Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013

Πραίτορες του Καθεστώτος κατά της Χρυσής ΑυγήςΤο πλέον εύκολο πράγμα στη μεταπολιτευτική Ελλάδα, είναι να παριστάνεις τον ιδεολόγο επαναστάτη και να είσαι ένα υπάκουο πιόνι του συστήματος. Έχουμε αμέτρητα τέτοια ‘’φρούτα’’ στη χώρα μας. Δεν έχει κανείς παρά να ελέγξει το πολιτικό παρελθόν της πλειοψηφίας του δημοσιογραφικού κόσμου, για να διαπιστώσει του λόγου το αληθές.
Μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο βουλευτής Καστοριάς του Σύριζα, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, δήλωσε αναρχικός, συντασσόμενος με την ανομία και ασυδοσία των συντρόφων του οι οποίοι επί 20ετία και πλέον, εκκινούσαν τις εγκληματικές τους δραστηριότητες από τη Βίλλα Αμαλίας. Ο ίδιος αυτός ‘’προλετάριος’’, αποκαλύφθηκε πως είναι διορισμένος στο Δημόσιο και είναι προφανές, ότι δε διορίστηκε από τους Δεξιούς. Αυτά για να μη παραμυθιάζουν τη κοινή γνώμη κάποιοι επιτήδειοι, πως τάχα η Αριστερά δε κυβέρνησε ποτέ. Επιπλέον, ο κρατικοδίαιτος αυτός κύριος, σε μια κρίση ειλικρινούς ιδεολογικής ομολογίας ξεκαθάρισε πως η κατάργηση των βουλευτικών προνομίων, είναι επικίνδυνη και αναιρεί ουσιαστικά τη Δημοκρατία!
Στα χνάρια του κατά φαντασίαν προλετάριου βουλευτή, βαδίζει ο δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης Κώστας Αρβανίτης. Στρογγυλοκαθισμένος πάνω στον παχυλό μισθό της ΕΡΤ, την ώρα που το 1/3 του Ελληνικού Λαού βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχειας, ο κύριος Αρβανίτης, ‘’πουλά’’ αντι-εθνικισμό, αντιφασισμό και αντιρατσισμό, για να κερδίσει τα εύσημα του Καθεστώτος και του ερυθρού παρακράτους.
Είναι δικαίωμα του καθενός βεβαίως, να πιστεύει όπου θέλει και να είναι περήφανος για τις ιδέες του. Αποτελεί όμως πρόκληση, να πληρώνει ο Ελληνικός Λαός ένα στρατευμένο δημοσιογράφο, ο οποίος στρέφεται καταφανώς εναντίον 500.000 Ελλήνων, οι οποίοι ψήφισαν Χρυσή Αυγή στις τελευταίες εκλογές.
Ο κύριος Αρβανίτης λοιπόν, του οποίου την αντικειμενικότητα έχουμε κάθε λόγο να αμφισβητούμε, στηρίζει τη διοργάνωση ενός αντιφασιστικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα. Όπου αντιφασιστικού, εννοούν φυσικά αντιχρυσαυγίτικου… Παρέα ο κύριος Αρβανίτης, με τα θλιβερά κι επιδοτούμενα ορφανά του Μαρξ και μερικές δεκάδες λαθροεισβολείς να απαιτούν να μη μπορεί ο Λαός μας, να εκφράσει δημοκρατικά τις πολιτικές του πεποιθήσεις!

Καραγιλάν: Σημίτης και Πάγκαλος πρόδωσαν την φιλία Ελλήνων και Κούρδων


Συνέντευξη του Μουράτ Καραγιλάν σε ειδικό συνεργάτη της εφημερίδας ΔημοκρατίαΗ πρώτη συνέντευξη που παραχωρεί υψηλόβαθμο στέλεχος του Απελευθερωτικού Κινήματος του Κουρδιστάν σε ελληνικό μέσο, μετά την εμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης στην παράδοση Οτζαλάν.
Ερώτηση: Κύριε Καραγιλάν, τις προηγούμενες εβδομάδες υπήρχε μια μικρή διπλωματική κρίση μεταξύ της Ελλάδος και της Τουρκίας. Η αιτία αυτής της κρίσης ήταν η έκδοση στα ελληνικά και η παρουσίαση του βιβλίου σας "Η Ανατομία του Πολέμου στο Κουρδιστάν". Πώς σχολιάζετε το γεγονός;


Απάντηση: Μάλιστα, όπως είπατε, υπήρχε μια διπλωματική κρίση μεταξύ του ελληνικού και του τουρκικού κράτους, σύμφωνα με τα όσα πληροφορήθηκα κι εγώ από τον τύπο.


Εγώ θα ήθελα πρώτα απ' όλα να απευθύνω έναν χαιρετισμό και να ευχαριστήσω όλους τους φίλους που κατέβαλαν προσπάθειες και συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο στη μετάφραση και έκδοση στα Ελληνικά, καθώς και παρουσίαση και προβολή του βιβλίου "Η Στρατιωτική Διάσταση στο Κουρδιστάν - Η Ανατομία Ενός Πολέμου". Οι φίλοι αυτοί ζήτησαν έναν πρόλογο για την ελληνική έκδοση, τον οποίο δεν κατάφερα να γράψω και να αποστείλω. Επίσης, μου ζητήθηκε να στείλω έναν χαιρετισμό για την τελετή παρουσίασης του βιβλίου, αίτημα που έφθασε αργά σε μένα, με αποτέλεσμα να μην μπορέσω να στείλω τον χαιρετισμό. Υπό την έννοια αυτή, δεν κατέστη δυνατόν να ανταποκριθώ στις σχετικές απαιτήσεις των φίλων και δεν μπόρεσα να έχω κάποια συμβολή στην έκδοση του βιβλίου στα ελληνικά. Γι' αυτό, ζητώ συγνώμη από τους φίλους αυτούς.

Όσον αφορά την αντίδραση που έδειξε η Τουρκία στην έκδοση στα ελληνικά και την παρουσίαση του βιβλίου στην Ελλάδα, η βασική αιτία είναι ότι η Τουρκία φοβάται από την πραγματικότητα. Επειδή φοβάται την πραγματικότητα βρίσκονται σήμερα στις φυλακές περισσότεροι από 70 δημοσιογράφοι. Γιατί είναι ένα κράτος που δεν ανέχεται και δεν αντέχει την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και την ανάδειξη της αλήθειας και της πραγματικότητας. Γιατί; Επειδή δεν υπολογίζει και αρνείται την ύπαρξη των Κούρδων, που είναι ένας από τους πιο αρχαίους λαούς της Μέσης Ανατολής, και επειδή δεν θέλει να γίνουν γνωστά από τον έξω κόσμο οι πρακτικές που εφαρμόζει στο Κουρδιστάν.

Ο κουρδικός λαός, παρότι είναι ένας αρχαίος λαός με μεγάλο πολιτισμό και ιστορία, αγνοήθηκε, και η πατρίδα του, το Κουρδιστάν, με τη Συνθήκη της Λοζάννης, το 1923, διαμελίστηκε και μοιράστηκε ανάμεσα σε τέσσερα κράτη. Το μεγαλύτερο από αυτά τα τέσσερα κομμάτια, που βρίσκεται υπό την κατοχή της Τουρκίας, είναι το Βόρειο Κουρδιστάν. Η απόφαση αυτή που λήφθηκε το 1923 στη Λοζάνη, είναι μια μεγάλη αδικία που έγινε εναντίον του Κουρδικού λαού. Όμως ο λαός μας δεν αποδέχτηκε ποτέ αυτήν την απόφαση που τον αγνοούσε και αντιστάθηκε συνεχώς και στα τέσσερα τμήματα του Κουρδιστάν. Τα κράτη που κατέχουν και εκμεταλλεύονται το Κουρδιστάν, με πρώτη την Τουρκία, χρησιμοποίησαν πάντα βία και έκαναν εγκλήματα και σφαγές για να εξουδετερώσουν και να σβήσουν την αντίσταση του κουρδικού λαού. Βιώθηκαν μεγάλες τραγωδίες στο Κουρδιστάν. Ο λαός μας υπέφερε πολλά εξ αιτίας αυτών των λανθασμένων αποφάσεων της διεθνούς κοινότητας. Ο Κουρδικός λαός, που βρέθηκε αντιμέτωπος με πολιτικές συστηματικής φυσικής και πολιτιστικής εξόντωσης και γενοκτονίας κυρίως στην Τουρκία, στις αρχές της δεκαετίας του '70 κινδύνεψε να αφανιστεί.

Μπροστά σ' αυτόν τον κίνδυνο, ο Πρόεδρος Άπο, μέσα σε ένα περιβάλλον στερήσεων και ανέχειας, συσπείρωσε μια ομάδα Κούρδων φοιτητών και τονίζοντας ότι "δεν μπορούμε να παραμείνουμε άλλο σιωπηροί και άπραγοι σε αυτήν τη μεγάλη αδικία" και αγνοώντας όλους τους κινδύνους, είπε ότι θα πρέπει να αρχίσει ένας αγώνας για να αποτραπεί ο αφανισμός του Κουρδικού λαού και στο όνομα του ανθωπισμού ξεκίνησε την αντίσταση, βάζοντας τα θεμέλια της δημιουργίας του κινήματός μας, του ΡΚΚ. Υπό αυτήν την έννοια, το ΡΚΚ είναι ένα κίνημα που δημιουργήθηκε για να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο εξαφάνισης του Κουρδικού λαού, ένα κίνημα που ανέλαβε το βαρύ ηθικό και ανθρωπιστικό καθήκον να αντισταθεί στην κρατική τρομοκρατία και στα εγκλήματα που έκανε το κράτος στο Κουρδιστάν. Όσο και αν προσπάθησε το τουρκικό κράτος να αποκρύψει το Κουρδικό Πρόβλημα, όσο κι αν προσπάθησε να εφαρμόσει πολιτικές συστηματικού βίαιου εκτουρκισμού του Κουρδικού λαού, το ΡΚΚ, με τον αγώνα που ανέπτυξε στο Κουρδιστάν, εξουδετέρωσε αυτά τα σχέδια, και παρά τις σφαγές και τις γενοκτονίες, έφερε στην επιφάνεια τη δυναμική του αγωνιζόμενου Κουρδικού λαού και δημιούργησε το κατάλληλο υπόβαθρο για την ανάπτυξη του απελευθερωτικού αγώνα στα τέσσερα τμήματα του Κουρδιστάν, με αποτέλεσμα σήμερα αυτός ο αγώνας να έχει φθάσει σε ένα καλό σημείο. Γι' αυτό το τουρκικό κράτος αντιτίθεται με λύσσα στην ανάδειξη αυτής της πραγματικότητας σε διεθνές επίπεδο. Επειδή στο Κουρδιστάν υπάρχει ένας λαός, υπάρχει ένας πόλεμος. Το τουρκικό κράτος δεν δέχεται την ύπαρξη αυτού του λαού, ενώ απορρίπτει και το γεγονός ότι είναι σε εξέλιξη ένας πόλεμος. Αυτό το βιβλίο λοιπόν μιλάει γι' αυτόν τον πόλεμο, για τους ανθρώπους που διεξάγουν αυτόν τον πόλεμο, για την πραγματικότητα της ζωής. Δείχνει με ποιον τρόπο πρακτικά ένας λαός, στηριζόμενος αποκλειστικά στις δικές του δυνάμεις, αντιστέκεται στη σκλαβιά και την εκμετάλλευση. Το τουρκικό κράτος δεν έδειξε αυτήν τη σκληρή αντίδραση στο βιβλίο επειδή αρνείται μόνο την ύπαρξη του Κουρδικού λαού, αλλά επειδή αρνείται και τον απελευθερωτικό μας αγώνα. Όμως θα πρέπει να ασκήσουμε κριτική και στη στάση που τήρησε το κράτος της Ελλάδος στο ζήτημα αυτό. Θα μπορούσε σταθεί όρθιο και να κρατήσει μια υπερήφανη στάση, απορρίπτοντας τις αιτιάσεις του τουκρικού κράτους, που εφαρμόζει αυτές τις απάνθρωπες πολιτικές άρνησης εναντίον του Κουρδικού λαού. Δεν συμφωνώ με την υποχωρητική στάση που τήρησε το κράτος της Ελλάδος απέναντι στις τουρκικές απειλές και με την απομάκρυνση από τις θέσεις τους ορισμένων αξιωματικών.

Ο Κουρδικός λαός είναι μια πραγματικότητα. Και το επίπεδο που έχει φθάσει σήμερα ο απελευθερωτικός μας αγώνας, είναι ο καθρέφτης αυτής της πραγματικότητας. Το τουρκικό κράτος, όσο και να προσπαθήσει, δεν θα μπορέσει ποτέ να κρύψει αυτήν την πραγματικότητα. Και οι διεθνείς δυνάμεις δεν θα πρέπει να το στηρίζουν. Όποιος θεωρεί τον εαυτό του άνθρωπο, θα πρέπει να αντιστέκεται και να καταδικάζει την πολιτική άρνησης του τουρκικού κράτους, που καταπατά τον ανθρωπισμό στο Κουρδιστάν.

Ο.Υ.Κ.

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΜΑΣ!!!!

