Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013

ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

XA-POREIA
Η Χρυσή Αυγή είναι ο μεγάλος πονοκέφαλος ολόκληρου του σάπιου μεταπολιτευτικού συστήματος κι αυτό είναι γνωστό σε όλους. Μα πιο πολύ απ’ όλους λυσσομανάει η αριστεράντζα, γιατί ισχυρή Χρυσή Αυγή σημαίνει το τέλος της ιδεολογικής της κυριαρχίας (και τρομοκρατίας) στην ελληνική κοινωνία!
Συμβουλές, λοιπόν, για τον… ορθό τρόπο αντιμετώπισης του κινήματος των Ελλήνων εθνικιστών, έδωσε πρόσφατα από την ιστοσελίδα του αριστεροκαθεστωτικού Κούλογλου και κάποια συντρόφισσα, η οποία δηλώνει «μέλος του Δικτύου για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα» και «μέλος του ΣΥΡΙΖΑ», σε μακροσκελέστατο άρθρο της με το βαρύγδουπο τίτλο «Η αλήθεια για την Χρυσή Αυγή».
Στην αρχή περιγράφει πως το σύστημα τα βρήκε… μπαστούνια και πως διαψεύστηκαν όλες οι ελπίδες του, για «εξημέρωση» της Χρυσής Αυγής, μέσω ενσωμάτωσής της στο σύστημα:
«Δυστυχώς όσοι πίστευαν ότι η είσοδος της Χ.Α στο κοινοβούλιο θα οδηγούσε στην ενσωμάτωση της δια του κοινοβουλευτισμού, και στην μετατόπιση της από τα σοκάκια που παραμόνευαν τους μετανάστες στα έδρανα της Βουλής όπου θα ασκούσαν political correct αντιπολίτευση, διαψεύστηκαν. Η εμφάνιση των μελών της Χ.Α -βουλευτών πλέον- στα τηλεοπτικά παράθυρα, δεν αποκάλυψε το πραγματικό πρόσωπο της οργάνωσης-αντίθετα, οδήγησε στην ωραιοποίηση της. Η προβολή των πράξεων βίας που τελούσαν τα μέλη και οι βουλευτές της, δεν οδήγησε στην καταδίκη της βίας της από της ψηφοφόρους της και από την κοινωνία, αλλά θεωρήθηκε από τα εξαθλιωμένα οικονομικά και πνευματικά κοινωνικά στρώματα, ως χτύπημα στο σάπιο κατεστημένο».
Στη συνέχεια, βγάζει την αγωνιώδη κραυγή: «Τι κάνουμε;» και προχωράει στο… παρασύνθημα:
«Μήπως θα έπρεπε (στα πλαίσια της αναγκαιότητας δημιουργίας αντιφασιστικού τόξου) να αρνούνται με δημόσια δήλωση τους, την συμμετοχή τους στα δημοσιογραφικά πάνελ όλοι οι καλεσμένοι ομιλητές τους οποίους χωρίζει αξιακό χάσμα από τον ρατσιστικό λόγο της Χ.Α, εάν συμμετέχει στο πάνελ και εκπρόσωπος της Χ.Α;

ΙΜΙΑ 2012 - Ομιλίες

Ξεκίνησε η στοχοποίηση της Ελλάδας - Υπό τον έλεγχο της τουρκικής Αεροπορίας ο δορυφόρος


Τις πρώτες εικόνες υψηλής ανάλυσης από το διάστημα έστειλε ο εγχώριας κατασκευής τουρκικός δορυφόρος Gkturk-2, ο οποίος έγινε γνωστό μόλις χθες ότι τέθηκε σε επιχειρησιακή λειτουργία προ 10 ημερών.
Όπως ανακοινώθηκε από τον υπουργό Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Τουρκίας Nihat Ergun, ο δορυφόρος Gokturk ενεργοποιήθηκε με επιτυχία και λειτουργεί απολύτως ομαλά ενώ ξεκίνησε να αποστέλλει τις πρώτες εικόνες υψηλής ανάλυσης, οι οποίες ελήφθησαν πάνω από την Αττάλεια της Τουρκίας, το Ωκλαντ της Νέας Ζηλανδίας και το Ντουμπάι των ΗΑΕ.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε ότι ο Gokturk περνάει πάνω από τη Τουρκία 4 φορές την ημέρα και κατά τη διάρκεια των διελεύσεων αυτών μπορούν να ληφθούν φωτογραφίες από οποιοδήποτε σημείο της Τουρκίας (και φυσικά της Ελλάδας), αλλά οι πληροφορίες από το τουρκικό Επιτελείο Αεροπορίας (πρόσφατες δηλώσεις κατά την εκτόξευση) μιλάνε για 15 περάσματα ημερησίως.
Ο τούρκος υπουργός Βιομηχανίας υπογράμμισε ότι οι δυνατότητες του Gokturk θα αξιοποιούνται σε μεγαλύτερο ποσοστό από την Διοίκηση της τουρκικής Αεροπορίας (THK) επιβεβαιώνοντας επίσημα ότι διαθέτει πλέον ικανότητα δορυφορικής αναγνώρισης και στοχοποίησης.
Οι ικανότητες αυτές θα είναι φυσικά άμεσα εκμεταλλεύσιμες για την επιτήρηση στρατηγικών περιοχών και τη στοχοποίηση εγκαταστάσεων υψηλής αξίας εντός της ελληνικής επικράτειας 24ώρες το 24ωρο.
Ο Gokturk που κατασκευάστηκε από της TUSAS σε συνεργασία με το ίδρυμα επιστημονικών ερευνών της Τουρκίας TUBITAK εκτοξεύτηκε το περασμένο Δεκέμβριο από τη Κίνα με πυραυλικό φορέα που τον έθεσε με επιτυχία σε τροχιά σε ύψος 686km πάνω από την επιφάνεια τη γης.
Πρόκειται αναμφισβήτητα για σημαντικό τεχνικό επίτευγμα της Άγκυρας η οποία απέκτησε στρατηγικό πλεονέκτημα δορυφορικής επιτήρησης εις βάρος της Ελλάδας αναιρώντας σημαντικούς περιορισμούς σε ότι αφορά τη στοχοποίηση στρατηγικών στόχων που υπήρχαν στο παρελθόν.
¨Έτσι είναι πλέον εφικτό για την τουρκική Αεροπορία να έχει άμεση άποψη για οποιοδήποτε στόχο ενδιαφέροντος σε ελληνικό έδαφος και μάλιστα με συστηματική παρακολούθηση του μέρα και νύχτα με προφανείς συνέπειες για τον ελληνικό αμυντικό σχεδιασμό.

ΜΕΓΑ ΤΟ ΤΟΥ JEFFREY ΘΡΑΣΟΣ!

Jeffry
Απύθμενο είναι το θράσος του φαυλόβιου Jeffrey, του ανθρώπου που παρέδωσε την Ελλάδα δεμένη πισθάγκωνα στις ορέξεις των διεθνών τοκογλύφων! Αντί να ευχαριστεί την τύχη του που παραμένει ατιμώρητος για τα εγκλήματα που διέπραξε εις βάρος του λαού και της πατρίδας, ζητάει και τα ρέστα! Έτσι, με αφορμή τις κάλπες που στήνονται στη βουλή για την παραπομπή του για τη λίστα Λανγκάρντ, εξέδωσε μια ανακοίνωση σκέτο περιβόλι, στην οποία επιχειρεί να εμφανιστεί ως… θύμα των περιστάσεων:
«Είναι τιμή μου να με στοχοποιούν με την υπογραφή τους ακροδεξιοί, νεοναζί και καθ’ έξιν και επάγγελμα συκοφάντες. Αποτελούν απλά τον τελευταίο -και τον πιο θλιβερό- κρίκο της ενορχηστρωμένης στοχοποίησής μου που ξεκίνησε εδώ και τρία χρόνια. »Ό,τι και να κάνουν, εγώ είμαι εδώ. Θα στέκομαι πάντα απέναντι στη δημαγωγία, την πατριδοκαπηλία, το λαϊκισμό και τη βία, που διαιρούν τον Ελληνικό λαό. »Και δεν θα πάψω ποτέ να αγωνίζομαι για τις αρχές και τις αξίες μου, για τη Δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. »Για τις μεγάλες αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος. »Για ένα πολιτικό σύστημα που θα δίνει καθημερινά μάχη με τις πελατειακές αντιλήψεις, θα μάχεται απέναντι στα οργανωμένα μικρά και μεγάλα συμφέροντα, θα συγκρούεται με τα πάσης φύσεως κατεστημένα. »Για μία Ελλάδα απαλλαγμένη από μικροκομματικές πολιτικές συμπεριφορές και σκοπιμότητες, που όχι μόνο αδικούν την εικόνα μας, τις προοπτικές μας και την αναπτυξιακή μας πορεία, αλλά καθηλώνουν την Ελλάδα σε εξάρτηση από τρίτους».

ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ OI ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΘΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΡ > Επίθεση Εβραίων κατά τεμένους και Οθωμανικών κτισμάτων στην Ιερουσαλήμ


Επίθεση Εβραίων κατά τεμένους και Οθωμανικών κτισμάτων στην Ιερουσαλήμ
Οι ακραίες εβραϊκές ομάδες κατέστρεψαν το τέμενος του προφήτη Δαβίδ και αρχαιολογικά έργα από την οθωμανική περίοδο στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ όπου υπάρχουν ιεροί χώροι που ανήκουν στις τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες αναφέρει ο τουρκικός τύπος.
Το Ισραήλ συνεχίζει να μην δείχνει την απαραίτητη ευαισθησία στο θέμα της προστασίας των ισλαμικών έργων στα ιερά εδάφη τα οποία κρατά υπό την κατοχή του εδώ και περίπου μισό αιώνα. Στο στόχαστρο των ακραίων εβραϊκών ομάδων αυτή τη φορά ήταν το τέμενος του προφήτη Δαβίδ στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ.
Στην ανακοίνωση που έγινε από την υπηρεσία κοινωφελών ιδρυμάτων και πολιτιστικής κληρονομιάς Αλ Άκσα σημειώθηκε ότι οι ακραίες εβραϊκές ομάδες επιτέθηκαν στο τέμενος Δαβίδ στα νοτιοδυτικά του Τεμένους Αλ Ακσά και προκάλεσαν αρκετή υλική καταστροφή στην αυλή του τεμένους.
Στην ανακοίνωση σημειώθηκε ακόμη ότι καταστράφηκαν και τα μάρμαρα και τα πλακάκια οθωμανικής εποχής που χρονολογούνται από το 17ο αιώνα τα οποία βρίσκονταν στις τρεις προσόψεις του τεμένους.
Το Ισραήλ πρωτύτερα είχε μετατρέψει ένα μέρος του τεμένους του προφήτη Δαβίδ σε συναγωγή παρόλο που είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα της ισλαμικής ιστορίας. Σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές η επίθεση που εξαπολύθηκε κατά του ιστορικού τεμένους δεν ήταν η πρώτη καταλήγει το τουρκικό δημοσίευμα.

prionokordela

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΙΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ

SYRIZAAA
Ολοκληρωτική ήταν η «συμπαράσταση» και «αλληλεγγύη» του αμερικανοκομμουνιστικού ΣΥΡΙΖΑ προς το παράρτημά τους, τους αναρχοκομμουνιστές τρομοκράτες που ανακατέλαβαν για λίγη ώρα τη γιάφκα «Βίλα Αμαλία».
Κατ’ αρχάς, με ανακοίνωση της νέο-λέρας τους:
«Η νέα επιχείρηση της ΕΛΑΣ στη Βίλα Αμαλία, έδειξε τα πραγματικά άγχη των κ.κ. Σαμαρά και Δένδια. Έχουν άγχος να τσακίσουν οτιδήποτε και οποιονδήποτε αμφισβητεί την εξουσία τους και τα χολιγουντιανής έμπνευσης σχέδια της ΕΛΑΣ.
Σε μια περιοχή που η συμμορία της Χρυσής Αυγής αλωνίζει εις βάρος Ελλήνων και μεταναστών, το κράτος επιλέγει να ασχοληθεί μονάχα για να σπείρει τον τρόμο και τον εκφοβισμό. Ο πρωθυπουργός και η ΝΔ, την ώρα που ανοίγουν τη στοργική αγκαλιά τους για να σώσουν το θεάρεστο τέκνο της μνημονιακής συναίνεσης, τον Β. Βενιζέλο, επιδίδονται σε ένα σαφάρι τρομοκρατίας και καταστολής, υπακούοντας στις παραινέσεις του ακροδεξιού λόμπι υπό τον -στενό σύμβουλο του Σαμαρά- Φ. Κρανιδιώτη. Αναρωτιόμαστε μέχρι πού μπορεί να φτάσουν οι εμπνευστές του σχεδίου της «μηδενικής ανοχής» για να κρατήσουν την παραπαίουσα κυβέρνηση στα πόδια της. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν θα τους επιτρέψουν για πολύ ακόμα να μετατρέπουν τις γειτονιές μας σε κατεχόμενες περιοχές και τις πόλεις μας, σε σύγχρονα φρούρια. Οι μέρες της αυθαιρεσίας και του ακροδεξιού τσαμπουκά με κρατικό μανδύα είναι λίγες και μετρημένες».

