Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013

Πακτωλός εκατομμυρίων για τα κόμματα την ώρα που ο λαός πεθαίνειΠακτωλός εκατομμυρίων για τα κόμματα την ώρα που ο λαός πεθαίνει
Η Χρυσή Αυγή μέσα σε 6 μήνες και χωρίς ακόμη να λάβει κρατική χρηματοδότηση, παρήγαγε το κοινωνικό έργο που δεν έκαναν όλοι μαζί στα 40 χρόνια της μεταπολίτευσης - 1,2 εκατ. ευρώ στο ΛΑΟΣ, μισό εκατομμύριο ευρώ οι Οικολόγοι. Πού θα τα ξοδέψουν άραγε τα εκατομμύρια; Στα ανύπαρκτα γραφεία ή στο κοινωνικό έργο;
Συνεχίζει το βρώμικο πάρτυ των κομματικών επιχορηγήσεων στην βουλή, ακόμα και σε αποκόμματα που έχουν ήδη μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Ευρυπίδης Στυλιανίδης στη Βουλή η κατανομή της κρατικής χρηματοδότησης, με βάση τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών της 17ης Ιουνίου 2012, θα γίνεται από το 2013. Η κατανομή της ετήσιας τακτικής χρηματοδότησης γίνεται με βάση τις διατάξεις του Ν. 3023/2002 όπως και η κατανομή της οικονομικής ενίσχυσης για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς. «Με βάση τα ανωτέρω, τα δικαιούχα πολιτικά κόμματα έλαβαν ετήσια κρατική χρηματοδότηση, για το έτος 2012 σύμφωνα με τις ψήφους των βουλευτικών εκλογών και των εκλογών για την ανάδειξη των Ελλήνων αντιπροσώπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του έτους 2009», ανέφερε σχετικά. Ταυτόχρονα ο κ. Στυλιανίδης ενημέρωσε ότι για το έτος 2012 έχουν εκδοθεί δύο αποφάσεις και τα κόμματα έχουν λάβει σε δύο δόσεις τα εξής ποσά:
ΠΑΣΟΚ: 6.215.410,12 ευρώ
ΝΔ: 4.858.939,72 ευρώ
ΚΚΕ: 1.439.475,88 ευρώ
ΛΑΟΣ: 1.245.496,52 ευρώ
ΣΥΡΙΖΑ: 1.112.011,10 ευρώ
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 514.666,66 ευρώ
ΣΥΝΟΛΟ: 15.440.000 ευρώ
Όσον αφορά την Χρυσή Αυγή και την απορία των κομματικά διεφθαρμένων που πετούν "κορώνες" για τη χρηματοδότηση του κόμματος, ενημερώνουμε πως ο Λαϊκός Σύνδεσμος ανέκαθεν βασιζόταν και εξακολουθεί να στηρίζεται από τις εισφορές των μελών του που τις δίνουν στην κυριολεξία από το υστέρημά τους. Με αυτόν τον τρόπο υπάρχει και δρα η Χρυσή Αυγή εδώ και χρόνια και με τον ίδιο τρόπο συμμετείχε και στις πρόσφατες εκλογές δίχως να πάρει ούτε ευρώ από κομματικές επιχορηγήσεις ή υπόγειες διαδρομές. Εσχάτως η Χρυσή Αυγή ενισχύεται και από σημαντικό μέρος των αποζημιώσεων των 18 βουλευτών και αυτό το ποσό είναι αρκετό για την κάλυψη εις διπλούν των παγίων εξόδων του κόμματος (ενοίκια, κτλ) και το υπόλοιπο προορίζεται για το κοινωνικό έργο με τις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης. Καλά θα κάνουν όλοι αυτοί που μιλούν για την Χρυσή Αυγή να κάνουν μια έρευνα πρώτα στα δικά τους κόμματα και να αναρωτηθούν πού πηγαίνουν τόσα εκατομμύρια ευρώ από τις κομματικές χρηματοδοτήσεις. Εξάλλου όπως δήλωσε στη Βουλή

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ > ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΜΜΕ "ΜΕΤΡΟΥΣΑΝ" ΚΑΛΥΚΕΣ ΑΠΟ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ, ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ Η ΨΗΦΙΣΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ


Ζητήματα παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας στους δανειστές μας εγείρουν, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που ως νομοσχέδιο πρόκειται να ψηφιστούν σήμερα στη Βουλή. κυβέρνηση -καταγγέλλει η αντιπολίτευση- θα υποχρεωθεί να προσφέρει «γην και ύδωρ» στους εταίρους μας σε περίπτωση που δεν εκπληρώσει στο ακέραιο όλες τις προβλεπόμενες υποχρεώσεις της.
Οπως αναφέρουν κοινοβουλευτικές πηγές, η συγκεκριμένη τρισέλιδη συμφωνία-δέσμευση για τη χώρα μας δεν έχει λάβει όπως θα έπρεπε τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.


Αντίθετα το σχετικό κείμενο θα παραδοθεί τυπικά προς έγκριση στον προαναφερόμενο γνωμοδοτικό θεσμό.
«Δεσμεύουν εκ τω προτέρων την υπογραφή του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για την κατάλυση κάθε έννοιας εθνικής κυριαρχίας», τονίζει χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Τι προβλέπει
Στο 11ο εδάφιο του κειμένου ορίζεται ότι «ούτε το Δικαιούχο Κράτος Μέλος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης -συντηρητικής ή αναγκαστικής- ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη Σύμβαση Τροποποίησης».
Με άλλα λόγια δηλαδή καθίσταται σαφές -λέει ο βουλευτής- ότι ο δημόσιος πλούτος δεν μπορεί να εξαιρεθεί από οποιαδήποτε κατάσχεση προκειμένου να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των δανειστών μας.
Στο ίδιο κείμενο ορίζεται εξάλλου ότι οι τυχόν διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών δεν θα εξεταστούν από την Ελληνική Δικαιοσύνη αλλά από δικαστήριο του Λουξεμβούργου.
Συγκεκριμένα, στο 10ο εδάφιο αναφέρεται ότι «το Δικαιούχο Κράτος Μέλος και η Τράπεζα της Ελλάδος έχουν υπαχθεί νόμιμα, αποτελεσματικά και αμετάκλητα στην αποκλειστική αρμοδιότητα των Δικαστηρίων του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου σε σχέση με τη Σύμβαση Τροποποίησης και κάθε απόφαση των δικαστηρίων αυτών θα είναι αμετάκλητη και εκτελεστή στην Ελληνική Δημοκρατία».
Ο Μανιτάκης
Βουλευτές της τρικομματικής κυβέρνησης αντιτείνουν πάντως πως πρόκειται απλώς για μια τυπική νομική διαδικασία και υπενθυμίζουν ότι ο έγκριτος συνταγματολόγος και υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, απαντώντας προσφάτως στη Βουλή σε ανάλογες αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, δήλωνε μεταξύ άλλων ότι όλοι αυτοί που επικαλούνται αστήριχτα την εκποίηση και προσβολή της εθνικής μας κυριαρχίας πρέπει να γνωρίζουν ότι, σύμφωνα με διάταξη του Διεθνούς Δημοσίου Δικαίου, η αναγκαστική εκτέλεση εκτελείται στη χώρα που έχει συναφθεί η σύμβαση και συντελείται πάντα με το εθνικό δίκαιο, στη συγκεκριμένη περίπτωση με το ελληνικό.
Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη και εισηγήτρια του κόμματος στο νομοσχέδιο κινούμενη στο ίδιο πλαίσιο επιχειρημάτων με τον υπουργό επιμένει ότι ο Ελληνας δικαστής θα αποφασίσει τι είναι κατασχετέο και τι όχι και πάντως δεν θα μπορέσει να κινηθεί εκτός Συντάγματος.
Η ίδια δίνει και την πολιτική διάσταση του θέματος σημειώνοντας με νόημα ότι δεν είναι δυνατόν οι Ευρωπαίοι εταίροι και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (διότι η συμφωνία έχει συναφθεί με το Ευρωπαϊκό Χρηματοδοτικό Ταμείο Σταθερότητας και όχι με το ΔΝΤ) να κινηθούν κατά χώρας εταίρου διότι την επόμενη ημέρα δεν θα υπάρχει ενωμένη Ευρώπη.