Ελληνικός σουρεαλισμός: Βραβεύουν τον Παπαδήμο για την προσφορά του στην οικονομίαΕλληνικός σουρεαλισμός: Βραβεύουν τον Παπαδήμο για την προσφορά του στην οικονομία
Το ποιος είναι ο Λουκάς Παπαδήμος το γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες πολύ καλά. Ας κάνουμε όμως μια σύντομη αναδρομή, ώστε να μην υπάρχει ούτε ένας που να μην γνωρίζει. Ο Λουκάς Παπαδήμος, λοιπόν, ήταν διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, όταν η Ελλάδα μπήκε στην ζώνη του ευρώ και αλυσοδέθηκε ποικιλοτρόπως από πολλές και διάφορες συνθήκες. Ήταν στο πλάι μάλιστα του τότε πρωθυπουργού, Κων/νου Σημίτη, όταν κουνάγανε τα ευρώ εμπρός από ένα ΑΤΜ. Αργότερα τοποθετήθηκε άμισθος σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου και ακολούθως ανέλαβε την πρωθυπουργία της χώρας, υπογράφοντας το 2ο μνημόνιο και βυθίζοντας την οικονομία της χώρας ακόμα περισσότερο στην υφεσιακή πολιτική με τα γνωστά αποτελέσματα.
Και σήμερα στις 8 μ.μ., με απόφαση του Δ.Σ. του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών θα του απονεμηθεί το «Αριστείο ΙΟΒΕ» για τις «πολύπλευρες υπηρεσίες του στην  χώρα» και την «προσφορά του στην Ελληνική Οικονομία».

ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΤΗΣ ΜΑΣΩΝΙΑΣ;


1. Ἡ μασωνία, ὡς γνωστὸν, εἶναι τὸ καρκίνωμα τῶν κοινωνιῶν τῶν διαφόρων κρατῶν, οἱ ὁποῖοι ὀμνύουν γῆ καὶ ὕδωρ στοὺς σιωνιστές, γιὰ νὰ κατορθώσουν νὰ ἀναρριχηθοῦν καὶ νὰ διατηρηθοῦν στὰ ὕπατα ἀξιώματα.

2. Ἐδιαβάσαμε εἰς τὸν τύπον ὅτι στὴν Μεγάλη Ἑλλάδα, τὴν Σικελία, οἱ Δικαστές τῆς ΚΑRATZAPO, ποὺ δὲν ἀνήκουν στὴ μασωνία καὶ λοιπὲς σκοτεινὲς δυνάμεις (ὅπως π.χ. ἡ Liberi e Forti τοῦ μεγάλου διδασκάλου Paolo Coraci) κατέσχεσαν ἔγγραφα, βάσει τῶν ὁποίων οἱ μασωνικὲς στοὲς διορίζουν στὴν Ἰταλία ἀνώτερα στελέχη τῶν Δημοσίων Ὀργανισμῶν καὶ Ὑπηρεσιῶν.

3. Καὶ παλαιότερα ἀδέκαστοι Δικαστὲς στὴν Ἰταλία εἶχαν ξεσκεπάσει τὴν περιβόητη ἐγκληματικὴ μασωνικὴ στοὰ P2 τοῦ Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

4. Τὰ ἀνώτερα μασωνικὰ στελέχη τῆς βιομηχανίας ὅπλων FINMECCANICA εἶχαν στενὲς σχέσεις καὶ μὲ ἀνώτερα στελέχη τοῦ Ὑπουργείου Ἐθνικῆς Ἀμύνης τῆς Ἑλλάδος καὶ ἔκαναν μπίζνες. Ποῖοι ἦταν αὐτοὶ καὶ πότε;

5. Οἱ μασῶνοι δὲν εἶναι μόνο καρκίνωμα στὴν κοινωνία, ἀλλὰ καὶ τροχοπέδη στὴν κοινωνικὴ γαλήνη, τὴν εὐημερία τοῦ συνόλου, τὴν πρόοδο καὶ ἐν γένει τὴν Εἰρήνη καὶ τὴν Δημοκρατία.

6. Ὁ ἀνεπανάλητπος Ἐθνάρχης Ἰωάννης Καποδίστριας προέβλεψε τὸν ἐπερχόμενον κίνδυνον καὶ ἐξέδωσε ἐγκύκλιο τονίζων τὸ ἀσυμβίβαστο τοῦ δημοσίου λειτουργοῦ καὶ τοῦ μέλους σκοτεινῶν ὀργανώσεων. Μετὰ ἀπὸ λίγο καιρὸ οἱ σκοτεινὲς δυνάμεις ἐδολοφόνησαν τὸν μέγιστο πατριώτη Ἰωάννη Καποδίστρια καὶ γι᾿ αὐτὸ εὑρισκόμεθα σὲ αὐτὰ τὰ χάλια.

7. Ποιὸς μᾶς ἐγγυᾶται ὅτι στὴν Ἑλλάδα δὲν γίνονται ἀντίστοιχα ἢ καὶ χειρότερα ἀπὸ τὴν Ἰταλία. Τὸν τελευταῖο καιρὸ διορίσθηκαν νέες διοικήσεις στὸν δημόσιο τομέα μὲ τὸν κωδικὸ 4-2-1, δηλαδὴ 4 τῆς Νέας Δημοκρατίας, 2 τοῦ ΠΑΣΟΚ καὶ 1 τῆς ΔΗΜΑΡ.

Τὰ ἐρωτήματα, ποὺ ἔρχονται εἶναι τὰ ἑξῆς:

Α. Δὲν ὑπῆρχαν ἄλλοι ἀξιώτεροι αὐτῶν Ἕλληνες ; ; ;
Β. Οἱ ἁρμόδιες ἐπιτροπὲς τῆς Βουλῆς, ποὺ τοὺς ἐπέλεξαν εἶναι βέβαιες ὅτι οὐδεὶς ἐξ αὐτῶν εἶναι μασῶνος; Φρονοῦμε ὅτι ὁ Πρόεδρος καὶ οἱ Ἀντιπρόεδροι τῆς Βουλῆς τῶν Ἑλλήνων ἔχουν τὴν ἱερὰ ὑποχρέωσιν νὰ μάθουν, νὰ πληροφορηθοῦν καὶ νὰ ἐνημερώσουν τὸν ἑλληνικὸ λαὸ ὅτι οὐδεὶς ἐκ τῶν ὅσων ὑπηρετοῦν στὸ δημόσιο εἶναι μασῶνος. Τὸ ἴδιο πρέπει νὰ κάνουν καὶ τὰ πολιτικὰ κόμματα, νὰ διακηρύξουν ὅτι δὲν δέχονται κανένα ἀπὸ τὰ μέλη τους νὰ εἶναι μασῶνος…

ΠΗΓΗ

ΜΙΚΡΟ ΣΧΟΛΙΟ: ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ ΜΑΣΩΝΟΥΣ!
Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, εν μέσω πρωτοφανούς κρίσης, απλώνουν όλο και περισσότερο τα βρωμερά πλοκάμια τους!
Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των Εορτών των Χριστουγέννων, δεν ήταν λίγοι οι επαγγελματίες (κυρίως) που έλαβαν “ευχετήριες κάρτες” (!!!) και άλλες…ευχές από διάφορες Στοές!!!

Ναι, καλά διαβάσατε! Άγνωστο πώς βρίσκουν τις διευθύνσεις τους, επιτήδειοι “ψαρεύουν” σε θολά νερά αφελείς, γράφοντας για “φιλανθρωπικό έργο”, “αλληλεγγύη στην κρίση” και άλλα τέτοια…ωραία ευχολόγια!

Και πριν προλάβει κάποιος να σκεφτεί ποιος είναι αυτός που…ξαφνικά ενδιαφέρθηκε για το κοινωνικό σύνολο, διαβάζει έκπληκτος την υπογραφή: “ΣΤΟΑ ΤΑΔΕ”!!!

Ούτε καν Λάιονς ή Ρόταρυ, που τόσα χρόνια λειτουργούν ως…φιλανθρωπικά παρακλάδια της Μασωνίας!
ΠΛΕΟΝ, ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΝΕ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ!!!

Έχουμε συγκεκριμένες καταγγελίες για το θέμα αυτό, που μας έκαναν άνθρωποι που ουδεμία σχέση έχουν με τη Μασωνία, κατά την πρόσφατη επίσκεψή μας στο Άγιον Όρος!

ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΩΝ;;;
Αλλά ποιος να το κάνει; Οι μασώνοι πολιτικάντηδες ή κάποιοι εντός Εκκλησίας, που…(Θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου!);

πηγη

katohika.gr

Ο “ΣΚΛΗΡΟΣ” ΣΑΜΑΡΑΣ ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Ν.Δ.

320750972
Άγνωστοι με καλάσνικοφ γάζωσαν περίπου στις 2:20 τα ξημερώματα την περιοχή στη λεωφόρο Συγγρού 340, στα γραφεία της ΝΔ. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 9 κάλυκες. Η περιοχή είναι αποκλεισμένη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και στις έρευνες, εκτός από την Ασφάλεια Αττικής, συμμετέχει και η αντιτρομοκρατική. Οι δράστες διέφυγαν με κλεμμένο ΙΧ.
Σφαίρα μέσα στο γραφείο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά βρέθηκε μετά την επίθεση με καλάσνικοφ δύο αγνώστων, όπως ανέφερε στην πρωινή εκπομπή του Mega ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. Σύμφωνα με τον Κεδίκογλου μία από τις σφαίρες έσπασε το τζάμι και χτύπησε στο γραφείο του πρωθυπουργού, μέσα στα γραφεία του κόμματος. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο η σφαίρα τρύπησε το ταβάνι.

Η ΦΟΡΟΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΩΣ ΝΕΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΙΜΑΚΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ


Γράφει η Σοφία - Η πολιτική και κοινωνική κατάσταση που ζούμε έχει όλα τα χαρακτηριστικά της καταπίεσης του οθωμανικού ζυγού σε έκδοση τραβεστί. Απ’ όσα χρόνια ζω σ’ αυτόν τον κόσμο, φαντάζομαι όχι μόνο εγώ, δεν έχει υπάρξει άλλη περίοδος που να νοιώθω ότι το επίσημο κράτος έχει εξαπολύσει τόσο απροκάλυπτα και με τόσο φρικαλέο μένος τέτοιο πολυεπίπεδο ρατσιστικό πογκρόμ εναντίον του ελληνικού λαού.

Θέλω να διευκρινίσω ότι όταν λέω κράτος δεν το εννοώ ως την αόριστη έννοια του κράτους. Το κράτος που εννοώ έχει πρόσωπα και ονοματεπώνυμα. Είναι όλοι αυτοί που έχουν καταλάβει τις θέσεις εξουσίας.
Είναι οι βουλευτές που εγκρίνουν πειθήνια κάθε μέτρο
εξόντωσης που μετατρέπει τον ελληνικό λαό σε τρόφιμο στρατοπέδου συγκεντρώσεως.

Μιλάμε καθαρά για επιχειρήσεις μαζικών εθνικών εκκαθαρίσεων που συνοδεύονται και από ψυχολογικές επιχειρήσεις κατατρομοκράτησης που δεν έχουν ξαναεφαρμοσθεί ποτέ στα χρονικά, από όσο εγώ ξέρω.
Πρόκειται για μεθοδικά σχεδιασμένες επιχειρήσεις ενός νέου είδους κρατικής τρομοκρατίας που λέγεται ΦΟΡΟΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.


Έχουμε στο υπ. οικ. ένα ιερατείο διορισμένων εξωκοινοβουλευτικών που αποτελούν προσωπική επιλογή του εκλεγμένου πρωθυπουργού. Αυτού που έβαλε τους βουλευτές ως κράχτες για να πάρει την ψήφο και μετά αποφάσισε και διέταξε ποιος θα ασκήσει εκτελεστική εξουσία.
Την εκτελεστική εξουσία στο υπουργείο οικονομικών λοιπόν ασκεί το διορισμένο αστέρι του σημιτικού πενταγράμμου, ενώ ο υφυπουργός είναι ένα νέο ανερχόμενο αστέρι της εξουσίας. Λίγοι έχουν πάρει είδηση –όχι ότι το κρύβει ο άνθρωπος- ότι για να διορισθεί ως υφυπουργός οικονομικών ο κος Μαυραγάνης παραιτήθηκε από την θέση του γενικού διευθυντού του φορολογικού τμήματος στην Ελλάδα της μεγάλης ξένης ελεγκτικής εταιρείας KPMG, ακόμα λιγότεροι ξέρουν ή θυμούνται ότι η εν λόγω ελεγκτική εταιρεία είχε κληθεί να ελέγξει την Protonbank το 2011, (απ’ όσο έμαθα υπήρξε και άρθρο στο Βήμα της 18ης/12/11) κι ολοκλήρωσε τον έλεγχο βρίσκοντάς τα όλα εντάξει!
Ένα χρόνο μετά ο γενικός διευθυντής του φορολογικού της τμήματος διορίζεται υφυπουργός οικονομικών για να βάλει αντικειμενικές αξίες ακόμα και στις πέτρες!


Κι ακούμε το ευτράπελο, που δεν είναι βέβαια νέο, αλλά ο καλός ο μάστορας την εξελίσσει την δουλειά του. Αποδείξεις!
Αν θυμάστε άρχισαν, επί του ανεκδιήγητου Παπακωνσταντίνου, να δηλώνουν με τον πιο επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο ότι για να μην ανεβάσουν τον ΦΠΑ επινόησαν το μέτρο των αποδείξεων, ζητώντας από τους πολίτες να ζητούν τις αποδείξεις και να τις προσκομίζουν στις φορολογικές δηλώσεις. (Αυτό είδη υπήρχε ως σκεπτικό αλλά για πρώτη φορά άρχισαν να βάζουν πλαφόν στο πόσες αποδείξεις ήθελαν..)
Μετά ανέβασαν δυό φορές το ΦΠΑ, αλλά το μέτρο των αποδείξεων με το πλαφόν παρέμεινε. Και για πρώτη φορά ακούστηκε η απειλή. Αν δεν το κάνεις θα τιμωρηθείς.