Πολιτική απάτη, αλλά και κακουργηματικη απιστία συνιστά η ακύρωση του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη


Η αποκάλυψη που κάνει σήμερα το “Κουρδιστό Πορτοκάλι” προκαλεί πραγματικά οργή σε κάθε σκεπτόμενο πολίτη αυτής της χώρας. Λόγω της διαφαινόμενης έλλειψης φυσικού αερίου, προτείνεται στην ΔΕΠΑ η μίσθωση …τάνκερ που θα χρησιμοποιηθεί ως εφεδρική αποθήκη! Το κόστος; Ιλιγγιώδες. Μεταξύ 150 – 200 χιλ Ευρώ την ημέρα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Εδώ λοιπόν τελειώνουν τα αστεία που κάναμε, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου, κάτι “οικολόγοι” και ένας εσμός πληρωμένων από τα δάνεια του Ελληνικού λαού κονδυλοφόρων, προέβαλλαν “οικολογικές ανησυχίες” προκειμένου να ακυρώσουν τον αγωγό πετρελαίου που θα ακολουθούσε ο αγωγός φυσικού αερίου Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη!Γράφαμε προφητικά και συγκεκριμένα από
το 2009, “Δηλαδή τα Τάνκερ είναι πιο οικολογικά από
έναν ολοκαίνουριο αγωγό”;;

Η ανοχή και τα αστειάκια τέλος. Επειδή κάποια καθάρματα
ασέλγησαν πάνω στα εθνικά συμφέροντα για να ρημάξουν προς όφελος
υπερεθνικών λογαριασμών, ας κληθούν τώρα να αποδείξουν ότι δεν
είχαν δόλο όταν δηλητηρίαζαν αυτό το έργο στρατηγικής συμμαχίας. Ας
αποδείξουν ότι το τάνκερ, μία μόνιμη εστία πιθανής οικολογικής
καταστροφής, είναι “οικολογικό”, ενώ ο αγωγός δεν είναι. Ας κληθούν
να αποδείξουν ότι δεν ήταν πληρωμένα καθάρματα, εμπνευστές και
εκτελεστές του Ελληνικού λαού. Εδώ απαιτείται αυτεπάγγελτη
παρέμβαση του εισαγγελέα για μία σειρά αδικημάτων, που φτάνουν στην
κατηγορία της κακουργηματικής απιστίας εις βάρος του
δημοσίου.

ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ: Βίοι παράλληλοι στην υπεράσπιση πασόκωνΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ: Βίοι παράλληλοι στην υπεράσπιση πασόκων
«Ο ψεύτης και ο κλέφτης, τον πρώτο χρόνο χαίρονται». Η αλάνθαστη λαϊκή σοφία, δια μέσω των παροιμιών δίδει πάντοτε τις κατάλληλες απαντήσεις. Επί του προκειμένου, οι ψεύτες είναι η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι στηρίζουν τους κλέφτες του ΠΑΣΟΚ. Η μεν ΝΔ αρνείται να κάτσει στο σκαμνί τους Βενιζέλο – Παπανδρέου - Παπαδήμο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να παραπέμψει τους δύο τελευταίους. Ξεκινώντας από την ΝΔ είναι διασκεδαστικό όσο και εξοργιστικό το γεγονός, το πώς το κόμμα αυτό και ο φιλικός του τύπος αντιμετωπίζει την κοινή πρόταση ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και ΑΝ. ΕΛ. για παραπομπή του Γιωργάκη Παπανδρέου στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για την λίστα Λαγκάρντ. Ούτε αρχηγός της ΝΔ να ήταν ο Τζέφρυ, δεν θα του φέρονταν με τέτοια αβρότητα οι νεοδημοκράτες ιθύνοντες. Η αλήθεια είναι πως τρέμουν στη ΝΔ το αποτέλεσμα της σχετικής ψηφοφορίας για τον Τζέφρυ. Τώρα είναι που έρχονται αντιμέτωποι, όλο και περισσότερο, με τα προεκλογικά τους ψέμματα στη ΝΔ και τελικά, με αυτόν τον τρόπο, δένονται, όπως το νύχι με το κρέας, με το ΠΑΣΟΚ. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι η μυστική διαδικασία της ψηφοφορίας θα προκαλέσει τέτοιες διαρροές, οι οποίες είναι ικανές να προκαλέσουν αλυσιδωτούς τριγμούς διάλυσης της συγκυβέρνησης, ενώ η ίδια η ΝΔ θα εξευτελισθεί πλήρως. Το ότι καλύπτουν τους λαομίσητους Βενιζέλο και Παπανδρέου και περιορίζουν την ανάθεση ευθύνης στον τελειωμένο πολιτικά και ξοφλημένο ηθικά Παπακωνσταντίνου τους κάνει ανεπιθύμητους στη βάση του κόμματος τους. Αυτό συνεπάγεται συνεχόμενες και αυξανόμενες διαρροές προς την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
Από την άλλη μεριά ο Τσίπρας έχει στριμωχτεί άγρια, καθώς αποδεικνύεται καθημερινά πόσο «τσάμπα μάγκας» (όλα εδώ πληρώνονται Αλέξη…) και ειδικός στο να… σχίζει καλσόν είναι τελικά. Ενώ αναγνωρίζει ευθύνες στον Βενιζέλο, εντούτοις εξευτελίζεται πλήρως όταν χωρίς καμμία εξήγηση βγάζει από το κάδρο των ποινικών ευθυνών τον Γιωργάκη. Ο θρασύτατος χαμαιλέοντας του πολιτικαντισμού Τσίπρας δείχνει πόσο  ξεδιάντροπο λιγούρι της εξουσίας είναι (και) με αυτή την κίνηση του. Να θυμίσουμε, απλώς, τι είχε πει, αναφερόμενος στον Γιωργάκη Παπανδρέου, ο Τσίπρας τον Μάιο του 2011: «έχει ξεπεράσει πια και την Θάτσερ, έχει ξεπεράσει και τον Πινοσέτ και φαίνεται τελικά ότι προκειμένου να κρατηθεί λίγο ακόμα στην εξουσία, είναι αδίστακτος». Παραφράζοντας, λοιπόν, τα λεγόμενα του μπορούμε να πούμε ότι ο Τσίπρας έχει ξεπεράσει σε ψευδολογία ακόμη και τους Μυνχάουζεν και Μπαρμπα – Μυτούση και προκειμένου αναρριχηθεί στην εξουσία θα λέει ακόμη περισσότερα ψέμματα… Δεν ξέρουμε τι πάρε – δώσε μπορεί να έχει ο Τσίπρας με τον Παπανδρέου και δεν μας ενδιαφέρει. Η συμπεριφορά, όμως, του εκκολαπτόμενου πρωθυπουργάκου είναι ενδεικτική του πλήρους συστημικού χαρακτήρα του πολυτασικού και πολυσυλλεκτικου τερατουργήματος που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ.

Κουκουλοφόροι υπερασπιζόμενοι το οθωμανικό δόγμα επιτέθηκαν στον επίτιμο αρχηγό ΓΕΣ Φράγκου Φραγκούλη και ταξίαρχου της Μεραρχίας


Επεισόδια στην παρουσίαση του βιβλίου του Φ. Φραγκούλη.
Επεισόδια προκάλεσε ομάδα κουκουλοφόρων 40 περίπου ατόμων κατά τη διάρκεια της παρουσίασης στην αίθουσα του φιλολογικού συλλόγου "ο Χρυσόστομος" του βιβλίου του επίτιμου αρχηγού ΓΕΣ Φράγκου Φραγκούλη... "Ποια Τουρκία, Ποιοι Τούρκοι".
Συγκεκριμένα κι ενώ ήταν προγραμματισμένη στο χώρο η συγκεκριμένη εκδήλωση η ομάδα των 40 ατόμων εισέβαλε στην αίθουσα όπου άδειασε πυροσβεστήρες φώναξε διάφορα συνθήματα και προκάλεσε σημαντικές φθορές, ενώ φεύγοντας προκάλεσε ζημιές και στο αυτοκίνητο του ταξίαρχου της Μεραρχίας.
Η εκδήλωση πάντως της παρουσίασης του βιβλίου γίνεται κανονικά ενώ στο σημείο πλέον βρίσκονται και αστυνομικές δυνάμεις.

