Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013

Ευρωπαϊκή Ένωση: Η μεγάλη απάτη! (Άρθρο του Nigel Farage)


του Nigel Farage - “Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δεν ψηφίζει νόμους και δεν ανακαλεί νόμους.
Οι νόμοι, με την μορφή οδηγιών, κανονισμών κλπ., που ήδη έχουν φθάσει τους 30.000, (!) αποφασίζονται από μη εκλεγμένους αξιωματούχους (οι οποίοι μαζί με τους υπαλλήλους φθάνουν τους 30.000 περίπου), με πλήρη μυστικότητα και αδιαφάνεια μετά από παρασκηνιακές πιέσεις και διαπραγματεύσεις, για τις οποίες κανείς δεν είναι υπόλογος.Οι υπουργοί των χωρών-μελών υποχρεώνονται να...αποδεχθούν τις προκανονισμένες αποφάσεις των μονίμων αντιπροσώπων, και πολλές φορές το «ανακοινωθέν» γίνεται δεκτό πριν (!) την «συζήτηση» των Υπουργών, η οποία λαμβάνει χώρα μόνο για προσχηματικούς λόγους.
Οι Δημοσιογράφοι που επικρίνουν αυτήν την κατάσταση απομακρύνονται έντεχνα από τις Βρυξέλλες, και παραμένουν όσοι συμφωνούν με το σύστημα.
Όταν οι ευρωβουλευτές καλούνται να ψηφίσουν, πληροφορούνται στις 8 το πρωί για την ημερήσια διάταξη ψηφοφορίας επί εκατοντάδων θεμάτων, που διεξάγεται στις 12.00 με πατήματα κουμπιών “ναι”, “όχι”, “αποχή”.
Αλλά οι φάκελοι των θεμάτων έχουν χιλιάδες σελίδες στην Γαλλική γλώσσα, και κανείς Ευρωβουλευτής δεν προλαβαίνει να τους μελετήσει.
Έτσι, οι ευρωβουλευτές λαμβάνουν από τα ευρωπαϊκά κόμματα, στα οποία ανήκουν, μια μεγάλη «λίστα» με το τι πρέπει να ψηφίσουν μέσα σε ένα τέταρτο της ώρας!!!»
Δηλαδή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι μόνο μία μεγάλη φάρσα εξαπατήσεως των Ευρωπαϊκών λαών.
Το «Ευρωπαϊκό Σχέδιο» οδηγεί σε ένα ενιαίο ομοσπονδιακό κράτος βάσει του Γάλλο-Γερμανικού άξονα, το οποίο συντρίβει την διαφορετικότητα και τις εθνικές παραδόσεις των λαών των χωρών-μελών χωρίς να τους ενημερώσει ή να τους ρωτήσει.
Όποιος διαφωνήσει στο μέλλον, θα έχει να αντιμετωπίσει την ενιαία ευρωπαϊκή «ταυτότητα», την ευρωπαϊκή αστυνομία, την ευρωπαϊκή δικαιοσύνη και τον ευρωπαϊκό στρατό.
Ας αναλογιστούμε τις συνέπειες αυτού του αντιδημοκρατικού πειράματος που πλήττει την κοινοβουλευτική Δημοκρατία και το εθνικό κράτος. Η κοινωνική δυσαρμονία, η ανελευθερία και η πίεση που θα δεχθούν οι λαοί της Ευρώπης θα έχουν δύο πιθανά αποτελέσματα:
Ή θα οδηγήσουν σε μεγάλη ανάπτυξη της άκρας δεξιάς και άκρας αριστεράς με απρόβλεπτα αποτελέσματα, ή θα οδηγήσουν σε εμφύλιο ευρωπαϊκό πόλεμο.
Η Ελλάς οφείλει να αντιδράσει στα τερατώδη ψεύδη, στην απίστευτη γραφειοκρατία, στην ουσιαστική αντιδημοκρατικότητα και ανελευθερία της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, ώστε οι Ευρωπαϊκοί λαοί να διατηρήσουν την εθνική και δημοκρατική τους ταυτότητα σε ένα πλαίσιο διεθνούς συνεργασίας και συνεννοήσεως.
Τους προηγούμενους μήνες, έγινε εμφανές από τις προτάσεις που προωθήθηκαν από την Κομισιόν και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με υποστήριξη από την Γαλλία, την Γερμανία και άλλα κράτη, ότι θα σηματοδοτήσει ένα περαιτέρω αποφασιστικό βήμα προς την συγκόλληση των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως σε ένα κράτος με την δική του κεντρική κυβέρνηση, νόμισμα, φορολόγηση, ένοπλες δυνάμεις και νομικό σύστημα.
Τρία πράγματα κτυπούν το καμπανάκι, για τον τρόπο που το νέο σύστημα διακυβερνήσεως θα επιβληθεί στα έθνη της Ευρώπης.
Το πρώτο είναι το πόσο λίγο οι Ευρωπαϊκοί λαοί, συμπεριλαμβανομένου του Ελληνικού, όντως γνωρίζουν ακριβώς σε τι σύστημα διακυβερνήσεως θα βρεθούν να ζουν.
Το δεύτερο, είναι το πόσο εξαιρετικά αντιδημοκρατικό είναι αυτό το σύστημα. Οι περισσότεροι νόμοι και πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ενώσεως εγκρίνονται από μη εκλεγμένους αξιωματούχους πίσω από κλειστές πόρτες, χωρίς να δίνουν λόγο στα κοινοβούλια.
Έχει λεχθεί ότι οι μόνες χώρες του κόσμου, των οποίων οι νομοθετικές διαδικασίες είναι τόσο αποκρυπτικές, όπως της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, είναι η Κούβα και η Βόρειος Κορέα.
Ο τρίτος και σημαντικότερος λόγος γιατί πρέπει όλοι μας να φοβόμαστε αυτό το σύστημα διακυβερνήσεως της Ε.Ε. είναι απλά ότι στην πράξη το σύστημα δεν δουλεύει.
Οπουδήποτε να κοιτάξεις στις πρακτικές λειτουργίες της, είτε είναι οι πολιτικές της στην απασχόληση, στην γεωργία, στην αλιεία, στον ανταγωνισμό, στην διεθνή ανθρωπιστική βοήθεια, και σε οτιδήποτε άλλο, ανακαλύπτεις ότι η Ε.Ε. δεν επιτυγχάνει τους διακηρυγμένους στόχους της.
Όποια πλευρά πολιτικής και αν εξετάσει κανείς, βρίσκει να συμβαίνει το ίδιο.
Πάντα ξεκινούν με ευγενείς σκοπούς και ωραίες υποσχέσεις για το πόσο υπέροχα θα πάνε όλα.
Τότε ανακαλύπτεις ότι αυτό οδηγεί σε ένα βουνό γραφειοκρατίας μεγέθους Ολύμπου, σε μια πλήρη απώλεια επαφής με την πραγματικότητα, σε μνημειώδη αναποτελεσματικότητα και κακή διαχείριση ανακατεμένη με διαφθορά, έως ότου, τελικώς, βλέπεις ότι κανένας από εκείνους τους γενναίους στόχους δεν επιτυγχάνεται στην πραγματικότητα.
Καταλαβαίνουμε γιατί οι Βρυξέλλες επιθυμούν τώρα απεγνωσμένα η Ελλάς να εισέλθει στο ενιαίο νόμισμα, δηλαδή για τους δικούς τους προπαγανδιστικούς λόγους. Αλλά φοβόμαστε, ότι αν τον εντάξουν σ’ αυτό πείραμα, ο Ελληνικός λαός θα το μετανιώσει.
Το πραγματικό πρόβλημα με το αντιδημοκρατικό όνειρο της Ε.Ε., είναι ότι βασίζεται σε μια κολοσσιαία πράξη ευσεβούς πόθου. Ήδη αρχίζουμε να διαπιστώνουμε ότι η πραγματικότητα δεν συμβαδίζει με αυτήν την κατασκευασμένη πίστη.
Μια ημέρα όλοι οι λαοί της Ευρώπης θα καταλάβουν ότι οφείλουν να πληρώσουν ένα τρομερό τίμημα. “

Nigel Farage
Ευρωβουλευτής και Προέδρος του UKIP
(Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου)

Άλεξ Ρόντος: “Η Ελλάδα πρέπει να αφοπλιστεί, η Τουρκία όχι”!