Πέρασε ο καιρός και κύλισαν οι φόροι. Φόρος στο πετρέλαιο που πληρώνουν οι καταναλωτές ως ποινή επειδή κάποιοι κάνουν λαθρεμπόριο και δεν θέλουν να τους ελέγξουν, φόρος επειδή έχεις σπίτι, κι άλλος φόρος επειδή έχεις σπίτι, φόρος επειδή δεν έχεις σπίτι γιατί στερείς το κράτος από τον φόρο που θα σου έβαζε αν είχες, ειδικές πράσινες ενεργειακές μπούρδες για το περιβάλλον, για να μην είσαι ενεργοβόρος. Όταν όμως δεν είσαι ενεργοβόρος σου αυξάνουν το τιμολόγιο της ΔΕΗ, αν έχεις εργοστάσιο σου μειώνουν το τιμολόγιο της ΔΕΗ.
Περικοπές επί περικοπών, απολύσεις, υπερφορολόγηση, όλα σοφά υπολογισμένα και εντεταγμένα στις επιχειρήσεις φυσικής και ηθικής εξουθένωσης του λαού και μείωσης του πληθυσμού των Ελλήνων.


Η μείωση του πληθυσμού είναι ένα από τα καθήκοντα που αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας οι κυβερνήσεις σε αντάλλαγμα για τα εικονικά δάνεια που παίρνουν από το ΔΝΤ.
Αντί να σου πουν έχουμε κανονίσει σε αντάλλαγμα για την απάτη του δανείου να σε ξεκληρίσουμε ως φυλή και να πάψεις να υπάρχεις και δεν θέλουμε να γεννάς παιδιά, σου λένε, θα σε φορολογούμε για κάθε παιδί που κάνεις, κι έτσι μετατρέποντας το παιδί σου σε φορολογική επιβάρυνση σε στέλνουν να κάνεις έκτρωση. Ενώ ταυτόχρονα φέρνουν μεταλλαγμένα προϊόντα (τις έχετε δει στα σούπερ μάρκετ τις πατάτες των οποίων «η φύτευση απαγορεύεται»;..) σε πειράματα έχει αποδειχθεί ότι η τρίτη γενιά ποντικών που τρέφονταν με μεταλλαγμένα βγήκε στείρα…


Εν τω μεταξύ η διαδικασία των αποδείξεων εξελίχθηκε καθώς το είδος των αποδείξεων που λαμβάνονται υπ’ όψιν –κι εκπίπτουν από την φορολογία που θα σου ζητηθεί- συνεχώς μειώνεται, αλλά το ποσό που σου ζητείται να ξοδέψεις διαρκώς αυξάνεται. Όχι τα έξοδα ενοικίου, όχι έξοδα νοσηλείας, όχι έξοδα κοινοχρήστων, όχι φροντιστήρια, όχι ξένες γλώσσες, όχι θέρμανσης (τις εταιρείες που διακινούν το πετρέλαιο δεν θέλουμε να τις ελέγχουμε… έτσι;;; την φοροδιαφυγή θα την πατάξουμε από τον συνταξιούχο! Για αυτό η Protonbank ήταν μια χαρά… )

Κι αφού έχουν φροντίσει να σου ζητάν και τον αέρα που αναπνέεις σε φόρους, έφθασαν και στο έσχατο σημείο σχιζοφρενικής παράνοιας, που είναι στοιχείο μέτρησης της υποταγής, κι αν βγει θετικό, μετά θα προχωρήσουν στο επόμενο βήμα. Σου απαιτούν πόσα θα ξοδέψεις από το συνολικό σου ονομαστικό εισόδημα.
Δεν θα μπω στην διαδικασία να πω, στο απαιτούν χωρίς να λαμβάνουν υπ’ όψιν όλα τα άλλα έξοδα στα οποία σε υποβάλουν με όλες τις άλλες απαιτήσεις τους, γιατί αυτό το λένε όλοι.


Θα πω μόνο ότι η παράνοια ενός κρατικού μηχανισμού να σου λέει το ποσό που απαιτεί να ξοδεύεις και να σε απειλεί με ακόμα μεγαλύτερη φοροτρομοκρατία είναι κατά την γνώμη μου ένα ορόσημο υποταγής.
Πρώτον δείχνει ότι πρόκειται για μια ελίτ με στοιχεία ψυχοπαθολογίας που είναι απηνής διώκτης και εχθρός όλης της κοινωνίας, που έχει πετάξει κάθε προσωπείο και κάθε πρόσχημα, έχει αρπάξει το μαχαίρι και σου λέει αν τρέξεις και δεν κάτσεις να σε σφάξω θα σε κάνω να πονέσεις ακόμα περισσότερο, για να παραλύσουν το θύμα από το φόβο.


Τα ψυχοπαθολογικά χαρακτηριστικά αυτού του πογκρόμ που θυμίζουν τον δολοφόνο που απήγαγε τα θύματά του και τα σκότωνε βασανιστικά από ασιτία και δίψα στην «Σιωπή των Αμνών», μοιάζουν να είναι το συλλογικό προφίλ αυτής της τοπικής κυβερνητικής ελίτ, είτε πρόκειται για δικής επινόησης τακτικές είτε για πρόκειται για εκτέλεση εντολών.

Καλό είναι να θυμόμαστε ότι οι νόμοι έχουν ως σκοπό ύπαρξης να ρυθμίζουν την αρμονία της κοινωνίας και την εύρυθμη λειτουργία της συλλογικότητάς μας, είναι για να εξασφαλίζουν όρους συλλογικής και ατομικής ευημερίας και ανάπτυξης .
Κι όχι για να μεταβάλλουν τους πολίτες σε τροφίμους στρατοπέδου συγκέντρωσης και να κάνουν την χώρα ένα μεταμοντέρνο ΑΟΥΣΒΙΤΣ.


Η συλλογική αποδοχή αυτού του άθλιου εκβιασμού είναι κατά την γνώμη μου ένα ορόσημο για αυτούς και μια απόδειξη ότι μας έχουν χτυπήσει κάτω τόσο που τώρα μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν: Να μας τσιπάρουν, να βγάλουν νόμους ότι αν δεν πας οικειοθελώς να κάνεις έκτρωση θα σε πηγαίνουν με το ζόρι… Θα αφαιρέσουν εντελώς την ιδιωτική ιδιοκτησία (κατά τις επιταγές της ατζέντας 21) και θα γίνουμε ΔΟΥΛΟΠΑΡΟΙΚΟΙ στην ίδια μας την χώρα, που θα την μετατρέψουν σε μια κολασμένη ΕΟΖ δηλαδή στην νέα εκδοχή του ΑΟΥΣΒΙΤΣ.
Αν αυτό που ζούμε τώρα είναι μια φρίκη σκεφτείτε σε τι εφιάλτη θα ζήσουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας αν το αφήσουμε να συνεχιστεί από φόβο και με την κρυφή ελπίδα ότι αν υποταχτούμε θα μας μείνει κάτι… Δεν πρόκειται να μας αφήσουν απολύτως τίποτε. Κάθε εκβιασμός στον οποίον υποκύπτουμε είναι το σκαλί του επομένου. Μέχρι πότε πια;
Να ξέρετε ότι το μόνο που κάνει Η ΥΠΟΤΑΓΗ είναι να ΓΕΝΝΑ ΑΦΕΝΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΟΥΣ.


olympia

ΘΑΥΜΑ, ΘΑΥΜΑ! Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ… ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!

SYRIZAAA
Σε πλήρη σύγχυση βρίσκονται οι συριζαίοι τις τελευταίες ημέρες, με τη δράση των αναρχοκομμουνιστών κακοποιών των συνιστωσών τους. Στην αρχή τους υπερασπίστηκαν απόλυτα και χαρακτήρισαν τις γιάφκες τους «πολιτιστικά κέντρα στα οποία γίνονται εκθέσεις ζωγραφικής», αλλά μετά την επικοινωνιακή εκμετάλλευση των γεγονότων από τη συγκυβέρνηση (το ενδιαφέρον μετατοπίστηκε από τα στικάκια στα… γκαζάκια) και τη μεγάλη υποχώρηση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, ανέκρουσαν πρύμναν και δήλωσαν ότι… καταδικάζουν τις επιθέσεις.
Επειδή, όμως, δε θέλουν να στενοχωρήσουν και τις συνιστώσες της… επιθετικής αριστεράς τους, βρήκαν τη… χρυσή τομή: χρεώνουν τις επιθέσεις που «καταδικάζουν» στην «ακροδεξιά τρομοκρατία», παρότι είναι ηλίου φαεινότερο ότι πρόκειται για… συντρόφια των συνιστωσών του! Ιδού τα ρεζιλίκια τους:

Ο Παπακωνσταντίνου έκρυβε στο συρτάρι του τη λίστα Λαγκάρντ 9 μήνες


«Εµείς ξέραµε ότι το CD µε τα ονόµατα των Ελλήνων καταθετών στην τράπεζα HSBC της Γενεύης ήρθε την άνοιξη ή το καλοκαίρι του 2010», λέει στέλεχος του ΠΑΣΟΚ µε γνώση των λεπτοµερειών της υπόθεσης, από το οποίο ζητήσαµε να µας εξηγήσει πότε έστειλαν οι γαλλικές αρχές τη λίστα Λαγκάρντ στην Αθήνα. Το ίδιο πρόσωπο θεωρεί πως δεν ανταποκρίνονται στην πραγµατικότητα οι ισχυρισµοί του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου σχετικά µε το ότι η λίστα έφτασε στο γραφείο του τον Οκτώβριο του 2010.
Για να στηρίξει την άποψή του ότι ο κατάλογος των 2.062 Ελλήνων καταθετών στην HSBC της Γενεύης έφτασε στο γραφείο του πρώην υπουργού Οικονοµικών σε ηµεροµηνία προγενέστερη αυτής που υποστηρίζει ο κ. Παπακωνσταντίνου, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ επικαλείται πληροφορίες ότι στη Δικαιοσύνη έχει κατατεθεί µαρτυρία που διαψεύδει την εκδοχή του βασικού κατηγορούµενου στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
 
Την άνοιξη του 2010
Σύµφωνα µε όσα φέρεται να έχει καταθέσει πρώην υπηρεσιακό στέλεχος του υπουργείου Οικονοµικών, η γαλλική κυβέρνηση απέστειλε στις ελληνικές αρχές τη λεγόµενη «λίστα Φαλτσιάνι» (όπως αποκαλούνταν τότε ο κατάλογος από το όνοµα του υπαλλήλου της HSBC που υπέκλεψε τα στοιχεία των καταθετών στην ελβετική τράπεζα) την άνοιξη ή το καλοκαίρι του 2010.

Πώς µπορεί να αποδειχτεί το πρόσωπο που έκανε την αλλοίωση από τη στιγµή που δηµιουργήθηκαν τόσα ηλεκτρονικά αντίγραφα του αρχικού CD µε τα ονόµατα των Ελλήνων που είχαν χρήµατα στην HSBC; Ποιος άλλος εκτός του κ. Παπακωνσταντίνου είχε κίνητρο να αλλάξει τη λίστα σβήνοντας τα τρία ονόµατα των εξαδέλφων του πρώην υπουργού Οικονοµικών που είχαν καταθέσεις στην Ελβετία;

«Ο κ. Παπακωνσταντίνου προφανώς διέγραψε τα ξαδέλφια του από τον κατάλογο των 2.062 προσώπων διότι δεν ήθελε να διαποµπευθεί όταν θα αποκαλυπτόταν ότι σε εποχή που η χώρα αντιµετωπίζει τον κίνδυνο οικονοµικής κατάρρευσης συγγενείς του έβγαλαν τα χρήµατά τους στο εξωτερικό», µας λέει ο συνοµιλητής µας.

«Ενα τέτοιο CD δεν χάνεται», παρατηρεί το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, επισηµαίνοντας ότι η ευθύνη για την απώλεια του αρχικού ηλεκτρονικού αρχείου βαρύνει αποκλειστικά τον κ. Παπακωνσταντίνου. Ακόµη κι αν τα χρήµατα των µελών της οικογένειας Παπακωνσταντίνου είχαν µεταφερθεί νόµιµα στο εξωτερικό, το κίνητρο δεν εκλείπει. Ακόµη και όταν ο κ. Γιάννης Καπελέρης, προκάτοχος του κ. Διώτη στο ΣΔΟΕ, ενηµέρωσε τον κ. Παπακωνσταντίνου ότι υπάρχει «απόσταση» µεταξύ των καταθέσεων στην Ελβετία και των φορολογικών δηλώσεων των 20 προσώπων που κλήθηκε να ελέγξει το Σώµα Δίωξης έπειτα από επιλογή του πρώην υπουργού Οικονοµικών, ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν έδωσε εντολή να καταλογιστούν πρόστιµα στους παραβάτες.

Η µεγαλύτερη ζηµιά για το Δηµόσιο δεν προέκυψε από την αλλοίωση της λίστας, αλλά από το γεγονός ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου «έκρυβε» το CD για µήνες.

