Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2013

ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΧΡΙΣΕΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ «ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ» Ο ΔΟΛ

TSIPRAS-AST
Στην εποχή του Μνημονίου της δυστυχίας μας, όποιος πολιτικάντης είναι… καλό και… φρόνιμο παιδί και κάνει όλα τα χατίρια του κατεστημένου, ντόπιου και ξένου, ανταμείβεται με εγκωμιαστικά δημοσιεύματα από τις καθεστωτικές-ζητωμνημονιακές φυλλάδες. Τώρα, λοιπόν, ήρθε η σειρά του Τσίπρα να περάσει από το απαραίτητο… test drive για να μπει στον… προθάλαμο των υποψηφίων πρωθυπουργών του ΔΟΛ και ομολογουμένως τα διαπιστευτήριά του είναι δυνατά και ήρθαν μαζεμένα: και με τους «νοικοκυραίους» δήλωσε πως είναι, και στον Σόιμπλε τρέχει και για την Αμέρικα πετάει. Ωστόσο, ο ΔΟΛ κρατάει και μια μικρή επιφύλαξη και του θυμίζει πως είναι… υπό δοκιμήν. Περιμένει δε ανάλογη συνέχεια στις «μεταπτώσεις» (όπως κομψά αποκαλεί τις πολιτικές κωλοτούμπες), για να τον… χρίσει εν αναμονή πρωθυπουργό της χώρας! Ιδού, λοιπόν, το χθεσινό κύριο άρθρο της ναυαρχίδας του ντόπιου μεταπολιτευτικού κατεστημένου, υπό τον τίτλο «Ο χορός του κ. Τσίπρα σε ανοιχτή πλατεία», και τα συμπεράσματα δικά σας:
«Τα μεγάλα κόμματα, εκείνα που ξεφεύγουν από τα μίζερα καταδικαστικά μονοψήφια ποσοστά και διαμορφώνουν σταδιακά προοπτική εξουσίας δεν μπορούν παρά να αμβλύνουν τις πολλές γωνίες, όπως και την οξύτητα που συνήθως τα διακρίνει.
Συμβαίνει αυτό γιατί απλούστατα διεκδικώντας την εξουσία και για να κερδίσουν την απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία πρέπει πρώτα να διαμορφώσουν αντίστοιχα ρεύματα στην κοινωνία.
Κάτι τέτοιο προφανώς δεν μπορεί να συμβεί με περιθωριακές αντιλήψεις, ούτε με κουλτούρα μειοψηφίας.
Επιπλέον επειδή ο σύγχρονος κόσμος είναι ανοιχτός και απόλυτα αλληλοεξαρτώμενος κανένα κόμμα και κανένας φιλόδοξος ηγέτης δεν μπορεί να προκόψει χωρίς διεθνείς επαφές και τις ελάχιστες δυνατές συμμαχίες.
Υπό αυτή την έννοια οι αναφορές του κ. Τσίπρα στους ”νοικοκυραίους” και η προσπάθειά του να τους εκπροσωπήσει είναι ενδεικτική της διεύρυνσης του πολιτικού πεδίου. Και η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα επίσης συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρα με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών κ. Βόλγκφανγκ Σόιμπλε θεμιτή και επιβεβλημένη είναι. Καθώς και το ταξίδι που θα ακολουθήσει στις ΗΠΑ, έτσι πρέπει να αντιμετωπισθεί.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται με τον καιρό ότι για να κυβερνήσει πρέπει να ανοίξει και να απευθυνθεί σε ευρύτερα σύνολα.

Νέα «ύποπτη» τουρκική οργάνωση στο Κοσσυφοπέδιο…


Η τουρκική στρατηγική ελέγχου των πληθυσμών των Βαλκανίων κυρίως όμως αυτών που έχουν ανοικτά μέτωπα με την Ελλάδα, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που δεν «κοιμούνται» και φροντίζουν να πληροφορούνται τις τουρκικές κινήσεις, ενίοτε και πριν ακόμα εκδηλωθούν…
Οι πληροφορίες που λάβαμε, αφορούν την εμφάνιση μιας νέας τουρκικής εμπνεύσεως οργάνωση στο Κοσσυφοπέδιο και στόχο την προώθηση της «αλβανο-τουρκικής φιλίας» και αναφορές στον τίτλο της σε «Ένωση Πολιτισμού και Αλληλεγγύης» συνδεδεμένη μάλιστα με τουρκική πόλη.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν την οργάνωση να χρηματοδοτείται από το κλιμάκιο της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας MIT με έδρα το τουρκικό προξενείο στην Πρίστινα… Πίσω από τις «ανθρωπιστικές και κοινωνικές δράσεις» κρύβονται συχνότατα οι πλέον σκοτεινοί στόχοι αδίστακτων μυστικών υπηρεσιών και πρακτόρων.
Τουλάχιστον θα ξέρουν και αυτοί και άλλοι ότι δεν θα υπάρχει κίνησή τους που να μην καταγράφεται, ενώ εάν βάλουν στοίχημα ότι όσοι ανησυχούν κατάγονται μόνο από την Ελλάδα θα χάσουν τα χρήματά τους.

defence-point

ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΘΟΔΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΥ

PAPASTALIN
Μια σοφή λαϊκή παροιμία λέει πως «ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται». Δεν ξέρουμε για κλέφτες, αλλά ψεύτες είναι οπωσδήποτε οι… φίλοι μας οι κουκουέδες. Οι οποίοι μάλιστα… διέψευσαν την παροιμία (ως προς τη χρονική διάρκεια) και… χαίρονται εδώ και 38 ολόκληρα χρόνια (από τη μεταπολίτευση και εντεύθεν), ψευδόμενοι πανελεύθερα και χωρίς κανέναν αντίλογο. Αλλά ήρθε ο καιρός που τα ψέματά τους τελείωσαν!
Με αφορμή, λοιπόν, ανάρτησή μας, που αναδημοσιεύθηκε από την επίσημη ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής, σχετικά με τη συνδιοργάνωση έκθεσης για τα 1.000 φύλλα του «Οδηγητή» από την ΚΝΕ και τον Δήμο Αθηναίων του Καμίνη (!!!), οι πολιτικοί απόγονοι του σιωνιστή Ζακ Βεντούρα (ιδρυτή της ΚΝΕ) κάνουνε το άσπρο μαύρο και πάνε να βγούνε κι από πάνω, αμφισβητώντας τα αναμφισβήτητα. Ιδού το παραμύθι τους (εμείς δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε και το δημοσιεύουμε ολόκληρο, αυτοί γιατί δεν το κάνουν;):
Η παράκρουση της Χρυσής Αυγής για τον «Οδηγητή» και …αυτό που πραγματικά τους τσούζει.
Το «μια φορά ψεύτης πάντα ψεύτης» προσπαθεί με πάθος η Χρυσή Αυγή να το κατοχυρώνει ως ακόμα ένα σάπιο χαρακτηριστικό της. Δε χρειάζεται άλλωστε και μεγάλο ταλέντο για να καταγραφείς ως ακόμα ένας κατ’ εξακολούθηση και κατά συνείδηση ψεύτης, πέραν όλων των άλλων.
Το γεγονός ότι η έκθεση για τα 1.000 φύλλα κυκλοφορίας του Οδηγητή, που θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων, προβάλλεται από την ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής με τον τίτλο «Πληρώνει (με τα λεφτά μας) τα πάρτυ της ΚΝΕ ο Καμίνης», πέρα από ψέμα προκαλεί και παράκρουση.
Η πραγματικότητα είναι η εξής: Η αίθουσα παραχωρήθηκε στην ΚΝΕ με ευθύνη της για όλα τα έξοδα της έκθεσης. Δεν υπάρχει συνδιοργάνωση, απλά η έκθεση φιλοξενείται στους χώρους του συγκεκριμένου φορέα. Η έκθεση και οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν αφορούν αποκλειστικά τον «Οδηγητή». Η πρόσκληση που έβγαλε ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου, με ευθύνη της προέδρου του, αφορά την ανακοίνωση από πλευράς τους της δραστηριότητας που γίνεται σε χώρο που είναι της αρμοδιότητάς τους. Αυτό το κάνουν πάντα. Τα «πάρτι», ο «Καμίνης» και τα «λεφτά» είναι φαντασιώσεις.
Αυτό που τσούζει τη Χρυσή Αυγή είναι η κυκλοφορία του «Οδηγητή», της ανατρεπτικής επαναστατικής εφημερίδας της ΚΝΕ που διακινείται χέρι – χέρι σε όλη την Ελλάδα από χιλιάδες νέους, που διαβάζεται από ακόμα περισσότερες χιλιάδες νέους. Της εφημερίδας που είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις αγωνίες, τα βάσανα, τα όνειρα των νέων των εργατικών – λαϊκών οικογενειών. Που συντονίζει και ενιαιοποιεί τους αγώνες τους για τη ζωή που μπορούν και τους αξίζει να ζουν, κόντρα και έξω από το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης. Της εφημερίδας που πρωτοκυκλοφόρησε το Σεπτέμβρη του 1968, λίγο μετά την ίδρυση της ΚΝΕ, σε συνθήκες βαθιάς παρανομίας και πάλεψε στην πρώτη γραμμή τη στρατιωτική δικτατορία, υμνητής της οποίας είναι η Χρυσή Αυγή.
ΥΓ: Επειδή σε ένα σχόλιο τους αναρωτιούνται τι θα γινόταν εάν έκανε κάποια αντίστοιχη δραστηριότητα το «Μέτωπο Νεολαίας» της Χρυσής Αυγής, το πρόβλημα είναι δικό τους. Ο λαός και η νεολαία δεν πρέπει να τους αφήνουν τόπο να σταθούν. Αν τελικά τα καταφέρουν, θα είχε ενδιαφέρον να κάνουν έκθεση με τα φύλλα της εφημερίδας «Χρυσή Αυγή» και να μοστράρουν τα εξώφυλλα και τα ναζιστικά άρθρα, με τον Χίτλερ, τον Γκέμπελς και άλλους φονιάδες των λαών…
Δεν υπάρχει, λοιπόν, συνδιοργάνωση της εκδήλωσης με το Δήμο Αθηναίων, σύμφωνα με τους… μοσχαναθρεμμένους του Περισσού. Κι αυτό εδώ παρακάτω τι είναι;
«Η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων, Νέλλη Παπαχελά και η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας (ΚΝΕ) σας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης για τη συμπλήρωση 1.000 φύλλων κυκλοφορίας της Εφημερίδας ΟΔΗΓΗΤΗΣ Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου και ώρα 18.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» (Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης, Θησείο-στάση Μετρό: Κεραμεικός) Διάρκεια: 11 – 20. 1. 2013 Καθημερινά: 10.00-20.00 Κυριακή: 10.00-14.00 Στην αίθουσα «Οδοιπορικό» θα πραγματοποιούνται ομιλίες από 12-19 Ιανουαρίου, ώρα 18.30».
Έχετε δει κανέναν ξενοδόχο, ιδιοκτήτη κινηματογράφου κ.τ.λ., στο χώρο του οποίου γίνεται μια οποιαδήποτε πολιτική εκδήλωση, να βγάζει προσωπικές προσκλήσεις και να καλεί τον κόσμο να συμμετάσχει; Ποτέ! Η υπεύθυνη του ΟΠΑΝΔΑ γιατί το κάνει; Για να σπάσει την… παράδοση;
Πάμε παρακάτω. Το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι ανέλαβε όλα τα έξοδα της εκδήλωσης. Εμείς, όμως, είμαστε… καχύποπτοι και αμφιβάλλουμε. Γιατί, λοιπόν, δε βγάζουν την απόδειξη πληρωμής για την αίθουσα του Δήμου, να μας την… τρίψουν στη μούρη και να μας… βουλώσουν το στόμα; Ποιος τους εμποδίζει;
Όσο για το «ο λαός και η νεολαία δεν πρέπει να τους αφήνουν τόπο να σταθούν», να ξέρουν πως η εποχή που τα ινδάλματά τους δεν άφηναν στα θύματά τους (μεταξύ των οποίων και οι Έλληνες της ΕΣΣΔ) «τόπο να σταθούν», στέλνοντάς τα στα Γκούλαγκ και στα διαβόητα σοβιετικά «ψυχιατρεία», έχει περάσει ανεπιστρεπτί!