Ο μυστηριώδης Άλεξ Ρόντος, το σκοτεινό alter ego του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ο άνθρωπος που σε όποιο κράτος εργάζεται ακολουθεί πόλεμος ή πολιτική αναταραχή, “ξανακτύπησε” με συνέντευξή του στην Χουριέτ. Και, ως συνήθως, με δηλώσεις που προκαλούν το κοινό εθνικό αίσθημα:
Σύμφωνα με τον Ρόντο: “Εμείς ο μόνος λόγος για τον οποίο κάθε χρόνο πρέπει να επενδύουμε σημαντικό ποσοστό του εθνικού μας εισοδήματος σε στρατιωτικές δαπάνες είναι η Τουρκία. Η Ελλάδα δαπανά επειδή δαπανά και η Τουρκία σε στρατιωτικές δαπάνες.
Όμως ο λόγος ύπαρξης του τουρκικού στρατού δεν είναι η Ελλάδα. Για αυτό δεν περιμένω αμοιβαία βήματα. Αν πρέπει να μιλήσω ανοιχτά εντέλει από τον αφοπλισμό κερδισμένη πραγματικά θα είναι η Ελλάδα. Αυτό είναι κάτι και ρεαλιστικό και δυνατό να γίνει”.

Άρα υπάρχει κατανόηση για τους τουρκικούς υπερεξοπλισμούς επειδή δεν… αφορούν την Ελλάδα, η οποία θα πρέπει να αφοπλιστεί!

Επίσης θεωρεί ότι για να υπάρξει μια μόνιμη λύση στην ελληνοτουρκική προσέγγιση αρκεί η “ισχυρή” Τουρκία να αποσύρει από τον βορρά της Κύπρου 30 χιλιάδες στρατιώτες και να καταργήσει το αυτόματο casus belli σε περίπτωση παραβίασης της θαλάσσιας υφαλοκρηπίδας.

“Οι Έλληνες ακόμη πιστεύουν πως μπορεί να προέλθει μια απειλή από την Τουρκία (σ.σ.: αν είναι δυνατόν!). Για αυτό η Τουρκία μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Η Τουρκία μπορεί να έχει και άλλα θέματα. Κατά την γνώμη μου με τα χαρακτηριστικά και το μέγεθος αυτής της περιοχής είναι πολύ φυσικό να σκέπτεται και άλλα θέματα.

Εμείς ο μόνος λόγος για τον οποίο κάθε χρόνο πρέπει να επενδύουμε σημαντικό ποσοστό του εθνικού μας εισοδήματος σε στρατιωτικές δαπάνες είναι η Τουρκία. Η Ελλάδα δαπανά επειδή δαπανά και η Τουρκία σε στρατιωτικές δαπάνες.

Όμως ο λόγος ύπαρξης του τουρκικού στρατού δεν είναι η Ελλάδα. Για αυτό δεν περιμένω αμοιβαία βήματα (σ.σ.: άρα η Τουρκία μπορεί να εξοπλίζεται και η Ελλάδα όχι!). Αν πρέπει να μιλήσω ανοιχτά εντέλει από τον αφοπλισμό κερδισμένη πραγματικά θα είναι η Ελλάδα. Αυτό είναι κάτι και ρεαλιστικό και δυνατό να γίνει.

|Διότι η Τουρκία σε ένα σημείο μπορεί να πει πως «Δεν επιθυμούμε την Ε.Ε.». Κατά τον ίδιο τρόπο και η Ευρώπη μπορεί να πει πως δεν θέλει την Τουρκία. Κατά την γνώμη μου η Τουρκία δεν θέλει να μπει στην Ε.Ε., έχει διαφορετικά σχέδια για το μέλλον της.

Χουριέτ: Περιμένετε μήπως στο εγγύς μέλλον μια στρατιωτική σύγκρουση στην Ανατολική Μεσόγειο ειδικότερα λόγω των γεωτρήσεων για φυσικό αέριο ;

“Σίγουρα όχι. Οι επιθετικές όμως ανακοινώσεις της Τουρκίας με εξέπληξαν ιδιαίτερα. Αυτές οι ανακοινώσεις πέραν του εκνευρισμού που προκάλεσαν σε κάποιους στην Ελλάδα και αλλού, δεν πιστεύω ότι έφτασαν στον στόχο τους. Πολλοί άνθρωποι εξεπλάγησαν ιδιαίτερα. Αργότερα ο Παπανδρέου αναζήτησε τον Ερντογάν και έκανε έκκληση για μετριοπάθεια. Είμαι πολύ ικανοποιημένος που ο Παπανδρέου αναζήτησε τον Ερντογάν και βρήκε ένα δρόμο να επέμβει.

Πιστεύω πως το Αιγαίο θα μετατραπεί σε μια κοινή τουριστική αγορά. Οι Έλληνες και οι Τούρκοι θα ανεβαίνουν στα πλοία και θα πηγαίνουν για μια μέρα ή για το Σαββατοκύριακο στην απέναντι πλευρά. Και αν δεν υπήρχαν αυτοί οι ανόητοι κανονισμοί για την βίζα, θα μπορούσαμε αυτό να το κάνουμε από τώρα”.

pneymatiko

Γιατί καίγονται για το τζαμί στην Αθήνα;

ΑΛΒΑΝΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΟΥΝΤΑ ΔΟΧΕΙΑ;Αλβανικός εθνικισμός και οργανωμένο έγκλημα στην Ελλάδα - Συγκοινωνούντα δοχεία;Αναρτήθηκε στο borioipirotika.blogspot.gr


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!

Είναι πραγματικά απίστευτο τι μπορεί να ανακαλύψει κανείς στα προσωπικά αντικείμενα Αλβανών διακινητών ναρκωτικών ουσιών!

Η φωτογραφία αφορά τη σύλληψη τεσσάρων Αλβανών πολιτών από την πόλη της Αυλώνας, οι οποίοι εντοπίστηκαν με 42 κιλά χασίς στην πόλη των Αγ. Σαράντα τον Σεπτέμβριο του 2012. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές (από ομολογία των διακινητών) τα ναρκωτικά είχαν τελικό προορισμό την Ελλάδα, και συγκεκριμένα την πόλη της Ηγουμενίτσα. Ανάμεσα σε πολυάριθμες κάρτες sim, κινητά, διαβατήρια και πακέτα τσιγάρων, εντύπωση προκαλεί η παρουσία ταυτότητας μέλους της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας, της γνωστής εθνικιστικής και ως επί τω πλείστω ανθελληνικής οργάνωσης. 

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΝΣΤΑΣΗΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ….


ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑ – ΜΑΡΙΑ ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ

Σήμερα το πρωί ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου. Στην έναρξή της, η Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χρυσούλα Μαρία Γιαταγάνα, προέβαλε ένσταση αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου αυτού, αφού παραβιάζει κατάφωρα τις πλέον βασικές Συνταγματικές διατάξεις για την υποχρέωση του Κράτους να προστατεύει πρωταρχικά την αξία του ανθρώπου, την οικογένεια και ιδίως την πολύτεκνη, και να εξασφαλίζει την ισότητα.


Κατά τη συζήτηση της ένστασης υποστηρίχθηκε από τη συμπολίτευση, ότι η Βουλή δεν μπορεί να μετατραπεί σε δικαιοδοτικό όργανο, με άλλα λόγια δηλαδή υποστηρίχθηκε, ότι στις υποχρεώσεις των βουλευτών δεν είναι η συμμόρφωση προς το Σύνταγμα αλλά ότι τούτο ανήκει μόνο στα Δικαστήρια. Ευνόητο βέβαια είναι ότι πρωταρχική υποχρέωση της Βουλής είναι η πιστή τήρηση του Συντάγματος. Οπωσδήποτε, λοιπόν, θα ελεγχθεί από τα Δικαστήρια της Χώρας μας, εάν ο φορολογικός νόμος που ψηφίζεται υπό το κράτος και τέτοιων αντιλήψεων είναι συνταγματικός ή όχι.

Η κα Γιαταγάνα κατά την ανάπτυξη της ένστασης αντισυνταγματικότητας κατέθεσε στη Βουλή έγγραφα που της είχαν σταλεί από τους συλλόγους πολυτέκνων και τριτέκνων, ώστε η φωνή των κοινωνικών ομάδων αυτών να περιληφθεί στα πρακτικά συζήτησης του νομοσχεδίου.

Ακολουθεί το κείμενο της ένστασης αντισυνταγματικότητας.