Φορητός οπλισμός, αυτοάμυνα και νομοθεσίαΑν η υποκρισία δεν είχε οριστεί από τις βιβλικές κιόλας ημέρες, τον ορισμό της θα τον έδινε η ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με τις αιτήσεις για τις άδειες οπλοφορίας. Οι συριζαίοι, μεταξύ των οποίων και ο γνωστός πατέρας εμπλεκόμενου με την τρομοκρατία "ανθού" της ελληνικής κοινωνίας, συσχετίζουν την αύξηση των αιτήσεων  για άδεια οπλοφορίας, με τη δράση ακροδεξιών ομάδων και με θύλακες πολιτοφυλακής! Αυτά, την ίδια στιγμή που τα μόνα όπλα που έχουν κατά δεκάδες ανευρεθεί όποτε η αστυνομία σύρεται για λόγους μικροκομματικούς  στην έρευνα «ελευθεριακών χώρων»,  είναι τα όπλα που χρησιμοποιεί η άκρα αριστερά και η  επίσημη πλέον κοινοβουλευτική της εκπροσώπηση κατά δήλωση βουλευτή τους. Οι δεκάδες τρομοκρατικές ενέργειες που έχουν διαχρονικά εκτελεστεί στην Ελλάδα από οργανώσεις-σφραγίδες, πείθουν ότι η βία και η τρομοκρατία, δηλαδή η οπλοκατοχή και η οπλοχρησία, είναι αποκλειστικό σπορ των ακροαριστερών. Είναι επομένως προφανές ότι η απέλπιδα προσπάθεια που καταβάλλεται από όλον αυτό τον συρφετό (εντός και εκτός Κοινοβουλίου) να πειστεί η κοινή γνώμη ότι «ετοιμάζεται στάση» από «ακροδεξιούς», είναι γελοία, όσο και οι εμπνευστές της.
Τα χιλιάδες καλάσνικωφ που ελεύθερα χρησιμοποιούνται από εγκληματίες ακόμα και για ληστείες περιπτέρων, τα σπαθιά και τα μαχαίρια που ανεξέλεγκτα κυκλοφορούν για να λυθούν διαφορές μεταξύ τριτοκοσμικών, τα πιστόλια με τα οποία οι ρομά προστατεύουν το εμπόριο ναρκωτικών στα γκέτο του Δένδια στις παρυφές της πρωτεύουσας, προφανώς δεν τους λένε τίποτα. Επομένως, το ζήτημα που τίθεται δεν είναι αν εμείς οι Εθνικιστές, είμαστε υπέρ ή κατά της οπλοκατοχής. Είναι επί της ουσίας, τι εκφράζει σήμερα στην Ελλάδα ο νόμος περί οπλοκατοχής, ποιους ευνοεί και αν είναι θεμιτή μια τροποποίησή του, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στα νέα κοινωνικά δεδομένα.
Η πρόχειρη και εν πολλοίς άτυπη  αντιμετώπιση που επιφυλάσσει η Πολιτεία στο πλέγμα των διατάξεων που αφορούν την προσωπική άμυνα, εν καιρώ ειρήνης, αποδεικνύει περίτρανα για ακόμα μια φορά την καθεστωτική ηγεμονία της αριστεράς στον κοινωνικό διάλογο και στη θεσμοθέτησή του, μέσω των ποινικών διατάξεων που αποκρυσταλλώνονται ως νόμοι. Και αυτό το υποστηρίζω, επειδή πότε μέχρι σήμερα, ελέω αριστεράς, δεν έχει διεξαχθεί ένας σοβαρός διάλογος με επιχειρήματα, σχετικά με τη δυνατότητα που (πρέπει να) παρέχει ο νόμος στον πολίτη να αμύνεται ενόπλως, σε αντίθεση με άλλες χώρες, όπου η προσωπική άμυνα, υπό προυποθέσεις, εντάσσεται στον σκληρό πυρήνα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Παρά το γεγονός ότι οι ειδικές διατάξεις «για τη ρύθμιση θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες και εκρηκτικούς μηχανισμούς», δεν είναι παλιές (Ν. 2168/1993), απηχούν την ιδεολογική και κοινωνική συνθήκη μιας Ελλάδας, που έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Εκφράζουν δηλαδή τις παραδοχές μιας ομοιογενούς και εν πολλοίς κλειστής κοινωνίας που αναπτύχθηκε στο πρότυπο της μεταβιομηχανικής αστικής οικονομίας, με διακριτούς θεσμικούς ρόλους για τα μέλη της και μάλιστα, χωρίς τις παθογένειες που κληροδοτήθηκαν στην αποικιοκρατική Ευρώπη από την πρόσμιξή της με αλλογενή στοιχεία (Αγγλία, Γαλλία, Κάτω Χώρες). Το πλέγμα των διατάξεων συμπληρώνεται από τις βασικές προβλέψεις του ποινικού κώδικα για την άμυνα (άρθρο 22 ΠΚ), το οποίο έχει συνήθως εφαρμογή σε κάθε περίπτωση χρήσης όπλου από πολίτη, που το κατέχει νόμιμα ή παράνομα. Αποκωδικοποιώντας τις σχετικές διατάξεις διαπιστώνουμε ότι στον επίμαχο νόμο έχει σωρευτεί το σύνολο των γνωστών όπλων και μάλιστα ονομαστικά στις περισσότερες περιπτώσεις, περιλαμβάνοντας και "όπλα" τα οποία ουδέποτε θα θεωρούνταν τέτοια υπό μια λογική  εξέταση. Τέτοια για παράδειγμα είναι τα ψαροντούφεκα (!), οι σιγαστήρες  (μόνοι τους!), οι σκοπευτικές διόπτρες, ακόμα και οι απομιμήσεις όπλων (δηλαδή τα ψεύτικα), υπό προυποθέσεις. Με την απαρίθμηση αυτή αποδεικνύεται αν μη τι άλλο ο ιδεολογικός "τρόμος" του νομοθέτη έναντι της απεχθούς για εκείνον ιδέας της "οπλοκατοχής",  που τον οδηγεί στην σπουδή να περιλάβει όσο το δυνατόν περισσότερες περιπτώσεις στη διάταξη, ώστε να αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο ελεύθερης χρήσης, κατοχής ή εμπορίας αντικειμένων που έστω και διασταλτικά μπορούν να συσχετιστούν με την έννοια του όπλου.
Είναι μια φοβία που διαπερνά το σύνολο του νομοθετήματος, που απηχούσε μάλλον την αποστροφή της ιδεολογικά κυρίαρχης αριστεράς έναντι της αυτοάμυνας, παρά το έννομο αγαθό της κοινωνικής ασφάλειας στο οποίο οφείλει να προσβλέπει δικαιοπολιτικά ο εν λόγω νόμος. Εξ ού και η "αγαστή" συνεργασία του με τη διάταξη του ΠΚ ( του έτους 1952 που απηχεί προφανώς μια πολύ παρωχημένη όσο και κοινωνικά ασφαλή Ελλάδα), σύμφωνα με την οποία "Άμυνα είναι η αναγκαία προσβολή του επιτιθέμενου στην οποία προβαίνει το άτομο, για να υπερασπιστεί τον εαυτό του ή άλλον από άδικη και παρούσα επίθεση που στρέφεται εναντίον του". Χωρίς να προχωρήσουμε σε τεχνική ανάλυση, που προφανώς δεν θα ενδιέφερε τους μη νομικούς, αξίζει να επισημάνουμε αφενός την έννοια της "παρούσας επίθεσης" και αφετέρου της "αναγκαίας προσβολής" του επιτιθέμενου, για να κατανοήσουμε τους περιορισμούς που εισάγει ο ποινικός νόμος στην άμυνα. Έτσι, "παρούσα επίθεση"  θεωρείται μόνο η επίθεση που δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί και βρίσκεται στην εξέλιξή της (πχ ο δράστης έχει αρχίζει και χτυπάει και συνεχίζει τα χτυπήματα, ο δράστης έχει πυροβολήσει και συνεχίζει να πυροβολεί κ.ο.κ.),  επομένως δεν νοείται άμυνα κατά επιτιθέμενου που έχει υποχωρήσει ή ακόμα περισσότερο άλλη στιγμή (πχ άλλη μέρα) παρά μόνο όταν επιτίθεται. Αντίστοιχα, ο όρος "αναγκαία προσβολή" θέτει τα θεμέλια ενός περαιτέρω περιορισμού στην άμυνα, αφού ως τέτοια θεωρείται μόνο η άμυνα που είναι "αναγκαία" (δηλαδή κατάλληλη για την συγκεκριμένη περίπτωση και όχι γενικά) καθώς και όποια δεν υπερβαίνει σε βαρύτητα το μέτρο της επίθεσης (πχ, δεν είναι νόμιμη η άμυνα που προβάλλει κάποιος με όπλο κατά ενός που επιτίθεται με μαχαίρι, δεν είναι νόμιμη η άμυνα ενός που χτυπάει στο κεφάλι κάποιον που θα μπορούσε να τον αποτρέψει χτυπώντας τον στο πόδι(!) κ.ο.κ).
Το τραγελαφικό της νομοθεσίας περί άμυνας, έχει οδηγήσει επανειλημμένως σε κωμικές δικαστικές αποφάσεις, στις οποίες το θύμα μετατρέπεται σε θύτη, όπως η μοναδικής ηλιθιότητας νομική κατασκευή που έγινε δεκτή στη χώρα μας πρόσφατα, σύμφωνα με την οποία έγινε δεκτή μήνυση του ληστή οικίας κατά ιδιοκτήτη που τον πυροβόλησε κατά τη διάρκεια της "μπούκας", επειδή δήθεν ο τελευταίος "υπερέβη το αναγκαίο μέτρο της άμυνας" ! Επανερχόμενοι στο ζήτημα των όπλων, οφείλουμε να συμπληρώσουμε ότι πέραν της περιπτωσιολογίας, θεωρείται ως όπλο "κάθε μηχάνημα το οποίο με ωστική δύναμη που παράγεται με οποιονδήποτε τρόπο, εκτοξεύει βλήμα ή χημικές ουσίες ή ακτίνες ή φλόγες ή αέρια και μπορεί να επιφέρει κάκωση ή βλάβη της υγείας σε πρόσωπα ή βλάβη σε πράγματα ή να προκαλέσει πυρκαγιά και ιδίως κάθε πυροβόλο όπλο, χειροβομβίδα και νάρκη κάθε τύπου, όπως και κάθε συσκευή που μπορεί να προκαλέσει με οποιονδήποτε τρόπο τα ανωτέρω αποτελέσματα." Αντίστοιχα λοιπόν και σε συνέπεια των ανωτέρω νομικών παραδοχών, απαγορεύεται (άρθρο 6 Ν. 2169/93) η εμπορία και η διάθεση όπλων με σοβαρές ποινές (φυλάκιση έως 5 ετών και διόλου ευκαταφρόνητες χρηματικές ποινές), καθώς και η οπλοφορία, πλην εξαιρέσεων που αφορούν σώματα ασφαλείας και ειδικές κατηγορίες.
Επί της ουσίας, η έκδοση άδειας οπλοφορίας για άμυνα από πολίτη είναι σχεδόν απαγορευτική για τον πολίτη, αφού οι προυποθέσεις και οι όροι που τίθενται από το νόμο (άρθρο 10) καθώς και η σχολαστική εφαρμογή του από την ΕΛ.ΑΣ για ευνόητους λόγους, λειτουργεί όχι μόνο αποτρεπτικά αλλά και απαγορευτικά για οποιονδήποτε επιθυμεί να οπλοφορεί, έστω και αν κινδυνεύει πραγματικά. Μάλιστα, κατά γελοίο τρόπο, η Πολιτεία, προτιμά να διαθέτει σε όσους αποδεδειγμένα κινδυνεύουν μερικούς αστυνομικούς για συνοδεία από τους πολλούς που έχει (με δικό μας κόστος), από το να επιρρίψει την ευθύνη της αυτοάμυνας στον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, με δικό του κόστος! Προτιμά έτσι στο όνομα της "κοινωνικής ειρήνης" ή σε όποιο άλλο ανύπαρκτο αγαθό έχει προαγάγει σε ψευδο-έννομο, να παρέχει την κοινωνικά κατακριτέα (και απρόσφορη) "προστασία" από  μερικούς απρόθυμους και ανεκπαίδευτους νεανίες στον ενδιαφερόμενο, από το να του αναθέσει την ευθύνη της δικής του προστασίας. Η προφανώς αλυσιτελής και σήμερα ανεδαφική και επικίνδυνη αντιμετώπιση σύσσωμης της σχετικής νομοθεσίας, των νέων προκλήσεων της ελληνικής κοινωνίας (εισαγόμενη βαριά εγκληματικότητα, λαθρομετανάστευση, δραστηριοποίηση εγκληματικών οργανώσεων βαριάς και ελαφράς εγκληματικότητας, αδυναμία διωκτικών μηχανισμών, κορεσμός φυλακών κλπ), καθιστά όλο των πλέγμα των διατάξεων που αναπτύξαμε καθώς και άλλων συναφών που διαπερνούν οριζόντια την ελληνική νομοθεσία, ως πλήρως ακατάλληλο, που χρήζει άμεσης ανάγκης τροποποίησης.

Ψάχνουν ανθρώπινο στόχο για να δικαιολογήσουν επιθετική προκήρυξη κατά της ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περιουσίας;


Ιδιαίτερο προβληματισμό προκαλεί στα κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής το συμβάν με τον αστυνομικό που παρακολουθούσε τον αρχηγό των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο. Κι αυτό γιατί ο ο συλληφθείς αστυνομικός έπεφτε σε διαρκείς αντιφάσεις όσο αφορά την αποστολή του-την παρακολούθηση του αρχηγού των ΑΝΕΛ. Από το περιβάλλον του αρχηγού των Ανεξάρτητων Ελλήνων πληροφορηθήκαμε ότι ο αστυνομικός μόνο την μάνα του τζάμπα δεν ενέπλεξε όσο αφορά το λόγο της παρακολούθησης.

Το γεγονός αυτό δεν είναι ανεξάρτητο από τα φαινόμενα κινούμενης άμμου που παρατηρούμε στην πολιτική ζωή του τόπου και τα οποία διαμορφώνουν "ιδανικό" σκηνικό για την δράση του παρακράτους. Τρομοκρατικές οργανώσεις- συγκοινωνούντα δοχεία με ποινικούς και διάφοροι συνδυασμοί δράσεων προκαλούν ανασφάλεια στη κοινή γνώμη κι όλα αυτά ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζεται για τις αποκρατικοποιήσεις-τομή.
Έχουμε ξαναπεί πως τα συμφέροτα είναι ισχυρά και αντικρουόμενα, εντός και εκτός της χώρας.
Ειδικά στο χώρο της Τρομοκρατίας εντός και εκτός εισαγωγικών, τα τελευταία χτυπήμτα δείχνουν ότι κάτι "μεγάλο" και εντυπωσιακό ετοιμάζεται. Κάποοιοι κάνουν λόγο για ανθρώπινο στόχο με προκήρυξη η οποία θα υπερασπίζεται τα εθνικοπατριωτικά ιδεώδη και θα εξαπολύει μύδρους κατά της ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περιουσίας!
Το παρακράτος παίζει τα ρέστα του ως την Άνοιξη...kourdistoportocali

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ Η 25ΧΡΟΝΗ – ΦΙΑΣΚΟ Η… ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ

ANTITROMOKRATIKH
Σε φάρσα εξελίσσεται η κυβερνητική εκστρατεία κατά της τρομοκρατίας, μετά την εκστρατεία κατά της… ανομίας. Έτσι, σήμερα αφέθη ελεύθερη και η 25χρονη που είχε συλληφθεί προ ημερών με τυμπανοκρουσίες από τα παπαγαλάκια του Αντωνάκη, για συγκρότηση, ένταξη και συμμετοχή στην αναρχοκομμουνιστική-παρακρατική τρομοκρατική συμμορία «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».
Εισαγγελέας και ανακριτής έκριναν πως το γεγονός ότι το DNA της λεγάμενης βρέθηκε στο μεταλλικό κουτί με τα θαμμένα όπλα στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, δεν ήταν αρκετό για να αποδείξει ότι ήταν μέλος της συμμορίας, και την άφησαν ελεύθερη με «περιοριστικούς» (τάχα) όρους (να εμφανίζεται μια φορά το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της γειτονιάς της και να μην πάει στο εξωτερικό). Μάλιστα, ο συνήγορος της 25χρονης ζήτησε νέα πραγματογνωμοσύνη!
Εδώ, να θυμίσουμε πως το ίδιο πρόσωπο είχε προσαχθεί από τους αστυνομικούς της

Αντιεξουσιαστής Νίκος Κουνταρδάς: "Ψευτοαναρχικοί και ψευτοτρομοκράτες - Όλοι αυτοί είναι ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ ΞΕΝΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΣΟΝΩΝ!


Από την Ειδική πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού, ελεύθερη παρέμβαση στην εκπομπή «Ανοιχτή Γραμμή» (Life 92.,1 fm) και στον Πάνο Παπαδόπουλο, από τον «μαχητή και ήρωα» όπως είχε προβληθεί σε γνωστό site του αντιεξουσιαστικού χώρου. ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΝΤΑΡΔΑΣ: Προδόθηκα από τον περιβόητο αντιεξουσιαστικό χώρο...ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ ΞΕΝΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ! *Για τις αλήθειες που θα πω σήμερα σε σένα, δύσκολα θα πειστούν κάποιοι, και επέλεξα ραδιόφωνο της Ξάνθης από κάτι άλλα ΛΑΜΟΓΙΑ, ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ.Έχω να πω ότι ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΟΥ δεν θα ήταν κι ούτε πρόκειται να υπάρξει η ζωή κάποιων άλλων ψευτομαφιόζων, ψευτοαναρχικών και ψευτοτρομοκρατών. Όλοι αυτοί είναι ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ ΞΕΝΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΣΟΝΩΝ!

ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΩ ΜΕ ΤΟ ΘΕΟ
*«Εγώ αποχώρησα από τη ζωή , το ψέμα και συγκεντρώνομαι στον εαυτό μου. Θα προχωρήσω με το Θεό, παίρνοντας την ελευθερία της ψυχής μου μαζί και κλειδώνοντας όλους τους άλλους έξω». «Λυπάμαι για τους αγνούς πιτσιρικάδες που έρχονται σε αυτό το χώρο.» ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ!
«Θα πολεμηθώ περισσότερο μετά από αυτή την παρέμβαση , άντεξα πολλά σχέδια εξόντωσης αλλά αν θέλουν συνέχεια θα την έχουν με άγρια δικαιοσύνη σε όποιο χρόνο, χώρο και διάσταση επιθυμούν . Εγώ πέρυσι προειδοποίησα από τη Χίο πέρυσι ότι μπορώ να συνεχίσω μόνος. ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΞΑΝΘΗΣ
Συμπαράσταση έχω λίγη και αναγκαστική αφού όλοι με θεωρούσαν νεκρό. Απευθύνομαι δημόσια συγνώμη στον Μητροπολίτη Ξάνθης μία μεγάλη «ΣΥΓΝΩΜΗ» και θα ήθελα κάποια στιγμή να με δει από κοντά, είτε στο δικαστήριο , είτε στις φυλακές». (Σ. Σ. Αύριο Παρασκευή ο Μητροπολίτης Ξάνθης, στο δικαστήριο στην Ευελπίδων, στο πλευρό του…)..Από την Ειδική πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού, με ελεύθερη παρέμβαση στην εκπομπή «Ανοιχτή Γραμμή» (Life 92.,1 fm) και στον Πάνο Παπαδόπουλο, ο ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΝΤΑΡΔΑΣ που έχει προβληθεί «μαχητής και ήρωας» σε γνωστό site του αντιεξουσιαστικού χώρου, ξέσπασε στη κυριολεξία κατά των πρώην «συντρόφων» του, αποκαλύπτοντας ότι «προδόθηκε από τον περιβόητο αντιεξουσιαστικό χώρο».
«Για τις αλήθειες που θα πω σήμερα σε σένα, δύσκολα θα πειστούν κάποιοι, και επέλεξα ραδιόφωνο της Ξάνθης από κάτι άλλα ΛΑΜΟΓΙΑ, ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ . Έχω να πω ότι ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΟΥ δεν θα ήταν κι ούτε πρόκειται να υπάρξει η ζωή κάποιων άλλων ψευτομαφιόζων , ψευτοαναρχικών και ψευτοτρομοκρατών. Όλοι αυτοί είναι ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ ΞΕΝΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΣΟΝΩΝ», τόνισε ο ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΝΤΑΡΔΑΣ και συνέχισε καταπέλτης:
«Ένα έχω να πω χωρίς υπεκφυγές, ότι μάγισσες , νεράιδες , ξωτικά και χίλια δυο άλλα πλασματάκια, βρυκόλακες του δημιουργού μπορεί να κρύβουνε μυστήρια αλλά ωχριούν απέναντι στην μπόχα, την προδοσία και το δηλητήριο που στάζει ο αντιεξουσιαστικός χώρος!!!»
Στην ερώτηση του Πάνου Παπαδόπουλου, πως βλέπουν πλέον από δω και πέρα, «τα νέα του μάτια, τα νέα του ταξίδια και τι μήνυμα θέλει να δώσει στη νεολαία…», ο Νίκος Κουνταρδάς απάντησε με νόημα:-«Εγώ αποχώρησα από τη ζωή , το ψέμα και συγκεντρώνομαι στον εαυτό μου. Θα προχωρήσω με το Θεό, παίρνοντας την ελευθερία της ψυχής μου μαζί και κλειδώνοντας όλους τους άλλους έξω».
Λυπάμαι για τους αγνούς πιτσιρικάδες που έρχονται σε αυτό το χώρο.»και συνέχισε: «Ξέρω ότι θα πολεμηθώ περισσότερο μετά από αυτή την παρέμβαση , άντεξα πολλά σχέδια εξόντωσης αλλά αν θέλουν συνέχεια θα την έχουν με άγρια δικαιοσύνη σε όποιο χρόνο, χώρο και διάσταση επιθυμούν. Εγώ πέρυσι προειδοποίησα από τη Χίο πέρυσι ότι μπορώ να συνεχίσω μόνος!»
ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΞΑΝΘΗΣ
Σε ερώτηση του Πάνου Παπαδόπουλου αν στις δύσκολες στιγμές που περνάει, έχει κάποια συμπαράσταση στις φυλακές Κορυδαλλού, ο Νίκος Κουνταρδάς απάντησε: «Συμπαράσταση έχω λίγη και αναγκαστική αφού όλοι με θεωρούσαν νεκρό. Απευθύνω δημόσια συγνώμη στον Μητροπολίτη Ξάνθης μία μεγάλη «ΣΥΓΝΩΜΗ» και θα ήθελα κάποια στιγμή να με δει από κοντά, είτε στο δικαστήριο , είτε στις φυλακές». (Σ. Σ. Αύριο Παρασκευή ο Μητροπολίτης Ξάνθης, στο δικαστήριο στην Ευελπίδων, θα συναντηθεί σύμφωνα με πληροφορίες μας με τον Νίκο Κουνταρδά…)
Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΟΥΝΤΑΡΔΑ ΣΤΟΝ LIFE 92.1 FM
Από την Ειδική Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού ο Νίκος Κουνταρδάς επέλεξε να μιλήσει αποκλειστικά στηνεκπομπή «Ανοιχτή Γραμμή» του Πάνου Παπαδόπουλου, το μεσημέρι της Τετάρτης, μέσα από τον Life 921 fm. O πρώην «μαχητής και ήρωας» του αντιεξουσιαστικού χώρου, ξεκαθάρισε από την αρχή τις προθέσεις του, τονίζοντας τα παρακάτω: «Ήθελα κάποια στιγμή να το κάνω αυτό και να μιλήσω στους αγαπημένους μου Ξανθιώτες, 6 μήνες μετά την παράδοσή μου. Κατάγομαι από το χωριό της Μάνδρας, όπου με ακούνε και θέλω να στείλω την αγάπη μου στο καφενείο της Μάνδρας. Εκεί μεγάλωσα….»
-Σε ερώτηση του Πάνου Παπαδόπουλου πως έτσι «ξαφνικά» αποφάσισε να προβεί σε μια τέτοια εξομολόγηση και τι ήταν αυτό που τον έκανε να παρέμβει ελεύθερα στην εκπομπή του, ο Νίκος Κουνταρδάς συνέχισε με έμφαση:
«κ. Παπαδόπουλε… Παραδόθηκα και πέθανα.
Αγωνίστηκα για κάποιες ιδεολογίες, για πράγματα που πίστευα ως άνθρωπος και προδόθηκα από τον περιβόητο αντιεξουσιαστικό χώρο.
Έμαθα ότι έγινε μία επιθετική ενέργεια εις βάρος σας και επικηρύξατε τους αναρχικούς με χρηματικό ποσό. Όσα και να δίνατε και ένα εκατομμύριο Ευρω να δίνατε, ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να σας τους παραδώσουνε ποτέ τους υπεύθυνους της τρομοκρατικής ενέργειας εις βάρος σας. Κατά τη γνώμη μου, κοιτάξτε προς Τουρκία ή Ισραήλ ή τους μασόνους, γιατί οι περισσότεροι από αυτούς τους ψευτο-επαναστάτες τα παίρνουν από αυτές τις χώρες. Δεν υπάρχει περίπτωση να συλληφθούνε ποτέ. ΣΤΟ ΛΕΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩ. ΤΟΥΣ ΕΖΗΣΑ. Αγωνίστηκα στην Ξάνθη, έγινε μία διαδικασία κάποιους μήνες , γνωρίζετε την καθαρότητά μου , λυπάμαι για τους συντρόφους μου αλλά οι μισοί από αυτούς τα παίρνουν από αυτούς!!!»
Σε ερώτηση του Πάνου Παπαδόπουλου, τι δουλειά έχει αυτός, ένα φτωχόπαιδο από τη Μάνδρα, όταν οι περισσότεροι αναρχικοί στα Εξάρχεια είναι παιδιά βιομηχάνων ή οικονομημένων του Κολωνακίου…Τι δουλειά έχει με αυτό το σύστημα…», ο Νίκος Κουνταρδάς απαντά:«Τον αντιεξουσιαστικό χώρο όπως τον έζησα, αφού υποτίθεται είναι εναντίον όλων, έχουν κάνει επιθετικές ενέργειες ακόμα και στην εκκλησία. Εγώ έχω μετανιώσει για πολλά πράγματα και ο Θεός με έχει σώσει .Έχω γλιτώσει πολλά σχέδια εξόντωσης . Ακούνε κάποιον τώρα που τον θεωρούνε νεκρό, αλλά χαμογελάω με αυτούς! Έξη μήνες από την παράδοσή μου στη Γάδα είμαι πιο δυνατός και συγκεντρωμένος στον εαυτό μου και έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να προχωρήσω πιο δυναμικά. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ. Για τις αλήθειες που θα πω σήμερα σε σένα, δύσκολα θα πειστούν κάποιοι, και επέλεξα ραδιόφωνο της Ξάνθης από κάτι άλλα ΛΑΜΟΓΙΑ, ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ .Έχω να πω ότι ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΟΥ δεν θα ήταν κι ούτε πρόκειται να υπάρξει η ζωή κάποιων άλλων ψευτομαφιόζων , ψευτοαναρχικών και ψευτοτρομοκρατών. Όλοι αυτοί είναι ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ ΞΕΝΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Θα λιμάρω σιγά -σιγά και δικαιωματικά πια την έβδομη σφραγίδα του μεγάλου μυστικού και αναφέρομαι στο κράτος του Ισραήλ που πιστεύει ότι μπορεί αιώνια να κάνει κουμάντο και να εξουσιάζει ψυχές ανθρώπων.»
-Πάνος Παπαδόπουλος: Από πόσο χρονών κύριε Κουνταρδά μπήκατε στον αντιεξουσιαστικό χώρο;
«Από τα 14… Έχω περάσει από όλες τις μπάντες της κοινωνίας για να τις ζήσω και μπορώ να μιλήσω. Έχω περάσει από Κολωνάκι, από Εξάρχεια, από Ξάνθη και Μάνδρα, στη Μητρόπολη στην Αθήνα έχω ζήσει.

Ένα έχω να πω χωρίς υπεκφυγές: Ότι μάγισσες , νεράιδες ξωτικά και χίλια δυο άλλα πλασματάκια, βρυκόλακες του δημιουργού μπορεί να κρύβουνε μυστήρια αλλά ωχριούν απέναντι στην μπόχα, την προδοσία και το δηλητήριο που στάζει ο αντιεξουσιαστικός χώρος. Μπορεί να θέλανε αυτά τα δειλά φαντασματάκια, το κερασάκι από την τούρτα μου αλλά έφτασε η ώρα να πω ότι όταν πρότεινα να επιτεθούμε στην πρεσβεία του Ισραήλ , δεν δέχτηκαν!!! Τα είχα σκεφτεί όλα για αυτή την ενέργεια που θα αποκτούσε παγκόσμιο κύρος και θα σήκωνα όλο το βάρος μόνος μου, όλη την ευθύνη. Θέλω να μεταφέρω ότι με την αγνότητα του πολεμιστή και με ένα μίσος εναντίον όλων , θα μπορούσαμε να επιτεθούμε και σε προξενεία Τούρκων, Ισραηλινών κτλ. αλλά ΣΤΡΙΒΑΝΕ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.

Θα το βρούνε από τον Θεό και πίστεψε πως δεν υπήρξε κανένας πιο ΑΘΕΟΣ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ!!!

«Ο λόγος που παραδόθηκα ήταν να καταγγείλω το σχέδιο εξόντωσής μου. Μήνες έξω κατέστρωσαν πολλά σχέδια για να με εξοντώσουν αλλά τα αντιλήφθηκα όλα. Με τα χρόνια απέκτησα διορατικότητα, παρατηρητικότητα. Δεν είμαι υπερβολικός , Μπόρεσα και τους ξέφυγα.
ΤΙ ΑΝΑΡΧΑΡΕΣ ΚΑΙ ΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΣΕΙ ΠΟΤΕ ΣΕ ΕΒΡΑΙΚΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ή ΣΤΟΥΣ ΜΑΣΟΝΟΥΣ;
«14 χρονών στην Ξάνθη είχαμε φτιάξει μία δήθεν ομάδα παραβατικότητας με συμμαθητές στο 1ο Γυμνάσιο Ξάνθης. Από τότε ξεκίνησα.
Το θέμα είναι να είσαι ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΜΕ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΠΙΣΤΕΥΩ!
Η Ιστορία έχει αποδείξει τρία πράγματα: υπάρχει Θεός και αυτός μας δημιούργησε όλους , δεύτερον ότι ως εξεγερμένος υπήρξα «αντί» σε όλα, ένας ειλικρινής μηδενιστής και τρίτον, ότι οι φανατικότεροι αντισιμίτες είστε η ίδιοι οι Εβραίοι περιφρονώντας όχι μόνο τον Εβραίο μέσα σας αλλά και γύρω σας».
«Εγώ αποχώρησα από τη ζωή , το ψέμα και συγκεντρώνομαι στον εαυτό μου. Θα προχωρήσω με το Θεό, παίρνοντας την ελευθερία της ψυχής μου μαζί και κλειδώνοντας όλους τους άλλους έξω».
Λυπάμαι για τους αγνούς πιτσιρικάδες που έρχονται σε αυτό το χώρο…».
«Θα πολεμηθώ περισσότερο μετά από αυτή την παρέμβαση , άντεξα πολλά σχέδια εξόντωσης αλλά αν θέλουν συνέχεια θα την έχουν με άγρια δικαιοσύνη σε όποιο χρόνο, χώρο και διάσταση επιθυμούν .
-Φοβάστε για τη ζωή σας δηλαδή;
-Εγώ πέρυσι προειδοποίησα από τη Χίο πέρυσι ότι μπορώ να συνεχίσω μόνος. Συμπαράσταση έχω λίγη και αναγκαστική αφού όλοι με θεωρούσαν νεκρό. Απευθύνομαι δημόσια συγνώμη στον Μητροπολίτη Ξάνθης μία μεγάλη «ΣΥΓΝΩΜΗ» και θα ήθελα κάποια στιγμή να με δει από κοντά, είτε στο δικαστήριο , είτε στις φυλακές…

-Πάνος Παπαδόπουλος: Τι θα κάνετε από δω και πέρα δηλαδή…;
ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΝΤΑΡΔΑΣ: «ΠΑΝΤΑ ΕΛΕΓΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΚΑΝΩ»
«ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΞΩ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ, ΑΛΛΑ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΜΕΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Αυτό προς όλους τους ξεφτίλες».
Σχόλιο..Μπράβο του, έστω και αργά κατάλαβε την αλήθεια. Είναι η αλήθεια που φωνάζουμε όλοι...αλλά κάποιοι προσπαθούν με έντεχνο τρόπο να τις διαβάλουν και να τις χλευάσουν...

http://maxitisthrakis.blogspot.com

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ «ΓΚΑΖΑΚΗΔΕΣ» ΑΛΛΑ ΘΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ

