αρμενίων. Διετέλεσε πρόεδρος των Τουρκικών Συλλόγων στις Ηνωμένες Πολιτείες των οποίων η πρωταρχική αποστολή είναι η άρνηση της Γενοκτονίας.

Ο Μπαγίς γεννήθηκε στις 23 Απριλίου 1970 στην Βingöl. Η οικογένειά του κατάγεται από τη γειτονική επαρχία του Σιίρτ, όπου ο πατέρας του κάποτε υπηρέτησε ως δήμαρχος. Είναι μέλος του τουρκικού Κοινοβουλίου από το Νοέμβριο του 2002 ενώ σήμερα είναι υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και επικεφαλής διαπραγματευτής της Τουρκίας στις ενταξιακές συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κατέχει πτυχίο Βachelor of Αrts στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, καθώς και ένα Μaster στη Δημόσια Διοίκηση, τόσο από το Βaruch College του City University της Νέας Υόρκης. Είναι παντρεμένος με την Βeyhan Ν. Μπαγίς, και έχουν δύο παιδιά. O Μπαγίς εργάσθηκε και ως διερμηνέας και πολλές φορές αξιοποιήθηκε από τον Ερντογάν σε διεθνείς συναντήσεις του. Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν πως λόγω αυτής της ιδιότητάς του, βρήκε θέση δίπλα στον Τούρκο πρωθυπουργό.

Ο Tούρκος χρονογράφος Υildirim Τürker με τίτλο «Με συγχωρείτε, κ. Εγκεμέν», αναφέρει πως «ο Μπαγίς αντιπροσωπεύει το σήμα κατατεθέν του ΑΚΡ, την ψυχή της εποχής μας, έναν ξεδιάντροπο πολιτικό, γεμάτο υπερηφάνεια. Φιλόδοξος, τολμηρός, έχοντας λάβει μια καλή εκπαίδευση, αυτό το είδος των τύπων των λεγόμενων “Τίγρεων της Ανατολίας”. Καταλαβαίνετε ότι ξέρει να συμπεριφέρεται με ευγένεια, όπως ο ίδιος μπορεί να είναι χονδροειδής. Και δεν ξέρει να κάνει τίποτα άλλο! …Τα εμφυτεύματα μαλλιών του, που του προσδίδουν την εμφάνιση ενός τελείως ζαλισμένου ανθρώπου που τον χαρακτηρίζουν οι γκάφες. Τι είδους διαπραγμάτευση μπορεί να γίνει με αυτό τον ανεκτίμητο επικεφαλής διαπραγματευτή της Κυβέρνησης;».

Φιλελεύθερος

Στάθης Μπούκουρας: “Η λύση είναι μία: Εθνική κυβέρνηση της Χρυσής Αυγής ΤΩΡΑ!”


