Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2013

Παραμυθάδες με όνομαΠαραμυθάδες με όνομα
Ο πατριωτικός κόσμος στην Ελλάδα είχε εγκλωβιστεί από κόμματα που κατέληξαν στο σημερινό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.  Έχει ενδιαφέρον να μελετήσουμε την πολεμική και την πολιτική που έχει ασκήσει το κόμμα αυτό που είναι κυβέρνηση-υπάλληλος των Διεθνών Τοκογλύφων. Την πολεμική εις βάρος του Εθνικιστικού Κινήματος και του Ελληνισμού και την πολιτική εις βάρος του Λαού και της Πατρίδας.
Πολεμική εις βάρος του Εθνικιστικού Κινήματος
Ως η ανάλυση των καταστάσεων μαρτυρά, η πολεμική τους εις βάρος του εθνικιστικού Κινήματος είναι να σε προσεγγίζουν φιλικά ώστε να σε μαχαιρώσουν πισώπλατα:" Όποιον δεν μπορείς να έχεις εχθρό σου, έχε τον φίλο σου". "Είναι δικά μας παιδιά". και την ίδια ώρα να σχεδιάζουν τις συλλήψεις όλων των Συναγωνιστών ώστε να μπορούν να τους σύρουν σε δίκες και να επιχειρήσουν να τους ελέγξουν έχοντας τους με αναστολές. Πόσο λίγοι και πόσο μικροί είναι άραγε ώσε να αντιληφθούν τη Θέληση του Έλληνα για Ελευθερία και Τιμή. Θαρρούν πως εμείς οι Χρυσαυγίτες σκεφτόμαστε και δρούμε σα "δούλοι" ή υποτακτικοί.
Έπειτα "ταυτίζουν τα άκρα". Αναρχικοί και οι τρομοκρατικές συμμορίες τους που λυμαίνονται τα πανεπιστημιακά άσυλα και τα έχουν μετατρέψει σε άνδρα εγκληματικότητας είναι το ίδιο και το αυτό με τους Αγωνιστές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Αυτή τη γραμμή μέσω του ελέγχου που μπορούν και ασκούν στα Μέσα Μαζικής ενημέρωσης προσπαθούν να την περάσουν και στον ελληνικό λαό. Αλλά και μέσω δασκάλων στα διάφορα σχολεία (και μην περιοστεί η σκέψη σας στα δημοτικά ή γυμνάσια αλλά και στα σχολεία της Αστυνομίας). Αν είναι ποτέ δυνατόν; Πώς να ταυτίσει ο Έλληνας αυτόν το βρώμικο εξωτερικά και εσωτερικό νέο που καίει τη Γαλανόλευκη Σημαία και καταστρέφει τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία  Ελλήνων με αυτόν τον Νέο που πολεμά και Υπερασπίζεται το Εθνικό Σύμβολο; Πώς είναι ακραίο να Αγωνίζεσαι για την Πατρίδα σου; Το δένδρο κρίνεται από τον καρπό.
Πολιτική εις βάρος του Λαού και της Πατρίδας
 
Η δήλωση υποταγής στην Ατλαντική Δύναμη, το διαβόητο: "Ανήκωμεν εις την Δύσιν" μέχρι την άνανδρη και πλέον ανθελληνική δήλωση ότι :" Η Κύπρος κείται μακράν" και να αφήσουμε τους Έλληνες να σφάζονται, να ξεσπιτώνονται και να εξευτελίζονται με κάθε τρόπο από τους Τούρκους...είναι γνωστές σε όλο τον ελληνικό Λαό. Και αλήθεια πόσο  τραγικό όταν το κόμμα αυτό επιβάλλει τον πολιτικό εμπνευστή και ιδρυτή του, μέσα από τους σκοτεινούς μηχανισμούς του, ως "Εθνικό" Ηγέτη. Πόσο Εθνικά σκεπτόμενος μπορεί να είναι κάποιος που έχει κάνει τις παραπάνω δηλώσεις υποταγής; 
 
Η ΕΛΛΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!
Πόσο Έλληνας μπορεί να είναι κάποιος που σκύβει δουλοπρεπώς το κεφάλι και δεν τολμάει να βοηθήσει τον αδερφό του όταν το γονατίζουν για να του φυτέψουν μια σφαίρα στο κεφάλι ή την ώρα που βιάζουν την αδερφή σου.
 
Πώς να μη φουντώσει το Αίμα που κυλάει στις φλέβες σου; Για να μη φουντώσει πάει να πει πως είσαι ερπετό, έχιδνα φαρμακερή και πως δεν έχεις Αίμα. Ας κρατηθεί η βαρύτητα της σημασίας του συμβολισμού του ποια θέση κατέχει στο πολιτικό σύστημα που μας πίνει το αίμα, αυτός που έκανε τέτοιες δηλώσεις.  Ας συνδυαστεί μαζί με τα μέτρα που αποφασίζουν και αφαιμάζουν τον Ελληνικό Λαό, φορολογώντας μέχρι και τα παράθυρα (για να θυμηθούμε το Λόγο ενός Έλληνα Παππούλη) δήθεν για την ανάπτυξη της Οικονομίας. Ποιανής οικονομίας; Των Ελλήνων ή της "Δύσης"  στην οποία έχουν δηλώσει υποταγή (και τώρα πληρώνουμε τους φόρους υποτελείας).
 
Αν θέλουν λοιπόν κάποιοι να σώσουν την Ελλάδα , ας ξαναδιαβάσουν τα παραμύθια της γιαγιάς τους κι ας πάψουν να λένε παραμύθια. Να δουν πως οι πατρίδες σώζονται με Αγώνα του Λαού και με εμπνευσμένους Ηγέτες που έχουν παλέψει οι ίδιοι. Με Ιδρώτα και Αίμα κι όχι με παχιά λόγια ενός ξιπασμένου, άναδρου και αυθάδη γέρου ή με το χρυσό των τραπεζιτών. Το μόνο που 'θε να χτιστεί όταν μαζευτεί όλος ο χρυσός είναι ο τρίτος ναός.του Σολωμόντα: ο Ναός του Αντίχριστου ή του Μεσσία του Περιούσιου Λαού. Ο Σολομώντας, είναι σύμφωνα με την παράδοση των αποκρυφιστών ο πρώτος που άσκησε μαύρη μαγεία, τη Σολωμονική και η χρήση της διδάσκεται στα ανίερα βιβλία της μυστικής εβραϊκής παράδοσης: Ταλμούδ και Καμπάλα. Τα διάφορα δε μυθεύματα γύρω από τη χρήση της, είναι ο "θεμέλιος λίθος" της μασονίας.
Εμείς, λοιπόν, οι Αγωνιστές του Λαϊκού Συνδέσμου, θα ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ σε κάθε σκοτεινή δύναμη που πολεμάει τους Έλληνες.
 

ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΙ Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ > Αν τολμήσει η Ελλάδα να ανακηρύξει ΑΟΖ θα αντιδράσουμε!


Τα Τίρανα λειτουργώντας ως φερέφωνο και “frontman” Άγκυρας δηλώνουν ότι “Θα αντιδράσουν ενεργά σε περίπτωση που η Ελλάδα θα υποβάλει μονομερώς στα Ηνωμένα Έθνη τους χάρτες των θαλασσίων συνόρων με τις γειτονικές της χώρες” χωρίς να δευκρινίζουν τι είδους ενεργού αντίδρασης θα επιλέξουν. Μήπως … πόλεμο;Ή θα τολμήσουν να ανακηρύξουν ΑΟΖ επάνω στην ελληνική διακινδυνεύοντας ακόμα και μια ένοπλη σύγκρουση με την Ελλάδα (αν, φυσικά, στην Αθήνα υπήρχε κυβέρνηση με “balls” που λένε και οι Αμερικανοί…).


Η αλβανική εφημερίδα «Gazeta Shqiptare» αναφέρεται σε επίσημες πηγές του υπουργείου Εξωτερικών οι οποίες φέρεται να είπαν πως «μέχρι στιγμής έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η ελληνική πλευρά δεν έχει προχωρήσει σε ένα τέτοιο βήμα επίσημα. Εμείς θα εξετάσουμε με την δέουσα προσοχή το θέμα και θα κάνουμε την κίνηση μας τη στιγμή που η πρωτοβουλία αυτή θα υλοποιηθεί, πάντα προς το καλύτερο συμφέρον της Δημοκρατίας της Αλβανίας. Εμείς θα εξετάσουμε τα βήματα που θα ακολουθήσουμε μόνο για την περίπτωση που η Ελλάδα θα προχωρήσει σε μονομερή δήλωση στον ΟΗΕ».
Από το υπουργείο Εξωτερικών (κύκλοι του οποίου ευθύνονται 100% για την δημοσιοποίηση των ελληνικών προθέσεων) δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής επίσημη απάντηση, ούτε στον Α.Νταβούτογλου, ούτε στους Αλβανούς.
Είναι σαφέστατο ότι η Άγκυρα εργάζεται “κυκλωτικά” και μετά την Λιβύη και την ίδια την Τουρκία, ήρθε η Αλβανία που έχει δορυφοροποιηθεί πλήρως από την Τουρκία να το παίξει “τσαμπουκάς” στην Ελλάδα. Στην περίπτωση της Αλβανίας, υπάρχει και συγκεκριμένο ενδιαφέρον για περιοχές του Βορείου Ιονίου 100%, φυσικά εντός της ελληνικής ΑΟΖ, που είναι σφόδρα πιθανές να κρύβουν πετρελαιοφόρα πεδία στο υπέδαφος.
Τα αποτελέσματα της κατευναστικής πολιτικής προς όλους, της εγκατάλειψης της ελληνικής μειονότητας και και των εναγκαλισμών με το καθεστώς Μπερίσα…