GAZ
Τρεις «κοινωνικοί αγωνιστές», με προφανή… ειδικότητα στα γκαζάκια, συνελήφθησαν χθες τα ξημερώματα στην περιοχή της Καισαριανής. Πρόκειται για δύο 23χρονους και έναν 22χρονο. Σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν βρέθηκαν ένα μπιτόνι βενζίνης, ένα πτυσσόμενο γκλομπ, μια αντιασφυξιογόνο μάσκα, μια κουκούλα φουλ – φέις, ένα κράνος, δυο ζευγάρια γάντια, ένα μαχαίρι, τρεις μονωτικές ταινίες και μικροποσότητα κάνναβης.
Ο ένας εκ των τριών είναι σεσημασμένος αναρχοκομμουνιστής και στο παρελθόν είχε προσαχθεί για επίθεση σε αστυνομικό. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τους ασκήθηκε δίωξη μόνο για το νόμο περί όπλων (κάτι που σημαίνει ότι θα ορισθεί τακτική δικάσιμος και θα αφεθούν ελεύθεροι…). Πώς να δικαιολόγησαν άραγε το μπιτόνι με τη βενζίνη; Ότι το είχαν για… ώρα ανάγκης, αν μείνει το αυτοκίνητο από βενζίνη; Τα υπόλοιπα βεβαίως αντικείμενα (μάσκες, κουκούλες κ.τ.λ.)… δικαιολογούνται, γιατί όπως λένε και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι είδη «οικιακής χρήσης», «πράγματα που ο καθένας έχει στο σπίτι του». Αθώα τα παιδιά, αθώα…
(ΥΓ): Είδες το «αστικό» κράτος; Με το γάντι αντιμετωπίζει τους… οργισμένους και… εξεγερμένους. Γιατί άραγε τόση… μεγαλοψυχία;http://ethnikismos.net

WSJ > Φορολογικό πειραματόζωο η Ελλάδα


«Μπορεί μία χώρα να οδηγηθεί η ίδια μέσω των φόρων της στην οικονομική λήθη; Ενας εξωτερικός παρατηρητής θα μπορούσε κάλλιστα να συμπεράνει ότι η Ελλάδα διεξάγει ένα πείραμα για να δει αν όντως μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο», γράφει σήμερα για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο σε άρθρο της η Wall Street Journal.

Ο τιμωρητικός νόμος
Στο άρθρο που φιλοξενείται σήμερα στη σελίδα 14 της έντυπης έκδοσής της,υποστηρίζεται ότι ο νέος «τιμωρητικός», όπως χαρακτηρίζεται,φορολογικός κώδικας θα οδηγήσει σε περαιτέρω συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας και χαμηλότερα κρατικά έσοδα.


«Το ελληνικό χρέος, ειρήσθω εν παρόδω, έχει ανέλθει στο 170% από το 120% που βρισκόταν όταν παρενέβη για πρώτη φορά η Ευρωπαϊκή Ενωση», «θυμίζει» η αμερικανική εφημερίδα.«Σήμερα, σχεδόν όλο το χρέος της Ελλάδας ανήκει στους ευρωπαίους γείτονές της και το ΔΝΤ», επισημαίνει η WSJ. «Είναι κατανοητό ότι οι συγκεκριμένοι πιστωτές αναμένουν και επιθυμούν να πληρωθούν. Εχουν άλλωστε επανειλημμένως χαλαρώσει τους όρους αποπληρωμής και τα επιτόκια των εν λόγω δανείων».

Το στοίχημα της WSJ
«Η επιμονή τους ωστόσο για την επιβολή υψηλότερων φόρων δεν θα αυξήσει τις πιθανότητες να ξαναπάρουν τα λεφτά τους», υποστηρίζει χαρακτηριστικά η αμερικανική εφημερίδα, υπογραμμίζοντας ότι «η ελληνική οικονομία συρρικνώνεται επί πέντε συναπτά έτη». «Η Αθήνα υποστηρίζει ότι οι νέοι φόροι θα φέρουν φέτος έσοδα ύψους 2,3 δισ. ευρώ. Στοίχημα ότι αυτά τα τελευταία μέτρα, όπως και οι προηγούμενοι «γύροι» υψηλών φόρων, θα πέσουν έξω», υποστηρίζει η WSJ.

Χαμηλότερη φορολόγηση στα Βαλκάνια και την Τουρκία
«Την ίδια ώρα», όπως τονίζεται, «οι γείτονες της Ελλάδας φαίνεται ότι κατανοούν τα οφέλη της χαμηλότερης φορολόγησης: στη Βουλγαρία, η οποία αναμένει ανάπτυξη 1,5% εφέτος ο φόρος επιχειρήσεων ανέρχεται στο 10% και φυσικών προσώπων πάλι στο 10%, ενώ στην Τουρκία ο φόρος εισοδήματος επιχειρήσεων φθάνει το 20%, με την ανάπτυξη να αναμένεται να ανέλθει γύρω στο 4% εφέτος». «Ακούμε συνέχεια ότι η Ελλάδα πρέπει να κάνει την οικονομία της περισσότερο ανταγωνιστική- πράγμα που είναι αληθές»,γράφει η WSJ. «Δεν θα το κατορθώσει ωστόσο κάνοντας τον φορολογικό της κώδικα ακόμα πιο τιμωρητικό», όπως υποστηρίζει.

Λύση; Flat Tax
Ποια είναι η λύση που προκρίνει η εφημερίδα; «Η Ελλάδα πρέπει να εξέλθει από την παγίδα λιτότητας ΕΕ και ΔΝΤ, και ένας τρόπος για να το κατορθώσει θα ήταν με την εφαρμογή ενιαίου φόρου (flat tax)». «Ο δρόμος που ακολουθεί σήμερα μόνο σε μεγαλύτερα δεινά οδηγεί», καταλήγει το άρθρο
.http://www.lykavitos.gr/2013/01/wall-street-journal.html

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Ο ΑΝΤΙΑΜΕΡΙΚΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Αυξάνεται ο αντιαμερικανισμός στη ΡωσίαΑναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.defencenet.gr


Οι πρόσφατες εξελίξεις στις ρωσο-αμερικανικές σχέσεις έχουν πυροδοτήσει ένα νέο γύρο αντιαμερικανικής ρητορικής στη ρωσική κοινωνία. Οι ΗΠΑ ενέκριναν το νομοσχέδιο Μαγκνίτσκι, θεσπίζοντας τη λίστα Ρώσων πολιτών που φέρονται να συνδέονται με το θάνατο ενός νεαρού δικηγόρου το 2009 σε ρωσική φυλακή, αλλά και συνολικά με τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η Ρωσία εξέλαβε τον νόμο ως παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της και η κυβέρνηση προέβη σε αντίποινα, υιοθετώντας μια παρόμοια λίστα κι απαγορεύοντας παράλληλα τις υιοθεσίες ορφανών Ρωσόπουλων από αμερικανικές οικογένειες. Μία πτυχή που προσέλκυσε την προσοχή πολλών παρατηρητών ήταν ότι, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις VTsIOM, πάνω από το 50% των Ρώσων υποστήριξαν την κυβερνητική πρωτοβουλία. Τι υπάρχει πίσω από τον αντι-αμερικανισμό στη Ρωσία;

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Ρώσοι είναι ιδιαίτερα δύσπιστοι απέναντι στην αμερικανική εξωτερική πολιτική. Για παράδειγμα, σύμφωνα με έρευνα στις αρχές Δεκεμβρίου 2012, μόνο το 10% των Ρώσων θεωρούν ότι οι ΗΠΑ επιδιώκουν την ειρήνη, μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων. Πριν από 10 χρόνια,  το ποσοστό αυτό ανερχόταν στο 25%. Παράλληλα, οι περισσότεροι Ρώσοι δεν γνώριζαν τη λίστα  Μαγκνίτσκι. Σύμφωνα με VTsIOM, μόνο το 10 τοις εκατό είχε μια πολύ γενική εικόνα γύρω από τη λίστα, το 86%των ερωτηθέντων δεν την είχαν ακούσει καν, κι αν την άκουσαν δεν ήξεραν σε τι αναφέρεται συγκεκριμένα. Ωστόσο, όταν του εξήγησε ο δημοσκόπος, τότε το  29% απάντησε ότι ο πραγματικός λόγος που κρύβεται πίσω από την λίστα Μαγκνίτσκι είναι η άσκηση πίεσης προς τη Ρωσία. Το 19% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι οι πραγματικοί λόγοι της ψήφισης του νόμου είναι μεταμφιεσμένοι και το12% θεωρεί ότι οι ΗΠΑ ήθελαν να προκαλέσουν μια σύγκρουση με τη Ρωσία. Το προφανές συμπέρασμα που προκύπτει λοιπόν από τις δημοσκοπήσεις είναι η ευρύτατη δυσπιστία έναντι των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την  πρόεδρο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου της Μόσχας, Μαρίνα Λεμπέντεβα, η λίστα ,Μαγκνίτσκι, σε μεγάλο βαθμ, μπορεί να εξηγηθεί μέσα από την ιστορία των αμερικανο-ρωσικών σχέσεων: «Οι ΗΠΑ και η Ρωσία φέρουν την κληρονομιά του Ψυχρού Πολέμου, ενώ παράλληλα, πολλές φορές τα δύο έθνη ανταγωνίζονται το ένα το άλλο, στο πεδίο των στρατιωτικών και οικονομικών δυνατοτήτων τους. Οι ΗΠΑ παραμένουν υπερδύναμη, ενώ η Ρωσία δεν είναι και δεδομένου ότι η οικονομική συνεργασία δεν είναι τόσο σημαντική για τις δύο πλευρές, στη σχέση κυριαρχεί πλέον η ιδεολογική συνιστώσα». Η έλλειψη εμπιστοσύνης στο δημόσιο επίπεδο ενισχύεται  και από τα Μέσα Ενημέρωσης και από πολιτικούς που επιδιώκουν τη δημοτικότητα στο όνομα της αντίθεσης στην υποτιθέμενη ανταγωνίστρια.

Ο καθηγητής παγκόσμιας επικοινωνίας της σχολής Κένεντι του Χάρβαντ, Μάθιου Μπάουμ, λέει πως η αμερικανική κοινή γνώμη, κυρίως ενδιαφέρεται για τις εσωτερικές υποθέσεις και πολύ λίγο ασχολείται με την εξωτερική πολιτική. «Οι άνθρωποι παίρνουν πληροφορίες από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στα οποία δίδεται σχετικά λίγη προσοχή στη Ρωσία, δεδομένης της συνολικής πολιτικής της σημασίας» υποστηρίζει ο Μπάουμ. Τα γκάλοπ έδειξαν ότι μόνο το 2% των Αμερικανών βλέπουν τη Ρωσία, ως εχθρό, ενώ το 1% πιστεύει ότι ο μεγαλύτερος εχθρός του έθνους είναι οι ίδιες οι ΗΠΑ.

Παραδόξως, η έλλειψη ενδιαφέροντος του αμερικανικού κοινού για τις ρωσικά πράγματα συμβάλλει επίσης στον αντιμαερικανισμό της ρωσικής κοινωνίας. Όπως εξηγούν κάποιοι Αμερικανοί πολιτικοί που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, παρότι  υπάρχουν τρία εκατομμύρια πολίτες των ΗΠΑ ρωσικής καταγωγής, αυτοί δεν είναι συγκεντρωμένοι και έτσι δεν μπορούν να επηρεάσουν την έκβαση οποιουδήποτε αποτελέσματος στις εθνικές εκλογές. Άλλες εθνικές κοινότητες είναι συνήθως συγκεντρωμένες και εκλογικά πιο αποτελεσματικές όταν βρίσκονται σε μάχιμες περιφέρειες. Μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού της προεκλογικής εκστρατείας και του χρόνου των υποψηφίων δαπανώνται σ΄αυτές τις εκλογικές περιφέρειες, και οι πολιτικοί συνήθως πρέπει να επικρίνουν τη Ρωσία, για να κερδίσουν ψηφοφόρους που προέρχονται από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Μια άλλη έρευνα του ρωσικού κέντρου δημοσκοπήσεων το Levada, έδειξε ότι οι Ρώσοι είναι επιφυλακτικοί με τα περισσότερα έθνη με τα οποία σχετίζονται-  και όχι μόνο με τις  Ηνωμένες Πολιτείες.  Η Γεωργία βρίσκεται στην κορυφή της λίστας αυτών των χωρών. Το 2012, το 41% των Ρώσων πίστευαν  ότι η Γεωργία είναι εχθρική προς τη Ρωσία (62% ήταν το 2009), ενώ οι ΗΠΑ ήταν η δεύτερη στον κατάλογο με 35 %. Οι δυτικοί γείτονες της Ρωσίας: Λετονία, Λιθουανία και Εσθονία είναι επίσης πολύ κοντά στην κορυφή της λίστας

Παρομοίως, σημειώνεται ότι  οι Ρώσοι δεν πιστεύουν πως η χώρα έχει πολλούς συμμάχους. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας του κέντρου Levada, μόνον η  Λευκορωσία και το Καζακστάν αναφέρθηκαν ως φίλοι από το 25% των ερωτηθέντων, και η Γερμανία από το 17% καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση. Η έλλειψη εμπιστοσύνης στον έξω κόσμο, μπορεί εν μέρει να εξηγηθεί από την ιστορία της χώρας και τη γεωγραφία. Η Ρωσία είχε εδαφικές διαφορές ή συγκρούσεις με όλες σχεδόν τις γειτονικές της χώρες. Το να περιβάλλεται από χώρες που θεωρούνται ως πιθανοί αντίπαλοι, σίγουρα δεν δημιουργεί μια ατμόσφαιρα εμπιστοσύνης

Ωστόσο, ο ρωσικός αντι-αμερικανισμός δεν είναι διαφορετικός από αυτόν των άλλων χωρών. Σύμφωνα με την έρευνα: αξιολόγησης των χωρών για το 2012, την οποία διεξήγαγε το  BBC, μόνο το 48% των Καναδών και το 38% των Μεξικανών είδαν ως θετική την αμερικανική επιρροή στις χώρες τους. Πρόκειται ασφαλώς για βελτίωση των ποσοστών καθώς έναν χρόνο νωρίτερα κυριαρχούσε η αρνητική στάση.