Συνέντευξη του συναγωνιστή Ευστάθιου Μπούκουρα στο elnewsgr: Τι είναι αυτό που σας έκανε να ακολουθήσετε το κίνημα της Χρυσής Αυγής; Πότε έγινε η πρώτη σας επαφή με το κίνημα;
Η πίστη, η πειθαρχία και το όραμα για μια ανεξάρτητη και μεγάλη ΕΛΛΑΔΑ. Από το 2003 παρακολουθώ εξ αποστάσεως την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και τις δράσεις της, από το 2009 έχω την τιμή να ανήκω ως απλός στρατιώτης δίνοντας τις πρώτες "μάχες" στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα απελευθερώνοντας την πρώτη πλατεία της Πατρίδας μας.
Κάποιοι θεωρούν ότι ο όρος Εθνικισμός συνδέεται με τη βία και το μίσος. Τι έχετε να πείτε σε αυτούς; Τι σημαίνει για εσάς ο Εθνικισμός;
Κάνουν ένα τεράστιο λάθος από την στιγμή που δεν πιστεύουν. Αλλοίμονο αν ο κάθε άνθρωπος που αγαπά την καταγωγή του και το Έθνος του, είναι φασίστας και ρατσιστής. Το ότι αυτός που αγαπά το Έθνος του οφείλει να το διαφυλάττει και να μάχεται για την προάσπισή του, είναι αυτονόητο, θεμιτό και αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμά του στην αυτοάμυνα και επιβίωση, όχι μόνο του ιδίου, αλλά και των οικείων του και προ πάντων του έθνους του!Καλά θα κάνουν όλοι αυτοί που πιστεύουν κάτι τέτοιο να επισκεφτούν τάχιστα τους κατά τόπους συναγωνιστές και να κάνουν ένα διάλογο μαζί τους ....Αμέσως θα αλλάξουν απόψεις και εικόνα για τα παιδιά με τα μαύρα .
Έχει αλλάξει η προσωπική σας ζωή με την είσοδό σας στο ελληνικό κοινοβούλιο; Και πως νιώθετε που είστε πλέον εκλεγμένος βουλευτής;
Θα παραμείνουμε πιστοί στα λεγόμενα του φυσικού μας ηγέτη Νικόλαου Μιχαλολιάκου , "θα δώσουμε μάχες και μέσα και έξω απ’ τη Βουλή". Μικρή σημασία έχει η αλλαγή στην προσωπική μας ζωή, από τη στιγμή που έχει αλλάξει η ζωή όλων των Ελλήνων. Παραμένουμε απλοί Έλληνες, πιστοί στρατιώτες στην ιδέα της Μεγάλης Ελλάδος.
Μετά την είσοδο της Χρυσής Αυγής στην Βουλή, όλοι μιλούν για τον θεσμό της δημοκρατίας... Ότι πρέπει να "προστατευτεί"… Πιστεύετε ότι υπάρχει κίνδυνος για την δημοκρατία από την Χρυσή Αυγή; Καταρχήν πιστεύετε ότι λειτουργεί στην πράξη ο θεσμός της δημοκρατίας στην Ελλάδα;
Όχι. Η δημοκρατία τους δεν κινδυνεύει από την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Άλλωστε η επιλογή που έγινε να κατέβουμε στον πολιτικό στίβο, αφυπνίζοντας συνειδήσεις, είναι μια ηχηρή απάντηση σε όλους αυτούς που ισχυρίζονται τον κίνδυνο κατάλυσης του πολιτεύματος. Σε ποια δημοκρατία αναφέρεστε; Στη δημοκρατία του Περικλέους (5ος αιώνας π.Χ.); Ή στη σύγχρονη "δημοκρατία" (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ) της λαμογιάς, της συγκάλυψης και της εξαθλίωσης του Έθνους μας;
Πριν λίγο καιρό είχατε γίνει πρωταγωνιστής στα ΜΜΕ όταν αντιδράσατε έντονα για το στρατόπεδο λαθρομεταναστών στην Κόρινθο. Τότε είχαμε δει και επεισόδια ανάμεσα σε μέλη της Χρυσής Αυγής και την αστυνομία... Το δικό σας σχόλιο και το δικό σας συμπέρασμα για όλα αυτά;
Πολύ σοβαρό θέμα και μεγάλη πληγή, όχι μονάχα για την Κόρινθο, αλλά όπου έχουν γίνει τέτοιου είδους στρατόπεδα, τα οποία είναι αναποτελεσματικά, ανούσια και στην ουσία εξαπατούν τον Ελληνικό λαό. Αν η μνημονιακή κυβέρνηση ήθελε πραγματικά να βρει λύση στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, δεν είχε παρά να ρίξει μια ματιά στο πρόγραμμα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ για το εν λόγω θέμα.
Ποιά είναι τα πιο σημαντικά προβλήματα στην Κόρινθο; Υπάρχουν λύσεις; Υπάρχουν προτάσεις από την δική σας πλευρά;
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κορινθία, είναι κυρίως αυτά που αντιμετωπίζουν όλοι οι Έλληνες σε όλη την ελληνική επικράτεια. Ανεργία, ανασφάλεια, εγκληματικότητα, οικονομική εξαθλίωση, έλλειψη δωρεάν δημόσιας Παιδείας, απουσία νοσοκομειακής περίθαλψης. Η Κορινθία είναι ένας κατεξοχήν αγροτικός νομός. Πάνω εκεί πρέπει να στηριχτούμε γενικότερα ως Έθνος. Στηρίζοντας τους αγρότες, στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα παραγωγής. Δεν μπορεί αυτή τη στιγμή ο Έλληνας αγρότης να πουλάει σε μεσάζοντες το ελαιόλαδο με 2 ευρώ και την ίδια ώρα οι ευρωπαίοι να αγοράζουν 12- 16 ευρώ το λίτρο, κατώτερης ποιότητας (Μαρόκο και Παλαιστίνης). Είναι γεγονός ότι η αγροτιά έζησε λαμπρές μέρες επί καθεστώτος Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν !
Υπάρχει ενδιαφέρον από τον κόσμο να στηρίξει τον πυρήνα σας στην Κόρινθο; Εγγράφονται νέα μέλη; Και τι είναι αυτό που σας λένε γενικά οι κάτοικοι της περιοχής;
Από τη στιγμή που άνοιξαν τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης τη ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στην Κόρινθο, υπάρχει εντυπωσιακή προσέλευση κόσμου, είτε για να παρακολουθήσουν τις ομιλίες των συναγωνιστών, είτε για να εγγραφούν ως υποστηρικτές, είτε για να αναλάβουν κάποιον πιο ενεργό ρόλο. Έχουμε όμως να διαχειριστούμε και να αντιμετωπίσουμε μια σωρεία προβλημάτων που απασχολούν τους κορίνθιους πολίτες και καλούμαστε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών τους.
Είδαμε πρόσφατα άλλη μια κοινωνική σας δράση. Διανομή Ελληνικών προϊόντων σε οικογένειες που έχουν σοβαρό πρόβλημα. Ενώ το καλοκαίρι δώσατε αγώνα ακόμα και με τις πυρκαγιές! Το αναγνωρίζει αυτό ο κόσμος; Θα συνεχιστούν όλες αυτές οι δράσεις σας;
Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον απλό, ανώνυμο και επώνυμο ελαιοπαραγωγό που μας στήριξε δίνοντάς μας από το υστέρημα τους, οποιαδήποτε ποσότητα για να διανεμηθούν μέσω των κοινωνικών μας δράσεων σε αναξιοπαθούντες Έλληνες πολίτες. Οι Κορίνθιοι και οι Κορίνθιες αναγνωρίζουν το κοινωνικό μας έργο. Τουλάχιστον αυτό εισπράττουμε και νιώθουμε όταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα επισκεπτόμαστε διάφορα χωριά της Κορινθίας. Σαφώς θα συνεχιστούν οι δράσεις μας και θα είμαστε και πιο οργανωμένοι και πιο συσπειρωμένοι, αλλά και κατάλληλα εκπαιδευμένοι για τις ενδεχόμενες φυσικές και όχι μόνο καταστροφές - που φυσικά απευχόμαστε να συμβούν. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ...
Αν στο μέλλον η κυβέρνηση αποφασίσει να φέρει στην περιοχή και άλλους λαθρομετανάστες, θα δούμε και πάλι μια δυναμική αντίδραση από την πλευρά σας;
Στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού μου ελέγχου έχω καταθέσει τρεις ερωτήσεις για το ζήτημα του στρατοπέδου της Κορίνθου. Ο κ. Δένδιας αποφεύγει να δώσει σαφείς απαντήσεις και όπως προανέφερα αυτά τα στρατόπεδα είναι τελείως μα τελείως αναποτελεσματικά. Κάθε μέρα που περνάει ωριμάζουμε και γινόμαστε πιο έμπειροι. Θα τους πολεμήσουμε και θα δώσουμε μάχες σε όλα τα επίπεδα. Απώτερος μας στόχος και σκοπός είναι να ξαναλειτουργήσει το τιμημένο και αήττητο 6ο Σύνταγμα Πεζικού και σ' αυτό είμαστε αδιαπραγμάτευτοι.
Θα υπάρξει τέλος στην κόντρα σας με τον κύριο Πνευματικό; Και ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να του στείλετε;
Από δικής μου πλευράς ουδέποτε υπήρξε κόντρα με τον εν λόγω δήμαρχο. Καλά θα κάνει να περιοριστεί στα δημοτικά του καθήκοντα. Όλοι οι Κορίνθιοι ξέρουν το ποιόν του. Ανήκει σε μια παλιά γενιά πολιτικών που πολύ σύντομα ο λαός θα τους ρίξει στο περιθώριο.
Χιλιάδες μαγαζιά συνεχίζουν να κλείνουν... Επενδύσεις δεν έρχονται... Οι φόροι αυξάνονται και οικογένειες συνεχώς διαλύονται μετά από την οικονομική πίεση. Έχουμε βρει πάτο; Ή θα δούμε και χειρότερα;
Η ανάκαμψη και η ανάταξη του Ελληνικού Έθνους δεν θα έρθει με επενδύσεις, ξεπουλώντας όλη τη δημόσια περιουσία. Αυτή την περιουσία την κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας και έχουμε καθήκον και ιερή υποχρέωση να την διαφυλάξουμε για τις επόμενες γενεές Ελλήνων. Οι φόροι θα αυξηθούν κι άλλο και η οικονομική πίεση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη. Όσο αυτή η κυβέρνηση ακολουθεί πιστά τις εντολές των εντολοδόχων τους, δεν υπάρχει μέλλον ούτε για το Έθνος ούτε για τη Φυλή μας. Η λύση είναι μια: Εθνική Κυβέρνηση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΤΩΡΑ και λύτρωση για τους Έλληνες!
Αν αύριο γινόσασταν Υπουργός Ανάπτυξης, ποιες θα ήταν οι πρώτες σας κινήσεις; Έχετε συγκεκριμένο πρόγραμμα;
Δεν φαντάζομαι τον εαυτό μου σε υπουργικό θώκο . Εάν αυτό όμως μου ζητηθεί από τον Αρχηγό μας, θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, όπως κάνω μέχρι σήμερα σε οποιοδήποτε πόστο μου έχει ζητηθεί. Ανάπτυξη δεν έρχεται με δανεικά και ξεπουλώντας τα πάντα. Η ανάπτυξη μπορεί να έρθει και θα έρθει αρκεί να το πιστέψει ο μέσος Έλληνας πολίτης. Κανείς δεν έχει το μαγικό ραβδάκι για να φέρει την ανάπτυξη. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ όμως έχει και θέσεις και προτάσεις για μια Εθνική πολιτική, όπως στήριξη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, κτηνοτροφίας, γεωργίας, αλιείας και επιτέλους ανακήρυξη της ΑΟΖ και εξόρυξη και εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της πατρίδας μας.
Πιστεύετε ότι η Χρυσή Αυγή θα κυβερνήσει τον τόπο; Και αν ναι, είστε έτοιμοι γι’ αυτό;
Εάν δεν το πιστεύαμε δεν θα κατεβαίναμε στον πολιτικό στίβο, διεκδικώντας ψήφο από τον Ελληνικό λαό. Άλλωστε ο απλός ανώνυμος Χρυσαυγίτης αντλεί δύναμη και υπομονή από τα λεγόμενα του Αρχηγού μας εδώ και 30 χρόνια. Λύσεις για την σωτηρία της χώρας μας υπάρχουν, αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στο πρόγραμμά μας. Ναι, είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε .

Βιαστής παιδιών ο Ρώσος αχυράνθρωπος που κάνει “αντιπολίτευση” στον Πούτιν!


Όλα τα διαμάντια έχει επιστρατεύσει η “πολιτισμένη” Δύση για να κάνει αντιπολίτευση στον Πούτιν. Μετά τον προβεβλημένο “ακτιβιστή” που συνεργαζόταν με ισλαμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις, ήρθε η σειρά του τύπου που οργάνωνε τις “κολοσσιαίες” αντιπολιτευτικές συγκεντρώσεις. Αυτές με τους 30 διαδηλωτές και τις 300 κάμερες, που “κλόνιζαν” τον Πούτιν, σύμφωνα με τα δυτικά ΜΜ”Ε”.

Ο “ακτιβιστής” Rustem Adagamov, κατηγορείται για βιασμό παιδιού κατά συρροή, γεγονός που αποκάλυψε η πρώην σύζυγος του από τη Νορβηγία όπου ζει. Η γυναίκα τον παράτησε και έφυγε νύχτα όταν ένα κορίτσι 12 χρονών της εξομολογήθηκε την κόλαση που περνούσε στα χέρια του συζύγου της.
Ο “ακτιβιστής” χαρακτήρισε “χαζές” τις κατηγορίες αλλά δεν τόλμησε να κινηθεί δικαστικά κατά της τ. συζύγου του. Σε λίγο θα κάνει ακτιβισμό μέσα από κάποιο ίδρυμα, με την βοήθεια της επιστήμης αφού ο Πούτιν έχει νομοθετήσει τον χημικό ευνουχισμό για περιπτώσεις βιαστών ανηλίκων.
Ο επόμενος “ακτιβιστής” της δεκάρας τι θα προκύψει άραγε;


