Σάββατο, 5 Ιανουαρίου 2013

ΟΙ ''ΚΑΚΟΙ'' Έλληνες SEALS 5May'11

Θα αποκαλυφθεί αυτή η νέα “λίστα Λαγκάρντ”;Θα αποκαλυφθεί αυτή η νέα “λίστα Λαγκάρντ”;
Πόσα χρόνια θα την κρύψουν οι πολιτικάντηδες
Η "λίστα Λαγκάρντ", το έχουμε ξαναγράψει, αποτελεί ένα σκάνδαλο που αφορά τις καταθέσεις Ελλήνων σε ένα υποκατάστημα (Γενεύης), μίας τράπεζας (HSBC) στην Ελβετία. Ένα πολύ μικρό ποσοστό, δηλαδή, των καταθέσεων που υπάρχουν στην Ελβετία. Και όμως αυτό το μικρό ποσοστό είναι ικανό να ταρακουνήσει το ελλαδικό πολιτικό σύστημα με τις αποκαλύψεις που περιελάμβανε και τις αποκαλύψεις που πιθανόν να έρθουν στο μέλλον.
Αποκτά συνεπώς ιδιαίτερο ενδιαφέρον, λοιπόν, η είδηση για την ελβετική τράπεζα Wegelin, η οποία μετά από 270 χρόνια λειτουργίας κλείνει οριστικά και αμετάκλητα μετά τις αποκαλύψεις για την βοήθεια που προσέφερε ανάλογα Αμερικανικά λαμόγια, που μέσω αυτής τοποθέτησαν συνολικά 1,2 δισ. δολάρια σε off shore εταιρίες, με σκοπό την φοροδιαφυγή. Όπως αναφέρει σχετικά το καθεστωτικό «Βήμα» δεν είναι γνωστό αν πέραν των προστίμων και των λοιπών κυρώσεων, συμφωνήθηκε η παράδοση των στοιχείων των καταθετών της στις αμερικανικές αρχές για περαιτέρω διερεύνηση.
Τι έχει να μας προσφέρει όμως η εν λόγω υπόθεση; Χρόνια ολάκερα η Ελλάδα έχει πληρώσει με αίμα τον αμερικανισμό των κυβερνώντων. Μέχρι και πρωθυπουργός που αισθανόταν πρώτα Αμερικανός και μετά Έλληνας (στην τρίτη ή τέταρτη θέση κατάταξης, μάλιστα) εκλέχτηκε στην Ελλάδα. Χρόνια ολάκερα οι κυβερνώντες μας εξυπηρετούν πρωτίστως τα συμφέροντα των ΗΠΑ και μετά τις Ελλάδος. Οι Γάλλοι, λοιπόν, μας προσέφεραν μια λίστα ενός υποκαταστήματος, μίας τράπεζας τους και συνταράχτηκε το πολιτικό σύστημα.

Στουρνάρας: «Δεν γνωρίζω τίποτα, δεν έχω ασχοληθεί με τη λίστα Λαγκάρντ»Ελιγμό για να αποφύγει την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να τον βάλει στο κάδρο της λίστας Λαγκάρντ έκανε πριν από λίγο ο Γ. Στουρνάρας, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως είπε, «δεν γνωρίζω τίποτα, δεν έχω ασχοληθεί με αυτό το θέμα».Σχετικά με τις υποθέσεις επιχειρηματιών οι οποίοι οδηγούνται τις τελευταίες μέρες στο Αυτόφωρο για χρέη προς το Δημόσιο, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως οι Αρχές κάνουν τη δουλειά τους.

2013: Η κατάρρευση και της τελευταίας ελπίδας...Ξεκινώντας το 2013, όλοι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, ελπίζουν να έχουν ένα καλύτερο μέλλον. Αυτό ήταν το σύνηθες μέχρι πριν λίγα χρόνια, όταν ακόμα θεωρητικά μόνοι μας ορίζαμε την τύχη μας. Θεωρητικά, γιατί όπως όλοι θα έχετε συνειδητοποιήσει, η Ελλάδα, χρωστάει εδώ και πάρα πολλά χρόνια χρήματα στις λεγόμενες "σύμμαχες" χώρες. Αναλωθήκαμε ένα ολόκληρο έτος σε ανούσιες συζητήσεις, αναλύσεις, στατιστικές, δημοσκοπήσεις, προβλέψεις, καταλήγοντας ότι τελικά χρωστάμε τόσα πολλά χρήματα, που το πιο πιθανόν είναι και μετά από 20,30,40,50 χρόνια η κατάσταση να είναι ακόμα και χειρότερη.
Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ αποδείχτηκε  μια συντεχνία κομπάρσων, των ξένων πολυεθνικών, τους οποίους δυστυχώς θα πρέπει να ανεχτεί ο Ελληνικός λαός, μέχρι να ολοκληρωθεί η άλωση της χώρας. Ένας λαός, που τα αντανακλαστικά του έχουν βαρύνει αρκετά, μιας και η καλοπέραση των περασμένων ετών, ακόμα φαντάζει στο μυαλό πολλών, ότι θα ξαναγυρίσει με την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Περιμένοντας τις εκλογές, ο αστός ευελπιστεί βαθιά μεσα του, ότι το παιδί του θα ξαναβρεί εργασία στον δημόσιο τομέα και ο ίδιος θα αρχίσει ξανά να αγοράζει σπίτια, αμάξια, εξοχικά με τον πακτωλό χρημάτων που θα απελευθερώσουν στην οικονομία οι τράπεζες. Το "όνειρο" αυτό έγινε εφιάλτης Συναγωνιστές, το ζήσαμε και τώρα παρακαλάμε να τελειώσει το μαρτύριο των Μνημονίων και παρακολουθούμε αποχαυνωμένοι τηλεόραση, μήπως κάποιος τηλεαστέρας οικονομολόγος, μας "βγάλει" από την δύσκολη θέση που έχουμε περίελθει. Μάταια αναμένει όμως στο ίδιο έργο θεατής ο αστός για το 2013, με την αγανάκτηση να πλημμυρίζει τον εσωτερικό του κόσμο και κάποιοι ακόμα και σήμερα, να κονομάνε μέσα στην θλίψη χρήματα.
Οι Ευρωπαίοι μας δανείζουν απο την μία τσέπη, τυπώνοντας χρήματα και μας τα παίρνουν απο την άλλη, με την εκποίηση-εκχώρηση δημόσιας περιουσίας. Τα ΜΜΕ ενώ θα έπρεπε να έχουν κλείσει λόγω χρεών, απέναντι στο κράτος, εξακολουθούν να σιγοντάρουν την εξαφάνιση του Ελληνικού Έθνους, λειτουργώντας μεταπρατικά και "κονομόντας" από το νέο "Ελ Ντοράντο" που δημιούργησε η λέξη ΚΡΙΣΗ. Τόνοι μέλανι, χιλιάδες απόψεις, δεκάδες εκπομπές, ηθοποιοί-βουλευτές με βαρύσημαντο λόγο στα οικονομικά πεπραγμένα, με λόγο καταγγελτικό-ψηφοθηρικό και ο απλός Έλληνας χαμένος στην... μετάφραση. Όροι όπως cds, swaps, IMF, Tρόικα, ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα, επιτόκια, φορολογική μεταρρύθμιση, ανταγωνιστικές συναλλαγματικές ισοτιμίες, ξένες άμεσες επενδύσεις, δημοσιονομική πειθαρχία, δημόσιες δαπάνες, ιδιοκτησιακά δικαιώματα, ανταγωνιστικές οικονομίες, απελευθέρωση εμπορίου και άλλοι όροι οικονομικής επιστήμης, έφτασαν να συζητιούνται στα καφενεία και στην τηλεόραση απο κάθε είδους τυχάρπαστα άτομα. Υπερχεωμένες οικογένειες, παρακολουθούν ηλίθιες καρικατούρες πολιτικούς κωλοτούμπες, να εκφέρουν άποψη, χασκογελώντας με μια ειρωνία και κυνικότητα, που στην κυριολεξία μόνο θλίψη δημιουργούν.
Αυτοί που ψήφισαν αυτά τα γελοία πολιτικά ανδρείκελα, πόσο άσχημα πρέπει να νοιώθουν, που τους πρόδωσαν την επόμενη των εκλογών; Υπάρχει ακόμα Έλληνας που να μην συγκινείται όταν βλέπει την επίσημη ανεργία να κοντεύει στο 30% και ο συνταξιούχος να ψάχνει δανεικά; Υπάρχει τελικά η ποινή της εσχάτης προδοσίας; Πότε τίθεται σε ισχύ; Γιατί αν δεν υπάρχει και δεν ισχύει η ισονομία μεταξύ των Ελλήνων, δεν θα γίνει κάθαρση ποτέ μιας και θα συγκαλύπτουν τα πολιτικά εγκλήματα τους με το νόμο περί υπουργών. Αυτό τέλικα είναι ότι χειρότερο σε μια κοινωνία, που πλέον δεν υπάρχει το περί Δικαίου αίσθημα και το κατάφεραν οι πολιτικοί απατεώνες της Μεταπολίτευσης. Είναι δυνατόν για έναν που χρωστάει στο Δημόσιο 1.000 ευρώ να διώκεται και βουλευτης να έχει προκαλέσει -όντας μεθυσμένος- ακόμα και δυστύχημα με νεκρό και να είναι στο απυρόβλητο; Λυπάμαι για όλους, αλλά περισσότερο για την Νεολαία, που βλέπει τα όνειρα της να γκρεμίζονται, τους ηλικιωμένους που εξαπατήθηκαν πολλάκις από κάποιους απατεώνες "Δημοκράτες", που το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά είναι να καταστρατηγούν το Σύνταγμα της Ελλάδος.
Μια Παγκόσμια Διακυβέρνηση, μία Παγκόσμια θρησκεία, ένα Παγκόσμιο νόμισμα, κάμποσες Πολυεθνικές εταιρείες, ΔΝΤ, Τρόικα, Παγκόσμια τράπεζα και άλλα πολλά τα οράματα της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Το σχέδιο ήδη υλοποιείται με επιτυχία, μέχρι αυτήν την ώρα που γράφονται αυτές οι αράδες και μάλιστα με πρωτομάστορες τις εγχώριες πολιτικές μαριονέτες. Η δυνατότητα της φερόμενης Παγκοσμιοποίησης να οδηγήσει σε μια "ανθρωπότητα που εκτιμά την διαφορετικότητα" έχει ακυρωθεί από μια πραγματική διαδικασία κυριαρχίας και συσσώρευσης ηγεμονικής εξουσίας. Αντί και καλά να λειτουργήσουν ως παράγοντες μιας πιο δίκαιης, ισότιμης

Δεν νοιάστηκαν για τους αυτόχειρες, όσους πεινάνε και βρίσκονται στο δρόμο, αλλά «καίγονται» για την αιθαλομίχλη!Γράφει ο δημοσιογράφος Βασίλης Τσεκούρας

Αυτό κι αν είναι υποκρισία!

Τόσο καιρό ο κόσμος ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, ένα όριο που φορολογήθηκε και επίσημα πέρυσι…
3.000 αυτοκτονίες λόγω της κρίσης και της διάλυσης της κοινωνίας και της οικονομίας, από ένα πολιτικό σύστημα σαθρό και σάπιο που προσπαθεί ακόμα να στηρίξει όμοιους επιχειρηματικούς, μιντιακούς και τραπεζικούς κύκλους.


Δεν νοιάστηκαν για τα εκατοντάδες αθώα παιδιά που λιποθυμούν καθημερινά στα σχολεία, επειδή δεν έτυχε οι γονείς τους να είναι σε κλίκες και από τζάκια για να γίνουν Υπουργοί ή κομματικά στελέχη και να βολευτούν σε διάφορες θέσεις. Δεν νοιάστηκαν για το 1,5 ανέργους, ξεριζώνοντας παραπάνω την οικονομία της χώρας, αφήνοντας στο έλεος κάθε εργασιακό δικαίωμα, κεκτημένο δεκαετιών.


Τώρα, του ένοιαξε η αιθαλομίχλη, που αν είναι τόσο σοβαρό πρόβλημα θα πρέπει να βρουν άμεσα μια λύση. Και αυτές δεν είναι πολλές!


Ας κατεβάσουν σε επίπεδα ..εσωτερικής υποτίμησης την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, κάνοντας για λίγο τα στραβά μάτια στο ισοζύγιο εισαγωγών – εξαγωγών που θέλουν να ισοσκελίσουν. Ας αφήσουν προς το παρόν στην άκρη τα νούμερα και ας κοιτάξουν την κοινωνία που αυτή σηκώνει τόσο καιρό το βάρος των μέτρων και της λιτότητας.


Επέκταση του μέτρου και σε άλλες κοινωνικές ομάδες που προτείνουν μερικοί, είναι αποτελεσματικό. Η πτώση στις παραγγελίες αγγίζει το 75%. Ο κόσμος δεν τιμωρεί μόνο, αλλά δεν έχει να βάλει πετρέλαιο. Το λογικό είναι να ψάξει να βρει εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης για να ζεσταθεί τον χειμώνα.


