Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2013

Για κακούργημα πάει ο Παπακωνσταντίνου


Η ώρα του λογαριασμού ήρθε για τον κηπουρό του Γιώργου του Παπακωνσταντίνου, που από το πουθενά τον έκανε τσάρο της οικονομίας. Το σκαμνί του Κακουργιοδικείου τον περιμένει...
Δόλιος αποδεικνύεται ότι ήταν ο χειρισμός της λίστας Λαγκάρντ. Δεν μετέτρεψε τυχαία το CD που παρέδωσε σε στικάκι η γαλλίδα υπουργός Οικονομικών στον πρέσβη μας στο Παρίσι. Έκανε τη μετατροπή για να σβήσει τα αποτυπώματα τα δικά του και των συγγενών του που υπήρχαν στη λίστα με καταθέσεις εκατομμυρίων, προφανέστατα από μαύρα λεφτά. Αυτός ήταν ο λόγος που εξαφανίστηκε το CD. Και έφθασε στο σημείο να λέει συνειδητά ψέματα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ότι δεν ξέρει πού βρίσκεται το CD.

Δεν περίμενε ότι οι Οικονομικοί Εισαγγελείς θα ζητούσαν από τη Γαλλία να ξαναστείλει ένα αυθεντικό αντίγραφο του CD με τη λίστα για να διασταυρωθεί με αυτήν που δημοσιεύτηκε σε περιοδικό, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι είναι η πραγματική ή έχει αλλοιωθεί.

Και ο κεραυνός έπεσε την περασμένη Πέμπτη. Ήρθε η λίστα και αυτό που αποκαλύφθηκε είναι ότι η λίστα που «κάποιος γνωστός-άγνωστος» του Παπακωνσταντίνου την είχε δώσει στο περιοδικό (ήταν πειραγμένη). Έλειπαν τρία ονόματα που κατά... σύμπτωση ήταν συγγενείς του πρώην τσάρου.

Από κείνη τη στιγμή άρχισε ταχύτατα η αντίστροφη μέτρηση για τον κηπουρό του Γιωργάκη. Η ψευδής βεβαίωση-νόθευση και απόκρυψη δημόσιου εγγράφου, που αποτελεί η λίστα, αποτελεί κακούργημα σύμφωνα με το άρθρο 242 παρ. 1 και 2 του Ποινικού Κώδικα και η ποινή που προβλέπεται είναι κάθειρξη μέχρι 20 χρόνια! Και ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν ήξερε ή άλλος έκανε τη λαθροχειρία, ούτε να επικαλεστεί ότι το αδίκημα αυτό έγινε κατά την ενάσκηση των υπουργικών καθηκόντων του, π.χ. απιστία και παράβαση καθήκοντος. Το αδίκημα που διέπραξε ο πρώην υπουργός υπάγεται στην τακτική δικαιοσύνη, όπως το ξέπλυμα μαύρου χρήματος που διώκεται ο Τσοχατζόπουλος και ο Μαντέλλης.

Δεν υπάρχει παραγραφή
Επειδή ειπώθηκε από έναν-δυο συνταγματολόγους ότι το αδίκημα της νόθευσης της λίστας έχει παραγραφεί, ανώτατοι δικαστές αλλά και έμπειροι περί τα κοινοβουλευτικά είναι κατηγορηματικοί ότι δεν υπάρχει θέμα παραγραφής, γιατί το Σύνταγμα προβλέπει πως η παραγραφή επέρχεται με τη συμπλήρωση δυο συνόδων της επόμενης Βουλής που διαπράχθηκε το αδίκημα.

Η Βουλή μετά τις εκλογές του Μαΐου δεν λογίζεται ως Σύνοδος, μετά μάλιστα και από κοινή τότε δήλωση όλων των κομμάτων. Επομένως ας μην κάνει όνειρα ο κ. Παπακωνσταντίνου. Ο Κορυδαλλός τον περιμένει...

Απευθείας προανακριτική
Μετά τη συμφωνία και των τριών κυβερνητικών κομμάτων, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα κατατεθεί πρόταση για σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης που εκτιμάται ότι θα ψηφισθεί από όλα τα κόμματα. Δεν θα μπορεί να γίνει αλλιώς γιατί οι αντιδράσεις του κόσμου θα προκαλούσαν τσουνάμι. Σύμφωνα με άριστες πηγές οι διαδικασίες θα είναι ταχύτατες, ώστε το συντομότερο να οδηγηθεί η υπόθεση στο ακροατήριο. Έγκυροι νομικοί κύκλοι δεν αποκλείουν την περίπτωση να προφυλακιστεί μετά την απολογία του ο Παπακωνσταντίνου.

Υπάρχουν και συνεργοί
Τη νόθευση της λίστας με τη διαγραφή των ονομάτων των συγγενών του Παπακωνσταντίνου δεν την έκανε μόνος του ο τότε τσάρος.

Μεταξύ αυτών που πήραν μέρος στο... έργο είναι η σύμβουλός του που λειτουργούσε και ως «αντ' αυτού», η κυρία Σοφία Ρίτσου, την οποία τώρα έχει ο Στουρνάρας. Πληροφορίες υποστηρίζουν ότι η Ρίτσου ανέλαβε να μετατρέψει το CD σε στικάκι και μετά να το... εξαφανίσει.

Οι 2.062 που έγιναν 2.059
Ο αριθμός των ονομάτων στη λίστα που δημοσιεύτηκε ήταν 2.059 και ο αριθμός των ονομάτων που περιέχονται στην αυθεντική λίστα που ήρθε ανέρχεται σε 2.062. Και αυτό δίνει την εξήγηση γιατί επί δυο χρόνια την είχαν θάψει και όταν ξέσπασε θύελλα για το πού είναι η λίστα, τότε θυμήθηκε ο κ. Βενιζέλος ότι του είχε δώσει ατύπως το περιβόητο στικάκι δύο μήνες από όταν ανέλαβε αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών, ο πρώην εισαγγελέας κ. Διώτης, στον οποίο το είχε δώσει ατύπως ο κ. Παπακωνσταντίνου όταν διαδέχθηκε τον κ. Καπελέρη στη θέση του ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ.

Και φουσκωτοί φάκελοι
Δεν είναι όμως μόνο τα τρία ονόματα που απεκρύβησαν από όλους εκείνους που διαχειρίστηκαν τη λίστα Φαλσιάνι (έτσι κανονικά αποκαλείται, από το όνομα του υπαλλήλου της HSBC ο οποίος έκλεψε λογαριασμούς χιλιάδων καταθετών από διάφορες χώρες) που στα τέλη του 2010, με εντολή της τότε υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας κ. Λαγκάρντ, ο αρμόδιος διευθυντής του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών παρέδωσε αντίγραφο της λίστας στον τότε πρέσβη μας στο Παρίσι κ. Κλη.

Είναι και το γεγονός ότι η αυθεντική λίστα συνοδεύεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, από πλήρη φάκελο για κάθε καταθέτη, αρκετά... παχύ - μέχρι όλο το... γενεαλογικό του δέντρο καταγράφεται σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει από τέτοιες ιστορίες. Στον φάκελο περιέχονται λεπτομερή στοιχεία, όπως τα ονόματα εκείνων που κατέθεταν χρήματα στον λογαριασμό, για ποιον λόγο και από ποια χώρα.

Όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, πολλά πράγματα θα έρθουν στο φως και ενδεχομένως να καούν αρκετοί από τους καταθέτες, πέραν των πολιτικών που πιθανότατα περιλαμβάνονται στη λίστα.


Έκαναν Χριστούγεννα στο ΣΔΟΕ...
Για τη λίστα είχε μεταβεί στο Παρίσι νωρίς το πρωί της προπερασμένης Πέμπτης με απόρρητη διαταγή τριμελές κλιμάκιο που αποτελείτο από διευθυντή του ΣΔΟΕ, ένα μέλος από τη Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων του υπουργείου Οικονομικών και ένα από την Οικονομική Εισαγγελία. Την εντολή για παράδοση της λίστας είχε δώσει στις υπηρεσίες τού υπουργείου του προσωπικά ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας κ. Μοσκοβισί, έπειτα από συνομιλία που είχε με τον Στουρνάρα. Τη λίστα παρέλαβε το κλιμάκιο με πρωτόκολλο και όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες (τ' ακούς, κ. Παπακωνσταντίνου;) και αφού προηγουμένως «ανοίχτηκε» το CD, το οποίο ελέγχθηκε παρουσία όλων για να μην υπάρξει η παραμικρή αμφισβήτηση ως προς το ακριβές περιεχόμενό του.

Το κλιμάκιο επέστρεψε περασμένα μεσάνυχτα της Πέμπτης, γύρω στη 1 μ.μ. και από το αεροδρόμιο τα μέλη του πήγαν κατευθείαν στο υπουργείο Οικονομικών (στην Καραγιώργη Σερβίας) και παρέδωσαν τη λίστα, που ήταν μέσα σε σφραγισμένο φάκελο, πρωτοκολλήθηκε και στη συνέχεια την παρέλαβε ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ κ. Σ. Στασινόπουλος. Από το υπουργείο πήγαν στα γραφεία του ΣΔΟΕ, που είναι στην Πειραιώς, πρωτοκολλήθηκε και αντίγραφο της λίστας δόθηκε στους Οικονομικούς Εισαγγελείς.

Από την επομένη το πρωί άρχισε η έρευνα, με πρώτο βήμα τη σύγκριση της αυθεντικής λίστας με τη λίστα του Παπακωνσταντίνου. Αμέσως διαπιστώθηκε ότι υπάρχει διαφορά στον αριθμό των ονομάτων κατά τρία: 2.062 αντί 2.059.

Ο έλεγχος γίνεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής και από ειδικό κλιμάκιο για τη λίστα. Η ομάδα θα ενισχυθεί και με άλλους υπαλλήλους, ώστε μέχρι τέλος Ιανουαρίου να έχει ολοκληρωθεί η έρευνα. Να σημειωθεί ότι ακόμα και τα Χριστούγεννα δούλευαν!

Όλα τα ονόματα που αναφέρονται στη λίστα, καθώς και στους φακέλους που σχετίζονται με τους καταθέτες, ταυτοποιούνται με το ΑΦΜ τους και στη συνέχεια θα σταλούν όλα τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για να διασταυρωθούν με τις φορολογικές τους δηλώσεις. Αν τα χρήματα που αναφέρονται στη λίστα Λαγκάρντ δεν δικαιολογούνται από αυτά τα εισοδήματα, θα κληθούν, για ποσά πάνω από 60.000 ευρώ, να καταθέσουν συμπληρωματική δήλωση και τα ποσά αυτά θα φορολογηθούν με 45% και όχι με ξεχωριστό συντελεστή ή με διαπραγμάτευση.

Θα ακολουθηθεί δηλαδή η ίδια διαδικασία που γίνεται και με τους 54.000 που η Τράπεζα της Ελλάδος εντόπισε ότι έβγαλαν έξω λεφτά.

Έγινε καλή δουλειά από το ΣΔΟΕ
Σε αντιδιαστολή με τα περί... διεφθαρμένου ΣΔΟΕ, που επανειλημμένα είχε δημόσια πει ο Παπακωνσταντίνου όταν ήταν παντοδύναμος υπουργός, θα πρέπει να τονισθεί ότι ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ κ. Στέλιος Στασινόπουλος οργάνωσε με κάθε λεπτομέρεια την αποστολή του κλιμακίου στη Γαλλία σε απόλυτη και συνεχή συνεννόηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα.

Στο κλιμάκιο μετείχαν ο διευθυντής του ΣΔΟΕ Θοδ. Φλωράτος, ο προϊστάμενος της Γραμματείας του Οικονομικού Εισαγγελέα κ. Πεπόνη, Μανόλης Σκαρμέας και η αναπληρώτρια της Διεύθυνσης των Διεθνών Σχέσεων του υπουργείου Οικονομικών κ. Σμαράγδα Πετινή.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η παραλαβή, με πλήρη όλα τα στοιχεία, και η μεταφορά της λίστας έγιναν με υποδειγματικό τρόπο.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Ινδοί έκαψαν και έφαγαν τον εργοδότη τους...Σίγουρα θέλετε πολυπολιτισμό;Ινδοί έκαψαν και έφαγαν τον εργοδότη τους...Σίγουρα θέλετε πολυπολιτισμό;
Η παρακάτω είδηση αφιερώνεται στους νεοφιλελεύθερους και μαρξιστές ‘’φίλους’’ μας, οι οποίοι αγωνίζονται απελπισμένα να μας πείσουν για τα οφέλη του πολυφυλετισμού. Μεταξύ άλλων, καθώς μας λέγουν, οι πολιτισμικές επιρροές, δύνανται να ωφελήσουν την ελληνική κοινωνία. Για να δούμε όμως, τι είδους επιρροές δυνάμεθα να δεχθούμε από το σύγχρονο ινδικό πολιτισμό…
Ινδός εργοδότης, διέπραξε το μοιραίο για τη ζωή του λάθος, να απολύσει δέκα από τους χίλιους εργαζομένους, οι οποίοι απασχολούνταν στη φυτεία τσαγιού την οποία κατείχε. Αυτό που ακολούθησε, ίσως να ευχαριστήσει τους άρρωστους μαρξιστές ‘’προλετάριους’’, σίγουρα όμως θα βάλει σε σκέψεις κάθε λογικό άνθρωπο. Οι εργαζόμενοι λοιπόν, συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι, του εργοδότη, για να διαμαρτυρηθούν για την απόλυση των συναδέλφων τους. Τελικά, ο όχλος πυρπόλησε το σπίτι του εργοδότη, ενώ κάποιοι από τους εργάτες, δολοφόνησαν και έφαγαν τόσο τον εργοδότη όσο και τη σύζυγό του!..

