Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2013

Δε μας... παίζεις ρε Νταλάρα!Δε μας... παίζεις ρε Νταλάρα!
Γνωστός ο βίος και η πολιτεία του Γιώργου Νταλάρα (ή Νταράλα, όπως είναι το πραγματικό επίθετό του). Ένας αοιδός, ο οποίος προωθήθηκε πάρα πολύ από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ την δεκαετία του '80, όσο ίσως κανένας άλλος συνάδελφος του. Το θέμα είναι ότι ο εν λόγω κύριος δεν περιορίστηκε στα όποια καλλιτεχνικά του καθήκοντα, αλλά πάντοτε ήθελε να εκφέρει και πολιτικό λόγο. Το βράδυ της Δευτέρας ο Νταλάρας ήταν καλεσμένος, μεταξύ άλλων καλλιτεχνικών και τηλεοπτικών «μαϊντανών», στην εκπομπή του Πρετεντέρη «Ανατροπή», όπου μεταξύ των φλυαρολογιών και των ανούσιων (χασμουρητό) συζητήσεων, υπήρχε και εκτενής αναφορά στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
Ο τραγουδιστής αναφερόμενος σ' Εμάς, είπε τα εξής: «Όσο πιο πολύ αφήσουμε τη Χρυσή Αυγή να δηλώνει τις πολιτικές της αρχές και αξίες, τόσο πιο πολύ θα καταρρέει. Αφήστε την να μιλάει, να καταλάβει ο κόσμος περί τίνος πρόκειται. Η Χρυσή Αυγή δεν είναι πολιτικό κόμμα, παρουσιάζεται σαν πολιτικό κόμμα. Κάτι άλλο είναι από πίσω. Γιατί ο κόσμος δεν θέλει να δει το κάτι άλλο είναι δικό του θέμα. Άφησέ τον να το λύσει μόνος του». Το θράσος, η αναίδεια και η αλαζονεία αποτελούσαν πάντοτε μόνιμα χαρακτηριστικά του Νταλάρα. Ο ίδιος μπορεί να μην πολιτεύθηκε ποτέ, έμμεσα όμως στήριξε το καθεστώς με την ταύτιση του με το ΠΑΣΟΚ, τόσο του ίδιου όσο και της συζύγου του Άννας Νταλάρα ως Βουλευτή του συγκεκριμένου κόμματος (και ξαδέρφη του Γιάννη Ραγκούση). Το φυσικό αποτέλεσμα ήταν τα αλλεπάλληλα γιαουρτώματα του Νταλάρα τον Μάρτιο του 2012, όπου επιχειρούσε να τραγουδήσει. Πριν σχολιάσουμε τα όσα είπε για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι την περίοδο των γιαουρτωμάτων ο Νταλάρας όχι μόνο δεν έκανε την παραμικρού είδους αυτοκριτική, αλλά είπε και τα εξής απίστευτα σε συνέντευξη του τότε, αναφερόμενος στον εθνικά καθυστερημένο (κάποιοι πιο προχωρημένοι υποστηρίζουν ότι είναι και πνευματικά καθυστερημένος) και κοινωνικά ανάλγητο Γιώργο Παπανδρέου (γνωστότερος ως Γιωργάκης, Τζέφρυ, «ούφο», «το παιδί»): «Ήθελε και πίστευε ότι μπορούσε να φέρει μια ανατροπή, όμως ο χρόνος απέδειξε πως αυτό το όραμά του δεν ήταν έτοιμο να πραγματοποιηθεί γιατί δεν ήταν έτοιμος ο λαός, στον οποίο απευθύνεται. Είναι σαν να έχασε το στοίχημα ο Γιώργος Παπανδρέου, γιατί δεν γνώριζε σε ποιον λαό απευθύνεται»
Αθώος, λοιπόν, οραματιστής και άτομο καλών προθέσεων αποτελούσε, σύμφωνα με τον Νταλάρα, ο Τζέφρυ και όχι ένα θλιβερό υποκείμενο μηδαμινής εθνικής συνείδησης και μειωμένων πνευματικών ικανοτήτων, ο οποίος μισούσε κάθε τι το Ελληνικό, ηθελημένα παρέδωσε την Χώρα στο ΔΝΤ και τους διεθνείς τοκογλύφους, υποθήκευσε το μέλλον της Πατρίδας και του Λαού με την προδοτική συμπεριφορά του και γι' αυτούς τους λόγους ταυτίστηκε, από την συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού, με τις κατάπτυστες μορφές του Εφιάλτη και του Πήλιου Γούση. Μετά από τέτοια λεγόμενα ο Νταλάρας ας μην αναρωτιέται γιατί τον γιαουρτώνουν.
Σχετικά, τώρα, με τα όσα είπε για Εμάς ο Νταλάρας καταρχάς θα πρέπει να γνωρίζει ότι Εμείς ούτε προσκληθήκαμε ποτέ στην «Ανατροπή», αλλά ούτε επιθυμούμε και να πάμε στην εκπομπή του Πρετεντέρη, κάνοντας τον «μάγκα» με την υψηλή ακροαματικότητα που θα είχε αυτομάτως με την εκεί παρουσία μας. Όντως το σύστημα κινείται μεταξύ λασπολογίας και συνωμοσίας της σιωπής όταν αντιμετωπίζει την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Αποκρύπτει από τον κόσμο τις θέσεις μας και φροντίζουμε, από μόνοι μας, να ενημερώνουμε τον Ελληνικό Λαό για την Ιδεολογία μας και το πολιτικό μας πρόγραμμα. Γι' αυτό, άλλωστε, και οι Έλληνες μας επιβραβεύουν καθημερινά με το να μεγαλώνει η επιρροή και η διείσδυση του Κινήματος μας σε όλο και μεγαλύτερο αριθμό συμπατριωτών μας. Πράγματι, Νταλάρα, ο κόσμος καταλαβαίνει όλο και περισσότερο τι εστί ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και την εμπιστεύεται σε αντίθεση με τα κόμματα του πολιτικού κατεστημένου, τα οποία και φτύνει.
Υποστηρίζει, επίσης, ο Νταλάρας ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν είναι πολιτικό κόμμα, αλλά παρουσιάζεται ως τέτοιο. Αν θεωρεί πρότυπο λειτουργίας κόμματος το ΠΑΣΟΚ με τις μίζες, την διαφθορά, τις ρεμούλες, την κλίση της λέξης «κλέφτης» σε όλες τις πτώσεις, τότε ναι, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν είναι πολιτικό κόμμα.

200 εκ. ευρώ “σήκωσαν” σε εμβάσματα οι λαθρομετανάστες


Τα εμβάσματα των οικονομικών λαθρομεταναστών στο εξωτερικό κατά το δεκάμηνο Ιανουάριος -– Οκτώβριος 2012 αγγίζουν τα 200 εκατ. ευρώ.
Τα στοιχεία τα έδωσε ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ.Παναγιώτης Νικολούδης.
Τα στοιχεία αυτά σύμφωνα με τον veterano.gr, έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Παναγιώτης Νικολούδης, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή σε απάντηση ερώτησης του βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου.

Ο κ. Νικολούδης αναφέρει ακόμη ότι η εκροή χρημάτων από τη χώρα μας αφορά κυρίως ασιατικές (Ιράκ, Μπαγκλαντές, Αφγανιστάν κλπ) και αφρικανικές χώρες.

Οι εκροές γίνονται είτε με παράνομο τρόπο (κρυμμένα χρήματα σε φορτηγά, σε αποσκευές κλπ) είτε με νόμιμο τρόπο, δηλαδή με αποστολές εμβασμάτων μέσω επιχειρήσεων διαμεσολάβησης στη μεταφορά κεφαλαίων.

Η Αρχή εξηγεί ότι για τις περιπτώσεις παράνομης εξαγωγής δεν έχει στοιχεία, παρά μόνο για τις περιπτώσεις που έχουν συλληφθεί από τις τελωνειακές αρχές.

«Το βέβαιο είναι ότι ο μεγαλύτερος όγκος εκροών γίνεται με τον “νόμιμο” τρόπο αποστολής εμβασμάτων, που όμως είναι κατακερματισμένα σε μικρά ποσά 300- 1.000 ευρώ, έτσι ώστε να είναι δυσχερής ο έλεγχος των αποστολών και πολύ πιο δυσχερής ο φορολογικός έλεγχος», σημειώνει ο κ. Νικολούδης.

Γνωστοποιεί επίσης ότι η Αρχή έχει αρχίσει την εφαρμογή συγκεκριμένου σχεδίου, οι λεπτομέρειες του οποίου δεν θα ήταν σκόπιμο να δημοσιοποιηθούν, αλλά εκτιμάται ότι θα οδηγήσει στη φορολόγηση του μεγαλύτερου μέρους των χρημάτων που αποστέλλονται στο εξωτερικό και που ενδεχομένως έχουν νόμιμη προέλευση, αλλά δεν έχουν φορολογηθεί.