Αν και σε επίπεδο παγκόσμιου μέσου όρου, στις περισσότερες χώρες η απάντηση ήταν θετική, οι αρνητικές απόψεις ήταν πολλοί δημοφιλείς στην Κίνα, την Αίγυπτο, τη Γερμανία, το Πακιστάν και κάποιες άλλες μεγάλες χώρες. Σύμφωνα με τον Μπάουμ , παρότι ενέργειες της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής είναι, εν μέρει, υπεύθυνες για τον αντι-αμερικανισμό, το φαινόμενο εξηγείται κυρίως μέσα από την αμερικανική κυριαρχία στην παγκόσμια πολιτική σκηνή.«Από τη στιγμή  που μία χώρα ξεκινά να ασκήσει επιρροή σε περιφερειακό ή παγκόσμιο επίπεδο, τότε αρχίζει να αντιμετωπίζει παρόμοια εχθρική στάση, όπως γίνεται τώρα  με την Κίνα, στην Ανατολική Ασία» σημειώνει ο Μπάουμ.

“Στα όπλα” οι στρατιωτικοί! Ολόκληρη η προσφυγή τους κατά του μνημονίου

!

Τα λόγια τελείωσαν και άρχισαν οι πράξεις και για τους στρατιωτικούς. Κατέθεσαν προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά του Μνημονίου ΙΙΙ και της αναδρομικής, από την 1η Αυγούστου 2012, επιστροφής των αχρεωστήτως καταβληθέσεων αποδοχών τους.
 
Συγκεκριμένα, στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο προσέφυγαν:
 …
1) Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής καθώς και άλλων εννέα περιφερειών (Θεσσαλονίκης, Θεσσαλίας,Πελοποννήσου, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Κρήτης, Ηπείρου, Έβρου και Στερεάς Ελλάδος).

2) Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.

3) Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος.

4) Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού.

5) Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού.

6) Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας.

7) Το Συντονιστικό Συμβούλιο των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών, καθώς επίσης 590 στρατιωτικοί και 10 λιμενικοί υπάλληλοι.Όλες οι ενώσεις και ομοσπονδίες των ένστολων υποστηρίζουν, με τη σειρά τους, την αντισυνταγματικότητα του Μνημονίου ΙΙΙ, καθώς και της επίμαχης υπουργικής απόφασης που προβλέπει την τμηματική αναδρομική επιστροφή μέρους των αποδοχών τους, αλλά και του μισθολογίου των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, της ΕΛΑΣ, του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος, που καθιέρωσε ο Ν. 4093/2012. Τέλος, οι ένστολοι υποστηρίζουν ότι τα επίμαχα νομοθετήματα αντιβαίνουν στην ΕΣΔΑ.

ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΜΕ "ΠΑΡΕΛΘΟΝ"! ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΧΙΟΥΚαλάσνικοφ με «παρελθόν»!Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.dimokratianews.gr


Με το «δοκιμασμένο» σε συνθήκες ανταρτοπόλεμου, σοβιετικής κατασκευής και ανεξέλεγκτης εμπορίας στον ελληνικό χώρο ΑΚ-47(το γνωστό πια καλάσνικοφ) έδρασαν, πλην άλλων όπλων που πιθανόν έχουν χρησιμοποιηθεί, οι άγνωστοι αντάρτες της πόλης που επέδραμαν το ξημέρωμα της Δευτέρας στα γραφεία της Ν.Δ. Το πολεμικό τυφέκιο, που είναι ελαφρύ, έχει μεγάλη δύναμη πυρός (τρυπάει και τσιμέντο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται) και διπλώνει μέσα σε ένα σακβουαγιάζ, είναι αυτόματο όπλο που έχει πολύ μεγάλη σημασία για τις έρευνες των Aρχών, αν και «τώρα, όπως έχουν γίνει τα πράγματα, ο καθένας μπορεί να τα προμηθευτεί και να τα κρύψει στο σπίτι του χωρίς να χρειαστεί να τα αποθηκεύσει σε γιάφκα» όπως ανέφερε στη «δημοκρατία» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Χτυπήματα με καλάσνικοφ από τα εγχώρια ερυθρά «τάγματα εφόδου» έχουν χρησιμοποιηθεί κατά καιρούς και υπήρχαν τις περισσότερες φορές στο οπλοστάσιο της νέας γενιάς τρομοκρατίας.

- Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε στις 23 Δεκεμβρίου του 2008. Στις 5.50 το πρωί, τη στιγμή που διμοιρία των ΜΑΤ (29 άτομα) μεταφερόταν από την έδρα της στου Γουδή προς την οδό Κοκκινοπούλου, δέχτηκε ριπή μέσα σε λεωφορείο, το οποίο ακινητοποιήθηκε. Εντοπίστηκαν στον κινητήρα και τη ρόδα σφαίρες από καλάσνικοφ. Το χτύπημα «υπέγραψε» ο «Επαναστατικός Αγώνας».

- Το δεύτερο χτύπημα με τα ίδια όπλα-ταυτότητα σημειώθηκε χάραμα, στις 5 Ιανουαρίου του 2009. Ατομα που κατά την προκήρυξη ανάληψης ευθύνης ανήκαν στον «Επαναστατικό Αγώνα» έριξαν ομοβροντία πυρών με καλάσνικοφ αλλά και ΜΡ5 σε διμοιρία των ΜΑΤ έξω από το υπουργείο Πολιτισμού, στην οδό Μπουμπουλίνας. Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί πολύ σοβαρά και να κινδυνέψει να πεθάνει ο 21χρονος αστυφύλακας Διαμαντής Μαντζούνης.

- Η δεύτερη οργάνωση που εμφάνισε καλάσνικοφ στο οπλοστάσιό της ήταν η άφαντη μέχρι σήμερα «Σέχτα Επαναστατών», αμέσως μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια κάτω από το σπίτι του, στην οδό Δαιδάλου 21, στην Ηλιούπολη, στις 19 Ιουλίου του 2010. Στην προκήρυξη που δημοσιεύτηκε παρουσιάστηκε το οπλοστάσιό της, με τρία καλάσνικοφ να «ηγούνται» του υπόλοιπου οπλισμού.

- Η τρίτη χρήση καλάσνικοφ σημειώθηκε παραμονή της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου του 2009. Στις 27 Οκτωβρίου (μία ημέρα μετά την επικήρυξη από τον τότε υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με 600.000 ευρώ των αποκαλούμενων «ληστών με τα μαύρα»), στις 21.40, άγνωστοι που επέβαιναν σε μηχανές έριξαν πάνω από 100 σφαίρες εναντίον των αστυνομικών που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο Α.Τ. Αγίας Παρασκευής. Από τη φοβερή επίθεση τραυματίστηκε σοβαρά η δόκιμη ειδική φρουρός Σοφία Ψυχογιού, που έδωσε κι αυτή αγώνα για να κρατηθεί στη ζωή, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι έξι αστυνομικοί. Τρεις ημέρες αργότερα δημοσιεύτηκε προκήρυξη στην «Ελευθεροτυπία», στην οποία πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση με το όνομα «ΟΠΛΑ» είχε αναλάβει την ευθύν

ΤΟ ΝΕΟ ΔΟΓΜΑ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την αποκάλυψη του «Νέου Δόγματος Μέρκελ» με καθαρά ιμπεριαλιστικούς στόχους και επεκτατικές προοπτικές, έκανε η αμερικανική εφημερίδα, New York Times, στο φύλο της την Κυριακή 6/1 και αναδημοσίευσε η τουρκική εφημερίδα, Yeni Şafak, στο δικό της φύλο, στις 7/1.
Το πρώτο και βασικό στοιχείο του νέου δόγματος, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις των δυο αυτών εφημερίδων, είναι πως η Γερμανία στηριζόμενη σε πρώτη φάση στην μεγάλη οικονομική της κυριαρχία σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, (καθώς έχει υποχρεώσει πολλές χώρες όπως και η Ελλάδα να βρίσκονται σε κατάσταση γερμανικού προτεκτοράτου), επιδιώκει και την πολιτική της αναβάθμιση σε παγκόσμιο επίπεδο, με καθαρά επεκτατικές τάσεις για την μεγαλύτερη επιβολή της γερμανικής κυριαρχίας, κάτι ανάλογο δηλαδή αλλά με άλλη μορφή με την γνωστή προσπάθεια που είχε κάνει στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, ο Αδόλφος Χίτλερ.


Άλλα το πιο σημαντικό στοιχείο του νέου αυτού δόγματος, είναι η στρατιωτική αναβάθμιση της Γερμανίας και η γερμανική στρατιωτική παρουσία σε όλο και μεγαλύτερη κλίμακα σε πολλές περιοχές του κόσμου, αναδεικνύοντας τον γερμανικό στρατιωτικό παράγοντα σε παγκόσμιο επίπεδο. Μια ενδεικτική περίπτωση αυτής της γερμανικής στρατιωτικής παρουσίας, είναι και η πρόσφατη αποστολή 400 Γερμανών στρατιωτικών στα σύνορα Τουρκίας Συρίας, στα πλαίσια της εγκατάστασης των πυραύλων Patriot στην περιοχή, ένα γεγονός που έχει ξεσηκώσει πολλές αντιδράσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας. Εκτός όμως από την στρατιωτική αυτή δύναμη, οι Γερμανοί σήμερα έχουν στρατιωτικές δυνάμεις και σε μια σειρά άλλων χωρών, όπως Αφγανιστάν, Λίβανος, Κόσσοβο και στις χώρες του αφρικανικού κέρατος. Σύμφωνα με δηλώσεις στην New York Times, του Γερμανού υπουργού Άμυνας, Thomas de Maiziere, η γερμανική στρατιωτική παρουσία θα επεκταθεί και θα διευρυνθεί στα πλαίσια της «υπεύθυνης» γερμανικής εξωτερικής πολιτικής. Το πρόβλημα για την Γερμανία ήταν όμως ότι το γερμανικό σύνταγμα δεν επιτρέπει την αποστολή γερμανικών στρατευμάτων στο εξωτερικό, αλλά και αυτό το πρόβλημα ξεπεράστηκε στα πλαίσια της συμμετοχής της Γερμανίας στην συμμαχία του ΝΑΤΟ, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την οποία εκπροσωπεί στρατιωτικά η Γερμανία σε πολλές εξωτερικές στρατιωτικές αποστολές.

Παράλληλα αναβαθμίζεται και η γερμανική πολεμική βιομηχανία, ενώ επιδιώκεται οι εξαγωγές γερμανικών οπλικών συστημάτων να αυξηθούν. Σήμερα η Γερμανία φιγουράρει σαν η τρίτη μετά τις ΗΠΑ και την Ρωσία εξαγωγική χώρα σε οπλικά συστήματα. Χαρακτηριστικά όπως αναφέρεται, το 2011 οι γερμανικές εξαγωγές οπλικών συστημάτων σημείωσαν αύξηση 42%. Χώρες πελάτες των γερμανικών οπλικών συστημάτων ήταν για το 2011 τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ιράκ, η Αλγερία και η Σαουδική Αραβία. Επιδίωξη της Γερμανίας είναι να εκμεταλλευτεί όλες τις παγκόσμιες κρίσεις για την αύξηση των εξαγωγών της σε οπλικά συστήματα, δηλαδή για μεγαλύτερη εξαγωγή θανάτου, με μεγάλο κέρδος για την γερμανική οικονομία. Πρόσφατα το Ισραήλ προμηθεύτηκε από την Γερμανία δυο πυρηνικά υποβρύχια τύπου «Δελφίνι», ενώ τα ίδια υποβρύχια θέλησε να αγοράσει και η Αίγυπτος αλλά μετά από παρέμβαση των Ισραηλινών η παραγγελία αυτή καθυστερεί. Πέραν τούτου, αναφέρεται πως η Γερμανία κάνει παράνομη χρήση χημικών όπως στο Αφγανιστάν, ενώ η Σαουδική Αραβία ήδη παρήγγειλε από την Γερμανία χημικά οπλικά συστήματα, κάτι που όμως συναντά έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της Γερμανίας . Τέλος τα γνωστά γερμανικά άρματα μάχης Leopard, ενώ τυπικά απαγορεύεται η πώληση τους σε χώρες εκτός ΝΑΤΟ, η Γερμανία έχει παραβιάσει αυτόν τον όρο και ήδη έχει προβεί σε πώληση αυτών των αρμάτων στην Χιλή.

Μετά από όλα αυτά και σύμφωνα με το περίφημο «Νέο Δόγμα Μέρκελ», δεν αποκλείετε πολύ σύντομα να δούμε και στο κέντρο της Αθήνας να παρελαύνουν ξανά γερμανικά άρματα μάχης με Γερμανούς στρατιωτικούς να χαιρετούν υπεροπτικά την Ακρόπολη. Ας είναι καλά οι προδότες πολιτικοί μας που μετέτρεψαν την χώρα σε γερμανικό προτεκτοράτο.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Ε.Π.Ε.Κ.Εθνική Προοδευτική Ένωσις Κέντρου (ΕΠΕΚ)Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.sansimera.gr


Πολιτικός σχηματισμός της κεντροαριστεράς, που έπαιξε σημαντικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας αμέσως μετά τη λήξη του Εμφυλίου Πολέμου.