Παρά τις συσκέψεις, η τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης δεν πρόκειται να μειωθεί. Πρώτον, γιατί δεν έχουν το “ΟΚ” από την τρόικα και δεύτερον γιατί θα τους πέσουν τα μούτρα ότι απέτυχαν. Δεν γίνεται να κοιτάς συνεχώς το πόσο γάλα βγάζει κάθε χρόνο η αγελάδα όταν την αρμέγεις. Πρέπει να κοιτάξεις και την ίδια για να συνεχίζει να σου βγάζει γάλα…

Μια ζωή Λάκης, ο ΛαζόπουλοςΜια ζωή Λάκης, ο Λαζόπουλος
Νέο παραλήρημα κατά ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Ο «εθνικός διασκεδαστής» Λάκης Λαζόπουλος, για μια ακόμη φορά, ασχολήθηκε με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Αυτή την φορά οι απόψεις του για το Κίνημα μας ξετυλίχθηκαν μέσα από τις σελίδες της καταρρέουσας, κυκλοφοριακά, φυλλάδας «6 μέρες», στην οποία και δίνει συνέντευξη. Σε ερώτηση, λοιπόν, για το αν οι ψηφοφόροι της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ έχουν ευθύνες για την ψήφο τους ο Λάκης είπε, ανάμεσα σ’ άλλα τα εξής:
«Μικρό ποσοστό είναι ανάμεσα τους οι φασίστες. Όταν ο Παπανδρέου δεν μπορούσε πλέον να σταθεί, το σύστημα εφήυρε  τον Παπαδήμο. Κέρδισε χρόνο για να στήσει τον αποπροσανατολισμό του λαϊκού θυμού πριν γίνει αριστερός. Έδωσαν την αντιπροσωπεία της οργής στην Χρυσή Αυγή. Διότι το σύστημα δεν χάνει την ψήφο που πηγαίνει στην Ακροδεξιά. Ακριβώς γι’ αυτό καλλιέργησαν και τα εντεταλμένα μέσα επικοινωνίας τη θεωρία των δύο άκρων… Πώς να κατηγορήσω λοιπόν τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής; Χρειάζονται χρόνο για να συνειδητοποιήσουν ότι αλλού πρέπει να αναζητήσουν την αλλαγή στην χώρα.»
Μη μου πείτε... φοβερή πολιτική αναλύση. Αφού στην αρχή μπερδεύτηκα και νόμιζα πως διάβαζα δήλωση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ή έστω του Στρατούλη… Βέβαια, είναι γνωστό ότι τα κατά καιρούς λεγόμενα του Λαζόπουλου λειτουργούν και ως εναλλακτικό γραφείο Τύπου του εν λόγω συνονθυλεύματος, οπότε γρήγορα επανήλθα στην πραγματικότητα. Λίγο πιο κάτω ο Λάκης, σ’ άλλη ερώτηση, επανέρχεται στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ λέγοντας τα εξής:
«και η Χρυσή Αυγή συνέβαλε στο να αποπροσανατολιστεί η διαμαρτυρία – δεν τα βάζουμε με το σύστημα αλλά με τον Πακιστανό. Γνωρίζαμε ότι ο Έλληνας στον σερβιτόρο βγάζει τα κόμπλεξ του. Τώρα το ελάττωμα μας απέκτησε και βουλευτικές έδρες. Γι’ αυτό κάθε μέρα η Χρυσή Αυγή διοργανώνει events ξυλοδαρμών»
Είναι γνωστό ότι αυτός ο τόπος έχει πολλά προβλήματα. Ένα απ’ αυτά είναι ότι φαιδροί τύποι σαν τον Λάκη θεωρούν ότι έχουν εμπεριστατωμένη πολιτική άποψη. Ότι μέσα από την άνεση της πλουσιοπάροχης ζωής τους με τις βίλες και το κότερα (σ’ αυτό θα επανέλθω αργότερα…) μπορούν να κρίνουν την πολιτική συμπεριφορά των αυθεντικών λαϊκών στρωμάτων. Το σύστημα, λέει ο Λάκης, δεν χάνει την ψήφο που πάει στην ακροδεξιά. Προφανώς το σύστημα τρέμει τον… Τσίπρα, το πολυαγαπημένο «πουλέν» του Λάκη, ο οποίος δείχνει όλο και περισσότερο ότι είναι απλώς ένα ακόμη λιγούρι της εξουσίας. Είναι τόσο καλός ο Λάκης (ο γλυκούλης…) που θεωρεί ότι οι ψηφοφόροι της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ θα πρέπει να αναζητήσουν αλλού την επαναστατική αλλαγή. Δηλαδή, στον ΣΥΡΙΖΑ με τις αλλοπρόσαλλες θέσεις του για τα εθνικά θέματα, την κοινωνική ασφάλεια, τους λαθρομετανάστες, την οικονομία, καθώς και τα διάφορα ορμητήρια των γνωστών παρακρατικών κωλόπαιδων, τα οποία βαφτίζει «κοινωνικούς και πολιτιστικούς χώρους».
Δεν μπορώ να γνωρίζω που βγάζει ο Έλληνας τα κόμπλεξ του, διαπιστώνω όμως που τα βγάζει ο Λάκης. Τόσο πολύ σε πονάει, ρε Λάκη, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ; Θα σου έλεγα «τσου, ρε Λάκη» για να είμαστε ασορτί και με τις τηλεοπτικές σου γελοιότητες, αλλά απλώς θα σου πω την ατάκα του Κώστα Βουτσά: «έχω και κότερο, πάμε μια βόλτα;»… Καταλαβαίνεις, προφανώς, τι εννοώ, έτσι δεν είναι Λάκη; Θα σου έλεγα επίσης να μας πεις σε ποια μέρη η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ διοργανώνει καθημερινά events ξυλοδαρμών, για να το μάθουμε κι Εμείς, αλλά είναι φανερό ότι και η γελοιότητα έχει τα όρια της.

Η Σκοπιανή Εκκλησία ζητά να αναγνωριστεί ‘Αυτοκέφαλος’


Ο αρχιεπίσκοπος Στέφαν, τη Σκοπιανής Εκκλησίας, που δεν έχει αναγνωριστεί από καμία Εκκλησία στον Κόσμο και φέρει την ονομασία «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία», ανέφερε ότι το μόνο το οποίο ζητεί είναι η αναγνώριση ως «Αυτοκεφάλου της Εκκλησίας» της οποίας είναι προκαθήμενος, η οποία- σύμφωνα με τον ίδιο- «έχει τον εθνικό και γεωγραφικό της χώρο, ο οποίος έχει επιβεβαιωθεί και από την ιστορία».

 
«Η Μακεδονική Ορθόδοξος Εκκλησία η οποία αντικατέστησε την Αρχιεπισκοπή της Αχρίδας, αναδύεται ως μια Εκκλησία. Αν και δεν έτυχε μιας De Jure αναγνώρισης, ωστόσο,εκ των πραγμάτων, υπήρχε και ζούσε στις καρδιές και τα μυαλά των Σλάβων και όλων των Ορθοδόξων των περιφερειών μας», σύμφωνα με τον επικεφαλής της Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Ο αρχιεπίσκοπος Στέφαν με την ευκαιρία των Χριστουγέννων(οι Σκοπιανοί πάνε με το παλιό ημερολόγιο) εξέφρασε την ευχή της αναγνώρισης της Εκκλησίας ως Αυτοκεφάλου.
Αναφερόμενος στην πρόταση του προέδρου της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς, να εμπλακεί στο διάλογο μεταξύ της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησία και αυτής των Σκοπίων, ο Στέφαν δήλωσε ότι «η Ιερά Σύνοδο αξιολόγησε και υποδέχθηκε την εμπλοκή του προέδρου Νίκολιτς, ως καλοπροαίρετη, είμαστε πάντα έτοιμοι για διάλογο και λύση», είπε προσθέτοντας ότι για την έναρξη του διαλόγου δεν θα δεχθεί προϋποθέσεις και όρους, όπως σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.
--
 

Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή: Ένας μεγάλος επιστήμονας, ένας μεγάλος ΈλληναςΕξέχουσα φυσιογνωμία της επιστήμης με παγκόσμιο ακτινοβολία, υπερήφανος υπερασπιστής της καταγωγής και της Ελληνικότητός του, λαμπρή προσωπικότητα της Ελληνικής διασποράς με πνεύμα ευρύ που δεν γνώριζε όρια στην αναζήτηση. Γεννήθηκε στο Βερολίνο το 1873 , πέθανε στο Μόναχο το 1950 και θεωρείται ο κορυφαίος σύγχρονος Ελληνας μαθηματικός με παγκόσμιο ακτινοβολία όπου στον υπόλοιπο κόσμο τον ξέρουν όλοι ως Constantin Carathéodory.
Το επιστημονικό έργο του οποίου επεκτείνεται σε πολλούς τομείς των Μαθηματικών, της Φυσικής και της Αρχαιολογίας.Ο πατέρας του Καραθεοδωρή, Στέφανος, νομικός από την Κωνσταντινούπολη με καταγωγή από τη Βύσσα της Δυτικής Θράκης, ενώ η μητέρα του ήταν από τη Χίο και πέθανε όταν ο Κωνσταντίνος ήταν μόλις έξι ετών και ο νεαρός Καραθεοδωρή ανατράφηκε από την γιαγιά του μεγαλώνοντας σε Ευρωπαϊκό, επιστημονικό και αριστοκρατικό περιβάλλον, με εντονότατα καλλιεργούμενα τα στοιχεία της ελληνορθόδοξης καταγωγής του. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια στο εξωτερικό αφού ο πατέρας του ήταν διπλωμάτης στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κι έτσι μιλούσε Ελληνικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Γερμανικά, ενώ στο σχολείο πρώτευσε σε δύο διαγωνισμούς μαθηματικών και σπούδασε πολιτικός μηχανικός. Εργάστηκε στην Αίγυπτο στο φράγμα του Ασσουάν, μελέτησε τις πυραμίδες και γοητευμένος από τα Μαθηματικά επέστρεψε στη Γερμανία και σπούδασε στο Βερολίνο μαθηματικά δίπλα στους μεγάλους μαθηματικούς Herman Schwarz, Georg Frobenius και Lazarus Fuchs, αργότερα αναγορεύτηκε διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο του Γκέτινγκεν και ζήτησε να εργαστεί στην αγαπημένη του Ελλάδα αλλά του απάντησε το καθηγητικό κατεστημένο της εποχής πως θα μπορούσαν μόνο να τον στείλουν σαν καθηγητή σχολείου στην επαρχία οπότε επέστρεψε στη Γερμανία και αναγορεύτηκε υφηγητής Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο του Γκέτινγκεν που δίδαξε μέχρι το 1908  και παντρεύτηκε την 24χρονη Ευφροσύνη, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά. Η φήμη του τον έφερε σε επαγγελματική επαφή με τους κορυφαίους επιστήμονες της εποχής Σβαρτς, Σμιτ, Max Plank, Αλμπερτ Αϊνστάιν κα. Με τον Αϊνστάιν ειδικά συνδέθηκε προσωπικά από το 1915 συνεργάστηκαν ανταλάσσοντας απόψεις για τη θεωρία της σχετικότητος. Το 1920 ανέλαβε να οργανώσει το Πανεπιστήμιο της Σμύρνης που λίγο μετά παραδόθηκε στις φλόγες των βάρβαρων Τούρκων Τσετών αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τη λατρεία του για την Ελλάδα και οτιδήποτε σχετικό με τη χώρα του. Όταν οι βάρβαροι επιδρομείς μπήκαν στη πόλη κατόρθωσε να διασώσει πολλά από τα εργαστηριακά όργανα που μετέφερε στην Ελλάδα και δώρισε στο Μουσείο Φυσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ το 1922 διορίστηκε καθηγητής στοΠανεπιστήμιο Αθηνών και την επομένη χρονιά και στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου, ανακηρύχθηκε μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, ανέλαβε την οργάνωση του νεοσύστατου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, δέχθηκε αλεπάλληλες προσκλήσεις να διδάξει στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ,της Πενσυλβάνια,του Πρίστον,του Ωστιν και παρέμεινε στη Γερμανία τα δύσκολα χρόνια του πολέμου. Είχε φιλικότατη σχέση και αλληλογραφία με τον Suss, τον «κομισάριο» των μαθηματικών αλλά και με πολλά στελέχη του Εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος. Αρνήθηκε να εγκαταλείψει τη Γερμανία του Χίτλερ που εκτιμούσε και συμφωνούσε με την ιδεολογία του, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως από το βιβλίο επισκεπτών της οικογένειας Καραθεοδωρή στη Γερμανία λείπουν περιέργως πως, οι σελίδες ολόκληρων των ετών από το 1941 ως το 1945...
Το 1945 Αμερικανικά Πανεπιστήμια ζήτησαν επίμονα να μεταβεί στις ΗΠΑ και να εργαστεί για λογαριασμό της νέας τάξης πραγμάτων, εγκαταλείποντας την ερειπωμένη Ευρώπη αλλά αρνήθηκε και παρέμεινε ανάμεσα στις στάχτες της Γερμανίας.Τον Δεκέμβριο του 1949 έδωσε την τελευταία του διάλεξη στο όπου και πέθανε δύο μήνες αργότερα, ενώ η σορός του ενταφιάστηκε στο Κοιμητήριο Waldfriedhof του Μονάχου σύμφωνα με την επιθυμία του. Συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων μαθηματικών του κόσμου έγραψε «Περί των ασυνεχών λύσεων στον Λογισμό των Μεταβολών» και ασχολήθηκε με όλους σχεδόν του κλάδους των Μαθηματικών, ενώ οι μαθηματικές του αποδείξεις χαρακτηρίζονται από «κομψότητα και απλότητα», αλλά και αυστηρότητα που δίνει απόλυτη ασφάλεια στα συμπεράσματα που προκύπτουν.
Με την συμβολή του στον Λογισμό των Μεταβολών βοήθησε στην ανάπτυξη της Θεωρίας της Σχετικότητος προκαλώντας τον θαυμασμό του Αινστάιν που σε μια του επιστολή προς τον Καραθεοδωρή το 1916 του γράφει : "Αν θέλετε να μπείτε στον κόπο να μου εξηγήσετε ακόμα και τους κανονικούς μετασχηματισμούς θα βρείτε έναν ευγνώμονα και ευσυνείδητο ακροατή. Αν όμως λύσετε και το πρόβλημα των κλειστών γραμμών του χρόνου, θα σταθώ μπροστά σας με σταυρωμένα χέρια. Πίσω από αυτό υπάρχει κρυμμένο κάτι που είναι αντάξιο του ιδρώτα των καλυτέρων!" Με απλά δε αξιώματα και υποθέσεις, ο Καραθεοδωρή κατόρθωσε να φτάσει στον ορισμό θεμελιωδών θερμοδυναμικών μεγεθών όπως της εντροπίας χωρίς καμία αναφορά σε θερμοδυναμικούς κύκλους κ.λπ. Για τον μεγάλο αυτό μαθηματικό ο Ακαδημαικός Οscar Perron είπε : "Είναι ένας από τους λαμπρότερους μαθηματικούς που έχει εμπλουτίσει και επηρεάσει αποφασιστικά την επιστήμη.Είναι ένας άνδρας με ασυνήθιστα πλατιά παιδεία, σαν Ελληνας που είναι με υψιπετέςπνεύμα που αανζητά την ουσιαστική γνώση και συνεχίζει τη παράδοση και τη κληρονομιά της Ελλάδος" Για να συλλάβουν οι αγνοούντες το μέγεθος του μεγάλου αυτού Μαθηματικού επιστήμονα ας ανατρέξουμε στη τελευταία συνέντευξη του Α. Αϊνστάιν το 1955 που είπε :"Κύριοι, ζητήσατε να σας απαντήσω σε χίλια δυο πράγματα, κανείς σας όμως δεν θέλησε να μάθει ποιος ήταν ο δάσκαλός μου, ποιος μου έδειξε και μου άνοιξε τον δρόμο προς την ανώτερη μαθηματική επιστήμη, σκέψη και έρευνα. Και για να μην σας κουράσω, σας το λέω έτσι απλά, χωρίς λεπτομέρειες, ότι μεγάλος μου δάσκαλος υπήρξε ο αξεπέραστος Έλληνας Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή, στον οποίο, εγώ προσωπικά, αλλά και η μαθηματική επιστήμη, η φυσική, η σοφία του αιώνα μας, χρωστάμε τα πάντα."