Το κεφάλαιο δεν έχει ούτε Πατρίδα, ούτε Ιδεολογία!Το κεφάλαιο δεν έχει ούτε Πατρίδα, ούτε Ιδεολογία!
Ως γνωστόν, το κεφάλαιο δεν έχει Πατρίδα. Θα προσθέταμε, επίσης, ότι δεν έχει ούτε ιδεολογία αλλά ούτε και φιλότιμο. Λέμε τα παραπάνω με αφορμή την επαναφορά στην επικαιρότητα, ως είδηση, ότι η Γιάννα Αγγελοπούλου-Παρθένη-Δασκαλάκη (και δεν συμμαζεύεται…) συνεχίζει να εισπράττει 55.000 ευρώ ετησίως από  το Δημόσιο, γιατί την διόρισαν πρέσβη το 1998. Η ίδια, βεβαίως, ισχυρίζεται ότι το συνολικό ποσό των αμοιβών, που της προέκυψαν έκτοτε, το διέθεσε στην υποστήριξη φορέων με κοινωνικούς σκοπούς. Επίσης, σε επιστολή που απέστειλε στον υπουργό εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλο, δηλώνει ότι ’’παραιτούμαι του προβλεπομένου για τη θέση εκ προσωπικοτήτων μισθού’’. Ενδιαφέρον, ακόμη, έχει το γεγονός ότι η ίδια η Αγγελοπούλου υποστηρίζει ότι είχε ζητήσει να παύσει η καταβολή σ’ εκείνη του αντίστοιχου μισθού, αλλά το αίτημά της δεν έγινε αποδεκτό ελλείψει σχετικής νομοθετικής ρύθμισης.
Αν κάτι αξίζει να σχολιάσουμε απ’ όλα αυτά, είναι: α) το ’’μπάχαλο’’ που λέγεται Κράτος και το οποίο, σε καιρούς χαλεπούς, εξακολουθεί να σκορπά χρήματα ασκόπως, β) τον ισχυρισμό της Αγγελοπούλου ότι το συνολικό ποσό των αμοιβών της το διέθεσε σε κοινωνικούς σκοπούς.  Ακόμη και τώρα, λοιπόν, που τα ταμεία είναι άδεια, το ανάλγητο κράτος της διαφθοράς επιμένει να μοιράζει λεφτά, εκεί όπου δεν υπάρχει ανάγκη. Η ίδια η Αγγελοπούλου θα έπρεπε να ξέρει ότι τα λεφτά αυτά ανήκουν στον Ελληνικό Λαό, ο οποίος δεν έχει καμιά διάθεση να τα μοιράζεται σε ’’αγαθοεργίες’’, οι οποίες του είναι παντελώς αδιάφορες ή και άγνωστες. Ήδη η Αγγελοπούλου αποτελεί μια από τους βασικούς υπευθύνους του ’’φιάσκου’’ των ολυμπιακών αγώνων του 2004, οι οποίοι φαλίρισαν και αυτοί με την σειρά τους τα κρατικά ταμεία. Επομένως, ας μην παριστάνει την αφ’ υψηλού αδιάφθορη και καλό είναι να μας πληροφορήσει τι είδους ’’κοινωνικοί σκοποί’’ είναι αυτοί, στους οποίους χάριζε τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων. Γιατί αν αφορούν σε τίποτα προγράμματα για τα παιδάκια της Αφρικής, τότε αφήστε καλύτερα…

ΑΡΧΕΙΟ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ > Παπακωνσταντινου 2011 “‘Οποιος φοροδιαφεύγει & έχει βγάλει τα λεφτά του έξω, θα τον στέλνω φυλακή”


Συνέντευξη Γ. Παπακωνσταντίνου Υπουργού Οικονομικών στην εκπομπή της ΝΕΤ «Πρωινή Ενημέρωση» με τους δημοσιογράφους Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένα Κατσίμη

03 | 05 | 2011
Το LEFTeria-news, βρήκε στα ψηφιακά αρχεία του Υπουργείου Οικονομικών καταχωρημένη, μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη, που έδωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στον Κώστα Αρβανίτη και την Μαριλένα Κατσίμη τον Μάιο του 2011.
 
Απο την αρχή της συνέντευξης, ο τότε Υπουργός Οικονομικών ξιφουλκεί κατά της φοροδιαφυγής.

Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Και θέλω άλλη μια ερώτηση να κάνω και αμέσως η Μαριλένα και τα παιδιά. Ο πρωινός μου προβληματισμός, τα μέτρα που ανακοινώσατε χτες σας καλύπτουν και ηθικά ή είναι της ανάγκης; Γιατί άμα είναι μέσα στην αντίληψή σας, έχει μια άλλη αξία από το να είναι της ανάγκης.
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Επειδή βαφτίζουμε τα πάντα μέτρα σε αυτή τη χώρα, εννοείτε το πρόγραμμα κατά της φοροδιαφυγής.
Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Ναι βεβαίως το πρόγραμμα κατά της φοροδιαφυγής.
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Ας ξεχάσουμε την κρίση. Είναι αδιανόητο να αποδεχόμαστε ως Έλληνες πολίτες το εξής πάρα πολύ απλό, ότι υπάρχει ένα πολύ μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας, το οποίο φοροδιαφεύγει και υπάρχουν κάποιοι, οι οποίοι πληρώνουν συστηματικά τους φόρους τους.

Για να συνεχίσει λίγο παρακάτω…
“…πρέπει να χτυπήσουμε τη φοροδιαφυγή, την επώνυμη φοροδιαφυγή τη μεγάλη φοροδιαφυγή, αλλά και τη μικρή φοροδιαφυγή. Γιατί δεν είναι μονάχα ο μεγαλοεπιχειρηματίας, ο μεγαλογιατρός, ο μεγαλοδικηγόρος, ο μεγαλοκαλλιτέχνης, ο οποίος φοροδιαφεύγει συστηματικά, αυτός που έχει βγάλει τα λεφτά του έξω”.
Αλλά ο άμεμπτος Γιώργος Παπακωνσταντίνου, δεν θα ησυχάσει αν δεν βάλει στην φυλακή όσους φοροδιαφεύγουν και όσους έχουν βγάλει…τα λεφτά τους έξω!
Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Τι έχετε κάνει;
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Έχουμε ανοίξει λογαριασμούς, έχουμε στείλει κόσμο στη Δικαιοσύνη, έχει πάει κόσμος στη φυλακή, έχουμε απολύσει επίορκους εφοριακούς, τα έχουμε κάνει όλα αυτά. Δεν είναι αρκετά, να το δεχτώ.
Αλλά ξέρετε ότι μέχρι πρόσφατα είχαμε ένα σύστημα νομοθετικό, με το οποίο δεν μπορούσαμε να πάμε κάποιον στη φυλακή. Και όταν επιχειρήσαμε να το αλλάξουμε, σηκωθήκανε διάφοροι σύλλογοι και είπαν ότι πάνε να ποινικοποιήσουμε και να στείλουμε όλους τους μικρούς στη φυλακή, πράγμα που δεν είναι προφανώς πρόθεσή μας. Αλλά πρόθεσή μου είναι, όταν ανοίγω έναν λογαριασμό και βρίσκω πέντε εκατομμύρια ευρώ μέσα και κοιτάω τις φορολογικές του δηλώσεις την τελευταία δεκαετία και είναι 20 και 30 χιλιάρικα το χρόνο, αυτόν πρέπει να μπορώ εγώ να τον ελέγξω κι αν δεν δικαιολογούνται αυτά, να τον βάλω φυλακή.
Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Κύριε Υπουργέ συνάδελφοί σας στη Βουλή …
Μ. ΚΑΤΣΙΜΗ: Τι έχει αλλάξει σ’ αυτό, μπορείτε να μας πείτε;
Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Συγνώμη Μαρινέλα, συγνώμη.
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Άλλαξε το ότι ψηφίστηκε ένας νόμος με τον οποίον τώρα – δεν θα πάμε εδώ να κάνουμε πράγματα που δεν πρέπει να γίνονται σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα – με κανονικές διαδικασίες, με παραγγελία του Εισαγγελέα, ένας άνθρωπος πηγαίνει στη φυλακή, όταν διαπιστώνονται τέτοιου είδους μεγάλα κακουργήματα. Γιατί είναι κακούργημα και πρέπει να είναι κακούργημα.
Μ. ΚΑΤΣΙΜΗ: Δηλαδή από πότε θα το δούμε αυτό, γιατί δεν έχουμε δει ακόμα.
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Ισχύει τώρα.

Αν “ισχύει τώρα” Γιώργο Παπακωνσταντίνου, δεν σε βλέπουμε καλα!