Αλβανοί UCKάδες > Λήστεψαν, βίασαν, σκότωσαν, ξέφυγαν από την ΕΛ.ΑΣ και επέστρεψαν στην Αλβανία - ΠΟΣΟ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ;;;


Το δίδυμο που βλέπετε στη φωτογραφία εκτός από επικίνδυνο αποδεικνύεται και ιδιαίτερα οργανωμένο - Διαβάστε βήμα-βήμα τις κινήσεις των Αλβανών βιαστών...Στην Αλβανία όπως φαίνεται θα πρέπει να αναζητήσουν οι αρχές, τους δύο αδίστακτους Αλβανούς που κατάφεραν αλλάζοντας αυτοκίνητα να μπερδέψουν τους αστυνομικούς και τελικά να καταλήξουν στην χώρα τους.

Ενώ στην Πάτρα κυκλοφορούσαν με ένα κλεμμένο τζιπ, έκλεψαν το Seat από τον 50χρονο οδηγό του τον οποίον έδεσαν και στη συνέχεια βίασαν την σύντροφό του, και κατεύθυνθηκαν στη Λαμία.

Εκεί πιθανόν να λήστεψαν το βενζινάδικο, να σκότωσαν τον 45χρονο βενζινοπώλη και από εκεί με άλλο όχημα να έφυγαν για τα Ιωάννινα.

Στην πρωτεύουσα της Ηπείρου βρέθηκε ένα κλεμμένο Subaru το οποίο είχαν χρησιμοποιήσει οι δράστες. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες, ωστόσο εκτιμούν πως είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστούν οι κακοποιοί, που συγκλόνισαν το πανελλήνιο με τη δράση τους...

Η λογική του καλού παιδιού


Η Τουρκία, τις δεκαετίες του ’80 και του ’90, με το «Χόρα», το «Σισμίκ» και το «Πίρι Ρέις» κατάφερε να γκριζάρει και να εγγράψει υποθήκες σ’ ολόκληρο το Αιγαίο, υποθήκες που κινδυνεύουν να γίνουν συμβόλαια ιδιοκτησίας μέσα από τις λεγόμενες διερευνητικές επαφές που υιοθέτησε το καταστροφικό δίδυμο Σημίτη - ΓΑΠ.
Οι επαφές αυτές μετέτρεψαν τη μία και μοναδική ελληνοτουρκική διαφορά, που ήταν η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, σε δέσμη τουρκικών διεκδικήσεων, με σκοπό να παραπεμφθούν «πακέτο» στο Διεθνές Δικαστήριο, με τραγικές συνέπειες για τα εθνικά μας συμφέροντα.
Ολο αυτό το διάστημα που διαρκούσαν οι αέναοι κύκλοι των διερευνητικών επαφών οι δύο χώρες υποτίθεται ότι είχαν δεσμευτεί να αποφύγουν μονομερείς ενέργειες στο ζήτημα των ερευνών στις αμφισβητούμενες περιοχές, για να μην τορπιλιστούν οι συνομιλίες, με την ελληνική πλευρά να παγιοποιεί με τη στάση της αυτή το καθεστώς αμφισβήτησης για το σύνολο του Αιγαίου! Ενώ, όμως, η ελληνική πλευρά τηρούσε τη στάση του «απόλυτα καλού παιδιού»...
επί παντός επιστητού όσον αφορά τις σχέσεις της με την Τουρκία, η Αγκυρα, όταν είδε τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και την κυπριακή ΑΟΖ να την ξεπερνούν και να δημιουργούν ένα περιβάλλον που απειλεί την τουρκική πολιτική, που αγνοεί το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, προέβη η ίδια σε μονομερείς ενέργειες, προκηρύσσοντας τον Απρίλιο του 2011 διεθνή διαγωνισμό για έρευνες σε οικόπεδα που εκτείνονται στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, σε εκτεταμένη περιοχή ΝΑ του Καστελόριζου. Η κρατική εταιρία ΤΡΑΟ έκανε συνομιλίες με 13 ξένες εταιρίες, οι οποίες όμως δεν έδωσαν προσφορές, αφού ήταν εξοφθάλμως ορατή η παρανομία της Αγκυρας.
Τη μονομερή αυτή ενέργεια απέφυγε να καταγγείλει με σφοδρότητα η ελληνική κυβέρνηση, γιατί προφανώς το καταστροφικό δίδυμο ΓΑΠ - Δρούτσα αποδέχτηκε με κάποιον τρόπο τη θέση του Νταβούτογλου, ότι η δέσμευση για αποφυγή μονομερών ενεργειών αφορά το Αιγαίο και όχι τη Μεσόγειο, συγκαταλέγοντας αυθαιρέτως το σύμπλεγμα νησιών της Μεγίστης (Καστελόριζο) στη Μεσόγειο, αν υπολογίζει ότι υπάρχει ένα τέτοιο σύμπλεγμα νησιών.
Δηλαδή, έστω και αν -ως υπόθεση εργασίας- προσχωρήσουμε στην τουρκική λογική, η Ελλάδα θα παραμένει εγκλωβισμένη στη λογική του καλού παιδιού και ή θα αποφασίσει να μοιράσει το Αιγαίο μέσω του διαλόγου ή θα συμφωνήσει να παραπεμφθεί το σύνολο των τουρκικών διεκδικήσεων στο Διεθνές Δικαστήριο. Την ίδια στιγμή δε, η Τουρκία θα αμφισβητεί εντελώς ανενόχλητη, εμπράκτως, με μονομερείς ενέργειες την ελληνική υφαλοκρηπίδα του Καστελόριζου, της Κάσου, της Καρπάθου, της Κρήτης και της Γαύδου -την τελευταία τη διεκδικεί ολόκληρη και ως έκταση-, να μην το ξεχνάμε κι αυτό!
Η Τουρκία, την πρακτική των ερευνητικών σκαφών και των κανονιοφόρων που ακολουθούσε με επιτυχία στο Αιγαίο επιχείρησε να τη δοκιμάσει και στην ανατολική Μεσόγειο και συγκεκριμένα στην υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, στέλνοντας εκεί τον Σεπτέμβριο του 2011 για «έρευνες» το «Πίρι Ρέις», ένα σαράβαλο κατ’ όνομα ερευνητικό σκάφος, συνοδευόμενο από πολεμικά πλοία, με στόχο να ανατρέψει τις εξελίξεις στο Οικόπεδο 12, πέφτοντας στον αμερικανοϊσραηλινό «τοίχο» της Noble Energy και της Delek.
Αυτή η νέα κατάσταση που δημιουργείται στην ανατολική Μεσόγειο, που -υπό πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις- μπορεί να επεκταθεί και στις άλλες θαλάσσιες περιοχές, προς δυσμάς αλλά και στο Αιγαίο, σε συνδυασμό με την απροθυμία ξένων εταιριών να συμμετέχουν σε εξοφθάλμως παράνομες, με βάση το διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, ενέργειες, οδήγησε στην Αγκυρα στο να αναθεωρήσει τις πρακτικές της και να προχωρήσει η ίδια σε κατασκευή δικού της υπερσύγχρονου ερευνητικού σκάφους, που θα ανήκει στη Γενική Διεύθυνση Μεταλλευτικών Ερευνών (ΜΤΑ), σε συνεργασία με το τουρκικό υπουργείο Αμύνης, στα ναυπηγεία της Τούζλα.
Επειδήόμως οι εξελίξεις τρέχουν, η ΤΡΑΟ αποφάσισε να προχωρήσει εσπευσμένως στην αγορά του νορβηγικού υπερσύγχρονου ερευνητικού σκάφους «Polarcus Samur», αξίας 165.000.000 δολαρίων, το οποίο, σε περίπτωση που ολοκληρωθεί η συμφωνία, θα παραδοθεί στην Τουρκία το πρώτο τετράμηνο του 2013.

ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ > ΜΚΟ ζητά την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου με προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο!


Στις 8 Ιανουαρίου εκδικάζεται στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ευρώπης η αίτηση κατάργησης του θρησκευτικού όρκου στα ελληνικά δικαστήρια που κατέθεσε η ΜΚΟ «Ελληνικό Παρατηρητήριο του Ελσίνκι».
Οι προσφεύγοντες διαμαρτύρονται για την υποχρέωση που επιβάλλεται στους μάρτυρες των ελληνικών δικαστηρίων, να ορκίζονται στο Ευαγγέλιο. Κάποιος πρέπει να τους εξηγήσει ότι η Ορθόδοξία είναι συνταγματικά η επίσημη θρησκεία του κράτους. Για αυτό το λόγο ο θρησκευτικός όρκος, έχει την ανάλογη ισχύ.
Εάν κάποιος δεν θέλει να ορκιστεί στο Ευαγγέλιο, μπορεί να δώσει πολιτικό όρκο, αν ανήκει φερειπείν στη Μουσουλμανική θρησκεία μπορεί να ορκιστεί στο Κοράνιο. Συνεπώς αυτό που ισχυρίζονται δεν ευσταθεί.
Τα μέλη του «Ελληνικού Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι», παραβρέθηκαν ως μάρτυρες υπεράσπισης σε 48 ποινικές υποθέσεις που αφορούσαν "παραβιάσεις" κατά αυτούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα, οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι η υποχρέωση των μαρτύρων να ορκίζονται στο Ευαγγέλιο συνιστά παραβίαση του δικαιώματος στον σεβασμό της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής, του δικαιώματος στην ελευθερία της σκέψης, συνείδησης και θρησκείας των σχετικών διατάξεων της Σύμβασης, με τις οποίες απαγορεύονται οι διακρίσεις.
Παράλληλα, οι προσφεύγοντες, ισχυρίζονται στην προς εκδίκαση προσφυγή τους, ότι η παρουσία χριστιανικών συμβόλων στις αίθουσες των ελληνικών δικαστηρίων, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι όλοι οι Έλληνες δικαστές είναι ορθόδοξοι χριστιανοί, δημιουργούν αμφιβολίες για την αμεροληψία των αποφάσεών τους.
Θα θυμίσουμε ότι ακόμη και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ορκίζεται στην Αγία Γραφή. Προφανώς αν είναι μουσουλμάνος θα ορκιστεί στο Κοράνιο. Αν για τις ΗΠΑ είναι τόσο σημαντικός ο θρησκευτικός όρκος φανταστείτε εδώ!
Είναι το λιγότερο ύποπτος ο ρόλος της συγκεκριμένης Μ.Κ.Ο η οποία συχνά - πυκνά βλέπει παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα, αλλά για τα εξαφανισθέντα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών ούτε κουβέντα δεν αρθρώνει, και παράλληλα προσπαθεί μέσω του ΔΑΔ να ανοίξει θέμα συνταγματικού διαχωρισμού της Ορθοδοξίας από το κράτος.
Η Ορθοδοξία συνέβαλε τα μέγιστα στην διατήρηση του Γένους κατά τη διάρκεια των σκοτεινών 400 χρόνων που αναγκαστήκαμε να ζήσουμε την απόλυτη σκλαβιά απο τους "φίλους" και"γείτονες" Τούρκους.Οι αγωνιστές του 1821 πολέμησαν "υπέρ πίστεως και πατρίδος" όπως οι Αρχαίοι ημών πρόγονοι πολεμούσαν "υπέρ βωμών και εστιών". Aυτό δεν αλλάζει όσα χρόνια και αν περάσουν...

defencenet

Αυστραλία: Ο Ομογενής Σταν Σκαφίδας ανακηρύχθηκε προσωπικότητα της χρονιάς


Ομογενής επιστήμονας, που ανακάλυψε ένα γενετικό τεστ το οποίο μπορεί να προβλέπει αν ένα παιδί διατρέχει τον κίνδυνο να είναι αυτιστικό, ψηφίστηκε από την εφημερίδα «The Age» ως μια από τις κορυφαίες προσωπικότητες της Αυστραλίας που «θα γράψουν ιστορία στα χρόνια που έρχονται». 
Πρόκειται για τον καθηγητή νανοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης, Σταν Σκαφίδα. Σύμφωνα με την ανακάλυψη, το γενετικό αυτό τεστ θα είναι διαθέσιμο σε πέντε χρόνια και θα προβλέπει με ακρίβεια 70% αν ένα παιδί διατρέχει τον κίνδυνο να είναι αυτιστικό, επιτρέποντας έτσι την έγκαιρη παρέμβαση της επιστήμης για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Η σχετική μελέτη δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση «Molecular Psychiatry». Σημειώνεται ότι ο Σταν (Ευστράτιος) Σκαφίδας είναι σήμερα επικεφαλής της έρευνας στο NICTA...
(εθνικό ερευνητικό κέντρο της Αυστραλίας) και κατέχει βραβεία αριστείας σε τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνίας. Το NICTA είναι σήμερα το μεγαλύτερο κέντρο έρευνας για την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς προθέσεων διέγερσης του αμφιβληστροειδούς, δηλαδή του βιονικού ματιού.
Ο Σταν Σκαφίδας είναι, επίσης, ο συνεφευρέτης του AFH, ενός κρίσιμου συστατικού της τεχνολογίας συνύπαρξης Bluetooth. Μέχρι σήμερα, η AFH τεχνολογία έχει ενσωματωθεί σε πάνω από ένα δισεκατομμύριο συσκευές Bluetooth και ο αριθμός αυτός αυξάνεται συνεχώς.
Κατέχει πάνω από είκοσι διπλώματα ευρεσιτεχνίας στον τομέα της μικροηλεκτρονικής, στα ασύρματα και σε άλλα συστήματα επικοινωνίας. Ο ίδιος λέει ότι ο πιο φιλόδοξος στόχος του είναι η παροχή βιονικής όρασης μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Ο κ. Σκαφίδας παραδέχεται ότι «χρειάζεται πολύ περισσότερη δουλειά» αλλά «οι ανθρώπινες δοκιμές δεν είναι πολύ μακριά για μια συσκευή που θα μπορούσε πραγματικά να χαρακτηριστεί πραγματικά θαύμα».