Κούρδοι διαδήλωσαν στη Λευκωσία για διαλεύκανση της δολοφονίας τριών γυναικών στο Παρίσι


Εκδήλωση με αίτημα την πλήρη διερεύνηση της δολοφονίας των τριών κουρδικής καταγωγής γυναικών στο Κέντρο Πληροφοριών του Κουρδιστάν στο Παρίσι πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Παρασκευής μέλη της Κουρδικής Δημοκρατικής Επιτροπής (CDK) έξω από τη γαλλική Πρεσβεία στη Λευκωσία.
Αντιπροσωπεία από δύο γυναίκες και ένα νεαρό μεταφραστή έγιναν δεκτοί από τον Πρεσβευτή της Γαλλίας στη Λευκωσία, στον οποίο επέδωσαν ψήφισμα με το αίτημα τους και πληροφορήθηκαν ότι οι γαλλικές αρχές που διενεργούν μεγάλης έκτασης έρευνα προσδοκούν ότι σύντομα θα εντοπίσουν τον δράστη.


Οι τρεις γυναίκες που έχασαν τη ζωή τους, κατά τρόπο που παραπέμπει σε εκτέλεση με πυροβόλο όπλο είναι οι: Σακινέ Τσανσίζ, Φιντάν Ντογάν και Λεϊλά Σοϊλεμέζ.

Η Ζανέτ Χαράμ που τέθηκε επικεφαλής της αντιπροσωπείας που δέχθηκε ο Πρεσβευτής ανέφερε μετά τη συνάντηση ότι η δολοφονία των τριών γυναικών, οι οποίες είναι από τις μεγαλύτερες μορφές στον αγώνα των Κούρδων, συγκλόνισε τους Κούρδους ανά τον κόσμο.

«Η Σακινέ Τσανσίζ, 54 χρονών, ήταν για μας η ηγέτιδα που αγωνίστηκε πολλά χρόνια για την ελευθερία της, την ελευθερία των Κούρδων και την ελευθερία του Αμπτουλάχ Οτσαλάν, όπως και για την κουρδική γλώσσα την οποία δεν αναγνωρίζει κανένας», πρόσθεσε η κ. Χαράμ σε δήλωση της στο ΚΥΠΕ.

Είπε επίσης ότι η δολοφονία έγινε στο κέντρο του Παρισιού και όταν γνωρίζουμε ότι ειδικά στη Γαλλία οι αρχές γνωρίζουν πού πάμε, παρακολουθούν τα τηλεφωνήματα μας και γενικώς όλες τις δραστηριότητες μας αδυνατούμε να πεισθούμε ότι δεν μπορούν να έχουν πληροφορίες έστω και από μία κάμερα, για τον δράστη που πήγε μέρα μεσημέρι και δολοφόνησε τρεις γυναίκες.

Πού ήξερε ότι ήταν μόνες τους εκείνη τη στιγμή, διερωτήθηκε προσθέτοντας ότι είπαμε και στον Πρεσβευτή ότι εάν δεν βρεθεί ο δολοφόνος, οι Κούρδοι όπως είναι φυσικό να σκεφθεί ο καθένας, θα μείνουμε με την υποψία ότι η δολοφονία είναι έγινε στο πλαίσιο συνομωσίας των Γάλλων – Τούρκων.

Η κ. Χαράμ ανέφερε ότι η αντιπροσωπεία ενημερώθηκε από τον Πρεσβευτή ότι οι γαλλικές αρχές άρχισαν μεγάλη έρευνα για εντοπισμό του ενόχου και ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα ελπίζουν να τον αντιμετωπίσουν.

Συνεχίζοντας πρόσθεσε ότι ο Γάλλος Πρεσβευτής ενημέρωσε την αντιπροσωπεία ότι και η γαλλική κυβέρνηση είναι λυπημένη για τη δολοφονία και ότι επίσης επιθυμεί τον εντοπισμό του δράστη.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μερικές δεκάδες Κούρδοι, με σημαντικό αριθμό γυναικών που παρέστησαν έξω από τη γαλλική Πρεσβεία με τα παιδιά τους.

Μαυροφορεμένες γυναίκες κρατούσαν πλακάτ με τις φωτογραφίες των τριών θυμάτων και του Κούρδου ηγέτη Οτσαλάν και φώναζαν συνθήματα κατά της Τουρκίας και του Τούρκου Πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν.

Επίσης κρατούσαν μαύρο πανό στο οποίο έγραφε : TOLHILDAN REVENGE (εκδίκηση στα κουρδικά και τα αγγλικά)

Φώναζαν επίσης στα ελληνικά: «Λευτεριά στον Οτσαλάν και Ζήτω το Κουρδιστάν».

Άλεξ Ρόντος: Πιστεύω πως το Αιγαίο θα μετατραπεί σε μια κοινή τουριστική αγοράΟ Άλεξ Ρόντος, το alter ego του τέως πρωθυπουργού (GAP) Γιώργου Παπανδρέου, ο άνθρωπος που σε όποιο κράτος εργάζεται ακολουθεί πόλεμος ή πολιτική αναταραχή, “ξανακτύπησε” με συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, ως συνήθως, με δηλώσεις που προκαλούν το κοινό εθνικό αίσθημα.
Σύμφωνα με τον κ.Ρόντο: “Εμείς, ο μόνος λόγος για τον οποίο κάθε χρόνο πρέπει να επενδύουμε σημαντικό ποσοστό του εθνικού μας εισοδήματος σε στρατιωτικές δαπάνες είναι η Τουρκία. Η Ελλάδα δαπανά επειδή δαπανά και η Τουρκία σε στρατιωτικές δαπάνες. Όμως ο λόγος ύπαρξης του τουρκικού στρατού δεν είναι η Ελλάδα. Για αυτό δεν περιμένω αμοιβαία βήματα. Αν πρέπει να μιλήσω ανοιχτά εντέλει από τον αφοπλισμό κερδισμένη πραγματικά θα είναι η Ελλάδα. Αυτό είναι κάτι και ρεαλιστικό και δυνατό να γίνει”.
Άρα, υπάρχει κατανόηση για τα γιγαντιαίου μεγέθους εξοπλιστικά προγράμματα της τουρκίας επειδή.. δεν αφορούν την Ελλάδα, η οποία θα πρέπει να αφοπλιστεί!
Επίσης, θεωρεί ότι για να υπάρξει μια μόνιμη λύση στην Ελληνοτουρκική προσέγγιση αρκεί η “ισχυρή” Τουρκία να αποσύρει από τον βορρά της Κύπρου 30.000 στρατιώτες και να καταργήσει το casus belli σε περίπτωση παραβίασης της θαλάσσιας υφαλοκρηπίδας.
“Οι Έλληνες ακόμη πιστεύουν πως μπορεί να προέλθει μια απειλή από την Τουρκία (σ.σ.: αν είναι δυνατόν!). Για αυτό η Τουρκία μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Η Τουρκία μπορεί να έχει και άλλα θέματα. Κατά την γνώμη μου με τα χαρακτηριστικά και το μέγεθος αυτής της περιοχής είναι πολύ φυσικό να σκέπτεται και άλλα θέματα.
Εμείς ο μόνος λόγος για τον οποίο κάθε χρόνο πρέπει να επενδύουμε σημαντικό ποσοστό του εθνικού μας εισοδήματος σε στρατιωτικές δαπάνες είναι η Τουρκία. Η Ελλάδα δαπανά επειδή δαπανά και η Τουρκία σε στρατιωτικές δαπάνες.
Όμως ο λόγος ύπαρξης του τουρκικού στρατού δεν είναι η Ελλάδα. Για αυτό δεν περιμένω αμοιβαία βήματα (σ.σ.: άρα η Τουρκία μπορεί να εξοπλίζεται και η Ελλάδα όχι!).
Αν πρέπει να μιλήσω ανοιχτά εντέλει από τον αφοπλισμό κερδισμένη πραγματικά θα είναι η Ελλάδα. Αυτό είναι κάτι και ρεαλιστικό και δυνατό να γίνει.

Διότι η Τουρκία σε ένα σημείο μπορεί να πει πως «Δεν επιθυμούμε την Ε.Ε.». Κατά τον ίδιο τρόπο και η Ευρώπη μπορεί να πει πως δεν θέλει την Τουρκία. Κατά την γνώμη μου η Τουρκία δεν θέλει να μπει στην Ε.Ε., έχει διαφορετικά σχέδια για το μέλλον της". Χουριέτ: Περιμένετε μήπως στο εγγύς μέλλον μια στρατιωτική σύγκρουση στην Ανατολική Μεσόγειο ειδικότερα λόγω των γεωτρήσεων για φυσικό αέριο;
“Σίγουρα όχι. Οι επιθετικές όμως ανακοινώσεις της Τουρκίας με εξέπληξαν ιδιαίτερα. Αυτές οι ανακοινώσεις πέραν του εκνευρισμού που προκάλεσαν σε κάποιους στην Ελλάδα και αλλού, δεν πιστεύω ότι έφτασαν στον στόχο τους. Πολλοί άνθρωποι εξεπλάγησαν ιδιαίτερα. Αργότερα ο Παπανδρέου αναζήτησε τον Ερντογάν και έκανε έκκληση για μετριοπάθεια. Είμαι πολύ ικανοποιημένος που ο Παπανδρέου αναζήτησε τον Ερντογάν και βρήκε ένα δρόμο να επέμβει.
Πιστεύω πως το Αιγαίο θα μετατραπεί σε μια κοινή τουριστική αγορά. Οι Έλληνες και οι Τούρκοι θα ανεβαίνουν στα πλοία και θα πηγαίνουν για μια μέρα ή για το Σαββατοκύριακο στην απέναντι πλευρά. Και αν δεν υπήρχαν αυτοί οι ανόητοι κανονισμοί για την βίζα, θα μπορούσαμε αυτό να το κάνουμε από τώρα”.

Μαγείρεψαν την λίστα Λαγκάρντ, Βενιζέλος-ΓΑΠ-Διώτης στις 8 Ιουλίου του 2011 καρφώνει η Ζωή!


Νεα τροπή παίρνει το θέμα της Λίστας Λαγκάρντ έπειτα από τις δηλώσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης στις 8 Ιουλίου του 2011 είχε συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο γραφείο του τότε Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.
Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε δημοσίευμα της συγκεκριμένης ημέρας και τόνισε ότι ο ισχυρισμός του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι συναντήθηκε με τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη, μετά από την 8η Ιουλίου 2011, δεν ευσταθεί.