olympia

Η πολεμική αρετή των ΕλλήνωνΗ πολεμική αρετή των Ελλήνων
Το περιεχόμενο, η σημασία και οι εκφράσεις της
Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΡΕΤΗΣ
Αρετή καλείται το σύνολον των σωματικών, πνευματικών και ψυχικών προσόντων που εκφραζόμενα ομού αποβλέπουν και συντείνουν προς το καλόν και το αγαθόν. Το καλόν και το αγαθόν προσλαμβάνουν εκάστοτε διαφορετικές έννοιες, ανάλογα την ιστορική εποχή, τις θρησκευτικές αντιλήψεις και την κοινωνική διάρθρωση ενός λαού. Έτσι άλλη έννοια προσλαμβάνει η αρετή στον έντονα θρησκευόμενο, άλλη στον πολεμιστή και άλλη στον πνευματικό δημιουργό, ή στον πολιτευόμενο των διαφόρων ιστορικών εποχών.
Η αρετή σαν περιεχόμενο έχει να κάνει με το είδος των ιδεών ή ιδεωδών που διαπνέουν το άτομο κα το καθοδηγούν, ώστε να είναι ενάρετο και σύμφωνο προς κάποια ιδέα ή ιδεώδες από τα οποία διαπνέεται. Στην συγκεκριμένη περίπτωση της πολεμικής αρετής, είναι η ιδέα της ατομικής - κοινωνικής - πολιτικής - ελευθερίας και ανεξαρτησίας που δημιουργεί την πολεμική αρετή στο άτομο και τον λαό. Η επιβίωση του έθνους των Ελλήνων επί χιλιετίες οφείλεται στην καλλιεργηθείσα από αυτούς εθνική πολεμική αρετή, που επέζησε μέχρι των ημερών μας.
Οι Έλληνες ουδέποτε υπήρξαν φιλοπόλεμοι. Απεναντίας υπήρξαν πάντα φιλειρηνικοί και η πρώτη στην ιστορία τους καταδίκη του πολέμου απαντάται στο αρχαιότερο κείμενο της Ελληνικής γραμματείας, στην Ιλιάδα του Ομήρου: «αφρήτωρ, αθέμιστος, ανέστιος εστίν εκείνος ός πολέμου έραται (Ραψωδία Ι, 63-64)». Πάντοτε οι Έλληνες προτιμούσαν την ειρήνη από τον πόλεμο. Όμως όταν ετίθετο το δίλημμα ειρήνη εν δουλεία ή πόλεμος για την ελευθερία προτιμούσαν τον πόλεμο, γιατί επίστευαν πως η ελευθερία ήταν αγαθό υπέρτερο της ειρήνης.
ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΡΕΤΗΣ
Η γεωστρατηγική θέσις της Ελλάδας είχε ως μοιραίο επακόλουθο να αντιμετωπίζει διαρκώς κινδύνους πολέμου και να αποδύεται συνεχώς σε αγώνες για την προάσπιση της ελευθερίας και ανεξαρτησίας της, χωρίς να φείδεται κόπων και θυσιών. Η διατήρηση της ύπαρξής της κατά την διαδρομή της ιστορίας μέχρι σήμερα οφείλεται στην πολεμική αρετή των Ελλήνων, που είχε πάντα πνευματικό και ηθικό περιεχόμενο και δεν ήταν μία απλή έκφραση πολεμικότητας με σκοπό την αρπαγή ξένων εδαφών ή αγαθών, όπως γινόταν από άλλους λαούς.
Οι έννοιες πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια ήσαν αυτές που έδιναν το πνευματικό και ηθικό περιεχόμενο στην πολεμική αρετή των Ελλήνων. Υπέρ βωμών και εστιών εμάχοντο ανέκαθεν οι Πανέλληνες. Οι βωμοί (θρησκεία) και οι εστίες (τόπος και οικογένεια) ήσαν τα ιερά που υπερασπίζονταν.
Η πολεμική αρετή των Ελλήνων από τε σοφίης κατεργασμένη και νόμου ισχυρού (Ηρόδοτος ΙΙ 102) έθετε την πατρίδα και τους θεσμούς της υπεράνω όλων και παρέμεινε αναλλοίωτος από τα βάθη των αιώνων έως σήμερον. Είχε δε ως συνέπεια την αδιάσπαστη συνέχεια του Ελληνικού έθνους σε μια μεγαλειώδη διαδρομή, της οποίας η αρχή χάνεται μέσα στην αχλύ των προϊστορικών μύθων. Εξέφραζε την σταθερή απόφαση των Ελλήνων του να ζήσουν ελεύθεροι προασπίζοντες τις υψηλές αξίες του ασύγκριτου πνευματικού των πολιτισμού.
Η πολεμική ιστορία των Ελλήνων συνεπώς καθίσταται φάρος αειφεγγής των αιωνίων και υψηλών ιδεωδών του Ελληνισμού, πηγή ανεξάντλητος εθνικού φρονηματισμού για όλες τις ερχόμενες γενεές, διδάσκουσα πως μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς (Πλάτων, Κρίτων κεφ. 12).
Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΡΕΤΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Οι Αθηναίοι υπήρξα εύψυχοι υπερασπιστές της ελευθερίας, όχι μόνον της ιδικής των, αλλά και των Πανελλήνων, ως απέδειξαν σε κρίσιμες ιστορικές στιγμές. Από του 18ου έτους έδιναν τον όρκο του πολίτη και στρατιώτη, όπως μας τον παραδίδει ο ρήτωρ Λυκούργος (κατά Λεωκράτους, 76): ου καταισχυνώ όπλα τα ιερά, ουδ΄ εγκαταλείψω τον παραστάτη, αμυνώ δε και υπέρ ιερών και οσίων και μόνος και μετά πολλών, την πατρίδα δε ουκ ελάττω παραδώσω, πλείω δε και αρείω όσης αν παραδέξωμαι.
Οι αθηναίοι κατά την περίοδο των Μηδικών πολέμων, στην μάχη του Μαραθώνος και στην ναυμαχία της Σαλαμίνος με την ανδρεία της πολεμικής των αρετής κατηύγασαν όλη την οικουμένη διαχρονικά με την πολεμική ευψυχία τους.
Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΡΕΤΗ ΤΩΝ ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
Η στρατιωτική αγωγή των Σπαρτιατών, από της νεαρής των ηλικίας, απέβλεπε στο να διεγείρει φρονήματα υψηλά και γενναία, ώστε να αναπτυχθεί σε αυτούς έντονο το αίσθημα της φιλοπατρίας. Ο Ξενοφών στην Λακεδαιμονίων πολιτεία (ΧΙΙΙ 5) μας σημειώνει πως: Τους μεν άλλους αυτοσχεδίους είναι των στρατιωτικών, Λακεδαιμονίους δε μόνους τω όντι τεχνίτας των πολεμικών. Η πολεμική αρετή των Ελλήνων με τους Σπαρτιάτες έφθασε στον Κολοφώνα (ύψιστο σημείο) της, όταν στις Θερμοπύλες, τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι, έπεσαν οι 300 μαζί με τον βασιλέα τον Λεωνίδα, υπερασπιζόμενοι τα ιερά και όσια όχι μόνον των Σπαρτιατών, αλλά και όλων των Πανελλήνων. Του Ξέρξου γράψαντος «πέμψον τα όπλα», αντέγραψε «μολών λαβέ» (Πλουτάρχου, Λακωνικά αποφθέγματα, 225, 11).
Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΡΕΤΗ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ
Συνεχιστές των αρχαίων Ελλήνων στην πολεμική αρετή υπήρξαν οι υπό τον Αλέξανδρο Μακεδόνες, που αντεκδικούμενοι τις Περσικές εκστρατείες κατά της Ελλάδας, δια της υπερόχου πολεμικής των αρετής κατέλυσαν με τις εκστρατείες των την βάναυση Περσική αυτοκρατορία και εχάρισαν την ελευθερία και αυτονομία σε πληθώρα λαών, τελούντων υπό δουλείαν. Μόνοι και ολίγοι εναντίων ασυγκρίτως έκαμψαν και εξεμηδένησαν την Περσική ισχύ. Στον Γρανικό, στην Ισσό και στα Γαυγάμηλα έλαμψε για μία ακόμα φορά η πολεμική αρετή των Ελλήνων και τα ονόματα Ελλάς και Έλληνες κατεστάθηκαν αρεστά και σεβαστά σ΄ όλη την τότε οικουμένη.
1821, 1940, ΟΙ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΛΑΜΨΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΡΕΤΗΣ
Η, μετά τους Αλεξανδρινούς χρόνους υποταγή των Ελλήνων σε ξένους δυνάστες (Ρωμαιοκρατία 1100 ετών, Τουρκοκρατία 400 ετών), πολεμική αρετή των Ελλήνων υπέστη κάμψη, αλλά δεν εξέλιπε δια παντός. Ληθάργησε κοιμώμενη εντός της κυτταρικής μνήμης του γένους των Ελλήνων. Στην εθνεγερσία του 1821 εξύπνησε ακμαία στις καρδιές και τις ψυχές των Ελλήνων και απετίναξε τον βάρβαρο Τουρκικό ζυγό.

Οι ήρωες που έπεσαν για την Πατρίδα …Εχουν όνομα !


Μπορεί η μιζέρια και η κακομοιριά να μας έχει κυριεύσει…Αλλά τούτες τις ώρες που σκεφτόμαστε μόνο την επιβίωση μας καλό θα ήταν να πάμε και να ανάψουμε ένα κερί στη μνήμη των Ελλήνων που έπεσαν μαχόμενοι για απλά και ταπεινά πράγματα, για να μην βιάζουν τα παιδιά τους οι Τούρκοι, για να μην τους σφάζουν σαν τράγια στην αγορά, κατ εντολή του Αγά και να μην βεβηλώνουν τις Εκκλησιές και τα κόκαλα των γονιών τους !