national-pride

Ρατσιστής και εναντίον των ομοφυλοφίλων ο Τσε Γκεβάρα;Ρατσιστής και εναντίον των ομοφυλοφίλων ο Τσε Γκεβάρα;
Δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις  για τον Τσε Γκεβάρα. Αποτελεί τον «μύθο» και το «επαναστατικό άλλοθι» του κάθε βαριεστημένου μεγαλοαστού, ο οποίος στα 18 «οργίζεται», προκειμένου να εκτονώσει τις εφηβικές ορμές του και στα 30 ασχολείται με τις επιχειρήσεις του μεγαλοκαπιταλιστή μπαμπά του (ένα ενδεικτικό μελλοντικό παράδειγμα είναι ο γιόκας της Γιάννας Αγγελοπούλου). Ειδικά οι κνίτες έχουν αναγάγει τον Τσε ως πρότυπο κομμουνιστή, άσχετα φυσικά αν ο ίδιος δεν γούσταρε ποτέ το «νταβατζιλίκι» της Μόσχας στα κομμουνιστικά κινήματα και αποφάσισε να αφήσει σύξυλο τον Κάστρο και το υπουργείο που του είχε προσφέρει, όταν διαπίστωσε ότι η Κούβα και ο ίδιος ο Φιντέλ Κάστρο είχε δεθεί για τα καλά στο άρμα της Σοβιετικής Ένωσης. Γι’ αυτό, άλλωστε όταν ο Γκεβάρα βρισκόταν κυνηγημένος στα βουνά της Βολιβίας, το καθοδηγητικό κέντρο της Μόσχας είχε δώσει εντολή στο τοπικό παράρτημα της Βολιβίας να μην δώσουν καμιά βοήθεια προς το πρόσωπο του.
Ο περισσότερος κόσμος, όμως, δεν γνωρίζει και κάποιες άλλες σκέψεις και απόψεις του Αργεντίνου επαναστάτη, τις οποίες οι καπηλευτές των αγώνων του (ασχέτως του αν συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος με τα όσα ενστερνιζόταν, αγωνίστηκε για τα όσα πίστευε και το πλήρωσε με την ζωή του) αποκρύπτουν επιμελώς. Δεν γνωρίζει π.χ. ότι είχε εντελώς αρνητική άποψη για τους ομοφυλόφιλους και υποστήριξε χωρίς την παραμικρή ένσταση τα στρατόπεδα «επανεκπαίδευσης» που είχε στήσει γι’ αυτούς ο Κάστρο. Όπως, επίσης, δεν γνωρίζει τις αρνητικές και απαξιωτικές αναφορές προς του μαύρους. Ας δούμε, επί παραδείγματι, την άποψη του για τους αφρικανούς, όπως καταγράφηκε στο ημερολόγιο του:
“Ο νέγρος είναι νωχελικός και ευφάνταστος, ξοδεύει τα χρήματά του για ελαφρότητες και ποτό. Ο ευρωπαίος προέρχεται από μια παράδοση εργασίας και σωτηρίας που τον ακολουθεί σε αυτή τη γωνιά της Αμερικής και τον οδηγεί να προχωρήσει μπροστά.”
Ο Τσε Γκεβάρα, όμως, δεν σταματά εκεί. Θεωρεί ότι η μαύρη φυλή είναι ένας αδύναμος κρίκος στην αλυσίδα της παγκόσμιας σοσιαλιστικής επανάστασης και τους θεωρεί ως τους πλέον ακατάλληλους για να πολεμήσουν. Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι “Με δεδομένη την επικρατούσα έλλειψη πειθαρχίας, θα ήταν αδύνατο να χρησιμοποιήσουμε Κονγκολέζους με αυτόματα για να υπερασπιστούν τη βάση από επιθέσεις από τον αέρα: δεν ξέρουν πώς να χειρίζονται τα όπλα τους και δεν θέλουν να μάθουν.”

ΠΟΙΟΙ "ΠΑΙΖΟΥΝ" ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ > «Αγόρασα όλα τα αρχεία του TAXIS για 3.000 ευρώ»


Σε μια απίστευτη αποκάλυψη προχώρησε ο κατηγορούμενος ιδιοκτήτης της εταιρείας συμβούλων επιχειρήσεων στη Δάφνη στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν περισσότερα από 67 εκατ. στοιχεία για συναλλαγές και περιουσιακά στοιχεία ελλήνων πολιτών, ο οποίος κατέθεσε πως απέκτησε όλα τα δεδομένα του συστήματος TAXIS αντί 3.000 ευρώ.
Σύμφωνα με το tovima.gr ο ιδιοκτήτης της εν λόγω εταιρείας ισχυρίζεται ότι «πλήρωσα 3000 ευρώ για να αγοράσω από έναν…..ιδιώτη, όλα τα δεδομένα του συστήματος TAXIS και των διαδικασιών περαίωσης από τους πολίτες!

Γνωρίζω ότι άλλες τουλάχιστον οκτώ εταιρείες προχωρούν σε εμπόριο δεδομένων για οικονομικές συναλλαγές, χωρίς να έχουν καμία επίπτωση…».
Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κατηγορούμενος ιδιοκτήτης θα ισχυριστεί ότι ο ιδιώτης που του πούλησε τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών εμφανίσθηκε ξαφνικά στο γραφείο του χωρίς να γνωρίζει περισσότερα στοιχεία της ταυτότητας του
Πριν από δύο ημέρες οι άνδρες της Αστυνομίας ανακάλυψαν στην εν λόγω εταιρεία φορολογικά στοιχεία εκατομμυρίων πολιτών, ενώ βρέθηκαν ακόμη και πλήρεις εκλογικοί κατάλογοι.
Οι περισσότεροι από τους πελάτες της συγκεκριμένης επιχείρησης ήταν εισπρακτικές εταιρείες που αναζητούσαν στοιχεία για δεκάδες χιλιάδες πολίτες ή εταιρείες από τους οποίους υπάρχουν οικονομικές απαιτήσεις.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο ιδιοκτήτης της εταιρείας που απολογείται την Παρασκευή θα ισχυριστεί ότι τους εκλογικούς καταλόγους τους έχει εντοπίσει στο Ιντερνετ.
Από την πλευρά του κατηγορουμένου ο νομικός εκπρόσωπός του κΑλέξης Στεφανάκης, αναφέρει ότι «ο πελάτης μου, όπως προκύπτει από δεκάδες τιμολόγια που κατασχέθηκαν, δεν εμπορευματοποιήθηκε προσωπικά δεδομένα. Εδινε στοιχεία για ακίνητα που συνέλεγε από υποθηκοφυλακεία, ενώ τα στοιχεία των ΙΧ τα είχε μέσω ασφαλιστικών εταιρειών. Δραστηριοποιείται από το 1997 κι αυτές τις λίστες τις απέκτησε σταδιακά…».

troktiko

Η ΟΛΜΕ υπέρ του ανθελληνισμούΗ ΟΛΜΕ υπέρ του ανθελληνισμού
Η κατάσταση στα σχολεία είναι διαχρονικά απαράδεκτη. Η ύλη των βιβλίων και η δομή της διδασκαλίας αντί να καλλιεργεί την μόρφωση δημιουργεί «τούβλα», ενώ ας μην μιλήσουμε καλύτερα για μαθήματα, όπως η Ιστορία, όπου ξεκάθαρα επιχειρείται ο αφελληνισμός των μαθητών. Μπορούμε, επίσης, να προσθέσουμε και τα προβλήματα στέγασης και θέρμανσης που αντιμετωπίζουν όλο και περισσότερα σχολεία ως αποτέλεσμα της μνημονιακής πολιτικής. Θα περίμενε κανείς η ΟΛΜΕ να ευαισθητοποιηθεί επί των θεμάτων αυτών και να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι απαιτώντας άμεσες λύσεις.
Η ΟΛΜΕ, όμως, φαίνεται ότι έχει σοβαρότερα προβλήματα να ασχοληθεί, όπως η χιλιοειπωμένη δήθεν φασιστική και ρατσιστική βία. Έτσι, λοιπόν, πληροφορούμαστε ότι «δράση κατά των φασιστικών και ρατσιστικών προκλήσεων αναλαμβάνει η ΟΛΜΕ, καθώς έχουν αυξηθεί τα περιστατικά βίας και οι απειλές από μέλη της Χρυσής Αυγής κατά εκπαιδευτικών, με στόχο την επιβολή συγκεκριμένων απόψεων στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Η ΟΛΜΕ έχει καταγράψει σχετικά περιστατικά σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Αθήνα, Μαγνησία, ενώ εκτιμάται ότι πολλά δεν δημοσιοποιούνται υπό τον φόβο “αντιποίνων”. Η ομοσπονδία “καλεί τις ΕΛΜΕ, τους συλλόγους διδασκόντων, τους εκπαιδευτικούς να αναλάβουν πρωτοβουλίες και δράσεις για τα θέματα της βίας, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του φασισμού σε συνεργασία με τους άλλους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας (γονείς και μαθητές) αξιοποιώντας και κάθε δυνατότητα που δίνει το σχολικό πρόγραμμα.”»
Για μια ακόμη φορά οι καρεκλοκένταυροι της ΟΛΜΕ δείχνουν το διεθνιστικό και ανθελληνικό τους πρόσωπο. Παραποιώντας πλήρως κάθε έννοια πραγματικότητας σκαρφίζονται διάφορα ευφάνταστα σενάρια και δημιουργούν «ιστορίες γι’ αγρίους». Γιατί το πρόβλημα στα Ελληνικά σχολεία δεν είναι οι φαντασιώσεις των εναπομεινάντων μπολσεβίκων με τις καπιταλιστικές τσέπες, αλλά όσα αναφέραμε στην αρχή του κειμένου. Αν είχαν ίχνος εθνικής ευαισθησίας και ανάλογη συνείδηση αυτό το οποίο θα έπρεπε να τους ανησυχεί θα ήταν η βία των αλλοδαπών μαθητών σε βάρος των Ελληνόπουλων, η παραχάραξη της Ιστορικής αλήθειας μέσα από τα σχολικά βιβλία εις βάρος της Ελλάδος, η επιχειρούμενη ελληνοφοβία και ο άκρατος διεθνισμός. Όλα αυτά είναι που δημιουργούν σύγχρονους γενίτσαρους, τα παιδιά εκείνα που καίνε την Ελληνική Σημαία και μισούν την ίδια τους την Χώρα, την Καταγωγή, την Φύση τους.

H Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αναλαμβάνει την έρευνα για τα USB της λίστας Λαγκάρντ


Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αναλαμβάνει την διερεύνηση των USB που έχουν δημιουργηθεί με την επίμαχη λίστα Λαγκάρντ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newpost.
Η αρμόδια υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ αναμένεται να δώσει απαντήσεις για την διαδρομή της λίστας και τις αλλοιώσεις που έχουν γίνει ενώ θα καταγράψει με λεπτομέρεια και τα «ίχνη» στο USB ώστε να δοθούν απαντήσεις για την ακριβή ημερομηνία αντιγραφής της λίστας καθώς και τον αριθμό των αντιγράφων που έχουν δημιουργηθεί.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως πιθανότατα η διερεύνηση από πλευράς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να αρχίσει όταν ο φάκελος με τις καταθέσεις και τις εξηγήσεις των μαρτύρων σταλεί στη Βουλή από τους οικονομικούς εισαγγελείς.
Νωρίτερα, νέα ανατροπή στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ προέκυψε, μετά και
τις αποκαλύψεις του newpost.gr, από τις εκτιμήσεις των εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι αν κάποιος το επιθυμεί δύναται να αλλάξει ώρα και ημερομηνία στο USB, όποτε θέλει. Συνεπώς, οι εμπειρογνώμονες εκφράζουν την ανησυχία τους για το πόρισμα των εισαγγελέων του Αρείου Πάγου σχετικά με το περιεχόμενο και τις αλλοιώσεις στο USB της λίστας Λαγκάρντ.

Ειδικότερα, εμπειρογνωμόνες καλούνται να καταθέσουν τις απόψεις τους προκειμένου να υπάρξει μία ολοκληρωμένη εικόνα για το ποιος αντέγραψε ποιον και πότε, καθώς η περίπτωση της αλλαγής της ώρας αλλά και της ημερομηνίας από οποιονδήποτε ανατρέπει τα πάντα στην υπόθεση της λίστας και την εμπλοκή του Γιώργου Παπακωσταντίνου.

Για αυτό το λόγο οι εισαγγελείς
Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης συναντήθηκαν με τον αρμόδιο αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νίκο Παντελή, ο οποίος τους κάλεσε να στείλουν το USB στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ταυτόχρονα, τον Άρειο Πάγο επισκέφτηκε στενός συνεργάτης του αρχηγού της Δ.Η.Ε, Μανόλη Σφακιανάκη, όπου συζητήθηκε το πόρισμα των δύο εισαγγελέων. Κατά τη συζήτηση διαπιστώθηκε ανακολουθία στο πόρισμα για τη «γέννηση» του USB.