Δυο είναι τα θέματα, λοιπόν, γιατί ο Βενιζέλος λέει ψέματα ότι συνάντησε τον Διώτη στις αρχές Αυγούστου ενώ τον συνάντησε τη μέρα που φαίνεται να έγινε ένα αντίγραφο της λίστας;Και αν πραγματικά εκείνη την ημέρα έγινε ένα αντίγραφο παρουσία μάλιστα Παπανδρέου και Βενιζέλου.Η Ζ. Κωνσταντοπούλου έκανε αναφορά στο παρακάτω άρθρο του "Πρώτου Θέματος" και του "ΒΗΜΑτος", σύμφωνα με το οποίο, η συνάντηση έγινε πριν απο σύσκεψη στη Βουλή με θέμα τη φοροδιαφυγη. «Οι οικονομικές εξελίξεις σε Ελλάδα και Ευρώπη συζητήθηκαν στην σύσκεψη που είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος με τον πρωθυπουργό. Σημειώνεται, τέλος,ότι στην αρχή της σύσκεψης αυτής ήταν παρών, ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης.» αναφέρεται στο άρθρο.Είναι αδύνατον, λοιπόν, σε σύσκεψη για τη φοροδιαφυγη και μάλιστα παρουσία του Διώτη, να μην ήταν θέμα η λίστα Λαγκάρντ.
Iδού τα σχετικά δημοσιεύματα του BHMAτος και του ΘΕΜΑτος >


http://www.koutipandoras.gr/?p=31343

Μέσα στην αναμπουμπούλα ετοιμάζονται να πουλήσουν το όνομα της Μακεδονίας ΜΑΣΜέσα στην αναμπουμπούλα ετοιμάζονται να πουλήσουν το όνομα της Μακεδονίας ΜΑΣ
Σχεδόν απαρατήρητη πέρασε η επίσκεψη στην Ελλάδα (και εν συνεχεία στα Σκόπια) του ειδικού μεσολαβητή του ΟΗΕ για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, Μάθιου Νίμιτς. Ο Νίμιτς βρέθηκε στην Αθήνα την Τετάρτη, όπου είχε συναντήσεις με τον κατοχικό πρωθυπουργό Αντωνάκη και τον Δημητράκη του ΥΠ.ΕΞ., ενώ εχθές συναντήθηκε στα Σκόπια με τον πρόεδρο, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών του μορφώματος. Βέβαια, ο συγκεκριμένος μεσολαβητής έχει επισκεφθεί επανειλημμένως την Ελλάδα και τα Σκόπια, οπότε ο ερχομός του δεν αποτέλεσε έκπληξη και δεν προσέλκυσε το ενδιαφέρον. Όμως, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, χθες από τα Σκόπια ο Νίμιτς –για πρώτη φορά στα τελευταία 20 χρόνια- εξέφρασε την πεποίθησή του ότι επίκειται «λύση» και βέβαια για να το λέει αυτό θα έχει τους λόγους του! Ιδού η σχετική ανταπόκριση του ΑΠΕ-ΜΠΕ:
Διαβάστε περισσότερα στο Εθνικισμός.net

Κάποια στιγμή πρέπει να το πάρουμε απόφαση...Καλησπέρα !
Ήθελα μετά από πολύ καιρό να εκφράσω και πάλι την άποψή μου για κάποια τρέχων εθνικά ζητήματα τα οποία δυστυχώς δεν οδηγούνται προς το καλύτερο…
Εχθές λοιπόν η Αλβανία επίσημα ανακοίνωσε πως θα αντιδράσει ενεργά αν η Ελλάδα ανακυρήξει ΑΟΖ για εκμετάλευση των πετρελαίων στα χωρικά μας ύδατα. Προσέξτε. ! Μία χώρα μικρή σαν την Αλβανία θα αντιδράσει “ενεργά” δηλαδή θα προχωρήσει σε πολεμική ενέργεια ! αν η Ελλάδα κάνει το αυτονόητο δηλαδή να εκμεταλευθεί τα δικά της χωρικά ύδατα. !
Η Αλβανία φυσικά ποτέ δεν θα είχε την δυνατότητα να βγει σε ανοιχτό πόλεμο με την Ελλάδα. Αυτή που ουσιαστικά κρύβεται πίσω από την Αλβανία είναι η Τουρκία, η οποία έχει φτιάξει έναν ανθελληνικό άξονα-τόξο γύρω από την Ελλάδα (Σκόπια, Αλβανία κτλ).


Οπότε η Αλβανία ως δορυφορόρος πλέον και αυτή της Τουρκίας μπορεί ανοιχτά να διεκδικεί εδάφη και θάλλασες της Ελλάδας γιατί γνωρίζει πως αν αντιδράσουμε και αμυνθούμε των εδαφών μας απέναντι σε μια επιθετική ενέργειά της τότε η Τουρκία θα μας επιτεθεί από ανατολικά.
Προσέξτε. Δεν μιλάμε για πράγματα που θα γίνουν σε μήνες (που δεν είναι αππίθανο..) ίσως γίνουν σε χρόνια. Οι επιπτώσεις όμως μιας τέτοιας απειλής από τον δορυφόρο της Τουρκίας δηλαδή την Αλβανία γίνονται αντιληπτές και επηρεάζουν την οικονομία μας Εδώ και Τώρα !!!.


Γιατί ?

Γιατί πολύ απλά έχουμε φτάσει στο σημείο να βουλιάζουμε οικονομικά (αλλά και αμυντικά λόγω χαμηλών στρατιωτικών κονδυλίων) απλά και μόνο γιατί δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε ως χώρα το οικονομικό μας πρόγραμμα για την επόμενη δεκαετία.
Ένα πολύ σημαντικό από αυτά τα οικονομικά προγράμματα είναι και η εκμετάλευση των υποθαλλάσιων δικών μας ! κοιτασμάτων πετρελαίου.


Το άμεσο αποτέλεσμα αυτής της καθυστέρησης είναι να μην υπάρχουν επενδύσεις στην Ελλάδα ΤΩΡΑ ! Το επίσης άμεσο αποτέλεσμα των μη επενδύσεων στην Ελλάδα που ζούμε τραγικά καθημερινά, είναι η φτώχεια, η ανεργία και η εθνική μας εξαθλίωση με το να ζούμε με δόσεις και να υπονομεύουμε αδιόρθωτα πλέον το μέλλον πολλών γενεών μετά από εμάς. Δεν μιλάμε για κάποιον ξένο. Μιλάμε για τα δικά μας παιδιά, εγγόνια, δισέγγονα και τρισέγγονα που απλά από τώρα με την δειλία μας τα έχουμε καταδικάσει να ζούνε εξαθλιωμένα μέσα στην φτώχεια και την εθνική μας κατάντια και να τα κάνουνε κουμάντο Τούρκοι και Αλβανοί.

Αυτό κύριοι δεν μπορούμε όμως να το επιτρέψουμε να συνεχιστεί άλλο. Πρέπει αυτό το θηρίο να αντιμετωπιστεί εδώ και τώρα όσο είναι ακόμα αντιμετωπίσιμο…και έχουμε ήδη αργήσει..

Αυτό το επί δεκαετιών στρατιωτικό δόγμα της συνεχούς άμυνας, δυστηχώς μας έχει οδηγήσει σε συνεχείς ήτες με επιπτώσεις που ζούμε τώρα.
Πρέπει το παραμύθι του “δεν διεκδικώ τίποτα δεν επιτίθομαι σε κανέναν” να τελειώσει τώρα.
Το δόγμα αμυντική γραμμή Μαζινό ήταν αυτό που παρέδωσε την Γαλλία στους Γερμανούς στον δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο.


Κύριοι, μας επιτίθονται αυτή τη στιγμή που μιλάμε…και εμείς καθόμαστε πίσω από μία γραμμή άμυνας η οποία καθημερινά όλο και περιορίζεται προς τα πίσω..όπως κάνανε οι Γάλλοι στην γραμμή Μαζινό. Έτσι χάσαμε την μισή Κύπρο, έτσι χάνουμε καθημερινά την Θράκη με την Τουρκοποίησή της, έτσι χάνουμε την Μακεδονία αλλά και την Ήπειρο.

Το τραγικότερο είναι πως η Ελληνική στρατιωτική ηγεσία έφτασε στο σημείο και λόγω της οικονομικής κρίσης, να κλείσει στρατιωτικές μονάδες σε όλη την Ήπειρο και την Μακεδονία.
Όποιος αποφασίσει να κατέβει στην Θεσσαλονίκη (ακόμη και μια Αλβανία) θα είναι στην πόλη σε ένα εικοσιτετράωρο χωρίς καμμία αντίσταση από τον ανύπαρκτο Ελληνικό στρατό στην περιοχή.


Γιαυτό λέω καθημερινά πως μία οικονομική αποτυχία παράλληλα είναι και μία στρατιωτική ήτα για το όποιο κράτος ζει μια τέτοια κατάσταση. Φτάσαμε στο σημείο να μην έχουμε αποθέματα σε κηροζίνη για τα μαχητικά μας αεροσκάφη και πετρέλαιο για τις πολεμικές μας φρεγάτες. Ως αποτέλεσμα αυτού είναι να μην δουλεύει πλέον αποτρεπτικά στο Αγαίο η πολεμική Αεροπορία λόγω των λίγων εξόδων μαχητικών, στη δε θάλασσα να έχουν περιοριστεί η ναυτικές περιπολίες και η Τουρκικές φρεγάτες να φτάνουν έως το Σούνιο.

Χαρακτηριστικά θα σας πω πως μία Τουρκική φρεγάτα που φτάνει έως ανοιχτά του Σουνίου, είναι σε ευθεία δραστική απόσταση από το Ελληνικό Πεντάγωνο και Κοινοβούλιο μόλις 45 χιλιόμετρα !. Οι Τουρκικές αυτές φρεγάτες φέρουν πυραύλους επιφανείας-επιφανείας που μπορούνε να χτυπήσουν τα δύο αυτά κτίρια (και πρακτικά να τελειώσουν τον πόλεμο με την Ελλαδα αμέσως) μέσα σε τρία λεπτά !!!.
Δηλαδή να τελειώσει τον ΕλληνοΤουρκικό πόλεμο η Τουρκία με δική της νίκη, μέσα σε τρία λεπτά χωρίς καν να προλάβει να τον κυρήξει και χωρίς εμείς να προλάβουμε να αντιδράσουμε.


Ανάλογο αντίστοιχο ληταν τα Ρωσικά υποβρύχια στον ψυχρό πόλεμο, τα οποία αν πλησίαζαν τις ανατολικές ακτές της Αμερικής μπορούσαν να τελειώσουν τον πόλεμο επίσης σε λίγα λεπτά χτυπώντας τον Λευκό Οίκο και το Αμερικανικό Πεντάγωνο. Γιαυτό και αν η Αμερική αντιλαμβανόταν ότι κάποιο Ρωσικό υποβρύχιο πλησίαζε προς τις ακτές της αμέσως έμπαινε σε διαδικασία κόκκινου Πυρηνικού συναγερμού.

Αυτά όλα τα βασικά δόγματα και τακτικές άμυνας μίας εθνικής επικράτειας τα γνωρίζει και ένας λοχίας, πόσο πιο πολύ μάλιστα η Ελληνική στρατιωτική ηγεσία. Και αυτό το κάνει να φαίνεται ακόμη πιο ύποπτο γιατί επιτρέπεται στην Τουρκία να πλησιάζει με φρεγάτες τόσο κοντά και την Αλβανία να το παίζει τσαμπουκάς μέσα στα Ελληνικά χωρικά ύδατα.
Οι συνέπειες όλων αυτών είναι σήμερα, όπως πρωτύτερα ανέλυσα, όλα αυτά που ζούμε τώρα. Πείνα και εξαθλίωση του Ελληνικού λαού και το χειρότερο,.. επικίνδυνη εξάντληση των τελευταίων δόσεων Εθνικής μας περιφάνειας. Περηφάνειας ενός λαού που επιβίωσε μέσα από ατσάλι και αίμα για χιλιάδες χρόνια.


Εγώ δεν ήρθα σήμερα για να κάνω πολεμικό διάγγελμα, απλά ήρθα να σας πω πως..

ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ή ΑΝ ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΑ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΜΑΣ ΠΡΙΝ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΤΟΣΟ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ.

ή Τώρα ή Ποτέ..