Όλη η συνέντευξη του Γ.Παπακωνσταντίνου ΕΔΩ

Να παραδοθούν οι Έλληνες στην εγκληματικότητα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑΝα παραδοθούν οι Έλληνες στην εγκληματικότητα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ
Οι βουλευτές του Σύριζα, Τσουκαλάς, Δρίτσας και Βούτσης, κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό προστασίας του πολίτη, σχετικά με την αύξηση της πώλησης όπλων και των αδειών οπλοφορίας, που παρατηρείται τα τελευταία έτη στην Ελλάδα. Η ανησυχία των μαρξιστοειδών του Σύριζα, έγκειται στο ότι τα όπλα αυτά, μπορεί να… καταλήξουν σε ακροδεξιούς! Στην ερώτησή τους, αναφέρουν πως στελέχη της αστυνομίας και συνδικαλιστικοί φορείς αστυνομικών υπαλλήλων, εκφράζουν επιφυλάξεις για τη σκοπιμότητα των αιτήσεων οπλοκατοχής, επιφυλάξεις οι οποίες κατά την ακροαριστερή ‘’λογική’’, ‘’υπονοούν ευθέως, ότι η αύξηση των αιτήσεων σχετίζεται με τη δράση ακροδεξιών ομάδων’’…

Γιατί ο Σαμαράς συναντήθηκε σήμερα με τη Μέρκελ και όχι μεθαύριο στην Κύπρο που θα την ξαναδεί;


Τι έπρεπε να προλάβει η Μέρκελ και κανόνισε συνάντηση με τον Σαμαρά στο Βερολίνο για να μιλήσει σε συνέδριο εφημερίδας;

Για μεθαύριο έχει οριστεί η σύνοδος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Κύπρο, στην οποία θα παραβρεθεί τόσο η Μέρκελ όσο και ο Σαμαράς. Είναι η προσπάθεια της κυβέρνησης για “business” με τη Γερμανία που προωθεί ο Σαμαράς ή οι συμφωνίες που πρέπει να κλείσουν νωρίτερα; Υπάρχει κάτι στο ενδιάμεσο;

Ετοιμάζεται η γραμμή ενόψει και της συνάντησης Αβραμόπουλου – Νίμιτς αύριο για την ονομασία των Σκοπίων; Στην Κύπρο γίνονται οι πλειοδοτικοί διαγωνισμοί για τις εταιρίες που θα κάνουν έρευνες για τα υπόλοιπα οικόπεδα, ενώ διαρρέεται ότι άμεσα θα έχουμε και εξελίξεις στην ελληνική ΑΟΖ.

olympia

Αλβανία: Οι ιερόσυλοι ξύλωσαν από ορθόδοξη εκκλησία και τις τοιχογραφίες!Κλάπηκε και  καταστράφηκε ένα μέρος από την εικονογραφία του Ονούφριου στο ναό της Αγίας Παρασκευής στο Ελμπασάν.

 Φωτογραφίες πριν και μετά την κλοπή  

Αυτές τις μέρες της αλλαγής του έτους,  έχει κλαπεί και καταστραφεί σοβαρά δύο φορές  η εικονογραφία που έχει αγιογραφηθεί από τον Ονούφριο στο ναό της Αγίας Παρασκευής στο Βλάσιο του Ελμπασάν.  Αυτή η μικρή εκκλησία, και απλή στην όψη, μονόκλιτη, με πρόναο δυτικά, αλλά μοναδικό όσο αφορά την αξία που έχει αγιογραφήσει  ο Ονούφριος το έτος 1554 ήταν πάντοτε ένα αντικείμενο μελέτης, χημικών αναλύσεων, ερευνών και διάφορων επιστημονικών θεμάτων υπό συζήτηση για την παραδοσιακή κληρονομιά. Είναι πολλές οι αναφορές και οι εκδόσεις όπου συζητούνται οι αξίες και οι τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν από τον Ονούφριο σ’ αυτήν την εκκλησία.

Αλλά αυτά δεν έχουν καμία αξία για τους καταστροφείς και του ιερόσυλους κλέφτες αυτών των ημερών, οι οποίοι με την ησυχία τους και χωρίς να ενοχληθούν καθόλου από τα όργανα της τάξης συνεχίσουν το  « έργο» τους  της καταστροφής ενός μοναδικού έργου πολιτισμικής κληρονομιάς.
Η πρώτη προσπάθεια έγινε στις 30 Δεκεμβρίου και έχει διαπιστωθεί αργότερα  από τους κατοίκους του χωριού, οι οποίοι αμέσως έχουν ειδοποιήσει την αστυνομία, την τοπική διεύθυνση των πολιτισμικών μνημείων και την Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία.  Οι καταστροφές και οι αρπαγές που έχουν διαπιστωθεί  είναι σοβαρότατες. Οι ιερόσυλοι φαίνετε δεν ήταν ειδικοί στην αποκόλληση των αγιογραφιών  έχουν καταστρέψει την αγιογραφία με ερασιτεχνικά έργα  προσπαθώντας να το αποκολλήσουν αυτό από το τείχος.
Μεγάλα τεμάχια από την θρυμματισμένη αγιογραφία βρίσκονταν κάτω, και άλλα έλλειπαν εντελώς. Χωρίς να μπούμε σε λεπτομέρειες, οποίες θα είχαν αξία μόνο στους εμπειρογνώμονες και τους αναστηλωτές, ο σκοπός τους ήταν να αποκολλήσουν το κεφάλι των αγίων που ήταν περίπου πέντε και συμπεριλαμβανομένου εδώ και την Αγία της εκκλησίας, της Αγίας Παρασκευής, η εικόνα της οποίας δεν υπάρχει πια. 
Είναι σημαντικό να τονίσουμε, ότι αντικείμενο αυτής της ιεροσυλίας, ήταν και η επιγραφή στο  επάνω μέρος του πέτρινου   εικονοστασίου, το οποίο δεν ήταν μόνο μέρος της τέχνης αυτού του ναού, αλλά και πηγή, πληροφοριών.
Μετά από αυτές τις διαπιστώσεις ο ναός έκλεισε με καινούρια λουκέτα. Αλλά μία και η αντίδραση των υπεύθυνων οργάνων ήταν σχεδόν ανύπαρκτη έκανε δημιούργησε ασφαλές περιβάλλων ώστε οι κακοποιοί όχι περισσότερο από έξι μέρες μετά γύρω στης 4 Ιανουαρίου, πραγματοποίησαν την δεύτερη νέα καταστροφή και αυτή την φορά επιτυχημένη παίρνοντας πια και άλλα μέρη από την αγιογραφία. Ανεξάρτητα αν αυτό φαίνετε αδύνατων αλλά οι αγιογραφία του Ονούφριου συνεχίσει να λεηλατείται συνεχώς  και  οι κακοποιοί, ιερόσυλοι, χωρίς να φοβούνται τα όργανα της τάξης, οι οποίο είτε είναι ανίκανοι η μας κάνει να σκεφτόμαστε πως είναι συνεργάτες τους, συνεχίσουν την νέα τους δουλειά, την αρπαγή των αγιογραφιών στα ορθόδοξα μνημεία στην Αλβανία.
Φαίνετε πως μία νέα περίοδος ξεκινά, αυτό της κλοπής των αγιογραφιών, αφού τελείωσαν και οι συνεχείς λεηλασίες των εικόνων, εικονοστασίων, δεσποτικών θρόνων, αμβώνων, και άλλα έργα τέχνης από το εσωτερικό των ναών από την περιοχή της Μουζακιάς, Αργυροκάστρου, και Κορυτσάς κα. Όπως συνήθως  βρισκόμαστε απέναντι από τα αρμόδια όργανα για την νομική προστασία τους, στην πλήρη  αρμοδιότητα των οποίων βρίσκονταν και βρίσκονται, για να κάνουν το καθήκον τους.
Προσπαθώντας τόσα  χρόνια και διαμαρτυρόμενοι με διάφορους τρόπους εναντίων αυτών των φαινομένων της καταστροφής  τις πολιτισμικής μας κληρονομιάς, και απέναντι στην ανικανότητα του κράτους για αν προστατεύει  αλλά και την αδιαφορία του οι οποία είναι ένα άλλο θέμα προς συζήτηση,  η αφετηρία και η πρόγνωση είναι ξεκάθαρη, θα χάσουμε εντελώς την χριστιανική πολιτισμική κληρονομιά,  οι οποία αποτελεί το μεγαλύτερο και το σημαντικότερο μέρος  της πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Τέλος μπορούμε νε κάνουμε την ερώτηση, σε ποιόν ενδιαφέρει μία πολιτισμική κληρονομιά με καταστραμμένες αξίες της ορθόδοξης εκκλησιαστικής τέχνης, οι οποίες  συνεχίσουν να υποκύπτουν στα συνεχή γεγονότα σαν αυτό που προαναφέραμε.
Αρχιτέκτονας αναστηλωτής , Γκενθιάν Στρατομπέρδα.
Σχόλιο από http://www.ortodoksikoritsa.com/:
Θα επικεντρωθούμε σε τρία σημεία, το πρώτο είναι ότι αυτοί οι ιερόσυλοι ήταν ερασιτέχνες, πράγμα το οποίο δείχνει πως δεν γνώρισαν την πραγματική αξία των αγιογραφιών,  και από τη φαίνετε δεν σκόπευαν στο οικονομικό κέρδος αλλά ήθελαν αν το κάνουν να φαίνετε πως σκόπευαν σ’ αυτό.
Το δεύτερο είναι ότι πήραν και την επιγραφή που ήταν πηγή πληροφοριών, γεγονός που δείχνει  ότι η καταστροφή είχε ως στόχο την εξαφάνιση των ιστορικών και αρχαιολογικών στοιχείων. Οι αγιογραφίες αλλά και  επιγραφή είναι ιστορικά στοιχεία που δείχνουν την καταγωγή του λαού, την γλώσσα που μιλούσε, το πολιτισμό τους κ.α.
Το τρίτο (προσπερνώντας το γεγονός ότι τα αρμόδια όργανα και τα όργανα της τάξης είναι σκόπιμος αδιάφορες   γιατί πληρώνονται από εξτρεμιστές αντι- ορθοδόξους) είναι η απάντηση πάνω στο ερώτημα που θέτει στο τέλος ο συγγραφέας.
Η καταστροφή της χριστιανικής ορθόδοξης κληρονομιάς στην Αλβανία συμφέρει στου Νεότουρκους εθνικιστές της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας (γιατί αυτό το είδος επίθεσης ήταν μοναδικό, συνέβη πρώτη φορά,  και μετά τις δηλώσεις τους). Ενδιαφέρει στους εξτρεμιστικούς κύκλους αραβοποίησης αυτής της χώρας που με ποικίλες μεθόδους, (το 97 κατέστρεψαν τις αγιογραφίες από τον ναό του Αγίου Νικολάου στην Μοσχόπολη αφού είχαν πάρει άδεια από τα στρατόπεδα που εκπαιδεύονταν για το πόλεμο εναντίων της Σερβίας) τώρα με σχολεία και προετοιμασία μισθοφόρων όλων των ειδών. 
Επίσης συμφέρει και στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, η οποία θέλει μία χώρα καθαρά ισλαμική όπου δεν θα υπάρχουν ιστορικά ίχνη του χριστιανισμού, έτσι όταν ενταχθεί η χώρα στην ΕΕ θα έχει μία γέφυρα να στηριχθεί ως ισλαμική χώρα.  Μάλιστα μπορούμε να πούμε πως και ο Ε Χότζα υπηρέτησε κατά το καλύτερο τρόπο το σκοπό αυτό, γιατί η ισλαμική πολιτισμική κληρονομιά οι οποία καταστράφηκε ήταν μηδαμινή σε σύγκριση με την χριστιανική η οποία έκανε μοναδική όλη την νότια Αλβανία.