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

κ. Ευάγγελο – Βασίλειο Μεϊμαράκη

Ένσταση Αντισυνταγματικότητας

κατ’ άρθρο 100 του Κανονισμού της Βουλής

Σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 1 του Συντάγματος, ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας.

Εξάλλου, σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 1 και 5 του Συντάγματος, οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του Νόμου και συνεισφέρουν χωρίς διάκριση στα δημόσια βάρη ανάλογα με τις δυνάμεις τους.

Τέλος δε, σύμφωνα με το άρθρο 21 παρ. 1, 2 και 5 του Συντάγματος, η οικογένεια ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους.

Πολύτεκνες οικογένειες καθώς και όσοι πάσχουν από ανίατη σωματική ή πνευματική νόσο έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος.

Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους.

Στην προκειμένη περίπτωση, με το συζητούμενο σήμερα Νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος, ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομικών και λοιπές διατάξεις», παραβιάζονται όλες οι παραπάνω Συνταγματικές διατάξεις.

Ειδικότερα:1ον.. Με το άρθρο 1 παρ. 1 του εν λόγω Νομοσχεδίου, θεσπίζεται διαφορετική κλίμακα συντελεστών φορολογίας ανά κατηγορία εισοδήματος και τροποποιείται το ισχύον καθεστώς, σύμφωνα με το οποίο, ο φόρος εισοδήματος επιβάλλεται κατ’ αρχήν ενιαία στο συνολικό εισόδημα των φυσικών προσώπων. Η εφαρμογή διαφορετικής κλίμακας φορολογικών συντελεστών ανά κατηγορία εισοδήματος παραβιάζει τις αρχές της καθολικότητας του φόρου και της φορολόγησης με βάση τη φοροδοτική ικανότητα που προβλέπεται από το άρθρο 4 παρ. 1 και 5 του Συντάγματος. Τούτο συμβαίνει, γιατί οι προτεινόμενες ρυθμίσεις καταλήγουν σε διαφορετική φορολογική επιβάρυνση εισοδημάτων ιδίου ύψους, ανάλογα με την πηγή προέλευσής τους, καθώς και σε βαρύτερη φορολογική επιβάρυνση φορολογουμένων με μικρότερο εισόδημα που προέρχεται από μία πηγή σε σχέση με άλλους με μεγαλύτερο εισόδημα που προέρχεται από περισσότερες πηγές.

Επιπλέον, οι προβλεπόμενες ρυθμίσεις δεν περιλαμβάνουν κανένα απολύτως αφορολόγητο κλιμάκιο εισοδήματος για καμία κατηγορία εισοδήματος, ειδικά δε για εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες μέχρι 42.000 ευρώ, αντί για τη θέσπιση αφορολόγητου ποσού εισοδήματος, προβλέπεται μείωσή του βάσει προτεινόμενης κλίμακας αναλογούντος φόρου, που είναι αντιστρόφως ανάλογη του ύψους του εισοδήματος αυτού.

Η κατάργηση όμως του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος, χωρίς να λαμβάνεται υπ’ όψη το ελάχιστο όριο διαβίωσης του φορολογουμένου, παραβιάζει την αρχή της φορολόγησης, που σύμφωνα με το Σύνταγμα (άρθρα 4 παρ. 5 και 2 παρ. 1), επιβάλλεται να βασίζεται στη φοροδοτική ικανότητα και στο σεβασμό της αξιοπρέπειας του ανθρώπου.

Οι θεμελιώδεις αυτές αρχές του Συντάγματος δεσμεύουν τον κοινό Νομοθέτη, ως προς το σεβασμό του ελαχίστου ορίου διαβίωσης.

Εφόσον στο πλαίσιο του δικαίου της κοινωνικής μέριμνας, καθορίζεται ελάχιστο όριο διαβίωσης, το οποίο το Κράτος υποχρεούται να εξασφαλίζει με την καταβολή παροχών κοινωνικής πρόνοιας στους πολίτες που δεν διαθέτουν δικά τους μέσα, είναι αυτονόητο ότι το ποσό αυτό δεν μπορεί να υπολείπεται του ελαχίστου ορίου διαβίωσης, το οποίο απαλλάσσεται του φόρου εισοδήματος. Συνεπώς, το αναγνωρισμένο στο δίκαιο της Κοινωνικής Πρόνοιας ελάχιστο όριο διαβίωσης, συνιστά το ελάχιστο ποσό εισοδήματος που πρέπει να είναι αφορολόγητο. Είναι παράλογο, να αφαιρεί το Κράτος μέσω της φορολογίας, αυτό που πρέπει να επιστρέφει υπό μορφή παροχών κοινωνικής πρόνοιας.

Λαμβανομένου υπ’ όψη μάλιστα, του γεγονότος ότι, με τους έμμεσους φόρους επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο το εισόδημα, καθίσταται πρόδηλο ότι η κατάργηση του αφορολογήτου ποσού εισοδήματος, ειδικά για τα χαμηλότερα εισοδήματα, παραβιάζει κατάφωρα τη θεμελιώδη αρχή του άρθρου 2 παρ. 1 του Συντάγματος, διότι με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί τους ήδη οικονομικά ασθενείς φορολογούμενους στην εξαθλίωση, ενώ όλες οι εξουσίες του Κράτους ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ να εξασφαλίζουν την αξιοπρέπειά τους.

Εξάλλου, με το συζητούμενο Νομοσχέδιο, καταργείται και η ελάχιστη προστασία της οικογένειας και των παιδιών, αφού για το ίδιο φορολογητέο εισόδημα, ο άγαμος θα πληρώνει τον ίδιο φόρο με τον τρίτεκνο και τον πολύτεκνο, όσα προστατευόμενα παιδιά κι αν έχουν οι τελευταίοι. Συνεπώς, με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις παραβιάζονται ευθέως, εκτός των άρθρων 4 παρ. 5, 2 παρ. 1, και οι διατάξεις του άρθρου 21 παρ. 2 και 5 του Συντάγματος.

Για τους λόγους αυτούς, οι προτεινόμενες ρυθμίσεις του άρθρου 1 παρ. 1 του υπό ψήφιση νομοσχεδίου, είναι κατάφωρα αντισυνταγματικές και θα είναι επονείδιστη η ψήφισή του από τον κάθε Βουλευτή.

Οι ενιστάμενοι Βουλευτές


 1. Παναγιώτης Καμμένος
 2. Χρυσούλα-Μαρία Γιαταγάνα
 3. Επαμεινώντας Μαριάς
 4. Παναγιώτης Μελάς
 5. Τέρενς Κουίκ
 6. Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος
 7. Ραχήλ Μακρή
 8. Βασίλειος Καπερνάρος
 9. Γεώργιος Νταβρής
 10. Παύλος Χαϊκάλης
 11. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά
 12. Μίκα (Τσαμπίκα) Ιατρίδη
 13. Έλενα Κουντουρά
 14. Σταυρούλα Ξουλίδου
 15. Μαρίνος Ουζουνίδης
 16. Ιωάννης Δημαράς
 17. Γαβριήλ Αβραμίδης

ΔΩΣΕ ΜΑΧΗΔώσε μάχηΑναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.efylakas.com


Είδαμε στα εξώφυλλα, στα εσώφυλλα, στις ένθετες εικόνες, όπως και στις ηλεκτρονικές και τις κινούμενες το «ευ αγωνίζεσθαι» ως νικητή του Μαραθωνίου Λευκωσίας. Ορθώς και δικαίως, κανείς δεν έμεινε ασυγκίνητος. Βέβαια, καλό θα ήταν η συγκίνηση να συνοδεύεται από «κίνηση» (πέραν του να σκουπίσουμε το μάτι και να γυρίσουμε σελίδα στο έντυπο…)

Δεν θα σταθώ στο σθένος και τη μαχητικότητα ενός παραπληγικού ή ανάπηρου που ζει τη ζωή βάζοντας στο περιθώριο και όχι στο προσκήνιο την όποια διαφορετικότητα και το όποιο εμπόδιο. Δεν ξέρω αν μπορώ να διανοηθώ ή να συλλάβω αυτό τον άθλο, αυτή τη νοοτροπία πριν τη χειροκροτήσω. Εκείνο, όμως, που φαίνεται ξεκάθαρο είναι το παράδειγμα: συγκεντρώσου στις δυνάμεις σου, πάρε τις απ’ τα «κέρατα» και οδήγησέ τις… Κάπου! Σ’ ένα σημείο που σε αντιπροσωπεύει. Κάπου όπου βγαίνει νόημα. Όπου βγαίνει αλήθεια. Ουσία.