Επτάγονος-.visaltis.net/

Βγάζουν και οι Αλβανοί γλώσσα για την ΑΟΖΒγάζουν και οι Αλβανοί γλώσσα για την ΑΟΖ
Μετά τις τουρκικές αντιδράσεις, κατόπιν των δημοσιευμάτων στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με την πρόθεση της ελληνικής πλευράς να προχωρήσει στην ανακήρυξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, σειρά πήραν οι Αλβανοί, του κόμματος PDIU. Με μια ανακοίνωση, η οποία διοχετεύτηκε προς τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, το κόμμα των ''Τσάμηδων'' κατηγορεί την Ελλάδα πως παράγει αστάθεια στα Βαλκάνια.
''Το θέμα των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ της Αλβανίας και της Ελλάδας δεν επιλύεται με μία μονομερή δήλωση εκ μέρους της Ελλάδας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. Αλλά, ακριβώς το αντίθετο. Η Ελλάδα δημιουργεί ένταση με όλες τις γειτονικές της χώρες και με την πράξη αυτή παράγει αστάθεια στα Βαλκάνια. Το κόμμα Δικαιοσύνης, Ένταξης και Ενότητας - PDIU παρακολουθεί με προσοχή την απαράδεκτη συμπεριφορά της ελληνικής πλευράς'', αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, ενώ συμπληρώνει πως ''το PDIU προτρέπει την αλβανική κυβέρνηση να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα και να προειδοποιήσει την Ελλάδα ότι η διπλωματική αυτή κίνηση είναι προκατειλημμένη και θα βλάψει σοβαρά τις διμερείς σχέσεις και θα αναγκάσει την Αλβανία να απαντήσει με το ίδιο νόμισμα. Η Ελλάδα αποδεικνύει τον πανικό της και δημιουργεί εχθρούς στα Βαλκάνια. Με μια τέτοια πράξη, η ελληνική πολιτεία προχωρεί περαιτέρω προς την απομόνωσή της και μετατρέπεται σε εστία αστάθειας στα Βαλκάνια''.
Το ύφος της ανακοινώσεως του PDIU θα πρέπει να συσχετιστεί με τις αντίστοιχες προκλητικές δηλώσεις των Τούρκων υπουργών Εξωτερικών και Ενέργειας, οι οποίοι σε αυστηρό τόνο προειδοποίησαν την Ελλάδα να μην προχωρήσει σε μονομερή ανακήρυξη της ΑΟΖ, αν πρώτα δε προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία. Είναι πασιφανές και στους πλέον αδαείς, το γεγονός οτι η νέο-οθωμανική εξωτερική πολιτική που εφαρμόζει η Τουρκία, με εμπνευστή και εκτελεστή της τον υπουργό εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, προχωρά βήμα-βήμα προς τη δημιουργία ενός ευρέως ανθελληνικού μετώπου, στη νοτιοανατολική λεκάνη της Μεσογείου. Πρόσφατο παράδειγμα, η αρνητική ανταπόκριση της Λιβύης στις αντίστοιχες συζητήσεις με την ελληνική πλευρά, κατά την επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ στην Τρίπολη. Εργαζόμενη μεθοδικά, η τουρκική εξωτερική πολιτική, προσεταιρίζεται τις γειτονικές της Ελλάδος χώρες, καλλιεργώντας ή εντείνοντας το κλίμα ανθελληνισμού σ' αυτές, επιδιώκοντας την απομόνωση της ελληνικής πλευράς και τη στέρηση πιθανών συμμαχιών στη διπλωματική σκακιέρα. Η ανακοίνωση του αλβανικού PDIU, καταλήγει υποδεικνύοντας στην Ελλάδα ούτε λίγο ούτε πολύ, όσα υποστήριξε και ο κύριος Νταβούτογλου: ''Το PDIU προτρέπει την Ελλάδα να καθίσει να συζητήσει χωρίς προκαταρκτικούς όρους για την οριστική διευθέτηση του τσάμικου ζητήματος, την τελική λύση για το ζήτημα των θαλάσσιων συνόρων καθώς και κάθε άλλου ανοιχτού θέματος μεταξύ των δύο χωρών. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για μια καλύτερη γειτονία''.

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ > Αθώωσαν αλλοδαπούς δραπέτες λόγω «κακών συνθηκών κράτησης»


Αθώωσαν αλλοδαπούς δραπέτες λόγω «κακών συνθηκών κράτησης»
Σε μια πρωτοφανή απόφαση προχώρησε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηγουμενίτσας, αθωώνοντας αλλοδαπούς δραπέτες που κρατούνταν για παράνομη είσοδο στην χώρα, με την αιτιολογία ότι δεν ήταν «ανθρώπινες» οι συνθήκες κράτησης. Με μία απόφαση που θα καταγραφεί στα ιστορικά το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηγουμενίτσας, αθώωσε λαθρομετανάστες που δραπέτευσαν στις 30 Σεπτεμβρίου από τα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας, με την αιτιολογία ότι τόσο η διάρκεια όσο και οι συνθήκες κράτησης παραβιάζουν την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Στην Ηγουμενίτσα τη νύχτα από 30 Σεπτεμβρίου προς 1η Οκτωβρίου, την ώρα που οι φύλακες των κρατητηρίων εισήλθαν σε αυτά, προκειμένου να αφαιρέσουν τα απορρίμματα των λαθρομεταναστών, οι τελευταίοι τους απώθησαν βίαια και διέφυγαν.

Στο σκεπτικό του δικαστηρίου, που δημοσιεύεται στην υπ' αριθμό 682/2012 απόφασή του, αναφέρεται:

«Η πράξη αυτή είναι αρχικά και τελικά άδικη και επιπλέον αρχικά καταλογιστή σε καθένα των δραστών της. Όμως αποδείχθηκε επιπλέον ότι οι συνθήκες κράτησης που βίωναν οι κατηγορούμενοι κρατούμενοι μέχρι την ημέρα απόδρασης τους και ειδικότερα ο πρώτος επί εννέα ημέρες, ο δεύτερος επί ένα μήνα, ο τρίτος επί δεκαέξι ημέρες, ο τέταρτος επί δεκαεπτά ημέρες, ο πέμπτος επί τριάντα ημέρες, ο έκτος επί τριάντα δύο ημέρες, ο έβδομος, όγδοος και ένατος επί δεκαοκτώ ημέρες, ο δέκατος επί τριάντα δύο ημέρες, ο ενδέκατος επί τριάντα τέσσερις ημέρες, ο δωδέκατος επί τριάντα μία ημέρες, ο δέκατος τρίτος επί τριάντα έξι ημέρες, ο δέκατος τέταρτος επί τριάντα πέντε ημέρες και ο δέκατος πέμπτος επί σαράντα πέντε ημέρες, είναι άθλιες και άκρως επικίνδυνες για ανθρώπινα όντα».

Στην απόφαση σημειώνεται πως:
1) Το κρατητήριο στο οποίο κρατούνταν ουδέποτε καθαρίζεται ή απολυμαίνεται και γενικότερα δεν τηρούνται εντός αυτού ούτε οι στοιχειώδεις κανόνες καθαριότητας και υγιεινής (υπάρχει μόνο μία χημική τουαλέτα για όλους τους κρατουμένους και βρίσκεται στο χώρο που κοιμούνται, δεν υφίσταται στο κρατητήριο καμμία παροχή νερού, οι δε κρατούμενοι υποφέρουν από ψείρες, ψύλλους, ψωρίαση, τύφο, δερματικές παθήσεις και λοιπές λοιμώδεις μεταδοτικές ή μη ασθένειες). Έτσι, ο χώρος κράτησης των κατηγορουμένων αποτελεί σοβαρή εστία μικροβίων, ιών και λοιπών βλαπτικών για τον άνθρωπο μικροοργανισμών, η ανάπτυξη των οποίων ευνοείται από τη συνεχή σώρευση μεγάλου αριθμού κρατουμένων από διάφορες χώρες προέλευσης (κυρίως της Ασίας ή της Αφρικής), που δεν έχουν πλυθεί / καθαριστεί ή αλλάξει ρουχισμό επί εβδομάδες ή και μήνες.

2) Στο εν λόγω κρατητήριο, που έχει συνολικό εμβαδά 15,00 m2 στοιβάζονται άνω των 30 άτομα, με αποτέλεσμα να μην επαρκεί ο χώρος για όλους και να αδυνατούν να ξαπλώσουν όλοι τα βράδια στο έδαφος (δεν υφίστανται κλίνες) για να κοιμηθούν.

3) Οι κατηγορούμενοι ήσαν περιορισμένοι στο κρατητήριο επί 24 ώρες το 24ωρο χωρίς δυνατότητα εξόδου, άσκησης, αναψυχής ή αυλισμού (βλ. τις καταθέσεις των μαρτύρων και τις απολογίες των κατηγορουμένων).

«Ως εκ τούτου, κρίνεται ότι απέδρασαν για να αποτρέψουν σοβαρό και αναπότρεπτο με άλλα μέσα κίνδυνο που απειλούσε χωρίς δική τους υπαιτιότητα την υγεία τους και ειδικότερα για να αποτρέψουν τη μόλυνση τους από μεταδοτικές μολυσματικές ασθένειες, δεδομένης της ιδιαιτέρως δυσχερούς πρόσβασης τους σε ιατρική φροντίδα, φαρμακευτική αγωγή και νοσοκομειακή περίθαλψη. Για το λόγο αυτό κρίνεται ότι αίρεται ο αρχικός καταλογισμός της (αρχικώς και τελικώς) άδικης πράξης της απόδρασης που τέλεσαν» αναφέρεται στην απόφαση.

Στηριζόμενο σε αυτά τα στοιχεία, το δικαστήριο έκρινε ότι παραβιάζονται τα άρθρα 3, 8, 13 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, κήρυξε τους κατηγορούμενους αθώους, ενώ επέβαλε στο Δημόσιο να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα.

www.epirusonline.gr

Τι κρύβεται πίσω από την τρομοκρατία των ΜΜΕ για την αιθαλομίχλη;Τι κρύβεται πίσω από την τρομοκρατία των ΜΜΕ για την αιθαλομίχλη;
Στάχτη στα μάτια του κόσμου για να γυρίσει πίσω στο πετρέλαιο…
Τον τελευταίο καιρό ακούμε διαρκώς τα κανάλια να βουίζουν για τις επιπτώσεις της αιθαλομίχλης στην υγεία μας. Κανείς όμως δεν αναρωτήθηκε τι κρύβεται πίσω από όλον αυτόν τον ντόρο… Τόσα χρόνια το περιβάλλον καταστρέφεται συνεχώς από τους ρύπους που εκπέμπουν τα εργοστάσια των μεγαλοεπιχειρηματιών, όπως και από την αυξημένη ύπαρξη αρσενικού (επικίνδυνο καρκινογόνο στοιχείο της φύσης)  που αποδεδειγμένα και βάσει μελετών αιωρείται σε μεγάλες ποσότητες πάνω από την Αττική. Επιπροσθέτως, όπως ανέφερε και ο πνευμονολόγος, αναπληρωτής καθηγητής σχολής δημόσιας υγείας του Χάρβαρντ κος Μπεχράκης, βάσει των στοιχείων του  Ερευνητικού Κέντρου για την Προαγωγή της Υγείας, φέτος τον Δεκέμβριο οι εισαγωγές στο νοσοκομείο νοσημάτων θώρακος Σωτηρία για θέματα που σχετίζονται με το σωματίδια στον αέρα είναι μάλλον λιγότερες από πέρυσι την ίδια εποχή.

Εταιρία εμπορευόταν παράνομα προσωπικά δεδομένα


σχόλιο ID-ont: Μετά τον Έλληνα με τα οικονομικά στοιχεία 9 εκ. πολιτών (από το taxis), τον Ουκρανό με τα e-mails 2,5 εκ πολιτών (από το taxis) να' σου κι η εταιρεία με τους 30 υπαλλήλους για την οποία "Ο όγκος των ψηφιακών αρχείων και ο αριθμός των φορολογικών στοιχείων, πολιτών και επιχειρήσεων, που κατείχε, έως αργά το βράδυ παρέμεινε άγνωστος."