Σχεδόν επί εννέα µήνες το Δηµόσιο δεν έκανε την παραµικρή προσπάθεια να ελέγξει τους καταθέτες που είχαν λογαριασµούς στην Ελβετία για να διαπιστώσει εάν έχουν τελεστεί αδικήµατα σχετιζόµενα µε φοροδιαφυγή. Στο διάστηµα αυτό, οι 2.062 καταθέτες της HSBC (που είχαν στο µεταξύ ενηµερωθεί και από την ελβετική τράπεζα πως τα προσωπικά τους στοιχεία είχαν υποκλαπεί) είχαν όλο τον χρόνο να επαναπατρίσουν τα κεφάλαιά τους εκµεταλλευόµενοι τις ευνοϊκές ρυθµίσεις που επεξέτεινε ο κ. Παπακωνσταντίνου και στο 2011 και γενικώς να κάνουν όλες εκείνες τις κινήσεις που θα δυσκόλευαν τις φορολογικές αρχές να τους ελέγξουν. Με απλά λόγια, µε τις πράξεις και τις παραλείψεις του υπονόµευσε τον έλεγχο και την εισροή εσόδων στα κρατικά ταµεία, ενώ εµφανιζόταν ως απηνής διώκτης της φοροδιαφυγής…

olympia

Ν.Μιχαλολιάκος: ΌΧΙ στην εκχώρηση Εθνικής κυριαρχίας

Πυροβολισμοί στα γραφεία της ΝΔ: Όλο το παρασκήνιο -


Πυροβολισμοί στα γραφεία της ΝΔ: Όλο το παρασκήνιο - ΒΙΝΤΕΟ
Για την επίθεση με καλασνίκοφ στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, στη λεωφόρο Συγγρού (μία σφαίρα πέρασε μέσα στο γραφείο του Σαμαρά), πρέπει να κάνουμε το κλασσικό αστυνομικό ερώτημα: Ποιος ωφελείται απ’ αυτή τη νέα τρομοκρατική επίθεση;
«Κανείς δεν μπορεί να τρομοκρατήσει, τη Δημοκρατία, τη ΝΔ, τον πρωθυπουργό. Ευτυχώς δεν υπήρχαν θύματα. Η πράξη αυτή πρέπει να καταδικαστεί απ’ όλους. Να καταδικαστούν τα άκρα και οι ακρότητες, από όπου και να προέρχονται. Είτε από την άκρα δεξιά, είτε από την άκρα αριστερά. Αυτού του είδους οι ενέργειες θα πέσουν στο κενό», δήλωσε μετά την επίθεση ο Γραμματέας της ΝΔ, Μ. Κεφαλογιάννης. Παρόμοιου περιεχομένου δηλώσεις έκαναν και οι υπόλοιποι κυβερνητικοί παράγοντες που εμφανίστηκαν στα τηλεπαράθυρα, καθώς και οι… συνιστώσες της μνημονιακής συγκυβέρνησης. Να τα, λοιπόν, τα «άκρα» και οι «ακρότητες», που κυκλοφορούν, οπλοφορούν και πυροβολούν! Και στη μέση η… καλή μας η συγκυβέρνηση, που εγγυάται την… ομαλή πορεία του τόπου και την… ευνομία! Αυτό είναι το πολιτικό μήνυμα που απορρέει από την επίθεση.
Είναι σαφές, σαφέστατο, το ποιος ωφελείται. Οι θύτες, του ξεπουλήματος της πατρίδας στους διεθνείς τοκογλύφους και της δυστυχίας του ελληνικού λαού, μετατρέπονται σε… θύματα της «τυφλής» τρομοκρατίας των «άκρων», και μάλιστα εκ του ασφαλούς, χωρίς να χρειαστεί να θυσιαστεί κάποιος από το σινάφι τους! Υπάρχει, λοιπόν, καμία αμφιβολία για το ποιοι κρύβονται πίσω από τη νέα τρομοκρατική επίθεση;
(ΥΓ): Τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, ασφαλώς και έχουν πολυπληθή αστυνομική προστασία, όχι μόνο με τον σκοπό στην είσοδο, αλλά και στα πέριξ, με οχήματα της ασφαλείας. Αλήθεια, πως τους ξέφυγαν οι τρομοκράτες;
Όπως έγινε γνωστό αγνωστοι με καλάσνικοφ γάζωσαν περίπου στις 2:20 τα ξημερώματα την περιοχή στη λεωφόρο Συγγρού 340, στα γραφεία της ΝΔ. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 9 κάλυκες. Η περιοχή είναι αποκλεισμένη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και στις έρευνες, εκτός από την Ασφάλεια Αττικής, συμμετέχει και η αντιτρομοκρατική. Οι δράστες διέφυγαν με κλεμμένο ΙΧ. Σφαίρα μέσα στο γραφείο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά βρέθηκε μετά την επίθεση με καλάσνικοφ δύο αγνώστων, όπως ανέφερε στην πρωινή εκπομπή του Mega ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. Σύμφωνα με τον Κεδίκογλου μία από τις σφαίρες έσπασε το τζάμι και χτύπησε στο γραφείο του πρωθυπουργού, μέσα στα γραφεία του κόμματος. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο η σφαίρα τρύπησε το ταβάνι.
Λάβρος υπέρ της… ευνομίας εμφανίστηκε στη συνέντευξή του, χθες (πριν την επίθεση…) στο καθεστωτικό «Βήμα», ο κατοχικός πρωθυπουργός, Αντωνάκης Σαμαράς. Μιλάμε για πολύ… σκληράδα: «Μιλάμε για καταλήψεις δημοσίων χώρων που συνεχίζονταν εδώ και δεκαετίες και που αποδείχθηκαν κέντρα παρανομίας! Τι είδους… “πολιτιστικές δραστηριότητες” εξυπηρετούν λοστοί, αντιασφυξιογόνες μάσκες, εύφλεκτα υλικά, μαδέρια και… “λάφυρα” από αστυνομικό εξοπλισμό; Μιλάμε για δεκάδες κέντρα ανεφοδιασμού έκνομων δραστηριοτήτων! Και κέντρα παραεμπορίου ακόμα. Τι απαντάνε στους πολίτες; Γίνονται ανεκτά αυτά οπουδήποτε στον κόσμο; Υπάρχει δημοκρατία που τα ανέχεται αυτά; Τι είδους… “κοινωνικοί χώροι” είναι οι γιάφκες κουκουλοφόρων; Ως τώρα η Πολιτεία έπρεπε να απολογείται γιατί τα ανέχεται όλα αυτά. Τώρα που η Πολιτεία αντιδρά, κάποιοι πρέπει να απολογηθούν γιατί τα κάλυπταν όλα αυτά και εξακολουθούν να τα καλύπτουν. Διότι η κοινωνία δεν χειροκροτεί τους κουκουλοφόρους. Είναι με το μέρος όσων θέλουν να βάλουν τέλος στη δράση τους».

Και η μαρίνα Καλαμάτας σε Τούρκο επιχειρηματία;


Αναστάτωση έχουν προκαλέσει στην Καλαμάτα οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για την εκχώρηση της Μαρίνας σε εταιρεία τουρκικών συμφερόντων. Αντίθετως στην αλλαγή του καθεστώτος στην Μαρίνα, εμφανίστηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας.
Ο κος Νίκας μίλησε για πλήγμα στα συμφέροντα του Δήμου, αλλά και στα συμφέροντα των επαγγελματιών και των κατοίκων της Δυτικής Παραλίας, οι οποίοι χρησιμοποιούν τους χώρους της Μαρίνας είτε για την υποστήριξη των επαγγελματικών δραστηριοτήτων τους είτε για αναψυχή.


Να σημειωθεί ότι ο Δημοτικός λιμένας «Μαρίνα», έχει παραχωρηθεί κατά χρήση από το Δημόσιο στο Δήμο Καλαμάτας, ο οποίος τον ενοικίασε ύστερα από διαγωνισμό και με συμφωνητικό για 24 χρόνια. Ο Δήμος, δήλωσε ο Δήμαρχος, δεν μπορεί ποτέ να αποδεχθεί την αλλαγή καθεστώτος, για αυτό – άλλωστε – αρνήθηκε να συναινέσει στην εκχώρηση των μετοχών. Σημειώνεται ότι, όρος του συμφωνητικού είναι η αδειοδότηση από το Δήμο για την περίπτωση εκχώρησης μετοχών.
Σύμφωνα με πλήθος δημοσιευμάτων που δημιούργησαν αναστάτωση στην Καλαμάτα, ο Τούρκος δισεκατομμυριούχος Φερίτ Σαχένκ θα διαθέτει σύντομα στο χαρτοφυλάκιό και την Μαρίνα της Καλαμάτας. Ο 49χρονος Φερίτ Σαχένκ έχει προσωπική του περιουσία που ξεπερνά τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια και θεωρείται ο τούρκος «κροίσος», σύμφωνα με το Messinianews.gr.

Πηγή: newsbomb.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ του μνημονίου: Για διαπραγμάτευση εκλιπαρεί ο ΤσίπραςΟ ΣΥΡΙΖΑ του μνημονίου: Για διαπραγμάτευση εκλιπαρεί ο Τσίπρας
Ο Τσίπρας έχει αρχίσει και θυμίζει όλο και περισσότερο το παλιό ΠΑΣΟΚ και τον ολετήρα της Ελλάδος, Ανδρέα Παπανδρέου. Είδαμε τις προηγούμενες μέρες του εσωτερικούς σπασμούς στο πολυτασικό συνονθύλευμα της Κουμουνδούρου για την επίσκεψη Τσίπρα στο Βερολίνο, προκειμένου να συναντηθεί με τον ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Για την απόσβεση αυτών των εσωτερικών  κραδασμών βγήκε ως πρόφαση η επίσκεψη του Τσίπρα στον τάφο της Ρόζα Λούξεμπουργκ, όπου και απέθεσε γαρύφαλλο, αμέσως πριν από την συνάντηση με τον Σόιμπλε. Βέβαια, η εν λόγω κίνηση πέραν της απορρόφησης των εσωτερικών κραδασμών, είχε και βαθύτατο συμβολικό χαρακτήρα που θα αναφέρουμε παρακάτω.
Ακολούθως ο Τσίπρας έδωσε συνέντευξη στο Deutsche Welle στην οποία η καταγγελία του μνημονίου και όλα τα λοιπά επαναστατικά πήγαν… περίπατο, επιβεβαιώνοντας ότι οι ΣΥΡΙΖΑιοι δεν είναι τίποτε άλλο από λιγούρια της εξουσίας, οι οποίοι άλλα λένε έξω και άλλα λένε μέσα, όπως έκανε και ο προπάτορας τους Ανδρέας Παπανδρέου. Αξίζει σε αυτό το σημείο μια ιστορική αναφορά στον Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος στην Ελλάδα έλεγε «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» και ακολούθως πήγαινε έξω και έδινε γη και ύδωρ στους παγκόσμιους επικυρίαρχους. Έτσι και ο Τσίπρας αφότου μίλησε για «επιβεβλημένη ομαλοποίηση των σχέσεων» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνησης Μέρκελ και ακολούθως έδωσε το σήμα στους διεθνείς τοκογλύφους για την πολιτική που σκέφτεται να ακολουθήσει, αντιγράφοντας ουσιαστικά τον Σαμαρά, όταν ήταν αντιπολίτευση.
«Μπορεί αύριο να είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα. Αυτό το γνωρίζει η γερμανική πλευρά. Δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε από το μηδέν. Πρέπει να δούμε αν υπάρχει ένα πεδίο διαπραγμάτευσης κατ' αρχάς. Άρα το τελευταίο που με ενδιαφέρει σε αυτές τις συναντήσεις είναι η εικόνα, ο επικοινωνιακός αντίκτυπος. Με ενδιαφέρει η πραγματική πολιτική ουσία, δηλαδή, να προσπαθήσω να πείσω τον συνομιλητή μου και την γερμανική κυβέρνηση ότι χρειάζεται αλλαγή πολιτικής για να διατηρηθεί η ευρωζώνη και βεβαίως η Ελλάδα εντός αυτής».
Τις παραπάνω δηλώσεις, με τα ίδια ακριβώς λόγια, αν τις έβλεπε κάποιος πριν τις εκλογές του Μαΐου, θα ήταν σίγουρος ότι είναι δηλώσεις του «αντιμνημονιακού» Αντώνη Σαμαρά. Όπως καταλαβαίνουμε λοιπόν η «καταγγελία του μνημονίου» πήγε… περίπατο και τα λιγούρια της εξουσίας ήδη έχουν πάρει θέση για να κάνουν, ως κυβέρνηση πλέον, δακρύβρεχτες δηλώσεις για εκβιασμούς από τους τροϊκανούς και αναπόφευκτα νέα μέτρα και νέα μνημόνια. Ίσως και να χύσουν ένα υποκριτικό δάκρυ όπως ο Χριστόφιας στην Κύπρο. Έτσι, επειδή αγωνίζονται υπέρ των εργαζομένων…

Η Ελλάδα ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ στις ξένες δυνάμεις…


Ντίνα Ντέμου - Μετά από απόφαση των κυβερνόντων με πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΦΕΚ240/­­2012)τροποποιου­ν­ται οι κανόνες της δανειακής σύμβασης και νομοθετούν ότι: «ούτε το δικαιούχο κράτος μέλος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο, της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης-συντ­­ηρητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη σύμβαση τροποποίησης».

… Ουσιαστικά ενσωματώνεται έτσι στο εθνικό δίκαιο ο όρος πως όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού Κράτους και τα πάσης φύσεως ιδιοκτησιακά δικαιώματά του υπόκεινται σε κατάσχεση, αν το ζητήσουν οι δανειστές.

H Ελλάδα μας δεν θα υπάρχει πια…………­­.
Πρέπει να αγωνιστούμε με κάθε μέσον όπως έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση όχι μόνο για την τήρηση του Συντάγματος, αλλά για την επιβίωσή μας.
Το άρθρο 120 παρ. 4 του Συντάγματος επιτάσσει το εξής: «H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»
Πρέπει οι εκκλησίες μας να αναλάβουν το δυσάρεστο καθήκον να ενημερώσουν όλους τους Έλληνες ότι η Ελλάδα παραχωρείται στους ξένους.
Πρέπει όλες οι καμπάνες να κτυπάνε συνέχεια πένθιμα ώστε να μάθουν όλοι οι Έλληνες γι’ αυτή τη μεγάλη προδοσία.