Ο σκοτεινός ρόλος του "πάστορα" Κουβέλη στην λίστα Λαγκάρντ, στο χαράτσι και τις αυξήσεις της ΔΕΗ!


Έναν από τους πιο σκοτεινούς ρόλους στην μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά η ιστορία τον έχει αναθέσει στον "πάστορα" Φώτη Κουβέλη. Κοιτάξτε για παράδειγμα την εμετική στάση του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Τρία χρόνια τώρα πολιτικοί και στελέχη του ΣΔΟΕ προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ κρατάνε την συγκεκριμένη λίστα και πολλές άλλες που θα μπορούσαν να έχουν στην κατοχή τους θαμμένη στα ξυρτάρια τους.
Κάποιοι φρόντισαν να ειδοποιήσουν ισχυρούς επιχειρηματίες τα ονόματα των οποίων υπάρχουν στην λίστα ότι θα τους καλύψουν και ποτέ η λίστα δεν θα αξιοποιηθεί όπως έγινε στις υπόλοιπες ευρωπαικές χώρες.
Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία είδαν δις ευρώ να επιστρέφουν στα ταμεία τους από την αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ και αντίστοιχων. Αντίθετα στην Ελλάδα όλοι οι πρωθυπουργοί του Μνημονίου, του Λουκά Παπαδήμου συμπεριλαμβανομένου και όλοι οι υπουργοί Οικονομικών φρόντισαν να κλείσουν επιδεικτικά το μάτι στους διαπλεκόμενους ισχυρούς φίλους τους οι οποίοι φιγουράριζαν στην λίστα.
Και έρχεται τώρα ο υποκριτής Κουβέλης να βάλει στο κάδρο των ευθυνών μόνο τον ανεκδιήγητο Παπακωνσταντίνου προσφέροντας ασυλία σε όλους τους υπόλοιπους. Κι αυτό την ίδια ώρα που η εξαθλίωση και τα χαράτσια όσων σκέπασαν την λίστα, όπως η γάτα τα σκατά της, οδηγούσε στην αυτοκτονία δεκάδες συμπολίτες μας και ηλικιωμένους να αναζητούν στα σκουπίδια το φαγητό της μέρας.


Είναι τόσο αμοραλιστής ο “πάστορας” Κουβέλης, ώστε να αδιαφορεί για τους ενόχους της μη αξιοποίησης μιας λίστας που θα μπορούσε να φέρει δις στα ταμεία του κράτους. Είναι τόσο αμοραλιστής και απάνθρωπος ο “πάστορας” Κουβέλης η συμβαίνει κάτι άλλο μέσα στον σκοτεινό ψυχισμό του;
Είναι μήπως το πάθος της κυβερνητικής εξουσίας που καταντά αρρωστημένο στην περίπτωση της συγκάλυψης του χυδαίου ρόλου της ΔΕΗ και των αυξήσεών της.


Μια ΔΕΗ μέλος του ΔΣ της οποίας είναι η κόρη της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Ξηροτύρη, όπως έχουμε αποκαλύψει πρόσφατα:

Ιδού γιατί η ξιπασμένη ΔΗΜΑΡ ήταν θετική στην ανανέωση της θητείας του Αρθούρου Ζερβού στην προεδρία της χρεοκοπημένης ΔΕΗ. Ένας Ζερβός ο οποίος από τη μία τσέπη μοιράζει ένα σκασμό λεφτά-κάποιοι κάνουν λόγο για 12 εκατομμύρια ευρώ-σε διαφημίσεις του ρεύματος(!) και από την άλλη ζητάει ιλιγγιώδεις αρρωστημένες αυξήσεις στα τιμολόγια plus το χυδαίο χαράτσι. Λοιπόν εκτός από τον περίφημο Κωνσταντίνο Θέο που το πάρακαρε εκεί ο ΓΑΠ, στο ΔΣ της ΔΕΗ φιγουράρει η κ. Ουρανία Αικατερινάρη, Αναπλ. Διευθύνουσα Σύμβουλος με αρμοδιότητα την εποπτεία των Επιτελικών Γεν. Διευθύνσεων (Γενικές Διευθύνσεις. Οικονομικών Υπηρεσιών, Ανθρωπίνων Πόρων και Υποστηρικτικών Λειτουργιών).
Η κα Ράνια Αικατερινάρη είναι Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος στη ΔΕΗ Α.Ε. από τον Ιανουάριο του 2010 και εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου από τον Δεκέμβριο του 2011. Προΐσταται των Γενικών Διευθύνσεων Οικονομικών Υπηρεσιών, Ανθρωπίνων Πόρων και Υποστηρικτικών Λειτουργιών.
Από τον Φεβρουάριο του 2012, η κ. Αικατερινάρη είναι μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ Α.Ε.)
Λοιπόν η κ. Αικατερινάρη είναι κόρη της κ. Ασημίνα Ξηροτύρη Αικατερινάρη, η οποία είναι βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΔΗΜΑΡ, μεταγραφή από τον Συνασπισμό!

Η Ουρανία λοιπόν, κόρη της Ξηροτύρη, και του μηχανικού επί χρόνια πρόεδρου του ΤΕΕ Κεντρ. Μακεδονίας του Αικατερινάρη, από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, ηλικίας περί τα 35 έτη, με σπουδές ηλεκτρολόγου μηχανικού στο ΑΠΘ και MBA στην Αγγλία, προσόντα που έχει το 90% των νέων ανέργων μηχανικών στην Ελλάδα, κοσμεί το Δ.Σ της ΔΕΗ από το 2011 που την τοποθέτησαν εκεί οι Βενιζέλος-Παπακωνσταντίνου. Περιμένουμε λοιπόν από τους 13 βουλευτές της καραδιαπλεκόμενης ΚΟ της ΔΗΜΑΡ (στον ΟΠΑΠ υπηρετεί με 100.000 ευρώ το χρόνο ως νομική σύμβουλος σύζυγος βουλευτή της ΔΗΜΑΡ), να πονέσουν για τις αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ και να προτάξουν τα στήθη τους.

Aυτή είναι η αριστερά της (κοινωνικής) ευθύνης!

Αυτή είναι η καραδιαπλεκόμενη συγκυβέρνηση που την παίζουν οι νταβατζήδες στα μπεγλέρια τους απειλώντας να στείλουν τον πλουμιστό βουλευτή Αηδόνη στον Λοβέρδο και να αφήσουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κουτσό άλογο με 149 βουλευτές και τον πάστορα Φώτη της διαπλεκόμενης ΔΗΜΑΡ να κάνει παιγνίδι.

Ουστ ρε, ουστ από δώ….
ΥΓ>Μέλος του ΔΣ είναι και ο εφοπλιστής Νίκος Βερνίκος!


A υτά γράφαμε για τον σκοτεινό κόσμο της ΔΕΗ αλλά είναι ο σκοτεινός και ύποπτος ρόλος του «πάστορα» Κουβέλη αυτός που πρέπει να μπει απ΄όλους μας στο μικροσκόπιο.
Είναι ο σκοτεινός ρόλος του Κουβέλη ο οποίος επιμένει να στηρίζει μια κυβέρνηση που τσαλακώνει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την ίδια ώρα που με την ανοχή των Τροικανών δίνει 92 εκατομμύρια ευρώ δάνειο στο Mega αλλά και στους υπόλοιπους νταβατζήδες της διαπλοκής για να στηρίξουν τις μνημονιακές επιλογές της.
Μπορεί να μας πει ο «πάστορας» Κουβέλης πως μπορεί να μεταρρυθμισθεί το άθλιο κράτος δίχως να γίνουν ιδιωτικοποιήσεις, δίχως να πουληθεί ο ΟΠΑΠ, Η ΔΕΗ, δίχως να απολυθούν ανίκανοι και διεφθαρμένοι δημόσιοι υπάλληλοι, δίχως να ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα, δίχως να σταματήσουν οι διορισμοί των κομματικών δημοσιογράφων στα κρατικά κανάλια και πάει λέγοντας.
Ποιος είναι ο ρόλος σου «πάστορα» Κουβέλη;

kourdistoportocali

Σοκ στον χώρο του αθλητισμού, πέθανε ξαφνικά ο Νίκος Σαμαράς!


Μια απρόσμενη και πολύ δυσάρεστη είδηση σκορπά θλίψη στο ελληνικό βόλεϊ και τον αθλητισμό γενικότερα. Ο ελληνικός αθλητισμός θρηνεί την απώλεια ενός από τους κορυφαίους βολεϊμπολίστες που ανέδειξε η χώρα μας. Ο Νίκος Σαμαράς έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία μόλις 43 ετών βυθίζοντας στο πένθος τον ελληνικό φίλαθλο κόσμο. Ο άσος με το εκπληκτικό επιθετικό σερβίς, που έκανε σπουδαία καριέρα με την Ορεστιάδα και την Εθνική ομάδα, όπου είχε 263 συμμετοχές, απεβίωσε σήμερα σε νοσοκομείο όπου είχε διακομιστεί εσπευσμένα λόγω ανευρύσματος. Γεννημένος το 1970 στη Στουτγκάρδη...

Ιδού οι εντιμότατοι της λίστας: Απειλούσαν να αφήσουν παιδιά με ειδικές ανάγκες στον δρόμο, ενώ διατηρούσαν λογαριασμούς στην Ελβετία!


Με προπολεμικό νόμο, έπαιρναν κρατική επιχορήγηση αλλά ασκούσαν “επιχειρηματική διαχείριση”!