Μπάτε σκύλοι αλέστε κι αλεστικά μη δώστε!!! Η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση σε μεγάλες δόξες!!!
ΕΘΝΟΣ: Στο μικροσκόπιο της Οικονομικής Αστυνομίας βρίσκεται εταιρία, η οποία κατείχε παράνομα ψηφιακά αρχεία προσωπικών δεδομένων πολιτών.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, η εταιρία αυτή επεξεργάζοταν τα αρχεία και τα διέθετε σε διάφορους ενδιαφερόμενους.

Στην εταιρία, η οποία εδρεύει στο Μπραχάμι και απασχολούσε περίπου τριάντα υπαλλήλους, βρέθηκαν σε αρκετούς σέρβερς εκατομμύρια ονομάτων, διευθύνσεις, αριθμοί κυκλοφορίας και οικονομικά στοιχεία πολιτών.


Η εν λόγω εταιρεία, σύμφωνα με τους αστυνομικούς που ασχολήθηκαν με την υπόθεση, επεξεργαζόταν και ταξινομούσε ανά εμπορικό ενδιαφέρον επιχειρηματικούς κλάδους.

Ο όγκος των ψηφιακών αρχείων και ο αριθμός των φορολογικών στοιχείων, πολιτών και επιχειρήσεων, έως αργά το βράδυ παρέμεινε άγνωστος.
Πριν από δύο μήνες ήρθε στο φως της δημοσιότητας ανάλογη περίπτωση, όταν τα φορολογικά στοιχεία 9 εκατομμυρίων πολιτών βρέθηκαν στα χέρια ενός 36χρονου, ο οποίος τα πουλούσε σε διάφορες εταιρείες.
newsit: Στο έλεος επιτήδειων τα φορολογικά μας στοιχεία! - Σε εξέλιξη έρευνα σε εταιρία που τα εμπορευόταν
 
- Βρέθηκαν έγγραφα που "δείχνουν" το υπουργείο Οικονομικών να βρίσκεται οπίσω από τη διαρροή
- Πρόκειται για εταιρία παροχής υπηρεσιών που εμπορευόταν τα φορολογικά στοιχεία πολιτών και επιχειρήσεων
- Βρέθηκε τεράστιος ψηφιακός όγκος με τα φορολογικά δεδομένα εκατομμυρίων πολιτών
- Τεράστια ανησυχία αφού τα φορολογικά μας στοιχεία μπορεί να βρεθούν στην κατοχή του καθενός!
Εκατομμύρια φορολογικά στοιχεία πολιτών και επιχειρήσεων εντόπισαν αστυνομικοί της Οικονομικής Αστυνομίας σε εταιρεία παροχής υπηρεσιών στην Αττική. Για ακόμη μία φορά, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα εντοπίζονται και έγγραφα που παραπέμπουν σε αντίστοιχα που έχουν διαρρεύσει από το Υπουργείο Οικονομικών. Η συγκεκριμένη εταιρεία όπως τονίζουν αστυνομικές πηγές επεξεργαζόταν και εμπορευόταν ψηφιακά αρχεία με τα προσωπικά φορολογικά στοιχεία πολιτών και επιχειρήσεων. Ήταν ταξινομημένα ανά εμπορικό ενδιαφέρον που παρουσίαζαν για συγκεκριμένους επιχειρηματικούς κλάδους. Χαρακτηριστικά αστυνομικοί της αρμόδιας υπηρεσίας αναφέρουν πως εντόπισαν ένα ολόκληρο δωμάτιο γεμάτο με… σέρβερς, μέσω των οποίων φαίνεται πως γινόταν η επεξεργασία και αποθήκευση των φορολογικών στοιχείων. Οι αστυνομικοί δεν είναι ακόμη σε θέση να ενημερώσουν για τον όγκο των ψηφιακών αρχείων και συνολικά τον αριθμό των φορολογικών στοιχείων, πολιτών και επιχειρήσεων.
Υπενθυμίζεται πως μόλις πριν 2 μήνες ακόμη ένα τέτοιο σκάνδαλο ήρθε στο φως της δημοσιότητας όταν τα φορολογικά στοιχεία 9 εκατομμυρίων πολιτών βρέθηκαν στα χέρια ενός 36χρονου υπαλλήλου ο οποίος αφού τα απέσπασε παρανόμως εν συνεχεία τα πουλούσε σε διάφορες εταιρείες.


Το γεγονός ότι τα απόρρητα προσωπικά μας φορολογικά δεδομένα μπορούν να βρεθούν στα χέρια οποιουδήποτε και να χρησιμοποιηθούν από τον καθένα προκαλεί τεράστια ανησυχία αλλά και ερωτήματα για το κενό ασφαλείας που υπάρχει στο υπουργείο οικονομικών.

Με άδεια του Στουρνάρα πάει ο Τσίπρας στον Σόιμπλε!!!

Μιλάμε ότι αυτό οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ δεν μπορούν να το καταπιούν με τίποτα! Βγάλτε τις τσίμπλες από τα μάτια σύντροφοι: όπως ανέφερε η
Ντόιτσε Βέλε, ο Σόιμπλε πριν απαντήση θετικά στο αίτημα του Τσίπρα για να τον δει, ρώτησε πρώτα αν το επιτρέπει ο Στουρνάρας.... 

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟ
 ΜΟΥΤΖΑΧΕΝΤΙΝ

Πάρτε και την σελίδα ακριβώς της DW

 H γερμανική κυβέρνηση διαμηνύει ότι το κριτήριο για την συνάντηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα είναι η παροχή στήριξης στο ελληνικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα. Στην καθιερωμένη κυβερνητική ενημέρωση σήμερα το μεσημέρι επιβεβαιώθηκε από την εκπρόσωπο του υπουργείου Οικονομικών Μαριάνε Κοτέ η συνάντηση τη Δευτέρα του ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με το γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10 ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ 20 ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ‏


Δίκιο είχε τελικά ο Βενιζέλος που του έκανε εντύπωση!! Γεμάτη Εβραίους η λίστα..
Δείτε τη σχετική φώτο απο το έγγραφο
Read more: http://protagonews.blogspot.com/2012/10/10-20.html#ixzz2HnnGqWv9
Bookmark and Share

Κάλεσμα για την Πορεία μνήμης του Ενωτικού ΔημοψηφίσματοςΤο Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) επιδιώκοντας να αφυπνίσει την Εθνική Μνήμη του Κυπριακού Ελληνισμού, διοργανώνει Πορεία την Τρίτη 15 Ιανουαρίου στις 19.00 από τα Γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) και θα πορευτεί προς την Εκκλησία της Φανερωμένης στην Λευκωσία, επί τη ευκαιρία της επετείου του Ενωτικού Δημοψηφίσματος.

Επιλέξαμε την ιστορική αυτή εκκλησία, γιατί  εκεί  το 1954 έδωσαν τον Ενωτικό όρκο οι πρόγονοί μας, που ανέφερε: "Με θάρρος θα υψώσωμεν το ηθικόν παράστημα μας υπεράνω των μικρών και εφήμερων κωλυμάτων, εν και μόνον επιδιώκοντες, εις εν και μόνον αποβλέποντες τέρμα: Την Ένωσιν και μόνον την Ένωσιν"
Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν εκπληκτικό. 215,108 από τους 224,747 ψηφοφόρους, το 95.7% δηλαδή του πληθυσμού αξιώνει την ΕΝΩΣΗ με την Ελλάδα.
Δυστυχώς, τα χρόνια παρήλθαν και οι αδέξιες πολιτικές των κυβερνώντων μας οδήγησαν από το όραμα της ΕΝΩΣΗΣ του 1950, στις οδυνηρές υποχωρήσεις της δήθεν λύσης του Κυπριακού με Ομοσπονδία και στην λεγόμενη ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ. Δηλαδή στην αποδοχή της τουρκοποίησης των κατεχομένων και της συμφιλίωσης του θύματος με τον θύτη, της βιασθείσας με τον βιαστή της.

Η ιστορική εκκλησία, που έπρεπε να φυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού, αφέθηκε στο έλεος της ασυδοσίας των αλλοδαπών και των αναρχικών που ασελγούν εις βάρος του ιερού αυτού ναού, με την ανοχή που επιδεικνύει η Πολιτεία και οι Αρχές.
Η ιστορία, τα μνημεία αλλά και κατ’ επέκταση η πατρίδα μας παραπαίουν και φθείρονται στην μνήμη του λαού. Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καλεί όλο τον Κυπριακό Ελληνισμό να πορευτεί μαζί μας στην πορεία μνήμης για το Ενωτικό Δημοψήφισμα. Να δείξουμε προς άπαντες, ότι ο Κυπριακός Ελληνισμός δεν ξεχνά τις ιστορικές του καταβολές.

Τουρκική εταιρεία αγόρασε τoν αλβανικο Υ/Η σταθμό που δίνει ρεύμα στην Ελλάδα!


Τέσσερις υδροηλεκτρικούς σταθμούς πωλεί μέσω διεθνούς μειοδοτικού σταθμού η αλβανική κυβέρνηση, αλλά το διιαίτερο ελληνικπο ενδιαφέρον (πρέπει να...) εντοπίζεται σε έναν από αυτούς τον υδροηλεκτρικό σταθμό της Μπίστριτσας στην Επαρχία Μεσοποτάμου.
Σύμφωνα με τον αλβανικό τύπο η τούρκικη πολυεθνική «Kürüm International Sh. A.» είχε προσφέρει το αστρονομικό ποσό των 52 εκατομμυρίων ευρώ αφήνοντας πίσω κάθε άλλη προσφορά.

Τελικά το πουργικό Συμβούλιο της Αλβανίας ανακήρυξε πλειοδότρια την Πέμπτη την «Kürüm International Sh. A.», ενώ ο αλβανικός τύπος αναφέρει πως η οικογένεια Μπερίσα και πιο συγκεκριμένα τα παιδιά του, Shkelzen και Αrgitα, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για την ανάδειξη του τουρκικού πολυεθνικού ομίλου ως νικητή του διαγωνισμού.
Η ιδιαίτερη και κρίσιμη "λεπτομέρεια" είναι ότι από αυτό το Υ/Η γίνεται η ενεργειακή διασύνδεση Αλβανίας-Ελλάδος και ηλεκτροδοτείται μεγάλο τμήμα της χώρας μας!
Δηλαδή σε μία κρίση αρκεί με κάποια δικαιολογία "να κλείσουν τον διακόπτη" οι Τούρκοι και να βυθίσουν ολόκληρα τμήματα στο σκοτάδι!
Αυτό που αποφεύχθηκε - μέχρι στιγμής τουλάχιστον - στα νησιά του Α.Αιγαίου, να ηλεκτροδοτούνται δηλαδή από την Τουρκία, παρά τα φιλόδοξα σχέδια του τότε υπουργού ΠΕΚΑ Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τώρα μας έρχεται από τον Βορρά!
Μ' αυτή την κίνηση οι Τούρκοι πλέον κάνουν αισθητή την παρουσία τους και ΒΔ της Ελλάδος, αγοράζοντας ένα από τα «φιλέτα» της αλβανικής οικονομίας με γεωπολιτική και γεωστρατηγική σημασία για την Βόρεια Ήπειρο και την Ελλάδα.
Το έργο το είχαν χρηματοδοτήσει οι Γερμανοί (KfW) κόστισε περίπου 13Μ€, με τα μηχανολογικά να τα έχει αναλάβει Αυστριακή Εταιρία (VOITH S.A.) και τα ηλεκτρολογικά η εν γνωστή Siemens Ελλάς του Χριστοφοράκου.
Αν σνδυαστούν όλα αυτά και με την πώληση των μαρινών (Το 51% του μετοχικού κεφαλαίου της ελληνικής εταιρείας MedMarinas του ομίλου Κυριακούλη απέκτησε η D-Marin που ανήκει στον τουρκικό όμιλο Dogus γεγονός που σημαίνει ότι πλέον περνούν στα χέρια του γνωστές μαρίνες στην Ελλάδα, όπως των Γουβιών στην Κέρκυρα, και της Λευκάδας. Ο όμιλος διαθέτει μάλιστα ποσοστό και στη μαρίνα της Ζέας, ενώ έχει αποκτήσει και το 50% της μαρίνας του Φλοίσβου), βλέπουμε ότι η χώρα υφίσταται μια πρωτοφανή οικονομική επίθεση τόσο στην περιφέρειά της, όσο και στο εσωτερικό της από την Τουρκία. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο τουρκικος ανήκει σε έναν εκ των μελών του τουρκικού βαθέως κράτους...