Για νέα Ίμια κάνουν λόγο οι Αμερικάνοι και ζητάνε από τον Σαμαρά να πάει σε εκλογές!


Αν εξαιρέσει κανείς τα (τουριστικά) ταξίδια του Σαμαρά στην Γερμανία από τηγανίτα τίποτα.
Κι όχι μόνο αυτό αλλά η “γερμανική διαπλοκή” κρατάει την χώρα αιχμάλωτη με τον κίνδυνο να υποστούμε νέες εθνικές τραγωδίες.
Οι Αμερικανοί είναι οργισμένοι με την κυβέρνηση Σαμαρά και η αμερικανοκίνητη αντίδραση της Τουρκίας και της Λιβύης μπροστά στο ενδεχόμενο χάραξης ελληνικής ΑΟΖ είναι χαρακτηριστικές.


Παπούλιας και Σαμαράς οδηγούν την χώρα σε επικίνδυνες ατραπούς διατηρώντας στο εσωτερικό ανέγγιχτη την “γερμανόφωνη” διαπλοκή ενώ η κυβέρνηση δεν κάνει το παραμικρό για να μεταρρυθμίσει το κρατικοδίαιτο παρακράτος και να απαλλάξει την χώρα από τους ολιγάρχες.
Το μήνυμα των Αμερικανών στον Σαμαρά πριν μερικές μέρες ήταν ξεκάθαρο:

-Kάνε εκλογές και πήγαινε στο καλό, διαφορετικά ετοιμάσου για νέα Ίμια...

Σας θυμίζουμε ότι και τα Ίμια προέκυψαν από το πουθενά όταν ο πολυδανεισμένος λαός μας απολάμβανε την ψευδοχλιδή του lifestyle. Τα πράγματα βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού η για την ακρίβεια στο έλεος των συμμοριών της διαπλοκής...

ΕΣΥ που χουχουλιάζεις στη ζέστη του σπιτιού σου, ΣΚΕΨΟΥ τα αδέσποτα που παγώνουν στους δρόμους.


Φροντίδα για τα αδέσποτα της Αθήνας από το ψύχος

Ο Δήμος Αθηναίων με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του τονίζει πως λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών τα συνεργεία περισυλλογής αδέσποτων ζώων του Δήμου Αθηναίων βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα, προκειμένου να ανταποκριθούν σε έκτακτα περιστατικά, που αφορούν σε αδέσποτα ζώα. «Τα κεντρικά γραφεία της Διεύθυνσης Αστικής Πανίδας του δήμου Αθηναίων, θα λειτουργούν, όσο το απαιτήσουν οι συνθήκες...
με διευρυμένο ωράριο από τις 7 το πρωί και έως τις 10 το βράδυ, προκειμένου να δέχονται αναφορές πολιτών (τηλ. επικοινωνίας:

Οδηγούμαστε σε αυταρχική κρατική καταστολή, εκτός εάν…


Δεν πορευόμαστε πλέον στο σωστό δρόμο. Ο κόσμος άρχισε ήδη να αδυνατεί να πληρώσει ακόμα και το φόρο εισοδήματος και καταφεύγει σε διακανονισμούς με πρόστιμα. Σε λίγο δεν θα μπορεί να καταβάλει κανένα ποσό. Έχει περικόψει ακόμα και τη θέρμανση. Είναι βέβαιο πως προκρίνει ήδη ως πρώτη προτεραιότητα την με κάθε τρόπο επιβίωσή του. Αυτό έχει ως συνέπεια να πέφτουν τα δημόσια έσοδα και η Ελλάδα να γίνεται ακόμα πιο πολύ εξαρτημένη από της δόσεις της τρόϊκα.
Στο μεταξύ η τρόϊκα επανέρχεται σε λίγες μέρες δριμύτερη με νέα μέτρα, με απολύσεις, με κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων κ.λ.π. Δεν αποκλείεται σε λίγο να αρχίσουν και οι πρώτοι πλειστηριασμοί των ακινήτων μας με διαδικασία εξπρές και σε εξευτελιστικές τιμές. Καταστρέφονται οι κόποι και τα όνειρα ολόκληρης ζωής, χωρίς να φταίνε οι πολίτες.
Εκ των πραγμάτων οδηγούμαστε με ταχύτητα σε ένα σταυροδρόμι και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι γι’ αυτό. Ο ένας δρόμος, όπως λέει και ο καθηγητής κ. Κατρούγκαλος, είναι η αυταρχική κρατική καταστολή και ο άλλος η λαϊκή συμμετοχή στην άσκηση της εξουσίας. Είναι βέβαιο πως η τρόϊκα, καθοδηγούμενη από τις αμείλικτες νεοφιλελεύθερες χρηματαγορές, θα πιέσει την μειοψηφική και ευάλωτη ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε αυταρχική καταστολή προκειμένου να προλάβει την διαφαινόμενη κοινωνική έκρηξη ή το κλίμα ανομίας που θα γεννήσει η εξαθλίωση και η απελπισία.

Είναι όμως σχεδόν μαθηματικά βέβαιο, πως η αυταρχική καταστολή από την πλευρά της κυβέρνησης θα οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες εκρηκτικές καταστάσεις. Το κοινωνικό τοπίο είναι ήδη αρκετά εύφλεκτο.

Θα πρέπει το ταχύτερο να επικρατήσει η λογική στο πολιτικό σύστημα. Το πολιτικό σύστημα θα πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί ότι η εποχή “των παχέων αγελάδων” για το ίδιο παρήλθε ανεπιστρεπτί και ότι δεν μπορεί πλέον να νέμεται αυθαίρετα και ανεξέλεγκτα άλλο την κοινωνία. Είναι επιτακτική ανάγκη να καλέσει το ταχύτερο το λαό ως συμμέτοχο στην άσκηση της εξουσίας. Η πραγματικότητα είναι πλέον σκληρή και μόνο ο ίδιος ο λαός μπορεί να πάρει από μόνος τους τις σκληρές αποφάσεις που απαιτούνται για να βγούμε από την κρίση. Στην περίπτωση όμως αυτή, θα υπάρχει ήδη από την αρχή «φως στην άκρη του τούνελ», γιατί θα υπάρχει η σιγουριά για το ότι οι θυσίες θα πιάσουν τόπο και το μέλλον θα είναι απόλυτα βέβαιο.

Η διάσωση δεν μπορεί να γίνει από πάνω με τη μέθοδο των φωτισμένων ελίτ τύπου Στουρνάρα, Παπαδήμου κ.λ.π. ως εκτελεστών των εντολών της τρόϊκα. Θα πρέπει να γίνει με άμεση συμμετοχή του λαού.

Η λύση είναι η άμεση κοινωνικοποίηση του κράτους, δηλαδή ο πλήρης δημοκρατικός έλεγχός του από την κοινωνία, με κατάλληλη διαμόρφωση του καταστατικού του χάρτη από τον ίδιο το λαό. Όσο πιο γρήγορα γίνει τόσο το καλύτερο.