Είδα ξανά φέτος την ταινία «Το Τανγκό των Χριστουγέννων». Όταν ο Υπολοχαγός καταφέρνει να πάρει το πολυπόθητο τανγκό με την γυναίκα του Αντισυνταγματάρχη, μια γυναίκα που υπήρξε μια χίμαιρα για αυτόν, που δεν της μίλησε ποτέ και δεν θα την ξανάβλεπε, της οποίας όμως η ύπαρξη ενέργησε ως κινητήριος δύναμη γι’ αυτόν, της είπε κοιτάζοντας την στα μάτια: «Δεν είχα το θάρρος να σας το πω. Σας αγαπώ.» Χωρίς απαιτήσεις, χωρίς ελπίδα. Ήταν σκοπός. Μέσα σε ένα στρατόπεδο στον Έβρο παρακολουθήσαμε ένα άλλο είδος θάρρους και αισθανθήκαμε όλο εκείνο το βουνό το οποίο ο Στάνκογλου με επιμονή ανέβηκε…

Έβαλα τον τίτλο αυτού του άρθρου σαν στάτους στο facebook πριν 3 μέρες. Στις ακόλουθες ώρες έρχονταν κάποια likes. Οφείλω να πω ότι, ενώ δεν ήταν ποτέ αυτός ο στόχος μου, αυθόρμητα μπήκα στη διαδικασία να σκεφτώ τι είναι αυτό που σε δευτερόλεπτα (γιατί δεν διαρκεί περισσότερο) έκανε τον καθένα απ’ αυτούς να δηλώσουν την αρέσκεια τους σε αυτό το «σλόγκαν» δύο λέξεων. Η δυσκολία του καθενός, η αναπηρία του καθενός, η καθημερινή μάχη του καθενός είναι πολύ διαφορετική σε βάθος και σε φύση – όμως ένα πράγμα δεν μπορεί να μην είναι κοινός παρονομαστής: η ανάγκη για να δώσεις μάχη.

Μάχη δεν θα πει μόνο μόχθος, ιδρώτας και δάκρυ. Θα πει στόχος, επιμονή, όραμα, αποτέλεσμα. Θα πει ταξίδι. Και όχι «καθήσι». Και πάλι δε θα σταθώ στα πασιφανή παραδείγματα μάχης, όπως είναι η κοπέλα που καθαρίζει σπίτια επτά μέρες τη βδομάδα για να στείλει χρήματα στο γιο της, το μωρό που έφαγε το μισό σάντουιτς από το συσσίτιο για να πάρει το άλλο μισό στη μάνα του ή η νεαρή αδερφή ενός φίλου μου που για να σηκωθεί να πάει τουαλέτα δίνει τη μάχη της κατά πλάκας σκλήρυνσης. Αυτά τα παραδείγματα δεν είναι για να πούμε «ας μην έχω παράπονο, ας κάτσω στα βραστά μου». Είναι για να αρνηθούμε να χαραμίσουμε έστω και λεπτό από τη μέρα μας, τη δύναμή μας, το υλικό που έχουμε μέσα μας.

Παραδίδεται η εθνική κυριαρχία στους δανειστές


Αλλάζουν με «κατεπείγοντα» νόμο οι όροι του Μνημονίου για να μην εξαιρείται κανένα περιουσιακό στοιχείο του Κράτους από την κατάσχεση εκ μέρους των δανειστών σε περίπτωση αθέτησης των πληρωμών.Στα χέρια των δανειστών παραδίδει η ελληνική κυβέρνηση την εθνική μας κυριαρχία, με όχημα τους όρους του Μνημονίου.
Ο νόμος που φέρνει για ψήφιση την Δευτέρα στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος η κυβέρνηση, αλλάζει τους όρους του Μνημονίου για να μην εξαιρείται κανένα περιουσιακό στοιχείο του Κράτους από την συντηρητική ή αναγκαστική κατάσχεση εκ μέρους των δανειστών, σε περίπτωση που η Ελλάδα αθετήσει τις πληρωμές των δανείων που λαμβάνει.

Οι πέντε Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που έχει υπογράψει ήδη η κυβέρνηση, αποτελούσαν προαπαιτούμενο για τις δόσεις που θα πάρει η χώρα μας έως το Μάρτιο .
Ωστόσο χθες, σε σύσκεψη υπό τον Αντώνη Σαμαρά στο υπουργείο Οικονομικών αποφασίστηκε να αποσύρει η κυβέρνηση τον Κυρωτικό Νόμο που είχε καταθέσει στη Βουλή τις παραμονές των Χριστουγέννων και στη θέση του οι βουλευτές να ψηφίσουν νέο «κατεπείγοντα» νόμο, που θα θεσπίζει όσα ζητούν οι δανειστές.
Ο νόμος αυτός θα εισαχθεί στη Βουλή την Παρασκευή, αμέσως μετά την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου και θα ψηφιστεί την Δευτέρα, για να μπορέσει ο Γιάννης Στουρνάρας να ενημερώσει άμεσα το Γιούρογκρουπ και το ΔΝΤ πως εκπληρώθηκαν όλα τα προαπαιτούμενα για την υπο-δόση των 9,2 δισ. του Ιανουαρίου.
Ο επαχθής όρος των δανειστών αναφέρει ξεκάθαρα πως για να πάρει η Ελλάδα θα πρέπει να μην εξαιρείται κανένα περιουσιακό στοιχείο του Κράτους από την συντηρητική ή αναγκαστική κατάσχεση εκ μέρους των δανειστών.
Τι προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου
Η τροποποίηση των κανόνων της δανειακής σύμβασης αναμένεται να προκαλέσει «σεισμικές δονήσεις» στο Κοινοβούλιο, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ετοιμάζουν επίθεση προς την κυβέρνηση για την παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας.
Στην επίμαχη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ορίζεται ότι «ούτε το δικαιούχο κράτος μέλος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο, της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης-συντηρητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη σύμβαση τροποποίησης».
Ουσιαστικά ενσωματώνεται έτσι στο εθνικό δίκαιο ο όρος πως όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού Κράτους και τα πάσης φύσεως ιδιοκτησιακά δικαιώματά του υπόκεινται σε κατάσχεση, αν το ζητήσουν οι δανειστές.
Στην κυβέρνηση τονίζουν πως πρόκειται για «τυπική αναφορά» η οποία εμπεριέχεται και στα προηγούμενα Μνημόνια.
Οι υπόλοιπες πράξεις
Το ίδιο νομοσχέδιο θα προβλέπει επίσης και όσα περιλαμβάνονταν στις Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που υπεγράφησαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά δεν έχουν κυρωθεί ακόμα από την Βουλή.
Μεταξύ αυτών η πράξη νομοθετικού περιεχομένου του Υπουργείου Ανάπτυξης για την αναστολή πλειστηριασμών στην α’ κατοικία και την αναστολή εξώσεων σε εμπορικά καταστήματα.
Επίσης η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που μειώνει τους μισθούς των υπαλλήλων της Βουλής και την επιχορήγηση στο Ταμείο Αρωγής των Υπαλλήλων της.
Ακόμη η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την απελευθέρωση των μεταφορών ταξί.
Οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου με τα προαπαιτούμενα για την μείωση δαπανών και τα ειδικά μισθολόγια.