Θέμα χρόνου πλέον η ανακήρυξη ΑΟΖ από την ΕλλάδαΗ κίνηση ριψοκίνδυνη. Οι περιπλοκές πολλές. Η επιλογή επιβεβλημένη. Αναδεικνύει το χαμένο γεωπολιτικό ρόλο της χώρας. Ανοίγει νέους ορίζοντες και δίνει φως στο τούνελ. Πολλές οι Κασσάνδρες που θα διαψευσθούν. Οι τολμηροί νικούν, όπως έλεγαν και οι Ρωμαίοι. Ο Αντώνης Σαμαράς το γνωρίζει και δεν κάνει πίσω. Ακολουθεί τα βήματα του Τάσσου Παπαδόπουλου και της μικρής, αλλά γενναίας Κύπρου, που τόλμησε.

Η μεγάλη απόφαση έχει ήδη ληφθεί και δεν πρόκειται να υποχωρήσει. Η Ελλάδα θα αξιοποιήσει τους πλουτοπαραγωγικούς της πόρους. Είναι εθνική απόφαση να βγουν στο φως οι ορυκτοί της πλούτοι. Η ανακήρυξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) είναι προ των πυλών.
Στο πρωθυπουργικό γραφείο ήδη έχουν προχωρήσει πολλά βήματα περισσότερο στο σχεδιασμό τους για την επόμενη μέρα, μετά την ανακήρυξη της ΑΟΖ.
Ο Αντώνης Σαμαράς έχει πειστεί – με βάσιμα και ισχυρά επιχειρήματα – ότι υπάρχει αξιοποιήσιμος υποθαλάσσιος ορυκτός πλούτος εντός της ελληνικής επικρατείας και κυρίως μέσα στα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ.
Πιστεύει ότι, πέραν των άλλων, η ανακήρυξη ΑΟΖ θα δώσει και μια εσωτερική ανάσα σε μια κυβέρνηση που πιέζεται άσχημα από την εξέλιξη της οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης.
ΑΟΖ για να σωθεί η χώρα
Είναι βαθιά η πεποίθησή του, ότι έφθασε η ώρα και άρα, μόνο η ανακήρυξη ΑΟΖ – άρα η de facto δήλωση κυριαρχίας της χώρας μας σε συγκεκριμένο χώρο – θα προσελκύσει επενδυτές οι οποίο δεν πρόκειται να έρθουν εάν το καθεστώς ιδιοκτησίας αμφισβητείται.
Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, επέλεξε να στείλει μήνυμα και το είπε όσο πιο δυνατά γινόταν, αν και η επισήμανσή του πέρασε απαρατήρητη και δεν αναδείχθηκε από τα ΜΜΕ.
«Θέλουμε να είμαστε τμήμα μιας ισχυρής Ευρώπης. Γιατί αυτό είναι προϋπόθεση για τη μελλοντική ισχύ και ευημερία της ίδιας της Ελλάδας. Θέλουμε την Ευρώπη στο πλάι μας, γιατί χρειαζόμαστε στηρίγματα, ώστε να αναδείξουμε τον ορυκτό μας πλούτο, τους πλουτοπαραγωγικούς μας πόρους, την ΑΟΖ μας» τόνισε και έδωσε το στίγμα των προθέσεών του.
Ανακήρυξη και όχι οριοθέτηση

Σύμφωνα με πληροφορίες σε πρώτη φάση η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε μονομερή τμηματική ανακήρυξη. Εξάλλου, είναι τελείως διαφορετική κίνηση η ανακήρυξη από την οριοθέτηση. Η οριοθέτηση θα ακολουθήσει πολύ καιρό αργότερα, αφού προηγηθεί η ανακήρυξη, που βέβαια δεν θα είναι μια ανώδυνη διαδικασία.
Ο Πρωθυπουργός θέλει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Κύπρου και άλλων περίπου 134 χωρών και ετοιμάζεται για την ανακήρυξη. Θέλει τη στήριξη των ευρωπαίων ηγετών και επενδύει σε αυτήν, σκεπτόμενος ότι και ο Τάσσος Παπαδόπουλος ανακήρυξε την κυπριακή ΑΟΖ χωρίς να φοβηθεί την Τουρκία, επειδή πέτυχε και τις ανάλογες συμμαχίες.
Με βάσει τον κυβερνητικό σχεδιασμό, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σταδιακά στην ανακήρυξη της ΑΟΖ, παράλληλα με την πρόοδο των γεωφυσικών ερευνών, που θα πιστοποιούν την ύπαρξη υδρογονανθράκων στον ελληνικό βυθό.
Η ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ θα ξεκινήσει πρώτα από το Ιόνιο Πέλαγος και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η περιοχή, νότια της Κρήτης, ενώ η οριοθέτηση θα μετατεθεί χρονικά μέχρι οι συνθήκες να επιτρέψουν τον εποικοδομητικό διάλογο και τη συμφωνία με τα όμορα κράτη.
Η εμπλοκή με την Τουρκία

Η οριοθέτηση δεν είναι εύκολη διαδικασία, καθώς η Τουρκία δεν θέλει σε καμία περίπτωση να συζητήσει το σχετικό θέμα για την περιοχή του Αιγαίου, κάτι που εκ των πραγμάτων (de facto) και εκ του νόμου (de jure), θα γίνει μέσω του Διεθνούς Δικαστηρίου.
Σημείο κλειδί, όπως έχουμε επισημάνει και στο παρελθόν είναι το Καστελόριζο, για το οποίο η Τουρκία έχει κυριολεκτικά δώσει μάχη για να πείσει ότι δεν είναι ελληνικό έδαφος.
Επίσης, ένα ανησυχητικό στοιχείο στον πρωθυπουργικό σχεδιασμό, είναι ότι η Τουρκία, όπως και οι ΗΠΑ, δεν έχει υπογράψει και, συνεπώς, δεν δεσμεύεται από τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.
Αναζήτηση συμμαχιών σε όμορα κράτη
Λόγω της τουρκικής στάσης, η οποία ήταν αναμενόμενη, η ελληνική κυβέρνηση, από την πλευρά της, έχει ξεκινήσει να βολιδοσκοπεί τις διαθέσεις των υπόλοιπων κρατών.
Το υπουργείο Εξωτερικών και συγκεκριμένα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, στο διπλωματικό σκάκι στην περιοχή, επιχειρεί να εξασφαλίσει τη στήριξη των δια θαλάσσης όμορων κρατών, δηλ. της Αιγύπτου, της Λιβύης, της Κύπρου, του Ισραήλ, της Αλβανίας και της Συρίας. Αυτό ήταν απαραίτητο να γίνει, για να αποφασισθεί ο τελικός χρόνος ανακήρυξης της ΑΟΖ.
Η κατάσταση με την Αίγυπτο και τη Λιβύη δεν είναι η καλύτερη, όπως διέγνωσε και ο Αβραμόπουλος κατά τις επισκέψεις του σε Τρίπολη και Κάιρο, ενώ και με τη Συρία δεν μπορεί να γίνει ουσιαστική συζήτηση, λόγω της πολεμικής εμφυλιακής κατάστασης και του ενδεχομένου, ανά πάσα ώρα και στιγμή, να υπάρξει ανατροπή του Μπασάρ Αλ Ασαντ.
Με την Κύπρο, υπάρχει σύμπνοια, ενώ την αμέριστη στήριξη του Ισραήλ έχει εξασφαλίσει η Αθήνα, που παρατηρεί περίεργο παιχνίδι από τα Τίρανα και τον Σαλί Μπερίσα.

Ελπίζει σε ΗΠΑ και Γερμανία
Ο Πρωθυπουργός φέρεται να έχει ως δυνατό όπλο τη στήριξη, τόσο της Γερμανίας, όσο και των ΗΠΑ, στη γεωστρατηγική του επιλογή για ανακήρυξη της ΑΟΖ που μπορεί να γίνει με μονομερή δήλωση και στη συνέχεια θα επιχειρηθεί να συνάψει η ελληνική κυβέρνηση οριοθέτησης με τα γειτονικά κράτη.
Η Γερμανία τηρεί πιο θετική στάση, ενώ οι ΗΠΑ δεν κινούνται στην ίδια κατεύθυνση, ενώ το περασμένο καλοκαίρι είχαν διαμηνύσει στην Αθήνα να ξεχάσει τις μονομερείς ενέργειες και να ξεκινήσει διάλογος με την Τουρκία για το θέμα.
Η κατάσταση φαίνεται το τελευταίο διάστημα να είναι καλύτερη και ο Πρωθυπουργός έχει θετικά μηνύματα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
Μάρκος Αυρήλιος

antinews

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! Για τους προσκυνημένους ! Δάνειο-μαμούθ 98 εκατομμυρίων ευρώ πήρε το MEGA! Μαντέψτε ποιός πληρώνει…Τι κοιτάς; ΕΣΥ ΡΕ ΒΛΑΚΑ!


Στη σύναψη μεγάλου μακροπρόθεσμου δανείου από κοινοπραξία τραπεζών της οποίας ηγείται η Εθνική Τράπεζα προχωρά, σύμφωνα με πληροφορίες της Αξίας,η «Τηλέτυπος». Φανταστρουμφικό!

Η κρατική τράπεζα του κυρίου Ζανιά, του κυρίου Μάκα, του κυρίου Τουρκολιά κλπ,... βλέπει μπροστά, αναγνωρίζοντας την προοπτική του Mega που τώρα με την ανάπτυξη της οικονομίας θα τρέχουν ακόμα και οι τυροπιτάδες να διαφημιστούν στον Λιάγκα. Ως γνωστόν, το εμπορικό τμήμα του Mega, σαρώνει στην διαφήμιση με πολυδιάστατη συμμετοχή όλων των κλάδων. Των τραπεζών και του ΟΤΕ δηλαδή, άντε και λίγο Βοδαφον με σήμα σταγόνα αίμα (όχι του Τσαλικίδη προφανώς).

Έτσι, η κοινοπραξία τραπεζιτών εξασφαλίζει ότι θα πάρει πίσω τα δάνεια που δίνει στον αναπτυσσόμενο κλάδο της καθεστωτικής δημοσιογραφίας, αφού και να μην μπορεσει η επιχείρηση να ανταπεξέλθει, θα βρεθούν πάλι οι πρόθυμοι παπανδρέηδες για να σβουρίξουν ένα μνημόνιο και να πληρώσει τα τραπεζικά σπασμένα ο μαλ.. εεεε.. ο κυρίαρχος λαός.

Πάγκαλος: Θα πάει σε δίκη ο Παπακωνσταντίνου!