Ο ιδεολογικός πόλεμος του 21ου ΑιώναΟ ιδεολογικός πόλεμος του 21ου Αιώνα
Ο Όσβαλντ Σπένγκλερ, ένας από τους μεγαλύτερους και πιο αδικημένους διανοητές του προηγούμενου αιώνα, ισχυρίστηκε ότι οι πολιτισμοί κινούνται σε κύκλους ακμής και παρακμής στον χωροχρόνο. Στο τέλος του κάθε κύκλου ένας πολιτισμός κλείνει τον κύκλο του, ολοκληρώνοντας την περίοδο παρακμής του, και ένας άλλος αρχίζει την δική του ζωή με την περίοδο της ακμής του. Όλα δείχνουν πως βρισκόμαστε στο τέλος ενός τέτοιου κύκλου, ενός κύκλου που διήρκεσε δύο χιλιάδες χρόνια, και τώρα θα επιστεγαστεί από τον επιθανάτιο ρόγχο του δυτικού πολιτισμού. Όταν μιλάμε για τον θάνατο ενός πολιτισμού, αναφερόμαστε στην απονέκρωση του αξιακού συστήματος που τον δημιούργησε, γεγονός το οποίο συνεπάγεται ότι όλες οι συνεπαγωγές αυτού του αξιακού συστήματος, μοιραία θα μαραζώσουν αποκομμένες από την ρίζα τους.
Ο Αρχαίος κόσμος πέφτει οριστικά και επίσημα το 529 μ.Χ. από την κίνηση του αυτοκράτορα Ιουστινιανού να κλείσει την Ακαδημία Πλάτωνος και να βάλει την ταφόπλακα σε ένα, επί πολλούς αιώνες, παρηκμασμένο τρόπο σκέψης, αυτό των σωκρατικών και προσωκρατικών φιλοσόφων, ο οποίος είχε ήδη δώσει την θέση του στην νέα κυρίαρχη ιδεολογία. Η ληξιαρχική πράξη θανάτου, όμως, του Αρχαίου κόσμου μπορεί να χρονολογηθεί πολύ πιο πριν, όμως δεν είναι αυτό το ζητούμενο μας. Αμέσως μετά ξεκινά η κυριαρχία της «κορυφής των παρακμιακών κινημάτων». Σήμερα ζούμε στο τέλος της βασιλείας των ιδεολογικών του τέκνων, τα οποία κατά την διάρκεια της «νιότης» τους, χώρισαν τον κόσμο στα δύο, και εν συνεχεία ενώθηκαν εις σάρκαν μίαν, από όπου και προήλθαν, με σκοπό την παγκόσμια σιωνιστική διακυβέρνηση, την παγκόσμια κυριαρχία του σκότους.  
Ο κομμουνισμός και ο φιλελευθερισμός, τα δύο αυτά ιδεολογικά τέκνα, όπως προαναφέραμε, με την νίκη τους στον μεγάλο Ιδεολογικό πόλεμο, εδραίωσαν την κυριαρχία τους. Τώρα πλέον εμφανίζουν το πραγματικό τους πρόσωπο, δείχνοντας αυτό που όλοι οι, πραγματικά ανεξάρτητοι, μελετητές τους γνώριζαν. Ότι είναι πραγματικά τέκνα του πατέρα τους και όμοια σε όλα. Ο δεσποτικός, τυραννικός κομμουνισμός έδωσε τα ηνία σε έναν εξίσου τυραννικό και αντιφυσικό διεθνιστικό αριστερισμό, ο οποίος θέλει και τείνει να ενωθεί με τον δεξιό του αδερφό, τον κοσμοπολίτικο φιλελευθερισμό, ως δόκανα γύρω από τους Λαούς. Απώτερος σκοπός, αμφότερων, είναι η παγκοσμιοποίηση, η τελική τους ένωση σε μία ιδεολογία που θα πρεσβεύει το θάνατο των ιδεολογιών, τον θάνατο του ιδεαλισμού, τον θάνατο του Ανθρώπου.
Το πραγματικό ερώτημα των σημερινών κυβερνώντων είναι αν θα προλάβουν να κλείσουν την «παγίδα» και να ολοκληρώσουν τον οριστικό θάνατο του πραγματικού, φυσικού, εθνικού πολιτισμού που σχεδιάζουν. Η πικρή γι' αυτούς αλήθεια, όμως, είναι ότι ο πολιτισμός, ο οποίος πεθαίνει, στην σημερινή εποχή, είναι ο δικός τους. Το αξιακό σύστημα που τους γέννησε και τους έθρεψε βρίσκεται στα τελευταία του και δεν χωρά γι' αυτό επιστροφή ή αμφιβολία. Ο Έβολα τοποθετούσε τον πόλεμο σε δύο επίπεδα, αναφερόμενος στους πολέμους που έχουν κάποια σημασία φυσικά, ονομάζοντας τους Ιερούς. Το ένα επίπεδο είναι ο Μεγάλος Ιερός Πόλεμος, που ήδη μαίνεται στην εποχή μας. Είναι ο Ιδεολογικός πόλεμος που έχει ήδη ξεκινήσει σε όλη την Ευρώπη, μεταξύ των δυνάμεων του συστήματος και των δυνάμεων της αλλαγής, μεταξύ του κόσμου που φεύγει και του κόσμου που έρχεται. Είναι ο πόλεμος που διεξάγει ο κάθε άνθρωπος απέναντι στον εαυτό του, ο εσωτερικός πόλεμος, του οποίου την εξωτερίκευση βιώνουμε σήμερα. Το άλλο επίπεδο είναι ο Μικρός Ιερός Πόλεμος που μαίνεται στα πεδία των μαχών, είναι ο υλιστικός πόλεμος.  
Βρισκόμαστε στο μεταίχμιο δύο εποχών, αυτό είναι σίγουρο. Είναι σίγουρο πως ένας παλαιός κόσμος δύει και ένας νέος ανατέλλει. Αυτό δεν είναι μοναχά ένα ζήτημα Ελληνικό, είναι ένα ζήτημα παγκόσμιο, αφού θα κρίνει την νέα παγκόσμια κυρίαρχη κατάσταση, που θα μας επηρεάζει όλους. Το πραγματικό ζητούμενο είναι το ποια θα είναι η εποχή που θα αναδυθεί από τις φλόγες του Ιδεολογικού Πολέμου του 21ου Αιώνα, ενός πολέμου που, προς στιγμήν, δεν δείχνει ικανός να φτάσει, ανοιχτά, μέχρι τα πλαίσια του Μικρού Ιερού Πολέμου και περιορίζεται στον χώρο των Ιδεών. Είναι, μάλιστα, θεμιτό αυτός ο Μικρός Ιερός Πόλεμος να καθυστερήσει όσο το δυνατόν περισσότερο, απογυμνώνοντας το σημερινό κυρίαρχο σύστημα από τους υποστηρικτές του, λεπταίνοντας τις γραμμές του. Πολύ θα ήθελε το σημερινό κυρίαρχο σύστημα να δώσει μια μάχη που γνωρίζει, εκ των προτέρων, ότι θα νικήσει, παρατείνοντας έτσι για κάποιο διάστημα την κυριαρχία του και αναβάλλοντας τον προδιαγραφέντα θάνατό του. Δεν είναι συντηρητική, αλλά ρεαλιστική η παραπάνω διαπίστωση, είναι η στρατηγική επιλογή που θα διάλεγε ο οποιοσδήποτε αν έβλεπε ότι ο αντίπαλος του φθίνει σταθερά και από μόνος του. Ο σκοπός, άλλωστε, είναι η νίκη και όχι η εκτόνωση της καταστάσεως, όπως ακριβώς θα την ήθελε το κρατούν σύστημα.
Ποιο είναι, όμως, ακριβώς το σύστημα που πεθαίνει; Θα πρέπει πρωτίστως να συνειδητοποιήσουμε, ότι για να ανέλθει ένα σύστημα στην παγκόσμια εξουσία, πρέπει πρώτα απ' όλα να αποδομήσει ολοκληρωτικά το προηγούμενο. Θα πρέπει μέχρι και τις έννοιες του να τις διαστρεβλώσει ή να τις κάνει εχθρικές για το αυτί. Αυτό έκανε και το σημερινό καθεστώς που τώρα πέφτει, αυτό πρέπει να συμβεί και τώρα. Θα αναφέρω χαρακτηριστικά ένα παράδειγμα από τον κατ' εξοχήν «φιλόσοφο» του σημερινού καθεστώτος, τον Εβραίο Κάρλ Πόππερ, ο οποίος στο βιβλίο του «Η ανοικτή κοινωνία και οι εχθροί της» αναφέρει τον Πλάτωνα ως «προπαγανδιστή του θεμελιώδους μοντέλου του ολοκληρωτικού κράτους», κοινώς ως έναν «πρώιμο» φασίστα. Με αυτά κατά νου θα πρέπει να γνωρίζει, εκ των προτέρων, ο αναγνώστης ότι στο αξιακό σύστημα του συστήματος που πέφτει, θα δει έννοιες που τείνουν να λάβουν «θρησκευτικό» περιεχόμενο. Έννοιες που, ίσως μέχρι και σήμερα, σχεδόν κανείς δεν τολμά να αναφέρει με οποιαδήποτε χροιά αρνητισμού ή απόρριψης.
Πρόκειται στην ουσία για την αποδόμηση του αστικού πολιτισμού, όπως αυτός πραγματώθηκε στην Δύση, δηλαδή στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των συνεπαγόμενων του, όπως η δημοκρατία, η θεοποίηση των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων», η «ανοχή στην διαφορετικότητα», οι «αγορές», η «ισότητα» και άλλα πολλά που έτειναν να ξαναπάρουν θρησκευτική μορφή. Πρόκειται για την λατρεία του μετρίου και την εχθρικότητα σε κάθε τι πραγματικά ξεχωριστό και ανώτερο. Για την μετουσίωση του διεθνισμού σε όλα τα επίπεδα, όπως αυτός άρχισε να εφαρμόζεται και να αναπαράγεται ήδη από το τέλος του Αρχαίου Κόσμου. Όμως όλο αυτό το σύστημα έφτασε στο τέλος του, όχι για κάποιον άλλο λόγο, αλλά γιατί έφτασε στο ιδεολογικό τέλμα του, απαξιώθηκε και συνεχίζει και απαξιώνεται στα μάτια των ίδιων των ανθρώπων. Και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, πραγματικά, αφού στήθηκε εξ αρχής σε σαθρά θεμέλια.
Ο Κόσμος αυτός που ζούμε σήμερα, στήθηκε και στηρίχθηκε ώστε να αποτελέσει μια ομαλή μετάβαση από τον Αρχαίο Κόσμο, μόνο που η μετάβαση του, ούτε ήταν ομαλή, ούτε έπεισε ποτέ κανέναν ως ομαλή. Πέραν, φυσικά, κάποιων αδαών, κάποιων ιδεολογικά ευνουχισμένων και κάποιων άλλων που είχαν σαφή συμφέροντα στο να κάνουν τα «στραβά μάτια» στον προφανή εσωτερικό παραλογισμό της αστικής αντεθνικής δημοκρατίας. Ενδεικτικά ας δούμε μόνο την αστική δημοκρατία, το «ιερό τέρας» που δεν πρέπει σε καμμία περίπτωση να απειληθεί. Μια αστική δημοκρατία που είναι, σύμφωνα με τα λεγόμενα και γραφόμενα των προαναφερθέντων κατηγοριών ανθρώπων, απόγονος του χρυσού αιώνα του Περικλέους και της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, ενός πολιτεύματος που κατά τον Θουκυδίδη που το έζησε «εγίγνετο τε λόγω μεν δημοκρατία, έργω δε υπό του πρώτου ανδρός αρχή», δηλαδή ένα πολίτευμα που «λεγόταν μεν δημοκρατία, στην πραγματικότητα όμως διαμορφωνόταν σε διακυβέρνηση από τον πρώτο πολίτη». Αυτό ως ενδεικτικό για να μην αναλύσουμε τον εσωτερικό παραλογισμό όλων των χαρακτηριστικών του κόσμου που φεύγει, χάριν συντομίας.  
Ξεπερνώντας την αρχική φενάκη του συστήματος οφείλουμε να δούμε τα προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο μας, αλλά και το παγκόσμιο στερέωμα στην πραγματική τους μορφή, ως συνεπαγόμενα ενός συστήματος που λειτούργησε επί πολλά χρόνια, και του οποίου ζούμε τις τελευταίες «ημέρες». Η οικονομική κρίση και η λαθρομετανάστευση, για να δώσουμε ένα παράδειγμα, εκλαμβάνονται ως διαφορετικά προβλήματα, ενώ στην πραγματικότητα αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, της καπιταλιστικής πρακτικής και της φιλελεύθερης ανθρωποκεντρικής ρητορείας που χρησιμοποιήθηκε για να δώσει κάλυψη στην πρώτη. Η τεχνολογική έκρηξη του προηγούμενου αιώνα και η συνεπαγόμενη της μηχανοποίηση των γραμμών παραγωγής δημιούργησαν μείωση των θέσεων εργασίας, η οποία σε συνδυασμό με τον υπερπληθυσμό του πλανήτη επέφεραν μια λογιστική διαφορά ανάμεσα στην τιμή της εργατοώρας, ανά τον κόσμο. Μια διαφορά που οι καπιταλιστές με την συνεπικουρία των «αντιρατσιστών» συνεργατών τους θα ήθελαν να αμβλύνουν. Έτσι εφάρμοσαν το «τερπνόν μετά του ωφελίμου», διεξάγοντας πολέμους στις περιοχές με υπερπληθυσμό, ενεργοποιώντας τον «καπιταλισμό της καταστροφής» που θρέφει τις κατασκευαστικές εταιρίες, σπρώχνοντας με αυτό τον τρόπο πληθυσμούς, από υπερπληθυσμένες περιοχές με χαμηλή τιμή της εργατοώρας, σε άλλες περιοχές με υψηλή τιμή της εργατοώρας, με απώτερο σκοπό την εφαρμογή ενός μέσου όρου στον πληθυσμό και στο εργατικό κόστος, κάνοντας παράλληλα και ένα «αντιρατσιστικό» βήμα προς την παγκοσμιοποίηση και την νηνεμία του θανάτου των Εθνών. Επίσης παράλληλα, «εκδημοκράτιζαν» τις συγκεκριμένες περιοχές, δηλαδή σε μετάφραση τις άνοιγαν για τις «αγορές» των τοκογλύφων και των μεγαλοκαπιταλιστών.  
Όσο κυνικό και να ακούγεται, αυτή είναι η πραγματικότητα για το πως οι κραταιοί του κόσμου που φεύγει, βλέπουν μέχρι τώρα τον κόσμο. Ως αριθμητικές οικονομικές ποσότητες και στατιστικά, τα οποία πρέπει να χαλιναγωγηθούν. Συνεπαγωγικά, η εργασία ξέφυγε από τον αγρό και την εξυπηρέτηση των αναγκών της Φυλής και έγινε χρηματιστηριακοί δείκτες, αγορές και νόμος της «προσφοράς και της ζήτησης». Έτσι φτάσαμε και στον «καπιταλισμό της καταστροφής», που απαιτεί καταστροφή προκειμένου να εργάζονται οι κατασκευαστικές εταιρίες του, για να αποπληρώνουν τα δάνεια τους στις τράπεζες και να μην επέλθει «χρηματοπιστωτική κρίση». Έτσι φτάσαμε στα ισχυρά λαθρομεταναστευτικά ρεύματα, γιατί δεν γίνεται να υπάρχουν μισθολογικές διαφορές στον κόσμο όπου επικρατούν ιδεολογίες του τύπου «οι εργάτες δεν έχουν πατρίδα» ή «το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα», όπως λένε οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Δεν γίνεται στον κόσμο της «ισότητας» να υπάρχουν ανισότητες.  
Όλα εν τέλει αντικατοπτρίζουν το πώς κάποιος «βλέπει» την Αλήθεια στον κόσμο, πώς την εκλαμβάνει, πώς την ερμηνεύει και εν τέλει πώς πράττει με βάση όλα αυτά. Είναι το πρίσμα, μέσα από το οποίο ο Άνθρωπος βλέπει την Ζωή, τον Θάνατο, την Τέχνη, την Ψυχή. Το πρίσμα μέσα από το οποίο βλέπει τον ίδιο του τον Εαυτό και την σχέση του με όσα βρίσκονται γύρω του. Το πρίσμα που κοιτάει τον Θεό και την δημιουργία Του! Όλα αυτά είναι που πεθαίνουν και άλλα θα ανατείλουν, καινούργια. Αυτό έβλεπε ο Σπένγκλερ, αυτό προφήτευε ο Νίτσε όταν έλεγε «Ο Θεός πέθανε» και σωστά τον επεξηγούσε ο Λιαντίνης λέγοντας «Πεθαίνει ο Άνθρωπος». Πεθαίνει όμως; Όχι, αλλάζει απλώς, για άλλη μία φορά στην Ιστορία. Όπως τα σύμβολα δεν πεθαίνουν, αλλά μπορεί να αλλάξουν νόημα, όπως η ρούνα του θανάτου κυκλώθηκε και έγινε σύμβολο της ειρήνης. Αλλάζει συνεπώς η «βούληση για ισχύ» στην, κατά Χάιντεγκερ, ερμηνεία της οντολογίας του Νίτσε, αλλάζει ο χαρακτήρας του όντος.
Τι είναι όμως αυτό που έρχεται; Ποια είναι η νέα κυρίαρχη κατάσταση που αναμένεται; Θα είναι ο κινέζος μαζάνθρωπος του μετακομμουνιστικού νεοκαπιταλισμού; Θα είναι ο σκληροτράχηλος Ρώσος του αντιφιλελευθερισμού; Ή θα είναι κάτι άλλο νέο ή ανανεωμένο; Αυτό το γνωρίζουν αυστηρώς και μόνο οι Μοίρες και πιθανώς ο «Μοιραγέτης». Το σίγουρο είναι ότι δεν το γνωρίζουν οι Άνθρωποι, που μόνο να εικάζουν και να αγωνίζονται μπορούν. Αξίζει πάντως να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο τον ευσεβή πόθο ενός από τους μεγαλύτερους διανοητές της εποχής μας, του Φρειδερίκου Νίτσε, ο οποίος αναφερόμενος στην Γερμανική Φιλοσοφία του τέλους του 19ου Αιώνα και πιο συγκεκριμένα στους Λάιμπνιτζ, Κάντ, Χέγκελ και Σοπενγχάουερ, είπε: «Επιστρέφουμε εκεί σήμερα όλοι, σ' αυτές τις θεμελιώδεις ερμηνείες του σύμπαντος που επινόησε το ελληνικό πνεύμα, μέσω του Αναξίμανδρου, του Ηράκλειτου, του Παρμενίδη, του Εμπεδοκλή, του Δημόκριτου και του Αναξαγόρα. Από μέρα σε μέρα γινόμαστε περισσότερο Έλληνες, πρώτα ασφαλώς στις αντιλήψεις μας και τις αξιολογήσεις μας, σαν να είμαστε ακριβώς ελληνίζοντα φαντάσματα. Αλλά ας ελπίσουμε ότι κάποτε θα γίνουμε φυσιολογικά Έλληνες! Είναι αυτό και πάντοτε θα είναι αυτό που περιμένω από το γερμανισμό!».  