Όπως είχε γράψει το newpost, από την εξέλιξη της υπόθεσης φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι ο σχεδιασμός του «εγκλήματος» ήταν επαγγελματικός γιατί πολύ απλά το «όπλο» εξαφανίστηκε... δηλαδή τα πρωτότυπα αρχεία που χρησιμοποιήθηκαν ως μήτρες αντιγραφής. Όσοι εύκολα βγάζουν συμπεράσματα για τις ημερομηνίες που αναφέρονται στα αρχεία ενός stick-USB, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Για κάθε αρχείο αποθηκευμένο σε ένα stick, το file system του stick έχει πληροφορίες για το πότε δημιουργήθηκε.
Υπάρχουν αρχεία που ενσωματώνουν πραγματικές πληροφορίες (δημιουργίας, αλλαγών κλπ). Αυτές οι ενσωματωμένες πληροφορίες λέγονται metadata. Φυσικά ακόμη και αυτά τα δεδομένα μπορούν να αλλοιωθούν.Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τις ημερομηνίες που αναφέρονται στα αρχεία ενός stick.
«Γιατί μπορώ να αντιγράψω ένα αρχείο excel στον Η/Υ μου, στη συνέχεια αλλάζω την ημερομηνία του Η/Υ μου και την πάω 1 χρόνο μπροστά. Φορτώνω το αρχείο στο Excel και το σώζω εκ νέου στο δίσκο μου – ξεφορτώνοντας από τις επιλογές του excel όλα τα metadata του αρχείου.. Αντιγράφω το αρχείο σε ένα stick. Όποιος εξετάσει τα στοιχεία του αρχείου το στικάκι είναι μπροστά…. ένα χρόνο» λένε οι εμπειρογνώμονες.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πάντως είναι η μόνη που μπορεί να εξηγήσει στους εισαγγελείς ότι χωρίς τον Η/Υ που φορτώθηκαν τα δεδομένα και τα αντίστοιχα Log files δεν μπορεί να αντληθεί καμία σημαντική πληροφορία.

Νίκος Παναγιωτόπουλος

Εμετική ομολογία ΚΚΕ εναντίον των Ελλήνων ΕργαζομένωνΕμετική ομολογία ΚΚΕ εναντίον των Ελλήνων Εργαζομένων
Διαβάσαμε σήμερα στην ηλεκτρονική έκδοση του «Ριζοσπάστη» ένα κείμενο που αφορά την από τις 15 Δεκεμβρίου παναττική δράση της Χρυσής Αυγής, στα πλαίσια της «Ένωσης Ελλήνων Επαγγελματιών», όπου μοιράστηκε φυλλάδιο ενημερωτικού περιεχομένου σε καταστηματάρχες και καταναλωτές. Δεν θα σχολιάσουμε, φυσικά, την αμηχανία που προκλήθηκε στο Ιδεολογικό τμήμα του ΚΚΕ και η οποία γίνεται εμφανής από το ότι απαιτήθηκε ένας μήνας για να ψελλίσουν μια απάντηση, ασχέτως της ανεπάρκειας της. Δεν θα σχολιάσουμε, επίσης, το γεγονός ότι δεν κατέστη δυνατόν να διαβάσουμε το εν λόγω «άρθρο» στην έντυπη έκδοση του «Ριζοσπάστη», αφού οι «σύντροφοι» στις ενημερωτικές τους δράσεις πουλάνε… καπιταλιστικότατα την φυλλάδα τους, σε αντίθεση με την Χρυσή Αυγή που παρέχει στον Λαό την εφημερίδα "Χρυσή Αυγή" δωρεάν.
Επίσης δεν θα μπούμε στην διαδικασία σχολιασμού της επιθέσεως που είχε εξαπολύσει το ΚΚΕ εναντίον της Χρυσής Αυγής στο θέμα του κοινωνικού έργου του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών, την στιγμή που η ανεργία χτυπά τους Έλληνες με πρωτόγνωρη ισχύ. Μάλλον τα ορφανά του Στάλιν επιθυμούν να παραμένουν άνεργοι οι Έλληνες. Αυτό δείχνουν και οι πρωτοχρονιάτικες απολύσεις που πραγματοποίησαν οι κομματικές επιχειρήσεις του ΚΚΕ.
Ας μείνουμε όμως στο ζητούμενο: Η Χρυσή Αυγή στις 15 Δεκεμβρίου μοίρασε στους Έλληνες ένα κείμενο που τους γνωστοποιούσε στους Έλληνες το κόστος που έχει στην ίδια τους την επιβίωση η λαθρομετανάστευση. Το ΚΚΕ με έναν μήνα καθυστέρηση αντιδρά στο εν λόγω φυλλάδιο της Χρυσής Αυγής, αντιδρώντας ακόμα και στην ανασύσταση της Ελληνικής Παραγωγής και την πολυπόθητη αυτάρκεια. Ας δούμε όμως την ανακοίνωση του ΚΚΕ πριν προχωρήσουμε στο σχολιασμό της:
«Χολή ενάντια στους Ελληνες βιοπαλαιστές που απασχολούν στη δουλειά τους μετανάστες εργάτες, αλλά και ενάντια στα χειμαζόμενα λαϊκά στρώματα που ελέω καπιταλιστικής κρίσης και ακρίβειας στρέφονται αναγκαστικά και σε μετανάστες μικροπωλητές για να προμηθευτούν τα στοιχειώδη, χύνει με δύο απαράδεκτες ανακοινώσεις της η νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Κάνοντας στην πράξη αβάντες στο μεγάλο κεφάλαιο, τους μεγαλεμπόρους, υποκινεί το λεγόμενο κοινωνικό αυτοματισμό, σπέρνει τη διχόνοια στους ανθρώπους του μόχθου, καλεί μάλιστα τον κόσμο να μπαίνει σε μαγαζιά που απασχολούν ξένους εργάτες και να απειλεί τους μικρομαγαζάτορες.
Η νεοεμφανιζόμενη «Ενωση Ελλήνων Επαγγελματιών», που έστησαν τα φασιστοειδή, διανέμει ανακοινώσεις σε μικρεμπόρους και ελευθεροεπαγγελματίες, όπου κάνει γαργάρα τον «ανταγωνισμό», ουσιαστικά την ισοπέδωση που υφίστανται από μονοπώλια, όσα θέριεψαν ελέω πολιτικής ΕΕ - κυβερνήσεων, πολιτική που και η Χρυσή Αυγή υπηρετεί. Σκόπιμα και αποπροσανατολιστικά φορτώνει όλα τους τα προβλήματα στις «ανθελληνικές κυβερνήσεις» και τους «λαθρομετανάστες», ότι στέλνουν πολλά εμβάσματα στις χώρες καταγωγής τους, λες και γι' αυτό συνθλίβονται οι Ελληνες μικρομεσαίοι. Μαγαζάτορες που η οργάνωση φτάνει στο σημείο να τους «καρφώνει» λέγοντας ότι τα εμβάσματα «είναι παράγωγα ΥΠΟΠΤΩΝ και ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ συναλλαγών όπως και ΜΙΣΘΩΝ που σε βάρος του Ελληνα εργαζόμενου καρπούνται όλοι αυτοί που, ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ κάποιες φορές, απασχολείς στην επιχείρησή σου». Εμμεσα τους ζητά να διώξουν όσους μετανάστες βιοπαλαιστές απασχολούν, με σλόγκαν του τύπου «για να δημιουργήσουμε ξανά από την αρχή την ελληνική βιομηχανία». Να αναστήσουν, δηλαδή, οι μικροβιοτέχνες και επιτηδευματίες τις βιομηχανίες, το μεγάλο κεφάλαιο, τους μεγαλοκαρχαρίες που τους καταπίνουν έναν έναν, καθαρίζοντας την αγορά σε όφελός τους...
Ανάλογου ύφους και περιεχομένου ανακοίνωση διακινεί η Χρυσή Αυγή προς τους «φίλους καταναλωτές», όπως τους λέει. Οτι «κάθε ευρώ που προσφέρεις στους λαθραίους και παράνομους επαίτες των φαναριών, κάθε ευρώ που σπαταλάς αγοράζοντας λαθραία και παράνομα προϊόντα, κάθε ευρώ που δίνεις σε επαγγελματίες που ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ απασχολούν ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, κάθε ευρώ που ξοδεύεις απασχολώντας ΠΑΡΑΝΟΜΑ λαθρομετανάστες σε οικιακές εργασίες, φεύγει από τη χώρα σου (...)».
Τσιράκι του συστήματος, η Χρυσή Αυγή επίτηδες αποσιωπά ζητήματα χιλιοειπωμένα, αποδεκτά ακόμα και για υπηρεσίες του αστικού κράτους. Π.χ., υπάρχει επίσημη τοποθέτηση του ΣΔΟΕ, ότι δεν είναι εφικτός ο έλεγχος εισαγωγής των εμπορευμάτων του «παρεμπορίου», γιατί γίνεται σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΕ. Αρα, το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι αποτέλεσμα της «ελεύθερης αγοράς», της γνωστής ελευθερίας κυκλοφορίας εμπορευμάτων, αποτέλεσμα του Μάαστριχτ που υποστηρίζουν τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου».
Παρακάτω η οργάνωση καλεί τους καταναλωτές: «Προτίμησε ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ προϊόντα και στήριξε τις επιχειρήσεις και τα καταστήματα που απασχολούν ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ εργαζόμενους (...) ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΣΟΥ Ενημέρωσε τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις της περιοχής που κατοικείς και απασχολούν παρανόμως λαθρομετανάστες ότι ΔΕΝ θα τους προτιμάς για τις αγορές σου. ΜΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΣ άλλο έδαφος σε αυτούς που εγκληματούν κατά της πατρίδας και της οικογένειάς σου». Να τσακώνεται, δηλαδή, σε κάθε γειτονιά ο ένας λαϊκός άνθρωπος με τον άλλον για χάρη των φασιστοειδών και προς όφελος των μεγαλοκαρχαριών...»

Συνέλαβαν τα ορκς που κομμάτιασαν τις δύο γυναίκες μέσα στο σπίτι τους


Πρόκειται για τρεις αλλοδαπούς που ομολόγησαν το διπλό φονικό των ηλικιωμένων. Βέβαια αυτό δεν είναι “έγκλημα μίσους”. Είναι “ληστεία”. Όταν αποτελειώνεις δύο ανυπεράσπιστες γυναίκες αφού τις έχεις ληστέψει, ε, δεν τρέχει και τίποτα.
Εάν γινόταν αυτό το έγκλημα σε οποιαδήποτε άλλη πολιτισμένη χώρα, θα είχε γίνει εξέγερση. Εδώ, έχουμε πλέον εκατοντάδες φρικτές υποθέσεις και αμπελοφιλοσοφούμε, όταν έχει καταλυθεί η βασική αρχή της δημοκρατίας και του συντάγματος.