Τον Σεπτέμβρη, την ίδια στιγμή που ξεσπούσε το σκάνδαλο με την λίστα Λαγκάρντ, η διοίκηση του ιδρύματος “Σικιαρίδειον” απειλούσε με διακοπή λειτουργίας και έξωση εκατοντάδων παιδιών με νοητική στέρηση που φιλοξενούσε. Πρόεδρος, ο κύριος Σ. Σικιαρίδης. Ένα από τα εξ’ αγχιστείας συγγενικά πρόσωπα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Και όμως, ο υφυπουργός Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, αποκάλυπτε στην βουλή μετά από ερώτηση της Λιάνας Κανέλλη ότι το ίδρυμα παρότι “ιδιωτικού δικαίου”, είχε δεχθεί πακτωλούς επιχορηγήσεων που φτάνουν το ιλιγγιώδες ποσό των 11,5 εκ. Ευρώ ή αν προτιμάτε, 4 δις δραχμές την τελευταία δεκαετία! Την ίδια στιγμή ο υφυπουργός κατήγγειλε την διοίκηση του ιδρύματος ότι χρησιμοποιούσαν τα παιδιά ως μέσο εκβιασμού. Ενώ καλούσαν και την αστυνομία για να απομακρύνει τους γονείς που “τολμούσαν” να διαμαρτυρηθούν στην διοίκηση του ιδρύματος! Έπειτα μάθαμε για τους “διεγραμμένους” λογαριασμούς της Ελβετίας.

Τις στιγμές τις περιγράφει γλαφυρά ο Πέτρος Κούκουζας: “Η διοίκηση του Ιδρύματος με μια επιστολή προς τους γονείς στις 4 Σεπτεμβρίου 2012 τους ενημέρωσε πως το Ίδρυμα δεν θα λειτουργήσει τη εκπαιδευτική περίοδο 2012-2013, εξαιτίας της ελλειμματικής κρατικής επιχορήγησης. Μάλιστα, προχώρησε στη διακοπή των παροχών ρεύματος και νερού. Μετά από τις κινητοποιήσεις του συλλόγου γονέων και με τη στήριξη και άλλων φορέων επανασυνδέθηκαν οι παροχές και υπολειτουργούν τα ειδικά σχολεία. Τα εργαστήρια του Ιδρύματος δεν λειτουργούν. Σημαντικό είναι να καταδικάσουμε τη στάση της διοίκησης του Ιδρύματος η οποία, αμέσως μετά τον αγιασμό, κάλεσε την αστυνομία προκειμένου να απομακρύνει τους γονείς και τους εργαζόμενους του Ιδρύματος που συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για το κλείσιμο του Σικιαρίδειου.”

Δείτε και την απάντηση του υφυπουργού στην ερώτηση της Λιάνας Κανέλλη που είναι άκρως αποκαλυπτική και θα έπρεπε ήδη να έχει κινητοποιήσει τις αρμόδιες αρχές για διαχειριστικό έλεγχο στο ίδρυμα:


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ (Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας): Κυρία συνάδελφε, κι εγώ δυσκολεύομαι να απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση, διότι η απάντηση θα ήταν πλήρης μόνο αν ενσωμάτωνε ένα συνολικό, καινούργιο σχεδιασμό για την πρόνοια.

Το μόνο που μπορώ να σας πω τούτη την ώρα είναι ότι το Σικιαρίδειο θα συνεχίσει να λειτουργεί. Ήδη σήμερα προσλήφθηκε, με πρόνοιες του Υπουργείου Παιδείας, πρόσθετο εκπαιδευτικό προσωπικό για να καλύψει τις ανάγκες. Εμπλέκεται και το Υπουργείο Παιδείας, διότι, όπως ξέρετε, έχουμε από τη μία πλευρά ένα ίδρυμα για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και από την άλλη πλευρά έχουμε δύο σχολεία για παιδιά με ειδικές ανάγκες, πρώην απροσάρμοστα, τώρα παιδιά με νοητική υστέρηση.

Εδώ, όμως, υπάρχουν κι άλλα ζητήματα. Και το ζήτημα το βασικό έχει να κάνει με το πώς αντιδρά το κράτος απέναντι σε ένα προνοιακό ίδρυμα ιδιωτικού δικαίου, το οποίο βασίζεται σε αναγκαστικό νόμο προπολεμικό, που του επιτρέπει, του δίνει την πολυτελέστατη ευχέρεια, αν θέλετε, να επιδοτείται κατά το 100% του προϋπολογισμού του από το κράτος, ευχέρεια που δεν έχουν τα ενενήντα εννιά στα εκατό άλλα προνοιακά ιδρύματα στη χώρα και τούτη την ώρα επικαλείται αθέτηση των υποχρεώσεων του κράτους, επειδή έχει λάβει πάρα πολλά εκατομμύρια ως επιχορήγηση αλλά όχι το 100% του ετήσιου προϋπολογισμού του.

Αν είναι έτσι, λέω εγώ, παρ’ ότι ιδεολογικά είμαι μακριά απ’ αυτήν την άποψη, να το κρατικοποιήσουμε, να το κάνουμε νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου αν είναι να το επιχορηγούμε 100%.

Μας είπε χθες ο διοικητής του ότι εδώ λειτουργούμε με επιχειρηματικό τρόπο και εγώ του απάντησα ότι πολύ θα ήθελα να ήμουν επιχειρηματίας αν το 100% του προϋπολογισμού μου, των δαπανών μου, μου το κάλυπτε το κράτος. Θα ήμουν ευτυχέστατος επιχειρηματίας αν το 100% των δαπανών μου μου το κάλυπτε το κράτος.

Ναι, οι χορηγίες δεν είναι λύση. Ναι, αυτήν την ώρα αν ακολουθήσουμε τη στενή πρόβλεψη του νόμου, θα πρέπει να πάρει το 1,4 εκατομμύρια από τον προϋπολογισμό, υπόλοιπο που ζητάει ακατέβατο για να συνεχίσει να λειτουργεί το σχολείο με ολίγον υπόνοια εκβιασμού. «Δώστε τα μου ακατέβατα για να συνεχίζω να το λειτουργώ, αλλιώς …». Αυτή ήταν η θέση.

Μακάρι τούτη την ώρα να μπορούσαμε να του πούμε: «Ναι, ό,τι θες. Πήγαινε στο ταμείο να εισπράξεις.» Υπάρχει, όμως η πραγματική κατάσταση. Η χώρα δεν έχει την ευχέρεια που είχε κάποτε να επιχορηγεί το 100% του προϋπολογισμού ιδρυμάτων, ιδίως όταν αυτά επεκτείνονται κατά τρόπο που προσθέτει κάθε χρόνο έσοδα στον προϋπολογισμό.

Καταθέτω έγγραφο του ιδρύματος ως προς τις συνολικές επιχορηγήσεις την περίοδο 2000 – 2011, καθώς και τα έξοδα και το έλλειμμα της χρήσεως, γιατί κάνουν λόγο για αθέτηση υποχρεώσεων της πολιτείας. Από το 2000 μέχρι το 2011 έχει εισπράξει το Σικιαρίδειο από το κράτος 11,5 εκατομμύρια ευρώ, 3,9 δισεκατομμύρια παλιές δραχμές. Δεν είμαι νοσταλγός της επιστροφής της δραχμής -μην παρεξηγηθώ- αλλά νομίζω ότι το να λέμε αυτά τα νούμερα δίνει στο Σώμα να καταλάβει περί τίνος πρόκειται. Περίπου 4 δισεκατομμύρια παλιές δραχμές έχει εισπράξει τα τελευταία δέκα χρόνια το Σικιαρίδειο Ίδρυμα για να λειτουργεί.

Ήταν τόσο γενναιόδωρο το κράτος και πρέπει να είναι τόσο γενναιόδωρο απέναντι σ’ άλλα προνοιακά ιδρύματα, όταν βέβαια δεν έχουμε καμμία αντίδραση ως προς τον τρόπο της διαχείρισης, αν είναι χρηστή, αν δεν είναι χρηστή, αν γίνεται με κάποια λογική, αν γίνεται με κάποια λογική περικοπών, όπου μπορούν να υπάρξουν όχι απέναντι στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στα παιδάκια; Όταν, όμως, δεν ξέρουμε τίποτα, μπορούμε άραγε να συνεχίσουμε να επιδοτούμε με τόσο μεγάλα ποσά προνοιακά ιδρύματα; Εγώ βάζω αυτό το ερώτημα ενώπιον όλων.

Ναι, να συνεχίσει να λειτουργεί το Σικιαρίδειο, πρέπει να το εξασφαλίσουμε. Αλλά το να πάρουμε από το πουγκί 1,5 εκατομμύριο έτσι, όταν περικόπτουμε σχεδόν τα πάντα απ’ όλους σ’ αυτήν την χώρα και να το δώσουμε σε μια διοίκηση η οποία δεν μας δίνει λογαριασμό του τι κάνει, είναι ένα ζήτημα για ένα νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου.

Κι εδώ έρχεται η σκέψη που κάνει το Υπουργείο και τα Υπουργεία που ασχολούνται και λένε: «Αν είναι έτσι, ρε παιδιά, να σας κρατικοποιήσουμε. Αν είναι έτσι να έχουμε εμείς το λογαριασμό». Γιατί υπάρχουν στο διοικητικό συμβούλιο και μέλη, εκπρόσωποι του Υπουργείου Εργασίας της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας, εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας, εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών. Και ακούγεται ότι αυτός ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών τόσα χρόνια πήγαινε και ανέγραφε στον προϋπολογισμό κάθε χρόνο το 100% της κάλυψης των δαπανών του Σικιαρίδειου, ώστε να είναι εξασφαλισμένος. Είναι αυτός, όμως, ο σωστός τρόπος;

Αυτήν την ώρα περιμένουμε την απάντηση του ιδρύματος δια της διοικήσεως του, να κρατήσει ανοικτό το σχολείο, προκειμένου να συνεχίσει να λαμβάνει την επιχορήγηση που δικαιούται από την πολιτεία. Έχει πάρει γύρω στις 220.000 ευρώ μέσω της αιρετής περιφέρειας από τη Γενική Γραμματεία Πρόνοιας, έχει πάρει 50.000 ευρώ για λειτουργικά έξοδα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και άλλες 20.000 ευρώ από το κρατικό λαχείο, περίπου 300.000 ευρώ.

Όπως σας ανέφερα, όμως, το ζήτημα αυτό έχει να κάνει και με τη διαχείριση. Χθες είχα την ενημέρωση από την περιφέρεια που χρηματοδοτεί τις δομές τέτοιων ιδρυμάτων και προσφέρονται να καλύψουν στο 100% τα μεταφορικά του ιδρύματος με ποσό περίπου τριακοσίων χιλιάδων ευρώ και η διοίκηση αρνείται αυτήν τη βοήθεια, δεν ξέρω για ποιους λόγους.

Έχουμε, λοιπόν, εδώ μια στάση η οποία δεν βοηθάει πραγματικά. Αυτό το «δώστε μου το 1,4 εκατομμύρια» τώρα που χρειάζεται για να λειτουργήσουν, πώς να το κάνουμε, δε συνιστά εκβιασμό εκ μέρους των γονέων. Συμφωνούμε πως οι γονείς δεν φταίνε σε τίποτα. Αυτή, όμως, είναι μια στάση πολύ σκληρή εκ μέρους του ιδρύματος. Οπωσδήποτε πρέπει να απαντήσουμε σε αυτό κι θα απαντήσουμε με τον αρμόζοντα τρόπο. Διότι το Σικιαρίδειο πρέπει να μείνει ανοιχτό. Όπως σας είπα, είναι θέμα ημερών να ληφθούν κάποιες αποφάσεις. Στηρίζονται σε αναγκαστικό νόμο του ’39. Δεν υπάρχει κανένας συνειρμός με κατοχή. Τότε έγινε η δωρεά και τότε εξοπλίστηκε με το συγκεκριμένο αναγκαστικό νόμο, από τότε όμως πέρασε πολύς χρόνος. Κι αν τότε ήταν δυνατή η κάλυψη των δαπανών του ιδρύματος 100%, ίσως σήμερα -που έχει επεκταθεί πάρα πολύ κι έχει μεταφορικό έργο σε όλη την περιφέρεια, έχει δύο σχολεία επιπλέον για παιδιά με ειδικές ανάγκες- δεν είναι. Και όπως σας είπα, πήρε εντεκάμισι εκατομμύρια ευρώ τα τελευταία δέκα χρόνια. Δεν νομίζω να έχει υπάρξει άλλο ίδρυμα προνοιακού χαρακτήρα που να έχει πάρει τόσα λεφτά.


Η εξαδέλφη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγος και τα 11,5 εκατ. ευρώ!

Αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος οι συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου.


Αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος βρίσκονται οι συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, οι οποίοι είναι δικαιούχοι και συνδικαιούχοι των λογαριασμών τα αρχεία των οποίων αφαιρέθηκαν από τη λίστα Λαγκάρντ. Οι οικονομικοί εισαγγελείς καλούν την Ελένη Παπακωνσταντίνου, τον σύζυγό της, Συμεών Συκιαρίδη, και τον Ανδρέα Ρωσώνη, σύζυγο της άλλης εξαδέλφης του πρώην υπουργού Μαρίνα Παπακωνσταντίνου ως υπόπτους για τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε νόθευση εγγράφου, ηθικής αυτουργίας σε υπεξαγωγή εγγράφου, ηθική αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος και επιπλέον...
για αδικήματα φοροδιαφυγής σε βαθμό κακουργήματος και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ – ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ, ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΔΟΥΝΑΙ ΚΑΙ ΛΑΒΕΙΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ!!!Πέντε χρόνια μετά την παράνομη αλλαξοπατριαρχία στα Ιεροσόλυμα σημαντικά έγγραφα άρχισαν να διαρρέουν από την Αρχιγραμματεία του Πατριαρχείου και τα οποία ρίχνουν φώς στο παρασκήνιο που προηγήθηκε της «αστικής» αναγνώρισης του κ. Θεόφιλου από το Ισραήλ, όρο που εισήγαγε για πρώτη φορά ο τότε υφυπουργός Εξωτερικών κ. Θ. Κασσίμης.Ένα από τα ντοκουμέντα που αποκλειστικά προβάλλουμε σήμερα έχει τον τίτλο «ΠΡΑΚΤΙΚΟΝ» και είναι μια συμφωνία μεταξύ του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ώστε να υπαχθούν υπό την δικαιοδοσία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής οι Ιορδανικές και Παλαιστινιακές Εκκλησίες των Ιεροσολύμων στις ΗΠΑ.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ


Σήμερα το πρωί κοιτώντας γύρω και δίπλα μου στο μετρό έκανα μια θλιβερή διαπίστωση... Έχουμε γίνει ένα σκυθρωπό έθνος. Παντού μουτρωμένοι άνθρωποι. Παντού θυμωμένοι, οργισμένοι και απελπισμένοι. Άνθρωποι που δεν βλέπουν μέλλον ούτε για τους ίδιους ούτε και για τα παιδιά τους... ίσως ούτε και για τα παιδιά των παιδιών τους. Οι ειδικοί λένε ότι η κατάθλιψη μας θερίζει. Οι αυτοκτονίες βρίσκονται πλέον σε "σκανδιναβικά" επίπεδα... Αυτό που ήθελαν να καταφέρουν από χρόνια οι εχθροί (τους ονομάζω απλά εχθρούς γιατί ο καθένας από εμάς μπορεί να βάλει ότι θεωρεί) της πατρίδας μας το κατάφεραν τελικά. Διέλυσαν...
την ελληνική ιδιοσυγκρασία. Ο Έλληνας ήταν ένας άνθρωπος γλεντζές. Ένας άνθρωπος έξω καρδιά που λέει κι ο λαός μας. Ένας άνθρωπος πονόψυχος. Συναισθηματικός. Ένας άνθρωπος διαφορετικός από όλους τους άλλους... Η αυτοκτονία υπήρχε μεν σε πολύ μικρότερο βαθμό αλλά είχε κίνητρα κυρίως ερωτικά, συναισθηματικά, που πήγαζαν από το εσωτερικό του ανθρώπου. Σήμερα έχει σαν κίνητρο την απελπισία και την κατάθλιψη που έχει προκαλέσει κάποιος άλλος σε εμάς... Οι εχθροί προετοίμαζαν από χρόνια αυτή την κατάληξη και σήμερα τρίβουν τα χέρια τους. Με συστηματικό τρόπο οδηγούσαν αργά αλλά σταθερά με έναν "ιστό αράχνης" που τον έπλεκαν βήμα βήμα τον λαό μας στον όλεθρο. Ένταξη στην ΕΟΚ. Σταδιακή διάλυση της βιομηχανίας. Άνοδος του διεφθαρμένου αλαζονικού συνδικαλισμού. Διάλυση της Παιδείας. Λαθρομετανάστευση. Ευρώ.
Και μετά άρχισαν τα μεγάλα σκάνδαλα... Χρηματιστήριο, Siemens, Ολυμπιακοί αγώνες, Υποκλοπές, διαφθορά στο δημόσιο, μίζες, ρουσφέτια κ.α.... Κι όταν οι συνθήκες ωρίμασαν έστειλαν τον άνθρωπο που προετοίμαζαν από χρόνια. Τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή. Κι έτσι ήρθε το "βδέλυγμα της ερημώσεως". Κι έκανε αυτό για το οποίο τον προετοίμαζαν. Έριξε την πατρίδα μας σε μια τεχνητή κρίση. Φυσικά η πλειοψηφία του λαού μας έχει μια βασική ευθύνη... Τον έφερε στην εξουσία όπως κι όλους τους προηγούμενους πιστεύοντας την ψεύτικη και δημαγωγική προεκλογική προπαγάνδα του.... Έτσι ξεκίνησε πριν από 3 χρόνια η ραγδαία μεταστροφή του εσωτερικού κι εξωτερικού κόσμου μας. Έτσι ξεκίνησε η ολέθρια αλλαγή της ζωής των Ελλήνων. Και περάσαμε σε μια νέα φάση. Το κράτος μετατρέπεται ραγδαία σε έναν άδικο κι ανθελληνικό θεσμό που συμπεριφέρεται πλέον στους πολίτες του με απαξίωση και περιφρόνηση και ταυτόχρονα τείνει στην αυτό κατάργησή του και στην μετατροπή του σε εκτελεστικό όργανο αποικιοκρατικού τύπου. Οι διάδοχοι του αμερικανικού βδελύγματος βαδίζουν στα ίδια χνάρια της δημαγωγίας και του ολέθρου. Με συντονισμένες κινήσεις μετατρέπουν τα πάντα γύρω τους σε ερείπια. Καλπάζουσα ανεργία, λουκέτα, φτώχια κι εξαθλίωση... Τα παιδιά των Ελλήνων έγιναν φορολογική τιμωρία για τις οικογένειες!!! Οι μισθοί και οι συντάξεις πέφτουν κι όλα γύρω μας ανεβαίνουν...Τιμές βασικών προϊόντων, καύσιμα, υπηρεσίες.... Αλλά κι όσα δεν ανεβαίνουν με την ραγδαία κάθοδο των εισοδημάτων φαντάζουν και είναι πλέον πανάκριβα... Όμως όλα αυτά αφορούν κυρίως την εξωτερική ζωή των Ελλήνων όσο κι αν έχουν επιρροή και στην εσωτερική μας διάθεση. Αυτό όμως που έχει την μεγαλύτερη αρνητική επίδραση στην ψυχολογία μας είναι τα βλέμματα των παιδιών μας...
Οι παππούδες βλέπουν τα μάτια των εγγονών τους, οι γονείς βλέπουν τα απορημένα βλέμματα των παιδιών τους όταν δεν υπάρχει ούτε ένα γεμάτο πιάτο στο τραπέζι. Τι να πουν; Πως να δικαιολογηθούν; Κάποιοι βλέπουν τα παιδιά τους να φεύγουν μετανάστες και με τρόμο διαπιστώνουν ότι θα ζήσουν καταστάσεις που βρίσκονταν στις μνήμες τους από τα χρόνια της νεανικής τους ζωής... Αυτή η απελπισία είναι που οδηγεί στην κατάθλιψη και στις αυτοκτονίες.... Οι παππούδες μας έζησαν κι αυτοί καταστάσεις οικονομικά τραγικές. Πέρασαν, καταστροφές, κατοχή, εμφυλίους, χρεοκοπίες τα πάντα. Ομως δεν αυτοκτονούσαν, δεν ταλαιπωρούνταν από κατάθλιψη. Γιατί; Για έναν πολύ απλό λόγο. Είχαν ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Και προπαντός δεν είχε πληγεί η ελληνική ψυχοσύνθεσή τους. Υπήρχε συμπόνοια. Αλληλεγγύη. Η γειτονιά ήταν στο πλευρό του κάθε μέλους της.... Κι αυτό ήταν κάτι παραπάνω από παρήγορο. Στήριζε την κοινωνία. Στήριζε την οικογένεια... Και οι πολιτικοί όσο διεφθαρμένοι κι αν ήταν και τότε, όμως δειλά δειλά βελτίωναν την ζωή των Ελλήνων... Κι αυτό ήταν ελπιδοφόρο... Είναι σίγουρα παρήγορο όταν βλέπεις το παιδί σου να ζει καλύτερα από εσένα...
Σήμερα πιάνω πολύ συχνά τον εαυτό μου να λέει στον γιό μου "Εσύ δεν πρόλαβες να ζήσεις όσα ζήσαμε εμείς παιδί μου"... "Εμείς προλάβαμε και ζήσαμε έστω και λίγο καλύτερα από τους γονείς μας αλλά κυρίως ζήσαμε καλύτερα από εσένα...". Και το παιδί καταλαβαίνει... Όταν βλέπει την απελπισία στα μάτια των συμφοιτητών του. Όταν τους ακούει να λένε ότι πρέπει να φύγουν να γλυτώσουν. Όταν βλέπει τους γονείς του να ρημάζουν στην ανεργία... Ακόμα κι όταν βλέπει τις οικογενειακές φωτογραφίες μιας άλλης εποχής, καταλαβαίνει.... Θυμάμαι όταν ήμουν παιδί ρωτούσα τον πατέρα μου "πως ζούσε αυτός όταν ήταν παιδί σε μια φτώχια πρωτόγνωρη"... Προχθές (παππούς τωρα πια) μου είπε ότι "δεν είχε κανένα παιχνίδι σαν παιδί"... Κάποιος θείος του κάποτε του έφερε ένα αεροπλανάκι από το εξωτερικό και το φύλαγε σαν θησαυρό... Τα ίδια και η μάνα μου... "Δεν είχα ούτε μια κούκλα σαν παιδί" μου είπε... Οι άνθρωποι πολύ απλά ενδιαφέρονταν μόνο για να ζήσουν και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.... Αυτό με τρόμαζε θεωρούσα ότι ήταν μια εποχή σκληρότητας και κοινωνικής αδικίας... Όμως η απάντηση από τον πατέρα μου ήταν καταλυτική... "Μεγαλώναμε με αγάπη κι ελπίδα".... Αυτά είναι λοιπόν που λείπουν σήμερα.... Η αγάπη και η ελπίδα. Αυτό κατάφεραν να πετύχουν οι εχθροί μας. Να "ψύξουν" την αγάπη του Έλληνα... Και να καταστρέψουν την ελπίδα του....

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΡΝΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ- ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης - Την έντονη διαμαρτυρία της ελληνικής κοινότητας της Κωνσταντινούπολης, προκαλεί η τηλεοπτική σειρά, «Ustuta Kemal», (για την οποία είχαμε γράψει και παλαιοτέρα). Η σειρά αυτή αναφέρεται στην περίοδο 1919-1922, όταν τα συμμαχικά στρατεύματα του Α΄ παγκοσμίου πολέμου είχαν καταλάβει την Κωνσταντινούπολη και οι Ρωμιοί της Πόλης, σύμφωνα με τους δημιουργούς της σειράς, έπαιζαν τον ρόλο του προδότη ενώ οι Ρωμιές της Πόλης, (με πρώτη και καλλίτερη την περίφημη Αγγέλα και το «ονομαστό» πορνείο της), ήταν οι… καλλίτερες πόρνες της εποχής.


Η σειρά αυτή που προσβάλλει με αηδιαστικά τρόπο την ελληνική παρουσία της Κωνσταντινούπολης, έχει προκαλέσει την έντονη διαμαρτυρία της ελληνικής κοινότητας. Με επιστολή τους στις 14 Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος των Θρησκευτικών Ιδρυμάτων της Πόλης, της ελληνικής κοινότητας, κ Λάκης Βίγκας και η γενική γραμματέας, Κατερίνα Πρόκου, στον πρόεδρο του Τουρκικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, κ Davut Dursun, εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για την εν λόγω τηλεοπτική σειρά η οποία προκαλεί ελεεινά αισθήματα στο τουρκικό κοινό για την ελληνική κοινότητα της Πόλης η ιστορία της οποίας αριθμεί πάνω από 2000 έτη. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η επιστολή αυτή, η τηλεοπτική σειρά, «Ustuta Kemal», (δηλαδή ο Κοφτερός Κεμάλ), προκαλεί αισθήματα εχθρότητας και αηδίας για την ελληνική ομογένεια και για τις Ρωμιές της Πόλης, που παρουσιάζονται σαν αδίστακτες πόρνες, πρόθυμες να πλαγιάσουν με τον οποιοδήποτε για να κερδίσουν λίγα χρήματα. Οι εκπρόσωποι της ελληνικής κοινότητας της Πόλης, αναφέρουν ότι και παλαιοτέρα, τη περίοδο την δεκαετίας 1950-1960, μια κινηματογραφική ταινία με τον τίτλο, «Yeşilçam» είχε προκαλέσει έντονα ανθελληνικά αισθήματα. Σήμερα, με την τηλεοπτική αυτή σειρά που προβάλλεται σε ώρες μεγάλης τηλεθέασης, προκαλούνται αισθήματα αηδίας και αποστροφής γενικότερα για τους Έλληνες με σοβαρές συνέπειες στις σχέσεις των δυο λαών. Η εικόνα που σχηματίζει ο μέσος Τούρκος με τον «Ustura Kemal», είναι ότι οι Έλληνες είναι άθλιοι προδότες και οι Ελληνίδες οι πιο αδίστακτες πόρνες που πέρασαν από τη Κωνσταντινούπολη. Οι εικόνες αυτές, όπως τονίζουν στην επιστολή τους οι κ Λάκης Βίγκας και Κατερίνα Πρόκου, δεν βοηθούν στην προσπάθεια ενίσχυσης της φιλίας των δυο λαών, ενώ έχουν προκαλέσει ακόμα και εχθρικές πράξεις από διάφορες πηγές κατά των Ελλήνων της Πόλης.