Η «Εθνική Προοδευτική Ένωσις Κέντρου» (ΕΠΕΚ) ιδρύθηκε στις 14 Ιανουαρίου 1950, ενόψει των εκλογών της 5ης Μαρτίου, που είχαν προκηρυχθεί μία εβδομάδα νωρίτερα. Την αποτελούσαν δύο κόμματα με βενιζελικές αναφορές:

Οι  «Προοδευτικοί Φιλελεύθεροι» του Νικολάου Πλαστήρα (είχε ιδρυθεί στις 15 Δεκεμβρίου 1949), στο οποίο συμμετείχαν πολλά στελέχη του ΕΑΜ και επαγγέλλονταν την εθνική συμφιλίωση, την πάταξη της διαφθοράς και της αυθαιρεσία, και το «Δημοκρατικό Προοδευτικό Κόμμα» του Εμμανουήλ Τσουδερού (είχε ιδρυθεί στις 22 Οκτωβρίου 1946), που είχε διατελέσει πρωθυπουργός της εξόριστης ελληνικής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της Κατοχής.

Στις πρώτες μετεμφυλιακές εκλογές της 5ης Μαρτίου 1950, που έγιναν με το σύστημα της απλής αναλογικής, η ΕΠΕΚ αναδείχτηκε τρίτο κόμμα, συγκεντρώνοντας το 16,44% των ψήφων και εκλέγοντας 45 βουλευτές. Μετά την πτώση της βραχύβιας κυβέρνησης του Σοφοκλή Βενιζέλου, ο ηγέτης της ΕΠΕΚ Νικόλαος Πλαστήρας σχημάτισε κυβέρνηση συνεργασίας (15 Απριλίου) με δύο άλλους κεντρώους πολιτικούς αρχηγούς, τον Σοφοκλή Βενιζέλο (Κόμμα Φιλελευθέρων με 56 έδρες) και τον Γεώργιο Παπανδρέου, το προσωποπαγές κόμμα του οποίου διέθετε 35 έδρες στη Βουλή. Ο Πλαστήρας αντιμετώπισε εξαρχής τη δυσπιστία των Αμερικανών, του Παλατιού και την υπονόμευση από τους συνεταίρους του στην κυβέρνηση, που δεν έβλεπαν με καλό μάτι την προωθούμενη πολιτική αμνηστίας προς τους ηττημένους του εμφυλίου πολέμου. Έτσι, στις 21 Αυγούστου 1950 ο Σοφοκλής Βενιζέλος θα αποσύρει τους υπουργούς του από την κυβέρνηση, με αποτέλεσμα την πτώση της. Στις 13 Ιουλίου του 1951 επισυμβαίνει η πρώτη διάσπαση στην ΕΠΕΚ, με την αποχώρηση του Τσουδερού και 16 βουλευτών και την ένταξή τους τους στο Κόμμα των Φιλελευθέρων.

Στις εκλογές της 9ης Σεπτεμβρίου 1951, που γίνονται με σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, η ΕΠΕΚ επιτυγχάνει την κορυφαία επίδοση της εκλογικής της ιστορίας. Αναδεικνύεται αξιωματική αντιπολίτευση, συγκεντρώνοντας το 23,49% των ψήφων και εκλέγοντας 74 βουλευτές. Νικητής των εκλογών είναι ο δεξιός «Ελληνικός Συναγερμός» του Αλέξανδρου Παπάγου, που δεν συγκεντρώνει αυτοδύναμη πλειοψηφία. Στις 29 Σεπτεμβρίου ο βασιλιάς Παύλος αναθέτει με κρύα καρδιά την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον «παλαιό εχθρό της βασιλικής οικογένειας» Νικόλαο Πλαστήρα, που εξασφαλίζει τη σύμπραξη των Φιλελευθέρων του Σοφοκλή Βενιζέλου. Το νέο κυβερνητικό σχήμα ΕΠΕΚ-Φιλελευθέρων διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή, με 131 επί συνόλου 258 εδρών. Η κυβέρνηση θα αντέξει έως τις 10 Οκτωβρίου 1952, οπότε ο Νικόλαος Πλαστήρας θα υποβάλει την παραίτησή του, λόγω των σοβαρών διαφωνιών στους κόλπους της για τα «μέτρα ειρήνευσης», αλλά και την υπονόμευσή της από το δεξιό παρακράτος της εποχής. Κατά τη διάρκεια της θητείας της κυβέρνησης  εκτελέστηκαν ο Νίκος Μπελογιάννης και οι σύντροφοί του, παρά τις αντιρρήσεις του ασθενούντος Πλαστήρα.

Ακολούθησαν οι εκλογές της 16ης Νοεμβρίου 1952, οι οποίες γίνονται με πλειοψηφικό εκλογικό σύστημα και στις οποίες θριαμβεύει ο «Ελληνικός Συναγερμός» του Αλέξανδρου Παπάγου. Η ΕΠΕΚ κατεβαίνει σε συνεργασία με το «Κόμμα των Φιλελευθέρων» και «Σοσιαλιστικό Κόμμα - Ένωση Λαϊκής Δημοκρατίας» (ΣΚΕΛΔ) του Αλέξανδρου Σβώλου και αποσπά τις 26 από τις 51 έδρες που κερδίζει ο κεντρώος συνασπισμός.

Στις 3 Μαΐου 1953, 12 ηγετικοί παράγοντες της ΕΠΕΚ διαφωνούν με την τοποθέτηση του Σάββα Παπαπολίτη ως κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος και αποχωρούν. Την ίδια ώρα, βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο οι συζητήσεις για τη συγχώνευση ΕΠΕΚ και Φιλελευθέρων, απόντος του Νικολάου Πλαστήρα, που ασθενεί βαρέως. Μετά τον θάνατο του «Μαύρου Καβαλάρη» (26 Ιουλίου 1953), τον τίτλο του κόμματος κράτησε η ομάδα του Πειραιώτη βουλευτή Σάββα Παπαπολίτη (1911-1973). Η ΕΠΕΚ πήρε μέρος στις εκλογές της 19ης Φεβρουαρίου 1956 ως συνιστώσα της «Δημοκρατικής  Ενώσεως», ενός ετερόκλητου συνασπισμού ομάδων και κομμάτων της Δεξιάς, του Κέντρου και της Αριστεράς, που αν και συγκέντρωσε περισσότερες ψήφους από την ΕΡΕ του Κωνσταντίνου Καραμανλή, λόγω του «τριφασικού» εκλογικού συστήματος έλαβε λιγότερες έδρες και βρέθηκε στην αντιπολίτευση. Η ΕΠΕΚ κέρδισε 16 από τις 132 έδρες  του συνασπισμού.

Τι έλεγε ο Πακης το 2011 για την “Εθνική Κυριαρχία” ; Τι ψήφισε το 2013 ;

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ Misha
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Είπε στο περιοδικό “Επίκαιρα” στις 5/5/2011
…[...]…
Α. Πρώτον, ότι με την από 8/5/2010 Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης –η οποία, σημειωτέον, ουσιαστικά, είναι ανίσχυρη ως ευθέως α ντισυνταγματική, αφού ουδέποτε κυρώθηκε από τη Βουλή, κατά προκλητική παραβίαση του άρθρου 36 παρ. 2 του Συντάγματος– καταργήθηκε ρητώς (βλ. ιδίως το άρθρο 14 παρ. 5 της Σύμβασης) κάθε ασυλία, λόγω εθνικής κυριαρχίας, της περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου.
…[...]…
ΨΗΦΙΣΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΙΣ 14/01/2012
(ΦΕΚ 240/2012)
 «Oύτε το δικαιούχο κράτος μέλος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο, της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης-συντηρητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη σύμβαση τροποποίησης».

ΠΑΚΗ ΠΟΤΕ ΕΛΕΓΕΣ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΟ 2011 ή ΤΟ 2023

«Αγοράστε ένα όπλο και ετοιμαστείτε» : Οικονομολόγοι προειδοποιούν για επικείμενη Οικονομική 11η Σεπτεμβρίου


Παρά τις πρόσφατες αναφορές ότι η οικονομία των ΗΠΑ "συνέρχεται" και ότι υπάρχουν σημάδια οικονομικής ανάπτυξης, ορισμένοι αναλυτές είναι λιγότερο ενθουσιασμένοι με αυτά που βλέπουν να γίνονται στο άμεσο μέλλον.

Στην πραγματικότητα, είναι εντελώς φοβισμένοι.

Ο Harry Dent, συγγραφέας του "Το Μεγάλο Κραχ Μπροστά," (“The Great Crash Ahead”) πιστεύει ότι η παγκόσμια φούσκα του χρέους πρόκειται να σκάσει και όταν αυτό γίνει, θα υπάρξει μια μαζική κατάρρευση της αγοράς.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια αναθεώρηση της προηγούμενης πρόβλεψής του ότι το κραχ θα χτυπήσει το 2012.
Λέει ότι οι προβλέψεις του τροποποιηήθκαν, επειδή οι παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες έχουν διοχετεύσει στις αγορές τόσα πολλά χρήματα, και στα αποθέματα έχει δοθεί μια προσωρινή ώθηση. Αλλά προειδοποιεί ότι μόλις η βραχύβια ώθηση έρθει στο τέλος, το κραχ θα είναι σκληρό.

"Αυτό θα είναι μια επανάληψη του 2008-09, μόνο που θα είναι μεγαλύτερο, όταν χτυπήσει τελικά," είπε οDent στην USA Today.
Αριστερά προς δεξιά: Harry Dent, Robert Prechte, & Gerald Celente

Ο Gerald Celente, αναλυτής της αγοράς στο Trends Research Institute, θεωρεί ότι οι Αμερικανοί θα πρέπει να περιμένουν αυτό που αποκαλεί μια"οικονομική 11η Σεπτεμβρίου" (“economic 9/11”). Κατηγορεί εκείνους που χαράζουν πολιτική για την αδυναμία τους να λύσουν τα οικονομικά δεινά του κόσμου, σύμφωνα με αναφορά του USA Today.
Μόλις έλθει η κατάρρευση, λέει, θα οδηγηθούμε σε κοινωνική αναταραχή, αντικυβερνητικάσυναισθήματα, υποτίμηση του αμερικάνικου δολαρίου και ανεργία στα ύψη.

"Ο Celente δεν αποκλείει ένα χρηματοοικονομικό πανικό που θα μπορούσε να προκαλέσει αρκετό φόβοώστε να υπάρξει μαζικό τρέξιμο στις τράπεζες από τους καταθέτες," λέει η USA Today. "Ο κίνδυνος αυτός θα μπορούσε να οδηγήσει την κυβέρνηση να εφαρμόσει «οικονομικό στρατιωτικό νόμο» και να καλέσει μια «τραπεζική αργία » και να κλείσει τις τράπεζες όπως έκανε κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης».
"Βλέπουμε μια τέτοια απειλή αυτού του μεγέθους," είπε ο Celente σε μια πρόσφατη συνέντευξη.

Ο Robert Prechter, συγγραφέας του βιβλίου "Κατακτήστε το Κραχ" (“Conquer the Crash”), χαρακτηρίστηκε ως “still bearish” (απαισιόδοξος) επειδή πιστεύει ότι υπάρχουν τρομακτικές ομοιότητεςμεταξύ της σημερινής οικονομίας και της φάσης πριν από τη Μεγάλη Ύφεση και προειδοποιεί ότι η Αμερική θα πρέπει να προετοιμαστεί για ένα "τύπου 1930 αποπληθωρισμό".
«Ο Prechter προβλέπει ότι οι μεγάλοι χρηματιστηριακοί δείκτες των ΗΠΑ, όπως ο Dow Jones Industrials και Standard & Poors 500, θα βυθιστούν κάτω από τα χαμηλά όρια του Μαρτίου του 2009 κατά την τελευταία οικονομική κρίση», αναφέρει η USA Today. "Η σύντομη ανάκαμψη θα αποτύχει, όπως συνέβη στη δεκαετία του 1930, λέει."

Τι σημαίνει αυτό; Λοιπόν, αν ο Prechter είναι σωστός, τα αποθέματα κινδυνεύουν να χάσουν περισσότερο από το ήμισυ της αξίας τους.
«Η οικονομική ανάκαμψη υπήρξε ασθενής και έτσι η επόμενη κρίση θα πρέπει να δημιουργήσειεκτεταμένες κακές ειδήσεις» δήλωσε ο Prechter σε συνέντευξή του μέσω e-mail. «Για τρίτη φορά μέσα σε δώδεκα χρόνια, η χρηματιστηριακή αγορά βρίσκεται σε πολύ ‘bearish’ θέση."

Αλλά τι γίνεται με όλες αυτές τις "θετικές" οικονομικές ειδήσεις που ακούμε;
Πάρτε, για παράδειγμα, τις πρόσφατες αναφορές ότι οι αγορές ανακάμπτουν. Πολλοί οικονομολόγοι έχουν επισημάνει ότι οι αγορές πλησιάζουν στα προ του 2008 επίπεδα.