Για αυτά τα απλά πράγματα πολέμησαν και πέθαναν στους Βαλκανικούς Πολέμους οι δικοί μας άνθρωποι, όχι κάποιοι μακρινοί πρόγονοι ,αλλά το δικό μας αίμα, οι δικοί μας νεκροί τα νιούτσικα παιδιά από τα χωριά του κάμπου της Θεσσαλίας !

Η ”Στρατιά ”των Θεσσαλών που πολέμησε στο Σαραντάπορο, στα Σέρβια , στο Λουδία και στη Σαλονίκη είχε τους πιο πολλούς νεκρούς στις μάχες του διπλασιασμού της Ελλάδος !

Σε αυτούς τους ταπεινούς την καταγωγή νεκρούς που μέχρι σήμερα δεν είναι ούτε ”όνομα σε κολόνα” το ΓΕΕΘΑ τιμώντας την την μνήμη τους έστησε ηλεκτρονικό μουσείο με τα ονόματά τους και έπαψαν να είναι ανώνυμοι …είναι οι δικοί μας νεκροί ,οι Παππούδες μας ,που κατάγονται από τα Τρίκαλα ,την Καρδίτσα την Λάρισα το Βόλο …Είναι και τα παιδιά της Θεσσαλίας που γεννήθηκαν σκλάβοι και είχαν νιώσει το μαχαίρι του Τούρκου στο σβέρκο τους Πατέρα τους, στην κοιλιά της Μάνας τους !

Οφείλουμε να βρούμε τα ονόματα τους, να βρούμε τους δικούς μας ανθρώπους και να τους τιμήσουμε κάνοντας ένα ταπεινό τρισάγιο στη μνήμη τους !

Αφιερώνω μια καθημερινή Ιστορία από τον Κάμπο της Θεσσαλίας που ένα νιο παλικαράκι απο τα υπερήφανα χωριά των Χασίων και των Αντιχασίων που συνόδευε τον Παππού μου με το κάρο που πήγαινε στην Μονάδα του και παραπονούμενος που δεν ήταν από Κάμπο της Θεσσαλίας όπου υπήρχε απογραφή και δεν μπορούσε να πάει αν πολεμήσει και αυτός !

Το παλικάρι δούλευε στα κτήματα και βοηθούσε τον Παππού μου και λόγω φτώχειας έμενε στο σπίτι μας …Το παράπονό του μεγάλο συνοδεύοντας τον Παππού μου για να φέρει πάλι πίσω το κάρο στο σπίτι μας , να λέει με πικρό παράπονο …

Ήθελα να ήμουν Εύζωνας ,να ήμουν παιδί του Κάμπου

Ήθελα να ήμουν Εύζωνας …Να ήμουν παιδί του Κάμπου !


%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CC%81%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%82.jpg
Ήθελα να ήμουν Εύζωνας , να ήμουν παιδί του Κάμπου

Να δέσω του Σταυρού σανό κοντά στο λιβαδάκι

Να μάσω ξύλα το Χινόπωρο ,να ρθεί ο Αι Δημήτρης

Να ζέψω την φοράδα μου, να πάρω το ποτάμι

Να φτάσω απογεμα αργά ,σιμά στο Καραούλι

Να πιω νερό στον Αι Λια να ακούσω το Κανόνι !

Χωριάτες να με σταματούν ,να με ρωτούν τα νέα

Αν έπεσε το οχυρό ,η σκλάβα Ελασσόνα

Να φτάσω νύχτα στο Στρατό ,να βάλω τη στολή μου

Να πάρω σπάθα γυριστή να δέσω τα τσαρούχια

Να πάω να αλλάξω το σκοπό ,να αλλάξω το φαντάρο

Να γύρει στην καπότα του να κοιμηθεί μια στάλα

Γιατί έχει το πρωί να φτάσει στο ποτάμι

Να είναι εκεί πρωτύτερα σαν πέσουν τα λεφούσια

Να κράξει ,να χουγιάξει, να ακούσει ο Νικόπουλος*

να στρίψει να βοηθήσει !

Να έρθουν οι Εύζωνες ταχιά να πιάσουν το γιοφύρι

Να το φυλάξουν ,να σταθεί να σπρώξουν τα κανόνια

Να φτιάξουν γίδα με ζουμί να φάει και ο τραυματίας

Να δώσουν και στον χωρικό που έφερε τα βόδια !

Ήθελα να ήμουν Εύζωνας να δέσω το ζωνάρι

να βγάλω μια κραυγή σαν τρέξω προς την ποταμιά

στου Σαραντάπορου την πλάκα

Να με ακούσει ο Πάπα Παναγής να αρχίσει να βλογάει !

Αν τύχει και είμαι από τους τυχερούς και ”πέσουν” στο ποτάμι

Να ρθείτε να με κλάψετε ,να ρθείτε να με δείτε !

Γιατί θα γίνω γράμματα σε κάτασπρη κολόνα,

να με διαβάζουν δάσκαλοι, να με βλογάνε Διάκοι

Να με θυμούνται Στρατηγοί , βιβλία να με γράφουν

Να λεν για μένα στο χωριό και να με μολογάνε,

Σαν θέλουν μάνες για τους γιους να τους μοιρολογάνε !

Ήθελα να νάτανε Χινόπωρο και ένας βαρύς Χειμώνας

Για να γυρέψω μια ευχή του Χάρου να με αφήσει,

να πάρω πίσω το στρατί να φτάσω στο Γριζάνο

Να δώ αντίκρυ το Χωριό το έρημο Νιχώρι

Να δώ τον Γυιό μου Άρχοντα, τον Εγγονό Λοχία

Μου είπαν πως έγινε Τρανός και με Χρυσά γαλόνια

Να του αφήκω μιαν ευχή να με θυμάται λίγο

‘Όταν Τρανός θα πολεμά …Να σώσει την Πατρίδα

Ήθελα να ήμουν Εύζωνας ..Να ‘ήμουν παιδί του Κάμπου !

Να καμαρώνω το Στρατό …Σαν θα περνάει τις Νύχτες !

ικόπουλος Υπολοχαγός των Ευζώνων …Φίλος του Παππού μου, έπεσε μαχόμενος το 1913 !

Αφιερωμένο στον Παππού μου ,που έζησε,πολέμησε και πέθανε σαν Έλληνας !