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΦΑΡΣΑ: Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 92 ΤΗΣ ΒΙΛΑΣ ΑΜΑΛΙΑ

ANARXIKOI98
Από το πρωί σήμερα απολογούνται στον ανακριτή (κατά ομάδες των 10 ατόμων) οι 92 «επαναστάτες», «εξεγερμένοι» κ.τ.λ., που είναι κατηγορούμενοι για την υπόθεση ανακατάληψης της Βίλας Αμαλίας. Σε βάρος τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για ένα κακούργημα και δύο πλημμελήματα και πιο συγκεκριμένα για διατάραξη κοινής ειρήνης με τις επιβαρυντικές περιστάσεις που προβλέπονται στο νόμο για δράστες με καλυμμένα πρόσωπα, αντίσταση κατά της αρχής και απείθεια.
Ήδη και μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, οι 30 πρώτοι ολοκλήρωσαν τις απολογίες τους και με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι με τους «περιοριστικούς» όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε τακτά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα, χωρίς χρηματική εγγύηση!
Πρόκειται για μια διαδικασία φάρσα και διακωμώδηση της δικαιοσύνης, καθώς υπάρχει (προφανώς «άνωθεν» πολιτική) απόφαση να αφεθούν όλοι ελεύθεροι. Και γι’ αυτό που λέμε υπάρχει απόδειξη. Στην ανάρτηση με τίτλο «Πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις (όλο το χρονικό)», στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ (left.gr), με ώρα ανάρτησης 18:30 (δηλαδή την ώρα που η απόφαση αφορούσε μόνο τους 20 από τους 92), προαναγγέλλεται η δικαστική απόφαση για όλους! Ιδού και η προαγγελία, για του λόγου το αληθές:

Αμφισβητείται αδημοσίευτη έρευνα για την σχέση αναψυκτικών-κατάθλιψηςΑμφισβητεί τους ισχυρισμούς για τη σχέση μεταξύ της κατανάλωσης αναψυκτικών διαίτης, καφέ και τσάι και της κατάθλιψης η Αμερικάνικη Ένωση Μη Αλκοολούχων Ποτών, που βασίζονται σε μια μη δημοσιευμένη ακόμα έρευνα, η οποία πρόκειται να παρουσιαστεί τον Μάρτιο στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας (ΑΑΝ).

«Η έρευνα αυτή δεν έχει δημοσιευτεί σε κάποιο επιστημονικό περιοδικό ή έστω, παρουσιαστεί σε κάποιο επιστημονικό συνέδριο προς το παρόν. Η εκτενής δημοσιότητα προκύπτει από ένα δελτίο τύπου της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας που βασίστηκε σε μία περίληψη μιας αδημοσίευτης, ακόμα, έρευνας, που θα παρουσιαστεί το Μάρτιο στο ετήσιο συνέδριό της. Ούτε η αναφορά αυτή, ούτε το σύνολο των μέχρι σήμερα επιστημονικών δεδομένων υποστηρίζουν τη θέση ότι η κατανάλωση αναψυκτικών διαίτης ή άλλων ροφημάτων προκαλεί κατάθλιψη. Ως εκ τούτου, η προώθηση ισχυρισμών οι οποίοι δεν συνοδεύονται από υποστηρικτικά στοιχεία δεν είναι μόνο πρόωρη αλλά και ανεύθυνη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αμερικάνικη Ένωση Μη Αλκοολούχων Ποτών.
Η Γκέινορ Μπάσελ, εκπρόσωπος της Βρετανικής Ένωσης Διαιτολογίας, σχολιάζοντας την επίμαχη μελέτη, ανέφερε ότι «οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες έχουν δοκιμαστεί και μελετηθεί ενδελεχώς αναφορικά με την ασφάλειά τους και χρησιμοποιούνται ευρέως χωρίς προβλήματα. Μελέτες σαν και αυτή δείχνουν μια πιθανή και όχι μια αιτιώδη σχέση μεταξύ ποτών με τεχνητές γλυκαντικές ουσίες και κατάθλιψης».
Η κυρία Μπάσελ επισήμανε ότι πολλοί και διαφορετικοί παράγοντες εμπλέκονται στην εμφάνιση κατάθλιψης, τονίζοντας ότι «είναι επίσης πιθανό τα άτομα που καταναλώνουν πολλά αναψυκτικά διαίτης να έχουν παχυσαρκία ή διαβήτη, καταστάσεις που από μόνες τους σχετίζονται με κατάθλιψη». Η εκπρόσωπος της Βρετανικής Ένωσης Διαιτολογίας κατέληξε ότι οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες που περιέχονται σε πολλά ποτά και ροφήματα μπορούν να παίξουν βοηθητικό ρόλο στη διατροφή όσων προσπαθούν να χάσουν κιλά.
Από την πλευρά του, το National Institutes of Health (NIH) επισήμανε ότι «η κατάθλιψη προκαλείται από ένα συνδυασμό γενετικών, βιολογικών, περιβαλλοντικών και ψυχολογικών παραγόντων», ενώ δεν υπάρχουν αξιόπιστες επιστημονικές αποδείξεις που να συνδέουν την κατανάλωση ροφημάτων με γλυκαντικές ύλες με την κατάθλιψη.

Κι άλλα δάνεια στην πλάτη του ελληνικού λαού από τον ΣαμαράΈχουμε πραγματικά χάσει κάθε αίσθηση αξίας του χρήματος και της έννοιας των δανείων. Στην χώρα μας τα δάνεια πάνε και έρχονται, όλα στην πλάτη του Ελληνικού Λαού. Μετά το παγκόσμιο ρεκόρ του ΓΑΠ να μας φορτώσει με 110 δισ. ευρώ σε δανεικά, ήρθε και ο Τόνυ Σαμαράς να μας χρεώσει με άλλα 52,5 δισ. ευρώ, ενώ ετοιμάζεται μέσα στο χρόνο να ζητήσει επιπλέον και άλλα πολλά για να καταφέρει να πιάσει τον συγκάτοικό του στο Κολλέγιο Ψυχικού και στο Χάρβαρντ Γιωργάκη Παπανδρέου. Επί τούτου, έχουμε να προτείνουμε στον κύριο Σαμαρά να ακολουθήσει μια μοναδική πρόταση με την οποία… γελάει όλη η υφήλιος. Να χτυπήσει ένα νόμισμα από πλατίνα αξίας 1…. τρισεκατομμυρίου ευρώ και να δανειστεί βάζοντάς το υποθήκη το αντίστοιχο ποσό μια και καλή για να τελειώνουμε επιτέλους. Να μπορέσει ο Τόνυ μας να σπάσει όλα μα όλα τα ιστορικά ρεκόρ δανεισμού και να ξεμπερδεύουμε με όλες τις ανακεφαλαιοποιήσεις που χρειάζονται κάθε τρεις και λίγο οι τραπεζίτες μας. Μιας και τα 200 δισ. ευρώ που έχουν λάβει μέχρι στιγμής προφανώς και δεν τους φτάνουν ούτε για τα βασικά τους χρέη κατά πως φαίνεται.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του διεθνούς οικονομικού Τύπου, η Μέρκελ και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμες να στείλουν στους κκ. Σαμαρά και Στουρνάρα το ιλιγγιώδες αυτό ποσό των 1.000 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ούτε 110 δισ. λοιπόν ούτε και 52,5 Δισ. αλλά 1.000 ολόκληρα δισ. Άλλο ένα ταξίδι μόνο χρειάζεται στο Βερολίνο από τον κ. Πρωθυπουργό προκειμένου να διευθετηθεί το θέμα της … «Ανάπτυξης» που ταλανίζει την Ελλάδα μας και έπειτα είναι έτοιμο να εκταμιευθεί το δάνειο που θα του λύσει επιτέλους τα χέρια! Για τέτοιο παραμύθι μιλάμε αναφορικά με τα δάνεια και τα δανεικά προς την χώρα μας… Μόνο που υποθήκες έχουν μπει κυριολεκτικά τα πάντα όσα υπάρχουν στην Ελλάδα, μαζί με εμάς του

Έρχεται η φορουποταγή να πατάξει την καλοσχεδιασμένη φοροδιαφυγή. Ο Έλληνας πέταξε τις κάρτες αλλά η νέα εποχή επέβαλε νέους κανόνες! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/01/blog-post_8057.html#ixzz2HkqRu5K2

Μετρητά τέλος: Με πιστωτικές κάρτες όλες οι αγορές άνω των 500 ευρώΣημαντικές αλλαγές έρχονται ξανά στις αγορές, αφού το οικονομικό επιτελείο σκοπεύει να υποχρεώσει τους καταναλωτές να πραγματοποιούν όλες τις μεγάλες αγορές -άνω των 500 ευρώ- είτε με πιστωτικές κάρτες, είτε με επιταγές, είτε μέσω λογαριασμού.


Αυτό που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών όπως είπε στην Βουλή ο Γιάννης Στουρνάρας είναι η επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών με κάρτες πληρωμών και με άλλους ηλεκτρονικούς τρόπους πληρωμής για μια ευρύτατη γκάμα συναλλαγών και για ποσά πολύ μικρότερα από αυτά που προβλέπονται από την υφιστάμενη νομοθεσία.


Ετσι το όριο των συναλλαγών που απαιτείται χρεωστική ή πιστωτική κάρτα αναμένεται να πέσει στα 500 ευρώ, προκειμένου να ελέγχεται καλύτερα η κυκλοφορία του χρήματος στην αγορά και να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή.
Δεν έχουμε λεφτά, ούτε… πιστωτικές κάρτες

Μόδα ήταν και πέρασε. Τα βαριά πορτοφόλια με τις δεκάδες πιστωτικές κάρτες δεν υπάρχουν πλέον στην Ελλάδα. Οι τράπεζες έχουν σταματήσει τις πρακτικές του παρελθόντος, όταν εξέδιδαν αφειδώς πιστωτικές κάρτες, ακόμη και σε εκείνους που εκ των πραγμάτων δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν περισσότερο χρέος . Τα νοικοκυριά από την πλευρά τους προσπαθούν να μειώσουν τις δαπάνες.

Ο αριθμός των πιστωτικών καρτών μειώνεται ετησίως σε ποσοστό 15%-20%. Το 2008, κυκλοφορούσαν πάνω από 7 εκατ. πιστωτικές κάρτες στην Ελλάδα, ενώ σήμερα δεν ξεπερνούν τα 3,5 εκατομμύρια. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως παρατηρείται αύξηση της χρήσης των χρεωστικών καρτών. Αυτό δείχνει ότι αφενός έχει εξορθολογιστεί, μερικώς τουλάχιστον, η χρήση του πλαστικού χρήματος και αφετέρου ότι ο Έλληνας έχει κατανοήσει τη χρηστικότητά τους.