Μα, ο κ. Πάγκαλος δεν ήταν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπανδρέου με Υπουργό Οικονομικών τον Παπακωνσταντίνου;

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην γνώριζε για τη λίστα Λαγκάρντ όταν ήρθε στα χέρια του Γ. Παπακωνσταντίνου από την πρώην Υπ. Οικονομικών της Γαλλίας. Εκτός και αν γνωρίζει και περιμένει το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ για να παρέμβει…

«Λέει ότι δεν ήξερε, αλλά αυτό δεν τον απαλλάσσει, γιατί εκείνος επέλεγε τους υπουργούς του» δήλωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, αναφερόμενος στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» και τυχόν ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Σε συνέντευξη στη ΝΕΤ, ο κ. Πάγκαλος είπε ότι πολιτικές ευθύνες έχουν όλοι όσοι χειρίστηκαν την υπόθεση και τόνισε πως το ζήτημα των χειρισμών των κ. Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου θα τεθεί και στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Πάγκαλος εκτίμησε ότι η υπόθεση θα οδηγηθεί σε δικαστήριο, διότι -όπως ανέφερε- υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως ο Γ. Παπακωνσταντίνου διέγραψε ονόματα συγγενών του από τη λίστα και «αυτό είναι ποινικό αδίκημα». «Νομίζω ότι θα πάμε σε δίκη και νομίζω ότι γι αυτά, θα αποδειχθεί αν ο κ. Παπακωνσταντίνου το έκανε ή δεν το έκανε. Αν δεν το έκανε, πρέπει να μας πει ποιος το έκανε» δήλωσε ο κ. Πάγκαλος.

Ο κ. Πάγκαλος άφησε σαφείς αιχμές κατά του Γ. Παπακωνσταντίνου, λέγοντας ότι ο υπουργός, ο οποίος πήρε στα χέρια του τη λίστα, έπρεπε να πάει στον πρωθυπουργό και να του δηλώσει ότι θα παραιτηθεί εάν δεν του επιτραπεί να ενημερώσει σχετικά τον πρόεδρο της Βουλής και τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου. Υπογράμμισε ότι θα έπρεπε να ελεγχθούν τα πρόσωπα που εμφανίζονται στη λίστα με τις υψηλότερες καταθέσεις, ώστε να διαπιστωθεί εάν τα χρήματα αυτά δικαιολογούνται από την εργασία τους.

olympia

Αλβανός έμπορος ναρκωτικών έδινε διαταγές σε επίορκους Έλληνες (;) αστυνομικούςΣτιγμές απόλυτου διασυρμού περνά η ελληνική αστυνομία, στο εσωτερικό της οποίας η διαφθορά έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Πιο συγκεκριμένα, εξαρθρώθηκε χθες κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών στο οποίο μετείχαν αλβανοί κακοποιοί και Έλληνες (;) επίορκοι αστυνομικοί. Άκρως αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι, που έρχονται στο φως μετά από τη 12μηνη παρακολούθηση του κυκλώματος από τις αρχές. Σε μία από τις πολλές συνομιλίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, ένας αλβανός υπαγορεύει στον επίορκο αστυνομικό -που έχει συλλάβει έναν άλλο κατσαπλιά συμπατριώτη του έμπορο- ποια κατηγορία πρέπει να του απαγγελθεί. Για την ακρίβεια, του λέει να γράψει "για κατοχή" και όχι "για εμπορεία", για να αντιμετωπίσει μικρότερη ποινή ο κατηγορούμενος.
Έμπορος ναρκωτικών: Μόνο κατοχή κάνε σε αυτούς στα χαρτιά, έτσι;
Γενικά σε όλους αυτούς κατοχή. Απλά μόνο κατοχή, δεν κάναμε αγοραπωλησία.
"Αστυνομικός":Πες μου εσύ τι θες να γράψουμε.
Έμπορος ναρκωτικών: Κατοχή,κατοχή και αυτόν λίγο ξύλο για να δώσουν καμιά δουλειά... Γιατί αυτός έχει πολλές δουλειές. Αυτός που τα έχει πάρει πάνω τους, έχει πολλές δουλειές. Πες "δώσε καμιά δουλειά να φύγεις", πες "να φύγεις από τον ανακριτή".
"Αστυνομικός": Εντάξει. Καλά καλά λέω.
Σε άλλες συνομιλίες καταγράφεται η συμμετοχή που είχαν οι αστυνομικοί στη δράση του κυκλώματος και την κάλυψη που παρείχαν στους εμπόρους ναρκωτικών. Αστυνομικός που συνελήφθη για την υπόθεση και αποκαλείται με το ψευδώνυμο «Μαύρος», συζητάει με έτερο «ηγετικό» στέλεχος του κυκλώματος, 34 ετών, και εμφανίζεται πρόθυμος να παράσχει κάλυψη μαζί με το «συνεργείο» του κατά τη μεταφορά ποσότητας ναρκωτικών αμέσως μετά την εισαγωγή της από το τελωνείο στο εσωτερικό της ελληνικής επικράτειας.
‘‘Αστυνομικός’’: «Άρχοντα να σε πάρω εγώ το απόγευμα από άλλο τηλέφωνο».
‘‘34χρονος’’: «Όχι …θέλω να μου δώσεις μία καραντί με τα παιδιά μέχρι από το Τελωνείο μέχρι κάτω με το τέτοιο και με τι λεφτά. Τώρα απαντάμε ή παίρνουν άλλο συνεργείο".
‘‘Αστυνομικός’’: «Θα σε πάρω εγώ τηλέφωνο το απόγευμα, Τώρα δεν μπορώ». (αντιλαμβανόμενος ότι η συνομιλία του παρακολουθείται).
Σε άλλη συνομιλία, ένας εκ των αρχηγών φέρεται να υποδεικνύει σε αστυνομικό πως πρέπει να ενεργήσει σε επιχείρηση για τη σύλληψη ατόμου που εμπλέκεται σε υπόθεση ναρκωτικών:
‘‘Κατηγορούμενος’’: «Τώρα πάρε το εσύ, να μη δει η γυναίκα του και να μην γίνει και το πετάξει σε καμία τουαλέτα. Μπαμ-μπαμ κρυφά».
‘‘Αστυνομικός’’: «Ναι, ναι».
Ο ίδιος αστυνομικός φέρεται να αντικαθιστά ποσότητα 500 γραμμάρια ηρωίνης, που κατασχέθηκε σε επιχείρηση της υπηρεσίας του στην Αθήνα, με συσκευασία ομοιόμορφη εξωτερικά, ιδίου βάρους, με μικρότερη πιθανότατα ποσοστιαία σε περιεκτικότητα ναρκωτική ουσία, που κατασκεύασαν για αυτόν τον σκοπό οι δύο Αλβανοί και την οποία αποκαλούν «ζάντα».
‘‘Αστυνομικός’’: «Ε τώρα είμαι …βγαίνω έξω από την Αθήνα. Δεν …τώρα δηλαδή θα κάνω κανά τρίωρο, τετράωρο να φτάσω».
‘‘Αλβανός’’: «Ε …για την ζάντα λέω ρε για την ζάντα».
‘‘Αστυνομικός’’: «Αύριο»
‘‘Αλβανός’’: «Όχι ρε θα το κάνουμε σήμερα μπαμ-μπαμ. Είναι κι άλλος εδώ. Έτσι κι αλλιώς. Εμείς θα έρθουμε σε τρεις τέσσερις ώρες».
‘‘Αστυνομικός’’: «Που θα είστε εσείς; Που θα βρεθούμε πάνω στην Εγνατία, εκεί που ήμασταν το πρωί;»
‘‘Αλβανός’’: «Ναι, ναι εκεί. Εγώ τώρα είμαι σχεδόν στην Κατερίνη. Ε, φτάνω κι εγώ εκεί, ερχόμαστε με το Οκτάβια, γιατί τρέχει πολύ αυτό, πάει πολύ».
‘‘Αστυνομικός’’: «Ε είναι εντάξει η ζάντα; Μισή έτσι»;
‘‘Αλβανός’’: «Ναι ναι …μα είναι ίδιο. Και από μάτι και από φάτσα. Θα δεις από μόνος σου».
‘‘Αστυνομικός’’: «ΟΚ».

Συνελήφθη Τούρκος στρατηγός για το πραξικόπημα του 1997


Ο στρατηγός Ισμαήλ Χακί Καρανταγί, πρώην αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Στρατού, συνελήφθη σήμερα το πρωί στην Κωνσταντινούπολη για τον ρόλο του στο πραξικόπημα του 1997 που ανέτρεψε την τότε κυβέρνηση.

Ο στρατηγός εν αποστρατεία σήμερα θα μεταφερθεί μέσα στην ημέρα στην Άγκυρα για να απολογηθεί, στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας που άρχισε την περασμένη χρονιά.

Αρκετοί ανώτατοι αξιωματικοί του τουρκικού στρατού βρίσκονται στη φυλακή κατηγορούμενοι για εμπλοκή τους στο πραξικόπημα.

ΤΩΡΑ. Mε εντολή Στουρνάρα άνδρες του ΣΔΟΕ εισέβαλαν σε βίλα και εταιρεία μεγαλοεπιχειρηματία της λίστας Λαγκάρντ!Τουλάχιστον 20 άνδρες του ΣΔΟΕ με παρουσία Εισαγγελέα και ανδρών των ειδικών δυνάμεων εισέβαλαν σε βίλα μεγαλοεπιχειρηματία το όνομα του οποίου βρίσκεται στην λίστα Λαγκάρντ. Πληροφορίες έκαναν λόγο και για ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας το οποίο πετούσε πάνω από τα σημεία της έρευνας ταυτόχρονα με το μυστικό "Στελθ" που είχε χαρίσει η Ομάδα Έψιλον στον ΣΔΟΕ.
Λίγες ώρες πριν κοντινοί στον Γιάννη Στουρνάρα άνθρωποι τον άκουγαν να λέει:....
-Σε καμία περίπτωση δεν θα παρκάρω την λίστα Λαγκάρντ. Σε καμία περίπτωση δε θα κάνω ότι έκαναν Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος. Θα την ξεψαχνίσω. Θα ψάξω ένα προς ένα όλα τα ονόματα... 
Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα του υπουργού Οικονομικών στον πρωθυπουργό: 
-Πρόεδρε θέλω να σε συναντήσω. Είναι σχετικά επείγον... 
.Γιάννη έλα να με δεις. Θα σε περιμένω στο σπίτι μου στην Κηφισιά..., 
Ήταν η απάντηση του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος στο μεταξύ είχε θορυβηθεί. Πρώτη φορά άκουγε τόσο ανήσυχο τον υπουργό του. Ούτε τότε που βρισκόταν στις καθοριστικές για την επβίωση της χώρας διαπραγματεύσεις στο Eurogroup, δεν ήταν τόσο αγχωμένος ο Στουρνάρας. 
Στο μεταξύ ο Σαμαράς τηλεφωνεί στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια και του ζητάει να στείλει 4 Ζητάδες να ανοίγουν δρόμο στο αυτοκίνητο του υπουργού καθώς θα κατευθύνεται στην Κηφισιά. Στην Τροχαία έχει σημάνει συναγερμός. 
Ο οδηγός του Γιάννη Στουρνάρα τον άκουγε να επαναλαμβάνει διαρκώς: 
-Δεν αντέχω τις τύψεις. Τα βράδια δεν μπορώ να κοιμηθώ. Ειδικά όσο πλησιάζει η μέρα που ο ΙΟΒΕ θα βραβεύσει τον Λουκά Παπαδήμο για την προσφορά του στην πατρίδα μας. 
Το υπουργικό αυτοκίνητο -μια γιαπωνέζικη μπακατέλα- μια και την BMW την κρατάει ακόμη ο Βενιζέλος, διέσχιζε βολίδα την Κηφισίας. Οι Ζητάδες άνοιγαν δρόμο με τις σειρήνες στην διαπασών. 
Σε λιγότερο από 17’ ο Στουρνάρας από το γραφείο του στο Σύνταγμα θα βρισκόταν στη Κηφισιά, στο σπίτι του πρωθυπουργού. 
Ο φρουρός της εισόδου τον οδήγησε αμέσως στο γραφείο του Σαμαρά. 
.Γιάννη, σε βλέπω χλωμό τι συμβαίνει. Κάθησε να ζητήσω να σου φέρουν ένα νερό. 
-Πρόεδρε έχω τύψεις. Δεν αντέχω άλλο, θέλω να παραιτηθώ... 
.Τι συμβαίνει Γιάννη; Μίλα μου ανοιχτά, δώσμου να καταλάβω... 
-Η λίστα πρόεδρε, η λίστα Λαγκάρντ, γι΄αυτήν πρόκειται...Να, πρόεδρε σκεφτόμουνα, πως είναι δυνατόν να ζητάμε να γίνει Προανακριτική για τον Παπακωνσταντίνου όταν κι εμείς δεν κάνουμε τίποτε για να την αξιοποιήσουμε. Η μάλλον κάνουμε ότι έκαναν ο Παπακωνσταντίνου και ο Βενιζέλος. Την παρκάρουμε στον ΣΔΟΕ... 
-Γιάννη δεν έχεις δίκιο. Εσύ, όπως σε άκουσα να δηλώνεις σωστά στους δημοσιογράφους , έφερες πίσω την λίστα στην Ελλάδα. Τα υπόλοιπα είναι δουλειά των Αρχών, των Οικονομικών Εισαγγλέων, του ΣΔΟΕ, όλων όσων εμπλέκονται... 
. Πρόεδρε τα ίδια έλεγαν και οι Παπακωνσταντίνου με τον Βενιζέλο, αλλά στο μεταξύ έχουν περάσει δύο χρόνια που ήρθε η λίστα Λαγκάρντ στην Ελλάδα και δεν έχει ελεχθεί κανείς από τα 2062 ονόματα. Είναι σαν να κοροιδεύουμε τον κόσμο. Γνωρίζεις πρόεδρε ότι δεν μπορούμε να ελέγξουμε για παράδειγμα τον μεγαλοεπιχειρηματία Δελαπατρίδη Δεμέστιχα το όνομα του οποίου είναι στην λίστα. Ούτε την σύζυγο του βουλευτή σου, ούτε τους εκδότες, ούτε τους επιχειρηματίες φίλους μας. Ζω ένα δράμα πρόεδρε. Δεν είναι δυνατόν να σφαγιάζουμε με τα χαράτσια του πολίτες μας και να μην μπορούμε να ελέγξουμε τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ. Τι να κάνει ο Στασινόπουλος του ΣΔΟΕ κ. Πρόεδρέ μου από μόνος του; Πως θα τα βγάλει πέρα με 2060 ονόματα; 
-Γιάννη είσαι σκέτος μπελάς. Από την μία έκανες την μαλακία και ζήτησες ξανά την λίστα Λαγκάρντ από τους Γάλλους και από την άλλη θες και να ελέγξουμε τα ονόματα που εμπλέκονται. Πως θα γίνει αυτό; Θα πέσει η κυβέρνησή μας!.. 
.Πρόεδρε εγώ έκανα το καθήκον μου, αυτό μου υπαγόρευε η συνείδησή μου... 
-Αυτό Γιάννη δεν είναι το καθήκον σου. Είναι μια απασφαλισμένη χειροβομβίδα που θα σκάσει στα χέρια μας. Εδώ που μας έφερες θα γίνουμε ρεζίλι των δανειστών μας αν δεν ψάξουμε τα ονόματα της λίστας. Δεν θα έχω μάτια να αντικρύσω την Μέρκελ και κυρίως την Λαγκάρντ. Τι διάβολο ήθελες και την ζητούσες πίσω; Άσε να δούμε μήπως στρέψουμε το ενδιαφέρον των ξένων στον Παπακωνσταντίνου και ασχοληθούν μ΄ αυτόν και δεν ζητήσουν να μάθουν τι απέδωσαν οι έρευνές μας για τους 2062... 
.Πρόεδρε φοβάμαι ότι θα έχουμε κακό τέλος με αυτή την ιστορία. Μπορεί να αλλάξουν βίαια τα πράγματα και να βρεθούμε στο καναβάτσο. Εγώ δεν άφησα την βίλα μου στην Άνδρο για να περάσω το υπόλοιπο της ζωής μου στις φυλακές Κορυδαλλού. Πρέπει να κάνουμε κάτι... 
-Μπλέξαμε Γιάννη. Για την ακρίβεια μας έμπλεξες με την ακεραιότητά σου. Αντί να παραδειγματισθείς από τον τρόπο που την χειρίσθηκαν ο Βενιζέλος και ο Παπακωνσταντίνου, οι οποίοι την έθαψαν στην κυριολεξία, βάλθηκες να την φέρεις πίσω και τώρα θα πέσουμε πριν την ώρα μας... 