Αφιερωμένο στο άγνωστο Παλικάρι των Χασίων …

Μακρυγιάννης Χρήστος

Ανώτερος Αξιωματικός ε.α

olympia

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: Η Ευρώπη των Εθνών και η «ευρωπαϊκή ένωση» των Διεθνών ΤοκογλύφωνΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: Η Ευρώπη των Εθνών και η «ευρωπαϊκή ένωση» των Διεθνών Τοκογλύφων
Ουσιώδεις λόγοι ηθικής τάξης, κοσμοθεωρητικής και ιδεολογικής συνέπειας, αλλά συνάμα και προτάγματα ζωντανής πολιτικής δράσης, μας επιβάλλουν μιαν απαρτιωμένη και ξεκάθαρη  προσέγγιση γύρω από το ζήτημα της «ευρωπαϊκής ενότητας»  και την «ευρωπαϊκή διάσταση» του Εθνικισμού, καθώς και μια σαφή γενική απόκριση σχετικά μ’ αυτήν την ιδεολογικοπολιτική αναζήτηση.
Απαιτείται η κατά το δυνατόν πλήρης αιτιολόγηση της ολοκληρωτικής αντίθεσής μας στην νεοεποχίτικη «ευρωπαϊκή πολιτική» των δεξιών και αριστερών οικουμενιστών. Δηλαδή απαιτείται μια λεπτομερής κατευθυντήρια οδηγία προς τους Συναγωνιστές μας, αλλά και μια ωμή απάντηση σ’ όλους αυτούς που από αισθητηριακό έλλειμμα, γνωστική πενία και λανθάνουσα ή συγκαλυμμένη αντιχρυσαυγίτικη σκοπιμότητα παρανοούν, διαστρέφουν ή δεν κατανοούν καν τις κατευθύνσεις της Ηγεσίας του Κινήματος και τις πολύμορφες εκφράσεις των καθοδηγητικών του οδηγιών και αναφορών στο «Ευρωπαϊκό Ζήτημα».
Μια τέτοια απάντηση εύλογα ενέχει σφοδρή λεκτική προσέγγιση και συνειδητά πρέπει να αποσυνδέεται από κάθε είδους ρηχό συναισθηματισμό. Αυτή η στάση μας, επιβάλλεται επιπλέον από το γεγονός ότι το Κίνημα στην όλη του αγωνιστική πορεία υπήρξε ο Μοναδικός Απροκάλυπτος Φορέας και Κήρυκας των Εθνικιστικών Ιδεών και η Μοναδική Ασυμβίβαστη Εθνικιστική Πολιτική Κίνηση στα ζοφερά  χρόνια της σοσιαλφιλελεύθερης μεταπολιτευτικής υποκρισίας, συναίνεσης και υποταγής. Επειδή όλοι ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ, ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ,  ήταν και θα παραμείνουν «μέχρις εσχάτων» ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ, ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ!
Ο μεγάλος Ρωμαίος στωικός φιλόσοφος Λεύκιος Σενέκας είπε : «Errare humanum est, sed perseverare diabolicum» («το να κάνεις λάθος είναι ανθρώπινο, αλλά να επιμένεις  στο λάθος είναι διαβολικό»). Έχοντας αυτήν την απλή και βαθυστόχαστη παρατήρηση της ψυχοπνευματικής παθολογίας ως θεμέλια παραδοχή γιά την κριτική μας προσέγγιση στην ιδεολογικοπολιτική πράξη, αναγνωρίζουμε ότι κάποιοι συμπατριώτες μας με αγαθά ελατήρια μπορεί ν΄ αποζητούν μιαν αναγωγή του πολιτικού μας Αγώνα σ’ ευρύτερα ευρωπαϊκά πλαίσια (τα οποία στην εποχή μας ατυχώς παραμένουν ιδεολογικά ακμαία, αλλά σε πρακτικό - αντικειμενικό επίπεδο είναι πεπερασμένα και παραμένουν απλώς ευχολογιακά όνειρα). Συνεπώς, τέτοιες ανησυχίες και αναζητήσεις σχετικά με την ενδεχόμενη Ευρωπαϊκή διάσταση του Εθνικισμού είναι κατανοητές κι’ αποδεκτές, τουλάχιστον ως έναυσμα ιδεολογικής και ιστορικής αναδίφησης, καθώς και στρατηγικών εκτιμήσεων.
Όμως κάθε εμμονή αναζήτησης φαντασιακών αφορμών συκοφάντησης της ιδεολογικοπολιτικής τροχιάς του Κινήματος ως δήθεν «στενόμυαλα Ελληνοκεντρικού και εν τέλει αντιευρωπαϊκού»,  είναι προβοκατόρικος και υπονομευτικός δόλος (όταν δεν αποτελεί ακούσια μανιακή υπεραναπλήρωση μεγαλείου που εν μέρει συγχωρείται στα πλαίσια ασθένειας και αμορφωσιάς).
Όσοι από αμάθεια, ημιμάθεια, γλυκερό ψευδορωμαντισμό, ιστορικό φετιχισμό ή λυκοφωτική σύγχυση κόπτονται επίμονα κι ευχολογούν συστηματικά -όσο και μάταια- για την «ευρωπαϊκή ιδέα» μιας φαντασιακής Ευρώπης, προς την οποία νοιώθουν βαθύτατα συνδεδεμένοι, μας προκαλούν επιεικώς την θυμηδία. Και τούτο γιατί η άποψή μας γιά την «Πανευρώπη» της ΕΕ των τραπεζιτών, την Ευρώπη των μιγάδων, του βουτύρου και της Eurovision, είναι απόλυτα σαφής και ξεκάθαρη : αυτή η πολυπολιτισμική ψευτοευρώπη αποτελεί εκπορνευόμενο κρέας στο διεθνές μπορντέλο  σιωνιστικής ιδιοκτησίας με τον Αμερικανό προαγωγό και την σοσιαλφιλεύθερη ταπετσαρία !
Η δική μας Ευρώπη, η Ευρώπη των Λαών, των Πατρίδων και της Λευκής Φυλής, άνθησε στις στέπες του ανατολικού μετώπου και ποτίσθηκε με το αίμα των εθελοντών μαχητών που προάσπισαν την ύπαρξή της ενάντια στα βαρβαρικά στίφη των ασιανών δούλων της σοβιετίας και των αγγλοαμερικανών δουλοπάροικων της πλουτοκρατίας. Η δική μας Ευρώπη υπάρχει γιατί τα συστατικά έθνη της επιβίωσαν με αιματηρούς αγώνες ενάντια στις επιβουλές των εκάστοτε ιστορικών παρασίτων. Η δική μας Ευρώπη είναι αιχμάλωτη της τυραννίας των Επικυρίαρχων Διεθνών Τοκογλύφων και θύμα των «ευρωπαίων» προδοτών συνεργατών τους.
Εμείς οι Χρυσαυγίτες, οι Έλληνες Εθνικιστές του Λαϊκού Συνδέσμου, πιστεύουμε ακράδαντα πως το αίμα των πολεμιστών είναι το μελάνι του πνεύματος, γι’ αυτό περιφρονούμε με μύχια αποστροφή κι’ έχουμε χεσμένη την φανταχτερή, «πολιτικά ορθή», κάλπικη «ευρώπη» της ΕΟΚ  και της «ευρωπαϊκής» Ένωσης, που γεννήθηκε γλείφοντας τ’ άρβυλα των γιάνκηδων κι’ εξελίχθηκε σε μιά φανταχτερή, «ματσωμένη» αλλά συφιλιδική κι’ ανήμπορη τροτέζα, παρακαλώντας τους υπερατλαντικούς γελαδάρηδες γιά προστασία από τους μπολσεβίκους τυράννους.
Aυτή η ψευδεπίγραφη «Ευρώπη» της διεστραμμένης «υψηλής κοινωνίας», των οίκων μόδας  και των αχόρταγων αποχαυνωμένων τουριστών, η  κάλπικη «Ευρώπη» που με λατινική ευλάβεια, γαλλική ευαισθησία και γερμανική συνέπεια ανάβει μεταπολεμικά την επτάφωτη λυχνία, κληρονομιά του «διαφωτισμού», είναι ΕΧΘΡΟΣ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΑΣΠΙΖΕΙ ΚΑΙ ΚΗΡΥΣΣΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ !
Όποιοι αθεράπευτοι ηλίθιοι ή επίμονα μικρομεσόνοες αλληθωρίζουν προς την «φιλελεύθερη» «Ευρώπη» της χαχόλας  Μέρκελ (…στα μικράτα της εκλεκτού μέλους της κομμουνιστικής νεολαίας και γραμματέως  του ερυθρού μηχανισμού προπαγάνδας) δεν μπορούν να πιστεύουν στη Νέα Ευρώπη, απλά αναζητούν μιαν εναλλακτική «Αμερική γιά κουλτουριάρηδες μικροαστούς». Οι όποιοι τέτοιοι αλλήθωροι φανφαρόνοι «ευρωπαϊστές» του σαλονιού, είναι αστικά σκουπίδια με δήθεν «εθνικιστικές συμπάθειες», ανώριμοι κι’ επιδερμικοί ψευδοσοφιστές, κάποιοι με τάχατες «εθνικοσοσιαλιστικό» λούστρο, άμαχοι πολιτικοί κηφήνες, που δεν πρέπει να έχουν θέση ούτε καν στη σκιά του Κινήματός μας. Εκπροσωπούν μονάχα την ματαιοδοξία τους, είναι ένα αξιοθρήνητο χαρμάνι πλάνης και έπαρσης, ακούσιοι ΣΥΡΙΖΑίοι με «ακροδεξιό» ή «δεξιό» πρόσημο.

Σιωνιστικό κέντρο “Simon Wiesenthal” > "6ος μεγαλύτερος εχθρός του Σιωνισμού η Χρυσή Αυγή"