"Μεγάλη Αλβανία": Πόσο κοντά είναι και ποιοι την επιδιώκουν


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ
Η ατμόσφαιρα ευφορίας για την 100η επέτειο της ανεξαρτησίας της Αλβανίας και οι δηλώσεις του π/θ Μπερίσα περί «αλβανικών εδαφών από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο και από τα Σκόπια μέχρι την Ποντγκόριτσα, αναζωπύρωσαν τις ανησυχίες για τη δημιουργία Μεγάλης Αλβανίας. Δικαιολογημένα οι εν λόγω δηλώσεις προκάλεσαν την αστραπιαία αντίδραση της Αθήνας και την ακύρωση της επίσκεψης του ΥΠΕΞ στα Τίρανα, καθώς τέτοιου είδους αναφορές δεν συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και σχέσεων καλής γειτονίας.

Σημειώνεται ότι και ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ ακύρωσε την επίσκεψη του στα Τίρανα, μετά από τα επεισόδια που συνόδευσαν την επίσκεψη του π/θ Γκρουέβσκι, ενώ τη χώρα στην εκδήλωση για την 100η επέτειο της ανεξαρτησίας στα Τίρανα εκπροσώπησαν στελέχη του συγκυβερνώντος κόμματος DUI, ο υπουργός Άμυνας, Φατμίρ Μπεσίμι και η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για την ΕΕ, Τεούτα Αρίφι.

Η Σερβία εκπροσωπήθηκε με χαμηλότερου επιπέδου αντιπροσωπεία, τον βοηθό υπουργό Εξωτερικών, Ζόραν Βούιτς και τον πρέσβη της Σερβίας στα Τίρανα, ενώ από τις υπόλοιπες χώρες της περιοχής παρέστησαν ο πρόεδρος του Μαυροβουνίου, οι π/θ Ουγγαρίας, Κροατίας και Σλοβενίας, καθώς και αξιωματούχοι της Ιταλίας και του Κοσσόβου.
Παρά το γεγονός ότι τα Τίρανα αρνήθηκαν εκ των υστέρων ότι ο π/θ τους με οποιονδήποτε τρόπο εξέφρασε εδαφικές βλέψεις έναντι των γειτόνων τους στο νότο, στο βορρά και στην ανατολή, η ιδέα περί δημιουργίας Μεγάλης Αλβανίας είναι πολύ επίκαιρη.
Ο ιστορικός και ακαδημαϊκός, Βασίλιε Κρέστιτς θεωρεί ότι το εγχείρημα αυτό «είναι τόσο ρεαλιστικό όσο μεγάλη είναι η στήριξη των μεγάλων δυνάμεων, χωρίς την οποία η ιδέα αυτή θα ήταν απλά μια επιθυμία», υπογραμμίζοντας ότι «τη διεθνή στήριξη αντικατοπτρίζει η πρόσφατη απόφαση του ICTY για τον Ραμούς Χαραντινάι», καθώς και ότι η προώθηση της ιδέας Μεγάλης Αλβανίας «ανάβει την πυριτιδαποθήκη των Βαλκανίων».
Ο πρώην υφυπουργός για το Κοσσυφοπέδιο, Ντούσαν Προρόκοβιτς, εκτιμά ότι το σχέδιο της ‘Μεγάλης Αλβανίας’ ουδέποτε ήταν πιο «ζωντανό και βέβαιο», καθώς στην πράξη δημιουργείται ένα ενιαίο οικονομικό, κοινωνικό, εκπαιδευτικό και συγκοινωνιακό σύστημα, όπως καταδεικνύει το παράδειγμα της κατασκευής αυτοκινητόδρομου Πρίστινα-Τίρανα, που αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα. «Το εάν αυτό το σύστημα θα είναι και πολιτικό και αν θα δημιουργηθεί η Μεγάλη Αλβανία εξαρτάται από παράγοντες έξωθεν», υπογραμμίζοντας ότι «τα ευρωατλαντικά κέντρα εξουσίας θεωρούν ότι θα μπορέσουν να έχουν υπό έλεγχο αυτή τη διαδικασία, κάτι για το οποίο όμως, αμφιβάλλω, δεδομένου ότι η πραγματική τους δύναμη μειώνεται».
Ο κ. Προρόκοβιτς εκτιμά επίσης ότι για τις ΗΠΑ η εναλλακτική της Μεγάλης Αλβανίας είναι η δημιουργία ‘Βαλκανικής καθέτου’ με την ενσωμάτωση Βουλγαρίας, ΠΓΔΜ, Αλβανίας, Μαυροβουνίου και Κοσσόβου, η οποία θα τύγχανε επίσης της στήριξης της Τουρκίας, δεδομένου ότι θα εξασφάλιζε την ισχυρή τουρκική επιστροφή στη Βαλκανική.

Μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελούσε μια ‘ανασυσκευασμένη’ αλβανική ιδέα, με τρόπο με τον οποίο ‘ανασυσκευάστηκε’ η σερβική ιδέα το 1919, όταν, προκειμένου να αποφευχθεί δημιουργία μεγάλου σερβικού κράτους, ιδρύθηκε η Γιουγκοσλαβία.

Ο γεωπολιτικός αναλυτής για την Ευρασία, Alexandre Latsa, Γάλλος που ζει και εργάζεται ως σύμβουλος στη Μόσχα, σε ένα άρθρο του, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα υποστηρίζει ότι η δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας» είναι ένα σχέδιο των ΗΠΑ για να βλάψει τα συμφέροντα της Σερβίας και της Ρωσίας, καθώς και του Ορθόδοξου κόσμου γενικότερα.

Ο Latsa υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ εκμεταλλεύτηκαν την στιγμή αδυναμίας της Ρωσίας για να επιτεθούν στην Σερβία ενώ τονίζει πως τώρα αυτές οι δύο χώρες έρχονται και πάλι πιο κοντά.

Μεταξύ άλλων στο άρθρο του τονίζει πως η δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας», θα βάλει φωτιά στα Βαλκάνια, φωτιά η οποία θα φέρει αποδυνάμωση της Ευρώπης και θα αποσταθεροποιήσει χώρες με ορθόδοξο πληθυσμό όπως τα Σκόπια, η Ελλάδα, το Μαυροβούνιο και η Σερβία.

«Η Σταυροφορία κατά του κομμουνιστικού κόσμου μετατράπηκε σε μια σταυροφορία ενάντια στον ορθόδοξο κόσμο» αναφέρει χαρακτηριστικά στο άρθρο του.

Στο ίδιο μήκος κύματος μπορούμε να θεωρήσουμε τα σχέδια για κοινό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου του Κόσσοβου με την Αλβανία, κάτι που επιβεβαιώθηκε με τον πιο επίσημο τρόπο, από τα χείλη του πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσαν και τα αλβανικά Μέσα, ο Αλβανός Πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο, ζήτησε από τους αρμόδιους υπουργούς να ξεκινήσουν τις προετοιμασίες με την κυβέρνηση του Κοσσόβου για να οργανώσουν ένα κοινό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, το οποίο ονόμασε «πανεθνική λίγκα».

Ο Σαλί Μπερίσα μίλησε και για «ενιαίο χώρο ραδιοκυμάτων», με στόχο τα ΜΜΕ στο Κόσσοβο να μεταδίδουν σήμα και στην Αλβανία...«Ας αρχίσουμε με το ποδόσφαιρο. Κάθισε μαζί με τον Κοσοβάρο ομόλογo σου και φτιάξτε το πρόγραμμα. Φίλαθλοι της Μιτρόβιτσα είδαν το φιλικό της ομάδας τους με τη Φλαμουτάρι και αυτό μπορεί να γίνει και με επίσημο τρόπο. Πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε όλες οι ομάδες μας να παίξουν σ’ ένα εθνικό πρωτάθλημα. Έτσι θα μπορέσουμε να δείξουμε την δύναμή μας στο χώρο του ποδοσφαίρου και να αναδείξουμε ταλέντα. Ας ξεκινήσουμε από το ποδόσφαιρο, ενισχύοντας την αγορά στον συγκεκριμένο χώρο, προκειμένου να βγάλουμε και μεγάλο αριθμό αστεριών», είπε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, απευθυνόμενος στον υπουργό αθλητισμού Αλντο Μπούμτσι.