Μπράβο πάντως στην ασφάλεια Ξάνθης που έχει δύο στα δύο μαζί με τον ελληναρά ξεφτιλισμένο, που πρέπει να τιμωρηθεί απείρως αυστηρότερα καθώς δεν έχει καν το “ελαφρυντικό” του “φυλετικού μίσους” για τις ενέργειες του.
Η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης σε συνεργασία με τους συναδέλφους τους στη Θεσσαλονίκη κατάφεραν σε λιγότερο από 24 ώρες να λύσουν την υπόθεση και να φτάσουν στους δράστες, οι οποίοι μετά τη δολοφονία διέφυγαν στη Θεσσαλονίκη.
Οι τρεις Γεωργιανοί γνώριζαν ότι οι ηλικιωμένες, σύμφωνα με το thrakitoday.com, ήταν εύπορες καθώς η μητέρα του ενός εξ’ αυτών διατηρεί σχέση με κάτοικο του χωριού. Οι τρεις δράστες μπήκαν από το παράθυρο στη διώροφη μονοκατοικία και αφού πρώτα τις λήστεψαν στη συνέχεια τις τραυμάτισαν θανάσιμα χτυπώντας τες με αιχμηρό αντικείμενο στο κεφάλι και στο πρόσωπο.
Στις 2.00 το μεσημέρι η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης θα προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις για το έγκλημα.

Η Ελλάς πωλείται με κυβερνητική υπογραφή!Η Ελλάς πωλείται με κυβερνητική υπογραφή!
Η συγκυβέρνηση των Προδοτών αποφάσισε να φέρει στη Βουλή των Ελλήνων, έναν επαίσχυντο νόμο, με τον οποίο κωδικοποιείται η πρόβλεψη του Μνημονίου που ψηφίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο από την κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου. Ο νόμος αυτός, θέτει την κρατική περιουσία στη διάθεση των δανειστών, σε περίπτωση κατά την οποία η Ελλάς αδυνατεί να ανταποκριθεί στην αποπληρωμή των δανείων!
Ο νόμος τον οποίο θα καταθέσει προς ψήφιση η κυβέρνηση Σαμαρά, καθιστά την εθνική περιουσία έρμαιο των διεθνών τοκογλύφων. Την πραγματικότητα αυτή, διέψευδε μέχρι σήμερα τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις των θιασωτών του Μνημονίου, κάνοντας λόγο για γραφικότητες και ακατάσχετη κινδυνολογία. Πλέον, οι μάσκες της σιωνιστικής τυραννίας πέφτουν, αναδεικνύοντας τον αντικειμενικό σκοπό της οικονομικής υποδούλωσης του Ελληνικού Έθνους στους τοκογλύφους.
Η κυβέρνηση, με εντολή του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, θα φέρει το νόμο στη Βουλή με την διαδικασία του κατεπείγοντος και θα ψηφιστεί τη Δευτέρα. Σύμφωνα με τη μια εκ των πέντε Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου(τις οποίες πανηγυρικά υπέγραψε η κυβέρνηση, ώστε να λάβει τη χρηματοδότηση της τρόικας), δεν εξαιρείται κανένα περιουσιακό στοιχείο του Κράτους και της Τραπέζης της Ελλάδος, από την συντηρητική ή αναγκαστική κατάσχεση από μέρους των δανειστών, σε περίπτωση αδυναμίας του Ελληνικού Κράτους να αποπληρώσει τα δάνεια που λαμβάνει. Αξίζει να σημειωθεί, πως ακόμη και οι περιουσίες των ιδιωτών μπορούν να κατασχεθούν, μιας και θα ισχύσουν οι διαδικασίες αναγκαστικής απαλλοτρίωσης για λόγους δημοσίου συμφέροντος!
Πρακτικά αυτό σημαίνει πως το Κράτος αλλά και ο Λαός μας, παραδίδεται ολοκληρωτικά στις διαθέσεις των διεθνών τοκογλύφων. Αν για παράδειγμα οι δανειστές, αποφασίσουν να μη δώσουν κάποια από τις προβλεπόμενες δόσεις(λόγω μη ικανοποίησης τους από τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης), τότε τους παραχωρείται το δικαίωμα να προχωρήσουν στην κατάσχεση δημόσιας και ιδωτικής περιουσίας!
Η συγκεκριμένη διάταξη, περιλαμβάνεται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου( ΦΕΚ 240/2012), η οποία τροποποιεί τους όρους της δανειακής σύμβασης. Συμφώνως προς αυτή τη διάταξη, ούτε το δικαιούχο κράτος μέλος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο, της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης-συντηρητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη σύμβαση τροποποίησης.

Ψυχρός εκτελεστής


Ανάλγητος, αλαζών και για ακόμα μια φορά ισοπεδωτικός σε ό,τι αφορά κοινωνικές παροχές εμφανίστηκε και πάλι χθες από τη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος, κατά τη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου, απέρριψε κάθε πρόταση που θα ευνοούσε ευπαθείς ομάδες, όπως πολύτεκνες οικογένειες και χαμηλόμισθους.

Οι προτάσεις που κατατέθηκαν χθες από κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜ.ΑΡ. ήταν πολλές. Μία από αυτές πρότεινε πέραν του ενιαίου επιδόματος τέκνων και του πολυτεκνικού επιδόματος να υπάρξει αύξηση του ποσού αυτόματης απομείωσης του φόρου κατά 100 ευρώ ανά παιδί. Μία άλλη έκανε λόγο για επαναφορά της έκπτωσης φόρου από τη δαπάνη για ενοίκια, ενώ ουκ ολίγες ήταν και οι προτάσεις για τη μείωση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, αφού ο κόσμος δεν μπορεί πλέον να βάλει πετρέλαιο για να ζεσταθεί.

Παρ’ όλα αυτά ο υπουργός Οικονομικών έδειξε για ακόμα μια φορά να επιλέγει τους αριθμούς έναντι των ανθρώπων και να απαντά κυνικά «δει δη χρημάτων». Αιτιολογώντας την απόρριψη των προτάσεων που θα ανακούφιζαν ευπαθείς κοινωνικά ομάδες ο κ. Στουρνάρας υποστήριξε ότι το συνολικό κόστος τους υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ και απέδειξε ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι τι θα πουν οι δανειστές. «Δεν είναι δυνατόν παραμονές του Euroworking Group και της συνεδρίασης του Δ.Σ. του ΔΝΤ να προσθέτουμε 1 δισ. δαπάνες» είπε.

Εξειδικεύοντας μάλιστα την απάντησή του για το πετρέλαιο θέρμανσης, ο υπουργός Οικονομικών απέδωσε την καταγραφή μειωμένης κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης όχι στην αύξηση της τιμής του, αλλά κυρίως στην πάταξη του λαθρεμπορίου και στην αποθεματοποίηση πετρελαίου που έκαναν οι πολίτες από πέρυσι! Πρόσθεσε δε ότι ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει δαπάνες 80.000.000 ευρώ για επίδομα θέρμανσης, ενώ οι αιτήσεις ανέρχονται σε 6.000.000, εκτιμώντας ότι καλύπτεται πάνω από το 85% του πληθυσμού.

Ο κ. Στουρνάρας αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του για να επιτεθεί στην αντιπολίτευση λέγοντας ότι οι εκπρόσωποί της στερούνται εναλλακτικών προτάσεων. «Στερούνται πνεύματος αυτοκριτικής. Μέχρι πριν από δύο μήνες μας έλεγαν ότι έχουμε αποτύχει, ότι δεν θα πάρουμε τα χρήματα, ότι δεν θα πάρουμε επιμήκυνση, ότι η οικονομία δεν πάει καλά. Ποια είναι η πραγματικότητα; Πήραμε περίπου διπλάσια χρήματα. Μας “κούρεψαν” το χρέος περίπου 20% του ΑΕΠ, δηλαδή 40 δισ. ευρώ, μέσω μείωσης επιτοκίων -δραστικής μείωσης πάνω από 100 μονάδες βάσης-, μετακύλισης των χρεολυσίων και των τόκων προς τα πίσω για 15 χρόνια» είπε.

Καταλήγοντας, χαρακτήρισε το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο από σήμερα το απόγευμα αναμένεται να είναι νόμος του κράτους, «νομοσχέδιο δημοσιονομικής ανάγκης» υποστηρίζοντας ότι κάθε ευρώ φόρου που προβλέπεται στο νομοσχέδιο «σώζεται από τους μισθούς και τις συντάξεις».

Δημοκρατία

ΤΡΑΓΙΚΟ & ΕΛΛΗΝΙΚΟ: Από καύσιμα έμεινε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στο Βερολίνο!


samarasaeroskafos Να μείνει στο... Βερολίνο κινδύνευσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός γιατί δεν είχε... καύσιμα το πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» η εταιρεία που προμηθεύει καύσιμα για το πρωθυπουργικό αεροπλάνο, αρνήθηκε να εξυπηρετήσει λόγω "ανεξόφλητου χρέους". Πρόκειται για κονδύλι 5.000 ευρώ που φέρεται να μην έχει πληρωθεί καθώς - αν και έχει εγκριθεί - για λόγους γραφειοκρατίας μπλόκαρε στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η κάρτα καυσίμων που χρησιμοποιείται για ταξίδια στο εξωτερικό δεν έγινε δεκτή και τελικά επιλέχθηκε εναλλακτική λύση για την επιστροφή στην Ελλάδα του κ. Σαμαρά και