Την Χρυσή Αυγή όμως γιατί τη φοβούνται; Κάθε χρόνο, το γνωστό εβραϊκό κέντρο “Simon Wiesenthal” με έδρα το Λος Άντζελες εκδίδει το TOP-10 των μεγαλύτερων εχθρών του Σιωνισμού διεθνώς. Φέτος η εν λόγω λίστα μας επεφύλασσε μία έκπληξη.
Στην 6η θέση, μετά τον πρόεδρο του Ιράν Αχμαντινετζάντ, τον αρχηγό των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων, τους επικεφαλής της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και άλλους πολιτικούς και στρατιωτικούς ηγέτες βρίσκεται ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νικόλαος Μιχαλολιάκος. Όπως διαβάζουμε σε ιστοσελίδα του ουγγρικού εθνικιστικού κόμματος Jobbik, που αναδημοσιεύει την είδηση:
«Όπως ήταν αναμενόμενο, η Χρυσή Αυγή, το Ελληνικό Πατριωτικό Κόμμα βρίσκεται στην εβραϊκή μαύρη λίστα, επειδή ο ιδρυτής της, Νικόλαος Μιχαλολιάκος αρνείται δημόσια την ύπαρξη 6 εκατομμυρίων νεκρών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο ίδιος μάλιστα δηλώνει ότι έχει καθαρά χέρια που χαιρετούν εθνικιστικά». Το κείμενο συνοδεύει η κλασική φωτογραφία από τη φετινή Γιορτή Ελληνικής Νεολαίας. Δείτε ολόκληρο το άρθρο εδώ: http://kuruc.info/r/2/106009/
Στην επίσημη ιστοσελίδα του κέντρου Βίζενταλ παρουσιάζεται φωτογραφία από τη συνέντευξη του αρχηγού της Χρυσής Αυγής στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» του Mega. Φαίνεται πως η εν λόγω εκπομπή βγήκε πρώτη σε τηλεθέαση το 2013, καθώς προκάλεσε όχι μόνο ελληνικό, αλλά και διεθνές ενδιαφέρον. Αναφορά γίνεται και στους βουλευτές μας, Ηλία Κασιδιάρη και Αρτέμη Ματθαιόπουλο. Στον πρώτο για την ανάγνωση αποσπάσματος από «Τα πρωτόκολλα των σοφών της Σιών» στην ελληνική βουλή και στον δεύτερο λόγω της συμμετοχής του στο εθνικιστικό ροκ συγκρότημα Pogrom. H σχετική αναφορά στην επίσημη ιστοσελίδα των σιωνιστών εδώ και εδώ.
Το ερώτημα που τίθεται και αφορά τους σιωνιστές είναι το εξής:Εντάξει, κινδυνεύουν από τους μουσουλμάνους της Αιγύπτου, που είναι 100 εκατομμύρια και διαρκώς έτοιμοι για πολεμική σύρραξη. Κινδυνεύουν από τον Αχμαντινετζάντ και τις ένοπλες δυνάμεις του Ιράν, που ενδεχομένως διαθέτουν πυρηνικά, άρα μπορεί να ρίξουν καμία ατομική βόμβα και να τους αφανίσουν. Την Χρυσή Αυγή όμως γιατί τη φοβούνται; Μήπως γιατί είναι φορέας της εθνικής αφύπνισης που ξεκίνησε από την Ελλάδα και διαχέεται πλέον σε ολόκληρη την Ευρώπη; Γιατί έτσι αποκαλύπτεται ο βρώμικος ρόλος της διεθνούς των τραπεζιτών και του σιωνιστικού κεφαλαίου που τείνει να υποτάξει έθνη και κράτη; Μήπως γιατί απώτερος στόχος των σιωνιστών δεν είναι η ανεξαρτησία του Ισραήλ, αλλά η παγκόσμια εξουσία, η επιβολή της δουλείας του τόκου και η οικονομική κυριαρχία σε όλη τη γη;
Για λόγους ενημέρωσης αναδημοσιεύουμε το αντισιωνιστικό Top-10 του κέντρου Βίζενταλ:
1. Αιγυπτιακή Μουσουλμανική Αδελφότητα
2. Κυβέρνηση Ιράν
3. Carlos Lattuf (βραζιλιάνος σκιτσογράφος που κριτικάρει την σιωνιστική βαρβαρότητα)
4. Ευρωπαίοι Εθνικιστές οπαδοί που χρησιμοποιούν αντισιωνιστική ρητορική και «απαγορευμένα» σύμβολα
5. Ουκρανικό εθνικιστικό κόμμα Svoboda
6. ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
7. Ουγγρικό εθνικιστικό κόμμα Jobbik
8. Trond Ali Linstad (Νορβηγός γιατρός με δράση στη Γάζα)
9. Jacob Augstein (Γερμανός εκδότης και δημοσιογράφος του Spiegel)
10. Louis Farrakhan (ηγέτης ισλαμιστών των ΗΠΑ)


ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΕΑ
Bookmark and Share

κ.Σαμαρά, εντάξει, ξημέρωσε ΝΕΑ ημέρα -λόγω μνημονίων- για την Ελλάδα, αλλά τα περιπολικά,ΔΕΝ έχουν καύσιμα. ΤΥΧΑΙΟ;

Το περιπολικό δεν είχε καύσιμαΣΟΚ για κάτοικο της Λαμίας. Τα περιπολικά ΔΕΝ είχαν βενζίνη. Δεν είναι και ό,τι καλύτερο να πηγαίνεις πρώτη ημέρα του χρόνου στο εξοχικό σου και να το βρίσκεις «βομβαρδισμένο». Οι δράστες έκαναν επαγγελματική «δουλειά». Άνοιξαν με τροχό τρύπα στην περίφραξη. Έκοψαν τα καλώδια και κατέστρεψαν τον συναγερμό. Παραβίασαν με λοστό πλαϊνή είσοδο και στη συνέχεια έκαναν το σπίτι άνω - κάτω για χρήματα και κοσμήματα, για να φύγουν τελικά σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις με κάποιες από τις ηλεκτρονικές συσκευές του σπιτιού, όπως τηλεόραση και ηχοσύστημα....

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, το σοκ ήταν ακόμη πιο ισχυρό, για τον Λαμιώτη επιχειρηματία ιδιοκτήτη του σπιτιού, όταν επικοινώνησε με το Α.Τ. Στυλίδος και ζήτησε να πάει η αστυνομία από τη Στυλίδα για να καταγράψει το συμβάν. Ο αστυνομικός πολύ ευγενικά έδειξε να κατανοεί το πρόβλημά του, αλλά του εξήγησε ότι θα καθυστερήσει λίγο, γιατί το περιπολικό δεν είχε καύσιμα και έπρεπε να πάει στα Καμένα Βούρλα να εφοδιαστεί για να πάει μετά στη Γλύφα δηλ. Λαμία - Αθήνα μέσω Λάρισας.

Τα Χριστούγεννα που πέρασαν μας άγγιξαν;του Κωνσταντίνου Δεληκωσταντή, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών
Ο άνθρωπος δεν μπορεί να βρει την αληθινή ζωή, όπου θέλει και όπως εκείνος θέλει. Δεν υπάρχει ελευθερία και ευτυχία χωρίς την αλήθεια ή έξω από την αλήθεια. «Γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς» (Ιωάν. 8,32).
Η ελευθερία και η ευτυχία μας βρίσκoνται «στην πλάτη» της δράσης μας ή, καλύτερα, της προσπάθειάς μας να πραγματώσουμε αξίες, να ζούμε εν αληθεία, να υπηρετήσουμε την αλήθεια.
Για τη χριστιανική πίστη η αλήθεια είναι πρόσωπο, ο σαρκωμένος Λόγος του Θεού είναι «κάποιος» και όχι «κάτι», όπως έλεγε ο μακαριστός π. Μιχαήλ Καρδαμάκης.    γνώση της αλήθειας που ελευθερώνει είναι η σχέση με τον Χριστό, η πίστη ως απάντηση στο ύψιστο δώρο της χάριτος. Θεολογικά, πίστη σημαίνει έξοδο από τον εαυτό μας, υπάντηση του Θεού και αγάπη προς τον πλησίον. «Ο Θεός αγάπη εστί και ο μένων εν τη αγάπη εν τω Θεώ μένει και ο Θεός εν αυτώ» (Α΄ Ιωάν. 4,16).
Η πιο άγονη έρημος είναι η καρδιά του κλεισμένου στον εαυτό του ανθρώπου, ο οποίος, σύμφωνα με τον Απόστολο Παύλο, δεν υπάρχει ως άνθρωπος. «Εάν ειδώ πάσαν την γνώσιν, αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί» (Α’ Κορ. 13, 2-3).
Τα Χριστούγεννα είναι πάντοτε πρόσκληση να σπάσουμε τα δεσμά του εγωκεντρισμού, της θεώρησης του εαυτού μας ως κύριας πηγής νοήματος και αξίας στη ζωή, και να αφουγκρασθούμε το Ευαγγέλιο της αλληλεγγύης του Θεού με τον άνθρωπο και τον κόσμο, της Σάρκωσης του Θείου Λόγου, η οποία αποτελεί το «πάντων καινών καινότατον, το μόνον καινόν υπό τον ήλιον» (Ιωάννης ο Δαμασκηνός).
Από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα της Βίβλου, ο Θεός εμφανίζεται ως «ο Θεός μεθ’ ημών». «Εν τούτω εστίν η αγάπη, ουχ ότι ημείς ηγαπήσαμεν τον Θεόν, αλλ’ ότι αυτός ηγάπησεν ημάς» (Α΄ Ιωάν. 4,10). Αντίθετα προς το «πρώτον ακίνητον» των αρχαίων, που ακριβώς επειδή είναι τέλειο, δεν μπορεί να αγαπήσει, ο Θεός των Χριστιανών είναι ο Θεός της αφάτου φιλανθρωπίας, βρίσκεται πιο κοντά στον καθένα από εμάς και σε όλους μας, από όσο εμείς οι ίδιοι στον εαυτό μας. Η παρουσία Του είναι ευεργετική, η παρέμβασή Του γίνεται πάντοτε «υπέρ ημών», έργο Του είναι το «αγαθού μεταδιδόναι» (Νικόλαος Καβάσιλας). Δεν είναι «Θεός δυνάστης», δεν δουλώνει, αλλά ελευθερώνει. «Τη ελευθερία Χριστός ημάς ηλευθέρωσεν» (Γαλ. 5,1). Είναι παντού και πάντοτε η άρνηση της άρνησης του ανθρώπου.
Αναρωτιέμαι συχνά, πώς είναι δυνατόν να μη μας αγγίζουν οι μεγάλες αλήθειες που συγκλόνισαν ανθρώπους όπως τον Απόστολο Παύλο, τον Μέγα Βασίλειο, τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο, τον στρατηγό Μακρυγιάννη, τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, τους ισχυρούς της γης, επιστήμονες και διανοητές. Αλήθειες που εμώραναν τους δεινούς συζητητές, που ήλεγξαν ως ασόφους τους σοφούς, που έσωσαν το Γένος.
Με στενοχωρεί το ότι ένας Ελληνας δεν ενδιαφέρεται να κατανοήσει το πνεύμα πού δημιούργησε την Αγια-Σοφιά, την ορθόδοξη εικόνα, το θαύμα της αγιότητας. Πώς είναι δυνατόν εμείς οι ορθόδοξοι να συναινούμε και να συμβάλλουμε στη μετατροπή των μεγάλων μας εορτών σε εορτές τού έχειν και σε διονυσιακό πανηγύρι;
Συνειδητοποιώ, σιγά σιγά, ότι ποτέ στην Ιστορία μας οι αλήθειες αυτές δεν άγγιζαν όλους, άγγιζαν ίσως περισσότερους από ό,τι σήμερα. Πάντοτε η αλήθεια και το πνεύμα ήταν υπόθεση άσκησης, αγώνα, αυθυπέρβασης. Επρεπε να δώσεις αίμα για να πάρεις πνεύμα, κι έτσι θα είναι πάντα. Και σήμερα ο αγώνας πρέπει να δοθεί πιο σθεναρά, η αντίσταση στον ευδαιμονισμό απαιτεί αυθυπέρβαση και επιμονή.
Φαίνεται πάντως πως αρκετοί αρχίζουν να αμφιβάλλουν για την ορθότητα των κριτηρίων τους και να κατανοούν ότι έχουν πολλές ελευθερίες, αλλά τους λείπει η ελευθερία. Σαν να υποπτευόμαστε, έστω και φευγαλέα, ότι δεν υπάρχει ελευθερία στο έχειν, στην ικανοποίηση τεχνητών και συνεχώς διογκούμενων αναγκών. Αρχίζουμε να νιώθουμε το βάθος του τραύματος του κόσμου, προβληματιζόμαστε, νοήματα πρωτόγνωρα αναδίδονται από τα πράγματα και τα γεγονότα, φωτίζεται ο νους, μαλακώνει η καρδιά μας και βγαίνουν από μέσα μας δυνάμεις δημιουργικές που ούτε καν υποπτευόμασταν. Βιώνοντας το βαθύτερο νόημα της εορτής, που είναι πάντοτε στιγμή αποκαλύψεων και «καιρός ευχαριστίας», ανακαλύπτουμε και τον αληθινό μας εαυτό, αλλάζει η σχέση μας με τον κόσμο και τον συνάνθρωπο.
Σίγουρα όλα αυτά δεν είναι χωρίς σημασία. Ισως να μη ριζώνουν αρκετά βαθιά, αφού αμέσως μετά τις εορτές όλα φαίνεται να ξαναβρίσκουν τον γνώριμο ρυθμό τους. Αποτελούν πάντως μια νότα αυθεντικής ελευθερίας και πιθανόν να γίνουν για μερικούς έναυσμα για βαθύτερες αλλαγές, για ανάνηψη και «καλήν αντιστροφήν» (Γρηγόριος ο Θεολόγος).
Για να γεννιέται ο Χριστός μέσα στις ψυχές μας, να λάμπει μέσα μας «το Φως το της γνώσεως» και να γίνεται η ζωή μας «κοινωνία αγάπης». Για να καταλάβουμε τελικά ότι η εορτή της Θείας Ενανθρωπήσεως δεν είναι απλώς θρησκευτική γιορτή, δεν είναι κάτι από το παρελθόν, αλλά το μέγα θαύμα της φιλανθρωπίας του Θεού, η «άλλη πλάσις» του ανθρώπου, η αιώνια αλήθεια της ζωής μας και η πηγή της ελπίδας μας. «Ο ουρανός και η γη σήμερον ηνώθησαν, τεχθέντος του Χριστού. Σήμερον Θεός επί γης παραγέγονε και άνθρωπος εις ουρανούς αναβέβηκεν».