ΤΑ ΝΕΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ Ε.Κ.Α.Μ. ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗ ΒΙΛΑ ΑΜΑΛΙΑΜε καινούργια όπλα χθες τα ΕΚΑΜ
Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.antinews.grΜε καινούργια όπλα που παίρνουν πλαστικές σφαίρες, εμφανίστηκαν χθες  τα ΕΚΑΜ στη Βίλα Αμαλίας, για να την εκκενώσουν. Πρόκειται για τα γαλλικής κατασκευής MR-35 punch gun. Όπλο που δεν είναι και τόσο διαδεδομένο, ούτε στη Δυτική Ευρώπη, ούτε και γενικότερα στις Αστυνομίες διεθνώς. Ως όλα δείχνουν, σε συνθήκες κρίσης, οι προμήθειες (500 με 700 ευρώ το κάθε όπλο, και περί τα 8 ευρώ κάθε σφαίρα) καλά κρατούν στην ΕΛΑΣ. Να σημειωθεί ότι ο μόνος χώρος που τα προηγούμενα χρόνια δεν μειώθηκαν σχεδόν καθόλου οι προμήθειες, είναι για τις αγορές στην Αστυνομία. Έχουν γίνει μάλιστα, κατ’επανάληψη μεγάλες προμήθειες σε διακρυγόνα, ιδιαιτέρως από τη Γερμανία (!), ενώ προ μηνών, όπως είναι γνωστό, η ΕΛΑΣ προμηθεύτηκε και δύο “Αύρες” πυροσβεστικές

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ Σ.Ε.Α.Θ. ΤΗΣ 10-01-2013


Παράταση χορήγησης βραχείας άδειας έτους 2012Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.seath.gr

ΜΟΝΟ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ > Συνεχίζεται η τουρκική απόβαση στην Ελλάδα


Την ελληνική οικονομική κρίση φαίνεται πως εκμεταλλεύονται οι Τούρκοι και έχουν βάλει στο στόχαστρο όλα τα λιμάνια και τις μαρίνες της χώρας μας.

Ο τουρκικός όμιλος Doguş με την θυγατρική εταιρεία D-Marin εξαγόρασε το 51% του μετοχικού κεφαλαίου της ελληνικής εταιρείας MedMarinas, του ομίλου Κυριακούλης. Mε αυτό τον τρόπο οι μαρίνες των Γουβιών, της Κέρκυρας και της Λευκάδας περνούν σε τούρκικα χέρια, ενώ διαθέτει ποσοστό και στη μαρίνα της Ζέας.


Η κυβέρνηση φαίνεται πως συνεχίζει την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, επιτρέποντας για ακόμη μια φορά σε ξένες δυνάμεις να εισβάλλουν ανενόχλητες στη χώρας μας και μάλιστα μέσω ενός πολύ σημαντικού ελληνικού τομέα.

H D Marin είναι η ίδια εταιρεία που τον προηγούμενο μήνα είχε εξαγοράσει το 50% της Μαρίνας Φλοίσβου. Η τουρκική εταιρεία ανακοίνωσε τη συμφωνία και γίνεται κυρίαρχος στο θαλάσσιο τουρισμό και στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.
Η κυβέρνηση επιτρέπει για άλλη μια φορά στους «γείτονες» να έρχονται ανενόχλητοι στη χώρα μας και να παίρνουν τις μαρίνες μας, δημιουργώντας σειρά ερωτημάτων για την ασφάλεια αυτής της απόφασης.
Για παράδειγμα τι θα γίνει σε περίπτωση διένεξης με την Τουρκία;
Ποιος θα κάνει «κουμάντο» στις ελληνικές μαρίνες, οι οποίες θα βρίσκονται σε τουρκικά χέρια;

Ασχολήθηκε κανείς με την καταγγελία-σοκ του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς που υποστηρίζει μεταξύ άλλων, ότι η εταιρεία που απέκτησε τις μαρίνες Ζέας, Κέρκυρας και Λευκάδας έχει στο χαρτοφυλάκιο της τον Τουρκικό Στρατό; (σσΟ: έχουν κάνει κοινές ενέργειες με το Τουρκικό ΜΤΣ αλλά δεν υπάρχει στην μετοχική σύνθεση συμμετοχή. Υπάρχει όμως η Garanti Bank που ανήκει στον όμιλο Dogus και εκτελεί τους σχεδιασμούς του Αττίλα όπως έχουμε αποκαλύψει ΕΔΩ).
Μέχρι πού θα φτάσει η εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στο όνομα της ανάπτυξης;
Μέχρι πού θα επιτρέψει η κυβέρνηση την απόβαση Τούρκων επιχειρηματιών σε ελληνικά λιμάνια και μαρίνες;
Περιμένουμε να δούμε ποιος είναι αυτός που θα υψώσει το ανάστημά του και θα πει στην Τουρκία ότι η Ελλάδα δεν ξεπουλιέται και δεν κατακτιέται.

ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ


tafoi2
Παλιά το λέγανε για πλάκα «ούτε να πεθάνει κανείς δεν μπορεί»! Ε, τώρα το λένε πια κυριολεκτικά!
Ουρές ανθρώπων βρίσκονται τον τελευταίο καιρό στους δήμους της περιοχής τους, όχι για να ζητήσουν κάποιο «ρουσφέτι» ή για να κάνουν «πολιτικές γνωριμίες» αλλά για ... να πουλήσουν τους οικογενειακούς τάφους τους προκειμένου να πάρουν λίγα ευρώ.
Η ανάγκη της επιβίωσης έχει ξεπεράσει την «ανάγκη» για μια αξιοπρεπή ταφή... Η ανάγκη για λίγα ξύλα για να ζεστάνουν τις οικογένειές τους, για λίγο φαγητό για τα παιδιά τους, ή ακόμα και για να περάσουν μερικές ακόμα μέρες σαν άνθρωποι, έχουν οδηγήσει πολλούς πολίτες στους δήμους με σκοπό να παραχωρήσουν τους τάφους τους με αντάλλαγμα... μερικά ευρώ!
Και μην πείτε ότι το «θέμα» είναι μακάβριο, γιατί πιο μακάβριο από την πραγματικότητα που ζούμε δεν είναι στα σίγουρα!
Το συγκεκριμένο φαινόμενο είναι πιο έντονο στην περιφέρεια καθώς οι δημότες εκεί έχουν πιο στενή σχέση με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
"Λειτουργούμε ως ψυχοθεραπευτές και βάζουμε συνέχεια το χέρι στην τσέπη" δηλώνουν αρκετοί δήμαρχοι της Βόρειας Ελλάδας. Οι ιστορίες που ακούν, τους αναγκάζουν να ρίξουν όλο το βάρος και τη νέα χρονιά στα προγράμματα κοινωνικής πολιτικής, που περιλαμβάνουν- μεταξύ άλλων -συσσίτια, κοινωνικά παντοπωλεία, ανταλλαγές προϊόντων.
Κι ενώ ο αριθμός των οικογενειών που ζουν στα όρια της φτώχειας ολοένα κι αυξάνει, όλοι γνωρίζουν πως είναι αρκετές ακόμη αυτές που λόγω αξιοπρέπειας ή ντροπής δεν έχουν αποταθεί στις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων. "Έως τώρα πουλούσαν ό,τι χρυσά είχαν για να ζήσουν. Τώρα έρχονται στον δήμο και ζητούν βοήθεια με κάθε τρόπο. Όταν φτάνουν άνθρωποι στα γραφεία μας και μας λένε ότι πουλάνε έως και τους οικογενειακούς τους τάφους για λίγα ευρώ, εμείς τι να κάνουμε;" δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η δήμαρχος Βέροιας, Χαρούλα Ουσουλτζόγλου - Γεωργιάδη, δίνοντας ένα παράδειγμα της τραγικής κατάστασης στην οποία φτάνουν ορισμένοι δημότες.
Στον δήμο Δίου -Ολύμπου του νομού Πιερίας, μία γυναίκα που της έκοψαν το ηλεκτρικό ρεύμα λόγω οφειλών και ζει το τελευταίο διάστημα στο σκοτάδι, βρέθηκε έξω από τα γραφεία αντιδημάρχων ζητώντας να της αγοράσουν έστω μία φιάλη γκαζιού προκειμένου να μπορεί έστω να μαγειρεύει και να ζεσταίνει νερό. "Ο μισός μισθός των δημάρχων πηγαίνει σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Όταν έρχονται και σου ζητάνε 5 ή 10 ευρώ για να περάσουν ή να συμπληρώσουν τους λογαριασμούς δεν θα δώσεις; Η κατάσταση είναι τραγική. Το θετικό είναι ότι οι πολίτες έχουν ανεπτυγμένο το αίσθημα αλληλεγγύης και όταν ζητάμε να βοηθήσουν το κάνουν" συμπληρώνει ο δήμαρχος Δίου -Ολύμπου Γιώργος Παπαθανασίου.
Παρόμοια είναι η κατάσταση και στη Νάουσα, με τον δήμαρχο Τάσο Καραμπατζό, να αναφέρει: "Ψυχοθεραπεία κάνουμε οι δήμαρχοι της περιφέρειας. Έρχονται και μας ζητούν λίγα χρήματα να περάσουν και εμείς δίνουμε από την τσέπη μας γιατί ξέρουμε ότι οι άνθρωποι αυτοί αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Μας ζητάνε να μην τους κόψουμε τους λογαριασμούς του νερού. Μας δίνουν έναντι 10 ευρώ και κάνουμε τα στραβά μάτια. Ο κόσμος έχει ζητήματα επιβίωσης. Προσπαθούν να πορευτούν, να πάρουν λίγο γάλα, ενώ είναι αρκετοί ακόμη αυτοί που δεν θέλουν να μιλήσουν για να μην μαθευτούν τα ζόρια τους σε μία κλειστή κοινωνία. Θα πρέπει σε όλους αυτούς να τους δώσουμε ελπίδα".
Στη Φλώρινα, επίσης, που το κρύο είναι ιδιαίτερα τσουχτερό και ο χειμώνας μακρύς εκατοντάδες είναι οι κάτοικοι που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στα έξοδα της θέρμανσης. Αποτέλεσμα είναι να γυρεύουν και εκεί από τον δήμαρχο λίγα ευρώ για να ζεσταθούν.