Ακολούθως μίλησε και για τα ΜΜΕ ! «Όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του Κοσσόβου πρέπει να έχουν άδεια να μεταδίδουν σε όλη την Αλβανία, από τη Κονίσπολη μέχρι το Βερμόσι», τόνισε, αναφερόμενος στο νότιο άκρο των συνόρων με την Ελλάδα και το βορειότερο σημείο στα σύνορα με το Μαυροβούνιο! Να θυμίσουμε πως το Κόσσοβο (χώρα που δεν έχει αναγνωριστεί από όλα τα κράτη του ΟΗΕ) πήρε άδεια από τη FIFA (όπως ανακοινώθηκε σε πρόσφατη εκτελεστική επιτροπή), για να παίζει φιλικά σε επίπεδο εθνικών ομάδων! Το Κόσσοβο από το 1999 βρίσκεται υπό την προσωρινή διοίκηση του ΟΗΕ και τη στρατιωτική προστασία του ΝΑΤΟ, καθώς η Σερβία δεν έχει... συμφωνήσει με την απόσχιση!

Αναρωτιέμαι ποιος θα μπορούσε πια να έχει αμφιβολίες για τις επιδιώξεις, όχι μόνο της Αλβανίας, αλλά και του διεθνή παράγοντα στην Βαλκανική. Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες και αναθεωρητικές και αλλοίμονο σε όποιον δεν είναι πανέτοιμος να τις αντιμετωπίσει, καθόσον δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα σχέδια υλοποιούνται μόνο εφόσον υπάρχει και πρόσφορο έδαφος.

«Η μάστιγα της προσωποκρατίας»«Η μάστιγα της  προσωποκρατίας»
Julius Evola - «Rivolta Ideale» / 1951
«Για μια πραγματικά αποτελεσματική οργάνωση των εθνικά προσανατολισμένων δυνάμεων, μία από τις προϋποθέσεις είναι η υπέρβαση της  προσωποκρατίας. Η προσωποκρατία  είναι μία από τις δυστυχείς προδιαθέσεις του λαού, ειδικά στα στρώματα της διανόησης του,  αυτό δε συνεχίζεται μέχρι σήμερα κι επαληθεύεται επίσης μεταξύ των ομάδων που βρίσκονται ιδεολογικά πιο κοντά μας, με ορατά και αξιοθρήνητα αποτελέσματα  κατακερματισμού, διάχυσης της ενέργειας, στρέβλωσης.
Ενώ η ανάγκη της στιγμής πρέπει να είναι η πειθαρχία των συντονισμένων σ’ ένα συμπαγές σύμπλοκο δυνάμεων, συντονισμένων πρωταρχικά όχι με βάση τα άτομα, αλλά με την ιδέα και την ίδια την  δράση, εξακολουθεί μέχρι σήμερα να ισχύει πολύ συχνά η τάση να πορεύονται τα άτομα στον δικό τους δρόμο, να σχηματίζουν τη δική τους ομαδούλα, χρησιμοποιώντας τις παραπάνω ιδέες για να επιδειχθούν, για να εξασφαλίσουν προνόμια, για να δημιουργήσουν μια συγκεκριμένη σφαίρα επιρροής. Έτσι,  αν και σε περιορισμένες αναλογίες, τείνει να πολλαπλασιάζεται  το ζιζάνιο της φιλαρχίας, που δίχως μισόλογα, συνιστά την αντίθεση κάθε αληθινής ιεραρχίας, η οποία μη αναγνωρίζοντας προσωποκρατίες, καθορίζει αντικειμενικά την εξουσία της, που εκδηλώνεται μέσω υπερατομικής ευθυγράμμισης προς μιαν αρχή και μια λειτουργία, βέβαια δε διατηρώντας τον καθένα  στην σωστή θέση του, χωρίς απορρίψεις, υπεκφυγές κι ελιγμούς.
Την ίδια στιγμή, βλέπουμε σήμερα ευρέως διαδεδομένη την τρέλα της αντιπαράθεσης, με το ύφος μιας αντίδρασης την οποία θα αποκαλούσαμε υστερική. Εδώ που τα λέμε, το ένα πράγμα συναρτάται με το άλλο : ο ατομικισμός και η προσωποκρατία συνιστούν ομοίως την βάση της αντίδρασης αυτής. Για να προβληθούν αισθάνονται την σχεδόν υστερική ανάγκη επίθεσης ενάντια στον ένα ή στον άλλο, της αντιπαράθεσης πεποίθησης προς πεποίθηση, συνθήματος προς σύνθημα, ακόμη κι όταν μια ήρεμη και αντικειμενική επιμελής εξέταση μπορεί εύκολα να καταδείξει ότι οι λόγοι για σύγκρουση είναι ελάχιστοι, ότι οι αντιθέσεις δεν οφείλονται σε δογματική και πνευματική άποψη, αλλά ουσιαστικά σε μιαν εχθρότητα, σ’ έναν παράγοντα παράλογο και συναισθηματικό.
Δεν αναγνωρίζουν ότι, συνολικά εδώ λειτουργεί απλά ένα «σύμπλεγμα κατωτερότητας», διότι ποιος είναι πραγματικά βέβαιος για την αξία του και εξ αιτίας της ιδέας του δεν αισθάνεται την ανάγκη να επιτεθεί στην αριστερά και στην δεξιά για να «επιβεβαιωθεί», δεν υπόκειται σε μια συγχυτική αντιδραστικότητα, δεν ψάχνει για κάθε πιθανή δικαιολογία για να πει τα δικά του ή να αντιταχθεί ; Όποιος, αντίθετα, συνεχίζει την πορεία του, σύμφωνα με το ύφος μιας συγκεντρωμένης έντασης και μιας δράσης κατευθυνόμενης στο ουσιαστικό και στο θετικό, όχι στο συμπτωματικό και στο αρνητικό.
Όπως είπαμε, τα αποτελέσματα είναι προφανή, όπως επίσης είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από εποικοδομητικά, ώστε σήμερα να καταλήγουν σ’ ένα γενικό προσανατολισμό. Για παράδειγμα, στο πεδίο ενδιαφέροντος του τύπου, σε κλίμακα όχι διαφορετικής βάσης, βλέπουμε τώρα να προκύπτει ένα κι αμέσως μετά  άλλο ένα νέο περιοδικό, επειδή συνήθως το ένα ή το άλλο πρόσωπο θέλει να εξασφαλίσει την δική του προσωπική σφαίρα επιρροής και «δικαιοδοσίας». Όμως ποιά άλλα αποτελέσματα θα μπορούσαν να επιτύχουν αν κάθε μία από αυτές τις ξεχωριστές δυνατότητες ήσαν οργανωμένες ενιαία, με βάση μια θεμελιώδη δογματική διευκρίνιση και κατόπιν μ’ ένα ύφος πειθαρχίας δεσμευμένης σε δραστική απροσωπία ; Το σύστημα των «ομάδων» των καθορισμένων από προσωπικά συμφέροντα, το οποίο όμως ορίζεται από αληθινές ιδέες -ή σήμερα εξ αιτίας μας αντί των ιδεών με απλά συνθήματα - έχει μια τέτοιαν αποτελεσματικότητα, ώστε μπορεί να διαμορφώνει ολότελα τη στάση μιας θεμελιώδους προσέγγισης.
Έτσι, δύσκολα μπορεί να φανταστούμε ότι υπάρχουν ελεύθερες υπάρξεις που πορεύονται κατ' ευθείαν στο δρόμο τους. Αντί γι’ αυτό αναζητείται  «ποιος βρίσκεται πίσω από αυτόν», προσπαθεί κανείς να ανακαλύψει στην υπηρεσία ποιών συμφερόντων, ποιών «συνδυασμών», ποιών ομάδων η μικροομάδων βρίσκονται οι ιδέες που κάποιος υπερασπίζεται, τα πράγματα που λέει ο καθένας. Οπότε, προκύπτει μια φυσική μετάβαση σε κουτσομπολιά και φήμες, ο ξεπεσμός σ’ ένα αμελητέο επίπεδο συνωμοσίας κι εντυπωσιασμού, γιατί αυτό το επίπεδο ταιριάζει επίσης καλύτερα - και πάλι - σε αντιπαραθέσεις, επιθέσεις και προσωποκρατίες. Εδώ είναι ανώφελο ν’ αναφέρουμε παραδείγματα που όλοι γνωρίζουν. Είναι επίσης ανώφελο να τονίσουμε πόσο συχνά μια τέτοια στάση καχυποψίας και  συνωμοσίας, διαστρεβλώνει τα πράγματα κι αυτό βοηθά το παιχνίδι των αντιπάλων, ρίχνοντας όλο το βάρος σ’ αυτό που για κάποιον μπορεί να είναι μόνον ένα μέσο, επ’ ουδενί όμως το τέλος και το καθοριστικό κίνητρο.
Πάντα κομμάτι του ίδιου ατομικισμού αποτελεί ο σεχταρισμός (έμμονος, μονοδιάστατος, αποξενωτικός απομονωτισμός) και η σύλληψη περί των «μολύνσεων». Για παράδειγμα, γράψτε σ’ ένα έντυπο αντί για ένα άλλο : αυτό συχνά δημιουργεί αυτόματα ασυμβατότητες, δεδομένου ακριβώς του συστήματος των προσωποκρατούμενων ομάδων : Να δούμε τι ιδέες θα υπερασπιστούν, να πιστοποιήσουμε αν ένας συγγραφέας παραμένει συνεκτικός έστω προς τον εαυτό του, και μόνον αυτό να θεωρούμε ως ουσιώδες και σοβαρό – αυτό σε πολλούς φαίνεται δύσκολο.  Υποκρίνονται ωστόσο, πως «είναι ομάδα», ακόμη κι όταν δεν υπάρχει δική τους αιτία. Οι αντικειμενικοί σκοποί είναι ο ίδιοι μόλις απομακρυνθούν από τις ψεύτικες άκαμπτες «αδιαλλαξίες» : ΨΕΥΤΙΚΕΣ, γιατί πάνω απ’ όλα εξαρτώνται από τα πρόσωπα.
Οι στρεβλώσεις που αναφέρθηκαν εν συντομία είναι κατακριτέες σε οποιοδήποτε πολιτικό κλίμα. Αλλά στην τρέχουσα στιγμή συνιστούν μια πολυτέλεια που πραγματικά δεν πρέπει να ανεχθούμε. Ο βαθμός στον οποίο μπορούν αυτές να εξαλειφθούν ή να μειωθούν, σύμφωνα με μια νέα βαρύτητα και ένταση, θα είναι επίσης μια πραγματική πρόοδος στο κίνημα της Εθνικής Αναγέννησης.»

Κατάθεση – βόμβα καίει τον Παπακωνσταντίνου και βάζει στο κάδρο τον Παπανδρέου: Από την πρεσβεία ήλθε το CD!!


Λαυράκι έβγαλαν οι οικονομικοί εισαγγελείς, αφού για πρώτη φορά ακούστηκε από το περιβάλλον του υπουργείου οικονομικών αυτό που αποκάλυψε από την πρώτη στιγμή το Ολυμπία: Η λίστα έφτασε στο υπουργείο από την Ελληνική πρεσβεία στην Γαλλία!Αυτή η μαρτυρία καταρρίπτει όλες τις συνωμοσιολογίες περί ΕΥΠ, Μοσάντ και νεφελίμ που παρουσίαζε ο ανεκδιήγητος Παπακωνσταντίνου για να δικαιολογήσει την μαύρη διαχείριση της λίστας.
Εμπλέκει όμως και τον πολιτικό του προϊστάμενο, αφού η πρεσβεία δεν θα τολμούσε ποτέ να κάνει τέτοια αθλιότητα στέλνοντας υλικό χωρίς συνοδευτικό, χωρίς να έχει έγκριση από την υψηλότερη πηγή. Ο Παπακωνσταντίνου δεν θα μπορούσε σε καμμία περίπτωση να δώσει τέτοια εντολή ούτε στην πρεσβεία, ούτε στον συνάδελφο του υπουργό
εξωτερικών. Μόνο από τον προϊστάμενο του τότε ΥΠΕΞ θα μπορούσε να δοθεί τέτοια εντολή, δηλαδή τον ίδιο τον πρωθυπουργό.
Εάν ισχύει η καταγγελία, αποκαλύπτονται όσοι προσπάθησαν να απεμπλέξουν τον πολιτικό προϊστάμενο του σκανδάλου.
Συγκεκριμένα, στους οικονομικούς εισαγγελείς, μεταξύ άλλων, κατάθεση έδωσε η κυρία Χρύσα Χατζή, διευθύντρια του γραφείου του πρώην υπουργού Οικονομικών.