Η Ελλάδα πεινάει και στο υπουργείο Άμυνας ετοιμάζονται για παραγγελίες...


fregata-660Μολονότι τσεκουρώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις, η ανεργία χτυπάει "κόκκινο" και η φορολογική καταιγίδα είναι προ των πυλών, παρά ταύτα η Ελλάδα του 2013 παραγγέλνει άρματα,αεροσκάφη και φρεγάτες στο πλαίσιο του Δεκαετούς Προγράμματος Εξοπλιστικών Στόχων. Το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα, όπως αναφέρει η «Δημοκρατία», θα πραγματοποιηθεί με διακρατικές συμφωνίες με αποπληρωμές που θα μεταφερθούν σε βάθος χρόνου από επτά έως δέκα έτη. Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν, εννοείται και τα τρία Γενικά Επιτελεία, ωστόσο, λόγω της οικονομικής κρίσης, βεβαίως βεβαίως, δεν είναι σίγουρο ότι θα πραγματοποιηθούν όλες οι «παραγγελιές». Για την ιστορία οι υψηλές και χαμηλότερες προτεραιότητες των Επιτελείων έχουν ως εξής:...

Ελληνικός Στρατός

Αγορά μεταφορικών ελικοπτέρων (805 εκατ. ευρώ)
291 ερπυστριοφόρα (1,7 δισ. ευρώ)
Αμφίβια τεθωρακισμένα (100 εκατ. ευρώ)
Πολεμική Αεροπορία

Σαράντα νέα αεροσκάφη (2,46 δισ ευρώ) καθώς τα επόμενα χρόνια θα αποσυρθούν περίπου 130 παλαιά μαχητικά
Αεροσκάφη προχωρημένης επιχειρησιακής εκπαίδευσης (900 εκατ. ευρώ)
Δέκαπέντε ελικόπτερα έρευνας και διάσωσης SAR (230. εκατ. ευρώ)
Πολεμικό Ναυτικό

Τέσσερις νέες φρεγάτες με «οψιόν» για άλλες δύο ακόμη (2,2 δισ ευρώ)
Αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας (250 εκατ. ευρώ)
Εκσυγχρονισμός φρεγατών (200 εκατ. ευρώ)
Πρόσκτηση πέντε μεταχειρισμένων ναρκοθηρευτικών (250 εκατ. ευρώ)
Πρόσκτηση δύο ταχέων περιπολικών κατευθυνόμενων βλημάτων (300 εκατ. ευρώ)
Επιπλέον, στις προτεραιότητες συμπεριλαμβάνονται και δύο προγράμματα του ΓΕΕΘΑ: Η ανάπτυξη συστήματος επικοινωνιών Ενόπλων Δυνάμεων (161 εκατ. ευρώ) και η συμμετοχή της χώρας στην κοινοπραξία BOC-HELIOS (120 εκατ. ευρώ)

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τον Πάπα και τη Παγκόσμια Κυβέρνηση από έναν Ιησουΐτη και βαθύ γνώστη του Βατικανού ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/12/blog-post_8029.html#ixzz2Gid9ERHX "Κατά τα τέλη αυτής της δεκαετίας (2000) θα ζήσουμε κάτω από την πρώτη ενιαία Παγκόσμια Κυβέρνηση που υπήρξε ποτέ στην κοινότητα των εθνών. Η ενιαία κυβέρνηση είναι αναπόφευκτη".

Πάπας Ιωάννης-Παύλος ΙΙ. - Από το βιβλίο «Τα Κλειδιά Αυτού του Αίματος» του Ρωμαιοκαθολικού ιερέα Malachi Martin.

Το βιβλίο του 1990, «Τα Κλειδιά Αυτού του Αίματος» (The Keys of ThisBlood), το έγραψε ο καθολικός ιερέας και... best-selling συγγραφέας Μαλαχίας Μάρτιν.

Ο Martin, (1921 - 1999) ήταν Ιησουΐτης καθηγητής (είχε 3 μεταπτυχιακά και ήξερε 10 γλώσσες) και ένας "insider", ένας άνθρωπος που ήταν μυημένος στα εσωτερικά του Βατικανού.«Τα Κλειδιά Αυτού του Αίματος» είναι ένα μη φαντασίας αποκαλυπτικό βιβλίο με γεωπολιτικές και γεωθρησκευτικές αναλύσεις των τελευταίων δεκαετιών του 20ου αιώνα. Ο συγγραφέας προσδιορίζει αυτή την περίοδο ως το millennium τέλος του παιχνιδιού για τη νέα παγκόσμια τάξη, η οποία έχει τρεις βασικούς διεκδικητές. Είναι σίγουρο ότι θα δημιουργηθεί, για πρώτη φορά στην ιστορία, μία παγκόσμια κυβέρνηση.
Το βιβλίο ισχυρίζεται περαιτέρω ότι γνωρίζει από μέσα για το τι κάνει ο Πάπας για να κερδίσει αυτόν τον γεωπολιτικό αγώνα και πως έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην κατάρρευση του Σιδηρού Παραπετάσματος.
Ο Μάρτιν ήταν ο ίδιος ένας Ιησουίτης ιερέας, σε ανώτερη θέση στο Βατικανό. Το "In God's Name" έχει μια φωτογραφία του Martin, καθισμένου δίπλα στον Πάπα Ιωάννη Παύλο Α '- τον Πάπα που δολοφονήθηκε. Ο Martin κάθεται μεταξύ του Πάπα Ιωάννη Παύλου Ι (ο οποίος είναι στον Παπικό θρόνο) και του DiegoLorenzi, ενός βοηθού που συνόδευε τον Ιωάννη Παύλο Α΄ από τη Βενετία, όπου ήταν προηγουμένως.