Ενώ λοιπόν εδώ στην Ελλάδα οι Τουρκολάγνοι καναλάρχες και οι Τουρκολάγνοι τηλεθεατές προβάλλουν και παρακολουθούν καταγοητευμένοι τις τουρκικές σαπουνόπερες, για τις οποίες οι Τούρκοι έχουν εισπράξει πολλά εκατομμύρια, στην Τουρκία σπάνε ρεκόρ τηλεθέασης οι τηλεοπτικές σειρές που μας παρουσιάζουν σαν ελεεινούς, φιλοχρήματους προδότες και τις Ελληνίδες σαν… πόρνες πρώτης ποιότητας.

Δηλαδή τους πληρώνουμε για να μας βρίζουν με τον χειρότερο τρόπο. Μπράβο μας λοιπόν μπράβο στους μεγαλο-καναλάρχεςε που δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο και μπράβο στην ηλιθιότητα των τηλεθεατών που δίνουν πόντους τηλεθέασης και χρήμα στον Σουλεϊμάν και σε όλα τα άλλα τουρκικά τηλεοπτικά σκουπίδια.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ = MEGA ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ; ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΤΑ "ΧΩΝΕΙ" ΣΤΟΝ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ.


ΣΥΡΙΖΑ κατά MEGA και Πρετεντέρη

Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε μια αναφορά του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη, ο οποίος στο δελτίο ειδήσεων της Πέμπτης (03/01), αμφισβήτησε την επιχειρηματολογία του κόμματος σχετικά με την ανάγκη παραπομπής του Ευ. Βενιζέλου για τη λίστα Λαγκάρντ. Ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε αιχμηρή ανακοίνωση βάλλοντας κατά του δημοσιογράφου και του MEGA.... "Σε χθεσινό του σχόλιο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο κ. Πρετεντέρης, προφανώς εκφράζοντας και τη θέση του τηλεοπτικού σταθμού, αφού δεν υπήρξε διαφορετική τοποθέτηση, απεφάνθη ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ποινικών ευθυνών για τον κ. Βενιζέλο, σε σχέση με τη λίστα Λαγκάρντ.
Κάλεσε δε τον ΣΥΡΙΖΑ να προσκομίσει στοιχεία, ευθύνες, αποδείξεις και ονόματα, ώστε να προκύπτει κάτι που να συνδέει ποινικά τον κ. Βενιζέλο με την υπόθεση και να σταματήσει τους καβγάδες στα τηλεπαράθυρα" αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι θα προσκομίσει στοιχεία για την τεκμηρίωση της πρότασης παραπομπής του κ. Βενιζέλου και θέτει στον κ. Πρετεντέρη τα εξής ερωτήματα:
*Γνωρίζει άραγε αν στην επίμαχη λίστα Λαγκάρντ, βρίσκεται μεταξύ πολλών άλλων και ο «βασικός μέτοχος» (Σημ. ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ) του τηλεοπτικού σταθμού όπου εργάζεται; Αν το γνωρίζει, μήπως μπορεί να μας ενημερώσει για τα ακριβή ποσά κατάθεσης, καθώς και αν αυτά τα χρήματα έχουν φορολογηθεί νόμιμα στην Ελλάδα;
*Γνωρίζει επίσης ότι ο κ. Βενιζέλος κράτησε κρυφά στην ιδιωτική του πρόσβαση την εν λόγω λίστα κατά τη διάρκεια δύο κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων;
*Τέλος, ισχύει αυτό που μόλις χθες ενημερωθήκαμε από τα μέσα ενημέρωσης, ότι η Τηλέτυπος ΑΕ, σύναψε νέο τραπεζικό δάνειο ύψους 98εκ. ευρώ;

Επιστολή στους 300 της Βουλής από αντιναύαρχο Posted: 04 Jan 2013 01:10 PM PST "Το μόνο που σας ενδιαφέρει η τσέπη σας"


"κύριοι"

(θα προσέξατε ίσως το μικρό κ και τα εισαγωγικά ")Η αγανάκτησή μου είναι τόσο μεγάλη που πολύ δύσκολα θα μπορέσω να τηρηθώ στα απαιτούμενα πλαίσια ευπρεπείας τα οποία άλλωστε πρέπει να τηρούνται μόνον απέναντι σε όσους μπορούν να τα... καταλάβουν και να τα εκτιμήσουν. Αυτή όμως δεν είναι η περίπτωση η δική σας.Η δημοκρατία την οποία εγκαταστήσατε από το 1974 και μετά κάθε άλλο παρά δημοκρατία είναι. Είναι μία αίσχιστου είδους κομματοκρατία όπου ευνοούμενοι είναι μόνον τα κομματικά στελέχη και οι παρατρεχάμενοί τους που νέμονται και ληστεύουν τον κόπο και τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού.


Έτσι λοιπόν φτάσαμε στο σημερινό αδιέξοδο όπου ο Ελληνικός λαός βιώνει καταστάσεις που υπήρχαν μετά τον εμφύλιο πόλεμο. Συσσίτια, άστεγοι, ψάξιμο σκουπιδιών με την προσδοκία ευρέσεως τροφής, απουσία μέριμνας υγείας. 


Εσάς όμως αυτά δεν σας αγγίζουν.

Έχετε πωρωθεί πέρα από κάθε φαντασία. Απουσιάζετε από τον πόνο και τη δυστυχία του Ελληνικού λαού. Ζείτε σε ένα κόσμο δικό σας, προστατευμένο από κάθε είδους "μιάσματα" που είναι ο λαός του τόπου αυτού.


Σας γράφει ένας "προνομιούχος", εν αποστρατεία Αντιναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού, που πήρε για σύνταξη Ιανουαρίου (Αρχηγού Ναυτικού) το ποσό των 1682,91ευρώ καθαρά (οικογενειακό εισόδημα) με δύο παιδιά άνεργα. Με αυτό το ιλιγγιώδες ποσό θα πρέπει να πληρώσω φόρους, χαράτσια, θέρμανση, διαβίωση δική μου και της οικογενείας μου. Επειδή δε πράγματι το ποσό είναι ιλιγγιώδες θα μου μειωθεί, απ' ότι λένε, τον επόμενο χρόνο.


Τα δικά σας παιδιά και οι συγγενείς σας βεβαίως δεν έχουν πρόβλημα. Διορίζονται προνομιακά στη "βουλή" (ο χαρακτηρισμός του ευαγούς αυτού ιδρύματος έχει δοθεί από το λαό καθώς και η τύχη που του πρέπει), όπου ο νερουλάς, όπως έχει γραφεί, παίρνει 3000ευρώ+ καθότι η εργασία του και τα προσόντα του είναι σπουδαιότερα του Α/ΓΕΕΘΑ.


Για εσάς βέβαια πέρα βρέχει. Οι διαφόρου είδους απολαβές σας ρυθμίζονται από εσάς, σύμφωνα με τις ανάγκες σας (ολίγον πραγματικές αλλά περισσότερο υποθετικές), και βέβαια αφορολόγητες. Βλέπετε οι "υπηρεσίες" τις οποίες "προσφέρετε" στην πατρίδα είναι πολλαπλάσιες από αυτές των στρατιωτικών τους οποίους για να τους υποτιμήσετε ονομάζετε ένστολους.


Έχετε αντιληφθεί το κακό που έχετε κάνει στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας; Έχετε αντιληφθεί ότι πλέον δεν υπάρχουν ένοπλες δυνάμεις ικανές να επιτελέσουν το σκοπό τους; Έχετε συνειδητοποιήσει ότι λέτε ψέματα στον Ελληνικό λαό όταν του λέτε ότι η αμυντική θωράκιση της χώρας δεν έχει θιγεί; ποιούς κοροϊδεύετε; μόνον τους εαυτούς σας και κανέναν άλλον ασφαλώς. Εμείς γνωρίζουμε αυτά που εσείς αποκρύπτετε. Ο Θεός να δώσει, οι ένοπλες δυνάμεις να μη χρειασθούν γιατί τότε θα φανεί η γύμνια που τις έχετε καταδικάσει. Τις χρησιμοποιήσατε για να αποκομίσετε χρηματικά οφέλη και να πλουτίσετε.

Η χώρα δεν σας ενδιέφερε, μόνον η τσέπη σας. Δεν παίρνατε υλικά με γνώμονα τις ανάγκες αλλά την τσέπη σας. Γαία πυρί μιχθήτω. Αλλά και σήμερα, όταν η κατάρρευση έχει επέλθει και ο λαός πένεται, εσείς είστε αδιόρθωτοι. Εξακολουθείτε στο ίδιο μοτίβο, διορίζετε άσχετους και ηλιθίους "πρώην" σε θέσεις κλειδιά με παχυλούς μισθούς προσδοκώντας τι; να φτιάξετε αυτά που καταστρέψατε; Η καταστροφή του σπιτιού γίνεται αυθημερόν. Το κτίσιμο όμως; έχετε ακούσει πουθενά αυτοί που γκρεμίζουν να κτίζουν κιόλας; Μήπως ξέρετε κάποιον manager που να κατέστρεψε την επιχείρηση και να τον προσλαμβάνουν για να την ανορθώσει; Το πολιτικό σύστημα που δημιουργήσατε στη μεταπολίτευση ήταν τελείως διεφθαρμένο και η χώρα μπόρεσε να αντέξει τόσα χρόνια χάρις στις ισχυρές βάσεις που είχε.

Ροκανίσατε τα θεμέλια της χώρας και αυτή κατέρρευσε. Πως αλλιώς θα μπορούσε να γίνει; Αλλά αυτό φαίνεται ότι δεν σας ενδιαφέρει και κάνετε κάθε τι το δυνατόν για να διασωθείτε. Πιο αξιοπρεπές θα ήταν να φεύγατε. Η χώρα χρειάζεται νέο σύνταγμα βασισμένο επάνω σε αρχές και αξίες. Θα σας πρότεινα κάτι πολύ πλησίον προς το Αμερικανικό σύνταγμα, με πλήρη διάκριση των εξουσιών ώστε να περιορισθεί δραστικά ή και να εκλείψει τελείως, η διαπλοκή μεταξύ των εξουσιών που είναι η πηγή όλων των κακών. Αυτονόητο είναι ότι εσείς και τα κόμματά σας εκεί δεν έχετε πλέον κανένα ρόλο.


Περιττό να σας πω ότι συμφωνώ απόλυτα με τις επιστολές (e-mail) που έχουν αποστείλει συνάδελφοί μου.
 Λυπούμαι αλλά απέναντί σας δεν μπορώ να έχω καμία εκτίμηση.Αντιναύαρχος Π.Ν. (εν αποστρατεία)

Βασίλειος Παναγιάρης

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΗΔΕΥΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΒΑΝ ΟΙ «ΕΥΠΑΘΕΙΣ»!!!