Πέτρος Χασάπης

Η Ορθοδοξία στο Απόσπασμα ... Λόγω "Οπισθογεμών" Αθέων

Ο Σύμβουλος του Παπανδρέου το γνωστό ''οπισθογεμές'' και ο μηνυτής των ΟΥΚ αλλά και υπερασπιστής των Αλβανών κατσιαπλιάδων ...Καταδίκασαν την Ελλάδα.
Ανακοινώνοντας προειλημμένη του απόφαση, στην υπόθεση «Δημητράς και άλλοι κατά Ελλάδος», το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Ελλάδα, για παραβίαση των άρθρων 9 (θρησκευτική ελευθερία) και 13 (αποτελεσματικό ένδικο μέσο) της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, λόγω της διαδικασίας καταγραφής προσωπικών στοιχείων και υποχρέωσης θρησκευτικού όρκου, κατά τα έτη 2009-2010, που καθιστούσαν υποχρεωτική για τους μάρτυρες των ελληνικών δικαστηρίων, τη δήλωση του θρησκεύματος....

Ο πολυλογάς Νταβούτογλου, η ΑΟΖ και το ελληνικό πλεονέκτημα


Η Τουρκία δεν έχασε ευκαιρία. Μόλις ξεκίνησε η συζήτηση στην Αθήνα περί ΑΟΖ, άρχισε να χτυπά τα “τύμπανα της κρίσης”. Η βιασύνη της να απαντήσει σ΄ ένα ζήτημα που έχει ανοίξει μόνο …δημοσιογραφικά κι όχι επίσημα, δείχνει ότι ανησυχεί.
Γράφαμε και χθες ότι η Ελλάδα στο θέμα της ΑΟΖ είναι κυρίαρχη. Γιατί στηρίζεται στην απόλυτη νομιμότητα την οποία κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει. Αυτό προκαλεί μεγάλη νευρικότητα στην Άγκυρα που γνωρίζει ότι ο μόνος τρόπος για να αντιδράσει είναι η “φασαρία”, ο “τσαμπουκάς” και τελικά η κρίση σε στιγμή που εκείνη θα επιλέξει.

Και οι Τούρκοι ως απόλυτοι …σιγουρατζήδες θα επιδιώξουν τη στιγμή που η Ελλάδα θα δείχνει αδύναμη.

Το δικαίωμα της Ελλάδας να καθορίσει και να ανακηρύξει ΑΟΖ, δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο διαπραγμάτευσης, από κανένα. Ούτε από τη Τουρκία,ούτε όμως από τους εγχώριους “υπερπατριώτες” που βλέπουν το ζήτημα περίπου ως επίδειξη δύναμης εναντίον του “προαιώνιου εχθρού” . Είναι πολύ σοβαρή η υπόθεση της ΑΟΖ για να την δούμε τόσο …ερασιτεχνικά.

Η ψυχραιμία και ο σχεδιασμός που μας έλειψε σε άλλες περιπτώσεις θα πρέπει να μας διδάξει. Εθνική εξωτερική πολιτική και πολιτική άμυνας δεν γίνεται με κραυγές και “τσαμπουκάδες”. Το ζητούμενο είναι να είσαι έτοιμος όταν πραγματικά θα χριεαστεί να αντιδράσεις επί της ουσίας και κυρίως να μπορείς πειστικά να εκπέμπεις το μήνυμα ότι έχεις χαράξει κόκκινη γραμμή που δεν είσαι διατεθειμένος να επιτρέψεις σε οποιονδήποτε να την περάσει.

Ας λέει ότι θέλει ο πολυλογάς Νταβούτογλου, που έχει καταφέρει να εμπλέξει τη Τουρκία σε ένα λαβύρινθο προβλημάτων και εντάσεων με όλους τους γειτονές της. Ας ταξιδεύει ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας στη Λιβύη για να αγοράσει κι άλλο πετρέλαιο από εκεί για να “δέσει” καλύτερα τη “συμμαχία”. Ας “παίζει” όσο θέλει ο Ερντογάν με τον Μόρσι. Η Ελλάδα αν σοβαρευτεί και αξιοποιήσει τις συμμαχίες που έχει, αλλά κυρίως αν προετοιμαστεί μεθοδικά και σωστά δεν έχει να φοβηθεί και να ανησυχήσει για τίποτα.

Και κυρίως δεν χρειάζεται ούτε να μιλά, ούτε να κραυγάζει, ούτε κυρίως να παρασύρεται από τους ψευτοπατριώτες των Αθηνών.

Η σιωπή είναι χρυσός, λένε και στην προκειμένη περίπτωση είναι και όπλο

Για νέα Ίμια κάνουν λόγο οι Αμερικάνοι και ζητάνε από τον Σαμαρά να πάει σε εκλογές!


Αν εξαιρέσει κανείς τα (τουριστικά) ταξίδια του Σαμαρά στην Γερμανία από τηγανίτα τίποτα.  Κι όχι μόνο αυτό αλλά η “γερμανική διαπλοκή” κρατάει την χώρα αιχμάλωτη με τον κίνδυνο να υποστούμε νέες εθνικές τραγωδίες.  Οι Αμερικανοί είναι οργισμένοι με την κυβέρνηση Σαμαρά και η αμερικανοκίνητη αντίδραση της Τουρκίας και της Λιβύης μπροστά στο ενδεχόμενο χάραξης ελληνικής ΑΟΖ είναι χαρακτηριστικές. Παπούλιας και Σαμαράς οδηγούν την χώρα σε επικίνδυνες ατραπούς διατηρώντας στο εσωτερικό ανέγγιχτη

Dave Mustaine (Megadeth): Μας ψεκάζουν, δεν είναι θεωρία συνομωσίας


Ο Dave Mustaine, γνωστός για την ενασχόληση του με τα πολιτικά και τα κοινά των Η.Π.Α. για ακόμα μία φορά τραβάει τα φώτα της δημοσιότητας. Αυτή τη φορά αναφέρθηκε στο twitter του για τους ψεκασμούς που κάνουν τα αεροπλάνα. Ο Mega-Dave, έγραψε:
 

“Ντροπή στους πιλότους που ψεκάζουν τον κάποτε όμορφο ουρανό του San Diego. Ντροπή, ντροπή, ντροπή!”

 

Ενώ λίγο αργότερα πρόσθεσε:


“Είναι οξείδια του αλουμινίου και άλατα βαρίου. Ξέρουν τι μεταφέρουν. Μόνο ένας ηλίθιος ή ένας συνεργός θα διαφωνούσε σε αυτό.”

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή – το είδα εδώ

ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ Ι.Ρ.Α. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΧΟΣ ΧΑΚΕΡΣΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣΑναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.ipathessaloniki.gr


www.ipathessaloniki.gr 
Θεσσαλονίκη 07-01-2013

Αγαπητοί φίλες και φίλοι επισκέπτες της ιστοσελίδας μας.
Σήμερα 07-01-2013, πρωϊνές ώρες, η ιστοσελίδα μας έγινε για μία ακόμη φορά στόχος επιθεσης από χάκερς. Μόλις έγινε αντιληπτή η επίθεση, αμέσως ειδοποιήθηκε η τεχινική μας υποστήριξη και περί ώρα 10.00 σήμερα το πρωϊ η ομαλή λειτουργία αποκαταστάθηκε.

Η Λέσχη Bilderberg δεσπόζει στην λίστα με τους δισεκατομμυριούχους του Bloomberg


Του Andrew Puhani (Globalist Report) / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Η Λέσχη Bilderberg, μια οργάνωση που ιδρύθηκε το 1954 από την παγκόσμια ελίτ έχει για άλλη μια φορά κυριαρχήσει στη λίστα του Bloombergμε τους δισεκατομμυριούχους.
Και ποια είναι η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ; Η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ είναι μια μυστικοπαθής οργάνωση που συναντιέται σε ετήσια βάση για να συζητήσει πολιτικά και οικονομικά θέματα που σχετίζονται με την ατζέντα της παγκοσμιοποίησης. Πολλά από τα μέλη της Λέσχης Bilderberg προέρχονται τόσο από κυβερνήσεις όσο και από ιδιωτικούς οργανισμούς.

Όλες οι συνεδριάσεις της Λέσχης Bilderberg πραγματοποιούνταιεν κρυπτώ, χωρίς καμία επίσημη καταγραφή για το ποιος παρακολουθεί, ποια είναι η ατζέντα και τι συμφωνίες κλείνονται.

Τα αρχεία με τις λίστες των συμμετεχόντων της Λέσχης Bilderbergβγαίνουν στη φόρα συνήθως λαθραία από ‘insiders’ και δημοσιεύονται στην «επίσημη» ιστοσελίδα τους (Πολλά ονόματα λείπουν από την επίσημη λίστα των συμμετεχόντων).

Από τότε που η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ ιδρύθηκε, πολύ λίγα αρχεία της ατζέντας των συνελεύσεων της Λέσχης έχουν δει την δημοσιότητα.Στην πραγματικότητα, από το 1954, έχει επιβληθεί μια φίμωση των μέσων ενημέρωσης σχετικά με την ενημέρωση για τα πεπραγμένα της Λέσχης.

Μόνο τα πολύ τελευταία χρόνια κάποιοι ακτιβιστές κατόρθωσαν να αναγκάσουν τα κατεστημένα media να κάνουν αναφορές στις συνεδριάσεις της Λέσχης Bilderberg.