Κατά πληροφορίες, σε ερώτηση για το αν εκείνη παρέλαβε το αρχείο της λίστας Λαγκαρντ, ανέφερε στην κατάθεσή της πως στα χέρια της έφτασε από την ελληνική πρεσβεία ένας κλειστός φάκελος, το περιεχόμενο του οποίου δεν γνωρίζει και τον οποίο στη συνέχεια παρέδωσε αμέσως στον κ. Παπακωνσταντίνου!! (από το Πρώτο Θέμα) olympia

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ NEWSIT.GR ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΕ ΒΙΛΑ ΑΜΑΛΙΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΡ.Περίπου 150 συλλήψεις από τις επεμβάσεις της αστυνομίας σε Βίλα Αμαλία και γραφεία της ΔΗΜΑΡΑναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.newsit.gr

Απώλεια εθνικής κυριαρχίας εν εξελίξει > Μεγάλη επιτυχία για την Τουρκία …μας τις πήραν χωρίς πόλεμο!!!


"Τουρκολίμανο" οι μαρίνες Ζέας, Κέρκυρας, Λευκάδας! Πωλούνται όλες σε Τούρκο. Σε τούρκικα χέρια περνούν και άλλες τρεις μαρίνες της χώρας μας. Ο τουρκικός όμιλος Doguş με την θυγατρική εταιρεία D-Marin εξαγόρασε το 51% του μετοχικού κεφαλαίου της ελληνικής εταιρείας MedMarinas.
Mε αυτό τον τρόπο οι μαρίνες της Ζέας , της Κέρκυρας και της Λευκάδας περνούν σε τούρκικα χέρια.


H D Marin είναι η ίδια εταιρεία που τον προηγούμενο μήνα είχε εξαγοράσει το 50% της Μαρίνα Φλοίσβου.
Η τουρκική εταιρεία ανακοίνωσε τη συμφωνία και γίνεται κυρίαρχος στο θαλάσσιο τουρισμό και στην Ανατολική Μεσόγειο. Και στην Ελλάδα!Συνολικά θα διαθέτει 4 μαρίνες στη χώρα μας.
H εταιρεία MedMarinas ανήκει στον όμιλο Κυριακούλης.

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 29ΧΡΟΝΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ Σ.Π.Φ.Συνελήφθη σήμερα από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία 29άχρονος, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.e-typos.com


Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, δακτυλικό αποτύπωμα του 29άχρονου είχε βρεθεί στο κρησφύγετο της οργάνωσης, στην οδό Ελλησπόντου 53, στο Βόλο.

Radical Islam Monitor:Εφιαλτικά στοιχεία για δράση Αλβανών στην Ελλάδα


20130109-1701Την εξάπλωση του Αλβανικού οργανωμένου εγκλήματος στην Ελλάδα και κυρίως τους κινδύνους που εγκυμονούνται  αναφέρει άρθρο του Ιωάννη Μιχαλέτου στην Radical Islam Monitor in Southeast Europe.
«Η δράση του Αλβανικού οργανωμένου εγκλήματος διαθέτει σε ότι αφορά την εσωτερική ασφάλεια της Ελλάδος, τέσσερα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.
Ι) Πρώτον, διαπλέκεται με πολιτικούς κύκλους της γείτονας χώρας Αλβανίας αλλά και του Κοσσυφοπεδίου και της ΠΓΔΜ.
ΙΙ) Αποτελεί εν δυνάμει αποσταθεροποιητικό παράγοντα λόγω των εθνικιστικών τάσεων (Βλ. Τσαμουριά, Μεγάλη Αλβανία)
ΙΙΙ) Έχει σχέσεις με το Τουρκικές εγκληματικές οργανώσεις που με τη σειρά τους διαπλέκονται με το Τουρκικό κράτος
Είναι δύσκολή η ριζική αντιμετώπισή του, λόγω της ύπαρξης μεγάλου αριθμού Αλβανών υπηκόων στην Ελλάδα, γεγονός που διευκολύνει – προς το παρόν – τη δόμηση “παράλληλων κοινωνιών”, όπως και το ικανό αριθμό ανθρώπινου δυναμικού για υποστηρικτικούς λόγους.
Αυτό που έχει κρίσιμη σημασία, είναι ότι πλέον το οργανωμένο έγκλημα Αλβανικής προέλευσης, έχει αποκτήσει στέρεες βάσεις στην Ελλάδα και σε περίπτωση σχεδίων αποσταθεροποίησης της χώρας θα αποτελέσει παράγοντα “μισθοφορικού τύπου” με σκοπό να πλήξει τα Ελληνικά συμφέροντα.

Στοιχεία (Βασιζόμενα σε εκτιμήσεις της Ελ. Αστυνομίας κατά βάση)

-Η λεγόμενη Αλβανική μαφία ελέγχει περί το 80% της λιανικής διανομής ηρωίνης στην Ελλάδα.
-Ελέγχει περί του 50% τόσο της χονδρικής όσο και της λιανικής διάθεσης χασίς
-Ελέγχει το 90% της εισαγωγής παράνομου φορητού οπλισμού στη χώρα (Καλάσνικοφ, Μακάροφ, χειροβομβίδες)
- Εκτιμάται ότι το 50% των κυκλωμάτων “τράφικινγκ” γυναικών ελέγχεται από Αλβανούς με σχεδόν απόλυτη κυριαρχία στις περιοχές Μεταξουργείου, Παραλιακής, Κέντρου Αθηνών και “γραφείων” συνοδών σε όλα τα μεγάλα αστική κέντρα.
-Το 50% των ένοπλων ληστειών σε σπίτια-καταστήματα-επιχειρήσεις διαπράττεται από Αλβανούς.
-Κατά μέσο όρο τα τελευταία 5 έτη ανακαλύπτονται περί τις 15 κρύπτες όπλων ετησίως που ανήκουν σε Αλβανούς, τα περισσότερα εκ των οποίων στα περίχωρα της Αττικής, στην Ήπειρο και στην Βόρειο-Δυτική Μακεδονία.
-Σε περιοχές όπως την Ομόνοια, Πειραιώς, Πλατεία Βάθη, Αχαρνών, Βάρκιζα, περιοχές Παγκρατίου, Ταύρου, περιοχές Περιστερίου Αλβανικά κυκλώματα πωλούν “προστασία” και διαχειρίζονται το παραεμπόριο “νοικιάζοντας” τον χώρο σε Αφρικανούς και Ασιάτες παραεμπόρους.
-Στην Αττική δρουν 2 Αλβανικά από τα 5 συνολικά οργανωμένα κυκλώματα διακίνησης κοκαΐνης. Ένα δραστηριοποιείται στο κέντρο και ένα στα Βόρεια προάστια. Τα υπόλοιπα κυκλώματα είναι Ελληνικά.
-Επίσης περί το 30% των παράνομων χαρτοπαιχτικών λεσχών στην Αττική “προστατεύονται” από Αλβανικά κυκλώματα.
-Μία ανερχόμενη τάση των τελευταίων ετών είναι η ολοένα και αυξανόμενη εμπλοκή Αλβανών σε πλαστογραφίες, διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα Ασιατών λαθρομεταναστών και ψεύτικων γάμων για την απόκτηση νόμιμων εγγράφων από αυτούς.
-Τα Αλβανικά κυκλώματα λειτουργούν ως πραγματικοί παρακρατικοί μηχανισμοί. Εκτελούν επιχειρήσεις αλίευσης πληροφοριών, αντί-κατασκοπείας, έχουν λογιστική υποστήριξη (διαδρομές διαφυγής, οχήματα, ασφαλή σπίτια) χρησιμοποιώντας συνήθως γυναίκες και όχι μόνο της ίδιας εθνικότητας και δρουν συντονισμένα ως προς την εγκληματική τους δράση και όχι παρορμητικά. Προτού αποφασίσουν μια δράση, εκπονούν πλάνο που συζητείται μεταξύ των μελών και εγκρίνεται από τις “κεφαλές”. Δίνουν μεγάλη έμφαση στη συλλογή πληροφοριών και στη δικτύωση με Έλληνες που είναι ευεπίφοροι σε χρηματισμούς ή πιθανοί συνεργάτες, κτλ.
Ο όγκος όλων αυτών των “μαύρων” κεφαλαίων (αρκετά δις ανά έτος) που παράγονται από αυτές τις εγκληματικές δραστηριότητες “ξεπλένονται” με τη βοήθεια Ελλήνων είτε τραπεζιτών, χρηματιστών, κτηματομεσιτών, καταστηματαρχών, κτλ.
Το αποτέλεσμα είναι ότι υπάρχει μια σημαντική και διεσπαρμένη τάξη ανθρώπων στην Ελλάδα που έχουν άμεσο συμφέρον με το Αλβανικό οργανωμένο έγκλημα και παράλληλα αποτελούν τους “αγωγούς” αυτού για να συλλέγουν πληροφορίες ή να διασυνδέονται με πολυποίκιλα πολιτικά-κοινωνικά δίκτυα στη χώρα. Βεβαίως το ίδιο και περισσότερο όφελος έχει και το εγχώριο οργανωμένο έγκλημα που συνεργάζεται εν πολλοίς με το αντίστοιχο Αλβανικό.

Σημείο προσοχής

Οι “κεφαλές” των Αλβανικών κυκλωμάτων δεν εδρεύουν κατά βάση στην Ελλάδα. Εδώ δραστηριοποιούνται πυρήνες με “εντολοδόχους” και “στρατιώτες”. Ορισμένες “κεφαλές” που ελέγχουν εγκληματικά κυκλώματα (και) στην Ελλάδα: - Γκέργκ Λάτσι,   Οικογένεια Κελμέντι,  Οικογενεια Λιμάνι, Οικογένεια Αλλούσι,  Οικογένεια Λούκα,  οικογένεια Σελίμι, - Οικογένεια Κελμέντι,  οικογένεια Οσμάνι,  Οικογένεια Χάκα
Όλοι οι παραπάνω έχουν διεθνείς δραστηριότητες σε χώρες όπως Ελλάδα, Βαλκάνια, Σκανδιναβία, Γερμανία, Ελβετία, Βέλγιο κ.α. Γνωρίζουν και έχουν εξυπηρετήσει σχεδιασμούς ξένων μυστικών υπηρεσιών. Έχουν την ικανότητα κινητοποίησης εκατοντάδων σκληροτράχηλων Αλβανών στην Ελλάδα για οποιονδήποτε λόγο θα τους αποφέρει κέρδος ή εάν “υποχρεωθούν” λόγω διεθνών πιέσεων.
Η γενικότερη επιρροή που υφίσταται η χώρα από τη δράση του οργανωμένου εγκλήματος συνίσταται και στο προσπορισμό κάποιου οφέλους από αυτό, προκειμένου να λειτουργήσει ως 5η φάλαγγα στη χώρα, με αφορμή κάποιο ζήτημα τρίτης χώρας ή εξωτερικού παράγοντα.  Tο κείμενο αποδόθηκε στα ελληνικά από το greeknation@blogpost.com.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Γ.Α.Δ.Α. ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗ ΒΙΛΑ ΑΜΑΛΙΑ09-01-2013: Ανακοίνωση Γ.Α.Δ.Αττικής σχετικά με σημερινή αστυνομική επιχείρηση και τη σύλληψη 92 ατόμων που εισήλθαν στη Βίλα ΑμαλίαΑναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.hellenicpolice.gr


ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 9 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τις πρωινές ώρες σήμερα ομάδα εκατόν πενήντα (150) περίπου ατόμων τα οποία έφεραν κράνη, αντιασφυξιογόνες μάσκες και αυτοσχέδιες ασπίδες, επιτέθηκαν στην αστυνομική δύναμη που επιτηρούσε το κτίριο της Βίλας Αμαλία.