Εμείς δεν θάχουμε δικαιολογίες αν δεν την αξιοποιήσουμε. Πρέπει κάτι να γίνει. Επίσης δεν μπορώ να καλύπτω τον Βενιζέλο. Εξαιτίας σου έχει ξεσηκωθεί η ΚΟ της ΝΔ. Τι ήθελες και την έφερνες πίσω; 
.Μα ήταν και δική σου υπόσχεση κ. Πρωθυπουργέ. Δεν ενήργησα αυτοβούλως... 
-Ξέρεις Γιάννη, τι υποσχέσεις έχω δώσει εγώ στην διάρκεια της πολιτικής μου καριέρας; Αν τις τηρούσα δεν θα ήταν υποσχέσεις. Γελάει ο κόσμος στην ιδέα ότι μετά από έναν υπουργό που την έχασε, έναν άλλον που την είχε στο γραφείο του, θα εμφανισθούμε εμείς να στήσουμε μια Προανακριτική για τα πανηγύρια ενώ στο μεταξύ δεν θα κάνουμε τίποτε για να ελέγξουμε τα ονόματα της λίστας, μια και δεν μας παίρνει. Οι επιχειρηματίες της λίστας είναι φίλοι μας. Και οι Γερμανοί είναι φίλοι μας. Μόνος εχθρός είναι ο λαός και ο ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά αυτή η ξενέρωτη η Κωνσταντοπούλου. Αυτή την ακούω να ουρλιάζει μέσα στ’ αυτιά μου «θάβετε κι εσείς κε Σαμαρά την λίστα Λαγκάρντ. Αίσχος παραιτηθείτε, ξου...» 
Μόνο μ αυτό μπορούν να μας οδηγήσουν σε εκλογές και να μας συντρίψουν. 
.Πρόεδρε, πρέπει να περάσουμε σήμερα κιόλας στην αντεπίθεση. Να στείλουμε τον ΣΔΟΕ να ερευνήσει στην βίλα και στην εταιρεία του μεγαλοεπιχειρηματία Δελαπατρίδη Δεμέστιχα. Να δείξουμε στους πολίτες ότι θα είμαστε άτεγκτοι με όσους έχουν βγάλει τα λεφτά τους παράνομα. Θα τους πάρουμε το 45%, ξεκινώντας από τον Δελαπατρίδη Δεμέστιχα.... 
-Εδώ που φτάσαμε δεν έχουμε πολλές επιλογές. Εξαιτίας σου Γιάννη, έγιναν όλα αυτά. Ακόμη και όταν έστειλες το αίτημα σου στις γαλλικές Αρχές για να επιστρέψει η λίστα, είχα συννενοηθεί με τον Βενιζέλο να τηλεφωνήσει στον Ολάντ ώστε να καθυστερήσει η αποστολή της. Ο Ολάντ είχε συμφωνήσει. Εσύ επέμενες και ζητούσες από τον Μοσχοβισί να επιταχύνει την αποστολή της... 
.Τι να έκανα κ. Πρόεδρε, αφού το «Κουρδιστό Πορτοκάλι» έγραφε ότι φέρνω την λίστα οδηγώντας ένα τρίκυκλο στις όχθες του Σηκουάνα. Κόντευα να γίνω ρεζίλι σαν τους άλλους δύο... 
-Τέλος πάντων δίνω εντολή στον ΣΔΟΕ να επιχειρήσει τώρα στο σπίτι και την εταιρεία του Δελαπατρίδη Δεμέστιχα. Θα πως ότι είναι δική σου εντολή για να αισθάνεσαι ότι έπραξες το καθήνον σου.Θα ζητήσω να πετάξουν πάνω από τα σημεία ελικόπτερα και το Στελθ που χάρισε στον ΣΔΟΕ η Ομάδα Έψιλον. Είσαι ευχαριστημένος; 
.Μάλιστα κ. Πρόεδρε, αυτό πρέπει να κάνουμε όχι μόνο για λόγους επικοινωνίας αλλά και για λόγους ουσίας...Φεύγω ανακουφισμένος από την συνάντησή μας. Σας ευχαριστώ πολύ... 
Καθώς ο Στουρνάρας αποχωρούσε από το σπίτι του πρωθυπουργού ο Σαμαράς τηλεφωνούσε ξανά στον Νίκο Δένδια. Αυτή την φορά για να του πει: 

Η παγκόσμια κυβέρνηση, τα εμπόδια και ο ρόλος του Ελληνισμού


Του Κίμωνα Γεωργακάκη, πολιτικού επιστήμων
Δεν αποτελεί πλέον μυστικό. Όλοι έχουν καταλάβει ότι τα χρέη των κρατών είναι στην ουσία μια «φούσκα». Δεν υπάρχουν. Το ολιγοπώλιο, από την άλλη, έχει καταργήσει την ελεύθερη αγορά και όλοι αναρωτιούνται πώς, εν μέσω καπιταλισμού, εφαρμόζονται ρυθμίσεις σοβιετικού τύπου. Η αποβιομηχανοποίηση προωθείται κανονικά, η όποια αποταμίευση τείνει να απαγορευτεί και η ιδιοκτησία μαζί με τις ιδιοκαλλιέργειες καταπολεμούνται με τα χαράτσια και τα ενεργειακά πιστοποιητικά.

Μένει η ανακοίνωση ενός διεθνούς διοικητικού οργάνου που θα δώσει την «λύση» στο «πρόβλημα» που δημιουργήθηκε. Πρώτα τα κράτη πρέπει να χάσουν, όμως, την εθνική τους οντότητα εν μέσω μάλιστα «ειρήνης», προκειμένου να γίνουν έρμαια μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης. Οι εθνικές ευαισθησίες δεν αφορούν τα παγκόσμια όργανα, παρά μόνο το «καλό» της ανθρωπότητας.

Εν τούτοις, η παγκόσμια διοικητική ένωση του πλανήτη συναντάει ορισμένα εμπόδια στην Ευρασία, όπου Ρωσία και κατά δεύτερο λόγο Κίνα αυξάνουν συνεχώς ρυθμούς ανάπτυξης, διατηρώντας έτσι την εθνική τους κυριαρχία ανέπαφη. Είναι προφανές ότι στις μέρες μας, η εθνική κυριαρχία προϋποθέτει στοιχειώδη οικονομική επάρκεια.

Έτσι, απ’ ό,τι φαίνεται η παγκόσμια κυβέρνηση, η οποία σαφώς και λειτουργεί στην παρούσα φάση ουσιαστικά αλλά άτυπα, όταν εμφανιστεί επίσημα θα συμπεριλαμβάνει αρχικά μόνο τις δυτικότροπες χώρες (Αμερική, Ευρώ-Μεσογειακή Ένωση, Ιαπωνία, Αυστραλία κτλ.). Ρωσία, Κίνα και σύμμαχοι θα μείνουν εκτός. Ήδη επανεμφανίζεται ειδησεογραφικά η πρόταση για κοινή εμπορική-οικονομική ένωση μεταξύ ΕΕ-Η.Π.Α. Έτσι θα δημιουργηθούν δύο «αντίπαλα» οικονομικά στρατόπεδα. Το παράδοξο είναι ότι αυτή την φορά η σοβιετικού τύπου νοοτροπία στην οικονομία θα χαρακτηρίζει την Δύση, κάτι που θα προκαλέσει οικονομικό κραχ και ενδεχόμενα συμπαρασύρει Ρωσία και Κίνα βάσει της αρχής του ντόμινο.

Τότε τι μέλλει γενέσθαι; Θα επαναληφθεί η ιστορία (κραχ-πόλεμος); Η Ελλάδα πώς πρέπει να συμπεριφερθεί;


Η οικονομική αλληλεξάρτηση των κρατών στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης (πολυκεντρικός κόσμος), η έλευση των Μεγάλων Δυνάμεων στην γειτονιά μας καθώς και γεωγραφική θέση της χώρας μας, δίνουν την δυνατότητα να κρατηθούμε όρθιοι με πολυδιάστατη πολιτική τόσο σε οικονομικό όσο και εθνικό επίπεδο. Άλλου είδους αλλαγή στην συγκεκριμένη χρονική συγκυρία δεν είναι εφικτή. Μπορεί να υπάρξει, όμως, ανάσα για τους πολίτες, η οποία θα ενισχύσει την υπομονή, προκειμένου οι «κοσμογονικές» αλλαγές που αναμένονται στην ευρύτερη περιοχή μας και όχι μόνο, να δώσουν την ευκαιρία στον Ελληνισμό (εντός και εκτός συνόρων) να κτίσει λιθαράκι-λιθαράκι την «απομεσαιωνοποίηση» του σημερινού κόσμου, όπως συνέβη σε άλλες εποχές

ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΚΑΪΔΙΑ ΤΟΥ 2012 ΞΕΦΥΤΡΩΝΕΙ ΜΙΑ ΔΥΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΣΑΛΑΡΗΑπό τα αποκαΐδια του 2012 ξεφυτρώνει μια δυνατή Ελλάδα
Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.real.grΓράφει ο Χρήστος Πασαλάρης

ΣΤΑ 72 ΧΡΟΝΙΑ που διακονώ αυτό το έρμο λειτούργημα δεν θυμάμαι έτος με τόσα συγκλονιστικά γεγονότα όσα το 2012. Δεν θυμάμαι έτος που η δόλια πατρίδα να είχε φτάσει τόσο κοντά στο χείλος της εθνικής καταστροφής όσο το έτος που σβήνει αυτές τις ώρες. Και δεν θυμάμαι εποχή που ο λαός μας να είχε νοιώσει (και να νοιώθει ακόμη) τόσο οδυνηρά στο πετσί του τη δυστυχία, την απελπισία και την κατάθλιψη, όσο ετούτο τον χειμώνα…

ΔΥΟ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (τον Μάιο και τον Ιούνιο), με τρεις πρωθυπουργούς στο προσκήνιο. Μία τρικομματική κυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά και παραστάτες του τον Βενιζέλο και Κουβέλη. Δύο νεοπαγή κόμματα που πήραν αιφνιδιαστικά την επάνω βόλτα (ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή). Ωμές επεμβάσεις των ξένων «προστατών», με επικεφαλής τη δυάδα Μέρκελ-Σόιμπλε. Και η μια πατρίδα βαθύτατα πνιγμένη στην κρύα και άπονη αγκαλιά της ευρωζώνης… Αυτές είναι μόνον οι κορυφές του παγόβουνου. 

ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΩΛΗ πολιτική ηγεσία, θεατρικά χωρισμένη σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς, αλλά και με τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού βαθύτατα αηδιασμένη από το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, η συγκυβέρνηση ξόδεψε ολόκληρη την ενεργητικότητά της στην εξασφάλιση της «δόσης-μαμούθ» που θα στερέωνε τη θέση της χώρας στην ευρωζώνη και θα απέτρεπε οριστικά τη χρεωκοπία της. Στο «παιγνίδι» αυτό που σφράγισε οδυνηρά τη χρονιά παίχτηκαν και χάθηκαν αρκετά δισεκατομμύρια...

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ τον σκοπό της η συγκυβέρνηση πέρασε και περνά και θα περάσει από τη Βουλή (την πλουσιότερη όλων των εποχών), αλλά και εκτός αυτής, με... αυταρχικά διατάγματα, τα σκληρότερα μέτρα που γνώρισε ποτέ η Ευρώπη, με απάνθρωπο πετσόκομμα μισθών και συντάξεων, με μεσαιωνικούς κατώτατους μηνιαίους μισθούς των 580 ευρώ και με απανωτούς φόρους και χαράτσια «ων ουκ έστιν αριθμός». 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ των μέτρων και γενικότερα της τριετούς κρίσης ήταν η βαθμιαία «προλεταριοποίηση» της μεσαίας τάξης (δηλαδή του βασικού στηρίγματος του αστικού καθεστώτος), η πρωτοφανής ανεργία του 25% (με τους νέους σε πανευρωπαϊκό ρεκόρ), οι 3.000 αυτοκτονίες και απόπειρες εντός τριετίας, η μαζική μετανάστευση κυρίως εξειδικευμένων Ελλήνων «όπου γης» και η κοινωνική εξαθλίωση με φτωχόπαιδα να σκαλίζουν κάδους σκουπιδιών για να τραφούν…

Ο ΛΑΟΣ ΕΤΡΙΞΕ τα δόντια του με αναρίθμητες απεργίες, πορείες, καταλήψεις και κινητοποιήσεις, όσες δεν γνώρισε αυτός ο τόπος στα 35 τελευταία χρόνια. Αλλά και αντιστάθηκε στην εξαθλίωση με αξιοθαύμαστες εκδηλώσεις αλληλεγγύης, όπως το «κίνημα της πατάτας», τα δημοτικά συσσίτια, τα «κοινωνικά παντοπωλεία», ιατρεία και φαρμακεία που ξάφνιασαν τον κόσμο, καθώς και με μια πρωτοφανή συμμετοχή στα πολιτιστικά δρώμενα, μερικά από τα οποία πέρασαν ακόμη και στο βιβλίο Γκίνες. Σε αντίθεση δε με την πολιτική ηγεσία οι απλοί πολίτες, σαν «Ζορμπάδες» του Καζαντζάκη και σαν «Γύφτοι» του Παλαμά, έδειξαν ενότητα, αλληλεγγύη και περηφάνια, ξεπερνώντας τις παλιές κομματικές αντιθέσεις.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ, τα κόμματα ούτε θέλησαν ούτε προσπάθησαν να συνεννοηθούν για το καλό της πατρίδας, σε ώρα μάλιστα που οι εχθροί της ελλοχεύουν από Ανατολή και Βορρά και τις οίδε από πού αλλού, αφού (έστω και αργά) βγήκαν επί τέλους στο φως οι κρυμμένοι θησαυροί σε υδρογονάνθρακες και πολύτιμα μέταλλα, χωρίς δυστυχώς η Πολιτεία να έχει σπεύσει να κατοχυρώσει την ιδιοκτησία της πατρίδας στους υποθαλάσσιους θησαυρούς της…

ΑΣ ΚΛΕΙΣΩ ΟΜΩΣ το σημερινό τελευταίο σημείωμα του έτους με αδελφικές ευχές προς όλους και με μια αισιόδοξη προοπτική που βγαίνει από την πολύχρονη θητεία στο λειτούργημα. Δεν ξέρω πώς και πότε και γιατί, αλλά κάτι μέσα μου λέει ότι από την κρίση αυτή η πατρίδα θα βγει σύντομα πιο δυνατή, πιο ανανεωμένη, σχεδόν αγνώριστη. Με μια νεολαία που θα χαρίσει πάλι στον κόσμο νομπελίστες όπως ο Σεφέρης και ο Ελύτης, υποψήφιους νομπελίστες όπως ο Σουρής, ο Παλαμάς, ο Καζαντζάκης και ο Ρίτσος, νέους ερευνητές όπως ο Παπανικολάου και ο Καραθεοδωρής, νέους άρχοντες της τέχνης όπως ο Μητρόπουλος και η Κάλλας, ίσως δε και νέο εθνάρχη, όπως ο Τρικούπης, ο Βενιζέλος και ο Καραμανλής.

«Η διάσωση των Ελλήνων είναι σκηνοθετημένη» !

polo-welt-am-sonntag Με αυτό τον τίτλο κυκλοφορεί σήμερα άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, το οποίο υπογράφει ο Γερμανός δημοσιογράφος και συγγραφέας, Χένρικ Μ. Μπρόντερ.
Όπως αναφέρει, η Γερμανία είναι συνυπεύθυνη για τα δεινά των Ελλήνων που αντί να βοηθά την Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση, ο κ. Μπρόντερ θεωρεί ότι η Γερμανία λειτουργεί με γνώμονα το ίδιον όφελος και για το λόγο αυτό καλεί τους συμπατριώτες του να δείξουν επιτέλους ευσπλαχνία προς την Ελλάδα.
Όπως υποστηρίζει, η Ελλάδα οδηγείται στην οικονομική εξόντωση εξαιτίας της πολιτικής αυστηρής λιτότητας που επιβάλει η τρόικα. «Η Ελλάδα οδηγείται στο θάνατο μέσω της λιτότητας και μάλιστα από αυτούς που είναι συνυπεύθυνοι για την κατάστασή της».
Δεν παραλείπει, επίσης, να κατηγορήσει τη Γερμανία για την πώληση εξοπλιστικών συστημάτων στην Ελλάδα και καταγγέλλει τον φαύλο κύκλο της χρηματοδότησης της χώρας με σκοπό να εξυπηρετούνται τα οικονομικά συμφέροντα των πωλητών και των τραπεζών.
Σύμφωνα με το γερμανό σχολιαστή, τα δισεκατομμύρια της βοήθειας «μεταφέρονται από εδώ και από εκεί, από τον έναν λογαριασμό στον άλλον και από τη μία τράπεζα στην άλλη, προκειμένου να αναχρηματοδοτηθούν τα δάνεια που διασφάλισε η Ελλάδα και προκειμένου να αποτραπεί η κατάρρευση, όχι της ελληνικής οικονομίας, αλλά των τραπεζών».

Καλαβρία, η «ξεχασμένη» Ελλάδα


Καλώς ήρτετε»: με αυτή τη φράση στα χείλη και με χαρούμενα πρόσωπα μας υποδέχονται σε μια Ελλάδα που η καρδιά της χτυπά έξω από τα δικά της όρια. Η Ελληνόφωνη Καλαβρία σαν τραγούδι φερμένο μέσα από τους αιώνες, ταξιδεμένο στις θάλασσες της Μεσογείου επιβιώνει χάρη στους κατοίκους της.

Το μαγευτικό οδοιπορικό στα πιο απομονωμένα και φτωχικά σπλάχνα της Ιταλίας, όπου οι άνθρωποι μιλούν μια αρχαία δωρική γλώσσα, τα γκρεκάνικα, και σύσσωμοι καρδιοχτυπούν για να μη σβήσει η Μεγάλη Ελλάδα, είναι κάτι παραπάνω από συγκινητικό

Στον κόσμο της Ελληνόφωνης Καλαβρίας με μύησε πριν από πολλά χρόνια ο φίλος μου Carmelo Nucera, ένας άνθρωπος που έχει αφιερώσει όλη του τη ζωή στη διάσωση της γκρεκάνικης γλώσσας και της ελληνικής κουλτούρας ετούτου του τόπου.

Πέρασε καιρός από τότε, αλλά πάντα οι βαθιές επιθυμίες εκπληρώνονται... Οταν το αεροπλάνο προσγειωνόταν στο Ρήγιο της Καλαβρίας, δεκάδες πρωτόγνωρα συναισθήματα μας πλημμύρισαν ενώ το τοπίο πλάνευε απροκάλυπτα τη ματιά μας.

Από το παράθυρο ξεπρόβαλλαν πρώτα τα τραχιά βουνά του Ασπρομόντε ποτισμένα με ιστορία και μνήμες από μια Ελλάδα που στοίχειωσε σθεναρά στα δύσβατα μονοπάτια των Ελληνόφωνων χωριών της Καλαβρίας.

Και φυσικά η θάλασσα, με το γνωστό Stretto της Μεσσήνας, το στενό υδάτινο πέρασμα που ενώνει την Καλαβρία με τη Σικελία και μπολιάζει με την καλή της αύρα σκαριά και ταξιδευτές, και προσδοκίες των κατοίκων της φτωχικής Καλαβρίας για ένα καλύτερο «αύριο».

Τον 8ο αιώνα π.χ. ξεκίνησαν όλα

Ολα ξεκίνησαν στα τέλη του 8ου π.Χ. αιώνα όταν Ελληνες άποικοι εγκαταστάθηκαν στα ανατολικά παράλια της Σικελίας και της Κάτω Ιταλίας, χαρίζοντας σε αυτό το ελληνικό τμήμα το όνομα Μεγάλη Ελλάδα.

Στην Καλαβρία ιδρύθηκαν και ήκμασαν σημαντικές ελληνικές αποικίες, όπως το Ρήγιο από τους Χαλκιδείς το 715 π.Χ., το οποίο αργότερα κατοίκησαν Μεσσήνιοι πρόσφυγες. Οι Λοκροί ιδρύθηκαν από Δωριείς της Λοκρίδας το 673 π.Χ. και πήραν το προσωνύμιο Επιζεφύριοι από το ακρωτήριο Ζεφύριο.

Οι πόλεις Κρότων και Σύβαρις, από τα πιο πλούσια κράτη της Ιταλίας, ιδρύθηκαν από μετανάστες Αχαιούς τον 8ο αι. π.Χ. και έπαιξαν σημαντικό πολιτιστικό και εμπορικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή.

Από τον 6ο αι. μ.Χ. και μετά εγκαταστάθηκαν στην περιοχή Βυζαντινοί στρατιωτικοί και πολιτικοί υπάλληλοι, καθώς ο στρατηγός του αυτοκράτορα Ιουστινιανού, Βελισάριος, το 535 μ.Χ. αποβιβάστηκε στη Σικελία και απελευθέρωσε το νησί και την Καλαβρία από τους Γότθους.

Αργότερα επικάθισαν στην Καλαβρία Ελληνες της Καρχηδόνας μετά την κατάληψη της Αφρικής από τους Αραβες, Ελληνες της Σικελίας μετά την κατάληψη του νησιού από τους Αραβες το 823 μ.Χ. και εικονολάτρες από τις ανατολικές βυζαντινές επαρχίες κατά την εικονομαχία (726-843 μ.Χ.) οι οποίοι και ίδρυσαν ερημητήρια και μοναστήρια σε όλη την περιοχή.

Η Καλαβρία υπήρξε για τους Βυζαντινούς ένα σημαντικό οχυρό προς τη Δύση για την αναχαίτιση των βαρβάρων. Η ακμή της τοποθετείται τον 9ο έως και τον 11ο αι. μ.Χ. οπότε κατακτήθηκε από τους Νορμανδούς, έγινε Δουκάτο και εκδιώχθηκαν οι Βυζαντινοί. Τον 12ο αι. μ.Χ. έληξε η βυζαντινή κυριαρχία στην Κάτω Ιταλία και παρά τις ξένες κυριαρχίες οι κάτοικοι διατήρησαν την ελληνικότητά τους, τη γλώσσα και τον πολιτισμό τους.

Οι μεταναστεύσεις πληθυσμών στην Κάτω Ιταλία συνεχίστηκαν και μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453. Η Ελληνόφωνη περιοχή της Καλαβρίας τον 16ο αι. μ.Χ. απλωνόταν σε όλη τη Νότια Ιταλία. Σήμερα περιορίζεται στην οροσειρά του Ασπρομόντε και αποτελείται από τα ελληνόφωνα χωριά Αμεντολέα, Βούα, Γιαλός του Βούα, Βουνί, Ροχούδι, Γκαλιτσανό, Κοντοφούρι, Χωρίο Βουνί, Χωρίο Ροχούδι.