Και ενώ ασχολούμαστε με βίλες και γκαζάκια, αυτό περνά στα ψιλά…

Ο Μοναχικός Δρόμος του «Ιδανικού (Στρατιωτικού) Αυτόχειρα» Πολιτικού Ηγέτη. Γράφει ο Γιώργος ΑνεστόπουλοςΤα Εθνικά Θέματα καθώς και η Εθνική Ασφάλεια έχουν μπει σε «Κόκκινο Συναγερμό» προ πολλού. Πρέπει πάραυτα να βρεθεί ένας Στρατηγός στην Πολιτική ηγεσία της χώρας.
Αυτό προστάζει η Φωνή της κοινής (Εθνικής) Λογικής.
Κι αυτό δεν θα είναι εύκολο. Αντιθέτως.
Η Καθεστωτική Πολιτική δεν το επιθυμεί. Άλλο αν «κατ’ ανάγκην θα το κάνει», θέλει δεν θέλει.
«Και κράτα το Στρατό μακριά απ’ την πολιτική»...
Αυτό είχε πει ο Κ. Καραμανλής ο πρεσβύτερος όταν «παρέδιδε» στον Α. Παπανδρέου εκεί στα βάθη της δεκαετίας του ’80.
Και όχι μόνον αυτός.
Το είχε πει κι ο Βασιλιάς στο Μεταξά όταν τον «τοποθετούσε» στην Ύπατη Αρχή της χώρας προπολεμικά.
Και εννοούσαν γενικά το Στρατό.
Διότι γνώριζαν καλά ότι όσο «συστημικός» κι αν μοιάζει ο (όποιος) Στρατιωτικός «εκλεκτός» τους, οι ευαισθησίες τους (των Στρατιωτικών) στα Εθνικά Θέματα, σε θέματα Εθνικής Ασφάλειας και γενικώς Πατριωτικά Ζητήματα δεν είναι «αρεστές» στην καθεστηκυία Πολιτική Τάξη. Δεν είναι «συμβατές» με τις (Γεω)Πολιτικές Επιλογές των (διεθνών) Πατρόνων τους.
Εάν αυτός ο «πολιτικός αφορισμός» ισχύει λοιπόν για έναν «απλό Στρατιωτικό», πόσω μάλλον για έναν Εθνικιστή Επαναστάτη. Τουτέστιν, αυτό το «δεύτερο» ας το «ξεχάσουν» καλύτερα οι «θιασώτες» του. Για την ώρα τουλάχιστον. Ας είμαστε ρεαλιστές εάν θέλουμε «αποτελέσματα». Κι ας αναζητήσουμε την «βέλτιστη διαδρομή» για την «εν ευθέτω χρόνω υλοποίησή» του.
Άρα, εάν πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί Αξιωματικός στο τιμόνι της Χώρας, έστω και ως μια λύση του τύπου «το μη χείρον βέλτιστον», θα πρέπει να το σκεφτόμαστε με όρους «στυγνής οπτικής του Πολιτικοκοινωνικά εφικτού».
Υπ’ αυτήν την οπτική, αυτός ο Στρατηγός θα είναι υποχρεωμένος να «παίξει με τους όρους του Συστήματος» κατά την άνοδό του. Και προκειμένου ν’ «ανέλθει». Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική διαδρομή.
Αυτός ο Στρατηγός θα είναι ουσιαστικά μια «ηρωϊκή Ιφιγένεια» που θα «θυσιαστεί» (πιθανότατα) προκειμένου να έρθει η «επόμενη Πατριωτική Ημέρα».
 Ένας (Μαρτυρικός) «Πρόδρομος».
 Κατά πάσα πιθανότητα, τίποτε άλλο δεν θα κατόρθωνε να είναι (όσο και αν θα επιθυμούσε ή θα προσπαθούσε για το «αντίθετο») πέραν από μια «γέφυρα», ένας «ενδιάμεσος κρίκος» για την «επόμενη (Πατριωτικά σφύζουσα) Πολιτική κατάσταση».
Αυτό είναι το «ευκταίον» τουλάχιστον. Γιατί, ακόμη κι αυτό, θα πολεμηθεί άγρια κι από πολλούς.
Τα Εθνικά Θέματα, η Άμυνα και η Εθνική Ασφάλεια απαιτούν «ενίσχυση» και «προστασία» και τα απαιτούν ΤΩΡΑ. Αν όχι ΧΤΕΣ.
Μέσα από την διακυβέρνησή του θα πρέπει να ανδρωθεί μια άλλη τάξη Στρατηγών που θα τον διαδεχθεί. Όταν αυτός θα «πέσει» - αναπόφευκτα – υπό την πίεση του «πυρός ομαδόν» των ΠΑΝΤΩΝ εναντίον του.
Θα πρέπει να έχει το «καλώς έχειν» απ’ όσο το δυνατόν περισσότερες πολιτικές δυνάμεις προκειμένου ν’ «ανέλθει». Κι αυτό σημαίνει ότι πολλοί θα δυσαρεστηθούν από το «διπλωματικά προσεγμένο πολιτικό προφιλ» του.
Από την άκρα αριστερά ως τον ευρύτερο εθνικιστικό χώρο.
Οι μεν θα προτιμούσαν έναν Ντουρούντι, κάποιοι άλλοι έναν Βελουχιώτη και κάποιοι άλλοι έναν Ζέρβα.
Και θα επιδιωχθεί βεβαίως αυτό σ’ έναν Εμφύλιο Πόλεμο – εάν αυτός δεν κατορθωθεί ν’ αποσοβηθεί. Έναν Εμφύλιο, που τόσοι πολλοί εύχονται και απεργάζονται, που τόσοι πολλοί (έξωθεν) αναμένουν προκειμένου να επιτύχουν τον τελικό τους στόχο: τον διαμελισμό της χώρας, την κοσοβοποίησή της, την καντονοποίησή της, την Φινλανδοποίησή της, την αποικιοποίησή της, την δορυφοροποίησή της και ουκ έσται τέλος στα άνομα και ανθελληνικά σχέδιά τους.
Ένας απλά και μονοκόμματα «μάχιμος (ΜΗ Πολιτικός) στρατιωτικός» απλά θα έριχνε λάδι στη φωτιά. (Εξ’ ου και «δεν θα στηριζόταν» από τις «ευρύτερες πολιτικές δυνάμεις»).
Διότι ο αποκλειστικά μάχιμος στρατιωτικός  δεν είναι «επαρκής πολιτικά» για την (Πονηρή και αδίστακτη) Μάχη του Πολιτικού Στίβου. Η πολιτική έχει «σκοτεινιά» ενώ ο πόλεμος είναι «ξεκάθαρος». Ο «αποκλειστικά (και μόνον) Μάχιμος» λοιπόν – που δεν είναι ΚΑΙ Πολιτικός – απλά δεν θα κατορθώσει να επιβιώσει κατά την άνοδό του. Θα μείνει εκτός πολιτικής πριν καλά καλά ξεκινήσει.
Ας θυμηθούμε τον Γρίβα. Άριστος Πολεμιστής αλλά όχι πολιτικός. Έμεινε στο περιθώριο της Ελληνικής πολιτικής. Αν και με τον πολεμικό Αγώνα που διεξήγαγε (και δη με επιτυχία) εναντίον μιας «συμμάχου χώρας» δεν θα μπορούσε να υπάρξει το παραμικρό «πολιτικό περιθώριο» γι’ αυτόν. Η πολιτική του αποτυχία όμως – πρέπει να πούμε – σημειώθηκε ΚΑΙ πριν απ’ αυτήν την νεότερη στρατιωτική δράση του. Οι πολεμικές ηρωϊκές περγαμηνές του δεν τον βοήθησαν καθόλου – ελλείψει της Πολιτικής Ικανότητας.
Και μην μας διαφεύγει ότι οι μάζες είναι πατριωτικά ανώριμες για να ανεβάσουν μόνες τους (και δη χωρίς «στήριξη άλλων δυνάμεων») έναν τέτοιον (μη Πολιτικό) «Πολεμιστή» στο ύπατο αξίωμα.
Άρα, ΜΟΝΟΣ  του πρέπει να το κάνει. Ακολουθώντας και παίζοντας ΚΑΛΑ με τους κανόνες του συστήματος.
Όσο κι αν «ενοχλήσει» (άλλους) αυτό. Όσο κι αν «πονέσει» τον ίδιο. ΜΟΝΟΣ του πρέπει να χτίσει το οχυρό των «ενισχύσεών» του. ΜΟΝΟΣ του πρέπει να χτίσει σοφά και υπολογισμένα το ΜΕΤΩΠΟ του...
Και να ευχόμαστε κατόπιν να καταφέρει να βαδίσει με ασφάλεια (για την Ελληνική κοινωνία) μέσα από το ναρκοπέδιο που τον περιμένει στην Πολιτική του πορεία.
Διότι θα καεί πιθανότατα. Γι’ «αυτό» ακριβώς άλλωστε «προορίζεται» (από τους έμπειρους σ’ αυτό «Καθεστωτικούς Μαριονετίστες»). Επιδίωξη του «καθεστωτικού συστήματος» θα είναι να του «φορτώσει τα πάντα». Η (Εθνική) αξία του (από την άλλη) θα έγκειται στο να προετοιμάσει το έδαφος και τις πολιτικοκοινωνικές συνθήκες για τον «επόμενο Στρατιώτη-Πολιτικό Ηγέτη».
Και θέλει κότσια και διάθεση αυτοθυσίας για να γίνει κάποιος εν γνώσει του Ιφιγένεια.
Ο πιο φιλόδοξος (και ρεαλιστικός) στόχος απ’ όλο αυτό τον Γολγοθά θα ήταν να «αντέξει αρκετά» ώστε να «προετοιμάσει την διάδοχη κατάσταση».
Εγχώριο και διεθνές καθεστώς, βλέποντας την «ένταση» στην ελληνική κοινωνία, θα κρίνουν ότι οι «συνήθεις πολιτικοί» αδυνατούν να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα. Θα χρειαστεί «πυγμή» και κάποιο «θύμα» να «το αναλάβει αυτό». Διακρίνουν επίσης την αύξηση της «πατριωτικής έντασης». Θα επιδιώξουν λοιπόν να αναδείξουν έναν στρατιωτικό με διπλό σκοπό. Από την μία να ελέγξει αυτή την πατριωτική θερμότητα κι από την άλλη να ελέγξει με πυγμή την γενικότερη κοινωνική ένταση. Θα αποσκοπούν στο να καθιερώσουν μια «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» από τη μια κι από την άλλη, την φθορά που θα προέλθει από τις απόπειρες δυναμικού ελέγχου της κοινωνικής έντασης να τις χρεώσουν στους στρατιωτικούς ώστε μέσα από αυτή την ένταση να βγουν «αποκαθαρμένοι οι πολιτικοί».
Καθόλου εύκολη κατάσταση λοιπόν για τον εν λόγω «Ιδανικό Πατριώτη Αυτόχειρα».
Αντιθέτως. Θα μπορούσε να ονομαστεί η «Ελληνική Σκοτεινή Κοιλάδα της Αποκάλυψης» όλη αυτή η Κατάσταση Κρίσης. Τόσο για την Ελληνική Κοινωνία όσο και για τον ίδιο.
Οι παγίδες φαίνονται ξεκάθαρα.
Οπότε, ο Στρατηγός που θα δεχτεί να αναλάβει μέσα σ’αυτό το καμίνι θα πρέπει να έχει και μια δόση αισθήματος αυτοχειρίας. Γιατί όσο θ’ αντιστέκεται στις «ορέξεις» τους (να επιτεθεί στο Λαό επιβάλλοντας τα αντιλαϊκά φονικά τους μέτρα) τόσο θ’ αυξάνονται οι πισώπλατες μαχαιριές τους εναντίον του. (Αυτοί βεβαίως, ελπίζουν πως θα τα «καταφέρουν μαζί του». Γι’ αυτό και θα συνεχίσουν πάση θυσία αυτό το «ύστατο σχέδιό» τους. Δεν έχουν κι άλλη επιλογή άλλωστε).
Το καλύτερο που θα μπορούσε να επιτύχει, για όσο διάστημα θα είναι στο τιμόνι (λίγο πιθανότατα) θα ήταν να συμβάλλει ώστε να ενισχυθεί η Εθνική Ασφάλεια και ταυτόχρονα να αναδειχθεί μια κάστα «μεστωμένων» στρατιωτικών και πατριωτών πολιτικών, δυναμωμένων απ’ αυτόν τον «ιδανικό Εθνικό αυτόχειρα» που θα τους ανοιχτεί ο δρόμος να τον «διαδεχτούν» μετά την «πτώση» του.
Δεν θα τον αφήσουν βεβαίως να το πράξει αυτό. Θα τον πολεμήσουν οι ΠΑΝΤΕΣ.
Εαν παρ’ ελπίδα, τα καταφέρει να «επιβιώσει αλώβητος (και «αλέκιαστος») (δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο) από τις «θανάσιμες πιέσεις» (ένθεν κακείθεν), τότε θα συνεχίσει να έχει θέση – την περίοπτη θέση που θα του αξίζει - και στην επόμενη Στρατιωτική Πατριωτική Μέρα του Ελληνισμού.
Εαν όχι, θα μετατραπεί στο εξιλαστήριο θύμα των ΠΑΝΤΩΝ.
Απ’ το ένα άκρο ως το άλλο.
 Ένα εξιλαστήριο θύμα απ’ αυτά που ο ρόλος τους αναγνωρίζεται μετά θάνατον και μετά από πολύ πολύ καιρό....Άλλωστε, η Ιστορία μας βρίθει από «χαρακτηρισμένους Προδότες» τους οποίους ήρθε πολύ μετά η Ιστορία να αποκαταστήσει ως «συκοφαντηθέντες και διωχθέντες Ήρωες».