Οι πίνακες που ακολουθούν αποκαλύπτουν επίσημα μέλη της Λέσχης Bilderberg που περιλαμβάνονται στην Λίστα του Bloomberg με τους Δισεκατομμυριούχους.
Θέση στην Λίστα
Όνομα
Εκτιμώμενη περιουσία
Συμμετοχή σε συνεδριάσεις
2
Bill Gates
$63.4 δις.
2010
4
Warren Buffett
$49.8 δις.
2009
8
Larry Ellison
$40.7 δις.
1999
9
Bernard Arnault
$29.8 δις.
1992
20
Jeff Bezos
$24.1 δις.
2011
26
George Soros
$21.6 δις.
1999


Έτσι, γιατί λοιπόν θα πρέπει να ανησυχούμε για την ΛέσχηBilderberg; Η κύρια ανησυχία με τις δραστηριότητες της Λέσχης Bilderberg δεν είναι το γεγονός ότι η παγκόσμια ελίτ συναντιέται με τους επικεφαλής των κρατών και με κυβερνητικούς αξιωματούχους (Αυτό ποτέ δεν πρόκειται να τελειώσει), αλλά είναι το γεγονός ότι συναντιούνται μυστικά, πίσω από κλειστές πόρτες χωρίς καμία αναφορά για το τι συζητήθηκε και τι συμφωνήθηκε.

Γιατί ο Τζον Κέρι (διορίστηκε πρόσφατα από τον Ομπάμα Υπουργός Εξωτερικών), ο Mark Carney (πρόσφατα διορίστηκε Διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας), ο Χένρι Κίσινγκερ, ο John Micklethwait (Editor-in-Chief, The Economist) και ο Robert Zoellick (πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας), πρέπει να συνεδριάζουν κεκλεισμένων των θυρών το 2012 (στο Chantilly της Βιρτζίνια των ΗΠΑ);

Τι ήταν αυτά που συζητούσαν; Ποια ήταν η ατζέντα τους; Τι υποσχέσεις δόθηκαν (γιατί και σε ποίους τις έδωσαν);

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ - Ο ΠΡΩΤΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ

ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ: Ο πρώτος διδάσκαλος της αυτογνωσίας
Αναρτήθηκε στο mikromeseos.blogspot.grΠυθαγόρας, ο πρώτος διδάσκαλος της αυτογνωσίας (580-500 π.Χ.). Ο μέγας αυτός μύστης επέβαλε πρακτικά στους μαθητές του την άσκηση της αυτογνωσίας.
Κατά τον Ιάμβλιχο (του 3ου μ.Χ. αιώνα), οι μαθητές του ήσαν:
- Οι ακουστικοί (άκουγαν μόνο, δεν ρωτούσαν τίποτε, δεν έλεγαν τίποτε).
- Οι μαθηματικοί (η φιλοσόφηση γινόταν με αριθμούς, ως σύμβολα ερμηνευόμενα).
- Οι φυσικοί (ανώτερου βαθμού, εισάγονταν σε πληρέστερη γνώση της φύσης και των όντων) και
- Η τέταρτη τάξη: αυτοί που κατείχαν την ανώτατη μύηση και γνώση.
Ασκούντο σε μυστηριακές αρετές, πρώτα της σιγής (να σιωπούν) και της εχεμύθειας (να κρατούν απόλυτα μυστικά απ’ τους άλλους ό,τι άκουγαν ή διδάσκονταν και μάθαιναν). Μ’ αυτά κατόρθωναν τη θεληματική χρήση του Νου, ηρεμία, αταραξία, αυτόβουλη κατεύθυνση της σκέψης, όπου η ηθική και η λογική απαιτούν και όχι όπου το συναίσθημα (η συγκίνηση) και η τυχαία παρόρμηση απ’ τους ερεθισμούς. Επιδίωκαν και την καταστολή των ορμών, των επιθυμιών, των ορέξεων και γενικά των παθών και όλων όσων αποτελούν εμπόδιο στην αυτογνωσία.

Επέβαλε έπειτα ο Πυθαγόρας στους μαθητές του να εφαρμόζουν στη ζωή τους τις αρετές:
α) της ευσέβειας. “Θεόν τίμα, πρώτα και σέβου”.
β) της ευορκίας. “Σέβου όρκον” που θα πει συνέπεια και ακριβή τήρηση του όρκου που δόθηκε, αλλά και κάθε υπόσχεσης.
γ) τιμή προς τους γονείς. “Τους γονείς τίμα”.
δ) της εγκράτειας. “Ειθίζεο, γαστρός μεν πρώτιστα και ύπνου, λαγνείας, θυμού…”, δηλ. να συνηθίζεις να κυριαρχείς στις επιθυμίες πρώτα, πρώτα του φαγητού και του ποτού, του ύπνου, των αφροδισίων, της οργής (θυμού). Απόφευγε τις αισχρές πράξεις και με άλλους και μόνος.
ε) της δικαιοσύνης. “Δικαιοσύνην ασκείν έργω τε λόγω τε”.
στ) να γνωρίζουν ότι πεπρωμένο είναι όλοι ανεξαιρέτως να πεθαίνουν. `Αρα να είναι πάντα έτοιμοι, αγνοί και ενάρετοι. “Γνώθι θανέειν, πέπρωται άπασι”.
ζ) της λιτότητας. “Υγείας της περί το σώμα χρη έχειν· αλλά μέτρον (το κανονικό ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο) ποτού, σίτου, γυμνασίων”. `Αριστη συμβουλή και προτροπή.
η) η ελευθερία, μεγάλο αγαθό· αρετή η διαφύλαξή της. “Μηδέ ανελεύθερον ίσθι· επί πάσι μέτρον άριστον”.
θ) δια της προσευχής κατάκτησε μεγάλες δυνάμεις. Αλλά αναλάμβανε με θάρρος το έργο αφού προσευχηθείς στο Θεό να σε βοηθήσει να τελειώσεις. “Αλλ’ έρχου επ’ έργον θεοίσιν επευξάμενος τελέσαι”.
ι) Δια της καθάρσεως του σώματος και της ψυχής σώζεται το Εγώ.
ια) συνεχής επιδίωξη της φρόνησης. “Ηνίοχον γνώμιν στήσας καθύπερθεν αρίστην” δηλ. πάνω απ’ όλα ας έχεις άριστο κυβερνήτη το νου.

Το κορύφωμα όμως της πρακτικής εφαρμογής της αυτογνωσίας απ’ τους Πυθαγόρειους κατορθωνόταν με τον αυτοέλεγχο κάθε βράδυ πριν τον ύπνο με τα πολυθρύλητα τρία ερωτήματα: Οι περίφημοι αυτοί στίχοι των “χρυσών επών” (στίχ. 40-45) έχουν ως εξής:
“Μηδ’ ύπνον μαλακοίσιν επ’ όμμασι προσδέξασθαι. Πριν των ημερινών έργων λογίσασθαι έκαστον·΄Πη παρέβην; Τι δ’ έρεξα; Τι μοι δέον ούκ ετελέσθη; Αρξάμενος δ’ από πρώτου επέξιθι και μετέπειτα. Δεινά μεν εκπρήξας επιπλήσσεο· χρηστά δε τέρπου. Ταύτα πόνει· ταύτ’ εκμελέτα· τούτων χρη εράν σε”.
Δηλ. κατά πιστή και κατά λέξη μετάφρασή μας: μη δεχθείς ποτέ στα μάτια σου τον ύπνο πριν εξετάσεις προσεκτικά ένα ένα τα έργα της ημέρας εκείνης ρωτώντας τον εαυτό σου: σε ποια έσφαλα; Τι καλό έκανα; Τι έπρεπε να κάνω και το παρέλειψα;
Αφού αρχίσεις από το πρώτο έργο της ημέρας προχώρα μέχρι το τελευταίο. Έπειτα από τον έλεγχο να επιπλήττεις (καταδικάζεις) τον εαυτό σου για τις κακές πράξεις για δε τις καλές να ευχαριστιέσαι ολόψυχα. Μ’ αυτά ασχολήσου, αυτά μελέτα με προσοχή, αυτά είναι ανάγκη να αγαπήσεις με ζήλο. Τα σχόλια περιττεύουν.

Μόνο η περικοπή αυτή, απ’ τη διδασκαλία των Πυθαγορείων αν παρέμενε, θα ήταν ικανή να δείξει το υπέροχο ηθικό της ύψος. Κι όμως πέρασαν 2500 χρόνια και τη θαυμάσια αυτή μέθοδο, της ανύψωσης του Εγώ σε μεγαλειώδη θέση, με τον αυτοέλεγχο και την καθημερινή αυτοκριτική, δεν επιχείρησαν να εφαρμόσουν οι παιδαγωγοί στην εκπαίδευση των νέων.
Δεν είναι παράδοξο. Η καθολίκευση της εκπαίδευσης μόλις απ’ τις αρχές του 19ου αιώνα άρχισε και στον 20ό επιβλήθηκε συστηματικότερα. Έπειτα κατά τους δυο αυτούς τελευταίους αιώνες οι επιστημονικές επιτυχίες των ερευνητών στις θετικές λεγόμενες επιστήμες θάμπωσαν τους συντάκτες των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και πίστεψαν στην παντοδυναμία της ετερογνωσίας και για την αυτογνωσία δεν έμεινε θέση…

Να μια σημαντική και κεφαλαιώδης ατέλεια των εκπαιδευτικών μας προγραμμάτων όλων των βαθμίδων.
Είναι ακατανόητο όσο και απαράδεκτο να αφιερώνονται τόσοι κόποι και μόχθοι και δαπάνες και αγωνίες και να δοκιμάζονται πικρίες και απογοητεύσεις για την ετερογνωσία και για την αυτογνωσία, αυτό τούτο το “νοούν”, το εκλεκτό και το μεγάλο και το θείο Εγώ, να μη διατίθενται ούτε λίγα λεπτά της ώρας κάθε μέρα.