Πρέπει οι εκκλησίες μας που πάντα σε όλες τις δύσκολες στιγμές του έθνους ήταν παντα πρώτες στον αγώνα να ξαναπάρουν την ιστορία στα χέρια τους.
Έχει χρέος η Ελληνική ορθόδοξη εκκλησία να προταχτεί μπροστά στους προδότες που παραχωρούν την εθνική κυριαρχία της χώρας.
Όλες οι ελληνικές ορθόδοξες εκκλησίες σε όλες τις γωνίες της Ελλάδας αλλά και και σε όλες τις γωνιές της γης να κτυπάνε πένθιμα ώστε να μάθουν όλοι οι Έλληνες απανταχού στη γη ότι η Ελλάδα μας δεν θα υπάρχει πια.
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙ’ΑΥΤΟ……ΠΕ­­ΝΘΕΙ ΟΛΗ Η ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ……­­…..
Αν δεν κάνουμε κάτι τώρα θα ζούμε σαν ζητιάνοι με συσσίτια σε μια χώρα που δεν θα είναι δική μας.
Μετά από τόσα χρόνια ιστορίας η δική μας γενιά ΔΕΝ πρέπει εξαφανίσει την Ελλάδα.

ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΠΟΥ ΛΥΤΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΕΘΝΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΛΑΙΚΕΣ ΜΑΖΕΣ….
Λόγιος Ερμής

Νέες αυξήσεις στη ΔΕΗ: Τσακίζουν τον λαό τα ανδρείκελα του μνημονίου - ΒΙΝΤΕΟΝέες αυξήσεις στη ΔΕΗ: Τσακίζουν τον λαό τα ανδρείκελα του μνημονίου - ΒΙΝΤΕΟ
Το κράτος του μνημονίου έχει ήδη φέρει τους Έλληνες σε απελπισία. Ιδιαιτέρα στο ζωτικό ζήτημα της ηλεκτρικής ενέργειας στα σπίτια, ήδη χιλιάδες οικογενειών έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, επειδή δεν μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν στις παράλογες απαιτήσεις που έχει το κράτος του μνημονίου από αυτούς. Δεν μιλάμε, φυσικά, ούτε για φοροφυγάδες, ούτε για «μπαταχτσήδες», αλλά για απλούς καθημερινούς ανθρώπους, συνέλληνες μας, οι οποίοι οδηγήθηκαν στην ανέχεια από τις καταστρεπτικές, εθνοπροδοτικές στην ουσία τους, πολιτικές του μνημονίου και την φοροαρπακτική - εξοντωτική πολιτική που έχει εξαπολυθεί εναντίον των Ελλήνων.
Οι απλοί Έλληνες αδυνατώντας να ανταπεξέλθουν σε αυτή την επίθεση φόρων και τελών από μέρους της κυβέρνησης, αδυνατούν να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, συμπεριλαμβανομένου των λογαριασμών της ΔΕΗ. Αντιμετώπισαν δε και την άρνηση της ΔΕΗ να έρθει σε διακανονισμό μαζί τους και την άμεση διακοπή της ηλεκτροδότησης τους, την ίδια ώρα που πολυεθνικές εταιρίες, μεγαλοκαρχαρίες και τοπικές οργανώσεις των κομμάτων της διαφθοράς και της ρεμούλας, χρωστάνε εκατομμύρια ευρώ στην ΔΕΗ, χωρίς να τους γίνεται καν νύξη για αποπληρωμή των οφειλομένων ή για διακοπή της ηλεκτροδότησης τους.
Τώρα με την απελπισία των Ελλήνων ήδη σε κρίσιμο σημείο η ΔΕΗ αυξάνει την χρέωση στους Έλληνες. 8,6% με 9,2% θα είναι, λοιπόν, ακριβότερο το ρεύμα και μάλιστα αναδρομικά, με ισχύ από 1ης Ιανουαρίου του 2013, ενώ είναι πιθανών, όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, να υπάρξουν και άλλες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Αυτό, φυσικά, ως προπαρασκευή και εν όψει της απελευθέρωσης των τιμολογίων που θα γίνει της 1η Ιουλίου. Με βάση αυτά μπορούμε να υποθέσουμε τι θα επακολουθήσει της απελευθερώσεως των τιμολογίων.

«Οργιάζει» το παραεμπόριο στο κέντρο της Αθήνας!


Η αναποτελεσματικότητα του Δήμου Αθηνών στην πάταξη του φαινομένου δεν έχει τελειωμό…
Τόσο ο Δήμος όσο και το υπουργείο φαντάζουν ανήμποροι να πατάξουν το φαινόμενο, το οποίο καταστρέφει την εικόνα της πόλης και φυσικά κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο των έντιμων εμπόρων που παλεύουν σε μια άνιση μάχη με τα χρέη και τα χαράτσια που τους επιβάλλονται κάθε τόσο!
Αναρωτιόμαστε τι κάνει ο δήμαρχος της Αθήνας, κ. Γιώργος Καμίνης αλλά και ο υπουργός ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης για να απαλλάξουν την πόλη από εικόνες σαν και αυτές που δείχνουμε παραπάνω αλλά και να δείξουν πως βρίσκονται έμπρακτα στο πλευρό όλων αυτών των εμπόρων που έχουν τα μαγαζιά τους στο κέντρο και παλεύουν κάθε μέρα για σώσουν τις επιχειρήσεις τους που δίνουν ψωμί σε τόσους Ελληνες, ώστε να μην οδηγηθούν στην έσχατη λύση του λουκέτου.

Οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που λαμβάνουν χώρα στο κέντρο της Αθήνας ήδη φέρνουν πιο κοντά το κατέβασμα των ρολών από τους καταστηματάρχες. Όπως καταλαβαίνετε μιλάμε για απότομη πτώση του τζίρου.

Σαν να μην έφτανε αυτό οι ιδιοκτήτες καταστημάτων πρέπει να αντιμετωπίσουν και το παρεμπόριο

Αλήθεια κύριε Καμίνη εσείς τι έχετε να πείτε για αυτό το ζήτημα; Πάλι μείνατε στις προεκλογικές σας δηλώσεις;

Όπως θυμόμαστε άπαντες, ο δήμαρχος της Αθήνας είχε υποσχεθεί ότι θα «τελειώσει» με αυτό το θέμα…

Έτσι τα πεζοδρόμια της πόλης παραμένουν «κατειλημμένα» από τις πραμάτειες, με τους πολίτες να ψάχνουν χώρο να περπατήσουν.

Αλλοδαποί που πουλάνε κάθε είδους πραμάτεια… Ολα μαϊμού, βέβαια! Ο δήμαρχος Αθηνών θα έπρεπε να είχε βρει μία φόρμουλα για να «καθαρίσει» την πόλη του από αυτό το φαινόμενο.

Μάταια όμως…
Πηγή:
newsbomb.gr

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Κλέφτες και απατεώνες καταδυνάστεψαν Ελλάδα-Κύπρο


Τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδίαρη και Γιάννη Λαγό φιλοξενεί σήμερα «Η ΜΑΧΗ». Οι δύο βουλευτές, του πιο πολυσυζητημένου κόμματος τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, απαντούν σε όσους έσπευσαν να καταδικάσουν την επίσκεψη τους στην Κύπρο, σε όσους τους καταλογίζουν ξυλοδαρμούς αλλοδαπών, δολοφονικές επιθέσεις και αναλύουν τις θέσεις και τις προτάσεις του κόμματος τους για έξοδο της Ελλάδας από τα σημερινά αδιέξοδα που δημιούργησαν οι εκάστοτε κυβερνήσεις οι οποίες, αναφέρουν, κορόιδεψαν και καταδυνάστευσαν τον λαό και της Ελλάδας αλλά και της Κύπρου.Σχολιάζοντας το Κυπριακό και γενικά τις πολιτικές εξελίξεις στο νησί ξεκαθαρίζουν ότι η θέση της Χρυσής Αυγής είναι ο Ενιαίος Αμυντικός Χώρος, εφαπτόμενες ΑΟΖ και de facto ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να γίνει μεγάλος πολιτικός αγώνας, να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό και να κυβερνήσουν εθνικές ηγεσίες τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα. Μιλώντας για την προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη για συνεργασία Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ σε θέματα ενέργειας και φυσικού αερίου, τονίζουν ότι η Χρυσή Αυγή τάσσεται υπέρ οποιασδήποτε συμμαχίας προάγει το Εθνικό συμφέρον, εκφράζοντας ταυτόχρονα τον φόβο να μην γίνει ο κυπριακός ελληνισμός προτεκτοράτο του Ισραήλ και δορυφόρος οποιασδήποτε ξένης δύναμης. 
Τέλος αναφερόμενοι στην παρουσία τους στην ανακοίνωση της καθόδου του ΕΛΑΜ στις Προεδρικές εκλογές με δικό του υποψήφιο, αναφέρουν ότι το ΕΛΑΜ είναι η Χρυσή Αυγή της Κύπρου και η παρουσία τους σηματοδότησε και επίσημα την αδελφοποίηση των δύο κομμάτων.-Πως σχολιάζετε τις αντιδράσεις των κομμάτων για την κάθοδο σας στην Κύπρο και τους χαρακτηρισμούς που απέδωσαν στην Χρυσή Αυγή, όπως νεοναζιστικό ή φασιστικό κίνημα;

Ηλίας Κασιδιάρης: Αυτά τα έχουμε ακούσει χιλιάδες φορές. Έχουμε κουραστεί να ακούμε, έχουμε κουραστεί να απαντάμε. Η Χρυσή Αυγή είναι το Ελληνικό Εθνικιστικό Κίνημα. Κανένας πολιτικός αντίπαλος μας δεν έχει να πει τίποτα εις βάρος μας, ειδικά την ώρα που αυτοί οι κλέφτες και οι απατεώνες έχουν κοροϊδέψει και καταδυναστέψει τον λαό και της Ελλάδας αλλά και της Κύπρου. Μη έχοντας λοιπόν τίποτα εις βάρος μας, μας αποδίδουν αυτούς τους χαρακτηρισμούς, οι οποίοι πλέον δεν έχουν πέραση στον κόσμο. Ο κόσμος έχει δει την πραγματική μας εικόνα, καταλαβαίνει απόλυτα ποια είναι η Χρυσή Αυγή επομένως δεν χρειάζεται να πω τίποτα άλλο. 


Γιάννης Λαγός: Είμαστε άνθρωποι, οι οποίοι δεν έχουμε καταχραστεί δημόσιο χρήμα και δεν έχουμε κάνει καμία απολύτως ατιμία εις βάρος του ελληνικού λαού, απεναντίας θα έλεγα. Τώρα όλοι αυτοί που μας κατηγορούν με ποια ιδιότητα το κάνουν; Ως ανθέλληνες, ως απάτριδες. Αυτοί που δεν έχουν καν υπηρετήσει στον ελληνικό στρατό. Αυτοί που έχουν κατακλέψει τον ελληνικό λαό. 

Αυτά λέγανε τόσα χρόνια και για αυτό γελάει ο κόσμος μαζί τους. Τι να τους απαντήσουμε; Πραγματικά δεν έχουμε να τους απαντήσουμε τίποτα. 
Ηλίας Κασιδιάρης: Να προσθέσω ότι είναι πραγματικά γελοίο, οι επίγονοι εκείνων που πρόδωσαν κανονικά και κυριολεκτικά την Ελλάδα - και θα αναφερθώ συγκεκριμένα στο ΑΚΕΛ που έδωσε στυγνά το όνομα του Αρχηγού Γεωργίου Γρίβα Διγενή όταν πολεμούσε τους Άγγλους κατακτητές – να κρίνουν το δικό μας πατριωτισμό. Ποιοι; Οι επίγονοι των προδοτών. Είναι γελοίο. -Πως σχολιάζετε τις επιθέσεις και τις έντονες επικρίσεις που δέχεστε και στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, για ξυλοδαρμούς αλλοδαπών, για δολοφονικές επιθέσεις σε αντιπάλους σας και γενικά για ένα ανορθόδοξο τρόπο αντίδρασης σας σε διάφορα κοινωνικά θέματα; 

Ηλίας Κασιδίαρης: Δεχόμαστε δύο ειδών επιθέσεις. Από την μια δεχόμαστε συκοφαντικές επιθέσεις από τα μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Φανταστείτε ότι πριν από λίγες μέρες ήρθε το BBC μέσα στα γραφεία μας και ηχογράφησε παράνομα μια ομιλία συναγωνιστή μας, ο οποίος έκανε χιούμορ για την περίπτωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη. Αυτό το απόσπασμα, που όσοι το άκουσαν γελούσαν, το παρουσίασαν ως το μέγα ντοκουμέντο ότι η Χρυσή Αυγή παραδέχεται μια εγκληματική επίθεση. 