Οι λιγοστοί κάτοικοι των χωριών, γεωργοί και κτηνοτρόφοι στην πλειονότητά τους, διατηρούν τη γκρεκάνικη γλώσσα, ήθη και έθιμα από την παράδοση που κληρονόμησαν και κυρίως τη μουσική και τα τραγούδια αιώνων που σμιλεύτηκαν στη συνείδησή τους. Δηλώνουν Ελληνες, είναι περήφανοι για την καταγωγή τους, ορθώνουν το ανάστημά τους μέσα στα βουβά σοκάκια της απομόνωσης και ανάβουν κεριά για να υποδηλώσουν την ελληνικότητά τους. Είναι η τρανταχτή και μοναδική πια απόδειξη πως εκεί χτυπά ακόμα μια καρδιά ελληνική.

«Tα γκρεκάνικα πρέπει να επιζήσουν»

Πινακίδες, ευχές, συζητήσεις. Λέξεις και φράσεις γκρεκάνικες που μοιάζουν να ξεπετάγονται από τους στίχους της Ιλιάδας και της Οδύσσειας. Από τον μικρότερο έως τον γεροντότερο, σε τούτα τα μέρη, οι άνθρωποι μιλούν και τραγουδούν την γκρεκάνικη γλώσσα, προσπαθώντας να μείνουν συνδεδεμένοι αιώνια με την ελληνική καταγωγή τους. Η ελληνική γλώσσα της Καλαβρίας επιβιώνει αιώνες ολόκληρους στα δύσβατα χωριά του Ασπρομόντε και οι φωνές των ανθρώπων που επιμένουν ελληνικά μοιάζουν να αγωνίζονται για τη διατήρηση της κοινής μας γλώσσας.

Τα γκρεκάνικα είναι μια αρχαία διάλεκτος με ιταλικές προσμείξεις. Η διάλεκτος αυτή είναι μετεξέλιξη της αρχαίας δωρικής διαλέκτου και διατηρεί ομηρικές λέξεις. H γλώσσα ήταν ισχυρή και αντιστάθηκε στην ιταλική, και ακόμη και όσες ιταλικές λέξεις εισχώρησαν σε αυτήν, φόρεσαν... ελληνικό χιτώνα.

Οι γεροντότεροι κάτοικοι της Ελληνόφωνης Καλαβρίας μιλούν τα γκρεκάνικα στην καθημερινότητά τους. Οι μακρινοί αυτοί απόγονοι των πρώτων Ελλήνων μεταναστών αρνούνται να μιλήσουν ιταλικά και ωθούν τους νέους να διδάσκονται τα γκρεκάνικα. Μάχονται να διατηρήσουν τη γλώσσα γιατί με τον λόγο τους κρατούν ζωντανή την ελληνική τους ταυτότητα και αντιπαλεύονται εκείνους τους λίγους ντόπιους που ακόμα και σήμερα θεωρούν τα γκρεκάνικα κατώτερη γλώσσα, τη γλώσσα των φτωχών βοσκών.

Στην Καλαβρία το τοπικό Σύνταγμα ρυθμίζει νόμιμα τη χρήση της γλώσσας από την ελληνόφωνη μειονότητα. Γι' αυτό τον λόγο στο Ροχούδι, στο Κοντοφούρι, στην Αμεντολέα, στο Γκαλιτσανό, στη Μπόβα Μαρίνα η γλώσσα που ακούγεται είναι «i glossa tu grecani», δηλαδή «η γλώσσα του Ελληνα» και μάλιστα διδάσκεται με πείσμα.

Η γκρεκάνικη γλώσσα αργοσβήνει σήμερα, ωστόσο υπάρχουν κάποιοι περήφανοι Eλληνες που αρνούνται να υποταχτούν στις επιταγές των καιρών και διδάσκουν στα σπίτια και στη Bιβλιοθήκη της Bova Marina και των άλλων χωριών τα γκρεκάνικα. Δάσκαλοι και μαθητές κρατάνε ζωντανή σε λευκό χαρτί τη γλώσσα αιώνων. Τα τραγούδια έχουν ιδιαίτερη θέση στο μάθημα, καθώς το κάνουν πιο ευχάριστο και εύκολο. Παράλληλα είναι ίσως και ένας φόρος τιμής αφού χάρη στα τραγούδια η γλώσσα μεταφέρθηκε στους αιώνες.

Η διάσωση της σπουδαίας γκρεκάνικης γλώσσας δεν είναι μόνο υπόθεση των ντόπιων. Πριν από λίγο καιρό επιστήμονες από την Ευρώπη κλήθηκαν σε ένα συνέδριο με θέμα τη «διάσωση της γκρεκάνικης γλώσσας», στη Bova Marina, το οποίο οργάνωσε το Κέντρο Συντονισμού των Ελλήνων της Καλαβρίας. Την Ελλάδα εκπροσώπησαν η καθηγήτρια του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Στέλλα Πριοβόλου, και η υποφαινόμενη Ιστορικός - Επικοινωνιολόγος Βασιλική Μπαφατάκη. Οι ομιλητές και οι κάτοικοι της περιοχής υποδέχτηκαν με χαρά το 1ο γκρεκάνικο λεξικό του Filippo Violi και υποσχέθηκαν ότι τα ελληνικά της Καλαβρίας θα ανθίσουν στις λεκτικές αγκαλιές των νέων. Η Ζωή Παπαδοπούλου και ο Γρηγόρης Κοκούσης είναι δάσκαλοι ελληνικών και ζουν με τους τρεις γιους τους στη Bova Marina, εδώ και δύο χρόνια. «Ηρθαμε στην Καλαβρία με πολύ κέφι και όρεξη για να διδάξουμε τα ελληνικά. Δυστυχώς, τα παιδιά γνωρίζουν τη γλώσσα μόνο από τα ακούσματα των παππούδων τους.

Ομως ευτυχώς η διδασκαλία πιάνει τόπο καθώς μαθαίνοντας σωστά τη γλώσσα νιώθουν ότι βρίσκονται κοντά σε εκείνους, ότι συνεννοούνται απόλυτα. Τόσο τα παιδιά όσο και οι ενήλικες έχουν μεγάλη λαχτάρα να μάθουν τα νέα ελληνικά και να ταξιδέψουν στην Ελλάδα», λέει ο Γρηγόρης. Η Ζωή διδάσκει ελληνικά στις 3 τελευταίες τάξεις του δημοτικού και στο γυμνάσιο:

«Τα ελληνικά είναι ένα μάθημα που αρέσει στα παιδιά. Δυσκολεύονται με τη γλώσσα κι έτσι με τραγούδια κι άλλες δραστηριότητες προσπαθούμε να κάνουμε το μάθημα πιο ευχάριστο. Τους μεταλαμπαδεύουμε την αγάπη μας για τη γλώσσα, και κατ' επέκταση για την Ελλάδα» λέει.
Με ταμπουρέλο και τσεραμέντo


Η μουσική της ελληνόφωνης Καλαβρίας, με γλυκόπικρους αλλά και χαρούμενους ρυθμούς, σταλάζει τις μνήμες της Μεγάλης Ελλάδας με τραγούδια της χαράς και της αγάπης, νανουρίσματα και μοιρολόγια. Με τα παραδοσιακά όργανα, την «τσεραμέντα» (είδος τσαμπούνας), το «οργανέτο» (μια μικρή και πρωτόγονη παραλλαγή του ακορντεόν), τη βυζαντινή καλαβρέζικη λύρα και το «ταμπουρέλο» δένουν το χθες με το σήμερα. Η πανάρχαια γλώσσα γίνεται τραγούδι και σχεδόν όλοι οι Ελληνες της Καλαβρίας τραγουδούν στα γκρεκάνικα και παίζουν μουσική, λες και είναι γραμμένη στα γονίδιά τους. O Sergio di Giorgio, μουσικός και κατασκευαστής παραδοσιακών οργάνων της Καλαβρίας, με καταγωγή από τη γιαγιά του από τη Θεσσαλονίκη, μας είπε: «Νιώθω μια ελληνικότητα σε όλα, στα επίθετα, στη γλώσσα, στην καταγωγή γενικότερα. Παίζουμε μουσική με όλα τα παραδοσιακά όργανα της περιοχής, τα οποία και κατασκευάζω. Η μουσική παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της προφορικής κουλτούρας του τόπου από πατέρα στον γιο. Είμαι ευτυχής που μπορώ να συμβάλλω κι εγώ σε αυτό».

Οδοιπορικό στα χωριά της Μεγάλης Ελλάδας

Το Ρήγιο είναι μια πόλη που απλώνεται πλάι στη θάλασσα και ανακαλεί αρχαίες μνήμες του αποικισμού της Μεγάλης Ελλάδας. Τα νεοκλασικά της κτίρια διαφόρων αρχιτεκτονικών επιρροών και η βόλτα κατά μήκος της παραλίας με τα φοινικόδεντρα ανοίγουν εκστασιακά τη ματιά.

Οι κάτοικοι καλοντυμένοι και φιλόξενοι κρατούν τις ελληνικές συνήθειες των κερασμάτων, οπότε εύκολα ο ένας καφές διαδέχεται τον άλλον. Το Ρήγιο αποτελεί ξεκάθαρα μια γη ελληνική που ζητά ανάσα από τη μητέρα Ελλάδα για να ελευθερώσει τον πολιτισμό, την κουλτούρα και την ιστορία της Μεγάλης Ελλάδας.

Οι αρχέτυπες μνήμες οδηγούν το ταξίδι μας στις ψηλές κορυφές τις Καλαβρίας. Ο δρόμος είναι γεμάτος μαιανδρισμούς. Πάνω στις σχισμάδες των βουνών σε υψόμετρο 900-1.000 μέτρων απελευθερώνονται τα είδωλα και οι ζωές των Ελληνόφωνων χωριών, που βιώνουν το ίδιο φως, την ίδια βροχή και τον ίδιο άνεμο αιώνες τώρα.


Τα περισσότερα χωριά αντικρίζουν τον χείμαρρο Amendolea στην κοίτη του οποίου μοιάζει να κυλά ασήμι χάρη στο λαμπερό φως του ήλιου.

Η Bova Marina (Γιαλός του Βούα), είναι μια παραλιακή κωμόπολη όπου βρήκαν καταφύγιο οι κάτοικοι της ορεινής Bova, οι οποίοι φροντίζουν και διατηρούν σαν κερί αναστάσιμο την πολιτιστική και γλωσσική τους κληρονομιά. Εκεί μάλιστα, βρίσκεται το Κέντρο Ελληνόφωνων Σπουδών, όπου διδάσκονται τα γκρεκάνικα, μια μικρή λαογραφική συλλογή και η Βιβλιοθήκη με πολλά ελληνικά βιβλία.

«Τα γκρεκάνικα της Καλαβρίας που μιλάμε μέχρι σήμερα εδώ είναι ένας ανεκτίμητος θησαυρός γλωσσικής αξίας, ένα μνημείο που δεν το βλέπουμε, αλλά το ακούμε», μας λέει ο καθηγητής Elio Cotronei. Η έννοια και η προσπάθεια των ανθρώπων για τη διάσωση των γκρεκάνικων είναι διαρκής: «Προσπαθούμε να μη σβήσει ο πολιτισμός και η γλώσσα αιώνων. Η Ελλάδα πρέπει να είναι κοντά μας και να μην ξεχνάει αυτή τη γωνιά της» παρατηρεί ο Carmelo Nucera, πρόεδρος του Συλλόγου Apo?diafazzi.

Τα γκρεκάνικα τα μιλά από μικρός («platago ti glοssa» όπως λέγεται) και ο Pepe Zindatta, πρόεδρος του Κέντρου Συντονισμού της Καλαβρίας: «Θέλουμε να ζήσει η γλώσσα και να πάει μπροστά. Και όχι μόνο η γλώσσα. Διατηρούμε τα ήθη και τα έθιμά μας και κυρίως τη μουσική μας. Εγώ παίζω ταμπουρέλο, τσαμπούνα, λύρα της Καλαβρίας και φλάουτο. Εχουμε το ίδιο αίμα και μιλούμε την ίδια γλώσσα, είμαστε αδέλφια, όπως λέει κι ένα τραγούδι μας».

Ακρογωνιαίος λίθος για τη διάσωση της γκρεκάνικης γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού στην Καλαβρία είναι ο παιδίατρος Tito Squillaci που διδάσκει ελληνικά:

«Εμαθα ελληνικά από τους παππούδες και τους γονείς μου, γιατί ένιωσα μια ανάγκη εσωτερική να κρατήσω τις ρίζες μου. Τα νέα ελληνικά τα έμαθα στο πανεπιστήμιο και πήγα δύο φορές στη Θεσσαλονίκη. Είμαι ο μόνος εδώ που μιλώ στο σπίτι, στα 3 παιδιά μου, μόνο ελληνικά. Εμείς είμαστε εθνικά, πολιτιστικά, γλωσσικά Ελληνες, αλλά Ιταλοί πολίτες. Ο τόπος μιλά 2.800 χρόνια το γκρέκο - είμαστε κομμάτι της Ρωμιοσύνης. Διδάσκω τη γλώσσα, γιατί όλοι πρέπει να μάθουν την ελληνική ιστορία».