Ο Δημητράς, ο Βαλιανάτος και οι λοιποί κατάφεραν το δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να καταδικάσει την Ελλάδα για τον θρησκευτικό όρκο στα Δικαστήρια


Το γεγονός αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία όχι σαν κυρίως θέμα, αλλά για το ότι αποτελεί τον πρόδρομο των διώξεων κατά των θρησκευτικών ελευθεριών των Ελλήνων. Είναι χρόνια η προσπάθεια αφαίρεσης των θρησκευτικών συμβόλων, από την ζωή της Ορθόδοξης Ελλάδας.Για το θέμα του θρησκευτικού όρκου στα Δικαστήρια τα τελευταία χρόνια, ούτως ή άλλως υπήρχε εδώ και χρόνια, η απόλυτη ελευθερία να αρνήσαι τον θρησκευτικό όρκο και να ορκίζεσαι με πολιτικό όρκο, στην τιμή και την υπόληψή σου.

Δημοσιεύουμε την καταδίκη της Ελλάδος από το δικαστήριο Ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το το newbeast.gr 8/1/2013

Η κατάργηση του υποχρεωτικού θρησκευτικού όρκου είχε τεθεί από το «Ελληνικό Παρατηρητήριο του Ελσίνκι»
Για παραβίαση του δικαιώματος στη θρησκευτική ελευθερία καταδικάστηκε η Ελλάδα από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επειδή την περίοδο 2009-2010 οι μάρτυρες των δικαστηρίων υποχρεώνονταν να ορκίζονται στο Ευαγγέλιο.
Συγκεκριμένα, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Ελλάδα, για παραβίαση των άρθρων 9 (θρησκευτική ελευθερία) και 13 (αποτελεσματικό ένδικο μέσο) της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, λόγω της διαδικασίας καταγραφής προσωπικών στοιχείων και υποχρέωσης θρησκευτικού όρκου, κατά τα έτη 2009-2010, που καθιστούσαν υποχρεωτική για τους μάρτυρες των ελληνικών δικαστηρίων, τη δήλωση του θρησκεύματος.

Το θέμα της κατάργησης του υποχρεωτικού θρησκευτικού όρκου στα δικαστήρια είχαν θέσει, με την προσφυγή τους, οι Παναγιώτης Δημητράς, Αντρέα Τζίλμπερτ, Νικόλαος Μυλωνάς, Γρηγόρης Βαλλιανάτος, Ευαγγελία Βλάμη, Αντωνία Παπαδοπούλου, Ναυσικά Παπανικολάτου και Δημήτρης Τσαμπρούνης, μέλη της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Ελληνικό Παρατηρητήριο του Ελσίνκι».

Σημειώνοντας ότι τα μέλη του «Ελληνικού Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι» παραβρέθηκαν ως μάρτυρες υπεράσπισης σε 48 ποινικές υποθέσεις, που αφορούσαν παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα, οι προσφεύγοντες υποστήριξαν ότι η υποχρέωση των μαρτύρων να ορκίζονται στο Ευαγγέλιο συνιστά παραβίαση του δικαιώματος στον σεβασμό της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής, του δικαιώματος στην ελευθερία της σκέψης, συνείδησης και θρησκείας των σχετικών διατάξεων της Σύμβασης, με τις οποίες απαγορεύονται οι διακρίσεις.

anavaseis

Δελτίο Τύπου (10/01/13) για την επίσκεψη της Μέρκελ


Την απόλυτη υποταγή στη πολιτική της Μέρκελ σκοπεύει να επισφραγίσει επίσημα την Παρασκευή στη Λεμεσό κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ο νεοφιλελεύθερος υποψήφιος Ν.Αναστασιάδης.

Η μετατροπή της χώρας μας, μέσω της δανειακής σύμβασης (μνημόνιο) σε οικονομικό προτεκτοράτο της Γερμανίας είναι δεδομένη.

Η Κύπρος χρειάζεται πραγματικούς συμμάχους και όχι αρπακτικά που εποφθαλμιούν τον εθνικό μας πλούτο.
http://ethnikolaikometwpo.blogspot.gr/
Επιτελείο Υποψηφίου Προέδρου
Γ. Χαραλάμπους

Στικάκια Lagarde, διαρροές δεδομένων από το TAXIS και στο βάθος ...η Κάρτα του Πολίτη;Αφορμή για την σημερινή ανάρτηση αποτελεί η συνέντευξη τύπου του Καθηγητή του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά κου Σωκράτη Κάτσικα. 
Σε συνέντευξή του στο NEWSIT δήλωσε: Σε ένα δικαστήριο λοιπόν εάν ένας ειδικός ρωτήσει εάν έχει ή δεν έχει τροποποιηθεί το στικάκι η απάντηση είναι οτι "είναι δυνατό να έχει τροποποιηθεί χωρίς να έχουν μείνει ίχνη". 
Ο ίδιος, σε συνέδριο τον Αύγουστο του 2011 ως Γενικός Γραμματέας Επικοινωνιών, (παραιτήθηκε 1 μήνα μετά, τυχαίο;), προς τιμήν του πάντως γιατί είναι ο μοναδικός κυβερνητικός αξιωματούχος που είχε δηλώσει ότι η Κάρτα του Πολίτη, που θα χρησιμεύει και ως ταξιδιωτικό έγγραφο, δεν θα μπορούσε, να εγγυηθεί την πλήρη προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών.
Παλαιότερα επίσης ο κος Σφακιανάκης είχε δηλώσει ότι "το σύστημα των εκλογών, δεν μπορούν να το ρίξουν, γιατί απλούστατα αυτό δεν είναι προσβάσιμο από το Διαδίκτυο!" 

Παράλληλα με αυτές τις δηλώσεις, βλέπουμε πως η κυβέρνηση και καθ' υπόδειξη της Τρόϊκας προχωράει σε ακόμη μεγαλύτερη έκθεσή μας σε πιθανές διαρροές δεδομένων, υποχρεώνοντάς μας σε ηλεκτρονικοποίηση πλείστων όσων συναλλαγών μας. Για παράδειγμα ανακοινώθηκε ότι ηλεκτρονικά ή μέσω τραπεζών θα γίνονται:

1.  οι πληρωμές για κάθε είδους φόρους και τέλη ,
2.  η προμήθεια κάθε είδους παραβόλων,
3.  η θεώρηση των μισθωτηρίων ακινήτων,
4.  η υποβολή πάσης φύσεως φορολογικών δηλώσεων
http://www.capital.gr/tax/News_tax.asp?id=1702096 

κι όλα αυτά μέσα σε ένα ορυμαγδό:

1. διαρροών δεδομένων από hackers ή/και διαχειριστές: βλ. διαρροές από το TAXIS, διαρροές από την Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση, διαρροές από την HSBC-λίστα Falciani (κακώς την λέμε λίστα Lagarde)
2. στικακιών που αντιγράφονται, διαγράφονται, επανεγγράφονται, πάνε κι έρχονται,
3. λιστών αληθινών ή/και ψεύτικων 

Προφανώς για την κυβέρνηση είναι παντελώς αδιάφορο εάν τα στοιχεία μας «ταξιδεύοντας» μέσω διαδικτύου, συλλέγονται από διάφορους επίδοξους ηλεκτρονικούς κλέφτες. Την ενδιαφέρει αποκλειστικά και μόνο πως θα μειώσει το προσωπικό στις υπηρεσίες, πως θα κάνει απολύσεις για να βγουν οι δόσεις του μνημονίου, εις βάρος κάθε λογικής πραγματικής προστασίας και σεβασμού των προσωπικών μας δεδομένων. 