Γράφει στο βιβλίο «Τα Κλειδιά Αυτού του Αίματος»:
"Είτε το θέλουμε είτε όχι, είτε είμαστε έτοιμοι είτε όχι, συμμετέχουμε όλοι σε ένα - όλα για όλα, χωρίς ταμπού - παγκόσμιο ανταγωνισμό τριών δρόμων. Οι περισσότεροι από εμάς δεν είναι ανταγωνιστές .... Είμαστε το διακύβευμα .... ο ανταγωνισμός για το ποιος θα δημιουργήσει το πρώτο παγκόσμιο σύστημα διακυβέρνησης που υπήρξε ποτέ στην κοινωνία των εθνών. Πρόκειται για το ποιος θα κατέχει και θα χειρίζεται τη διπλή δύναμη εξουσίας και ελέγχου του κάθε ενός από εμάς ως άτομα και πάνω από όλα όλους μαζί ως κοινότητα ... στην τρίτη χιλιετία .... τώρα που έχει αρχίσει, δεν υπάρχει περίπτωση να ακυρωθεί .... ο τρόπος ζωής μας ως άτομα και ως πολίτες ... ακόμη και τα εμβλήματα της εθνικής μας ταυτότητας ... δυναμικά και ριζικά θα αλλάξουν για πάντα. Κανείς δεν μπορεί να απαλλαγεί από τα αποτελέσματά της (παγκόσμιας εξουσίας). Κανένας τομέας της ζωής μας δεν θα παραμείνουν άθικτος. "
Ο Martin λέει ότι ο Πάπας θα είναι "ο νικητής του διαγωνισμού". Στη σελίδα 341 του βιβλίου του, ο Μάρτιν καθιστά σαφές ότι αυτό η μία παγκόσμια κυβέρνηση θα "κυριαρχείται από διεθνείς γραφειοκράτες, οι οποίοι θα ελέγχουν και θα κατευθύνουν κάθε πολίτη και κάθε έθνος ....
Ο παπισμός λέει, είναι στην πραγματικότητα μία έκκληση για Ένωση, μεταξύ εκκλησίας και κράτους στο πλαίσιο μιας γεω-πολιτικής εξουσίας που ο ίδιος αποκαλεί «παγκόσμια πολιτική εξουσία».
Σχ. ΚΟ: Τον Οκτώβριο το Βατικανό, μέσω του «Υπουργείου Δικαιοσύνης» του, με αφορμή την παγκόσμια οικονομική κρίση, ανακοίνωσε ότι «χρειάζεται νέα διεθνής οικονομική αρχή με παγκόσμιες αρμοδιότητες», ενώ ζήτησε «να ξεπερασθεί το σύστημα του Bretton Woods με την συμμετοχή των αναδυόμενων και υπό ανάπτυξη χωρών, έχοντας ως προοπτική τη δημιουργία μιας γενικότερης, δημόσιας αρχής, με παγκόσμιες αρμοδιότητες».
Τον Ιούνιο του 2009, ο Πάπας Βενέδικτος είχε εκδώσει μια αποφασιστική «έκκληση προς τους ηγέτες του κόσμου» μέσα από εγκύκλιό του, δηλώνοντας «Υπάρχει επείγουσα ανάγκη για μια πραγματική παγκόσμια πολιτική εξουσία, για τη διαχείριση της παγκόσμιας οικονομίας με μια ηθική που θα έχει επίκεντρο τον Θεό ... για να τερματιστεί η τρέχουσα παγκόσμια οικονομική κρίση».
Σε αυτήν την περίπτωση έχει σημασία ότι δεν ζητά μια παγκόσμια οικονομική εξουσία, αλλά μια παγκόσμια πολιτική εξουσία!
Ο Πάπας συνεχίζει: «η [" παγκόσμια πολιτική εξουσία "] θα πρέπει να έχει ... εξουσία για να εξασφαλίσει ότι θα υπάρχει συμμόρφωση στις αποφάσεις της από όλα τα μέρη .... »
Ο Πάπας πρόσθεσε ότι η τρέχουσα οικονομική κρίση ήταν «σαφή απόδειξη αυτού «που αποκάλεσε ως "ολέθριες συνέπειες της αμαρτίας ...."" Αυτή η εξουσία», είπε, θα πρέπει να «ρυθμίζεται από το νόμο" και "θα πρέπει να είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη"!
Ποιος όμως, θα έχει τον έλεγχο της Παγκόσμιας πολιτικής εξουσίας;"
Για να γυρίσουμε στον Malachi Martin, αναφέρει σε μία τελευταία συνέντευξή του, για την γράφει το άρθρο «Το Τέλος της Θρησκείας (όπως την ξέρουμε) " (The End of Religion (As We Know It)”:
«... Από τον καιρό του Νεβρώδ και του Πύργου της Βαβέλ, η ελίτ εξουσιαστές δεν έχουν ποτέ παραιτηθεί από το όνειρο της Μίας Παγκόσμιας Κυβέρνησης».
Ο Μάρτιν προσφέρει μια μακάβρια πίσω από τις σκηνές ματιά σε μια κλίκα εσωτερικών του Βατικανού που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία ως θεμέλιο για μια πολιτικο-θρησκευτική Νέα Παγκόσμια Τάξη.
Το μυθιστόρημα περιγράφει μια ομάδα από αξιωματούχους της καθολικής εκκλησίας οι οποίοι συσχετίζονται με μια ομάδα ομοϊδεάτες - ανώτερα στελέχη εταιριών για να χειραγωγήσουν την Εκκλησία ώστε να γίνει η υποδομή για την Παγκόσμια Θρησκεία – μία ομπρέλα για όλους, από Επισκοπικούς προτεστάντες έως επαγγελματίες βουντού.
Ο νέος οικουμενισμός είναι ντυμένος με την ενδυμασία της παγκοσμιοποίησης. Η ατζέντα περιλαμβάνει την προώθηση ζητημάτων όπως ο έλεγχος του πληθυσμού, η οικολογία και ο κοσμικός (αθεϊστικός) ανθρωπισμός, που όπως ελπίζουν οι συνωμότες θα οδηγήσει τελικά στην πλήρης εκκοσμίκευση της θρησκείας.
Το πιο συγκλονιστικό όσο και αμφιλεγόμενο σημείο του μυθιστορήματος – που περιγράφεται με μεγάλη λεπτομέρεια στον πρόλογο – αφορά μια «μαύρη» τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Βατικανό το 1963 – η οποία ήταν ένα αποκρυφιστικό τελετουργικό, κατά το οποίο ενθρονίστηκε ο έκπτωτος αρχάγγελος Εωσφόρος ως επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Μήπως ο Δρ Martin πιστεύει ότι αυτή η ενθρόνιση που περιγράφεται με λεπτομέρειες στο μυθιστόρημά του, είναι κάτι που θα μπορούσε να λάβει πράγματι χώρα; «Ναι», λέει με έμφαση. «Εκτός από μια σκιά αμφιβολίας στο μυαλό μου. Αλλά τώρα ο τόπος, χρόνος, η ώρα κλπ, όλα έχουν παρουσιάζονται συσκοτισμένα για να προστατευθεί ο ένοχος και να σωθεί ο αθώος»...»
Ο Martin ισχυρίζεται ότι η καταιγίδα κρουσμάτων παιδικής κακοποίησης που συμβαίνει τώρα είναι πραγματικά σατανική λατρεία. Μέρος της εωσφορικών τελετών πολλών από τους ιερείς, τις μοναχές, και την ιεραρχία. Υπαινίσσεται ότι πολλοί που ασχολούνται με αυτό το είδος «λατρείας» είναι πράγματικρυφοί Τέκτονες.
Όταν ο Αφρικανός ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος από την Ζάμπια, Emmanuel Milingo, χαρακτηρισμένος επίσημα και σαν εξορκιστής, δήλωσε "Ο Διάβολος στην καθολική εκκλησία είναι τόσο προστατευμένος, που είναι σαν ένα ζώο προστατευμένο από την Κυβέρνηση" και ότι «υπάρχουν ιερείς και επίσκοποι οπαδοί του Σατανά» δημιουργώντας σάλο ο Malachi Martin τον υπερασπίστηκε λέγοντας: «Ο αρχιεπ. Milingo είναι ένας καλός επίσκοπος, και η κατηγορία του ότι υπάρχουν Σατανιστές στην Ρώμη είναι απολύτως ορθή».
Δείτε βίντεο που μιλάει (1998) για τα χαρακτηριστικά του Αντίχριστου (το βίντεο τον συνδέει με τον Ομπάμα)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...