πηγη

Η Task Force μέσω του ΤΑΙΠΕΔ δεσμεύει τα ελληνικά ενεργειακά κοιτάσματαΗ Task Force μέσω του ΤΑΙΠΕΔ δεσμεύει τα ελληνικά ενεργειακά κοιτάσματα
Δυστυχώς για την χώρα, ολοκληρώνεται με ταχύτατους ρυθμούς η υποθήκευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και ο έλεγχός τους από την τρόικα.
Σύμφωνα με πληροφορίες σε εξέλιξη βρίσκεται οργανωμένο σχέδιο για την υπαγωγή του τομέα υδρογονανθράκων στο Ταμείο για την Αξιοποίηση Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), στο οποίο θα υπαχθεί η διαμεσολάβηση μεταξύ ΥΠΕΚΑ και εταιρειών ώστε τ’ αναμενόμενα έσοδα από την εκμετάλλευση κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου να καταλήγουν απευθείας στα ταμεία του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο ελέγχεται φυσικά 100% από την Task Force του Χορστ Ράϊχενμπαχ και κατ'επέκταση την Γερμανία!
Και επειδή κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από την υπάρχουσα νομοθεσία η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ ετοιμάζεται σύντομα να εισηγηθεί αλλαγή των κανόνων, μέσω πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, έτσι ώστε αυτό και όχι το ΥΠΕΚΑ ή ο υπό ίδρυση φορέας υδρογονανθράκων, αναλάβει την διαχείριση των κατά τόπους κοιτασμάτων. Δηλαδή, το ΤΑΙΠΕΔ επιδιώκει όπως αυτό είναι τελικά ο αντισυμβαλλόμενος κρατικός φορέας με τις εταιρείες, που θα επιλεγούν να οργανώσουν τις έρευνες, επενδύοντας σημαντικά ποσά με σκοπό την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Το ΤΑΙΠΕΔ επιμένει στην προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την εξεύρεση επενδυτών για αξιοποίηση του κοιτάσματος της Ν. Καβάλας και την μετατροπή του σε οργανωμένο αποθηκευτικό χώρο, απορρίπτοντας την επενδυτική πρόταση της Energean Oil & Gas, ύψους 400,00 εκατ. ευρώ η οποία εδώ και χρόνια είναι εγκατεστημένη στην περιοχή και διαχειρίζεται τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου. Με πρόφαση λοιπόν την διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για την αξιοποίηση της υπόγειας αποθήκης φυσικού αερίου στο εξαντλημένο κοίτασμα της Νότιας Καβάλας, το ΤΑΙΠΕΔ κατάφερε και φρέναρε την διαδικασία επικύρωσης από την Βουλή της τροποποιητικής σύμβασης για την παραχώρηση του Πρίνου, με το ανεδαφικό επιχείρημα ότι πρέπει πρώτα να προχωρήσει ο διεθνής διαγωνισμός για την υπόγεια δεξαμενή και να δημοσιοποιηθούν οι όροι του και μετά να επικυρωθεί από την Βουλή η ανανεωμένη παραχώρηση της Energean Oil & Gas. Με άλλα λόγια το ΤΑΙΠΕΔ αυτόβουλα αναδείχθηκε σε ρυθμιστή του νομοθετικού έργου της Βουλής.

Έχουν «σκυλιάσει» να μας τσιπάρουν!Δείτε το παρακάτω βίντεο και θα καταλάβετε πως μας ετοιμάζουν για το μελλοντικό μας υποχρεωτικό τσιπαρισμα (σφράγισμα).Το τσιπάκι rfid έχει πλέον μπει για τα κάλα στην ζωή μας και σε αυτό συνεισφέρουν όλες οι μεγάλες εταιρείες και φυσικά το facebook που είναι και αυτό εργαλείο παρακολούθησης και φτιάχτηκε για το on line φακέλωμα μας.

Τώρα το τσιπάκι βρίσκεται σε βραχιολάκια και σε πλαστικές κάρτες αργότερα όμως θα μπει κάτω απο το δέρμα μας με την αιτιολογία ότι μπορεί να μας το κλέψουν η να χαθει.

Βεβαια κάποιοι έχουν προχωρήσει  στο τελικό στάδιο και το έχουν φυτέψει κάτω από το δέρμα τους για ιατρικούς λόγους  και άλλοι για να μπαίνουν στο αγαπημένο τους club-bar. 

Στην Ελλάδα κατα την γνώμη μου θα μας το επιβάλλουν με το πρόσχημα να ελέγξουν τους φοροφυγάδες  την εξυπηρέτηση μας απο το δημόσιο γλιτώνοντας έτσι ουρές -ταλαιπώρια αλλα και τον ελεγχο της εγληματικοτητας.

ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ μην ξεχναμε και τον νόμο Ομπαμα που το τσιπαρισμα γινεται υποχρεωτικο μεσα στην νεα χρονια για λογους ιατρικους. Οι εξελιξεις λοιπον τρεχουν και πρεπει να ετοιμαζομαστε αλλα έχουν γνώση οι φύλακες.


Nigel Farage on Greece. O Farage για την Ελλάδα.

Nigel Farage on Greece. O Farage για την Ελλάδα.

http://www.youtube.com/watch?v=DCYfUFUdeEA

Λύνει και δένει ο Τούρκος Πρόξενος-Σε βαθύ ύπνο το ΥΠΕΞΛύνει και δένει ο Τούρκος Πρόξενος-Σε βαθύ ύπνο το ΥΠΕΞ
Προ μερικών εβδομάδων, δημοσιοποιήθηκε ένα κείμενο, το οποίο καλούσε τους βουλευτές, να προχωρήσουν επιτέλους στη ψήφιση του νομοσχεδίου, του σχετικού με τον διορισμό τους. Το κείμενο αυτό, το οποίο παρεμπιπτόντως, συντάσσεται με την ισχύουσα νομοθεσία, υπέγραψαν 39 ιμάμηδες. Το γεγονός της υποστήριξης των ιμάμηδων, προς την ισχύουσα ελληνική νομοθεσία, εξόργισε όπως ήταν φυσικό, τον Τούρκο Πρόξενο της Κομοτηνής, Ιλχάν Σενέρ.
Ξεπερνώντας κάθε όριο για μια ακόμη φορά, ο Πρόξενος υποστήριξε πως ‘’όσο είμαι εγώ πρόξενος, ο νόμος για το διορισμό των ιμάμηδων δε θα περάσει’’! Επί της ουσίας, ο πρόξενος αρνείται να υπακούσει στην ελληνική νομοθεσία και επιπλέον, επιβάλλει τη θέλησή του και στους μουσουλμανικούς πληθυσμούς της Θράκης! Το γεγονός αυτό, αποδεικνύει την ευθεία υπονόμευση της ελληνικής κυριαρχίας στη Θράκη από το τουρκικό προξενείο, το οποίο προφανώς τη θεωρεί τσιφλίκι της.
Κατόπιν πιέσεων, ένας από τους 39 ιμάμηδες, εξέδωσε ανακοίνωση, δια της οποίας ενημερώνει πως ο ίδιος ουδέποτε συνυπέγραψε το σχετικό κείμενο, το οποίο καλεί τους βουλευτές να ψηφίσουν τον σχετικό νόμο. Η πράξη τούτη, είναι η φυσική απόρροια της πεποίθησης η οποία έχει καλλιεργηθεί στην περιοχή της Θράκης, πως ο Τούρκος Πρόξενος λύνει και δένει, αποτελεί δε τον απόλυτο άρχοντα της περιοχής. Και πως φυσικά να μην έχει καλλιεργηθεί αυτή η πεποίθηση, όταν το Ελληνικό Κράτος αποφεύγει(για ποιους λόγους άραγε…) να πράξει τα προβλεπόμενα.
Κι αν ο Τούρκος Πρόξενος, δρα κατά τον τρόπο που δρα, ώστε να εξυπηρετήσει τις επεκτατικές πολιτικές της Άγκυρας, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στερείται πάσης δικαιολογίας για την ανοχή την οποία επιδεικνύει προς το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής και την ασυδοσία του προξένου. Είναι όμως αδιανόητο, ένας ξένος διπλωμάτης, να στρέφεται ανοιχτά κατά της νομοθεσίας της χώρας που τον φιλοξενεί και το Ελληνικό Κράτος να αρνείται να επιβάλλει όσα οι νόμοι ορίζουν, στην ελληνική επικράτεια.

ΝΕΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ: ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΕΚΡΟΣ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟ-ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ. ΗΤΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΞΕΦΤΥΛΙΣΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ. ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΤΑΙ ΕΡΕΥΝΑ

ΝΕΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ: ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΕΚΡΟΣ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟ-ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ. ΗΤΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΞΕΦΤΥΛΙΣΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ. ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΤΑΙ ΕΡΕΥΝΑ

Άνεργος δύο φορές σε μία 4ετία; Δεν δικαιούσαι επίδομα του ΟΑΕΔ ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/01/4_12.html#ixzz2Hkpb21V5


Μία νέα δυσμενή αλλαγή έφερε για τους ανέργους το 2013, σε σχέση με το επίδομα ανεργίας, σύμφωνα με την εφημερίδα …“Ελευθεροτυπία”.
Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις από 1-1-2013, σε κάθε περίπτωση, τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας, εντός της προηγούμενης από την εκάστοτε έναρξη της επιδότησης λόγω ανεργίας τετραετίας, δεν είναι δυνατόν να είναι περισσότερα των 450 ευρώ.

Με τις ίδιες ρυθμίσεις, αν εντός της 4ετίας ο άνεργος έχει επιδοτηθεί για χρονικό διάστημα μικρότερο των 450 επιδομάτων, δικαιούται να επιδοτηθεί λόγω ανεργίας για τον υπόλοιπο αριθμό των ημερήσιων επιδομάτων, μέχρι τη συμπλήρωση του ανώτατου ορίου των 450 επιδομάτων.
Βέβαια αυτός ο αριθμός αυτός από την επόμενη χρονιά θα μειωθεί ακόμα περισσότερο, αφού από 1-1-2014 τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας στην τετραετία δεν θα είναι δυνατόν να είναι περισσότερα των 400.
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
Πρακτικά με την ρύθμιση αυτή, ακόμα και αν κάποιος πληροί όλες τις υπόλοιπες προϋποθέσεις, σε περίπτωση που μείνει άνεργος δύο φορές σε μία τετραετία, τότε δεν θα λάβει δεύτερη φορά το επίδομα που του αντιστοιχεί.
Με βάση τις κείμενες διατάξεις υπάρχουν δύο κατηγορίες ανέργων που δικαιούται το επίδομα.
Συγκεκριμένα:
* Αν ο άνεργος επιδοτείται πρώτη φορά. Για να δικαιούται ο εργαζόμενος να επιδοτηθεί από το ταμείο ανεργίας, πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 80 ημέρες εργασίας κατ’ έτος στα 2 προηγούμενα χρόνια πριν από την επιδότησή του. Το τελευταίο όμως 14μηνο πρέπει να έχει συμπληρώσει 125 ημέρες εργασίας, χωρίς να υπολογίζονται τα ημερομίσθια του τελευταίου διμήνου.
* Επίσης, επίδομα ανεργίας δικαιούται και ο ασφαλισμένος που έχει πραγματοποιήσει 200 ημέρες εργασίας στα τελευταία 2 χρόνια, πριν την απόλυσή του, από τις οποίες 80 ημέρες το λιγότερο κάθε χρόνο.
* Αν ο άνεργος επιδοτείται δεύτερη φορά: Πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 125 ημέρες εργασίας το τελευταίο 14μηνο πριν από την απόλυσή του χωρίς να υπολογίζονται τα ημερομίσθια του τελευταίου διμήνου.
news247

τοπική εξουσία ημιμαθών, συσπείρωσε ψυχικά απόβλητα και απομόνωσαν το «εμείς»
Ο αόρατος εχθρός
του Αλέξη Τσάκα
Έλληνα έχεις ποτέ σου αναρωτηθείς τους λόγους για τους οποίους βρίσκεσαι, υπάρχεις και ζεις σε αυτό το χώρο που γέννησε τον πολιτισμό, την φιλοσοφία, τις επιστήμες, το ήθος και τις πανανθρώπινες αξίες και αρετές;
Έχεις αναζητήσει την αιτία για την οποία ζεις σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο που γέννησε Θεούς και Ήρωες; Ποια είναι αλήθεια η θέση και η δράση σου, η ψυχή και το πνεύμα σου ως προς οτιδήποτε συμβαίνει σε σένα και γύρω σου; Ποιος ο ρόλος σου ως θεματοφύλακας και ενεργός άνθρωπος στη χώρα του Φωτός;   
Ο Αριστοτέλης αναφέρει ότι:

«Η ψυχή του ανθρώπου είναι διφυής. Η μισή σαν όλο τον κόσμο. Η άλλη μισή είναι όλος ο κόσμος.»
Τελικά η ψυχή του έλληνα είναι και πρέπει να είναι ένα γνήσιο αληθινό κόσμημα που όντως να κοσμεί την ύπαρξη σου καθώς και την  ύπαρξη των άλλων ανθρώπων επάνω στη γη. Τα μολυσμένα στοιχεία που μαυρίζουν την ψυχή όπως: φόβος, ανασφάλεια, θυμός, θλίψη, τρόμος, λύπηση, μίσος, ζήλια και άλλα συναφή ψυχικά απόβλητα πρέπει να είναι αόρατος εχθρός της ζωής του έλληνα.
Τα ψυχικά απόβλητα μολύνουν τις σκέψεις και τις πράξεις μας αποκόπτοντας εμάς τους ίδιους από τον εαυτό μας. Από το ίδιο σου το είναι. Σε κάνουν να είσαι κάτι εντελώς ξένο από αυτό που αληθινά θέλεις να είσαι. Το ζήτημα είναι εσύ ποιος αληθινά θέλεις να είσαι. Το κάθε «εγώ» που κουβαλάει ο καθένας μέσα του λειτουργεί ως μαγνήτης και αναμεταδότης των ψυχικών αποβλήτων και ανοίγει τις πόρτες για να έρχονται μέσα του τα ψυχικά απόβλητα των άλλων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία και την συντήρηση ενός ψυχικού σκουπιδότοπου που δεν σε αφήνει να αναπνεύσεις. Πόσο μάλλον να δημιουργήσεις  και να εξελιχθείς. Ποίοι αγώνες στην ιστορία πέτυχαν καθοδηγούμενες από το «Εγώ»; Πάντα με το «εμείς» οι έλληνες ενώνονταν, έχοντας ως αρετές την αληθινή αγάπη, φιλία, αδελφοσύνη. Την αληθινή αγάπη για ελευθερία, εξέλιξη, δημιουργία. Αυτό όμως μπορούσαν κάθε φορά και το κατάφερναν γιατί πρώτο είχαν καθαρίσει τον εσωτερικό τους εχθρό. Το «εγώ».
Έτσι και τώρα έλληνα καλείσαι να αποτινάξεις μια για πάντα τα εκτελεστικά όργανα του αόρατου εχθρού που έχεις μέσα σου. Έλληνα, ο χαμένος και ο νικητής, ο προδότης και ο ήρωας, είναι οι δύο όψεις του εαυτού σου. Απελευθερώσου από τα ψυχικά απόβλητα που φέρουν τη λήθη και το σκοταδισμό και στην ουσία δεν σε αφήνουν ούτε να δεις, ούτε να ζεις. Η ευτυχία, η ελευθερία και η ζωή σου βρίσκεται στα χέρια σου. Επί της ουσίας ο αόρατος εχθρός για τον όποιον όλοι μιλούν είναι τα ψυχικά απόβλητα που πιάνουν μέσα σου. Οι εξωτερικοί εχθροί που είναι ορατοί, είναι απλά όργανα που θρέφονται από την ενέργεια του εσωτερικού αόρατου εχθρού, επειδή εσύ τους το επιτρέπεις.

«Λουκέτο» στο εργοστάσιο της Pepsico στο Λουτράκι.΄.. ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ!!! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/01/pepsico.html#ixzz2HkpIFP1Y161


Έκλεισε από χθες η Pepsico – Ήβη, το εργοστάσιο που εμφιάλωνε νερό στο Λουτράκι, για λόγους βιωσιμότητας και ζήτησε από τους λιγοστούς εργαζόμενους εάν θέλουν να συνεχίσουν να εργάζονται στην εταιρεία, να μετακινηθούν στα Οινόφυτα, διαφορετικά απολύονται με τη νόμιμη αποζημίωση.Ο δήμαρχος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων Κώστας Λογοθέτης, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ σημείωσε ότι …σε επαφές που είχε με τους υπεύθυνους της εταιρείας ζήτησε την επαναλειτουργία του εργοστασίου εμφιάλωσης. Ωστόσο, όπως τόνισε, ούτε οι ίδιοι γνωρίζουν τι θα γίνει με τη δραστηριότητα της εταιρείας μετά τον Ιανουάριο.


Ο δήμαρχος, που σήμερα θα έχει νέα συνάντηση μαζί τους για το ίδιο θέμα, επεσήμανε ότι η εταιρεία έχει βοηθηθεί, όπως και όλες οι εταιρείες εμφιαλώσεων, από τον δήμο, αφού ήδη για το 2012 έχει μειώσει τα τέλη νερού που αποτελεί την πρώτη ύλη των εργοστασίων κατά 50%, με οφέλη πολλές χιλιάδες ευρώ για τις εταιρείες, προκειμένου να στηρίξει την επιχειρηματικότητα στην περιοχή και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας.


Επιπρόσθετα, ο κ. Λογοθέτης σε ότι αφορά τις προθέσεις της εταιρείας, που έχουν εκφραστεί και στον ίδιο, για πώληση του κτιρίου στο Λουτράκι, ξεκαθάρισε ότι «ο χώρος του εργοστασίου είναι χαρακτηρισμένος βιομηχανικός για εμφιάλωση νερού και δεν θα αλλάξει η χρήση του», θέλοντας έτσι να βάλει φρένο σε σκέψεις για μετατροπή σε εμπορική χρήση ή οικιστική ζώνη της περιοχής.πηγη:

Αντιδράσεις για αφαίρεση τοιχογραφιών του 1554 από ορθόδοξο ναό στο Ελμπασάν

Η βίαιη αφαίρεση με πρωτόγονα μέσα τοιχογραφιών του 1554, του γνωστού εικονογράφου Ονούφριου, από τον ορθόδοξο ναό της Αγίας Παρασκευής στην περιοχή Γκίναρι του Ελμπασάνι, προκάλεσε στην Αλβανία έναν νέο κύκλο ποικίλων αντιδράσεων. Καθηγητές πανεπιστημίων, ερευνητές, αρχαιολόγοι, άνθρωποι των γραμμάτων και της τέχνης, υψώνουν τη φωνή τους για το συγκεκριμένο βανδαλισμό, ο οποίος έβαλε τέλος σε ένα ακόμα σπάνιο και ενιαίο πολιτιστικό μνημείο της ορθόδοξης κληρονομιάς στην Αλβανία.

Σήμερα το «Φόρουμ για την Προστασία της Ιστορικής Κληρονομιάς» στην Αλβανία οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Υπουργείο Πολιτισμού της χώρας. Ωστόσο, οι αντιδράσεις δεν αφορούν την θρησκευτική πτυχή του γεγονότος, αλλά απλώς την πολιτιστική πλευρά. Το συμβάν έλαβε χώρα στις 30 Δεκεμβρίου 2012 και στις 4 Ιανουαρίου 2013. Παρά το γεγονός ότι η αστυνομία ενημερώθηκε εγκαίρως για την πρώτη κλοπή, οπότε οι κακοποιοί αφαίρεσαν πέντε κεφαλές αγίων, δεν έλαβε κανένα μέτρο. Οι δράστες επανήλθαν στις 4 Ιανουαρίου και αφαίρεσαν και άλλα τμήματα αγιογραφιών. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθυντής της Θρησκευτικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας, Γκεντιάν Στρατομπέρδα, είπε ότι οι κλοπές, οι βανδαλισμοί και οι βεβηλώσεις των ορθόδοξων ναών ποτέ δε σταμάτησαν. Τα δύο τελευταία χρόνια έγιναν κλοπές σε 20 ναούς και μοναστήρια, τα οποία αποτελούν ταυτόχρονα πρώτης τάξεως πολιτιστικά μνημεία. Έδωσε ταυτόχρονα και τις περιοχές των κλοπών που αφορούν τις Μητροπόλεις Βερατίου, Αργυροκάστρου και Κορυτσάς, δηλαδή το Νότο της σημερινής Αλβανίας. Ο κ. Στραμπέρδα ανέφερε ακόμα ότι αφού οι κλεφτοσυμμορίες τελείωσαν τις... δουλειές με τις εικόνες, τα εικονοστάσια και τα υπόλοιπα φορητά αντικείμενα αξίας των ορθόδοξων ναών, τώρα καταπιάστηκαν με τις αγιογραφίες. Οι κλοπές και οι παραβιάσεις των ιερών χώρων αποτελούν από μόνες τους βεβηλώσεις αυτών, αλλά σε πολλές περιπτώσεις, ή οι κλοπές συνοδεύτηκαν από επιπλέον πράξεις βεβήλωσης, ή πραγματοποιήθηκαν εσκεμμένα πράξεις βεβήλωσης, όπως στη Μοσχόπολη, την Απολλωνία, το Βεράτι και αλλού. Τόσο, ο κ. Στρατομπέρδα, όσο και ο εκπρόσωπος τύπου της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας, Θωμά Δήμα, εξέφρασαν την απορία τους για το γεγονός ότι μέχρι στιγμής η αστυνομία, παρά τις έντονες και έγκαιρες καταγγελίες της εκκλησίας, δεν έχει συλλάβει κανέναν από τους δράστες κλοπής σημαντικών θρησκευτικών αξιών, παρά μόνο κάποιους κοινούς κλέφτες χρημάτων από τα πατάρια ναών. Ούτε επίσης έχει λάβει μέτρα για την μείωση του κύματος κλοπών και ληστειών. Ο κ. Στρατομπέρδα, κάνει λόγο για κρατική αδιαφορία και ολιγωρία. Προσθέτει ότι «θα οδηγηθούμε σε ολοκληρωτική απώλεια της χριστιανικής κληρονομιάς, η οποία αποτελεί το σημαντικότερο μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς». Από την πλευρά του το Υπουργείο Πολιτισμού της Αλβανίας σε πρόσφατη ανακοίνωσή του καταγγέλλει την ενέργεια ως «βάνδαλη» και αφού περιγράφει τις ανεπανόρθωτες ζημιές που προκλήθηκαν, αναφέρει ότι «έχοντας υπόψη τον μεγάλο αριθμό των θρησκευτικών μνημείων, θα ήταν πρακτικά αδύνατο να επιτηρούνταν 24 ώρες το εικοσιτετράωρο όλα αυτά τα μνημεία. Κάτι τέτοιο απαιτεί μεγάλο αριθμό προσωπικού φύλαξης και ειδική υποδομή». Ταυτόχρονα θεωρεί ότι στις περιπτώσεις όπου τα θρησκευτικά ιδρύματα αξιοποιούνται από τους πιστούς, όπως στην περίπτωση του ναού της Αγίας Παρασκευής, «η φύλαξη και η φροντίδα των μνημείων αφορά τόσο το κράτος όσο και την κοινότητα των πιστών». Για το θέμα αυτό εδώ και χρόνια υπάρχει μια διαφωνία ανάμεσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία και το Υπουργείο Πολιτισμού. Ο διευθυντής της Πολιτισμικής Κληρονομιάς στο ανωτέρω Υπουργείο, Απόλλων Μπάτσε, επιμένει ότι, «σεβόμενοι το νόμο, έχουμε ζητήσει από την Ορθόδοξη Εκκλησία να παραλάβει περίπου 380 ναούς και μοναστήρια που βρίσκονται μέχρι τώρα μέχρι τώρα στη δικαιοδοσία του κράτους ως πολιτιστικά μνημεία και ο Ορθόδοξος Κλήρος αρνείται να τα παραλάβει».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...