Αυτά τα γνωρίζουν βεβαίως οι «καθεστωτικές Δυνάμεις». Αλλά δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. Η μόνη τους επιλογή είναι να φέρουν στο προσκήνιο «Στρατιωτικούς Πολιτικούς» προκειμένου να ελέγξουν την «Πατριωτική αλλά και την κοινωνική ένταση» και να τους «φορτώσουν τα πάντα» βγάζοντάς τους εαυτούς τους «λάδι». Και φυσικά θα επιχειρήσουν με νύχια και με δόντια να «αποτρέψουν την άλλη (την «επικίνδυνη») δραστηριότητα» αυτών των Στρατιωτικών-Πολιτικών. Την «προετοιμασία» δηλαδή της «επόμενης Πατριωτικής Ημέρας». Την ενίσχυση των «Εθνικών Εφεδρειών», με ότι αυτό κι αν σημαίνει.
 Αυτός ο «Στρατιωτικός-Πολιτικός Ηγέτης», τουτέστιν, θα υφίσταται ένα διαρκές «σαμποτάζ» σ’ αυτό το «δεύτερο και ουσιώδες πεδίο δράσης» του.

Μονόδρομος λοιπόν....ένας αυτοκτονικός Πολιτικός Πατριωτικός Μονόδρομος....

Θα υπάρξει άραγε αυτός ο «Στρατιώτης Ιδανικός Εθνικός Αυτόχειρας»;

Το λαθρεμπόριο κάνει πάρτυ στο κέντρο των Αθηνών!


Το λαθρεμπόριο κάνει πάρτυ στο κέντρο των Αθηνών!Καμία λύση φαίνεται πως δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα για το τεράστιο πρόβλημα του λαθρεμπορίου στο κέντρο της πρωτεύουσας.
Τόσο ο Δήμος όσο και το υπουργείο φαίνεται πως είναι ανήμποροι να πατάξουν το φαινόμενο, το οποίο καταστρέφει την εικόνα της πόλης και φυσικά κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο των έντιμων εμπόρων που παλεύουν σε μια άνιση μάχη με τα χρέη και τα χαράτσια που τους επιβάλλονται κάθε τόσο!Εύλογο είναι το ερώτημα για το τι κάνει ο δήμαρχος της Αθήνας, κ. Γιώργος Καμίνης αλλά και ο υπουργός ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης για να απαλλάξουν την πόλη από εικόνες σαν αυτή που δείχνουμε παραπάνω αλλά και να δείξουν πως βρίσκονται έμπρακτα στο πλευρό όλων αυτών των εμπόρων που έχουν τα μαγαζιά τους στο κέντρο και παλεύουν κάθε μέρα για να τα κρατήσουν ανοιχτά.

Δεν φτάνει που κάθε τρεις και λίγο οι καταστηματάρχες του κέντρου καλούνται να κλείσουν τα μαγαζιά τους για να τα προστατέψουν τις ημέρες που πραγματοποιούνται πορείες διαμαρτυρίας στο κέντρο, έχουν να αντιμετωπίσουν και το πρόβλημα του λαθρεμπορίου, το οποίο η κυβέρνηση φαίνεται αδύναμη να αντιμετωπίσει.

Ο δήμαρχος της Αθήνας είχε υποσχεθεί ότι θα «τελειώσει» με αυτό το θέμα αλλά φαίνεται πως ήταν υποσχέσεις προεκλογικής περιόδου…

Έτσι τα πεζοδρόμια της πόλης παραμένουν «κατειλημμένα» από τις πραμάτειες των λαθρέμπορων, με τους πολίτες να ψάχνουν χώρο να περπατήσουν. Και όλα αυτά έξω από το πανεπιστήμιο Αθηνών… Τι συμβολισμός και τι ειρωνεία….

www.newsbomb.gr

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΛΑΟΣ ΓΙΑ 1) ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΓΚΑΖΑΚΙΑ ΣΕ ΔΗΜ/ΦΟΥΣ 2) ΑΝΕΡΓΙΑ 3) ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ

 ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΓΚΑΖΑΚΙΑ
Ο Εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ και πρ. Βουλευτής Κ. Αϊβαλιώτης έκανε την ακόλουθη δήλωση για τις επιθέσεις με  "γκαζάκια" σε δημοσιογράφους:
"Δεν μάς  έφτανε η μιζέρια και  η καχεξία , προστίθεται τώρα και η αστάθεια η οποία  τρέφεται από την ενίσχυση των άκρων. Μόνο ο λαός μπορεί να φρενάρει τον κατήφορο, γιατί η κυβέρνηση κάνει ο,τι μπορεί για να  επιτείνει την κατρακύλα"


ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ  ΤΗΣ ΕΛ.ΣΤΑΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ...

Ο Εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ και πρ. Βουλευτής Κ. Αϊβαλιώτης έκανε την ακόλουθη δήλωση για τα στοιχεία για την ανεργία απο την ΕΛΣΤΑΤ: 
"Προειδοποιούσαμε από καιρό και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε:  κάθε ημερολογιακή μέρα χάνονται πλέον πάνω απο 1000 θέσεις εργασίας , ενώ οι άνεργοι επισήμως πλησιάζουν  το 1,5 εκ. Κατά τα άλλα η κυβέρνηση βαυκαλίζεται ότι η ανάπτυξη-λέει- θα αρχίσει το 2013 ..." 

Τα Δέκα βήματα επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμήdraxmiΈνα ενδιαφέρον σενάριο της Deutsce Bank πριν απο τις εκλογές της 17ης ιουνίου 2012 ΜΕ δέκα βήματα περιγράφει η γερμανική τράπεζα Deutsche Bank την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή σε πολυσέλιδη έκθεσή της. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η αποχώρηση της χώρας από το ευρώ δεν είναι αναπόφευκτη, αλλά φροντίζουν να διαμορφώνουν εναλλακτικά σενάρια σε περίπτωση που δεν συγκροτηθεί κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου και οδηγηθεί η χώρα σε τρίτη αναμέτρηση ή ακόμα και στην περίπτωση αδύναμης κυβέρνησης συμμαχίας κομμάτων.
Τα 10 στάδια της επιστροφής στη δραχμή περιγράφονται ως εξής :
1. Η Ελλάδα μένει από κεφάλαια. Αυτό μπορεί να συμβεί τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο και δεν θα είναι δυνατή τη χρηματοδότηση του δημοσίου ελλείμματος.
2. Συγκαλείται το Κοινοβούλιο για να νομοθετήσει εντός Σαββατοκύριακου. Η έξοδος από το ευρώ και η υιοθέτηση νέου νομίσματος θα απαιτήσει τη δημιουργία και την ψήφιση νέων νόμων ευρείας κλίμακας.
3. Η κίνηση κεφαλαίων τίθεται υπό αυστηρό έλεγχο, τόσο εκτός της Ελλάδας όσο και στις αναλήψεις από τις τραπεζικές καταθέσεις.
4. Πιθανή η χρήση εγγράφων «σου χρωστάω» (IOUs) ως μέσου πληρωμής των υποχρεώσεων του κράτους σε μισθούς, συντάξεις κ.λπ.
5. Η Ελλάδα θα επιλέξει να χρεοκοπήσει στο χρέος της που δεν υπάγεται σε ελληνικό δίκαιο. Δηλαδή, να μην πληρώσει τα ομόλογα και τα δάνεια που βρίσκονται σε ξένο δίκαιο, όπως είναι αυτά από τον μηχανισμό στήριξης, αν και κάτι τέτοιο θα είναι δύσκολο.
6. Ενδεχόμενη κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος. Η DB θεωρεί ότι απαιτείται να λάβουν παρατεταμένη άδεια οι τράπεζες τουλάχιστον για όσο θα διαρκέσει η μετάβαση από το ένα νόμισμα στο άλλο.
7. Αποκατάσταση του ρόλου της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ) όπως ήταν στην προ της ΕΚΤ εποχή.
8. Εκτύπωση εθνικού νομίσματος (δραχμής) και μετατροπή των τοπικών περιουσιακών στοιχείων και των υποχρεώσεων του κράτους.
9. Απότομη υποτίμηση της αξίας της νέας δραχμής.
10. Απόσυρση όλων των παλαιών νομισμάτων και χαρτονομισμάτων από την οικονομία για να μην έχουν αξία.
Ο οίκος αξιολόγησης Fitch εκτίμησε ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα οδηγήσει στην υποβάθμιση των αξιολογήσεων Κύπρου, Ιρλανδίας, Ιταλίας, Ισπανίας και Πορτογαλίας.
Από την πλευρά του ο Ευρωπαίος επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ εκτίμησε ότι η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη εξακολουθεί να είναι πιθανό σενάριο. «Τα τελευταία δύο έτη, από την αρχή της κρίσης χρέους, ιδιαίτερα στην Ελλάδα, όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, η ΕΚΤ, η Κομισιόν και το ΔΝΤ εργάστηκαν για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ», δήλωσε σε συνέντευξή του.
Πηγή:http://freepen.gr/?p=13836

ΩΧ ΑΜΑΝ, ΤΙ ΠΑΘΑΝΕ ΟΙ ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ. Σαμαράς: Όπως η Ελλάδα τα καταφέρνει, έτσι θα τα καταφέρει και η Κύπρος.


«Ο Ελληνισμός πάντα αντιμετώπισε δυσκολίες και πάντα τις αντιμετώπισε τελικά με επιτυχία» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προσερχόμενος στην έκτακτη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος,  στη Λεμεσό.
Μετά την Ελλάδα, και η κυπριακή οικονομία μπαίνει σε δοκιμασία,...
σημείωσε ο πρωθυπουργός και επισήμανε ότι «είναι σημαντικό μέσα από τις δυσκολίες να είμαστε πιο δυνατοί».
Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την πεποίθηση ότι «όπως η Ελλάδα τα καταφέρνει, έτσι και η Κύπρος τελικά θα τα καταφέρει». Αυτό είναι το μήνυμα, αυτή θα είναι και η προσπάθεια και η ενεργός συμμετοχή του ΕΛΚ στην Κύπρο για να ξεπεράσει αυτά τα εμπόδια, ανέφερε.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο πρωθυπουργός είπε ότι σήμερα θα εξεταστούν διάφορα θέματα που δεν σχετίζονται με το ζήτημα αυτό (της Κύπρου).