Επιβάλλεται σήμερα, όταν ο άνθρωπος έχει τέτοιες καταπληκτικές επιτυχίες στην ετερογνωσία, να στραφεί και στην αυτογνωσία. Τι ωφελεί αν οι επιστήμονες πέτυχαν να “ζυγίσουν” τα άστρα και να υπολογίζουν το βάρος τους ή να μετρούν τον αριθμό των πρωτονίων και των ηλεκτρονίων των ατόμων της ύλης και με τη διαταραχή της αναλογίας της σύνθεσής τους να αποδεσμεύουν την γιγάντια ενέργεια που εκλύουν, αν δεν αποκαλύψουν και δεν αξιοποιήσουν και την μέσα στο Εγώ, εξίσου αξιοθαύμαστη δυναμικότητα;
Κάθε πνευματική ή ηθική κατάκτηση συντελείται με τον ανθρώπινο νου. Το Εγώ νοεί, επινοεί, θαυματουργεί στις αποκαλύψεις των νόμων της φύσης.

Δεν θα αποκάλυπταν περισσότερα και ωφελιμότερα οι επιστήμονες ερευνητές, αν διέθεταν ισόρροπο χρόνο για τη μελέτη της φύσης του Εγώ του ανθρώπου και υπεδείκνυαν σε κάθε άνθρωπο την αυτοπροσπάθεια για αυτομελέτη και αυτοκαλλιέργεια των δυνατοτήτων του;
“Εις εαυτόν συνελού…” (στον εαυτό σου συγκεντρώσου) παραγγέλει ο αυτοκράτορας Μάρκος Αυρήλιος, “ένδον βλέπε” (μέσα σου βλέπε) “ένδον η πηγή του αγαθού και αεί αναβλύειν δυναμένη εάν αεί σκάπτης”.
Ώστε, η πηγή του αγαθού (αυτού δηλ. που σώζει και ωφελεί) αναβλύζει μέσα απ’ το Εγώ, αν όμως πάντοτε ανασκάπτεται (επίμονα προσπαθεί το ίδιο το Εγώ, δια του στοχασμού να αυτοαποκαλυφθεί) και αυτοκαλλιεργείται και αξιοποιεί τις ικανότητές του και αυτοδιερευνάται και καταστέλλει τις ορμές και τα πάθη του. Αν γίνεται συνεχώς αυτή η προσπάθεια, τότε και διαυγής σαν την πηγή του νερού, θα αναβλύζει από μέσα του και θα πλημμυρίζει το Είναι του από χαρά και ευτυχία.

Το κλειδί, λοιπόν, της θύρας δια της οποίας διερχόμενος ο άνθρωπος κατευθύνεται στην ευδαιμονία είναι η αυτογνωσία.
Με την αυτογνωσία φερόμαστε ταχύτερα και σταθερότερα στη γνώση και στη μάθηση, των οποίων την ακρότατη βαθμίδα κατέχει η απροσπέλαστη για τον άνθρωπο Σοφία. Φτάνουμε στη δυνατή γαλήνη και ηρεμία πνεύματος και ψυχής, προϋποθέσεων της ευτυχίας. Οδηγούμαστε με την ηθική διαβίωση, στην τελείωση, τον μοναδικό αλλά και ύψιστο σκοπό της γήινης ύπαρξης του ανθρώπου.

Ακριβής πρόβλεψη Ν. Σαρρή: «Ο λαός δεν θα αντιδράσει. Έχει χάσει την εθνική και κοινωνική του συνοχή» ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/01/blog-post_1806.html#ixzz2HNeaE7tmΟ αείμνηστος καθηγητής του Παντείου Νεοκλής Σαρρής, σε μία από τις τελευταίες του συνεντεύξεις, λίγο πριν φύγει από την ζωή, υπήρξε απόλυτα προφητικός... σε συνέντευξή του στον Μάκη Βραχιολίδη. Τον Μάρτιο του 2010, πριν ακόμη ο μοιραίος Παπανδρέου μας βάλει στο ΔΝΤ, ο Νεοκλής Σαρρής είχε προβλέψει αυτά που υποφέρει σήμερα ο λαός. Διαβάστε τι έλεγε για την πολιτική της ΕΕ σε βάρος της Ελλάδος, για το πώς η χώρα μας χρησιμοποιείται ως μοχλός για τις γεωστρατηγικές πολιτικές των μεγάλων δυνάμεων, με τα λαμόγια-πολιτικούς μας να παίζουν το παιχνίδι της. Μπορείτε να διαπιστώσετε γιατί σήμερα ο Σαμαράς είναι τόσο δουλοπρεπής προς την Μέρκελ. Διαβάστε πώς εξηγούσε γιατί δεν θα υπάρξει αντίδραση από τον λαό και γιατί η εθνική και κοινωνική συνοχή έχουν δεχτεί καίρια πλήγματα.


Κύριε καθηγητά, βρισκόμαστε ενώπιον μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, κατά την οποία ο Πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου μίλησε ευθέως για μειωμένη εθνική κυριαρχία, προβληματίζοντας με τις δηλώσεις του τον ελληνικό λαό. Θεωρείτε πράγματι ότι έχουμε μειωμένη εθνική κυριαρχία εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, ή η δήλωση αυτή έγινε για να μας προετοιμάσει για επικείμενες υποχωρήσεις στην εθνικά μας δίκαια; 

ΣΑΡΡΗΣ: Μαζί με την οικονομική κατάρρευση, επέρχεται και η κατάρρευση του πολιτικού μας συστήματος, κάτι που δεν έχουν κατανοήσει ούτε οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης, αλλά ούτε και οι ενδιαφερόμενοι, όσοι δηλ. στελεχώνουν το πολιτικό σύστημα στη χώρα.

Λόγω της ασύγγνωστης αυτής αβελτηρίας, της εγκληματικής αβελτηρίας που επέδειξαν τα δύο μεγάλα κόμματα, η Ελλάδα χρησιμοποιείται ως ένας μοχλός για αλλότριους σκοπούς, που δεν αφορούν μόνον την Ελλάδα αλλά ευρύτερες γεωοικονομικές και γεωστρατηγικές πολιτικές. Για παράδειγμα: καταδεικνύεται η Ε.Ε. σε μια πανάκια η οποία θα έλυνε ως διά μαγείας όλα τα προβλήματα: οικονομικά, εξωτερικής πολιτικής κ.λ.π. Σε αυτήν εστήριξαν οι Έλληνες πολιτικοί όλες τις ελπίδες τους, προκειμένου να αράξει η χώρα στο ασφαλές λιμάνι της Ενώσεως. Καταδεικνύεται όμως ότι η Ε.Ε. δεν είναι εις θέσιν ούτε τα σύνορά μας να προασπίσει ούτε να προσδώσει κύρος σε μια εξωτερική πολιτική που στόχο έχει την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων, αλλά ούτε την οικονομία της ίδιας της χώρας μπορεί να σώσει. Συνεπώς η Ε.Ε. αποδεικνύεται σαν μια φενάκη, η οποία καλύπτει την ανυπαρξία της ως μίας Ευρωπαϊκής οντότητας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνει ότι εμπαίζει την Ελλάδα: Μας πίεσε να πάρουμε μέτρα προκειμένου να μας στηρίξει και τώρα που τα πήραμε, η κ. Μέρκελ και ο κ. Μπαρόζο μας λένε ότι βοήθεια δεν μας δίνουν, ότι το πρόβλημα είναι δικό μας και όχι δικό τους και μας συστήνουν να πάμε στο Δ.Ν.Τ. Τελικά τι Ένωση είναι αυτή που αρνείται να στηρίξει ένα μέλος της;

ΣΑΡΡΗΣ: Η Ελλάδα υποβιβάζεται σε μια τριτοκοσμική χώρα, είτε μας αρέσει είτε όχι. Αν το Νομισματικό Ταμείο δεν επιβάλλει όρους περισσότερο επαχθείς από αυτούς που ήδη έχει επιβάλλει η Κυβέρνηση, ακόμη και σε αυτή την απίθανη περίπτωση, θα έχουμε κατ’ ουσίαν μια αποχώρηση της Ε.Ε. σε κρίσιμο θέμα που ήταν της αρμοδιότητάς της και αυτόματα θα επέλθει η υπερέχουσα εξουσία των ΗΠΑ. Ως γνωστόν, το Δ.Ν.Τ. κινείται στον αστερισμό της Υπερατλαντικής συμμαχίας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποδεικνύεται σαν ένα τσαντίρι στημένο στην άμμο, που στην πρώτη θύελλα σύρεται από την μία πλευρά στην άλλη. Και αυτό το τσαντίρι στεγάζει εθνικά συμφέροντα, μολονότι η Ελλάδα απεμπολεί την έννοια «εθνικός» από παντού. Ο όρος «εθνικός» τελεί υπό διωγμόν και έξωση.