TSIGANOI
Κάθε όριο έχει ξεπεράσει η εγκληματικότητα των μελών της λεγόμενης «ευπαθούς» ομάδας, όπως παρατηρούμε καθημερινά, σ’ ολόκληρη την Ελλάδα. Δύο νέα περιστατικά προστέθηκαν χθες και προχθές –το ένα ιδιαιτέρως απεχθές- στη Μεσσηνία.
Το πρώτο, σύμφωνα με δημοσίευμα της ημερήσιας τοπικής εφημερίδας «Ελευθερία»:
«Σε πολύωρη τηλεφωνική και διαδικτυακή διακοπή υποχρεώθηκαν χθες -από τις 12 το μεσημέρι ως τις 6 το απόγευμα- το σύνολο των επιχειρήσεων στη ΒΙΠΕ Καλαμάτας, όπως και η ευρύτερη περιοχή γύρω της. Οι 150 συνδρομητές του ΟΤΕ έπεσαν θύματα της καταστροφής καλωδίου του Οργανισμού, στη γέφυρα του Άρι, στο Ασπρόχωμα, η οποία -σύμφωνα με καταγγελίες- προκλήθηκε μετά από απόπειρα κλοπής του από τσιγγάνους. “Σύμφωνα με πληροφορίες μας, υπεύθυνοι φέρονται να είναι τσιγγάνοι μικρής ηλικίας, που εθεάθησαν στο σημείο” δήλωσε στην “Ε” ο Νίκος Φοίφας, τεχνικός προϊστάμενος του τηλεπικοινωνιακού διαμερίσματος Μεσσηνίας».
Ιδού και το δεύτερο, το πιο απεχθές:
«Σοκ προκαλεί στην κοινωνία της Μεσσήνης η αποκάλυψη ότι, προχθές το απόγευμα, την ώρα της κηδείας του 24χρονου Ηλία Π. Δουρούμη που σκοτώθηκε σε τροχαίο την Πρωτοχρονιά, μια ομάδα τσιγγάνων έκλεβε το σπίτι των γονιών του στην παραλία της Μπούκας. Όπως είπε στην “Ε” ο θείος του άτυχου νέου, Νίκος Η. Δουρούμης, οι τσιγγάνοι γνώριζαν και εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι όλη η οικογένεια βρισκόταν στην κηδεία, για να ρημάξουν το σπίτι! “Έγινε ακριβώς την ώρα της κηδείας – ήταν προσχεδιασμένο”, είπε ο κ. Δουρούμης. Και πρόσθεσε: “Στις 3 το απόγευμα κι ενώ ήμασταν στην κηδεία, τρία αυτοκίνητα με τσιγγάνους πήγαν στο σπίτι του πατέρα του, μπήκαν μέσα, έσπασαν τα πάντα και πήραν χρυσαφικά, ρούχα και χρήματα”. Την οικογένεια -ανέφερε- την ειδοποίησε γείτονάς τους, ο οποίος είδε τα αυτοκίνητα απ’ έξω και πήρε τηλέφωνο για να τους πει ότι τους κλέβουν! Εν τω μεταξύ μέλη της οικογένειας έφυγαν από την εκκλησία αλλά δεν πρόλαβαν να τους σταματήσουν, καθώς τους πέτυχαν την ώρα που έφευγαν από το σπίτι. “Με αυτό που έγινε στην οικογένειά μας έφτασε ο κόμπος στο χτένι – ήταν ιεροσυλία την ώρα της κηδείας να σηκώσουν το σπίτι”, είπε. Και πρόσθεσε πως “το σχέδιο ήταν οργανωμένο, είδανε ότι γινόταν η κηδεία και ήξεραν ότι όλοι θα ήμασταν εκεί”. Είπε ακόμα ότι είδε στην εκκλησία δυο – τρεις τσιγγάνους και του φάνηκε περίεργο, αλλά εκείνη τη στιγμή σκέφτηκε πως πήγαν από σεβασμό στην οικογένεια. “Μου φάνηκε παράξενο ότι δυο – τρεις απ’ αυτούς ήρθαν στην εκκλησία, αλλά όπως εξελίχθηκε οι υπόλοιποι κλέβανε το σπίτι!”, είπε. Πρόσθεσε ακόμα ότι δεν πάει άλλο με τις κλεψιές των τσιγγάνων στην περιοχή και πως ο κόσμος τους φοβάται γιατί αγριεύουν και επιτίθενται. “Αυτοί είναι η καταστροφή της πόλης, κανένας δεν επενδύει στην Μεσσήνη εξαιτίας τους”, ανέφερε στη συνέχεια. Και πρόσθεσε καταλήγοντας πως “δεν πάει άλλο, όλη η Μεσσηνία ωφελείται με τον δρόμο και στη Μεσσήνη δεν έρχεται άνθρωπος γιατί τρομοκρατούνται από τους τσιγγάνους”».

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ Προβλέπει βίαιες κοινωνικές αναταραχές στη νότια Ευρώπη ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/01/blog-post_2305.html#ixzz2Gzz0KJ5Y Βίαιες αναταραχές και εξεγέρσεις. Για κοινωνική αναταραχή οι οποία μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη βία στην Ευρώπη ιδιαίτερα στις χώρες του Νότου προειδοποίησε ο γενικός διευθυντής του οργανισμού του διεθνούς Ερυθρού Σταυρού Yves Daccord σε συνέντευξη που παραχώρησε.Ο Daccord μίλησε για την ανάγκη υιοθέτησης μιας νέας πολιτικής του οργανισμού στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου που πλήττονται από την οικονομική κρί9ση όπως η Ισπανία και η Ελλάδα.


Ο ίδιος τόνισε πως ο Ερυθρός Σταυρός πρόκειται να «εξοπλιστεί ανάλογα» ειδικά για την αποστολή βοήθειας στις χώρες της νότιας Ευρώπης.
«Αυτό που βλέπουμε είναι πως για πρώτη φορά τα παραρτήματα του Ερυθρού Σταυρού σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να στρέψουν την προσοχή του στους φτωχούς εκείνων των χωρών πολύ περισσότερο από αποστολές εκτός των χωρών αυτών» είπε πιο συγκεκριμένα ο Daccord.

Μάλιστα ο διευθυντής του διεθνούς Ερυθρού Σταυρού έφερε ως παράδειγμα την Ισπανία όπου περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι λαμβάνουν βοήθεια από τον οργανισμό συμπεριλαμβανομένων και 300.000 οι οποίοι είναι εντελώς ανήμποροι να υποστηρίξουν τους εαυτούς τους;.

Ο Daccord προειδοποίησε με έμφαση ότι οι εξελίξεις στην Ευρώπη όπου το κενό μεταξύ των αυτών που βρίσκονται σε ανάγκη για βοήθεια και της ικανότητας του κράτους να βοηθήσει μεγαλώνει συνέχεια κάτι που όπως είπε θα οδηγήσει σε βίαιες αναταραχές και εξεγέρσεις.

Η ευρωπαϊκή επιτροπή πρόσφατα ενέκρινε ένα κονδύλι της τάξης των 18,6 δισ. € προκειμένου τα χρήματα αυτά να διοχετευθούν στους οικονομικά ασθενέστερους και στους δοκιμαζόμενους ευρωπαίους πολίτες.

Επ’ αυτού ο Jonathan Todd ο εκπρόσωπος του επιτρόπου της ΕΕ για θέματα κοινωνικών αναγκών δήλωσε σχετικά: «Χρειαζόμαστε ένα νέο μηχανισμό εάν πρόκειται να βοηθήσουμε τους μη προνομιούχους και τους φτωχούς ανθρώπους οι οποίοι αυτή την περίοδο ζουν σε συνθήκες κοινωνικών έκτακτων αναγκών».ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/01/blog-post_2305.html#ixzz2GzyvIQ6U

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ «ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΣ» ΓΙΑ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ – ΝΑ ΕΠΙΛΗΦΘΕΙ Η «ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ» ΥΠΗΡΕΣΙΑ!


silipsi
Εντοπίστηκε και συνελήφθη σήμερα από αστυνομικούς ένας «κατατρεγμένος οικονομικός μετανάστης» από το Μπαγκλαντές, επειδή ήταν ένας από τους διακινητές λαθραίων τσιγάρων, που τραυμάτισαν τρεις αστυνομικούς στην οδό Στουρνάρη, μαζί με άλλους λαθρομετανάστες και «κοινωνικούς αγωνιστές» των Εξαρχείων.
Βεβαίως, της υποθέσεως οφείλει να επιληφθεί η νέα «Αντιρατσιστική» (κατά το… «Αντιτρομοκρατική») υπηρεσία του υπουργείου ΠΡΟ-ΠΟ. Γιατί αυτή η επίθεση είναι ο ορισμός της ρατσιστικής βίας, με τις επιβαρυντικές για το δράστη της διατάξεις για επίθεση σε αστυνομικό που ήταν εν υπηρεσία. Εκτός κι αν για το μνημονιακό μας ψευδοκράτος, ρατσιστική είναι η «βία» που υφίστανται οι «κατατρεγμένοι κ.τ.λ.» από Έλληνες και ποτέ το αντίστροφο…
(ΥΓ) 1: Άραγε, θα απελαθεί αμέσως μετά την έκτιση της ποινής του (αν υπάρξει ποινή…) ο Μπαγκλαντεσιανός ρατσιστής;

Το Παρασκήνιο: » ΤΟ ΧΡΗΜΑ » Τράπεζες » 2012: Χρονιά τραπεζικών σκανδάλων 2012: Χρονιά τραπεζικών σκανδάλων ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/01/2012-2012.html#ixzz2GzyUPDArπαγκοσμια τραπεζαΩς η χρονιά των τραπεζικών σκανδάλων θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το 2012, μια και τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν από τις αμερικανικές και τις βρετανικές αρχές για απάτη, ξέπλυμα χρήματος και χειραγώγηση νομισμάτων ξεπέρασαν το ποσό των 6 δισ. δολαρίων!
Και καθώς η αξιοπιστία του κλάδου διεθνώς επλήγη σε σημαντικό βαθμό, οι έρευνες των εποπτικών οργάνων αναμένονται εντατικές και κατά το νέο έτος.

Σοκ στους τραπεζικούς κύκλους όχι μόνο της γηραιάς ηπείρου αλλά ολόκληρου του πλανήτη προκάλεσε στις αρχές του Δεκέμβρη η επιδρομή 500 περίπου αστυνομικών στους δίδυμους γυάλινους πύργους της Deutsche Bank στη Φρανκφούρτη.

Η «νούμερο ένα» τράπεζα της Γερμανίας κατηγορήθηκε για εξοργιστικά σκάνδαλα και κορυφαία στελέχη του οίκου θεωρήθηκαν ύποπτα για μια σειρά αδικήματα, όπως φοροδιαφυγή, ξέπλυμα χρήματος και παρακώλυση δικαιοσύνης.

 Νωρίτερα και άλλοι τραπεζικοί κολοσσοί είχαν μπει στο… μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης: η χειραγώγηση του Libor, τα αστρονομικά ποσά που έγιναν καπνός σε αποτυχημένες χρηματιστηριακές κερδοσκοπίες, τα σκάνδαλα πώλησης ακατάλληλων επενδυτικών προϊόντων και οι κατηγορίες για βαριές απάτες, όπως ξέπλυμα χρήματος από τρομοκρατία και ναρκωτικά, είναι μερικά μόνο περιστατικά. Το σκάνδαλο Libor θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το χειρότερο της χρονιάς που έφυγε. Τα μεγαλύτερα ονόματα του κλάδου (Royal Bank of Scotland, HSBC, JP Morgan, Deutsche Bank, Barclays, UBS, Citigroup) συνωμότησαν για να χειραγωγήσουν το διατραπεζικό αυτό επιτόκιο.

Σκάνδαλο Libor
Το πιο δυνατό σημείο του σκανδάλου Libor ήταν ο συμβιβασμός που έκανε η ελβετική τράπεζα UBS με διεθνείς εποπτικές αρχές, πληρώνοντας το ιλιγγιώδες πρόστιμο του 1,5 δισ. δολαρίων! Η UBS πρωταγωνίστησε και στις ανεξέλεγκτες χρηματιστηριακές συναλλαγές των traders.
 Η Barclays, η πρώτη που παραδέχτηκε τη συμμετοχή στο σκάνδαλο και βοήθησε στις έρευνες των Αρχών, γλίτωσε με 450 εκατ. δολάρια, ενώ το πρόστιμο για την RBS ξεπέρασε τα 500 εκατ. ευρώ.

Λίγο νωρίτερα, η Societe Generale είχε κατηγορηθεί ότι παρέβλεψε τις παράνομες κολοσσιαίες θέσεις που άνοιγε ο trader Jerome Kerviel, με αποτέλεσμα τελικά να υποστεί ζημίες 5 δισ. ευρώ.


πηγη

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/01/2012-2012.html#ixzz2GzyNX76N

ΘΥΕΛΛΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ “ΣΟΥΛΕΪΜΑΝ” – ΣΤΟ “ΒΙΛΑΕΤΙ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ” ΟΜΩΣ ΣΚΙΖΕΙ…


vosporos
Από την αρχή της προβολής της, η σειρά Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στην Τουρκία. Φανατικοί μουσουλμάνοι έσκιζαν τις διαφημιστικές αφίσες και έκαναν γυαλιά-καρφιά τα γραφεία της παραγωγής, αλλά και ανώτεροι αξιωματούχοι με κορυφαίο τον πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους απέναντι στην πλοκή και ζητούσαν τη διακοπή της.
Όπως γράφει το περιοδικό TV BOX, το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν φήμες που θέλουν τη σειρά να οδεύει προς το τέλος. Σύμφωνα με τα τελευταία νέα, τα γυρίσματα θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο του 2013. Την προηγούμενη χρονιά, ο παραγωγός είχε δηλώσει ότι η σειρά θα κρατήσει τέσσερα χρόνια. Ωστόσο, μετά τον νέο σάλο που έχει προκληθεί, αποφασίστηκε η σειρά να ολοκληρωθεί με το τέλος της τρίτης σεζόν.

OI KAMΠΑΝΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΗΧΟΥΝ...