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Παραπέμπεται και ο Γ.Παπαντωνίου – Θέμα χρόνου να έρθει ο φάκελος στη Βουλή(upd) ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/01/upd.html#ixzz2HfJADihgΤην παραπομπή σε προανακριτική επιτροπή του πρώην Υπουργού Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου αποφασίζει h κυβέρνηση, βάσει των στοιχείων που έχουν ανακύψει μέχρι στιγμής από τα ποσά που έχουν βρεθεί σε διάφορους λογαριασμούς συγγενικών του προσώπων.
Aπό την στιγμή που η δικαστική έρευνα καταλήξει (είναι βέβαιο ότι έχουν προκύψει σοβαρά… επιβαρυντικά στοιχεία) και στείλει τον φάκελο στην Βουλή.
Αλλά οι εξελίξεις για τον Γιάννο φαίνεται ότι είναι προδιαγεγραμμένες. Περισσότερο “προβληματικός” εμφανίζεται ένας λογαριασμός ενός συγγενικού του προσώπου εξ αγχιστείας, πάντως…
Αυτήν την ώρα συμφώνα με ασφαλείς πληροφορίες του defencenet.gr συνεδριάζει στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς,, ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος , ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και άλλα κυβερνητικά στελέχη ακριβώς με αυτό το αντικείμενο.
Πέραν από την όποια ουσία του θέματος, υπάρχει και ζήτημα πολιτικού αντιπερισπασμού σε ότι αφορά τη χθεσινή κίνηση της Χρυσής Αυγής, που θα είχε ως αποτέλεσμα να στηθεί κάλπη και για τον Γιώργο Παπανδρέου, κάτι που δεν επιθυμούσε να συμβεί η κυβέρνηση.πηγη

Σπύρος Χατζάρας- Μιας λίστας Λαγκάρντ μύριοι έπονται


ΖHΤΩ Η ΕΛΛΗΝΟΪΟΥΔΑΪΚΗ ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑ . ΕΜΠΡΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ!
Το εξιλαστήριο θύμα, ο γιός του Στέργιου και Διδάκτωρ του London School of Economics , αφού εργάστηκε στον ΟΟΣΑ, γύρισε στην Ελλάδα το 1998, σε ηλικία 37 χρονών, σαν σύμβουλος του Σημίτη για θέματα «Κοινωνίας της Πληροφορίας», και μετά άρχισε να ανεβαίνει.
Το 2000 ορίστηκε Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών για την Κοινωνία της Πληροφορίας .Το διάστημα 2002-2004 υπήρξε μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ),...
μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΤΕ και εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής της ΕΕ. Το 2003 ήταν συντονιστής για τη «διαδικασία της Λισσαβόνας», το ευρωπαϊκό πρόγραμμα οικονομικών και κοινωνικών μεταρρυθμίσεων κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μετά τις εκλογές του 2004, 'έχασε την κρατική δουλεία και του έδωσαν κομματική. Έως το 2007 διετέλεσε οικονομικός σύμβουλος του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΣΤΑΜΕ - Ανδρέας Παπανδρέου, και «βοηθούσε», ως σύμβουλος, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε θέματα πολιτικής έρευνας και Κοινωνίας της Πληροφορίας. Το Μάιο του 2005 έγινε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
Τον Σεπτέμβριο του 2007 κληρονόμησε την Έδρα του θείου Μιχάλη στο Νομό Κοζάνης, που την κράταγε ζεστή η λαίδη Μπίλντερμπέργκ-Διαμαντοπούλου. Έγινε Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ το Μάρτιο του 2008, ηγήθηκε του Ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ τον Ιούνιο του 2009 και μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 ανέλαβε Υπουργός Οικονομικών και υπέγραψε το μνημόνιο.
Ο Μιχάλης, ο αδερφός του Στέργιου δεν είχε αγόρια. Είχε δύο κόρες.
Η μια, η Ελένη Παπακωνσταντίνου που ήταν μεγάλη δικηγόρος στο δίκαιο συγχωνεύσεων, εξαγορών και ανταγωνισμού, που παντρεύτηκε τον κ. Σικιαρίδη, ήταν δραστήρια πολίτης μέλος του ΔΣ. ΕΛΙΑΜΕΠ μαζί με τους Βερέμη, Κουλουμπή, Ιωακειμίδη, τον Trilateral Βουρλούμη, τον Μπίλντερμπεργκ Δαυΐδ, και τον Αλέξη Πούλιτζερ -Παπαχελά, του Αλαφούζ.
Όταν ο Αλογοσκούφης ξαναέστειλε την Ιουδαία Μιράντα (Miranda Jaffa) στο ΔΝΤ (που την βόλεψαν σαν αναπληρώτρια εκτελεστική διευθύντρια) , άνοιξε μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο του Ομίλου του Οδυσσέα (Κυριακόπουλου), που αμέσως σκέφθηκε την Ελένη.
Η άλλη αδελφή τώρα η Μαρίνα Παπακωνσταντίνου στάθηκε πολύ τυχερή. Παντρεύτηκε ένα ψηλό κατάξανθο παλικάρι τον Ανδρέα Ι. Ρωσσώνη. που συνεργαζόταν με τον με τον Ιουδαίο Ι.Μοδιάνο επί πολλά χρόνια και κυριαρχούσαν στις προμήθειες του Πολεμικού Ναυτικού, έχοντας την αντιπροσωπεία του ιταλικού οίκου πυροβόλων OTO Melara και αντιπροσωπείες. Δεν υπάρχει πλοίο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού που να μην έχει επάνω πυροβόλο ΟΤΟ Melara. Φρεγάτες, πυραυλάκατοι, κανονιοφόροι, όλα. Ακόμα και τα αρματαγωγά κλάσης ΙΑΣΩΝ έχουν πυροβόλα OTOMelara! Ρωσσώνης και Μοδιάνο ήσαν οι άρχοντες των εξοπλισμών του Πολεμικού Ναυτικού. Το 2004 ανέλαβαν την αντιπροσωπεία της κοινοπραξίας Αlenia Westinghouse και προωθούσαν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας την τορπίλη βαρέως τύπου Blackshark απέναντι στο μεγάλο φαβορί την τορπίλη DM2Α4. Παρά το γεγονός ότι χρειαζόταν πιστοποίηση η Blackshark, εν τούτοις ο Ρωσσώνης «κτύπησε» την προμήθεια με όλη του την δύναμη και μπορεί να μην την πήρε αλλά «χάλασε» τον διαγωνισμό. Μέχρι σήμερα τα υποβρύχια δεν έχουν τορπίλες.
Η Ιουδαία Μιράντα που αγόρασε το CDS του Φιλιππίδη από το ΤΤ, όταν γύρισε από την Ουάσιγκτον εκτός από σύμβουλος επενδύσεων στην IJ Partners με έδρα την Γενεύη ανέλαβε σύμβουλος της Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς, του Ιουδαίου Sala, όπου πήρε υπό την προστασία της και τον γιό του Ιουδαίου Στέφανου Μάνο.
Ο Γιώργος, ο γιός του Στέργιου , το εξιλαστήριο θύμα, αποβλήθηκε από το ΠΑΣΟΚ από τον αδιάφθορό Βαγγέλη τον γαμπρό του Μπακατσέλου και φίλο του Λαυρέντη, που με την Proton Bankστην οποία ανέλαβε πρόεδρος ο ιουδαίος τέως πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα κος Daniel Σπεκχαρντ , αγόρασε το 2005 την Ωmega Bank του Ιουδαίου Χασδάι Καπόν, του κόμματος της Δράσης του Μάνο και νυν αντιδημάρχου οικονομικων του κου Μπουτάρη, στην οποία μετείχαν ο πεθερός του Βενιζέλου Μπακατσέλος, ο αδελφός του Αβάπτιστου Νίκος Παπανδρέου.
Ο αδιάφθορος Βαγγέλης πρόλαβε να αγοτράσει ως υπουργός πολιτισμού το ξενοδοχείο «Ακροπόλ» από τον Μπατατούδη και ως υπουργός Δικαιοσύνης το 1996, με τον νόμο 2408, κατάφερε να γλυτώσει 400 επιφανείς Θεσσαλονικείς (μεγαλογιατρούς, βουλευτές, δικηγόρους, κατασκευαστές κλπ) των οποίων τα παιδιά είχαν μεταγραφεί από τα Πανεπιστήμια Γιουγκοσλαβίας, Ρουμανίας κλπ), με ψευδείς και πλαστές βεβαιώσεις, για το ότι έπασχαν από ανίατα νοσήματα.

Απάντηση-μνημείο θράσους από το προδότικο σκουλήκι Geoffrey Παπανδρέου ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/01/geoffrey.html#ixzz2HfIqiHsHΕκ του ασφαλούς “πουλάει μαγκιές” ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, αφού γνωρίζει ότι μετά την κυβερνητική ασυλία είναι πολύ δύσκολο να παραπεμφθεί σε δίκη και από τις ΗΠΑ όπου έχει βρει καταφύγιο δηλώνει ότι είναι «Τιμή του να τον στοχοποιούν με την υπογραφή τους ακροδεξιοί, νεοναζί και… καθ’ έξιν και επάγγελμα συκοφάντες», αναφερόμενος σητν πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων την οποία συνυπογράφει η Χρυσή Αυγή, αλλά και ανεξάρτητοι βουλευτές.Ο πρώην πρωθυπουργός κάνει λόγο για «ενορχηστρωμένη στοχοποίησή» του που ξεκίνησε εδώ και τρία χρόνια, χαρακτηρίζοντας ως τελευταίο «και τον πιο θλιβερό κρίκο» αυτής, τη «στοχοποίησή» του μέσω της πρότασης που κατέθεσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και στηρίζει η Χρυσή Αυγή, για παραπομπή και του ίδιου σε προκαταρκτική επιτροπή για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».
Επίσης συμπληρώνει «Ό,τι και να κάνουν, εγώ είμαι εδώ και δεν θα πάψω ποτέ να αγωνίζομαι για τις αρχές και τις αξίες μου, για τη Δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον».
Αναλυτικά, ολόκληρη η δήλωση του κ. Παπανδρέου:
«Είναι τιμή μου να με στοχοποιούν με την υπογραφή τους ακροδεξιοί, νεοναζί και καθ’ έξιν και επάγγελμα συκοφάντες. Αποτελούν απλά τον τελευταίο -και τον πιο θλιβερό- κρίκο της ενορχηστρωμένης στοχοποίησής μου που ξεκίνησε εδώ και τρία χρόνια.
Ό,τι και να κάνουν, εγώ είμαι εδώ. Θα στέκομαι πάντα απέναντι στη δημαγωγία, την πατριδοκαπηλία, το λαϊκισμό και τη βία, που διαιρούν τον Ελληνικό λαό.
Και δεν θα πάψω ποτέ να αγωνίζομαι για τις αρχές και τις αξίες μου, για τη Δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.
Για τις μεγάλες αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος.
Για ένα πολιτικό σύστημα που θα δίνει καθημερινά μάχη με τις πελατειακές αντιλήψεις, θα μάχεται απέναντι στα οργανωμένα μικρά και μεγάλα συμφέροντα, θα συγκρούεται με τα πάσης φύσεως κατεστημένα.
Για μία Ελλάδα απαλλαγμένη από μικροκομματικές πολιτικές συμπεριφορές και σκοπιμότητες, που όχι μόνο αδικούν την εικόνα μας, τις προοπτικές μας και την αναπτυξιακή μας πορεία, αλλά καθηλώνουν την Ελλάδα σε εξάρτηση από τρίτους».
Πραγματικά δεν ντρέπεται καθόλου, ούτε νιώθει έστω ελάχιστα μετανιωμένος για το κακό που έκανε, όχι στον τόπο του, αφού δηλώνει “πολίτης του κόσμου”, αλλά στον τόπο που τον φιλοξένησε τόσα χρόνια και στον λαό που τον ανέδειξε στα ανώτατα αξιώματα…

πηγη

Το "Ξήλωμα" αρχίζει απ τους Δήμους. Παραίτηση Δημοτικής Συμβούλου Ν.Σμυρνης απο τη Νέα Δημοκρατία


ΚαταγραφήΤην παραίτησή της από τη Νέα Δημοκρατία υπέβαλλε η γνωστή Δικηγόρος και δημοτική σύμβουλος της Νέας Σμύρνης Μίρκα Δαρζέντα.
Η κ. Δαρζέντα με την παραίτησή της αφήνει αιχμές για το κόμμα της ΝΔ σε τοπικό επίπεδο και ειδικότερα στο χώρο της Νέας Σμύρνης καταγγέλλοντες τη συκοφαντική δυσφήμηση προς το πρόσωπό της από τα τοπικά στελέχη λόγω της επιτυχημένης της δράσης στο δημοτικό συμβούλιο.
Κλείνοντας το κείμενο η κ. Δαρζέντα δηλώνει πως θα διατηρήσει τη θέση της στο δημοτικό συμβούλιο της Νέας Σμύρνης.