Μεγάλος αριθμός ατόμων από αυτή την ομάδα εισήλθε στον εσωτερικό χώρο του κτιρίου ενώ οι υπόλοιποι αποχώρησαν. Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και συνελήφθησαν 92 άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται σχετική δικογραφία.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, κράνη, αντιασφυξιογόνες μάσκες και μια αυτοσχέδια ασπίδα.

Η ΠΜΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΙΔΕΑΣ.


Συγχωρήστε με αδελφοί για τον σκληρό τίτλο, αλλά δεν υπάρχει άλλη λέξη για να μπορέσει να εκφρασθεί ένα φοβερό, διαχρονικό, ιστορικό και Εθνοκοινωνικό έγκλημα.
Και μπαίνω κατευθείαν στο θέμα σεβόμενος την αγωνία, την ένταση και την κόπωση όλων μας εξ αιτίας αυτών των αποκαλυπτικών στιγμών που ζούμε.
ΗΔΗ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΞΥΠΝΗΣΑΝΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ που βάζουν τις τελευταίες πινελιές των εθνοκτόνων σχεδιασμών.
Αυτό το (( ξύπνημα)) το οφείλουμε κατά πολύ και σε φιλότιμους blogger ομολογητές που κάνανε τις ιστοσελίδες τους ΑΜΒΩΝΕΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ της Εθνικής συνείδησης και της Ιστορικής Αλήθειας. Βλέπουμε δηλ. την Φιλανθρωπία του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ να απεργάζεται ένα ολόκληρο σχέδιο αφύπνισης μέσα από το διαδίκτυο όχι μόνο για τα πειραματόζωα αλλά και για τους ((καλοπροαίρετους)) αν υπάρχουν πειραματιστές.

Σήμερα γιατί όλοι ψαχνόμασθε? Ακριβώς γιατί χάσαμε κάτι πολύ σπουδαίο που δεν γνωρίσαμε το μέγεθος και το βάθος αυτής της απώλειας του. Ένας Λαός προσπαθεί να λύσει καθημερινά προβλήματα και να βρει λύσεις μπουσουλώντας (ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ) όπως ακούσθηκε πρόσφατα και στα τυφλά, δίχως ιστορική πυξίδα.
Εύλογα διαμαρτύρονται τα παιδιά και οι γονείς ότι σήμερα δεν μαθαίνουν την σωστή ιστορία, όπως παλαιότερα. Και ποιος μας λέει ότι οι προηγούμενες γενιές διδάχθηκαν την αληθινή ιστορία? Όταν και τα τότε σχολικά εγχειρίδια με βαρύγδουπες έννοιες και θολές αναλύσεις με γελοίους πλατυασμούς προκαλούσαν την βαρεμάρα και τον (αποτροπιασμό) των μικρών εκείνων μαθητών της δεκαετίας του 60 και του70.
Τότε μας έδιναν ψήγματα ιστορικής αλήθειας μέσα από δυσνόητα κείμενα , ενώ σήμερα μέσα από απλουστευμένα και πολλές φορές αλλοιωμένα τέτοια μας ΤΗΝ στερούν. ΠΟΙΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΔΕΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΡΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ?
Αυτός η αυτοί που σχεδίασαν αυτό το έγκλημα γνώριζαν πολύ καλά ότι (η καθαρή ιστορία του Ελληνικού Έθνους είναι η αμύθητη περιουσία και το στρατηγικό πλεονέκτημα της ράτσας μας μέσα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, αλλά είναι και το διαμορφωτικό στοιχείο- καταλύτης της πολιτισμικής εξέλιξης του ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΙΔΕΩΔΟΥΣ.)

Να γιατί κτυπάνε ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΑΘΗ ΠΑΤΡΙΔΑ όλα τα σκοτάδια της γης με πρώτο στόχο να διασπάσουν το ελληνικό από το χριστιανικό στοιχείο και στο τέλος να διαλύσουν και τα δύο.
Αν και το έγκλημα αυτό σχεδιάζεται εδώ και εκατοντάδες χρόνια, εμείς θα σταθούμε σε μία κρίσιμη στιγμή της νεώτερης Ελληνικής Ιστορίας και σε μία υποκινούμενη δολοφονία, αυτή του ΠΡΩΤΟΥ ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ μας Ιωάννη Καποδίστρια .
Το κυοφορούμενο έμβρυο της Επανάστασης του 1821 ήταν η τότε πρόσφατη ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ μας, η οποία θορύβησε τις γεωπολιτικές ισορροπίες της εποχής εκείνης που έπρεπε να την διαχειρισθούν. Και φυσικά την διαχειρίσθηκαν προς το συμφέρον τους με μία ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΞΑΜΒΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ τοποθετώντας τους Βάρβαρους Βαυαρούς στο κέντρο του Αξιακού συστήματος του μικρού κρατικού μορφώματος της νεοσυσταθείσης χώρας. Έτσι λοιπόν από τότε τα γερμανικά φύλλα απέκτησαν μια (( τεχνογνωσία)) με την Ελληνική ενδοχώρα. Εκείνο τον καιρό ήρθαν σαν εκπολιτιστές μας για να ρημάξουν την υπερχιλιόχρονη παράδοση της ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ του Βυζαντίου ακόμη και αυτής που διασώθηκε στην Τουρκοκρατία και να καταντήσουν επαίτες τα σακατεμένα κορμιά των ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ του 21, την στιγμή που βερνίκωναν την φάτσα τους με το λούστρο της δήθεν κλασσικής αρχαιότητας που την έμαθαν στα δικά τους μεσαιωνικά σχολεία . Την δεύτερη φορά οι Γερμανοί ήρθαν σαν στρατιωτικοί κατακτητές και στα εκπολιτιστικά χεράκια τους περάσαμε((θαυμάσια)) όπως μας διηγούνται τα θύματα των Καλαβρύτων , του Μεγάλου Σπηλαίου, του Διστόμου κ.α αιματοβαμμένων περιοχών μας. Την Τρίτη φορά και ((φαρμακερή)) κατά τον τίτλο της κινηματογραφικής ταινίας (ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ) ήρθαν με τα παγωμένα χαμόγελα της νεοποχίτικης εξουσίας τους , τώρα σαν αναμορφωτές της Δ ημόσιας διοίκησης δηλαδή να συμπληρώσουν αυτά που δεν πρόλαβαν να κάνουν στις προηγούμενες επισκέψεις τους. Σήμερα ακριβώς βρισκόμασθε στον ίδιο παρονομαστή γιατί τα τρισέγγονα των αγωνιστών του 21 ψάχνουν και αυτά στους κάδους των απορριμάτων.
ΕΡΩΤΗΣΗ 1 Θα θέλατε και εσείς αγαπητοί εταίροι να βρεθείτε ποτέ σε αυτήν την κατάσταση εξ αιτίας της ανομίας των κυβερνώντων σας και του άκοπου πλουτισμού των με μίζες ξένων επιχειρήσεων? Γιατί εμείς δώσαμε τόπο στην οργή στα ειδεχθή πολεμικά εγκλήματα και όχι μόνο σας σεβασθήκαμε αλλά δουλέψαμε και σαν μετανάστες για την ανοικοδόμηση σας?
ΕΡΩΤΗΣΗ 2 Πιστεύεται αγαπητοί εταίροι ότι θα παραμέναμε πέραν του ενός λεπτού στην πολλά υποσχόμενη ΕΟΚ ή την ΕΕ αν γνωρίζαμε το 1981 τι θα μας συνέβαινε το 2013?
ΕΡΩΤΗΣΗ 3 Πιστεύεται αγαπητοί εταίροι ότι τελειώσαμε με μία εγκληματική πνευματική έκτρωση σαν έθνος?
ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ
Τα ζεστά αίματα των προγόνων μας και όχι μόνον θα γίνουν το γενετικό υλικό που θα κυοφορήσει την πραγματική γέννα της Εθνικής Ιδέας μας που διαχρονικά αδικήθηκε γιατί δεν θέλησε να υποταχθεί στις σωβιννιστικές μισαλλοδοξίες των πολιτισμένων βαρβάρων της ανθρωπότητας.
Εμείς δεν διαθέτουμε σιδηρόφρακτες μεραρχίες αλλά έχουμε ΥΠΕΡΜΑΧΩ ΣΤΡΑΤΗΓΩ που σαν ΦΟΒΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ θα αποδώσει το δίκαιο τον κατάλληλο καιρό όπως μας το απέδειξε οφθαλμοφανώς πολλές φορές για να κλείσει και ιστορικούς λογαριασμούς με πολεμοχαρή έθνη…

Άλλωστε αυτό το μικρό αλωνάκι το διαφεντεύει Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ που σαν καλός περιβολάρης σκέπτεται να το περιποιηθεί κατά τα λεγόμενα του ΓΕΡΟΝΤΟΣ μας ΠΑΙΣΙΟΥ ((τώρα οργώνει ο διάβολος αλλά στο τέλος θα σπείρει ο ΘΕΟΣ)) και ταπεινά θα συμπληρώσουμε ότι τον θερισμό θα τον κάνει αυτός ο αδικημένος Λαός.
ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ
ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ: ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΙΚΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ!

TSIPRAS
Η… «ημέρα του κουκουλοφόρου», ήταν τελικά η Τετάρτη 9 Ιανουαρίου. Πέρα από την προσωρινή ανακατάληψη της «Βίλας Αμαλία», την κατάληψη των κεντρικών γραφείων της… κυβερνώσας αριστεράς ΔΗΜΑΡ, το συλλ-αλητήριο «αλληλεγγύης» στους συλληφθέντες στη ΓΑΔΑ, κάποιο ροζ «Τάγμα Εφόδου» του ΣΥΡΙΖΑ επέδραμε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) και προέβη στις… συνήθεις καταστροφές. Σε ανακοίνωσή της, η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου καταγγέλλει τα εξής:
«Το μεσημέρι της Τετάρτης 9/1/2013, κουκουλοφόροι προέβησαν σε καταστροφές και βανδαλισμούς στους κοινόχρηστους χώρους πέριξ της πρυτανείας του ΟΠΑ. Μεταξύ των άλλων αναποδογύρισαν και κατέστρεψαν το άγαλμα του Μαρασλή, του μεγάλου ευεργέτη του Πανεπιστημίου από την περιουσία του οποίου κτίστηκε το ΟΠΑ. Όταν νεολαίοι κουκουλοφόροι βανδαλίζουν πανεπιστημιακούς χώρους που αποτελούν εθνικά μνημεία, τότε το μέλλον της κοινωνίας είναι σε κίνδυνο. Μόνο ψυχικά ασθενείς μπορούν να στοχεύουν αγάλματα και μόνο άτομα αποκομμένα από κάθε κοινωνική και εθνική συλλογικότητα μπορούν να συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο…».
Εν-δυο, εν-δυο, οι συριζαίοι στον… ψυχίατρο!

Ιδρύθηκε η πρώτη εκκλησία για... άθεους στο Λονδίνο ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/01/blog-post_2524.html#ixzz2HTTWhzid


Η πρώτη εκκλησία άθεων είναι έτοιμη να ρίξει άπλετο μηδενιστικό «σκότος» στις ψυχές των πιστών της στο Άισλινγκτον του Λονδίνου, αναφέρει η τοπική εφημερίδα Islington Gazette.

Στον ναό του Αγίου Παύλου(;;;) θα λαμβάνουν τελετές αλλά στην αθεϊστική εκδοχή τους: γάμοι, κηδείες, όχι όμως και βαπτίσεις. Οι άπιστοι-πιστοί θα συναθροίζονται κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα.

Κάθε φορά θα υπάρχει και ένας διαφορετικός κεντρικός ομιλητής ο οποίος θα μιλά για ένα θέμα, ενώ θα φιλοξενούνται μουσικά σχήματα, αλλά και κωμικοί που θα παρωδούν τον χριστιανικό μονοθεϊσμό.