Τελικά κύριε καθηγητά την χώρα αυτή την κυβερνά η ελληνική κυβέρνηση ή ο Όλι Ρεν και άλλοι υπάλληλοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

ΣΑΡΡΗΣ: Η Ελλάδα ήταν ήδη μία χώρα με μειωμένη κυριαρχία. Τώρα παράγινε το κακό. Αν μάλιστα μπούμε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως σας είπα, τότε θα μπούμε κάτω από μία στυγνή, άτεγκτη κηδεμονία. Πείτε μου, τι διαφέρει ένα προτεκτοράτο από μια τέτοια χώρα; Η Ελλάδα γεννήθηκε ως προτεκτοράτο των μεγάλων Δυνάμεων και συνεχίζει να είναι προτεκτοράτο. Κάθε μέρα που περνάει επιβεβαιώνεται αυτός ο σκληρός ορισμός τον οποίο είχα δώσει πριν από πολλά χρόνια για την Ελλάδα.

Δεν διακρίνω καμία αισιοδοξία στα λόγια σας κύριε Σαρρή.

ΣΑΡΡΗΣ: Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος. Για να είμαι αισιόδοξος πρέπει να αισιοδοξώ για την επόμενη γενιά. Ως Πανεπιστημιακός δάσκαλος, σας το λέω ότι οι σημερινοί νέοι δεν μπορούν να συλλάβουν την δυσχερή θέση στην οποία βρίσκεται η κοινωνία και το κράτος. Έχουν κατορθώσει… εργαζόμενοι από διαφορετικές πολιτικές να εξουδετερώσουν όλα τα αντανακλαστικά της κοινωνίας και δη των νέων ανθρώπων.

Δεν υπάρχει ούτε εθνικό μέτωπο; Η φιλοπατρία του Έλληνα πού πήγε;

ΣΑΡΡΗΣ: Η κοινωνική και η εθνική συνοχή στην πατρίδα, έχουν δεχθεί πλήγματα καίρια. Έχουν διαλυθεί. Αυτή η ιδεολογική κατάσταση που καλύπτει τον χώρο εξουσίας και τον χώρο της αντιεξουσίας, διαπιστώνω ότι είναι ίδια. Και τι εννοώ: Κάποτε οι αντιεξουσιαστές, οι οποίοι εμφανίζονται κυρίως με την μορφή τρομοκρατίας, χρησιμοποιούσαν μία ρητορεία η οποία είχε μέσα της τόσο κοινωνικά στοιχεία, όσο και εθνικά. Τα λέγανε «πατριωτικά». Παράδειγμα η «17 Νοέμβρη». Σήμερα, η νέα γενιά τρομοκρατίας έχει μία ρητορεία η οποία ταυτίζεται με την ρητορεία της εξουσίας. Όπως για παράδειγμα υπέρ των μεταναστών. Δηλαδή οι αντιλήψεις της εξουσίας περάσανε και στην αντιεξουσία. Έχουμε με άλλα λόγια και την εξουσία και την αντιεξουσία σε μια μονοδιάστατη αντίληψη, η οποία ουσιαστικά διαλύει την Ελλάδα. Ποιες δυνάμεις μπορούν να αντιδράσουν σε αυτό; Δεν υπάρχουν δυνάμεις. Και όποιες υπάρχουν, είναι είτε περιθωριακές ή περιθωριοποιούμενες και λοιδορούμενες.


«Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Ο Νεοκλής Σαρρής είπε για την Γερμανία: 

"Η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας υπήρξε δικό της έργο. Και η οποία είχε ως αποτέλεσμα την εγκατάσταση της Αμερικής στα κράτη που συνιστούσαν την τέως Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας. Και την ενίσχυση της Αμερικάνικής επιρροής στα Βαλκάνια. Τα Βαλκάνια διαλύθηκαν από τους Γερμανούς και μετά τα παρέδωσαν στους Αμερικανούς. Αυτά όμως τα θέματα δεν τα θέτει η Ελλάδα σε κανέναν και απλώς εκλιπαρούμε για έναν καλό λόγο από την Γερμανία. Η Γερμανία είναι υπόλογος έναντι της Ελλάδας. Δεν έφεραν την Γερμανία ενώπιον των ευθυνών της για τις τεράστιες ζημίες που έκαναν τα ναζιστικά στρατεύματα στην χώρα μας και για την επιστροφή του κατοχικού δανείου το οποίο ουσιαστικά δεν εξοφλήθη. Ενώ είναι υπόλογος η Γερμανία, βγαίνει και από πάνω! Όταν δε τους στριμώξεις, η απάντησή τους είναι παιδαριώδης και προπετής: «Παραιτήθηκε ο Καραμανλής των αποζημιώσεων», λένε. Ως γνωστόν προφορική παραίτηση δεν ισχύει. Πώς είναι δυνατόν να παραιτηθείς; Ή λένε το άλλο: «Εμείς σας έχουμε αποζημιώσει τόσα χρόνια που ερχόμαστε στην χώρα σας και αφήνουμε το συνάλλαγμά μας στην Ελλάδα». Αυτά που λένε οι Γερμανοί είναι ηλίθια και κανείς δεν στρέφεται να τους πει, «Είστε ηλίθιοι». Αντί τούτου, δεχόμαστε ενορχηστρωμένο υβρεολόγιο από την Γερμανία. Ο Τολστόϊ είχε πει: «Ξύσε τον Ρώσο θα βρεις τον Μουζίκο. Ξύσε τον Γερμανό θα βρεις τον Ναζί».
Πηγή 

ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΤΑ 48% ΣΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΠΛΟΦΟΡΙΑ


Αυξήθηκαν οι αιτήσεις για οπλοφορίαΑναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.defencenet.gr


Φαίνεται πως η κατάσταση στη χώρα μας εξαιτίας της εγκληματικότητας είναι δραματική. Οι πολίτες όχι μόνο δεν νιώθουν ασφάλεια, αλλά προσπαθούν να προστατευτούν με κάθε τρόπο. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι η ραγδαία αύξηση των αιτημάτων για άδεια οπλοφορίας σε διάστημα μόλις πέντε χρόνων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, η αύξηση αγγίζει το ποσοστό του 48%!

Σύμφωνα με το έγγραφο του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια, που κατατέθηκε στη Βουλή σε απάντηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, τα αιτήματα ιδιωτών για άδεια οπλοφορίας ανήλθαν το 2008 σε 1700, για το εντεκάμηνο του 2012 τα αιτήματα έφτασαν τα 2624, σημειώνοντας αύξηση 48%.

Συγκεκριμένα το 2008 υποβλήθηκαν 1.770 αιτήματα και ικανοποιήθηκαν τα 1.260. Το 2009 τα αιτήματα ιδιωτών για άδεια οπλοφορίας ήταν 1.797 και ικανοποιήθηκαν τα 1.381. Το 2010 τα αιτήματα ήταν 1.538 και ικανοποιήθηκαν τα 1.186. Το 2011 τα αιτήματα άδειας οπλοφορίας ήταν 2006 και ικανοποιήθηκαν τα 1.675, ενώ από το διάστημα 1.1.2012 - 30.11.2012 υποβλήθηκαν 2.624 αιτήματα και ικανοποιήθηκαν τα 1.908.

Ο υπουργός διευκρίνισε δε πως στα αιτήματα αυτά συμπεριλαμβάνονται και τα αιτήματα ανανέωσης ισχυουσών αδειών κατοχής και οπλοφορίας για ατομική ασφάλεια, ενώ αφορούν οπλοφορία με πιστόλια ή περίστροφα και όχι κυνηγετικά όπλα.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσουκαλάς, Νίκος Βούτσης και Θοδωρής Δρίτσας είχαν απευθύνει ερώτηση στον υπουργό Δημόσιας Τάξης και τον υπουργό Άμυνας, επικαλούμενοι εύλογες ανησυχίες στελεχών της ΕΛΑΣ και συνδικαλιστικών οργάνων των αστυνομικών υπαλλήλων για την παρατηρούμενη αύξηση των αιτήσεων για άδεια οπλοφορίας, την σκοπιμότητα των αιτήσεων αυτών και την πιθανή συσχέτισή τους με τη δράση ακροδεξιών ομάδων και με θύλακες πολιτοφυλακής. Ανάμεσα στα στοιχεία που είχαν ζητήσει οι βουλευτές ήταν και πόσες αιτήσεις οπλοφορίας εγκρίθηκαν ανά περιφέρεια και ανά νομό από το 2008 και μετά, αλλά, όπως αναφέρει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, από το μηχανογραφικό σύστημα της Ελληνικής Αστυνομίας, δεν παρέχεται η δυνατότητα καταχώρησης ανά περιφέρεια και περιφερειακή ενότητα της χώρας των εγκεκριμένων αδειών κατοχής και οπλοφορίας πυροβόλων όπλων, καθώς και αιτήσεων για κατοχή και χρήση κυνηγετικών όπλων, παρά μόνο οι υπάρχουσες και ισχύουσες άδειες κατοχής κυνηγετικών όπλων που έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...