Ο «αόρατος στρατός» του Πενταγώνου

Η Ουάσινγκτον φαίνεται να στηρίζει όλο κι περισσότερο τη γεωπολιτική της κυριαρχία στη δύναμη των όπλων. Και στην καρδιά αυτής της στρατηγικής βρίσκεται πλέον η διαβόητη Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (SOCOM)

«Όταν διαβάζουμε για τις επιχειρήσεις των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στη Σομαλία» έγραφε πριν από μερικές εβδομάδες το περιοδικό Newsweek, «στα αυτιά μας ηχούν στίχοι από τον πατριωτικό ύμνο με τίτλο η “Η Αμερική είναι όμορφη”». 

Εντυπωσιακός πραγματικά τρόπος για να περιγράψεις τα ανδραγαθήματα στρατιωτικών ομάδων που έχουν χαρακτηριστεί από αρκετούς αναλυτές σαν τα “σύγχρονα τάγματα θανάτου της αμερικανικής αυτοκρατορίας”. Οι συντάκτες του Newsweek όμως δεν αρκούνταν στην μουσική εξύμνηση του Πενταγώνου: «Η Seal Team 6 (η ομάδα που εκτέλεσε τον Οσάμα μπιν Λάντεν) αποτελεί πολύ πιο αναγνωρίσιμο σύμβολο της αμερικανικής ισχύος ακόμη και από τις στατιστικές για την πορεία του αμερικανικού ΑΕΠ» κατέληγε το άρθρο του Newsweek.

Μέσα από το μιλιταριστικό του παραλήρημα το περιοδικό κατάφερνε να περιγράψει με εξαιρετική λιτότητα τις τάσεις που κυριαρχούν τα τελευταία χρόνια στο στρατηγικό σχεδιασμό της υπερδύναμης. Καθώς η οικονομική κυριαρχία δείχνει να ξεθωριάζει απέναντι στην ανάδυση των οικονομικών γιγάντων της Ασίας η Ουάσινγκτον φαίνεται να στηρίζει όλο κι περισσότερο τη γεωπολιτική της κυριαρχία στη δύναμη των όπλων. Και στην καρδιά αυτής της στρατηγικής βρίσκεται πλέον η διαβόητη Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (SOCOM) – ένας γιγαντιαίος μηχανισμός που σύντομα θα διαθέτει 70.000 στρατιώτες σε 120 χώρες του πλανήτη..
Η SOCOM δημιουργήθηκε το 1987 σαν απάντηση στο διεθνή διασυρμό που είχε υποστεί η Ουάσινγκτον σχεδόν μια δεκαετία νωρίτερα, όταν επιχείρησε να απελευθερώσει τους ομήρους που κρατούνταν στην αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη. Μέσα σε λίγα χρόνια η SOCOM ανέλαβε τον συντονισμό των πιο επίλεκτων ομάδων ειδικών αποστολών από όλα τα σώματα του Πενταγώνου. Οι περίφημοι “πράσινοι μπερέδες” και οι “ρείντζερς” του στρατού ξηράς, βρήκαν κοινή στέγη δίπλα στους Navy SEALs του πολεμικού ναυτικού και τους Air Commandos της πολεμικής αεροπορίας. Οι αποστολές που αναλάμβαναν ξεκινούσαν από τη συλλογή πληροφοριών πίσω από την πρώτη γραμμή εχθρικών δυνάμεων και έφταναν μέχρι την εκπαίδευση ξένων στρατιωτικών και παραστρατιωτικών ομάδων.
Οι επιχειρήσεις όμως που έδειχναν το πραγματικό πρόσωπο της SOCOM αφορούσαν συνήθως τις εν ψυχρώ εκτελέσεις συγκεκριμένων στόχων. Ο Ταξίαρχος ε.α Τζον Ναγκλ, αναφερόμενος στους εκατοντάδες στόχους των μυστικών επιχειρήσεων είχε χαρακτηρίσει κάποτε τη δράση της διοίκησης σαν μια “βιομηχανικού τύπου αντιτρομοκρατική μηχανή θανάτου».
Η γιγάντωση της SOCOM θα πραγματοποιηθεί μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του 2001 όταν ο πρόεδρος Μπους κηρύσσει την λεγόμενη σταυροφορία εναντίον της διεθνούς τρομοκρατίας. Μέσα σε σχεδόν μια δεκαετία ο αριθμός των στρατιωτών που υπάγονται στη Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων διπλασιάζεται για να φτάσει τους 66.000. Την ίδια περίοδο ο προϋπολογισμός της Διοίκησης ανεβαίνει από τα 4.2 δισ στα 10.5 δισ δολάρια. 

Το μεγαλύτερο τμήμα των χρημάτων κατευθύνεται στις πιο σκοτεινές μονάδες της SOCOM, όπως τη Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (JSOC) η οποία αναλαμβάνει ένοπλες αποστολές στο εξωτερικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ειδικές αυτές διοικήσεις ήταν οι μοναδικές που έβλεπαν τον προϋπολογισμό τους να αυξάνεται ακόμη και όταν ο πρόεδρος Ομπάμα πραγματοποιούσε μειώσεις στο συνολικό αμυντικό προϋπολογισμό του Πενταγώνου.

Παρά το γεγονός μάλιστα ότι η γιγάντωση της SOCOM αποδίδεται συχνά στον πρόεδρο Μπους, στην πραγματικότητα ήταν ο Ομπάμα που έδωσε το πράσινο φως για την αύξηση της επιχειρησιακής ικανότητας της συγκεκριμένης διοίκησης. Αρκετοί αναλυτές κάνουν πλέον λόγο για δυνάμεις «πραιτοριανών» του Λευκού Οίκου, αφού η συγκεκριμένη διοίκηση είναι η μοναδική που μπορεί να αναλάβει ένοπλη δράση στο εξωτερικό χωρίς ρητή έγκριση του προέδρου και χωρίς να υπόκειται σε οποιασδήποτε μορφής ελέγχου από το Κογκρέσο. Ακόμη και οι ειδικές επιχειρήσεις της CIA, που επίσης έχουν αυξηθεί με δραματικούς ρυθμούς επί προεδρίας Ομπάμα, υπάγονται σε συγκεκριμένες διαδικασίες ελέγχου από το οβάλ γραφείο και το νομοθετικό σώμα των ΗΠΑ.

Χάρη σε αυτή την άνευ προηγουμένου ασυλία οι ειδικές δυνάμεις της ΣΟΨΟΜ έχουν πραγματοποιήσει ορισμένα από τα πιο φρικιαστικά εγκλήματα για τα οποία κατηγορούνται οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις την τελευταία δεκαετία. Το 2007 η διοίκηση κατηγορήθηκε για εκτελέσεις και βασανιστήρια ιρακινών πολιτών. Ήδη από το 2002 όμως η SOCOM είχε λάβει το τίτλο του «τάγματος θανάτου» όταν ζήτησε τον βομβαρδισμό μιας γαμήλιας τελετής στο Αφγανιστάν προκαλώντας το θάνατο εκατοντάδων αμάχων.

Παράλληλα με τις επιχειρήσεις όμως η SOCOM πιστεύεται ότι οργάνωσε μαζί με τη CIA και το τεράστιο δίκτυο μυστικών φυλακών στο οποίο πραγματοποιούνταν τα τελευταία χρόνια οι ανακρίσεις και τα βασανιστήρια εκατοντάδων υπόπτων για τρομοκρατία. Σύμφωνα με τον ιστορικό και συγγραφέα Νικ Ταρς, ο οποίος μελετά εδώ και χρόνια τις μυστικές επιχειρήσεις του αμερικανικού στρατού, μόνο στο Αφγανιστάν πιστεύεται ότι λειτουργούσαν 20 κέντρα ανακρίσεων.

Στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων οι εκατοντάδες επιχειρήσεις της Διοίκησης Ειδικών Αποστολών παραμένουν επτασφράγιστο μυστικό όχι μόνο για τους δημοσιογράφους αλλά ακόμη και για υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Πενταγώνου. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο την ημέρα της εκτέλεσης του Οσάμα μπιν Λάντεν η διαβόητη Seal Team 6 πραγματοποιήσε άλλες 12 επιχειρήσεις μέσα σε έδαφος του Αφγανιστάν για τις οποίες ακόμη και σήμερα δεν υπάρχουν επαρκής πληροφορίες.
Όπως αποκάλυψε πέρυσι η Ουάσινγκτον Ποστ, τα τελευταία χρόνια η SOCOM έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον 2.000 μυστικές επιχειρήσεις σε περίπου 75 χώρες. Πριν περάσουν όμως 12 μήνες από την αποκάλυψη, ο εκπρόσωπος της διοίκησης Τιμ Νάι δήλωσε ότι οι άνδρες των ειδικών αποστολών θα βρίσκονται σύντομα σε 120 χώρες. Μόνο στο Αφγανιστάν έχει ήδη ανακοινωθεί ότι θα παραμείνουν 9.000 στρατιώτες ειδικών αποστολών ακόμη και μετά την προγραμματισμένη απομάκρυνση των νατοϊκών δυνάμεων το 2014. Σημαντική αύξηση αναμένεται όμως και στις αποστολές που πραγματοποιούνται στο Ιράκ και μάλιστα από ένοπλες ομάδες που επιχειρούν με πολιτικά χωρίς δηλαδή κανένα διακριτικό του αμερικανικού στρατού.

Όπως αποκάλυψε μάλιστα η εφημερίδα Νιου Γιορ Τάιμς, πριν από μερικές εβδομάδες, ο επικεφαλής της SOCOM, ναύαρχος Ουίλιαμ ΜακΡάβεν, ζήτησε έγκριση για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και σε άλλες περιοχές του πλανήτη, όπως η Λατινική Αμερική, η Ασία και η Αφρική.

Καθώς ο Μπαράκ Ομπάμα μιλά όλο και συχνότερα για την απομάκρυνση της “πλημμυρίδας του πολέμου” από τα μέτωπα του Ιράκ και του Αφγανιστάν ένας “αόρατοςστρατός επεκτείνει μέρα με την ημέρα τη δράση του στιςπερισσότερες χώρες του πλανήτη.

Άρης Χατζηστεφάνου

Επίκαιρα

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...