ΕΑΝ!
του Πάρη Καρβουνόπουλου* Ακόμη και σε εποχές που η χώρα βρισκόταν σε πόλεμο, είναι αμφίβολο αν ο ερχομός του νέου χρόνου γινόταν με τόση επιφύλαξη, ακόμη και φόβο, για όσα έρχονται. Ακόμη και στα σκληρά χρόνια της κατοχής υπήρχε η αίσθηση του αγώνα, της αντίστασης και η χειροπιαστή ελπίδα ότι το τέλος του μαρτυρίου είναι κοντά. Το 2013 είναι βέβαιο ότι γίνεται δεκτό μέσα σε κλίμα φοβικό και με την ελπίδα να είναι το πιο σημαντικό δώρο που όμως κανείς δεν πήρε αυτές τις γιορτές. Δεν είναι διαπιστώσεις απαισιόδοξων. Είναι πεποίθηση που προκύπτει από γεγονότα. Η νέα χρονιά, υπάρχει διάχυτη η ανησυχία, δεν θα είναι απλά δύσκολη οικονομικά. 

Η πιθανότητα να κληθεί η χώρα να αντιμετωπίσει απειλές και έμπρακτες αμφισβητήσεις στα εθνικά θέματα είναι εξαιρετικά μεγάλη. Και αυτό έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στην στρατιωτική ηγεσία. Ελπίζουμε και στην πολιτική ηγεσία της χώρας. Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα, 2 Ιανουαρίου, η κυβέρνηση ξεκινά τη νέα χρονιά με συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, στην οποία θα ληφθεί απόφαση για τα απαραίτητα εδώ και χρόνια ανταλλακτικά των αεροσκαφών F 16. Αλλά όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το ''Onalert'', η ανησυχία που επικρατεί στην στρατιωτική ηγεσία δεν πρόκειται να καταλαγιάσει απ΄ αυτή την απόφαση. Αντιθέτως: Οι εκτιμήσεις των Γενικών Επιτελείων και των ανώτατων στελεχών τους , που έχουν και εγγράφως διατυπωθεί, κρούουν το κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις που έχει η κρίση στις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και από την παροιμιώδη αδιαφορία πολλών υπουργών Άμυνας να διοικήσουν επί της ουσίας. Κάτι που προϋποθέτει τη λήψη αποφάσεων που χρόνια τώρα έπαιρναν αναβολή, έχοντας οδηγήσει σήμερα σε ανυπέρβλητα προβλήματα τη στρατιωτική μηχανή της χώρας.

Όχι, κανείς δεν μιλά για “νέους εξοπλισμούς” , όπως έσπευσαν τις τελευταίες ημέρες να “αποκαλύψουν” γνωστοί κύκλοι που παίζουν πάντα το ρόλο “γραφείων προώθησης” οπλικών συστημάτων. Διαβάσαμε πολλά απίθανα για αγορές δισεκατομμυρίων που περιελάμβαναν λίγο απ΄όλα. Οι στρατιωτικοί γελούν πικρά με την εμμονή κάποιων να ζουν στις εποχές του “ελληνικού εξοπλιστικού σούπερ μάρκετ”, που τελικά διέλυσε αντί να αναβαθμίσει το οπλοστάσιό μας. Οι στρατιωτικοί ζητούν να υποστηριχθεί άμεσα και δραστικά το υπάρχον οπλοστάσιο. Αυτό είναι αρκετό, μέχρι να μπορέσει να ανασάνει η χώρα, υποστηρίζουν. Ο στόχος της επιστροφής των ποσοστών διαθεσιμότητας σε αποδεκτά όρια είναι η αγωνία και ο στόχος των στρατιωτικών, και αυτό, επαναλαμβάνουμε, το έχουν κάνει σαφές στους πολιτικούς προϊσταμένους τους.
Τα όσα μπορούν να προκύψουν στην περιφέρεια της χώρας, αλλά ακόμη και οι απειλές που ενδέχεται να κληθεί να αντιμετωπίσει εντός του 2013, κάνουν την ανάγκη για πραγματικό συμμάζεμα και νοικοκύρεμα των Ενόπλων Δυνάμεων, επιτακτική. Και απ΄ αυτή τη λογική δεν μπορεί να εξαιρεθούν οι υπάρχοντες εξοπλισμοί της.
Την ίδια ώρα ο σημαντικότερος παράγοντας για την εύρυθμη λειτουργία του στρατεύματος, τα στελέχη και το προσωπικό του, βρίσκονται σε πραγματική μάχη καθημερινής επιβίωσης. Έχοντας υποστεί δραματικές μειώσεις, χωρίς καμία βοήθεια από πουθενά, οι στρατιωτικοί καλούνται να είναι έτοιμοι για όλα. Και θα είναι.
Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι η αδυναμία των κυβερνήσεων των τελευταίων τριών ετών να υπερασπιστούν τα αυτονόητα στις ΕΔ δεν θα έχει σοβαρές επιπτώσεις. Η μαζική φυγή έμπειρων, άξιων και καταρτισμένων στελεχών αναμένεται σύντομα να κορυφωθεί. Η έλλειψη οποιασδήποτε προοπτικής και ελπίδας, απειλεί να απλώσει παντού ένα πέπλο απαξίωσης που μπορεί να αποδειχτεί καταστροφικό. Και όπως σχεδόν όλοι οι άνθρωποι της Άμυνας έχουν επισημάνει, η χώρα μπορεί να αντέξει τα πάντα , όχι όμως τη κατάρρευση των Ενόπλων Δυνάμεων.
Το καμπανάκι θα χτυπήσει και στο σημερινό ΚΥΣΕΑ. Ελπίζουμε κι ευχόμαστε ότι αυτή τη φορά θα ακουστεί. Γιατί αυτή τη φορά, μπορεί να' ναι το τελευταίο...

ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ ΣΤΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ «ΕΥΠΑΘΩΝ»

AITOLIKO
Είδαν κι αποείδαν οι κάτοικοι του Αιτωλικού Αιτωλοακαρνανίας από την πλήρη αδυναμία των αρχών –κατόπιν «άνωθεν» εντολών- να τους προστατεύσουν από την διαρκώς αυξανόμενη εγκληματικότητα των μελών της γνωστής «ευπαθούς» ομάδας, και πήραν το νόμο στα χέρια τους. Αιτία η ληστεία που έκανε συμμορία «ευπαθών» σε μια ανυπεράσπιστη ηλικιωμένη Ελληνίδα, πλησίον της Λαϊκής Αγοράς της πόλης. Όμως, τους αντελήφθη νεαρός κάτοικος της περιοχής, ο οποίος παρενέβη για να τη σώσει και δέχτηκε μανιασμένη επίθεση με ρόπαλα από τους «ευπαθείς» ληστές! Αμέσως μετά την αιματηρή ληστεία, οι «ευπαθείς» ληστές κατέφυγαν στον καταυλισμό των ομοφύλων τους στην περιοχή και η Αστυνομία –που οι Αντωνάκηδες Σαμαράδες κ.λπ. πολιτικάντηδες της έχουν δέσει τα χέρια- δήλωσαν αδυναμία να επιβάλλουν το νόμο!
Οι κάτοικοι της περιοχής απηύδησαν –δεν είναι άλλωστε το πρώτο παρόμοιο περιστατικό που συμβαίνει- και κατευθύνθηκαν όλοι μαζί προς τον καταυλισμό όπου βρήκαν άσυλο οι εγκληματίες. Τότε, οι «ευπαθείς» την κοπάνησαν και οι κάτοικοι εξέφρασαν την οργή και την αγανάκτησή τους στα αυτοκίνητα και τα σπίτια των «ευπαθών», ενώ ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις από άλλες περιοχές επιστρατεύτηκαν και μετέβησαν στην περιοχή, για να προλάβουν τα χειρότερα. Από πού βρέθηκαν; Άμα είναι να προστατευθούν οι «ευπαθείς» από την οργή του ελληνικού λαού βρίσκονται αστυνομικοί. Άμα είναι να προστατευθεί ο κοσμάκης από τις συμμορίες των «ευπαθών» δε βρίσκονται!
Να σημειωθεί, ότι αμέσως μόλις έγιναν γνωστά τα γεγονότα της αιματηρής ληστείας, κατέφτασε στο σημείο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Κ. Μπαρμπαρούσης, για να συμπαρασταθεί στους κατοίκους.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ο τρόπος που είδαν τα γεγονότα οι «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυοι» των εγκληματιών, «βαρεμένοι» συριζαίοι:
«Ρατσιστικό ξεσάλωμα με την υποστήριξη της Χρυσής Αυγής από κατοίκους του Αιτωλικού. Απούσα η αστυνομία κατά τη διάρκεια των εμπρησμών».
Περαστικά σας!
Διαβάστε και το Δελτίο Τύπου της Χρυσής Αυγής για το συμβάν:
Να παταχθεί άμεσα η εγκληματική δράση των ρομά σε ολόκληρη τη χώρα. Να πάψει επιτέλους η ατιμωρησία και η ανοχή των αρχών. Όσο το κράτος κοιμάται

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει ποινικές ευθύνες για Βενιζέλο και Παπακωνσταντίνου – Αφήνει έξω προς το παρόν τον Γ. Παπανδρέου ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/01/blog-post_1699.html#ixzz2Gzxp9Jk9 Θα ζητήσουν την ποινική δίωξη για τα αδικήματα παράβασης καθήκοντος και υπεξαγωγής εγγράφου
- Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ζητήσει πολιτικές ευθύνες για τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου
- Ωστόσο ο βουλευτής Π. Κουρουπλής σε συνέντευξή του βρίσκει πολιτικές ευθύνες για τον κ. Παπανδρέου
- «Κανένα σχόλιο» η απάντηση του Ι. Στουρνάρα για την πρόθεση που φέρεται να…. έχει ο ΣΥΡΙΖΑ να τον συμπεριλάβει στην πρότασή του για την λίστα «Λαγκάρντ»
Μετά τη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα Λαγκάρντ, το κόμμα αποφάσισε να ζητήσει ποινικές ευθύνες τόσο για τον πρώην υπουργό, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, αλλά και για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.
Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για τη διερεύνηση των ποινικών ευθυνών των κκ. Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου για όλα τα εκ μέρους τους αδικήματα σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, συμπεριλαμβανομένων των ήδη στοιχειοθετούμενων στο στάδιο αυτό ποινικών αδικημάτων, της παράβασης καθήκοντος, της υπεξαγωγής εγγράφου και όλων των συναφών οικονομικών και φορολογικών αδικημάτων.
Παράλληλα, όπως φαίνεται από την ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ζητήσει πολιτικές ευθύνες από τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.
Ωστόσο, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής Κοινοβουλευτικός Εκπροσώπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μιλώντας στο Αχελώος τv για την υπόθεση Παπακωνσταντίνου και την λίστα λαγκάρντ υποστήριξε ότι, πολιτικές ευθύνες για την συγκεκριμένη υπόθεση έχει και ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου: «Ο πρώην Πρωθυπουργός έχει πρωτίστως πολιτικές ευθύνες για τον τρόπο λειτουργίας των υπουργών του, εάν γνώριζε έχει ευθύνες για την υποβάθμιση του θέματος, εάν πάλι δεν γνώριζε όπως όφειλε, καθίστανται επικίνδυνος και ανίκανος να διαχειριστεί τις τύχες της χώρας»
Ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάσσεται να καταθέσει κάθε απαραίτητη συμπληρωματική πρόταση για την επέκταση της προκαταρκτικής εξέτασης ή της δίωξης εναντίον προσώπων και επί αδικημάτων που ενδέχεται να στοιχειοθετηθούν ή να προκύψουν στην πορεία της έρευνας.
Όπως αναφέρουν από την Κουμουνδούρου η λίστα Λαγκάρντ αποτελεί διαχρονικό σκάνδαλο της εγχώριας κλεπτοκρατίας, που αναδεικνύει τη μεροληπτική, υπέρ του μεγάλου πλούτου, λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος και της ασύδοτης και χωρίς έλεγχο κίνησης των κεφαλαίων. Φωτίζει δε, τις αιτίες της πορείας της χώρας προς τη χρεοκοπία. Εμπλέκει πολιτικά πρόσωπα που άσκησαν και ασκούν εξουσία από ανώτατη κυβερνητική ή πολιτική θέση, συμπεριλαμβανομένων όλων των Υπουργών Οικονομικών και των πολιτικών τους προϊσταμένων από το 2010 μέχρι σήμερα.
«Κανένα σχόλιο» ήταν η απάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα σε ερώτηση δημοσιογράφου για την πρόθεση που φέρεται να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ να τον συμπεριλάβει στην πρότασή του για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την λίστα «Λαγκάρντ».
Συγκεκριμένα ο κ. Στουρνάρας δήλωσε: «Κανένα σχόλιο δεν έχω να κάνω. Εγώ την έφερα τη λίστα. Από εκεί και πέρα σε μια δημοκρατία ο καθένας κάνει ότι τον φωτίσει ο Θεός».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...