Εξ όσων γνωρίζουμε έχουν πέσει παρά πολλά λεφτά στην υπόθεση αυτή. Στην προπαγάνδα δηλαδή εναντίον της Χρυσής Αυγής. Και δεν μιλάω μόνο για το MEGA, τον ΑΝΤ1, που ανήκουν σε συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στην Ελλάδα, τα οποία θα πληγούν εάν κάποια μέρα εμείς μπούμε στα πράγματα. Μιλάω για διεθνή μέσα ενημέρωσης σιωνιστικών συμφερόντων. Δεν είναι τυχαίο που οι δύο δημοσιογράφοι του BBC, οι οποίοι δημιούργησαν πρόσφατα το ανύπαρκτο αυτό θέμα είναι και οι δύο εβραϊκής καταγωγής. 
Αυτό είναι το ένα είδος επιθέσεων που δεχόμαστε. Υπάρχει όμως και το άλλο, αυτό των τρομοκρατικών επιθέσεων, που είναι εξίσου σημαντικό. Δεν είναι τυχαίο ότι από την μέρα που διεξήχθησαν οι εκλογές και η Χρυσή Αυγή μπήκε στο Κοινοβούλιο, έχουμε δεχθεί βομβιστικές επιθέσεις σε γραφεία μας ακόμη και με υψηλής ισχύος εκρηκτικά. Την περασμένη εβδομάδα παρακρατικοί και αναρχικοί είχαν επιτεθεί στα γραφεία μας στην πόλη του Αιγίου, που είχαν μεταφερθεί από την Πάτρα και την Αθήνα. 
Αντιμετωπίζουμε κυριολεκτικά ένα πόλεμο, που έχει ως στόχο πρώτο να μας διαλύσουν ως πολιτικό κίνημα και δεύτερο να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη. Αντί δηλαδή να βλέπει τα προβλήματα του ο κόσμος να βλέπει ένα δήθεν πόλεμο με όλα αυτά τα στοιχεία κατά της Χρυσής Αυγής. 
Σας διαβεβαιώνω ότι δεν έχουν καταφέρει τίποτα. Το μόνο που έχουν πετύχει είναι να διπλασιάσουν τα ποσοστά μας από την 17η Ιουλίου και μετά. 
Γιάννης Λαγός: Εγώ θα σας πω κάτι για να δείτε πόσο αστείο είναι όλο αυτό που γίνεται και πώς έστω και άθελα τους κάποιες φορές, κράτος και παρακράτος αλληλοσυμπληρώνονται στον αγώνα εναντίων μας. Πριν δύο Σάββατα κάναμε κάποιες μεγάλες διανομές τροφίμων. Μια στον Πειραιά, μια στην Λάρισα, στο Βόλο και σε άλλες περιοχές. Στον Πειραιά, ο δήμαρχος μας έκανε μήνυση γιατί είχαμε λέει πάει παράνομα έξω από το Δημοτικό Θέατρο στον πεζόδρομο και δίναμε τρόφιμα σε όσους είχαν ανάγκη! Αντί να ευχαριστηθεί για αυτό που κάναμε μας έκανε μήνυση!
Την ίδια ώρα στο Βόλο, παρακρατικές οργανώσεις επιτέθηκαν σε οδηγό φορτηγού που μετέφερε τρόφιμα για Έλληνες συμπολίτες μας. Αυτά για να καταλάβετε το τι γίνεται. 
-Συμμερίζεστε την άποψη πολλών ότι τα αυξημένα ποσοστά της Χρυσής Αυγής οφείλονται στην αγανάκτηση, στην φτώχεια και την εξαθλίωση του Ελληνικού λαού και ότι πρόκειται για μια φούσκα που σε κάποια φάση θα ξεφουσκώσει;

Ηλίας Κασιδίαρης: Προεκλογικά έλεγαν όλοι ότι δε θα κάνουμε τίποτα. Δεν επαληθεύτηκαν. Μετά τις πρώτες εκλογές είπαν δώστε τους βήμα να μιλήσουν για να δει ο κόσμος ότι δεν έχουν θέσεις και να ξεφουσκώσουν. Δεν ξεφουσκώσαμε. Ακριβώς το αντίθετο. Μετά τις δεύτερες εκλογές είπαν ότι για τα αυξημένα ποσοστά φταίει η εξαθλίωση του κόσμου και δε θα οδηγηθούν πουθενά, θα πέσουν τα ποσοστά τους. Ούτε αυτό έγινε και σήμερα σύμφωνα με όλες τις εταιρείες δημοσκοπήσεων έχουν διπλασιαστεί τα ποσοστά μας. Εάν δείτε και την διαστρωμάτωση, στα δεδομένα που δίνουν οι δημοσκοπικές εταιρείες, η Χρυσή Αυγή πάει καλά σε φτωχές συνοικίες, πάει καλά και σε μεσοαστικές συνοικίες. Πάει καλά στην νεολαία, στον αγροτικό πληθυσμό, σε νέους επιστήμονες πράγμα που φανερώνει ότι αυτοί που υποστηρίζουν την Χρυσή Αυγή δεν ανήκουν σε συγκεκριμένη τάξη, δεν υπάρχουν άλλωστε για εμάς κοινωνικές τάξεις. Είμαστε όλοι Έλληνες, αυτό μας ενώνει. Η Χρυσή Αυγή είναι ένα μαζικό κοινωνικό κίνημα, το οποίο όχι μόνο δε θα ξεφουσκώσει αλλά όσο περνούν οι μέρες και οι μήνες τόσο περισσότερο θα ενισχύεται. Άλλωστε εάν δείτε άλλο ένα δημοσκοπικό δεδομένο, έχουμε πάνω από 90% συσπείρωση. Όσοι δηλαδή ψηφίζουν Χρυσή Αυγή την ψηφίζουν συνειδητά, ξέρουν ακριβώς ποιες είναι οι θέσεις μας, γιατί έχουν ψάξει για να τις μάθουν. Εάν ανοίξετε οποιοδήποτε κανάλι τι λέει; Ότι μαχαιρώνουμε αλλοδαπούς! Αυτοί λοιπόν που μας ακολουθούν το έχουν ψάξει. Έχουν μελετήσει τις θέσεις μας όπως αυτές εκφράζονται μέσα από την ιστοσελίδα μας και την εφημερίδα μας. Ξέρουνε πολύ καλά ποιοι είμαστε, τι θέλουμε και τι πιστεύουμε και μας ακολουθούν για αυτό ακριβώς τον λόγο. 


-Ποια είναι η ανταπόκριση του ελληνικού λαού προς την Χρυσή Αυγή και προς τις εκστρατείες που κάνει για συλλογή και διανομή τροφίμων;

Γιάννης Λαγός: Η Χρυσή Αυγή κάνει αυτό που έκανε και πριν μπει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Απλά το έκανε σε λιγότερο βαθμό, γιατί τα μέσα και οι οικονομικές δυνατότητες που είχαμε ήτανε πολύ λιγότερες. Εμείς είχαμε δεσμευτεί από την αρχή ότι τα χρήματα που θα παίρναμε ως βουλευτές θα τα δίναμε πίσω στον ελληνικό λαό. Και αυτό είναι ένα μικρό δείγμα αυτού που κάνουμε. Δεν έχουμε πάρει ακόμη ούτε κρατική επιδότηση ούτε τίποτα. Είχαμε προτείνει ενώπιον του Ελληνικού Κοινοβουλίου να μην πάει η βουλευτική αποζημίωση στις 8 χιλιάδες ευρώ να πάει στις 2,5 χιλιάδες και οι υπόλοιπες 5,5 χιλιάδες να δίνονται σε φτωχές ελληνικές οικογένειες. Είχαμε πει να κοπεί η κρατική επιδότηση των κομμάτων. Γιατί δηλαδή να παίρνουν πέντε και δέκα εκατομμύρια ευρώ τα κόμματα σήμερα, ενώ η Ελλάδα λέμε ότι έχει χρεοκοπήσει; Αυτά τα πράγματα τους έχουν ενοχλήσει πολύ, και ίσως είναι και ένας από τους λόγους που μας επιτίθενται. 


Όσο για την ανταπόκριση του κόσμου, σίγουρα είναι γεγονός γιατί βλέπει την ειλικρίνεια μας. Βλέπει ότι αυτά που λέγαμε τα υλοποιούμε. Βγαίνουμε έξω μοιράζουμε τρόφιμα, βοηθάμε τον κόσμο που ξέρουμε ότι έχει ανάγκη και μακάρι να μπορέσουμε να κάνουμε και άλλα πράγματα. Δυστυχώς όμως όσα τρόφιμα και να μοιράσει η Χρυσή Αυγή, ότι κινήσεις αλληλεγγύης και να κάνει δε φτάνουν, γιατί έχουν ισοπεδώσει τον ελληνικό λαό. Η Χρυσή Αυγή θέλει να δημιουργήσει ένα νέο ελληνικό κράτος που θα φέρει αναζωογόνηση στον ελληνικό λαό, γιατί αυτό που έχουμε σήμερα είναι διεφθαρμένο. -Ποια είναι δηλαδή η πρόταση σας για την Ελλάδα. Πως μπορεί να βγει από τα σημερινά αδιέξοδα και να ορθοποδήσει;

Ηλίας Κασιδίαρης: Τα πράγματα είναι απλά. Η συνταγή του μνημονίου έχει αποτύχει και αυτό είναι δεδομένο. Προκαλεί μόνο ύφεση, γιγαντώνει τα ποσοστά της ανεργίας, δεν οδηγεί πουθενά παρά μόνο σε οικονομική καταστροφή. Εμείς λέμε κάτι άλλο: ότι επιτέλους πρέπει η Ελλάδα να ξεκινήσει να παράγει. Πρέπει να επιδοτηθεί με οποιοιδήποτε μέσω ο πρωτογενής τομέας παραγωγής, για να μπορούμε καταρχήν να είμαστε αυτάρκεις σε τρόφιμα και εν συνεχεία στα πολύ βασικά είδη που πρέπει να έχει ένα κράτος για να είναι ανεξάρτητο, όπως δηλαδή φάρμακα, όπλα κ.α. 


Πώς θα γίνει όμως αυτό από την στιγμή που εδώ και τρεις δεκαετίες διαλύονται όλες οι παραγωγικές μας δομές; Εμείς πιστεύουμε πάρα πολύ, και δεν είμαστε οι μόνοι καλώς ή κακώς – το είπε και η ίδια η Ντοιτσε Μπάνκ προ εβδομάδων- ότι πράγματι υπάρχει ένας θησαυρός στην Ελληνική Αποκλειστική Ζώνη, το ξέρετε και εσείς πολύ καλά γιατί τα δικά σας κοιτάσματα έχετε ξεκινήσει να τα εκμεταλλεύεστε. Η Ελλάδα πρέπει λοιπόν να εκμεταλλευτεί τον ορυκτό της πλούτο και αυτό μπορεί να γίνει σε βάθος ολίγον ετών, οχτώ με δέκα χρόνια και μέσω του κέρδους που θα έχει από τον τομέα αυτό, να επιδοτήσει τον πρωτογενή τομέα παραγωγής. Τότε θα μπορούμε και πάλι να μιλάμε για μια Ελλάδα αυτάρκη, ανεξάρτητη οικονομικά που θα παράγει πρωτογενή πλεονάσματα και όχι ελλείμματα. Εάν το κάνουμε αυτό θα μπορούμε τότε να διαπραγματευτούμε και σοβαρά το μείζον ζήτημα της φούσκας του ελληνικού δημοσίου χρέους. Αυτή είναι η στρατηγική της Χρυσής Αυγής. Για να γίνει βέβαια αυτό θα πρέπει να κυβερνήσουμε την χώρα, γιατί υπό τις παρούσες συνθήκες οι άνθρωποι που μας κυβερνούν και το αποδεικνύει και η λίστα Λαγκάρντ, είναι διεφθαρμένοι και δεν μας οδηγούν πουθενά. -Γιατί πιστεύετε ότι η Ελλάδα μέχρι σήμερα δεν έχει ανοίξει το θέμα των κοιτασμάτων πετρελαίου που υπάρχουν στην περιοχή της; 

Ηλίας Κασιδίαρης: Είναι μείζον το θέμα του Ελληνικού πετρελαίου. Το 1973 η στρατιωτική διακυβέρνηση του Παπαδόπουλου ξεκίνησε να κάνει γεώτρηση στο Βόρειο Αιγαίο και μετά από λίγους μήνες έπεσε το καθεστώς του με αποτέλεσμα η γεώτρηση να σταματήσει. Διότι δεν έχουμε ελληνική ανεξαρτησία, δεν είμαστε ανεξάρτητο κράτος. Οι Αμερικανοί το λένε αυτή τη στιγμή επίσημα, ο υπεύθυνος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Ανατολική Μεσόγειο ήρθε και μας είπε ότι υπάρχουν κοιτάσματα, προχωρήστε σε συνεκμετάλλευση με την Τουρκία! Δεν μας αφήνουν οι ξένοι δυνάστες της χώρας μας να εκμεταλλευτούμε τον ορυκτό μας πλούτο προς όφελος του λαού μας. Όπως ξέρετε για το πετρέλαιο πέφτουν κυβερνήσεις, γίνονται εμφύλιοι πόλεμοι. Η Λιβύη γιατί δέχθηκε αυτά τα πλήγματα που δέχτηκε το περασμένο καλοκαίρι; Γιατί είναι πετρελαιοπαραγωγός χώρα. Εμάς δυστυχώς δε μας αφήνουν ακόμη να γίνουμε χώρα παραγωγός ενέργειας, ενώ όλοι ξέρουν ότι διαθέτουμε τα κοιτάσματα. Μόνο με μια εθνική λύση μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο και είναι πολύ δύσκολο. 