Αφήστε που υπάρχει και μια πιθανότητα, κάποιοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, να αδράξουν την ευκαιρία για να προωθήσουν ως «λύση» την ΚΑΡΤΑ του ΠΟΛΙΤΗ. Δεν θα ήταν απίθανο να ακούσουμε ως επιχείρημα: «Με την Κάρτα του Πολίτη και την ηλεκτρονική υπογραφή, θα γίνουν πιο ασφαλείς οι συναλλαγές των πολιτών και επιπλέον θα βρίσκαμε αμέσως ποιος έχει κάνει τις διαρροές των στοιχείων από το TAXIS».

Δυστυχώς όμως για αυτούς ο κος Κάτσικας, με τις σημερινές δηλώσεις του, έχει ήδη απαντήσει και σε αυτό το επιχείρημα: Από την στιγμή που μπορούν να τροποποιηθούν τα δεδομένα, ΧΩΡΙΣ να έχουν μείνει ίχνη, τότε και με την Κάρτα του Πολίτη, θα κλέβουν/αλλάζουν τα στοιχεία και ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΝΕΙ ΟΥΤΕ ΙΧΝΟΣ αυτών των παρεμβάσεων!!!

Η «ασφάλεια» !!! των προσωπικών δεδομένων σε όλο της το μεγαλείο !!!

O πιο αφομοιώσιμος λαός είναι ο αλβανικός
Συγκλονισμένος ο Μπερίσα από τον αριθμό των αλβανών που άλλαξαν υπηκοότητα! 
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, είπε ότι όλοι οι Αλβανοί πρέπει να κατέχουν Αλβανικό διαβατήριο.
Αυτό περιλαμβάνει και τους πολίτες που έχουν διαβατήρια στις χώρες υποδοχής τους.
Δήλωσε, μάλιστα, συγκλονισμένος από τον αριθμό των Αλβανών που επίσημα έχουν χάσει την υπηκοότητά τους.

«Είμαι σοκαρισμένος από τον αριθμό των πολιτών που έχουν χάσει επίσημα την αλβανική υπηκοότητα. Είναι ένα σημαντικό ζήτημα που οι Αλβανοί με την ισχύουσα νομοθεσία έχουν χάσει την υπηκοότητά τους. Πρέπει να πάρουμε σύντομα απόφαση, όσο το δυνατόν συντομότερα, ώστε να δώσουμε σε όλους τους Αλβανούς το δικαίωμα απόκτησης της αλβανικής υπηκοότητας στις χώρες Σένγκεν», δήλωσε ο Μπερίσα.

Απείλησαν δάσκαλο στην Τουρκία γιατί δήλωσε πως είναι Έλληνας!! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/01/blog-post_1364.html#ixzz2HZQPFV40

turkiye
Μια καταπληκτική περίπτωση που δείχνει για άλλη μια φορά  το καθεστώς της καταπίεσης που υπάρχει στην Τουρκία για όσους τολμούν να αρνηθούν την κατεστημένη τουρκική ταυτότητα, η οποία για πολλούς είναι ένα πλαστό δημιούργημα, αποκαλύπτει η ίδια η τουρκική εφημερίδα, Radikal, σε δημοσίευμα της στις 3/1.

Η περίπτωση αφόρα τον Ahmet Sarıtaş, δάσκαλο σε ένα δημοτικό σχολείο της περιοχής του Pentik, στην ασιατική περιοχή της Κωνσταντινούπολης. Ο Sarıtaş, όπως αναφέρει το κατηγορητήριο που του απεδόθη από την Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Κωνσταντινούπολης, στην έναρξη  του σχολικού έτους 2011-2012, στην ετήσια συγκέντρωση των εκπαιδευτικών, είχε δηλώσει πως είναι Έλληνας, ότι ξέρει ρωμαίικα, και  πως παρά την μεγάλη κρίση που διέρχεται η Ελλάδα στην Ελλάδα υπάρχει περισσότερη ελευθερία για τους δάσκαλους και τους καθηγητές και δεν υπάρχει η καταπίεση που ασκείτε στα τουρκικά σχολεία. 

Τις ίδιες απόψεις  είχε εκφράσει επανειλημμένα και κατά την διάρκεια του εκπαιδευτικού έτους. Μάλιστα ο εν λόγω δάσκαλος, όπως αναφέρουν οι κατηγορίες εναντίον του, είχε ισχυριστεί πως για τον ίδιο θα ήταν πολύ καλύτερο να διδάσκει σε ελληνικά σχολεία γιατί εκεί δεν θα ήταν αναγκασμένος να κρύψει την ταυτότητα του και ότι στην Τουρκία δεν υπάρχει ελευθερία για να δηλώσεις μια ταυτότητα διαφορετική από την επίσημη κατεστημένη τουρκική ταυτότητα.

Οι δηλώσεις αυτές που έγιναν γνωστές στην Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης της περιφέρειας της Κωνσταντινούπολης, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση με συνέπεια  να του αποσταλεί έγγραφη προειδοποίηση να ανακαλέσει τις δηλώσεις του και την δημόσια τοποθέτηση του ότι είναι Έλληνας γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα υποστεί τις κυρώσεις προσβολής της επίσημης τουρκικής ταυτότητας. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του İhsan Koç, διευθυντή του σχολείου που διδάσκει ο Ahmet Sarıtaş, ζητήθηκε από τον δάσκαλο να προβεί σε γραπτή μεταμέλεια για ότι έχει δηλώσει δημόσια, δηλαδή για τους ισχυρισμούς του ότι είναι ελληνικής καταγωγής. Η προειδοποίηση που του απεδόθη αναφέρει ότι το τουρκικό εκπαιδευτικό σύστημα δεν ανέχεται τέτοιες δηλώσεις που προσβάλουν τις βασικές αρχές του, οι οποίες βασίζονται στην αποδοχή μιας επίσημης τουρκικής ταυτότητας.

Το εντυπωσιακό είναι, όπως αποκαλύφτηκε από Eyüp Atasoy, τον Διευθυντή Εκπαίδευσης της περιοχής του Pentik, της ασιατική ακτή της Κωνσταντινούπολης, ο οποίος έψαξε για την καταγωγή του δασκάλου που έκανε αυτές τις δηλώσεις, ο Ahmet Sarıtaş κατάγεται από την Τραπεζούντα, είναι δηλαδή Πόντιος. Η αποκάλυψη αυτή, παρά τους ισχυρισμούς των Τούρκων ότι ο δάσκαλος δεν είναι Έλληνας αλλά… Πόντιος, είναι άλλο ένα στοιχείο που έρχεται να προστεθεί σε τόσα άλλα που δείχνουν πως ειδικά για τη περιοχή του Πόντου υπάρχει ένα κλίμα αμφισβήτησης της επίσημης τουρκικής ταυτότητας και μια αναζήτηση της πραγματικής ρωμαίικης ταυτότητας των κατοίκων της περιοχής. Αυτή η  ρωμαίικη ταυτότητα,  μετά από τόσες δεκαετίες από την ανταλλαγή των πληθυσμών και την αποχώρηση από τον Πόντο των Ελλήνων, φαίνεται πως ξαναβγαίνει στην επιφάνεια με όλες τις συνέπειες μιας τέτοιας «σεισμικής» εξέλιξης, για όλο το πλαστό κρατικό οικοδόμημα της σύγχρονης Τουρκίας.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Πηγή

Rama: Είμαστε το μόνο κόμμα που στο πρόγραμμα μας έχουμε το «τσάμικο»
- Ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού ξαναχτύπησε μέσω twitter