"Τα αποθέματα Tech στο Nasdaq Composite διαπραγματεύονται σε επίπεδα που εμφανίστηκαν τελευταία το 2000. Τα στοιχεία για τις πωλήσεις αυτοκινήτων, την κατασκευή και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών βρίσκονται σε ανάπτυξη. Η δημιουργία θέσεων εργασίας είναι επίσης σε άνοδο. Το ποσοστό ανεργίας έπεσε στο 8,3% τον Ιανουάριο, στο χαμηλότερο επίπεδό του σε τρία χρόνια ", υποστηρίζει η USA Today.
Περαιτέρω, οικονομολόγοι και αναλυτές της αγοράς προβλέπουν ένα ελπιδοφόρο και φωτεινό οικονομικό μέλλον. Ορισμένοι μάλιστα στοιχηματίζουν ότι η ευρωζώνη θα σταθεροποιηθεί.
Επομένως, γιατί ο Prechter, ο Celente και ο Dent ανησυχούν τόσο;

"Ο Dent λέει ότι ο συνδυασμός της γήρανσης της γενιάς των Baby Boomers (έκρηξη γεννήσεων που σημειώθηκε το 1946-1964) και της εξόδου τους από τις παλαιότερες μεγάλες χρονιές δαπανών τους και της στροφή προς τη μείωση του χρέους και τη λιτότητα σε όλο τον κόσμο θα προκαλέσει στην οικονομία άλλη μια σοβαρή καθίζηση, καθιστώντας πιο δύσκολο για την κυβέρνηση και την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να αποτρέψουν μια νέα κατάρρευση», αναφέρει η USA Today.
Ο Celente, από την άλλη πλευρά, ο οποίος έχει επίσης προειδοποιήσει για την οικονομική καταστροφήεδώ και χρόνια, πιστεύει ότι το δημόσιο χρέος και «η εισοδηματική ανισότητα» έχει θέσει τις ΗΠΑ σε ένα πολύ επικίνδυνο μέρος.
Προειδοποιεί ότι το bank run (το ενδεχόμενο μιας μαζικής απόσυρσης καταθέσεων), λόγω τηςκοινωνικής αναταραχής, θα σπείρει τον όλεθρο του οικονομικού χάους. Προειδοποιεί επίσης ότι η τρέχουσα οικονομική κρίση θα μπορούσε πολύ εύκολα να μετατραπεί σε πραγματική βία. Πιστεύει ότι οι αγορές θα πρέπει να γυρίσουν ανάποδα, όχι μόνο στην κρίση της ευρωζώνη αλλά και στην κρίση από την αύξηση των τιμών του πετρελαίου που οφείλεται στην αντιπαράθεση μεταξύ του Ιράν και της Δύσης.
«Το 2012 είναι, όταν πολλές από τις μεγάλες κοινωνικοοικονομικές και πολιτικές τάσεις που σιγοβράζουν και έχουν προβλευθεί κορυφωθούν», έγραψε ο Celente στο ενημερωτικό του δελτίο “Top 12 Trends 2012”.

«Όταν σταματήσει η ροή χρήματος προς τον άνθρωπο στους δρόμους, θα ξεκινήσει το αίμα να ρέει στουςδρόμους", πρόσθεσε σε συνέντευξή του.
Έτσι, αν και μερικοί οικονομολόγοι συμβουλεύουν τους επενδυτές να ξεκινήσουν και πάλι στις αγορές, αυτοί οι τρεις αναλυτές προειδοποιούν ότι μια διαφορετική στρατηγική απαιτείται.
"Φύγετε από το δρόμο," συμβουλεύει ο Dent.

Η λύση του; Αγοράστε βραχυπρόθεσμα έντοκα γραμμάτια των ΗΠΑ και δολάρια ΗΠΑ, που θα επωφεληθούν από το ασφαλές καταφύγιο ταμειακών ροών. Ξεχάστε τα αποθέματα. Θα πέσουν σε αξία.
Ο Celente συμβουλεύει τους επενδυτές να αγοράσουν χρυσό - δεν θα χάσει την αγοραστική του δύναμη, όταν το δολάριο πιάσει πάτο. Επίσης, λέει, να αγοράσετε ένα όπλο για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από επιδρομείς που θα αναζητάνε τρόφιμα και χρήματα. Συμβουλεύει επίσης τους ανθρώπους να προγραμματίσουν μια απόδραση σε μέρη με "πιο σταθερές οικονομίες και κυβερνήσεις."

Μανώλης Κεφαλογιάννης… Φάτε ένα “τέκνο της Κρήτης”… [VIDEO]

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Χθες βγήκε στην εκπομπή Ανατροπή ο Πάνος Καμμένος και μίλησε για τη δανειακή σύμβαση και την παραίτηση της χώρας από την εθνική της κυριαρχία. (Επίσης μίλησε –επιτέλους κάποιος- και για την απίστευτη εγκύκλιο Μηταράκη που αποκάλυψε Το ΧΩΝΙ και που δίνει το δικαίωμα στο γερμανικό δημόσιο να έρχεται να παίρνει ΚΑΙ τα ελληνικά λεφτά του επενδυτικού νόμου ΚΑΙ τα λεφτά του ελληνικού ΕΣΠΑ αλλά ας γυρίζουμε προς το παρόν στη δανειακή σύμβαση).
Και αφού ολοκληρώθηκε η σύνδεση με τον Πάνο Καμμένο, το λόγο πήρε ο ΜανώληςΚεφαλογιάννης που εκπροσωπούσε τη ΝΔ στο πάνελ. Και τι είπε ο βουλευτής που το παίζει και μάγκας (ο αθεόφοβος); Ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε ότι έχει διαβάσει το άρθρο 14, παράγραφο 5 της πρώτης δανειακής σύμβασης, που αναφέρεται η ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ και ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ παραίτηση της χώρας από την ασυλία της εθνικής κυριαρχίας, και ότι δεν πρόκειται για τίποτα σημαντικό μιας και είναι συνήθης ρήτρα που μπαίνει σ’ όλες τις συμβάσεις της χώρας! Αυτό μας είπε εν ολίγοις. Ότι δεν υπάρχει θέμα με τη συγκεκριμένη διάταξη. Ότι δεν έγινε και τίποτα σοβαρό….
Ακούστε τώρα ποια είναι η αλήθεια για τον κύριο Κεφαλογιάννη.
Όταν ήταν στην αντιπολίτευση και ο Σαμαράς ακόμη το «έπαιζε πατριώτης», ο ΜανώληςΚεφαλογιάννης είχε βγει στη ραδιοφωνική μου εκπομπή στο Ράδιο 9 για να σχολιάσει τη δανειακή σύμβαση. Ξέρετε τι έλεγε τότε ο απίστευτος αυτός τύπος;
Ότι «επιτέλους κάποιος δημοσιογράφος είχε την ευαισθησία να δει κάτι που αγγίζει τα όρια της εθνικής κυριαρχίας»
Ότι εφαρμοστέο δίκαιο ορίστηκε το βρετανικό επειδή είναι το δίκαιο των δανειστών και σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να το δεχθούμε.
* Ότι είμαστε η μόνη χώρα στον πλανήτη που υπέγραψε ενυπόθηκο δάνειο (με τη δανειακή σύμβαση) .
Και το καλύτερο έρχεται τώρα. Τι έλεγε για το άρθρο 14, παράγραφο 5, που χθες το βρήκε ως μια συνηθέστατη ρήτρα…;;!!!
Διαβάστε: (04.55) «Τα κράτη έχουν κάποια ασυλία. Δεν μπορείς σε ορισμένα θέματα τα οποία άπτονται της εθνικής κυριαρχίας να παρέμβεις ως πιστωτής. Και εμείς τι κάναμε; Υπογράψαμε στο άρθρο 14 παράγραφος 5 και έχουμε υπογράψει ενυπόθηκο δάνειο όπως ο κάθε ιδιώτης υπογράφει στην τράπεζα και μπορεί ο πιστωτής μας αν δεν του πληρώσουμε τη δόση, να προσφύγει στο δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου με το δίκαιο των πιστωτών και να πάει να δεσμεύσει τις φρεγάτες που φτιάχνουμε στο Άμστερνταμ!!!!»
Αυτά έλεγε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης. Ακούστε τον στο ηχητικό που ακολουθεί. Όμως πριν τον ακούσετε και εκνευριστείτε, να προλάβω να κάνω τα σχόλιά μου…
Σας θυμίζουν αυτά τίποτα από τον χθεσινοβραδινό Κεφαλογιάννη; ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. Γιατί τώρα έχει καρέκλα… Δεν θα κάτσει να υπερασπίζεται την πατρίδα τώρα που έχει καρέκλα… Αυτά τα έλεγε τότε που ήταν στην αντιπολίτευση και ο αρχηγός του το έπαιζε αντι-μνημονιακός! Όταν όμως είσαι στην κυβέρνηση και ο αρχηγός σου έχει αποκαλύψει το πραγματικό του πρόσωπο… τι κάνει ένας Μανώλης Κεφαλογιάννης, ένα «γνήσιο τέκνο της Κρήτης»; ΤΟΥΜΠΕΚΙ ψιλοκομμένο!
Τέτοιο παλικάρι ο Κεφαλογιάννης. Τόσο μάγκας ο Μανώλης.
Και διαμαρτύρονται που τους φωνάζει ο κόσμος δωσίλογους;
Και λίγα τους λέει! Πολύ λίγα τους λέει!
Στην πρώτη δανειακή σύμβαση, ο Παπακωνσταντίνου αποφάσισε αυτή να ισχύει από της υπογραφής της και ΜΕΤΑ να πάει στη Βουλή για συζήτηση και ψήφιση. Τώρα ο Σαμαράς θα τη φέρει στη Βουλή (μετά την υπογραφή της) ΜΟΝΟ για συζήτηση.
Και μιλάνε οι δωσίλογοι! Και μιλάνε οι προδότες της χώρας! Βγάζουν και γλώσσα!
Και ξέρετε ποια είναι η πιο πικρή αλήθεια; Ότι σ’ αυτή τη νέα δανειακή σύμβαση του Σαμαρά, το επίμαχο σημείο της παραίτησης της χώρας από την εθνική της κυριαρχία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ το άρθρο 14, παράγραφος 5. Αυτό ήταν στην πρώτη δανειακή. Τώρα, είναι το 4.4. Όμως αυτό δεν το ξέρει ο κύριος Κεφαλογιάννης γιατί δεν τη διάβασε… ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑΝ! ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!!
Απλά, επειδή τότε είχε τύχει να διαβάσει την πρώτη, έμεινε σ’ εκείνη. Σιγά μην ξαναδιαβάζει τη νεότερη. Σε 10 χρόνια πάλι θα ξαναδιαβάσει…
Αυτός ο κύριος, όταν περνούσε η πρώτη δανειακή σύμβαση επί Παπανδρέου μιλούσε για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Η κυβέρνησή του έκανε ακριβώς το ίδιο και χειρότερα.
Αυτός ο κύριος σήμερα δεν βγάζει τσιμουδιά! ΤΣΙΜΟΥΔΙΑΑΑΑΑ!!!!
Κατάπιε και το «κοινοβουλευτικό» και το «πραξικόπημα».
Και το ριξε στην ΤΣΙΚΟΥΔΙΑΑΑΑ!!!!
Ακούστε το ηχητικό από την «Εκπομπάρα των 20 λεπτών» – 17 Μαΐου 2011 στο Ράδιο 9
ΤΟ ΧΩΝΙ

''Μια τραγική και ενδιαφέρουσα εποχή''"Είδα το παλιό να πλησιάζει, μα ερχόταν σαν νέο. Σερνόταν πάνω σε καινούργια δεκανίκια, που κανένας δεν είχε ξαναδεί..."
Μπ. Μπρεχτ


Ο διανοούμενος, αυτό το περίεργο ανθρωπολογικό είδος, σύμφωνα με τον ορισμό του Σαρτρ, οφείλει να ασχολείται με προβλήματα που δεν τον αφορούν άμεσα, πέρα από την ακτίνα της προσωπικής του ευταξίας ή αμεριμνησίας.

Για τον στρατευμένο Σαρτρ, ο διανοούμενος ήταν μια παραδοξότητα, ένα "τέρας", γέννημα "τερατωδών κοινωνιών", όπως οι δικές μας.

"Αυτοί που μονάχα καταγράφουν μικρογεγονότα δεν είναι σε θέση να κάνουν τούτο τον κόσμο κατανοητό στους άλλους".


Στην εποχή μας της ολόπλευρης κρίσης, που προκαλεί τεκτονικές αλλαγές, κρίσιμο είναι το σημείο όπου ο διανοούμενος συναντάται με τον πολιτισμό, καθώς η κοινωνία φαίνεται να ζητάει και από τον καλλιτέχνη να ενσωματώσει στο έργο του τη συλλογική αγωνία, να αφουγκραστεί τα αδιέξοδα και την καταβύθιση στο κενό, να συμπληρώσει τον αναστοχασμό και τον επαναπροσδιορισμό της ταυτότητας, που εξελίσσεται ως συλλογικό εγχείρημα.

Εκκινώντας από ένα παρελθόν πληθωριστικού πολιτισμού, όπου τα κριτήρια είχαν ατροφήσει, αντιλαμβανόμαστε τώρα (αν και οι λίγοι το είχαν επισημάνει από καιρό), ότι η κοινωνία είχε περιχαρακωθεί στον ναρκισσισμό της, στο εύκολο κοίταγμα στον καθρέφτη που αναζητά την καθημερινή επιβεβαίωση, αρνούμενη την αναγκαία, αναζωογονητική διαδικασία αυτοκριτικής της.

Σήμερα, χωρίς να έχουμε ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς μας με αυτόν τον "πολιτισμό του ναρκισσισμού" που διάβρωσε καίρια τη συλλογικότητά μας, αλλά και με τους μηχανισμούς επιβολής της συναίνεσης -"τα πράγματα πρέπει να παραμείνουν ως έχουν"- όπου η "μέση οδός" απέκλειε προκαταβολικά την οποιαδήποτε ουσιαστική αλλαγή των κοινωνικών συσχετισμών, καλούμαστε επιτέλους να συσχετίσουμε τις κοινωνικές αλλαγές που έχουμε ανάγκη με την καθημερινή μας πρακτική, με τη στόχε

Wall Street Journal:Φορολογική παράνοια στην Ελλάδα!


wall-street-journal-logo
Με τίτλο «ελληνική φορολογική παράνοια» η εφημερίδα Wall Street Journal επικρίνει το νέο φορολογικό που ψηφίστηκε την Παρασκευή στη Βουλή.
«Η Ελλάδα πρέπει να βγει από την παγίδα της τρόικας, η οικονομία δεν θα γίνει ανταγωνιστική τιμωρώντας τους φορολογούμενους», αναφέρει η εφημερίδα στη σελίδα 14, προβάλλοντας ως λύση τον ενιαίο φορολογικό συντελεστή, που πολλές φορές έχει ακουστεί ότι έχει πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων, χωρίς καμία περαιτέρω εξέλιξη.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα ”η Ελλάδα επέβαλε μία ακόμη μεγάλη αύξηση της φορολογίας για να καθησυχάσει τους διεθνείς πιστωτές. Όμως η επιμονή των πιστωτών για ακόμη υψηλότερους φόρους δεν θα αυξήσει τις πιθανότητες να πάρουν τα χρήματά τους πίσω αφού η ελληνική οικονομία συρρικνώνεται εδώ και πέντε έτη.
Οι γειτονικές της χώρες όμως, αντιλαμβάνονται τα πλεονεκτήματα της χαμηλής φορολογίας. Η Βουλγαρία έχει φόρο επιχειρήσεων 10% και 10% φορολογία εισοδήματος και αναμένει φέτος ανάπτυξη 1,5%. Στην Τουρκία η φορολογία των επιχειρήσεων βρίσκεται στο 20%.
Ακούμε συνέχεια ότι η ελληνική οικονομία πρέπει να γίνει πιο ανταγωνιστική και είναι αλήθεια. Αυτό όμως, δεν γίνεται τιμωρώντας τους φορολογούμενους. Η Ελλάδα πρέπει να βγει από την παγίδα της τρόικας και ο μόνος τρόπος να το κάνει αυτό είναι με μεταρρύθμιση που να επιβάλει ενιαίο φορολογικό συντελεστή”.