Γιάννης Λαγός: Ρωτήσατε γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει. Μας πώς να γίνει αφού η πλειοψηφία των ανθρώπων που κυβερνούσανε όλα αυτά τα χρόνια ήτανε ανθέλληνες. Όταν και η Χρυσή Αυγή πριν από 25 χρόνια είπε ότι υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίου, υπάρχει φυσικό αέριο, υπάρχει ορυκτός πλούτος, όλοι αυτοί κορόιδευαν και λοιδορούσαν. Για αυτούς ο μοναδικός τρόπος που μπορούσε να πάρει χρήματα η Ελλάδα ήταν να δανειστεί και να ξανά δανειστεί και να ξανά δανειστεί με αποτέλεσμα να φτάσουμε στα σημερινά τραγικά αδιέξοδα.-Προκειμένου να πετύχει τους στόχους της η Χρυσή Αυγή είναι έτοιμη να συνεργαστεί με οποιοδήποτε ελληνικό κόμμα; 

Ηλίας Κασιδίαρης: Ποιος θα έκανε συνεργασία με την Χρυσή Αυγή; Ποιος δεν θα πάθαινε εγκεφαλικό εάν του έλεγαν να κάνει συνεργασία μαζί της; Η Χρυσή Αυγή στοχεύει στην απόλυτη αυτοδυναμία στην Βουλή, να έχει περισσότερους από 180 βουλευτές, ούτως ώστε να κάνει και συνταγματική αναθεώρηση για να επέλθει πραγματικά μια ελληνική πολιτεία. Με ποιον να συνεργαστούμε; Με το ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να κάνει την χώρα άντρο μεταναστών ή με την Νέα Δημοκρατία που έχει ξεπουλήσει την χώρα με τα μνημόνια;


Γιάννης Λαγός: Δε μπορούμε να δεχθούμε ότι θα κάνουμε συνεργασία με κάποιο από όλους αυτούς. Δεν ξέρω τι θα προκύψει αύριο μεθαύριο, εάν θα βγει ένα νέο κόμμα που θα έχει τις ίδιες ευαισθησίες με μας στα εθνικά θέματα, που για εμάς είναι πρωταρχικά ζητήματα. Αλλά με τους υφιστάμενους, που είναι ήδη δοκιμασμένοι για 40 χρόνια δε δεχόμαστε την παραμικρή συνεργασία. - Ποίες είναι οι θέσεις σας για το Κυπριακό και πως βλέπετε τις πολιτικές εξελίξεις στο νησί έτσι όπως αυτές διαμορφώνονται; 

Ηλίας Κασιδίαρης: Πρέπει να φύγει και ο τελευταίος τούρκος στρατιώτης από το έδαφος της Κύπρου. Πρέπει να επανέλθει, στην πράξη αυτή τη φορά, το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα με την Ελλάδα, να μπορούν δηλαδή να σταθμεύουν ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη F16 στην αεροπορική βάση στη Πάφο. Και πρέπει με την ενοποίηση των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών Κύπρου-Ελλάδας που στην ουσία είναι εφαπτόμενες, να κηρύξουμε στην πράξη την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Αυτή είναι η θέση της Χρυσής Αυγής: Ενιαίος Αμυντικός Χώρος, εφαπτόμενες ΑΟΖ, de facto ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. 

602 Έλληνες δικαστές από όλο το φάσμα της Δικαιοσύνης ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ > Αγωγές κατά του Μνημονίου κατέθεσαν όλες οι δικαστικές Ενώσεις

Όλες οι δικαστικές ενώσεις και 602 δικαστές από όλο το φάσμα της Δικαιοσύνης προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητούν να κριθεί αντισυνταγματικό και αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) το Μνημόνιο ΙΙΙ (Ν. 4093/2012) κατά το σκέλος εκείνο που μειώνει αναδρομικά από την 1η Αυγούστου 2012 τις αποδοχές και τις συντάξεις των δικαστικών λειτουργών και ρυθμίζει τμηματικά τον τρόπο επιστροφής των «αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών» στο Δημόσιο.

Με βάση αυτές τις αποφάσεις, προβλέπεται η τμηματική επιστροφή των επιπλέον πόσων που έλαβαν από την 1.8.2012 μέχρι 31.12.2012, λόγω της αναδρομικής μείωσης των αποδοχών και των συντάξεών των δικαστών και εισαγγελέων.

Τόσο οι δικαστικές Ενώσεις, όσο και οι δικαστές, ζητούν παράλληλα να ακυρωθεί η από 14.11.2012 απόφαση του υπουργού Οικονομικών που προβλέπει την επιστροφή «των αχρεωστήτως καταβληθεισών αποδοχών και συντάξεων» που προκύπτουν από την εφαρμογή του Μνημονίου ΙΙΙ (αναδρομική μείωση αποδοχών και συντάξεων).

Ως προς το Μνημονίο ΙΙΙ ζητούν να ακυρωθεί η υποπαράγραφος Γ1, που αφορά στις μισθολογικές διατάξεις των απασχολουμένων στον δημόσιο τομέα.

Ειδικότερα, στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο προσέφυγαν οι Ενώσεις: 1) Δικαστών και Εισαγγελέων, 2) Εισαγγελέων Ελλάδος, 3) Διοικητικών Δικαστών, 4) Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου, 5) Μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Επίσης, προσέφυγαν ατομικά όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας (Ι. Γράβαρης, Όλγα Παπαδοπούλου, Φραντζέσκα Γιαννακού, Β. Γκρέστους και Ν. Νικολάκης), 595 δικαστές και εισαγγελείς όλων των βαθμών ομαδικά, αλλά και δύο που προσέφυγαν ανεξάρτητα.

Κατ΄ αρχάς, επισημαίνεται στις ομαδικές αυτές προσφυγές ότι οι δικαστές και οι εισαγγελείς δεν προσέφυγαν στο Μισθοδικείο, γιατί έχει κριθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας ότι στο Μισθοδικείο υπάγονται μόνο ατομικές μισθολογικές, συνταξιοδοτικές και φορολογικές υποθέσεις δικαστών και η προσφυγή του αφορά «ακυρωτική διαφορά» που υπάγεται στη δικαιοδοσία του ΣτΕ.

Υποστηρίζεται ότι οι περικοπές των αποδοχών και των συντάξεων των δικαστικών λειτουργών παραβιάζουν τα άρθρα 26, 87 και 88 του Συντάγματος, καθώς και το δικαίωμά τους στην περιουσία, όπως αυτό κατοχυρώνεται με το άρθρο 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ. Στην έννοια της περιουσίας, όπως είναι γνωστό, περιλαμβάνονται τόσο οι αποδοχές, όσο και οι συντάξεις.

Ακόμη, υπογραμμίζουν ότι οι αποδοχές των δικαστικών λειτουργών, σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές, πρέπει να είναι ισότιμες με τις αποδοχές των άλλων δύο λειτουργιών (νομοθετικής και εκτελεστικής). Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι οι αποδοχές των πρόεδρων των τριών Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας ανέρχονται το έτος 2013 στα 3.756 ευρώ, ενώ των βουλευτών οι καθαρές αποδοχές ανέρχονται στα 6.568 ευρώ. Επιπρόσθετα, οι βουλευτές έχουν επιπλέον παροχές, όπως είναι τηλέφωνα, κ.λπ.

Επίσης, υπογραμμίζεται στις προσφυγές ότι το Σύνταγμα προβλέπει πως ο νομοθέτης υποχρεούται να παρέχει στον δικαστή, αφενός μεν αποδοχές, επαρκείς και ανάλογες του λειτουργήματός του, αφετέρου τις κατάλληλες συνθήκες και υποδομές, ώστε αυτός να είναι σε θέση να επιτελεί «το δικαιοδοτικό του έργο» στο υψηλό επίπεδο που επιτάσσουν το Σύνταγμα και οι διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας.

Στην πραγματικότητα όμως, αυτό δεν συμβαίνει, σημειώνουν οι δικαστικοί λειτουργοί, καθώς η Πολιτεία αδυνατεί να προσφέρει στους δικαστές την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή, αλλά ούτε «διατηρεί πρόσφορες συνθήκες ομαλής και ορθολογικής άσκησης του δικαιοδοτικού τους έργου».

Για τον λόγο αυτόν, συνεχίζουν στις προσφυγές τους οι δικαστικές Ενώσεις, η Πολιτεία από το 1997 έχει χορηγήσει στους δικαστές ειδικά επιδόματα (αντισταθμιστικό επίδομα, πάγια αποζημίωση, κλπ).

Έτσι, οι αποδοχές των δικαστών μπορούν να περικοπούν μόνο εφόσον αυτό επιβάλλεται από την ανάγκη αντιμετώπισης εξαιρετικά δυσμενών οικονομικών και δημοσιονομικών συνθηκών και μόνο στο απολύτως αναγκαίο μέτρο, μετά από αιτιολογημένο αποκλεισμό άλλων εναλλακτικών λύσεων, αναφέρουν οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης.

Επίσης, προσθέτουν ότι το Μνημόνιο ΙΙΙ επιβάλλει μειώσεις στις αποδοχές των δικαστών, σε τέτοιο ύψος που ανατρέπουν το καθεστώς οικονομικής ασφάλειας που πρέπει αυτοί να απολαμβάνουν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, με συνέπεια αυτό να αντίκειται ευθέως στα άρθρα 26, 87 και 88 παράγραφος 2 του Συντάγματος».

Επαναλαμβάνουν ότι οι περικοπές στις αποδοχές και τις συντάξεις των δικαστικών λειτουργών ανέρχονται στο 44%, ενώ το νέο μισθολόγιο των δικαστών συντάχθηκε κατά αντισυνταγματικό τρόπο, αφού έχει ενταχθεί σε άσχετο νόμο που ρυθμίζει και άλλα θέματα, ενώ σύμφωνα με το άρθρο 88 του Συντάγματος έπρεπε να ρυθμιστεί με ειδικό νόμο.

Οι Ενώσεις τονίζουν ότι η πρόβλεψη του Μνημονίου ΙΙΙ για πεντάμηνη αναδρομικότητα στις περικοπές των αποδοχών των δικαστών παραβιάζει και την ΕΣΔΑ καθώς οι πλήρεις αποδοχές που έλαβαν από 1.8.-31.12.2012 αποτελούν δεδουλευμένες αποδοχές και παράλληλα ανεπίστρεπτο μέρος της περιουσίας των δικαστών. Δηλαδή οι δικαστές αναγκάζονται να επιστρέψουν αμοιβές που είναι «καρπός της εργασίας τους».

Σε άλλο σημείο των προσφυγών τους επισημαίνουν ότι οι αποδοχές της επίμαχης περιόδου (1.8.-31.12.2012) που έλαβαν, αποτελεί «κτηθείσα περιουσία η οποία προστατεύεται από την ΕΣΔΑ» που έχει κυρωθεί από τη χώρα μας με το Νομοθετικό Διάταγμα 53/1974 και αυτό πλέον (Ν.Δ.) αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ελληνικής νομοθεσίας.

Εξάλλου, αναφέρουν ότι με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου εξαιρέθηκαν από το ενιαίο μισθολόγιο ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων, όπως είναι το προσωπικό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΚΥΠ), το επιστημονικό προσωπικό της ειδικής νομικής υπηρεσίας των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, το καλλιτεχνικό προσωπικό του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και ΟΤΑ, κλπ.

Οι εξαιρέσεις όμως αυτές, σύμφωνα με τις Ενώσεις, επιφέρουν χαρακτηριστική δυσμενή μεταχείριση των δικαστών, έναντι άλλων κατηγοριών του ειδικού μισθολογίου, ενώ την ίδια στιγμή καταδεικνύουν ολοφάνερα ότι τα μέλη τους (οι δικαστές και οι εισαγγελείς) υπέστησαν διακριτική και άνιση μεταχείριση στη μισθολογική τους κατάσταση.

www.real.gr

Οι τρείς (απ)όψεις από την εκδήλωση για την 22η Επέτειο της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ»
Πως είδε την εκδήλωση ο Π. Μπάρκας, η «Δερόπολη» και ο «Βορειοηπειρώτης»

Η επέτειο ίδρυσης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ,- ένα κομμάτι πάγο στο πολιτικό χαμόγελο της νυν ηγεσίας.