- Δεν διαφέρει σε τίποτα το πρόγραμμα του Σοσιαλιστικού με του PDIU ως προς το «τσάμικο»
Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Eddi Rama, εκφραστικέ μέσω twitter - όπως συνηθίζει - για όλα τα θέματα της αλβανικής επικαιρότητας. Έκανε έκκληση σε όλα τα μικρά κόμματα (χωρίς εξαίρεση) να συμμαχήσουν μαζί του για να ανατρέψουν τον καθεστωτικό Berisha. Για το «μέγα» θέμα Μπαριαμπά είπε πως «το πρόβλημα της Αλβανίας δεν είναι μία προσωπική υπόθεση  που βρίσκεται στα αμερικάνικα δικαστήρια αλλά ο μέγας ληστής του αλβανικού λαού που είναι η οικογένεια Μπερίσα». Εκεί όμως που αιφνιδίασε ο πρόεδρος του «σύμμαχου» μας Ράμα ήταν οι δηλώσεις για το «τσάμικο»
λέγοντας πως «όλοι θυμούνται την υπόθεση αυτή προεκλογικά ενώ εμείς είμαστε το μόνο κόμμα που έχουμε το «τσάμικο» στο πρόγραμμα μας»!
Σε ανύποπτο χρόνο είχαμε δει το πρόγραμμα του Σοσιαλιστικού Κόμματος και σκεφτόμασταν να κάνουμε ένα θέμα για τη θέση των αλβανικών κομμάτων ως προς το «τσάμικο ζήτημα» αλλά οι εξελίξεις μας πρόλαβαν…  
Στην ιστοσελίδα του αλβανικού κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος δεν υπάρχει πρόγραμμα αλλά το καταστατικό και οι αρχές και δεν φαίνεται να υπάρχει αυτό το θέμα. Το ίδιο το  τσάμικο κόμμα PDIU, στο πρόγραμμα του ευαγγελίζεται τις αρχές της ΕΕ και των διεθνών οργανισμών και με άλλα λόγια, και πιο αναλυτικά, λέει ακριβώς το ίδιο πράγμα με αυτό που λέει και το Σοσιαλιστικό.
Στο κεφάλαιο 4.1 «Η Ευρωπαϊκή Αλβανία στις εξωτερικές υποθέσεις σε σχέση με τους αλβανούς του εξωτερικού», το πρόγραμμα του Σ.Κ.Α. λέει:  
 Ndërtimi i një partneriteti shumë planësh me shtetin e ri të Kosovës, adresimi i çështjes çame në përputhje me të drejtën ndërkombëtare
Μετάφραση: Την σύσταση κοινής στρατηγικής σε πολλά επίπεδα  με το νέο κράτος του Κοσσόβου, την προώθηση του τζάμηκου ζητήματος σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο…
   
Δεν θα κάνουμε κάποιο δικό μας σχόλιο αλλά θα φιλοξενήσουμε το σχόλιο που έγινε για το θέμα από το http://toorama.blogspot.com

Σύντροφος Ράμα: Το PS είναι το μόνο κόμμα που έχει στο πρόγραμμα του το τσάμικο ζήτημα!

Παραμονές των βουλευτικών εκλογών του 2009 ο "εθνάρχης" του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού Ευάγγελος Ντούλες, αποφάσιζε να αφήσει την κυβερνητική συμμαχία υπό την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος, για να ενταχθεί προεκλογικά στον συνασπισμό του Σοσιαλιστικού Κόμματος.
Η δικαιολογία του ήταν ότι στον συνασπισμό του Μπερίσα συμμετείχαν αλβανικά εθνικιστικά κόμματα όπως το τσάμικο PDI του Ταχίρ Μουχαντίνι αλλά και το Ball Kombetar, τα οποία είχαν εδαφικές διεκδικήσεις κατά της μητέρας Ελλάδας.
Και πολύ ορθώς έπραξε ο κ. Ντούλες, οφείλουμε να το ομολογήσουμε.
Όμως προχώρησε σε μία πράξη που αυτόματα ακύρωσε την ενέργεια αυτή.
Προκειμένου το κόμμα που εκπροσωπούσε, όπως ισχυριζόταν, ολόκληρη Εθνική Ελληνική Μειονότητα, αλλά και όλες τις άλλες μειονότητες στην Αλβανία, ως παναλβανικό πολυπολιτισμικό κόμμα, έπρεπε να ενταχθεί σε μία συμμαχία κομμάτων, γιατί αν κατέβαινε ανεξάρτητο δεν θα κατόρθωνε να κερδίσει ούτε μία έδρα, λόγω του τότε νέου εκλογικού συστήματος. Ακόμα δηλαδή και στην Περιφέρεια Αυλώνας, με Άγιους Σαράντα, Βούρκο, Ριζά, Χιμάρα, Άρτα κλπ., ως το αποκλειστικό μειονοτικό κόμμα, δεν ήταν ικανό να κερδίσει από μόνο του, ούτε ένα 7%!
  
Έτσι λοιπόν ο "αποκλειστικό αντιπρόσωπος" της ΕΕΜ στην αλβανική βουλή, βρήκε ως καλύτερη λύση τη συνεργασία με το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα.
Αντιδράσεις, όπως θυμόμαστε, υπήρξαν πολλές.
Σε συνέντευξη που έδωσε ο κ. Ντούλες στην εκπομπή ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR προ των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου 2009, όταν ρωτήθηκε, αφού αποχώρησε από τη συνεργασία με το ΔΚ, λόγω της συμμαχίας του κόμματος του Αλβανού Πρωθυπουργού με τους Τσάμηδες, γιατί επέλεξε να συμμαχήσει με το ΣΚ, το οποίο στην τέταρτη εκλόγιμη θέση της λίστας της Περιφέρειας Αυλώνας, τον φανατικό ανθέλληνα υποστηρικτή του «τσάμικου» Σπετίμ Ιντρίζι (σημερινό πρόεδρο του νέου τσάμικου κόμματος PDIU), η απάντηση του ήταν: «Όλα τα κόμματα έχουν και ακραίες φωνές στις τάξεις τους. Όμως στη συμμαχία που συμμετέχουμε, κανένα κόμμα δεν περιέχει στο καταστατικό ή το πρόγραμμα του εδαφικές διεκδικήσεις κατά της Ελλάδας».
Προφανώς τον πρόεδρο του ΚΕΑΔ δεν τον ενδιέφερε η ακραία και ανθελληνική ρητορική και πρακτικές που χρησιμοποιούσαν κατά καιρούς, το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Φάτος Νάνο αρχικά (με μεγαλύτερο παράδειγμα τις δημοτικές εκλογές βίας και νοθείας στη Χιμάρα το 2000 και το 2003) και αργότερα του Έντι Ράμα, ούτε του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος του Σκεντέρ Γκινούσι, ούτε το G99 του Αγκρόν Βελίαϊ.
Η ουσία ήταν το καταστατικό. Όμως και αυτή η δικαιολογία αποδείχτηκε σαθρή. 
Για να μην ανατρέξουμε πάλι σε επιχειρήματα προ τριετίας να έρθουμε στο σήμερα και στο μικρό «μανιφέστο» που έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης «twitter» ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας, αδερφού πολιτικού σχήματος τόσο του ΠΑΣΟΚ, όσο και του ΚΕΑΔ πλέον, με αφορμή ερωτήσεις «φίλων» του στη σελίδα.
Απαντώντας σε πολλά και διάφορα θέματα, ο σύντροφος Ράμα αναφερόμενος στις συζητήσεις για το τσάμικο θέμα και τις προσπάθειες του PDIU να καταθέσει το ψήφισμα στην αλβανική βουλή, απάντησε σε έναν «follower» ότι «είμαστε η μόνη πραγματική εναλλακτική κυβέρνηση που το τσάμικο θέμα το έχουμε βάλει στο κυβερνητικό μας πρόγραμμα. Οι άλλοι το θυμήθηκαν λόγω της προεκλογικής εκστρατείας».    
Ούτε λίγο ούτε πολύ δηλαδή ο πρόεδρος του ΣΚ είπε ξεκάθαρα ότι αγαπά ειλικρινά το τσάμικο ζήτημα και δεν το θυμάται μόνο στις προεκλογικές περιόδους για ψηφοθηρικούς λόγους, αφού είναι ενταγμένο επίσημα στο πρόγραμμα του κόμματος του!
Μα καλά πως είναι δυνατόν να του ξέφυγε αυτή η... λεπτομέρεια του «γίγαντα» της πολιτικής και μέγα «τσαμοφάγου» Ευάγγελου Ντούλε;!  Αυτού του παλικαριού που κάθε τόσο τα βάζει μέσα στην αλβανική βουλή με τον πρώην (αλλά παρασκηνιακά και νυν) σύμμαχο του Σπετίμ Ιντίζι; 
Στη συνέχεια όλες οι δηλώσεις του Rama στα Αλβανικά:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...