πηγη

Μεταφέρει το γερμανικό χρυσό πίσω στη Γερμανία η Bundesbank - 3.400 τόνοι!

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΡΙΣΗ

Με μια κίνηση που καταδεικνύει την σοβαρή ανησυχία της Γερμανίας για την εξέλιξη της παγκόσμιας οικονομίας και ειδικότερα του παγκόσμιου χρέους, αλλά και της παγκόσμιας κατάστασης ασφάλειας ως απόρροια του χρέους, η γερμανική κεντρική τράπεζα Bundesbank σκοπεύει με συνοπτικές διαδικασίες να μεταφέρει όλο τον γερμανικό χρυσό που φυλάσσεται στο εξωτερικό πίσω στα γερμανικά θησαυροφυλάκια.

Όπως αναφέρει ο γερμανικός Τύπος σήμερα (Bild) τουλάχιστον 3.400 τόνοι χρυσού αξίας 150 δισ. € πρόκειται να μεταφερθούν πίσω στη Γερμανία από το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και το Παρίσι όπου και φυλάσσεται.

Σχετική ανακοίνωση πρόκειται να κάνει σήμερα η Bundesbank εκπρόσωπος της οποίας ανέφερε πως ο χρυσός που θα μεταφερθεί πίσω στη Γερμανία πρόκειται να λιώσει για να ξαναγίνει σε μορφή ράβδων εξετάζοντας έτσι και την ποιότητά τουγια την οποία υπάρχουν κάποιες αμφιβολίες.

Ο επίσημος λόγος για τη μεγάλη αυτή μετακίνηση του χρυσού πίσω στο Βερολίνο αποτέλεσε αναφορά της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Οικονομικού Ελέγχου σύμφωνα με την οποία ασκείται κριτική στην γερμανική κεντρική τράπεζα για την «κακοδιαχείριση» όπως αναφέρεται χαρακτηγρ4ιστικά των γερμανικών αποθεμάτων χρυσού που βρίσκονται στο εξωτερικό.


Ουσιαστικός λόγος όμως είναι η επερχόμενη οικονομική κρίση, κρίση για την οποία μίλησε πρόσφατα ο “guru”  του αμερικανικού hedge fund, Hayman Capital Management, Kyle Bass, ο οποίος προέβλεψε «θερμή» κατάληξη της έκρηξης του παγκόσμιου χρέους με έναν μεγάλο πόλεμο:

«Όλο αυτό θα τελειώσει με πόλεμο», δήλωσε ο Bass.

«Δεν ξέρω ποιος θα πολεμήσει ποιον αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος πως τα επόμενα χρόνια θα δούμε να ξεσπούν πόλεμοι και μάλιστα όχι μικροί», είπε σε ομιλία του σε συνέδριο.

«Αγοράστε ένα όπλο και ετοιμαστείτε» : Οικονομολόγοι προειδοποιούν για επικείμενη Οικονομική 11η Σεπτεμβρίου ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/01/11.html#ixzz2I2LaNpMk


 
Παρά τις πρόσφατες αναφορές ότι η οικονομία των ΗΠΑ "συνέρχεται" και ότι υπάρχουν σημάδια οικονομικής ανάπτυξης, ορισμένοι αναλυτές είναι λιγότερο ενθουσιασμένοι με αυτά που βλέπουν να γίνονται στο άμεσο μέλλον. Στην πραγματικότητα, είναι εντελώς φοβισμένοι.
Ο Harry Dent, συγγραφέας του "Το Μεγάλο Κραχ Μπροστά," (“The Great Crash Ahead”) πιστεύει ότι η παγκόσμια φούσκα του χρέους πρόκειται να σκάσει και όταν αυτό γίνει, θα υπάρξει μια μαζική κατάρρευση της αγοράς. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια αναθεώρηση της προηγούμενης πρόβλεψής του ότι το κραχ θα χτυπήσει το 2012. 
Λέει ότι οι προβλέψεις του τροποποιηήθκαν, επειδή οι παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες έχουν διοχετεύσει στις αγορές τόσα πολλά χρήματα, και στα αποθέματα έχει δοθεί μια προσωρινή ώθηση. Αλλά προειδοποιεί ότι μόλις η βραχύβια ώθηση έρθει στο τέλος, το κραχ θα είναι σκληρό.
"Αυτό θα είναι μια επανάληψη του 2008-09, μόνο που θα είναι μεγαλύτερο, όταν χτυπήσει τελικά," είπε οDent στην USA Today.
Αριστερά προς δεξιά: Harry Dent, Robert Prechte, & Gerald Celente
Ο Gerald Celente, αναλυτής της αγοράς στο Trends Research Institute, θεωρεί ότι οι Αμερικανοί θα πρέπει να περιμένουν αυτό που αποκαλεί μια"οικονομική 11η Σεπτεμβρίου" (“economic 9/11”). Κατηγορεί εκείνους που χαράζουν πολιτική για την αδυναμία τους να λύσουν τα οικονομικά δεινά του κόσμου, σύμφωνα με αναφορά του USA Today.
Μόλις έλθει η κατάρρευση, λέει, θα οδηγηθούμε σε κοινωνική αναταραχή, αντικυβερνητικάσυναισθήματα, υποτίμηση του αμερικάνικου δολαρίου και ανεργία στα ύψη.
"Ο Celente δεν αποκλείει ένα χρηματοοικονομικό πανικό που θα μπορούσε να προκαλέσει αρκετό φόβοώστε να υπάρξει μαζικό τρέξιμο στις τράπεζες από τους καταθέτες," λέει η USA Today. "Ο κίνδυνος αυτός θα μπορούσε να οδηγήσει την κυβέρνηση να εφαρμόσει «οικονομικό στρατιωτικό νόμο» και να καλέσει μια «τραπεζική αργία » και να κλείσει τις τράπεζες όπως έκανε κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης».
"Βλέπουμε μια τέτοια απειλή αυτού του μεγέθους," είπε ο Celente σε μια πρόσφατη συνέντευξη.
Ο Robert Prechter, συγγραφέας του βιβλίου "Κατακτήστε το Κραχ" (“Conquer the Crash”), χαρακτηρίστηκε ως “still bearish” (απαισιόδοξος) επειδή πιστεύει ότι υπάρχουν τρομακτικές ομοιότητεςμεταξύ της σημερινής οικονομίας και της φάσης πριν από τη Μεγάλη Ύφεση και προειδοποιεί ότι η Αμερική θα πρέπει να προετοιμαστεί για ένα "τύπου 1930 αποπληθωρισμό".
«Ο Prechter προβλέπει ότι οι μεγάλοι χρηματιστηριακοί δείκτες των ΗΠΑ, όπως ο Dow Jones Industrials και Standard & Poors 500, θα βυθιστούν κάτω από τα χαμηλά όρια του Μαρτίου του 2009 κατά την τελευταία οικονομική κρίση», αναφέρει η USA Today. "Η σύντομη ανάκαμψη θα αποτύχει, όπως συνέβη στη δεκαετία του 1930, λέει."
Τι σημαίνει αυτό; Λοιπόν, αν ο Prechter είναι σωστός, τα αποθέματα κινδυνεύουν να χάσουν περισσότερο από το ήμισυ της αξίας τους.
«Η οικονομική ανάκαμψη υπήρξε ασθενής και έτσι η επόμενη κρίση θα πρέπει να δημιουργήσειεκτεταμένες κακές ειδήσεις» δήλωσε ο Prechter σε συνέντευξή του μέσω e-mail. «Για τρίτη φορά μέσα σε δώδεκα χρόνια, η χρηματιστηριακή αγορά βρίσκεται σε πολύ ‘bearish’ θέση."
Αλλά τι γίνεται με όλες αυτές τις "θετικές" οικονομικές ειδήσεις που ακούμε;
Πάρτε, για παράδειγμα, τις πρόσφατες αναφορές ότι οι αγορές ανακάμπτουν. Πολλοί οικονομολόγοι έχουν επισημάνει ότι οι αγορές πλησιάζουν στα προ του 2008 επίπεδα.
"Τα αποθέματα Tech στο Nasdaq Composite διαπραγματεύονται σε επίπεδα που εμφανίστηκαν τελευταία το 2000. Τα στοιχεία για τις πωλήσεις αυτοκινήτων, την κατασκευή και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών βρίσκονται σε ανάπτυξη. Η δημιουργία θέσεων εργασίας είναι επίσης σε άνοδο. Το ποσοστό ανεργίας έπεσε στο 8,3% τον Ιανουάριο, στο χαμηλότερο επίπεδό του σε τρία χρόνια ", υποστηρίζει η USA Today.
Περαιτέρω, οικονομολόγοι και αναλυτές της αγοράς προβλέπουν ένα ελπιδοφόρο και φωτεινό οικονομικό μέλλον. Ορισμένοι μάλιστα στοιχηματίζουν ότι η ευρωζώνη θα σταθεροποιηθεί.
Επομένως, γιατί ο Prechter, ο Celente και ο Dent ανησυχούν τόσο;
"Ο Dent λέει ότι ο συνδυασμός της γήρανσης της γενιάς των Baby Boomers (έκρηξη γεννήσεων που σημειώθηκε το 1946-1964) και της εξόδου τους από τις παλαιότερες μεγάλες χρονιές δαπανών τους και της στροφή προς τη μείωση του χρέους και τη λιτότητα σε όλο τον κόσμο θα προκαλέσει στην οικονομία άλλη μια σοβαρή καθίζηση, καθιστώντας πιο δύσκολο για την κυβέρνηση και την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να αποτρέψουν μια νέα κατάρρευση», αναφέρει η USA Today.
Ο Celente, από την άλλη πλευρά, ο οποίος έχει επίσης προειδοποιήσει για την οικονομική καταστροφήεδώ και χρόνια, πιστεύει ότι το δημόσιο χρέος και «η εισοδηματική ανισότητα» έχει θέσει τις ΗΠΑ σε ένα πολύ επικίνδυνο μέρος.
Προειδοποιεί ότι το bank run (το ενδεχόμενο μιας μαζικής απόσυρσης καταθέσεων), λόγω τηςκοινωνικής αναταραχής, θα σπείρει τον όλεθρο του οικονομικού χάους. Προειδοποιεί επίσης ότι η τρέχουσα οικονομική κρίση θα μπορούσε πολύ εύκολα να μετατραπεί σε πραγματική βία. Πιστεύει ότι οι αγορές θα πρέπει να γυρίσουν ανάποδα, όχι μόνο στην κρίση της ευρωζώνη αλλά και στην κρίση από την αύξηση των τιμών του πετρελαίου που οφείλεται στην αντιπαράθεση μεταξύ του Ιράν και της Δύσης.
«Το 2012 είναι, όταν πολλές από τις μεγάλες κοινωνικοοικονομικές και πολιτικές τάσεις που σιγοβράζουν και έχουν προβλευθεί κορυφωθούν», έγραψε ο Celente στο ενημερωτικό του δελτίο “Top 12 Trends 2012”.
«Όταν σταματήσει η ροή χρήματος προς τον άνθρωπο στους δρόμους, θα ξεκινήσει το αίμα να ρέει στουςδρόμους", πρόσθεσε σε συνέντευξή του.
Έτσι, αν και μερικοί οικονομολόγοι συμβουλεύουν τους επενδυτές να ξεκινήσουν και πάλι στις αγορές, αυτοί οι τρεις αναλυτές προειδοποιούν ότι μια διαφορετική στρατηγική απαιτείται.
"Φύγετε από το δρόμο," συμβουλεύει ο Dent.
Η λύση του; Αγοράστε βραχυπρόθεσμα έντοκα γραμμάτια των ΗΠΑ και δολάρια ΗΠΑ, που θα επωφεληθούν από το ασφαλές καταφύγιο ταμειακών ροών. Ξεχάστε τα αποθέματα. Θα πέσουν σε αξία.
Ο Celente συμβουλεύει τους επενδυτές να αγοράσουν χρυσό - δεν θα χάσει την αγοραστική του δύναμη, όταν το δολάριο πιάσει πάτο. Επίσης, λέει, να αγοράσετε ένα όπλο για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από επιδρομείς που θα αναζητάνε τρόφιμα και χρήματα. Συμβουλεύει επίσης τους ανθρώπους να προγραμματίσουν μια απόδραση σε μέρη με "πιο σταθερές οικονομίες και κυβερνήσεις."
Η συμβουλή του Prechter; Απλή: «κρατήσει το μπαρούτι σας στεγνό (keep your powder dry)» και αγοράστε όταν η οικονομία αρχίσει να ξεφεύγει από τον έλεγχο.
«Όταν τα πράγματα γίνονται πραγματικά τρομακτικό, όπως στις αρχές του 2009, γίνομαι επιθετικός (I get bullish)», είπε.