Σε ένα παλιό μοναστήρι της Bova Marina συναντήσαμε μια ομάδα παιδιών με ελληνική καταγωγή να κάνει πρόβα για μια θεατρική παράσταση. Ενθουσιάστηκαν από την επίσκεψή μας και μας μίλησαν για τη μεγάλη τους αγάπη για την Ελλάδα ενώ ευχήθηκαν να τους επισκέπτονται πιο συχνά Ελληνες, να μην τους ξεχνούν.

Ανάλογα συναισθήματα εισπράξαμε και στο εστιατόριο «Μεσόγειος» όπου μας υποδέχτηκαν εγκάρδια ο ιδιοκτήτης και φιλόλογος Salvatore Dienni και η γυναίκα του Alba. Μας τράταραν τις λιχουδιές της περιοχής, αλλά και πολλά ελληνικά εδέσματα, όπως σουβλάκι και τζατζίκι.

«Διδάσκω στο γυμνάσιο τη νεοελληνική γλώσσα, αλλά κάθε Σαββατοκύριακο κάνω μάθημα και σε αρκετά άτομα στο Νέο Ροχούδι», μας είπε ο Salvatore και συμπλήρωσε: «Αισθάνομαι πνευματικά Ελληνας. Οι Ελληνες πρέπει να επισκέπτονται την περιοχή και να γίνονται επισκέψεις μαθητών, όπως γίνονται από τα δικά μας σχολεία στην Ελλάδα. Στο εστιατόριό μας συνδέουμε τη γαστρονομία που κληρονομήσαμε με την ελληνική. Ευχόμαστε «kala pramata» σε όλους τους Ελληνες και ζούμε με την προσδοκία να μας θυμούνται πάντα».   

ΠΗΓΗ

ΤΟ ΚΛΕΦΤΟ-ΠΑΣΟΚ ΥΠΕΡ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

PASOK
Σε δύο πράγματα δε μπορεί κανείς να συναγωνιστεί το ΠΑΣΟΚ: στην κλεψιά και στα… αντανακλαστικά. Είναι και στα δύο τόσο γρήγοροι που δεν τους προλαβαίνεις. Αμέσως, λοιπόν, μετά την ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής για την απαράδεκτη και αντιδεοντολογική επίθεση που εξαπέλυσε ο πρόεδρος της δημοκρατίας («πρόεδρος όλων των Ελλήνων», υποτίθεται…) κατά του κινήματος των Ελλήνων εθνικιστών, το κλεφτο-ΠΑΣΟΚ έσπευσε να τον υπερασπιστεί μετά μανίας:
«Η χυδαία και αήθης επίθεση της Χρυσής Αυγής κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος είναι θεσμικά ο εκπρόσωπος της δημοκρατικής πολιτείας, δείχνει το πραγματικό της στόχο: την ανατροπή της δημοκρατικά συγκροτημένης πολιτείας, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. Για ακόμη μια φορά καθίσταται αναγκαία η συγκρότηση ενός ισχυρού μετώπου από το συνταγματικό τόξο των πολιτικών δυνάμεων κατά του νεοναζισμού και της ρατσιστικής και κοινωνικής βίας».

Σιωνιστικό κέντρο «Simon Wiesenthal» > «6ος μεγαλύτερος εχθρός του Σιωνισμού η Χρυσή Αυγή» ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/01/simon-wiesenthal-6.html#ixzz2GuOnZdwF


top10zion
Κάθε χρόνο, το γνωστό εβραϊκό κέντρο “Simon Wiesenthal” με έδρα το Λος Άντζελες εκδίδει το TOP-10 των μεγαλύτερων εχθρών του Σιωνισμού διεθνώς. Φέτος η εν λόγω λίστα μας επεφύλασσε μία έκπληξη.
Στην 6η θέση, μετά τον πρόεδρο του Ιράν Αχμαντινετζάντ, τον αρχηγό των …ιρανικών ενόπλων δυνάμεων, τους επικεφαλής της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και άλλους πολιτικούς και στρατιωτικούς ηγέτες βρίσκεται ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νικόλαος Μιχαλολιάκος. Όπως διαβάζουμε σε ιστοσελίδα του ουγγρικού εθνικιστικού κόμματος Jobbik, που αναδημοσιεύει την είδηση:
«Όπως ήταν αναμενόμενο, η Χρυσή Αυγή, το Ελληνικό Πατριωτικό Κόμμα βρίσκεται στην εβραϊκή μαύρη λίστα, επειδή ο ιδρυτής της, Νικόλαος Μιχαλολιάκος αρνείται δημόσια την ύπαρξη 6 εκατομμυρίων νεκρών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο ίδιος μάλιστα δηλώνει ότι έχει καθαρά χέρια που χαιρετούν εθνικιστικά». Το κείμενο συνοδεύει η κλασική φωτογραφία από τη φετινή Γιορτή Ελληνικής Νεολαίας. Δείτε ολόκληρο το άρθρο εδώ:http://kuruc.info/r/2/106009/ 
Στην επίσημη ιστοσελίδα του κέντρου Βίζενταλ παρουσιάζεται φωτογραφία από τη συνέντευξη του αρχηγού της Χρυσής Αυγής στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» του Mega. Φαίνεται πως η εν λόγω εκπομπή βγήκε πρώτη σε τηλεθέαση το 2013, καθώς προκάλεσε όχι μόνο ελληνικό, αλλά και διεθνές ενδιαφέρον. Αναφορά γίνεται και στους βουλευτές , Ηλία Κασιδιάρη και Αρτέμη Ματθαιόπουλο. Στον πρώτο για την ανάγνωση αποσπάσματος από «Τα πρωτόκολλα των σοφών της Σιών» στην ελληνική βουλή και στον δεύτερο λόγω της συμμετοχής του στο εθνικιστικό ροκ συγκρότημα Pogrom. H σχετική αναφορά στην επίσημη ιστοσελίδα των σιωνιστών εδώ και εδώ.
Το ερώτημα που τίθεται και αφορά τους σιωνιστές είναι το εξής:Εντάξει, κινδυνεύουν από τους μουσουλμάνους της Αιγύπτου, που είναι 100 εκατομμύρια και διαρκώς έτοιμοι για πολεμική σύρραξη. Κινδυνεύουν από τον Αχμαντινετζάντ και τις ένοπλες δυνάμεις του Ιράν, που ενδεχομένως διαθέτουν πυρηνικά, άρα μπορεί να ρίξουν καμία ατομική βόμβα και να τους αφανίσουν. Την Χρυσή Αυγή όμως γιατί τη φοβούνται; Μήπως γιατί είναι φορέας της εθνικής αφύπνισης που ξεκίνησε από την Ελλάδα και διαχέεται πλέον σε ολόκληρη την Ευρώπη; Γιατί έτσι αποκαλύπτεται ο βρώμικος ρόλος της διεθνούς των τραπεζιτών και του σιωνιστικού κεφαλαίου που τείνει να υποτάξει έθνη και κράτη; Μήπως γιατί απώτερος στόχος των σιωνιστών δεν είναι η ανεξαρτησία του Ισραήλ, αλλά η παγκόσμια εξουσία, η επιβολή της δουλείας του τόκου και η οικονομική κυριαρχία σε όλη τη γη;
Για λόγους ενημέρωσης αναδημοσιεύουμε το αντισιωνιστικό Top-10 του κέντρου Βίζενταλ:
1. Αιγυπτιακή Μουσουλμανική Αδελφότητα
2. Κυβέρνηση Ιράν
3. Carlos Lattuf (βραζιλιάνος σκιτσογράφος που κριτικάρει την σιωνιστική βαρβαρότητα)
4. Ευρωπαίοι Εθνικιστές οπαδοί που χρησιμοποιούν αντισιωνιστική ρητορική και «απαγορευμένα» σύμβολα
5. Ουκρανικό εθνικιστικό κόμμα Svoboda
6. ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
7. Ουγγρικό εθνικιστικό κόμμα Jobbik
8. Trond Ali Linstad (Νορβηγός γιατρός με δράση στη Γάζα)
9. Jacob Augstein (Γερμανός εκδότης και δημοσιογράφος του Spiegel)
10. Louis Farrakhan (ηγέτης ισλαμιστών των ΗΠΑ)

ΣΥΡΙΖΑ: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ» Η ΑΝΑΡΧΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΓΙΑΦΚΑ «ΒΙΛΑ ΑΜΑΛΙΑ»!

amalia2
Πριν από κάμποσα χρόνια, όταν είχαν δημοσιευτεί στον τύπο φωτογραφίες του τότε υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Γιαννόπουλου, να ξεφαντώνει στα μπουζούκια, αυτός τα χαρακτήρισε… «πολιτιστικά κέντρα». Να που βρέθηκαν εν έτει 2013 άλλοι πολιτικάντηδες και θυμήθηκαν την έκφραση του Γιαννόπουλου για τα… «πολιτιστικά κέντρα», όχι αυτή τη φορά για τα μπουζούκια, αλλά για την παρακρατική-αναρχοκομμουνιστική γιάφκα «Βίλα Αμαλία»!
Σε ερώτηση, λοιπόν, που κατέθεσαν στη βουλή, με αποδέκτη τον υπουργό ΠΡΟ-ΠΟ, οι σταλινικοί βο(υ)λευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου, Χρήστος Καραγιαννίδης και ο… αειθαλής (λόγω του ότι παρά τα χρονάκια του δε λέει ν’ ασπρίσει η πλούσια κώμη του…) Τάσος Κουράκης, καταγγέλλουν ως «κίνηση εντυπωσιασμού και εκφοβισμού της κοινής γνώμης» την έφοδο στη γιάφκα, την οποία αποκαλούν «κοινωνικό και πολιτιστικό κέντρο» και πλέκουν το εγκώμιο των εξωνημένων κουκουλοφόρων – παρακρατικών:

ΣΟΥΗΔΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Καταργήστε τα μετρητά για να σώσουμε το περιβάλλον ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/01/blog-post_6346.html#ixzz2GuOSxYc4


Το "κίνημα" αντι-μετρητών έχει προωθηθεί έντονα από τις μεγάλες σουηδικές εμπορικές τράπεζες, καθώς και την Riksbank, τη σουηδική κεντρική τράπεζα. Στην πραγματικότητα, οι τρεις από τις τέσσερις συμαντικές μεγάλες σουηδικές τράπεζες, που συνδυάζονται με 530 από τα 780 γραφεία τους δεν δέχονται πλέον να πληρώνουν τοις μετρητοίς.

Στην περίπτωση της Nordea Bank, 200 εκ των 300 καταστημάτων της είναι σήμερα χωρίς μετρητά, και τα τρία τέταρτα των υποκαταστημάτων της Swedbank πλέον χειρίζονται μετρητά. Όπως ο Peter Borsos, ένας εκπρόσωπος για την Swedbank, παραδέχεται ανοιχτά, ότι η τράπεζα του εργάζεται «ενεργά για να μειώσει το [ποσό] των μετρητών στην κοινωνία."

Οι λόγοι για αυτή την ώθηση προς μια κοινωνία χωρίς μετρητά, βέβαια, δεν έχουν καμία σχέση με το να αντλήσουν τα κέρδη από τα τέλη της τραπεζικής κάρτας ή, πιο καλύτερα, την απελευθέρωση των κλασματικών-αποθεματικών των τραπεζών από τους περιορισμούς της τράπεζας.

Όχι, σύμφωνα με τον Borsos, οι λόγοι είναι το περιβάλλον, το κόστος και η ασφάλεια: «Εμείς οι ίδιοι εκπέμπουμε 700 τόνους διοξειδίου του άνθρακα από τις μεταφορές μετρητών. Κοστίζει στην κοινωνία 11 δισεκατομμύρια το χρόνο. Και τα μετρητά βοηθούν να γίνονται ληστείες παντού "Ο Hans Jacobson, επικεφαλής της Nordea Bank, υποστηρίζει ομοίως:". Αποστολή μας είναι να κάνουμε τους ανθρώπους να κατανοήσουν τη σημασία των καρτών, οι κάρτες είναι πιο ασφαλέστερες από τα μετρητά.»

Γέροντας Παίσιος:

"Ύπουλος τρόπος εισαγωγής του σφραγίσματος. Σιγά- σιγά, μετά την κάρτα και την ταυτότητα, δηλαδή το "φακέλωμα", θα προχωρήσουν πονηρά στο σφράγισμα. Με διάφορα πονηρά μέσα θα κάνουν εκβιασμούς, για να δέχονται οι άνθρωποι το σφράγισμα στο μέτωπο ή στο χέρι. Θα στριμώξουν τα πράγματα και θα πουν: "Μόνο με τις κάρτες θα κινείσθε, τα χρήματα θα καταργηθούν".

ΠΗΓΗ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...