ΠΗΓΗ

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

ODIGITIS
Εκδήλωση για τα 1.000 φύλλα του «Οδηγητή» (εφημερίδας της νεολαίας που ίδρυσε ο σιωνιστής Ζακ Βεντούρα, δηλαδή της ΚΝΕ) ανακοίνωσε ότι διοργανώνει το κόμμα (ένα ειν’ το κόμμα…) των… βαρόνων του Περισσού:
«Το Σάββατο, 12 Γενάρη, κυκλοφορεί το 1.000ό φύλλο του «Οδηγητή» του οργάνου του ΚΣ της ΚΝΕ. Η ΚΝΕ θα «υποδεχτεί» την κυκλοφορία του με μεγάλη πανεξόρμηση και πολύμορφες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα. Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί Έκθεση για τα 1.000 φύλλα του «Οδηγητή» στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων (Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης, Θησείο), από την Παρασκευή 11 Γενάρη έως και την Κυριακή 20 Γενάρη. Στην Έκθεση παρουσιάζεται η ιστορική πορεία του «Oδηγητή» απ’ όταν πρωτοκυκλοφόρησε σε συνθήκες παρανομίας το 1968 έως και τις μέρες μας…»
Εκείνο, όμως, που δε λέει (για ευνόητους λόγους) το… «αντισυστημικό», «επαναστατικό» και τα τοιαύτα ΚΚΕ, είναι ότι συνδιοργανώνει την εκδήλωση με τον Δήμο Αθηναίων του Καμίνη και πιο συγκεκριμένα με τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου. Ιδού και η σχετική πρόσκληση:
«Η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων, Νέλλη Παπαχελά και η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας (ΚΝΕ) σας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης για τη συμπλήρωση 1.000 φύλλων κυκλοφορίας της Εφημερίδας ΟΔΗΓΗΤΗΣ Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου και ώρα 18.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» (Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης, Θησείο-στάση Μετρό: Κεραμεικός) Διάρκεια: 11 – 20. 1. 2013 Καθημερινά: 10.00-20.00 Κυριακή: 10.00-14.00 Στην αίθουσα «Οδοιπορικό» θα πραγματοποιούνται ομιλίες από 12-19 Ιανουαρίου, ώρα 18.30».
Εδώ βέβαια, προκύπτουν κάποια ερωτήματα, όπως:
1ον) Με ποιο δικαίωμα οργανισμός του οποιοδήποτε δήμου κάνει εκδήλωση από κοινού με κομματική νεολαία, και μάλιστα σε αίθουσα του δήμου (δηλ. όλων των δημοτών);
2ον) Θα πληρώσουν οι φραγκοφονιάδες του ΚΚΕ για την αίθουσα ή είναι δωρεάν χορηγία του δήμου Αθηναίων ένεκα της συνδιοργάνωσης;
3ον) Αν δεν πληρώσουν οι κουκουέδες, ποιος θα πληρώσει το… μάρμαρο;
4ον) Θα έκανε το ίδιο ο δήμος Αθηναίων και με κάποια εκδήλωση του Τμήματος Νεολαίας της Χρυσής Αυγής;

Βίντεο - Άστεγοι στο κρύο.

Βίντεο - Άστεγοι στο κρύο.

ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ; O Γ.Παπακωνσταντίνου «έδειξε» Ε.Βενιζέλο στην συνέντευξη – “Θα το δείξει η εξέταση”! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/01/o_9.html#ixzz2HTTF8xjl


PapakVenizL
Τον Ε.Βενιζέλο “έδειξε” εμμέσως πλην σαφώς ως αυτούργό της αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών και ο άνθρωπος που οδήγησε την χώρα στα δεσμά της εξαθλίωσης και του Μνημονίου, ο Γ.Παπακωνσταντίνου.


Στην συνέντευξή του στην τηλεόραση της ΝΕΤ και την Έλλη Στάη (μια Στάη που πάντως δεν τον …δυσκόλεψε ιδιαίτερα με τις ερωτήσεις της) βασικά επανέλαβε αυτά που είχε πει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προσθέτοντας όμως δύο κρίσιμα πράγματα: Ότι δεν πιστεύει ότι έγινε επί δικής του υπουργίας η διαγραφή των συγγενών του, άρα εξαίρεσε Καπελέρη και Διώτη, μαζί με τον εαυτό του. Ποιος μένει; Ο Ε.Βενιζέλος:


“Δεν γνωρίζω ποιος έκανε την αλλοίωση. Εχω κάποιες υποψίες, αλλά δεν γνωρίζω ποιος το έκανε.


Να έγινε στην περίοδο της δικής μου υπουργίας δεν το νομίζω, το αποκλείω σε μεγάλο βαθμό.


Ξέρω μόνο ότι δεν το έκανα εγώ. Ωστόσο δεν θα κάνω αυτό που έκαναν σε εμένα. Οι πραγματογνωμοσύνες θα δείξουν πάρα πολλά πράγματα”..


Πάντως, χωρίς να κάνουμε τους δικαστές, μπορεί ο Γ.Παπακωνσταντίνου να είναι 100% άξιος της μοίρας του, αλλά δεν θα μας εξέπληττε αν κάποτε αποκαλυπτόταν ότι κάποιος άλλος είχε αλλοιώσει την λίστα Λαγκάρντ…


Ας δούμε την ουσία της συνέντευξης και των όσων είπε


“Τέλος Ανοιξης 2010 ο τότε διοικητής της ΕΥΠ μου είπε ότι ο Γάλλος ομόλογός του τον ενημέρωσε ότι υπάρχει λίστα με ονόματα καταθετών στην Ελβετία.


Πλησίασα την Κριστίν Λαγκάρντ και τη ρώτησα αν είναι διατεθειμένη να μας δώσει τη λίστα. Η απάντηση δεν ήταν άμεση. Επιφυλάχθηκε και μου είπε «ναι» μετά από ένα χρονικό διάστημα


Τον Οκτώβριο του 2010 μετά από συνεννόηση του γραμματέα ο πρέσβης μας στο Παρίσι παραλαμβάνει ένα φάκελο με ένα cd και ο φάκελος αυτός παραλαμβάνεται από εμένα. Ηρθε κατ’ ευθείαν σε μένα και δεν πέρασε από το υπουργείο Εξωτερικών. Ηταν στοιχεία απόρρητα και έτσι έγραφε και στο διαβιβαστικό που το συνόδευε.


Ο πρέσβης υπέγραψε ότι παρέλαβε ένα cd χωρίς να ξέρει τι είχε μέσα και οι Γάλλοι δεν έγραφαν τίποτε στο διαβιβαστικό.


Μέσα στο cd δεν υπήρχε μια λίστα αλλά περίπου 2.000 ηλεκτρονικά αρχεία. Αυτά τα αρχεία ήταν φωτογραφία της στιγμής που ο κ. Φαλσιανί τα έκλεψε από την HSBC το 2007.


Εγώ τα ζήτησα και γι’ αυτό πεθαίνω να έχω μία αίσθηση του τι έχει μέσα.


Η πρωτοκόλληση σημαίνει αποδοχή του ότι το κατέχει το ελληνικό δημόσιο. Τι να πρωτοκολλήσω,το έγγραφο, το ίδιο το cd; Να κάνω ένα αντίτυπο;


Ξεκινάμε μια διαπραγμάτευση με τους Ελβετούς και δεν μπορούσα να την ξεκινήσω γνωστοποιώντας σε όλους ότι έχω μια λίστα με κλεμμένα αρχεία από την Ελβετία.


Φωνάζω ένα συνεργάτη μου -θα το πω το όνομα στη Βουλή- και του ζητώ να μου δώσει μια αίσθηση του συνολικού ποσού και τα σημαντικότερα ονόματα. Μετά από λίγες ημέρες επιστρέφει και μου λέει: «Εχουμε περίπου 2 δισ. δολάρια ότι πάνω από τα μισά ήταν κενοί λογαριασμοί και ότι οι πρώτοι 20 λογαριασμοί είναι περίπου τα μισά από τα χρήματα αυτά. Και όλοι γνωρίζουν ότι ο ένας λογαριασμός είχε περίπου 550 εκατομμύρια δολάρια.»


Ζήτησα να γίνει μια κόπια σε ένα usb επειδή είναι πιο ασφαλές μέσο αποθήκευσης και έδωσα το cd για φύλαξη.


Οποιος έκανε οτιδήποτε το έκανε κατόπιν δικής μου εντολής χωρίς να έχει πλήρη επίγνωση του τι έκανε.


Αν είχα κάνει τη λαθροχειρία, δεν θα έβγαζα τα ονόματα και αμέσως μετά θα έδινε τη λίστα; Ποιος θα με αμφισβητούσε; Ή ακόμη καλύτερα θα γινόμουν και ήρωας και θα έλεγαν ότι ελέγχει ακόμη και τις εξαδέλφες του.


Ο χειρισμός δεν ήταν ο καλύτερος και κατά συνέπεια εγώ τώρα είμαι ανοιχτός σε μια σειρά από υποψίες.


Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε πριν τα ζητήσω και μου είπε προχώρα. Και μόλις τα παρέλαβα τον ενημέρωσα ότι θα τα προωθήσω για έρευνα στο ΣΔΟΕ. Δεν κάναμε καμία άλλη συζήτηση.


Ποτέ δεν είχα συζητήσει με τις εξαδέλφες μου για το αν έχουν λογαριασμούς στο εξωτερικό. Την πρώτη φορά που το συζητήσαμε ήταν στις 28 Δεκεμβρίου του 2012. Εχουμε συγγενική σχέση, δεν έχουμε επαγγελματική και οικονομική.


Ποτέ δεν συζήτησα μαζί τους, ποτέ δεν τις ρώτησα γιατί δεν είχα δει τα ονόματα.


Επαναλαμβάνω ότι δεν έχω κάνει εγώ την αλλοίωση.


Η πρώτη πληροφόρηση που είχα από τον Καπελέρη – για τα 20 ονόματα – είναι ότι με βάση τα ακίνητα και τα δηλωθέντα εισοδήματα προκύπτουν κενά για τις καταθέσεις στο εξωτερικό και για αυτό του έδωσα εντολή να συνεχίσει την ενδελεχή έρευνα.


Οσο ο Καπελέρης κάνει την έρευνα εγώ έχω το στικάκι και το cd υπάρχει στο γραφείο μου.


Εν συνεχεία φεύγει ο Καπελέρης και επικεφαλής του ΣΔΟΕ αναλαμβάνει ο Διώτης. Τον καλώ στο γραφείο μου και του λέω έχω δώσει στον προκάτοχό σου 20 ονόματα πάρε όλα τα στοιχεία και συνέχισε την έρευνα.


Δεν γνωρίζω ποιος έκανε την αλλοίωση. Εχω κάποιες υποψίες, αλλά δεν γνωρίζω ποιος το έκανε.


Να έγινε στην περίοδο της δικής μου υπουργίας δεν το νομίζω, το αποκλείω σε μεγάλο βαθμό.


Ξέρω μόνο ότι δεν το έκανα εγώ. Ωστόσο δεν θα κάνω αυτό που έκαναν σε εμένα. Οι πραγματογνωμοσύνες θα δείξουν πάρα πολλά πράγματα.


Οι ιστορίες πρωτοκόλλησης είναι περίεργες. Γιατί ο κ.Διώτης γιατί δεν την πρωτοκόλλησε; Δεν το έκανε κινούμενος στο ίδιο σκεπτικό που κινήθηκα και εγώ.


Κατηγορηθήκαμε ότι δεν θέλαμε να κάνουμε κάτι με τη λίστα.


Δεν ενημέρωσα εγώ τον Βενιζέλο για τη λίστα. Θεωρείται ότι ήταν το μόνο με το οποίο είχαμε να ασχοληθούμε; Ετσι και αλλιώς ο κ. Βενιζέλος είχε γύρω του τους περισσότερους συνεργάτες από τους δικούς μου.


Χώρες που το χρησιμοποίησαν τη λίστα το βρήκαν μπροστά τους, όπως η Γαλλία, που κυνήγησε τους φοροφυγάδες, αλλά βρήκε μπροστά της το ακυρωτικό δικαστήριο.


Δεν νομίζω ότι κατά τη διάρκεια της δικής μου υπουργίας έγιναν κόπιες.


Εφόσον αυτό που ήρθε τώρα είναι πανομοιότυπο με αυτό που ήρθε τον Οκτώβριο του 2010, τότε ναι πιστεύω πως τα ονόματα των συγγενών μου υπήρχαν και στην αρχική λίστα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...