Του Παναγιώτη Μπάρκα
Οι «εκδηλώσεις» για την επέτειο ίδρυσης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, έφεραν μεγαλύτερη φτώχεια και μοναξιά στην ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. άφησαν περισσότερο ανέφικτη την αδιαφορία του Έλληνα Βορειοηπειρώτη, η οποία είναι πλήρως ταυτισμένη με την απογοήτευση προς την ηγεσία αυτή. εξασθένισαν περισσότερο την ελπίδα ενότητας και ομοψυχίας. εξανέμισαν εντελώς τις προσδοκίες της Ελλάδας να δει στην ηγεσία αυτή τον παράγοντα εκπροσώπησης της ε.ε.
μειονότητας, ή μέρος αυτής. αποδυνάμωσαν περισσότερο την ιδέα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ως η εθνική πολιτική ταυτότητα του Ελληνισμού της Αλβανίας. έδειξαν ότι η ηγεσία αυτή, όχι μόνο ως μέρος του προβλήματος δεν μπορεί να αποτελέσει και μέρος της λύσης, αλλά δραστηριοποιείται εθνικά επικίνδυνα.
Θα προσπαθήσω να ερμηνεύσω τις διαπιστώσεις αυτές μέσα από εικόνες δημοσιογραφικού λόγου και όχι φωτογραφικού φακού.
 Η πρώτη εικόνα. Αντίθεση που σκοτώνει
Από την μία, τα πολυτελή αυτοκίνητα και λουκ της ηγεσίας. Από την άλλη το πλαστικό πιάτο με ένα κομμάτι σαλάμι, λίγο τυρί, δυο ελιές, μια φέτα ψωμί και μια μπίρα στα χέρια των υποστηρικτών της ηγεσίας, ως η ανταμοιβή για την αφοσίωση τους. Αυτό και μόνο τα έλεγε όλα. Ηθικά δεν πρέπει να το πω, αλλά το μορφωτικό επίπεδο των παρευρισκομένων δεν έχει καμιά σχέση με το πραγματικό επίπεδο της εθνικής ελληνικής μειονότητας. 
Δεύτερη εικόνα. Η ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ επιδίωξε να δείξει ότι έχει τη υποστήριξη της Ελλάδας.
Στο εσωτερικό της χώρας η ηγεσία δεν είχε κάνει καμιά πρόσκληση σε Έλληνες Βουλευτές άλλων κομμάτων, (εκτός της φιλική ανταπόκριση προς το Ντούλε του Βουλευτή Β. Τάβο). Δεν προσκάλεσε κανένα ιδρυτικό στέλεχος, πρώην προέδρους της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, πρώην στελέχη της στην τοπική και κεντρική διοίκηση. Η συγκεκριμένη παρουσία στη Δερβιτσιάνη αφορούσε το στενό περιβάλλον του παρόντος της ηγεσίας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, χωρίς καμιά διαχρονική σχέση με την ιστορία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.
Ωστόσο, όμως, ανεξαρτήτως από την παρουσία, η ηγεσία είχε φροντίσει να στείλει προσκλήσεις σε πολύ κόσμο στην Ελλάδα, αρχίζοντας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε βουλευτές, υπουργούς, πρώην βουλευτές. Σκοπός της είναι να δείξει στους απλούς Βορειοηπειρώτες ότι έχει τη στήριξη της Ελλάδας, άρα και το δικαίωμα να ζητήσει αύριο την ψήφο τους. Επιβεβαιώνει έτσι ότι για να υπάρχει πολιτικά αυτή η ηγεσία της χρειάζεται μόνο την εθνική στήριξη της Αθήνας και την πολιτική στήριξη των Τιράνων.
Συμπέρασμα, στην προσπάθειά της να υποτιμήσει διαφωνούντα μαζί της στελέχη της ε.ε. μειονότητας, αγνοώντας τα, υποτίμησε τον εαυτό της, δείχνοντας το μεγάλο έλλειμμα δημοκρατίας, ανθρωπιάς, μόρφωσης, σεβασμού. Κατ΄ επέκταση υποτίμησε για μια ακόμη φορά την ε.ε. μειονότητα και την νοημοσύνη της.
Τρίτη εικόνα: Η ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ εξάντλησε  τα όρια ανοχής της Αθήνας Έδειξε ότι δεν σέβεται και έχει το θράσος να κοροϊδεύει τους εκπροσώπους της Ελλάδας, ακόμα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το μήνυμα όλων των ελληνικών αρχών και παραγόντων προς την συγκεκριμένη ηγεσίας είναι «η πραγματοποίηση της ενότητας όλων των Ελλήνων». (Που σημαίνει ότι η Αθήνα γνωρίζει τις ευθύνες της ηγεσίας για τη σημερινή διάσπαση μεταξύ Ελλήνων) Και δεν είναι φετινό. Το ακούμε τουλάχιστον στα 15 χρόνια αυτής της ηγεσίας. Η ίδια αυτή ηγεσία όμως, δεν κάνει κάτι για την ζητούμενη ενότητα. Απεναντίας, κάθε χρόνο και περισσότερο βαθαίνει τη διάσπαση και εσωστρέφεια μεταξύ των Ελλήνων. Κάθε χρόνο και περισσότερο χάνει την στήριξη των Ελλήνων και εκπροσωπεί ένα μικρό κομμάτων αυτών. Η συγκεκριμένη κατάσταση οδηγεί σε αναστραμμένες σχέσεις την Αθήνα με την εθνική ελληνική μειονότητα στην Αλβανία. Η Αθήνα σωστά βλέπει ως προτεραιότητα την μεταξύ μας ενότητα. Αδιαφορεί όμως ανεπίτρεπτα για το γεγονός ότι 15 χρόνια καλεί την ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να ενεργήσει για την ενότητα. Η ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κάνει το αντίθετο. Το γεγονός ότι η Αθήνα απευθύνετε σ΄αυτή ως τη βασική υπεύθυνη εθνικής διάσπασης, το εκμεταλλεύεται για να απαλλαγή των ευθυνών και  να επιτεθεί με πιο άγριο τρόπο και δύναμη κατά των διαφωνούντων Ελλήνων μαζί της. Αν πραγματικά η Αθήνα έχει γνώση των καταστάσεων, αν πραγματικά θέλει την ύπαρξη και ευημερία της ε. ε. μειονότητας στα πατρώα της εδάφη, όπως δηλώνει, τότε η συμπεριφορά της αυτή στο ιστορικό του μέλλοντος δεν θα κριθεί απλώς επιπόλαια, αλλά εθνικά μειοδοτική. 
Τέταρτη εικόνα. Αντί για ενότητα ανίερες εθνικά συμμαχίες.
Στην επετειακή συγκέντρωση της ίδρυσης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, η ηγεσία της, διαφορετικά από τις ελληνικές αρχές, δεν έκανε καν αναφορά στην ανάγκη ενότητας. Δεν είναι ότι απόχτησε θράσος για να πει στην Αθήνα ότι εκείνη με ενότητα θα κατανοεί μόνο τους οπαδούς της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Όχι! Το έκανε για να κρύψει την ιδεολογική «ενότητα» που η συγκεκριμένη ηγεσία πλέκει όλο αυτό το διάστημα. Πρόκειται για συμμαχίες που ξεκινούν από τα αλβανικά κόμματα.
Δεν θα ήταν διόλου κακό αν αυτές οι συμμαχίες θα συνέφερναν περισσότερο προς το κοινό εθνικό όφελος. Μάλλον επιβάλετε για να γίνομε πολιτικά και εθνικά ισχυροί. Αλλά τι συμβαίνει. Αντί αυτού, οι «συμμαχίες» αυτές, αποτελούν στους κόλπους της ε. ε. μειονότητας, τη βάση της πολιτικής αδελφοκτονίας, υπό την αρχή «αν δεν βγούμε εμείς βουλευτές να μη βγει κανένας Έλληνας, κυρίως αντίπαλός μας» Στην αίθουσα της εκδήλωσης, από 5-6 Έλληνες μειονοτικοί βουλευτές ήταν παρόν, μόνο ο Βαγγέλης Τάβος. Ο Ντούλες ανεξαρτήτως, που του έδωσε το βήμα με τόσο άνεση, δεν τόλμησε να το χαρακτηρίσει, ως βήμα ενότητας. Ασφαλώς και δεν το επιτρέπει η ιστορία των σχέσεών τους, η οποία βαραίνει τόσο πολύ την ενότητα μεταξύ των Ελλήνων. Επίσης, η συνεργασία μαζί τους δεν αφορά κάποιο κοινό εθνικό συμφέρον. Ούτε αλβανικό ιδεολογικό, εφόσον βρίσκονται σε απέναντι συμμαχίες. Εξυπηρετεί έναν ανίερο εθνικά στόχο: Την καταπολέμηση του κοινού τους Έλληνα πολιτικού αντιπάλου, ο οποίος έχει και τις μεγαλύτερες δυνατότητες να εκλεγεί εκ΄ νέου βουλευτής στην Αλβανική Βουλή. Η επιπτώσεις: μπορεί να μη έχουμε κανένα Έλληνα βουλευτή στις επικείμενες εκλογές.  
Πέμπτη εικόνα. Στρατηγικοί στόχοι της ….«ΟΜΟΝΟΙΑΣ» η εκλογή του Ντούλε στη Βουλή. Στην ομιλία του ο Ντούλες, (ως συνήθως μίλησε στο τέλος για να κάνει και τα συμπεράσματα από θέση «ηγέτη»), είπε ότι το έργο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ πέτυχε.!!! (Θύμισε στην ουσία το γνωστό ρητό ότι «Η εγχείρηση δλδ η ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ πέτυχε, ασθενής, δλδ η εθνική ελληνική μειονότητα και η ίδια η ΟΜΟΝΟΙΑ,  πέθανε» !!!) 
Πρόσθεσε ότι δε θα πρέπει να χάσουμε από μπροστά μας τους στρατηγικούς εθνικούς στόχους. Ως συνήθως δεν είχε υπόψη του κανένα εθνικό, στρατηγικό, μάλιστα στόχο, εκτός από τις διεργασίες για τις συμμαχίες με τα αλβανικά κόμματα, (όχι με άλλους ελληνικούς μειονοτικούς φορείς), που θα κάνουν εφικτή την εκλογή του στην αλβανική βουλή…(!!!) (Εγχείρημα για το οποίο θα μιλήσουμε, είπε, εννοώντας ότι θα αποφασίσει μόνος του, σε άλλες «συναντήσεις»..)
Έκτη εικόνα.  Ο Ντούλες μίλησε για την εθνική ελληνική μειονότητα στη Δερβιτσιάνη. Όποιος έχει μνήμη θυμάται ότι ο Ντούλες μέσα σε ένα χρόνο, από την προηγούμενη επέτειο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, δεν μίλησε ποτέ για τα δικαιώματα της εθνικής ελληνικής μειονότητας στα αλβανικά ΜΜΕ, θεσμούς και άλλα φόρα. (Στα αλβανικά δεδομένα μιλάει για την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας και το πολύ-πολύ γενικώς για τα δικαιώματα των μειονοτήτων στη χώρα. Όταν θέλει να ανεβάσει λίγο τις εθνικές του μετοχές, μιλάει για το «τσάμικο». Στη Δερβιτσιάνη, δλδ στο σπίτι μας, γίνεται «άνδρας». Από κοινού με την Ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας, αναφέρεται και  στα δικαιώματα της εθνικής ελληνικής μειονότητας.(!!!)
Έβδομη εικόνα. Το πέρασμα από το βαθύ ΠΑΣΟΚ στο «φιλόδοξο» ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.
 Η επέτειος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ απόδειξε ότι οι σχέσεις της ηγεσίας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ με το ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ, χοντραίνουν. Κατ΄αρχήν αυτό δεν είναι κακό. Η ε.ε. μειονότητα με όλα τα ελληνικά κόμματα θα πρέπει να έχει σχέσεις συνεργασίας. Ασφαλώς και πρέπει να ανταποκριθεί και στο όψιμο ενδιαφέρον του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ, για την Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου, αρκεί αυτό να αφορά τα εθνικά μας συμφέροντα. 
Η ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, όμως δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλο. Θέλει τη σύμπραξη με το ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ για να μπορέσει να αποχτήσει ένα αντιπολιτευόμενο στήριγμα πίεσης κατά της κυβέρνησης, ειδικά τώρα, που η Ν.Δ και γενικώς η κυβέρνηση, της έχει κλείσει κυριολεκτικά τις πόρτες, καταλογίζοντας της σοβαρές ευθύνες για  την κατάσταση στον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό.
Επίσης η ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ περιμένει να πέσει η κυβέρνηση στην Αθήνα, όπως και στα Τίρανα, για να αποχτήσει αυτή κυβερνητικούς συμμάχους! (Το ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ και το Σοσ. Κόμμα Αλβανίας)
Όγδοη εικόνα. Παραλειπόμενα
Η ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ έδειχνε  ξεκάθαρα ότι δεν είχε ούτε την γνωστή πυγμή, ούτε συνοχή και συντονισμό. Ξεκάθαρη η απόσταση του Μπολάνο με το Ντούλε.
Η διπλωματική πραχτική λέει ότι ήταν η εισήγηση του Γενικού Προξενείου Αργυροκάστρου για την συμπαράσταση της Ελλάδας προς την ΟΜΟΝΟΙΑ στη συγκεκριμένη εκδήλωση. Η ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, έδειχνε ότι  περισσότερο την ενδιέφερε ο Κορυτσάς Γ. Πρόξενος, παρά ο νέος Πρέσβης και ο Γενικός Αργυροκάστρου.
Εντύπωση έκανε η απουσία του εκπροσώπου και γενικά της εκκλησίας στην εκδηλώση, παρουσία η οποία άλλες χρονιές και σε άλλες εκδηλώσεις της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είχε πρωτεύοντα ρόλο (!!!).
Ένατη και τελευταία εικόνα. Γενικώς η εκδήλωση ήταν ένα κομμάτι πάγος στο πολιτικό χαμόγελο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Εθνικό χαμόγελο δεν υπάρχει. Το έχει θάψει η ίδια προ καιρού.
Τελος   13.01.2013

Το ρεπορτάζ της «Δερόπολης» μπορείτε να το δείτε εδώ
 
Η εικόνα του «Βορειοηπειρώτη»
Ήμασταν παρόντες στην επέτειο της «Ομόνοιας» και ομολογούμε πως δεν είδαμε ούτε τις «λαμπερές» εικόνες που περιγράφει η «Δερόπολη» και ούτε τις «μαύρες» που περιγράφει ο κ. Μπάρκας. Ίσως γιατί ο καθένας βλέπει αυτό που θέλει ή μάλλον κρίνει από τη δική του πλευρά . Ο κ. Παναγιώτης Μπάρκας είναι από τους πρωτεργάτες της ίδρυσης της «Ομόνοιας» και η σημερινή εικόνα δικαίως να τον πληγώνει. Το ένστικτο της πολιτικής επιβίωσης των συντελεστών της «Δερόπολης» να μην τους αφήνει να δουν την άλλη εικόνα, δηλαδή ότι η συμμετοχή ήταν μικρότερη και αδιάφορη από κάθε άλλη φορά. Αρκεί να πούμε πως από τους 9 εκλεγμένους έπαρχους της Ομόνοιας ήταν μόνο τρείς ενώ δεν ήταν παρόντες ούτε το 1/3 των μελών του Γ.Σ.
Δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε και την εξέχουσα θέση στην εκδήλωση του κ. Τάβου που πολέμησε όσο κανένας άλλος αυτή την οργάνωση  και την αντίδραση για αυτό το λόγο κάποιων δερβιτσιωτών, αντίδραση η οποία εμάς μας δημιούργησε μία άλλη εικόνα, την οποία δεν θα θέλαμε να προσθέσουμε ούτε σε αυτές της «Δερόπολης» και ούτε σε αυτές του κ. Μπάρκα.
Η εικόνα μας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...